Vandig emulsionsmaling til vægge og lofter: funktioner, hvordan man vælger hvordan man ansøger

Malearbejde - et obligatorisk trin på næsten enhver reparation. Efterbehandling vandbaseret maling er meget populær. Dette skyldes dets fremragende egenskaber sammen med en overkommelig pris. Det moderne marked for efterbehandling materialer stammer fra et stort udvalg. Vi foreslår at studere kvaliteterne af denne belægning sammen og vælge de relevante muligheder.

Nøglefunktioner

Malingen er nem at bruge, det er et glimrende alternativ til mange materialer til vægge og lofter. Emulsionen har flere fordele:

- Tørrer hurtigt sammenlignet med andre typer maling

- Meget sikkert og harmløst materiale. Blandingen er skabt uden brug af skadelige stoffer, derfor bruges den selv på hospitaler og rum til børn;

- Malingen har ingen skarp lugt. Et friskmalet rum udsender en bestemt aroma, der ikke irriterer lugtesansen og slides helt ud af rummet inden for få uger;

- Sammensætningen er virkelig universel - egnet til maleri stuer, badeværelse og køkken;

- Farvekortet passerer uden stor indsats, dette efterbehandling materiale jævnt og godt passer på forskellige overflader. Værktøjet er perfekt rengjort, i modsætning til olie maling.

Af de væsentligste ulemper kan kun fremhæves behovet for at overholde en bestemt temperatur, når man udfører malearbejde. For vandbaseret maling skal den ikke falde under + 5 ° C, ellers vil lagene ikke falde jævnt, eller malingen kommer til at afrives.

Tekniske egenskaber ved vandbaseret maling

Belægningen har specifikke egenskaber, som bør overvejes, når man vælger et efterbehandlingst materiale.

1. Kompositionens egenskaber. Malingen består af en gruppe antiseptika, latex, fortykningsmiddel og et bestemt fyldstof.

2. Meget viskøst materiale. Indikatoren afhænger af den nødvendige mængde vand for at opnå den korrekte blanding.

3. tørrer hurtigt nok Med den rigtige indendørs temperatur tørrer malingen på kun 2-12 timer. Ideelle forhold - 20 grader varme og ca. 60% fugtighed.

Typer af vandbaseret maling

Malingen præsenteres i flere former, som hver især har sine egenskaber, fordele og ulemper. Lad os tale om dem mere detaljeret.

Akryl vandbaseret maling. Den mest populære type emulsion baseret på akrylharpikser. Ofte suppleres sammensætningen med latex. Disse maling gør et fremragende arbejde med vådrensning.

Et par lag maling af denne type kan skjule små uregelmæssigheder eller revner. Omfanget af en sådan finish er stor - træ, mursten eller beton, glas og jævnt metal (men med pre-priming).

Silikone vandbaseret maling. Næsten helt i lighed med den tidligere version, men i dette tilfælde anvendes silikoneharpiks som base.

Denne type er dyrere end akryl-modstykker, hvilket forklares af fremragende kompatibilitet med mineraloverflader, samt ved, at denne maling skjuler mere mærkbare defekter. Dette er en fuldstændig damptæt belægning, der slet ikke er bange for forskellige svampe.

Silikat vandbaseret maling. De er lavet på basis af en vandig opløsning og flydende glas med tilsætning af specielle pigmenter. De vigtigste kvaliteter, som denne mulighed er værdsat, er høj modstand over for atmosfæriske forhold, damp og åndbarhed.

Mineral vandbaseret maling. Sammensætningen er baseret på cement eller hydratiseret kalk. Det anbefales at anvende ved maling af beton eller mursten, men det bruges også til andre byggematerialer. På trods af mange fordele forlader levetiden af ​​denne type meget at ønske.

Hvordan man vælger en maling

Har du besluttet at bruge vandbaseret maling til at færdiggøre dine vægge eller lofter? I dette tilfælde er du nødt til at rette op til sit valg.

1. Stol ikke udelukkende på salgsassistenter, fordi deres primære mål er at sælge produktet. Ikke i alle tilfælde regelmæssigheden "jo dyrere maling jo bedre" virker. En separat malingsblanding har sine egne specifikke opgaver.

2. Et alternativt navn til denne type maling er vanddispersionsmaling. Gå derfor ikke glip af bankerne mærket "VD".

3. Før du køber, læs navnet og vejledningen, hvorfra du kan få mange plader - bekostning, hvor meget det tørrer og andre egenskaber. Disse oplysninger vil ikke være overflødige.

4. Forsøg ikke at spare for meget på malematerialet, fordi markedet er fyldt med forfalskninger.

5. Vandbaseret maling af høj kvalitet er altid hvid. Tilføj farve til hendes hjælp specielle pigmentblandinger, som købes separat.

Hvordan vælger du en farve

Som du allerede ved, er emulsionsbelægningen altid hvid. Flere metoder bruges til at give farve. Du kan male det med en speciel enhed eller manuelt. Farvelægning er tilgængelig på mange salgssteder. Alt du skal gøre er at vælge den rigtige maling og det ønskede pigment. Derefter knækker specialisten blandingen, og den får den ønskede skygge.

Hvis du ikke har fundet en passende butik, hvor du vil blive forsynet med denne tjeneste, eller har besluttet at gøre alt selv, er algoritmen ret simpel. Få farvestofpigmentet og bland det med bunden ved hjælp af en byggemixer. Dette gøres som følger: I en lille beholder blandes malingen med pigmentet og tilføjes gradvist til hovedburken. Sådanne handlinger vil bidrage til at opnå en perfekt og ensartet farve.

Før du anvender direkte på væggen, prøv blandingen i et lille og ubetydeligt område. Lad det tørre helt og evaluere resultatet. Dette vil give dig mulighed for at forstå, hvad tonen faktisk ser ud, da i flydende form er blandingen meget lysere og rigere. Sørg for at overveje, hvor meget materiale du har brug for at forberede dig til at male hele det krævede område, for at opnå den samme nuance er det ganske svært, og det kræver erfaring.

Væg forberedelse

At male lå uden farvning og jævnt, skal du forberede væggen. For at gøre dette skal du anvende gips, primer og kitt med brug af specielle efterbehandling materialer. Før maling skal væggene være tørre, glatte og faste. Dette er nøglen til en ordentlig emulsionsbase.

Helt inspicere overfladen til maling. Hvis der opdages revner eller uregelmæssigheder på det, er det tilladt at dække dem med alabaster. Spor af fedt eller skimmel fjernes med en syre eller alkalisk opløsning. Denne type maling anvendes ikke på tidligere malede, olieagtige eller lakkerede overflader samt til syntetiske materialer. Derfor, hvis overfladen blev malet eller pudset med tapet, så skal du helt rense det.

