Montering af lynlåse til persienner til loft og væg

Installation af klare persienner på vinduerne kræver ingen særlige færdigheder. Desuden er det i almindelighed simpelt arbejde nogle gange nødvendigt at opstille ret betydelige beløb til professionelle installatører.

Derfor ville det være mest hensigtsmæssigt at gøre fastgørelsen af ​​persiennerne til loftet med egne hænder. For at gøre dette vil det være muligt at gøre med improviserede værktøjer, der er tilgængelige i arsenalen hos en hvilken som helst hjemmeværker.

Æstetik og praktisk

For nylig blev blinds kun opfattet som en slags udenlandske eksotiske. Men snarere var vores medborgere, der var vant til traditionelle gardiner og gardiner, i stand til at sætte pris på de praktiske anvendelsesmuligheder og de æstetiske skønhed i disse strukturer.

Siden da begyndte den "triumferende procession" af disse lysbeskyttelsesanordninger, der blev opfundet allerede i det 18. århundrede i USA, i lejligheder og kontorer i vores land. I dag er de ikke længere opfattet af os som noget usædvanligt - flere og flere ejere af bolig- og kontorlokaler foretrækker disse praktiske gitterstrukturer i brug.

Det eneste negative, du kan angive, er den højere pris på persienner sammenlignet med klassiske stofgardiner. Men de samlede omkostninger ved byggeri kan reduceres, hvis du installerer det på vinduerne alene.

Design funktioner af persienner

I dag er der i vores marked flere typer af persienner, der adskiller sig fra hinanden ved funktionerne i dets design. Afhængig af deres type, varierer måder at fastgøre persienner på:

 1. Vandrette persienner. Reiki (eller såkaldt "lamella") i dette design er placeret oven over hinanden. Lysets adgang til rummet her reguleres ved at dreje lamellerne rundt om sin akse, hvorved de enten presser tæt mod hinanden eller danner en lumen. Det er nødvendigt at installere sådanne konstruktioner som regel direkte på vinduesrammerne.
 2. Lodrette persienner. Forskellig fra den første version af placeringen af ​​lamellerne hængende fra top til bund. Justering af lysets adgang i dette tilfælde kan udføres enten ved at dreje lamellerne eller ved at flytte dem til siden, som i konventionelle stofgardiner. I dette tilfælde er fittings til persienner placeret direkte over vinduet - på væggen over vinduets åbning eller i loftet.
 3. "Romersk blind". Det er en af ​​sorterne af vandrette enheder. Kun adgangen til lys her reguleres ikke ved at dreje skinnerne, men ved at løfte hele strukturen: gardinet går op og bliver til en rulle. Fastgørelsesanordninger til persienner af denne type findes også enten på væggen, over vinduet eller på loftet.

Materialet, hvorfra apparater kan fremstilles, er den mest varierede - aluminium, træ, stof. Men dette påvirker på ingen måde funktionerne ved installation af fastgørelsesanordninger til persienner. Som følge heraf har vi to hovedtyper af fastgørelse:

 • direkte til vinduesrammen (til vandrette enheder);
 • på væg eller loft (monteres til lodrette persienner).

Hvis der i arbejdet med persiennerne vil blive lidt skade, skal du bytte dem, for andre vil ikke fungere. Garanti for skader forårsaget af selvinstallation er ikke dækket.

Installation af persienner på væg eller loft

Hovedanordningen ved hjælp af hvilken lodrette persienner fastgøres, er tagene. Dreje- og glidemekanismer er monteret i den, lameller, der hænger ned, er fastgjort til den.

Forberedende arbejde

For at fastgøre tagene på en lodret enhed til en væg eller til et loft, skal du bruge følgende værktøjer:

 • hammerboremaskine eller hammerbor
 • skruetrækker;
 • målebånd;
 • bygning niveau;
 • en blyant.

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal du lave alle de nødvendige målinger. Højden af ​​cornice bør installeres på en sådan måde, at lamellerne hænger mindst 5 - 10 cm under vinduet eller karmen.

På den ønskede højde på væggen markerer punktet og ved hjælp af et blyantens niveau tegne en strimmel, hvorpå kronen skal monteres. På denne linje markerer du det punkt, der præcist falder sammen med midten af ​​vinduet.

Installer cornice

Dernæst skal vi bestemme punktet for montering af fastgørelseselementer - dowel-negle. For at gøre dette anvender vi en gardinstang fra blindsættet til linjen, så dets center svarer til mærket for midten af ​​vinduet.

Hvis delene allerede har huller til fastgørelseselementer, sætter vi punkter på væggen eller loftet på disse steder, afhængigt af hvor du har til hensigt at fastgøre kronen. Hvis der ikke er nogen færdige tekniske huller, skal de laves af dig selv ved hjælp af en boring og træde tilbage et par centimeter fra kanten af ​​cornice.

Derefter borer vi ved hjælp af en perforator eller hammerboremaskine gennem væggen (loftet) og hammer en plastikhane ind i hullet.

Genmonter klodserne på plads, så monteringshullerne i tagskæggene falder sammen med klinkerne installeret i væggen eller loftet, og fastgør det ved hjælp af skruer i den ønskede position.

I tilfælde af en signifikant bredde af cornice eller den samlede massivitet af strukturen anbefales det at desuden sikre cornice i midten på et eller to steder.

Desuden gennemfører vi i overensstemmelse med vejledningen installationen af ​​en vippemekanisme, kontrolledninger og reparer dem i stedet for lamellen.

Installation af persienner på vinduesrammer

Denne installationsmetode bruges hovedsagelig til vandrette enheder. I modsætning til at fastgøre en cornice til en væg eller et loft, er denne metode vanskelig for mange håndværkere.

Mange forstår ikke helt hvordan man skal rette strukturen på rammen af ​​plastikvinduer. I mellemtiden anvendes alle de samme skruer eller skruer til dette formål.

I dette tilfælde lider der ikke noget i vinduets stramhed ved boring af aluminium eller PVC-ramme med selvlukkende skrue.

Til dette, som i det første tilfælde, gør vi markeringen på en sådan måde, at persiennerne jævnt rager ud over glasets kanter, både til højre og til venstre. I dette tilfælde tager vi højde for, at alle de foreløbige målinger blev foretaget, før du køber persiennerne, og de svarer præcis til vinduets størrelse. Vi installerer lamelholdere direkte på vinduesrammen ved hjælp af metalskruer (til aluminiumrammer) eller almindelige skruer (til PVC-rammer) til fastgørelse. For yderligere oplysninger om installation af persienner, se denne video:

På holderne snap eller fastgør vi de understøttende tagskinner afhængigt af enhedens designfunktioner. På cornice installerer vi sekventielt drejemekanismer med kontrolledninger. Det er også muligt at installere persienner af denne type i interframe rummet, hvis du har dobbelt trærammer installeret i dit hjem.

