Sådan vælges en sprøjtepistol

Vi studerer hovedtyperne af elektriske sprøjtepistoler: luftfri, luft, elektriske ruller, pneumatiske sprøjter. Fremhæv funktioner og dykker i sprøjteteknologi. Sprøjtepistoler er forskellige: fra en let håndspray til en elektrisk rulle. Nogle er velegnede til møbler, andre - til maleri hegn og forarbejdning af log hus plet. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du vælger den rigtige sprøjtepistol. Tænk på forhånd nogle få spørgsmål:

 • Hvilke formuleringer vil du bruge?
 • Hvad arbejder der, og i hvilket omfang?
 • Hvor ofte vil du arbejde sprøjtepistol?
 • Er der plads til at gemme en stor enhed (eller kompressor)?

Elektriske sprøjter

Airless Spray Gun (Stempel)
Air Spray Guns
Elektriske ruller

Pneumatiske sprøjter

Luftsprayteknologi: HP, HVLP og LVLP

HP-teknologi er billig og god
HVLP teknologi til glat farvning
LVLP teknologi - den mest lovende

Sprøjtepistoler til vandbaseret maling

Batteri eller netværk?

Hvad mere er værd at overveje

 • For nem rengøring skal sprøjten let demonteres.
 • Til intensiv brug er modeller med metalbeholdere og dyser bedre - de har en større sikkerhedsmargin.
 • Du skal flytte ofte - så lyssprøjter med en skulderrem eller gulvmodeller på hjulene vil gøre.
 • Afhængigt af malingsområdet vælges tankens volumen. Jo større kapacitet, desto mindre er du nødt til at udfylde den.
 • For at male højt til loftet og svært tilgængelige steder, skal du vælge en sprøjtepistol med forlængelse.

Andre publikationer af bloggerMG

 • Dyser, værktøj og tilbehør til elektrisk bor 0
 • Værktøjsoversigt Renovator 0
 • TOP 10 værktøjer til smukke DIY gør det selv 0
 • Kabelføring i garagen: Tilslutningsmuligheder, ledningsdiagrammer, installation 0
 • Planlægning af el i en to-værelses lejlighed 0

8 Kommentarer 8

 • Vadim Yunusov
 • 2. december 2015, 10:41 svarede på kommentaren ma-masha
 • blogerMG
 • December 7, 2015, 12:14 svarede på kommentar YOUNG
 • Panch
 • 13. januar 2016, 05:31 svarede på bloggerMGs kommentar

Ligegyldigt hvor rig erfaring fra en specialist er, og uanset hvor sikker han er i sig selv, skal han til tider rådføre sig med nogen. Kommunikation i det store internetnetværk er længe blevet kendt for os. En bred vifte af netværksbrugere, det være sig professionelle eller mange kyndige amatører, kan sende livredder (enkle nyttige tips om forskellige emner), der kan bruges til dit hjem.

Hvad er fordelene ved at bruge forumressourcer?

 • En konstant strøm af interessante oplysninger om nye bygningsideer.
 • Enkle og nyttige tips til bygning.
 • Muligheden for at kommunikere med interessante mennesker, erfarne mestre af deres håndværk.
 • Anbefalinger om valg af værktøjer eller materialer.
 • Et godt plus er også manglen på reklame, fordi brugerne er de samme forbrugere som dig selv.

Alle de seneste byggevirksomheder er opført på vores forum, fordi vores specialister altid holder sig ajour med byggevirksomhederne. Her finder du nyttige oplysninger til driften af ​​lokaler, udstyr og så videre. Mange anser det for nyttigt at gøre mere for huset med egne hænder, fordi det er godt for helbredet, økonomisk fordelagtigt og giver noget moralsk komfort. Og et logisk spørgsmål opstår: "Sådan gør du det selv?" Svar kan fås ved at gennemse vores hjemmeside. Efter at have besøgt dette forum, vil du føle alle fordelene. På denne internetressource finder du oplysninger til at arrangere dine egne hænder. Men mange af disse anbefalinger kan tages i betragtning i arrangementet af lejligheden. Til gennemførelse af husstandsprojekter af forskellig skala skal beholdning. For en generel høring af besøgende på webstedet oprettes der en oversigt over værktøjerne, hvor informationerne sendes enkelt og nemt.

Anvendelse af vanddispersionsmaling ved hjælp af en airbrush

Artiklen omhandler maling og påføring af vanddispersionsmaling ved hjælp af en airbrush. Giver nyttige tips, teknikker og teknikker.

Indholdsfortegnelse

Italienske mestere af indretning i mange århundreder er i spidsen for den verden af ​​dekorative tendenser. Traditioner, der kombinerer klassisk italiensk kunst og de mest fashionable og stilfulde moderne trends, er stadig efterspurgte. Denne designoplevelse hjælper italienske producenter med at skabe højkvalitets dekorative materialer, som opfylder de strengeste krav i moderne teknologi.

Anvendelse af vanddispersionsmaling

Af ansøgningens art kan byggematerialet opdeles i følgende grupper: Til påføring og maling med airbrush, en rulle, en rulle og en spatel og kun en spatel. Et særpræg ved indsamlingen af ​​vanddispersion dekorative maling er, at de påføres ved sprøjtning, det vil sige ved hjælp af en airbrush.

Alle ovennævnte malinger indeholder dekorative partikler af forskellig størrelse. Disse partikler er en slags gel-lignende mikrokapsler. Når sprøjtepistolen maler malingen, når den males, falder disse dråber på overfladen under påvirkning af lufttryk. Ved indvirkning er en sådan dråbe brudt i mindre eller udfladet, hvilket skaber et farvepunkt, der afviger i farve fra hovedbelægningen. På grund af dette er det endelige mønster kornet og ikke-ensartet, hvilket giver overfladen en unik tekstur og enestående udseende.

Arbejde med et sådant dekorativt materiale som vanddispersionsmaling indbefatter påføring af basis- og efterbehandlingslag.

Formålet med basislaget er at bryde partiklerne så små som muligt. Dette er først og fremmest nødvendigt, så partiklerne ligger på overfladen tæt på hinanden og om muligt helt dækker primerlaget. Derfor anvendes et tryk på 4,5 atmosfærer til at skabe et højkvalitets baselag under aflejring, og afstanden mellem sprøjtepistolen og væggen går som regel ikke over 25-30 cm.

Formålet med at påføre det færdige lag er at skabe det endelige mønster på vægoverfladen. Således lukker store partikler af efterbehandlinglaget de små partikler af basen, og vi får en ensartet overflade og det mønster, der er angivet af samlingen. Påfør efterbehandlingslaget efter 10-15 minutter efter bunden, det er næsten umiddelbart ved hjælp af den såkaldte "våde på våd" teknik.