Væg med betydelige dråber (fra 2 cm og mere) niveau med gips, hvis de er mindre, så anvendes kittet. Efter denne type arbejde er væggen nødvendigvis poleret, og støvet rengøres ved hjælp af en støvsuger eller vådrensning. Plasteret område skal tørre i mindst 3-4 uger, ellers vil vandbaseret maling ikke ligge jævnt på det, og du får ikke det ønskede resultat.

Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsesprocedurerne, fortsæt til primerarbejdet. De reducerer betydeligt forbruget af blækblanding, samt forbedrer ensartetheden af ​​den påførte maling. Glem ikke tiden for fuldstændig tørring af væggene.

Hvis overfladen allerede har givet en fin finish, behøver den ikke at blive primet. I stedet skal du anvende det første lag maling fortyndet med vand.

Ovennævnte forberedende arbejde giver dig mulighed for at male smidigt, smukt og korrekt.

Sådan appliceres vandbaseret maling

Til anvendelse af denne type maleri anvendes ruller, børster og svampe. Hvert af disse maleredskaber har sine egne formål og nyttige egenskaber:

- Malerulle kan jævnt anvende maling på vægge og lofter. For vandbaseret maling skal du vælge mellemlang eller lang lur, men den skal være blød;

- Det er bekvemt at male over hjørner og vanskelige områder med en børste;

- Svamp giver en usædvanlig tekstur.

For nemheds skyld fordeler vi ansøgningsprocessen i følgende trin:

1. Brug malingbakken - dette er meget mere praktisk og sparer materiale. Hæld i lidt maling. Børste rundt omkretsen, og rul de resterende dele med en rulle;

2. For at forbedre kvaliteten af ​​maling applikationen, blød rullen, og kør den derefter over pap eller papir. Dette vil tillade det at blive fordelt jævnt over bunken;

3. Start maleri fra top til bund. Takket være denne sti kan du korrigere de dryppende dråber i processen.

4. Hvis overfladen af ​​væggen eller loftet er dækket med efterbehandling gips, så påfør et par lag, fordi gipset absorberer malingen. Yderligere lag vil gøre farven friskere og rigere;

5. Det er ikke nødvendigt at forsøge at anvende maling rigeligt i stedet for flere lag - dette vil ikke tillade at opnå det ønskede resultat, men kun forværre situationen. Det er bedre at bruge mere tid på 2-3 lag;

6. Nye lag anvendes først efter fuldstændig tørring af den forrige. Fordelen ved denne type finish tørrer hurtigt. Hold lag væk fra støv og snavs.

Emulsionsmaleri er en ret simpel opgave, der ikke kræver professionelle færdigheder. Det vigtigste - at vælge den rigtige maling, som svarer til rummet og miljøforholdene. Forsøg ikke at gøre det hurtigt, gør det omhyggeligt, og resultatet vil helt sikkert behage dig!

Vandig emulsionsfarve i det indre foto

Vi har samlet mange smukke og usædvanlige eksempler på brugen af ​​denne type finishmateriale. Nu, da du er bekendt med dets egenskaber, kvaliteter og egenskaber, vil det være meget nemmere for dig at forstå dette enorme udvalg af designløsninger.

Malingsmaterialer

Afslutningen af ​​det indre af lejligheder eller forstæder er ikke en simpel byggeproces. Han kræver en særlig tilgang og opmærksomhed. I dag forsøger folk ofte at lave reparationer alene for at spare penge og til tider at lære noget nyt og prøve deres hånd. Især denne kendsgerning er relevant for husejere, der beskæftiger sig med maleri boliger. Ved konstruktion og udsmykning af den mest anvendte vandbaserede maling. Til en relativt overkommelig pris er deres kvalitet matchet med højkvalitets olie maling. Vandbaserede maling er et meget populært, lovende og højkvalitets reparationsmateriale. Denne artikel beskriver i detaljer alle fordele og ulemper, tekniske egenskaber, typer af vandbaseret maling.

indhold

Fordele og ulemper ved vandbaseret maling

Vandig emulsionsmaling har en række væsentlige fordele.

For det første tørrer det temmelig hurtigt. Nogle gange tager det kun et par timer at tørre.

For det andet er malingen helt uskadelig og helt sikker for miljøet og menneskers sundhed. Under maleriarbejdet er der ikke behov for, at man straks forlader rummet.

For det tredje har malingen ingen skarp, ejendommelig lugt, der hovedsageligt varer 2-3 uger efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelsen.

For det fjerde kan malingens sammensætning gives næsten enhver farve, mens der tilføjes specielle pigmenter. I butikker til byggeri sælges der som regel en farveløs tone, og der tilbydes et katalog med pimenter. Forbrugeren kan vælge den ønskede skygge, og on-site specialist vil give den ønskede skygge til vandbaseret maling.

For det femte er malingsprocesprocessen i sig selv ret simpel, og malingsværktøjerne kan nemt rengøres efter brug.

Ulemperne ved vandbaseret maling er meget mindre end fordele. Den største ulempe er, at farvningsprocessen kun kan udføres ved en temperatur på + 5 ° C.

Tekniske egenskaber ved vandbaseret maling

Før du køber vandbaseret maling, skal du være opmærksom på dens tekniske egenskaber, som omfatter:

 • Sammensætning;
 • forbrug;
 • Viskositet;
 • Specifik vægt;
 • Opbevaringsbetingelser;
 • Udløbsdato.

Malingen omfatter: latex, fyldstof, fortykningsmiddel og antiseptisk.

Forbrug af vandbaseret maling - på 1 lag ca. 150-200 ml / m2. Det krævede antal lag afhænger af basens absorptionsevne.

Viskositet er en indikator, der bestemmer fortyndingsgraden af ​​blækblandingen med vand. Viskositeten måles under anvendelse af et viskosimeter og bør være ca. 40-45 s. Ved brug af en pensel, 20-25, når den påføres med en malingssprøjte.

Den specifikke tyngdekraft er ca. 1,35 kg / l.

Tørretiden afhænger af luftens temperatur og fugtighed, det kan variere fra 2 til 24 timer. Den optimale temperatur under farvningen af ​​rummet med en vandbaseret maling er + 20 ° С, og fugtigheden er 65%.

Typer af vandbaserede maling

I dag afhænger af polymeren, der er en del af malingen, fire hovedtyper vandbaserede maling, nemlig:

Akryl vandbårne maling

Denne type maling er for tiden den mest almindelige. Akrylharpikser tjener som hovedkomponenten i malingen, og derfor blev den vandbaserede maling givet dette navn.

