Hvordan laver man bundkortet selv?

Installering af sokler er det sidste trin i reparation og udføres efter gulvet og væggene er helt færdige.

Disse elementer hjælper ikke kun med at lukke kløften mellem væggen og gulvet, der er strukturer, hvor kommunikation kan gemmes.

Afhængig af typen af ​​gulvbelægning og baseboardmateriale kan dens montering udføres på forskellige måder, til væggen eller gulvet.

Monteringsmetoder

Afhængigt af det materiale, hvorfra basispladerne er lavet, såvel som på gulvtype, er der flere måder at montere disse elementer på.

Mellem dem er de forskellige i både fastgørelsesmetode og fastgørelsesanordninger.

Med dowels

I dette tilfælde skal du skrue soklen ikke på gulvbelægningen, men til væggen. Dette skyldes, at mange materialer, der anvendes til gulvbelægning, kan udvides og kontrakteres under drift, så hvis du lægger en stift til dem, vil den deformere.

Oftest er disse elementer fastgjort til en betonvæg eller mursten med dykker og skruer:

 • arbejde starter fra det fjerne hjørne, der laves et hul i væggen, en dowel er indsat i den, og derefter ved hjælp af en selvdrejende skrue er hjørneelementet skruet;
 • For det første er elementerne monteret på rummets lange vægge, på flade områder skal afstanden mellem armaturerne være 50-60 cm, hvis væggene er ujævn, så er der monteret ekstra skruer ved bøjningspunkterne;
 • også monteret på den modsatte væg;
 • Hvis det er nødvendigt at installere et ydre hjørne, bliver der lavet huller i det på begge sider;
 • De ledige led er dækket af dekorative strimler.

På klip

Ofte er plastikplader og strimler af andre materialer fastgjort til specielle fastgørelsesanordninger, hvilket muliggør, om det er nødvendigt, hurtigt og nemt at demontere dem.

Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

 1. i trin på 30-40 cm til væggen fastgøres specielle klip sikkert, hvis overfladen er ujævn, installeres de oftere;
 2. en rem sættes i klip og med et lille slag er det sikkert fastgjort i det.

På lim

Kan installeres på lim eller flydende negle. Dette kan gøres i tilfælde, hvor du ikke planlægger at demontere disse elementer, da du ikke kan fjerne dem uden skade.

Lim til soklens moment "Instant Grip" eller "liquid negles" påføres søjlerne på stangen med et trin på 40-50 cm, hvorefter elementet presses tæt mod væggen, holdes lidt og en stærk fastgørelse opnås.

Således kan du montere direkte på tapetet, så det bliver lettere at demontere. Ved hjælp af lim kan du installere disse elementer på krumme vægge, men før det fastsætter de en justeringslinje på dem.

Uden splejsning

Vi overvejede installationen med hjørneelementerne, men du kan undvære dem. For det første skæres enderne af de lameller, der er anbragt i hjørnet, i en vinkel på 45 grader ved hjælp af mousse, hvorefter de er stødmonterede og leddene lukkes med en dekorativ rem.

Montering af sokler med kabelkanal

I dette tilfælde kan fastgørelsen udføres ved hjælp af en af ​​de beskrevne metoder, men inden du begynder arbejdet skal du fjerne stangen, der dækker kabelkanalen fra soklen, installere den, installere kablet og lukke stangen.

Monteringsfunktioner

Afhængigt af det materiale, hvorfra soklen er lavet, anvendes en eller flere af de beskrevne metoder til montering af ovenstående elementer.

Montering af plastikplade

Sådanne elementer kan installeres på lim, på specialklip eller på selvlukkende skruer. Ved installation på lim er der ikke støv, før der fastgøres gulvplastik, er det nødvendigt at måle dem tydeligt, husk at de sidder fast en gang, og demontering dem vil ikke fungere.

Det er nødvendigt at dosere klæbemidlet korrekt og forsøge at ikke smøre gulvet.

Hvis du vil sikre - brug skruer. Selv om det er en lang proces, er det den mest pålidelige.

For det første, med en afstand på 50-60 cm, laves huller i planken, så lægger de det på væggen og markerer stederne til dowels. På de markerede steder er huller lavet, hvor dowels er indsat, hvorefter en stang påføres og fastgøres med skruer.

Hvis strimlerne er uden kabelkanal, lukkes de selvlukkende skruer med specielle stik, som herrerne anbefaler at klæbe, og hvis der er en kabelkanal, lukkes de med en speciel strimmel.

Plastplinten kan fastgøres til gulvet ved hjælp af specielle klip.

Denne monteringsmetode giver dig mulighed for at demontere soklen, men når du bruger den, skal væggene være helt glatte, og det er ikke altid tilfældet.

Montering af plastskørt med egne hænder, trin for trin instruktioner:

 1. Vedhæftede punkter er markeret på væggen;
 2. i sokklen lav huller;
 3. indsæt dykker og ved hjælp af skruer, fastgør specielle klip, hvor afstanden er mellem 40-50 cm;
 4. det er nu ved at fastgøre soklen og ved hjælp af lysstød med en knytnæve, er den fast.

træ

Installation af træplint er vanskeligere end plastik, da der ikke er særlige hjørner. Hjørnerne er forbundet med leddet, og for at kunne skære bundpladen korrekt skal du have en blok. Sjældent, når vinklen i rummet er 90 grader, er det sædvanligvis montering af lamellerne på plads, og gør det manuelt.

Montering udføres på skruer med afstanden mellem dem 70-100 mm. Efter mærkning skrues skruerne ind i stangen, så de lidt ser ud på den anden side, så lægger stangen mod væggen, markerer hullerne til dowels. Bor huller, indsæt dykker og fastgør stangen.

Montering på efterbehandlingsspikene udføres ved hjælp af samme teknologi, men i stedet for plastdykninger anvendes træstifter. Denne metode gør det muligt at lave usynlige fastgørelsespunkter, men det er ikke egnet til ujævne og lette vægge.

MDF sokkel

Afhængigt af om du planlægger at fjerne soklen efter et stykke tid, vælges metoden til dens installation. Mdf sokkel installeres oftest på lim, men i dette tilfælde skal væggene være helt glatte.

Det er muligt at fastgøre sådanne elementer ved hjælp af selvlukkende skruer eller klip; teknologien til at udføre arbejdet er det samme som i de tidligere versioner.

Hvis du udfører installationen forkert, kan du beskadige både selve stangen og dens montering, så arbejdet gøres forsigtigt og langsomt.

Beslag og værktøj

For at udføre disse værker har du brug for følgende værktøjer:

 • perforator eller hammerbor
 • måleinstrumenter;
 • en blyant
 • hacksav eller cirkelsav
 • miter box;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • armatur til en sokkel.

Ekspertrådgivning

Hvis du beslutter dig for at installere bundkortene med dine egne hænder og ønsker at gøre dette arbejde kvalitativt, skal du overholde følgende ekspertrådgivning:

    • Soklen er kun monteret, efter at væggene er færdige og gulvet er lagt.
    • Før du køber disse varer, skal du bestemme deres type og beregne den krævede mængde materiale.
    • Beregn antallet af interne, ydre hjørner, overvej længden af ​​rummet for at købe det nødvendige antal tilbehør;
    • Dockning af bundpladerne i hjørnerne udføres ved hjælp af specialbeslag, som er til plastelementer.
    • Træ-, MDF-, keramiske og polyurethanelementer er stødt sammen, og deres sider er trimmet ved hjælp af kroppen.
    • Hvis væggene og hjørnerne er ujævne, kan du først lave strimler af pap, som svarer til størrelse på bordpladen, fastgør dem på plads og skær dem til hjørnet. Ifølge den forberedte stencil har de allerede trimning af lamellerne.
    • Hvis du skal montere soklen på gipsvæggen, skal du overveje, at dette materiale ikke har høj styrke, så du bruger special hardware, som kaldes "Butterfly" eller "Molly", du kan installere ved hjælp af lim.