Lysafskærmningsanordningen er monteret på den indvendige ramme fra siden mod den ydre ramme. For at styre persiennerne i dette tilfælde bores et hul i den øverste del af rammen, hvorigennem ledningerne i det roterende system passeres. For at installere persienner uden skruer, se denne video:

Som du kan se, kan installation af enhver form for persienner på vinduerne nemt laves manuelt. Dette giver dig mulighed for betydeligt at spare på opkaldet fra et team af professionelle installatører. For at udføre arbejdet er det nok at have kun et standard sæt af boligbyggeredskaber og de nødvendige fastgørelsesdele.

Installation af lodrette persienner

Installation af lodret persienner - processen er ganske let. Hvis du kender trinvis installation instruktioner, så gør det selv ikke vil være svært. Desuden har vertikale persienner længe været ikke kun et tilbehør i et kontorrum. De trådte ind i stuerne i de fleste lejligheder. Stof typer af persienner bidrager til at skabe ekstra komfort og ret praktisk.

fordele

Vertikale persienner, som navnet antyder, er en enkel og bekvem lysbeskyttende konstruktion bestående af langsgående vertikale plader.

Fra vandret skelner de fra hinanden:

 • Mere æstetisk udseende. Horisontale persienner, ret funktionelle, mens den vertikale dekorative;
 • Evnen til at dække et stort område med en cornice. Vandrette persienner består som regel af smalle lameller og er designet til minimalistisk dekoration af små vinduer. Lodrette modeller har forskellige bredder og kan nemt dække området af store vinduer, buer og døråbninger.
 • En række forskellige materialer. De kan være træ, aluminium, bambus, plast, vævet og ikke-vævet stof, spejlet, blackout og tråd. De mange muligheder giver en anden fordel - variabiliteten af ​​farver og teksturer;
 • Det moderne og originale design af et vindue åbner flere muligheder for design;
 • Enkelte kontrolmekanismer. Måske både mekanisk styring og elektrisk;
 • Evnen til at placere på "gardiner" fotoudskrivning på grund af de større overflade- og materialegenskaber;
 • Funktionalitet. Større lameller er lettere at tørre og støde, når det er nødvendigt, hvilket forekommer sjældent. Hvis der i tilfælde af stor forurening, f.eks. I børnenes værelse, lamellerne stadig skal underkastes hygiejniske procedurer, vil det ikke tage meget tid - de kan vaskes på hænderne og i vaskemaskinen;
 • Mulighed for installation på ikke-standardvinduer (trekant, trapezium, bue, karuselvindue);
 • Designet er genstand for reparation. For at erstatte en bestemt del behøver du ikke at ringe guiden, det er ret nemt at gøre det selv. Du kan erstatte lamellerne en efter en uden at skulle afmontere hele strukturen.

Et blik ser vertikale persienner ud som en række langsgående plader af tykt stof eller stive materialer, der er fastgjort til tagene. De bevæger sig sidelæns, går bag hinanden og danner en smal strimmel, der ligner et gardin.

Ud fra byggemæssigt synspunkt er gardinblindsættet arrangeret lidt mere kompliceret: tagene med fastgørelseselementer og styringsmekanisme samt tilbehør.

De består af følgende elementer:

De lejebegrænsninger, hvor gardinet og dekorative taggrunde (miner), der spiller en facaderolle, er løst.

Glidere til montering af lameller.

Armaturet eller "bøjlerne" er enheder, der forbinder de vertikale plader med understøtningsskærerne.

Vægte, vægtning lærredet.

Tilslutningskæde kører langs bundkanten af ​​lamellerne.

Styringskreds til drejning af pladerne til forskellige positioner omkring aksen.

Kontrolledning med en synker - for evnen til at bevæge og skubbe gardinerne.

Faktisk er lamellerne lodrette plader, der danner det lysbeskyttende lærred på vinduet.

Armaturer og komponenter: loftbeslag, beslag til spåner, fastgørelseselementer, vinkler, låse, propper og c-clips, ringe på stangen, kædelåse, reservedele. Beskrivelse af komponenterne er i hver instruktion. Designet kan variere lidt afhængigt af kontrolmekanismen.

Monteringsmetoder

Der er tre typer fastgørelsesgardiner: til væggen, til loftet, direkte på rammen og på to måder: med boring og uden boring. Det universelle grundlag for enhver fastgørelse er en cornice, som er fastgjort til væggen, rammen eller loftet på forskellige måder.

Med boring

Det udføres ved hjælp af skruer, beslag, hvor kronen, fiskelinjen er installeret. Derudover skal du have en blyant, linjal, boremaskine, skruetrækker.

Først skal du lave en markering på de steder, hvor parenteserne vil være placeret. For pålidelighed og nøjagtighed på de markerede steder er det nødvendigt at bore huller til fastsættelse. Derefter fastgøres beslagene på PVC-rammen, fastgør dem på markeringerne med en skruetrækker. Derefter installeres en cornice og hele strukturen er samlet.

Ingen boring

Hvis vi i fremtiden planlægger at udskifte persienner eller andre muligheder for at dekorere vinduet, anbefales det ikke at beskadige plastruderne. Skruernes huller vil forblive i rammen for evigt og betydeligt ødelægge vinduernes udseende.

I dette tilfælde er det lettere at henvise til den metode, der ikke kræver boring.

Herefter monteres beslagene på to måder:

 • for den øverste del af PVC-profilen på åbningsflapperne (du kan bare hænge som en krog);
 • på dobbeltsidet tape, der kan limes uden frygt for at efterlade mærker.

En særlig tilgang kræver fastgørelse af persienner på altanen. Den vigtige rolle her spilles af balkonstrukturen. Typen af ​​ruder afhænger af valget af visse persienner og metoden til deres vedhæftning. Generelt er næsten alle muligheder tilgængelige for altaner. Der skal lægges særlig vægt på synet af persienner, da ikke alle er universelle til forskellige typer vinduer. For eksempel på en balkon med glidende vinduer er vandrette persienner ikke egnede, da de kan deformeres under drift eller på grund af stærk vind.

