Fastgørelse "sommerfugl" til gipsvæg: dimensioner og typer dowels

"Butterfly" dowel til gipsvæg er en fastgørelsesanordning, som bruges ved arbejde med materiale med en tykkelse på 10-12 mm. Der er flere typer dowel-negle til at arbejde med gipsvæg, de har alle et andet formål. "Butterfly" dowel er nødvendig for fastsættelse af lamper, bundplader, gardinstænger.

Hvad er det

Dowel-nail "butterfly" består af en skrue og en plastikdel, der ligner sommerfuglvinger. Det særlige ved denne lukning er, at når vridningen er vinklet, er vingerne rettet og presset mod bagsiden af ​​gipspladen. Dette giver dig mulighed for at fordele belastningen, hvilket er et stort plus, når du arbejder med et så skrøbeligt materiale som gips.

Også denne dowel-negle har specielle ribbet områder, der ikke tillader det at rulle i gipspladen. På indersiden af ​​hovedet er der også en ribbing, som ikke tillader fastgørelseselementet at folde.

Det adskiller sig fra andre tyve negle i vægt, som kan modstå. Tilladt belastning - op til 20 kg.

Dowel "butterfly" kan være:

Den mest almindelige type er en plastik. Det er billigt at fremstille og derfor bredt tilgængeligt. Fordelen ved plastik og nylonfastgørelser i deres holdbarhed: de tjener ikke rust. Men de er bedre ikke at hænge tunge genstande.

Metal "sommerfugle" er mindre almindelige i salget og er dyrere end deres modstykker, men de kan modstå store belastninger. Nogle producenter dækker dem med specielle rustbeskyttelsesmidler, hvilket også er et plus.

Hvorfor har jeg brug for sommerfuglpluggen

Gipsvæg bruges til at justere væggene og skabe dekorative designs i interiøret. Dette er et skrøbeligt materiale, som ikke tåler tunge belastninger. Derfor anbefales det ikke at hænge hylder og skabe på den. Kun små lamper og malerier må være fastgjort til det, men det kræver specielle davle-negle.

"Butterfly" dowel bruges også ved fastgørelse til spånplader, krydsfiner, GVL, samt for andet arkmateriale med en tykkelse på op til 12 mm.

Når man vælger en dowel af den specificerede type, skal dens dimensioner overvejes. Det er nødvendigt at vælge skruens længde og diameter korrekt for forskellige overflader:

 • Benlængden kan være fra 12 til 260 mm.
 • De mest almindelige diametre er 4, 8, 10 mm.

Fastgørelse dowel "butterfly"

Fastgørelse af denne type dowel-negle er ikke svært, selv en nybegynder mester vil klare dette. Arbejdsfaser:

 1. Et hul med en passende diameter bores i væggen. Mellem væggen og gipspladen skal der være en afstand, der er større end længden af ​​dowel'en.
 2. En dowel er indsat i hullet, men ikke helt.
 3. Holde dowel med tang, skrue i skruen (ikke helt).
 4. Så snart "sommerfuglens kronblade" åbnes, skal du sætte dybden helt og skrue skruen til enden.

Hvis du ikke er sikker på dine evner, kan du se pædagogiske videoer på internettet om at arbejde med denne type fastgørere.

Typer af gipsplugger

Ud over "sommerfuglen" findes der flere typer dowel-negle til gipsplader:

 • Molly. Denne fastgørelse er lavet af metal, så det kan modstå belastninger på op til 35 kg. Det svarer i princippet til "sommerfuglen": arket er fastspændt foran og bag, hvilket øger kontaktområdet.
 • Driva. Et andet pålideligt fastgørelsesmiddel til gipsvæg. Men det er ofte lavet af plastik, så det kan modstå mindre belastninger - op til 25 kg. Han vrider en skruetrækker, som en skrue. På grund af det specielle design holder pålideligt i en væg.
 • Foldende forår. Oftest bruges til gipsplader lofter, det kan hænges på en lysekrone eller potter. Men det skal huskes, at denne type ikke er egnet til stanseposer og andre tunge genstande. Den har plader, der holdes af en fjeder. Disse plader sættes ind i hullet i gipspladen, og fjederen løsner dem på grund af hvilken pålidelig fiksering der opstår.
 • Normal dowel-negle. Dette fastgørelsesmiddel anvendes, hvis der ikke er ledig plads mellem væggen og gipsvæggen. Et hul er boret i væggen, en plastdel er indsat og en skrue skrues.

Det er vigtigt! Vælg fastgørelsesdele til gips, hvis den vægt, han kan modstå. Det skal også huskes, at nogle typer (for eksempel en paraply) ikke kan demonteres, så du skal markere hullerne korrekt før installationen korrekt.

Det betragtes som den mest pålidelige fastgørelse til metalprofilen, på hvilken gipspladerne holdes. Hvis det er muligt, er det bedre i starten af ​​reparationen at placere det på de steder, hvor du skal montere hylder og andre genstande.

Dowel-nail "butterfly" bruges til at hænge på væggen af ​​gipspladet tv, lampe, ledningselementer og andre genstande, der vejer mindre end 20 kg. Dette er den mest almindelige form for fastgørelse, som produceres af forskellige producenter. Den mest pålidelige er metal dowel-negle med anti-korrosionsbehandling.

Dowels bruges til gipsvæg konstruktioner

Ved reparationer anvendes gipsvæg ofte som den primære overflade. False lofter, skillevægge er lavet af det, vægge er udjævnet. GKL har mange fordele i forhold til andre efterbehandling materialer. Men der er en stor minus - skrøbelighed. For at omgå denne ulempe producerer mange virksomheder fastgørelsesanordninger - dowels til gipsplader. Takket være disse monteringer kan du hænge på gipspladens væg og hylden og det store billede.

Hvad er en dowel

Om nødvendigt skal du lave et tungt billede på en gipsplademur, tilslut et tv til en skillevæg, hænge en lysekrone, du skal bruge specielle fastgørelsesdele, der ikke deformerer overfladen, men hold objektet på plads, mens du udfører dets funktioner. Disse fastgørelsesdele er dowels.

Et andet formål med dowels er at fastgøre elementerne i gipspladekonstruktionen under installationen. Fastgørelsen af ​​komponenterne i rammen til gipsvæg udføres hurtigt og effektivt.

Gipset til gipsvæggen har forskellige former i udseende. Afhængigt af formålet er den lavet af materialer, der er i stand til at realisere funktioner uden defekt.

Hver dowel er designet til integreret vægt

Hvordan skelne dowels med formål? Hvordan er fastgørelsesfastgørelser?

Typer af dowel til gips

Denne fastgørelsesanordning anvendes i mange reparations- og byggearbejder. Til gips er der nogle typer, der vil skabe styrken af ​​fiksering, mens overfladen forbliver uberørt.