  Spørgsmål til eksperten

  Hvordan skæres en plastikplade til gulvet?

  Da den har en hul struktur, er det umuligt at skære det med et værktøj med store tænder. Den bedste mulighed ville være en hacksaw til metal eller et manuel stik stik, de har små tænder, og deres skilsmisse gør det muligt at lave lige og smukke snit.

  konklusion

  Afhængigt af hvilken type sokle der anvendes, er kvaliteten af ​​overfladen, væggens og gulvets materiale forskellige måder at fastgøre disse elementer på.

  Før montering af lamellerne er det nødvendigt at vurdere vægternes tilstand korrekt og vælge monteringsmetoden, der sikrer deres maksimale overholdelse af overfladen.

  Ved overholdelse af de udviklede teknologier kan enhver hjemmeherre klare sådan opgave som installation af en sokkel.

  Fastgør plastikplinten til gulvet

  Soklen er et af de vigtigste dekorative elementer i rummet. Det giver gulvet et æstetisk udseende, skjuler hullet og giver dig mulighed for at maskere ledningerne. Til dato er de mest efterspurgte træ- og plastplanker, men der er mange andre typer. Denne artikel vil diskutere, hvordan man vælger og hvordan man korrekt monterer bundpladen på gulvet.

  Indhold:

  Typer af plast sokler til gulvet

  Plastlister er opdelt i to typer - universal og under gulvtæppet. Universal er anvendelig på alle typer belægninger (laminat, trægulve, fliser og linoleum).

  Til fastgørelse af tæppet ved hjælp af en sokkel "G" formet. Han presser tæppet på gulvet, så det ikke kan rulle, og på samme tid udfører en dekorativ funktion.

  Ifølge materialets sammensætning er plastikplinter af fire typer:

  • hårdt skum PVC. Denne type er kendetegnet ved elasticitet, er ikke hul, men bryder let.
  • hul af stiv PVC. De har høj styrke, men lavere kvalitet. I højere grad er de designet til simpel efterbehandling af lokaler uden krav på sofistikering.
  • halvstiv PVC sokkel. I sammensætning er de de samme som skum. Men de er meget fleksible materialer og sælges som bånd i ruller. De har et æstetisk udseende, en bred vifte af farver, og kan også efterligne naturlige materialer.

  Hvilken type sokkel er bedre - plast eller træ?

  Træplinten er miljøvenlig, men har et kortere levetid. Plast er lavet af syntetisk PVC, men dets levetid når 100 år. I sammenligning med træmodeller har de en række fordele og er en seriøs konkurrent for andre typer af bundplader.

  Fordele ved plastikplinter:

  • Mulighed for brug i absolutte lokaler fra soveværelset til badeværelset. Og et stort udvalg af farver vil ikke være svært at vælge den bedste mulighed for hvert værelse;
  • Sammenlignet med træ er plastikpladerne mere fleksible og holdbare. De er godt udskårne og nemme at installere;
  • er ikke brandfarlige, hvilket gør dem mere sikre;
  • har fremragende fugtresistens, hvilket gør dem nemme at rengøre;
  • har en overkommelig pris.

  Ud over alle de ovennævnte er der i de fleste modeller af plastplanker en speciel rille til lægning af ledninger.

  På baggrund af ovenstående forskelle kan vi konkludere, at plastlister i de fleste tilfælde er mere fordelagtige end træ. Der er naturligvis undtagelser, når rummets design indebærer brug af udelukkende naturlige materialer.

  Men blandt plastmodellerne er det nødvendigt at vælge den bedste løsning. Som udgangspunkt adskiller de sig i praksis ikke fra træ dem.

  Den klassiske mulighed er en sokkel med specielle fastgørelser og et hul til kablet. Den største fordel er, at den skjuler sokkelens ledninger og monteringspunkter, og den er også meget nem at installere. Den anden mulighed er en sokkel med en solid plastkonstruktion, som er fastgjort med clips.

  Valget af en eller anden type afhænger af smag præferencer og økonomiske muligheder.

  Komponentdele

  Komponenterne omfatter interne og eksterne hjørner, tilslutning og stik. De har forskellige former og farver, afhængigt af typen af ​​sokkel.

  • Ved hjælp af hjørnerne sættes bundpladerne sammen i hjørnerne af rummet, hvilket giver et æstetisk overordnet udseende.
  • Interplintusforbindelser er beregnet til forlængelse af lamellerne og til sammenføjning af dem. De er et stykke plastik med to riller til docking.
  • Stik er nødvendige for at dekorere kanterne. For eksempel i steder af en sokkel tilstødende til døre. De er af to typer venstre og højre, og som regel sælges komplet med baseboards.

  Mere til komponentelementerne indbefatter fastgørelsesanordninger, med hvilke stropperne er fastgjort til væggen.

  Sådan fastgøres soklen til gulvet med egne hænder

  Til dato er der tre måder at montere soklen på, hvis hovedopgave er høj kvalitet og holdbar fastgørelse til væggen.

  Fastgørelse på lim. Det er ikke egnet til alle værelser. I tilfælde af at væggene og hjørnerne er ujævne, er det meget sandsynligt, at soklen vil falde væk fra væggen. Men hvis væggene er glatte, og alle vinkler er 90 grader, så er dette den bedste løsning.

  Installation med specielle klip, som er fast soklen. Denne metode er egnet i absolutte forhold. Den største ulempe ved denne type fastgørelse er, at låserne ikke tåler gentagen installation, og efter demontering af soklen skal du købe nye.

  Sidstnævnte metode indebærer montering direkte. Skørtet er kun skruet på væggen med skruer. Fastgørelseselementer vil være synlige, men de kan forklæbes ved hjælp af specielle stik, valgt i farve. Vedhæftningspunkterne kan heller ikke mærkes, hvis du bruger en sokle med en speciel rille til at lægge elektriske ledninger. I dette tilfælde er de lukket med et dekorativt dæk designet til maskering af ledningerne. Denne metode er den billigste og mest pålidelige af alle ovenstående.

  Nødvendige værktøjer til arbejde

  For at samle bundpladerne skal du bruge værktøjer, der bedst forberedes på forhånd:

  • nedstryger;
  • awl (til piercing huller);
  • målebånd;
  • en blyant eller pen
  • bygnings hjørne;
  • bore med de nødvendige øvelser;
  • skruetrækker med den nødvendige dyse;
  • perforator (hvis arbejdet udføres i et murstenhus).

  Beregning af den krævede mængde materialer

  Før du fortsætter med installationen, skal du beregne mængden af ​​materialer, der kræves under monteringsprocessen.

  For det første måles rummet rundt omkretsen (undtagen fra beregningerne bredden af ​​døråbningen). For at bestemme det krævede antal sokkler, divideres det resulterende tal med længden af ​​en slat. Der skal være en bestand af materiale mindst 0,5 m, hvilket vil være nok. Antallet af vinkler, der kræves, er lig med antallet af dem i et bestemt rum. Og antallet af kapper vil være lig med antallet af døre multipliceret med to. For at beregne fastgørelserne tages rummets samlede omkreds op og er opdelt i 50 cm. Skruer eller dowels vil kræve så meget som fastgørelseselementer plus 10 stk. I reserve.

