Fastgørelsesgardinbane til gardiner - praktisk rådgivning

Intet giver trøst i ethvert rum som gardiner og gardiner, som ikke kun fungerer som indretning, men også beskytter husejere fra nysgerrige øjne og for stærkt sollys. Derfor, før hver person fuldfører reparationen i hans hus, vil der helt sikkert være et problem efter eget valg.

Men sådanne dekorative tilbehør alene på vinduerne vil ikke være i stand til at holde, så du skal stadig købe dem cornices, der er specielt designet til dette formål. Og udvælgelsen til det indre af sådanne indretninger er ikke mindre vigtigt, for hvis de tager det forkerte valg, kan de ødelægge hele billedet.

Wall cornice - en klassiker, som igen er i trend.

Men når man køber taggrunde, er det ikke nok at være opmærksom på deres design og hvilket materiale de er lavet af, fordi de også adskiller sig i fastgørelsesmetoden. Nogle er designet til at blive hængt fra loftet og andre til væggen.

Tip!
Profil- og snorskårer er konstrueret til montering kun i loftet, men stangen - til vægplaner.
Der er også universelle tagbøjler, såsom baguette og jernbane.
De kan fastgøres både i lofter og på vægge.

Fordele og ulemper ved væg og loft taggrunde

Metal væg cornice ser godt ud, hvis du har brug for at understrege, for eksempel, moderne stil i rummet.

Ceiling cornices, selvfølgelig, har deres positive aspekter. For eksempel kan du med hjælp fra dem skjule fejlene i lofterne, øge rummet visuelt og endda deres lave pris, og en række farver i plastikmuligheder kan tiltrække boligejer.

Ikke desto mindre er der sådanne ulemper som:

 • umuligheden af ​​installation på et strækloft (uden et særligt udstyret sted);
 • upraktisk at bruge nærbelysningsarmaturer;
 • installation vanskeligheder undertiden gøre denne type af tagger helt uinteressant.

Også sådanne anordninger kan ikke lide deres ensartethed, hvilket ikke kan siges om væglisterne, der produceres i en ret omfattende designløsninger.

Lofter af plastik, som som regel altid har et monotont design.

De er ikke kun plastik, men også fra dyre skove, hvilket er meget praktisk, når du skal vælge et design, for eksempel til møbler.

Derudover har de følgende fordele:

 • Relativ let installation (hvis du kender alle nuancer, kan du selv gøre det);
 • en række former (afrundet, rektangulær og så videre);
 • mulighed for fastgørelse til væggen i nicher
 • stofbesparelser til gardiner og gardiner;
 • mere respektabelt udseende.

Vægskærme af træ fremhæver perfekt de raffinerede møbler af samme materiale.

Med andre ord kan væggardinstænger installeres i enhver situation og sandsynligvis fordi de stadig er klassikere af genren, når de opretter et eller andet rumdesign. Nu kan de, der er enige herom, forstå, hvordan man laver tæppestænger på væggen, samt lære om de små, men nyttige hemmeligheder af denne proces.

Vær opmærksom!
Foruden loftslister kan væganaloger også have flere rækker, så hvis du skal hænge gardiner, gardiner og lambrequins, så bør dette ikke være et problem, når du vælger den anden mulighed.

Processen med montering af væggitter og nyttige tricks

Vigtige ting

Hvert enkelt tilfælde har sine egne nuancer, og fastgørelsen af ​​kanten af ​​gardiner til væggen er ikke en undtagelse. Desuden er nogle små ting ikke mindre vigtige grundlæggende regler, så også de må ikke gå glip af. Så hvad skal du vide, når du vælger og installerer en væggardinstang til gardiner?

Lad os sortere alt i orden:

 1. For en perfekt visuel opfattelse af de hængende taggrunde og gardiner skal denne enhed vælges, så den stikker ud over vinduets sidegrænser på mindst 15-25 cm.

Den korrekte placering af væg cornice i forhold til vinduet.

 1. Til samme formål er det bedre, hvis corniceen er suspenderet fra et loft på 10-20 cm fra loftet, afhængigt af dets højde og vinduesarrangement.
 2. Hvis længden af ​​væggrænserne overstiger 2 m, er det nødvendigt at tilføje yderligere beslag til det i midten, når du installerer, hvilket gør det muligt at holde det mere pålideligt og ikke så godt.
  For eksempel kan det være en cornice med fastgørelse til modsatte vægge - normalt har sådanne muligheder en længde på 3 meter eller mere. De bruges oftest i tilfælde, hvor 2 korte hjørner ikke kan forbindes i henhold til æstetiske standarder, men du skal stadig gardinere både vinduerne og væggen langs hele længden.
  I modsætning til de korte typer, der er fastgjort til væggen direkte over vinduet, fastgøres beslagene på de lange tagskiver på modstående planer. Men på trods af forskellene i længden er vedhæftningsprincippet ens.
  Forresten har begge muligheder alle ekstra beslag monteret kun på væggen over vinduet.

Billedet viser, hvordan den korte og lange cornice ser det samme ud i sit design, men forskelligt i dens vedhæftede punkter.

 1. Ved køb af tagskæggene er det ønskeligt, at gardinerne allerede er tilgængelige, da deres vægt skal tages i betragtning med dets tekniske egenskaber. I reglen beskriver instruktionerne i pakkerne af sådanne anordninger den maksimale vægt, de kan modstå.
 2. En sådan indretning til gardiner bør ikke forstyrre vinduet for at åbne og lukke. Dette skal tages i betragtning ved tilslutningen.
 3. Også tagene skal ikke placeres, så gardinerne og gardinerne i fremtiden berører vindueshåndtagene eller falder på varmeapparaterne.

Punkt 6 afhænger helt af beslagets størrelse, og du bør absolut være opmærksom på dens længde, når du køber tagskægget (for kort vil ikke tillade strukturen at stikke ud fra væggen til den ønskede afstand).