Forberedelse og målinger

Hvor godt målingen foretages afhænger af det endelige resultat. Selv dyre smukke modeller vil ikke se godt ud på vinduet, hvis der er huller i åbningen eller kantene på lamellerne, tømmer hele tiden væggen.

Det er vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

 • For de mest nøjagtige indikatorer anvendes stålbånd;
 • Det er umuligt at runde de modtagne tal, nøjagtigheden skal overholdes til millimeter;
 • Ved bestilling af blinds breddeparameter er angivet først, længde - den anden;
 • Ikke en enkelt vinduesåbning har absolut perfekte geometriske former, derfor skal målinger foretages opad og udad i bredden i det mindste ved to punkter.

Når du installerer i vinduesåbningen, skal du bestemme bredden øverst på buen og trække 20 mm. For at bestemme højden skal du sammenligne højden af ​​venstre og højre side af buen, trække 1 cm fra den mindre værdi. Til vægmontering til den brede side af hældningen skal du tilføje mindst 10 cm. Længden af ​​lamellerne kan være nogen, men fra kanten af ​​persiennerne til gulvet anbefales det at trække sig tilbage 2 cm. Loftmontering indebærer at definere højden (til gulvet eller vindueskarmet) minus 2 cm, anbefales buebredden at blive øget pr. 100 + mm.

Installationsvejledning

Installer cornice

Vertikale persienner er den mest bekvemme måde at dekorere et vindue til selvstændig udførelse. De er fastgjort på tre måder: til loftet, til rammen med boring, til rammen uden boring.

I alle tilfælde er fikseren en cornice med eller uden en dekorativ facade. De beslag, som strukturen understøttes på, er fastgjort med skruer, hængt eller limet til dobbeltsidet tape. Særligt klæbebånd, på trods af den tilsyneladende upraktiskitet er fastgjort meget fast, så det er vigtigt at anvende markeringen til montering af parentes korrekt. Når det er limet, vil det være meget problematisk at flytte det.

samling

Montageprocedure for lodrette persienner:

 1. Forberedelsesværktøjer. Du skal bruge: en trinladder, et sæt selvdrejende skruer, et bygningsniveau og tegningstilbehør, en boremaskine, en skruetrækker.
 2. Tegning en blyantmærkning til montering af arme. Til pålidelig fastgørelse af fastgørelsesanordninger anbefales det at bore huller til selvskærende skruer på samme trin.
 3. Monteringsbeslag på en passende måde (med eller uden boring).
 4. Montering af tagskinner.
 5. Installer lameller. For at gøre dette skal du trække kontrolledningen, som lamellophængene er placeret på, så de er i den ønskede position. Fastgør derefter alle lamellerne på beslagets kroge.

Hvordan installeres i et ikke-standard vindue?

Installation arbejde på design af et ikke-standard vindue kræver visse færdigheder og erfaring, men hvis du vil prøve det selv, skal du tage højde for nogle af nuancerne og funktionerne.

Installation af persienner begynder længe før forberedelsen af ​​arbejdsfladen og et sæt værktøjer. Det første trin i denne proces er en vægtet beslutning om typen og typen af ​​persienner, materiale, farve og tekstur afhængigt af rummets funktionalitet. Så det er bedre at vælge lodrette persienner til stuen, som slukker for elværelset automatiske elektriske rullegardiner i køkkenet, hvor madlavning dufter og madvarer konstant brænder - plastikgardiner, der ikke absorberer fedt og snavs.

Det andet vigtige punkt er den korrekte markering. Meget om ikke alt afhænger af det, herunder hvor let installationsprocessen vil være. Hvis alle funktioner i arkitekturen af ​​vinduesåbninger vil blive taget i betragtning af eksperter, når de bestiller blinds fra dem, vil alt gå glat og nemt uden hjælp fra professionelle installatører.

Det er også vigtigt at overveje, om det vil være muligt at åbne vinduet efter installationen, hvordan lysbeskyttelsesanordninger virker, og om der er risiko for deformation for dem.

Installation af lodrette persienner

Installation af vertikale persienner kan udføres uafhængigt, hvis du følger trinvise installationsanvisninger. Det er også vigtigt at vide, hvordan man skal passe på persiennerne og hvilke typer af vinduer der er beregnet til.

Lodrette persienner er opdelt i følgende typer: klassisk, skrå, bølgepapet, buet, "day-night" og et accordeon. Ved installation af lodrette gardiner er det vigtigt at vide, hvilken visning der passer til hvilket vindue og interiør:

 • Classic. Lavet af stof, papir eller plast. Designet til at mørke rummet, beskytte mod varme fra solen, zonering det indre af rummet.
 • Tilbøjelige. En slags plisse specielt til vinduer, der er vinklet på loftet eller loftet. Deres egenskab i et specifikt samlesystem, som ikke tillader nettet af noget materiale at sagke, være i en vinkel. De fleste tilbøjelige modeller er tilgængelige med elektronisk kontrol.
 • Bølgepap. Denne type er en lodret og vandret dobbel plettering. Som følge heraf ser folderne glattere, pæne og tætte ud. En korrugeret model af plast og papir i dette design absorberer en betydelig del af varmen og beskytter rummet mod stærkt lys.
 • Arch. De mest fleksible stofklæder, der har nogen form, som en papirklap. Den vellykkede løsning til værelser med en ikke-standard vindueskarphed (buer, trapezier, trekanter, skrå vinduer).
 • "Dag-aften." Stoffet af sådanne persienner består af to lag stof: et let stof, der giver mulighed for en stor mængde lys til at passere igennem til dagtimerne og er tæt, mørk for beskyttelse mod den solrige sol om dagen og nysgerrige øjne om aftenen.
 • Harmonica. Designet består af en kontrolmekanisme (kæde eller elektrisk drev), vægtning, plisseret stof, der ligner et accordeon. Udvalget af materiale, farver og teksturer er meget forskelligartet.

