Sådan løser du lysekronen til loftet med en krog

En af mulighederne for at installere lysekronen hænger. Tidligere var spredningen af ​​denne metode på grund af det forhold, at der ikke var behov for boring af huller til montering på betonplader, der har hulrum. En bred vifte af materialer og loftsdesign kræver forskellige tilgange ved installation af belysning. Eksisterende typer af inventar giver dig mulighed for omhyggeligt at installere lysekronerne i design af værelser med alle typer overflader og bund af lofter.

Installationsprincip

Lysekronen er fastgjort til loftet ved hjælp af en krog, det suspenderes ved at hænge det på en suspension, der er forudinstalleret i loftet. For at gøre dette skal der i lysekronens design være en modstykke - en løkke, en ring, en beslag. Sløjfen er slidt på fjederhalvringen. Toppen er dækket af et dekorativt element - en hætte, der også skjuler forbindelsespunkterne for forsyningskablerne.

Typer af suspensioner

Loftslamper kan variere meget i udseende, størrelse, materialeydelse, antal lamper, vægt. Derfor, før du vedhæfter en lysekrone, skal du vælge det rigtige valg af krog. Afhængigt af typen af ​​loft anvendes materialet i dets udførelse, forskellige typer, design og metoder til fastsættelse af produktet, når lysekronerne installeres. Du bør også være opmærksom på deres bæreevne.

Monteringskrog

Består normalt af to dele, fastgjort sammen i form af bogstavet "T". En lysekrone er suspenderet på en af ​​dem, den anden er indsat i loftets åbning og holder krogen og hviler på åbningens kanter. Den første del er en bar med en halv ring i den ene ende og huller til højdejustering på den anden. Den anden del kan enten være en strimmel eller et stykke tykt ståltråd.

Hook samlingskrog af B 16/240 gennem passage.

Monteringskrog giver ikke en stiv fiksering og tæt sammenføjning til gulvpladen. Den anvendes til hule eller monolitiske hule grunde med armeret beton med skjult lægning af strømkabel i metalrør. Hullet i hvilket armaturet monteres og kablet til tilslutning af strømforsyningen er ret stort. Den er lukket med en dekorativ plastikhætte, som regel hvid, i form af et låg. Ofte monteres disse monteringer i nye bygninger. Men efter levering af lokalerne, under renoveringen, fjernes de, da de ikke giver en tilstrækkelig stram og pæn passform af lampen til den malet overflade af loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​en stikkontakt.

Gevindet suspension

Det er et bjerg til T-formede lysekroner, der består af en gevindskrog og en møtrik, der har udseende divergerende under påvirkning af en forårsblade. Principen for deres vedhæftning ligner monteringspladerne, men forskellen er, at de kan fastgøres fast i understøtningsstrukturen ved hjælp af en låsemøtrik.

De anbringes på plader med hulrum, kun på hængslede eller hemmede loftsdesign, hvis der er indlejrede mørtel, der sikrer tilstrækkelig stivhed af strukturen. Der kræves et hul til montering af gevindbøjlen, når der installeres fjederbelastede kronblade divergerer til siderne, så de ikke falder ud. Højdejustering og fixering sker ved hjælp af en gevindforbindelse.

Skru med en halv ring

Den anvendes til fastgørelse til monolitiske, armeret beton, hule og hule plader med polyethylen eller nylon dowels. Basismaterialet skal være fyldt. Skruer er lavet af stål, normalt med galvaniseret belægning, har en halvring i den ene ende og tråd på den anden.

Du kan vedhæfte en lysekrone til loftet med en træbase ved at dreje skruen direkte ind i bunden. Denne mount giver dig mulighed for at installere lysekrone overalt, i modsætning til tidligere suspensioner, hvis brug kræver tilstedeværelse af hulrum i gulvpladerne.

Ankersklemme

En af de mest pålidelige måder at vedhæfte en lysekrone på. Udvidelsesankre bruges til at fastgøre tilstrækkeligt tunge strukturer til faste betonfundamenter. Fremstillet af stål. Ankeret er en gevindskrog, der bevæger kolletten i form af en kil. Pålidelig fastgørelse sikres ved udvidelsen af ​​ankerholderen med en kilekile, som bevæger sig langs gevindet. Let at installere i et forberedt hul.

Collet mount

Lysekrone Collet Stud

Stive og robuste fastgørelsesanordninger giver hylsterklemmer. En kollet er en type ankerklip, som normalt er lavet af messing, af en cylindrisk form med en indvendig konisk gevind. Fastgørelse i lejens overlapning sker på grund af segmenternes rive, når stiften skrues fast. Der er variationer af hylster til både lyse og tunge strukturer. Anvendes ofte, når der er vanskeligheder med at installere belysning på grund af tilstedeværelsen af ​​mellemrum mellem bunden og loftets ophængte struktur. I dette tilfælde anvendes karm og kroge med en udvidet gevinddel eller knopper med den nødvendige længde med en øjenmøt i enden som en ring.

