Fastgøringsmuligheder for gardiner til væggen

Hver person ønsker, at interiøret i hans lejlighed eller hus skal være perfekt og individuelt. Lav en renovering, hent originale møbler - det er ikke alt. Hovedtangen i et hyggeligt og komfortabelt værelse er smukt og effektivt udvalgt gardiner til vinduer, og det er yderst vigtigt, at de passer ind i interiøret.

Ordning med installation af rullede gardiner.

Men hvis du plukket et smukt og dyrt stof til gardiner, betyder det ikke, at vinduet ser spektakulært ud. Den vigtigste detaljer i design af vinduer er fester til gardiner til væggen.

Til fastgørelse af et gardin kan du bruge følgende metoder:

Valget af armaturer (på loftet, vægge) er naturligvis ikke rig, men hvilken man skal bruge bør overvejes grundigt, for uden det kan man ikke undvære. Eaves afhenter i betragtning af formålet med rummet, og også dets interiør. Afhængig af metoden til fastsættelse af gardinerne kan du ændre designen, slippe af med nogle af fejlene og give rummet mere udtryk. I betragtning af gardinernes betydning i rummet er det nødvendigt at vælge en fastgørelsesmetode, der vil sikre deres brugervenlighed.

Hvis designet kræver udvidelse af vinduet, så skal corniceen vælges meget bredere end vinduets åbning, da du har hængt væggene ved siden af ​​vinduet, vil du visuelt øge vinduets åbning. Og hvis det er nødvendigt at øge rummets højde, skal i dette tilfælde fastgøres direkte til loftet. I grund og grund er den anden mulighed egnet til gardiner med lambrequin, da med en lavt liggende cornice vil sådanne gardiner reducere vinduesrummet.

Fastgørelsesgardiner på baren

Den ældste og mest almindelige metode til fastgørelse til gardiner. Gardinstof på stangen holdes af ringe eller klip, der er fastgjort til lærredet. Samles, ringene kommer med kroge og lægges på gardinstangen, og der laves specielle løkker på gardinet eller et gardinbånd syes til krogen.

Brugen af ​​denne metode er meget bekvem at bruge, da ringene nemt bevæger sig omkring gardinet, hvilket er vigtigt, når vi tipper gardinerne. Klipene er mindre praktiske i dette tilfælde: Hvis der vælges tunge gardiner, vil klipene ikke være i stand til at holde dem.

Fastgør tagene til loftet.

Baren kan vælges efter enhver smag, da deres valg er forskelligartet. De kan laves:

 • fra et træ;
 • af stål;
 • fra plastik;
 • smedejern;
 • anodiseret metal.

Hvis designeren opfattede tunge trykte portier, så er plaststænger og blødt metal ude af spørgsmålet, da det snart kan gå i stykker. Nå, hvis det var besluttet at vælge denne type gardiner, så er det nødvendigt at vælge en stang med større diameter. I grund og grund, hvis både tule og gardiner med forskellige lambrequins er tilvejebragt, er det mere praktisk at bruge en gardinstang, der har to eller tre søjler.

Blandt sorterne af ringe til tagbøjlerne er der fastgørelsesanordninger med en magnet i form af klip.

Deres design giver dig mulighed for at bruge som et dekorativt element, som er lavet i et stort sortiment, som hjælper med at vælge dem til ethvert interiør. Magnetisk fastgørelse er i stand til at holde flere lag af lærredet, derfor har gardinet ikke brug for yderligere fletning.

Til denne type vedhæftning kan du hænge gardiner på grommets - dette er et gardinstof, hvor der allerede er dobbeltsidede ringe.

String Mount

Installationsskemaet af strengen cornice.

Hvis der kun er et tylgardin, kan det på grund af dets lethed fastgøres til en streng med små kroge. Denne monteringsmetode passer til værelser med vinduer på hele væggen, og hvis gardinet er i statisk tilstand. Denne type vedhæftning har sine ulemper:

 • gardiner, der ligger på strængerne, anbefales det ikke at flytte ofte;
 • gardin klud skal have lethed, som snoren sags og i sidste ende bryder.

På grund af manglerne er det mest rimeligt at bruge en snorformet fastgøring kun til tynde og lette tylgardiner, og for gardinstof er det bedst at anvende en anden type fastgørelsesanordning.

Eaves mount

Diagram over måder at fastgøre skinneafskærmninger.

Til udformningen af ​​det moderne design af rummet blev det modigt at bruge snor- og glideskinner, udstyret med "skinner", hvilket forenkler fastgørelsen af ​​gardiner. Sådanne gardinstænger kan fastgøres både til væggen og til loftet.

De strenge tagskinner omfatter en stålstreng, to metalbeslag og er forsynet med dekorative stik.

Skylight cornice er en profil lavet af aluminium, men har forskellige nuancer af bronze, guld, sølv, bare hvid. Denne cornice er monteret på samme måde - både på væggen og i loftet.

Profil cornice er en af ​​sorterne. Denne type er designet til kompleks konstruktion af en vinduesåbning, såsom buede, karrevinduer og hjørnevinduer. Sådanne hjørner er plastik eller aluminium. Perfekt fastgjort til loftet.

Moderne teknologier gør det muligt at lave en cornice på bestilling og på individuelle størrelser og design, men du bør kontakte en specialist inden du bestiller. Ved bestilling er det værd at overveje gardinens vægt, funktionaliteten af ​​hver gardin, hvor ofte gardinerne åbner og lukker. Det er af disse grunde, at det er bedst at bestilme tagene i kendte virksomheder.

Eaves lavet af aluminium til æstetisk udseende er bedst lukket med en baguette. Baguette er en plank, som er knyttet til udsmykningen, det er en dekorativ tilsætning til taggrene. Til fremstillingen kan du bruge træ såvel som spånplader. Nogle gange, hvis dette kræver et design design projekt, kan det være dækket af et stof, der harmonisk vil blande med gardiner.

Hvis du bruger en ultramodern stil, skal du ved registrering anvende forskellige indehavere. Lignende produkter er knyttet til væggene og dekoreret med draperet stof. De bruges udelukkende til dekorative dekorationer, da det ved hjælp af indehavere vil være umuligt at åbne og lukke gardinerne.

