Hvilket loft maling er bedre

I en af ​​vores artikler har vi allerede fortalt dig om funktionerne ved at male loftet. Men for at loftet skal se perfekt ud, ud over at overholde malerieteknologien, er det meget vigtigt at vælge den rigtige maling.

De vigtigste grupper af maling

Der er to klassifikationer af maling til loftet - alt efter hvilken type effekt der er skabt på overfladen og i henhold til rengøringsmetoden. Nedenfor ser vi på de typer, der vedrører hver af klassificeringerne mere detaljeret.

Typer af maling efter den type effekt, der er skabt på overfladen

matteret

Baseret på navnet kan du gætte, at dette er en slags maling, der slet ikke har nogen glans. Eksperter anbefaler at foretrække denne type maling, fordi de helt gemmer alle uregelmæssighederne i loftet.

blank

Glansig maling, du kan kun vælge om du har perfekt glatte lofter. Med denne type maling kan du få en skinnende overflade af loftet, men bruge det bedre i store områder.

Halvblank eller halvglans

Sådanne maling har en mindre mærkbar glans end glans. Også halvglans eller halvglans maling har flere grader af glans, der giver dig mulighed for at vælge den der bedst passer til dit loft.

Typer af maling ved rengøringsmetode

Modstandsdygtigt mod tørt slid

Når du vælger en sådan maling, skal du huske på, at loftoverfladen kun kan tørres med en tør klud. Hvad angår våd rengøring, vil brugen af ​​damp eller sæbeopløsning ikke fungere for denne type rengøring af denne type maling.

Til tørre rum med lav driftsbelastning

Hvis du ser sådan mærkning på banken, betyder det, at denne maling ikke skal bruges i køkkenet eller i badeværelset, såvel som i lokaler, hvor folk ofte ryger.

Uudslettelig, modstandsdygtig over for slid

Loftet malet med denne maling kan rengøres med en fugtig svamp, men det skal huskes, at snavset vil bevæge sig væk dårligt og sandsynligvis vil striber forblive derfra.

Vaskbar eller pletbestandig belægning modstandsdygtig over for intensiv vask

Vaskbare maling er perfekte til lofter i køkkenet eller i badeværelset, fordi overfladen dækket med sådan maling kan vaskes gentagne gange med sæbe eller endda alkalisk opløsning.

Typer af maling

I dag kan markedet finde et stort antal af alle slags maling til loftet. Hver type maling har sine egne egenskaber og anvendelser. For at forstå al ​​denne mangfoldighed vil vi fortælle dig detaljeret om hver type maling og hjælpe dig med at finde ud af, hvordan man maler loftet i rummet.

Vandig Emulsion Ceiling Paint

Denne type maling er langt den mest almindelige og af en række årsager. Denne type maling er velegnet til vægge og loft, du vil høre om det kun positiv feedback.

Funktioner af vandbaserede maling:

Emulsionsmaling er giftfri, har ingen ubehagelig lugt og har en høj brandsikkerhed, og er derfor perfekt til ethvert værelse, herunder et børnelokale

Denne maling dækker overflade godt, men det kan nemt afvaskes med sæbe og vand.

På loftet, malet med vandbaseret maling, så kan du roligt anvende en anden maling uden at fjerne det gamle lag.

Hvis du vælger denne type maling for dig selv, kan teknologien til at male loftet med den findes i artiklen om, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Akryl loftmaling

Akrylmaling i sin popularitet er ikke ringere end vandbaseret.

Egenskaber af akryl maling:

Denne type maling er meget holdbar, har heller ikke en ubehagelig lugt og falmer ikke, når den udsættes for sollys

Akrylmaling kan vaskes uden at miste farve

Denne maling er nem at påføre og skjuler helt overfladens uregelmæssigheder.

Valget af farver til denne type maling er meget stort. Det eneste der skal huskes er, at akrylmaling mørkner lidt under tørring.

Latex loft maling

Denne type maling belægning er den dyreste, men det har også en række fordele.

Funktioner latex maling:

Latex-maling har en stærk vandafvisende virkning, og overfladen, der er malet med denne maling, kan derfor vaskes gentagne gange.

Denne maling skjuler også de mindste uregelmæssigheder i loftet og uden problemer medfører nogen mekanisk påvirkning.

Denne type maling hjælper dig med at få en silkeagtig matbelægning i loftet og samtidig taber du ikke muligheden for at passere luft

Den eneste ulempe kan kun kaldes det faktum, at dets lysmodstand er lidt lavere end akrylens

Silikatmaling

Silikatmaling kaldes også mineral, baseret på flydende glas. Denne type maling belægning er bedst brugt til maling af mineralsk gips og overfladen, der tidligere er malet med lime maling.

Egenskaber af silikatmaling:

Denne type maling kan ikke kaldes elastisk, og det vil ikke hjælpe dig med at skjule mindre uregelmæssigheder i loftet.

Silikatmaling har en stor fordel - høj dampgennemtrængelighed, som følge af hvilke skadelige mikroorganismer der ikke vil danne på overfladen af ​​loftet.

Silikone maling

Denne type belægning kaldes også den nyeste generation af maling.

Silikone maling funktioner:

Silikone maling hjælper med at skabe et elastisk belægning på dit loft, der skjuler alle overfladefejl.

En anden lige så vigtig fordel ved denne maling er dens evne til perfekt at passere luft og afvise fugt.

Silikone maling er velegnet til børns værelser, fordi det er lugtfri, forhindrer udviklingen af ​​svampe og er meget holdbar

Hvorfor er det bedre for loftet at tage ikke skinnende maling, men en matte?

Farvning er den endelige fase af overfladebehandling, hvorved dannelsen af ​​tekstur og farve er afsluttet. Malingen på markedet er repræsenteret i en bred vifte, hvorfra du kan vælge materialet til at løse eventuelle problemer. Med valget af farve opstår de fleste problemer ikke. Men for at vælge den rigtige maling på tekstur og ydeevne og for at forstå mangfoldigheden af ​​kompositioner kan det ikke altid være konsulenter i hardwareforretninger. Hvordan vælger man det rigtige valg og hvilken glansende loftmaling er den perfekte løsning?

Typer af maling

I dag søger selv en lille producent at producere produkter af høj kvalitet. Når alt kommer til alt kun i så hård konkurrence kan man konkurrere med ærværdige producenter som Tikkurila, Dufa, Śniezka, Dulux eller Caparol.

Husholdningsprodukt - det gyldne middel mellem pris og kvalitet

Det er vigtigt! Kundeanmeldelser tyder på, at den indenlandske producent tilbyder produkter af høj kvalitet, mens kendte mærker falder oftest.