 1. Ved markering af de punkter, hvor beslagene skal monteres fra tagskægget, er det bedre at foretage målinger, startende fra loftplanet. Dette skyldes det faktum, at hvis loftet vil have en lille roll, kan brugen af ​​et bygningsniveau til mærkning kun gøre skade, da det vil give det visuelle indtryk af, at strukturen er blevet fastgjort skævt. Selvfølgelig med store forskelle i loftet er det ønskeligt at fjerne sådanne fejl på forhånd.

Trin for trin installation

Trin-for-trin installationsproces vægafskærmninger.

Fabrikanter af disse enheder gør nu alt for at lette deres installation, så fastgørelsesanordninger til klodserne til væggen skal normalt allerede være til stede i sættet. Men hvis det så skete, at det ikke var færdigt, så skal du købe 8 mm ekspansionsdyk og skruer før installationen.

Derudover skal beslag, støtteelementer (konsoller) til dem, gardinstrimler og dekorative kopper medtages i apparatet til disse enheder.

Direkte til installation af tagbøjlerne, bør du forberede sådanne værktøjer som:

 • bor med en konkret boremaskine;
 • roulette hjul;
 • niveau;
 • konstruktion markør;
 • Phillips skruetrækker;
 • trappestige;
 • hammer.

Dette nettingsprincip anvendes som regel til tagskærter, der er fastgjort til modstående vægge (1-beslag, 2-fikseringsskrue, 3-tappingsskrue, 4-dekorative hætter).

Installationsprocessen selv består af følgende trin:

 1. For det første skal du omhyggeligt lave væggenes layout i overensstemmelse med designelementerne på tagbøjlerne. I dette trin, ved hjælp af et målebånd, er alle de steder, hvor støtteelementerne er placeret, markeret med en blyant. Deres ensartethed kontrolleres af niveau.
 2. Ved siden af ​​de markerede steder er der vedhæftede beslag og hullerne i dem til dowels er markerede punkter, hvor boringen vil forekomme.
 3. Derefter er det nødvendigt at bore huller med huller i væggen på de markerede punkter med en boremaskine med en boremaskine til beton, og så skal duerne selv indsættes i dem.

Selvdrejende skruer med ekspansionsstik til fastgørelse af tagene.

 1. Herefter anbringes beslagene skiftevis på væggen og fastgøres sikkert med skruer.
 2. I næste trin skal du dække pladerne, hvor skruerne vil blive synlige. Til dette anbringes en dekorative kasket-kop på disse steder, som yderligere er skruet sammen med en eller flere skruer.
 3. I sidste fase skal du sætte beslagsstativet i hætten og fastgør dette element også med bolte med tandhjul. På disse samme stænger og vil være placeret selv cornice. Desuden kan den forblive enten i fri position, eller den kan også fastgøres med bolte og skruer for pålidelighed.

Skematisk gengivelse af fastgørelsen af ​​tagene til vægplanet.

Vær opmærksom! Afhængigt af designfunktionerne kan fastgørelsen af ​​tagene til væggen til et eller andet plan variere lidt, så du skal navigere allerede på plads. Men under alle omstændigheder er fastgørelsesprincippet meget ens for alle.

Installation nuancer på skrøbelige vægoverflader (gipsvæg, skumbeton)

Princippet om montering af beslag på taggitter på gipspladen væg ved hjælp af dyvel sommerfugle.

Nu er det moderigtigt at skære mure med gipsplader, og i det sidste er skumbetonhuse ikke ualmindelige, så mange kan undre sig over, hvordan man laver gardinstængerne til væggen med løstere og sprøde egenskaber. I sådanne tilfælde er der brugt tricks af erfarne håndværkere.

Så hvis det er meningen at hænge lette gardiner på et letvægtsgardin, så bores huller til dowels på ikke-stive vægge på en sådan måde, at deres diameter er mindst 12 mm. I dette tilfælde bores der først med en tynd bore og derefter med en tykkere.

Det er bedre, hvis der anvendes flere typer øvelser, og denne proces vil forekomme meget omhyggeligt og gradvist i 3-4 trin til den nødvendige diameter. Endvidere indsættes ikke en sædvanlig dowel i det borede hul, men et fastgørelsesorgan i form af en sommerfugl, større i diameter, som, når den er skruet ind, er i stand til at åbne som sådan. Dette vil gøre det muligt for ham bedre at holde fast på gipsvæg eller skumbeton.

Billede af skruer med dowel butterfly.

For tunge strukturer med massive gardiner kan denne fastgørelsesmetode imidlertid ikke give denne pålidelighed, da disse materialers skrøbelighed ikke vil tillade, at dowel og skruen holdes under for høj belastning.

Derfor er det her først nødvendigt at fastgøre metalbjælken eller træbjælken til flyet, og kun derefter fastsætte beslagene på dem.

Endelig

Hængende gardiner på specielle enheder, der skal fastgøres til væggardinet.

Når du installerer tagskægget, skal du ikke glemme at hænge enhederne til gardiner og gardiner på det, ellers vil der ikke være mening i et sådant design. Nå, de, der har brug for yderligere oplysninger om dette emne, kan se videoen i denne artikel.

Sådan fikseres tagene til væggen

Moderne producenter af tagskærme produkter overholder den generelle teknologi for deres fastgørelse.

Afhængigt af bygningens konstruktion kan det fastgøres til væg og loft ved hjælp af dykker.

Fastgørelsesmetoder afhænger af konceptet konstruktion, som er valgt i overensstemmelse med rummets overordnede design. Fastgørelse af tagskæggene kan nemt laves med hånden uden hjælp fra en specialist.

Generelle installationsregler

Så hvordan skal du lave tagene på væggen? Først skal du bestemme parametrene og tage højde for nogle nuancer.

Layout af tagskægget i forhold til vinduet.

