Vandig emulsionsmaling til vægge og lofter: funktioner, hvordan man vælger hvordan man ansøger

Malearbejde - et obligatorisk trin på næsten enhver reparation. Efterbehandling vandbaseret maling er meget populær. Dette skyldes dets fremragende egenskaber sammen med en overkommelig pris. Det moderne marked for efterbehandling materialer stammer fra et stort udvalg. Vi foreslår at studere kvaliteterne af denne belægning sammen og vælge de relevante muligheder.

Nøglefunktioner

Malingen er nem at bruge, det er et glimrende alternativ til mange materialer til vægge og lofter. Emulsionen har flere fordele:

- Tørrer hurtigt sammenlignet med andre typer maling

- Meget sikkert og harmløst materiale. Blandingen er skabt uden brug af skadelige stoffer, derfor bruges den selv på hospitaler og rum til børn;

- Malingen har ingen skarp lugt. Et friskmalet rum udsender en bestemt aroma, der ikke irriterer lugtesansen og slides helt ud af rummet inden for få uger;

- Sammensætningen er virkelig universel - egnet til maleri stuer, badeværelse og køkken;

- Farvekortet passerer uden stor indsats, dette efterbehandling materiale jævnt og godt passer på forskellige overflader. Værktøjet er perfekt rengjort, i modsætning til olie maling.

Af de væsentligste ulemper kan kun fremhæves behovet for at overholde en bestemt temperatur, når man udfører malearbejde. For vandbaseret maling skal den ikke falde under + 5 ° C, ellers vil lagene ikke falde jævnt, eller malingen kommer til at afrives.

Tekniske egenskaber ved vandbaseret maling

Belægningen har specifikke egenskaber, som bør overvejes, når man vælger et efterbehandlingst materiale.

1. Kompositionens egenskaber. Malingen består af en gruppe antiseptika, latex, fortykningsmiddel og et bestemt fyldstof.

2. Meget viskøst materiale. Indikatoren afhænger af den nødvendige mængde vand for at opnå den korrekte blanding.

3. tørrer hurtigt nok Med den rigtige indendørs temperatur tørrer malingen på kun 2-12 timer. Ideelle forhold - 20 grader varme og ca. 60% fugtighed.

Typer af vandbaseret maling

Malingen præsenteres i flere former, som hver især har sine egenskaber, fordele og ulemper. Lad os tale om dem mere detaljeret.

Akryl vandbaseret maling. Den mest populære type emulsion baseret på akrylharpikser. Ofte suppleres sammensætningen med latex. Disse maling gør et fremragende arbejde med vådrensning.

Et par lag maling af denne type kan skjule små uregelmæssigheder eller revner. Omfanget af en sådan finish er stor - træ, mursten eller beton, glas og jævnt metal (men med pre-priming).

Silikone vandbaseret maling. Næsten helt i lighed med den tidligere version, men i dette tilfælde anvendes silikoneharpiks som base.

Denne type er dyrere end akryl-modstykker, hvilket forklares af fremragende kompatibilitet med mineraloverflader, samt ved, at denne maling skjuler mere mærkbare defekter. Dette er en fuldstændig damptæt belægning, der slet ikke er bange for forskellige svampe.

Silikat vandbaseret maling. De er lavet på basis af en vandig opløsning og flydende glas med tilsætning af specielle pigmenter. De vigtigste kvaliteter, som denne mulighed er værdsat, er høj modstand over for atmosfæriske forhold, damp og åndbarhed.

Mineral vandbaseret maling. Sammensætningen er baseret på cement eller hydratiseret kalk. Det anbefales at anvende ved maling af beton eller mursten, men det bruges også til andre byggematerialer. På trods af mange fordele forlader levetiden af ​​denne type meget at ønske.

Hvordan man vælger en maling

Har du besluttet at bruge vandbaseret maling til at færdiggøre dine vægge eller lofter? I dette tilfælde er du nødt til at rette op til sit valg.

1. Stol ikke udelukkende på salgsassistenter, fordi deres primære mål er at sælge produktet. Ikke i alle tilfælde regelmæssigheden "jo dyrere maling jo bedre" virker. En separat malingsblanding har sine egne specifikke opgaver.

2. Et alternativt navn til denne type maling er vanddispersionsmaling. Gå derfor ikke glip af bankerne mærket "VD".

3. Før du køber, læs navnet og vejledningen, hvorfra du kan få mange plader - bekostning, hvor meget det tørrer og andre egenskaber. Disse oplysninger vil ikke være overflødige.

4. Forsøg ikke at spare for meget på malematerialet, fordi markedet er fyldt med forfalskninger.

5. Vandbaseret maling af høj kvalitet er altid hvid. Tilføj farve til hendes hjælp specielle pigmentblandinger, som købes separat.

Hvordan vælger du en farve

Som du allerede ved, er emulsionsbelægningen altid hvid. Flere metoder bruges til at give farve. Du kan male det med en speciel enhed eller manuelt. Farvelægning er tilgængelig på mange salgssteder. Alt du skal gøre er at vælge den rigtige maling og det ønskede pigment. Derefter knækker specialisten blandingen, og den får den ønskede skygge.

Hvis du ikke har fundet en passende butik, hvor du vil blive forsynet med denne tjeneste, eller har besluttet at gøre alt selv, er algoritmen ret simpel. Få farvestofpigmentet og bland det med bunden ved hjælp af en byggemixer. Dette gøres som følger: I en lille beholder blandes malingen med pigmentet og tilføjes gradvist til hovedburken. Sådanne handlinger vil bidrage til at opnå en perfekt og ensartet farve.

Før du anvender direkte på væggen, prøv blandingen i et lille og ubetydeligt område. Lad det tørre helt og evaluere resultatet. Dette vil give dig mulighed for at forstå, hvad tonen faktisk ser ud, da i flydende form er blandingen meget lysere og rigere. Sørg for at overveje, hvor meget materiale du har brug for at forberede dig til at male hele det krævede område, for at opnå den samme nuance er det ganske svært, og det kræver erfaring.

Væg forberedelse

At male lå uden farvning og jævnt, skal du forberede væggen. For at gøre dette skal du anvende gips, primer og kitt med brug af specielle efterbehandling materialer. Før maling skal væggene være tørre, glatte og faste. Dette er nøglen til en ordentlig emulsionsbase.