For at præcis bestemme hvilket produkt der er bedre i en given situation, tages der følgende faktorer i betragtning:

 • Hvad skal være loftet på tekstur (glans eller tekstur).
 • Hvad er præstationsegenskaberne præget af et farvestof med en specifik sammensætning.
 • På hvilket sted vil der blive brugt.
Tikkurila - verdensgiganten fra Finland

Hver producent angiver navnet på sine produkter, som afspejler to egenskaber: sammensætningens struktur og bestanddele.

Vælg efter faktura

Afhængig af mængden af ​​mineralfyldstoffer skelnes der mellem følgende grundlæggende typer af teksturer:

 • Glossy. Denne type giver mulighed for at få en glat skinnende overflade. Glat loft ser bedre ud i store områder. Den største ulempe er, at med alle disse malinger vises alle uregelmæssigheder i overfladebehandling. Derfor skal substratet omhyggeligt jordes, inden der påføres et blankt lag. Denne opgave er tidskrævende, så den glatte sammensætning for loftet bruges mindre ofte.
 • Semi-glans. Har ikke glans som en blank sammensætning. Loftet skal være godt poleret inden påføring.
 • Matt. Denne tekstur anses for ideel til loftet. Hun gemmer de små fejl, der er gjort i færdiggørelsen af ​​efterbehandling. Den matte overflade på billedet nedenfor ser ædle ud, den silkeagtige overflade giver visuelt dybde.
Billede af matte overflade
 • Imponerende. Dette er en slags dekorative belægninger, som indeholder specielle fyldstoffer, som skaber en række forskellige teksturer. Disse er mineralfibre, en krumning af forskellige materialer. Ud over de mange dekorative effekter, vil det tillade dig at skjule alle mulige uregelmæssigheder og overfladefejl. At bruge et temmelig jævnt proshpaklevatloft.

Valg til vandmodstand

Et vigtigt kriterium ved valg af farvestofsammensætning er en reaktion på vekselvirkning med vand under processen med yderligere udnyttelse. Det er nødvendigt at tage højde for i hvilket rum loftet er malet, og hvilken form for rengøring er antaget:

 • Vandtæt og fugtfast. De er i stand til at modstå virkningerne af vand i varierende grad. Disse egenskaber er tæt relateret til slidstyrke. Det meste af den glatte sammensætning er fugtfast. Vandfast overførsel direkte kontakt med vand, så de bruges bedst på badeværelset eller i køkkenet. Et sådant loft kan vaskes med en børste. Fugtbestandige forbindelser er kun modstandsdygtige over for øget atmosfærisk fugtighed, og i renseprocessen kan den kun tørres med en lidt fugtig klud.
 • Uden fugtighedsbestandighed. Disse forbindelser anvendes kun i loftet i tørre opvarmede værelser. Lad det let tørres af med en tør klud. Dette materiale passer til loftet i korridoren, korridoren, da det ikke er udsat for intens forurening i disse rum. Af alle typer af malinger er disse formuleringer den billigste.

Udvælgelse efter komponent

Alle listede egenskaber bestemmes af typen af ​​komponenter, der indgår i sammensætningen. I dag produceres hovedparten af ​​midlerne i loftet i form af dispersioner eller emulsioner på vandbasis.

Billede af et badeværelse med et malet loft

Det er vigtigt! Forskellen mellem emulsionen og dispersionen ligger i partikelstørrelsen af ​​den dispergerede fase. En emulsion er en grov blanding af større partikler, som kan opdeles i individuelle fraktioner ved fysiske metoder (centrifuge, sedimentering).

 • Vandemulsion Disse er traditionelle og billige formuleringer, der plejede at male loftet for et par årtier siden. Vandemulsionen modstår ikke slid og er bange for fugt. Sammensætninger baseret på PVA - en klassisk vandbaseret maling. Det giver en mat finish. I dag kan du finde emulsioner i form af tørre blandinger til selvforberedelse.

Langt de fleste moderne sammensætninger på loftet har en vanddispersionsammensætning. Typerne af sådanne sammensætninger bestemmes af typen af ​​den dispergerede fase:

 • Akryl. Fås i både mat og blank akrylmaling, med en blank sammensætning dyrere. Matte maling indeholder mere mineralfyldstoffer, hvilket reducerer omkostningerne. Af alle de andre kompositioner er hvid akrylmaling den mest almindelige på grund af den overkommelige pris. Dette materiale er universelt: det har en høj skjulkraft, fugtmotstand, tørrer hurtigt, har ingen lugt. Producent af akryl maling og pigmenter af forskellige farver Śniezka har positive anmeldelser, da folk værdsatte kvaliteten og overkommelige omkostninger ved produkter.
Śniezka - "national" mærke
 • Latex. Afviger mere holdbar belægning end akryl. I sin rene form frigives latexforbindelser ikke. Akryl-latex blandinger er til salg. Afhængigt af procentdelen af ​​latex kan materialet være fugt eller vandtæt.
 • Silicon. Dette er den dyreste maling i loftet, som giver dig mulighed for at få en smuk glans. Den har høj slidstyrke. Silikone loft - en praktisk løsning til badeværelset eller køkkenet. Det glatte lag af silikone materiale er i stand til at passere fugtdamp, så det påføres selv på det våde gips.

Det er vigtigt! Vandig emulsion og vanddispersionsmaling på loftet er normalt hvide. For at opnå sammensætningen af ​​den ønskede farve, brug specielle pigmenter, som leveres i separate flasker. Valget af farver af disse pigmenter er enormt: paletten har hundredvis af nuancer.

 • Malinger med mineralfyldstoffer. Disse er emulsionsformuleringer, der bruger kridt, cement eller silicater som fyldstoffer. Har en beskeden farvefarve på grund af den alkaliske sammensætning. Silikatmaling er som regel hvid. De er forenet af lave omkostninger og dækning af lav kvalitet. Som regel anvendes de ikke som en dekorativ finish i boligområder.
 • Alkyd maler. Anvendes i tilfælde hvor det er nødvendigt at male et træloft. Dette materiale har den bredeste palette af færdigfarvet farve. Alkyd maling gør både glat og matt loft.

Hvordan man maler loftet korrekt

For at få et jævnt lag, husk nogle regler for at anvende maling på loftet:

 • Pudset og pudset bund skal være tørt.
 • Før påføring af det første lag er underlaget jordet og jordet. Til priming anvendes enten specielle primere eller fortynd malingen med vand i forholdet 1: 2.
 • Hvis rummet er vådt, så behandles primerbasen inden applicering med et antiseptisk middel.
 • Malingen påføres med en rulle eller ved hjælp af en kompressor. Ruller før arbejde ruller ud til en bunke jævnt færdig. Ved farvning, der er vanskelige at nå, skal du bruge en børste.
For loftet er det praktisk at bruge forlængelsesarmen

Det er vigtigt! Matte maling er tykkere, og at arbejde med det er bedre at tage en rulle med en lang lur.