Nogle funktioner

Holdere til gardiner kan være lavet af følgende materialer:

Holdere vælges afhængigt af tykkelsen af ​​gardindug og deres design, samt de skal harmonisk kombineres med den valgte cornice (på væg eller loft). Deres brug giver dig mulighed for at dekorere gardinerne og give dem et mere originalt udseende.

Hvis du vælger en modelholder, skal du passe på fastgørelsesanordninger. Når du vælger fastgørelsesanordninger, skal du overveje produktets sværhedsgraden og dens konfiguration. Ofte, komplet med tagskinner, kan du købe holdere sammen med skruer, selvlukkende skruer, som du sikkert kan fastgøre produktet på væggen.

I gamle dage blev gardinholdere fastgjort ved vinduesværdets niveau. Men i dag, med forskellige konfigurationer af vinduesåbninger og i betragtning af gardinens design, er det nødvendigt at vælge det rigtige sted til montering.

Fastgøring af holdere vil ikke være svært, det kan gøres ved hjælp af en boremaskine og en skruetrækker. Med den rigtige placering og en solid installation, vil indehaverne ikke blot opfylde deres funktion, men vil også tjene som en værdifuld udsmykning af ethvert interiør.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Rumindretning sker ofte ved hjælp af gardiner. Disse attributter suppleres af smukke og unikke tagbøjler, der passer perfekt ind i interiøret. Det er vigtigt at vælge og installere sådanne systemer. Der er mange modifikationer af sådanne understøtninger. Derfor, hvis du ikke ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen, bør du konsultere en erfaren specialist.

Finesser af processen

En bred vifte af tagger ganske bredt, hvilket giver dig mulighed for at kombinere dem med mange typer gardiner. Samtidig kan deres længde nå betydelige størrelser. Sådanne strukturer skal fastgøres fast til ikke mindre end 3 beslag. Hvis små børn bor i huset, skal lukkede fastgørelsesdele anvendes. Ved installation er det vigtigt at tage højde for afstanden mellem vinduet og gardinerne, hvilket afhænger af længden af ​​beslagene eller placeringen af ​​suspensionerne i loftet. Denne værdi skal være 10 cm, men det er ikke nødvendigt.

Hvis gardinerne lukker batteriet, så er der mellem disse elementer en afstand på 3-5 cm, hvilket giver optimal ventilation.

Inden du vedhæfter stangen, skal du vælge design og størrelse. Mange argumenterer for, at den skulle stikke rundt om vinduets bredde med ca. 15 cm. Fastgørelsen sker kun med højkvalitetsfastgørelser, der kan understøtte gardinens vægt.

Monteringsmuligheder

Eaves er den integrerede egenskab af hvert lejlighedshus. Det understøtter gardinerne og giver dem et bestemt udseende. For at denne struktur skal kunne tjene i lang tid, skal den være sikkert fastgjort til loftet eller væggen.

Moderne gardinstænger er lavet af forskellige materialer, men næsten alle er udstyret med identiske fastgørelsessystemer. Konventionelt kan fastgørelserne af disse strukturer opdeles i flere typer:

 1. Ramme. Denne fremgangsmåde indebærer fastgørelse af tagene til bunden direkte gennem selve rammen. Dette kan omfatte plast- eller aluminiumsdæk, som er udstyret med specielle riller til bevægelse af suspensioner.
 2. Fastgørelse med beslag. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige, da den er udstyret med næsten alle typer tagskinner (træ, snor, ende osv.). Særlig opmærksomhed her skal betales til listerne, som skjuler beslaget ved hjælp af en ekstern strimmel. Denne type vedhæftning kan bruges på næsten alle typer konstruktioner, herunder på dækmodeller.

Afhængig af fastgørelsesstedets placering kan du vælge disse typer af fastgørelsesdele:

 • Vægmonteret. Eaves er fastgjort direkte til væggen med skruer eller dowels. Mange modeller af parentes er udstyret med udtrækkelige albuer, som gør det muligt at justere afstanden fra vinduet til gardinerne. Blandt fordelene ved denne tilgang er forskellige designs af fastgørelsessystemer, såvel som dets enkelhed. Du kan installere en sådan cornice selv uden nogen færdigheder. Men designet reducerer visuelt højden af ​​rummet. Nogle modeller af parentes er korte, hvilket ikke tillader at få den ønskede afstand fra væggen til gardinerne. Strukturerne er ude af stand til at modstå betydelig vægt og skal derfor forstærkes med yderligere fastgørelsesdele.
 • Loft. Fastgør basen til loftet. Det skal bemærkes, at der er specielle anordninger, der gør det muligt at fastsætte strukturen på både beton og gipsplader. Denne type vedhæftning er i stand til at modstå betydelige belastninger, såvel som visuelt udvider rummet. Ved hjælp af loftbøjler kan du installere tagbjælken næsten hvor som helst i rummet og opdele den i flere zoner. Men installation er ikke mulig i hængende lofter, medmindre der er udarbejdet særlige huller til fastgørelsesanordninger.

Bemærk venligst, at dækbaserede strukturer og produkter med parentes kan monteres på disse overflader. Sidstnævnte mulighed adskiller sig kun i form af fastgørelsesanordninger.

tilbehør

Moderne taghuller repræsenterer enkle kombinerede produkter. Dette giver dig mulighed for at vælge visse af dens elementer til din smag. Markedet af komponenter til tagskinner er ret forskelligt. Det omfatter mange produkter, der kan opdeles i flere grupper:

 1. Fasteners. Dette omfatter alle produkter med hvilke strukturen er fastgjort til basen.
 2. Beslag. Disse produkter kommer i forskellige former og størrelser. Du kan finde både runde og rektangulære designs på markedet.
 3. Nøgleelementer. Disse omfatter ringe til tagskinner, stik, suspensioner og andre produkter, der er nemme at udskifte.

Bemærk venligst at disse produkter ikke er standardiserede. Derfor, hvis du har brug for at reparere en brudt del, anbefales det at vælge en højkvalitets analog.

Hvordan indsamles?

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal den være færdigmonteret. Denne proces afhænger direkte af produktmodellen.

Den består af et solidt metalark, som udelukker sin samling. Nogle modifikationer af metalet suppleres med parentes. For at rette dem skal du stramme flere bolte for at danne et komplet system.

Den enkleste mulighed er en cornice i form af et dæk.