Helt inspicere overfladen til maling. Hvis der opdages revner eller uregelmæssigheder på det, er det tilladt at dække dem med alabaster. Spor af fedt eller skimmel fjernes med en syre eller alkalisk opløsning. Denne type maling anvendes ikke på tidligere malede, olieagtige eller lakkerede overflader samt til syntetiske materialer. Derfor, hvis overfladen blev malet eller pudset med tapet, så skal du helt rense det.

Væg med betydelige dråber (fra 2 cm og mere) niveau med gips, hvis de er mindre, så anvendes kittet. Efter denne type arbejde er væggen nødvendigvis poleret, og støvet rengøres ved hjælp af en støvsuger eller vådrensning. Plasteret område skal tørre i mindst 3-4 uger, ellers vil vandbaseret maling ikke ligge jævnt på det, og du får ikke det ønskede resultat.

Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsesprocedurerne, fortsæt til primerarbejdet. De reducerer betydeligt forbruget af blækblanding, samt forbedrer ensartetheden af ​​den påførte maling. Glem ikke tiden for fuldstændig tørring af væggene.

Hvis overfladen allerede har givet en fin finish, behøver den ikke at blive primet. I stedet skal du anvende det første lag maling fortyndet med vand.

Ovennævnte forberedende arbejde giver dig mulighed for at male smidigt, smukt og korrekt.

Sådan appliceres vandbaseret maling

Til anvendelse af denne type maleri anvendes ruller, børster og svampe. Hvert af disse maleredskaber har sine egne formål og nyttige egenskaber:

- Malerulle kan jævnt anvende maling på vægge og lofter. For vandbaseret maling skal du vælge mellemlang eller lang lur, men den skal være blød;

- Det er bekvemt at male over hjørner og vanskelige områder med en børste;

- Svamp giver en usædvanlig tekstur.

For nemheds skyld fordeler vi ansøgningsprocessen i følgende trin:

1. Brug malingbakken - dette er meget mere praktisk og sparer materiale. Hæld i lidt maling. Børste rundt omkretsen, og rul de resterende dele med en rulle;

2. For at forbedre kvaliteten af ​​maling applikationen, blød rullen, og kør den derefter over pap eller papir. Dette vil tillade det at blive fordelt jævnt over bunken;

3. Start maleri fra top til bund. Takket være denne sti kan du korrigere de dryppende dråber i processen.

4. Hvis overfladen af ​​væggen eller loftet er dækket med efterbehandling gips, så påfør et par lag, fordi gipset absorberer malingen. Yderligere lag vil gøre farven friskere og rigere;

5. Det er ikke nødvendigt at forsøge at anvende maling rigeligt i stedet for flere lag - dette vil ikke tillade at opnå det ønskede resultat, men kun forværre situationen. Det er bedre at bruge mere tid på 2-3 lag;

6. Nye lag anvendes først efter fuldstændig tørring af den forrige. Fordelen ved denne type finish tørrer hurtigt. Hold lag væk fra støv og snavs.

Emulsionsmaleri er en ret simpel opgave, der ikke kræver professionelle færdigheder. Det vigtigste - at vælge den rigtige maling, som svarer til rummet og miljøforholdene. Forsøg ikke at gøre det hurtigt, gør det omhyggeligt, og resultatet vil helt sikkert behage dig!

Vandig emulsionsfarve i det indre foto

Vi har samlet mange smukke og usædvanlige eksempler på brugen af ​​denne type finishmateriale. Nu, da du er bekendt med dets egenskaber, kvaliteter og egenskaber, vil det være meget nemmere for dig at forstå dette enorme udvalg af designløsninger.

Hvordan vælger man en maling til vægge?

Vandig emulsionsmaling til vægge i flere år er nu et meget populært produkt på markedet for byggematerialer. Stoffet er miljømæssigt sikkert, giftfri, hvilket førte til et bredt udvalg af efterbehandlinger inden for lokaler med forskellige funktionaliteter. Du kan købe færdige eller blande din egen maling af enhver farve og skygge. Med en farvepalet kan du oprette et originalt design af ethvert interiør.

Hvad er de vandbaserede maling?

Tegnet "vandemulsion" indikerer metoden for fortynding af stoffer før dannelsen af ​​arbejdsblandingen. Det vigtigste opløsningsmiddel er vand. Og typerne af vandemulsioner afhænger af polymeren, der er inkluderet i sammensætningen.

Til indvendig brug anvendes følgende typer vandbårne maling:

 1. Akrylmaling til vægge er det mest eftertragtede udseende. Hovedkomponenten er akrylharpiks (dermed navnet). Ofte i malingen findes latexadditiv, hvilket øger belægningens evne til at modstå fugt. En sådan belægning kan vaskes i fremtiden uden frygt for, at malingen vil skrælle af, blive vasket af, krakket. Opretholder op til 5000 cykler af vask uden tab af kvaliteter. Det kan bruges til træværk, beton, mursten, metal, glas, gips. En af fordelene ved blandingen er evnen til at maskere mindre defekter af basen (revner). Desuden passer opløsningen godt, tørrer hurtigt, har ingen lugt, er ikke sundhedsskadelig. Til indendørs arbejde - bare det perfekte valg;
 2. Silikone indeholder silikoneharpiks. På grund af den dampgennemtrængelige evne af sådanne opløsninger betragtes som antiseptiske, da de forhindrer dannelsen af ​​mug og svamp på væggene. Velegnet til arbejde på overflader lavet af mineralske materialer. Det ideelle valg for værelser med høj luftfugtighed;
Mineralvandsmulsion ser godt ud på loftet og på væggene i enhver farve
 1. Silikatvandemulsion er en vandig opløsning af flydende glas og farvepigmenter. Belægningen er luft og dampgennemtrængelig, modstandsdygtig overfor atmosfæriske fænomener. Under passende betingelser vil det påførte lag af maling ikke kræve restaurering i mindst 20 år;
 2. Mineralvandsmulsion indeholder cement eller hydratiseret kalk. Ofte valgt til indendørs arbejde. Ved at tilføje en farve til løsningen kan du få loftet og væggene af absolut hvilken som helst farve. En væsentlig ulempe ved sådanne løsninger er en lille levetid. Det er dog en god løsning til maling af beton og murstenfundamente.

De angivne typer er grundlæggende. Polyvinylacetat vandbaseret emulsion er også til salg - en maling, der indeholder pigmenter og en polyvinylacetatemulsion. På grund af den vandige opløsning af stoffet bliver giftfri, der er anvendelig til arbejde inde i lukkede rum.