Hæk sommerfugl

Butterfly stik til gipsplader lofter

Til hængslede lysekroner er det sjældent anvendt som en undtagelse at installere kun ekstremt lysarmaturer direkte på overfladen af ​​pladematerialer, for eksempel: gipsplader, plastplader. Tyngre lysekroner kan kun monteres på pantet eller batten, der har en sikker montering med bunden af ​​loftet.

Montering af specielt tunge lysekroner udføres af hårnålen, der passerer gennem støtteloftet. På den ene side hviler tappen på en plade, der er designet til jævnt at fordele belastningen fra lysekronen over overfladen. Den anden side er lavet i form af en krog, eller øjenmøtrikken anvendes.

Hvad er vigtigt at overveje, når du installerer:

 • loftkonstruktion;
 • loft materiale;
 • lysekronens vægt
 • styrke eller bærende kapacitet i loftet
 • evnen til at justere suspensionens højde.

Korrekt udvalgt krog giver mulighed for at installere en suspenderet lysekrone på ethvert loft med høj kvalitet, sikre dens pålidelige fastgørelse og lang levetid.

Fastgør lysekronen til loftet ved hjælp af monteringsstrimmelen

Lysekrone mount til loftet

Når man køber en ny lysekrone, bliver spørgsmålet om sin rette og sikre fastgørelse til loftoverfladen, samt en sikker og korrekt forbindelse til hjemmetets elektriske netværk aktuelt. Du kan gøre dette uden hjælp fra tredjepart, så tag dig selv med de nødvendige værktøjer til installation, læs vores instruktioner og fortsæt med installationen.

Denne artikel vil diskutere, hvordan du løser lysekronen i loftet med dine egne hænder.

Montering af lysekroner gennem monteringsskinnen

Som regel er lysekroner af to typer:

 • Udstyret med monteringsplade. Baren er monteret på loftet, og så er lysekronen fastgjort direkte til den.
 • Vedhæftet til loftkrogen, sikkert skruet ind i loftet. Vi vil forsøge at præcisere nærmere, hvordan du lægger lysekronen på loftoverfladen ved hjælp af hver af disse metoder.

Tip! Før du monterer lysekronen i loftet, skal du fjerne loftlamperne og andre dekorative elementer i lysekronen. Dette vil redde dem fra utilsigtet skade, reducere lysekronens vægt og gøre installationen mere bekvem.

Montering monteringsplade

Armaturet på loftkronen begynder med monteringen af ​​fastgørelsespladen på overfladen:

 1. Til at begynde med, prøv en lysekrone til det sted, hvor dets fremtidige armatur skal antages. Lysekronens dekorative element, der dækker fastgørelsesstedet og tråden, skal passe tæt, uden huller og lege, til loftet.
 2. Hvis installationsstedet har en krog fra den gamle lampe, er den bøjet til loftet, så det ikke forstyrrer. Det anbefales ikke at afskære den gamle krog, da din næste lysekrone sandsynligvis vil blive løst med den, og du skal genmontere denne type fastgørelsesanordning, hvilket ikke er praktisk.
 3. Udfør et layout til montering af monteringsremmen og monteret på armaturets overflade for lysekronen. Til dette formål anbringes stangen på loftet på en sådan måde, at den ikke forstyrrer ledningsforbindelsen, og ved hjælp af en blyant markere fastgørelsesstedet. Derefter bor huller og kør dowels ind i dem. Løs derefter stangen til loftet ved hjælp af skruer (læs videre Fastgør lysekronen til strækloftet).

Korrekt fastgjort til loftmonteringspladen til lysekronen er nøglen til pålideligheden af ​​det installerede lysarmatur.

Elektriske ledninger

Før lysekronen er fastgjort til loftoverfladen, er det nødvendigt at tilslutte strømforsyningskablerne, der er indeholdt i det, til husets el-system. Før du slutter lysekronen, er det vigtigt at afbryde kabelføringen og sørg for, at der ikke er spænding ved hjælp af indikatoren.

Regler for tilslutning af lysekrone til lysnettet er følgende:

 • Med en enkeltknapkontakt består loftets ledninger til lysekronen normalt af to eller tre ledninger - fase, nul og eventuelt jordkabel. Tilstedeværelsen af ​​en jordledning afhænger ofte af det tidspunkt, hvor huset blev bygget - i sovjetiske tider blev en sådan wire yderst sjældent tilvejebragt.
 • Det er nødvendigt at bestemme formålet med hver ledning, både blandt loftet og blandt dem der findes i lysekronen. Fasedråden er normalt skjult i sort, brun eller rød isolering, den neutrale ledning er blå, og jordledningen er i gulgrøn.

Lysekronens ledninger skal tilsluttes det elektriske netværk med strømforsyningen frakoblet og i overensstemmelse med de elektriske forskrifter

 • Uanset tilstedeværelsen af ​​farve eller andre markeringer på trådene i loftet, bør de testes med en indikatorskruetrækker. For at gøre dette skal du tænde strømforsyningen i et stykke tid. Det er nødvendigt at berøre den udsatte del af ledningerne en ad gangen og fastgøre indikatorindikatoren. Den belyste indikator angiver fasetråden, hvis indikatoren ikke lyser, betyder det at ledningen er nul.