Dowel spik til montering profiler

Den mest populære byggespidser til fastgørelse af profiler og bøjler til en betonvæg består af 2 dele. Den første del: spidsen - indeholder 2 sektioner, den er lavet af plastik. Den anden del er neglen, som kan påføres tråden. Til installation af rammen til gipsvæg anvendes dowel-nail størrelse 6/40, 6/60. Til fastgørelse af føringsprofilen til væggen er disse fastgørelsesanordninger gældende. For fastgørelsen af ​​suspensionerne er det imidlertid nødvendigt at anvende et metalanker, da en stor belastning er anbragt på suspensionen, som nylonduppen ikke kan modstå på grund af dens tekniske egenskaber.

Dowel-nail til fastgørelse af guideprofilen til betonvæggen

Dowel action

På plastikdelen er antennerne. De strækker sig ud, når et søm går ind i spidsen. Antenne er fastgjort i en betonvæg (mursten), mens du fastholder massen af ​​den hængende genstand. Hovedformålet med brugen af ​​fastgørelseselementer er fastgørelsen af ​​profiler til den hårde base under installation af rammen til gipsvæg.

Knauf dowel negle med forskellige manchetformer

Disse dowel-negle til gips er af 2 typer - den sædvanlige og restriktive manchet, som ikke tillader metal neglen at "falde" indeni.

Valgfæstelser i GVL

Dernæst betragter vi de mest populære muligheder og det, der kan snoet i et gipsvæg, for sikker fastgørelse af forskellige dekorative elementer.

Den nemmeste mulighed er at finde guideprofilen med en magnet og skru en stålskrue ind i den med en skruetrækker. Hvis dette ikke kan gøres, er det nødvendigt at ty til hjælp af specielle fastgørelsesanordninger i en gipsplade.

Den mest almindelige i værker relateret til gipsvæg, er dowel "sommerfugl". I udseende har han en sommerfugl med spredte vinger. Hovedmaterialet til fremstilling af fastgørelsesdele - polypropylen. Og også på salg er der metalprodukter.

Foto af den mest almindelige dowel for gipsplader "Butterfly"

Handling "sommerfugl" til gipsvæg

I første omgang bliver boret hullet af den ønskede størrelse. Der skal du indsætte plastikdelen af ​​dowel. For at gøre dette er sideelementerne presset til midten, dyvelen drives ind med en hammer. Dette skal gøres omhyggeligt. Derefter skrues en skrue ind i denne del. På tidspunktet for montering af skruen afsløres polypropylendelen på bagsiden af ​​gipspladens overflade (som om vingerne er rettet til siderne). De hviler imod gipsplader, hvorved der opstår en stiv fiksering og fordeling af den suspenderede vægt over overfladen, der er ingen punktbelastning.

Dowel-butterflyen har en særprægende funktion - det er muligt at demontere fastgørelsesanordninger fra en gipspladens overflade.

Butterflyen har forskellige størrelser. Deres valg afhænger af varens vægt:

 • Størrelse 8/28. Påfør denne dowel til fastsættelse af lette konstruktion. Butterfly skruer skal købes separat. For denne størrelse er en 3,5 / 35mm skrue bedst egnet. Dækskruen er absolut ubetydelig. Dowel hullet er lavet med en 8 mm boremaskine. Den indsatte fastgørelse har en holder, der ikke tillader, at sommerfuglen helt "falder" indeni.
 • Størrelse 10/50. Inde i vingerne på denne dowel er der 2 planochku, der giver ekstra styrke, når de fastgøres til bunden fra bagsiden. Denne sommerfugl er i stand til at modstå en vægt på 24 kg. For størrelsen af ​​sommerfuglen 10 * 50 skal du købe selvskærende skruer 3,5 / 55 mm. Hulet til denne sommerfugl skal have en diameter på 10 mm.

  Mollys skruetilpasninger (MOLLY)

  MOLLY dowel til gipsvæg bruges, hvis du skal rette en tung genstand på overfladen. Det er nok den mest pålidelige mount.

  Med hensyn til dens struktur er Molly forskellig fra plastdykler med en helt metalramme. Materialet er galvaniseret eller rustfrit stål. Dowel består af en ærme og en skrue. Den anden del vælges nogle gange uafhængigt afhængigt af de tildelte funktioner - det kan få en ende i form af et hoved, en ring, en krog.

  Dowel Molly har fedter til holdbar fiksering på overfladen

  Muffen har en spalte gennem hele elementet, det skaber en afstandsdel. I midten af ​​ærmet er der en gevind til skruen. Når du køber en separat skrue, skal du være opmærksom på det.

  Skruen i sættet har en lejebolte, som er en slags limiter - uden at det sættes fastgøreren i afstanden.

  Mount molly

  Til montering af dowel molly vil der være brug for en speciel udvidelsesenhed.

  1. Det er nødvendigt at lave et hul i flyet med den størrelse, der vælges til størrelsen af ​​dowel fra 8 til 13 mm.
  2. Derefter indsættes en ærme (hylster) i hullet. Den køres ind, indtil tænderne på den er presset mod overfladen.
  3. Herefter skrues skruen fast.
  4. Specialtang bør trække skruen ud. Med denne handling tiltrækkes enden af ​​kolletten på overfladen fra bagsiden, afstandsdelen udløses og fastgøres.
  Mollys monteringsskema

  Afhængig af størrelsen af ​​Molly er der forskellige vægtkategorier. For det meste går kata fra 25 til 75 kg. Med denne dowel kan du hænge op til 30 kg på en gipspladeoverflade. vægt.

  Dowel er præsenteret mere detaljeret på billedet

  I Molly dowel er det muligt at købe en ærme med en krog

  DRIVA dowel med boremaskine

  Dowel er lavet af 2 typer materiale: plast og metal.

  Plast dykker er lidt billigere end metal dem. Polyethylen eller nylon Karakter TT 22 anvendes til deres produktion. Denne fiksering kan klare op til 25 kg. vægt.

  Driebelast Driva metal

  Metal driva lavet af duralumin. Det er ikke så populært som nylonproduktet af en grund - prispolitik. Denne dowel tager ud 35kg. vægt.

  På dowel (af begge typer) er der en holder, samt skrueskæring af den akutvinklede profil.

  Monter dowel "Driva"

  For at fastsætte fastgørelsen er det nødvendigt at lave et 6 mm hul. men hvis tykkelsen af ​​gipspladen er 12,5 eller mindre, er hullet ikke nødvendigt. Dowel er skruet ind med en skruetrækker til låsehovedet. En selvdrejende skrue skal skrues ind i denne dowel.

  Længden af ​​nylon dowel 23mm, metal - 44mm.

  Knauf Hartmut Mounts

  Denne dowel har 4 komponenter:

  1. ankerpladen er en slags galvaniseret U-formet plade;
  2. der er 2 tendril guider lavet af plast;
  3. plast lukning del;
  4. skrue M5-60.
  Knauf Harmut har en kompleks struktur, som kan klare op til 50 kg.

  KNAUF Hartmut er i stand til at modstå en vægt på 55 kg. I de fleste tilfælde er denne stik beregnet til tunge genstande på en væg af gipsplader. Dette er et tv med en stor diagonal, i køkkenet er der en hylde med retter, i badeværelset er der et skab til badartikler.

  Til montering af dykker i væggen laves GVL tilsvarende hul. Pladen er indsat i dette hul ved hjælp af antennerne. Når den U-formede del er kommet ind i hullet, afbrydes antennerne. Skruen er skruet inde.