 • Fabrikanten angiver antallet af lag, der kræves for at opnå en højkvalitets belægning. Som regel, efter primerfrakken, er loftet malet mindst to gange. Materialet påføres i parallelle strimler, og strimlerne i det sidste lag skal gå i retning fra vinduet.
 • Hvert lag anvendes i en tilgang uden afbrydelse. Det er vigtigt at rullen fanger de våde områder. I dette tilfælde vil der ikke være pletter fra tæt farvede fragmenter. For at sætte malingen i det samme lag rulles rullen efter dypning hver gang i et malingbad for at fuldstændigt mætte og presse overskydende maling ud.
 • Vurdere kvaliteten af ​​maleriet skal være efter fuldstændig tørring af laget. Indtil dette tidspunkt vil de tørre bånd blive mørkere.

Video maleri proces:

Nærmer sig valget af maling med dygtighed, kan du få en smuk overflade, som vil vare i mange år.

Glansende loftsmaling

Valg af maling til loftet, næsten alle stopper ved den "klassiske" version og dækker overfladen med gips, der får en hvid matoverflade. Der er dog andre muligheder - for eksempel kan du give din lejlighed skønhed, chic og glans, der dækker lofterne i den med blank maling. Denne mulighed har mange fordele.

Glansende loftsmaling

Fordelene ved glansmaling

Først og fremmest er blandt fordelene ved glansmaling at fremhæve:

 • Modstandsdygtighed over for fugt: Takket være denne karakteristiske glansmaling er det en glimrende mulighed for at dække loftet i et rum med høj luftfugtighed, som et badeværelse;
 • nem rengøring: da glansen er modstandsdygtig over for fugt og kemiske virkninger, kan du til enhver tid vaske alt snavs fra loftet ved hjælp af en almindelig fugtig klud eller svamp med rengøringsmiddel påført det. Derfor er denne maling perfekt til værelser med højt forureningsniveau - for eksempel til køkkenet, hvor fedt og sod kontinuerligt akkumuleres i loftet;
 • Modstand mod slid: På grund af den høje modstand af glansmaling til slid kan du vaske loftet så ofte som du ønsker, og belægningen vil ikke lide under rengøringsprocessen.

Alle disse fordele gør en glans maling belægning meget holdbar. Hvis det anvendes korrekt, vil et sådant loft tjene i meget lang tid. Samtidig ser glansmaling meget imponerende og attraktivt ud, og på grund af det faktum, at det kan vaskes, bevarer belægningen udseendet i mange år.

Ved hjælp af glansmaling kan du visuelt udvide rummet - glans på loftet giver netop denne effekt. Derfor er denne type belægning perfekt til små rum. Du kan dog med succes bruge det i store rum, som takket være glansen vil virke endnu mere rummelige.

Vær opmærksom! Man bør huske på, at for en visuel forøgelse i lokalet vil kun maling af lys nuancer gøre - de giver dig mulighed for at fylde rummet med luft og lys, hvilket gør det mere visuelt, end det faktisk er.

Brugen af ​​sorte og andre mørke farver tværtimod fører til, at rummet er visuelt reduceret i størrelse.

Glat loft i interiøret

mangler

Denne type belægning har imidlertid to væsentlige ulemper.

 1. På grund af det faktum, at det har en udtalt glans, vil alle uregelmæssigheder og andre fejl i loftet være mest mærkbare. Dette problem forværres af det faktum, at der normalt anvendes lyse nuancer af glansmaling til lofter. Derfor skal du sørge for at overhøre overfladen forsigtigt og bringe den til perfekt stand, før du påfører farvestoffet. Hvis dine lofter har forskellige uregelmæssigheder, og du ikke er klar til at bruge penge og tid til at fjerne dem, vil blankt maling ikke fungere for dig. I dette tilfælde kan du bruge en matfarve sammensætning af en passende skygge, hvis anvendelse derimod vil skjule fejlene.
 2. Glat loft er ikke egnet til noget rum, fordi hele interiøret skal kombineres med det. Ellers vil rummet se usmageligt ud. En meget interessant mulighed kan males med glans ikke kun loftet, men også væggene.

Typer af blank maling til at dække loftet

Sammenligningskarakteristika for de vigtigste typer glansmaling er givet i form af et bord.

Tabel. Typer af glansmaling.

Vandbaserede maler giver ikke deres positioner til trods for udseendet af mange nye materialer. Måske forbliver de stadig de mest populære malerikompositioner til loftet. Vandbaserede emulsioner er miljøvenlige og kan anvendes i alle lokaler, herunder børns værelser, de tillader loftets overflade at trække vejret og samtidig være billige.

Akryl passer perfekt på alle typer overflader og bevarer sin behagelige og mættede farve over tid uden at falme under påvirkning af sollys og andre negative faktorer. Samtidig præsenteres en bred vifte af akrylfarvesammensætninger af enhver nuance i butikkerne.

Latex maling er ret dyrt, men samtidig kan den påføres i et meget tyndt lag. Belægningen vil stadig være pålidelig og holdbar og vil have et godt udseende. Glansende latexmaling har alle fordelene ved farvestoffer, der er nævnt ovenfor - det er slidstærkt, let at rengøre og har god modstandsdygtighed over for slid.

Graden af ​​glans maling

Dette er vigtigt! Alle ovennævnte typer af farvesammensætninger, som kan anvendes til at dække loftet, kræver ikke brug af et opløsningsmiddel. På grund af dette har de ikke en skarp ubehagelig lugt, derfor er det muligt at arbejde med dem i et lukket rum uden konstant adgang til frisk luft. Hvis du bruger vandbaseret, akryl- eller latexmaling, vil arbejdet ikke give dig store problemer og vil passere med maksimal komfort.

Hvordan man vælger en maling til loftet

Vælg maling i butikken, læs omhyggeligt informationerne på banken. Her finder du oplysninger om forbrug pr. 1 m² overflade, fugtresistens, slidstyrke og så videre. Hvis der er en rigtig god salgsassistent i butikken, hvor du handler, skal du kontakte ham for at få råd. I dette tilfælde behøver du ikke at vandre i lang tid blandt bankernes rækker og kigge efter en passende løsning. Men sælgere, der kan stole på, er meget sjældne, så du bør under alle omstændigheder være fortrolig med oplysningerne på pakken, før du køber.