For at opretholde den naturlige størrelse af partiklernes partikler reduceres lufttrykket i sprøjtepistolen til 2,5 atmosfærer, og afstanden mellem sprøjtepistolen og overfladen stiger til 45-50 cm. Denne applikationsteknik forøger for det første fordelagtigt malingsforbruget; For det andet sparer det betydeligt mastertiden. Før påføring af finishlaget er det praktisk taget ikke nødvendigt at vente, indtil bundlaget tørrer. Denne teknologi gør det muligt at dække op til 400 m² overflade pr. Person pr. Arbejdsdag. Til de højeste priser anbefaler eksperter at bruge mere kraftfuldt udstyr.

Ud fra dekorative egenskaber hører indsamlingen af ​​maling til maling med en airbrush til avantgarde-stil maling og kræver en passende tilgang og indretningsstil.

Anvendelsen af ​​flerfarvet vanddispersionsmaling

Ifølge teknikken til anvendelse af flerfarvet maling, der oftest anvendes til indretning af vægge og lofter i offentlige og underholdende virksomheder, er de ikke forskellige fra andre samlinger, der anvendes af airbrushen, men dets egenskaber og det endelige udseende sætter det lidt adskilt fra dem.

Flerfarvet vanddispersionsmaling er præsenteret i flere baser - perlemor og guld. Tilstedeværelsen af ​​pigmentpartikler af to typer giver dig mulighed for at få effekten af ​​den stjerneklar himmel med to muligheder for lyssky - perle og guld. De grundlæggende betingelser for anvendelse af denne samling er de samme som i andre multicolor maling.

Før du påfører en sådan belægning, skal du sørge for at primeren er tør, og substratets farve svarer til den grundlæggende skygge, du valgte. Som primer anbefales det at bruge en vanddispersionsmaling. Rør materialet grundigt inden påføring, men der er en vigtig note: det er forbudt at blande farvestoffet med gyroskopiske blandere, blandere og andre mekaniske enheder. Dette kan ødelægge strukturen af ​​dekorative partikler, så du behøver kun at blande manuelt. Hvis vanddispersionsmaling er tyk, kan den fortyndes med en lille mængde vand - ca. 10-20%. I dette tilfælde skal du også glemme at blande materialet grundigt. Den mest produktive og økonomiske metode til anvendelse af denne type maling involverer at anvende basis- og efterbehandlingslagene af den mest optimale metode til "våd på vådt." Basislaget, som tidligere nævnt, bør bryde op partiklerne af materialet i mindre og skabe et fint kornet substrat.

Til ensartet belægning er det nødvendigt at holde sprøjtepistolen i en afstand på 25-30 cm fra væggen og vinkelret på overfladen. Atmosfærisk tryk i dette tilfælde må ikke overstige 4,5 atmosfærer. Arbejde fra ethvert øverste hjørne. Sprøjtning anbefales at udføres i sektioner på 2 meter i længden, først male hele overdelen og derefter fortsætte til den nederste del. Sørg for, at hver efterfølgende passage på 45-50% overlapper den forrige. Kun i dette tilfælde kan en ensartet overfladebelægning opnås. Sprøjt også ikke fra hjørnet. Det er nødvendigt at påbegynde anvendelsen af ​​vanddispersionsmaling fra en sektion af nabovæggen, der passerer den med en airbrush. For at undgå forekomst af ujævnt farvede overfladearealer, skal udløseren kun trykkes, når bevægelsen af ​​den hånd, der holder pistolen, er startet. Sluk enheden inden håndens afslutning.

Alle ovennævnte arbejdsmetoder passer til alle lag og alle dekorative belægninger designet til at fungere med sprøjtepistolen.

Egenskaber ved at anvende guld og sølv vanddispergeringsmaling

Det skal siges særskilt om funktionerne i nogle vanddispersion dekorative maling, som omfatter guld og sølv granulater. Pearl base er mere velegnet til kolde farver, især for blå og grøn, guld er at foretrække til varme nuancer: orange, gul. Følgende forhold skal tages i betragtning ved arbejde med sådanne malinger: Det gyldne pigment, der blandes med hovedbelægningen, kan erhverve de mest uventede nuancer. Først og fremmest skyldes dette, at guld i virkeligheden er gul farve, og som det er kendt, kan gul farve, blandes med andre farver, ændre sig meget. Dette er det originale og karakteristiske træk ved disse farver.

Efter at grundlaget er påført, skal overfladen have lov til at tørre lidt i 10-15 minutter, og først efterfølgende påføres overfladebehandling. For at gøre dette, som vi nævnte ovenfor, skal du ændre lufttrykket fra 4,5 til 2,5 atmosfærer og øge afstanden mellem sprøjtepistolen og overfladen til 45-50 cm. Dette er nødvendigt for at skabe den ønskede tekstur med en samling farver.

Afslutningslaget påføres først i vandret og derefter i lodret retning. For at opnå en højere kvalitetsbelægning i belægningen i diagonale retninger. Denne sprøjtemetode er meget effektiv: næsten ingen pause mellem påføring af bund og finish lagrer arbejdstid. Derfor kan en mester ved hjælp af den beskrevne teknologi behandle op til 400 m² overflade i 1 arbejdsdag. Hvis det påføres korrekt efter tørring, kan du se, hvordan en overflade er skabt, der efterligner effekten af ​​perle eller gylden haze, takket være dekorative partikler.

Ranking af de bedste sprøjtepistoler til maling af mure, bil og træ i 2018

Sprøjtepistol - en enhed, hvorved maleringen af ​​en overflade udføres bedre. Udstyret er en moderne erstatning for børster og ruller og er en beholder med en mekanisk del, der leverer maling under tryk gennem en slange. Derfor arbejdes sammensætningen jævnt og i et tyndt lag.

For fuldt ud at nyde fordelene ved sprøjtepistolen skal du studere egenskaber, funktionalitet og modelinterval. Værktøjet er tilgængeligt i flere typer, som varierer i kraft og driftsprincip. Når du vælger det, er det vigtigt at overveje mængden af ​​arbejde, krav til belægningens kvalitet og masteroplevelsen.

Sprøjtepistol enhed

Tilgængelige typer af udstyr har et lignende design og adskiller sig kun i detaljer. Sprøjtepistolens hovedkomponenter er:

 • sprøjtepistol;
 • plast- eller metalbeholder, som er fyldt med en flydende opløsning;
 • strømforsyningssystem, der starter enheden og sikrer dens funktion.

Enheden spalter materialet i små partikler og overfører dem til overfladen gennem en dyse, som giver stråleformen. Modeller er kendetegnet ved behovet for at opbygge tryk før maling. En type er forbundet med kompressorer, og den anden drives af turbiner eller indbyggede pumper.

Det bør ikke kun vide, hvordan man vælger en sprøjtepistol, men også hvordan man tilpasser den. Justering sker med skruer på bagsiden. Som følge af indstillingen udvides eller dæmpes luftdyserne omkring dysen. For en fin finish af et stort område skal faklen, det vil sige pletten af ​​maling på væggen, være bred. Hvis det primære lag anvendes, så er en smal fakkel bedre.