  Ved udførelse af beregninger er det nødvendigt at lave lagre på 2 eller 3 mm, og også at tage højde for margenen på hjørnerne og sammenføjningen af ​​basisplader.

  Montering på flydende negle

  Til arbejde skal du forberede en fil til plastik, flydende negle, dekorative elementer af hjørner, hætter og sokkel selv.

  Startinstallation på flydende negle, det er nødvendigt at omhyggeligt justere væggene, så du kan tilslutte dem mere pålideligt og effektivt. Det er tilrådeligt, at de er klæbende gipsvæg eller professionelt puttied.

  Installationen af ​​baseboard starter fra et af hjørnerne. På den nivellerede væg anbringes flydende negle i form af dråber i en afstand på ca. 3 eller 5 cm fra hinanden. Endvidere limes forbindelseselementet til den frie kant - det vil forenkle yderligere arbejde.

  Tip: Til mere bekvemmelighed påføres klæbemidlet ikke på væggen, men direkte på stangen.

  Derefter limes soklen til væggen. Det er vigtigt at sikre, at dens kant passer tæt til den tilstødende væg. Du skal trykke og holde den i denne position i ca. et minut, indtil klæbemidlet er indstillet. Derefter kan du fortsætte til installationen af ​​næste afsnit.

  For at holde det godt i fremtiden skal det monteres på højkvalitets negle (det bør ikke gemmes).

  Montering med specielle fastgørelsesdele (klip)

  Denne fastgørelsesmetode er den dyreste og tidskrævende proces, men resultatet er et perfekt installeret bundkort. Alle eksisterende typer af bundplader er monteret på klip, mens der ikke stilles høje krav til vægternes ensartethed. Bare med en mere ujævne vægge bliver det nødvendigt at fastgøre klipene med et mindre trin fra hinanden.

  Arbejdsfaser

  For det første er den omtrentlige afstand af armaturerne markeret på væggen. For at gøre dette, i stedet for fremtidig fastgørelse af fastgørelsesanordninger, er et af "kliperne" tæt presset til væggen og til gulvet og et mærke er lavet med en blyant.

  Derefter bores et hul i væggen omkring 0,5-1 cm dybt (men længere end dyvelen). Ved hjælp af en hammer er hammeren hamret ind i væggen og et klip sættes i hullet og rullet igennem med en skrue.

  Derefter kan du fortsætte med installationen af ​​den næste monteringsenhed. På trævægge monteres klip på skruer. Ovennævnte metode er egnet til fastgørelse af klip i beton og mursten. Hvis der er flade vægge i rummet, skal efterfølgende klip fastsættes hver 0,5 m. Men på en ujævn overflade bør de allerede være placeret i 0,2-0,4 m afhængigt af væggens krumning.

  Efter montering af klips er stiften installeret. Først skal du måle længden. Hvis den er længere end den ønskede længde, bliver den forkortet til den ønskede størrelse.

  For at gøre fastgørelsen af ​​bæltet på klipene, skal du bare vedhæfte det til klip og snappe ind i dem. Dette gøres ved at trykke på bundkortet, indtil det klikker. Sæt derefter en spacer på soklens frie kant. Herefter begynder installationen af ​​det næste afsnit. Den nye rem indsættes først i afstandsstykket, og derefter snappes også på klip.

  Når arbejdet omkring værelset er færdigt, skal du vedhæfte dekorative hjørner og stik. Hjørnerne er fikset, idet de blot sættes på to bundplader i hjørnet, og propperne sættes på den frie del af bundpladen nær døren.

  For en bedre sammenføjning af hjørner og hætter kan de føjes til flydende negle, hvilket vil medvirke til at forbedre leddets kvalitet og vil give en ekstra garanti for, at hjørner og hætter ikke falder af.

  Til fastgørelse af tæppe eller linoleum fremstilles skørt, der er udstyret med specielle riller til at lægge kanterne på belægningerne, hvilket gør det muligt at udskifte gulvet uden at afmontere dem.

  Fastgørelse gennem boring gennem soklen gennem

  • For at fastgøre soklen på denne måde skal du bruge en boremaskine, skruer og en plastikfil. Metoden er anvendelig til installation af bundplader i sekundære lokaler.
  • For det første foretages de nødvendige målinger som beskrevet ovenfor.
  • Forbered et stykke sokkel af den ønskede størrelse.
  • Huller er boret i den. De bør være snævrere end skruenes "hætte", ellers vil bundkortet ikke holde fast.
  • Planken presses mod væggen og gør sine fastgørelsesdele zamorez.
  • I mangel af en kabelkanal kan du tilføje æstetik til de selvlukkende skruer med hylstre ved hjælp af dekorative covers.

  Hvis væggene er lavet af sten, skal soklens fastgørelsesdele laves med dowels. For at gøre dette skal du bore huller i væggen og justere dem med hullerne i soklen. Herefter tiltrækkes soklen på væggen med skruer.

  Installation af kablet under soklen

  Absolut nogen ledninger kan lægges under soklen (telefon- og tv-kabler). Der er tre måder at gøre dette på:

  • Den første metode består i at lægge kablet under clipsen. Det vigtigste ved brug af denne metode er ikke at røre kablet med en selvdrejende skrue.
  • I den anden metode svækkes skruerne efter 5-7 mm efter montering af soklen. Derefter lægges kablet mod væggen og fastgøres.
  • Den tredje metode er baseret på at lægge et kabel i en speciel rynke, efterfulgt af lukning af kablet med en dekorativ hætte.

  Skjult kabelføring kan udføres ved hjælp af alle modeller af plastikplinter. Men når der lægges elektriske ledninger, er det nødvendigt at afbryde netspændingen.

  Omkostningerne til plastikplinter og tilbehør

  Plaststifter var i stand til at tvinge træ helt ud af byggemarkedet. På den gode side har de vist sig at være af høj kvalitet og nemme at installere produkter. Men høj efterspørgsel har medført prisstigninger for dem i de seneste år. Deres omkostninger består af flere faktorer. Som regel er det berømmelse af producenten, typen af ​​baseboard og dens farver.

  Prisen på en universel plastikstik varierer fra 60 til 90 rubler til 2,5 m. En sokkel med kabelskinne koster fra 40 til 70 rubler til 2,5 m og uden rynke fra 30 til 50 rubler. Klemmer sælges i pakker på 50 stk. Prisen for dem varierer fra 200 til 500 rubler, afhængigt af producenten. De billigste komponenter er stik, der koster mellem 20-30 rubler.

  Nedenfor er den omtrentlige pris og størrelse af planker af plast til gulvet.

  Sådan repareres gulvplastlister

  Montering af gulvplint er det sidste mål i efterbehandling, fordi det giver interiøret et komplet, raffineret look. Det er kendt, at den mest elegante reparation ikke kan præsenteres, hvis der er huller mellem væggen og gulvet, som basispladen er designet til at skjule. Derudover bliver han en ægte snorbøjle, der kan skjule mindre defekter i gulvdekorationen.

  Hvis du er ny til efterbehandlingsarbejdet og ikke ved, hvordan du laver plastikbeklædningen, skal du ikke skynde dig for at kontakte eksperterne. Der er ingen vanskeligheder med at installere sokler med egne hænder, og nuancer og detaljeret oversigt over installationen beskrevet nedenfor giver dig mulighed for at gemme på guidenes tjenester.

