Installation af gardiner på loftet og væggen - instruktioner, nuancer og anbefalinger

Interiøret i et enkeltværelse kan ikke kaldes fuldstændigt i mangel af gardiner. For at vedhæfte dem skal du installere et gardin. For en professionel er det nok i ikke mere end 15-20 minutter, for en nybegynder er det en mere besværlig opgave. Hvordan er installationen af ​​gardiner, hvilke former for fastgørelser der findes? Svar på disse og andre spørgsmål kan fås ved omhyggelig at studere artiklen.

Advarsel! Installation af gardiner kan udføres til væg eller loft. En separat gruppe af tagbøjler er universelle - de kan fastgøres til enhver overflade.

Valget af gardiner skal laves i størrelse. Hvis du planlægger at installere den over vinduet, er det nok at måle bredden af ​​vinduesåbningen og tilføje yderligere 0,4 m til resultatet.

Vægmontering

Installation af gardiner på væggen udføres ved hjælp af følgende værktøjer og materialer:

 1. Cornice. Hvilken størrelse det vil have, og hvor lang tid det afhænger af parametrene i lejligheden.
 2. Blyant, den sædvanlige markør.
 3. Linjal, konstruktion roulette.
 4. Elementer til fastgørelse (f.eks. Beslag, skruer).
 5. Bor.
 6. Skruetrækker.

Installation begynder med pre-markup. Den centrale del af væggen bestemmes, hvorfra den samme afstand måles. Det er vigtigt, at afstanden mellem murens kant og det sted, hvor monteringen af ​​beslaget er planlagt, skal være fra 35 til 40 cm. Ellers lukker gardinerne til vinduet ikke helt, og montering af cornice er meningsløst.

Advarsel! Overhold afstanden til loftet. Det skal være mindst 10-15 cm, ellers vil interiøret i rummet se ut akavet.

Næste fase - Mount Kronshteyn. For at gøre dette skal du fastsætte fixeringspunkterne under den indledende markering (de er placeret i lige afstand fra den centrale del af væggen). Brug en boremaskine, bor huller, og skru derefter beslagene. Så er det kun at indsætte gardinet i beslagene, efter at have hængt på det armaturerne til fastgørelse af gardiner.

Der er flere retningslinjer for installation af gardiner:

 • Fastgørelsen af ​​ørerne skal styrkes. Til dette kan du bruge epoxyharpiks. Den er indsat i hullerne boret af boret, så beslagene sættes i dem og vente til det hærder. Derefter kan du hænge gardiner og fastgøre gardiner;
 • Ekstreme beslag skal monteres uden for vinduesåbningen, ellers vil gardinerne, selv når de åbnes, ikke lukke det helt;
 • Med nogle gardiner glider der konstant ringe til fastgørelse af gardinerne. For at forhindre dette kan du bruge dekorative fleuroner.

Normalt er fastgørere og ringe til gardiner fastgjort til gardinerne i sættet, så du behøver ikke købe tilbehør separat.

Installation af loftsgardiner

Før du installerer loftet, anbefales det at få bekendtskab med nogle få nuancer:

Hvis du vælger færdige gardiner, anbefaler vi at se hele sektionen af ​​vores katalog:

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Rumindretning sker ofte ved hjælp af gardiner. Disse attributter suppleres af smukke og unikke tagbøjler, der passer perfekt ind i interiøret. Det er vigtigt at vælge og installere sådanne systemer. Der er mange modifikationer af sådanne understøtninger. Derfor, hvis du ikke ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen, bør du konsultere en erfaren specialist.

Finesser af processen

En bred vifte af tagger ganske bredt, hvilket giver dig mulighed for at kombinere dem med mange typer gardiner. Samtidig kan deres længde nå betydelige størrelser. Sådanne strukturer skal fastgøres fast til ikke mindre end 3 beslag. Hvis små børn bor i huset, skal lukkede fastgørelsesdele anvendes. Ved installation er det vigtigt at tage højde for afstanden mellem vinduet og gardinerne, hvilket afhænger af længden af ​​beslagene eller placeringen af ​​suspensionerne i loftet. Denne værdi skal være 10 cm, men det er ikke nødvendigt.

Hvis gardinerne lukker batteriet, så er der mellem disse elementer en afstand på 3-5 cm, hvilket giver optimal ventilation.

Inden du vedhæfter stangen, skal du vælge design og størrelse. Mange argumenterer for, at den skulle stikke rundt om vinduets bredde med ca. 15 cm. Fastgørelsen sker kun med højkvalitetsfastgørelser, der kan understøtte gardinens vægt.

Monteringsmuligheder

Eaves er den integrerede egenskab af hvert lejlighedshus. Det understøtter gardinerne og giver dem et bestemt udseende. For at denne struktur skal kunne tjene i lang tid, skal den være sikkert fastgjort til loftet eller væggen.

Moderne gardinstænger er lavet af forskellige materialer, men næsten alle er udstyret med identiske fastgørelsessystemer. Konventionelt kan fastgørelserne af disse strukturer opdeles i flere typer:

 1. Ramme. Denne fremgangsmåde indebærer fastgørelse af tagene til bunden direkte gennem selve rammen. Dette kan omfatte plast- eller aluminiumsdæk, som er udstyret med specielle riller til bevægelse af suspensioner.
 2. Fastgørelse med beslag. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige, da den er udstyret med næsten alle typer tagskinner (træ, snor, ende osv.). Særlig opmærksomhed her skal betales til listerne, som skjuler beslaget ved hjælp af en ekstern strimmel. Denne type vedhæftning kan bruges på næsten alle typer konstruktioner, herunder på dækmodeller.

Afhængig af fastgørelsesstedets placering kan du vælge disse typer af fastgørelsesdele:

 • Vægmonteret. Eaves er fastgjort direkte til væggen med skruer eller dowels. Mange modeller af parentes er udstyret med udtrækkelige albuer, som gør det muligt at justere afstanden fra vinduet til gardinerne. Blandt fordelene ved denne tilgang er forskellige designs af fastgørelsessystemer, såvel som dets enkelhed. Du kan installere en sådan cornice selv uden nogen færdigheder. Men designet reducerer visuelt højden af ​​rummet. Nogle modeller af parentes er korte, hvilket ikke tillader at få den ønskede afstand fra væggen til gardinerne. Strukturerne er ude af stand til at modstå betydelig vægt og skal derfor forstærkes med yderligere fastgørelsesdele.
 • Loft. Fastgør basen til loftet. Det skal bemærkes, at der er specielle anordninger, der gør det muligt at fastsætte strukturen på både beton og gipsplader. Denne type vedhæftning er i stand til at modstå betydelige belastninger, såvel som visuelt udvider rummet. Ved hjælp af loftbøjler kan du installere tagbjælken næsten hvor som helst i rummet og opdele den i flere zoner. Men installation er ikke mulig i hængende lofter, medmindre der er udarbejdet særlige huller til fastgørelsesanordninger.