Tip! Glem ikke før du kontrollerer ledningerne med indikatoren for at trykke på tænd / sluk-tasterne på kontakten.

 • Den samme type ledninger er forbundet via terminalerne, og hvis der er en "ingen par" ledning (jordforbindelse), er den isoleret og skubbet til side. Derefter kan du fortsætte med at montere lysekronen til loftet.
 • En to-knap switch skifter tilstedeværelsen af ​​tofasede ledninger i loftet (se loftslamper: vælg den ønskede). Deres forbindelse udføres henholdsvis til faser af lysekroner af 1. og 2. gruppe (hvis nogen). Nul- og jordledningen er forbundet på samme måde som i det første tilfælde.

Lysekrone fastgørelse til monteringspladen

Sådan fikseres til loftet lysekrone ved hjælp af en slat: ordning

Hvis lysekronen er tændt korrekt, kan du fortsætte med spørgsmålet om, hvordan du løser lysekronen til monteringspladen (se Monteringslofter).

Dette kan gøres på følgende måde:

 1. Lysekronens lukkende dekorative element er fastgjort til planken, og dets forbindelseshuller matches.
 2. De dekorative møtrikker skrues ind i hullerne og derved fastgør belysningsarmaturet helt til loftet.
 3. Monteret på lampens oprindelige sted, loft og andre dekorative genstande.

Fastgørelse af lysekronen til loftoverfladen på denne måde kan betragtes som komplet.

Lysekrone armatur med loftkrog

Sådan en montering til en takkroner, som en krog er ofte installeret under byggeplanen i et hus, og hvis du har en, skal du tjekke den for holdbarhed. Kontrol af krogen forsøger at rive den af. For at gøre dette kan du trække eller hænge en belastning, der er sammenlignelig i vægt eller overstiger vægten af ​​lysekronen, og lad den hænge et stykke tid.

Hvis krogen er fast "tæt", kan du vedhæfte lysekronen til betonloftet.

Hvis han faldt ud eller simpelthen ikke er fastsat i loftet, skal du montere det selv:

Sådan repareres loftlysekronen med en krog: ordning

 1. Bor et hul under det.
 2. Forbered og skru i metalankerhullet. Det bør vælges i en sådan diameter, der passer snævert til hullets vægge under skruen.
 3. Til montering i et træloft kan du bruge en selvdrejende skrue.
 4. Når du installerer lysekronen på gipspladens loft, skal krogen fastgøres til loftet. Afstanden mellem hoved- og gipsplankloftet overvindes ved hjælp af et kædeoverhæng svarende til længden af ​​mellemrummet mellem lofterne. Det er til kæden og senere monteret loftlysekrone.

Tip! Af sikkerhedsmæssige grunde skal metalkrogen være forsigtigt isoleret.

Vi kan antage, at vi regnede med, hvordan vi fikse lysekronerne af forskellige typer. Vi håber, at vores instruktioner viste sig at være tilgængelige for forståelse, og med henblik på det vil du være i stand til nemt at installere en lysekrone med dine egne hænder.

For dem, der ikke fuldt ud forstår alle finesser i installationsprocessen, anbefaler vi at du gør dig bekendt med den video, der præsenteres på vores portal - hvordan du løser lysekronen til loftet.

Mesterens tilfælde er bange: hvordan man løser lysekronen til loftet

Valget af belysning til lejligheden skal tages ansvarligt. Når man køber en armatur, skal man først og fremmest finde ud af, hvordan man korrekt sætter lysekronen op i loftet og tilslutter det korrekt til elnettet.

Obligatoriske forberedende aktiviteter

For at klare opgaven og gøre alt rigtigt, skal du forberede værktøjerne, så der ikke er noget i vejen for installationen af ​​lysekronen på loftet:

 • brug for en tilstrækkelig højde stige (du kan gøre bordet);
 • manuel elektrisk boremaskine eller perforator;
 • tænger og trådskærere eller sideskærere (fra elektrisk stød skal håndtagene være isolerede);
 • Forskellige skruetrækkere (inklusive indikatorfunktion);
 • rullebånd;
 • flere monteringsblokke (med en margen) for trådklemmer;
 • den nødvendige hardware, hvorpå installationen af ​​lysekronen i loftet vil blive lavet.

Før du løser loftkronen, skal du læse instruktionerne for at tilslutte den til lysnettet. Normalt giver den en detaljeret beskrivelse af alle operationer, så der bør ikke være nogen særlige vanskeligheder for en mester, der er lidt vidende om elektricitet.

Typer og metoder til fastgørelse

Valg af din lampe, stadig i butikken, skal du være opmærksom på vedhæftede metoder.

