Installation af gipsvæg på en træramme

Gipsvæg i dag er stolt af sted og er meget populær i byggeri og reparationsarbejde. Ofte er der opført skillevægge for at ombygge lejligheden, og gips er simpelthen uundværlig her. Listen over fordele er signifikant: Gipspladerne er ret lette, erektionshastigheden er høj og til en pris er den relativt billig. Meget ofte installation af gipsvæg på en træramme.

Gipspladerforing på en træramme.

Gipsplader partitioner

I kvaliteten af ​​materialet til fremstilling af træramme til opførelse af gipsstrukturer bruger ofte fyrretræ. Sådanne faciliteter kan bruges som rumafsnit. Hvilke funktioner har en gipspladerpartition på en træramme?

Ordningen med gipsplader partitioner.

 1. Gipsvæggen er enkel og fugtbestandig, så det er vigtigt at træffe det rigtige valg - for badeværelser og værelser med høj luftfugtighed skal du tage fugtbestandig, resten kan du gøre med enkle gipsplader.
 2. Hvis partitionen er nødvendig holdbar, kan du bruge gipsark. Hele strukturen skal skære plader af gipsvæg i flere lag.
 3. Rammen til opførelse af skillevæggen kan være træ eller metal. Metal er mere holdbart, men træ er billigere.
 4. For opførelsen af ​​rammen er bedre at tage nåletræ, det bedste valg - fyr.
 5. Før du begynder installationen, skal du behandle lamellerne med specielle stoffer for at beskytte mod brand og parasitter.
 6. Før arbejdet påbegyndes, er det meget vigtigt at måle omfanget af den ønskede konstruktion og skinnens tykkelse. Det er enkelt: Jo større strukturens højde og bredde jo større tværsnit af skinnen.
 7. Hvis partitionen skal opvarmes eller tilføjes lydisolering, skal dette gøres under installationen.

Ramme: Sådan installeres korrekt?

Forkert installationsskema af loftrammen af ​​gipsplader.

Startfasen i opbygningen af ​​strukturen er installationen af ​​omslaget. Stængerne er fastgjort i følgende rækkefølge: loft-halv-vægge. Hvis der er trægulve i rummet, så er det nemt at rette stængerne med enkle søm. Til lameller på 6 cm anbefales negler på 10 cm. Hvis væggene er lavet af materialer som beton eller mursten plus et lag af gips, vil det være lidt sværere at ordne. I dette tilfælde udføres fastgørelsen af ​​ankre til loftet og dowels til væg og gulv.

Det anbefales at starte fastgørelsen fra loftet, idet du tidligere har markeret stedet for den fremtidige partition. Når stængerne er fastgjort i loftet, kan du markere op på gulvet og fortsætte med at montere. Det er vigtigt at gøre markeringen korrekt, du kan bruge et niveau eller et laserniveau.

Ved markering skal du lave mindst 3 point på gulvet: man kan gøre på hver væg og en i midten, og flere kan gøres, de vil ikke være overflødige, især da de ikke bliver synlige. Når gulvbjælken er fast, skal du kontrollere dens position i forhold til loftet.

Når du er overbevist om nøjagtigheden af ​​fikseringerne, kan du fortsætte med at fastsætte bjælken på væggen. Det er meget lettere: at forbinde loftet med gulv lodrette stænger strapping. Efterfølgende har den lodrette belastning hovedbelastningen, så det er yderst vigtigt at sikre det godt. Det er lige så vigtigt at observere afstanden mellem de lodrette stænger - højst 40 cm.

Før du begynder at styrke strukturen, skal du vurdere, hvor stærk væggene er.

Hvis du beskæftiger sig med vægge lavet af skrøbelige materialer (cellebeton, gipsvæg osv.), Har du brug for dowels af den største størrelse. Det er tilladt at bruge både dowel-negle og specielle dowels. Følgende fiksering er mulig: Bor huller i væggen, kør trækander i dem, hvor du senere kan skrue i skruer eller hammer negle.

Teknologi installation af gipsvæg på en træramme.

En anden måde at fastgøre strapping på: Tag direkte suspensioner (normalt bruges disse ved montering af metalramme) og fastgør stængerne med dem. Denne mulighed er perfekt, hvis væggene er ret stærke.

Når trimmen er installeret, kan du gå videre til installationen af ​​stativer. Normalt er afstanden mellem stativene 60 cm, det er meget bekvemt. Derefter kan gipsplader med standardbredde (120 cm) fastgøres på 2 stativer, hvilket gør installationen af ​​gipsvæg lettere.

Montering af stativene udføres ved hjælp af træstænger, skruet på stativet og fastgøres med skruer. Du kan montere rack og metal hjørner.

Hvis partitionen har en døråbning, skal du tilføje antallet af stativer, samt lintel vandret. Hvis det er muligt at undvære kommunikation i partitionen, så er dette fremragende. Hvis du stadig har brug for ledninger, skal ledningerne placeres i et beskyttelsesrør eller bruge en tin boks.

Partisolering: nuancerne

Isolationsskemaet af indvendige skillevægge.

Nogle gange er det umuligt at undvære yderligere isolering i bygningen, især hvis skillevæggen ikke er dekorativ. Installation af isoleringsmaterialer udføres, når den ene side af trærammen er lavet af gipsplade. Mineraluld og skummaterialer betragtes som det bedste isoleringsmateriale.

Isolering er ret let at udføre, da dimensionerne af afstanden mellem stativerne og materialerne er de samme. Det er kun at lægge materialet og rette det. Hvis der vælges et stift materiale som isolering, skal det monteres på indersiden af ​​den allerede foretrukne partition. Hvis der dannes hulrum under installationen, kan de fyldes med mineraluld. Kombinationen af ​​materialer vil give en høj lydisoleringseffekt.

Ofte i færd med at vende den anden side med plader, er der et problem på stativerne i form af revner. Dette sker på grund af det store antal skruer. For at forhindre en sådan fejl er let, hvis leddene i plader på væggene lavet fra den modsatte side (fx den første side er beklædt på den venstre, den anden - til højre).

Det er vigtigt at huske, at mellem loft og toppen af ​​gipspladerne er nødt til at forlade et lille hul på 1-2 cm. Nødvendigheden ligger i det faktum, at gips i bestyrelsen kan begynde at smuldre. Gabet vil ikke være mærkbart, det kan let lukkes med en simpel sokkel.