  Fordele ved plastikplader

  Blandt sorterne af baseboards er den mest populære plast af mange grunde. Polyvinylchlorid er kendt for sin holdbarhed og styrke.

  Betjeningsperioden for plastgulvplader når 100 år. De er modstandsdygtige over for ild og fugt, sikkert, så de kan installeres i ethvert rum.

  Størrelser og design af plastikplint

  Skirtboards er let at installere, skåret med en skarp kniv, og deres omkostninger er ikke høje.

  Sammenlignet med træ- og gipsplanker har plast fleksibilitet. Deres farvepalette er enorm, hvilket ikke begrænser valget af farven på det indre af rummet og giver dig mulighed for at passe ind i den overordnede baggrund.

  En ekstra fordel er udstyret til nogle modeller med en speciel rille, som ledningerne er lagt i.

  Komponentdele

  Højkvalitets installation af sokler er ikke mulig uden sådanne komponenter:

  • ydre og indvendige hjørner, hvorved plankerne er forbundet i hjørnerne af rummet;
  • Hætterne er beregnet til klædning af kanter af en sokkel. De går i et sæt og er venstre og højre;
  • forbindelser - en detalje med to riller, der tjener til dockning og forlængelse af lamellerne;
  • Fastgørelsesanordninger til fastgørelse af soklen på væggen.

  Nødvendige værktøjer og materialer

  Hvordan laver man bundkortet til væggen? Monterede strimler til skruer, med clips eller flydende negle. Til fastgørelse på negle og klip behøver du en boremaskine med forskellige borestørrelser, skruetrækker, målebånd, fastgørelsesdele, en hacksav og en støvsuger.

  Bestemme mængden af ​​materiale

  Hvor meget du skal bruge materialet og tilbehør til det - et godt spørgsmål. Ikke at blive bestemt, her har vi brug for nøjagtige beregninger.

  Før måling af pvc sokkel måles længden af ​​væggene. Til dette nummer tilføjes 1,5 kan og 2 m og dividerer den resulterende mængde med 2,5 m (længden af ​​linjen). Afrunding af det resulterende nummer på en stor måde, vi får antallet af strimler.

  Hvis du ikke har valgt og ikke har købt en sokkel, anbefaler vi at du læser følgende artikel. Måske vil du lide den termiske sokkel - bundkortvarmere er både elektriske og vand. Nogle gange er der også opgave at fastgøre soklen til bordpladen, men i dette tilfælde er soklen ikke længere et gulv, men en speciel, mindre størrelse, oftest aluminium eller plastik med silikoneindsatser.

  Plint hjørner har brug for så meget som i rummet er de ydre hjørner og interne.

  Hvis væggen er mere end 2,5 meter, er der brug for forbindelser. Der kræves et stik til hver fem meter.

  Venstre og højre stik er taget ud fra antallet af døre i rummet.

  Fastgør plastikplinten ved døråbningen

  Montering af plastikplade

  Efter at have lavet de rigtige beregninger og bevæbnet med de rigtige værktøjer, fortsæt til installationen. Træplader monteres på samme måde som plastflasken er fastgjort.

  Vi afskår basispladen af ​​den ønskede størrelse med en almindelig brevpapirkniv

  Når du installerer på en dowel-negle, skal du sætte en plank med et klædt hjørne til et af hjørnerne i rummet. Det er bedre at begynde med selve længden af ​​væggen. Placer hjørnet glat, så der ikke er nogen forvrængning under installationen.

  Markér på væggen i 5-6 cm fra hjørnet af fastgørelsesstedet. Hvis væggene er glatte, lav noter i en afstand på 40 cm fra hinanden. Hvis der er huller, skal du reducere monteringshøjden.

  Bor et hul i væggen under dowel

  Nu gør hullerne med en perforator. Husk på, at dowel skal komme ind i 30 mm i væggen, og hvis overfladen er ujævn, tages dowel nr. 6. Fjern støv og kør dowels i hullerne. Fastgør soklen til væggen og overfør de mærker, der er lavet til den. Så bor hullerne. Skruer eller neglehoveder skal være helt nedsænket i baren. For at gøre dette skal du bore med en større borekrone.

  Skru skruer ind i dybden

  Nu kan du feste soklen til væggen med negle. Luk dem med stik, der passer til farve. Du kan klæbe propperne for at holde det sikkert.

  Monteringen er allerede monteret for at passe til den ønskede størrelse. Det er bedre at skære dem med en skarp kniv eller en hacksav, så de vil ikke knække. Hold samtidig skarpe hjørner. Også når du skærer endepladerne, skal du huske på, at stik vil tage 3-5 mm. Hvis du bruger stik, skal du installere dem inden fastgørelsen.

  Kabellægning

  Montering af plastikstik med kabelkanal er ikke anderledes. Kun tidligere fjernet cap-kanalen. Huller er lavet i det, skruer sættes i, som fastgør soklen. Videre ligger tråden og lukkes af en hætte.

  Der er en anden mulighed for at lægge ledningen - under stangen over skruerne. Det er vigtigt ikke at beskadige ledningen. Skru skruerne i de installerede bundkort millimeter for ti. Tråden er anbragt i det dannede mellemrum og forsigtigt presset med selvdrejende skruer. Placeringen af ​​kablet skærer hullerne i indgang og udgang.

  Installation af soklen med deres hænder forekommer sjældnere på flydende negle. Det er det hurtigste og nemmeste. Lim påføres til baren med små prikker. Afstanden mellem dem er 3-5 cm. Planck presses mod væggen og holder omkring et minut. En vigtig ulempe ved denne metode er manglende evne til at fjerne og genbruge.

  Ikke særlig pålidelig med hensyn til tilslutningsmuligheder for vedhæftning til klip. Selvom installationen er temmelig hurtig. På væggen skal du forlade noter til montering i en afstand på 30-50 cm og gøre de tilsvarende huller med et slag under dowel-neglen. Klip bør fastgøres i hullerne og fastgøres til de specielle riller i stangen. I denne udførelsesform er ulemperne stadig større: de høje omkostninger ved fastgørelsesanordninger og mulige problemer, når de fastgøres.

  Fastgørelse af bundkortet på klipperne

  Og desto bedre er det at fastsætte bundkortet du bestemmer.

  Sammenfattende kan vi sige, at forbindelsen af ​​gulvpladerne let kan løses, hvis de korrekte beregninger foretages. Kvaliteten af ​​fiksering påvirkes af den valgte fikseringsmetode, installationens nøjagtighed samt typen af ​​sokkel, farve og form.

  video

  Videoen nedenfor viser i trinvis trinvis processen med at fastgøre plastikpladen: fra boring af huller til dowels og før installation af forbindelseselementer og andre elementer.

  Sternly i Chelyabinsk eller glamourøse i Moskva: hvordan man laver plastlister

  For nogle år siden besluttede jeg mig for at være hård Chelyabinsk region for at forlade og flytte til at bo i hovedstaden i vores land, Moskva. Nå, ikke lige derhen, men ikke for langt fra den hvide sten købte vi vores eget familiebov med den lille kone og besluttede at reparere det der (især da det ikke var muligt at leve i de betonblå vægge).

  Hvor længe, ​​hvor kort har forbedringen af ​​vores sommerhus varet, vil jeg fortælle dig det endnu en gang. Og nu ville jeg tale om, hvordan man fikser plastplanken efter installation af gulvbelægningen. Denne proces, selvom det er ubetydelig, synes at rejse mange spørgsmål.