Typer af sprøjtepistoler

Enheden, som er til salg, er opdelt i 3 typer: elektrisk, pneumatisk, mekanisk. Der er også en kombination af udstyr, der kombinerer flere principper for at skabe tryk. Fås i manuel og gulvspray.

Udstyret adskiller sig også i tankens placering: øverst eller nederst. I det første tilfælde er tankens volumen 1 l og mere. Enheden skal holdes så glat som muligt og anvendes ved arbejde med flydende formuleringer. Airbrushen med det nederste arrangement af en tank er egnet til tætte strukturer. De maler små overflader, fordi kapaciteten beregnes på 1 liter.

Hvis brugervenlighed er en nøglefaktor ved valg af udstyr, skal du være opmærksom på den elektriske model.

Denne mulighed er ideel til privat brug, da effekten varierer i området fra 0,18-0,27 kW, og kapaciteten er 255-265 m2 / h. I en elektrisk model er det ikke nødvendigt at trykke på tryk, og strømstyrken reguleres ved at trykke på en enkelt knap. Kapaciteten er oftest placeret nedenfor.

Pneumatisk sprøjtepistol er udstyret med en minikompressor, der leverer luft, gennem hvilken malingen sprøjtes. Modeller af denne type virker ved lavt eller højt tryk. Lavtryksspraypistoler giver en blød lagring, der dækker overfladen tæt. Udstyret er økonomisk, men længden af ​​standardslangen, der følger med sættet, er normalt ikke nok, når der behandles et stort område. Dens længde er kun 5 m, så du skal købe ekstra udvidelser.

Et højtryksapparat sprøjter endda materialer med en tæt struktur, som et kit. Maling er hurtigere, og belægningen er af høj kvalitet. Pneumatisk enhed, der anvendes i hjemmet og industrien.

Der er populære modeller og til at give - en genopladelig sprøjtepistol, mere mobil. I udseende ligner enheden en konstruktion skruetrækker. Hvor meget er nok afhænger af batteriets volumen og dets sammensætning.

Den mekaniske enhed styres manuelt ved at trykke på håndtaget. Udstyr af denne type anvendes til hvidvaskning eller efterbehandling af udhus, når høj overfladekvalitet og glathed ikke er prioriteret. Uanset hvilken type pistol det er vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne samt at kende udvælgelseskriterierne.

Hvad skal man kigge efter, når man køber

Ikke at vide, hvilken model der skal købes, er bedre, der bliver lagt vægt på magten. Sprøjtepistolen, hvor denne parameter er under 500 W, bruges udelukkende til huslige behov. Ved køb af en pneumatisk model tages højde for den tilsluttede kompressor.

Jo højere effekten af ​​el- eller batterisprayen er, jo glattere materialet og mere behageligt at arbejde. Det optimale tryk til påføring af forskellige typer maling er 4-5 atmosfærer. Instrumenter, hvis tryk overstiger 6 bar, er praktisk at bruge, men tabet af arbejdsforbindelsen når 40%.

Pakken indeholder normalt en tank, en pistol og et strømforsyningssystem. Udskiftelige dyser, dyser til rensning og andet tilbehør købes nogle gange separat. Dysens diameter vælges afhængigt af partiklernes størrelse:

Egenskaber ved maling fortynding til sprøjtepistolen

Egenskaberne af malingbelægninger afhænger af kvaliteten af ​​de anvendte materialer samt på applikationsteknologien. For at opnå en holdbar, glat og ensartet belægning sprøjtepistol anvendes. Men du kan ikke bare begynde at bruge dette udstyr - sprøjtepistoler kræver krævende viskositetsegenskaber. Før du begynder er det meget vigtigt at vide, hvordan du fortynder malingen til sprøjtepistolen. Denne viden vil bidrage til at opnå høj kvalitet dækning.

Med dette udstyr kan du også reducere driftstiden betydeligt, samt spare maling. Men der er to vigtige punkter at overveje:

 • Ikke alle materialer er velegnede til brug med airbrush, og processen med at vælge materialer er meget ansvarlig.
 • Malinger skal have visse viskositetsegenskaber. Lakens viskositet skal være sådan, at den ikke forstyrrer udstyrets drift.

Malviskositet eller hvorfor fortyndet maling

Ved hjælp af dyre og høj kvalitet maling kan du nemt få utilfredsstillende resultater. Det er vigtigt at vide præcis, hvordan man plante maling til sprøjtepistolen. Der er flere hovedårsager:

 • Hvis malingen til sprøjtepistolen er for tyk, er det meget svært at anvende jævnt over hele den malede overflade. Laget tørrer i lang tid, og tykkelsen vil påvirke materialets forbrug og omkostninger.
 • Hvis du anvender farvestoffet på en lodret eller skrånende overflade, begynder væskemaling at flyde, og drypperne bliver meget ujævn. Eliminere dem vil være meget vanskeligt.
 • Farve med høj densitet vil ikke kunne trænge dybt ind i porerne på overfladen, hvilket vil påvirke det endelige resultat negativt.
 • Nuværende sprøjtemodeller er ikke konstrueret til materialer med høj viskositet. Derfor bliver de tilstoppede, hvilket kræver hyppig demontering for at rengøre de indre kanaler og overflader.
 • For at opnå en højkvalitets belægning efter brug af flydende belægninger, skal flere lag påføres. Dette vil påvirke styrkeegenskaberne samt tidsomkostningerne.

Sådan måles viskositeten

For at bestemme viskositetsniveauet for lakmaterialer så præcist og korrekt som muligt, anvendes specielle måleinstrumenter - viskosimetre. DIN bruges som måleenhed. Men problemet er, at den nøjagtige teknologi til bestemmelse af de reelle kendetegn ved viskositeten af ​​væsker er ret kompleks, hvilket betyder, at de kun er små til brug i værksted eller garage. Derfor foretages målinger i måleenheden - betinget viskositet.

Sådan bestemmes denne viskositet? Denne parameter reduceres til måling af tid, der er tilstrækkelig til, at et bestemt volumen strømmer gennem en åbning med en bestemt diameter.

Blandt de mest almindelige viskosimetre kan man skelne modeller af standard DIN 4. Den har en huldiameter på 4 mm. Ifølge den nationale standard kan den kaldes - VZ-4. VZ-246 bruges ofte til at måle viskositeten, men her har anordningen separate dyser med mulighed for at udskifte dem - deres diametre er 2, 4, 6 mm.

I videoen: hvordan man bestemmer malingens viskositet.

Hvordan man bruger et viskosimeter

Inden fortynding af malingen til sprøjtepistolen måles viskositeten. Arbejdsplanen med enheden er som følger.

Først og fremmest måleapparatet monteres lodret. Under det etablerer rene kopper - et glas er nok. Beholderen skal have et volumen på mere end 100 ml. Derefter er afløbshullet i enheden lukket og maling hældes flush ved kanterne. Dernæst må malingsmaterialet afregnes, hvorefter afløbshullet åbnes.

