l220.ru

En korrugering er et rør med variabelt tværsnit. Ved fremstillingen, nemlig den elektriske udgave af denne isolering, anvendes PVC-materiale, som ikke brænder og udsender ikke akid røg. Korrugeringen kan monteres i alle mønstre, herunder træ.

Lofter eller gipsplader er mere og mere almindelige i moderne lejligheder og huse. De er attraktive i udseende og har nogle fordele, blandt hvilke det er muligt at skelne mellem installationen af ​​et hvilket som helst antal lamper. Mange tænker også på dens installation. Men du bør vide, at du først skal lægge ledningerne, og derefter gå videre til installationen af ​​et stræk- eller gipsplankloft. Bølgepap er almindeligt anvendt som isolering. I artiklen vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man korrigerer korrugeringen til loftet.

De vigtigste fordele ved korrugationerne

For dem der spørger om korrugeringen er nødvendig til ledningsføring i loftet, lad os prøve at fortælle om de vigtigste fordele ved en sådan isolering. Overvej de vigtigste:

 1. PVC-korrugering er holdbar (levetid op til 50 år), og det taber ikke de egenskaber, der indgår i det med tiden.
 2. kendetegnet ved tilstrækkelig fleksibilitet
 3. besidder egenskaber af ubrændbarhed og dielektrikum (opretholder op til 2 kV)
 4. har vand og lufttæthed
 5. udstyret med optimal beskyttelse mod fysisk skade;
 6. besidder høje isolerende egenskaber (100 Ohm);
 7. har lav toksicitet ved brand.

Sådan monteres korrugeringerne korrekt i loftet

Korrugeringskabel vælges under hensyntagen til lederens tværsnit. Den leveres med en broach eller som det også kaldes en sonde. For at sætte ledningen i korrugeringen skal du fastgøre den til denne enhed, og stræk forsigtigt den anden ende af den, mens hele kablet ikke er isoleret. Ledningen må ikke smides væk, den skal være i korrugeringen sammen med kablet for at sikre større stivhed.

Efter det skal du tage en særlig vedhæftet fil - klip. De skal skrues til loftet med skruer eller ankerbolte. Forbor huller med et slag, hvis det er et betonloft. Fastgørelser er placeret i en afstand, der ikke ville tillade det korrugerede rør at sænke. Efter installationen er de installeret korrugerede kabel. Det er værd at huske, at denne isolering ikke er beregnet til gentagen fjernelse eller installation i klip. Med hende er der et sådant billede, som vist på billedet til venstre.

Denne korrugering er ikke beregnet til brug i områder med risiko for oversvømmelser eller med nærliggende gnavere. I dette tilfælde er metalslangen foretrukket.

Bemærk, at de eksterne ledninger på loftet i korrugeringen vil se meget smukkere ud end uden det.

Sådan repareres korrugeringen til loftet

8 måder at fastgøre kablet på væggen

Udendørs ledninger

For at foretage en åben elektrisk ledning er det nødvendigt at fastgøre kablet over den dekorative vægdekoration. Denne mulighed for ledninger anvendes som regel i træhuse og havebygninger, f.eks. I garagen eller hozblok. Kabler, klip eller specielle porcelænisolatorer kan bruges til at fastgøre ledninger til væggene. Overvej funktionerne i anvendelsen af ​​hver af mulighederne.

Kabelkanaler

I dag anvendes fastgørelsen af ​​ledninger og kabler i specielle plastkanaler oftest. Dette skyldes, at kabelkanaler har et attraktivt udseende, lave omkostninger og vigtigst af alt, de giver dig mulighed for hurtigt at rette en gruppe af ledere på ét sted. At montere uafhængigt ved hjælp af denne metode er det tilstrækkeligt at fastgøre plastikboksen på væggen med selvlukkende skruer.

Hvis du har brug for at forbinde flere elementer i en linje, kan du bruge specielle tilslutninger fra producenten. Efter at kabelkanalen er fast, kan du sætte alle kabler ind i den og lukke frontdækslet (den er låst). Mere detaljeret, hvordan man fastgør kabelkanalen til en væg, fortalte vi i særskilt artikel.

Videoinstallationsmanual kabelkanal gør-det-selv

klip

Fastgørelse af ledninger og kabler med klip anvendes kun, når ledninger installeres i rør, og også hvis lederen er yderligere beskyttet af et bølgepap. I dette tilfælde er ledninger til væg og loft meget enkel.

Hvis overfladen er træ, er alt det, der er nødvendigt, at fastgøre klipset med skruer på træet. I betonvæggen eller i loftet skal du forborge hullerne med en perforator, derefter køre i dybden og derefter klare klipene selv. Hele installationsteknologien præsenteres visuelt i videoeksemplet:

Korrekt fastgørelse inde i huset

Forresten kan klip fikseres ikke kun indendørs, men også på gaden. Denne metode er egnet, hvis du beslutter dig for at udføre gadenes ledninger på cinderblokken eller murstenen af ​​bygninger.

isolatorer

Fastgøring af ledningerne til væggen på isolatoren bruges oftest ved montering af elektriske ledninger i et træhus og bad. For det første skal du reparere porcelænfatene selv, som er fastgjort til træpanelet eller tømmerhuset ved hjælp af selvlukkende skruer, så drej trådene i en stram bundle og send det til isolatoren som vist på billedet nedenfor:

For ikke at dreje ledningerne selv, kan du købe en speciel antik ledning, som allerede er snoet. Sådan laver du retro ledninger med dine egne hænder, læs den relevante artikel.

Neglebøjler

Denne monteringsmetode er velegnet til tv- og telefonkabler samt en linje fra internettet. Der er flade og runde plastikbeslag, som nemt kan fastgøres til væggen ved hjælp af små pinde, der følger med sættet. Meget bekvem installationsmulighed, som bruges til ubemærket at holde kablet over bundkortet i et hus eller lejlighed.

Skjulte ledninger

Når du installerer elektriske ledninger på en skjult måde (i stroben under gipset), er der flere muligheder for at fastgøre ledninger og kabler til væggene. Overvej fra den mest enkle og effektive til den mindst bekvemme.

Dowel clamps

Dowel clamps, faktisk, som dowel-screed, er meget praktisk at bruge. Disse fastgørelsesanordninger har en lav pris og giver dig også mulighed for hurtigt at lave ledninger. Screeds, selvfølgelig, mere praktiske og alsidige, så vi anbefaler at vælge dem til fastgørelse af ledningerne i sporet. Alt der er nødvendigt er at bore et hul i en beton, mursten eller træoverflade, indsæt en speciel dowel-kobler ind i den og derefter køre i en speciel ekspansionsstift.