  På billedet - en plastikplade med specialmontering.

  Min kone og jeg tænkte først og fremmest at invitere herrene til at installere alt som det skulle være. Og så besluttede de at jeg var økonomisk mand, og du ville ikke kalde hænder med kroge, så jeg gjorde alt selv med mine egne hænder. Nå, i mere detaljer kan du læse mere.

  Monteringsmetoder

  Først besluttede jeg at finde ud af, hvordan plastlister er fastgjort. Jeg ringede hjem lille til Chelyabinsk - de tilbød at knuse jern krykker i væggene, jeg lærte fra muscovys herrer - de lagde alt på lim.

  Derudover var det vigtigt at afgøre, hvilken overflade baseboardet kan fastgøres.

  Der er to muligheder:

  Fastgørelse af bordpladen til gulvbelægningen

  Valget af en bestemt mulighed afhænger af det materiale, hvorfra basispladen er lavet, samt egenskaberne ved opførelsen af ​​din lejlighed Vashinsky.

  Hvis det er meget interessant (og siden du læser de brevpapir jeg har skrevet), kan jeg fortælle dig mere detaljeret, hvordan man laver plastikplader, så hverken børn eller børnebørn eller nogen andre kan rive dem væk fra væggen og gulvet.

  Af træ

  Træstokken er en traditionel variant (især i Chelyabinsk), men på grund af den høje pris er den primært brugt til at afslutte gulvet fra gulvbrættet (syntes du, at vi har trægulve sprinklet der?).

  Der er træplader af den sædvanlige trekantede form, fx fra lærke, alder, eg og andre træarter. Og der er dem, der udgives i henhold til Europas standarder, og de har særlige udsparinger til installation af kabelledninger.

  Montering af træplade med skruer

  Før du installerer træplader, skal du sørge for, at dine vægge og gulv er lige og om nødvendigt niveau dem med gips eller kitt. Og det er også meget vigtigt at montere de installerede dele med lak, olie eller andre midler, der beskytter bundpladerne mod fugt, skimmel og skadelige insekter, før du monterer soklerne fra arrayet.

  Og selvfølgelig, selv om du sandsynligvis ikke behøver at tale om det, skal du skære bundpladerne i stykker, der passer til dit værelse. Og i hjørnet leddene, skal du gøre det diagonalt, så samlingen ser smuk ud, og din kones kunstneriske smag fornærmer ikke.

  Fra MDF

  Disse er lameller fremstillet af træfibre, der er dækket af finer, lamineret film eller folie. De ser ikke værre ud end deres modstykker fra naturligt træ, men deres pris er betydeligt lavere. MDF er et skrøbeligt materiale, så du skal håndtere det ordentligt og dygtigt, ellers kan du ødelægge alt, og du bliver nødt til at gå til bygningens butik igen for at bruge din dyrebare tid.

  Montering af MDF-soklen på en speciel beslag

  Til montering af sådanne bundplader anvendes specielle beslag i form af kroge, som derefter fastgøres til vægstrimlerne.

  Ved registrering af hjørnesnit komplet med sokler producerer der normalt hætter og hjørner. De er nødvendige, så i fremtiden, når du skifter gulvbelægningen, kan du nemt fjerne de gamle baseboards og geninstallere dem til deres sædvanlige sted.

  Fra praktisk plastik

  Hverken temperaturvariationer eller våde behandlinger eller solens stråler - intet er så skræmmende for sådanne sokkler. Planker af moderne polymerer passer perfekt som et gulv lavet af laminat, tæppe, linoleum, og de ser også harmonisk ud med parketten. Derfor valgte min elskede kone og jeg denne mulighed.

  Hvis du beslutter dig for at bruge sådanne sokler i forbindelse med linoleum eller tæppe, skal du være opmærksom på, at soklen har riller til fastgørelse af kanten af ​​gulvbelægningen. Sådan monteres en sådan sokkel korrekt? Selvfølgelig på flydende negle. Det vil dog være ret svært at afmontere en sådan profil inden næste udskiftning eller reparation. Derfor vil jeg fortælle dig lidt senere om andre installationsindstillinger.

  Ordningen om fastgørelse af en plastikplade med kabelkanaler.

  Et stort plus i sådanne baseboards kan også betragtes som tilstedeværelsen af ​​kanaler i dem til kabling. Samt stik og stik, så du kan danne en pæn vinkel. Det er ikke nødvendigt at skære det, men det er muligt at lave det på væggen, som man kun kan ringe selv med en stor strækning.

  Valg af metode til montering af plastikplint

  Mine Chelyabinsk-borgere, som jeg konsulterede kaldte, sagde, at plastrør kan fastgøres til enhver overflade.

  I dette tilfælde gav disse tips:

  1. I huse af tømmer med cementcement på gulvet og betonggulve er det lettere at montere soklen på væggen, da alt monteringsudstyr let kommer ind i træet.
  2. I boliger af mursten og skumbeton med trægulv vil det være meget rimeligt at køre dowels der.
  3. I alle andre tilfælde er beslutningen din.

  Før du fastgør plastplanken til gulvet med en betonplade, skal du først bore et hul under plastdykningerne med en perforator.

  Afhængig af hvor ujævn din vægge eller gulv er, skal du bestemme afstanden mellem fastgørelsespunkterne. Optimal på råd fra erfarne håndværkere, ca. 30 cm, højst 40 cm, så du skal bore huller eller skruer.

  Det er ønskeligt at lokalisere fastgørelsespunkter på stederne i rammens strømelementer, hvis det blev brugt som en strukturel understøtning.

  På vægge, færdige eller planlagt med gips, på gipsplader og de strukturer, der står over for en efterbehandlingssten, vil plinten ikke holde fast på spånplader og andre lignende overflader.

  I dette tilfælde er det bedre at vælge et sted til montering af gulvet. Men hvis pludselig af en eller anden grund en mur af gipsplader eller spånplader er den eneste mulige mulighed for montering, skal du lægge på specialskruer, som er designet til at arbejde med sådant materiale.

  Valget af metoder til montering af plastikplint

  Overvej hvad det er muligt at fastsætte soklens polymer. Ja, og produkter fra andre materialer glemmes ikke her.

  Flydende negle

  Den nemmeste, operationelle, men irrationelle måde. Hvorfor irrationel? Dette er i form af efterfølgende ændringer reparation. Når demontering af planker, som blev fastgjort ved hjælp af dette materiale, vil spor helt sikkert forblive, og plinten kan brydes.

  Den nemmeste måde at installere plastikplader på.

  Det er bedre at bruge flydende negle, når du installerer MDF-soklen, som simpelthen kan smuldre på grund af uforsigtig håndtering.

  Der er ikke noget vanskeligt i denne teknologi - bagsiden af ​​soklen blev behandlet med lim og fikseret på væggen eller gulvet. Det vigtigste er at vedhæfte min kone, så hun holder den fast, indtil limen tørrer (dette er valgfrit, men hun vil virkelig, og i den tid kan du også have en øl).

  Strimler og klip til fastgørelse

  På overfladen af ​​soklen af ​​MDF og plast er der ofte ingen huller til skruer. Sådanne squiggles er imidlertid udstyret med interne anordninger til fastgørelse til en speciel understøtningsstang. Og nu er denne bar fastgjort på væggen eller gulvet med skruer og dowels.