Det er nødvendigt ikke at glemme at tænde stopuret på dette tidspunkt. Målingens slutning er, når malingen holder op med at flyde og begynder at dryppe. Stopuret registrerer tiden - dette er netværket og dataene om betinget viskositet. For eksempel har vand en viskositet på 13 sekunder.

Den ønskede viskositet for kvalitetsresultater er altid angivet af producenten på pakken. Andre faktorer kan dog påvirke størrelsen. Dette er både lufttemperaturen og fugtighedsniveauet. Hvis pakken ikke indeholder nogen data om malingens konsistens, kan du bruge følgende indikatorer:

 • Viskositeten af ​​emaljer til malingen af ​​metalbiler skal være 15-20 sekunder;
 • Olie emaljer og oliebaserede farvestoffer skal have et niveau på 15-25 sekunder;
 • Viskositeten af ​​primere bør være fra 15 til 30 sekunder;
 • Lucky fortyndet til 18-20 sekunder;
 • Latex maling kan have en viskositet på 35 til 45 sekunder.

Hvis det er umuligt at måle ved hjælp af specialværktøjer, bestemmes det visuelt. Så malet skal ligne fuldmælk.

For at opnå det korrekte niveau af viskositet af malingen til sprøjtepistolen, kan du tilføje opløsningsmidler, som vælges afhængigt af typen af ​​lakmateriale.

Typer af farvestoffer, der egner sig til en sprøjte

Til malerarbejder (hvis der anvendes en forstøver) er følgende typer af lakmaterialer velegnede:

Et par ord om opløsningsmidler

For at opnå den ønskede viskositet anvender man opløsningsmidler. Den nemmeste måde er at anvende det opløsningsmiddel, som anbefales af fabrikanten. For ikke at få problemer i tilfælde af inkompatibilitet af opløsningsmidler og maling, anbefaler eksperter at købe begge materialer af samme mærke.

Der er generelle retningslinjer, der kan bruges til at fortynde forskellige typer farvestoffer:

 • Ved maling med vandbaseret maling kan de fortyndes med destilleret vand, såvel som alkoholer og ethere. Almindeligt vand bør ikke bruges - det er ved at tørre er grunden til dannelsen på overfladen af ​​hvid blomst.
 • Oliebaserede farvestofsammensætninger fortyndes med linolie, olieharpikslak eller mineralsk spiritus.
 • Emaljer skal fortyndes med gasoliner, opløsningsmidler nr. 645 og 646, opløsningsmiddel, hvid spiritus, xylen.
 • To-komponent belægninger skal først blandes, og så sørg for, at viskositeten er korrekt. Dette kræver et viskosimeter - med det kan du nøjagtigt finde ud af viskositeten af ​​den målte maling.

Specialkasse eller akrylmaling

Faktum er, at akrylfarvestoffer er baseret på to-komponentfarvestoffer. Hvis i tilfælde af den samme olie- eller alkydmaling kan du tilføje opløsningsmidlet i den rigtige mængde, så skal du vide, hvordan du fortynder malingen korrekt for ikke at ødelægge materialerne.

Først og fremmest, når man arbejder med akryl, blandes farvestoffet med en speciel hærder. Proportioner skal respekteres af producenten. Ulempen, som en for stor mængde hærder, vil påvirke belægningens egenskaber negativt.

Herefter skal viskositeten kontrolleres, og om nødvendigt tilsættes et opløsningsmiddel. Efter opnåelse af et viskositets-kvalitetsresultat kan fortyndet maling hældes i sprøjtepistolen, og arbejdet kan begynde. Farvning vil være af høj kvalitet.

Der er to måder at måle den krævede mængde af basisfarvestof og hærder:

 • ved hjælp af specielle måle redskaber
 • måler lineal i en cylindrisk beholder, egnet til maling.

Det er nemt at bruge målte linjaler. Malingen hældes i en cylindrisk beholder, hvorefter linjalen går ned der - når malingsniveauet uden tilsætning af hærder når 40 cm, så er der nok for at opnå et 1: 4-forhold, en hærder op til 50 cm langs linjalen.

Airbrushes til akryl og viskose maling

I branchen for viskøse belægninger ved hjælp af specielle dispensere. Sprøjtepistolen til akrylmaling er en luftfri sprøjteenhed. Så pumpen i sprøjtens dyse er ikke luft og farvestof under højt tryk. Men sådant udstyr er dyrt.

Der er en mere overkommelig sprøjtepistol til akrylmaling - dette er et almindeligt værktøj, hvor der ikke kun leveres luft til dysen, men også til farvestoftanken. Ekstra tryk presser væske gennem et specielt højtryksrør.

konklusion

Hvordan fortynder malingen? Det er nødvendigt at måle viskositeten og bringe malingsammensætningen til den ønskede tykkelse ved anvendelse af egnede opløsningsmidler. Det er nødvendigt at bruge producentens anbefalinger - på emballagen er det nødvendigt at angive, hvordan man fortynder malingen.

Hvad skal være sprøjtepistolen til vanddispersionsmaling?

Som du ved, kræver hver type farvemateriale en særlig anvendelsesmåde. For eksempel er brugen af ​​sprøjtepistolen til vanddispersionsmaling den bedste mulighed, da kun med sin hjælp kan du dække overfladen jævnt og effektivt.

Sprøjtepistol og vanddispersionsmaling

Som det er kendt, anvendes i forskellige reparationer forskellige former for maling. Men vanddispersionssammensætningerne forbliver den konstante leder i maling af vægge og lofter indendørs. Dette er den mest almindelige mulighed, som har mange fordele. Malingen er nem at påføre og forbliver i god stand i lang tid, så genbehandling af overfladen kræves ikke for ofte.

Selv de, der ikke har personligt oplevet reparationsarbejde, har hørt om denne type lakering som vanddispersion. Dets hovedkonkurrent er vandbaseret maling. Begge muligheder har meget til fælles, men der er nogle forskelle. Omfanget og levetiden for hver art er den samme, men sammensætningen er noget anderledes. Først og fremmest består vanddispersionsmaling af bindemiddelpolymerer. De kan være forskellige, hvad den anbefalede overflade til anvendelse afhænger af, pris og levetid.

Det er værd at bemærke, at vanddispersionsblandinger oftest bruges til at male loftet. Til dette er de ideelle, men når man vælger et materiale, er det nødvendigt at være opmærksom på dets sammensætning og nogle funktioner. Vanddispersionsmaling, som for eksempel er baseret på polyvinylacetat, har en lav fugtighedsbestandighed, så det anbefales ikke at bruge vand, hvor vand kan komme ind på loftet. Det er et badeværelse og et køkken. Andre typer vanddispersion, nemlig latex og akryl, gør det muligt at opnå en belægning af høj kvalitet og modstand over for forskellige faktorer.