  Universal Fisher Dowel

  Denne dowel består af en plastik cylinder og indeholder en ærme. På siden er bladene, samt en kraftig grænsekontakt. Skru ind i dybden med skruetråden. Dowel dimensioner: længde - 27mm., Diameter 12.5mm.

  Dowel Fisher har en plast cylinder og ærme

  Til installation af Fischer gipsvæg fremstilles der et hul, hvor diameteren falder sammen med muffen 12mm. Fissher indsættes i hullet og er fastgjort med en 6 * 50 skrue. Når skruen skrues næsten til enden, begynder trykket på den koniske del af ærmet. I sidste ende, under det nuværende tryk på skruen, åbnes muffen i forskellige retninger af bladene, som presses mod bagsiden af ​​arket GKL.

  Til små og mellemstore belastninger er den universelle stik egnet UX. Denne unikke form gør det muligt at fastgøre i gipsvæg og andre byggematerialer.

  Dowel Fisher sælges med et sæt skruer

  Når monteret på et standardark GKL 12.5mm. Vedhæftede, lad os sige, en plade med en tykkelse på 8 mm. med dette nåede skruen længden på 27 mm fra gipsens bagside. dette viser, at der skal være et tomt rum på 30 mm under arkets ark.

  Vægten opretholdes af ekspansionsboltskærmen - 16 kg.

  Dowel med en fjeder til montering i loftet

  Denne type fastgørelsesanordning er designet til let vægt. Den består af flere komponenter:

  • basiskrogskrue;
  • spacer komponent - 2 planochki;
  • klemme strimler fjeder.

  Det er nødvendigt at lave et hul. Indsæt dowel med klemklinger ind i den. Så snart strimlerne er gået ud over gipspladekonstruktionens grænser, udløses fjederen, og plankerne er rettet og derved fastgjort på den anden side af gipspladen.

  Typer af dowels folding forår

  Denne dowel er hovedsagelig beregnet til hængende dekorative elementer og lysekroner.

  Hvis det er nødvendigt at hænge en tungere genstand, anbefaler vi at bruge et specielt metalanker og rette det direkte til betonen.

  Funktioner af installationen

  Da gipsplader er skrøbelige i naturen, er der behov for omhu ved arbejde med elværktøjer samt kendskab til korrekt fastgørelse af dowel.

  1. For at skabe et hul i en gipsvægskonstruktion behøver du ikke at bruge et slag.
  2. Hvis gipspladens overflade er trimmet med keramiske fliser, er det påkrævet at lave et hul med en diameter, der svarer til klinken. Samtidig anvendes boret med et specielt tip (pobedit).
  3. Før du installerer dowel, skal du gøre dig fortrolig med de tekniske egenskaber. Hver fiksering svarer til en bestemt vægtvægt. Hvis genstanden vejer mere end elementet er i stand til at modstå, så er det sandsynligvis, at et gipspladehul kan forekomme i væggen eller i loftet.
  4. Dowels lavet af metal er dyrere end plast, nylon. Men de har et lang levetid og deformeres ikke, når de sættes i overfladen. Hvad sker der ofte med plastikbeslag.
  5. For praktiske at montere dowel var synlig, bør den fastgøres i profil. Rammeelementet er let at finde med en konventionel magnet.

  Ved valg og køb af dowels bør man være opmærksom på alle de små dele, dets tekniske egenskaber, det materiale, som det er fremstillet af.

  Derudover anbefaler vi at se videoen om valget af de bedste fastgørelsesdele til gipsvæg.

  Dowel Butterfly til drywall - 4 produkt muligheder og funktioner fra brug

  Gipsvæg er en af ​​de mest populære efterbehandling materialer i dag, så spørgsmålet om at vedhæfte forskellige elementer til det er meget relevant. Der er mange muligheder for fastgørelsesanordninger, og i dag overvejer vi en af ​​de mest populære løsninger - fure til Butterfly drywall.

  På billedet: Butterfly montering til gips er enkel og pålidelig

  Typer af produkter

  Alle de muligheder, som jeg anser nedenfor, kan bruges til bestemte værker, jeg betragter kun dokumenterede løsninger, der har fungeret godt blandt købere og specialister. Det er ikke udelukket, at der i din by ikke er alle typer produkter, men de mest universelle er normalt repræsenteret overalt.

  Mulighed 1 - dyvel butterfly 8x28

  Dette er det mindste element, der er egnet til fastgørelse af lette strukturer, oftest fundet af firmaet "Rosdyubel", det har god kvalitet og rimelig pris, så prisen på et stykke er kun 50 kopecks.

  Disse elementer er ideelle til lav og medium belastning monteringer.

  Hvad angår funktionerne til brug, ser instruktionerne for arbejdet sådan ud:

  • Først skal du bestemme det nødvendige antal fastgørelsesdele og købe sommerfugle til gips. Det skal huskes, at skruerne i sættet ikke går, og du skal også købe dem. I dette tilfælde anvendes varianten 3,5x35 mm, som enten kan være oxideret eller galvaniseret, alt afhænger af om fikseren er synlig eller ej

  Dowel for GKL uden skrue; Butterfly er ubrugelig

  • Det er vigtigt at markere placeringen af ​​fremtidige fastgørelseselementer, eventuelle fejl fører til, at du ødelægger overfladen af ​​væggen. For at kontrollere rigtigheden af ​​placeringen af ​​elementer, brug om nødvendigt byggeniveauet;
  • Boringen udføres ved anvendelse af en hvilken som helst egnet bor, hvilken diameter skal være 8 mm. Gipsplader - Materialet er ret blødt, så det tager godt udstyr til træ eller metal. En boremaskine til beton er mindre praktisk på grund af spidsens form, men den kan bruges. Du kan bore væggene med en skruetrækker, det gør et fremragende arbejde og er meget bekvemt på grund af dens lave vægt og mobilitet;

  Hvis du borer loftet, læg et glas på boret som vist på billedet, vil alt affaldet samle sig i det, og rummet forbliver rent.

  En sådan enhed giver dig mulighed for at holde rummet rent.

  • Dowel Butterfly på gipsvæg er komprimeret med to fingre og indsat i det forberedte hul, og derefter skubbet, indtil trykbrættet hviler mod overfladen. Nu har vi et sted at skrue i skruen, som tåler en belastning på op til 16 kg, hvilket er ret meget;
  • Den sidste ting at gøre med skruen er at fastsætte det faste element eller struktur. Hvis tykkelsen af ​​elementet er mere end 3 mm, skal du tage en skrue med øget længde, denne nuance må ikke overses, ellers kan du ikke gøre arbejdet;
  • Skruen skrues med uret, indtil den stopper, når fremspringene udvider til maksimum og den faste skaft presser mod overfladen, på bagsiden fastgøres elementet sikkert. Alt er enkelt og hurtigt, arbejdet tager sekunder, hvis det udføres af en skruetrækker;

  Det er vigtigt at fastgøre dowel'en med en selvdrejende skrue.