 1. For en positiv visuel opfattelse er det værd at vælge en cornice, der rager ud mindst 15 cm ud over vinduets sidegrænser.
 2. Skelettet skal være ca. 10 cm væk fra loftet.
 3. Hvis designet overstiger 2 meter, tilføjes yderligere beslag, ensartet placeret langs hele længden, nødvendigvis.
 4. Hvis væggene syes med gipsplader, vælges lange fastgørelseselementer til tagskægget, der trænger gennem pladen i tykkelsen af ​​hovedvæggen. Til dette formål anvendes dowels med en lang trykzone og en stålkørende søm.
 5. Det er nødvendigt at måle vægten af ​​fremtidige gardiner med taggenes evne til at modstå dem.
 6. Installeret cornice bør ikke forstyrre åbningen eller lukningen af ​​vinduet.
 7. Til fastgørelse af bærebjælkenes understøtningselementer er det sikrere at bruge kløfter med en diameter på 8 mm og skruer. Det anbefales ikke at fastgøre tagene til væggen med skruer.
 8. Hvis loftet har en lille roll, skal mærkning af beslagene laves ikke i forhold til niveauet, men i forhold til loftplanet, det vil sige den angivne afstand noteres fra loftet.

Nødvendige værktøjer til montering af tagskæggene

Moderne producenter forsøger at lette installationen af ​​deres produkter så meget som muligt og for at minimere den forberedende installationsproces. Derfor er det nødvendige sæt fastgørelsesanordninger altid færdiggjort sammen med tagskæggene. Hvis der af en eller anden grund ikke er nogen fastgørelsesanordninger, så er det bedre at købe en 8 mm dowel-negle, skruer og små skruer. Normalt fastgøres en træ- og plastikbeslag med en dowel, og til fastgørelse af metalstrukturen vil det tage 3 dowels-negle til hver beslag.

Ordningen om fastgørelse af cornice til strækloftet.

For at installere tagskæggene på væggen skal du helt sikkert bruge værktøjer som:

 • niveau;
 • borer og borer til beton;
 • målebånd;
 • en blyant
 • Phillips skruetrækker;
 • lille hammer;
 • trappestige.

Fastgør tagene på væggen

I dag er enkle væggitter med en eller to guider meget populære. Designets enkelhed påvirker ikke dets spektakulære karakter. Fastgørelsesanordninger til klodserne fra forskellige fabrikanter kan variere lidt, men de har for det meste et lignende installationsprincip. En simpel væg cornice består af en støtteplade, en kasket, der dækker støtten, et stativ / konsol til beslaget og en cornice. Et cantilever rack indsat i understøtningselementet skaber den nødvendige afstand mellem vinduesåbningen og tagene. Tagene skal placeres således, at gardinerne ikke rører vindueskarmen eller fremspringende batterier.

Ordningen om fastgørelse af tagene til væggen.

 1. Installation af tagskægget begynder med mærkningen af ​​væggen i henhold til designelementerne på tagskægget. Ved hjælp af et niveau, et målebånd og en blyant er placeringen af ​​de understøttende elementer markeret. Ved de markerede punkter fastgøres beslagene, og hullerne i dem til dowel-neglene er angivet.
 2. På de markerede steder bores der et hul, hvorved dykkerne sættes ind i en boremaskine med en installeret borekrone på beton.
 3. Endvidere påføres væggen på væggen og fastgøres med skruer.
 4. Monteringspladen (hælen) er lukket med en kasket, der er fastgjort med en eller to små skruer.
 5. Armstativet er indsat i en kop og er også fastgjort af en lille lille skrue.
 6. På beslagene på beslagene er der en cornice, som også kan fastgøres med tandhjul eller forblive i fri position.

Montager til taggitter til skrøbelige overflader

Fastgørelsen af ​​cornice til gipsvæggen ved hjælp af en dyvel sommerfugl

Standard sæt af skruer, der tilbydes af fabrikanter, er kun egnet til betonvægge. For at feste tagene til væggen af ​​skrøbeligt materiale, f.eks. Fra skumbeton, er det nødvendigt på en særlig måde. Diameteren af ​​borehullet til dowel bør være 12 mm. Men sådanne huller er designet til skruer af passende længde og tykkelse. Derfor indsættes dykker med de mindste parametre i dykkerne med stor diameter og længde. Fabriksfastgørelser til cornices er normalt ikke designet til løse vægge.

Boring gipsbeton og skum betonvægge skal fases og med forsigtighed. Brændbart materiale smuldrer nemt og bryder ud på de mest upassende steder. For det første bruges en tynd bore, og så bores hullet til den ønskede diameter. Hvis en slagboremaskine anvendes til boring, skal den indstilles til rotationsindstilling - uden chokoscillationer.

Den skrøbelige gipsvæg af en hvilken som helst tykkelse tillader ikke skruen at blive i den. Derfor er det selvsagt, når man monterer gipsplader, at bestemme, hvordan cornice vil blive fastgjort: til en træbjælke eller til en metalprofil. Hvis disse foranstaltninger blev ignoreret, skal vedhæftningen gennemføres med gipsplaster til hovedvæggen ved hjælp af lange dowels.

Når meget lyse gardiner antages, kan specielle fastgørelsesdele anvendes til gipsplader til gipsplader, f.eks. En "sommerfugl". Et sådant fastgørelsesorgan til tagskægget, når det skrues ind, åbner sig fra bagsiden af ​​gipspanelet og fastgør aftagningsdelen fast. Det skal bemærkes, at denne montering har en lukkertid på 5 kg.

At feste cornice til væggen er meget enkel. Selv en person uden særlig erfaring kan producere et så simpelt arbejde.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Rumindretning sker ofte ved hjælp af gardiner. Disse attributter suppleres af smukke og unikke tagbøjler, der passer perfekt ind i interiøret. Det er vigtigt at vælge og installere sådanne systemer. Der er mange modifikationer af sådanne understøtninger. Derfor, hvis du ikke ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen, bør du konsultere en erfaren specialist.