Populære loft maling

Når du vælger, være opmærksom på nogle få vigtige punkter.

 1. Køb maling, der er designet til indendørs arbejde - der er et stort antal specielle formuleringer designet specielt til lofter, du kan også tage maling designet til lofter og vægge.
 2. Det er bedre at købe maling, der ikke svarer til TU, men til GOST - i dette tilfælde vil sandsynligheden for at undgå at købe lavkvalitetsprodukter stige betydeligt.
 3. På trods af at vandbaseret, akryl- eller latexmaling kan farves på egen hånd, vil det være bedre at bruge færdigfarve eller til at overdrage toningsprocessen til at lagre specialister.

Når du har valgt den passende farvesammensætning, skal du beregne den mængde, der er nødvendig for at dække overfladen, du vil male, under hensyntagen til skjulekraft. Generelt er forbruget af blank maling meget lille - som regel for at dække loftet med et areal på 10-12 m², er en liter dås nok.

Enkel beregning af mængden af ​​loftmaling

Semigloss maling til loftet

Udover mat og glans maling er der en mellemliggende mulighed - halvglans. De har en moderat glans, mens den samme som den glansede er præget af øget modstand mod fugt, modstandsdygtighed over for slid og holdbarhed. Belægningen af ​​halvglansmaling kan også vaskes med vand eller rengøringsmidler uden frygt for at beskadige det eller reducere levetiden.

Vi må dog huske på, at halvglansmaling i alle disse parametre er dårligere end blanke. Samtidig understreger de ikke så stærkt fejlene på overfladen, så de kan være en god mulighed for værelser, hvor loftet har mindre defekter. Det er dog ret svært at forudsige, om du kan få et godt resultat ved at dække et sådant loft med en halvglans. For at reparationer ikke kan blive til et lotteri, vil det derfor være bedre at overfladeoverfladen bliver bedre, så den bliver til en ideel tilstand - såvel som i tilfælde af glansmaling. I dette tilfælde kan udseendet af loftet efter maleri ikke bekymre sig.

Køkken fuldt malet med halvglans maling

Det er også værd at bemærke, at halvglansloftet ikke ser så lyst og tekstureret ud som blankt. På grund af dette kan den bruges i mange rum, hvor den indvendige glans simpelthen ikke passer.

Tæpper loftet med glansmaling gør det selv

Processen med at male loftet er simpelt og komplekst på samme tid. På den ene side, for at dække overfladen, behøver du blot at forberede den, og derefter anvende farvesammensætningen i et eller flere lag - selv et barn kan klare det. Men på samme tid bør du vide, hvordan man får det rigtige, gør alt arbejdet uden haste og travlhed, og følg strengt teknologien for at få det bedst mulige resultat.

Loft maleri ordning

Det er vigtigt! Som nævnt ovenfor er belægningen af ​​glansmaling holdbar, hvilket er grunden til, at du skal nærme processen meget nøje. I dette tilfælde får du et loft, der tjener dig i mange år uden at forårsage nogen problemer og spørgsmål.

Overdækning af loftet med glansmaling finder sted i 5 hovedfaser. Men afhængigt af den specifikke situation er der en chance for, at nogle af dem kan springes over uden at påvirke det endelige resultat - alt afhænger af belægningenes tilstand.

Trin 1. Det første du skal bruge til helt at rense loftet fra den gamle maling. Men ofte er det ikke nødvendigt at gøre dette - hvis overfladen selv er flad, og den gamle farvesammensætning ligger godt på den, bevæger den sig ikke væk og skruler ikke, du kan male den direkte på den.

Trin 2. Det andet trin skal være indretningen af ​​loftet. Du skal kun gøre denne procedure, hvis overfladen har uregelmæssigheder. Husk på, at den lyse glansmaling, som nævnt ovenfor, viser alle fejl i loftet fuldt ud, hvilket gør dem så synlige som muligt for øjet. For at få et rigtig smukt loft er det meget vigtigt at gøre overfladen perfekt glat før maling.

Juster loftet før malingen

Trin 3. Påfør primeren på den rensede og forberedte overflade, valgt efter den valgte maling. I tilfælde af at du maler over den gamle belægning, behøver du ikke at gøre dette - tilstrækkeligt slibet og affedt den maling, der allerede er på loftet for at give den nye farvesammensætning god vedhæftning.

Trin 4. Påfør maling omkring loftets omkreds med en lille børste.

Trin 5. Derefter sætter farvestoffet over hele loftet med en børste, rulle eller sprøjtepistol. Hvis du foretrækker at anvende maling med en rulle, kan du bruge enhver - velour, polyamid, skumgummi eller pels.

Maler loftet trin for trin

Vigtige arbejdsmomenter

Det er bedre at begynde at anvende maling fra vinduet, og derefter gradvist bevæge sig dybere ind i lokalet. For at dække loftet med kvalitet, kan du have brug for fra et til tre lag, men i de fleste tilfælde er to nok. Hvis du vil opnå en virkelig lys, spektakulær og blændende glans, skal du tørre overfladen efter tørring. Denne procedure kan udføres fra tid til anden i hele belægningens levetid.

Under malingen kan lagene orienteres på forskellige måder.

 1. Du kan sætte dem på tværs - for eksempel, hvis du lægger først i rummet, så skal du sætte den anden på tværs. Denne mulighed giver dig mulighed for at få den mest lige dækning.
 2. Den finske metode bestemmer, at malingen påføres parallelt med vinduet, det vil sige vinkelret på strålingsretningen.
 3. Med den svenske målemetode sammensætningen er tværtimod placeret parallelt med solens stråler, der kommer ind i rummet gennem vinduet.

Da den glatte farvesammensætning afspejler lys godt, bør spørgsmålet om hvordan man orienterer lagene være opmærksom på, fordi denne type belægning i modsætning til mat aktivt interagerer med solen i hele levetiden. Denne egenskab skal bruges til maksimum for at give rummet det ønskede udseende.

Hvert nyt lag bør kun anvendes, efter at den forrige er helt tør.

Glem ikke, før du anvender det første lag af maling for at tørre godt kitt eller andet materiale, som du plejede at justere loftet, og tør forsigtigt det forrige, før du anvender hvert næste lag. Takket være dette kan du undgå revner, bobler og andre defekter på malingen, som alvorligt kan beskadige overfladens udseende. Op til det punkt, at malingen bliver nødt til at fjerne og anvende en ny.