  Mulighed 2 - dowel Butterfly 10x50

  Denne mulighed er den mest populære og bruges næsten overalt, dens form er mærkbart forskellig fra den første type, primært for spacerelementer, som er meget større. Indvendigt er der to tunger, der, når de strammes, giver yderligere styrkefastgørelsesanordninger.

  Dowel til gipsvæg Butterfly 10x50 - den mest populære og efterspurgte

  Produkterne kan fremstilles af forskellige materialer: nylon, polypropylen, polyethylen osv. Når man vælger det, er det nødvendigt at kontrollere materialets elasticitet, hvis det er for svært, så når det fastgøres, vil det bryde.

  Omkostningerne ved disse elementer er højere end de tidligere, og i gennemsnit er 1 rubel, det er også meget, meget billigt. Fordelen ved denne løsning er, at belastningen på et element kan forlade op til 24 kg, det vil sige, at selv små skabe eller hylder sikkert kan hænge på to sommerfugle eller hylder uden frygt for at fastgørelseselementerne vil gå i stykker.

  Arbejdet med at fastsætte noget med disse elementer er lidt anderledes end ovenstående valgmulighed:

  • Hvis du gør arbejdet med dine egne hænder, skal du købe selvskærende skruer sammen med dowels. Standardversionen er 3,5x55 mm, men hvis du fastsætter bordet eller andre materialer med en tykkelse på mere end 3 mm, skal du købe skruer af større længde, det beregnes individuelt i hvert enkelt tilfælde.

  Længden af ​​skruen bestemmes på forhånd

  • Til denne version af produkterne bores huller med en diameter på 10 mm, der er ingen specielle krav, hovedmålet er nøjagtighed og tydelig mærkning, så du ikke laver ekstra huller i væggen.
  • Elementet komprimeres og indsættes i hullet, indtil det stopper, hvorefter strukturen fastgøres ved hjælp af en selvdrejende skrue, skruet i retning med uret. Fixture på gipsvæggen Butterfly er strammet, indtil den stopper, dette arbejde blev gennemført med succes.

  Her er hvad et fuldt stramt element ser ud fra bagsiden.

  Hvis du skal løsne monteringen, skrues skruen simpelthen af, hvorefter strukturen kan fjernes, det er ikke ønskeligt, at sommerfuglen slipper ud, da fremspringene måske ikke folder og beskadiger hullet.

  Mulighed 3 - metal dowel Butterfly

  Denne mulighed adskiller sig primært i fremstillingsmaterialet, det andet af dets navn - "Molly", forresten, kaldet plast sommerfugle. I modsætning til plastikoptioner er størrelsesområdet af sådanne elementer ret bredt, og de kan udføres ikke blot i form af et selvhæmmende fastgørelseselement, men også med en fremspring i form af en L-formet skrue, ring eller krog. Dette udvider i høj grad anvendelsesområdet.

  Metal dowel Butterfly til gipsvæg kan have forskellige størrelser og konfigurationer

  Naturligvis er metalelementer meget sikrere end plastik, men dette påvirker ubetydeligens styrke, da gipsvæggen selv har en trækstyrke, og den er meget lavere end fastgørelsesgrænsen af ​​denne type.

  Lad os nu se på, hvordan Butterfly anker til gipsvæg er installeret. Processen består af flere faser:

  Layoutet er ret simpelt.

  • Til at begynde med er det umagen værd at bestemme fastgørelsespunkterne for alle elementerne. Det nemmeste er her at prefikse de strukturer, der skal løses, justere dem med et niveau og derefter lave en markering;
  • Boringen udføres på samme måde som i ovennævnte tilfælde. Borens diameter afhænger af størrelsen af ​​det anvendte fastgørelsesmiddel og kan være fra 8 til 13 mm. Det er vigtigt at gøre hullet ryddeligt, hvis det viser sig at være brudt, så kan du ikke rette elementerne;
  • En metalarm uden skrue indsættes i hullet, og hvis strukturer efterfølgende hænges på systemet uden at fastgøre dem, er der intet tidspunkt at skrue skruen af ​​skruen. Butterflyen er anbragt således, at tandhjulene på bunden af ​​hætten biter i gipsvæggen og sikkert fastgør elementet i en stationær stilling, hvilket i høj grad forenkler arbejdsstrømmen;
  • Ved den sidste sving er skruen vridd, på grund af hvilken på indersiden er splittemuffen foldet og der opnås flere metalfremspring, som fastgør fikserne på gipsvæggen. Fastgørelsen er meget pålidelig og holdbar, så disse produkter anvendes ved montering af køkkenskabe.

  Sådan fixering sikrer den højeste pålidelighed af fastgørelsen.

  Mulighed 4 - universal dowel

  Hvis de siger "Butterfly dowel-nail", betyder de universelle elementer, der kan bruges både på pladematerialer og i fyldige strukturer. For at gøre det klart, viser nedenstående billede et eksempel på fastgørelse i forskellige typer af baser, og der og der er elementet sikkert fastgjort.

  Sådanne produkter er meget populære på grund af deres alsidighed.

  Forskellige producenter producerer forskellige konfigurationer af dowels, så det er ikke en kendsgerning, at du får den samme mulighed, det kan afvige i dens design. De eneste fælles detaljer er hullet i slutningen under skruen og to eller flere slidser langs elementet. Materialet skal naturligvis være elastisk, den ideelle løsning - dykker fremstillet af nylon.

  Dobbeltversionen i strammet tilstand ligner en almindelig sommerfugl

  Hvad størrelserne angår, kan de være forskellige, både diameteren og længden varierer. Derfor finder du den nødvendige variant ikke nogen særlige problemer.

  Naturligvis er fastgørelsesstyrken af ​​sådanne produkter noget lavere end den af ​​specialiserede muligheder, så de kan bruges til ikke meget tunge strukturer. Hvis pålidelighed er påkrævet, er det bedre at bruge den sædvanlige sommerfugl.

  Arbejdsstrømmen i dette tilfælde er ikke forskellig fra ovenstående muligheder, så det giver ikke mening at overveje det i detaljer. Det eneste, jeg anbefaler, er at kontrollere en dowel, så du kan se, hvordan dowel er fastgjort og om ekspansionsdelen normalt spredes. For at elementet normalt strammes, kan et par skiver sættes under skruen.

  Hvis du ved hvordan dowel kommer fra hinanden, så forstår du bedre arbejdsprocessen.

  Igen er det vigtigt at vælge en selvdrejende skrue med optimal længde og diameter. Det er vigtigt, at det skrues fast nok, men ikke at rive plastiket, ellers vil fastgørelsespålideligheden blive reduceret betydeligt.

  konklusion

  Lyt ikke på dem, der hævder at gipsvæg ikke tåler store belastninger, jeg har personligt hængt snesevis af køkkenskabe med metal sommerfugle, og ingen af ​​dem er faldet hidtil. Det er vigtigt at overholde arbejdsteknologien, vælge den passende størrelse af fastgørelsesanordninger og fastgør den korrekt.

  Videoen i denne artikel hjælper dig med at forstå processen så godt som muligt, og hvis du har spørgsmål om nyanser, skriv dem i kommentarerne under anmeldelsen, vil jeg fortælle dig nogen oplysninger om fastgørelsesanordninger.