Efter tørring dannes en stærk beskyttende film på overfladen af ​​substratet, som har fremragende modstand mod fugt, snavs, fedtstoffer, ikke-aggressive kemikalier og ultraviolet stråling.

Men arter er ikke den eneste forskel. Valget afhænger af omfanget af uklarhed:

Hvis den malede overflade skal vaskes gentagne gange i fremtiden, er det nødvendigt at vælge en blank eller halvglans maling. På grund af regelmæssig rengøring bliver overfladen gradvist poleret, og på den matte overflade bliver de ofte tørrede områder mere synlige.

Hvad er parametrene at vælge?

Produktspecifikationer er hvad du skal være opmærksom på, når du køber maling. Disse omfatter:

 • sammensætning - ud over hovedkomponenterne kan opløsningen indeholde fyldstoffer, fortykningsmidler, antiseptika;
 • viskositet og mulighed for fortynding
 • forbrug - i gennemsnit 200-400 ml / m2 afhænger af absorberingen af ​​basismaterialerne;
 • ansøgning - til hvilke typer arbejde og hvilke typer materialer der er egnede
 • tørretid
 • specifik vægt
 • driftstemperatur;
 • arbejdsfugtighed
 • opbevaringsforhold
 • holdbarhed og så videre.

Hvor mange lag vandemulsion påføres?

Resultatet af maleriet afhænger af, om primeren blev brugt under det mellemliggende arbejde med maling af væggene. Og også på hvor godt opløsningen blev påført og pounded på overfladen. Nogle gange er et lag nok. Ved farve i to og flere lag øges farvemætningens farve.

  1. Anvend først det næste lag, efter at den forrige er helt tør.
  2. Stoffet skal tørres under naturlige forhold.
 1. Opret ikke udkast, lad ikke væggene blive snavset, mens du tørrer det foregående malingslag.
 2. Farvenens farvefarve efter tørring ændres lidt.

Hvad og hvordan man maler?

Til maling af væggene med vandbaseret maling kan du bruge et af de traditionelle maleriværktøjer: en rulle med en lur, en børste, en svamp. Mineralvandsbaserede blandinger anvendes ofte ved sprøjtning (spray). At vælge det rigtige værktøj afhænger af den effekt, du ønsker.

Selv når du arbejder med en rulle, skal du på en eller anden måde bruge en børste: i hjørnerne på vanskelige steder. Intensiteten af ​​fordelingen af ​​maling over overfladen afhænger af længden af ​​bunken på rullen.

Svamp er også mere bekvemt at udføre maleriarbejde på den teksturerede overflade af væggene. Med en tyk opløsning kan den samme svamp påføres maling for at skabe en slags tekstur.

Fagfolk, der arbejder med vandbaserede maling, bruger nogle gange specialmaleriudstyr - en airbrush. Dette er et meget bekvemt værktøj, produktivt, har et stort område af samtidig dækning af overfladen.

Det første skridt er at male væggenes omkreds. Det er mere bekvemt at lave en børste. Så bruges en rulle. Eksperter anbefaler at starte ovenfra og gå ned, det vil gemme den allerede malede overflade, det er tilfældige striber og dråber.

Vandbaseret lakering har både fordele og ulemper. Af de indlysende fordele skelner vi miljøvenlighed, manglende lugt, et stort udvalg af farvning, nem anvendelse, hurtig tørring. Ulemperne omfatter begrænsninger af driftstemperaturen såvel som den lave driftsperiode i visse typer vandbaserede emulsioner.

Malingsmaterialer

Afslutningen af ​​det indre af lejligheder eller forstæder er ikke en simpel byggeproces. Han kræver en særlig tilgang og opmærksomhed. I dag forsøger folk ofte at lave reparationer alene for at spare penge og til tider at lære noget nyt og prøve deres hånd. Især denne kendsgerning er relevant for husejere, der beskæftiger sig med maleri boliger. Ved konstruktion og udsmykning af den mest anvendte vandbaserede maling. Til en relativt overkommelig pris er deres kvalitet matchet med højkvalitets olie maling. Vandbaserede maling er et meget populært, lovende og højkvalitets reparationsmateriale. Denne artikel beskriver i detaljer alle fordele og ulemper, tekniske egenskaber, typer af vandbaseret maling.

indhold

Fordele og ulemper ved vandbaseret maling

Vandig emulsionsmaling har en række væsentlige fordele.

For det første tørrer det temmelig hurtigt. Nogle gange tager det kun et par timer at tørre.

For det andet er malingen helt uskadelig og helt sikker for miljøet og menneskers sundhed. Under maleriarbejdet er der ikke behov for, at man straks forlader rummet.

For det tredje har malingen ingen skarp, ejendommelig lugt, der hovedsageligt varer 2-3 uger efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelsen.

For det fjerde kan malingens sammensætning gives næsten enhver farve, mens der tilføjes specielle pigmenter. I butikker til byggeri sælges der som regel en farveløs tone, og der tilbydes et katalog med pimenter. Forbrugeren kan vælge den ønskede skygge, og on-site specialist vil give den ønskede skygge til vandbaseret maling.

For det femte er malingsprocesprocessen i sig selv ret simpel, og malingsværktøjerne kan nemt rengøres efter brug.

Ulemperne ved vandbaseret maling er meget mindre end fordele. Den største ulempe er, at farvningsprocessen kun kan udføres ved en temperatur på + 5 ° C.

Tekniske egenskaber ved vandbaseret maling

Før du køber vandbaseret maling, skal du være opmærksom på dens tekniske egenskaber, som omfatter:

 • Sammensætning;
 • forbrug;
 • Viskositet;
 • Specifik vægt;
 • Opbevaringsbetingelser;
 • Udløbsdato.

Malingen omfatter: latex, fyldstof, fortykningsmiddel og antiseptisk.

Forbrug af vandbaseret maling - på 1 lag ca. 150-200 ml / m2. Det krævede antal lag afhænger af basens absorptionsevne.

Viskositet er en indikator, der bestemmer fortyndingsgraden af ​​blækblandingen med vand. Viskositeten måles under anvendelse af et viskosimeter og bør være ca. 40-45 s. Ved brug af en pensel, 20-25, når den påføres med en malingssprøjte.