Udvidet partition

Ordningen med loftet af gipsplader på en træramme.

Der er også udvidede skillevægge, når installationen af ​​gipsvæg udføres på en dobbelt ramme af træ. Fordelen ved denne type konstruktion er, at der er mulighed for at lægge kommunikation og endda installere radiatorer.

Forskellene i opbygningen af ​​en udvidet skillevæg er, at båndet skal udføres fra 2 sider, idet afstanden er nødvendig for kommunikation. Trærammen er bygget på samme principper som en enkel skillevæg. Når pletteringen er afsluttet på den ene side, kan den nødvendige kommunikation lægges. Ledninger skal være i et rør eller en kasse.

Hvis der er behov for at installere et batteri, skal det installeres ikke midt i strukturen, men tættere på en af ​​siderne. Glem ikke hullerne til ventilation, så skal de lukke plaststængerne. Det skal huskes, at hvis du installerer batteriet, kan du ikke isolere partitionen med skum eller skum. Helt klare opgaven med mineraluld. Efter installationen er installationsprocessen ens med en enkel partition.

Montering på ujævnt væg

Ikke altid rummet kan afvige ideelt ens vægge. Installation af rammen i dette tilfælde ser lidt anderledes ut. Du bør starte med at identificere uregelmæssigheder: træ placeret på gulvet langs væggen og bruge på sin ydre kant af linjen. Næste er den markup for fremtiden står i en afstand af 60 cm næste skridt. Rack bjælker skal fastspændes til væggen lodret, og med jævne mellemrum at bemærke placeringen af ​​afslutningen af ​​hans produktion på gulvet.

Det er vigtigt at sætte støttestangen nøjagtigt, fordi de lodrette stænger vil blive fastgjort til den yderligere. For at jævnestativet kan du tage et stykke fiberboard, træ eller krydsfiner.

Installation af gipsvæg kan gøres med hånden, og har en ide om, hvad der skal ske. Det er vigtigt at følge en bestemt algoritme af handlinger, hastighed er ubrugelig her, fordi fejl ikke bliver så lette senere. Før processen skal du lave alle de nødvendige målinger og beregninger, opgøres med hele det sæt materiale og værktøjer, der skal bruges. For eksempel:

 • skruetrækker;
 • målebånd;
 • en blyant
 • nedstryger;
 • saks til metal;
 • bore;
 • niveau.

Men det mest grundlæggende, måske øjeblikket i opførelsen af ​​en gipspladspartition er tilladelsesdokumentationen. Det anbefales ikke at starte arbejde, før du får alle nødvendige tilladelser.

Træramme til gipsvæg: Fordele og ulemper, installation

Et sådant populært efterbehandling materiale, som gipsplader, er i de fleste tilfælde monteret på en speciel ramme. Det er normalt samlet fra metalprofiler. En alternativ mulighed er en kasse af træstænger, som er meget nem at montere med egne hænder. Men man bør ikke blive bedraget af den lette fremstilling: træ er et lunefuldt materiale, dets anvendelse er ikke altid muligt. Overvej alle funktionerne i dette design og find ud af, hvornår og hvordan du kan lave en trækasse under gipsvæggen selv.

Funktioner og ulemper ved kasser fra træ

Opførelsen af ​​en træramme under GCR tiltrækker lave omkostninger og lette drift. Især hvis der i løbet af reparationen blev et lille antal planker tilbage, som kan bruges som lameller af understøtningsstrukturen. I dette tilfælde er du ikke nødt til at bruge penge på køb af metalprofiler samt de nødvendige fastgørelsesanordninger, såsom direkte suspensioner.

Men du skal huske om træernes egenskaber, som begrænser brugen af ​​det i byggeri:

 • Træstrukturer kan ændres i geometriske dimensioner med for høj eller utilstrækkelig fugtighed. Gipsvæggen fastgjort til en sådan kasse vil bevæge sig med den, hvilket resulterer i revner i arkets samlinger. Dette er en permanent proces, da træet giver op fugt, når det er tørt i rummet eller absorberer, når det er for vått.
 • Tilpasning af vægge ved hjælp af gipsplade bliver ofte kombineret med isolering. Udluftningen af ​​kasserens trædele under disse forhold er minimal, hvilket fører til deres hurtige henfald.
 • Stænger er dårligt velegnet til udjævning af vægge. Det er uacceptabelt at bruge kiler til beklædningen: Over tid kan træet, der påvirkes af fugt og temperatur, bøjes, og på steder af sådan foring dannes svage områder.
 • Det anbefales ikke at bruge en træramme ved afslutning af gipspladeloftet. Et sådant design har ikke en tilstrækkelig sikkerhedsmargen, det er bedre at bruge en metalprofil til dette formål.
 • Det er uacceptabelt at bruge en ramme fremstillet af træ i værelser med højt fugtighedsniveau eller temperatur. Strengt taget er kassen af ​​dette materiale kun egnet til værelser med konstante mikroklimaindikatorer.
 • Hvis elektriske ledninger er planlagt at blive anbragt under gipspladens overflade, skal der anvendes metalførere: Træelementer har ikke tilstrækkelig brandbeskyttelse.

Hvornår kan jeg lave en ramme under GCR fra træ?

Træstrukturen til gipspladerplader anbefales at bruge:

 • I huse af tømmer eller træ. I dette tilfælde er kassen idealt kombineret med væggenes materiale på grund af de samme fysiske egenskaber. Det viser sig, at enhver ændring i fugtighed kompenseres. Under sådanne forhold forbliver gipset ubevægeligt og ikke beskadiget.
 • I almindelige lejligheder med helt flade vægge. I dette tilfælde vil bjælkens ramme være et pålideligt grundlag for fastsættelse af gipspladen.

fordele

Plusser af trækasser:

 • Enkel installation, som muligvis kan gøres med hånden.
 • Tilgængelige og billige materialer, mere miljøvenlige end metalprofilen.
 • Hvis alle de nødvendige betingelser er opfyldt, vil en korrekt installeret drejning vare lang tid og være et pålideligt grundlag for gipsplader.