Hvor godt og hvor længe malingen bliver på overfladen afhænger af metoden til dens anvendelse. Den bedste måde at bruge vandbaserede malinger på er at bruge sprøjtepistolen. Denne praktiske enhed kan laves med egne hænder eller købes i en specialbutik. Korrekt brug af sprøjtepistolen giver dig mulighed for ikke bare at få en glat og pæn belægning, men også betydeligt spare, da forbruget af maling og lak i dette tilfælde vil være meget mindre.

Funktioner af vanddispersionsmaling

Denne type materiale anvendes meget bredt. Ofte er malingen brugt på indersiden af ​​væggen og loftet. Vanddispersioner er meget holdbare, og nogle af dem kan tjene i årevis med korrekt anvendelse.

Vanddispersionsformuleringer fremstilles på basis af polymerbindemiddelkomponenter. Dette kan være polyvinylacetat, dvs. PVA eller acryl og latex. Den første type har ikke høj styrke, men det er den billigst mulige løsning, så disse malinger er stadig efterspurgte. De anbefales ikke at blive brugt til indretning af loft og vægge i badeværelset og i køkkenet.

Den store fordel ved vanddispersionsovertræk er, at de ikke er brændbare. Derfor kan de bruges til maling af overflader nær batteriet, plader i køkkenet osv. Desuden er lignende polymersammensætninger, hvad enten de er acryl-, latex- eller polyvinylacetatform, miljøvenlige. Derfor behøver du ikke bekymre dig om, at væggene eller loftet i sidste ende vil frigive giftige stoffer. Derudover har malingen af ​​denne type ikke en ubehagelig lugt, så straks efter dens korte tørring kan du bruge rummet.

Meget ofte omfatter sammensætningen af ​​vanddispersionsovertræk syntetiske og naturlige komponenter, som er helt sikre for mennesker. Ofte bruger fabrikanter marmorchips. Dette giver dig mulighed for at få ikke kun holdbar, men også holdbar belægning. Et alternativ til marmor kan være honning eller talkum, men de er for nylig blevet brugt mindre og mindre.

Et træk ved vanddispersionsmaling er, at en film af et polymermateriale dannes på dens overflade. På grund af det holdes alle interne komponenter på plads, og overfladen er mindre udsat for eksterne faktorer. Det er værd at bemærke, at filmens kvalitet afhænger af sammensætningen af ​​malingen. Jo højere denne indikator er, jo bedre og bedre materialet, men også dyrere.

Vanddispersionsmaling tolererer ikke altid fugt. Hvis sådant materiale er planlagt til at dække vægge eller loft i et rum med høj luftfugtighed, skal du vælge de muligheder, der angiver, at de er fugtighedsbestandige. For at opnå en lignende virkning tilsættes særlige stoffer til materialets sammensætning.

Fordele ved vanddispersionsmaling

Dette materiale er en viskøs og forholdsvis klæbrig væske. Det består dels af vand, så efter at malingen er påført overfladen fordamper væsken, og kun et lag af faste materialer forbliver. Indeholder al polymer film. Fordampning af vand forekommer ret hurtigt. Men meget afhænger af temperatur og luftfugtighed i det behandlede rum.

Vanddispersionsammensætninger har et stort antal positive sider. Disse maling er miljøvenlige, nemme at bruge og holdbare. Ved korrekt anvendelse, f.eks. Ved anvendelse af en sprøjtepistol, vil en sådan overflade være modstandsdygtig ikke kun for fugt, men også for mekanisk skade.

Malinger af denne type kan passere luft. I betragtning af at væggen trækker vejret, ses der ikke en svamp med en skimmel på den. Desuden ligger lag af polymere materialer meget høj kvalitet og holdbar, hvilket forhindrer peeling eller bobling af overfladen.

Farven tørrer om et par timer. Men denne proces vil ske meget hurtigere, hvis du bruger sprøjtepistolen i arbejdet. Med det kan vanddispersionsmaling påføres i et tilstrækkeligt tyndt lag, der gør det muligt for væsken at fordampe hurtigere. Hvis du bruger til maling af vægge og lofter ikke en rulle, men en speciel enhed, vil det også gøre det muligt at spare materiale, da malingen bliver brugt mere økonomisk. Vanddispersion har ikke en høj pris, hvilket også kan tilskrives de positive sider.

Når overfladerne er færdige med vanddispersionsmaling, skal man tage et øjeblik i betragtning, da det er modtageligt for lave temperaturer. Dette er en af ​​de få ulemper, som denne type dækning har. I kulden mister vanddispersionen hurtigt sine positive kvaliteter. Derfor anbefales denne maling kun til brug ved afslutning af indvendige vægge og loft.

Hvor anvendes vanddispersionsmaling?

Denne type materiale tolererer ikke koldt meget godt, og blandingen baseret på PVA er heller ikke fugtfast. Derfor anbefaler eksperter stærkt at bruge denne belægning kun indendørs. Ikke desto mindre anvender nogle herrer stadig vanddispersionsmaling af ydre vægge. Men i dette tilfælde bør du ikke forvente, at malingen vil vare længe nok.

Anvendelserne af vandbaserede maling er varierede. Sådanne materialer kan bruges til at male betonvægge, mursten, gips, træ og jævnt metal. Men på nogle typer overflader vil belægningen ikke vare for lang. Generelt kan belægningen med op til 15 år ved korrekt brug, højkvalitets overfladebehandling og omhyggelig anvendelse, f.eks. Ved hjælp af en airbrush.

Det er værd at bemærke, at nogle ejere bruger vanddispersion ikke kun til reparationsarbejde, men også til husholdningsbrug. For eksempel kan det være en glimrende belægning til bunden af ​​træer, der skal beskyttes mod gnavere og skadedyr.

Hvad kunne være en sprøjtepistol?

For at forbedre belægningenes kvalitet ved brug af vandbaserede maling, brug specielle anordninger, nemlig sprøjtepistoler. De giver ikke blot mulighed for at opnå en mere jævn og høj kvalitet belægning, men også for at spare forbrugsstoffer.

Sprøjtepistoler adskiller sig væsentligt i konstruktionens type og kompleksitet. Nogle muligheder er velegnede til brug i hjemmet, mens andre er ret komplekse og dyre, så de bruges kun i fabrikker og i specielle værksteder. Sådanne indretninger kan opdeles i 3 hovedtyper: manuel, elektrisk og pneumatisk.

Til vanddispersionsmaling kan de være ret tykke, ikke typen af ​​sprøjtepistol, men størrelsen af ​​dysen og det tryk, under hvilket materialet er fodret, spiller en stor rolle. Hvis hullerne er for små, vil partiklerne af vanddispersion simpelthen sætte sig fast i slangen. I dette tilfælde er det ikke værd at vente på en god og høj kvalitet belægning. Dette gælder også for manglende tryk. Hvis den er for svag, kan den tykke væskespraypistol simpelthen ikke presse ud.

Den sidste parameter spiller en vigtig rolle i udvælgelsen af ​​elektriske sprøjtepistoler, hvor tryk er den vigtigste parameter. Jo højere denne figur, jo dyrere enheden.