Fastgør dowel-klemmen i væggen er endnu nemmere. Du skal bare bore et hul og derefter køre et slips i det som vist på billedet nedenfor. For at fastgøre kablet på gipsvæggen anbefaler vi at bruge en speciel dyvel sommerfugl, som allerede er skruet fast (andet billede).

Forresten, hvis du allerede har kablet væggene, og du skal vedhæfte et andet kabel til det, kan du bruge almindelige plastikklemmer. Til montering på denne måde på gaden anbefales det at bruge sorte klemmer, der er modstandsdygtige over for ultraviolet stråling!

Teknologi fastgørelse klap og klemmer

Brug af specielle beklædningsgenstande

Hurtigtørrende opløsning

For hurtigt at montere ledninger og kabler i rillen, kan du bruge en hurtigtørrende løsning: alabaster eller gips. I dette tilfælde er du nødt til at handle skyndsomt, fordi Den klare løsning hærder meget hurtigt, og du har måske ikke tid til at rette hele det valgte område i væggen. Kablet skal som regel "frosne" i den forberedte strobe hver 40 cm som vist på billedet.

Fordelen med denne metode til fastgørelse af ledningen er, at du ikke behøver at bruge mange penge på materialet, og du kan også gøre uden negle og uden at bore væggene. Den største ulempe er hurtig opløsning af opløsningen, derfor er det nødvendigt at fortynde gips eller alabaster i små mængder. Derudover vil det være meget svært at vedhæfte mere end to ledere til væggen.

Hjemmelavede hæfteklammer

Ved fastgørelse af kablet til væggen ved hjælp af beslag vil der være en pålidelig klibning af lederen, og det vil også gøre det muligt at fastgøre flere grupper af kabler på en rute. For at fastgøre ledningerne til beslagene skal du først lave dataene med egne hænder. I dette tilfælde skal du bruge enten tyndt galvaniseret stål, skåret i strimler eller aluminiumtråd PTPZH. Længden af ​​hver hæfteklammer skal være fra 6 til 7 cm. Du skal skære materialet i passende stykker, og derefter bor et passende hul i midten af ​​hver. Så er alt simpelt - væggen er boret på passende steder, hvorefter en dowel er kørt ind og en "hurtig installation" er lavet. Du kan også hamre klammerne i med negle, hvis de er monteret på trævægge.

Ulemperne ved denne metode er den lange forberedelse af improviserede beslag, sandsynligheden for skader på lederisoleringen (hvis der anvendes galvaniserede stålstrimler) og det mulige udseende af røde pletter på tapetet, hvis stålet begynder at oxidere. Vi anbefaler ikke at bruge denne indstilling, hvis du skal rette kablet i væggen under gipset, fordi der er mere moderne og praktiske måder at installere på. Det er rimeligt at bruge hæfteklammerne for at fastgøre systemets varmekabel til det opvarmede gulv.

Forsamlingssted

Nå, den sidste, en af ​​de moderne muligheder, der gør det muligt at fastgøre ledningen til en flise eller møbler (for eksempel et bord), er at bruge samlingssteder med en selvklæbende side. Det er helt ret simpelt, så det er ikke engang fornuftigt at forklare essensen af ​​vedhæftet fil. Du kan se installationsstederne på billedet:

Det er alle måder at fastsætte ledninger og kabler på væggen. Som du ser, er der en bred vifte af fastgørelsesanordninger, der giver dig mulighed for at vælge den mest egnede mulighed for forskellige brugsbetingelser.

Måder at fastgøre kablet

Hej, i denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du vedhæfter kablet til væggen og loftet.

Der er to typer ledninger: åbne og skjulte, og for hver type kan du vælge en bestemt metode til fastgørelse af ledninger til væggen. Nedenfor overvejer vi i detaljer alle eksisterende fastgørelsesmetoder, samt fordele og ulemper ved hver af dem.

Udendørs ledninger

Til installation af åbne elektriske ledninger monteres kablet på færdige vægge med dekorative trimmer. Ofte anvendes denne type elektrisk installation i træhuse og bygninger på sommerhuse samt i garager. Tilslutning af ledningerne direkte til væggene ved hjælp af følgende enheder - kabelkanaler, klip eller specielle porcelænisolatorer. Lad os se nærmere på hvert af disse materialer.

Kabelkanaler

I dag er brugen af ​​specielle plastkanaler til fastgørelse af ledninger og kabler udbredt. For det første har kabelkanalerne en lav pris, og for det andet ser de pæne ud, og vigtigst af alt kan du lave flere ledninger på ét sted. Til selvinstallation af ledninger i kabelkanalerne behøver du kun at fastgøre plastikboksen på væggen ved hjælp af selvdrejende skruer. Fabrikanten producerer også specialiserede forbindelser til fastgørelse af flere kabler i en linje. Når du har fastgjort kabelkanalen, skal du sætte alle kabler i den og lukke frontdækslet ved blot at låse den.

Lær hvordan du reparerer kabelkanalen til loftet og til væggen ved at klikke på linket!

PVC plastrør og bølgepap

Rør og korrugeringer til at trække ledninger i dem fås i følgende størrelser: 16 20 25 32 40 50 mm. De er designet til at beskytte elektriske ledninger og kabler mod mekanisk beskadigelse på reparations- og vedligeholdelsesstadiet samt nødvendige for brandsikkerhed.

PVC-røret og det bølgede rør fastgøres ved hjælp af klip og jernbeslag af samme størrelse.

For at strække kablet VVGNG 3x1.5 til en længde på 1 meter, skal du have en korrugering 16 diametre og klip på 16. Mål den ønskede længde af det korrugerede rør og skær det med en kniv, indenfor skal der være ståltråd. Derefter fastgøres en ende af ståltråden til kablet VVGng 3x1.5, og den anden ende af den faste fastgørelse (varmeledning mv.).

Spænd ståltråden fra kabelsiden, og hold korrugeringen, træk fremad, og kablet begynder at stramme indad. Når kablet forlader den anden ende af det korrugerede rør, kan ståltråden afskæres.

For kabler af en anden sektion skal du vælge en korrugering, så kablet let kan gå indad og ikke bryde det, men hvis det sker, skal du forbinde to stykker og pakke med tape (efter stramning af kablet).