Den specifikke tyngdekraft er ca. 1,35 kg / l.

Tørretiden afhænger af luftens temperatur og fugtighed, det kan variere fra 2 til 24 timer. Den optimale temperatur under farvningen af ​​rummet med en vandbaseret maling er + 20 ° С, og fugtigheden er 65%.

Typer af vandbaserede maling

I dag afhænger af polymeren, der er en del af malingen, fire hovedtyper vandbaserede maling, nemlig:

Akryl vandbårne maling

Denne type maling er for tiden den mest almindelige. Akrylharpikser tjener som hovedkomponenten i malingen, og derfor blev den vandbaserede maling givet dette navn.

Meget ofte tilsættes latex til sammensætningen. Denne kombination af komponenter gør det muligt for akryl vandbaserede maling at modstå vand aktivt. Dette tyder på, at den malede belægning let kan vaskes med vand uden frygt for, at maling bliver ubrugelig eller endda afvaskbar. Fabrikanter i malingsegenskaber tyder ofte på, at det er i stand til at overføre op til fem tusinde vandvasker. Et dobbeltlag af sådan akrylmaling med latexfyldstof kan maske overfladespringene op til 1 mm tykt. Akryl vandbaseret maling, hvis pris afhænger af mange faktorer, falder meget godt på overfladen af ​​træ, glas, beton, mursten, gips, beton samt metal, der var forjordet.

Et slående eksempel på et sådant farvestof er en vandbaseret svag maling. Det har ingen specifik, ubehagelig lugt, det er sikkert, tørrer hurtigt, og det er meget nemt at arbejde med svag maling.

Silikone vandbårne maling

I siliconemalinger er der analogt med akryl siliciumharpikser til stede i sammensætningen.

En sådan maling, på trods af dens relativt høje pris, er perfekt til alle mineralbelægninger og er i stand til at male over revner op til 2 mm brede uden problemer. Silikone vandbaserede maling tilhører klassen af ​​dampgennemtrængelig belægning. Denne kvalitet gør det muligt at anvende maling på vådt, såvel som udsat for fremkomsten af ​​fugtoverflader. Med denne maling kan du glemme svampen i lang tid.

Silikat vandbaserede maling

Silikatvandbaseret maling er en blanding af en vandig opløsning, flydende glas og farvede pigmenter.

Denne type vandbaserede maling har fremragende damp- og luftpermeabilitet og god atmosfærisk stabilitet. Silikatmaling kan vare mindst 20 år.

Men det er værd at bemærke, at hvis miljøet, hvor belægningen er placeret, er mere fugtig end det farvede materiale selv, er det bedre at ikke bruge denne type vandbaseret maling.

Mineral vandbaserede maling

Slaked lime eller cement er til stede i sammensætningen af ​​mineralvandbaserede maling. De bruges til alle overflader, når man maler lofter og vægge. Men deres vigtigste formål er at male med beton eller mursten overflader. Ulempen ved disse typer vandbaserede maling betragtes som et kort levetid.

Polyvinylacetatemulsionsmaling opnås ved mashing-pigmenter på en polyvinylacetatemulsion. Fordelen ved sådanne malinger er, at de er fortyndet med vand, og det er muligt at arbejde med dem selv indendørs og holde gode arbejdsforhold. Deres film er af høj styrke, bestandig mod fugt, fedtstoffer og mineralolier, og de er også lysbestandige.

Maling med vandbaseret maling

Ved maling rummer vandbaseret maling sine egne nuancer.

Før brug skal malingen blandes grundigt til en homogen masse. Hvis instruktionerne angiver, at malingen kan fortyndes med vand, er det bedre at gøre dette, så malingen ligger mere jævnt på overfladen. Hvis der er et ønske om at give interiøret så mange lyse nuancer som muligt, så er dette slet ikke noget problem. Til dette skal du købe farve til vandbaserede maling. Denne praktiske ting hjælper med at lave en regelmæssig hvidmalingsfarve, mens du vælger den ønskede nuance ved at blande.

I starten er det bedre at fortynde malingen i et lille fartøj, læg det på pap og lad det tørre. Først da kan du afgøre, om skyggen er egnet eller ej. Det er værd at bemærke, at malingen har en lidt anden nuance end den tørrede belægning.

Malingens overflade skal være flad og forberedt til maling. Før påføring af blandingen skal væggen eller loftet fyldes og primeres med en primer.

På bekostning af valg af farve til rummet er der visse regler. Hvis vinduerne på værelset vender mod sydsiden, så ville de kolde nuancer være ideelle: lilla, blå, grøn, blå. Hvis vinduerne vender mod nord, er det bedre at hente varme farver: crimson, gul, rød, pink, orange. Udvælgelsen af ​​farver bør ikke være et problem, da farverne på vandbaseret maling er meget forskellige, takket være, at hver forbruger vil kunne tilfredsstille alle sine ønsker på bekostning af skyggen af ​​hans rums overflade.

Mal vægge med vandbaseret maling

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at frigøre rummet så meget som muligt for at gipse alle uregelmæssigheder, om nødvendigt at sætte og skylle væggene grundigt. Glem ikke om åndedrætsværn, beskyttelsesbriller og handsker.

Under maling af kittens vægge er det bedst at anvende tre lag maling, den første er primeren. Når man maler vægge med tapet, vil to lag være nok.

Det er nødvendigt at male i trin og parallelle striber, og du skal flytte fra vinduet til den modsatte ende af rummet.

For at maksimere kvaliteten af ​​maleriets overflader anbefales det at bruge specialudstyr. En af de mest populære enheder til at lette farveprocessen er sprøjtepistolen.

Sprøjtepistol til vandbaseret maling er en stor hjælper, der hjælper med at male enhver overflade uden huller og ødem. De er meget produktive og har et stort område af samtidig dækning af overfladen.

For at male væggene med vandbaseret maling med en børste skal du tage en bred børste med en størrelse på 100-125 mm. Og sænk den i maling på den tredje af børsterne. Derefter skal du trykke børsten mod beholderens væg for at slippe af med overskydende maling. Begynd at anvende den farve du har brug for fra top til bund med korte vandrette og lodrette bevægelser.

