Pneumatisk sprøjtepistol til vandig emulsionsmaling

Sprøjtepistolen til vandbaseret maling har mange fordele i forhold til børste og rulle. Materialet ved hjælp af enheden påføres med et tyndt ensartet lag, der sikrer tørring af overfladen på kort tid.

Til resultatet af anvendelsen af ​​en bestemt model var vellykket, bør karakteristikaene ved en pneumatisk sprøjtepistol ikke forveksles med en elektrisk apparats ydeevneindikatorer.

Anvendelse af vandbaseret maling med airbrush

Vandig emulsionsmaling har et stort antal fordele, men er det muligt at gemme det når
male forskellige overflader?

Meget afhænger af forholdene i de lokaler, hvor reparation er nødvendig, da temperatur og fugt spiller en vigtig rolle i behandlingen af ​​forskellige overflader. Fortyndet vandbaseret sammensætning kan anvendes ved maling af mursten, gips, træ, beton eller metal.

Miljøvenlig og nem at bruge vandbaseret maling er viskøs og forholdsvis klæbende.
væske. Kvaliteten af ​​farvning og holdbarhed af en vandemulsionscoating afhænger af hvilken
fremgangsmåde blev anvendt ved anvendelsen af ​​denne sammensætning.

Til maling af overflader med vandbårne maling
Baseret på forskellige typer sprøjter. For at forstå, hvilken sprøjtepistol der er bedre, er det nødvendigt at studere deres tekniske egenskaber.

Sprøjten er en bekvem enhed, som kan laves uafhængigt. Sprøjtepistoler til husholdningsbrug og industriel brug sælges i specialbutikker. Professionelle anbefaler at købe sprøjtepistoler til en pæn og glat påføring af maling på overfladen.

Maling af loftet med vandbaseret maling med airbrush giver dig mulighed for at spare en betydelig mængde materiale, der bruges til maling, hvis forbrug er signifikant reduceret. Vand fra overfladen efter påføring af vandemulsion fordampes hurtigt.

Herefter forbliver en belægning af en polymerfilm, der kan være resistent over for mekaniske skader med korrekt påføring af maling ved hjælp af en sprøjteanordning.

Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen til vandbaseret maling til reparation og til husholdningsbrug
på grund af coatingens lange levetid, hvilket er ca. 15 år.

Før måling med vandbaseret sammensætning med høj viskositet er det nødvendigt at studere teknologien for at påføre maling på overfladen af ​​en væg eller et loft.

Typer af sprøjter til vandbårne maling

Sprøjtepistoler til vandbaserede malinger af forskellige typer afviger i kompleksitet
design og specifikationer. Malingssammensætning med en vis viskositet, det er bedre at fortyndes med vand, hvilket vil reducere forbruget af materiale under maling.

På trods af forskellene sprøjtepistoler, giver nogen af ​​disse enheder dig mulighed for at redde maling. Anvend vandbaseret maling kan bruge 3 typer sprøjtepistoler:

Sprøjtepistoler med manuel drev, der har en speciel sugeslange med filter, er udstyret med en pumpe, der er designet til at suge maling i tanken.

Under tryk når malingen dysen, og derefter sprøjter enheden materialet på overfladen.

En god håndspray til maling af vægge og lofter har en kapacitet på op til 200 m² / t.

Omkostningerne ved manuelle modeller kan være forskellige, da det bestemmes af kvaliteten af ​​kroppens materiale,
såvel som antallet af dyser.

Elektrisk drevne maling sprøjter kan have forskellige kapaciteter. De er velegnede til at anvende vandbaseret maling.

Trykket i driftssprayet giver stoffet gennem oscillationen af ​​membranen drevet af forbindelsesstangsmekanismen.

Sprøjtepistolen til vandbaseret maling er forskellig fra den manuelle maling med en højere pris. Enheden er velegnet til arbejde, ikke med alle typer vandemulsioner.