Bemærk venligst, at dækbaserede strukturer og produkter med parentes kan monteres på disse overflader. Sidstnævnte mulighed adskiller sig kun i form af fastgørelsesanordninger.

tilbehør

Moderne taghuller repræsenterer enkle kombinerede produkter. Dette giver dig mulighed for at vælge visse af dens elementer til din smag. Markedet af komponenter til tagskinner er ret forskelligt. Det omfatter mange produkter, der kan opdeles i flere grupper:

 1. Fasteners. Dette omfatter alle produkter med hvilke strukturen er fastgjort til basen.
 2. Beslag. Disse produkter kommer i forskellige former og størrelser. Du kan finde både runde og rektangulære designs på markedet.
 3. Nøgleelementer. Disse omfatter ringe til tagskinner, stik, suspensioner og andre produkter, der er nemme at udskifte.

Bemærk venligst at disse produkter ikke er standardiserede. Derfor, hvis du har brug for at reparere en brudt del, anbefales det at vælge en højkvalitets analog.

Hvordan indsamles?

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal den være færdigmonteret. Denne proces afhænger direkte af produktmodellen.

Den består af et solidt metalark, som udelukker sin samling. Nogle modifikationer af metalet suppleres med parentes. For at rette dem skal du stramme flere bolte for at danne et komplet system.

Den enkleste mulighed er en cornice i form af et dæk.

Det sværeste at samle er en to-rækken cornice. Denne proces består af følgende på hinanden følgende trin:

 1. Først og fremmest bliver hængende ringe til gardiner sat på røret. Deres antal afhænger af lærredets størrelse og dens vægt.
 2. Herefter sættes der parentes på rørene på hver side. Disse designs er udstyret med specielle riller, hvor kronen er placeret. Det er vigtigt at sætte disse elementer symmetrisk. Dette sikrer ensartet belastningsfordeling.
 3. Når rørene er klædt, er de fastgjort med specielle skruer eller bolte. Ofte udstyre fabrikanter røret og beslaget med specielle riller, der skal kombineres. Dette gør samlingen lidt lettere.
 4. Monteringsproceduren gennemføres ved at installere stik, som kan være plast eller metal.

Vigtige nuancer

Montering af tagbøjlerne er en simpel operation, der kræver lidt omhu og overholdelse af producentens anbefalinger, hvilket vil tage højst 20 minutter. Men det er vigtigt ikke bare at rette strukturen, men også at passe det korrekt ind i interiøret.

Installation af tagskæggene kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 • I første omgang skal du vælge den type design, der passer til stilen på dit værelse. Længden af ​​understøtningen skal være lidt større end bredden af ​​vinduesåbningen. Dette vil gøre det muligt at dække det med høj kvalitet gardiner.
 • Det næste trin er markup. Tagene skal placeres i en afstand af 10 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen. Samtidig skal man være opmærksom på om konstruktionen forhindrer åbningen af ​​rammen. Hvis dette ikke sker, kan du negle ned ad taggen og nedenunder. Det anbefales at markere cornice med hjælp fra en assistent. Dette vil justere strukturen i forhold til loftet og andre fly. Men basen skal altid tages loft. Når alt er justeret, er stederne under fastgørelserne simpelthen markeret. Dette skal gøres så præcist som muligt, så der ikke er nogen forvrængning. Det er også vigtigt at være opmærksom på symmetrien i monteringssystemerne.

Mange eksperter anbefaler at bruge den tredje beslag, hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m. Det giver optimal stabilitet.

 • Processen slutter med fiksering af produktet. Til dette dannes huller til dowels og skruer på stedet. Hvis væggen er lavet af bløde materialer (træ), kan du straks feste beslaget med en skrue eller negle den. Typen af ​​fastgørelsesmiddel vælges af husets ejer, afhængigt af overfladens egenskaber.

Installationen af ​​loftets tagriller forekommer praktisk taget i overensstemmelse med samme algoritme. Kun flyet i forhold til hvilken justering er ændret. Det skal bemærkes, at når du installerer i loftet, skal du være opmærksom på afstanden mellem væggen og kronen. I dette tilfælde skal gardinerne ikke hvile på vindueskarmet og danne en parallel med væggen.

Afstand fra loftet

Når du installerer tagpladerne, er det vigtigt at vælge det rigtige sted for dets placering. Et af kriterierne for at være opmærksom på er afstanden fra strukturen fra loftet. Denne værdi er ikke reguleret af standarder eller design anbefalinger. Den optimale afstand er området fra 5 til 15 cm fra overfladen. Men ingen plager udlejeren til at flytte cornice højere eller lavere. Det vigtigste er, at produktet med gardiner passer perfekt til det primære interiør.

Bemærk, at når man markerer eksperterne, anbefaler man at fokusere på loftets plan, og ikke på niveau eller vinduesvinduet.

Sådan repareres til gipsvæg?

Gipsplader lofter er meget populære i dag og er monteret af mange boligejere. Ulempen ved dette materiale er, at den ikke har tilstrækkelig styrke. Men samtidig er det stadig muligt at installere tagpladerne på en sådan overflade ved hjælp af flere typer fastgørelsesanordninger:

 1. Udvidelige dowels. Dette kan omfatte en dyvel sommerfugl og dowel paraply. Et træk ved denne fastgørelsesanordning er, at når skruen skrues fast, bøjer den indvendige del sig og danner et stort lagerområde. Dette giver på en eller anden måde mulighed for at reducere trykket på gipspladen. Denne installationsmetode er kun egnet til gardiner af lav vægt.
 2. Anker. Denne mulighed for at fastgøre tagene til gipspladens loft giver dig mulighed for at modstå betydelig vægt. Bemærk at længden af ​​ankeret skal være større end tykkelsen af ​​arket, nogle få centimeter. Dette skyldes det faktum, at fastgørelseselementer er fastgjort i hovedloftet, som ofte tjener som en betonplade.

For at fikse ankeret laver de i første omgang et gennemgående hul og går ind i loftet med ca. 4-5 cm. Derefter køres krogen ind i hullet. Det resulterende system giver dig mulighed for at modstå gardiner med stor vægt.

Den samme algoritme til placering af tagskæggene svarer til den, der anvendes til almindelige overflader. Her skal du også omhyggeligt markere og indstille præcis alle elementer i forhold til alle fly.

Mest sandsynligt er ordene upassende her: det er bedre at se en gang end at høre! Følgende samling viser spektakulære eksempler i interiøret.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen, se følgende video.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Sådan hænger du et gardin på væggen selv - video instruktion

Hvordan man hænger et gardin på væggen, er det interessant at kende for alle. Det er værd at lave en lille fejl, og efter et stykke tid kan tagskærerne simpelthen falde. Det er vigtigt at sikre ikke kun stærk men også korrekt fiksering.

Første skridt

Før du monterer, skal du fylde på følgende værktøjer:

 • gesims;
 • tip;
 • ring;
 • holdere;
 • g-formet nøgle;
 • betonbor
 • bore;
 • skruetrækker;
 • rustfrit stål bit;
 • målebånd;
 • en blyant
 • niveau;
 • dowel af den krævede diameter;
 • selvdrejende skruer.

Til gardin gik til væggen, er det nødvendigt at udføre følgende målinger og registrere:

 • mængden af ​​fjernelse af vindueskarmet i forhold til væggen;
 • længden af ​​de krævede tagskærer.

Den sædvanlige klassiske version er installeret med en kant på 15 cm på hver side af vinduet. Hvis der er en væg langs gardinernes kanter, skal afstanden mellem dem være mindst 5 cm. Den enkleste forretningsmetode er at købe en metalskydning. Det kan arrangeres som det ville være hensigtsmæssigt i dette særlige tilfælde. Det er let flyttet fra hinanden og skiftes efter behov.