Særlige egenskaber

Dette produkt har en række særegne egenskaber:

 • De er lukkede fra top til bund (klassiske lærred), fra bund til top eller fra begge sider på samme tid. På samme tid kan tæthedsgraden af ​​"harmonika" justeres: ved at lukke enten den øverste eller den nederste eller den centrale del af vinduet.
 • Velegnet til curling uregelmæssigt formede vinduer.
 • Den optimale løsning til tagvinduer, loftsrum, loft og skrånende vinduer.
 • Åbning, kluden samler sig kompakt i en fold og gemmer sig i tagene.
 • Praktisk til installation på alle typer vinduer.
 • Forskellige monteringsmetoder og kontrolmekanismer (manuel og elektrisk).
 • Tøjet af vævet materiale kan slettes.
 • Gardinet kan laves af to typer stof på samme tid, hvilket gør det muligt at justere graden af ​​gennemsigtighed, mørke, beskyttelse mod solen.
 • Nem installation kan gøres manuelt.

fordele

 • Kompakthed. Persienner optager et minimum af plads, så ejerne kan vise fantasi og organisere yderligere vinduesdekoration eller forlade karmen med en funktionel overflade.
 • Enkel og intuitiv form for ledelse.
 • Lang levetid. Speciel imprægnering beskytter lærredet mod støv, fedt, snavs, fugt, slid.
 • Nem hygiejne. Behøver ikke særlig pleje. Deres lille overflade er nok til at tørre med en fugtig svamp med en sæbeopløsning hvert par måneder.
 • Et udvalg af design til interiøret i enhver stil.
 • Den stramme adhæsion af banen til glasfladen beskytter lige så godt fra varme og kulde.
 • Evnen til at montere systemet selv.
 • En række forskellige materialer: fra let vinduesdekoration til total blackout beskyttelse.
 • En mulighed for at kombinere persienner med portieres, tulle, lambrequin.

Nødvendige værktøjer

At installere lodrette gardiner er ikke for mange værktøjer og behov. Du skal bruge: en trinladder, et sæt selvdrejende skruer, et bygningsniveau og tegningstilbehør, en boremaskine, en skruetrækker.

Sørg for at komme i brug: Beholdere til loftet og til sporet, fastgørelseselementer, hjørner, låse, monofilament, propper og c-clips, ringe til stangen, kædelåse, reservedele. Hver instruktion indeholder en detaljeret liste over nødvendige komponenter.

Sådan foretages en måling

Hvor godt målingen er lavet, afhænger det endelige resultat. Selv dyre smukke modeller vil ikke se godt ud på vinduet, hvis der er huller i åbningen eller kantene på lamellerne gnides mod væggen.

Det er vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

 • For de mest præcise indikatorer anvendes stålbånd.
 • Det er umuligt at runde de modtagne tal, nøjagtigheden skal overholdes til millimeter.
 • Ved bestilling af persienner er parameteren angivet først, længde - den anden.
 • Ikke en enkelt vinduesåbning har absolut perfekte geometriske former, derfor skal målinger opad og udad gøres mindst på to punkter.

Når du installerer i vinduesåbningen, skal du bestemme bredden øverst på buen og trække 20 mm. For at bestemme højden skal du sammenligne højden af ​​den venstre og højre side af buen, trække 1 cm fra den mindre værdi. Til vægmontering skal du tilføje mindst 10 cm til den brede side af hældningen. Længden af ​​lamellerne kan være nogen, men det anbefales at trække sig 2 cm fra blindens kant til gulvet. Loftmontering indebærer bestemmelse af højden (op til gulv eller vindueskarm) minus 2 cm, bredden af ​​buen anbefales at stige med 100 + mm.

Fastgøringsmuligheder på plastikvinduer

Der er flere monteringsmuligheder: med og uden skruer.

Med skruer:

 1. Det skal bemærkes, hvor de vil være placeret.
 2. Lav derefter huller, fastgør beslag.
 3. Fastgør blinds.
 4. I bunden laves også to huller.
 5. Enderne af persiennerne fikseres med stik.

Uden skruer. Først og fremmest skal du montere gardinet, montere beslagene og installere dem på spolen. Derefter skal denne struktur fastgøres på vinduet for at kunne udføre markeringer til fastgørelse. Det andet trin er at montere beslagene på klæbebåndet øverst på rammen og strammeren til strengen i bunden. Forhæft dem med tape er ikke nødvendigt, men det er ønskeligt at eliminere problemer med den efterfølgende boring af huller til skruer. Efter installation af styrestrengen er gardinet i sig monteret i mekanismerne.

Hvordan pleje

På grund af sammensætningen er de materialer, hvorfra persiennerne er lavet, ikke særlig omhyggelig. En gang om måneden kan disse persienner blive udsat for renseri, hvert par måneder - vådt. En god tilføjelse er behandling af spray fra udbrændthed, fugt og støv.

Hvis der er behov, kan sådanne persienner vaskes på en skånsom vaskemåde eller manuelt.

Sådan repareres til loftet

Lodrette gardiner er fastgjort på tre måder: til loftet, til rammen med boring, til rammen uden boring.

I alle tilfælde er fikseren en cornice med eller uden en dekorativ facade. De beslag, som strukturen hviler på, er fastgjort med skruer, hængt eller limet til dobbeltsidet tape. Særligt tape virker ret upraktisk, men det er fastgjort meget fast, så det er vigtigt at markere op for at installere parenteserne korrekt. Når de er limet, vil det være ret svært at flytte dem.

Installationsprocedure for lodrette persienner:

 • Forberedelsesværktøjer.
 • Tegning en blyantmærkning til montering af arme. Til pålidelig fastgørelse af fastgørelsesanordninger anbefales det at bore huller til selvskærende skruer på samme trin.
 • Monteringsbeslag på en passende måde (med eller uden boring).
 • Montering af tagskinner.
 • Installer lameller. For at gøre dette skal du trække kontrolledningen, med lamellophæng på den, så de er i den ønskede position.
 • Fastgør derefter alle lamellerne på beslagets kroge.

Vægmontering

Installation af væggenes design kræver visse færdigheder og erfaring, det er nødvendigt at tage højde for nogle af nuancerne og funktionerne. Installation af persienner begynder længe før forberedelsen af ​​arbejdsfladen og et sæt værktøjer:

 • Det første trin i denne proces er en vægtet beslutning om typen og typen af ​​persienner, materiale, farve og tekstur afhængigt af rummets funktionalitet.
 • Det andet vigtige punkt er den korrekte markering. Meget om ikke alt afhænger af det, herunder hvor let installationsprocessen vil være. Hvis alle funktioner i arkitekturen af ​​vinduesåbninger vil blive taget i betragtning af eksperter, når de bestiller blinds fra dem, vil alt gå glat og nemt uden hjælp fra professionelle installatører.
 • Det er også vigtigt at overveje, om det vil være muligt at åbne vinduet efter installationen, hvordan lysbeskyttelsesanordninger virker, og om der er risiko for deformation for dem.
 • Installation af persienner. Det skal foretages nøjagtigt med opmærkning og efterfølgende verifikation af funktionaliteten af ​​strukturen. Her er det vigtigste punkt valget mellem bjerget og boringen uden det.