Finesser af processen

En bred vifte af tagger ganske bredt, hvilket giver dig mulighed for at kombinere dem med mange typer gardiner. Samtidig kan deres længde nå betydelige størrelser. Sådanne strukturer skal fastgøres fast til ikke mindre end 3 beslag. Hvis små børn bor i huset, skal lukkede fastgørelsesdele anvendes. Ved installation er det vigtigt at tage højde for afstanden mellem vinduet og gardinerne, hvilket afhænger af længden af ​​beslagene eller placeringen af ​​suspensionerne i loftet. Denne værdi skal være 10 cm, men det er ikke nødvendigt.

Hvis gardinerne lukker batteriet, så er der mellem disse elementer en afstand på 3-5 cm, hvilket giver optimal ventilation.

Inden du vedhæfter stangen, skal du vælge design og størrelse. Mange argumenterer for, at den skulle stikke rundt om vinduets bredde med ca. 15 cm. Fastgørelsen sker kun med højkvalitetsfastgørelser, der kan understøtte gardinens vægt.

Monteringsmuligheder

Eaves er den integrerede egenskab af hvert lejlighedshus. Det understøtter gardinerne og giver dem et bestemt udseende. For at denne struktur skal kunne tjene i lang tid, skal den være sikkert fastgjort til loftet eller væggen.

Moderne gardinstænger er lavet af forskellige materialer, men næsten alle er udstyret med identiske fastgørelsessystemer. Konventionelt kan fastgørelserne af disse strukturer opdeles i flere typer:

 1. Ramme. Denne fremgangsmåde indebærer fastgørelse af tagene til bunden direkte gennem selve rammen. Dette kan omfatte plast- eller aluminiumsdæk, som er udstyret med specielle riller til bevægelse af suspensioner.
 2. Fastgørelse med beslag. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige, da den er udstyret med næsten alle typer tagskinner (træ, snor, ende osv.). Særlig opmærksomhed her skal betales til listerne, som skjuler beslaget ved hjælp af en ekstern strimmel. Denne type vedhæftning kan bruges på næsten alle typer konstruktioner, herunder på dækmodeller.

Afhængig af fastgørelsesstedets placering kan du vælge disse typer af fastgørelsesdele:

 • Vægmonteret. Eaves er fastgjort direkte til væggen med skruer eller dowels. Mange modeller af parentes er udstyret med udtrækkelige albuer, som gør det muligt at justere afstanden fra vinduet til gardinerne. Blandt fordelene ved denne tilgang er forskellige designs af fastgørelsessystemer, såvel som dets enkelhed. Du kan installere en sådan cornice selv uden nogen færdigheder. Men designet reducerer visuelt højden af ​​rummet. Nogle modeller af parentes er korte, hvilket ikke tillader at få den ønskede afstand fra væggen til gardinerne. Strukturerne er ude af stand til at modstå betydelig vægt og skal derfor forstærkes med yderligere fastgørelsesdele.
 • Loft. Fastgør basen til loftet. Det skal bemærkes, at der er specielle anordninger, der gør det muligt at fastsætte strukturen på både beton og gipsplader. Denne type vedhæftning er i stand til at modstå betydelige belastninger, såvel som visuelt udvider rummet. Ved hjælp af loftbøjler kan du installere tagbjælken næsten hvor som helst i rummet og opdele den i flere zoner. Men installation er ikke mulig i hængende lofter, medmindre der er udarbejdet særlige huller til fastgørelsesanordninger.

Bemærk venligst, at dækbaserede strukturer og produkter med parentes kan monteres på disse overflader. Sidstnævnte mulighed adskiller sig kun i form af fastgørelsesanordninger.

tilbehør

Moderne taghuller repræsenterer enkle kombinerede produkter. Dette giver dig mulighed for at vælge visse af dens elementer til din smag. Markedet af komponenter til tagskinner er ret forskelligt. Det omfatter mange produkter, der kan opdeles i flere grupper:

 1. Fasteners. Dette omfatter alle produkter med hvilke strukturen er fastgjort til basen.
 2. Beslag. Disse produkter kommer i forskellige former og størrelser. Du kan finde både runde og rektangulære designs på markedet.
 3. Nøgleelementer. Disse omfatter ringe til tagskinner, stik, suspensioner og andre produkter, der er nemme at udskifte.

Bemærk venligst at disse produkter ikke er standardiserede. Derfor, hvis du har brug for at reparere en brudt del, anbefales det at vælge en højkvalitets analog.

Hvordan indsamles?

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal den være færdigmonteret. Denne proces afhænger direkte af produktmodellen.

Den består af et solidt metalark, som udelukker sin samling. Nogle modifikationer af metalet suppleres med parentes. For at rette dem skal du stramme flere bolte for at danne et komplet system.

Den enkleste mulighed er en cornice i form af et dæk.

Det sværeste at samle er en to-rækken cornice. Denne proces består af følgende på hinanden følgende trin:

 1. Først og fremmest bliver hængende ringe til gardiner sat på røret. Deres antal afhænger af lærredets størrelse og dens vægt.
 2. Herefter sættes der parentes på rørene på hver side. Disse designs er udstyret med specielle riller, hvor kronen er placeret. Det er vigtigt at sætte disse elementer symmetrisk. Dette sikrer ensartet belastningsfordeling.
 3. Når rørene er klædt, er de fastgjort med specielle skruer eller bolte. Ofte udstyre fabrikanter røret og beslaget med specielle riller, der skal kombineres. Dette gør samlingen lidt lettere.
 4. Monteringsproceduren gennemføres ved at installere stik, som kan være plast eller metal.

Vigtige nuancer

Montering af tagbøjlerne er en simpel operation, der kræver lidt omhu og overholdelse af producentens anbefalinger, hvilket vil tage højst 20 minutter. Men det er vigtigt ikke bare at rette strukturen, men også at passe det korrekt ind i interiøret.