Det sværeste at samle er en to-rækken cornice. Denne proces består af følgende på hinanden følgende trin:

 1. Først og fremmest bliver hængende ringe til gardiner sat på røret. Deres antal afhænger af lærredets størrelse og dens vægt.
 2. Herefter sættes der parentes på rørene på hver side. Disse designs er udstyret med specielle riller, hvor kronen er placeret. Det er vigtigt at sætte disse elementer symmetrisk. Dette sikrer ensartet belastningsfordeling.
 3. Når rørene er klædt, er de fastgjort med specielle skruer eller bolte. Ofte udstyre fabrikanter røret og beslaget med specielle riller, der skal kombineres. Dette gør samlingen lidt lettere.
 4. Monteringsproceduren gennemføres ved at installere stik, som kan være plast eller metal.

Vigtige nuancer

Montering af tagbøjlerne er en simpel operation, der kræver lidt omhu og overholdelse af producentens anbefalinger, hvilket vil tage højst 20 minutter. Men det er vigtigt ikke bare at rette strukturen, men også at passe det korrekt ind i interiøret.

Installation af tagskæggene kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 • I første omgang skal du vælge den type design, der passer til stilen på dit værelse. Længden af ​​understøtningen skal være lidt større end bredden af ​​vinduesåbningen. Dette vil gøre det muligt at dække det med høj kvalitet gardiner.
 • Det næste trin er markup. Tagene skal placeres i en afstand af 10 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen. Samtidig skal man være opmærksom på om konstruktionen forhindrer åbningen af ​​rammen. Hvis dette ikke sker, kan du negle ned ad taggen og nedenunder. Det anbefales at markere cornice med hjælp fra en assistent. Dette vil justere strukturen i forhold til loftet og andre fly. Men basen skal altid tages loft. Når alt er justeret, er stederne under fastgørelserne simpelthen markeret. Dette skal gøres så præcist som muligt, så der ikke er nogen forvrængning. Det er også vigtigt at være opmærksom på symmetrien i monteringssystemerne.

Mange eksperter anbefaler at bruge den tredje beslag, hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m. Det giver optimal stabilitet.

 • Processen slutter med fiksering af produktet. Til dette dannes huller til dowels og skruer på stedet. Hvis væggen er lavet af bløde materialer (træ), kan du straks feste beslaget med en skrue eller negle den. Typen af ​​fastgørelsesmiddel vælges af husets ejer, afhængigt af overfladens egenskaber.

Installationen af ​​loftets tagriller forekommer praktisk taget i overensstemmelse med samme algoritme. Kun flyet i forhold til hvilken justering er ændret. Det skal bemærkes, at når du installerer i loftet, skal du være opmærksom på afstanden mellem væggen og kronen. I dette tilfælde skal gardinerne ikke hvile på vindueskarmet og danne en parallel med væggen.

Afstand fra loftet

Når du installerer tagpladerne, er det vigtigt at vælge det rigtige sted for dets placering. Et af kriterierne for at være opmærksom på er afstanden fra strukturen fra loftet. Denne værdi er ikke reguleret af standarder eller design anbefalinger. Den optimale afstand er området fra 5 til 15 cm fra overfladen. Men ingen plager udlejeren til at flytte cornice højere eller lavere. Det vigtigste er, at produktet med gardiner passer perfekt til det primære interiør.

Bemærk, at når man markerer eksperterne, anbefaler man at fokusere på loftets plan, og ikke på niveau eller vinduesvinduet.

Sådan repareres til gipsvæg?

Gipsplader lofter er meget populære i dag og er monteret af mange boligejere. Ulempen ved dette materiale er, at den ikke har tilstrækkelig styrke. Men samtidig er det stadig muligt at installere tagpladerne på en sådan overflade ved hjælp af flere typer fastgørelsesanordninger:

 1. Udvidelige dowels. Dette kan omfatte en dyvel sommerfugl og dowel paraply. Et træk ved denne fastgørelsesanordning er, at når skruen skrues fast, bøjer den indvendige del sig og danner et stort lagerområde. Dette giver på en eller anden måde mulighed for at reducere trykket på gipspladen. Denne installationsmetode er kun egnet til gardiner af lav vægt.
 2. Anker. Denne mulighed for at fastgøre tagene til gipspladens loft giver dig mulighed for at modstå betydelig vægt. Bemærk at længden af ​​ankeret skal være større end tykkelsen af ​​arket, nogle få centimeter. Dette skyldes det faktum, at fastgørelseselementer er fastgjort i hovedloftet, som ofte tjener som en betonplade.

For at fikse ankeret laver de i første omgang et gennemgående hul og går ind i loftet med ca. 4-5 cm. Derefter køres krogen ind i hullet. Det resulterende system giver dig mulighed for at modstå gardiner med stor vægt.

Den samme algoritme til placering af tagskæggene svarer til den, der anvendes til almindelige overflader. Her skal du også omhyggeligt markere og indstille præcis alle elementer i forhold til alle fly.

Mest sandsynligt er ordene upassende her: det er bedre at se en gang end at høre! Følgende samling viser spektakulære eksempler i interiøret.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen, se følgende video.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

På hvilken afstand til vedhæftning af kroge til gardiner. Master klasse: fastgørelsesgreb til gardiner

Udstyret af boligindretningen skal ejerne af lejligheden indeholde en vigtig del af vinduesindretningen: gardiner, gardiner, gardiner og gardiner.

Desuden vælger de sådanne gardiner som regel at vælge hele sættet i en harmonisk stil: fra tekstiler til nødvendige tilbehør som hjørner og holdere. Holderen til gardinen er en speciel anordning i form af en beslag eller beslag til at holde gardinet i den samlede form.

De kan bruges uafhængigt eller i et sæt med klistermærker lavet af linned dekoreret strimler eller stykker af andre fleksible materialer. De ligger som regel på væggene til siden af ​​vinduet eller døråbninger. Fra deres brug kan afhænge af følelsen af ​​rummelighed i rummet.

Forms indehavere kan være meget forskellige. Fra meget enkel, vandret eller lodret udførelse til sammensatte enheder, med dekorationer og forskellige dekorative indlæg. For badeværelser har begrebet "holder gardiner" en bredere betydning. Det indebærer alle nødvendige tilbehør til at arrangere gardinerne, herunder gardinstænger (stænger).

Disse enheder er lavet af forskellige materialer:

Brug ofte forskellige kombinationer af disse materialer.