Meget ofte tilsættes latex til sammensætningen. Denne kombination af komponenter gør det muligt for akryl vandbaserede maling at modstå vand aktivt. Dette tyder på, at den malede belægning let kan vaskes med vand uden frygt for, at maling bliver ubrugelig eller endda afvaskbar. Fabrikanter i malingsegenskaber tyder ofte på, at det er i stand til at overføre op til fem tusinde vandvasker. Et dobbeltlag af sådan akrylmaling med latexfyldstof kan maske overfladespringene op til 1 mm tykt. Akryl vandbaseret maling, hvis pris afhænger af mange faktorer, falder meget godt på overfladen af ​​træ, glas, beton, mursten, gips, beton samt metal, der var forjordet.

Et slående eksempel på et sådant farvestof er en vandbaseret svag maling. Det har ingen specifik, ubehagelig lugt, det er sikkert, tørrer hurtigt, og det er meget nemt at arbejde med svag maling.

Silikone vandbårne maling

I siliconemalinger er der analogt med akryl siliciumharpikser til stede i sammensætningen.

En sådan maling, på trods af dens relativt høje pris, er perfekt til alle mineralbelægninger og er i stand til at male over revner op til 2 mm brede uden problemer. Silikone vandbaserede maling tilhører klassen af ​​dampgennemtrængelig belægning. Denne kvalitet gør det muligt at anvende maling på vådt, såvel som udsat for fremkomsten af ​​fugtoverflader. Med denne maling kan du glemme svampen i lang tid.

Silikat vandbaserede maling

Silikatvandbaseret maling er en blanding af en vandig opløsning, flydende glas og farvede pigmenter.

Denne type vandbaserede maling har fremragende damp- og luftpermeabilitet og god atmosfærisk stabilitet. Silikatmaling kan vare mindst 20 år.

Men det er værd at bemærke, at hvis miljøet, hvor belægningen er placeret, er mere fugtig end det farvede materiale selv, er det bedre at ikke bruge denne type vandbaseret maling.

Mineral vandbaserede maling

Slaked lime eller cement er til stede i sammensætningen af ​​mineralvandbaserede maling. De bruges til alle overflader, når man maler lofter og vægge. Men deres vigtigste formål er at male med beton eller mursten overflader. Ulempen ved disse typer vandbaserede maling betragtes som et kort levetid.

Polyvinylacetatemulsionsmaling opnås ved mashing-pigmenter på en polyvinylacetatemulsion. Fordelen ved sådanne malinger er, at de er fortyndet med vand, og det er muligt at arbejde med dem selv indendørs og holde gode arbejdsforhold. Deres film er af høj styrke, bestandig mod fugt, fedtstoffer og mineralolier, og de er også lysbestandige.

Maling med vandbaseret maling

Ved maling rummer vandbaseret maling sine egne nuancer.

Før brug skal malingen blandes grundigt til en homogen masse. Hvis instruktionerne angiver, at malingen kan fortyndes med vand, er det bedre at gøre dette, så malingen ligger mere jævnt på overfladen. Hvis der er et ønske om at give interiøret så mange lyse nuancer som muligt, så er dette slet ikke noget problem. Til dette skal du købe farve til vandbaserede maling. Denne praktiske ting hjælper med at lave en regelmæssig hvidmalingsfarve, mens du vælger den ønskede nuance ved at blande.

I starten er det bedre at fortynde malingen i et lille fartøj, læg det på pap og lad det tørre. Først da kan du afgøre, om skyggen er egnet eller ej. Det er værd at bemærke, at malingen har en lidt anden nuance end den tørrede belægning.

Malingens overflade skal være flad og forberedt til maling. Før påføring af blandingen skal væggen eller loftet fyldes og primeres med en primer.

På bekostning af valg af farve til rummet er der visse regler. Hvis vinduerne på værelset vender mod sydsiden, så ville de kolde nuancer være ideelle: lilla, blå, grøn, blå. Hvis vinduerne vender mod nord, er det bedre at hente varme farver: crimson, gul, rød, pink, orange. Udvælgelsen af ​​farver bør ikke være et problem, da farverne på vandbaseret maling er meget forskellige, takket være, at hver forbruger vil kunne tilfredsstille alle sine ønsker på bekostning af skyggen af ​​hans rums overflade.

Mal vægge med vandbaseret maling

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at frigøre rummet så meget som muligt for at gipse alle uregelmæssigheder, om nødvendigt at sætte og skylle væggene grundigt. Glem ikke om åndedrætsværn, beskyttelsesbriller og handsker.

Under maling af kittens vægge er det bedst at anvende tre lag maling, den første er primeren. Når man maler vægge med tapet, vil to lag være nok.

Det er nødvendigt at male i trin og parallelle striber, og du skal flytte fra vinduet til den modsatte ende af rummet.

For at maksimere kvaliteten af ​​maleriets overflader anbefales det at bruge specialudstyr. En af de mest populære enheder til at lette farveprocessen er sprøjtepistolen.

Sprøjtepistol til vandbaseret maling er en stor hjælper, der hjælper med at male enhver overflade uden huller og ødem. De er meget produktive og har et stort område af samtidig dækning af overfladen.

For at male væggene med vandbaseret maling med en børste skal du tage en bred børste med en størrelse på 100-125 mm. Og sænk den i maling på den tredje af børsterne. Derefter skal du trykke børsten mod beholderens væg for at slippe af med overskydende maling. Begynd at anvende den farve du har brug for fra top til bund med korte vandrette og lodrette bevægelser.

Anvendelse af en vandbaseret maling med en rulle er den hurtigste måde at male en overflade på, men i dette tilfælde er der brug for flere lag end med en pensel, da rullen justerer malingen med et tyndere lag. Det er nødvendigt at fylde bakken med ca. en tredjedel med maling, og sænk derefter rullen ind i blækblandingen og rul den over hele overfladen flere gange. Dette vil distribuere malingen jævnt gennem rullen. Derefter kan du fortsætte med at male. Valsen på væggen skal holdes i forskellige retninger jævnt, mens du trykker på den. Det er nødvendigt at gøre alt omhyggeligt og langsomt, ellers kan malingen sprøjte.

Mal loftet med vandbaseret maling

Det vigtigste her er anvendelsen af ​​et ensartet lag på loftets overflade, for hele rullen skal være dækket af det samme lag af maling. For at opnå en ensartet fordeling af maling skal du rulle rullen i malingen og derefter rulle den over bakken af ​​bakken eller i overensstemmelse med et specielt forberedt materiale som linoleum. Denne proces kan gentages flere gange, hvis det er nødvendigt for perfekt distribution. Hvis du hopper over denne proces og straks fortsætter med at male loftet, kan det skyldes ujævnt lag efter tørring i loftet, der kan opstå pletter, der ikke kan elimineres i fremtiden.

Påfør vandbaseret maling til loftet, være parallelle striber, der overlapper hinanden med ca. 2-3 centimeter. Varigheden af ​​anvendelsen af ​​et lag vil være ca. 30 minutter. For at opnå et perfekt malet loft skal du påføre 2-3 lag maling og jo tyndere lag, desto mere ensartet bliver overfladen efter tørring.

