l220.ru

En korrugering er et rør med variabelt tværsnit. Ved fremstillingen, nemlig den elektriske udgave af denne isolering, anvendes PVC-materiale, som ikke brænder og udsender ikke akid røg. Korrugeringen kan monteres i alle mønstre, herunder træ.

Lofter eller gipsplader er mere og mere almindelige i moderne lejligheder og huse. De er attraktive i udseende og har nogle fordele, blandt hvilke det er muligt at skelne mellem installationen af ​​et hvilket som helst antal lamper. Mange tænker også på dens installation. Men du bør vide, at du først skal lægge ledningerne, og derefter gå videre til installationen af ​​et stræk- eller gipsplankloft. Bølgepap er almindeligt anvendt som isolering. I artiklen vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man korrigerer korrugeringen til loftet.

De vigtigste fordele ved korrugationerne

For dem der spørger om korrugeringen er nødvendig til ledningsføring i loftet, lad os prøve at fortælle om de vigtigste fordele ved en sådan isolering. Overvej de vigtigste:

  1. PVC-korrugering er holdbar (levetid op til 50 år), og det taber ikke de egenskaber, der indgår i det med tiden.
  2. kendetegnet ved tilstrækkelig fleksibilitet
  3. besidder egenskaber af ubrændbarhed og dielektrikum (opretholder op til 2 kV)
  4. har vand og lufttæthed
  5. udstyret med optimal beskyttelse mod fysisk skade;
  6. besidder høje isolerende egenskaber (100 Ohm);
  7. har lav toksicitet ved brand.

Sådan monteres korrugeringerne korrekt i loftet

Korrugeringskabel vælges under hensyntagen til lederens tværsnit. Den leveres med en broach eller som det også kaldes en sonde. For at sætte ledningen i korrugeringen skal du fastgøre den til denne enhed, og stræk forsigtigt den anden ende af den, mens hele kablet ikke er isoleret. Ledningen må ikke smides væk, den skal være i korrugeringen sammen med kablet for at sikre større stivhed.

Efter det skal du tage en særlig vedhæftet fil - klip. De skal skrues til loftet med skruer eller ankerbolte. Forbor huller med et slag, hvis det er et betonloft. Fastgørelser er placeret i en afstand, der ikke ville tillade det korrugerede rør at sænke. Efter installationen er de installeret korrugerede kabel. Det er værd at huske, at denne isolering ikke er beregnet til gentagen fjernelse eller installation i klip. Med hende er der et sådant billede, som vist på billedet til venstre.

Denne korrugering er ikke beregnet til brug i områder med risiko for oversvømmelser eller med nærliggende gnavere. I dette tilfælde er metalslangen foretrukket.

Bemærk, at de eksterne ledninger på loftet i korrugeringen vil se meget smukkere ud end uden det.

8 måder at fastgøre kablet på væggen

Udendørs ledninger

For at foretage en åben elektrisk ledning er det nødvendigt at fastgøre kablet over den dekorative vægdekoration. Denne mulighed for ledninger anvendes som regel i træhuse og havebygninger, f.eks. I garagen eller hozblok. Kabler, klip eller specielle porcelænisolatorer kan bruges til at fastgøre ledninger til væggene. Overvej funktionerne i anvendelsen af ​​hver af mulighederne.

Kabelkanaler

I dag anvendes fastgørelsen af ​​ledninger og kabler i specielle plastkanaler oftest. Dette skyldes, at kabelkanaler har et attraktivt udseende, lave omkostninger og vigtigst af alt, de giver dig mulighed for hurtigt at rette en gruppe af ledere på ét sted. At montere uafhængigt ved hjælp af denne metode er det tilstrækkeligt at fastgøre plastikboksen på væggen med selvlukkende skruer.

Hvis du har brug for at forbinde flere elementer i en linje, kan du bruge specielle tilslutninger fra producenten. Efter at kabelkanalen er fast, kan du sætte alle kabler ind i den og lukke frontdækslet (den er låst). Mere detaljeret, hvordan man fastgør kabelkanalen til en væg, fortalte vi i særskilt artikel.

klip

Fastgørelse af ledninger og kabler med klip anvendes kun, når ledninger installeres i rør, og også hvis lederen er yderligere beskyttet af et bølgepap. I dette tilfælde er ledninger til væg og loft meget enkel.

Hvis overfladen er træ, er alt det, der er nødvendigt, at fastgøre klipset med skruer på træet. I betonvæggen eller i loftet skal du forborge hullerne med en perforator, derefter køre i dybden og derefter klare klipene selv. Hele installationsteknologien præsenteres visuelt i videoeksemplet:

Forresten kan klip fikseres ikke kun indendørs, men også på gaden. Denne metode er egnet, hvis du beslutter dig for at udføre gadenes ledninger på cinderblokken eller murstenen af ​​bygninger.

isolatorer

Fastgøring af ledningerne til væggen på isolatoren bruges oftest ved montering af elektriske ledninger i et træhus og bad. For det første skal du reparere porcelænfatene selv, som er fastgjort til træpanelet eller tømmerhuset ved hjælp af selvlukkende skruer, så drej trådene i en stram bundle og send det til isolatoren som vist på billedet nedenfor:

For ikke at dreje ledningerne selv, kan du købe en speciel antik ledning, som allerede er snoet. Sådan laver du retro ledninger med dine egne hænder, læs den relevante artikel.