Før du hænger produktet, skal du bestemme styrets diameter. Den maksimale belastning på konstruktionen afhænger af den. Installering af gardiner skal begynde med at bestemme antallet af indehavere, der kræves for fast fastgørelse. For et standarddesign er der som regel to nok. Hvis længden overstiger 2,4 m, er det bedre at købe en ekstra indehaver.

Installer cornice

Eaves til gardiner væg ske to-række og single-row. Hvilken mulighed at vælge afhænger af produktets funktionelle formål. For en let tyll uden tunge gardiner, vil en enkelt række design gøre.

Det er vigtigt at bestemme placeringerne for indehaverne, baseret på valget af gardinens installationshøjde og afstanden mellem dem. Derefter skal du skrue støtten fra bunden. Så skal du lægge støtter på væggen og lave noter med en blyant gennem hullerne. Det næste skridt er at bore de nødvendige udsparinger i væggen og fastgøre holderne. I dette tilfælde skal du bruge installationssætet, som indeholder klumper og skruer. Det vil være svært at vælge individuelle indstillinger. Efter fastgørelsen af ​​dowels skal du skrue skruerne med en skruetrækker.

Ved den samme analogi er den anden base etableret. Så skal du tage den g-formede nøgle og løsne holderen til benet. Dernæst baser baserne på understøtningerne og udfører manipulationer i retning med uret. Så skal du stramme dem for hånden.

Det næste skridt er at udpakke ringene og lægge kroge på dem. Ved hjælp af g-nøglen skal du skrue låseskruerne ud af holderens hoveddel, så de ikke blander styrene ind, men ikke helt.

Hvis der anvendes 3 klemmer, anbefales det at opdele ringene i 2 lige store dele. Hvis der er lukkede holdere, skal du først lægge guider, ringe, tip eller dekorative hætter, og derefter derefter udføre installationen. Til tagskinner med åbne klemmer fastgøres de i baserne ved at spænde låseskruerne. Så skal du sætte guiderne med spændte ringe og sætte på tip i holderne. Alle elementer af gardiner skal justeres i forhold til hinanden. Styrene skal fastgøres i holderen ved at spænde låseskruerne i deres hoveddele.

Derefter kan du bære tyll til single-row design, og dobbelt du kan laste og gardiner. Ved korrekt installation varer produktet i mange år.

Video masterklasse montering væggitter:

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen - video

Interiøret i enhver lejlighed vil ikke se komplet, hvis der ikke er gardiner i det, der er hængt på tagskægget.

Hver reparationsspecialist ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner, men i vores artikel ønsker vi at lære dette arbejde til dig.

Gardiner og gardinstænger, som de er fastgjort til, er et separat designelement i din lejlighed og kan helt ændre baggrunden for et værelse.

Ikke mindre vigtig betingelse for bevarelsen af ​​en given stil er valget af tagskægget, fordi hvis det ikke passer indvendigt, kan dette helt ødelægge indtrykket.

Gardintyper

Korrekt montering af loftet tagger er den vigtigste opgave efter købet, men først skal du lære om dets sorter. Ifølge materialet skelne mellem følgende:

 1. Metal.
 2. Wood.
 3. Plast.
 4. Kombineret.

Ifølge formularen kan gardiner opdeles i:

 1. Runde, som kan have en, to eller endda tre rør.
 2. Profil, der har en, to eller tre rækker.
 3. Strenge, der var meget populære før, men nu har de mistet mesterskabet på grund af deres simple udseende.
 4. Baguette.

Billedet viser, hvordan man hænger et gardin på væggen.

Opdeling af tagskinner ved fastgørelsesmetode

Hvis du vil montere loftet tagbøjler, så skal du først vælge hvor du vil rette det. Generelt er valget her lille, fordi ved hjælp af fastgørelsesmetoden til flyet er der kun to typer: til væggen og til loftet. Fastgørelsesmetoden afhænger først og fremmest af gardinens form og for det andet på færdiggørelsen af ​​planet. Efter alt montering af taggitter til gardiner, for eksempel på stræklofter, afhænger af nichen, der er forberedt på forhånd.

Hvis ikke, skal fiksering producere til væggen. Hvis du vælger et runde gardin, skal du desuden montere det kun på væggen. Og her er for eksempel profil- og snorskårer hovedsageligt knyttet til loftet. Den mest alsidige af alle typer er baguette og skinne, som kan monteres både på væggen og i loftet.

På fotoinstallationen af ​​gardinstænger til gardiner

Fastgør tagene til væggen

Sådan hænger du en cornice (gardin) til gardiner video:

mærkning

For at kunne installere gardinet korrekt skal du først lave en markering. Først bestemmer vi midten af ​​væggen og måler den samme afstand fra den, tættere på kanterne. Afstanden fra murens kant til beslaget skal være ca. 35-45 cm. Ellers kan gardinerne selv lukke vinduet, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt.

Desuden bør gardinerne ikke hænge for tæt på vinduets overflade, da de i dette tilfælde vil forstyrre ventilationsens normale åbning. Afstanden til loftet er normalt 10-15 cm, men dette er ikke meget vigtigt punkt, så det kan ændre sig i forskellige retninger.

Et andet ønske er, at når du laver markeringen, skal du først orientere dig selv på væggen, ikke på vinduesrammen eller niveauet, da vægoverfladen kan være buet, og hvis du gjorde markeringen, for eksempel ved niveau, så senere kan den faste cornice hænge skævt

På billedet monteres tagene til væggen

Beslag monteret

Hvis du allerede ved, hvordan man hænger et gardin på en væg, skal man forstå, at det næste skridt er at montere parenteserne. For at gøre dette skal du bestemme fixeringspunktet. Det bestemmes under hensyntagen til afstanden fra midten til kanten langs længden og fra loftet til det valgte fixeringspunkt i højden. Derefter sætter beslaget på væggen, vi sætter et punkt med en markør, hvor vi vil producere fastgørelseselementerne.

Afslutningsarbejde

Efter alle de udførte aktiviteter begynder vi at montere gardinet på væggen. For at gøre dette skal du bore huller til beslagene og hammerspjældene i dem.

Vær opmærksom!

Til dowel mursten er det bedre at bruge fyrretræ, og i andre tilfælde kan du bruge plastik eller dem der er inkluderet.

Derefter skrues skruerne gennem konsollen ind i "class =" glossaryLink "target =" _ blank "> dowel og installerer corniceen, efter at have hængt alle armaturerne til fastgørelse af gardinerne på den. hænge gardiner.Video instruktion instruktioner til gennemførelsen af ​​sådant arbejde kan findes i vores artikel.

Installationen af ​​loftet tagger

Monter cornice til loftet

Hvis du beslutter dig for at montere tagene til loftet, så skal du kende nogle af funktionerne i et sådant arbejde. For det første skal du måle den samme afstand fra væggen til parenteserne. For det andet, hvis der er et batteri under vinduet, skal braketterne helst ikke placeres tæt på væggen. For det tredje skal du vide, at når længden af ​​cornice er mere end to meter, skal du bruge den tredje beslag. For resten er fastgørelserne lavet i samme rækkefølge som den tidligere betragtede variant.

På billedet installation af loftet taggrunde

Fastgøringsprofil støbning til loftet

Nu vil vi fortælle dig, hvordan du klæber loftgardinerne af profiltypen.