Ved maleri er loftet af stor betydning for måleretningen af ​​belægningen. Det sidste lag skal placeres mod lyskilden. Dette kan skjule mulige diskontinuiteter i overtræksstrukturen. Efter at have malet hele loftet kan du gå på at male de steder, hvor du ikke nåede rullen, nemlig led og hjørner. For at gøre dette kan du bruge en børste og forsigtigt påføre et lille lag vandbaseret maling på en umalet belægning.

Sådan fjerner du vandbaseret maling

Den mest ustabile til fugt er vandbaseret maling til vægge og lofter baseret på PVA (polyvinylacetat). For at fjerne denne type maling lige nok til at være en svamp med en sæbe betyder.

For at vaske den akryl vandbaserede maling, der er modstandsdygtig over for vand og sæbeopløsninger, skal du bruge mekaniske midler - en spatel eller en vinkelslibeskive.

En anden effektiv metode til mekanisk fjernelse med en spatel anses for at være foreløbig pasta af det område, der skal rengøres med aviser. For at forberede limen skal du koge stivelsen i konsistens med cremefløde, eller du kan købe almindeligt tapetlim. Efter at limen tørrer, bliver maleren lettere at fjerne.

Også maling kan rengøres med mejsel. Dette er en kedelig måde, men på den anden side kan malingen fjernes meget kvalitativt uden at gøre for meget støj.

Emulsionsmaling kan også fjernes ved hjælp af en bygnings hårtørrer, der annealer området efter stedet med gammel maling. I dette tilfælde kan du gradvist hjælpe spatelen. Denne metode er egnet til rengøring af akrylemulsionsmaling.

Du kan også bruge en kemisk baseret fjerner. Efter påføring på det område, der skal rengøres, begynder det at blive absorberet i maling og gradvist ødelægge det.

Sådan vælges en vandbaseret maling til vægge og lofter

Vandig emulsionsmaling til vægge og lofter - et af de mest populære efterbehandlingsmaterialer. Dette skyldes, at materialet er billigt, og at arbejde med det behøver du ikke at involvere specialister. Det moderne marked tilbyder et stort antal forskellige muligheder for dette lakering, så når du vælger det, er det vigtigt at overveje nogle af funktionerne i maling.

Materialegenskaber

For at opløse de fleste maling anvendes opløsningsmidler, som i nogen grad er farlige for menneskers sundhed. Men dette gælder ikke for den vandbaserede sammensætning, hvis hovedkomponent er vand. Under tørring produceres uskadelig damp og ikke giftige stoffer. På grund af dette er det ikke nødvendigt at lufte rummet i længere tid eller bruge personlige værnemidler under arbejdet efter farvning. Børn og folk med allergi kan bo i værelser dekoreret med dette materiale.

Ud over vand er følgende ingredienser til stede i malingen:

 • polymer dispersion;
 • farvestoffer;
 • plastificeringsmidler;
 • Yderligere tilsætningsstoffer, der beskytter belægningen mod lave eller høje temperaturer, dannelse af mug eller mugg, udsættelse for ultraviolette stråler.
Alle vandbaserede maler har samme sammensætning, de adskiller sig kun i kvaliteten af ​​komponenter

Fordele og ulemper

 1. Dette materiale er lavet i en bred vifte af farver. Der er også hvide kompositioner, som derefter kan farves med specielle farvestoffer. For at gøre dette anbefales det at bruge en farvemaskine, da det er ret svært at manuelt opnå den ønskede skygge.

Til toningen af ​​den hvide base anvendes specielle tilsætningsstoffer, det er muligt at tynde manuelt, men resultatet er middelmådigt, derfor er det bedre at give præference for maskinvarianten.

 • Vandig emulsionsmaling til vægge tørrer ret hurtigt. Du skal bare vente et par timer, indtil fugt fordampes fra overfladen.
 • Den færdige belægning brænder ikke og understøtter ikke forbrænding, så materialet anbefales til brug i træhuse. Efter tørring dannes et stærkt lag af polymerer, der kan vare fra 5 til 20 år.
 • På trods af indikatoren for høj styrke forbliver vandbaserede malinger elastiske, så overfladerne ikke knækker. Materialet er i stand til at skjule små revner op til 2 mm brede.

  Silikone, latex og acrylatforbindelser har den højeste elasticitet, de kan bruges selv i træhuse.

 • Farveproceduren er ret simpel og kræver ikke specielle værktøjer. Maling til vægge og lofter falder fladt og strømmer ikke, hvilket er særligt vigtigt ved afslutning af vandrette overflader. Hvis i løbet af arbejdet kommer kompositionen ind i det område, der ikke kan færdiggøres, kan det fjernes med en fugtig klud. Det skal også bemærkes, at du kan afslutte tidligere malede overflader.
 • For alle fordelene ved sådanne malinger er relativt billige.
 • Den største ulempe ved sådanne sammensætninger er et utilstrækkeligt niveau af modstandsdygtighed mod fugt. Nogle maling af denne type kan vaskes helt fra overfladen med vand. Derudover tillader tilstedeværelsen af ​​store mængder vand ikke farvning ved temperaturer under 5 grader Celsius.

  Typer af vandbaseret maling

  Moderne byggemarked er fyldt med vandbaserede maling, som er lidt forskellige fra hinanden. Der er flere tegn, hvorved materialet er opdelt i grupper.

  struktur

  Afhængigt af fyldstofet kan man skelne mellem følgende typer af maling:

  1. Akryl. Som det fremgår af navnet, er akrylharpikser til stede i sammensætningen af ​​indvendig maling. Denne art er mest populær.
  2. Polyvinylacetat. Den største forskel er lave omkostninger. Materialet er beregnet til behandling af indre overflader i tørre rum. Sådanne belægninger er forbudt at vaske.
  3. Latex. En af de dyreste vandbaserede maling. Færdige belægninger kan vaskes med vand og kemiske rengøringsmidler.
  4. Silicon. Hvis spørgsmålet opstod, hvilken maling der skal vælges til loftet, anbefales det at stoppe ved denne indstilling. Det er den mest elastiske, så før det påføres det ikke kræver perfekt overfladebehandling, hvilket er ret vanskeligt at gøre i tilfælde af loftet. Derudover kan materialet anvendes uden forudgående priming.
  5. Silikat. Hovedkomponenten her er en emulsion af vand og flydende glas. En sådan sammensætning er bedst egnet til behandling af overflader af sten (mursten, beton osv.).
  6. Polyurethan. Med sine kvaliteter er dette udseende lidt som silikone-maling. På grund af den høje vandbestandighed anvendes sammensætningen til facader og indvendige overflader i kældre, badeværelser, køkkener og andre vådområder.
  Polyvinylacetat og silicatforbindelser anvendes i den offentlige sektor, akryl og polymer maling er dyrere, men deres kvalitet er meget højere

  tid

  Før du vælger en vandbaseret maling til loftet, skal du omhyggeligt undersøge emballagen. På etiketten angiver producenten det anbefalede omfang og andre punkter:

  • Til tørre rum med lav driftsbelastning. Denne betegnelse indikerer, at materialet kun er egnet til efterbehandling af tørre rum. For våde rum anbefales dette materiale ikke. Det er også ikke egnet til børn, fordi belægningen ikke kan vaskes.
  • Slidstyrke. En sådan mærkning er placeret på en maling, der er lidt stærkere end den foregående type, men er alligevel bange for vand. Den færdige belægning kan rengøres med en tør børste og støvsuger, og vand eller rengøringsmidler bør ikke anvendes.
  • Uudslettelige. Materialer med denne betegnelse er velegnede til efterbehandling rum, hvor der er stor risiko for kontaminering af overflader. Den færdige belægning kan tørres af med en fugtig klud, men du bør ikke gnide for aktivt.

  Næsten alle polymere og akrylmalinger er yderst holdbare og modstandsdygtige overfor alle former for påvirkninger.

 • Smudsafvisende. Den mest holdbare og kvalitetstype materiale. Efter tørring kan belægningen vaskes intensivt ved brug af børster og aggressive rengøringsmidler. Hvis spørgsmålet opstod, hvilken vandbaseret maling der skal vælges, anbefales det at være opmærksom på denne sammensætning. Faktum er, at sådan maling til indendørs arbejde varer ca. 20 år, mens belægningen tåler op til 5 tusind dræn.
 • De fleste vandbaserede maling er markeret med "Interior" mærket. Dette betyder, at sådant materiale kan bruges til behandling af vægge, lofter, vinduesrammer, dørlamper og så videre.
 • Og nogle gange på markedet kan du finde specielt materiale til loftet. Faktisk er det ikke anderledes end sammensætningen for væggene. Den eneste funktion er en tyndere konsistens. Takket være dette er det lettere at arbejde med maling i en højde og rulle den over overfladen. Det er også vigtigt at huske, at for tykt et lag simpelthen kan falde ned fra loftet, så det er bedst at gøre det så tyndt som muligt.
 • Sammensætninger designet til at dække lofter, der er i næsten alle typer vandbaserede maling, koster de lidt mere end væggen, da de har den bedste vedhæftning

  Materialer af indenlandsk produktion er udpeget VE, hvilket betyder vandbaseret. Efter denne mærkning efterfølges sædvanligvis af den første bogstav af navnet på polymeren, som blev anvendt i produktionen. Så som regel er figuren 1 eller 2. I det første tilfælde er materialet beregnet til udvendige overflader, i det andet - til interne. Derudover er det vigtigt at kontrollere i overensstemmelse med hvilken dokumentation malingerne blev foretaget. Det anbefales at foretrække materialer, hvis kvalitet svarer til GOST 28196-89.

  Sammensætninger fremstillet efter en virksomheds specifikationer kan være af ringe kvalitet, da TU ikke kontrolleres af nogen bortset fra virksomhedens ledelse.

  Tip! Hvis etiketten angiver den type overflade, for hvilken malingen er egnet, er det bedre at bruge materialet som beregnet.

  Ikke alle baser passer til alle typer vandbaseret emulsion, så du skal nøje se producentens anbefalinger.

  Type færdig belægning

  Malinger til loft og vægge varierer i den type belægning, der dannes efter tørring. Der er følgende typer af belægninger:

  • Glossy. Denne belægning udvider visuelt rummet og øger loftets højde. Det er godt vasket og har et højt niveau af modstandsdygtighed over for slid. Ulempen er, at denne maling ikke vil kunne skjule revner og andre defekter.
  • Matt. Det har en diametralt modsatrettede effekt: Ved at bruge dette materiale kan du male over fejl, men du skal vaske overfladen forsigtigt.
  • Semi-mat. Det er et slags kompromis mellem ovennævnte arter.
  Glatte vægge og lofter ser spektakulære ud, men for en sådan maling har du brug for en perfekt glat belægning, så matte og halvmattede kompositioner er mere almindelige.

  producenter

  Hovedreglen ved valg af materialer baseret på fabrikanten - mærket skal være kendt og til stede på markedet for byggematerialer i mindst adskillige år. Faktum er, at organisationen af ​​fremstilling af maling og lak ikke kræver store investeringer, som bruges af skrupelløse producenter.

  Som praksis viser, er de bedste muligheder produkterne fra firmaerne "Tex" og Tikkurila. Hvis omkostningerne ved disse materialer er for høje, så kan du komme med mindre kendte mærker, men først se efter anmeldelser online.

  Med moderne overflod af tilbud og aggressiv reklame er næsten det eneste kriterium for kvalitet et velkendt mærke gennem årene.

  Nyttige nuancer

  1. Fabrikanter angiver omtrentligt forbrug på emballagen, hvilket kun gælder for en perfekt forberedt overflade og under optimale temperaturforhold. Under farvning af maling anbefales det at tage 10% mere base end opnået i beregningerne: Hvis tonen viser sig for lys, kan du altid tilføje lidt mere farve.

  Der er generelt accepteret omtrentlige data om forbrug af sammensætninger, men de er stærkt afhængige af niveauet af absorption af basen, så malingen skal tages med en margen på mindst 10%

 • Vælg ikke for billige materialer. Komponenter til fremstilling importeres fra europæiske lande, så deres priser er stabile for enhver fabrikant. At reducere produktionsomkostningerne er kun mulig ved brug af ingredienser af lav kvalitet, hvilket i sidste ende vil påvirke udseendet og holdbarheden af ​​belægningen.
 • Emulsionsformuleringer kan kun opbevares ved temperaturer over nul, ellers vil vandet fryse, og efter afrimning vil materialet miste alle sine fordele. Farvning er kun mulig ved temperaturer over 5 grader Celsius. Ved lavere temperaturer bliver præparatet for tykt, på grund af hvilket det vil være vanskeligt at fordele over overfladen.
 • Ved køb af maling til træoverflader anbefales det at købe sandpapir på samme tid, fordi efter overtræk kræver belægningen slibning.
 • Det bedste hvide materiale til et sådant materiale er titandioxid. Højkvalitetsformuleringer er endda hvide.
 • Ved valg af vandbaseret maling er det også vigtigt at være opmærksom på leverandøren. Du bør ikke købe sådanne produkter på markedet, for på sådanne steder kan du sjældent finde lokaler med de korrekte opbevaringsforhold. Det anbefales også at se efter anmeldelser af en potentiel sælger i netværket, og kontroller tilgængeligheden af ​​kvalitetscertifikater inden køb. Disse dokumenter har en gyldighedsperiode, som også er meget vigtigt at være opmærksom på for at undgå at erhverve en falsk.
 • Vandig emulsionsblæk: typer og detaljer om anvendelse

  I den moderne verden er den økologiske sikkerhed af byggematerialer, deres holdbarhed, brugervenlighed og den minimale tid til gennemførelse af alle design ideer højt værdsat. Derfor er vandbaserede emulsioner sammen med olieolier af høj kvalitet blevet udbredt. Da typer af dette færdiggørelsesmateriale også er forskellige i den måde, de bruges til forskellige rum og overflader, skal du finde ud af, hvilken type belægning der passer til dig, før du bruger dem i reparation.