Moderne loftlamper er tilgængelige med flere foreslåede armaturer til lysekronen:

 • en løkke på lampens armatur, som giver dig mulighed for at installere den til loftkrogen. Dette er en af ​​hovedtyperne af fastgørelse loftslysekroner. I dette tilfælde bør basen være så stærk som muligt, for eksempel betongulve.
 • Monter loftkroner i beslaget eller en speciel monteringsplade. Med denne lukning er belastningen fra lampens vægt opdelt i flere forskellige punkter. Beslaget er fastgjort til loftet med dowels med selvdrejende skruer skruet ind i dem. I dette tilfælde bør lysekronens vægt ikke overstige 1,5-2,0 kg.
 • et tværsnit eller dobbelt vinkelret stang gør det muligt at hænge lampen ved siden af ​​loftet, for eksempel et lysekrone-loft. Trækstangen er ikke meget forskellig fra beslaget, bortset fra at bjerget udføres i flere punkter, og belysningsanordningen kan have en stor masse.
 • pålidelig dvutavrovny platform til fastgørelse af massiv heavyweight lysekrone. Giver mulighed for at udføre armatur på flere punkter.

Installationsarbejde på lampens ophæng giver normalt ikke meget problemer. Normalt skal du ved hjælp af skruer fastgøre lysekronerne for at fastgøre lysekronerne på loftet. Diameteren på de selvlukkende skruer skal svare til størrelsen af ​​hullet på monteringspladen, de må ikke være kortere end 4 cm i længden og ikke længere end 6 cm.

Efter at have overvejet typer og metoder til fastgørelsesanordninger, kan du bestemme, hvordan du skal installere lysekronen i loftet korrekt, uden unødvendige og ubehagelige konsekvenser.

Loftkrogmontering

Normalt monteres en krog til fastgørelse af belysningsanordninger under byggearbejde. I dette tilfælde, før du hænger lysekronen i loftet, skal du kontrollere dens styrke.

For at kontrollere, at en belastning svarende til vægten eller lidt tungere end lysekronen er suspenderet fra den indstillede krog. Hvis den sikrede last ikke er flyttet, kan du sikkert hænge lysekronen på plads. Hvis monteringskrogen er flyttet, og endnu mere faldet ud, kan du selv udføre installationen.

Til dette har du brug for:

 • perforator gør det nødvendige hul (hvis det ikke har været);
 • Et korrekt valgt metalanker eller en sammenfoldelig dowel med en ring indsættes i den. Det skal passe tæt til den indvendige overflade af det borede hul;
 • det er nok at skrue en slidstærk selvdrejende skrue ind i træloftet.

Dette er den enkleste metode til at beskrive, hvordan du vedhæfter en lysekrone til et loft.

Hvis loftet er trimmet med gipsplader eller et spændingsstof er installeret, kan fiksering af lysekronerne på en krog blive mere kompliceret.

Gipspladerplader er ret holdbare, så det er værd at overveje de små nuancer at fastsætte en lille armatur direkte på selve materialet.

 • Massen af ​​den vedlagte armatur bør ikke overstige 6 kg;
 • Det er værd at være opmærksom på, at når du udskifter lamper, er det muligt at beskadige arkene eller ved et uheld trykke på en lavhængende lampe med din hånd.

Derfor er det nødvendigt at tænke på belysningen af ​​rummet og lægge et hul i materialet under den monterede krog ved montering af loftet på gipsplader.

Hvis dette ikke var tilfældet, kan du hænge lysekronen på foråret eller en speciel sommerfugl, der er installeret i det borede hul. Dowel'en skal strammes med en særlig møtrik, og sommerfuglbøjlen strammes med en skrue til kliket. Alle fastgørelsesanordninger skal være forsynet med en stang eller krog, som er fastgjort til lysekronen.

Når du installerer et strækloft, skal du på forhånd sørge for, hvordan du løser lampen. Det skal huskes, at den strakte lærred ikke kan tjene som en fastgørelsesbase til lysekronen. Montering af strækloftet, arbejderne, inden du skærer hullet til fastgørelse af armaturet, lim termisk ring på forhånd. Hvis dette ikke er gjort, vil det være umuligt at hænge lysekronen til loftet, da det strakte lærred vil rive. Gennem det skårne hul ledes forbindelsesledninger.

Med denne mulighed skal du først hænge lysekronen på krogen og derefter tilslutte de elektriske ledninger, hvorefter fastgørelsespunktet er dækket med en dekorativ hætte på lampen.

Video instruktioner til montering af lysekrone på krogen

Montering med monteringsplade

Før du løser lysekronen til loftet med en monteringsplade, er det nødvendigt at:

 • Prøv det sted, hvor det skal hænge. Samtidig skal armaturens dekorative komponenter, der dækker fastgørelsesstedet og ledningerne, passe tæt til loftet;
 • hvis det er midten af ​​rummet hvor den monterede krog er placeret, så skal den bøjes, men ikke skæres. Måske i fremtiden, med den efterfølgende udskiftning af lamper, er det stadig nyttigt.
 • mærkning sker under monteringspladen. Til dette formål påføres stangen til loftet og omsluttes med en blyant, så de vedhæftede elementer ikke forstyrrer forbindelsen til elnettet. Planlæg borepladser. Plastdykninger føres forsigtigt ind i de borede huller. Plastik skal være ribbet, hvilket forhindrer det i at løsne over tid og begynder at falde ud af reden.
 • Ved hjælp af skruer eller selvdrejende skruer fastgøres fastgørelsesbjælken til loftet.
 • Efter montering af forbindelsestrådene påføres en skål eller et andet dekorativt element på den installerede plank, der kombinerer forbindelseshullerne.
 • de drejer hele strukturen med dekorative møtrikker, hvorefter du kan skrue i pærerne og installere loftlamperne eller andre komponenter i lampen.