  Butterfly mount til loftet

  Sådan hænger du et billede på gipsvæg: tips mestere.

  Hvis du spekulerer på, hvordan man korrekt hænger et billede på en mur af gipsplader, hjælper du trin for trin instruktioner.

  Det er kun at hænge billedet selv, og det er gjort.

  Montering af loftet på gipspladen.

  Installation af loftet på gipsplader Gipsvæg - nem at bruge, praktisk materiale. Det er perfekt til både vægge og lofter. Men hvis du er.

  For dem, der ikke kan lide disse innovationer, men ønsker at diversificere loftets design, er fotoudskrivning velegnet. Dette billede er på lærred, som på ingen måde er ringere end skønhed til andre dekorationsteknikker.

  Sådan monteres gipsvæggen i loftet: metoder og trinvise instruktioner.

  Installation af gipsplader i loftet er en af ​​de mest arbejdskrævende typer af færdiggørelser. Derfor, for at fjerne fejl og reducere.

  Efter afslutningen af ​​loftets indretning er det nødvendigt at sikre, at overfladen er forberedt til efterbehandling: vægpapir eller maling. For at gøre dette er det første skridt at putte alle led, sømme og skruehoveder. Derefter påføres et forstærkningsbånd på GCR-leddene, og et udjævningslag af putty påføres ovenpå. Efter tørring er det nødvendigt at overflade overfladen med emery papir. Det sidste trin er primerbehandlingen. Nu kan du bruge alt efterbehandling materiale. Som du kan se, er der ikke noget ved at fastsætte gipsvæggen i loftet. Det vigtigste er at gøre alt omhyggeligt og følge vores anbefalinger.

  Sådan hænger du en lysekrone på gipsvæg: videoinstruktioner til montering med egne hænder, pris, foto.

  Sådan repareres lysekronen på gipsvæggen? Det ser ud til, at det kan være lettere når det kommer til beton eller.

  Ved hjælp af et så enkelt sæt værktøjer kan du hurtigt lave installationen af ​​belysningsenheden, som vil blive fastgjort, underlagt overholdelse af alle regler.

  Sådan repareres plastpaneler på gipsvæggen: video.

  Plastpaneler er et fremragende materiale, som du hurtigt og nemt kan indånde nyt liv i enhver overflade. De har.

  Til montering af MDF-paneler på en metal- eller trækasse anvendes klemmerne - specialværktøjer, der sættes på bundens bundfas og skrues fast (spidset) til kassen. Det skal bemærkes, at de monterede klyaymerov skruer er meget nemmere at implementere, og det bliver bedre at holde. For hver klyaymer har man brug for enten en skrue eller to negle.

  Tilbehør til gipsvæg - enkeltniveau krabbe stik, sommerfugl og deres fotos.

  Tilbehør til gipsvæg - Koblingsstik på enkelt niveau, en sommerfugl og deres foto Gipsvæg er et relativt populært materiale i moderne konstruktion. Men i sig selv på væggene.

  Hvis du vil oprette en ramme fra profiler, skal du vide nogle nuancer med komponenterne i strukturen, der oprettes. Hvis du ignorerer disse nuancer, kan designet vise sig at være upraktisk, og det vil alle reflektere over gipspladens belægning. nuancer:

  Fastgørelse af gipsvæg til træloftet med egne hænder.

  Ved første øjekast ser det ud til at fastsættelse af gipsvæg på et træloft er ikke anderledes end den samme proces med en konkret.

  Moderne reparationer bruger efterbehandling materialer, der kan bruges selv i et træhus. Og selvfølgelig vil den bedste løsning i enhver situation være gips.

  Sådan repareres strækloftet på gipsplader.

  I øjeblikket er der en tendens til, at hævede lofter begynder at hænge op med hævede lofter i popularitet og hyppighed af brug.

  Se også artiklen "Sådan tømmer gipsvægsledninger - trin for trin instruktion".

  Bøjede gipspladerlofter: korrekt installation.

  For nylig er multi-level gipsplader lofter blevet meget fashionable. Meget ofte gør sådanne konstruktioner.

  • i markeringen, der vil være på væggene, glem ikke at observere linjernes ensartethed. Tjek dem ved hjælp af niveauet, når du overfører til tilstødende vægge.

  Dowel "butterfly" til gipsvæg: fordele og ulemper

  I mange år har gipsvægget taget et af de førende steder blandt materialer til vægbeklædning. Og for at afslutte var høj kvalitet, er det vigtigt at vælge fastgørelsesanordninger korrekt til dette materiale.

  Et stort udvalg af selvdrejende skruer præsenteres på det moderne marked, men sommerfuglen er særlig populær blandt dem.

  Særlige egenskaber

  "Butterfly" dowel er en temmelig simpel enhed, der bruges til at fiksere tagbøger, bundplader, beslag, vægskabe eller armaturer på et gipsplader.

  Det er en skrue, suppleret med et plastikelement, der ligner sommerfuglvinger. Det er på grund af denne fastgørelse fik sit navn. Når vinklen drejes, er "vingerne" rettet og tæt presset mod gipspladens bagside. På grund af dette fordeles belastningen på arket jævnt. Dette reducerer væsentligt risikoen for materielle skader under installationen.

  Tekniske specifikationer

  Enheden af ​​fastgørelseselementet antager tilstedeværelsen af ​​en ribbet overflade, der forhindrer rulle- og foldning af dyvelen. Og de indre ben, der er placeret på fastgørelseshovedet, giver det færdige design ekstra stabilitet og holdbarhed.

  Forresten er "sommerfuglen" brugt til arbejde, ikke kun med gipsvæg, men også med plader af spånplader og gipsfiberplade. Men mest af alt er dette element egnet til at arbejde med gips. Pladetykkelse kan være enkelt - 10-12 millimeter eller dobbelt - 20-24 millimeter.

  Hovedtyper af fastgørelsesdele

  Overvej to typer dowel "butterfly" afhængigt af det materiale, de er fremstillet af:

  • Metal. Denne type fastgørelsesanordning er den mest holdbare, holdbare og praktiske. Dowel er i stand til nemt at modstå store belastninger (hundredvis af kilo). Du bør ikke være bange for, at delen vil blive rusten over tid. Tross alt behandler producenterne produktet med en særlig forbindelse mod korrosion. Den metalliske version har dog en minus. Dette er hans temmelig høje pris. Men hvis du sammenligner prisen med alle fordelene ved et sådant køb, så ser det ikke længere ud så stort.
  • Plast eller nylon. Disse er de mest moderne muligheder for dowels i dag. De er også holdbare, men de vejer lidt. Fastgørelsesdele fremstillet af plastikforbindelser er nemme at finde på salg, og prisen er tilgængelig for alle. Imidlertid er modstandsdygtighed over for høje belastninger og mekaniske skader utvivlsomt lavere end for metalkomponenter.

  Der er flere flere typer fastgørere afhængigt af deres størrelse og formål.

  Dowel "butterfly" 8x28

  Dette er den mindste type fastgørelsesanordninger, som er af god kvalitet, overkommelig pris og lav pris. Velegnet til let konstruktion og lette belastninger.