Anvendelse af en vandbaseret maling med en rulle er den hurtigste måde at male en overflade på, men i dette tilfælde er der brug for flere lag end med en pensel, da rullen justerer malingen med et tyndere lag. Det er nødvendigt at fylde bakken med ca. en tredjedel med maling, og sænk derefter rullen ind i blækblandingen og rul den over hele overfladen flere gange. Dette vil distribuere malingen jævnt gennem rullen. Derefter kan du fortsætte med at male. Valsen på væggen skal holdes i forskellige retninger jævnt, mens du trykker på den. Det er nødvendigt at gøre alt omhyggeligt og langsomt, ellers kan malingen sprøjte.

Mal loftet med vandbaseret maling

Det vigtigste her er anvendelsen af ​​et ensartet lag på loftets overflade, for hele rullen skal være dækket af det samme lag af maling. For at opnå en ensartet fordeling af maling skal du rulle rullen i malingen og derefter rulle den over bakken af ​​bakken eller i overensstemmelse med et specielt forberedt materiale som linoleum. Denne proces kan gentages flere gange, hvis det er nødvendigt for perfekt distribution. Hvis du hopper over denne proces og straks fortsætter med at male loftet, kan det skyldes ujævnt lag efter tørring i loftet, der kan opstå pletter, der ikke kan elimineres i fremtiden.

Påfør vandbaseret maling til loftet, være parallelle striber, der overlapper hinanden med ca. 2-3 centimeter. Varigheden af ​​anvendelsen af ​​et lag vil være ca. 30 minutter. For at opnå et perfekt malet loft skal du påføre 2-3 lag maling og jo tyndere lag, desto mere ensartet bliver overfladen efter tørring.

Ved maleri er loftet af stor betydning for måleretningen af ​​belægningen. Det sidste lag skal placeres mod lyskilden. Dette kan skjule mulige diskontinuiteter i overtræksstrukturen. Efter at have malet hele loftet kan du gå på at male de steder, hvor du ikke nåede rullen, nemlig led og hjørner. For at gøre dette kan du bruge en børste og forsigtigt påføre et lille lag vandbaseret maling på en umalet belægning.

Sådan fjerner du vandbaseret maling

Den mest ustabile til fugt er vandbaseret maling til vægge og lofter baseret på PVA (polyvinylacetat). For at fjerne denne type maling lige nok til at være en svamp med en sæbe betyder.

For at vaske den akryl vandbaserede maling, der er modstandsdygtig over for vand og sæbeopløsninger, skal du bruge mekaniske midler - en spatel eller en vinkelslibeskive.

En anden effektiv metode til mekanisk fjernelse med en spatel anses for at være foreløbig pasta af det område, der skal rengøres med aviser. For at forberede limen skal du koge stivelsen i konsistens med cremefløde, eller du kan købe almindeligt tapetlim. Efter at limen tørrer, bliver maleren lettere at fjerne.

Også maling kan rengøres med mejsel. Dette er en kedelig måde, men på den anden side kan malingen fjernes meget kvalitativt uden at gøre for meget støj.

Emulsionsmaling kan også fjernes ved hjælp af en bygnings hårtørrer, der annealer området efter stedet med gammel maling. I dette tilfælde kan du gradvist hjælpe spatelen. Denne metode er egnet til rengøring af akrylemulsionsmaling.

Du kan også bruge en kemisk baseret fjerner. Efter påføring på det område, der skal rengøres, begynder det at blive absorberet i maling og gradvist ødelægge det.

Vandemulsionsmaling

Flugger Flutex 2S

Latex loft maling Flugger Flutex 2S med et højt indhold af PVA. Høj kvalitet specialiseret til lofter i boliger og ikke-boliger opvarmede lokaler, har en meget.

Flugger Flutex 5

Akrylmattemaling, holdbar, med god skjulkraft giver en solid overflade. Flutex 5 kan let påføres væggen og males. Flugger Flutex 5 er designet til indvendigt arbejde, der påføres.

Flugger Flutex 5S

Maling til vægge og lofter Flugger Flutex 5S med antireflekterende additiver, som visuelt udvider rummet og er egnet til maling af vægge og lofter. Placeret som en ikke-strimmel. Perfekt pasform.

Flugger Dekso 5

Maling til vægge vaskbar, akryl, mat, ekstra stærk, kombinerer kvaliteterne af en smuk matoverflade og fremragende vaskeevne. Ekstra slidstærk og smudsafvisende overflade.

Flugger Flutex 10

Akrylmaling til vægge og lofter med et smukt satinsyn med en let glans. Bruges til maling af vægge inde i lokaler, såsom kontorer, korridorer, stuer mv.

Flugger Dekso 25

Flugger Dekso 25 - 100% akryl semi-matt maling med meget høj styrke og minimal modtagelighed for snavs.

Flugger Flutex 4

Den økonomiklasse akrylmaling har den høje dækningsevne. Kan give en mat finish til overfladen, der er let vaskbar med vand. Bruges til maling af vægge og lofter i værelser

Flugger Wet Room Paint

Vandtæt, halvmattet, akrylmaling til våde rum. Flugger Wet Room Paint, designet specielt til maling af vægge og lofter i badeværelser, swimmingpools, badeværelser mv. Opretter elastik.

Flugger Radiator Paint

Varmebestandig emalje til radiatorer og batterier, vandbaseret, tåler temperaturer op til 150 ° C. Skifter ikke gul. Tørrer hurtigt. Har ingen stærk lugt. Passer også til overflader og hele tiden.

Flugger Facade Impredur

Premium produkt inkluderet i Flugger-linjen og med absolutte haze. Ved hjælp af denne silikone-maling til facader kan du få en selvrensende belægning med høj modstandsdygtighed over for skadelige.

Flugger Facade Zero

Udvendig maling, meget elastisk og modstandsdygtig over for atmosfæriske handlinger. Det har evnen til at skjule mikroskår på højst 1 mm. Det kan bruges ved lavere temperaturer end andre.

Flugger Facade Beton

Har elasticitet, slidstyrke og høj skjulkraft. Flugger Facade Betonmaling anvendes til udvendig arbejde til maling og beskyttelse af murværk, gips, beton på facadefundamenter mv.

Flugger Facade Universal

Universal facade maling Opretter en glat, matt belægning, der er vejrbestandig og beskytter mod fugtindtrængning, samtidig med at der er god dampgennemtrængelighed, hvilket bidrager.

Flugger Fluganyl Akryl Gulvmaling

Akryl vandbaseret gulvmaling. Det bruges til maleri af træ- og betongulve i boliger, lagerhuse, kældre, der skaber en halvglans overflade. Den har god dampgennemtrængelighed.