Før du fortynder malematerialet, skal dets viskositet overvejes. Maling påføres af pneumatisk sprøjtepistol i nærværelse af trykluft, som leveres af kompressoren. Derefter blandes malingen og luften i et specielt kammer designet til dette formål.

Den pneumatiske sprøjtepistol har en kapacitet på 400 m² / h. Dette giver dig mulighed for hurtigt at anvende maling. Vandemulsionen kan have en anden type viskositet, så det er nødvendigt at fortynde malingsammensætningen. På samme tid skal du vælge den passende diameter af sprøjtepistolens dyse.

Sådan vælges en håndspray for vandbaseret maling

Hvis der ikke er planlagt maling af lofter og vægge i et rum med stort areal, så til arbejde
Du behøver ikke købe en dyr pneumatisk sprøjtepistol med en kompressor.

Til mindre overflader egnet håndsprøjte. Denne anordning kan påføres på væggene af vandbaserede malinger med en passende viskositet.

Fordelen ved en manuel airbrush er, at denne enhed er i stand til at arbejde i lang tid, og i tilfælde af
brud eller slid kan nemt erstatte den gamle del med en ny. Omkostningerne er det nemmeste
Sprøjtepistolmodellen er højst 1 tusind rubler og de mere kraftfulde professionelle modeller
vil koste 4 tusind rubler. og mere.

Russisk-lavede ULIG manuelle sprøjtepistoler kan male overflader
vandbaseret maling og andre malingforbindelser, hvis tæthed er 1,3 g / cm3.

Værktøjets krop er helt metal, hvilket eliminerer de negative virkninger af mekanisk skade. Sprøjtens frie bevægelse sikres ved tilstedeværelsen af ​​en lang slange.

Andre typer manuelle sprøjtepistoler KRDP-4 og KRDP-3 har lignende egenskaber. De er også designet til at arbejde med vandbaserede maling, hvis viskositet uden brug af trykluft er 20 din.

Enheden maler nemt vægge eller lofter, der har et stort område. For at udføre maleriet i en højde på 3-3,5 m, behøver du ikke installere stilladser, og i 1 time arbejde med enheden kan du male omkring 150 m² overflade.

Før du begynder at arbejde med en håndspray, skal du smøre cylinderen og manchetterne med motorolie og derefter teste den med vand, hvilket gør det muligt at opdage en lækage. Under farvningsprocessen er det ikke nødvendigt at trække udløseren på apparatet konstant. Tilstedeværelsen af ​​en brugervenlig kugleventil giver dig mulighed for at indstille det nødvendige malforbrug.

Valget af elektrisk sprøjtepistol til vandbaseret sammensætning

Når du bestemmer hvilken type elektrisk sprøjtepistol der skal bruges til at male loftet med vandbaseret maling, skal du fokusere på følgende mærker, der tilbydes af ordrekataloget og forskellige specialiserede websites:

 1. Bosch.
 2. Elmos.
 3. Wagner.
 4. Mal Zoom.
 5. sort Decker.

Til brug af vandbaserede maling, som er ret tyk, stor værdi
Det har ikke brugt typen af ​​sprøjter, men størrelsen af ​​dysen, så det vigtige punkt er valget af dyser. Før du bruger materialet, kan du fortynde malingen til sprøjtepistolen i henhold til vejledningen.

Hovedrollen spilles af det tryk, hvorpå farvestofsammensætningen tilføres. Hvis hullerne er små eller trykket ikke er tilstrækkeligt, vil partiklerne i malingsammensætningen sætte sig fast inde i slangen, hvilket ikke tillader, at malingen påføres med et jævnt tyndt lag.

Jo højere trykindikatoren desto dyrere koster den elektriske enhed. dette
Afhængighed betragtes som en ulempe ved enheden, men det bør overvejes, når den vælges.

Berømte mærker koster mindst 6 tusind rubler, men ikke alle af dem er i stand til at klare tykke
vandbaseret maling. Producenterne af 220 V-spændingen, diameteren af ​​dysen er indstillet således, at betjeningen af ​​enheden er så effektiv som muligt.