  Ved brug af disse elementer skal huskes, at skruerne ikke følger med dem i sættet, skal de købes separat.

  Køb en størrelse på 3,5 mm x 35 mm. Skruen kan galvaniseres eller ej. Valget afhænger af, om elementet vil være i en fremtrædende position.

  Til arbejde brug en boremaskine med en diameter på 8 millimeter.

  Tryk så sommerfuglen med fingrene og læg den i det forberedte hul, indtil det stopper. Herefter fastgøres skruen med den ønskede længde. Som følge heraf får du et pålideligt design, der kan modstå en belastning på højst 16 kg.

  Dowel "butterfly" 10x50

  Denne version af fastgørelsen adskiller sig markant fra den foregående. Dens spacer dele er meget større, og der er også et par specielle "tunger" inde i dem, hvilket giver ekstra pålidelighed, når fastgørelsen af ​​ankeret. Dette er den mest almindelige type dowel "sommerfugle" af alle tilbudt på markedet i dag.

  Den er lavet af nylon, polypropylen og endda polyethylen. Det er vigtigt, at fastgørelseselementerne ikke er for stive, men forbliver ret elastiske. Så han vil helt sikkert ikke bryde i færd med installationen.

  Dowel af denne type kan nemt modstå en belastning på 24 kg, derfor er det fremragende til fastsættelse af vægmonterede skabe og hylder.

  Metoden til montering af dette element ligner den tidligere version. Det skal dog købe større skruer. Forresten, hvis du har brug for en dowel med mindre dimensioner, så prøv at bestille en 6x40 del.

  Universal dowel

  Et andet sådant fastgørelsesmiddel hedder - dowel-nail "butterfly" til gipsvæg. Sådanne elementer kan anvendes ikke kun til plader, men også til korpulente materialer. Da denne type anker er universel, fortjener den stor popularitet. Valg af nylon er især efterspurgt på grund af materialets elasticitet. Længden og diameteren af ​​universalpluggen kan være anderledes. Så du kan nemt finde en passende mulighed for dig selv.

  Brug dog ikke dette fastgøringsmiddel til tunge overordnede strukturer. Hvis du har brug for en pålidelig fixering, anbefaler vi dig at købe mere holdbare elementer, såsom metal. Men det er også yderst vigtigt at vælge den rigtige længde på skruen, så den ikke beskadiger materialet og sikrer maksimal strukturstyrke.

  Hvad er den maksimale belastning?

  Ifølge producentens løfter har sommerfuglhalerne en maksimal belastning på 28 kg. Den anbefalede belastning til fastgørelsesanordninger er dog ca. 20 kg.

  fordele

  Populariteten af ​​denne fiksering i moderne udsmykning skyldes flere fordele:

  • Alsidighed. I dag finder du i enhver butik en dowel som et selvstændigt produkt, samt en tilføjelse til selvlukkende skrue. Det betyder, at du om nødvendigt kan udskifte en gevinddel med suspensioner eller en ring.
  • Pålidelighed fastgørelse. Denne kvalitet opnås ved hjælp af fastgørelseselementets designfunktion, hvilket indebærer tilstedeværelse af en ribbet overflade. Der er ingen tvivl om, at dowel'en vil blive sikkert fastgjort i gipspladen.
  • Giver ekstra stivhed. Hvis du skruer sommerfuglankeret, vil dens ben sprede sig til siderne. På grund af dette opnås yderligere stivhed af hele strukturen, hvilket er særligt vigtigt, når man arbejder med tolags gipsplader.
  • Let installation installationsarbejde. Du kan nemt klare denne type fastgørelseselementer, selvom du ikke har meget erfaring inden for byggeri og efterbehandling.
  • Lang brugstid. Plast dowel størrelse på 12 millimeter kan bruges flere gange. Det er meget praktisk og sparer tid og penge.
  • Tilgængelighed. Du bliver ikke nødt til at søge efter det nødvendige anker i lang tid. Sommerfugle i dag er nemme at finde på enhver hardware butik.

  mangler

  Normalt udsender de blandt de ulemper ved denne type fastgørelsesanordninger i sammenligning med andre en lille belastning, som sommerfuglen kan modstå.

  Mest populære producenter

  Blandt de moderne producenter af fastgørelsesanordninger er der følgende:

  • "Mashkrepezh";
  • "Om hardware";
  • "Veld-Metiz";
  • Molli.

  Tips og tricks

  Hvis du aldrig har oplevet installation og efterbehandling, så er det bedst at overlade en sådan ting til fagfolk. De kan gøre arbejdet hurtigt, og du behøver ikke at lave noget igen. Og for dem, der beslutter at installere fastgørere alene, er det vigtigt at kende nogle få grundlæggende punkter, der vil påvirke effektiviteten og det endelige resultat af dit arbejde.

  • Hammer i dowel "butterfly". Det er ikke nok at bare skrue i ankeret, da det kan dingle i hullet, der ikke er tilstrækkeligt stramt.
  • Overhold de optimale dimensioner. Hvis du laver et for stort hul i gipspladen, vil fastgørelserne forblive dårlige og giver ikke de nødvendige fordele.
  • Se efter arktykkelse. "Butterfly" fungerer fint på produkter, hvis tykkelse ikke overstiger fem millimeter. For mere dimensionelle strukturer skal der vælges en anden fiksering. I det mindste skal det være længere.
  • Lad nok plads til GCR. Husk at der skal være mindst fem og tredive millimeter ledig plads bag et ark med gipsvæg. Kun på denne måde lykkes det at optimere ankeret optimalt og trykke på stopet.
  • Brug en almindelig skruetrækker. Lad være med at være doven og lægge en kraftig øvelse til side. Da de høje omdrejninger af teknologi nemt kan beskadige plastikkanterne på stopet. Mens en skruetrækker slet ikke skader dem.

  "Butterfly" dowel til gipsvæg arbejde er en af ​​de mest effektive og moderne typer fastgørelsesanordninger. Eksperter bemærker, at denne type anker kan konkurrere med pålidelige metalfastgørere. Og i nogle tilfælde overgår de endda dem.

  I den næste video kan du se, hvordan du bruger sommerfuglpluggen.

  Butterfly loft mount

  At have din egen flåde giver dig mulighed for at arrangere levering i byen og det omkringliggende område i ethvert beløb. Maskiner fra 1,5 t. GAZel op til 20 tons MAZ er tilgængelige. Nødvendig transport er aftalt, når du bestiller hos lederen.

  4 Lager i byen

  Tilstedeværelsen af ​​lagre i forskellige dele af byen giver dig mulighed for at vælge et bekvemt sted til afhentning. I hvert lager kan du betale for ordren, udstede forsendelsesdokumenter.

  Pakhuse arbejder på hverdage

  Mandag-fredag ​​fra kl. 8.30 til 17.30

  Lør fra kl. 8.30 til 15.00

  • - Port Arthur 12v.
  • - Geologer 2g.
  • - Gagarin 25B.
  • - Poltava 30k.2

  Bedste pris garanteret

  Hvis du finder byggematerialer til lavere priser i vores region, skal du forlade dine kontaktoplysninger og et link til siden med prisen. Vores ledere vil kontakte dig for mere favorable vilkår.