Absolutecap bianco

Hvid, mat, vaskbar maling til indvendig arbejde, maling over alle farver, restaureret. Anvendes til forskellige typer overflader. Italiensk fabrik Cap Arreghini. Forbrug: 0,18 kg - 1 m. (To lag)

Absolutecap

Den uigennemsigtige, vaskemaling til interne værker, maling over alle farver, er genoprettet. Anvendes til forskellige typer overflader. Italiensk produktion Cap Arreghini. Forbrug: 0,18 kg - 1 m. (To lag)

K81 universal

Universal matmaling til udvendig og indvendig. Modstandsdygtig overfor forurening og slid. En bred vifte af applikationer, anvendt på gips, beton, plast, cement, træ. Italiensk fabrik.

Fasadecap esterno quarzo

Professionel maling med kvartssand, vandbaseret, giver en mat vandtæt belægning. Højkvalitetsprodukt garanterer beskyttelse og farvefasthed. Italiensk fabrik Cap Arreghini.

K81 Quarzo Active

Professionel facade maling med kvartssand, har antifungale og anti-mugg egenskaber. Uigennemsigtig maling baseret på akrylharpiks skjuler belægningsfejl. Italiensk fabrik Cap Arreghini.

Hvor kan man købe vandbaseret maling til vægge

Vandig emulsionsmaling i den moderne verden er blevet udbredt, alsidig brug og brug. Denne type maling produkter kan bruges til indendørs maling, på facader af bygninger, til maleri snedkeri, strukturer og facader af træ.

Så hvis du beslutter dig for at købe vandbaseret maling, og derefter male noget, så vælg vandbaserede formuleringer, medmindre det selvfølgelig kræves visse specialiserede lakmaterialer eller særlige driftsbetingelser. Vandig emulsionsmaling passer meget godt på næsten ethvert fundament, det være sig beton, mursten, gips eller træ.

Vandig emulsionsmaling til vægge har ikke skarpe, kaustiske dufte, skadelige dampe, andre flygtige stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed og miljøet. Sammensætninger baseret på vand ret hurtigt tør, miljøvenlig sammenlignet med maling baseret på alkyd, organiske opløsningsmidler (hvid spiritus, acetone, butylalkohol, solvet osv.).

Omkostningerne ved vandbaseret maling er ret demokratiske og lave sammenlignet med specialiserede malingprodukter. Men det er ikke værd at kigge efter kvalitet, hvor det er billigt, især hvis vi taler om gode, slidbestandige, farvesikre filmdannende farvestoffer, som ikke vil blive vasket væk, tørres og ikke kræver årlig omsmaling.

På Flugger er de fleste af produkterne til indendørs arbejde såvel som udvendigt arbejde vandbaserede. Al vandbaseret maling til vægge og loft opfylder de højeste tekniske krav og miljømæssige sikkerhedskrav.

Danskerne lægger stor vægt på økologi og sundhedssikkerhed. Hovedparten af ​​Flugger-produkterne (Flugger) har europæiske certifikater for miljøsikkerheds-ECO.

Køb vandbaseret maling kan være meget enkel, bare bestil via vores online butik, send en anmodning om beregning pr. E-mail eller ring til os. Alle produkter leveres i Moskva, Moskva og andre byer.

Vanddispersionsmaling

Vanddispersionsmaling er iboende egenskaber, kvaliteter, der ligner vandbaseret maling. I princippet er det næsten det samme. Kun producenter vil vide om forskellen, og selve "effekten" kan du se forskellen, hvis du overvejer belægningen eller sammensætningen selv, en emulsion under et mikroskop.

Forskellene mellem emulsionen og dispersionen er meget betingede, da emulsionen er mikropartikler, og dispersionen er større partikler. Betinget opfattelse, at vandbaseret maling er ustabil belægning eller tværtimod vanddispersionsmaling vaskes væk og fortyndes med organiske opløsningsmidler, fejlagtige og ukvalificerede.

Hvis du står over for et valg af, hvilken sammensætning du skal vælge, skal du købe vandbaseret maling eller vanddispersionsmaling, og købe først og fremmest miljøvenlig kvalitetssikring, for i sidste ende vil du bo i dette rum, som i sidste ende bliver malet.

Lyt til ukvalificerede leverandører eller læs oplysninger, der fortæller om den store forskel mellem disse sammensætninger, er ikke værd, fordi den simpelthen ikke eksisterer. Hvis produkterne i første omgang er af anstændig kvalitet, så er det sikkert ikke, at det er en emulsion eller dispersion.

Forskellen mellem dem er kun i produktionsteknologien og størrelsen af ​​de partikler, der er til stede i sammensætningen, og grunden er vand, selv komponenterne er ens.

Så hvis nogen viser dig, at denne eller den struktur er bedre, tror du ikke. A priori, få dokumenteret, høj kvalitet, dokumenterede produkter.

Demonter formuleringer

Sammensætningen af ​​vandbaseret maling er en emulsion af vand, pigmenter og de mindste partikler af polymerer og andre additiver, som opløses. Hvis vi oversætter det til det daglige sprog, så kan vi sige, at alle de nødvendige komponenter, der er grund til de mindste mikropartikler, er til stede i en gryde og koges der, indtil der opnås en homogen ensartet sammensætning, der ligner en tyk "kissel".

Sammensætningen af ​​vanddispersionsmaling ligner omtrent det samme "kissel", kun her er lidt større partikler (pigmenter, polymerer etc.) af alle nødvendige komponenter med en større størrelse, der er jævnt fordelt, suspenderet i sammensætningen, tilsat til vandet, vand, men partiklerne er ikke opløst.

Hvad angår emulsionen og dispersionen, er kvalitetsprodukterne i begge tilfælde ikke lagdelt, partiklerne adskilles ikke og bundfældes ikke. At sige at et af de ovennævnte kompositioner ikke er det værd. Det er muligt at udpege en anden ikke-singulær forskel, som vil afvige fra den endelige coating, den malede overflade af emulsionen vil være lidt glattere, hvilket ikke er særlig mærkbart.

Næsten alle materialer fra Flugger er vandbåren maling til vægge og lofter, som kan males ikke kun i boligområder, men udenfor, på facaderne af bygninger. Desuden har Flugger-farvestofemulsionsformuleringerne til vandbaserede facader en levetid på 20 år, mens de ikke vaskes ud, bliver ikke kedelige og slettes ikke.