Neglebøjler

Denne monteringsmetode er velegnet til tv- og telefonkabler samt en linje fra internettet. Der er flade og runde plastikbeslag, som nemt kan fastgøres til væggen ved hjælp af små pinde, der følger med sættet. Meget bekvem installationsmulighed, som bruges til ubemærket at holde kablet over bundkortet i et hus eller lejlighed.

Skjulte ledninger

Når du installerer elektriske ledninger på en skjult måde (i stroben under gipset), er der flere muligheder for at fastgøre ledninger og kabler til væggene. Overvej fra den mest enkle og effektive til den mindst bekvemme.

Dowel clamps

Dowel clamps, faktisk, som dowel-screed, er meget praktisk at bruge. Disse fastgørelsesanordninger har en lav pris og giver dig også mulighed for hurtigt at lave ledninger. Screeds, selvfølgelig, mere praktiske og alsidige, så vi anbefaler at vælge dem til fastgørelse af ledningerne i sporet. Alt der er nødvendigt er at bore et hul i en beton, mursten eller træoverflade, indsæt en speciel dowel-kobler ind i den og derefter køre i en speciel ekspansionsstift.

Fastgør dowel-klemmen i væggen er endnu nemmere. Du skal bare bore et hul og derefter køre et slips i det som vist på billedet nedenfor. For at fastgøre kablet på gipsvæggen anbefaler vi at bruge en speciel dyvel sommerfugl, som allerede er skruet fast (andet billede).

Forresten, hvis du allerede har kablet væggene, og du skal vedhæfte et andet kabel til det, kan du bruge almindelige plastikklemmer. Til montering på denne måde på gaden anbefales det at bruge sorte klemmer, der er modstandsdygtige over for ultraviolet stråling!

Hurtigtørrende opløsning

For hurtigt at montere ledninger og kabler i rillen, kan du bruge en hurtigtørrende løsning: alabaster eller gips. I dette tilfælde er du nødt til at handle skyndsomt, fordi Den klare løsning hærder meget hurtigt, og du har måske ikke tid til at rette hele det valgte område i væggen. Kablet skal som regel "frosne" i den forberedte strobe hver 40 cm som vist på billedet.

Fordelen med denne metode til fastgørelse af ledningen er, at du ikke behøver at bruge mange penge på materialet, og du kan også gøre uden negle og uden at bore væggene. Den største ulempe er hurtig opløsning af opløsningen, derfor er det nødvendigt at fortynde gips eller alabaster i små mængder. Derudover vil det være meget svært at vedhæfte mere end to ledere til væggen.

Hjemmelavede hæfteklammer

Ved fastgørelse af kablet til væggen ved hjælp af beslag vil der være en pålidelig klibning af lederen, og det vil også gøre det muligt at fastgøre flere grupper af kabler på en rute. For at fastgøre ledningerne til beslagene skal du først lave dataene med egne hænder. I dette tilfælde skal du bruge enten tyndt galvaniseret stål, skåret i strimler eller aluminiumtråd PTPZH. Længden af ​​hver hæfteklammer skal være fra 6 til 7 cm. Du skal skære materialet i passende stykker, og derefter bor et passende hul i midten af ​​hver. Så er alt simpelt - væggen er boret på passende steder, hvorefter en dowel er kørt ind og en "hurtig installation" er lavet. Du kan også hamre klammerne i med negle, hvis de er monteret på trævægge.

Ulemperne ved denne metode er den lange forberedelse af improviserede beslag, sandsynligheden for skader på lederisoleringen (hvis der anvendes galvaniserede stålstrimler) og det mulige udseende af røde pletter på tapetet, hvis stålet begynder at oxidere. Vi anbefaler ikke at bruge denne indstilling, hvis du skal rette kablet i væggen under gipset, fordi der er mere moderne og praktiske måder at installere på. Det er rimeligt at bruge hæfteklammerne for at fastgøre systemets varmekabel til det opvarmede gulv.

Forsamlingssted

Nå, den sidste, en af ​​de moderne muligheder, der gør det muligt at fastgøre ledningen til en flise eller møbler (for eksempel et bord), er at bruge samlingssteder med en selvklæbende side. Det er helt ret simpelt, så det er ikke engang fornuftigt at forklare essensen af ​​vedhæftet fil. Du kan se installationsstederne på billedet:

Det er alle måder at fastsætte ledninger og kabler på væggen. Som du ser, er der en bred vifte af fastgørelsesanordninger, der giver dig mulighed for at vælge den mest egnede mulighed for forskellige brugsbetingelser.