  Levering inden for en dag

  Levering kan arrangeres i løbet af dagen til enhver bekvem og overkommelig tid. Levering anses for bekræftet efter høring af lederen. Betaling for ordren sker til kureren. Du vil blive forsynet med fakturaer og alle nødvendige dokumenter.

  Sådan løser du lysekronen til loftet med en krog

  En af mulighederne for at installere lysekronen hænger. Tidligere var spredningen af ​​denne metode på grund af det forhold, at der ikke var behov for boring af huller til montering på betonplader, der har hulrum. En bred vifte af materialer og loftsdesign kræver forskellige tilgange ved installation af belysning. Eksisterende typer af inventar giver dig mulighed for omhyggeligt at installere lysekronerne i design af værelser med alle typer overflader og bund af lofter.

  Installationsprincip

  Lysekronen er fastgjort til loftet ved hjælp af en krog, det suspenderes ved at hænge det på en suspension, der er forudinstalleret i loftet. For at gøre dette skal der i lysekronens design være en modstykke - en løkke, en ring, en beslag. Sløjfen er slidt på fjederhalvringen. Toppen er dækket af et dekorativt element - en hætte, der også skjuler forbindelsespunkterne for forsyningskablerne.

  Typer af suspensioner

  Loftslamper kan variere meget i udseende, størrelse, materialeydelse, antal lamper, vægt. Derfor, før du vedhæfter en lysekrone, skal du vælge det rigtige valg af krog. Afhængigt af typen af ​​loft anvendes materialet i dets udførelse, forskellige typer, design og metoder til fastsættelse af produktet, når lysekronerne installeres. Du bør også være opmærksom på deres bæreevne.

  Monteringskrog

  Består normalt af to dele, fastgjort sammen i form af bogstavet "T". En lysekrone er suspenderet på en af ​​dem, den anden er indsat i loftets åbning og holder krogen og hviler på åbningens kanter. Den første del er en bar med en halv ring i den ene ende og huller til højdejustering på den anden. Den anden del kan enten være en strimmel eller et stykke tykt ståltråd.

  Hook samlingskrog af B 16/240 gennem passage.

  Monteringskrog giver ikke en stiv fiksering og tæt sammenføjning til gulvpladen. Den anvendes til hule eller monolitiske hule grunde med armeret beton med skjult lægning af strømkabel i metalrør. Hullet i hvilket armaturet monteres og kablet til tilslutning af strømforsyningen er ret stort. Den er lukket med en dekorativ plastikhætte, som regel hvid, i form af et låg. Ofte monteres disse monteringer i nye bygninger. Men efter levering af lokalerne, under renoveringen, fjernes de, da de ikke giver en tilstrækkelig stram og pæn passform af lampen til den malet overflade af loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​en stikkontakt.

  Gevindet suspension

  Det er et bjerg til T-formede lysekroner, der består af en gevindskrog og en møtrik, der har udseende divergerende under påvirkning af en forårsblade. Principen for deres vedhæftning ligner monteringspladerne, men forskellen er, at de kan fastgøres fast i understøtningsstrukturen ved hjælp af en låsemøtrik.

  De anbringes på plader med hulrum, kun på hængslede eller hemmede loftsdesign, hvis der er indlejrede mørtel, der sikrer tilstrækkelig stivhed af strukturen. Der kræves et hul til montering af gevindbøjlen, når der installeres fjederbelastede kronblade divergerer til siderne, så de ikke falder ud. Højdejustering og fixering sker ved hjælp af en gevindforbindelse.

  Skru med en halv ring

  Den anvendes til fastgørelse til monolitiske, armeret beton, hule og hule plader med polyethylen eller nylon dowels. Basismaterialet skal være fyldt. Skruer er lavet af stål, normalt med galvaniseret belægning, har en halvring i den ene ende og tråd på den anden.

  Du kan vedhæfte en lysekrone til loftet med en træbase ved at dreje skruen direkte ind i bunden. Denne mount giver dig mulighed for at installere lysekrone overalt, i modsætning til tidligere suspensioner, hvis brug kræver tilstedeværelse af hulrum i gulvpladerne.

  Ankersklemme

  En af de mest pålidelige måder at vedhæfte en lysekrone på. Udvidelsesankre bruges til at fastgøre tilstrækkeligt tunge strukturer til faste betonfundamenter. Fremstillet af stål. Ankeret er en gevindskrog, der bevæger kolletten i form af en kil. Pålidelig fastgørelse sikres ved udvidelsen af ​​ankerholderen med en kilekile, som bevæger sig langs gevindet. Let at installere i et forberedt hul.

  Collet mount

  Lysekrone Collet Stud

  Stive og robuste fastgørelsesanordninger giver hylsterklemmer. En kollet er en type ankerklip, som normalt er lavet af messing, af en cylindrisk form med en indvendig konisk gevind. Fastgørelse i lejens overlapning sker på grund af segmenternes rive, når stiften skrues fast. Der er variationer af hylster til både lyse og tunge strukturer. Anvendes ofte, når der er vanskeligheder med at installere belysning på grund af tilstedeværelsen af ​​mellemrum mellem bunden og loftets ophængte struktur. I dette tilfælde anvendes karm og kroge med en udvidet gevinddel eller knopper med den nødvendige længde med en øjenmøt i enden som en ring.

  Hæk sommerfugl

  Butterfly stik til gipsplader lofter

  Til hængslede lysekroner er det sjældent anvendt som en undtagelse at installere kun ekstremt lysarmaturer direkte på overfladen af ​​pladematerialer, for eksempel: gipsplader, plastplader. Tyngre lysekroner kan kun monteres på pantet eller batten, der har en sikker montering med bunden af ​​loftet.

  Montering af specielt tunge lysekroner udføres af hårnålen, der passerer gennem støtteloftet. På den ene side hviler tappen på en plade, der er designet til jævnt at fordele belastningen fra lysekronen over overfladen. Den anden side er lavet i form af en krog, eller øjenmøtrikken anvendes.

  Hvad er vigtigt at overveje, når du installerer:

  • loftkonstruktion;
  • loft materiale;
  • lysekronens vægt
  • styrke eller bærende kapacitet i loftet
  • evnen til at justere suspensionens højde.

  Korrekt udvalgt krog giver mulighed for at installere en suspenderet lysekrone på ethvert loft med høj kvalitet, sikre dens pålidelige fastgørelse og lang levetid.

  Gipsplader dowel: funktioner af valg

  Gipsvæg er et populært materiale til master finishers, som kan bruges til forskellige værelser og forskellige behov. Den bruges til udjævning af vægge, der skaber forskellige designs og mange andre formål. Gipsplader vægge er meget forskellige fra beton eller mursten vægge. Derfor for opfindte hule strukturer opfundet særlige dowels, der kan modstå vægten af ​​tunge genstande. Ofte bruges de til fastgørelse til gipsplader, såkaldt dowel-butterfly, som anses for den mest egnede type fittings til sådanne vægge.