Farvning ved hjælp af maling til sprøjtepistolen udføres på 2 måder:

 1. Airless.
 2. Sprøjtning ved lavt tryk.

Den mest almindelige airless metode. Til apparatet af elektrisk maling sprøjte FIOLENT KR1-260, der arbejder med forskellige typer maling, er der tilvejebragt en sådan sprøjtemetode.

Enheden klare arbejdet ved en positiv lufttemperatur, komponent 1-40 ° C.

Malingsprøjten FIOLENT KR1-260 er designet til ikke kun at fungere sammen med flydende malingskompositioner, men også med tykke maling, hvis viskositet ikke overstiger 80 din.

Maksimalt niveau
Enhedsydelse omkring 260 ml / min. Enhedens styrke, der udgør 60 W, er tilstrækkelig til at farve det gennemsnitlige overfladeareal. Tilstedeværelsen af ​​et ergonomisk håndtag muliggør komfortabel og pålidelig fastgørelse af enheden i hænderne.

En anden nem at bruge husholdningsapparat er Bosch PFS 2000 sprøjtepistol, der har en effekt på 440 watt. Enheden er designet til påføring af farvesammensætninger, lak eller imprægnering af overflader med olie.

Bosch-enheden er ideel til påføring af vandbaserede maling, herunder malerisammensætninger til træ og metal. Spots, stænk og strømmer under maleriet er udelukket, da malestrømmen kan justeres.

Sådan vælges en pneumatisk sprøjtepistol

Pneumatisk airbrush betragtes som den mest effektive løsning ikke kun til maling
vandbaseret maling, men også til overfladebehandling ved anvendelse af andre malingskompositioner.

En professionel pneumatisk type sprøjte gør det muligt at behandle en overflade på ca. 400 m² inden for 1 time. Omkostningerne ved enheden overstiger prisen på enheder med manuel såvel som elektrisk drev.

Pneumatiske malingsapplikatorer drives af en kompressor, der er under høj
tryk komprimerer luften til yderligere blanding med malingen.

Sprøjtning på væggene, loftet og andre overflader er lavet med forskellig effekt. Det afhænger af typen af ​​pneumatisk spray, der er egnet til brug af professionelle kommoder og begyndere.

Før du måler loftet med vandbaseret maling, skal du teste enheden ved hjælp af vand, og kun derefter forberede malingen. Den vandige emulsionssammensætning kræver normalt fortynding med vand og grundig blanding. Dette giver dig bedre mulighed for at behandle overfladen med maling.

Formålet med lavvolumen højtryks-lavtryksspraymaling, eller HVLP, som oversættes som "højt volumen ved lavt tryk", er forbundet med overfladebehandling af eventuelle maling- og lakssammensætninger.

Luftpneumatisk sprøjtepistol har et højere tryk end ved indgangen til en speciel pistol. Den specielle konstruktion af enheden muliggør en økonomisk overfladebehandling med en "blød fakkel", som er kendetegnet ved et lavt niveau af misting.

Reduced Pressure Spray Guns, eller RP, hvilket betyder "reduceret tryk",
designet til at arbejde med ethvert lakmateriale.

Overfladebehandling ved hjælp af sådanne sprøjtepistoler indebærer dannelsen af ​​en bred fakkel, der leverer maling i store mængder.

Sprøjtning med korrekt fortynding af maling eliminerer tilstedeværelsen af ​​defekter og pletter. Enheden bruges med luftstrøm, som kan nå 200-430 l / min, hvilket gør det muligt at reducere tiden for overfladebehandling betydeligt. Et tyndt lag med sprøjtet finish svarer til den ekstra klasse.

Hvordan man laver et valg

Fokus på, hvad slags sprøjtepistoler til vandbaserede malinger er af høj kvalitet, bør du gøre dig bekendt med reglerne for valg af sprøjtepistoler, og opmærksom på det materiale, som apparatets krop er lavet af.