Ved brug af PVC-rør med en længde på mere end 10 meter skal du anvende ståltråd 2 mm eller 3 mm, og stram det inden i røret (efter installation af hele ruten). For at lave en vinkel eller omgå en forhindring, brug en korrugering og koblinger af samme størrelse. Tilslutning af rør indbyrdes er også nødvendig.

Klip og jernbøjler

Brug af klip eller beslag til fastgørelse af ledninger er kun egnet til ledninger i PVC-plastrør eller i bølgepap. Jernbeslag bruges, når det er nødvendigt at fastgøre en tung sektion, da Klipet må ikke stå.

Fastgørelsen af ​​klip er hurtigere end hæfteklammer, da vi ved montering af tre rør eller korrugeringer skal lave huller til hver beslag og kun for tre klip, kun to huller siden klip kan sammenkobles.

Klemmer og jernbeslag producerer forskellige diametre på 16 20 25 32 40 50 mm.

 1. Bestem diameteren af ​​de nødvendige klip (så ledningen frit kan passere ind i røret eller korrugeringen)
 2. For eksempel, 20mm klip, tag og tilslut dem i fem stykker (bemærk at klipene kan forbindes mellem helt forskellige diametre, sige 20mm, derefter 16, 25, 20 osv.)

 • Tag dette emne og læn det mod loftet, med en blyant gøre tre streger modsat de ekstreme og centrale klip, og så bor dem med en perforator.
 • Drive dowel stik i loftet og fastgør klip med skruer.
 • For at fastgøre det korrugerede rør på en afstand på 1 meter eller mere, må afstanden mellem klipene ikke være mere end 60 cm (sørg for, at korrugeringen ikke siver mellem klip) Afstanden til klipene til montering af PVC-rør er ikke mere end 1 meter.

  Når du installerer en linje af PVC-rør eller korrugeringer, kan du bruge klip kombineret med stik.

  Neglebøjler

  Denne type montering er ikke egnet til montering af et kabel med stort tværsnit, de bruges normalt til montering af tv- og telefonkabler samt linjer fra internettet.

  Skjulte ledninger

  Denne metode til montering af elektriske ledninger udføres i rillerne, så væggen er dækket med gipsmørtel, kablet kan også fastgøres uden indlejring i strob, men gipsforbruget vil da stige. I panelets vægge foregår ledninger i specielle kanaler inde i væggene og loftet, fyldt med beton i anlægget.

  Dowel clamps

  Dowel-clamp er et plastfiksemiddel, der kan bruges til at fastgøre kablet på forskellige overflader: beton, mursten, skumblok, luftbetonblok.

  Dowel clamps producerer følgende størrelser: 5-10, 11-18, 19-25.

  Eksempel på kabelfastgørelse VVGNG 3x1.5 dowel-klemme i rillen eller uden

  1. Tag en punch med en 6 mm boremaskine og bor huller i væg eller loft med et trin på 30 cm fra hinanden
  2. Ret kablet så det ligger fladt på væggen uden drejninger og folder.
  3. Tag en dowel-clamp størrelse 5-10
  4. Fastgør kablet til væggen med et slips.

  Hurtigtørrende opløsning

  Denne løsning omfatter gipsplaster, alabaster. Det er kun muligt at anvende løsningen til fastgørelse af kabler i vægportene siden i andre tilfælde er det ikke tilrådeligt.

  Metoden til fastgørelse af ledningerne i strobbe alabaster

  1. Forbered et kabel af det krævede tværsnit
  2. Knead en lille løsning
  3. Læg kablet i rillen og læg en alabast i strob i 40 cm trin med en spatel.

  Hjemmelavede hæfteklammer

  Disse beslag kan laves af et fladt 2-ledet kabel, en kabelkerne eller en blik af kaffe. Ved hjælp af parenteser kan du ordne en stor bund af kabelrute.

  Eksempel på kabelfastgørelse VVGNG 3x1.5 med 2-core kabel:

  1. Skær 2 kernekabel med 7 centimeter
  2. Lav en puncher med et 6 mm borehul i rillen i 40 cm trin
  3. Hammer i stikhullerne
  4. Fastgør kabelens snitbånd i sporet ved at skrue skruerne gennem midten af ​​2-core-kablet i stikket
  5. Rett kablet, der skal lægges, og fastgør det med et 2-ledet kabel

  For at bruge i stedet for et 2-leder kabel en kobberleder 1,5 mm, skal du lave alle de samme punkter undtagen den 4. og i stedet for at dreje kernen på skruen og skru den i korken.

  Tak for din opmærksomhed!

  Hvis du har noget at tilføje, eller du kan dele din oplevelse, skal du sørge for at skrive en kommentar.

  Hjalp denne artikel dig?

  Bedømmelse: 4.6 ud af 5 (15 stemmer) Tweet Følg @twitterdev

  Fastgørings- og kabelbeslag

  Ved konstruktion eller reparation af ledninger er det nødvendigt at installere ledninger og kabler. Også, hvis du har brug for at installere et kraftfuldt nyt husholdningsapparat, skal du også trække en separat linje fra tavlen. Under alle omstændigheder skal du på en eller anden måde montere ledningerne på væggene eller i loftet. Hvad kan der være fastgørelse af kablet for hvert af disse tilfælde, og vi vil fortsætte med at forstå.

  Generelle regler

  Med skjult eller åben kabelinstallation, indendørs eller udendørs, er der nogle generelle regler:

  • Den optimale afstand mellem fastgørelseselementer - 40-50 cm.
  • Hvis der anvendes selvskærende skruer, skruer, dowels, drejer de mod stopet - så at den udragende hætte ikke beskadiger isolationen.
  • Kablet er lagt jævnt uden bølger. Hvis du har brug for et lager, placeres det på det mindst synlige sted.

  Læg kabel fortrinsvis i en lige linje - lodret eller vandret.

  I princippet er anbefalingerne alle. De er alsidige og ukomplicerede. Afstanden kan reduceres om nødvendigt. F.eks. På sporets omdrejninger er fastgørelsesanordningerne installeret på kort afstand fra bøjningens sted - 5-10 cm. Opgaven er at sikre en sikker pasform og forhindre sagning.

  Metoder til fastgørelse til forskellige overflader

  Vægge og lofter er lavet af forskellige materialer med forskellig struktur og tæthed. Afhængig af denne egenskab ændres monteringsmetoden:

  • Tæt - træ i enhver form, gips og bløde gipsmørtel (herunder gips). Et søm eller en selvlukkende skrue passer perfekt til alle disse materialer. I nogle spånplader, OSB og nogle andre - er det bedre at forborre et hul med en lidt mindre diameter end en selvdrejende skrue og derefter skrue den ind. Negle hammer ofte straks uden forudgående boring.