Sådan hænger du på balkonen

For at installere skal du følge disse trin:

 1. Afmonter dele af balkonen og fastgørelseselementerne, der vil blive forbundet med tape.
 2. Installer persiennerne.
 3. Monter beslagene.
 4. Markér monteringsbeslagene. For at gøre dette skal du vedhæfte beslagene til de monterede persienner, montere dem på vinduet uden fastgørelse, markér pladserne til tape med en blyant, fjern gardinet.
 5. Installer strengstyret mod sagging. Vedhæft til "øre" på overkonsol og vægtgardiner, nederst for at fastgøre i strammeren, som er monteret på rammen.

Idéer i indretningen

Lodrette persienner tilføjer endnu mere plads til høje vinduer og døre. På grund af dette er de ofte placeret på balkon døre. Det er muligt at vælge både i stof og i vinylmateriale. Vertikale persienner blokerer lys godt, især mørkefarvede persienner.

Moderne lodret persienner giver alle mulighed for at blive en rigtig designer i sin lejlighed. Du kan oprette dine egne unikke muligheder ved hjælp af billedblinds.

Du kan installere lodret persienner i børnenes værelse. De kan kombineres med gardiner eller farvet tyll.

Sådan installeres vertikale persienner, se følgende video.

Fastgørelsesgardiner på vinduet

Fig. 1. Installation af persienner.

Processen med fastgørelse af persienner (uanset deres type konstruktion) er i de fleste tilfælde ikke en superkompleks operation. Som regel er der i det komplette sæt af dette stykke interiør, ud over detaljerne af blinds selv, en detaljeret trinvis installationsvejledning. Men installationsproblemer kan opstå af følgende årsager:

 • Ved fastgørelse af persienner til vægge med skruer i væggen skal der laves huller. Dette er ikke en stor ulempe, men hvis du skal demontere blinds, skal disse huller forsegles (enten med mørtel eller med ny tapet).
 • Tilstanden af ​​væggen har en direkte indflydelse på installationens kompleksitet. Det er yderst vanskeligt at bore de nødvendige huller til fastgørelseselementer i en solid væg. Overdrevne slidede vægge er et dårligt grundlag for fastsættelse af persienner (for eksempel gamle kalkstenskælder). I dette tilfælde er det bedst at fastgøre persiennerne til vinduesrammen.
 • Enhver overtrædelse af vinduesrammens struktur ved boring af huller til fastgørelse af persienner (uanset hvor godt arbejdet er gjort) fører til et fald i styrke, varmeisolering og hermetisk ydeevne. Derfor er det i tilfælde af montering af monteringsmekanismen på vindueprofilen at foretrække at anvende specielle beslag.

Indhold [Skjul]

Som du kan se, har skruetype fastgørelse af persienner på plastikvinduer visse ulemper. Men sammen med dem har den en ubestridelig fordel: i øjeblikket er fastgørelsesgardiner med skruer stadig en af ​​de mest pålidelige former for fastgørelse. Det skal bemærkes en væsentlig detalje: jo længere skruen er, desto stærkere bliver monteringen. Sammen med tilstrækkelig styrke og tæthed af vægkonstruktionen vil blinds installeret på den fungere i meget lang tid uden sagging.

Design muligheder

I øjeblikket er i henhold til kendetegnene for dets design opdelt i følgende typer:

 • Vandrette persienner. Den vigtigste funktion, der bestemmer navnet på denne type er vandrette lameller (strimler), samlet i et enkelt lærred ved hjælp af et skovsystem.
 • Lodrette vinduesgardiner. Et særligt træk ved denne type er de lange og brede lodrette lameller. Størrelsen af ​​disse persienner overstiger samme størrelse af strukturerne af den første type.
 • Persienner. Da filtret tjener som et hele lærred, lavet af et specielt stof eller bambusfibre.
 • Kassetter. "Kassette" er en speciel kasse, hvor persiennerne fjernes, når de foldes.

Vandrette persienner

Fig. 2. Vandrette persienner.

Horisontale vinduesgardiner, som plastikvinduer, er dog tilgængelige i forskellige størrelser. For at maksimalt forenkle installationsprocessen for dette design er det derfor nødvendigt at foretage omhyggelige målinger af vinduets dimensioner (bredde og højde). Det skal bemærkes, at for at bevare bekvemmeligheden under vinduets drift er det ønskeligt at installere små persienner på hvert dobbeltruderet vindue og ikke at anvende en mekanisme, der helt dækker vinduet. Ved anvendelse af store vandrette persienner, der helt dækker vinduets åbning, bliver det umuligt at åbne rammen, når lamellerne sænkes. Vandrette persienner er fastgjort til vinduesrammen med beslag eller i ekstreme tilfælde skruer.

Lodrette vinduesgardiner

Fig. 3. Vertikale vinduesgardiner.

Lodrette vinduesgardiner, på grund af den store struktur af hele strukturen, kan ikke fastgøres til vinduesprofilen. Deres base (minder om kløftene af klassiske gardiner) er monteret på væggen, der ligger over vinduesåbningen. Det er nødvendigt at bruge holdbare skruer af optimal størrelse (for kort i dette tilfælde vil det ikke fungere). Blandt de mangler ved vertikale vinduesgardiner er det muligt at skelne mellem vanskelighederne ved at åbne rammen, hvilket kan skade og forårsage mekanisk skade på lamellsystemet. Af fordelene - nem vedligeholdelse og drift, et behageligt udvendigt design, en bred vifte af materialer til lamellerne og en lys farvepalet.

Valsede persienner

Fig. 4. Valsede persienner monteret på væggen.

Rullegardiner til plastruder er i øjeblikket en af ​​de mest simple typer af disse indvendige elementer. Små dimensioner, lav vægt og forenklet designskema tillader brugen af ​​rullegardiner på vinduer af næsten enhver størrelse.

Udformningen af ​​rullegardiner (de kaldes også "rullegardiner") består af følgende elementer:

 • Tøj fremstillet af stof eller bambusfiber. I produktionen passerer stoffet gennem behandlingen med en speciel imprægneringsvæske, som forbedrer dens støvafvisende egenskaber. Denne imprægnering forhindrer også, at banen bliver skruet op.
 • Kontrolmekanisme. Dette kan være en kæde eller forårsmekanisme.
 • Aksel på hvilken banen er såret.
 • Kasse, hvori akslen er placeret. I den åbne type rulleskodder mangler kassen.