  Ordningen med fastgørelsesklemmer til plastikplint

  For at udføre installationen af ​​den indre del af strukturen skal du følge denne ordning:

  1. Monter det første fastgørelseselement på gulvet i en afstand på ca. 5 centimeter fra hjørnet. Det starter installationen med uret.
  2. Tryk klemmen tæt på væggen og advarsel naboerne for at gøre tv'et højere og ikke sove barnet. Fordi det vil være højt og ubehageligt i huset i den næste halv time.
  3. Gennem hullet markere stedet hvor hullet til dyvelen skal bores.
  4. Så bores huller i væggen under dowels. Afstanden mellem dem, som jeg sagde, afhænger af krumningen af ​​bygherrernes hænder, som plasterede væggene og ligger i området fra 30 til 50 cm.
  5. Komplet med en sokkel er der nødvendigvis en fiksering, med hvilken indretningerne af det skjulte fastgørelsessystem er monteret.
  6. For at rette bundkortet på basis er det nok at fastgøre det til skinnen og let trykke. Et karakteristisk klik vil sige, at delen er fast og korrekt på plads.

  Dowels og skruer

  Montering af sokkel på dykker med skruer.

  Den klassiske version af monteringen, som selv vores fædre skørt fast.

  Instruktioner til, hvordan man fastgør en plastbord med dykker med skruer, så vi fik:

  1. Først skal du lave en markering. Som udgangspunkt anbefaler jeg at bruge hjørnet længst fra indgangen ved den lange væg.
  2. Inden du markerer plastikplinten, skal den være udstyret med et hjørne tilbehør (plasthjørne). Jeg håber du glemte ikke at købe den?
  3. Kanten af ​​træpladerne (hvis du stadig foretrækker træ) skal saves i en vinkel på 45 grader.
  4. Vi trækker sig 5-6 centimeter fra hjørnet for at markere det første punkt.
  5. Derefter, gennem det allerede markerede første punkt, borer vi et hul, så markøren fra boret forbliver på væggen.
  6. Med en simpel el skal du gennembore et hul i soklen. Dette vil ikke fungere, da plintens vægge af plast er tynde og ikke stive.
  7. Så kan du flytte skinnen væk fra væggen.
  8. Bor et hul i gulvet eller vægge med en perforator for at efterfølgende installere dowels i dem.
  9. Dernæst monterer vi dykkerne, vi anvender soklen ifølge vores mærkning.
  10. Drej skruerne ind i hullerne på skinnen, som er fastgjort til væggen.

  Hvis der opnås et konkavt segment, når skruen skrues ind i en fleksibel plastbordplade, kan skruen skrues helt af.
  Og generelt bør du ikke stramme skruerne tæt, der kan forekomme revner på din plastik fra din indsats.

  Udseendet af rummet efter installationen.

  Efter at installationen er gennemført, kan alle hætter på selvlukkende skruer maskeres med en voksblyant, som matches med soklens tone. Og manglerne ved såning af træplader, kan du sætte kitt.

  Hvis nogen ikke forstår noget, kan du se videoen i denne artikel. Jeg håber mit råd og observationer vil ikke være for dig overflødigt.

  Sammenligning af metoder til fastsættelse af soklen: Flydende negle, skruer eller klip?

  Plinth installation - den traditionelle færdiggørelse af enheden eller reparation gulve. Formede lameller lavet af plast, MDF, træ skjul teknologiske huller, uattraktiv elementer, kommunikation i tilfælde af deres lægning i særlige nicher i soklen. Udfør monteringsstifter på forskellige måder på en af ​​to overflader: enten til gulvet eller til væggene. Valget af den optimale variant afhænger af gulvtype, på det materiale, hvor stiften er lavet, på den foretrukne teknologi.

  Typer af baseboards og funktioner i deres fastgørelsesdele

  For at færdiggøre gulvbelægningen er nu tilgængelig som traditionelle strimler af træ og mere økonomisk, nem at installere produkter fremstillet af plast eller MDF.

  Sokkel fra den naturlige massiv

  Træ går godt med enhver form for belægning, men på grund af dens høje omkostninger anvendes den hovedsagelig til parketgulve og parketgulve. Der er på markedet de sædvanlige trekantede træplader af sokkel lavet af egetræ, alder, lærk osv. Der er produkter fremstillet i overensstemmelse med europæiske standarder med udstyr til installation af kabler. Træplader må ikke monteres, hvis væggene ikke er korrekt justeret.

  Er vigtigt. Før overfladen skal fastgøres af massivt træ, skal overfladen behandles med en dekorativ og beskyttende sammensætning: lak, olie mv.

  Prefixer montering af en træplade til at skære elementer i overensstemmelse med de nøjagtige mål på objektet:

  Plinths med MDF base

  Disse er lamellerne dækket med lamineret film, folie eller finer. Ved dekorative indikatorer er de ikke ringere end produkter af værdifuldt træ, men de er betydeligt billigere. MDF er et skrøbeligt materiale, det er ikke overraskende at forkæle det med uhensigtsmæssige hænder. Derfor er MDF-gulvstiften i bund og grund fastgjort til væggene ved hjælp af specielle krogeformede beslag, som derefter sættes på lameller.

  Til udformning af endeafsnit og hjørner, komplet med basisplader, leveres "hjørner" og endehætter. Denne konstruktive løsning tiltrækker muligheden for nemt at fjerne bundpladerne og geninstallere dem efter gulvreparationen.

  Plint fra praktisk plastik

  Holdbare PVC-striber er ikke bange for temperaturudsving, intensiv våd behandling, solens stråler. Polymerprofilen skabt på basis af prototypen af ​​træplint er perfekt til gulvinstallation med lagt laminat, tæppe, linoleum, men det ser ikke godt ud i kombination med parket.

  PVC lameller designet til at arbejde med tæppe eller linoleum udstyr med riller til fastgørelse af kanten af ​​gulvbelægningen. Lys lameller giver mulighed for at udføre en enkel og kræver ikke meget indsats fastgørelse soklen på flydende negle. Men for at demontere profilen fast fastgjort omkring omkredsen før næste reparation vil være problematisk.

  Blandt de prioriterede områder af plastikbånd er tilstedeværelsen af ​​kanaler til kabler, stik og tilbehør til dannelse af en nøjagtig vinkel. Det behøver ikke at blive skåret, og den fleksible profil kan presses tæt mod en utilstrækkelig justeret væg.

  Hvor bedre at rette - til gulvet eller til væggen?

  Tilstedeværelsen af ​​to vinkelrette planer bestemmer to muligheder for fastgørelse af gulvplinten. Naturlig præference er den nemmeste og nemmeste måde. Den nemmeste måde at fastgøre denne trim på overfladen, som med mindre arbejde vil omfatte fastgørelsesdele:

  • I huse lavet af tømmer med betonlofter og med cementplade anbefales det at foretrække montering af bundpladen på væggen;
  • I huse af skumbeton og mursten med trægulv er det klogere at "køre" dykker eller negle ind i det.

  For at fastgøre soklen til gulvet med en betonplade skal du først bore huller til plastdykninger med en perforator til skumbetonens vægge. Afstanden mellem punkterne til montering af fastgørelsesorganer bestemmer typen og graden af ​​ujævnhed i bunden, de geometriske parametre af skinnerne. Den mest almindelige afstand mellem fikseringspunkter, enten direkte fra basispladen eller lameller eller klip til montering af plastlameller, er mindst 30, højst 40 cm.