Før du lægger dem, skal du bestemme den nøjagtige længde, fordi du sandsynligvis skal forkorte dem. Dette gøres med en hacksav. Derefter bores hullerne til montering. For at skruerne skal synke i designet, skal du lave huller med forskellige øvelser. Først med en større diameter, og derefter med en mindre. Med en stor øvelse laver vi et hul til dybden af ​​hætten, og med en tynd laver vi finalen gennem. Ordren skal være som følger: den centrale ene først, og så alle de andre.

Endelig installation af gardiner

Efter mærkning og boring af hullerne skal du installere cornice på loftet. For at gøre dette skal du anvende det på loftet og markere fastgørelsesstedet for det centrale fastgørelseselement. Derefter borer vi et hul, kører i en dowel, fastgør skruerne og stram det med en skrue. Så justerer vi gardinet i forhold til væggen og fastgør resten af ​​lukningen. Vi afslutter vores arbejde ved at hænge gardiner. Hvis loftoverfladen er træ, er gardinstængerne lavet med skruer.

Dele af loftet cornice

Eaves og stretch lofter

Hvis du vil montere tagene til strækloftet, så bruges en anden teknologi til dette. Hovedtræk ved dette arbejde er brugen af ​​tømmer, fastgjort til en betonbase. Længden af ​​denne bar bør være lig med gardinens længde, og tykkelsen skal være lidt mindre end afstanden fra hovedloftet til filmen. Træet til loftoverfladen er fastgjort ved hjælp af dykker.

Vær opmærksom!

På steder, hvor tagene skal fastgøres til strækloftet, efter at filmen er lagt ned, er der markeret på fastgørelsespunkterne.

Derefter placeres ringe på disse steder, og brænding er færdig. Først derefter installer cornice.

Eaves og gips

Hvis du vil hænge en gardinstang på gipsvæggen, er det også ønskeligt at kende nogle af funktionerne. Hvis du hænger lysgardiner, så skal du vælge en slags vægtløs plastikskive og bruge skruerne og specialskruerne til at installere. Selvdrejende skruer anvendes i to typer - sommerfugl eller dowel-molly. De udfører en stærkere fixeringsgardiner.

Hvis du har til hensigt at hænge massive gardiner på en kraftig tagbøjle, så vil den blive installeret også ved hjælp af tilsætningen i form af en træbjælke. Det er værd at bemærke, at det ikke er nødvendigt at montere taghullerne med gardiner på over 5 kg uden bar på gipsvæggen. På væggen må deres vægt ikke overstige 8 kg.

Fastgør gardiner til væggen

Gardiner er en nødvendig egenskab af et harmonisk, hyggeligt interiør. Og hvordan man hænger et gardin på væggen? Uden denne genstand er det umuligt at vedhæfte gardiner. Med deres hjælp kan du visuelt øge pladsen, skjule uregelmæssighederne i vinduesåbningen, tilføje en kant til rummet.

Ved hjælp af gardiner kan du ikke kun fastsætte gardinerne, men også dekorere det indre af rummet og visuelt øge rummet.

Typer af gardinstænger til gardiner

Der er mange typer af taggrunde. Ifølge fastgørelsesmetoden er de væg og loft. Der er ingen særlig forskel mellem dem, kun loftmonteringen giver nogle ulemper, når de arbejder. Loftmonterede modeller anvendes til gamle huse med løse betonvægge. Til andre formål vil væggittere gøre. Derudover er de opdelt efter den type materiale, de er fremstillet af:

 1. Plast. De bør vælges til kombination med materialet, hvis der monteres plastikvinduer i rummet.
 2. Wood. Velegnet, hvis interiøret har mange træelementer af møbler og indretning.
 3. Metalkonstruktion. De kombineres med ikke-standardiserede designløsninger.
 4. String. Et sådant elegant gardin passer perfekt til lysgardinet.
 5. Profil. Disse taggrunde har tilstrækkelig fleksibilitet. Velegnet til urolige, ujævne vægge. De kan også med succes slå vinduet og afrunde kanterne.

Før du fortsætter med installationen, er det vigtigt at finde ud af, hvilket design designet har (det er nødvendigt, at dette objekt passer til gardinens type og er bekvemt monteret på væggen):

 1. Teleskop. Det er et rør, lille i diameter, med et stort tværsnit. Denne gardin er gevind i hullerne i gardinerne, og derefter skubbet. Den kan være lavet af metal, plast eller træ. Monteret med beslag på skruer eller kroge.
 2. Runde. Dekorative tagstænger, som ikke lukker gardinet. Den har specielle ringe, designet til montering. Fremstillet af træ, plast, metal, kan have en række dekorative elementer. Ved montering på væggen skal du bruge profiler, som følger med produktet.
 3. Dæk. Plast eller metal gardin flad form. Indvendigt er skårene til kroge udskåret. Du kan hænge det på skruer eller profiler. Så har du allerede en ide om disse indvendige genstande, så du kan fortsætte med installationen.

Montering montering

Installation af gardiner fra en erfaren bygherre tager ikke mere end 15 minutter. Det kan tage lidt tid for en novice-mester. For at gøre arbejdet nemmere anbefales det at opdele det i trin: målinger, mærkning, fastgørelse til væggen. Det er tilrådeligt at tage hjælpekammerater. For at hænge gardinet korrekt skal du lave de rigtige målinger.

For det første bestemmes dets placering på væggen: Mål midten af ​​vinduesåbningen, find den lige afstand fra midterpunktet til enden af ​​gardinens længde eller til fastgørelsesbeslagene. Det skal huskes, at beslagene skal hænge i en afstand af 300 mm fra vinduets kant, så når lukkerne samles, er vinduesåbningen åben. For at hænge gardiner på væggen korrekt, skal du lave noter om placeringen af ​​monteringen. For at gøre dette skal du samle et gardin, måle længden og beregne afstanden fra midten til konsollen.

Installationsskema af vægkornet.

På toppen af ​​vinduesåbningen placeres et punktum med en blyant. Fra denne etiket for at udsætte afstanden til tagskægget på begge sider.

Sådanne manipulationer skal udføres med en assistent, så en person holder konstruktionen på midtermærket, og den anden hænger den.

Så holder man tagskæggene nøjagtigt på den planlagte midten, den anden - markerer fastgørelsespunkterne for gardinerne. Så kan du bore huller.

For betonvægge kan en almindelig øvelse ikke være egnet, men kun forkæle dem. Bedre at være sikker og bruge et slag.

Hvis væggen er beklædt med gipsplader, anbefales det at hænge en lysdynamodel på den.

Alle mærker skal laves parallelt med loftet. Hvis de anvendes i overensstemmelse med horisonten, vil gardinet hænge ujævnt.

Hvis væggen er løs, er det nødvendigt at yderligere styrke de borede steder med epoxyharpiks, ellers kan gardinet under gardinens vægt falde sammen. Du kan skære træpropper, køre dem indvendigt, så bore dem, skrue i skruerne, fastgør produktbraketten.

Det er nødvendigt at sikre, at dowels, skruer, samt alle fastgørelsesorganer ikke snuble, ikke slappe af. Hvis dette sker, er det bedre ikke at være doven: at adskille dem igen og stramme dem mere pålideligt.