Selvom du aldrig har brugt blank maling til at dække noget før, og for første gang tænker på, hvordan du kan male loftet med det, så vær ikke bange for at dvæle på denne mulighed. Og hvis dine lofter allerede er fladt, eller du er klar til at bruge lidt tid og penge til at fjerne alle de fejl, der bringer tilstanden af ​​deres overflade til det ideelle, kan du få et glimrende resultat ved at sætte glans på dem.

Hvordan male loftet i lejligheden?

Svaret på spørgsmålet finder du i denne artikel! Også du vil nok være interesseret i at lære at hvidte loftet på den gamle hvidvask.

Et hvilket som helst rum med et sådant loft vil virkelig omdanne: det vil glitre og skinne, det vil begynde at blive større og mere rummeligt. Hvis der er et vindue i det, vil solen spille på den glatte maling og fylde rummet med ekstra lys. På grund af at den glatte maling belægning også er kendetegnet ved holdbarhed, fugtresistens, slidstyrke og god rengøring, vil det være en glimrende indretning til loftet, der kan trække vejret ind i dit indre og glæde dig, dine familiemedlemmer og gæster hjemme i mange år.

Lui 40 - ekstremt resistent halvglans maling

Lui 40 - ekstremt resistent halvglans maling

Særlig akrylatmaling til våde rum. Indeholder en anti-støber komponent.

"Luya - en barriere mod fugt"

Luya's halvglanslaksmaling er en del af Tikkurils fugtbarrieresystem "Luya - barriere mod fugt". Sammen med de andre komponenter i dette system danner det en holdbar belægning - en effektiv barriere for fugt og skimmel.

Til våde værelser

Ekstremt resistent

Luya kan modstå virkningerne af lige stærke vaskemidler og desinfektionsmidler. Det anbefales at male vægge og lofter, som kræver særlig modstandsdygtighed overfor vask og slid: i lobbier, trappehus, korridorer og afdelinger på hospitaler, fødevareindustriens lokaler.

Hvordan vælger man en maling til loftet?

Af: Anastasia Isakova · Opslået 07/02/2017 · Opdateret 1/27/2018

Maleri loftet - et af de vigtigste stadier af reparation af rummet. Kvalitetsindikatorerne afhænger primært af den foreløbige overfladebehandling og det materiale, der anvendes til arbejde. Korrekt valgt loftmaling sikrer et godt resultat. Overvej flere typer af kompositioner og se, hvilken maling til loftet er bedre at vælge.

Hvad skal man overveje, når man vælger

Loftsmaling varierer i sammensætningskomponenter, der bestemmer dens egenskaber.

Ifølge den endelige teksturerede effekt er der 3 typer maling til loftet:

 • Matte loftmaling. Det har ikke reflekterende egenskaber, det vil sige det skinner ikke. Den største fordel ved uigennemsigtige sammensætninger er, at de dækker fine eksterne defekter ganske godt.
 • Semi-glans. Det har en lille reflekterende effekt.
 • Glossy. Et strålende overtræk, der danner en film, der afspejler lys.

Det er vigtigt at tage højde for, jo mere loftet glitter, jo mere synlige mindre overfladefejl. Loftet under det skal være helt fladt. Spiller en rolle og hvordan lyset er rettet. Hvis lamperne i lamper og lysekroner er rettet til overfladen, vil de mindste fejl være synlige. Forbered loftet for et sådant maleri med stor omhu.

Der er vaskbare farver, som kan rengøres ved hjælp af husholdningsværktøjer. Hvis der er et mærke på emballagen "resistent over for tørt slid", kan du kun tørre med en tør klud. Når en hånd holdes over en sådan overflade, forbliver et let spor på håndfladen (vandige emulsionssammensætninger). I tilfælde af almindelig hvidvaskning, er en sådan overflade ikke genstand for vask. Et sådant loft genoprettes ved at anvende en ny sammensætning.

Egenskaber af lokaler og interiør

Valget af maling til loftet afhænger af rummets stil og dens dimensioner.

Påfør en belægning med en blank effekt er mere passende i et værelse med lavt loft og lille størrelse.

Hvid maling til loftet bruges oftest i lejligheden, og ikke kun fordi det er en hyldest til tradition. Hvid farve gør rummet visuelt højere; som de siger - lofter "ikke knuse." I en lejlighed i minimalistisk stil er matbelægninger mere passende.

Til maling af loftet i stuen, påklædningsrum, soveværelse passende belægning med lav ydelse egenskaber. På badeværelset, køkken, på verandaen i huset bruges vaskbar maling. Det er ønskeligt, at det er med fungicide additiver, der forhindrer dannelsen af ​​mug.

Typer af maling

For at kunne navigere korrekt i en række maling, er det nødvendigt at vide, hvilke egenskaber de besidder. Næsten alle loftsbeklædning er vandbaserede sammensætninger med tilsætning af forskellige polymerer. De påvirker pris og kvalitetskarakteristika.

Tænk ikke på kridtet (hvidvask). Dette er den billigeste måde, men samtidig - den mest upålidelige. Hvidvaskning tørres, absorberer fugt og lugt, det kan ikke vaskes, tørres af. Tidligere hvidkalkede lofter på grund af manglende alternativer.

Derefter vil vi forstå, hvad er typer af maling til loftet.

Vandemulsion

Stoffer der danner en film efter tørring sættes til vandkompositionen. Fordelen ved sammensætningen er, at den er overkommelig. Retter let på overfladen, giftfri, ingen skarp lugt. Derfor bruges det ofte til at male loftet, især i rum, hvor der ikke er nogen stærk fugtighed, temperaturforskelle.

I videoen: Vælg en vandbaseret maling, maler vægge med den.

akryl

Denne type kan tilskrives "golden mean" efter priskategori. Fra navnet er det klart, at sammensætningen indbefatter acrylpolymerer. Akrylfilm giver slidstyrke, fugtresistens. Det falder ikke, det vil sige under påvirkning af ultraviolet stråling, ændrer malingen ikke farve, og absorberer heller ikke lugt. Farvende pigmenter kan give det nogen farve og skygge. Kan bruges til offentlige steder, cafeer, restauranter.

Designere i udvælgelsen af ​​maling bruger ofte specielle farvelayouter til at opnå den ønskede skygge. På grund af disse egenskaber er vaskbart akryl inkluderet i topsalget og er bredt repræsenteret på markedet af forskellige producenter.

latex

Det antages, at dette er den bedste maling til loftet, der dømmer ved evnen til at klamre sig til overfladen. Det er modstandsdygtigt mod fugt, slid. Masker mikroskader på grund af tilstedeværelsen af ​​latexpolymerer.

I nye bygninger, hvor husene krymper lidt, er det bedre at bruge denne type maling.