Men til lektier, når man bruger vanddispersionsmaling, er det ikke nødvendigt at bruge penge på en elektrisk sprøjtepistol. Det er en bekvem, men temmelig dyr spray. Det er meget nemmere og billigere at bruge en håndholdt enhed. Hvis det ønskes, kan det ske med egne hænder.

Manuel sprøjtepistol - en beholder med maling, pumpe og fiskestang, hvorigennem strømningen og sprøjtemaling. Når pumpen skaber tryk, stiger væsken gennem slangen, og nettet ved sin ende knuser strålen. Dette er en god enhed til at anvende vandbårne maling til vægge og lofter. Med deres hjælp kan du få en jævn belægning, spare materiale og tid brugt på maleri. Om 1 time kan du male op til 200 m².

Et særligt træk ved håndspray pistoler er deres brugervenlighed plus lave omkostninger. Sådanne anordninger virker i lang tid, og i tilfælde af slid på ethvert element kan det nemt udskiftes.

Blandt manglerne er det værd at fremhæve, at ikke alle typer maling er egnet til brug med manuel airbrush. Billige forbindelser kan efterlade overdreven grov kornighed på overfladen. Men dette problem er løst ved at erstatte maling af lav kvalitet med gode, men dyrere blandinger.

Hvad angår elektriske sprøjtepistoler, arbejder de på et lignende system, som kun er udstyret med en motor, der opererer fra netværket. Det behøver ikke håndtag til at skabe tryk, bare tryk på tænd / sluk-knappen.

Brug af elektriske sprøjtepistoler er meget bekvemt, men de har flere betydelige ulemper. Først og fremmest er det værd at bemærke de høje omkostninger ved enheder. Hvis du køber produkter af kendte mærker, der tilbyder kvalitetsvarer, skal du betale mindst 6000 rubler. Man bør huske på, at ikke alle elektriske sprøjtepistoler vil klare tyk vanddispersionsmaling. Derfor er det kun nødvendigt at vælge de modeller, der kan give højtryk, når væsken leveres.

Hvad angår de 3 typer, nemlig pneumatiske malestationer, er den også velegnet til hjemmebrug. Men husk at sådanne sprøjtepistoler er dyre. Hvis reparationsarbejdet ikke udføres i huset meget ofte, er der ingen mening i udgifterne til køb af en sådan installation. Desuden er ikke alle pneumatiske anordninger egnet til sprøjtning af vandbaserede maling. Dette punkt skal afklares ved køb af enheden. Pneumatiske sprøjtepistoler kan bruges til at male på vægge og lofter. Denne enhed er nem at bruge til maleri arbejde i auto reparation.

Hvad skal være sprøjtepistolen til vanddispersionsmaling?

Når man vælger en enhed, holder mange mennesker kun opmærksom på prisen. I dette tilfælde vil det ikke være den vigtigste indikator. Den billigste pris afviger manuelle enheder. Dette er den bedste mulighed for hjemmebrug.

Men håndsprayere kan også være helt forskellige i pris. Kvaliteten af ​​kropsmaterialet og antallet af dyser spiller en stor rolle. I sidste ende skal du være opmærksom. Sættet skal være dyser til vanddispersionsmaling. Gennem dem vil en tyk væske passere normalt, og dens store partikler vil ikke blive i slangen.

Hvad angår kvaliteten af ​​sagen, er det bedst at vælge metalversionen. Sprøjtepistoler til vandbaserede maling, der er lavet af aluminium og belagt med nikkel, er meget populære. En sådan anordning vil være lys nok, vil vare lang tid og vil ikke forringes ved konstant kontakt med væsken.

For enkle hjemreparationer og brug af sprøjtepistolen kan du tage den sædvanlige manuelle enhed. Det er tilladt at anvende vanddispersion og andre typer maling. Den enkleste løsning koster ikke mere end 1000 rubler. Hvis vi taler om mere kraftfulde modeller, der anvendes af fagfolk, starter priserne på 4.000 rubler og kan nå flere dusin.

Sådan vælges en sprøjtepistol til vandbaseret maling

Reparation i lejligheden gør ikke uden maling. Ofte malet vægge og lofter.
Ved høje lofter eller store malerier bliver processen med at anvende farvestoffet med ruller eller børster tidskrævende og tager lang tid.
Du kan redde sprøjtepistol eller kraskoraspylitel.
Maling af loftet med en airbrush reducerer ikke kun maletiden, men giver dig også mulighed for at skabe en overflade af høj kvalitet.
Men vi skal kunne vælge den rigtige model af sprøjtepistolen.

De vigtigste fordele ved malingssprøjter til vandbaseret maling

Brugen af ​​sprøjter til vandbaseret maling reducerer markeringen af ​​farvningen markant.
Den malede overflade viser sig med et tyndt, ensartet lag.
Ved sprøjtning på overfladen er der ikke spor af pletter eller drypper.
Mindste tykkelse af det malede lag reducerer signifikant tørretiden.
Processen med at male overflader af kompleks krumning, såsom skørt, baguetter, er meget lettere.
Eksistensen af ​​forlængere gør det muligt at gøre farvning af højt placeret loftoverflade fra et gulv.
Kraskoraspyliteli er udført med et sæt udskiftelige dyser. Dyser hedder maling dyser.

Maling Sprøjtetyper

Sprøjtepistoler til vandbaserede malinger er opdelt i tre typer: manuel, elektrisk, pneumatisk.
Og hvad skal man vælge en sprøjtepistol til maling med vandbaserede maling?
Vanskeligheden er, at med lavt tryk er det svært at opnå fin granulær sprøjtning. Problemet er, at når der anvendes vandbaserede malinger i en lejlighed, forekommer tørring ikke så hurtigt som med maling på opløsningsmidler.
Sværheden ved valget af sprøjtepistolen er at vælge kapellet mellem det tyndere med vand og skjulingen af ​​malingen.
Hvis du sætter en dyse med større diameter, er det tilladt at anvende en tykkere sammensætning. Og hvis der ikke er nok tryk, så dannes der stort grus på overfladen, eller malingen går ikke til sprøjten. Dette er meget vigtigt, især til elektriske sprøjtepistoler.

Manuelle malingssprøjter

Forresten, et par ord om viskositet
Malingsviskositetstester
Viskositet er et videnskabeligt udtryk. Men simpelt betyder det, hvordan væsken modstår, når den flyder gennem et hul. Jo lavere viskositeten af ​​væsken er, desto hurtigere bliver farvestoffet udstødt gennem sprøjtepistolens dyse. Værdien af ​​viskositet påvirker kornets størrelse på den overflade, der skal behandles.
Viskositeten måles i sekunder med specielle instrumenter kaldet viskosimetre.

Fra de manuelle sprøjtepistoler kan man anbefale sprøjtepistol KSOM KRDP-4 018-1031.
Driftstryk 5 atm.
Tank kapacitet 2 liter.
Produktiviteten er 1,4 l / min.
Vægt 5,3 kg

Elektriske maling sprøjter


Airless sprøjte arbejder ved at skabe et højt tryk gennem enhedens hovedmontering, stempelpumpen. Et øget tryk skabes i beholderen, og dette vil sikre farvningens hastighed og høj kvalitet på den malede overflade.