Værktøj og materialer

Først og fremmest skal du have en træstang med et tværsnit på mindst 40 × 40 mm. Hvis du planlægger at gennemføre isolering og lydisolering, skal tømmeret vælges tykkere, f.eks. 40 × 80 mm. For at forhindre rotting imprægneres det med antiseptiske og vandafvisende opløsninger. Det vil være nyttigt at behandle det med en sammensætning, som forbedrer materialets brandsikkerhed.

Før installation skal alle træelementer holdes indendørs i flere dage for at tilpasse sig dets mikroklima og vedtage sin endelige geometriske form.

 • Måleinstrument: niveau, plumb, målebånd.
 • Blyant, belagt ledning.
 • Puncher og dowels til fiksering af tømmeret til væggen.
 • Skruetrækker og skruer samt hjørner til sammenslutning af rammeelementerne sammen.
 • Hacksave, hammer og konstruktion kniv.

Som du kan se, kan næsten hele værktøjet findes i arsenalet af selv en novice master. For at installere en træramme og fastgør gips må du ikke købe specialiserede dyre enheder.

Monteringskasser

Forberedende arbejde er at fjerne den gamle belægning, hvis der er tvivl om dets styrke. Ting i rummet kan dækkes med plastfolie eller andet materiale.

Rækkefølgen af ​​enheden træ ramme:

 • Først skal du lave markering. Gipspladens størrelse bestemmer den optimale afstand mellem de lodrette stolper - 600 mm. Således vil hvert ark blive fastgjort til tre søjler: en i midten og to ved kanterne. Samlinger skal placeres på overfladen af ​​stativet, som vist på billedet.
 • En vandret stang er fastgjort til loftet. Ved hjælp af en lodret linie bestemmes placeringen af ​​lamellerne på gulvet. De skal være placeret strengt i samme plan.

I tilfælde af et perfekt fladt loft kan vandrette stænger fastgøres direkte til væggen. Her er den samme tykkelse af alle elementerne i batten af ​​afgørende betydning: Enhver fejl i størrelsen vil resultere i uregelmæssigheder i rammen.

 • Lodrette søjler fastgøres strengt til niveauet på loftet og gulvstængerne. De er monteret på væggen på dowel-neglene, for hvilke huller i lamellerne og i væggen under fastgørelsesanordninger er forborede.

I huse med trævægge kan du montere stativer til bunden med træskruer. Men du skal stadig bore huller: dette eliminerer sandsynligheden for, at tømmeret vil knække.

 • Ifølge markeringen er vandrette hoppere fastgjort. De giver stivhed og er placeret ved krydset af gipsplader.

Det optimale trin til fastgørelse af elementer til væggen er 25-40 cm.

 • Styrke rammen kan være ved hjælp af hjørner, placeret i krydset af lodrette og vandrette stativer.

Gipsvægfastgørelse

Installation af gipsplader er standard:

 • Forskårne ark er fastgjort til rammen. Trin mellem skruer - 25 cm.

Vær opmærksom: Det er nødvendigt at tage skruer på et træ med mindre hyppig og større udskæring.

 • Skruernes hoveder er indlejret 1 mm dybt ind i arket.
 • I fremtiden er leddene forstærket og kittet samt skruenes udsparinger.
 • Efter slibning er overfladen primet og klar til yderligere efterbehandling.

Mere klart fremgår processen med at skabe kasser fra træ i den følgende video. Stil spørgsmål om emnet i kommentarerne.

Gipsvæg på en træramme: argumenterne og modargumenterne, restriktionerne og installationsanvisningerne

Når det er fornuftigt at montere en gipsplader på en ramme generelt og især på en træ? I hvilke tilfælde er brugen af ​​trækasser upraktisk? Hvordan og fra hvad er det rigtigt at montere en træramme til gipsvæg? Hvordan man foretager lining af rammen og kittet GKL? I min artikel vil jeg forsøge at besvare disse spørgsmål.

Træramme og drejebænk til gipsvæg.

Gips mod gips

Lad os først afgøre, om det er værd at kontakte gipsplader overhovedet, eller er det bedre at bruge gips på gammeldags måde.

Her er argumenterne til fordel for GCR:

 • Høj færdigshastighed på grund af et stort arkområde (3 kvadratmeter med en størrelse på 2500x1200 mm);
 • Evnen til at fjerne væsentlige uregelmæssigheder med minimal omkostninger. Sig, når højdeforskellen mellem de tilstødende elementer af fladegulv er 8-10 centimeter (ja det sker), er det meget dyrt og usikkert at klare loftet med gips: Et fald i den frie gips af en sådan tykkelse kan medføre mange problemer.

Men for GCR på kassen er tilstanden af ​​overfladen under det ligegyldigt - hvis der kun var noget at rette rammen på;

En ujævn og hævet mur er nemmere og billigere at komme i niveau med gipsplader.

 • Overfladen af ​​kraftpapir (gipskerneskal) har fremragende klæbende egenskaber. På den kan du limes tapetet af enhver tæthed ved hjælp af tapetlim; Flisen er også perfekt limet til cement-klæbemiddel eller hjemmelavet cementbaseret mørtel.

Nysgerligt: ​​Til klistermærket på fliser på gipset over badekaret brugte jeg en prikket siliconeforsegling. Det blev brugt til at forsegle sømmen mellem fliserne og forkrydsningen af ​​forklædningen til badet. Alle sømme bevarer absolut tæthed i tre år med aktiv brug af badeværelset; flise holder mere end pålideligt.

Flisen er perfekt limet på gipsvæg med enhver flise lim. Og ikke kun dem.

Men gipset mister gips?

 1. Mekanisk styrke. Jeg vil specificere: i denne parameter er gipsarkmateriale kun ringere end cementpuds. Brug GKL til vægdekoration i gymnastiksalen eller i værkstedet - en tvivlsom ide;
 2. Modstandsdygtighed over for vand med konstant kontakt med det. Desværre tåler selv fugtbestandig gipsvæg kun høj luftfugtighed. Det er nødvendigt at nedsænke gipskernen i vand - og den vil bløde på samme måde som enhver anden gipsprodukt. Derfor ville det være en dårlig idé at bruge gipsplader uden at beskytte vandtætte finish til bygning af brusevægge;
 3. Besat brugsområde på værelset. Væg med mindre uregelmæssigheder i et lille rum bedre tilpasse tyndt lag af gips: selv limet direkte på væggen, uden lægte, gipspladelag med limen tykkelse vil fortrænge overfladen af ​​hver væg på mindst 20 mm. Når monteret på en ramme, vil hver væg bevæge sig til midten af ​​rummet allerede med 60 - 80 mm.