Vaskbare formuleringer kan påføres ved hjælp af svampe og bløde børster. Tørrer meget hurtigt (op til 2 timer), næsten lugtfri. På samme tid, takket være mikroporerne, passerer malingen luft, det vil sige "ånde". Til prisen er det dyrere end akrylkompositioner, mindre resistente over for UV-eksponering.

Silicium

Silikone loft maling tilhører kategorien af ​​god kvalitet belægninger. Blandt de gode egenskaber: elasticitet, evnen til at maskere mikroracks. Det afviser vand og forurening, men samtidig giver mikroporer fugt og damp til at passere gennem, det vil sige overfladen "trækker vejret". Det er præget af et lang levetid. Ligesom latex er den bedste sammensætning til at male lofter i huse med krympning.

Økologisk renhed, mangel på lugt gør den ideel til børns værelser og soveværelser.

silikat

Hvis du vælger en sammensætning til industrielle lokaler eller med høj fugtighed, er silicat baseret på flydende glas velegnet. Det har også forbedrede hygiejniske egenskaber. Alkalis, som er en del, giver ikke mulighed for at udvikle mikroorganismer.

Disse er specialiserede maling, der sjældent bruges til husholdningsbrug. De er ikke så elastiske som latex og silikone. Mikrorack kan forekomme på dem.

Hvad mere skal du vide

En vigtig egenskab ved maling er texotropi. Dette er kompositionens evne jævnt og uden striber fordelt over overfladen. Sammensætningen af ​​sammensætningerne skal være som frisk honning. I dette tilfælde er de lette at anvende på loftet med en rulle, børste, sprøjtepistol.

Vælg en rulle med en tilstrækkelig lang bunke. Det er godt gennemblødt i maling, og som følge heraf er det bedre fordelt over loftet.

Du bør ikke bekymre dig om f.eks. En hvidmalet maling under applikation på steder viser op lidt gule pletter. Dette er et specielt pigment til ensartet farvning og intensiteten af ​​belægningslaget, så du kan se, hvor den ikke er malet over overfladen. Efter tørring forsvinder pletterne.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Først skal du bestemme, hvilken maling der skal dække overfladen.

For at male loftet med mat maling, er det jordet to gange, gipset og rengjort. Professionelle bygherrer anbefaler at anvende 3 lag kittet. Først efter det bliver maling påført. I nogle tilfælde, for at forsikre mod udseendet af microcracks, fiberglas eller ikke-vævet glat tapet er desuden limet til loftet.

I det tilfælde, når du planlægger at male med en sammensætning med en blank effekt, skal du desuden polere det sidste lag med et fint slibemiddel eller speciel slibemaskine.

Valg af maling

Hvilken slags maling til loftet er bedre - alle beslutter individuelt, fra design, overfladebehandling, rummets specifikation og prisen.

Vandbaserede formuleringer er billige, velprøvede. Men akryl er optimal i pris og kvalitet. Den bedste maling til loftet ifølge eksperter - latex eller silikone. Men begge disse typer er dyrere end akrylkompositioner. Elasticitet og holdbarhed - deres vigtigste fordele.

For lokaler, hvor der er høj luftfugtighed og skal overholde hygiejnekrav, skal der anvendes passende silikatmaling.

Førende producenter

Caparol

Tysk fabrikant, som har et udvidet netværk af distributører og virksomheder i mange lande. De producerer en bred vifte af farver. Blandt dem er højkvalitets silikone maling.

Produktlinjen indeholder også miljøvenlige sammensætninger baseret på økologiske ingredienser.

Tysk bekymring, repræsenteret i 20 lande. Blandt de forskellige typer af belægninger kan noteres sammensætning med et teksturmønster.

Dulux

Dette britiske selskab har mere end tre århundreder af eksistens. Ud over stor erfaring bruger anlægget de nyeste innovative teknologier i sit arbejde. For eksempel giver et specielt lyserødt pigment i hvide maling dig mulighed for at teste ensartetheden af ​​sammensætningen, efter at den tørrer forsvinder den.

Selvom omkostningerne ved disse malers maling er højere i forhold til andre, kompenserer kvalitetsindikatorer og lavt materialeforbrug pr. Kvadratmeter stort set prisforskellen.

Indenlandske producenter

Til den gennemsnitlige priskategori bør det polske selskab "Snowball" indgå. Fra indenlandske producenter noterer eksperter firmaet "Tex" (Skt. Petersborg) og "Expert" (firmaet "Descartes", Moskva). De er veletablerede på hjemmemarkedet. Det er forholdet mellem prisen på varer og kvalitet, der gør det muligt for disse producenter at udvide deres salgsmarkeder.

For at finde ud af, hvilken maling til loftet anses for at være den bedste, skal du kontakte rådgiverne for at få råd.

Hvis du selv laver reparationer, vil sælgere rådgive dig om at bygge hypermarkeder. For at de kan hjælpe dig med at vælge den rigtige maling til loftet, formidle dem de maksimale oplysninger: hvordan du vil se dit loft, hvordan det er forberedt, for hvilke værelser malingen er beregnet.

Processen med at vælge sammensætningen af ​​maling er stort set vanskelig. Det er svært for en person, der står over for reparationer for første gang at bestemme sortimentet af maling og lakbeklædning. Derfor vil generelle ideer i denne sag advare om mulige fejl.

Loftsmaling: valg af sammensætning, basisforberedelse, applikationsteknologi

Kammerater, ved du hvilket loft maling er bedre? I denne artikel vil jeg gerne dele med dig min egen erfaring med at vælge og bruge forskellige kompositioner, og samtidig vil jeg tale om, hvordan man korrekt forbereder loftet for maling og hvordan man påfører en topcoat.

Mal på butiksvinduet. Det er let at blive forvirret, ikke?

Besøg i butikken

Lad os først finde ud af, hvad der skal males.

Så vi er med dig i butikken, foran et showcase med malinger af forskellig sammensætning og formål. Hvad skal man kigge efter, når man køber?

Vand eller opløsningsmiddel

Typen af ​​opløsningsmiddel siger meget om forbrugsegenskaber af maling. Ifølge denne parameter kan farvestoffer opdeles i to store grupper:

 • Vanddispersion er en suspension af små dråber af et polymerbinder med tilsætning af pigment og fyldstof i vand. Når det fordampes, holder dråberne sammen, hvilket danner en holdbar og uigennemsigtig belægning;

En typisk repræsentant for familien af ​​vand maler.

På grund af vandbasen er alle vanddispersionsmalinger næsten lugtfrie og udgør ikke en sundhedsfare ved tørringstrin og efterfølgende drift.