Det er værd at bemærke, at det kan være svært at hænge en lysekrone til loftet alene. For at forbinde ledningerne har brug for en hånd. Derfor, når armaturet tilsluttes lysnettet, holder en person lysekronen, den anden beskæftiger sig med ledninger.

Ved installation af stræklofter skal bunden til fastgørelse af båndet installeres på forhånd. Dette kan være en almindelig træblok, den nødvendige tykkelse, som før montage af lærredet er fastgjort til loftet, og derefter monteres en strimmel på den.

Det er nødvendigt at overveje, hvordan du installerer belysningsarmaturet korrekt på gipspladens loft. Det er allerede blevet bemærket, at med en lille vægt af lysekronen kan den fastgøres direkte til arkene. Med en mere massiv version af lampen skal du være opmærksom på et ekstra substrat i form af en stang eller en metalprofil, som monteringsbjælken monteres på.

Du kan korrekt hænge lysekronen på krydsstykket eller I-bjælken på samme måde som ved monteringsbjælken. Det er værd at overveje, at denne mulighed giver mulighed for tunge armaturer, så du skal tage klumper og skruer med større længde og diameter.

Du kan nemt montere lysekronen i loftet med dine egne hænder. Det vigtigste er at forberede det nødvendige materiale og værktøjer, studere de vedhæftede tilslutningsanvisninger og konstant have en assistent.

Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Fastgør lysekronen til loftet ved hjælp af monteringsstrimmelen

Lysekrone mount til loftet

Når man køber en ny lysekrone, bliver spørgsmålet om sin rette og sikre fastgørelse til loftoverfladen, samt en sikker og korrekt forbindelse til hjemmetets elektriske netværk aktuelt. Du kan gøre dette uden hjælp fra tredjepart, så tag dig selv med de nødvendige værktøjer til installation, læs vores instruktioner og fortsæt med installationen.

Denne artikel vil diskutere, hvordan du løser lysekronen i loftet med dine egne hænder.

Montering af lysekroner gennem monteringsskinnen

Som regel er lysekroner af to typer:

 • Udstyret med monteringsplade. Baren er monteret på loftet, og så er lysekronen fastgjort direkte til den.
 • Vedhæftet til loftkrogen, sikkert skruet ind i loftet. Vi vil forsøge at præcisere nærmere, hvordan du lægger lysekronen på loftoverfladen ved hjælp af hver af disse metoder.

Tip! Før du monterer lysekronen i loftet, skal du fjerne loftlamperne og andre dekorative elementer i lysekronen. Dette vil redde dem fra utilsigtet skade, reducere lysekronens vægt og gøre installationen mere bekvem.

Montering monteringsplade

Armaturet på loftkronen begynder med monteringen af ​​fastgørelsespladen på overfladen:

 1. Til at begynde med, prøv en lysekrone til det sted, hvor dets fremtidige armatur skal antages. Lysekronens dekorative element, der dækker fastgørelsesstedet og tråden, skal passe tæt, uden huller og lege, til loftet.
 2. Hvis installationsstedet har en krog fra den gamle lampe, er den bøjet til loftet, så det ikke forstyrrer. Det anbefales ikke at afskære den gamle krog, da din næste lysekrone sandsynligvis vil blive løst med den, og du skal genmontere denne type fastgørelsesanordning, hvilket ikke er praktisk.
 3. Udfør et layout til montering af monteringsremmen og monteret på armaturets overflade for lysekronen. Til dette formål anbringes stangen på loftet på en sådan måde, at den ikke forstyrrer ledningsforbindelsen, og ved hjælp af en blyant markere fastgørelsesstedet. Derefter bor huller og kør dowels ind i dem. Løs derefter stangen til loftet ved hjælp af skruer (læs videre Fastgør lysekronen til strækloftet).

Korrekt fastgjort til loftmonteringspladen til lysekronen er nøglen til pålideligheden af ​​det installerede lysarmatur.

Elektriske ledninger

Før lysekronen er fastgjort til loftoverfladen, er det nødvendigt at tilslutte strømforsyningskablerne, der er indeholdt i det, til husets el-system. Før du slutter lysekronen, er det vigtigt at afbryde kabelføringen og sørg for, at der ikke er spænding ved hjælp af indikatoren.