Kassette persienner

Fig. 5. Horisontale kassetteblinds med fastgørelse på rammen.

Et særligt træk ved kassetruder til plastruder er en speciel kassette (eller kasse), hvor lamellerne på persiennerne samles i lukket tilstand. Materialer, der anvendes til deres fremstilling, er i de fleste tilfælde plast og aluminium. Mindre ofte - træ og bambus. Kassetteblinds kan kombineres med næsten enhver indretningstilstand (du bør kun vælge et design lavet af et passende materiale). Denne type er en af ​​de mest egnede til kombination med plastikvinduer (de kan monteres direkte på hvert blads vinduesprofil). Justering af lamellernes placering sker med en særlig kæde.

Metoder til fastgørelse af persienner på vinduerne

Vinduesgardiner afhænger af deres type, kan fastgøres på tre forskellige måder:

 • Installation af persienner ved boring.
 • Installation af persienner uden boring.
 • Montering af vinduesgardiner på væggen.

Hver metode til fastsættelse af persienner på plastvinduer har begge ubestridelige fordele og nogle ulemper, som vi vil udforske mere detaljeret i de følgende afsnit i denne artikel. Det skal bemærkes, at ulemperne ved hver af disse fastgørelsesmetoder kan skinnes næsten til et minimum med korrekt installation (hvilket det er ønskeligt at overlade til specialister).

Installation af persienner ved boring

Fig. 6. Installation af persienner ved boring.

Som regel er det ved hjælp af boring muligt at montere relativt store louvere, hvis installation af to andre metoder ikke er mulig. Dette gælder primært for lodrette persienner.

Installation på denne måde er som følger:

 • Afstanden mellem louvrefastgørelserne måles forsigtigt.
 • På vægge eller vinduesramme er punkter markeret, hvilket angiver placeringen af ​​fremtidige huller.
 • Boringen er færdig med en boremaskine.
 • Blinds er fastgjort til væggen eller vinduesrammen med skruer og dowels.

Dette er en god og pålidelig monteringsmetode med et kvalitetsprodukt, hvor blinds normalt fungerer i meget lang tid.

Installation af persienner uden boring

Fig. 7. Installation af rullegardiner uden boring.

Som regel gælder denne installationsmetode primært for rullegardiner. På grund af den kompakte størrelse og ekstremt lave vægt af hele konstruktionen er det ikke nødvendigt at bruge skruer og bore væggene og vinduesrammen. Hovedfastgørelseselementet er i dette tilfælde et dobbeltsidet tape, der er placeret på bagsiden af ​​kassen (med den lukkede type rullegardiner) eller på strimlen bag akslen (med åben type). For at installere skal du fjerne beskyttelsesfilmen med dobbeltsidet tape og derefter trykke let på strukturen på vindueprofilen.

Montering af fastgørelser af vinduesgardiner på væggen

Fig. 8. Installation af fastgørelser af vinduesgardiner på væggen.

For at montere vinduesgardiner på væggen har du brug for følgende værktøjer og tilbehør:

 • boremaskine
 • Boren af ​​den krævede diameter
 • dyvler
 • skruer
 • Skruetrækker (manuel eller elektrisk betjent)
 • Hammer (træ)

Den første operation, der går forud for montering af vinduesblindefester på væggen, er at måle blindens længde og afstanden mellem fastgørelseselementerne. Derefter bores der ved hjælp af en boret huller med tilstrækkelig dybde, hvor klokkerne omhyggeligt drives ind i en træhammer. Så kommer skruen fast.

Features fastgørelsesgardiner

Fig. 9. Persienner med fastgørelse til rammen.

Funktioner, der fastgør blinds til plastvinduer, afhænger først og fremmest af typen af ​​deres design. Som tidligere nævnt kan vertikale vinduesgardiner ikke fastgøres til profilen. Kassette- og rullegardiner er ikke nødvendige for at fastgøre væggen (især da det kan være ufordelagtigt med hensyn til egenskaberne ved deres design). Vandrette persienner kan fastgøres til væggen (prøver af store størrelser) og til vindueprofilen (for hver sash). Sidstnævnte mulighed giver mulighed for at bruge svingemekanismen af ​​plastikvinduer uden at løfte persiennerne, så det er mere rationelt at vælge det.

Valsede persienner

Fig. 10. Rulleskodder med fastgørelse til rammen.

Fig. 11. Rullegardiner fastgjort til væggen.

Monteringsrulle vinduesgardiner er den enkleste procedure blandt installationen af ​​alle andre typer persienner. Små dimensioner og lav vægt på konstruktionen tillader uden boring og skruer. Rullegardiner er i de fleste tilfælde monteret på vinduesrammen, men der er tilfælde af montering på væggen. Det skal være opmærksom på hendes tilstand. Hvis væggen er plastered - skal du kontrollere, hvor fast den holder. For at gøre dette skal du bare banke på væggen. Hvis lyden er døve, indikerer dette udslippet af gipslaget fra væggen. Derfor, før du installerer rullegardinerne på væggen, er det nødvendigt at fjerne alle dens fejl.

Vandrette persienner

Fig. 12. Horisontale skodder med fastgørelse på dørene.

Fig. 13. Vandrette persienner med montering på væggen.

Horisontale vinduesgardiner, som allerede nævnt i de foregående afsnit, kan fastgøres både til vindueprofilen og til væggen. Når der monteres på en ramme ved hjælp af selvlukkende skruer, skal der tages hensyn til en vigtig funktion. Boring er uacceptabel i de tilfælde, hvor det er nødvendigt at spare varmeisolerende og hermetiske profilegenskaber (dette gælder varme aluminiumsprofiler og energibesparende termoruder med en øget koefficient for varmeoverføringsmodstand). I dette tilfælde er det foretrukket at vælge mellem horisontale persienner på vinduesrammen ved hjælp af dobbeltsidet tape (tykkelsen af ​​klæbemidlet skal være lig med 1 mm).

Lodrette vinduesgardiner

Fig. 14. Lodrette vinduesgardiner med fastgørelse på væggen.

Fig. 15. Lodrette persienner med montering på loftet.

Lodrette vinduesgardiner kan monteres både på væggen og i loftet. Den anden mulighed kræver en mere ansvarlig tilgang. Lette lodrette persienner, hvis tagriller og lameller er lavet af plast eller stof, er mere egnede til det. Først og fremmest er det nødvendigt at sikre god vedhæftning af dowels og vægge af hullerne i loftet. For at gøre dette kan der påføres en speciel klæbemiddelopløsning på dybden, som efter tørring vil give et tilstrækkeligt pålideligt greb. Ved montering af lodrette persienner på væggene er det nødvendigt at inspicere dem for krænkelse af strukturen og om nødvendigt fjerne dem.