Installation af tagskæggene kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 • I første omgang skal du vælge den type design, der passer til stilen på dit værelse. Længden af ​​understøtningen skal være lidt større end bredden af ​​vinduesåbningen. Dette vil gøre det muligt at dække det med høj kvalitet gardiner.
 • Det næste trin er markup. Tagene skal placeres i en afstand af 10 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen. Samtidig skal man være opmærksom på om konstruktionen forhindrer åbningen af ​​rammen. Hvis dette ikke sker, kan du negle ned ad taggen og nedenunder. Det anbefales at markere cornice med hjælp fra en assistent. Dette vil justere strukturen i forhold til loftet og andre fly. Men basen skal altid tages loft. Når alt er justeret, er stederne under fastgørelserne simpelthen markeret. Dette skal gøres så præcist som muligt, så der ikke er nogen forvrængning. Det er også vigtigt at være opmærksom på symmetrien i monteringssystemerne.

Mange eksperter anbefaler at bruge den tredje beslag, hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m. Det giver optimal stabilitet.

 • Processen slutter med fiksering af produktet. Til dette dannes huller til dowels og skruer på stedet. Hvis væggen er lavet af bløde materialer (træ), kan du straks feste beslaget med en skrue eller negle den. Typen af ​​fastgørelsesmiddel vælges af husets ejer, afhængigt af overfladens egenskaber.

Installationen af ​​loftets tagriller forekommer praktisk taget i overensstemmelse med samme algoritme. Kun flyet i forhold til hvilken justering er ændret. Det skal bemærkes, at når du installerer i loftet, skal du være opmærksom på afstanden mellem væggen og kronen. I dette tilfælde skal gardinerne ikke hvile på vindueskarmet og danne en parallel med væggen.

Afstand fra loftet

Når du installerer tagpladerne, er det vigtigt at vælge det rigtige sted for dets placering. Et af kriterierne for at være opmærksom på er afstanden fra strukturen fra loftet. Denne værdi er ikke reguleret af standarder eller design anbefalinger. Den optimale afstand er området fra 5 til 15 cm fra overfladen. Men ingen plager udlejeren til at flytte cornice højere eller lavere. Det vigtigste er, at produktet med gardiner passer perfekt til det primære interiør.

Bemærk, at når man markerer eksperterne, anbefaler man at fokusere på loftets plan, og ikke på niveau eller vinduesvinduet.

Sådan repareres til gipsvæg?

Gipsplader lofter er meget populære i dag og er monteret af mange boligejere. Ulempen ved dette materiale er, at den ikke har tilstrækkelig styrke. Men samtidig er det stadig muligt at installere tagpladerne på en sådan overflade ved hjælp af flere typer fastgørelsesanordninger:

 1. Udvidelige dowels. Dette kan omfatte en dyvel sommerfugl og dowel paraply. Et træk ved denne fastgørelsesanordning er, at når skruen skrues fast, bøjer den indvendige del sig og danner et stort lagerområde. Dette giver på en eller anden måde mulighed for at reducere trykket på gipspladen. Denne installationsmetode er kun egnet til gardiner af lav vægt.
 2. Anker. Denne mulighed for at fastgøre tagene til gipspladens loft giver dig mulighed for at modstå betydelig vægt. Bemærk at længden af ​​ankeret skal være større end tykkelsen af ​​arket, nogle få centimeter. Dette skyldes det faktum, at fastgørelseselementer er fastgjort i hovedloftet, som ofte tjener som en betonplade.

For at fikse ankeret laver de i første omgang et gennemgående hul og går ind i loftet med ca. 4-5 cm. Derefter køres krogen ind i hullet. Det resulterende system giver dig mulighed for at modstå gardiner med stor vægt.

Den samme algoritme til placering af tagskæggene svarer til den, der anvendes til almindelige overflader. Her skal du også omhyggeligt markere og indstille præcis alle elementer i forhold til alle fly.

Mest sandsynligt er ordene upassende her: det er bedre at se en gang end at høre! Følgende samling viser spektakulære eksempler i interiøret.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen, se følgende video.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Sådan fikseres tagene til væggen

Sådan fikseres tagene til væggen

 • Generelle installationsregler
 • Nødvendige værktøjer til montering af tagskæggene
 • Fastgør tagene på væggen
 • Montager til taggitter til skrøbelige overflader

Moderne producenter af tagskærme produkter overholder den generelle teknologi for deres fastgørelse.

Afhængigt af bygningens konstruktion kan det fastgøres til væg og loft ved hjælp af dykker.

Fastgørelsesmetoder afhænger af konceptet konstruktion, som er valgt i overensstemmelse med rummets overordnede design. Fastgørelse af tagskæggene kan nemt laves med hånden uden hjælp fra en specialist.

Generelle installationsregler

Så hvordan skal du lave tagene på væggen? Først skal du bestemme parametrene og tage højde for nogle nuancer.

Layout af tagskægget i forhold til vinduet.

 1. For en positiv visuel opfattelse er det værd at vælge en cornice, der rager ud mindst 15 cm ud over vinduets sidegrænser.
 2. Skelettet skal være ca. 10 cm væk fra loftet.
 3. Hvis designet overstiger 2 meter, tilføjes yderligere beslag, ensartet placeret langs hele længden, nødvendigvis.
 4. Hvis væggene syes med gipsplader, vælges lange fastgørelseselementer til tagskægget, der trænger gennem pladen i tykkelsen af ​​hovedvæggen. Til dette formål anvendes dowels med en lang trykzone og en stålkørende søm.
 5. Det er nødvendigt at måle vægten af ​​fremtidige gardiner med taggenes evne til at modstå dem.
 6. Installeret cornice bør ikke forstyrre åbningen eller lukningen af ​​vinduet.
 7. Til fastgørelse af bærebjælkenes understøtningselementer er det sikrere at bruge kløfter med en diameter på 8 mm og skruer. Det anbefales ikke at fastgøre tagene til væggen med skruer.
 8. Hvis loftet har en lille roll, skal mærkning af beslagene laves ikke i forhold til niveauet, men i forhold til loftplanet, det vil sige den angivne afstand noteres fra loftet.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Nødvendige værktøjer til montering af tagskæggene

Moderne producenter forsøger at lette installationen af ​​deres produkter så meget som muligt og for at minimere den forberedende installationsproces. Derfor er det nødvendige sæt fastgørelsesanordninger altid færdiggjort sammen med tagskæggene. Hvis der af en eller anden grund ikke er nogen fastgørelsesanordninger, så er det bedre at købe en 8 mm dowel-negle, skruer og små skruer. Normalt fastgøres en træ- og plastikbeslag med en dowel, og til fastgørelse af metalstrukturen vil det tage 3 dowels-negle til hver beslag.