Regler for tilslutning af lysekrone til lysnettet er følgende:

 • Med en enkeltknapkontakt består loftets ledninger til lysekronen normalt af to eller tre ledninger - fase, nul og eventuelt jordkabel. Tilstedeværelsen af ​​en jordledning afhænger ofte af det tidspunkt, hvor huset blev bygget - i sovjetiske tider blev en sådan wire yderst sjældent tilvejebragt.
 • Det er nødvendigt at bestemme formålet med hver ledning, både blandt loftet og blandt dem der findes i lysekronen. Fasedråden er normalt skjult i sort, brun eller rød isolering, den neutrale ledning er blå, og jordledningen er i gulgrøn.

Lysekronens ledninger skal tilsluttes det elektriske netværk med strømforsyningen frakoblet og i overensstemmelse med de elektriske forskrifter

 • Uanset tilstedeværelsen af ​​farve eller andre markeringer på trådene i loftet, bør de testes med en indikatorskruetrækker. For at gøre dette skal du tænde strømforsyningen i et stykke tid. Det er nødvendigt at berøre den udsatte del af ledningerne en ad gangen og fastgøre indikatorindikatoren. Den belyste indikator angiver fasetråden, hvis indikatoren ikke lyser, betyder det at ledningen er nul.

Tip! Glem ikke før du kontrollerer ledningerne med indikatoren for at trykke på tænd / sluk-tasterne på kontakten.

 • Den samme type ledninger er forbundet via terminalerne, og hvis der er en "ingen par" ledning (jordforbindelse), er den isoleret og skubbet til side. Derefter kan du fortsætte med at montere lysekronen til loftet.
 • En to-knap switch skifter tilstedeværelsen af ​​tofasede ledninger i loftet (se loftslamper: vælg den ønskede). Deres forbindelse udføres henholdsvis til faser af lysekroner af 1. og 2. gruppe (hvis nogen). Nul- og jordledningen er forbundet på samme måde som i det første tilfælde.

Lysekrone fastgørelse til monteringspladen

Sådan fikseres til loftet lysekrone ved hjælp af en slat: ordning

Hvis lysekronen er tændt korrekt, kan du fortsætte med spørgsmålet om, hvordan du løser lysekronen til monteringspladen (se Monteringslofter).

Dette kan gøres på følgende måde:

 1. Lysekronens lukkende dekorative element er fastgjort til planken, og dets forbindelseshuller matches.
 2. De dekorative møtrikker skrues ind i hullerne og derved fastgør belysningsarmaturet helt til loftet.
 3. Monteret på lampens oprindelige sted, loft og andre dekorative genstande.

Fastgørelse af lysekronen til loftoverfladen på denne måde kan betragtes som komplet.

Lysekrone armatur med loftkrog

Sådan en montering til en takkroner, som en krog er ofte installeret under byggeplanen i et hus, og hvis du har en, skal du tjekke den for holdbarhed. Kontrol af krogen forsøger at rive den af. For at gøre dette kan du trække eller hænge en belastning, der er sammenlignelig i vægt eller overstiger vægten af ​​lysekronen, og lad den hænge et stykke tid.

Hvis krogen er fast "tæt", kan du vedhæfte lysekronen til betonloftet.

Hvis han faldt ud eller simpelthen ikke er fastsat i loftet, skal du montere det selv:

Sådan repareres loftlysekronen med en krog: ordning

 1. Bor et hul under det.
 2. Forbered og skru i metalankerhullet. Det bør vælges i en sådan diameter, der passer snævert til hullets vægge under skruen.
 3. Til montering i et træloft kan du bruge en selvdrejende skrue.
 4. Når du installerer lysekronen på gipspladens loft, skal krogen fastgøres til loftet. Afstanden mellem hoved- og gipsplankloftet overvindes ved hjælp af et kædeoverhæng svarende til længden af ​​mellemrummet mellem lofterne. Det er til kæden og senere monteret loftlysekrone.

Tip! Af sikkerhedsmæssige grunde skal metalkrogen være forsigtigt isoleret.

Vi kan antage, at vi regnede med, hvordan vi fikse lysekronerne af forskellige typer. Vi håber, at vores instruktioner viste sig at være tilgængelige for forståelse, og med henblik på det vil du være i stand til nemt at installere en lysekrone med dine egne hænder.

For dem, der ikke fuldt ud forstår alle finesser i installationsprocessen, anbefaler vi at du gør dig bekendt med den video, der præsenteres på vores portal - hvordan du løser lysekronen til loftet.

Sådan repareres lampen og lysekronen på loftet

Hver ejer er godt klar over, at valget af måder at belysning lokalerne giver dig mulighed for at give et effektivt udseende til værelset, understrege ejerens individuelle præferencer, skabe en gunstig atmosfære i hjemmet.

Originale måder at belysse lejligheden på karakteriserer billedet af ejeren som en person med en designer smag, der er i stand til at forme positive følelser og godt humør hos gæsterne.

Uafhængigt gør design bruger mesteren forskellige typer lamper:

 1. lysekroner;
 2. punktkilder til lokal belysning
 3. sconces;
 4. dekorative belysning bånd og kranser.

Funktioner, der monterer de to første typer belysningsenheder, er beskrevet i denne artikel. Til montering af sconces og kranser er de også velegnede.