  Særlige egenskaber

  Dowel-butterflyen er en type konstruktion fastgøring designet til sikkert at rette sådanne interiør og dagligdags genstande som hylder, malerier, lysekroner og lamper, fjernsyn, forskellige typer af VVS-armaturer til gipspladen væggen. Det har et bredt tovejsdesign og består af spacer og statiske dele. Ekspansionsdelen er anbragt i hullet i gipspladekonstruktionen. På tidspunktet for skruen i det gevindbeslagne fastgørelseselement sker udvidelsen, hvilket gør leddet og bliver stærkt. Dowel har en kant, der ikke tillader det at falde i dybden af ​​gipspladekonstruktionen.

  Dowel-butterflyen til gipsvæg har en imponerende række fordele i forhold til andre typer af fastgørelsesdele:

  • Ofte går på salg komplet med skruer, der passer til ham i parametrene;
  • bekvemmelighed og nem installation
  • den kan anvendes til fastgørelse af et eller flere plader gipspap;
  • pålideligt fastgjort i gips på grund af ribbet overflade;
  • Ensartet fordeling af belastningen, som har en genstand knyttet til et ark med gipsvæg
  • Trådet, der påføres det distale hoved på dybden, hjælper med at fastgøre klemmen, og specielle poter, der er placeret inde, sikrer god holdbarhed af hele strukturen og udelukker at dreje under forudsætning af, at dybden er helt skruet ind
  • kan bruges gentagne gange, mens dens gentagne brug har absolut ingen indflydelse på kvaliteten af ​​arbejdet;
  • lang levetid
  • alsidighed, som gør det muligt at bruge det til spånplader (spånplader), krydsfiner og mange andre byggematerialer.

  Dowels kan opdeles i underarter.

  1. Kommunikation. De bruges til fastsættelse i loftet. De er ideelle til installation af massive lysekroner eller sportsudstyr.
  2. Unclench. Bruges til at hænge husholdningsartikler og interiøret er ikke tungere end 15 kg.

  Dowel sommerfugle er lavet af forskellige materialer. Især kan de være plast, metal og nylon.

  De mest almindelige plastiske sommerfugle. Deres udseende, de er forpligtet til opfindelsen af ​​Arthur Fisher i 1958. Plastplastik har lav pris, takket være, at de er blevet populære hos forbrugerne. Til gengæld påvirkes plast og nylonpropper ikke af rust. Deres ulempe er, at det er uønsket at hænge tunge genstande på dem.

  Metal dowel sommerfugle til en pris, der er betydeligt højere end deres plastik modstykker, men de kan modstå en meget større belastning: op til flere hundrede kg. Evnen til at holde meget vægtstigninger ved brug af dobbelt gips. Nogle producenter dækker dem med en særlig "anti-rust" -forbindelse, som forlænger fastgørelsesens levetid. Metal sommerfuglen kaldes også "molly" dowel. De har følgende egenskaber: selvstrammende fastgørelseselementer, L-formet kantformet design, ringdowels, krogformede fremspring.

  Ankerbolt kan også bruges til at arbejde med gips. En ankerkile med lateral kile er bedst til dette materiale. Den særlige egenskab af dens struktur er også i den kendsgerning, at den er lavet af en metal stud med en rille under kilen og fortykkelse i enden. Efter installationen kan ankerkilen ikke demonteres.

  Til installationen, hvis formål er at fastsætte metalprofiler, lysekroner, hylder til gipsvæggen, meget ofte brugt dowel-negle. Sådanne fastgørelsesdele kan have forskellige størrelser. For gipsvæg anvendes hovedsagelig dowel-nail størrelse 6x40 mm.

  Sådan installeres

  Gipsvæg er kendt som et efterbehandling materiale med ikke den højeste styrke. I processen kan det knække, bryde og smuldre. Men da det er let at samle, elsker bygherrer at bruge det i deres arbejde. For ikke at underkaste gipspladen væggen til mekanisk ødelæggelse, blev dowel-butterflyen skabt. Med det kan installationen af ​​gipsvæg ikke kun producere eksperter med erfaring, men også begyndere.

  Ofte anvendes sådanne fastgørelsesanordninger, når du skal hænge en hylde eller et tungt billede på en gipspladevæg. Når man har fastgjort sig fast i væggen, kan dylinderfuglen tåle en struktur på op til 10 kg. Forudsat at væggen er lavet af to lag gipsplader, er det muligt at hænge en genstand op til 25 kg på den.

  Det er meget nemt at skrue dyvel sommerfuglen i gips. Dette sker som regel om et par minutter. På samme tid, for at kunne udføre kvalitetsarbejde skal du overholde nogle regler:

  • Først skal du bestemme sted for vedhæftning, vurdere arbejdets kompleksitet og vælge den ønskede type dowel-sommerfugle. Du bør ikke være overrasket over, at skruerne eller skruerne i sættet måske ikke er - de skal købes separat.
  • Normalt købes dowels med en lille margin. Deres alsidighed ligger i det faktum, at du kan fastsætte dyvel sommerfuglene ikke kun på gipsvæggen, men også på mange andre materialer.
  • For at lave en markering, hvorpå dowels vil blive installeret senere, er det bedst at bruge en konstruktion. Dette vil medvirke til at undgå fejl i arbejdet.
  • Gipsvægboring skal udføres med en boremaskine. Til stansning kan du bruge en boremaskine til træ. Boring vil være mere bekvemt med en skruetrækker.
  • Før du begynder at bore, skal du sørge for, at skruetrækken virker med slagtilstanden slukket.
  • Hulet i størrelse skal være sådan, at der er indsat en plastikhane i den. Normalt er den lavet 4 mm længere end den, da den skal udvide lidt, når skruen kommer ind i den.
  • Fastgørelseselementet sættes på skruen, hvorpå det nødvendige objekt bliver suspenderet.
  • Dowel'en er fastspændt med fingre og gevindskåret i hullet på forhånd til fastgørelsesdækslet. Så skal du stramme skruen.
  • Den selvdrejende skrue skal vrides til vedvarende fastgørelse. Kun på denne måde ekspanderer dykkerne til maksimum og fastgøres sikkert på gipspladen. Samtidig med at installere en skruetrækker reducerer sandsynligheden for en trådbrud i plastik betydeligt.
  • Så med lidt indsats skal du trække de eksterne fastgørelsesdele. På denne måde kan du kontrollere fastgørelsesstyrken.

  Tips

  Valget af fastgørelsesorganer til gipsvæg skal baseres på den konstante belastning, den kan modstå. Derudover må vi ikke glemme, at nogle typer fastgørelsesanordninger ikke kan skrues uden at ødelægge den eksisterende struktur, så det er nødvendigt at markere tydeligt og præcist.

  Det skal bemærkes, at dyvel sommerfugle er lavet i forskellige størrelser, men de mest populære er 9x13 mm og 10x50 mm. Det skal huskes, at for at kunne åbne dykfuglene fuldt ud skal du tage en tappeskrue med en længde på højst 55 mm. Derudover rådes håndværkerne til at tage højde for afstanden mellem gipsvæggen og væggen.