Placering af gardinholdere: 1. i hulstanden; 2. under hulstanden 3. over hulstanden

Producenter af tilbehør til vindue- og døråbninger tilbyder tre grundlæggende former for indehavere:

For hver form, der har karakteristiske træk i designet, er der tilvejebragt en original fastgørelsesmetode og følgelig specielle fastgørelseselementer.

Typen, materialet og evnen til at modstå bestemte belastninger for sådanne anordninger bestemmes, når de vælges, baseret på den planlagte anvendelse, design af rummet og gardinet. For eksempel er nogle gange tilbehør af denne type, der er lavet af metal og vedholdende ret store belastninger, placeret over vinduesåbninger og anvendes i stedet for cornices. Gardiner, kastet over dem og dygtigt draperet, skaber en usædvanlig virkning for værelset at blive dekoreret.

Monter holderen taget hovedsagelig til væggen. Desuden kan monteringen, afhængigt af type og design, være enkelt, åbent eller skjult, med installationen af ​​bærerunderstøtningspladen.

Placering og fastgørelse af gardintilbehør

Det sædvanlige standardarrangement af gardinholderen ved vinduet er vinduets vinduesniveau. Det foreslås at overveje tre muligheder for enhedens placering:

 • på vandret vindueskarm
 • 0,3 m under karmen
 • over vindueskarmet, fra loftet - 1/3 af højden af ​​rummet.

Højde på moderne vinduesåbninger kan dog være anderledes: fra gulv til loft på rummet eller et par tommer centimeter over gulvniveauet.

I sådanne tilfælde afhænger placeringen af ​​gardinholdere primært på de anvendte gardiner, deres stof og størrelsen af ​​vævene. De point, der bestemmes eksperimentelt, vil være optimale. Hvis du ændrer koordinaterne for retentionspunktet for gardinerne, kan du maksimalt åbne vinduesåbningen eller næsten helt drape den, hvis du af en eller anden grund ikke skal åbne visningen til vinduet. Det anbefales at tage højde for alt: fra åbningsforholdene til svinget vinduet til typen af ​​de faldende folder af gardiner.

De valgte installationssteder for enhederne (som regel er der to af dem på den ene og den anden side af vinduet eller døråbningen) kontrolleret for nøjagtighed, vandret position og symmetri. Dette betyder, at punktet, der svarer til det geometriske center (eller kanten) af venstre holder, skal svare til midten (eller den samme kant) til højre i forhold til midten af ​​åbningen. De vandrette mærker af begge armaturer, der er lavet til fremtidige monteringshuller, skal ligge på samme vandrette linje - dette kontrolleres af bygningens niveau.

Fastgørende begrænsninger

Det giver ikke mening at vælge dykker og skruer til montering: De leveres normalt med den købte gardinholder. Derfor er der kun brug for en boremaskine og / eller en skruetrækker til det kommende arbejde, såvel som en boremaskine med loddebøjler svarende til diameteren af ​​plastdykkerne, der er tilvejebragt i installationssætet. Hvis væggene i rummet er "tunge", beton, vil der være brug for en boring til boring.

Efter afslutningen af ​​verifikationsmålinger til boremærker laves der lavet. Derefter anbringes plastpropper-dowels i hullerne. Hvis borediameteren er valgt korrekt, passer dølerne tæt ind i hullerne, under påvirkning af en hammer. Afslutningen af ​​installationen - montering af holdere til dowels selvdrejende skruer.

Nu indendørs kan du arrangere de ønskede gardiner.

Udseendet af ethvert værelse uden korrekt valgte tekstiler ser ikke ud. Men selvom du køber og hænger gardiner, gardiner eller gardiner af den ønskede skygge, tekstur og design, kan du stadig ikke gøre uden forskellige dekorative elementer.

De vigtigste tilbehør er gardinholdere, holdere og gardinstænger. De hjælper ikke kun med at ordentligt arrangere placeringen af ​​stoffer ifølge skitsen, der er udviklet tidligere, men er også helt uafhængige dele. For eksempel er holdere til kanzashi gardiner så smukke at de spiller hovedrollen, det er omkring dem, at resten af ​​designet er bygget.

Korrekt udvalgt og placeret kanzashi og vægholdere til gardiner giver dig mulighed for at ordentligt organisere rummet, regulere mængden af ​​lys ind i rummet, gøre rummet mere rummeligt og føje komfort til det. Og gardinholdere i badeværelset gemmer plads i lukkede rum.

Lad os overveje disse interessante elementer mere detaljeret. Som en bonus er nedenstående en guide, ledsaget af et foto, som giver dig mulighed for at gøre holdere til gardiner med egne hænder fra diske.

Typer af vægelementer

Stationære holdere til vinduet tekstiler er specialfremstillede og faste kroge, der er placeret på væggen nær vinduet og tjener til at holde gardiner eller gardiner. Udover uafhængig brug kan de spille rollen som et ekstra element til klemmer, børster, magneter og pickups, hvorved der skabes interiør af fantastisk skønhed.

Som navnet antyder, er det pågældende støtteelement fastgjort ubevægeligt. Derfor skal du først beslutte udseende, designfunktioner og placering.

Den moderne industri producerer et stort antal sorter af indehavere. Det er nødvendigt at vælge en eller anden model baseret på rummets generelle stil, stoffets farve og struktur, samt møbler og tilbehør.

Indvendige designere forsøger ofte at bruge holdere i samme stil som tagene. De ovennævnte elementer er trods alt konstant synlige og tiltrækker den største opmærksomhed.

Gardinholdere kan være fremstillet af sådanne materialer:

 • et træ;
 • plast;
 • metal;
 • kombinationer af ovenstående.

Når du vælger en model, skal du sørge for at købe højkvalitets fastgørelsesdele. Nogle gange er det nødvendige antal skruer, skruer og andet tilbehør allerede inkluderet i sættet.

Fastgørelsesfunktioner

Af stor betydning er ikke kun det korrekte valg af modellen, men også dens placering på væggen. Ikke så længe siden blev enhver vægholder, uanset form og udseende, fastgjort nøjagtigt på hulstanden. Men moderne lejligheder og huse har en anden konfiguration af vinduesåbninger, fordi denne mulighed ikke er egnet til alle tilfælde.

Derudover skal du tage højde for lofterne i rummet, vinduets bredde samt egenskaberne i dets design, ventilationssystemet og åbningen.