Det er bedst at vælge en designvariant med en aluminiumskrop, der har en nikkel anti-korrosionsbelægning.

Anmeldelser af enheden med et plastikhus bekræfter ikke dets lange levetid på trods af den lave vægt af en sådan enhed.

Hullerne i låget skal være fremstillet af aluminium, messing eller rustfrit stål. Før du vælger en enhed, skal du være opmærksom på kvaliteten af ​​pakningerne. Det er bedre, hvis de er lavet af Teflon, fordi de fleste maling og lakker indeholder opløsningsmiddel, hvilket fører til udryddelse af alle pakninger af dårlig kvalitet.

Kraskoraspyliteli adskiller sig i forskellige placeringer af tanke, som kan placeres over eller under. Til fremstilling af beholdere af den ønskede størrelse ved anvendelse af forskellige materialer.

Metal tanke er lettere at skylle, nylon kan hurtigt bestemme forbruget af vandbaseret maling, fordi de er mere gennemsigtige.

Hvis fremtidige planer, der kræver en stor mængde arbejde, ikke er forbundet med at åbne din egen virksomhed med malerilofter, bør du ikke betale for meget, når du vælger en sprøjtepistol til vandbaseret maling. Ellers vil hvidvaskning af loftet være meget dyrt.

Til sådanne formål er den enkleste manuelle sprøjtepistol egnet til vandbaseret maling, hvis omkostning er ca. 400 rubler.

Hvis du skal arbejde på en trinladder, bør du heller ikke fokusere på dyre sprøjtepistoler, før du smider overfladen korrekt. Professionel pneumatisk sprøjtepistol er ikke egnet til dette formål. Kompaktere og nemme at bære og bruge i højden er den elektriske sprøjtepistol.

Valget af sprøjtepistol til vandbaseret maling

Emulsionsmaling bliver ofte en acceptabel mulighed for maling af vægge og lofter. Men hvis du beslutter dig for at gøre dette arbejde selv, er ruller og børster ikke det bedste valg. Stop med maling sprøjten, det er mere bekvemt at arbejde med det, hvis du planlægger at male et stort område, så ved hjælp af et sådant værktøj vil du spare både tid og kræfter. Hvis du vælger en sprøjtepistol til vandbaseret maling, skal du være opmærksom ikke kun på funktionerne i dens anvendelse, men også på typen af ​​sprøjte.

Fordelene ved at bruge sprøjtepistolen

De fleste foretrækker at male med en speciel pensel eller rulle. Men hvis du skal male et stort plan af ethvert objekt, så vil en sprøjtepistol til vandbaseret maling være en stor hjælp i denne sag.

Fordelene ved at bruge pistolen er:

 1. Minimering af tidsomkostninger. Maling af store overflader med en sprøjtepistol hjælper med at spare tid og lønomkostninger (maleri på denne måde tager minimum tid i forhold til malingsoverflader med rulle eller børste). Ved hjælp af en sprøjtepistol til maling er det nemt at arbejde, mens du står på gulvet.
 2. Omkostninger. På grund af det økonomiske forbrug af maling ved brug af det pågældende udstyr reduceres det samlede beløb for indkøb af materialer (malingsbesparelsen er mere end to gange sammenlignet med andre malingsmetoder).
 3. Kvaliteten af ​​maleriet. Hvis du bruger denne metode til maling af væggene eller loftet, så bliver malingslaget maksimalt jævnt og tyndt. Desuden varer malingen længere.
 4. Tørre overfladen. Den tid, der kræves for at tørre maling på både komplekse og enkle overflader, reduceres.

Sprøjtepistol til vandbaseret maling klarlægger maling af komplekse overflader, såsom bundplader, relieffliser og endda forskellige møbler samt hjælp til hvidvaskning af loft eller vægge.

På video: Hvordan vælges den rigtige sprøjtepistol.

Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen til vandbaseret maling er mulig på følgende overfladetyper:

 • mursten eller stenvægge;
 • vægge af beton eller gipsvæg
 • forrensede plasterede overflader.

Det er vigtigt! Eksperter anbefaler at male med vandbaseret maling på vægge og loftoverflader.

Typer af malingssprøjter

Ved eftersyn udføres der speciel opmærksomhed på maleri arbejde. Maling vægge og højt til loftet med en pensel eller rulle tager meget tid. Maleri-puller vil medvirke til at reducere tidsomkostningerne. For at træffe det rigtige valg, bør du vide, hvilke typer spray der er til vandbaseret maling. Der er kun tre af dem: håndspray, pneumatisk og elektrisk.

manual

Dette er den mest økonomiske version af sprøjten, den er perfekt til brug i små rum. Eksternt ligner denne enhed (stempelhåndspraypistol) den gamle bilpumpe.

Håndsprayers design og dets vigtigste egenskaber:

 • Indløbs- og udstødningsventilerne er placeret under, mens en slange er fastgjort til indløbet, som efterfølgende synker ind i en beholder med væske. Udløbet passerer malingen - det kommer ind i røret, der sprøjter væsken med en dyse.
 • Den gennemsnitlige størrelse på dysen 3-4 meter. Over basen håndtaget er en kugleventil bruges til at stoppe strømmen af ​​vandbaseret maling med en airbrush.
 • Særlige egenskaber ved denne type enhed er lave omkostninger, brugervenlighed og høj ydeevne (op til 200 m² / time).

Ved minus brugen af ​​sådanne sprøjter skal tilskrives overfladens ruhed efter maling, men hvis du bruger høj kvalitet maling, kan du forbedre udseende og kvalitet af det malede plan. Også vigtig er typen af ​​maling, især dens viskositet.

elektrisk

Udadtil ligner denne enhed en velkendt skruetrækker med et roterende hoved, inden i hvilken der er en dyse (en beholder med maling er fastgjort under den). Elektrisk sprøjtepistol har et unikt design, dets hovedtræk omfatter:

 • Hoveddelen af ​​enheden er designet til at installere kompressoren. Kompressorens vibrerende membran giver tilstrækkeligt pres til sprøjtemaling til trækeren.
 • Enheden kan kun fungere i nærvær af et elektrisk netværk eller et fuldt opladet batteri (mange anser dette for en nedre side af elektriske sprøjter).
 • Kapaciteten når op til 250 m² / time. Den største ulempe ved en sådan anordning er unødvendigt store dimensioner (dens vægt kan være 25 kg). Også ulempen er behovet for at fortynde malingen med vand, hvilket reducerer viskositeten af ​​malingsstoffet.
 • Lav dækkende evne og som følge heraf behovet for lag for lag-maling (mere end tre lag vil være nødvendige).

pneumatisk

Funktionen af ​​denne enhed er baseret på brug af trykluft. Udseendet af en pneumatisk sprøjtepistol ligner en pistol med en slags trigger.

Hvad er forskellen mellem pneumatisk og elektrisk sprøjtepistol?

Det sker ofte, at når man vælger en airbrush, forveksler mange mennesker pneumatiske og elektriske modeller. For at du ikke tager fejl i valget, skal du kende de vigtigste forskelle på sådanne sprøjter:

 • Til drift af pneumatisk udstyr anvendes en kompressor med en modtager. Luftmassernes strømning i sprøjtepistolen er lavet ved at tvinge kompressoren. Således adskiller trykluft under tryk væsken i små separate dele, der forskyder malingen fra dysen. Det er nødvendigt at vælge sprøjtepistol og kompressor korrekt med passende dyser (du bør ikke gemme på disse enheder).
 • I modsætning til den pneumatiske elektriske sprøjtepistol separerer malingen med en pumpe monteret i enheden. Enheden giver dækning af lavere kvalitet, men er karakteriseret ved mobilitet, lille størrelse og rimelig pris.
 • Den elektriske model er bedre egnet til privat brug. Nogle udstyrsversioner leveres med mini kompressorer.
 • I en pneumatisk sprøjte beregnes kompressorens effekt afhængigt af pistolens ydeevne og er fastgjort til den med en særlig højtryksslange.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber?