Rummet under kassen er spildt.

Ramme mod lim

Hvornår skal du installere gipsvæg på rammen, og hvornår er det bedre at klæbe det direkte på væggen?

Alt er simpelt her: hvis gynger, blokeringer og krumning af basen overstiger 40-50 mm, er rammen nødvendig. I andre tilfælde er lim foretrukket: det vil igen spare plads.

Der er dog to yderligere scenarier, der vil tvinge dig til at læne sig mod at fastgøre gipspladen over kassen:

 1. Installation af gipsplader partitioner. Her synes kommentarer ikke at være påkrævet: uden ramme har huden simpelthen ikke noget at rette sig på;
 2. Bagved beklædningen af ​​kommunikationsvæggen - vandforsyning, kloakering, elektriske ledninger, ventilationskanaler mv. At skjule dem bag en falsk mur er meget lettere end at lave en hovedvæg.

Vandforsyningsstigninger fjernes i en gipspladkasse.

I nogle tilfælde (for eksempel, hvis vi taler om en panelafdeling inde i en lejlighed), er sporene af betydelig bredde og dybde i princippet umulige.

Træ mod profil

I hvilke tilfælde tillader vi installation af gipsvæg på en træramme, og når den foretrukne galvaniserede profil?

Baren har den eneste fordel - billighed. For ikke at være ubegrundet, vil jeg give de gennemsnitlige priser for en bar og en profil for Moskva-regionen:

Fastgørelse gipsvæg til en trævæg

Gipsvæg i et træhus

Moderne ejere af private huse foretrækker at lave reparationer, indføre en række designløsninger. Med dette forsøger vi alle at give vores bolig individuelle træk og tegn på en bestemt stil.

Et sådant moderne byggemateriale som gips giver dig mulighed for at belægge mange design ideer i arrangementet af et privat hus. I træhuse bruger ofte gips. Ved hjælp af gipsvæg kan du lave en køkkenafsnit, revet væggene i gangen, lav bakker.

Gipsvæg på et træloft

Gipsvæg gør det muligt hurtigt at justere lofterne og væggene. Det er vigtigt at huske, at træhuset krymper, hvilket forårsager dannelsen af ​​revner.

For at fastgøre gipsvæggen i træloftet er det nødvendigt at oprette en loftkasse, som skal fastgøres til loftet. Der er ikke grund til at holde fast ved væggen.

Loftgitteret og gipspladen skal passe tæt sammen. Men der er ikke behov for at rette så meget som muligt, ellers vil det falske lofts tilstand blive truet. Det resterende hul kan være skjult under baguette eller dekorative cornice.

Princippet om gipsplankvægsindretning i et træhus er fælles med principperne for enhver anden dekoration.

Først skal du installere metallets profil, som udgør grundlaget og vejledningerne, når du lægger gipsplader. Skruer og skruetrækkere er nødvendige for at montere skruer. De er helt inkluderet i gipsvæggen, de kan være skjulte, når de fylder sømme. Det er vigtigt at bemærke, at gipsvæg er et materiale udelukkende til indretning.

Installation af gipsvæg i et træhus

Arbejdet udføres i flere faser:

 1. For det første er metalrammen monteret fra profilen. Ved hjælp af et lodret plan eller en lodret linje slår vi af flyene: På loftet langs væggen er det nødvendigt at tegne en lige linje. Fra linjen lodret over loftets hjørner. Du kan bruge niveauet. Linjen, som du trak på loftet, skal du flytte til gulvet, det vil sige at projicere det ind i et andet fly.
 2. Så skal du lave en ramme. Til dette skal du have en CD-profil og en U-formet profil. Rammen er nødvendig for at justere væggene. Det er muligt at bruge lameller eller stænger, der anvendes i arbejdet, som tjener som træprofiler. Ved brug af sådanne profiler kan du oprette en kasse af træ, der også tjener som ramme. Dette er en billig og miljøvenlig måde.

Da trævægge i et privat hus "trækker vejret", når luftfugtigheden falder, kan du ikke montere gipsvæggen på væggene "tæt", ellers kan der forekomme revner i leddene.

Grundlaget for installation af gipsvæg kan være: en trævæg, lameller, barer, bjælker, kasse, ramme eller væg. Hvis der lægges kommunikation inden for væggene, så er det bedst at montere gipspladen på træplader. Dette vil skjule dem eller give yderligere isolering. For denne type installation skal du bruge: skruer, skruetrækker og dowels, sav, drill, gipsvæg. Reiki anbefales at tage fra blødt træ.

Montering proces

På steder, hvor det er planlagt at fastgøre lamellerne, skal du tegne linjer langs væggen. Du skal også tegne en linje for lodrette lameller. Lodrette lameller afhænger af leddene af gipsplader.

Reiki er fastgjort til væggen med en boremaskine og dowels. Det mulige mellemrum mellem væggen og skinnen skal forsegles med små partikler af gipsvæg. Der er også vandrette lameller, som er monteret mellem de lodrette lameller. Reiki-stivere er monteret i forskellige højder. Således oprettes et gitter som en base.

Herefter er gipsvæg fastgjort. Bedste af alt, når kanterne af gipsplader ark falder på midten af ​​skinnerne, både lodret og vandret. Ved hjælp af skruer og skruetrækker er der fastgjort. Skruerne skrues i intervaller på 15 cm. Fikseren skal være forsænket i skruen. Derefter forsegles leddene med forstærkningsbånd. Afgørelser større end 3 mm skal fyldes, inden båndet påføres. Den sidste er en polering eller papirpapirbehandling med tørret kitt.

Vi trimmer vægge og lofter på et træhus med gipsplader

Et varmt, iltrigt træhus er et miljøvenligt mikroklima og et æstetisk udseende. Træets vægge, selv efter den sidste krympning, fortsætter med at "trække vejret" og ændre i størrelse. Med denne egenskab af naturmateriale er forbundet nogle af kompleksiteten af ​​indretningen. Den bedste mulighed for et træhus er kappe gipsplader. Lav vægt, enkel installation og tilgængelighed af pressede plader gør det muligt at tilpasse overfladen af ​​vægge og loft uden involvering af specialister.