De mest almindelige er følgende muligheder:

 • traditionelt, når højden af ​​forankringen er på samme niveau som vindueskarmet;
 • i en afstand på ca. 2/3 af højden fra gulvniveauet;
 • ca 20-30 cm lavere end vindueskarmet.

Hvis gardinerne er korte, er en højere placering af kroge velegnet, i tilfælde af at tekstilerne er lange - placerer holderne tættere på gulvet. Det skal bemærkes, at når en stor mængde stof anvendes i et design, er det nødvendigt at sørge for et passende sted langs kanterne af vinduesåbningen for at fastgøre det til holderen eller holderne.

Men det er nødvendigt at tage højde for, at jo lavere holderne er placeret, jo mindre lys kommer ind i rummet. Dette kan være nyttigt, når du skal dekorere en ikke særlig behagelig visning uden for vinduet eller skjule de påviste rammefelter.

Det er bedst at afprøve flere muligheder på stedet. For at gøre dette skal du tage et bredt bånd med hvilke gardiner opsamles i en bolle. Så bruger en person den resulterende improviserede afhentning til væggen, og den anden ser ud til, hvilken version der ser mere organisk ud i rummet.

Direkte fastgørelse udføres uden tricks med en boremaskine og skruetrækker.

Ud over stationære enheder, giver indehavere, der ligner velkendte japanske hårklip, gardinerne et glimrende udseende. Lad os tage et kig på, hvordan man laver en gardinholder med egne hænder. Desuden er konventionelle cd'er gode til dette, som i stort set findes i næsten ethvert hjem. I ekstreme tilfælde kan du købe dem, en lille pris bliver ikke en hindring.

Arbejdet består af følgende trin:

 1. Først og fremmest skal du forberede diske. Til dette formål markeres en cirkel på diskene ved hjælp af en skabelon (f.eks. Et cover til bevarelse). Det er nødvendigt, at den dannede ring var omkring 2-3 cm bred.
 2. Ved hjælp af et varmt loddejern eller en byggekniv fremstilles et snit ved hjælp af en præ-mærket mærkning. Dette skal gøres omhyggeligt for ikke at ødelægge den ydre ring.
 3. For at lette processen kan du lave skær på begge sider og dreje disken på hovedet. Herefter falder den resulterende "minidisk" ud af sig selv uden nogen indsats fra din side.
 4. Samme række handlinger skal ske med en anden disk, da arbejdet kræver to ringe, der er limet sammen i en helhed.
 5. Til dekoration af indehaveren anvendes tekstilblomster, som er karakteristiske elementer af kanzashi hårnåle. Hvis du har tilstrækkelige færdigheder og evner, kan du selv samle dem ved hjælp af de komponenter, der sælges i butikkerne. Ellers er det tilrådeligt at fokusere på færdige genstande.
 6. Således at plastikringen af ​​diskene havde et præsentabelt udseende, er det pakket med et tekstilbånd af den ønskede skygge og tekstur 1 cm bred. Den frie ende er fastgjort med lim, og så er hele det fri rum forsigtigt og forsigtigt dækket. I slutningen er alt også fastgjort med lim.
 7. Derefter samles blomsterarrangementet i en enkelt enhed. Til dette formål anvendes tidligere indsamlede blomster samt købte blade. Derudover kan du tage perler, rhinestones og andet tilbehør.
 8. Ringenes design kan være enhver. Det hele afhænger af din fantasi og design af rummet som helhed.
 9. For at fastgøre kanzashi på tekstiler anvendes almindelig kinesisk sushi pind dekoreret med bånd, blomster og blade, så den falder sammen med stilen med den tidligere lavede ring.
 10. Det færdige element er fastgjort på gardinet på et hvilket som helst passende sted.

konklusion

Inden for rammerne af et materiale er det svært at dække hele rækken af ​​holdere til gardiner. For eksempel er et så nyttigt tilbehør som en vinkelholder til et gardin i et badeværelse, der giver dig mulighed for effektivt at organisere rummet og beskytte indretningens og husholdningsapparatets elementer mod fugt, fuldstændigt blevet ignoreret.

Et mere fuldstændigt indtryk af alle tilgængelige sorter vil hjælpe videoen i denne artikel.

Vinduesdekorationen bruger mange tilbehør, som du frit kan købe hos enhver online butik. De mest populære af dem - klister til gardiner.

Gardin kroge - dette er et af de vigtigste elementer i indretningen. Med deres hjælp kan du ikke kun omdanne gamle gardiner eller dekorere nye, men også logisk afslutte vinduesammensætningen. De hjælper også med at feste gardinerne på siderne af vinduet, som giver dig mulighed for at lade mere luft og lys ind i rummet. Sådanne dekorative elementer kan ændres afhængigt af stemningen eller bruges til at bringe nyhed til et lidt irriterende interiør.

Tilbehør til gardiner - uundværlige hjælpere med hensyn til at skabe udsøgte gardiner eller tyler. Afhængigt af hvordan du fastgør klemmerne, kan du få en anden effekt. Der er et stort antal monteringsmetoder, som vil hjælpe dig med at skabe den ønskede draperieffekt. Derudover tilbyder disse tilbehør et stort felt for kreativitet og fantasi.

Sådan fastgør gardinet greb

Så overvej de grundlæggende metoder til fastgørelse af greb til gardiner:

Hver mulighed for at fastgøre griber skaber sit eget specielle gardin på stoffet. Det generelle princip er: Jo lavere pickup er vedhæftet, desto flere folder får du på gardinerne. Det eneste, man skal huske på, er, at jo større draperi, jo mindre lys trænger ind i rummet. Desuden, hvis du har en smuk udsigt fra vinduet og derefter opretter dybe folder af stof, lukker du det meste af det. Samtidig vil en variant med en nedre armatur være ideel til de værelser, hvis vinduer overser byggepladsen eller et tilstødende hus, eller hvis vinduesrammerne har et unpresentable look og har brug for reparation.

Du kan også visuelt ændre vinduets proportioner:

 1. Hvis du vil gøre vinduet bredere, skal tilbehør fastgøres lavere (ca. i en højde på 1/3 fra gulvet).
 2. Hvis du vedhæfter kroge højt, vil det gøre vinduets åbning smalere og længere.