  Skruer er skruet ind i træet og dets produkter. Kun til fastgørelse af kablet er det bedre at tage dem med en flad hætte

 • Fast stof. Denne kategori af materialer omfatter mursten, beton, beklædningsgenstande, cement. I dem, selv med et forboret hul, må du ikke dreje skruen. For sådanne materialer skal du bruge dowel-negle (de kaldes også dowels). Det er en fastgørelse bestående af to dele - en plastikdåse og en metal (undertiden plastisk) skrue. I sådanne tilfælde bores et hul med en borediameter, der er lig med eller lidt mindre end diameteren af ​​dybden, i materialet. En plastikhætte indsættes i hullet. Dens øverste kant skal være flush med overfladen (hvis det er nødvendigt, kan du trykke et par gange med en hammer til niveau eller afskære overskuddet med en skarp kniv). Derefter fastgøres et fastgørelseselement (plade, klemme osv.), Som er fastgjort til den indsatte dowel med en skrue.

 • Tynd eller blød. Dette er plast, gipsvæg, fiberboard, luftbeton, skumbeton mv. De holder ikke de sædvanlige fastgørere, vi har brug for en speciel, som har en udvidet "tilbage" -del. Det har et stort område af støtte, som følge af hvilke fastgørelsesanordninger kan holdes. Nogle eksempler på sådanne fastgørelsesdele (paraply, dowel-butterfly og dowel med en boremaskine) er præsenteret på billedet.

  For at fastgøre kablet til tynde vægge har du brug for specielle fastgørelsesdele.

  Faktisk er det alle overflader, der er fundet inde i huset, når du lægger ledningerne. Men nogle gange er det nødvendigt at tilslutte et kabel til en stang, for eksempel når strømmen fra en stang til et hus strækker sig eller til et rør - når kablet stiger langs en brændbar væg.

  Til konkrete søjle

  Kablet er fastgjort til armeret beton søjle med lange plastik bånd af sort farve. De tjener omkring 5 år.

  Én måde at sænke kablet langs betonsøjlen

  Du kan bruge klemmer til at installere kloakerør, men du skal bore huller til dem, hvilket er meget vanskeligt. En anden mulighed - hvis der er en jordledning på stangen - en rund ledning med en diameter på 5-6 mm, kan den fastgøres med bånd til den. En anden mulighed er at lave metalstrimler på en stang - for at gøre noget som klemmer, og fastgør et kabel til dem.

  I et metalrør

  Hvis kablet går op på væggen af ​​huset i et metalrør, løber det simpelthen indenfor. Da der anvendes ret solide kabler til ekstern ledning, er stivheden normalt nok til at holde mere eller mindre inde i røret.

  Læg kablet i røret. Fastgør røret og kablet kun ved udgangen fra det til væggen

  Fra oven og neden er røret lukket med en slags kork (kan skæres ud af skumplast og derefter males med røret). Dette stik vil desuden fastsætte kabels position (tryk ikke på kanten), og så den ikke bevæger sig inde i røret, bliver den fastgjort til væggen ved udgangen fra den.

  Til tovet

  Til fastgørelse af kablet til kablet ved hjælp af specielle metal- og plastbøjler. De består af to dele - der er et hul til kablet og mere - til lægning af kabler.

  Kabelbøjler

  Hvilket er bedre - metal eller plast? Metal mere holdbar, men længere indstillet - du skal stramme skruen. Plastikene vil fungere i ca. 5 år, men de installeres hurtigt - "halen" trækkes ind i det tilsvarende hul, strammet. Det er alt sammen.

  Fastgørelsesanordninger til kabler og ledninger: typer og sorter

  Med panden type installation af elektriske ledninger og kabel kan anvendes samme typer af fastgørelsesanordninger. Det er valgt ud fra de eksisterende forhold, muligheder og smag af ejerne. Hovedopgaven er at sikre højkvalitetsfiksering og ikke forstyrre isoleringen enten under installation eller under yderligere arbejde og drift. Og typen af ​​vedhæftning er valgt blandt de mulige muligheder. Der er ganske få af dem - der er specielle der produceres til kabler, der er lånte fra andre områder, der er selvfremstillede.

  Kabelfiksering er mange

  Kabelklip

  Ved hjælp af klip kan du rette kablet på væggen, loftet, på gulvet. Må bare finde det rigtige design, og de er mange. Fastgør kablet med klip er en meget populær metode - det kan vise sig meget pænt og næsten umærkeligt. Dette er hvis du har til hensigt at åbne ledningerne.

  Klemmer til kabelinstallation er metal og plast, med forskellige former. De enkleste ser ud som en bue, som har huller til skruer eller dykker på den ene og den anden side. De er alle gode, men det kræver to huller at installere, hvilket tager meget tid.

  Der er en mulighed, der gør det muligt at modstå et brandgab ved installation af et strømkabel på brændbare overflader (i billedet til venstre). Denne fastgørelse er fastgjort med en skrue til overfladen. Det er godt, at hvis det er nødvendigt, kan du tilføje tråde til samme fiksering. Du behøver ikke at fjerne det, du skal skrue skruerne, der holder toppen af ​​klippet.

  Metal clips til fastgørelse af kabel

  Den tredje mulighed - en slags loop af metalstrimmel. For at installere det skal du først tage kablerne ind, derefter justere hullerne og rette dem på overfladen.

  Alle disse klip kan bruges både på væggen og i loftet. Men når der lægges et stort antal filamenter i loftet, er de ubelejlige - for mange huller er nødvendige til installation. De er lavet af metal, og nogle er derefter malet, så når fastgørelsesmidlet bliver brugt, skifter fastgørelseselementerne mindre.

  Montering på plastikklip

  Plastklip anvendes hovedsagelig til fastgørelse af kabler i bølgede slanger. Der er forskellige størrelser til forskellige korrugeringsdiametre. De kan installeres enten individuelt eller samlet i linjaler - til en mere præcis installation af store kabler af ledninger. Denne type klip anvendes primært til skjult strimmel, men hvis korrugeringen er lagt udenfor, er det mere bekvemt at løse det med deres hjælp.

  Dowel klip

  Dowel-clip er mere umærkelig under installationen. Dette er en buet stribe af plast med karakteristiske grene i enderne, som på grund af den elastiske kraft vil holde fastgørelseselementerne i væggen eller loftet. Formen af ​​disse produkter er til runde og flade kabler af forskellig størrelse. Men du kan ikke rette alvorlige kabler - de er ikke nok. Men meget omhyggeligt ser de på ledere af små sektioner, herunder tv, telefon og til internettet.