Fordele ved at plettere et træhus indefra med gips

Træets struktur skelnes af reliefvægge. I dette tilfælde har ejerne ofte et ønske om at give deres hjem et mere moderne udseende. Brug gipsvæg i et træhus til at overflade overfladen, helst andre materialer af en række objektive grunde:

 • naturlig sammensætning af tørt gips
 • Materialets højdampgennemtrængelighed
 • lav vægt og let at skære fliser;
 • lav pris og enkel installation på en ramme base;
 • yderligere varmeisolering;
 • skjulte ledningskommunikation;
 • ideelt flad overflade til finishmaterialer.

Udsigt til værelset, beklædt med gipsplader. Det er bemærkelsesværdigt, at disse værker blev udført uden involvering af hyrede professionelle bygherrer.

Forskellige typer gipsvæg: standard, brandhæmmende og fugtbestandig

Fordelene ved et sådant valg omfatter at dække træloftet med de samme gipsplader.

Det alsidige materiale giver mulighed for dristige designløsninger - flere niveauer af enhver konfiguration, zoneintegreret belysning, topluftfordeling fra klimaanlægget.

I et ord - næsten alt, hvad dit hjerte ønsker.

Funktioner ved installation af gipsvæg i et træhus

Der er to måder at fastgøre gipsvæg på overflader: rammeløs og ramme.

Installation af gipsplader direkte på træets vægge er uønsket på grund af forandringen i træets størrelse afhængig af fugtigheden af ​​miljøet. Stiv fastgørelse af pladerne indebærer nødvendigvis udseendet af væsker og revner i belægningen. Desuden tillader den ujævne lindring af bjælkens vægge og loft ikke ideelt at etablere et gipsplader.

Indretning af et træhus med gipsplader er kun muligt ved hjælp af en ramme. Budgetmuligheden for gamle veletablerede bygninger og landhuse er installationen af ​​gipsplader på lameller eller barrer af blødt træ. I dette tilfælde bør huden ikke være tæt ved gulvet og loftet på rummet. Gaps dækker med soklen.

Mobiliteten af ​​væggene i det nye træhus kan nå 6 cm i højden. Derfor monteres gipsvæg på en glidende ramme af metalprofiler. Denne metode giver dig mulighed for at undgå forekomsten af ​​revner fra krympning derhjemme og perfekt justere overfladen.

Forberedende arbejde

En foreløbig beregning af mængden af ​​materialer og en detaljeret arbejdsplan for plettering af vægge og lofter med gipsplader vil bidrage til at estimere og forberede værktøjer til implementering.

I første fase er det nødvendigt at tegne en skitse tegning af alle overflader, der skal justeres. Derefter anbringes linjens placering på rammen og fastgørelsesstedet på planen. På designstadiet skal man huske på, at lodrette samlinger af plader skulle falde på profilens akse med et vandret skift i hver række. Ved omhyggeligt udarbejdelse af projektet kan du nemt beregne antallet af profiler, gipsplader, beslag og fittings.

For at udføre gipsplader af høj kvalitet skal du bruge et standard sæt værktøjer: niveau, målebånd, markør og kridt til markeringsarmaturer, boremaskine, skruetrækker, kniv eller sav til savning.

Guide profiler indstillet på rummets nederste og øverste omkreds. Den første lodrette stolpe er fastgjort i en afstand på 30 cm fra hjørnet af rummet, derefter i trin på 60 cm. Med samme intervaller er vandrette planker fastgjort for at strække strukturen. Tilsvarende markerer loftplanen.

Montering af ramme bund og gipsvæg i et træhus

Fastgørelsen af ​​rammen starter med den nøjagtige markering af linjerne til fastgørelse af styringsprofilerne. I et træhus er disse dele stift fastgjort kun på overfladen, der er udjævnet. Dvs. vægrammen er ikke forbundet med loft og gulv.

Hvis dit hjem stadig sidder. Derefter skal man udarbejde glidebolte til vertikale profiler, inden arbejdet påbegyndes. Til stikket på første niveau ("krabbe") fastgøres skruerne med skruer ved hjælp af en glidestøtte PAZ 2. Det er denne understøtning, der er fast bevægelig til husets væg. Samtidig kan krabben sammen med profilen bevæge sig frit op og ned inden for 6 cm. Gipsplader skæres ud, så der er et lille mellemrum mellem gulvet og loftet. Denne mount gør det muligt for væggen at "trække vejret" uden at forstyrre hudens integritet. Krympesømme langs gulvet og loftet er dækket af gulv og loftplinus.

Krabbe Mount

PAZ 2 glideholder

Fastgørelse "krabber" til væggen

Hvis huset ikke længere er nyt og krympningen er bagud, kan krabberne rettes direkte til væggen uden frygt for udbrud.

Arbejdsordens rækkefølge:

 1. Horisontale retningslinjer for guider udføres i en afstand på 10-15 cm fra vægens øvre og nedre kant;
 2. Diagrammer fastgørelseslinierne af oprejerne;
 3. Lav en stiv fiksering af føringsprofilerne til træet på de nederste og øvre markeringer;
 4. Slipforbindelser til vertikale understøtninger (4 hver) fastgøres langs referencelinjerne;
 5. De vigtigste metalprofiler og vandrette lintel er installeret på krabberne.

Generel visning af rammen efter installationen

Efter installation af rammen er de elektriske ledninger lukket i en metalboks for ikke at beskadige dem under KGL montering. Om nødvendigt placeres varme- og lydisolering i cellerne mellem stativene. For at gøre dette skal du bruge mineraluld.

Rammeafskærmning med gipsplader er lavet til metalprofiler med en afstand på 30 cm mellem selvskærende skruer. Fastgørelseshættene skal være 1 mm dybe i pap. Før afslutningen af ​​stedet for led og fastgørelsesmiddel kit, pre-limet serpyanku.