Kassette persienner

Fig. 16. Kassette persienner.

Inden du monterer kassettevinduets persienner på profilen, er det nødvendigt at markere monteringsstedet for kassetten (boks, hvor persiennerne er monteret i lukket tilstand). Derefter skal du vedhæfte persiennerne (på bagsiden af ​​kassetten er et dobbeltsidet tape, hvorfra du vil fjerne beskyttelsesfilmen). Derefter er det muligt at gøre den endelige fastgørelse af kassetten på vindueprofilen ved hjælp af selvlukkende skruer (det er uacceptabelt, hvis plastvindueprofilerne er varmebesparende - boring kan reducere denne egenskab).

Afmontering af persienner

For det meste har processen med demontering af persienner til plastvinduer ikke relativt stærke egenskaber. Forskellene vedrører hovedsagelig demontering af disse strukturer, hvis vedhæftning er lavet på forskellige måder (f.eks. Ved hjælp af boring og uden det ved hjælp af dobbeltsidet tape). Resten af ​​processen med demontering af persienner til plastikvinduer er omtrent det samme og kræver ikke for meget specielle anstrengelser. Med processen til demontering af hver type persienner taget separat og nogle funktioner i denne procedure, vil vi undersøge mere detaljeret i de følgende afsnit i denne artikel.

Valsede persienner

Fig. 17. Afmontering af persienner.

Inden demonteringen af ​​rullegardinet skal følgende operationer udføres:

 • Skjul lærredet.
 • Afbryd linjen.
 • Fjern sidestikene fra den nederste stang (som er vægtningsagenten).
 • Afbryd rulle med foldet web.
 • Brug en skruetrækker, hvis det er nødvendigt, løsne beslagene ved at løsne skruerne, der fastgør dem til vinduesrammen.

Det skal bemærkes, at disse operationer skal udføres med yderste omhu, og det skal ikke beskadige nogle skrøbelige elementer i rullevindskonstruktionen (fiskelinje, rulle- og beslagfastgørelser, lærred, vinduesprofil).

Vandrette persienner

Fig. 18. Demonter vandrette persienner.

Der skal tages hensyn til en vigtig detalje: det er meget lettere at demontere små louvere, der dækker et vinduesramme end store louvere, der dækker hele vinduesåbningen. I dette tilfælde vil det være yderst vanskeligt at afmontere det på egen hånd, så hjælp fra en anden person er nødvendig.

Fjernelse af vandret persienner er som følger:

 • Afmontering af blindhullernes taghuler fra beslagene.
 • Fjernelse af sidestik
 • Fjernelse af lamellblokken (det er nødvendigt at passe på, at vindueshåndtaget ikke rammer dem og ikke forårsager mekaniske skader).
 • Afmontering af beslagene fra vinduesprofilen eller væggen med en skruetrækker.

Lodrette vinduesgardiner

Fig. 19. Frakobling af vertikale persienner.

Hovedelementet ved demontering af lodrette vinduesgardiner er at løsne lamellerne fra tagskæggene. På grund af deres store størrelse og mobilitet er det ikke muligt at fjerne hele lamellblokken ad gangen. Derfor skal hver strimmel afbryde en til en. Det er nødvendigt at rette alle lamellerne på en sådan måde, at de danner en glat lærred og drejes i en retning. Før demontering af lamellerne er det nødvendigt at fjerne sidedækslet på tagskægget og derefter trække vægtningen ud af bunden af ​​lamellen, afbryd kæden. Og først da kan du begynde at fjerne lamellerne. Cornice er i det mindste afmonteret. Og den sidste påmindelse: Tag forsigtigt de fjernede lameller gennem døren - de kan være fastgjort til dørhåndtaget.

Kassette persienner

Fig. 20. Struktur og stadier af installation af kassetteblinds.

Cassette vinduesgardiner er demonteret på næsten samme måde som deres åbne rullede ruller modstykker. Det første skridt er at samle persienner i kassen. Derefter afbrydes ledeskinnerne, hvor blindsens bevægelse er. Derefter skal kassetten afbrydes fra beslagene, der holder den med en skruetrækker (afskruing skal ske strengt skiftevis for at undgå mekanisk beskadigelse af konstruktionen og vindueprofilen med en kraftig forøgelse af belastningen på en beslag, hvis skruen kun skrues ud på den ene side).

For nem montering og demontering, køb blinds kun fra de producenter, der garanterer den høje kvalitet af deres produkter.

Fixture til lodrette persienner.

Typer af fastgørelsesanordninger til lodrette persienner

Nå, når du kan styre belysningen. Jeg ønskede mere lys, åbnede gardinerne, tværtimod privatlivets fred - lukkede vinduesåbningen. Du vil ikke overraske nogen med almindelige gardiner, men nogle gange kræver designet andre løsninger, og så er det blinds, der bliver relevante. I dag er der en hel del af dem, og i denne artikel vil vi tale om lodrette gardiner.

Ja, de er enige om, at de er mere velegnede til kontorlokaler, men takket være den moderne udvikling er det muligt at vælge den originale stil af vertikale persienner samt fastsættelse til væg eller loft for at gøre pladsen mere harmonisk og komfortabel. Og det er absolut ikke nødvendigt at ringe mesteren til huset, hvis dette er en betalt tjeneste. Manden kan ganske godt og hurtigt udføre installationen af ​​lodrette gardiner.

I så fald skal de lodrette persienner fastgøres til loftet?

Ofte bidrager dette til lave lofter. Afstanden er for minimal, for at lamellen passer over vinduet, og derfor er fastgørelser til lodrette persienner designet specielt til loftet gemt. For at fastgøre gardinerne er der brug for skruer. Boring behøver ikke, fordi de er perfekt skruet i træ eller gips.

Ofte er alt hvad du behøver allerede i kittet, men under transport kan små dele gå tabt. Hvis du ikke kan bestille dem igen, kan du købe armaturer til vertikale persienner og eventuelle nødvendige tilbehør, der har fejlet i online-butikken på det sted, hvor du er nu.

Når loftets højde giver dig mulighed for at vedhæfte gardiner til gardiner eller en bar til lodrette persienner over vinduerne, er der brug for fikseringer til væggen. Sørg for at diskutere dette punkt med køberen af ​​moderne gardiner. Se på billedet, beslaget til lodret persienner er anderledes, hvis det er designet til lodret eller vandret montering.