Hvordan det ser ud i virkeligheden:

Lange gardiner giver dig mulighed for at prøve forskellige monteringsmuligheder, hvilket giver mere plads til fantasi. Gardiner, der har en længde på op til karmen, er det bedst at rette, afgår 1/3 af længden fra bunden.

Sådan vælges gardin kroge

Sådanne tilbehør til gardiner er lavet af tykt stof. Bedst af alt, hvis de er af samme materiale som pelmets. Som regel gentager gardin kroge lambrequin farve. Også mulige muligheder for at matche gardinerne eller i kontrast. Tilbehør til gardiner i online-butikken er billige, så du kan altid erstatte dem med andre, hvis du vil ændre noget i det indre uden store omkostninger. Openwork indehavere af firmaet "FL Service" tilbyder et bredt område af kreativitet: På grund af at produkterne er tosidede, i kontrastfarver, kan du ændre vinduesindretningen ved blot at vende produktet over.

For at skabe komfort i indretning er der en stor rolle at dekorere vinduer. Uanset hvor du bor - i en lejlighed eller et privat hus, vil god belysning bidrage til at gøre dit hjem behageligt og smukt. Ved design af vinduer har gardiner og tulles stor indflydelse, fordi de er elementer af dekoration. For at bruge decorsne vil du helt sikkert have brug for en holder til gardiner, især da det er en uundværlig del af designet af ethvert rum.

Ved hjælp af kroge og et klip fastgør de gardiner og gardiner direkte på væggen. De udfører to hovedfunktioner på én gang: de holder gardiner og bruges som indretning til indretning af rummet. Før du begynder installationen, skal du finde ud af, hvordan du fastgør holderen til gardiner.

Typer af holdere til gardiner

I dag er det meget svært at gøre det rigtige valg af indehavere til gardiner, fordi området er så stort, at du bare kan blive forvirret. Før du køber dem, bør du ikke blot stole på din smag, men også at holde sig til indretningen af ​​rummet, fordi holdere til gardiner kan fremhæve stil og blive et originalt element af dekoration.

At diversificere interiøret indendørs og øge vægten på vinduesområdet, kan du bruge gardiner til gardiner.

Afhængigt af fremstillingsmaterialet er alle gardin eller gardinholdere opdelt i:

 • træholdere;
 • plastholdere;
 • metalholdere;
 • stofholdere;
 • kombinerede indehavere.

Advarsel! Før du køber indehavere, skal du bestemme vægt og type gardiner, da der er en forbindelse mellem dem. Hvis du foretrækker at hænge tunge gardiner i rummet, så skal indehaverne modstå denne belastning. Derfor skal de være store og stærke.

Monteringsmuligheder

For at vælge det rigtige sted, hvor du skal fastgøre holderen til gardiner, bør du overveje mange nuancer, nemlig:

 • hyldehøjde;
 • materiale, hvorfra gardiner eller gardiner syes
 • farver og stoffer og dekorative design af hele rummet;
 • interiør stil.

Advarsel! Først og fremmest, når du vælger typen af ​​gardinholdere, stole på det indre af rummet. For eksempel, hvis du foretrækker klassikere, har du antikke møbler, så vil kun massive holdere passe perfekt ind i interiøret. For modernitetsstilen er det bedst at købe metalholdere, og deres originale form vil kun føje krydderier til rummet. Hvis du vælger gardinholdere i børnehaven, er det bedst at købe dem i form af bløde legetøj.

Lige foran fastgørelsen af ​​gardinholdere skal du vælge et sted for dem nær vinduet. Dette er en meget vigtig beslutning, fordi det vil påvirke hele indretningen af ​​rummets rum. Der er flere mulige muligheder for placeringen af ​​indehaverne:

 1. En meget populær måde er at montere på hulstanden. Denne mulighed udvider ikke visuelt vinduets åbninger, selvom mange lysstråler kommer ind i rummet. Monteringsholdere på hulstanden giver dig mulighed for at opdele hele væggen lige, hvilket har et æstetisk udseende. Denne mulighed kan bruges i forskellige rum: i soveværelser, stuer eller børnehave.
 2. Bjerget ligger over midten af ​​væggen, som giver dig mulighed for at visuelt dele hele rummet rundt om vinduet på en sådan måde, at der vil være en tredjedel øverst og to tredjedele nederst. Denne mulighed er ideel til smalle vinduer, fordi det udvider vinduet og alt lys kommer ind i rummet. Men der er en begrænsning, der er i valget af stof. For denne fiksering vil ikke passe tunge gardiner eller gardiner.
 3. Mounten er under midten af ​​væggen og dæklinjen. Denne mulighed er perfekt til brede vinduer, fordi det visuelt giver dem mulighed for at indsnævre, og solens stråler falder ikke helt ind i rummet. Men denne fiksering giver dig mulighed for at bruge tunge stoffer til gardiner.

For at gøre det rigtige valg af placeringen af ​​holdere til gardiner, skal du tage højde for rummets stil, hvad det er til og hvilken slags belysning du vil have. For eksempel til køkkenet vil bjerget over midten af ​​væggen være en glimrende mulighed, det vil tillade at lyse op i rummet godt. Man bør huske på, at der ikke anvendes køkkengardiner, men kun tule og derefter under kulmen falder det ikke. Hvis du f.eks. Tager en strenge studie eller et bibliotek, så er det bedre for dem at vælge tunge mørke gardiner eller gardiner. Derfor er kun armaturet under midten af ​​karmen egnet. Dette arrangement vil skabe en arbejdsmiljø. Med hensyn til montering ved vindueskarmet, er den ideel til et soveværelse eller stue.

For at gøre det rigtige valg blandt de mulige placeringer af fastgørelsesholdere til gardiner, skal du samle alt materialet sammen og se, hvad effekten af ​​deres brug er.