Malingsaggregater
Indretningerne er sammensatte enheder, der har en håndholdt maling sprøjte, en pneumatisk drevet pumpe til levering af sprøjtemaling, varmelegemer, filtre, forbindelsesslanger, vogne.
Omkostningerne ved luftfri maling sprøjter er i området 20 tusind rubler.
Den bedste enhed er installationen af ​​firmaet Wagner Paint Crew.

I lavtryksspraypistoler er luftstrøm med tryk op til 1 atm skabt af en integreret pumpe eller kompressor.
Lavtrykssprøjtepistolen til maleri virker på 220 V vekselstrøm. Mængden af ​​en sådan enhed må ikke overstige 1,3 kg. Kraskoraspylitel pneumatisk lavtryk er afsluttet med en tank til 0,6 l. Omkostningerne ved denne type sprøjtepistol overstiger ikke 4 tusind rubler.
De bedste mærker af elektriske sprøjtepistoler er Wagner, Paint Zoom, Bosh, Balack. Decker, Elmos og andre.
De bedste er modeller af mærket Bosh: for eksempel Bosch PFS 65.
Modellen indeholder en malingssprøjte, en ekstern kompressor og slanger, der kan tilsluttes. En 0,6 liter tank er fastgjort til sprøjtepistolen fra bunden.
Kompressorkraft 280 watt.
Produktiviteten af ​​en airbrush er 130 ml / min.
Omkostningerne på omkring 6000 rubler.

Den anden model af sprøjtepistol Bosch PFS 55.
Strømforbrug 280 W
Tank kapacitet 0,6 l
Bachek er monteret under sprøjtepistolen.
Vægt 1,3 kg
Omkostningerne ved 4500 rubler

Pneumatiske malingssprøjter

  1. Ifølge HP-teknologi, hvor malingen sprøjtes med luft under tryk op til 5..7 atm og i et stort volumen. Dette er en forældet teknologi. Med en sådan spray får overfladen ikke mere end 50% maling. Men på grund af de lave omkostninger ved sprøjtepistoler er teknologien stadig i efterspørgsel.
  2. Ifølge HVLP teknologi, hvor malingen bæres af luft ved et tryk på mindre end 1 atm. og dets høje forbrug. Denne teknologi øger overførslen af ​​farvestoffet op til 70%. Sådanne sprøjtepistoler kostede mindst 1500 rubler.
  3. Ved LVLP-teknologi, hvor malingen leveres med lavtryksluft ved den mindste strømningshastighed. Denne teknologi giver dig mulighed for at overføre op til 90% af farvestoffet uden at øge arbejdshastigheden. Men prisen på sprøjtepistoler af denne teknologi kan nå 12... 15 tusind rubler.


De mest almindelige modeller af pneumatiske sprøjtepistol mærker Sata og Interpool.
Den mest populære russiske sprøjtepistol er sprøjten SO-71. Men i passet angiver ikke den specificerede sprays evne til vandbaseret maling.

Det er bedst at bruge en pneumatisk sprøjtepistol til maling af vægge og lofter.

Hvordan vælger man en sprøjtepistol til vandbaseret maling?
Ved valg af sprøjtens type og model vælges sprøjtepistolerne designet til at arbejde med vandbaserede maling.

Ved valg af sprøjter skal man være særlig opmærksom på boligens materiale. Præference gives til modeller med en aluminiumskrop belagt med et anti-korrosions nikkellag.
Men plastikets levetid er ikke stor, selv om vægten er meget mindre.
Mundstykket skal være fremstillet af aluminium, messing eller rustfrit stål.
Forseglinger skal være lavet af Teflon. Dette forhindrer opløsning af pakninger af pakninger.
Malingsbeholdere er lavet af både metal og gennemsigtig nylon, som giver dig mulighed for at kontrollere niveauet af maling.
Hvis du ikke er professionel, er det bedst at købe det nemmeste værktøj. Den enkleste malingssprøjte koster fra 500 rubler. Professionelle sprøjtepistoler koster mere end 3.500 rubler.

Og hvilken slags sprøjtepistol er bedre til at male loftet?
Det er muligt at male høje lofter enten fra stilladset eller fra gulvet.
Hvis du planlægger at male fra gulvet, er det bedre at bruge en håndspray i form af en fiskestang.
Men maling af loftet med vandbaseret maling med en airbrush fra stilladserne er lavet med en elektrisk sprøjtepistol, som ikke kun har let vægt, men også evnen til at arbejde selvstændigt.
Loftspraypistol giver dig mulighed for at få en høj kvalitet, ensartet og det tyndeste lag af maling.

Fremstilling af malingmateriale

Maleriarbejde begynder med forberedelsen af ​​maleri-løsningen. For at forberede en vandbaseret opløsning tilsættes vand til skønheden, blandingen blandes grundigt med en elektrisk boremaskine med en dyse. En pisk eller byggemixer bruges som en dyse.
Kohler tilsættes til en grundigt blandet opløsning. Kohler i opløsningen skal tilsættes i små portioner, konstant omrøring for at udelukke skilsmisse.
Glem ikke! Maling skal udarbejdes med en margen. Hvis du ikke har nok maling, vil det være svært at gætte med det nye farveskema.

Husk! Malingen i flydende tilstand skygge er dybere og lysere end den tørrede på overfladen.

Malingsforbruget beregnes ud fra, at op til 0,5 liter farveløsning vil blive krævet pr. 1 m² overflade.

Hvordan man bruger en paint sprayer?

Når man maler væggene i lejligheden, er det vigtigt at begynde at male fra hjørnet og fortsætte til næste hjørne uden at stoppe, så forskelle og nuancer ikke opnås.

 • Brug en malingssprøjte til at se sprøjtens hældning på overfladen, der skal males. Strålen skal rettes strengt vinkelret på malingens overflade fra en afstand på højst 70 cm til overfladen. Den anbefalede afstand er 50 cm.
 • Sprøjtepistolens bevægelser skal være ensartede, cirkulære, spirale. Prøv at holde et konstant tempo, ikke overgive de samme områder to gange.
 • Overfladebelægning med akryl og vandbaseret maling udføres nødvendigvis i to lag. Det andet lag påføres efter fuldstændig tørring af det foregående lag.

konklusioner:

 • få maling sprøjter, i passet, hvor muligheden for at arbejde med vandbaserede maling er angivet;
 • til arbejde i højden, foretrækker elektriske maling sprøjter;
 • det er bedre at købe sprøjtepistoler i aluminiumshus;
 • Til engangsarbejde er det bedre at bruge en billig manuel airbrush, for store mængder malingarbejde uden en pneumatisk spray kan ikke gøre.