  Særlige egenskaber

  Sammensætningen på basis af vand indbefatter forskellige polymerer eller mineralpartikler, additiver, toningpigmenter. Ved maling af en overflade af en væg eller et loft tørrer vandkomponenten ud og efterlader en polymerfilm eller en film af mineralske partikler på overfladen.

  Emulsionsmaling har ikke en stærk kemisk lugt, når den tørres. Denne magiske egenskab giver dig mulighed for at bruge denne emulsion til arbejde i lukkede lokaler og personer, der er tilbøjelige til allergi over for denne type byggematerialer.

  Fordele og ulemper

  De positive aspekter ved anvendelse af dette farvemateriale er:

  • Det er meget nemt at påføre på forpudsede overflader - beton, træ, gipsbeton. Børster og ruller vaskes let med vand efter brug.
  • Denne maling er let fortyndet, fordi vand er det vigtigste opløsningsmiddel. På grund af denne opdræt bliver den sikker og giftfri, så det anbefales til indendørs arbejde, selv i lokaler med lukkede vinduer.
  • Det adskiller sig fra alle andre former for maling, idet den tørrer hurtigere end alle andre typer.
  • Efter maling i rummet forbliver der ikke en ubehagelig lugt i lange uger, som efter brug af andre former for efterbehandling.
  • Vandbaserede maling er kendetegnet ved, at de ikke er udsat for peeling, samtidig med at man overholder alle regler for opbevaring, påføring og overfladebehandling til maling.
  • Et vigtigt træk er miljøsikkerhed for mennesker. Denne coating er ikke giftig, ikke skadelig for mennesker uden stærk kemisk lugt.
  • Smuds fra overflader malet med visse typer vandemulsioner vaskes let med vand og eventuelt vaskemiddel.
  • Også vigtige træk er ikke-brandfarlige og høj modstandsdygtighed overfor virkningerne af forskellige alkalier.
  • Separate typer vandemulsioner anbefales til værelser med høj luftfugtighed - til bad eller køkken, men ikke kun fordi de har en øget vandafvisende evne, men også fordi de er åndbare, da de let passerer luft og damp gennem deres lag.
  • Denne type maling har antibakterielle egenskaber.
  • Levetiden afhænger af den specifikke type maling. I øjeblikket kan du vælge en, der ikke vil miste sin præsentation i 20 år.
  • Nogle typer vandbaserede emulsioner har en sådan tæthed, når de maler, at de let maskerer revner op til 2 mm.
  • Vandemulsion er velegnet til ethvert interiør, da det let tones selv selvstændigt, og de mange farver og muligheden for at bruge dem i forskellige procentdele af maling giver en bred vifte af farver og nuancer, der gør det muligt at realisere alle drømme og fantasier fra professionelle designere og amatører.
  • Den lave pris og fremragende kvalitet tillader VE maling at konkurrere med mange typer væg- og loftindretning til enhver form for reparationsarbejde.

  Denne type maling har ulemper:

  • Anvendelsen af ​​vandemulsion er umulig ved temperaturer under nul, derfor er minimumstemperaturgrænsen op til +5 grader Celsius. Allerede ved 0 grader fryser og taber alle dens egenskaber.
  • Nogle typer af malinger adskiller sig i den korte driftstid, men sådanne typer af emulsioner bliver en sjældenhed og bliver tvunget ud af markedet ved stærkere maling.
  • Ikke altid egnet til metal eller glatte overflader på grund af den store mængde vand i deres sammensætning.

  Tekniske specifikationer

  Ved hjælp af kendskab til de tekniske egenskaber ved en bestemt type VE-maling kan du vælge den ønskede type for denne overflade.

  Når du vælger at være opmærksom på følgende faktorer:

  • Komposition. Afhængigt af fyldstoffer, fortykningsmidler, antiseptika indeholdt i den vandige opløsning, kan denne maling måske eller ikke være egnet til internt eller eksternt arbejde, til våde eller tørre lokaler.
  • Ansøgning. Til at dække hvilke materialer dette færdiggørelsesmateriale er egnet til. Er det muligt at male træ, beton, metal, emalje?
  • Viskositet. Hvor meget og hvordan kan fortynde VE-maling.
  • Forbrug. Afhænger af basens materiale, dets absorptionsegenskaber. Typisk er forbruget af malingsemulsion 200-400 ml pr. M2.
  • Specifik vægt Efter vægt kan dåser bestemme kvaliteten af ​​maling. En god vandemulsion har en tæthed på ca. 1,5 kg pr. Liter. Herfra kan vi konkludere, at højkvalitetsmaling i en ti-liters krukke vil have en vægt på ca. 15 kg.
  • Temperatur under farvning og tørring. Hvad er den optimale temperatur under drift af denne type emulsion.
  • Fugtighed tilladt under farvning og drift.
  • Opbevaringsforhold Maksimalt tilladte høje og lave temperaturer, hvor maling ikke mister sine egenskaber. Hold det på et sted, hvor solens direkte stråler, hvor det er køligt og mørkt, ikke falder.
  • Malens udløbsdato i banken.
  • Betjeningsperioden for denne type maling på de malede overflader.

  For at vælge den maling, der er nødvendig for din særlige situation, anbefales det at fortælle dig på forhånd med eksisterende arter og med deres tekniske egenskaber.

  Vandbaserede maler er af flere typer.

  Polivivinilatsetatnye

  Disse maler er de billigste. Fra de positive egenskaber kan det bemærkes, at de er modstandsdygtige mod sollys og fedtets virkninger. Også disse typer af belægninger kan males selv indendørs, de er giftfri og sikker på grund af deres komponenter. De omfatter polyvinylacetat eller på en simpel måde PVA lim.

  Men de er bange for vand, så overfladerne malet med denne type maling kan ikke vaskes. De er kun egnet til rum, hvor det er tørt og som sjældent anvendes.