I dag er det fashionabelt at bruge designernes ydelser. De vil hjælpe med at skabe det perfekte interiør til dit hjem. Men vil et sådant interiør matche din smag? Hvis du selv bestemmer dig for at dekorere dit hjem, skal du være særlig opmærksom på gardinerne og tænke på, hvordan man laver gardinerne på siderne til væggen, så de ikke forstyrrer og samtidig skabe en harmonisk atmosfære for dit interiør.

hente

Tacks er en række elementer, der holder gardinerne på siderne. At gribe ind omfatter:

Pickupen er altid fastgjort i begge ender til væggen. Således viser det sig en loop, hvor gardinerne er samlet.

udvalg

Der er mange typer pickups. Deres valg afhænger primært af det rum, hvor du planlægger at fastgøre gardinerne:

 • For brede vinduer og lange tykke gardiner er det bedre at vælge brede kroge, som ikke vil forhøje sig for tæt.
 • For små værelser, hvor smalle vinduer er installeret, er det bedre at bruge smalle letvægtsholdere, der er bedre fastgjort til væggen øverst i vinduet. Vinduerne vil således fremstå bredere og mere lys vil strømme ind i rummet;
 • Du kan også bruge en afhentning. For eksempel, hvis der er et skab eller en balkon dør på en del af vinduet. Hvis du gør alt efter reglerne, kan selv gardinerne, der er monteret på siderne på den ene side, se smukke ud.

materiale

Ikke den sidste rolle i design af gardiner spiller det materiale, hvorfra afhentningen er lavet. For en rig og rig design af et opholdsstue eller soveværelse er de mest velegnede holdere i form af snore:

I offentlige lokaler er det bedre at bruge stramme kroge lavet af tætte glatte tekstiler.

Udover materialet spiller selve pick-upens farve en vigtig rolle i gardinernes korrekte design:

 • Du kan matche hovedgardinens farve;
 • eller du kan vælge en kontrastfarve. Men i dette tilfælde skal du omhyggeligt vælge farve, kontrollere deres kombination i dag og aften belysning.

billede

Hvis stoffet til greb har et klart defineret ornament, skal du først vedhæfte det til gardinerne selv på forskellige steder for at forstå, om de vil se fordelagtigt, hvis gardinerne er fastgjort til gardinens sider.

Efterbehandling

Når du har besluttet dig for afhentningen, bør du ikke straks rette dem på væggen. Inden du vælger et permanent sted, skal du prøve at finde den perfekte position. Se hvordan gardinerne http://pereezdspb.com/ look, fastgjort øverst eller nederst, og find den bedste løsning. Forresten tillader gardinerne, der er fastgjort på siderne, at regulere lysstrømmen samt at skjule fejlene i selve vinduet.

Lad os opsummere

Gardiner kan altid være smukt og oprindeligt fastgjort til væggen. Det vigtigste er, at strømperne er symmetriske med hinanden. Et højt arrangement af grabs vil gøre vinduet smalere og en lav en - bredere.

Typer og fastgørelsessystemer til gardiner

Fastgørelsesgardiner - et vigtigt stadium i design af rummet. Gardiner skaber en følelse af hygge og komfort i huset, samt give interiøret sin skønhed. For at vedhæfte gardinerne kræver ikke meget indsats og dygtighed. Alt kan gøres nemt med egne hænder. Du skal bare følge nogle instruktioner.

Typer af fastgørelsesgardiner

Metoder til fastgørelse af gardiner afhænger af deres type:

Fastgør stofgardiner

For at fastgøre gardinerne behøver du ikke en specialist. Det er nemt at gøre det selv.

Ved første øjekast er der intet skamfuldt i fastsættelse af stofgardiner. Alle tekstilgardiner er monteret på tagene.

Men! Der er mange muligheder for, hvordan man vedhæfter gardiner til tagbøjlerne:

 • snørehuller;
 • kroge;
 • metal ringe;
 • loop;
 • klemmer;
 • løbegang;
 • gardin tape.

Måske mistede du ikke engang, at ved hjælp af forskellige monteringsmuligheder kan du oprette et interessant vinduesdesign og give et højdepunkt til det indre af et hvilket som helst rum.

Installer cornice

Der er flere typer af taggrunde:

 • plet glas teleskopisk (rund form, der er metal og plast. Fastgjort til vinduesrammen. Gardiner sættes på tagskægget gennem særlige huller i dem);
 • runde (denne tagger lukker ikke gardinet og udfører desuden en dekorativ funktion. Der er metal, plast, træ. Monteret på væggen);
 • skinnebøjle (det er en struktur med riller i hvilke kroge til gardiner er installeret. Plast. De kan bestå af to eller tre rækker. Fastgør til en væg eller et loft. Du kan også købe en sådan gardinstang med en ekstra baguette eller plastplank lamineret med sjældne skove).

Inden du lægger taggen til loftet, er det nødvendigt at beregne en tilstrækkelig afstand til toppen af ​​vinduet, hvilket skal være mindst fem centimeter, så det ikke forstyrrer åbningen af ​​vinduet. Afstanden fra tagskægget til væggen skal være mindst 10 centimeter.

Tagene kan også fastgøres mellem to vægge.

Først skal du installere beslagene (på væggen eller loftet, afhængigt af typen af ​​tagskægget). Monter derefter cornice på dem. Før installationen skal du være opmærksom på, om du har opretholdt den ønskede afstand, så gardinerne og tagskæggene ikke blander sig i fremtiden.

Derudover er der en række tips til tagbøjlerne, hvilket vil give dem et smukt udseende.

String gardin stænger

String gardin stænger er blevet meget populære i dag. Basis for cornice er en tynd stålstreng.

Til fastsættelse af strenge anvendes specielle beslag i form af parentes. Gardiner til strengen er fastgjort med kroge eller klip.

Strengen ved første øjekast kan virke meget uhøjtidelig og ubemærket, men det vil faktisk medvirke til at skabe en meget smuk drap.

Fastgjort cornice med beslag. Strengen trækkes gennem hullerne i bjerget i begge retninger. Juster den ønskede længde med en bolt og trim resten.

snørehuller

Dette er en meget populær type fastgørelsesgardiner i dag. De er metal-, plast- eller træringe, hvorigennem tagene er passeret.

Se meget pænt og elegant. Selvom de stadig ikke er billige. Grommets er bedst egnet til tunge gardiner af tykke stoffer, gardiner. Men ikke meget pænt kombineret med lette, luftige stoffer: tyll, organza, silke.

De er nemme at bruge, vil medvirke til at skabe en smuk draperi og glatte, voluminøse folder.

Anvendes kun til rørformede gardinstænger.

Billedet viser en metode til fastgørelse af gardiner med øjenlåg

kroge

Dette er nok den billigste måde at lave gardiner på. Men du er nødt til at bruge dem med klemmer til kroge, ikke spring ud af fundamentet af cornice.