I øjeblikket er der et stort udvalg af sprøjtepistoler fremstillet af forskellige materialer med forskellige tekniske egenskaber. Ved køb af en sprøjtepistol skal du overveje:

 • Det materiale, hvorfra malertanken er lavet. Metal tanke er nemme at rengøre og meget pålidelige. På den anden side afspejler tanke lavet af transparente materialer perfekt mængden af ​​maling, og plastmodellerne er lette.
 • Kropsmateriale. Den bedste løsning er aluminiumhus med anti-korrosion, beskyttende lag.
 • Dimensioner. Foretage små enheder - det er meget mere praktisk at arbejde med dem.
 • Materiale som forsegling pakninger er lavet. En god mulighed - Teflon pakninger.

Når du arbejder med vandbaseret maling, skal du ikke glemme, at den kan indeholde opløsningsmidler, som bidrager til opløsningen af ​​overfladelaget af pakninger. Det er bedst, hvis de er Teflon, opløsningsmiddelresistente.

Hvordan male ved hjælp af en maling sprøjte?

Malingsoverflader ved hjælp af sprøjtepistolen skal udføres i overensstemmelse med producentens anbefalinger. Hvis blækforsyningen er tilbøjelig, kan der forekomme pletter. Hold pistolen vinkelret på overfladen, der skal males i en afstand af 50 cm.

Lav ensartede cirkulære bevægelser, kontroller maling forbrug (ikke gå gennem en sektion mere end to gange). Jerking maling med en pistol kan resultere i komprimering af laget i visse områder af det behandlede område. Det første lag skal tørre inden for to timer, hvorefter du skal begynde at anvende det andet passlag.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling ved hjælp af en airbrush? Det er nødvendigt at sprøjte jævnt for at undgå pletter, forbliver ikke længe på samme sted. Værktøjets position i forhold til loftet skal være parallel, og sprøjtebevægelserne skal være glatte.

Det er også vigtigt at vide, at jo højere malingens viskositet er, jo mere intens sprayet vil være og følgelig jo længere strålen.

Ujævnt maling applikation - hvordan man håndterer det?

Når der er selvmalet vægge eller lofter med airbrush, er der ofte fejl på den malede overflade, for eksempel begyndte det tørrede malingslag at smuldre. Dette skyldes anvendelsen af ​​et stort antal lag malingstof (et tykt lag af maling opnås).

For at slippe af med ulemperne ved maleri, skal du omhyggeligt rengøre det ujævne område, tørre det med smørklud, anvende et lag af primer og maling igen.

Hvis der er en opsvulmet overflade og små klumper, skal du rengøre området, udføre en primer og male igen. Vær opmærksom på, at malingen skal genbruges i flere lag ved genfarvning.

Yderligere anbefalinger

Er sprøjter designet til vandemulsion anderledes end andre lignende enheder, der arbejder med helt forskellige typer maling? Det eksterne design af sådanne enheder er ikke meget forskelligt, men den interne del (funktionel) har en anden struktur. Interne kanaler til flytning af luftmasser arbejder også på et andet princip.

Inden du vælger en sprøjtepistol til vandbaseret maling, skal du undersøge sit pas, især varen til brug for enheden (kan din valgte model arbejde med vandbaseret maling)?

Den unikke struktur af enheden giver dig mulighed for hurtigt og effektivt at sprøjte vandemulsion på overfladen og derved opnå den maksimale tørringshastighed af malingslaget.

Hvis man ved maling bruger manuel model af en airbrush-maling til vandbaseret maling, kan man ikke undvære en assistent, der vil sørge for rettidig lufttilførsel. Derudover er det bedre at teste på en separat del af objektet før maleri.