  Efter lidt tid kan denne maling blive gul som gammel lim. I øjeblikket er denne art næsten aldrig brugt til reparationer.

  mineral

  Også forholdsvis billige maling. De indeholder calciumhydroxid, slagt kalk eller cement. Denne type kan male enhver overflade, men de er bedst egnet til beton eller murstenoverflader. Disse vandemulsioner er kendetegnet ved høj dampgennemtrængelighed og lider ikke med et signifikant temperaturfald.

  De vigtigste negative karakteristika - de mister hurtigt deres oprindelige farve, når de brænder ud og er beskadiget, når de røres - slettes, de har en kort levetid, derfor bruges de mindre og mindre i indvendige værker, mere til facadeindretning.

  silikat

  Natriumsilicat - flydende glas er deres del. Disse er forholdsvis billige maling. De er holdbare, holdbare, men kun egnet til beton og pudsede vægge. De tolererer temperaturfald, damp og åndbarhed. Men de er bange for vand, nedbør, da de ikke er fugtbestandige, hvilket betyder, at de kun vil være nyttige til maling inde i huset og kun for tørre rum.

  For værelser med høj luftfugtighed, såsom køkkener og badeværelser, er denne type farvning ikke egnet. Og dette materiale er dårligt for metal, sten, glas og keramik.

  akryl

  Dette er den mest populære type vandemulsion. Den består af akrylharpiks. Det kan bruges på alle overflader - træ, beton, mursten, glas, gips. Ved maling af metaloverfladen skal den først primeres.

  Og selv om prisen til prisen er dyrere end mineralske VE-maling, men forskellen i prisen mellem forskellige typer maling og fra forskellige producenter giver dig mulighed for at vælge den rigtige finish til en tegnebog.

  De vigtigste fordele ved denne type er vandmodstand, holdbarhed og modstandsdygtighed mod mekanisk slid, ikke-modtagelighed over for ultraviolet stråling, snavsafvisende egenskaber. De er elastiske, det vil sige de påføres let og uden fnug og har en høj densitet under maling, så de kan forsegle revner op til 1 mm. De har det laveste forbrug af farveemulsionen, når de farves selv i et lag. Velegnet til enhver form for lokaler, da de stort set vaskes.

  latex

  Disse er akrylmaling baseret på latex eller acrylat. Her indbefatter sammensætningen af ​​akrylemulsionen latex. Og på grund af dette er de relativt dyre. Latex giver akrylmaling øget vandmodstand. Overfladerne malet af dette udseende kan vaskes selv med brug af vaskemidler. De modstår 5.000 vaskcykluser uden at miste farve, lysstyrke og vandmodstand.

  Denne maling kan bruges på træ, beton, mursten, metal, gips, gipsvæg og struktureret tapet. Dens sammensætning er mere elastisk og dækker overflade godt. Dobbeltlaget gør det muligt at reparere revner op til 1 mm. Malingen tørrer hurtigt og er lugtfri, hvilket betyder, at det er miljøvenligt og harmløst for helbredet. Denne type belægning kan anvendes i svømmebassiner og badeværelser.

  Den eneste ulempe er, at den ikke er dampgennemtrængelig, og der kan forekomme kondens på den. Også denne art er bange for lave temperaturer - i kølige rum kan overfladen, der er malet med latexmaling, knække. Det har dårlig modstand mod sol, svampe og bakterier.

  Silikone

  Sammensætningen af ​​disse belægninger er silikone silikoneharpikser. De er velegnede til lofter. Der er specielle typer af silikone maling til lofter, som har øget vedhæftning til overfladen, hvilket betyder, at de lettere kan rulle i loftet og ikke flyde.

  På grund af dens forøgede tæthed kan denne visning maske revner op til 2 mm. Denne art betragtes som antiseptisk, da den har en damp- og gaspermeabilitet, som forhindrer dannelsen af ​​svampe og skimmel. Derfor er de velegnet til malerum med høj luftfugtighed, især til badeværelser og køkkener. Den malede overflade er perfekt vaskbar.

  Silikone maling kan dække den tidligere malet overflade med sådanne typer maling som mineral, akryl og silikone, bortset fra olie. Selv en sort indvendig overflade overlapper ubesværet med to lag maling, da silicone vandbaserede emulsioner har en øget skjulekraft.

  Den eneste overflade, der måske ikke ser meget æstetisk ud over tiden, er armeret beton. Rustflekker kan forekomme på malingen, da forstærkning vil begynde at ruste, så det anbefales at beskytte eller bruge en ny type maling med anti-korrosionsadditiver inden malingen.

  Hvilket er bedre?

  For at vælge en farve til farvning skal du kende dens egenskaber og tage hensyn til både pris og tekniske egenskaber. Du skal vide, hvilken overflade der er til grund for maleri, hvad enten du først vil prime det, hvilke tekniske egenskaber på denne overflade, hvad enten det er udendørs eller indendørs, i hvilket rum, hvor længe du skal male og tørre denne overflade helt.

  Afhængigt af alle disse parametre skal du vælge den rigtige maling. Du behøver muligvis ikke den dyreste silicone vandemulsion.

  Mineral- og akrylfarvestoffer er mere egnede til maling af udvendige overflader. Men overflader malet med mineralbelægning mister hurtigt deres oprindelige farve, selv om denne belægning er meget billigere end akryl til en pris.

  Til indendørs maling skal du overveje, om du skal male - vægge eller loft eller en slags træ, metal, glasoverflader. Vigtigt og mikroklima i dette rum. Alle typer vandbaserede emulsioner er egnede til tørre rum, du skal bare huske på, at selv om polyvinylacetat er den billigste, kan det blive gul med tiden, mineralmaterialer kan nemt gnides, når det berøres, og akryl, latex og silikone skelnes af en ret høj pris. Silikatvandemulsion er bedst at male beton eller pudsede overflader. Men til tapet til maleri er det ikke meget velegnet, det er bedre at bruge latex her.

  Akryl-, latex- og siliconemalinger passer bedst til våde områder. De eneste ulemper ved latex er, at den er bange for lave temperaturer og ikke er dampgennemtrængelig, beskytter ikke mod kondens, samt skimmel og meldug. Alle disse typer af høje omkostninger.

  Alle typer maling er også velegnede til lofter. Det er kun nødvendigt at tage højde for, at det er bedre at bruge mineral, akryl, latex eller silikone til værelser med høj luftfugtighed. Samtidig flyder akryl og silikone ikke under farvning og er mere holdbare, selvom det er dyrere.

  Der er specielle silikone farvestoffer til maling lofter. Deres sammensætning er præget af øget skjulkraft og tørringstid, hvilket betyder, at det gør det muligt at male loftet mere præcist og let.