Ekstreme beslag skal fastgøres uden for vinduesåbningen. For at forhindre ringene eller kroge i at glide af bunden, skal en dekorativ hætte fastgøres til slutningen af ​​produktet.

Som regel er alle bolte, beslag, skruer, der er nødvendige til installation, komplet med et gardin, så du behøver ikke købe noget ekstra, men det er stadig bedre at opbevare nogle få ekstra dykker.

Resultat på dette emne

For at vide, hvordan man hænger et forhæng på en væg, skal man have en ide om typerne af disse elementer, fastgørelsesmetoder. De kommer i forskellige kategorier, så du skal vælge den bedste mulighed for en bestemt væg.

Installation selv er en simpel proces, hvis du forstår dens grundlæggende. Det er kun nødvendigt at bremse dig selv med en boremaskine, et målebånd, en blyant og en assistent. Så vil alt vise sig nøjagtigt som det var meningen.

Sådan hænger du et forhæng mod væggen: alle faser af arbejdet

Det lader til, at der ikke bør være spørgsmål om, hvordan man hænger gardinet på væggen: skru det og det er færdigt. Kun her erfarne herrer vil helt sikkert ikke være enige i dette synspunkt, som ved, at uden nogle anbefalinger er resultatet usandsynligt at få dig til at smile nok, for ikke at nævne det faktum, at gardinet helt sikkert ikke kan falde. Hvordan gardinerne hænger smukt og jævnt, men selve basen falder ikke sammen under deres vægt? Lad os fortælle i rækkefølge.

Selv før købet...

Tidligere var gardiner og vægge og lofter i hjemmet lige om det samme og tænkte på så små ting som at installere gardiner, før reparationsstart simpelthen ikke var fornuftigt: at hænge det, da det ikke var et problem. Nu er det bedre at tænke over nogle punkter på forhånd, så du ikke behøver at ændre det gardin du allerede har købt.

Bestem, hvilket montering er bedre i dit tilfælde: loft eller væg? Og at blive styret, når man træffer en beslutning, er bedre ikke kun af æstetiske overvejelser. Faktum er, at vægmonteringer i nogle tilfælde ikke er foretrukne eller endog umulige. Som i tilfælde af tynde eller lette vægge, for eksempel. I en sådan væg vil beslagene under gardinens vægt være yderst vanskelige at holde, og der er stor risiko for, at hele strukturen i et øjeblik vil falde sammen og efterlade et par mærkbare huller i væggen.

Hvis du beslutter dig for at få et loftdæksel eller et gardin, skal du tænke på dens kompatibilitet med strækloftet. Udskæringerne til gardinfikseringer skal diskuteres med arbejderne på forhånd, ligesom pladsen til dækket.

Det ser ud til, at gardinematerialet kun er vigtigt for indretning, men det er ikke sådan: Jo lettere konstruktionen er, desto mindre indvirkning på væggen, og det er meget vigtigt, hvis væggen er tynd, f.eks. En gipsplademur eller, igen, løs. Måske er det i dette tilfælde bedre at opgive de smukke, men tungmetal- og trægardiner og hænge streng, plast eller profil.

Vinduets bredde i de fleste boliger er standard, men i stigende grad kan gardinens bredde ændres til ordre. Så prøv ikke at spare penge ved at vælge en bredde, der er lig med eller lidt bredere end vinduets åbning. På den måde åbner gardinerne det meste af vinduet og forhindrer solen i at komme ind i lokalet, især hvis du er fan af volumetriske gardiner med et stort antal folder.

Se også på vindueskarmen. Vil beslagets længder være tilstrækkelige til at lukke det, så det ikke rager ud, når gardinerne er trukket? Eller måske er det bedre at vælge loft eller teleskop gardiner, som vil blive fastgjort til to vægge vinkelret på vinduets åbning i en hvilken som helst afstand fra vinduet i stedet for væggen med selve vinduet?

Og glem ikke at finde ud af, hvordan ledningerne går: måske kan ledningerne ikke lade dig hænge gardinerne, som du oprindeligt forventede, og du skal lave små ændringer i designplanen.

Teleskopgardiner er bekvemme, da dette er den eneste mulige mulighed for vægmontering uden parentes, kun under hensyntagen til fysikens love kan du bruge dem uden yderligere suspensioner eller beslag alene i smalle rum og til lysgardiner.

Hang gardiner til væggen

For dem der aldrig har boret noget, vil denne opgave ikke være let, men det er herfra, at du kan begynde at lære de grundlæggende værktøjer at kende. Før arbejdet påbegyndes, skal du sørge for, at ledningerne ikke passerer ledningerne, strammer op med en puncher og en skruetrækker og også ringe til nogen for at gøre det nemmere at hænge.

Måling og identifikation af fastgørelsespunkter

Først skal du beslutte dig for fastgørelsesstederne, og som du kan gætte, skal beregningerne være så nøjagtige som muligt, ellers vil gardinerne hænge skævt.

 1. Find midten af ​​vinduesåbningen.
 2. Fra hendes ryg op til mindst 10 centimeter og sæt et punkt.
 3. Nu kan du gå på to måder: Flyt gardinmålingerne til væggen eller prøv på gardinet til væggen. For den første metode finder du midten af ​​gardinet ved hjælp af et målebånd, måler den nøjagtige afstand fra midten til hullerne til skruerne og overfører målingen til væggen til begge sider af midtpunktet, som vi definerede ovenfor. Til den anden mulighed skal du finde midten af ​​gardinet, justere den med midten præcist på væggen, justere den og bruge en blyant til at gøre mærker på hullernes sted for skruerne. Her har du brug for hjælp fra en ven til at holde gardinniveauet, mens du laver noter.

Ideelt set bør gardinet hænge parallelt med loftet, vinduets åbning og gulvets øverste kant, men alle disse 3 linjer er sjældent strengt parallelle med hinanden. Så hvad skal man fokusere på? Absolut på loftets loft, fordi ellers vil gardinerne se skævt både i åben og lukket tilstand.

fastgørelsen

Nu skal du lave huller. Boring kan være en boremaskine, men for beton er det bedste valg en hammerboremaskine. Vælg diameter og dybde for de monteringer, der kommer i et sæt med et gardin. Hvis væggen er problematisk, skal fiksering forbedres på en af ​​følgende måder.

 • Vælg skruer med samme diameter, men større længde. Velegnet til vægge foret med gipsplader, hvor det er nødvendigt at komme til betonen for at hænge gardinet fast.
 • Dowels er ikke kun nødvendige for beton af høj kvalitet, og så er det bedre ikke at spare plast selv i dette tilfælde.
 • For problemet med løse vægge kan være nyttige træpropper med større diameter, som allerede har et hul under skruen.

I en løs eller tynd væg kan skruer holdes ved at hælde lidt epoxyharpiks i hullet.

fiksering

Det er fortsat at fastsætte beslagene med skruer ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker, og dit job er færdig!

Bare glem det, at det afhænger af gardindesignet, at det kan være nødvendigt at hænge det allerede sammen. På forhånd bedes du i instruktionerne, nøjagtigt, hvordan din mulighed er monteret.

Efter denne instruktion kan selv en nybegynder hænge gardinet: det vigtigste er at lave foreløbige beregninger, vær ikke doven for at dobbeltkrydse målinger og få venner med de vigtigste værktøjer!