Sådan installeres en lysekrone på loftet

Før du starter noget arbejde i ledningerne, skal du altid kontrollere, at der ikke er spænding på det. Dette vil fjerne muligheden for at skabe kortslutning, holde dit helbred og sikre sikkerhed på arbejdspladsen.

Metoden til installation afhænger af mange faktorer. Hans valg er påvirket af:

 • vægt, dimensioner og design af lampen
 • materiale og type loft
 • tilgængelighed af fastgørelsesanordninger monteret under konstruktion.

Lysekrone montering på beton loftet

Næsten alle lejligheder inde i højhuse har nu lofter af armeret beton gulvplader. Under installationen skal bygherrer i nærheden af ​​de steder, hvor ledningerne til lamperne er installeret, montere specielle kroge eller fjerne ståltråd, der er fastgjort til armaturet.

Grandfather lysekrone suspension metode

I husene i den gamle bygning bruges oftest fastgørelsestråd, som kan bøjes i den rigtige retning. Det er i stand til at modstå en hel del vægt, men for at kontrollere fastgørelsesstyrken anbefales det at trække det med en vis indsats.


Det er bekvemt at placere lyse plastikekroner på sådanne fastgørelsesdele. Til tilslutning af elektriske ledninger ved brug af en overgangsterminal.

Lysekroner og forbindelsesledninger er gemt inde i det dekorative dæksel.

Moderne monteringsmetoder

Lysekrone kroge

Hovedelementet, der modtager den mekaniske belastning af lysekronen, er en krog, som kan have et andet design.

Til montering indenfor forstærkede lofter producerer kroge:

 1. udstyret i den modsatte ende med en selvdrejende skrueskrue skruet ind i en plastikholder fastgjort i det borede hul;
 2. har en drejemekanisme med stop.

I den anden metode kan man bruge:

 • bevægelige ben med låsemekanisme;
 • skive med eller uden skæring;
 • drejepladen;
 • bevægelige stop.


Denne metode kræver oprettelse af et gennemgående hul gennem pladen med en diameter, der gør det muligt at dreje drejemekanismen igennem, men pålideligt holder armaturets samlede vægt.

Varianter af sådanne kroge er fastgørelseselementer lavet i form af plader, som kan skubbes ind i flade slidser, boret med tynde øvelser.

Monteringsbeslag

Disse monteringsanordninger kræver ikke oprettelse af gennemgående huller i pladen. For dem er det nok at slå et hul hul i loftet på stikkontakten til montering af dowels og derefter skrue skruerne gennem beslaget.

Fastgørelsespladen selv kan fremstilles:

 1. pladeform med slids til fastgørelse på forskellige bekvemme steder;
 2. eller i form af et tværhår af to plader.


Med den anden metode kan du oprette et større antal monteringspunkter til selvlukkende skruer i loftet. Derfor er tyngre lysekroner fastgjort til krydspladen.

Stifter med gevind skrues på alle disse beslag, inden de monteres på loftet for at fastgøre basen af ​​lysekronens krop med indpakningsmøtrikkerne.


Før monteringen af ​​armaturet skal man være opmærksom på tilstanden af ​​ledningens dielektriske lag. Når den svækkes, forstærkes den ved at vikle isolerende tape. Imidlertid er der nu mere effektive varmekrympelige rør på markedet, som let kan placeres på det sted, der skal isoleres, og derefter under opvarmning af flammen af ​​en industriel hårtørrer, lightere eller endda kampe strammes på de overflader, der skal tilsluttes.

Ved enderne af ledningerne anbefales det at fastgøre klemmerne til lysekronens elektriske forbindelse.

Lysekrone montering på et træloft

Her er de vigtigste fastgørelsesmidler de enkleste kroge, lavet på enden med en skarp skrue, som simpelthen skrues ind i træet.


For at forhindre træet i at knække og skruen skrues ind uden overdreven indsats anbefales det at bore hullet med en mindre borekrone end den indvendige diameter på gevindet på skruen.

Fastgørelsesstedet skal vælges på en sådan måde, at krogen holdes ikke kun i de plader, med hvilke loftet er beklædt, men også med en væsentlig del af det er sikkert ind i bjælken.

Lysekrone monteres gennem den ophængte struktur

Nu hjemmelavede herrer i det indre af værelser bruger i vid udstrækning forskellige typer af stræklofter:

 • på film og kludbasis af syntetiske stoffer af forskellig farve:
 • Suspenderet konstruktion baseret på gipsvæg og lignende tætte materialer.


Gennemførelsen af ​​ejerens ønske om at have en smuk lysekrone til belysning af et sådant rum kræver oprettelse af en monteringsadapter, hvis tykkelse er valgt i overensstemmelse med størrelsen af ​​mellemrummet mellem den ophængte struktur og betonbasen.

Adapteren selv er fastgjort til betonen i forvejen, før installationen af ​​det hængende stof, og derefter monteres et dekorativt loft og en lysekrone er hængt på den gennem monteringsadapteren.