Ordningen om fastgørelse af cornice til strækloftet.

For at installere tagskæggene på væggen skal du helt sikkert bruge værktøjer som:

 • niveau;
 • borer og borer til beton;
 • målebånd;
 • en blyant
 • Phillips skruetrækker;
 • lille hammer;
 • trappestige.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fastgør tagene på væggen

I dag er enkle væggitter med en eller to guider meget populære. Designets enkelhed påvirker ikke dets spektakulære karakter. Fastgørelsesanordninger til klodserne fra forskellige fabrikanter kan variere lidt, men de har for det meste et lignende installationsprincip. En simpel væg cornice består af en støtteplade, en kasket, der dækker støtten, et stativ / konsol til beslaget og en cornice. Et cantilever rack indsat i understøtningselementet skaber den nødvendige afstand mellem vinduesåbningen og tagene. Tagene skal placeres således, at gardinerne ikke rører vindueskarmen eller fremspringende batterier.

Ordningen om fastgørelse af tagene til væggen.

 1. Installation af tagskægget begynder med mærkningen af ​​væggen i henhold til designelementerne på tagskægget. Ved hjælp af et niveau, et målebånd og en blyant er placeringen af ​​de understøttende elementer markeret. Ved de markerede punkter fastgøres beslagene, og hullerne i dem til dowel-neglene er angivet.
 2. På de markerede steder bores der et hul, hvorved dykkerne sættes ind i en boremaskine med en installeret borekrone på beton.
 3. Endvidere påføres væggen på væggen og fastgøres med skruer.
 4. Monteringspladen (hælen) er lukket med en kasket, der er fastgjort med en eller to små skruer.
 5. Armstativet er indsat i en kop og er også fastgjort af en lille lille skrue.
 6. På beslagene på beslagene er der en cornice, som også kan fastgøres med tandhjul eller forblive i fri position.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Montager til taggitter til skrøbelige overflader

Fastgørelsen af ​​cornice til gipsvæggen ved hjælp af en dyvel sommerfugl

Standard sæt af skruer, der tilbydes af fabrikanter, er kun egnet til betonvægge. For at feste tagene til væggen af ​​skrøbeligt materiale, f.eks. Fra skumbeton, er det nødvendigt på en særlig måde. Diameteren af ​​borehullet til dowel bør være 12 mm. Men sådanne huller er designet til skruer af passende længde og tykkelse. Derfor indsættes dykker med de mindste parametre i dykkerne med stor diameter og længde. Fabriksfastgørelser til cornices er normalt ikke designet til løse vægge.

Boring gipsbeton og skum betonvægge skal fases og med forsigtighed. Brændbart materiale smuldrer nemt og bryder ud på de mest upassende steder. For det første bruges en tynd bore, og så bores hullet til den ønskede diameter. Hvis en slagboremaskine anvendes til boring, skal den indstilles til rotationsindstilling - uden chokoscillationer.

Den skrøbelige gipsvæg af en hvilken som helst tykkelse tillader ikke skruen at blive i den. Derfor er det selvsagt, når man monterer gipsplader, at bestemme, hvordan cornice vil blive fastgjort: til en træbjælke eller til en metalprofil. Hvis disse foranstaltninger blev ignoreret, skal vedhæftningen gennemføres med gipsplaster til hovedvæggen ved hjælp af lange dowels.

Når meget lyse gardiner antages, kan specielle fastgørelsesdele anvendes til gipsplader til gipsplader, f.eks. En "sommerfugl". Et sådant fastgørelsesorgan til tagskægget, når det skrues ind, åbner sig fra bagsiden af ​​gipspanelet og fastgør aftagningsdelen fast. Det skal bemærkes, at denne montering har en lukkertid på 5 kg.

At feste cornice til væggen er meget enkel. Selv en person uden særlig erfaring kan producere et så simpelt arbejde.

Metoder til fastgørelse af gardinskinner til gardiner til loft og vægge

Vi har allerede talt om gardiner og typer af taggrunde til dem i en tidligere artikel.

Valget er lavet, det er fortsat at købe tagpladerne og installere det korrekt, alt efter din ide.

Det er bedre at montere tagskæggene efter færdiggørelsen af ​​byggeri og reparationsarbejde, efter at have klistret vægge og male lofterne.

I dag vil vi snakke mere detaljeret om metoderne til fastgørelse af loft og vægkanaler og de vanskeligheder, der kan opstå.

Gå til butikken, vi tager målinger.

Før du køber den cornice du kan lide, lav de nødvendige mål: vinduets bredde eller væggen som helhed. Afstanden fra sidevæggene til tagskæggene kan være forskellig for hver type tagskærme.

Hvis det er meningen at hænge lysgardiner bestående af en eller to dele, som elegant rammer vinduesåbningen, så kan tagbøjlerne hænges over vinduet med udragende kanter med 10-25 cm. Hertil kommer en væggrænse, der består af en bar.

Eaves må ikke forhindre vinduet åbning, digteren skal have det mindst 5 cm over åbningen. Når du installerer en flerrøret cornice, er det vigtigt at overveje fjernelsen fra væggen, gardinerne må ikke berøre vindueshåndtagene, batteriet og den fremspringende del af vindueskarmet. Derudover må der foretages målinger fra rækken tættest på vinduet.