Kroge selv ser ikke meget æstetisk glædeligt ud, så de bruger ofte et gardinbånd sammen med dem, hvilket vil give gardinerne elegance og medvirke til at skabe smukke folder.

Kroge er ikke velegnede til tunge stoffer og gardiner.

ringe

Det er også en ganske populær type vedhæftning. Forskellen mellem ringene og grommets er, at ringene er installeret på den ydre del af gardinet til sin øvre kant og grommets - i det indre.

Fordelene ved ringene er, at de er holdbare, holdbare, hjælper med at skabe smukke volumen gardiner, og er meget billigere.

Fastgørelser kan også dekoreres med ekstra elementer af indretning, såsom snore, som i billedet

loops

Hængsler - en meget bekvem og praktisk form for fastgørelsesgardiner. De kan være af forskellige typer:

 • overliggende;
 • i form af buer
 • loop-stropper;
 • Kardborrelås;
 • knap hængsler.

Ved hjælp af hængsler kan gardinerne fastgøres til taghullerne i enhver form.

Loops kan også laves med hånden. De er lavet af ethvert tilgængeligt materiale - tråde, tovværk, stykker stof.

Hængsler giver vinduerne et meget originalt og unikt design. For at gøre dem selv tager ikke meget arbejde. Materialet til løkkerne er skåret i samme længde og gevindskåret gennem hullerne i gardinet, bundet på cornice i form af knuder, buer. Spidsen af ​​strengene kan være dekoreret med forskellige tucks, perler, rhinestones, sten.

Loop-strings er gode til fastgørelse af lette stoffer og medium tæthed.

Ved hjælp af loop-strings kan du skabe et meget smukt design.

klip

Denne type fastgørelse er meget velegnet til gardin gardiner lavet af medium tæthed stof. De vil ikke holde tunge portiere, og de vil se besværlige på tynde sæler.

Klip kan have det mest forskellige design - i form af blomster, dyr, frugt. De vil hjælpe med at skabe et interessant og originalt design.

løbegang

Kuliski er en "ærme" i den øverste del af gardinerne. De er velegnede til enhver form for stof.

Kulisk kan laves med egne hænder. Topet af gardinet er pakket ind i den ønskede længde og danner en slags ærme, hvorigennem gardinstangen passerer.

Denne type vedhæftning er velegnet til enhver form for stof.

Det er rigtigt, at trækstrengen måske ikke er meget praktisk at bruge. Det sker, at det med deres hjælp er svært at skubbe og trække gardinerne på.

Kuliski - den mest økonomiske og nemmeste måde at vedhæfte gardiner på til tagene

Gardin tape

Ved hjælp af et bånd fastgør gardinerne meget let, både til væggen og til loftet.

Du køber et gardinbånd, sy på gardiner og fastgør dem til tagene.

Bånd kan være både gennemsigtige og tætte, har en eller to rækker af løkker. En ledning syes langs hele dens længde, med hvilken stoffet trækkes sammen og en smuk drapering formes som strenge. Antallet og mængden af ​​folder kan let justeres ved hjælp af en ledning.

Gardin tape - en stor assistent i at skabe volumen draperi.

Gardin tape kan også laves med hånden.

Fastgør persienner på plastvinduer

Der er flere måder at fastsætte persienner på:

Afhængigt af metoden vælges den ønskede længde af persiennerne.

I den første version er det nødvendigt at tilføje 10 cm i bredde og højde til åbningens størrelse. Sørg for at kontrollere, om du kan åbne vinduet med blinds hævet.

Billedet viser montage af skodder til loftet

I den anden variant er det nødvendigt at minimere 4 cm fra åbningsbredden og 2 cm fra højden.

I den tredje version - glasets bredde plus tre centimeter. I dette tilfælde må persiennerne ikke forstyrre vindueshåndtaget.

Persienner er fastgjort med dykker og skruer. Kan monteres i loftet.

Først skal du bore en mur og indsætte en dowel i den. Skru derefter monteringsskruerne. Brug niveauet på den modsatte side ved at montere monteringen på samme måde.

For at installere skodder til loftet mere end en halv meter bredt, skal du bruge tre monteringsbeslag.

Persienner

Rullevindet er en klud lavet af klud såret på en aksel.

Metoder til fastgørelse af gardiner:

 • åben type (udvendig åbning);
 • lukket type (inde i åbningen).

På bredt vindue, døråbninger, er det bedre at installere rullegardiner med en lukket type fastgørelse. Hvis åbningens dimensioner ikke er store, eller der ikke er vindueskarme, er gardinerne installeret over åbningen.

 • ved hjælp af metal eller plastikbeslag i åbningen
 • fri hængende;
 • fjederbeslag uden fastgørelse til rammen;
 • på dobbeltsidet tape
 • skruer på rammen.

Rullegardiner er meget nemme at installere. Enhver kan gøre dette!

Før det fastgøres med tape, opvarmes det af en hårtørrer, så fjernes beskyttelsesfilmen og limes til overfladen. Yderligere installation udføres på den sædvanlige måde.

 • monteringsbeslag med dowels;
 • installation af gardiner i beslagene på kontrolsiden;
 • installation af kæder, hvorved gardinerne styres
 • monteringsbeslag

Gardinerne er monteret på åbningsskodderne ved hjælp af monterede beslag, som er monteret på lukkerens øverste del.

Bambus lukker

Bambusgardiner, såvel som rullegardiner, er fastgjort ved hjælp af beslag på samme måde.

For det første er der ved hjælp af en blyant og et niveau markeret på begge sider. Vi laver huller, så ved hjælp af dowels monterer vi de beslag, hvor gardinet er installeret.

Ved installation af bambusgardiner er det nødvendigt at tage højde for, at de ikke bør åbnes fuldt ud, og at der skal være mindst en tur på akslen. Beslagene er udelukkende monteret i vandret position.

Romerske persienner

Romersk persienner er normalt monteret på en speciel tagskinne, som består af en aluminiumsprofil, en løftemekanisme og en styreenhed.

Hvis du af en eller anden grund ikke kunne få en særlig cornice, skal du ikke modløses. Lukkeren kan monteres på velcro velcro, som sælges i butikkerne syning af tilbehør og headset. En del af velcroen limes til de sædvanlige taggrunde, den anden - til de blinde

Men det er mere praktisk at bruge en særlig cornice.

Gardiner - den perfekte assistent til at skabe hygge og komfort i dit hjem!