  Dowel-clips til kabler af forskellige former

  De installeres simpelthen: Et hul med en passende diameter er boret, en leder er indsat i klipset, enderne er gemt i hullet og indsat med kraft. Virkelig god mulighed - hurtigt monteret, du ser pænt ud. Anvendes hovedsagelig til åbne ledninger.

  Dowel screed

  En anden mulighed for hurtig fastgørelse af kabel - ankerstik. Den er lavet af ikke brændbare selvslukkende blødgørere, så du hurtigt kan montere kabelledninger. Den kan bruges både til åben og til den skjulte installation.

  Dowel-kobler - en hurtig og bekvem måde at sikre kablet på beton, mursten og andre overflader

  Der er en kobler med en aftagelig og en-delt lås. Aftagelig lås gør det muligt at ændre antallet af ledninger. Installationsmetode er det samme som for almindelige dowel. Forskellen er, at dowel er også plast her.

  Kabelbånd med dowel stand (PCB)

  En anden mulighed for hurtig installation. Den består af en dowel med gevind og en platform med en kobler fastgjort til den. Først er dowel installeret, en platform med en kobler er viklet på den. Ledninger er fastgjort til det færdige spor.

  KSP - kabel slips med monteringspude til dowel

  Materiale - ubrændbar blødgører, farvegrå, brugstemperatur - fra -45 ° C til + 85 ° C. Kan monteres på beton, mursten og træoverflader.

  Klip (hæfteklammer) med negle

  En god mulighed for at fastgøre kablet på tætte overflader - træ og dets derivater, gips. På siden af ​​plastikbeslaget er der et hul, hvori nellik er sat ind. Konsolets form er runde rektangulære ledere i forskellige former.

  Plastklammer med negle til åben kabelinstallation

  Fastgørelse af kablet med sådanne beslag er hurtigt og ikke slående. Ofte er der også små ledninger - fjernsyn, telefon, internet.

  U-formede hæfteklammer

  Selv de mindste bøjler og klip er stadig ret mærkbare. Der er en måde at gøre fastgørelseselementer næsten usynlige, i hvert fald i nogle tilfælde. I tilstedeværelsen af ​​en konstruktion hæftemaskine til træflader eller plastering ledninger og telefonkabler kan fastgøres med specielle beslag. De har lange ben og en afrundet ryg. Der er specielle hæfteklammer til montering af kablet med plastikstop (mellembillede). De tillader ikke at overføre ledningen, hvilket sker ved arbejde med konventionelle parenteser, hvis der udøves for meget stress på udløsermekanismen.

  Fastgørelseskabler med hæftemaskine og specialbeslag

  En god måde at høj hastighed - kun et klik på hæftegrebet og beslaget er allerede installeret. I en time kan du lave en anstændig optagelse. Et andet positivt punkt er, at fastgørelseselementerne næppe er mærkbare; ved demontering forbliver meget små huller i skoven, som også er praktisk talt usynlige. Med gips og spånplader er OSB noget sværere - skaden kan være mere, men de er stadig mindre mærkbare end fra negle, selv de mindste.

  Manglen på fastgørelseskabler med en hæftemaskine - væsentlige begrænsninger i størrelse. Sådanne hæfteklammer er ikke store. Maksimumsstørrelsen over bredden af ​​beslaget er 12,5 mm, og endda ikke i alle former. Dette er mere end nok til at installere telefon "nudler", internetkabel eller andre lignende ledere, men det er langt fra altid muligt at lave VVG eller NYM på denne måde. Desuden er isoleringen af ​​disse kabler mere stiv, hvilket kræver hyppigere installation af beslag.

  Fastgørelseselementer til strømlining af lederbundtet

  Det er ikke altid nødvendigt at fastgøre ledningerne permanent. I nogle tilfælde behøver du bare strømline bjælkerne - så de ikke er forvirrede. For eksempel passer normalt en betydelig mængde ledninger til skrivebordet. For at fikse dem stift til ingenting - efter et stykke tid kan der kræves ændringer, og fra de hamrede negle er der huller, som du ikke kan forkæle på bordet. Her til disse formål er der forskellige enheder. De omtales ofte som wire eller kabelholdere.

  Velcro kabel klip

  For eksempel, de samme parenteser, men af ​​en anden struktur. Til højre på billedet ovenfor ses et kabelklip, på bagsiden af ​​hvilket der er monteret dobbeltsidet tape. Til montering på møbler eller plastpaneler er dette meget praktisk - limen kan derefter vaskes, og overfladen forbliver intakt. I midten er den anden variant med samme idé, og til venstre er det såkaldte monteringssted til fastgørelse af kabelbånd. For det første er disse platforme fastgjort til overfladen - de har også en velcro på bagsiden. Så er bunden af ​​ledninger fastgjort til hullerne med en almindelig plastik slips. Ikke så praktisk og pænt (haler af plade stikker ud), men kan også bruges.

  Plastkabelholdere på bordet

  Nogle få muligheder for montering af den elektriske ledningsnet, som du ser på billedet ovenfor. Essensen er den samme, teknikken er anderledes.

  Kabelbakker - til skjult installation af store bundt

  Når belysningsapparatets loftbelysningsenhed skal lægge et stort antal ledninger, og de skal rette sig til loftet. Når det kommer til lejligheder, overlapper de oftest - en betonplade. At bore mange huller i den er hård og lang, og det er ikke meget lettere at fastsætte en til en eller i små grupper af ledninger. Her anvendes i sådanne tilfælde overheadkabler. De er normalt lavet af galvaniseret wire eller perforeret metal.

  Kabelbakker

  De er af forskellig størrelse, der findes flere forskellige typer fastgørelser - på pinde, der er fastgjort til loftet, på suspensioner af "T" eller "G" form.

  Installationsproceduren er som følger: Først monteres strukturen og monteres i loftet, så kabler kastes i den. Om ønsket kan de fastgøres med bånd til gitterene, men det er normalt ikke nødvendigt.

  Derudover er der metalbakker af perforeret og ikke-perforeret metal. Sidstnævnte er nødvendigt, når der lægges kabler inde i brændbare vægge - for eksempel i hushuse.

  Typer af metalkabelfælder

  De samme bakker kan bruges, når der lægges kabler i det underjordiske rum. Men så kan du bruge en perforeret version. Det vil også beskytte mod gnavere og utilsigtet skade.