Sådan hænger gardin på væggen

Fastgør gardiner til væggen

 • Typer af gardinstænger til gardiner
 • Montering montering
 • Resultat på dette emne

Gardiner er en nødvendig egenskab af et harmonisk, hyggeligt interiør. Og hvordan man hænger et gardin på væggen? Uden denne genstand er det umuligt at vedhæfte gardiner. Med deres hjælp kan du visuelt øge pladsen, skjule uregelmæssighederne i vinduesåbningen, tilføje en kant til rummet.

Ved hjælp af gardiner kan du ikke kun fastsætte gardinerne, men også dekorere det indre af rummet og visuelt øge rummet.

Typer af gardinstænger til gardiner

Der er mange typer af taggrunde. Ifølge fastgørelsesmetoden er de væg og loft. Der er ingen særlig forskel mellem dem, kun loftmonteringen giver nogle ulemper, når de arbejder. Loftmonterede modeller anvendes til gamle huse med løse betonvægge. Til andre formål vil væggittere gøre. Derudover er de opdelt efter den type materiale, de er fremstillet af:

 1. Plast. De bør vælges til kombination med materialet, hvis der monteres plastikvinduer i rummet.
 2. Wood. Velegnet, hvis interiøret har mange træelementer af møbler og indretning.
 3. Metalkonstruktion. De kombineres med ikke-standardiserede designløsninger.
 4. String. Et sådant elegant gardin passer perfekt til lysgardinet.
 5. Profil. Disse taggrunde har tilstrækkelig fleksibilitet. Velegnet til urolige, ujævne vægge. De kan også med succes slå vinduet og afrunde kanterne.

Før du fortsætter med installationen, er det vigtigt at finde ud af, hvilket design designet har (det er nødvendigt, at dette objekt passer til gardinens type og er bekvemt monteret på væggen):

 1. Teleskop. Det er et rør, lille i diameter, med et stort tværsnit. Denne gardin er gevind i hullerne i gardinerne, og derefter skubbet. Den kan være lavet af metal, plast eller træ. Monteret med beslag på skruer eller kroge.
 2. Runde. Dekorative tagstænger, som ikke lukker gardinet. Den har specielle ringe, designet til montering. Fremstillet af træ, plast, metal, kan have en række dekorative elementer. Ved montering på væggen skal du bruge profiler, som følger med produktet.
 3. Dæk. Plast eller metal gardin flad form. Indvendigt er skårene til kroge udskåret. Du kan hænge det på skruer eller profiler. Så har du allerede en ide om disse indvendige genstande, så du kan fortsætte med installationen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Montering montering

Installation af gardiner fra en erfaren bygherre tager ikke mere end 15 minutter. Det kan tage lidt tid for en novice-mester. For at gøre arbejdet nemmere anbefales det at opdele det i trin: målinger, mærkning, fastgørelse til væggen. Det er tilrådeligt at tage hjælpekammerater. For at hænge gardinet korrekt skal du lave de rigtige målinger.

For det første bestemmes dets placering på væggen: Mål midten af ​​vinduesåbningen, find den lige afstand fra midterpunktet til enden af ​​gardinens længde eller til fastgørelsesbeslagene. Det skal huskes, at beslagene skal hænge i en afstand af 300 mm fra vinduets kant, så når lukkerne samles, er vinduesåbningen åben. For at hænge gardiner på væggen korrekt, skal du lave noter om placeringen af ​​monteringen. For at gøre dette skal du samle et gardin, måle længden og beregne afstanden fra midten til konsollen.

Installationsskema af vægkornet.

På toppen af ​​vinduesåbningen placeres et punktum med en blyant. Fra denne etiket for at udsætte afstanden til tagskægget på begge sider.

Sådanne manipulationer skal udføres med en assistent, så en person holder konstruktionen på midtermærket, og den anden hænger den.

Så holder man tagskæggene nøjagtigt på den planlagte midten, den anden - markerer fastgørelsespunkterne for gardinerne. Så kan du bore huller.

For betonvægge kan en almindelig øvelse ikke være egnet, men kun forkæle dem. Bedre at være sikker og bruge et slag.

Hvis væggen er beklædt med gipsplader, anbefales det at hænge en lysdynamodel på den.

Alle mærker skal laves parallelt med loftet. Hvis de anvendes i overensstemmelse med horisonten, vil gardinet hænge ujævnt.

Hvis væggen er løs, er det nødvendigt at yderligere styrke de borede steder med epoxyharpiks, ellers kan gardinet under gardinens vægt falde sammen. Du kan skære træpropper, køre dem indvendigt, så bore dem, skrue i skruerne, fastgør produktbraketten.

Det er nødvendigt at sikre, at dowels, skruer, samt alle fastgørelsesorganer ikke snuble, ikke slappe af. Hvis dette sker, er det bedre ikke at være doven: at adskille dem igen og stramme dem mere pålideligt.

Ekstreme beslag skal fastgøres uden for vinduesåbningen. For at forhindre ringene eller kroge i at glide af bunden, skal en dekorativ hætte fastgøres til slutningen af ​​produktet.

Som regel er alle bolte, beslag, skruer, der er nødvendige til installation, komplet med et gardin, så du behøver ikke købe noget ekstra, men det er stadig bedre at opbevare nogle få ekstra dykker.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Resultat på dette emne

For at vide, hvordan man hænger et forhæng på en væg, skal man have en ide om typerne af disse elementer, fastgørelsesmetoder. De kommer i forskellige kategorier, så du skal vælge den bedste mulighed for en bestemt væg.

Installation selv er en simpel proces, hvis du forstår dens grundlæggende. Det er kun nødvendigt at bremse dig selv med en boremaskine, et målebånd, en blyant og en assistent. Så vil alt vise sig nøjagtigt som det var meningen.

Sådan hænger et gardin mod væggen

Når reparationen i værelset er færdig, er det tid til at begynde at arrangere interiøret - arrangere møbler, valg af tilbehør og selvfølgelig fastgørelse af cornice. En cornice, eller som mange kalder det, er et gardin et nødvendigt element til udsmykning af en vinduesåbning. Det er fastgjort til det gardiner, som er en vigtig del af det indre rum.

Et gardin er en cornice, hvor gardiner eller gardiner er fastgjort.

Typer af cornices

For at kunne hænge gardinet mod væggen, skal du vide, hvilke typer det er. I dag tilbydes forbrugerne mange sorter af taggrunde. Først og fremmest er de runde og er rør af metal, træ eller plast. Som regel fastgøres gardiner til sådanne skovle med klemmer eller øjenlåg, der igen holdes på rør med ringe med forskellige diametre.

Rørformede gardiner monteres sædvanligvis på væggene over vinduesåbningen og holdes ved hjælp af specielle holdere placeret i to eller tre steder afhængigt af længden af ​​tagene. For at lukke rørets hulrum er der ofte monteret udskårne dekorative spidser i enderne af tagene. Hvis vi taler om soveværelset, hvor det er ønskeligt at hænge tykke gardiner, der ikke tændes ind, vil det rørformede gardin være meget nyttigt her. Hvis det er nødvendigt, fastsætter du lys- og luftgardiner, kan du bruge strengkornet, som længe har været brugt af indenlandske forbrugere, men det er meget populært i dag. Derudover tilbyder producenter plastdæk, der kan være en-, to- eller tre-rad. Denne type af cornices er knyttet til loftet.