  Anvendelsesteknologi

  Før du anvender vandbaseret maling, skal du overveje følgende punkter:

  • Hvordan overfladen blev behandlet. Hvis det blev primet, især hvis opløsningen blev gnidd på overfladen af ​​basen, ville en tilstrækkelig belægning være tilstrækkelig. Det skal bemærkes, at farven på den malede overflade bliver mere intens med hvert efterfølgende lag.
  • Ved tørring er farven på malingen lidt anderledes end farven i dåsen.
  • Anvend først det andet og næste lag, efter at den forrige tørrer. Normalt er tørretiden ca. 8 timer.
  • Vandbaseret maling skal tørre i sit naturlige miljø uden udkast.

  Til farvning kan du bruge ethvert værktøj - og en børste og en svamp og en rulle med en lang bunke. Ruller med en kort lur anvendes ikke, fordi de ikke optager den rigtige mængde maling, og vandbaserede ruller kan boble op på skumrullernes overflade, da skummet absorberer overskydende maling. Selv efter maling kan overfladen se ujævnt og groft i berøring.

  Mineral maling kan sprøjtes ved sprøjtning af maling over overfladen. Denne metode er også egnet til maling af lofter, baggrunde, batterier og eventuelle vanskelige at nå overflader og genstande.

  Valget af malingsværktøj afhænger også af den forventede effekt. Selv når man arbejder med en rulle, afhænger laget af maling, der kan påføres overfladen, det vil sige farveintensiteten, af længden af ​​dens bunke. Og også når du arbejder med en rulle, skal du muligvis bruge en pensel - dette vil hjælpe, når du maler i hjørner og på vanskelige steder.

  Svampen bruges, når det er nødvendigt at male med maling på nogle genstande eller teksturerede overflader eller for at give tekstur ved hjælp af en tykkere malingsammensætning.

  Normalt begynder de med at pusse omkredsen og derefter bruge en rulle. Ethvert objekt anbefales at begynde at male fra top til bund, det skaber en overflade uden pletter og dråber.

  Før maling er det tilrådeligt at beskytte ikke-bearbejdelige overflader og lim på sokler, plader og vindueskarme langs maleriets kant med maskeringsbånd. Hvis gulvene allerede er forberedt til lakering, skal de også limes med tape, for ikke at komplicere det efterfølgende arbejde, fordi lakken kan se gennem vandemulsionen ikke helt færdig på de steder, hvor væggene kommer i kontakt med gulvet, og for at forberede en ideel overflade til maling med lak, vil det gå dyrebar tid. Også på steder med overgang fra en farve til en anden kan du klæbe et klæbebånd.

  Bemærk, at selvklæbende tape skal fjernes umiddelbart efter maling af dette område, selv om det er malet. Hvis malingen tørrer, vil det være umuligt at fjerne det uden at beskadige den malede overflade.

  Hvis du måler lofter, skal du først rense dem af den gamle belægning, så niveauer overfladen med kitt og prime. Primeren er nødvendig, da den reducerer indtrækningen af ​​maling i substratet og øger graden af ​​skjul. Det er bedre at vælge en primer fra samme fabrikant som malingen, eller den, som malingfabrikanten anbefaler.

  Der er følgende regel - hvis der kun er et vindue i rummet, starter maleriet af loftet parallelt med vinduet fra den ene væg til den anden. Anden gang maler de vinkelret - i retning fra vinduet til væggen modsat. Det vil sige, det sidste lag skal altid males i retning af dagslyskilden. Dette hjælper med at skjule alle manglerne ved hoveddækningen. Malingen påføres i parallelle striber, idet den forsigtigt overlapper den forrige med 2-3 cm.

  Det er tilrådeligt at holde inden for når man maler hele overfladen om en halv time, da det efter maleriet vil se ud ujævnt og sløvt. Hvor det er umuligt at male overfladen med ruller - hjørner, led, skal du bruge en børste og omhyggeligt male alle overflader, der er vanskelige at nå. Hvis der er to vinduesåbninger i rummet, så maler de det to gange fra vinduet til den tomme væg og har to lag maling mellem dem vinkelret.

  Ved maling af vægge og lofter, der er gipset og primet, bruges der normalt to lag maling, og når man anvender en vandbaseret belægning på papirbaggrunde, anvendes et lag. Derfor, når du køber maling, skal du huske på, at der for plasterede overflader er brug for tre gange mere maling end til vægpapir.

  VE-maling på væggene sætter i ca. 10-15 minutter, så det er nødvendigt at male hurtigt for at undgå den synlige kant ved tørring. Farvning starter fra hjørnet, male det med en børste fra top til bund med en bredde på 5 cm. Derefter male den med en rulle, efter at have trykket den på en specialmaleri celle eller et lige stykke linoleum, krydsfiner og træ. Påfør maling fra top til bund med en kontinuerlig strimmel, der går til næste 5-8 cm. Dette hjælper med at slippe af med de synlige grænser for maling applikationen. Når afstanden til den anden vinkel er lig med en bredde af rullen, skal vinklen på denne væg males over med en børste. Hvis du skal rulle den anden væg, skal du straks male over hjørnet af anden væg med en børste.

  Hvordan opdrættes?

  Hvis det er skrevet på en malingskasse, at det skal fortyndes med vand på forhånd, er det tilrådeligt at gøre dette, siden da får maling nøjagtig den ønskede viskositet og konsistens, der gør det let og let at påføre det på overfladen.

  Oftest sælges højkvalitets vandemulsion i hvidt og i den rigtige nuance er farvet enten alene eller i en butik på specialudstyr. Dette bruger et farveskema, som også kan købes i butikken.

  Hvis du maler dig selv, lager du op til ti procent mere end hovedmængden, da det i fremtiden kan være nyttigt at opdatere overfladen.

  Det er bedre først at fortynde en lille mængde farvet maling for at kontrollere, hvordan det vil se ud på den malede overflade efter tørring. Farven på malingen er lidt anderledes, når den er helt tørret ud fra det vi ser i dåsen eller i farven. Hvis udløbsdatoerne blev overtrådt, skal opbevaringsbetingelserne, hvis malingen er frosset, også se på, hvordan den ligger på overfladen.

  Når du anvender en enhed som en forstøver til farvning, er det nødvendigt at tage højde for, at fortynding af maling med rent vand ikke er egnet, fordi en hvid belægning efter en fuldstændig tørring kan forblive på overfladen. Derfor er vandemulsion til malingssprøjter fortyndet eller destilleret vand, eller alkohol eller ether.

  Det er nødvendigt at nøje følge fabrikantens anbefalinger til fortynding af maling, så det ikke er for tykt eller for flydende. Hvis dette ikke er gjort, kan overfladen males uforsigtigt. Tykkere maling skaber effekten af ​​"shagreen" hud, den er strammet, den ligner dårlig hvidvaskning, og mere væske giver grimme dryp.

  Man bør huske på, at malingen efter 15-20 minutter begynder at blive tykkere, og at male det andet lag, skal det igen fortyndes direkte i sprøjtebeholderne. Fortyndet maling skal ligne fedtmælk.