Fiksering af plader af gipsvæg til rammen

Putty led på serpyanka

Denne video forklarer helt og holdent alle de finesser, der skal overvejes, når rammen installeres:

Korrekt montering og fastgørelse til væggen af ​​gipsvæg på en træramme

Til udjævning eller ombygning af boligarealet anvendes skillevægge af gipsplade eller gipsplader. GKL vinder på baggrund af mursten og blokskillevægge, så de er lette, udstyret af sådanne strukturer er hurtigt og nemt, og efter arbejdet er der lidt snavs og støv. GKL og GVL skelnes af deres økonomi, god varme og lydisolering.

Typer af materialer

Ud over standard GKL er der sådanne typer af materiale:

Fugtbestandigt anvendes på steder med høj luftfugtighed, brandhæmmende bruges til andre rum (køkken, kontorlokaler).

GKL er fantastisk til efterbehandling af stuer, fordi det er øko-venligt og, når det opvarmes, udsender ikke giftstoffer. Regulerer rummets mikroklima på en naturlig måde.

Til holdbare strukturer anvendes GVL. Disse er gipsfiberark, der er stærkere end gips. GVL er lavet af gips med tilsætningsstoffer. GVL er et miljøvenligt materiale til tør konstruktion, det har ikke papkasse, som gipsplader. Men der er sådanne ulemper med at bruge GVL:

Trærammens specifikationer

Ofte brugt fastgørelse GKL på træets ramme.

Trærammen er billigere end metal, den er lavet af træplanker og -stænger, sædvanligvis blødtræ bruges. Stænger med en diameter på 40 * 40 centimeter anvendes ved krydset af to lag, eller hvor der vil være massive genstande på væggen (spejl eller skab).

Materiale krav:

 • Træ fugtindhold varierer fra 12 til 18%;
 • Brandbekæmpelse skal overholde den første brandsikkerhedsgruppe;
 • Vægtykkelsen må ikke overstige 132 mm.

Inden træpladerne anvendes, behandles de med beskyttelsesmidler mod ild og skadedyr og undersøges for forekomst af knuder og uregelmæssigheder.

Base mount

Skruing af gipsvægdele på træplader skal udføres i bolig- og tørbygninger. Saml rammen i overensstemmelse med lodret og vandret niveau, ellers bliver bygningen skæv.

Værktøjer til oprettelse af en struktur:

 • en hammer;
 • Punch;
 • negle;
 • bygning niveau;
 • selvskærende skruer;
 • montering dowels;
 • metal hjørner.

Hvis strukturen har brug for yderligere opvarmning, sker dette under montage.

Teknologi fastgørelse basics

 • Formarkere skillevæggene i loftet med et niveau, og fastgør trærammen;
 • Fikseringstænger, der starter fra loftet. Så kommer gulvet, og efter det - væggene. Det vil være lettere at arbejde, hvis alle belægninger i en bygning er lavet af træ (flydende negle eller skruer vil gøre). Hvis huset er lavet af mursten og beton, er fastgørelsen lavet med dykker og ankre til loftet;
 • Fastgør stængerne i loftet, udfør markeringerne på gulvet (mindst tre mærker) og fortsæt med at montere rammen.
 • Efter at have kontrolleret, at armaturerne er i overensstemmelse med loftet og gulvet, begynder de at montere bunden. For at gøre dette er det nok at forbinde gulv- og loftstyrene med lodrette stænger. Afstanden imellem dem observeres ikke mindre end 40-50 centimeter. Det er meget vigtigt at etablere disse søjler kvalitativt, da hovedbelastningen vil falde på dem.
 • Efter installation af vertikalerne er stativene fastgjort til hjørnerne med skruer på begge sider af 3-4 huller.

GCR monteret på bunden

Begynd plettering fra faste ark eller de største stykker. Fastgør dem med skruer til stængerne hver 25-30 centimeter.

Når det er beklædt med kun en side, skal du lægge isolering og trække elektriske ledninger inden du installerer toplaget.

Under installationen af ​​den anden side af isoleringen lægges efter behov. Det er bedre at undvære at trække kablerne, hvis de stadig er nødvendige, placeres de i et specielt beskyttelsesrør.

Hvis der er en døråbning i partitionen, skal du øge antallet af stativer og vandrette lintel.

Tips til nybegyndere:

 • Når du monterer den anden side af væggen, skal du flytte arket et trin, så designet er robust;
 • For at undgå problemer med fastgørelsesanordninger skal du sørge for, at GCR-leddene falder nøjagtigt midt i de lodrette indlæg.

sekvestrering

Nogle gange kan du ikke undvære at isolere strukturen yderligere, især hvis det ikke kun er en dekorativ del af interiøret. Der er intet svært i dette, det er nok at lægge og rette materialet.

Til denne egnede mineraluld, polystyrenskum eller skum. Hårdt materiale er fastgjort til indersiden af ​​den forede partition.

Hvert materiale har både ulemper og fordele, alt afhænger af formålet med det rum, hvor de anvendes.

Arbejde med uregelmæssigheder

Hvis pludselig er basen ujævn, skal ujævnheder identificeres med en stang. Til dette:

 • Læg tømmeret langs væggen og træk en linje fra yderkanten;
 • Vertikalt magert tømmerstativ, mærke med jævne mellemrum placeringen af ​​enden for hans udgang på gulvet.

Det er vigtigt at montere rammen jævnt, så hele strukturen er flad.

Hvis der er vanskeligheder med plaster gipsplader, vil videoen hjælpe:

Fordelene ved at bruge GCR

Dette materiale har flere fordele i forhold til andre råvarer:

 • lave omkostninger og samling omkostninger;
 • lille vægt;
 • hurtig installation;
 • den bedste lyd- og varmeisolering;
 • evnen til at anvende selv i fryserum
 • væggennemstrømning;
 • installationen af ​​gipsvæg kræver ikke yderligere forberedelse af basen;
 • efter installation er der lidt affald og støv.

Hvis det gøres korrekt, vil det som et sidste tryk forblive dekorative vægbeklædning. En gipsvægskonstruktion varer lang tid og sparer meget tid og penge.

Kan gnavere komme i basalt bomuldsuld? Metoder til gnaver kontrol Karakterisering af lim Moment Joiner, omfang, sammensætning Omfang af lim Super Moment, regler for arbejde med lim

Nu fremstiller russiske producenter skønt skum, Kudo, Proffleks, TechnoNIKOL, I Volgograd, bag russisk skum, omkring 70% af markedet for 2017

I den første video af den dårlige kvalitetsprofil, vil jeg i det andet gerne se, hvordan enkeltstikforbindelserne vil blive installeret.