  Advarsel. På vægge eller gipsbeklædte vægge på gipsplademonterede skillevægge på strukturer foret med blød efterbehandlingsten, vil soklen ikke holdes fast på spånplader. I sådanne tilfælde anbefales det at vælge som grundlag for fastgørelse af gulvet.

  Hvis det af en eller anden grund er muligt at fastgøre bundpladen på gipsplader eller spånplader er den eneste mulige mulighed, skal du købe specielle skruer, der er designet til at fungere i dette materiale eller i zinkbelagte finish.

  Det er ønskeligt at placere fastgørelsespunkterne på metalrammeelementerne, hvis det blev brugt som en strukturel understøtning.

  Oversigt over metoder til fastgørelse af soklen

  Flydende negle

  Den enkleste, operationelle, men irrationelle ud fra de efterfølgende ændringer er anvendelsen af ​​bindemiddelsammensætningen "flydende negle". Sandt nok er installationen af ​​finerede skrøbelige bundplader en af ​​de rationelle metoder. Hele teknologien omfatter to processer: den blev behandlet med lim fra bagsiden, fastgjort på gulvet eller væggen.

  Klips og stropper til fastgørelse

  Plint fremstillet af MDF eller plastik med indvendige armaturer til fastgørelse til bærestangen eller til klipsen, har ikke huller på skruens overflade. Den skjulte installationsmetode indebærer kun at binde bunden til bæreelementet, hvorpå lamellerne hænges.

  Til montering af indersiden af ​​konstruktionen:

  • læg det første fastgørelseselement på gulvet 5 cm fra hjørnet, hvorfra installationen starter i retning med uret, tryk klemmen tæt på væggen, markér et hul gennem hullet for boring af huller til dowels;
  • i trin på 50 cm er markeret, og så bores huller i væggen; borens diameter bestemmer størrelsen af ​​de dugler, der leveres med lamellerne;
  • Ved hjælp af den medfølgende hardware er enheder af det skjulte monteringssystem monteret;

  Vær opmærksom. For at dekorere et værelse med dårligt justerede vægge, bør stigningen af ​​placeringen af ​​fastgørelsespunkter reduceres.

  Den endelige installation af bundplader på klip eller strimler sker ved simpel presning.

  Monteringsmetode med klap og skruer

  Start installation med markup. Udgangspunktet er vægens længde. Inden mærkning af plastbaseboard skal du udstyre hjørnetilbehøret. Kanten af ​​træpladerne savede i en vinkel på 45º.

  • For at markere placeringen af ​​det første punkt fra hjørnet skal du trække sig tilbage 5 eller 6 cm.
  • Plinten skal presses tæt på begge parringsflader. Yderligere gennem det planlagte første punkt bores et hul, så markøren fra boret forbliver på væggen. Tynde vægge af plaststik kan punkteres med en simpel øl til mærkning.
  • Rail glider væk fra væggen.
  • Huller dannes i væggene eller i gulvet med en perforator til at sætte dowels i dem.
  • Derefter monteres klinkerne, soklen anbringes i henhold til mærkning, selvskærende skruer indsættes og skrues ind i hullerne på toppen af ​​slangen fastgjort til væggen.

  Rådet. Den fleksible sokkel fremstillet af plast kan ikke skrues til ende af skruen, hvis resultatet er et konkavt segment. Drej halvt om at skrue skruen af. Generelt er det ikke nødvendigt at stramme skruerne på toppen af ​​plastskinnerne alt for flittigt, og der kan forekomme revner i for meget arbejde.

  Efterfølgende trin svarer til begyndelsen. Efter at have installeret elementerne rundt om hættens omkreds kan skruerne maskeres med en vokspenne, der er valgt til at matche soklens farve. Fejl som følge af savning af træplanker kan gemmes med en primer.

  Det rigtige valg er et godt resultat.

  De beskrevne metoder til fastgørelse af soklen hjælper dig med at vælge den rette mulighed for efterbehandling. Forudsat at sokkelstypen matcher teknologien i sin installation, er der ikke behov for at genoprette arbejdet, igen bruge penge på køb af materiale. Oplysningerne vil fortælle dig, hvordan man navigerer i spørgsmål om den foretrukne overflade til fastgørelse af soklen, hvordan man vælger lameller, der er i harmoni med gulvet. Afslutningsvis inviterer vi dig til at gøre dig bekendt med en mere "usædvanlig" installationsmetode:

  Sådan fastgøres en plastikplade til gulvet: 3 typer fastgørelsesanordninger

  Plastikplader er billige og nemme at installere. Baseboards bruges i alle hjem. Dette er et smukt dekorativt element, der supplerer interiøret og skjuler fejlene i overfladen. Plast bundplader til gulvet har mange fordele og funktioner ved installationen.

  Plint materiale til fastgørelse til gulvet

  I starten er det vigtigt at bestemme, hvilken overflade der skal fastgøres. Der er to muligheder: til gulvet eller til væggene. Valget afhænger af væggenes egenskaber og det materiale, der vælges til gulvplinten.

  Materiale til fremstilling af sokkel:

  Plastplader er ikke så krævende på flade overflader som træ eller MDF

  Trægulve - den traditionelle version, men dyr. Det bruges til værelser med parket. Nogle sokkler er en almindelig variant af en trekantet form. Andre kan have en særlig udsparing til kablet.

  Ved skæring af materialet anvendes vinkelsnitteren. Hjørnet skæres ud under en særlig skråning og er forbundet med specielle dele. Hvis det er nødvendigt, kan der bruges et fly til slibning.

  En forudsætning for installation af træplader - fladhedsgulve. Også træ skal behandles med speciel imprægnering og lak. Dette forhindrer revner af grundplader eller skade ved skadelige insekter.

  MDF lameller er lavet af træfibre, fineret og lamineret. Udseende er ikke ringere end plinterne fra det naturlige array, men prisen er meget mere overkommelig. Blandt materialets mangler er værd at bemærke deres skrøbelighed. Ved omhyggelig betjening kan du nemt beskadige MDF'en.

  Fastgørelse af sådanne stænger sker på specielle beslag. Kit til produktet skal gå i stik og hjørner. De vil være nødvendige for en jævn fjernelse af gammelt materiale og genoprette dem.

  Det mest populære materiale til fremstilling af basisplader - plast. PVC belægning kan efterligne ethvert materiale, så de kan harmonisk kombineres med ethvert gulvbelægning. Plastpladerne er også modstandsdygtig overfor fugt, sol, temperatur.

  Polymerstifter har specielle riller til fastgøring af kanter. Hjørneelementet fastgøres meget lettere end i andre typer, da der til dette formål er specielle komponenter tilvejebragt. Du kan købe en plastik søjle til hjørne fremspring.

  Længden af ​​plastplankerne er 2,5 m. Dette er praktisk, når du afslutter rummet. Denne størrelse er praktisk, når du installerer og transporterer produkter.

  Det vil være korrekt at fastgøre sådanne lameller på flydende negle. Dette er for at sikre pålidelig fiksering, men det er svært at demontere en sådan struktur, hvis det er nødvendigt, derfor anvendes andre fastgørelsesmetoder.

  Også plastikplader har plads til kabel. Pakken indeholder også stik, stik, podrozetnik. På samme tid kan sådanne skinner fastgøres på ujævne overflader, hvilket er meget bekvemt.