Også vandkompositioner fra Flugger-selskabet (Vaneger) er udstyret med endnu en vigtig kvalitet - det er thixotropi. Thixotropi er en egenskab, der gør det muligt at reducere viskositeten i arbejdstilstand, og i ro vil materialet blive tykkere. Det vil sige, at alle Flugger-malinger og lakker i en krukke ligner et gelélignende udseende, men hvis du rører dem op eller rører dem, vil du straks modtage den vandbaserede malings tilstand.

Thixotrope farvningsmaterialer sedimenterer ikke i banken, må ikke stratificeres, må ikke afløbes fra instrumentet, minimere drypperne lodret. Samtidig er de godt og nemme at rulle ud, og det er bekvemt at arbejde med dem.

Typer af vandbaseret maling

Der er flere hovedtyper vandbaseret maling og vanddispersion. Alle formuleringer er også baseret på vand, men indeholder forskellige komponenter med polymerer i forskellige proportioner.

akryl

Akryl vandbaseret maling i dag er den mest almindelige, alsidige type farve sammensætning. Akrylmaterialer har høj æstetiske og tekniske egenskaber.

Hovedkomponenten i sammensætningen er akrylharpiks.

 • Akryl vandbaseret maling er miljøvenlig, indeholder ikke sundhedsskadelige komponenter.
 • Let at anvende.
 • Det er muligt at trickle i forskellige farver på forskellige farvesystemer.
 • Kan males over alle baser.
 • Bruges til indendørs maling.
 • Kvalitet lakering materialer udgør en meget holdbar, holdbar belægning.
 • Det kan have en anden grad af glans, fra matte sig selv (1, 2) til glans (75, 95).

Med hensyn til Flugger-produkter er der forskellige sammensætninger baseret på akrylharpikser i linjen, herunder akrylvandbaseret maling Dekso 5, som efter fuldstændig polymerisering danner en meget slidstærkt slidbestandig belægning.

Flyger ydre ydre emulsionsmaling er også baseret på akrylharpikser, der danner en højkvalitets, dampgennemtrængelig belægning, der er modstandsdygtig over for vejr med nedbør og har en levetid på 20 år.

Silicium

Silikone vandbaseret maling indeholder dyre silikone i dets sammensætning, på grund af hvilke siliconeforbindelser er tilstrækkeligt dyre. For det meste silikone materialer bruges til udendørs arbejde.

Silikonebaserede maling og lakker har en høj dampgennemtrængelighed, opacitet, god snavsresistens, "selvrensende", danner en meget høj kvalitet holdbar belægning. Silikoneforbindelser kan også skjule og indeholde mikrorack, op til 2 mm i størrelse.

Polyvinylacetat

Polyvinylacetat (PVA-modificeret) vandbaserede farvestoffer anvendes i de fleste tilfælde til maling af loftoverflader. PVA har ikke tilstrækkelig høje tekniske slidstyrke egenskaber.

Til overfladebelægningen er der som regel kun lys, kemisk rensning tilladt. Men når man maler med polyvinylacetatkompositioner, opnås der ret ensartede loftsbeklædning.

På linjen har Flugger et snævert specialiseret produkt, Flutex 2S vandbaseret loftemulsionsmaling, hvor PVA tilsættes til sammensætningen, som giver malere mulighed for at arbejde på meget store områder. Dette produkt er let at påføre og efterlader ingen overgange, bånd og pletter fra værktøjet.

latex

Her er hovedkomponenten latex. Latex danner en ret høj kvalitet belægning. Denne sammensætning såvel som akryl har en bred vifte af applikationer.

Danner en fugtbestandig belægning med gode dampgennemtrængelige egenskaber. Du kan zakolerovat i enhver farve.

silikat

Grundlaget for sammensætningen er flydende glas, det såkaldte kaliumsilicat. Kaliumsilicat er ikke uskadeligt nok, så når du bruger denne type produkt, skal der anvendes beskyttelse på hud og øjne. Tyndere her er vand.

Hovedanvendelsen til denne type er at male facaderne af bygninger. Vandig emulsionsmaling til eksterne arbejder på silicatbasis har en meget god dampgennemtrængelighed, slidstyrke, er ikke bange for mekanisk påvirkning, danner en smuk finishbelægning.

Ulempen ved denne type, at den kræver forbedret beskyttelsesudstyr til arbejdere, forårsager korrosion, har et lille udvalg af farver og det er kun muligt at sikkerhedskopiere kun på fabrikken. Det er heller ikke let at købe en højkvalitets silikatbaseret vandbaseret maling i Moskva, da formuleringerne sjældent er blevet brugt, sælges overvejende ikke meget højkvalitetsfarvestoffer af ukendt oprindelse.

mineral

Denne type vandbaserede farvestoffer anvendes generelt til industrielle formål. Hovedelementerne i disse malingprodukter er her kalk eller cement.

Den største fordel ved limeprodukter er antibakteriel, en hindring for udvikling for svampen og det ugunstige miljø. Men den største ulempe er skrøbelighed og begrænset valg af farver med nuancer.

Mineralbaserede produkter anvendes som udvendig vandbaseret maling.

Alle ovenstående kompositioner kan bruges til efterbehandling arbejde indendørs og på facader af bygninger. Desuden begyndte den forreste vandbaserede maling mere og mere at forskyde produkterne på organiske opløsningsmidler.

Vandbaserede maling - farvning

Vandig emulsionsmaling til vægge har det bredeste udvalg af farver. Der er tusindvis af farver og nuancer, hvor du kan klæde kompositioner.

Hver producent har sine egne kataloger, fans, album med et udvalg af farver samt sit eget farvesystem. Ud over deres egne kataloger med farver bruger næsten alle producenter med sælgere de mest almindelige kataloger til at vælge farver: NCS, RAL, Symphony.

Vandemulsionsmaling til vægge og lofter i firmaet Flugger (Weathervane), såvel som de fleste af kvalitetsproducenterne, der oprindelig fås i hvid. I Flugger er den hvide base markeret som den første base (1 base), hvilket betyder hvidt.

Den hvide base af en vandbaseret maling fra enhver fabrikant har en vis tærskel, farveskala (farvedannelse), det vil sige en vis mængde pigment (farvestof), der kan hældes i dåsen for at få en vis nuance. Som regel opnås lyse pastellfarver fra den første (hvide) base.