Cornice kan også fastgøres til hele bredden af ​​væggen med en vinduesåbning: fra den ene sidevæg til den modsatte, afhænger alt af gardinens design. Så nogle typer tagskinner, for eksempel til et rullet gardin, fastgøres direkte til en vinduesramme.

Kom i gang

Normalt sælges cornices med et sæt fastgørere. Overvej nu funktionerne ved fastgørelsen af ​​forskellige systemer.

Belægningen kan fastgøres både på væggen og i loftet.

Hvordan tilslutter du tagene til væggen? Marker stedet for vedhæftning og sæt mærker til hullerne. Bor dem med en boremaskine. Borens bredde skal svare til dybdebredden, hullets dybde skal svare til dybden. Den korte cornice er monteret på to beslag med en bomlængde på mere end 2,4 m, det anbefales at installere en ekstra beslag i midten.

Et plast- eller metaldæk kan også monteres i to versioner. Hvis det ikke er muligt at installere et loftkorn til gardiner (stræklofter, ujævne lofter eller gipspladerlofter, der ikke er beregnet til tunge gardiner), skal du bruge specielle beslag, der er fastgjort til dæket.

Monter cornice til loftet

Gennem hullerne i ledgen med blyant gør vi markeringer på loftet (steder til boring af huller til dowels).

Dækmontering til vægbeslag

Eaves dæk kan etableres med roterende elementer. Ved kantene på tagskæggene er der monteret specielle stikpropper, skruer af rundformede skruer er lukket med rundformede stik.

Ofte er længden af ​​standard gardin stænger måske ikke nok, så der er tilsluttede elementer til salg. Skær den ønskede længde af den manglende del og tilslut den med hoveddelen. De to dele er tæt ved hinanden uden at forstyrre bevægelsen af ​​kroge-løbene. Derudover sælges tagplader til dekoration eller maskering af plastikbånd.

Flere dekorative lookrammer. De er fastgjort på samme måde som normalt.

Det er muligt, selv på reparationsstadiet at give en særlig niche til montering af loftet. Her er nogle muligheder for at gemme loftet cornice.

Hvis du ikke har planer om at installere ophængte og nedhængte lofter, kan du skjule kronen ved at arrangere en niche på følgende måde: En træblok er fastgjort til loftet, beklædt med gipsplader eller blot malet.

For at forhindre, at tømmeret ser spinkelt ud, rammes det og væggene omkring omkredsen med en loftsstøbning (plint) af skumplast eller polyurethan. Dens bredde skal svare til barens bredde. Enkel og original løsning.

Denne indstilling ligner den forrige. Forskellen er, at der er et ophængt loft lavet af gipsplader.

Sådan en loftsdragt i flere tilfælde:

 • justering af lofter (korrigering af krumning, når gulvpladerne ikke er nøjagtige);
 • Enhed med ekstra prikklamper;
 • Enheden af ​​ekstra lydisolering, som sys op med ark af HL.

Mulighed for nichemontage til loftet, når der monteres et strækloft. Profilen til fastgørelse af lærredens strækloft er fastgjort til stangen. Ceiling cornice frit fastgjort til betonbasen.

I alle tre tilfælde kan dekorativ belysning arrangeres i en niche ved at banke en LED stripe. I stedet for en træbjælke kan du lave en ramme af metalførere, som er beklædt med gipsvæg. I dette design kan du tilbyde spotbelysning.

Mekanismen af ​​romersk eller rullegardiner fastgjort på flere måder. For eksempel på den øvre skråning, i dybden af ​​vinduesåbningen. I dette tilfælde må længden af ​​tagene ikke overstige åbningens bredde. Eller over vinduesåbningen, hvor cornice normalt står for en åbning på 5-10 cm. I det første tilfælde er det et loftmontering, i det andet - en vægmontering.

Den vejledning, der er vedhæftet kittet, hjælper med at håndtere løftemekanismen. Men det er muligt at lave et romersk gardin med egne hænder ved hjælp af skrotmaterialer (trætræer, klæbebånd, metal- eller plastskiver, snor, lærredgardiner).

Tagene til japanske paneler adskiller sig fra de sædvanlige tagbøjninger af systemet med specielle guider, som panelerne er fastgjort til borrelåget. Guider flytter langs tagene og kan styres mekanisk eller automatisk.

Guide skinner er installeret i slidserne af tagskægget som kroge-løbere og bevæger sig frit langs dem. Antallet af lameller varierer fra to til fem. Cornice er monteret som et loft eller vægdæksel med dykker og skruer.

Afslutningsvis vil jeg gerne give et eksempel på designet af et buet vindue uden brug af en cornice.

Kroge er monteret rundt om buen, de er skruet ind i præhammerede dowels rundt om vinduet på lige afstande. Og på krogen sættes på gardinet på grommen. Afstanden mellem grommets er større end afstanden mellem kroge, hvorfor gardinet opsamles i lige lodrette folder.

Derudover opfanges gardinet af en bue eller ledning. Enkel og original.

Sådan repareres corniceen

Efter færdiggørelsen af ​​reparationen samt færdiggørelsen af ​​alle færdiggørelsesarbejderne vil du have hyggelige problemer med implementeringen af ​​dine ideer om design af dit interiør. Antag at du allerede har besluttet valget af taggrunde og gardiner. Hvis du beslutter dig for at klare dig uden hjælp, skal du læse omhyggeligt læse instruktionerne og vejledningen til installation af det, inden du lægger taggen til. Hvis du er interesseret i en enklere løsning, kan du vælge om gardinstænger. De sælges med et komplet sæt af alle nødvendige armaturer.

Cornices er træ, plast, snoet og metal, kan fastgøres både til loftet og til væggen.

Eaves er lavet af forskellige materialer: fra plast, træ eller metal. Der er også forskellige typer af hans designs. For eksempel, hvis du vil hænge noget en (gardin eller tyl), kan du bruge en enkelt række cornice. Følgelig er to-rækken cornice designet til gardiner og tyl, og tre-rækken gardin til gardiner, tyll og pelmets. Før du lægger taggen sammen med tre rækker, er det endnu en gang værd at sørge for, at væggen er stærk nok, da denne type konstruktion kan være meget besværlig. Derudover er det meget vigtigt, at alle målinger udføres korrekt.