  Hjemmelavede kabelarmaturer

  Mange fabrik armaturer har en relativt lav pris, men når der kræves hundredvis, er mængden betydelig. Og hvis ledningerne er skjult - det er f.eks. Nødvendigt at fastgøre kablet i porten, hvorfor begrænse de ekstra penge, hvis du kan gøre med improviserede midler. Dette gør det til et hjemmelavet kabelbeslag:

  • Strimler af tin + negle eller dowels - afhængig af væggenes materiale. Blæret er fortrinsvis galvaniseret, og det kan "ekstraheres" fra øl dåser. Den skæres i strimler med en tykkelse på 7-10 mm, der laves et hul i midten, hvorigennem et søm er indsat. Først fastgør fikserne langs ruten med en stigning på 60-100 cm, og klem derefter et kabel eller en ledning med tin strips. For at fastgøre kabeltilslutningen er det tilrådeligt at holde enderne i låsen.

  Eksempel på hjemmelavede kabelfastgørelsesanordninger

 • Fra galvaniseret metal, skåret i strimler med en tykkelse på ca. 1 cm, kan du lave en simpel U-formet beslag. Spik neglene i enderne, brug dem som sædvanlige parentes - greb lederen hver 50-80 cm. Kan bruges til at fastgøre ledninger til vægge og loft.

  Hvordan kan jeg sikre tråden med en stribe tin

 • Også tin strimmel kan bruges til at fastgøre kablet i en loop. Strimlen dækker kablet, hvorefter strimlen er fastgjort til væggen (se billedet til højre). Denne mulighed kan også bruges til at fastgøre lederne i rillen. Fra den sædvanlige udvendige montering vil den kun blive kendetegnet ved trin til fastgørelse af klip - de kan installeres sjældnere, da deres opgave er at holde kablerne, indtil opløsningen hærder, hvormed stroben er forseglet. På samme måde kan du reparere ledningerne i beskyttelseskappen - korrugering, rør osv. Kun strimler kræves længere og muligvis bredder - for en mere sikker pasform. En søm eller en selvlukkende skrue er egnet til træ, en dowel er nødvendig til mursten og beton.
 • Med værktøjer kan du reparere og bundle af ledninger. En længere stribe tin kan fastgøres flere ledere placeret i nærheden af ​​hinanden. Det er mere hensigtsmæssigt at anvende perforeret metal til dette (for eksempel monteringsophængninger til hævede lofter), men du kan også gøre med almindelige strimler af tin.

  Fastgørelse af kabler af ledninger

  Disse er de vigtigste typer af fastgørelsesanordninger til kabel, som kan laves manuelt. Der er sikkert andre muligheder - håndværkernes fantasi er uudtømmelig, men det er det mest almindelige.

  Fastgørelse til skjult pakning

  Hvis kablerne stables på reparationstrinnet, vil de ofte lægge sig ind i væggene, gulvet eller loftet. Da resultatet af arbejdet er usynligt, er der mindst lagt vægt på æstetik. Men der lægges stor vægt på pålidelighed og sikkerhed - adgang til omarbejde er meget, meget kompliceret. Derfor er armaturet til kablet, når det ligger inde i væggen, loftet, under gulvet valgt pålideligt. Disse kan være:

  • Skruer af enhver type - med dykker, monteringsplatforme mv.
  • Du kan vælge den passende størrelse for typen af ​​klip.
  • Lav en hjemmelavet hardware.

  Hvis du laver et gipspladerophæng, kan ledninger fastgøres til bøjler eller lægges indvendige profiler. Først når du installerer kablerne, må du ikke stable tæt på profilens væg - for ikke at beskadige under drift

  For at lægge store bundt af ledninger på loftet er mere bekvemt og hurtigere at bruge bakkerne, men du kan al den samme hardware. Det eneste der er dårligt er, at du skal bore mange huller til montering af fastgørelseselementer i beton eller mursten. Dette er især ubelejligt, når man arbejder på loftet. Hvor bedst at optimere arbejdet i dette tilfælde lidt lavere.

  Hvis der ikke er tale om falske vægge eller et færdigt gulv, under ledningerne danner de indrykning - spor. De sætter ledningerne i dem og dækker dem derefter med en løsning, og efterfølgende slutter de efterbehandling. Ud fra et æstetisk synspunkt er en ideel mulighed. Fra operationssynspunktet er det problematisk, da det er næsten umuligt at udskifte eller reparere ledninger uden at bryde vægge. Ikke desto mindre er ledningerne gjort på denne måde, og prøver bare at installere kabler af høj kvalitet og endda med en vis mængde strøm eller antal par.

  Lægning og fastgørelse af ledninger i porten

  Ifølge sikkerhedsreglerne i brændbare vægge (træ, panel og ramme) er kablet lagt i et ikke brændbart kappe eller i en metalbakke. Hvis vi taler om en ikke brændbar skal, så er det som regel et korrugeret rør lavet af plasticitet, der ikke understøtter brænding. I dette tilfælde er selve skallet fastgjort, inden i hvilket kablet er placeret. Dette påvirker ikke valget af monteringstype, men det påvirker udvælgelsen af ​​fikseringens størrelse - det er simpelthen nødvendigt, at klemmerne kan dække skallen.

  At lægge kabler inde i brændbare vægge er forbundet med vanskeligheder: kravene er meget stive. De kan laves i ramme- eller panelhuse, men i tømmer- eller tømmerhytter er det meget vanskeligt. Det er nødvendigt at lægge metalplader i væggene. I dette tilfælde er det nødvendigt at fjerne en stor mængde træ, hvilket ikke forbedrer den termiske ydeevne, og udseendet er ikke muligt at gøre det ideelle. Derfor trækker de i træhuse mere ofte til en åben metode til installation - over væggene.

  Fastgørelsesanordninger til åben kabellægning

  Når der lægges kablet udenfor, stilles der strengere krav til armaturet. Da alt i syne skal vælge de mest uhyggelige muligheder, eller omvendt, det mest dekorative som retro ledninger. Dette er et omfattende emne og beskrives detaljeret her. Andre muligheder:

  • Installation i kabelkanaler. Disse er plastikbrætter, der er fastgjort langs væggene. Ikke bedst i form af æstetikmetode, men hvis det er nødvendigt, lægger et stort antal ledninger i træhuse sig nok den billigste til at installere og praktisk i forhold til drift: altid fri adgang til udskiftning, reparation og modernisering.