Så jeg besluttede at male køkkenet med vandbaseret maling. Mange forskellige farver, jeg kan bare ikke gøre mit valg. Sådan finder du ud af, hvordan...

Mineralulden er meget ligesom en varmelegeme er forbudt, når man bygger objekter relateret til mad. Isolering er meget dårlig, bange...

Katalog over reguleringsdokumenter De mest populære gæster og bygningskoder

Eventuelle spørgsmål?
Spørg eksperten

En lille beskrivelse af afsnittet med spørgsmål og svar. På tilbudet for eksempel

Korrekt montering og fastgørelse til væggen af ​​gipsvæg på en træramme

Til udjævning eller ombygning af boligarealet anvendes skillevægge af gipsplade eller gipsplader. GKL vinder på baggrund af mursten og blokskillevægge, så de er lette, udstyret af sådanne strukturer er hurtigt og nemt, og efter arbejdet er der lidt snavs og støv. GKL og GVL skelnes af deres økonomi, god varme og lydisolering.

Typer af materialer

Ud over standard GKL er der sådanne typer af materiale:

Fugtbestandigt anvendes på steder med høj luftfugtighed, brandhæmmende bruges til andre rum (køkken, kontorlokaler).

GKL er fantastisk til efterbehandling af stuer, fordi det er øko-venligt og, når det opvarmes, udsender ikke giftstoffer. Regulerer rummets mikroklima på en naturlig måde.

Til holdbare strukturer anvendes GVL. Disse er gipsfiberark, der er stærkere end gips. GVL er lavet af gips med tilsætningsstoffer. GVL er et miljøvenligt materiale til tør konstruktion, det har ikke papkasse, som gipsplader. Men der er sådanne ulemper med at bruge GVL:

 • GVL er tungere end GCR;
 • mere værd.

Trærammens specifikationer

Ofte brugt fastgørelse GKL på træets ramme.

Trærammen er billigere end metal, den er lavet af træplanker og -stænger, sædvanligvis blødtræ bruges. Stænger med en diameter på 40 * 40 centimeter anvendes ved krydset af to lag, eller hvor der vil være massive genstande på væggen (spejl eller skab).

Materiale krav:

 • Træ fugtindhold varierer fra 12 til 18%;
 • Brandbekæmpelse skal overholde den første brandsikkerhedsgruppe;
 • Vægtykkelsen må ikke overstige 132 mm.

Inden træpladerne anvendes, behandles de med beskyttelsesmidler mod ild og skadedyr og undersøges for forekomst af knuder og uregelmæssigheder.

Base mount

Skruing af gipsvægdele på træplader skal udføres i bolig- og tørbygninger. Saml rammen i overensstemmelse med lodret og vandret niveau, ellers bliver bygningen skæv.

Værktøjer til oprettelse af en struktur:

 • en hammer;
 • Punch;
 • negle;
 • bygning niveau;
 • selvskærende skruer;
 • montering dowels;
 • metal hjørner.

Hvis strukturen har brug for yderligere opvarmning, sker dette under montage.

Teknologi fastgørelse basics

 • Formarkere skillevæggene i loftet med et niveau, og fastgør trærammen;
 • Fikseringstænger, der starter fra loftet. Så kommer gulvet, og efter det - væggene. Det vil være lettere at arbejde, hvis alle belægninger i en bygning er lavet af træ (flydende negle eller skruer vil gøre). Hvis huset er lavet af mursten og beton, er fastgørelsen lavet med dykker og ankre til loftet;
 • Fastgør stængerne i loftet, udfør markeringerne på gulvet (mindst tre mærker) og fortsæt med at montere rammen.
 • Efter at have kontrolleret, at armaturerne er i overensstemmelse med loftet og gulvet, begynder de at montere bunden. For at gøre dette er det nok at forbinde gulv- og loftstyrene med lodrette stænger. Afstanden imellem dem observeres ikke mindre end 40-50 centimeter. Det er meget vigtigt at etablere disse søjler kvalitativt, da hovedbelastningen vil falde på dem.
 • Efter installation af vertikalerne er stativene fastgjort til hjørnerne med skruer på begge sider af 3-4 huller.

GCR monteret på bunden

Begynd plettering fra faste ark eller de største stykker. Fastgør dem med skruer til stængerne hver 25-30 centimeter.

Når det er beklædt med kun en side, skal du lægge isolering og trække elektriske ledninger inden du installerer toplaget.

Under installationen af ​​den anden side af isoleringen lægges efter behov. Det er bedre at undvære at trække kablerne, hvis de stadig er nødvendige, placeres de i et specielt beskyttelsesrør.

Hvis der er en døråbning i partitionen, skal du øge antallet af stativer og vandrette lintel.

Tips til nybegyndere:

 • Når du monterer den anden side af væggen, skal du flytte arket et trin, så designet er robust;
 • For at undgå problemer med fastgørelsesanordninger skal du sørge for, at GCR-leddene falder nøjagtigt midt i de lodrette indlæg.

sekvestrering

Nogle gange kan du ikke undvære at isolere strukturen yderligere, især hvis det ikke kun er en dekorativ del af interiøret. Der er intet svært i dette, det er nok at lægge og rette materialet.

Til denne egnede mineraluld, polystyrenskum eller skum. Hårdt materiale er fastgjort til indersiden af ​​den forede partition.

Hvert materiale har både ulemper og fordele, alt afhænger af formålet med det rum, hvor de anvendes.

Arbejde med uregelmæssigheder

Hvis pludselig er basen ujævn, skal ujævnheder identificeres med en stang. Til dette:

 • Læg tømmeret langs væggen og træk en linje fra yderkanten;
 • Vertikalt magert tømmerstativ, mærke med jævne mellemrum placeringen af ​​enden for hans udgang på gulvet.

Det er vigtigt at montere rammen jævnt, så hele strukturen er flad.

Hvis der er vanskeligheder med plaster gipsplader, vil videoen hjælpe:

Fordelene ved at bruge GCR

Dette materiale har flere fordele i forhold til andre råvarer:

 • lave omkostninger og samling omkostninger;
 • lille vægt;
 • hurtig installation;
 • den bedste lyd- og varmeisolering;
 • evnen til at anvende selv i fryserum
 • væggennemstrømning;
 • installationen af ​​gipsvæg kræver ikke yderligere forberedelse af basen;
 • efter installation er der lidt affald og støv.