Gennem gipsplader belægning, kan du blot skrue skruerne. Når der anvendes stræklofter, er de forsynet med adaptere med limede ringe, inden for hvilke der indføres et snit i lærredet.

Gennem denne slot trækker ledningerne og monterer lysestråleens ophængningsenhed på adapteren.

Udstyr til ophængning af lamper

Efter krogen til hængning er lysekronen installeret, vil det være nødvendigt at løfte belysningsenheden til loftet og tilslutte elektriske ledninger i en højde. Sådan arbejde kræver samtidig gennemførelse af to handlinger:

 • pålidelig fastgørelse af lampen på loftet;
 • ledningsinstallation.

Derfor har mesteren ikke nok hænder, og en assistent er påkrævet. Til hyppig udførelse af sådant arbejde kan du lave en simpel armatur bestående af:

 • lysekrone bøjler til fastsættelse af loftet;
 • kabel af dielektrisk materiale;
 • spidsen med drejemekanismen trådte ind i en åbning af lampen.


Princippet om dets arbejde er illustreret af billeder.

Swivel Mount arbejder på samme princip som kukan fiskeren. Det indføres i ethvert hul på kroppen, og lysekronen hænger frit på et kabel. Føreren har håndfri, kan tilslutte ledningerne. Når drejemekanismen løsnes, fjernes krogen og lampen hænger på plads.

En sådan anordning letter installationen. Den er lavet til konstant arbejde af samme type. Men når en enkelt installation af en lysekrone er lavet, kan den simpelthen være bundet med en stærk ledning.

Metoden til montering af en spotlight på et falsk loft

Gipspladekonstruktioner

Dette materiale har en ret god styrke og er tilgængelig i ark med forskellige tykkelser. Direkte i gipsvæg besluttede at installere spotlights.


For at gøre dette skal du udføre arbejdet i følgende rækkefølge:

 1. på bunden loft mount ledninger med en lille margin i længden for at forbinde patronen;
 2. etablere en gipsvæg konstruktion;
 3. specielle øvelser bor huller til lampen;
 4. bly ledninger;
 5. Tilslut patronen;
 6. komprimere monteringsplader;
 7. Lampen sættes i hullet, indtil fjedrene er klæbet for at fastgøre huset.

Beskyttelsesdækslet lukker det slidsede hul i gipspladen.

Stræklofter

Til montering spotlights brugt samme princip som for lysekronen - brugen af ​​en ekstra montering adapter.


Normalt fremstilles de på fabrikken med evnen til at justere højden mellem det spændte stof og basisoverfladen. Til dette formål er den stationære del monteret på hovedloftet, og skrueklemmerne indstiller justeringskonsolernes position.

På lærredet klæber de også fastgørelsesringen, som for en lysekrone, og indvendig gør det et snit for at trække ledningerne og installere lampen. Mellem husets lyskilde og spændematerialet er der en gennemsigtig slidbaneklemme, som giver termisk beskyttelse af materialet.

PVC bordkonstruktioner

I disse lofter udføres spotlights med samme teknologi som til gipsplader. PVC boards har gode styrkeegenskaber og er i stand til sikkert at holde lys spotlights.


På grund af det faktum at ved udskiftning af udbrændte pærer, kan der skabes øgede mekaniske belastninger, monteringsadaptere anvendes også til fastgørelse. Det er bekvemt at gøre dem af perforerede tinbånd med galvaniseret overflade.

Sådanne strukturer er lette at oprette, godt modstå belastningen, designet til langvarig drift.

Efter fastgørelsen af ​​lysekronen i loftet er det nødvendigt at forbinde ledningerne til det og kontakten. Dette emne er skitseret i en separat artikel her.

Vi tilbyder at se en video om lysekronens installation.

Hvis du kender andre måder at fastsætte armaturer på, så fortæl os om dem i kommentarerne.

Vægbeslag til armaturer

Art. Drejebeslag til DSO

Drejebeslag til vægmontering af DSO lamper (2 stk. Inkluderet). Justering og fastgørelse af en vinkel vinkel., Hotgalvanisering.

Drejebeslag til vægmonteringskonsolgadebelysning. Justering af hældningsvinkel / rotation i 1 plan. Landing diameter - 48 mm., Øvre diameter diameter - 48 mm, varmgalvaniseret.

Armmur rotationsforstærket CPN-2. Justering af hældningsvinklen / rotationen i 2 plan. Øget korrosionsbestandighed. Landing diameter - 48 mm.,

Art. DKU beslag 03 SAT

Drejebeslag til vægmonteringskonsolgadebelysning. Justering af hældningsvinklen / rotationen i 2 plan. Landing diameter - 48 mm., Øvre diameter diameter - 48 mm, varmgalvaniseret.

Art. DKU beslag 02 SB

Drejebeslag til justering af vinklen på konsolgadelamperne. Justering af en vippevinkel i 1 plan. Landing diameter - 48 mm. Fastgørelse på røret med en diameter på op til 68 mm., Øvre diameter diameter - 48 mm, varmgalvaniseret.