Brug af elektrisk sprøjtepistol til loft

Spray til vandbaseret maling gør den komplekse og tidskrævende opgave at male overfladerne af loft og vægge til en fornøjelse. Sprøjtepistol til loftet er en meget god hjælp til den økonomiske ejer, der elsker at reparere med egne hænder. Dens brug har flere fordele:

 • giver et tyndt lag maling, der ser pænt ud og skrider ikke så hurtigt som håndmalingen;
 • dækningen af ​​komplekse strukturelle elementer som hjørner, fremskrivninger og nicher er forenklet;
 • maling forbrug er væsentligt reduceret i forhold til forbrug under manuel maling;
 • Sprøjtepistolens ergonomi er højere end børsternes ved behandling af komplekse overflader som loftet;
 • malerihastigheden øges;
 • mindre snavs genereres, er risikoen for snavset tøj eller rum minimal;
 • Hænder bliver ikke trætte så hurtigt som børster.

Moderne maling sprøjter til loftet er lavet af slid-resistente og anti-korrosionsmaterialer, så de er karakteriseret ved holdbarhed. Desuden sælger de fleste producenter sprøjtepistoler med reservedele, hvilket væsentligt forlænger deres liv og sparer omkostninger i fremtiden.

Kvalitetsmaling sprøjter skal have:

 • lav vægt;
 • bekvemt placeret tyngdepunkt, så hånden bliver træt så lidt som muligt, når man maler
 • Kvalitetsdele af hovedet;
 • Sprøjtehovedet skal have forskellige størrelser for at male forskellige overflader og bruge en hvilken som helst maltykkelse.

Hvad er sprøjtepistoler

Sprøjtepistoler er elektriske eller manuelle. De kan arbejde på tre principper: luftløs (elektrisk), luft (pneumatisk) eller kombineret. Kombinerede og airless muligheder er billigere og har høj ydeevne. Deres brug kan imidlertid medføre ulejligheden for begyndermaleren. Meget lettere at styre manuel sprøjtepistol. Det er en simpel pneumatisk pumpe udstyret med slange og ventiler. Den manuelle version er kun beregnet til vandbaserede belægninger. Maleri på kvalitet bliver bedre end ved brug af en pensel, men værre end når den er malet med en kombineret eller luftløs spray. Håndspraypistol er et egnet og økonomisk valg til husholdningsbrug.

Der er tre typer af pneumatiske maling sprøjter i henhold til niveauet af luft kompression i hovedet:

 • CONV - kendetegnet ved et højt tryk på op til 3 bar, mærket med hvid eller sølvfarve;
 • HVLP - enhed med stort volumen og lavt tryk på 0,7 bar, markeret med blå
 • LVLP - karakteriseret ved et gennemsnitligt trykniveau på 0,81,2 bar og et stort volumen, er markeret i grønt.

Ved konvektionsmaling påføres belægningen i et jævnt ensartet lag, men et betydeligt antal dråber springer af overfladen, hvilket fører til øget materialeforbrug og sænker procesens miljømæssige bestanddel. Derfor er for nylig denne mulighed brugt mindre og mindre.

HVLP-enheden er meget mere miljøvenlig, den blev udviklet i begyndelsen af ​​firserne. Det skaber en meget mindre aerosoldol og reducerer malingforbruget med 30%. Ulempen er sandsynligheden for lækage, så brugen kræver erfaring og professionalisme.

Sprøjtepistoler LVLP er en forbedret udgave af HVLP-systemer, som adskiller sig i det pneumatiske system: i sådanne anordninger er det mindre krævende på strøm og trykstabilitet. Som følge heraf giver de den mest højkvalitetsmaleri. I processen med konvektionsfarvning aflejres det meste af spraystøvet uden for overfladen, der skal males, mens LVLP-maling med sprøjter er mest økonomisk og produktiv. Deres priser er imidlertid betydeligt højere end for konvektions- og HVLP-systemer.

Sådanne våben kan bruges til maling ikke kun med vandbaseret maling, men også ved fyldning eller lakering.

Elektrisk sprøjtepistol

I dag findes en elektrisk maling sprøjte til loftet i enhver bygning online butik, det er repræsenteret af en bred vifte af modeller. De anvendes hovedsagelig til husholdningsbrug, da store malingfabrikker ikke kan skifte til elektriske apparater på grund af brandsikkerhedskrav.

De fleste elektriske sprøjtepistoler er HVLP-systemer, hvor lavt tryk kombineres med en betydelig mængde luft. Deres fordel er, at der skabes en lille sky malingståge, og en minus er muligheden for udseende af fnug. Men alle fejl er ret nemme at rette.

Elektriske malingssprøjter har en dyse, der er mere end 1,5 mm i diameter, hvilket letter anvendelsen af ​​tykke maling, men når man bruger væske - er der stor risiko for fejl og overløb.

De fleste producenter af elektriske sprøjtepistoler, med undtagelse af kendte og dyre mærker, sælger udstyr uden udskiftelige dyser. Som følge heraf udføres højkvalitets farvning kun en type maling. Brugen af ​​udskiftelige dyser giver dig mulighed for at vælge dysens størrelse under en bestemt tykkelse af materialet. Det giver dig mulighed for at udføre praktisk og høj kvalitet, uanset malingens konsistens.

Elektrisk maling sprøjte er mere velegnet til husholdningsbrug. Manuel pneumatisk enhed bruges mere af fagfolk. For ham er der et stort udvalg af alle slags dyser.

Hvordan male loftet med en elektrisk sprøjtepistol

Før måling af loftspraypistolen skal overfladen være forberedt. Basen er rengjort fra snavs, støv, oliefletter. Derefter forberede farvestoffet i overensstemmelse med instruktionerne. Selve sammensætningen bør ikke indeholde klumper eller film. Hvis der tilsættes en farve, skal den omrøres grundigt for at give ensartet farve. Erfarne malere anbefaler inden brug at filtrere sammensætningen, for eksempel ved at bruge tyk klud.

I processen med at bruge enheden kommer mange dråber ind i luften, så du skal beskytte dig selv og male i en åndedrætsværn. Seal væggene, baseboards og andre ting i nærheden med tape for at forhindre dem i at sprøjte.

Før malingen hældes maling i en speciel beholder, så flyttes dysen til siden, og der udføres en testkørsel for at frigøre overskydende luft og snavs. Hvornår vil den ensartede strømning af maling, kan du begynde at male loftet. Juster dysen til loftet vinkelret på den og tryk på startknappen. Afstanden mellem enheden og loftets overflade skal være ca. 30 cm. En strøm af maling skal placeres så vinkelret på overfladen som mulig, den skal rettes for at sikre ensartet farvning af loftet. Det er bedst at påføre belægningen i tre eller flere lag. Det er nødvendigt at male i cirkulære bevægelser i samme tempo, ikke haste og ikke sulte på et sted, ellers vil maleriet være ujævnt.

Den malet overflade af loftet med en elektrisk sprøjtepistol vil se smuk, ensartet og pæn.