Hvis det gøres korrekt, vil det som et sidste tryk forblive dekorative vægbeklædning. En gipsvægskonstruktion varer lang tid og sparer meget tid og penge.

Vægbeklædning med gipsplader på en træramme

adgang

Vægbeklædning med gipsplader på en træramme er kun lavet i værelser med lav eller normal luftfugtighed. Teknologi vægbeklædning på træ kan ikke tilskrives forældede teknologier. Det er aktivt promoveret af Knauf og anbefales til træ- og murstenhuse til individuel konstruktion.

Vægbeklædning med gipsplader på en træramme - ulemper

Foring af vægge med gipsplader på en træramme har flere ulemper.

 • Rammen fra en træbjælke er underkastet råtning. Over tid begynder en sådan finer at kæde og krænke dens integritet.
 • Til rammen skal du kun se på en tør og absolut flad bar. Og sådan en træ er ikke kun svært at finde, men prisen er stor.

På trods af manglerne er væggen på en træramme, der begge bruges og brugt til denne dag. Dette er ikke at sige, at det er meget sjældent.

Preliminært arbejde

 • Inden du vender mod væggen, læg alle tekniske kommunikation på den belagte væg, nemlig læg det elektriske ledninger under gipsvæggen og / eller VVS i gipspladekonstruktionen (hvis nogen).
 • Elektriske ledninger kan lægges åbent, i en korrugering eller kasse. Derefter vil der under montage af rammen være behov for at skære steder til elektriske ledninger og / eller vandforsyningsrør i rammestængerne.

Fremstillingsramme

 • Til rammen anvendes en tør, flad bar på 50 × 25 og 75 × 25 mm.
 • Stangen på 75 × 25 mm skal falde på kanten af ​​gipspladen, og 50 × 25 baren skal understøtte arket langs overfladen.
 • Rammen af ​​træet er fastgjort direkte til rummets væg. Til fastgørelse brug negle (hvis væggen er træ eller gips) eller dowel - negle (hvis væggen er beton) eller plast dykker og skruer (hvis væggen er mursten).
 • Hvis monteringen bruger standardfastgørelser til gipsvægskonstruktioner. Fastgørelsesanordninger er lavet på dykker og skruer, så hullerne til fastgørelse er boret på forhånd. Afstand mellem monteringer 500 mm.
 • Når der fastgøres til tømmerhalerne, bores tømmeret sammen med væggen, og tømmerspidsen hamres ind i hullet. Afstanden mellem dem er også 500 mm.
 • Først er der monteret vandrette stænger, tæt på loftet og tæt på gulvet. Efter fastsættelse af dem, fortsæt til de lodrette stativer. Det første træ er monteret i hjørnet.
 • For nemheds skyld og korrekt beregning sættes de stænger, der falder på kanten af ​​en gipsvæg, først fast. Deres størrelse er 75 × 25 mm. Da bredden af ​​gipspladen er 1200 mm, skal trinet mellem stængerne være 1200-1205 mm (med enlagsforing).
 • Med en dobbeltlagsbeklædning fordobles antallet af 75 × 50 barer, og det andet lag af gipsplader er fastgjort til rammen med en halvforskydning, både lodret og vandret.
 • Selvfølgelig kan du ikke gider med køb af forskellige logfiler, og for nemhed købe en stang af samme størrelse: 75 × 25 mm.
 • Efter fastgørelsen af ​​disse stænger er stængerne mellem dem fastgjort 50 × 25 mm. Trinet mellem dem er 400 mm. Med en to-lags beklædning øges afstanden mellem reoler til 600 mm og deres antal reduceres.

Træramme behandling

Den færdige træramme skal behandles med en antiseptisk sammensætning. Denne behandling vil øge levetiden på rammen og gemme den fra råtning.

Varmt træ stel

Før du fastgør gips, skal du varme trærammen. Til isolering og samtidig anvendes lydisolering isolering baseret på mineraluld eller polystyrenskumplader eller basaltplader.

Plader er stablet mellem lodrette stænger.

Ramme dampspærre

Når du har lagt varmeisolatorrammen, skal du lukke dampspærrefilmen. Filmen skal dække hele rammens struktur. Paroizolysatoren er fastgjort til stængerne med hæfteklammer af en byggestifter.

Efter fastgørelse af dampspærren kan du fortsætte med fastgørelsen af ​​gipsvæggen.

Fastgør gipsplader til en træramme

Ved fastgørelse af gipsplader, følges følgende regler:

 • Fra pladen til gulvet og loftet skal der være en afstand på 10 mm.
 • Afstanden mellem arkskruerne skal være 250 mm.
 • Nogle eksperter mener, at mellem arkene skal overlades 5 mm afstand. Dette er overflødigt. Til fyldning af leddene er det bedre at købe et gipsplader med en fortynet kant (CC) eller at lave en afskærmning på kanten af ​​arket manuelt.
 • I en tolags beklædning forskydes arkene i de to lag både lodret og vandret. Afstanden mellem træholdere er 600 mm, hvilket svarer til halvdelen af ​​gipspladen.

For at opretholde et 10 mm mellemrum mellem gulvet og arket, skal du forberede linerne under arket på forhånd.

Teknikfastgørelsesark til træramme

 • Læg en 10 mm foring på gulvet ved rammen.
 • Tag et ark med gipsvæg på rammen, læg kanten af ​​arket på pakningen og løft arket.
 • Fastgør pladen med TB-type skruer med en borekrone i enden. Afstanden mellem skruerne 250 mm.

Selvfølgelig vil der være en strimmel på væggen, hvor hverken halv eller fuld plade gips kan passe. I så fald skærer du gipspladen til den ønskede størrelse og fastgør den til rammen. Ved fastgørelse af gipsvæg må man ikke glemme ledningerne i designet. Skær straks ind i pladerne med runde huller til monteringskasser til skjulte stikdåser, eller fjern straks ledningerne under beklædningen for at installere stikkontakter.

Det er alt! Vægbeklædning med gipsplader på en træramme er færdig.