Når du vælger en cornice, er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på dens overholdelse af rummets design, men også på pålidelighed og holdbarhed. Når valget af gardiner er lavet, kan du fortsætte med vedhæftet fil.

Algoritmen virker til at fastsætte tagene på væggen

Det første skridt er at forberede det nødvendige værktøj til jobbet. Hvis du skal hænge gardiner på betonvæggen, skal du have følgende tilbehør:

Værktøj til montering af tagskinner.

 • målebånd;
 • boremaskine eller hammerbor
 • skruer med dowels;
 • skruetrækker;
 • en hammer;
 • bygning niveau;
 • skruetrækker;
 • en blyant.

Det skal huske på, at du vil få brug for hjælp fra en familie eller venner, fordi du skal holde det fra begge sider, når du fastgør tagene til væggen. Ellers kan der ske skev eller endog brud på enhedens holdere.

Markering af stedet for at installere tagskærerne

Mærkning til montering af tagene.

Fastgørelsen af ​​tagskægget er nødvendig for at begynde med at markere det sted, hvor skruerne og dowels vil blive installeret. Samtidig er det nødvendigt at huske en simpel designregel: Hvis du skal visuelt gøre et værelse mere rummeligt, skal du installere en cornice af en lidt større størrelse end en vinduesåbning. For at udføre markeringen skal skærmene fastgøres til væggen over vinduet og en blyant for at markere skruenes monteringspunkter. Derefter vil du kontrollere ensartetheden af ​​placeringen af ​​mærker. Uanset antallet af indehavere (2 eller 3) skal de alle være lige adskilt fra loftet. Test kan udføres ved hjælp af et målebånd eller lineal.

Derudover er det tilrådeligt at tjekke parallelliteten af ​​linjen, som vil skabe en hængende taggrunde, gulvfladen. Dette kræver brug af et bygningsniveau. Således skal det fremtidige gardin placeres strengt parallelt med gulvlinjen, og samtidig skal dets ender være i samme afstand fra loftet.

Regler for boring af huller

Når fastgørelsespunkterne er markeret, er det nødvendigt at lave huller i hvilke dommerne vil blive drevet. I mangel af et værktøj kan du vise færdigheder og lave huller manuelt - ved hjælp af et tykt søm og en hammer, men de mest lige og høje kvalitet huller opnås ved brug af værktøjet.

Så hvis væggene i huset er meget stærke og tykke, for eksempel armeret beton, skal du have en hammerboremaskine. I andre tilfælde, egnet og bor.

Dem, der aldrig har brugt en perforator, vil få gavn af følgende handlingsplan:

 1. Det er nødvendigt at stå på en trinladder eller afføring, så borestedet ikke er højere end hakens niveau. Hvis markeringerne er placeret i øjenhøjde og derover, er det ikke muligt at anvende tilstrækkelig kraft til at bore væggen.
 2. Boringen skal udføres i en ret vinkel med konstant og ensartet tryk med en boring på vægoverfladen. Hvis armeret beton er meget stærk og boringen er opvarmet, er det nødvendigt at stoppe i 5-7 minutter for at afkøle værktøjet.
 3. Når hullerne er lavet, er det nødvendigt at hamre i dowels med en hammer.

Der er tilfælde, hvor væggen begynder at smuldre og smuldre, når der bores huller. Dette indikerer normalt, at kvaliteten af ​​betonen, der anvendes i opførelsen af ​​huset, efterlader meget at ønske. For at hænge kløften på væggen under vægten af ​​tykke gardiner, falder ikke sammen, hullerne skal forstærkes med epoxyharpiks. I stedet for harpiks kan du bruge specielle fortykkede dowels eller træpropper.

Fastgørelse af tagene på væggen

Den næste fase af arbejdet - fastsættelse af gardiner på væggen. Det er påkrævet at fastgøre tagskæggene til dykernes placeringer og kontrollere dets parallelisme i forhold til gulvfladen. Derefter fastgør tagbøjleholdere. Her er der 2 muligheder, som afhænger af metoden til fastgørelse af gardin design. Så er der produceret cornices, som kan være en med indehaverne eller blive indsat i dem, efter at sidstnævnte er blevet rettet. I det første tilfælde skal du først fastgøre den ene ende af enheden ved at skrue skruen i dybden ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker. Derefter sikres den anden ende af tagene.

I det andet tilfælde er installationen enklere og lettere: først er holdere monteret på væggen, så er hovedelementet indsat i dem. Derefter skal du hænge på taggenes ringe, klip eller andre elementer, der er en del af designet. Uanset deres udseende bør en af ​​elementerne i hver ende af tagene være placeret bagved holderen. Dette bør gøres for at rette gardinerne rundt om kanterne. Efter montering af elementerne i cornice, stik eller figurer spidser skjule hulrum af rørene er sat på kanterne.

På trods af at algoritmen til handlinger til fastgørelse af tagskægget på væggen ikke ser unødigt kompliceret ud, skal der overholdes en række regler, når man arbejder:

Installationsmetode til tagpladerne.

 1. Hvis væggene i rummet er helt flade, kan niveauet til mærkning af placeringen af ​​armaturer ikke anvendes. Her er hovedfokuset at fokusere på indrykkelsen af ​​indehaverne fra loftet: på denne måde vil tagskægget blive smukkere.
 2. I tilfælde af at et tykt lag af gips dækker væggen, anbefales det at bruge længere øvelser og dowels. Du skal være sikker på at hullet har nået en hård overflade, for eksempel mursten.
 3. Det er uønsket at have tagene direkte over vinduesåbningen, det er bedre at indrykke omkring 15 cm til loftet. Hvis lofterne er lave og vinduerne er små, kan gardinet hænges med et hul på ca. 3-4 cm fra loftet. Så rummet vil visuelt se mere rummeligt ud.

Ved hjælp af de angivne oplysninger kan du med held håndtere en sådan begivenhed som at fastgøre vægkornet. Hvis der er en trin-stige og alle de nødvendige værktøjer, vil arbejdet passere hurtigt og vil ikke forårsage problemer.

Sådan hænger du et gardin selv

 • Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet
 • Arbejdsstadier og deres egenskaber
  • mærkning
  • kedeligt
  • Konstruktion samling
 • Fejl ved arbejde med installation af gardiner
 • Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Når nye plast- eller trærammer forbliver tomme, ser det ikke ud til at være meget attraktivt - det ser ud til at du er i et akvarium. Derfor bør du passe på kjole til dit eget vindue og armaturet, der hjælper gardinerne til at holde - fordi deres tekstur er anderledes, og de kan veje meget. Valget af gardiner bør næres meget nøje.

Valget af tagskæggene og typen af ​​fastgørelse afhænger af gardinens sværhedsgrad og indretningens stil.

Systemoptionerne til holdegardiner præsenteret af industrien er mange, og uanset hvilken type det vil være, er det vigtigt, at armaturerne til loftet eller væggen er sikre og sikre. Nedenfor er detaljerede instruktioner for problemets bedste løsning - hvordan man holder et gardin, så gardinerne ser attraktive og smukke ud.

Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet

Mærkning sted fastgørelsesskærer.

 • gardin model selv med tilbehør;
 • perforator til særlige monolitiske vægge;
 • bore;
 • niveau;
 • målebånd;
 • fastgørelsesanordninger;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • epoxy lim eller flydende negle.