Det er nemt at fastgøre både loft- og vægbeslag. Til denne opgave kræves selvdrejende skruer eller en boltmøtrik. Alt dette kan købes separat i onlinebutikken, prisen for hver position er angivet under billedet. Lever hurtigt, i en specialkasse, og intet på vej til dig vil ikke gå tabt.

For selvsikker mænd

På denne internet ressource kan du finde en masse nyttige ting, som ikke alene vil hjælpe med at reparere persienner med egne hænder, men også at opdatere deres udseende. Alt kan købes separat, selvom det er mere nyttigt at købe nøjagtigt sættet i vinduesåbningen, forsikring mod uforudsete hændelser. Spar tid og penge hos os, og vi vil give den bedste kvalitet på kort tid.

Sådan fastgøres lodrette persienner fra stofplader med egne hænder

Nyopkøbt i en butik eller bestilt via internettet lodret persienner med stoflameller til at hænge på egen hånd er ikke så svært. Du behøver ikke at have nogen specielle færdigheder. Det er nok at indstille til arbejdsmodus, finde 2-3 ledige timer og give dig selv de nødvendige værktøjer. Og selvfølgelig skal du have en detaljeret trin-for-trin guide til, hvordan du installerer lodret persienner selv. Med ham foreslår vi at du sætter dig ind i denne artikel.

Installationsmuligheder og værktøjer kræves

Afhængigt af gardinens størrelse, vinduet og indretningen af ​​indretningen er der tre måder at hænge lodrette persienner med stoflameller på:

 • i vinduesåbningen
 • på væggen direkte over vinduet;
 • til loftet (sidstnævnte metode er især relevant, når persienner bruges til zoneinddeling).
Tre vigtigste måder at fastgøre stof lodrette persienner

Når blinds er planlagt til at blive installeret i loftet, kan der laves vertikalt mellemrum fra vinduet. Den samme afstand, når den er monteret på en væg, er begrænset af længden af ​​standardbeslaget, som er 150 cm.

Hvis du har brug for at lave et vægindryk længere end 150 mm, skal du bruge beslaget med fjernelsen

 1. Puncher.
 2. Bor på betong 6-8 mm.
 3. Skruer og dykker 6-8 mm.
 4. Roulette eller lineal.
 5. Level.
 6. Blyant.
 7. Skruetrækker.

Desuden, hvis der er behov for at forkorte lamellerne eller reducere blinds samlede bredde, skal du have saks, tråde, nåle og en savvesave.

For at gøre installation af lodret persienner virkelig, er det ikke nødvendigt at have særlig forberedelse. Men hvis der opstår fejl under proceduren, repareres der under garantien, vil udveksling eller retur af produktet ikke være muligt.

Arbejdsordre

Installation af vertikale persienner med egne hænder består af følgende trin:

Trin 1

Vi lægger alle detaljer på skrivebordet eller på gulvet og kontrollerer, om alt er på plads i overensstemmelse med det komplette sæt.

Standardsættet med persienner på plastikvinduer skal omfatte: 2 monteringsbeslag, skruer, profilskinner, stoflameller med vægtningsmaterialer, der allerede er indsat i dem og en kæde, der forbinder dem nedenunder.

Trin 2

Før du vedhæfter de lodrette persienner, skal du sørge for, at de er den rigtige længde. For at gøre dette skal du vedhæfte en af ​​lamellerne til det sted, hvor cornice vil blive placeret. Afstanden fra bundkanten til vindueskarmet (eller gulvet, hvis det er beregnet til at hænge persiennerne til gulvet) skal være mindst 1,5 -2 cm. Ellers skal lamellerne forkortes. Denne procedure kan også gøres selvstændigt: Træk vægtningen ud, trim den overskydende ud, hæv kantene og indsæt vægtningen på plads.

Trin 3

Vi fastgør cornice til fastgørelsesplanet, uanset om det er et loft, en væg eller en vinduesåbning, sæt den på et niveau og lav mærker fra højre og venstre ende.

Hvordan efterfølgende handlinger udføres korrekt afhænger af den valgte installationsmetode:

Hvis du vælger at montere lodret persienner i loftet, trækker du fra de præmærkede mærker 2,5-3 cm til midten og sætter nye mærker.

Hvis det er meningen, at vedhænget til lodret persienner monteres på væggen, skal afstanden fra de gamle mærker til midten være 5,5-6 cm;

Hvis gardinerne, der er fastgjort til corniceen, er installeret i vinduesåbningen, er det ikke nødvendigt at markere placeringen af ​​corniceens ender, og de endelige markeringer placeres og trækkes ud fra åbningens yderkant i en dybde på 2,5-3 cm

Når alle de nødvendige mærker er installeret, skal du fastgøre fastgørelsesanordninger til dem og sætte prikker med en blyant på steder, hvor du så skal bore huller. Som følge heraf skal højre og venstre være to mærker hver. Før du hænger fastgørelserne, skal du sørge for at de vælges i overensstemmelse med parterne (højre og venstre).

Hvis lamellens bredde er mere end 1,6 m, 10-12 cm fra justeringsledningen, skal der leveres en ekstra midterholder.

Trin 4

Det er tid til at bore huller. Du bør ikke gå mere end 4-5 cm.

Trin 5

Venstre og højre fastgørelsesanordninger med skruer fastgøres til de rigtige steder.

Trin 6

Nu kan du sætte tagskæggene på plads og lukke det med låseslåse og dreje håndtagene med uret. Hvis beslagene anvendes som vedhæftning, skal skovlen skrues til dem.

Trin 7

Derefter drejes gliderne, så de står på tværs af tagene, ved hjælp af justeringskablet. Derefter fastgøres lamellerne ind i slidsernes slidser.

Trin 8

Vi fastgør den nedre forbindelseskæde til vægten. Først fastsætter vi det på ydersiden af ​​hver lamella, så afskærer vi overskydende og gør samme procedure på indersiden.

Alle trin er afsluttet. Vi har helt afsluttet installationen af ​​lodrette persienner. Det er kun for at afprøve mekanikens arbejdskapacitet og indstille lamellernes position, der er nødvendig i øjeblikket. Vi lagrede ikke kun væsentligt på installationen, men modtog også tilfredshed med, at vi kunne præcist, hurtigt og korrekt ophængte de lodrette persienner med egne hænder uden at ty til hjælp fra fagfolk.