Installation af tagskinner

For at rette på tagene skal du:

 • stigen;
 • skruetrækker;
 • Punch;
 • konstruktion niveau (niveau);
 • målebånd;
 • simpel blyant
 • dykker med skruer.

Tagene til stræklofter er fastgjort til træet ved hjælp af ringe, hvor huller først skal laves.

For at sikre den mest pålidelige fastgørelse af tagskægget gør det ikke ondt at kende nogle finesser. Mange mestre anbefaler at bruge epoxy. For at tunge strukturer skal holde fast, læg en lille mængde af dette materiale ind i hullerne til fastgørelsesanordninger, og skru derefter i skruerne. Efter at harpiksen er helt tør, kan du begynde at installere taggen.

Først og fremmest skal du sørge for, at konstruktionen ikke forstyrrer vinduet, inden du installerer tagskæggene. Derudover skal du huske på, at hvis længden af ​​beslagene kommer i spidsen med den fremspringende del af vinduet, falder gardinerne på vindueskarmet. Det er nødvendigt at forudse dette lige før starten af ​​installationsarbejdet.

Hvis du ikke vil installere tagskæggene i hele væggen, er det meget vigtigt, at mærkerne på kanterne af vinduesåbningen er så symmetriske som muligt. For ikke at forveksle med afstanden, skal du bruge et niveau og et målebånd.

For at fastgøre beslaget af en plast- eller trækonstruktion er en skrue og en dowel nok, og mindst tre vil være nødvendige for at installere en metal cornice.

Først og fremmest bores hullerne til dybden, efter at den er monteret med selvdrejende skruer, er det nødvendigt at styrke beslaget. Som du forstår, skal du påbegynde det nødvendige antal ringe til gardiner, inden du begynder at rette stangen. Når du installerer stangen bagved beslaget, skal du gå rundt om ringen, så ringene ikke glider af stangen, og desuden bruger de flereones som dekorativt element.

Installation af runde tagskinner gør det selv

Borede huller i plastikhornet bør være lidt mindre end diameteren af ​​boreskruerne.

Hvis dette er første gang du installerer en sådan installation, bør du foretrække en rund cornice. Fordi vedhæftningen ikke kræver særlige færdigheder, kan du klare denne opgave uden at ty til hjælp udefra.

Køb et design, læs omhyggeligt indholdet af pakken. Til montering af en rund cornice med en længde på mere end 2 m, skal du bruge tre beslag. Det ekstra element er monteret midt i strukturen og giver en garanti for, at den i fremtiden ikke vil bøje. Til sådanne formål skal du normalt bruge åbne parenteser, der gør det muligt at fjerne baren.

Som regel bør gardinet have et lille indtryk fra batteriet og vindueskarmet. Dette bør overvejes, inden du lægger taggen på plads. Den øverste kant af gardinet bør kantes med specialtape. Dens formål er at give glatte folder. Efter at have trukket tråden ind i båndet, tråser de ringene og trækker 10 cm fra hinanden.

Rail cornice

Beslagene skal vælges på basis af bredden af ​​corniceen og fastgør dem til væggen med skruer.

Denne model af cornice kan installeres i loftet eller, hvis det ønskes, til væggen. Beslag, skruer, kroge, ruller og propper er inkluderet i skinneskinnet. Dette design er kendetegnet ved sin fleksibilitet og lethed, i forbindelse med hvilken det er mere egnet til tyl eller lysgardiner.

Inden du lægger skinneafskærmningerne på plads, er det nødvendigt at lave en markering. Husk, at når du monterer strukturen på væggen, skal kanterne placeres omkring 7 cm højere end vinduets åbning. Hvis du beslutter dig for at fastgøre skinneafskærmningerne til loftet, er det vigtigt at overveje alle detaljer i layoutet (varmebatteri, vindueskarm).

For ikke at forveksle med fastgørelsesstedet skal du have et niveau. Når du har markeret punkterne for skinnen fra begge sider, skal du udføre samme procedure for fastgørelse af beslagene. Huller er lavet på markerede steder, hvorved beslagene efterfølgende skrues. For dem er den næste fase af arbejdet vedhæftet skinne. Yderligere alle skruer er reguleret og begrænsere sættes.

Montering af profilafskærmningen derhjemme

Plastic cornice er let savet til den ønskede længde med en hacksav til metal

Denne type konstruktion er normalt fastgjort til loftet, men i dette tilfælde har du også et valg. Byggemarkedet har en bred vifte af profilrammer. Installering af denne model af konstruktion udføres på samme princip som skinneskovlen.

Hvordan laver man strenget cornice? String cornice har en base i form af en polymer eller stål streng, designet til at sikre gardiner. Denne type konstruktion er kun egnet til lysgardiner. String cornice i de fleste tilfælde fastgjort til loftet. For at gøre dette skal du bore huller i det, montere dowels og skrue de nødvendige skruer. Strengen trænges ind i bjerget og fastgøres så sikkert.

Hvad skal man gøre med betonens klipper? Beton cornice er et almindeligt tomt dæk, som forbinder baguettebaren. Samlingen af ​​konstruktionen og alt efterfølgende installationsarbejde er ønskeligt at producere ifølge instruktionerne.

Det første skridt er at bore huller til dowels. Ved hjælp af beslag skal strukturen fastgøres til væggen. I nogle tilfælde er det øvre plan af betonafskærmningerne også skruet op til loftet.

Hvordan laver man cornice på gipsvæggen? Grundprincippet er det samme. Men for en stærk fixering af strukturen er det værd at bruge specialdesignede dowels "sommerfugle". På grund af det faktum, at sidevægene af sådanne dowels tendens til at være rettet, vil fastgørelsen af ​​cornice være så pålidelig som muligt.