Når du arbejder, skal du være styret af en sådan regel - det åbne vindue bør ikke røre gardinerne, derfor med smalle vindueskarme er det bedst at bruge loftindstillingen - tagene. Men hvis afstanden tillader det, er gardinet fastgjort til væggen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Arbejdsstadier og deres egenskaber

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Måske den vigtigste del af arbejdet. For at gøre det rigtigt, skal du starte fra midten af ​​vinduesåbningen. Dette er nemt - et mærke er placeret både på væggen og på gardinet, det vil sige at det er nødvendigt at afsætte lige store segmenter fra midten af ​​vinduet. Det er også værd at overveje, at hvis gardins samlede længde er mere end 2 m, skal du bruge tre monteringer, således at gardinens vægt ikke kan bidrage til afbøjningen eller endda tabet af gardinet fra væggen. Så den første etiket er midt på væggen og den monterede version, de to andre er indrykket med 10-15 cm fra kanterne.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vægmonteringsskemaet af taggaflerne af aluminiumsprofil.

Det sker så, at boret træder ind i væggen, som i olie - der er lidt godt i dette. Det betyder, at gipset påføres i et tykt lag, og med tiden falder gardinet simpelthen ud af væggen. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Bor et hul og indsæt en træpind eller kork der, forfyldning af hulrummet med flydende negle eller epoxylim.

Så kan du vedhæfte gardinet uden frygt, men du bliver nødt til at hænge et lysgardin. Men situationen med den monolitiske væg af situationen sparer ikke - du bliver nødt til at bore en puncher og stik dykker i hullerne. Sådan arbejde er tidskrævende, men efter alle anstrengelser kan man købe gardiner af enhver vægt og størrelse - gardinet er fastholdt.

Dernæst fortsæt til montering - ved hjælp af skruer eller ankre monteret på væggen - nogle muligheder indeholder allerede teknologiske huller, hvorigennem gardinet hænges, som et billede.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Konstruktion samling

Skema for montering af skinnehoveder.

Alt afhænger af kompleksiteten af ​​den valgte løsning, selvom ingen af ​​dem giver vanskeligheder. Hvis disse er plastikelementer, har de normalt en flad guide, hvorigennem fastgørelsen finder sted, og derefter med den dekorative del dækkes hele forsamlingen, som en helhed uden tegn på boring eller andre handlinger, konstruktion.

Hvis gardinet er en rundstang, består forsamlingen af ​​at indsætte den ene ende i rillen, lægge på ringe og restriktive elementer. Det er alt sammen. Det er fortsat at følge kroge eller anden fastgørelse direkte til gardinerne selv - disse kan være ringe eller tape med sløjfer - mulighederne er masse. Du kan bestille løkker specielt til gardinholdere, det er billigt, og udsigten er storslået.

Hvis væggen forudsætter tilstedeværelse af et strenggardin, finder fastgørelsen sted i en sammenklappelig form - først er baserne fast, også med forsigtig markering, så trækkes strengen af ​​den ønskede elastik i åbne kasser, og så lukkes kasserne. Det er meget bekvemt at betjene et sådant gardin - åbnet, snoet og lukket. Gardinerne vil ikke hænge, ​​hvis strengen matcher kvaliteten. Bedre at vælge stål muligheder.

Installationen er færdig, og overfladen stramt ind i designet. Det er nemt at hænge et gardin på væggen, men for at undgå almindelige fejl er det umagen værd at demontere dem i detaljer.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fejl ved arbejde med installation af gardiner

Loftprofil monteringsskema.

 1. At lave et nyt design i stedet for det gamle. Over tid kan det simpelthen flyve ud af hullerne, som ikke længere er så tæt dækket af fastgørelseselementerne som nye. Bedst af alt, hvis afstandene ikke tillader at omgå disse steder, at lave en stærk cementmørtel og genplastere overfladen, og efter udløbsdatoen kan den behandles. Eller anvend dette trick - rengjort rillerne til montering med støvsuger. Væggen er fugtet og trækoteletter drevet ind i hullerne, så alt er dækket af en stærk cement sammensætning. Og derefter kan du bore. I stedet for træ kan du tage kurve fra vinflasker - fastgørelser i dette tilfælde bliver endnu bedre, fordi skruen eller sømmen på grund af korkens viskositet vil blive tæt dækket af materialets meget struktur.
 2. For at hænge gardinet på væggen, tager nogle ikke målinger. Selvom skibsføreren har et godt øje, skal du stadig bruge måleenhederne og niveauet, ellers kan vippingen ikke undgås, og det vil alligevel ses. Derudover vil et sådant tilsyn i fremtiden påvirke gardinens stabilitet - gardinens vægt vil trække den til hvor hælen er mere, og der er risiko for, at den vil flyve, før ejerne beundrer det nye erhverv.
 3. At forsømme den ekstra vedhæftning, hvis designet selv er kort, men antager en multi-tiered. Disse typer af tunge, så væggen bør ikke være spinkel og monteret monteret på 3 eller flere steder.
 4. Fastgør gardinet til væggen samtidig med hjørnerne eller pladerne. Det er bedst at først lave monteringen selv, og hæng derefter strukturen. Hvis det antager en anden type installation, er det først nødvendigt at demontere det for at lette arbejdet under installationen, og så, når en del af gardinet allerede er på væggen, skal du samle det.
 5. Brug ikke en stige til arbejde. Stående på en stol eller en skammel og samtidig holde en bor og en konstruktion i hænder er fyldt med, at alt vil flyve i forskellige retninger. Sikre dig selv brug.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Ordningen om at fastgøre loftet cornice til gardiner til stretch loftet.

Nu producerer industrien noget i enhver mængde. Derfor typer gardiner en stor del. Baseret på dine egne præferencer kan du vælge et system, der matcher indretningen af ​​rummet - en streng, træplast med dekorative elementer. Men før du går til butikken for at købe, skal du beslutte dig for den type gardiner, der vil dekorere vinduet.

Hvis det er lys tule, så designet er valgt ikke for tungt. For fløjl og tunge silke skal draperierne have brug for en anden. Gardinens bredde er vigtig - hvis værtinden ønsker at få smukke bølger, bør du ikke tage gardinet for længe, ​​men du kan ikke hæve gardinerne i en bunke - ideelt, når en meter stof falder på et 0,5 m gardin. Der skal helt sikkert være stop på gardinerne, ellers vil gardinerne konstant falde af det, når du åbner eller lukker vinduet.

Intet behov for at spare indehaverne, hvis der er en vis mængde af dem på gardinen.

At købe mere er ikke svært. Mange gardiner er allerede klar til brug, da de indeholder blochas slået ind i stoffet, efter at have talt dem, bestemmer det nødvendige antal ringe eller en anden type holdere.

For at behage dig selv og kære med en opdatering i lejligheden, er det til tider kun nok til at ændre gardinerne. Faktisk indtager de en fremtrædende stilling i lokalet, nogle gange afhænger meget af deres udseende end på tilgængeligheden af ​​møbler eller andet tilbehør. Men for at lyse eller ædle stoffer skal tjene i lang tid, er det nødvendigt at tage sig af deres pålidelige installation ved hjælp af gardiner. Sådan vælges og monteres - reglerne ovenfor. Når du ser dem, kan du udnytte de valgte gardiner i lang tid uden unødige problemer, indtil du vil have noget nyt.