  Måder: Sådan fastgøres soklen på gulvet

  Materialet til fremstilling af grundplader og egenskaberne af husets vægge hjælper med at vælge metoden til fastgørelse af skinnerne. Installation af produkter kan være på gipsplader eller beton. Teglens overflade bliver ofte til fastgørelsesstedet af skinnerne. Soklen kan også monteres på gulvet. Det er vigtigt at gøre sig bekendt med alle de måder, der anvendes ved fastgørelse af basisplader på forskellige overflader.

  MDF skørt er bedre at klip eller lim

  Måder at fastgøre soklen:

  Lim er den mest attraktive af alle metoder, fordi det virker ret simpelt. Det er ikke nødvendigt at gøre en stor indsats for at rette bundpladen på gulvet eller væggen. En væsentlig ulempe ved denne fremgangsmåde er umuligheden af ​​demontering.

  Fastgørelse på lim er velegnet til dem, der installerer bundkortene i lang tid.

  Montering af bundplader på specielle armaturer i kanalerne, der er installeret på bagsiden af ​​skinnerne. Resultatet er, at lamellerne er glatte uden brug af søm eller skruer. For en så stærk montering køb særlige clips eller låse, der skal fastgøres på væggen.

  Ofte sokkel fastgjort til skruerne eller dowel-negle. Denne teknologi hjælper med at reparere skinnen godt, selv med ujævne gulve og vægge. Men på samme tid er selve processen ret besværlig.

  Brug af dowel-negle til fastgørelse af soklen

  Dette er den klassiske fikseringsmetode, som altid er blevet brugt. I stedet for klip og flydende negle spik alle soklen på en så enkel måde. Faktisk er fastgørelsesteknologien ganske tidskrævende og kræver særlige kræfter og opmærksomhed.

  Ved at reducere fastgørelsesintervallet for dowel-negle kan du slå ujævnhederne af væggene

  Vedhæftningssekvens med dowel-negle:

  1. Behov for at tegne markeringen. Det er bedre at starte fra det fjerne hjørne af rummet fra døren. Placer hjørnerne på soklen. Det første mærke skal udføres, afgang 5-6 cm fra hjørnet.
  2. Ved hjælp af en perforator er det nødvendigt at lave huller i væggen eller i gulvet, hvor der var mærker. Der skal du installere dowel.
  3. Plaststik skal gennembryde med en aske. Takket være den bløde struktur bliver det nemt. Pierce baren på dowelens placering.
  4. Næste skal du sætte hulleskruen i. Den skal strammes manuelt for ikke at skade plastens bløde struktur.

  Hvis polymersokklen begynder at deformere, mens du skruer i selvdrejende skruer, er det muligt ikke at dreje det til enden. At prøve for hårdt i denne proces er ikke det værd. Ellers kan du beskadige lamellerne.

  Hvis væggene er glatte, kan afstanden mellem mærkerne være 40 cm. I tilfælde af nogle uregelmæssigheder reduceres dette interval.

  Den sidste fase af installation af bundpladerne på dowel-neglene maskerer skruerne på skruerne. Dette gøres med en særlig vokspenne. Det er erhvervet i skinnerens tone. Alle mangler kan være kittede.

  Lim til en gulvplint: sekvens af en teknik

  Til fastgørelse kan du bruge flydende negle eller lim "88". Først skal du prøve på alle nederdele sammen med adjektiverne uden brug af klæbemiddelblanding. Når du køber lim, skal du være opmærksom på, hvilke materialer der kan klæbe denne sammensætning. Denne indstilling er perfekt knyttet til tapetet.

  Ved hjælp af lim til fastgørelse af soklen skal man overveje umuligheden af ​​den efterfølgende demontering

  Ulemper ved at fastgøre plader til lim:

  • Umulighed at fjerne en sokkel uforskudt
  • Obligatorisk ensartethed af overflader;
  • Du skal kunne beregne doseringen af ​​lim;
  • Under drift kan bundpladen være farvet med lim.

  Et tyndt lag af blandingen skal påføres på planken og limes til gulvet. Så skal du hurtigt løsne en sokkel. Dette skyldes instruktionen, som kræver en pause på 8 minutter for en god indstilling. Først efter det skal du endelig tilslutte skinnen. Efter at blandingen tørrer, kontrolleres soklen for adhæsionsstyrke. Denne nemme installation har sine ulemper.

  Selvklæbende stoffer kan forblive på lamellerne under installationen af ​​basispladerne. For at fjerne dem skal du have en børste, en klud og varmt vand. Skræl forsigtigt resten af ​​limen, indtil den er helt tør.

  For dem, der ikke rigtig ikke vil gide med limning af basisplader, brug selvklæbende indstilling. Den er lavet af blød plast eller aluminium og er fastgjort til enhver overflade. Sådan soklen kan monteres med lethed i vanskelige rækværdier.

  Sådan fastgøres soklen til gulvet med klip

  Skjulte lynlåse gør det lettere at installere bundplader. I dette tilfælde forbliver kantningen glat uden skruelåg og unødvendige defekter. Dette kan opnås ved hjælp af et fly. Selve bjerget er ganske stærkt og pålideligt.

  Fikserne er klip og klip. De er fastgjort i en afstand på 30-50 cm på væggene og tilbagegår 10 cm fra hjørnerne. Men dette interval kan justeres op eller ned afhængigt af vægternes fladhed.

  Clip-on montering er elegant, men meget krævende på vægternes fladhed.

  Installation trin til vægmontering:

  • Klipset eller låsen er placeret på gulvet mod væggen;
  • Det er nødvendigt at lave en markering på væggen;
  • Det er nødvendigt at lave et hul og installere dowel;
  • Monteringsanordningen er monteret på skruen, der fastgøres til hylsen.

  Snapfittings kan let demonteres. Men genkonsolidering er muligvis ikke lige så pålidelig. Hvis overfladen ikke er flad nok, kan det medføre problemer med montering af klip. Linoleum eller laminat kan lægges på gulvet. Disse belægninger kræver fladhed af væggene.

  Denne metode kan fastgøres soklen med indbygget kanal til kablet. Samtidig skal plastikplinterne forsigtigt tilsluttes ved hjælp af stik.

  Valgmuligheder: Sådan fastgøres soklen til en beton eller gipspladervæg

  Installation af bundplader afhænger af det materiale, den er fastgjort til. Fastgørelsessystemet afhænger af denne faktor. Du er nødt til at gøre dig bekendt med alle monterings muligheder for at reparationen skal fungere godt.

  Metoden til montering af soklen afhænger af færdigrummets kvalitet

  Typer af fastgørelse:

  • Til beton eller cementvæg;
  • Til gipsvæg;
  • Til gulvet.

  Det er nødvendigt at tilslutte sokler til beton ved hjælp af selvlukkende skruer. De skal skrues gennem baren direkte ind i væggen. Det er nødvendigt at pre-gøre et hul til dowel.

  Installation af sokkel til gipsvæg er ikke den bedste løsning. Som fastgørelsesanordninger skal købes specielle skruer eller færdige negle. Den ideelle mulighed i dette tilfælde ville være at montere på flydende negle. Men så skal belægningen være helt glat. Hvis det er nødvendigt, bliver det nødvendigt at justere væggene.

  Sokkel kan fastgøres til gulvet med skruer. Anvend en speciel dybdækning, så det var ikke synlige hatte. Hole close up kittet.

  Instruktioner: Sådan fastgøres plastikpladen til gulvet (video)

  Du kan kun fastgøre soklen med dine egne hænder, hvis du har grundlæggende kendskab til typerne af fastgørelse. Der er tre grundlæggende fastgørelsesmetoder. Valget af en passende løsning afhænger af væggen og dens tilstand.