 • Organiske opløsningsmiddelformuleringer indbefatter hvid spiritus, xylen, acetone og andre ildelugtende og giftige stoffer. Som regel tilvejebringer de en mere varig binding af bindemiddelpartiklerne og følgelig større slidstyrke af den resulterende belægning under industrielle belastninger.

Pentaftalisk emalje PF-115. Fortyndingsmidler - opløsningsmiddel, xylen, hvid spiritus.

Hvilken slags maling at vælge til loftet - det er ikke svært at gætte. Overdreven høj slidstyrke er påkrævet på denne overflade, ligesom en bankers venlighed, men fraværet af lugt og toksicitet er et klart plus.

pigment

Typen af ​​pigment er ikke altid angivet, i mellemtiden bestemmer denne parameter stabiliteten af ​​loftets farve. I produktionen af ​​farvestoffer anvendes to typer af hvide.

Titanium hvid Krim produktion.

Nogle gange kan malingen på titaniumpigmentet findes på påskriften "super-hvid" på pakken.

bindemiddel

Lad os slippe indlysende marginaler - kridt, lime maling, kompositioner baseret på flydende glas og polyvinylacetat. De kan ikke prale af nogen farvestabilitet, ikke modstandsdygtighed mod vask.

I den tørre rest er kun tre typer bindemiddel:

Ved fremstillingen af ​​farvestoffet blev syntetiske acrylharpikser anvendt som bindemiddel.

 • latex;
 • Silikoneharpiks.

Alle er holdbare og tåler våd rengøring ret fast. Deres modstand mod vådt og tørt slid er imidlertid mærkbart anderledes: fugtmotstanden stiger i samme rækkefølge, som jeg noterede bindemidlet på.

Herfra - og de anbefalede scopes:

 • I et rum med tør luft, fraværet af stærke forureninger og et højt loft, vil vores valg være akryl vanddispersionsmaling;
 • Latex er velegnet til et skrå loftloft: det tolereres godt af tørt slid. Fra min egen erfaring kan jeg sige, at bunden af ​​det skrånende loft er i kontakt med tøj, hænder og sengetøj ganske ofte;

Jeg brugte latex maling, når jeg færdiggør loftet på loftet.

 • Silikone er ideel til køkkenet med sot og stænk af fedt. Det skal også bruges i badeværelset eller til at male loftet på det kombinerede badeværelse: De modtager ofte en spray af sæbe og shampoo i loftet. Vand forresten er også tilbøjelig til at forlade kalkdråber.

Til silikone farvestoffer lover producenterne en ressource på 5.000 våde rengøringscykler, hvilket gør finish næsten evigt.

Silikone-baseret maling: maksimal pris og maksimal belægningsmodstand.

Særligt omtale fortjener den såkaldte gummi maling. Sammensætningen på latex-acrylbasis danner en vandtæt, modstandsdygtig over for våd og tør slibebelægning, der perfekt tåler rengøring med opløsninger af alkalier og syrer.

Denne sammensætning beskriver bedst denne kendsgerning: Jeg brugte gummi maling af Sevastopol produktion for at beskytte krydsfiner trin af gaden trapper fra vand.

Jeg malet væggene med samme maling (med undtagelse af forklædningen over badet) og loftet i badeværelset; Belægningen tolererer perfekt vådrensning og bevarer sin pletfri udseende selv i nærheden af ​​kattebakken, hvor hjemmefavoritten begraenser lang tid sporene af toilettet.

Gummi maling Sevastopol produktion. Anbefales.

Vær ikke bange for ordet "gummi": ​​tekstur af den malede overflade er ikke anderledes end nogen anden halvglans.

Hvis man vælger en maling til et køkken eller badeværelse, vil man ikke dykke ind i finesserne af farvestofsammensætningen, bare se efter ordet "front" på emballagen. Indvendig maling behøver ikke være fugtbestandig, men materialet til facadearbejde er designet til langsigtet service under atmosfæriske forhold.

faktura

Jo bedre at male loftet - mat, glans eller teksturmaling?

Coating tekstur påvirker:

 • Loftets synlige højde. Glansen gør det mærkbart højere, delvis afspejler det indre af rummet;

Loftet er malet med halvglans maling.

 • Krav til kvaliteten af ​​overfladebehandling. Glans understreger den mindste ujævnhed. Matte maling, tværtimod, vil skjule mindre defekter, og tekstural kan skjule bump og dråber med højder på op til 5-7 millimeter.

Teksturbelægningen er ufattelig til basen og kan maske store loftsdefekter.

I hardwareforretningen kan du tilbyde farvemaling i enhver farve. Er det værd at gøre?

Efter min mening er nej. Der er to grunde:

 1. Hvid maling gør igen loftet højere. Jo mørkere skyggen, jo lavere er rummet.

Mørke nuancer i loftet får rummet til at blive lavere.

 1. Ved delvis reparation med manuel toning af en ny del af maling får du sandsynligvis ikke samme farve.

Problemet løses imidlertid ved farvemaling med en margin. Beholderen beregnet til reparation skal forsegles tæt og opbevares på et mørkt, køligt sted.

Hvis du male malingen i en hvilken som helst farve, skal du gøre det med en margen.

Antal

Sådan beregnes mængden af ​​køb?

Du skal vide området for loftet til maleri. Det skal ganges med det malingsforbrug, der er angivet af fabrikanten for 1m2 og antallet af lag anbefales af det... og derefter med to mere.

Ja, fordi producenten normalt angiver malingsforbruget og antallet af lag til ideelle forhold - en svagt absorberende base af samme farve som malingen. I praksis kræver den ensartede farve af loftet i min erfaring anvendelse af fire lag maling i stedet for de anbefalede to på emballagen.

Efter det andet og endda det tredje lag kan farven forblive ujævn.

Basiskrav

Så fandt vi ud af, hvilken maling der er bedre at male loftet. Og hvordan man forbereder det til maleri?

 • Har en moderat absorption. Et stort antal store porer vil dramatisk øge malingforbruget, og på en for glat base vil det simpelthen ikke falde;
 • Vær holdbar. Peeling gips eller revner næppe dekorere dit værelse;
 • Være glat Forskellene mellem pladerne og tilstrømningen af ​​gammelt hvidvask på toppen af ​​gasbindet i sømene vil heller ikke glæde øjnene til en taknemmelig seer.

I nogle sovjetbyggede huse kan man observere et så dystert billede.