  Du kan sætte ledningerne i kabelkanalerne

 • Bestilling af en række ledninger i specielle sokkler.
 • Brug af hæfteklammer fra hæftemaskinen. De mest uhyggelige fastgørelsesdele, der også installeres hurtigt.
 • Fastgørelse med hæfteklammer og klip malet i tone med kabel.
 • Der er et valg, men alle metoder er ikke ideelle, fordi alle beslutter sig selv for hvordan og med hvad man skal fastgøre kablet.

  Fastgør kabler til loftet

  Fastgørelse af kabler til loftet opstår hovedsageligt i enheden af ​​hængende lofter eller lofter lavet af plastpaneler og gips. I tilfælde af gipsplast er alt noget enklere: der er et system af suspensioner, som det er muligt at fastsætte ledningsnettet med plastikbånd. I andre tilfælde er alt noget sværere: Du skal bore et stort antal huller til fastgørelsesanordninger, fordi de bruger alle de samme klip og beslag, og for hver skal du installere en dowel (hvis loftet er lavet af en betonplade).

  Fastgørelse af kablet på loftet er tidskrævende.

  Du kan fremskynde installationen på flere måder:

  • Brug af kabelbakker (beskrevet ovenfor).
  • Vedhæftning af en række linjer til loftet hænger små ledningsnet til dem med plastikbånd.
  • Anvendes til fastgørelse af en lang perforeret metalstrimmel.

  Ledninger over strækloftet

  I dag vil jeg fortælle - hvordan man oplader ledningerne over strækloftet. Inden montering af det hængende loft skal ledninger dirigeres under det for at forbinde belysningen. Selvfølgelig kan du betale ekstra for wire tegning, men det vil ikke koste så billigt. Normalt er det 200 rubler til en lyspære, det vil sige, hvis du har 5 løg i loftet, så giver du desuden 1000 rubler. Ledningerne kan dog fortyndes selv, ikke så det er svært........

  Jeg vil gøre ledningerne på badeværelset. Jeg vil have 4 - spotlights, og derfor skal jeg fortyndes til 4 monteringer. Og de tre pærer jeg vil være placeret omkring omkredsen.

  Lad os først definere materialet.

  Så, vi har brug for. Tråd med 2 ledninger 2 * 0,75, da vi vil have GX-53 LED-pærer installeret, med en kapacitet på op til 8 W, er hver ledning nok til øjnene. Du vil have brug for en dowel - negle, 6 - 8 stykker, med en dimension på 6 * 40, du skal tilslutte ledningen til loftet. Har også brug for tape og perforator / hammerbor og pobeditovy boremaskine med en diameter på 6 mm og en længde på 10 cm. Foraene diskuterer behovet for korrugeringer til ledningen. Mange siger, at det er nødvendigt, mange omvendt, at det ikke behøver at blive lagt. Generelt besluttede jeg mig ikke for at gøre en korrugering, fordi jeg ikke er dens tilhænger, og mit kabel vil blive fastgjort til betonbunden, så selv om kablet overophedes, vil betonbasen tage del af temperaturen på sig selv. Bølgepapet det giver mening at lægge, når du vedhæfter kablet til træloftet, for at undgå brand, skal du være sikker på at isolere et sådant kabel. Hvis du ikke vil lægge kablet i korrugeringen, så kan du sætte NYM-kablet, jeg er sikker på det, det modstår alene ilden.

  Besluttet på materialet, så skal du lave en markering, hvor lamperne vil blive installeret

  Da jeg vil installere en R-90 cm brusekabine i mit badeværelse, besluttede jeg logisk at placere tre lyspærer over den, en halv cirkel. Jeg havde brug for at lave en halvcirkel R - 120 cm. Til dette skarede jeg en wire 120 cm lang, fastgjort en ende i et hjørne og sikrede en blyant i den anden ende og skitserede en halvcirkel R - 120 cm på loftet.

  Derefter delt jeg halvcirkel i halvdelen, det første centrale lys og de resterende halv sektorer også i halvt, to mere sidelamper. Således fik jeg lige afstande mellem lamperne. De sidste 4 pærer, der ikke ligger på en halvcirkel, er placeret i en lige linje med den centrale pære, her er et billede.

  Nu skal vi bore huller i fastgørelsesstedet. Vi tager en puncher / hammerbor, vi klemmer en boring, og vi borer.

  Når hullerne er lavet, skal du installere en dowel der - negle. Før du drejer dowel - sømmen i hullet, skal du skære de små dele af kablet og lave af dem beslag, der holder elkablet, det er meget enkelt, se på billedet.

  Nu stram dowel - neglene med dette mount, det er hvad der skete

  Det næste skridt er at skære tråden. Vi har en hovedstikkontakt, hvor en midlertidig pære vejer nøjagtigt til denne stikkontakt, og vi løser alle ledninger, forbindelsen er parallel, vi skærer ledningerne med en margen. Det vil sige, du har brug for 50 cm, klippe 70 cm, du kan altid afskære overskuddet, princippet fungerer bedre.

  Så, efter at alle ledninger er skåret, skal du forbinde dem, jeg gør alt på et twist. Her er kablet selv.

  Så forbinder jeg tidskablerne med kablet, jeg forkortede det til den ønskede størrelse og ryddet det.

  Når du har tilsluttet ledningen, skal du lukke båndet, og du skal lukke så tæt og tæt som muligt, hvis naboer kaster dig, skal vandet ikke komme til krydset.

  Desuden strækker vi ledningerne over loftet, fordelene ved vores fikseringer tillader det, ledningen drejer så tæt som muligt på betonbasen.

  Jeg hang et midlertidigt hus på en af ​​ledningerne for at få lyset på badeværelset. Generelt skal du kontrollere alle ledninger, hvis der ikke er multimeter, så kan du tjekke tidsindstillingen, el skal være på alle ledninger.

  Det er alt sammen, vores ledninger, der vil blive lavet over det nedhængte loft.

  Læs vores REMO-BLOG, der vil være mange flere interessante ting.

  8 måder at fastgøre kablet på væggen

  Udendørs ledninger

  For at foretage en åben elektrisk ledning er det nødvendigt at fastgøre kablet over den dekorative vægdekoration. Denne mulighed for ledninger anvendes som regel i træhuse og havebygninger, f.eks. I garagen eller hozblok. Kabler, klip eller specielle porcelænisolatorer kan bruges til at fastgøre ledninger til væggene. Overvej funktionerne i anvendelsen af ​​hver af mulighederne.