For at skabe mørke, mættede nuancer anvendes transparente baser, hvor det ikke er nødvendigt at injicere en stor mængde farvestofpigment. For at skabe røde, røde blomster producerer producenter andre baser, der oprindeligt har rødlige, røde eller brune nuancer.

Hvis du beslutter dig for selvstændigt at male en dåse vandbaseret maling ved at købe farvepasta og hælde den i beholderen, husk:

 • Præcis den samme farve du ikke får, hvis du sakolerovali utilstrækkeligt materiale til at udføre hele mængden af ​​maling arbejde.
 • Hvis du hældte for meget farvestof pigment, så efter tøjning bliver topcoatet snavset og vasket ud.
 • Tintingpasta kan have en utilstrækkelig kvalitet, som er uforenelig med det købte produkt, hvilket nødvendigvis vil påvirke kvaliteten, æstetikken og levetiden for overfladebelægningen.
 • Ved håndtoning er det muligt at blande farvepigmentet ujævnt i sammensætningen, hvilket vil påvirke det endelige resultat, der vil være ujævnheder med farvemaleri på væggene.

For at udføre malearbejde, altid tonet materiale med en bestand for at undgå nogle ubehagelige øjeblikke i fremtiden:

 • Hvis du er færdig med alt reparationsarbejde, men nogen har ridset væggen, eller når du har taget med møbler, ved et uheld lavet en chip, så du kan have nøjagtig samme kodede sammensætning, kan du roligt blinke og reparere det lokalt.
 • Lad os sige, at du ikke havde nok materiale til at fuldføre arbejdet, du besluttede at købe det, men købte det fra en sælger, men denne gang besluttede du dig for ikke at gå langt og købte den nøjagtige samme vandbaserede maling med farvning i en nærliggende butik. Som følge heraf vil farven være anderledes, da den anden sælger kan bruge andre pigmenter, ikke opbevare ordentligt osv.

Udseende historie

De allerførste formuleringer af vandbåren maling blev opfundet og udgivet i begyndelsen af ​​tyverne i det tyvende århundrede. Den tyske forsker kemiker Fritz Klatt opfandt det såkaldte polyvinylacetat, som nu er kendt for os som PVA lim.

Polyvinylacetatdispersion (PVA) blev grundlaget for de første vandige farvestoffer, som begyndte at blive brugt i tyverne i det sidste århundrede.

Senere i slutningen af ​​trediverne, det tyvende århundrede, blev styrenbutadien syntetiseret og opfundet, med andre ord syntetiske gummier. Butadienstyren blev grundlaget for den anden type vanddispersionsmaling.

I slutningen af ​​det tyvende århundrede blev akrylvandsbaserede malinger opfundet, som blev brugt til kunstværker og produceret i små mængder i små kunstrør. De første malinger baseret på acrylpolymerer kunne kun fortyndes med opløsningsmidler baseret på organiske forbindelser, dvs. de kunne ikke oprindeligt klassificeres som vandbåret.

bemærkning

 • Vandbaserede farvesammensætninger, der omtales som vandbaseret maling eller vanddispersionsmaling, har den bredeste anvendelse og anvendelse blandt færdigmaterialer. I øjeblikket er det den mest alsidige, billigste og hurtigste måde at afslutte.
 • Komfort er, at du ikke har brug for for meget arbejde, såvel som økonomiske injektioner for at ændre, reparere og pynte værelse, facade, ethvert andet design. Hvis du sammenligner med dekorative paneler, naturlig, kunstig sten, træ, dekorative gips, tapet, så her det maksimale antal fordele i maling og lak produkter i sammenligning med de listede efterbehandling materialer.
 • Vandig emulsionsmaling, hvis pris er for lav, a priori kan ikke være af høj kvalitet, kan ikke tjene i lang tid og danne et højkvalitets, ensartet, smukt lakering. Prisen på vandbaseret maling består hovedsageligt af, hvordan komponenter af høj kvalitet er inkluderet.
 • I verden er der på det internationale marked en lavere tærskel for omkostningerne ved kvalitetskomponenter til farvestoffer, og når du køber produkter, der er værd at 2-5 tusind for en 10-liters spand, forventes du ikke et særligt godt professionelt resultat.
 • Hvis du beslutter dig for at købe vandbaseret maling, anbefaler vi at du køber med en margen. Lad det bedste farvestof være i din balance, så du ikke har nok til at male hele volumenet. Resterne af farvestoffet kan være nyttige for dig i tilfælde af en lokal overfladereparation.
 • De resterende produkter må ikke fortyndes med noget, skal opbevares i producentens beholder, lukke låget tæt ved en temperatur på +5 til +20 i et mørkt rum. Hvis du fortynder med vand, vil rester af farvestoffet forringes med tiden (uge, måned), simpelthen rytning på grund af tilsætning af vand til sammensætningen.
 • Før du køber vandbaseret maling, skal du igen gennemgå tilbudene på markedet, lytte til anbefalinger fra kompetente, kyndige mennesker. Det er ikke nødvendigt at kaste på billighed eller fremme af mærket, især da reparationen er ganske ubehagelig, kostbar "fornøjelse".

Generelle tekniske indikatorer

 • Forbrug til et større antal af alle typer vandbaserede maling, næsten alle de samme. 1 (en) liter af farvesammensætningen skal dække og rulle ud på 8-10 m2. Men det gælder kun for gode lakmaterialer. Igen afhænger meget af, hvor godt fundamentet var forberedt, hvor godt primeren var osv.
 • Tilstedeværelsen af ​​sådanne egenskaber som dampgennemtrængelighed er obligatorisk for malingprodukter af høj kvalitet. Alle produkter, der præsenteres i vores onlinebutik, har en minimumsværdi af damppermeabilitet svarende til 2. klasse og derover, hvilket er en meget høj, god indikator.
 • Modstandsdygtig over for vask eller slidstyrke skal også højkvalitets malingprodukter være i besiddelse, det være sig emulsions- eller vanddispersionsmaling. Denne ejendom er nødvendig, hvis du beslutter at foretage rengøring, lokal rengøring mv.

Så hvis dit valg er praktisk, holdbarhed og sundhedssikkerhed, behøver du ikke at male noget med specialiserede maling- og lakprodukter. Vi anbefaler derfor at købe vandbaseret maling i vores online butik fra anerkendte producenter med en lang historie.