 1. Alle skrøbelige og svagt vedhængende belægninger fjernes. Dette refererer til den gamle whitewash, flak gips, tapet, loft fliser, og så videre;
 2. Loftets overflade er nivelleret. Med mindre uregelmæssigheder gøres dette med en kitt eller gips på beacons; i tilfælde af alvorlige mangler er et ophængt loft fremstillet af gipsplader med obligatorisk forstærkning af sømme;

Ved hjælp af gipsvæg kan du ikke kun niveauere overlapningen, men også skabe vilkårligt komplekse strukturer på flere niveauer.

Sømene mellem panelerne er også nødvendigvis forstærket, når de sættes i bund. Når beaconene pletteres med et glasfibernet, forstærkes hele overfladen. Strimlerne af gitteret er lagt med en overlapning på 5-10 centimeter og fastgjort med gipsslag.

 1. Det indstillede loft er primet til maling med gennemtrængende akrylprimer, hvilket reducerer malingforbruget og forbedrer dets vedhæftning til bunden.

Penetrerende og styrkende primer fra Ceresit.

Om kompatibilitet

Lad mig svare på et par ofte stillede spørgsmål om kompatibiliteten af ​​forskellige belægninger:

 • Er det muligt at male loftet med emulsionsmaling oven på olie eller alkydmaling?

Nej. Vandemulsionen opsamles enten i dråber med det samme, eller det vil afskalning ved de første udsving i fugt og temperatur. Maling over den gamle kan kun anvendes, hvis de er af samme type: Akryl kan males på akryl, silikone på silikone og så videre.

Dette er de hændelser, der venter på dig, når du først ændrer temperaturen i rummet.

 • Er det muligt at male suspenderede lofter med vanddispersion eller andre maling?

Ikke alle og ikke altid.

Film, PVC - ikke i princippet. Spørgsmålet om hvilken maling er egnet til et lakeret loft er meningsløst: Den vandbaserede emulsion falder simpelthen ikke på den glatte overflade, og farven på et organisk opløsningsmiddel vil sandsynligvis skade filmen.

Filmloft er ikke malet. Punkt, punkt

Stof - du kan. Vanddispersionsmaling påføres med airbrush; Loftet kan males op til seks gange (med et stort loftspanel - op til tre). Begrænsningen skyldes det faktum, at et tykt lag af maling simpelthen vil få lærredet til at synke under sin egen vægt.

Tekstilstrømningsmaterialet kan farves og mere end én gang.

Fjernelse af gamle belægninger

Sådan fjerner du maling fra gipsloftets overflade?

Det hele afhænger af sin type:

 • Lime fjernes med en hård spatel. Hvis det forsvinder to gange tre gange med pause på 10-15 minutter med vand med en sprøjtepistol eller en børste, vil rengøringen finde sted uden støv.

Gennemtrængt kalk fjernes let med en spatel.

På samme måde kan du fjerne den skrøbelige cementgips.

Olie-, alkyd- eller nitro-maling skal forbehandles med en universal remover. Så fjernede hun den samme spatel.

Kalk hvidkalk kan vaskes af med en svamp, der er forvædet med vand.

Uforenelig med den nye vanddispersion loftmaling fjernes desværre kun ved polering. Til dette formål kan du bruge en slibemaskine af enhver type; egnet og kværn eller bor med en metal børste.

Wire børster skal være bløde og har en tykkelse på ikke mere end 0,3 mm, ellers sammen med maling vil du fjerne noget af gipset. Og du vil fjerne ujævnt.

Den bulgarske med en dysebørste.

Sådan fjerner du fra loftet tapet?

 • Papir skal fugte rigeligt. Derefter skræl dem væk fra bunden med strimler, i problemområder, der hjælper dig med en bred spatel;

Papir tapet: blød og pry med en spatel.

 • Vinyl tapet, når man prøver at fjerne dem, er normalt lagdelt. Du er tilbage med en tynd PVC film; papir eller non-woven substrat samt papir tapet, fjernes med en spatel efter blødgøring.

maleri

Mal tekstur

Da arbejdet begyndte, skulle maling til loftet have konsistens af fuldmælk. Hvis det er mærkbart tykkere, tilsættes op til 10% vand til det og blandes grundigt med en pind eller blender. Den eneste undtagelse er teksturmaling: de er påført med en tykk reliefhjul.

Tilsæt lidt vand og bland.

Teksturmaling påføres tykt.

instrumenter

Vores hovedværktøj er en rulle med en gennemsnitlig bunke: Det vil absorbere nok maling, men det vil ikke fylde gulvet med det. Ud over rullen skal du:

 • Brush. Hun vil male muren til vægge til loftet;

Kryds kan ikke male over, hvis de er skjulte brede baguette.

 • Maleskuffe. I det vil vi dyppe rullen og rulle værktøjet ud i det. Forsøg på at rulle det på overfladen, der skal males, gør belægningen ujævn.

Værktøj til maling af loftet.

teknologi

Hvordan male loftet med dette værktøj?

 1. Mal over krydset af væggene;
 2. Påfør et første lag maling med en rulle. Desuden bør hver bevægelse af rullen delvist overlappe den allerede malede strimmel: kun i dette tilfælde vil belægningen være ensartet;
 3. Vent til laget tørrer;
 4. Gentag cyklen for at opnå en ensartet farve uden huller i bunden.

Det er bedst at male fra skove. De behøver ikke at omarrangeres så ofte som en trinladder.

Her er nogle af detaljerne i maleriprocessen:

 • Vask og tør rullen før påføring af det næste lag. Efter at have fluffed op, vil dens bunke afhente mere maling;
 • Fuldt rulle rullen i bakken: malingen skal mætte sin bunke rundt om hele omkredsen;

Rullen skal være jævnt gennemblødt med maling.

 • Tryk rullen mod loftet med indsats: så vil det fordele malingen så jævnt som muligt over overfladen;

Ved svag presning sætter rullen for meget tykt malingscoat.

 • Påfør hvert nyt lag vinkelret på den forrige. Så du vil maskere de uundgåelige striber og pletter
 • Påfør det sidste lag parallelt med det fremherskende lys (fra vinduet eller kunstigt). I dette tilfælde vil uregelmæssigheder være mindst mærkbare;

Det sidste lag anvendes parallelt med det fremherskende lys.

 • Læg loftet på et værelse med et lag uden pauser, i et trin. Ellers vil grænsen mellem det tørre område og den friske maling fremhæves af belægningens tykkelse.

Hvordan male om loftet, hvis det forbliver tomt eller uklart lag af maling? Vent til det er helt tørt, fjern uregelmæssighederne ved at skure og anvende en anden - to lag maling.

konklusion

Nu ved du, hvilken slags loftmaling er, og hvordan man anvender det korrekt. Du er velkommen til at dele erfaringerne i kommentarerne til artiklen med hinanden. Succeser, kammerater!