  Kabelkanaler

  I dag anvendes fastgørelsen af ​​ledninger og kabler i specielle plastkanaler oftest. Dette skyldes, at kabelkanaler har et attraktivt udseende, lave omkostninger og vigtigst af alt, de giver dig mulighed for hurtigt at rette en gruppe af ledere på ét sted. At montere uafhængigt ved hjælp af denne metode er det tilstrækkeligt at fastgøre plastikboksen på væggen med selvlukkende skruer.

  Hvis du har brug for at forbinde flere elementer i en linje, kan du bruge specielle tilslutninger fra producenten. Efter at kabelkanalen er fast, kan du sætte alle kabler ind i den og lukke frontdækslet (den er låst). Mere detaljeret, hvordan man fastgør kabelkanalen til en væg, fortalte vi i særskilt artikel.

  klip

  Fastgørelse af ledninger og kabler med klip anvendes kun, når ledninger installeres i rør, og også hvis lederen er yderligere beskyttet af et bølgepap. I dette tilfælde er ledninger til væg og loft meget enkel.

  Hvis overfladen er træ, er alt det, der er nødvendigt, at fastgøre klipset med skruer på træet. I betonvæggen eller i loftet skal du forborge hullerne med en perforator, derefter køre i dybden og derefter klare klipene selv. Hele installationsteknologien præsenteres visuelt i videoeksemplet:

  Forresten kan klip fikseres ikke kun indendørs, men også på gaden. Denne metode er egnet, hvis du beslutter dig for at udføre gadenes ledninger på cinderblokken eller murstenen af ​​bygninger.

  isolatorer

  Fastgøring af ledningerne til væggen på isolatoren bruges oftest ved montering af elektriske ledninger i et træhus og bad. For det første skal du reparere porcelænfatene selv, som er fastgjort til træpanelet eller tømmerhuset ved hjælp af selvlukkende skruer, så drej trådene i en stram bundle og send det til isolatoren som vist på billedet nedenfor:

  For ikke at dreje ledningerne selv, kan du købe en speciel antik ledning, som allerede er snoet. Sådan laver du retro ledninger med dine egne hænder, læs den relevante artikel.

  Neglebøjler

  Denne monteringsmetode er velegnet til tv- og telefonkabler samt en linje fra internettet. Der er flade og runde plastikbeslag, som nemt kan fastgøres til væggen ved hjælp af små pinde, der følger med sættet. Meget bekvem installationsmulighed, som bruges til ubemærket at holde kablet over bundkortet i et hus eller lejlighed.

  Skjulte ledninger

  Når du installerer elektriske ledninger på en skjult måde (i stroben under gipset), er der flere muligheder for at fastgøre ledninger og kabler til væggene. Overvej fra den mest enkle og effektive til den mindst bekvemme.

  Dowel clamps

  Dowel clamps, faktisk, som dowel-screed, er meget praktisk at bruge. Disse fastgørelsesanordninger har en lav pris og giver dig også mulighed for hurtigt at lave ledninger. Screeds, selvfølgelig, mere praktiske og alsidige, så vi anbefaler at vælge dem til fastgørelse af ledningerne i sporet. Alt der er nødvendigt er at bore et hul i en beton, mursten eller træoverflade, indsæt en speciel dowel-kobler ind i den og derefter køre i en speciel ekspansionsstift.

  Fastgør dowel-klemmen i væggen er endnu nemmere. Du skal bare bore et hul og derefter køre et slips i det som vist på billedet nedenfor. For at fastgøre kablet på gipsvæggen anbefaler vi at bruge en speciel dyvel sommerfugl, som allerede er skruet fast (andet billede).

  Forresten, hvis du allerede har kablet væggene, og du skal vedhæfte et andet kabel til det, kan du bruge almindelige plastikklemmer. Til montering på denne måde på gaden anbefales det at bruge sorte klemmer, der er modstandsdygtige over for ultraviolet stråling!

  Hurtigtørrende opløsning

  For hurtigt at montere ledninger og kabler i rillen, kan du bruge en hurtigtørrende løsning: alabaster eller gips. I dette tilfælde er du nødt til at handle skyndsomt, fordi Den klare løsning hærder meget hurtigt, og du har måske ikke tid til at rette hele det valgte område i væggen. Kablet skal som regel "frosne" i den forberedte strobe hver 40 cm som vist på billedet.

  Fordelen med denne metode til fastgørelse af ledningen er, at du ikke behøver at bruge mange penge på materialet, og du kan også gøre uden negle og uden at bore væggene. Den største ulempe er hurtig opløsning af opløsningen, derfor er det nødvendigt at fortynde gips eller alabaster i små mængder. Derudover vil det være meget svært at vedhæfte mere end to ledere til væggen.

  Hjemmelavede hæfteklammer

  Ved fastgørelse af kablet til væggen ved hjælp af beslag vil der være en pålidelig klibning af lederen, og det vil også gøre det muligt at fastgøre flere grupper af kabler på en rute. For at fastgøre ledningerne til beslagene skal du først lave dataene med egne hænder. I dette tilfælde skal du bruge enten tyndt galvaniseret stål, skåret i strimler eller aluminiumtråd PTPZH. Længden af ​​hver hæfteklammer skal være fra 6 til 7 cm. Du skal skære materialet i passende stykker, og derefter bor et passende hul i midten af ​​hver. Så er alt simpelt - væggen er boret på passende steder, hvorefter en dowel er kørt ind og en "hurtig installation" er lavet. Du kan også hamre klammerne i med negle, hvis de er monteret på trævægge.

  Ulemperne ved denne metode er den lange forberedelse af improviserede beslag, sandsynligheden for skader på lederisoleringen (hvis der anvendes galvaniserede stålstrimler) og det mulige udseende af røde pletter på tapetet, hvis stålet begynder at oxidere. Vi anbefaler ikke at bruge denne indstilling, hvis du skal rette kablet i væggen under gipset, fordi der er mere moderne og praktiske måder at installere på. Det er rimeligt at bruge hæfteklammerne for at fastgøre systemets varmekabel til det opvarmede gulv.

  Forsamlingssted

  Nå, den sidste, en af ​​de moderne muligheder, der gør det muligt at fastgøre ledningen til en flise eller møbler (for eksempel et bord), er at bruge samlingssteder med en selvklæbende side. Det er helt ret simpelt, så det er ikke engang fornuftigt at forklare essensen af ​​vedhæftet fil. Du kan se installationsstederne på billedet:

  Det er alle måder at fastsætte ledninger og kabler på væggen. Som du ser, er der en bred vifte af fastgørelsesanordninger, der giver dig mulighed for at vælge den mest egnede mulighed for forskellige brugsbetingelser.