Fastgørelsestag dækker til gipsvæg med egne hænder

Ofte for at udjævne væggene i lokalerne ved hjælp af gips. I dette tilfælde er det for ham nødvendigt at vedhæfte alle de nødvendige elementer i indretningen. I denne artikel vil vi se på, hvordan du laver loftet på hjørnet til gipsvæggen.

Kom i gang

Først og fremmest skal du bestemme, hvilke værktøjer du skal arbejde. Ifølge eksperter er det sikkert og bekvemt at montere bjergene på gipsvæggen ved hjælp af en dolk "sommerfugl".

I forvejen skal du forberede en stige eller afføring, som vil være bæredygtig, fordi arbejdet vil blive udført i højden.

Udover stigen og sommerfuglen skal du arbejde:

 1. Beskyttelsesbriller af plast (således at gips og betonfliser ikke falder i øjnene).
 2. Puncheren med boret.
 3. Nedstryger.
 4. Roulette.
 5. Hammeren er lille.
 6. Tang.
 7. Skruetrækkere i sættet.
 8. Konstruktionsniveau.
 9. Blyant eller markør
 10. Kontroller firkantet.
 11. Dowel til gipsvæg.

Hvad angår dowels til gipsvæg, er de forskellige. Overvej de mest hensigtsmæssige muligheder:

 1. "Butterfly" - den mest populære version af dowel. Efter skruen i en skrue ind i den åbner dowel'en fra bagsiden af ​​gipspladen, fastgør skruen fast.
 2. "Paraply" -princippet i sit arbejde ligner den sædvanlige paraply. Når i rummet mellem gipspladen og væggen, er det udvidet i en paraply formular, hvilket øger belastningen applikationsområde på gipsplader.
 3. Dowel "Molly". Dens design ligner en dyvel sommerfugl. Men i sidstnævnte afsløres kun to vinger, og i dette tilfælde fra 4 til 8 elementer. På grund af dette fordeles belastningen over et stort område. Disse elementer er i stand til at modstå 40-45 kg vægt.
 4. Dyvel skrue kan let vrides til en plade drywall med en skruetrækker, der er forborede huller i arket behøver ikke at.

Hvis det er planlagt at placere gardiner med betydelig vægt på cornice, anbefales det at bruge ankerbolte. I et sådant tilfælde kræver det bore en pilot boring af gips og væggen 5 cm. Det vil sige, skal ankeret være af en sådan længde, at være nok til en tykkelse på gipsplade, rummet mellem pladen og væggen, plus længden af ​​åbningen i væggen.

Monteringsalgoritme

 1. Først skal du bestemme placeringen af ​​tagskægget. Det kan være en mur, et loft eller mellemrummet mellem to vægge. Det er nødvendigt at kontrollere, om tagene ikke vil være en hindring for at åbne vinduet. Det anbefales at placere det over vinduet med 10-15 cm.
 2. Efter bestemmelse af højden, tag niveauet og linjalen, hvorigennem trække linjen. Til venstre og højre side af vinduet markeres de områder, hvor beslagene skal fastgøres.
 3. Fastgør beslagene. De skal fastgøres så tæt som muligt og udjævnes i længden.
 4. Når tagene er fastgjort til loftet, er de steder, hvor beslagene fastgøres, markeret med samme afstand fra vinduet (15-20 cm). Brackets, de skal være justeret med vinduet, for den rigtige placering af gardinerne.
 5. Før du monterer tagene mellem væggene, skal du måle den nødvendige afstand med en linjal fra væggen til hjørnet og fra loftet til vinduet. Dernæst markerer en blyant eller markør fastgørelsespunkterne på beslagene, som vil holde tagene.
 6. Monter cornice på hjørnerne produceret på samme måde. Denne mulighed vil se lidt værre ud end resten, men for en tung cornice er dette den bedste løsning på grund af den høje styrke af sådanne fastgørelsesdele.
 7. For at maskere fastgørelsen af ​​gardiner, er det muligt at installere en lambrequin om nødvendigt. Med sin lave vægt kan den monteres på cornice brackets med ekstra bøjler. Det er muligt at forsigtigt forsegle lambrequin fra enderne og bøje den mod væggen.
 8. Fiks derefter gardinerne eller tylen. Glatte folder af gardiner kan opnås ved at placere ringene i en afstand af 10 centimeter fra hinanden.

Typer af installation

Der er tre hovedmuligheder for montering af tagbøjlerne. Hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Af denne grund bør du undersøge hver for at vælge den mest hensigtsmæssige i dit særlige tilfælde.

Mulighed 1: styrkelse af fundamentet

Denne type installation er velegnet, hvis loftet endnu ikke er lavet, eller når rammen er klar, men ikke beklædt. På steder med fastgørelse af tagskæggene i dette tilfælde er det nødvendigt at forstærke overfladen indefra ved hjælp af ethvert egnet element.

Som sådan et element er en af ​​to muligheder grundlæggende valgt:

 1. Fastgørelse træ tømmer langs strukturen. Dens tykkelse kan svare til 30 cm eller overstige denne figur. Fastgørelsesstedet for en stang kan være et loft eller en væg, det er også muligt at bruge bøjler til fastgørelse. Den grundlæggende regel er, at du skal have et solidt fundament for hele længden af ​​vinduet. På et sådant tømmer uden problemer fastsætter tagene. Gipsvæg fix skruer på træet. Denne mulighed er ret pålidelig.
 2. Brug som profiloverfladeforstærkning til gipsvæg. Det vil sige, et yderligere element tilføjes langs taggrænsen. Det skal placeres på det rigtige sted, og fastgør tagene med metalskruer. Valgfri vedhæftning af dette ekstra element til rammen. Det kan fastsættes med suspensioner.

Denne mulighed er meget enkel - når skruen skrues fast, er strukturen fastgjort. Men i tilfælde af allerede færdig installation af gipsvæg vil overfladen ikke kunne styrke. Af denne grund er denne indstilling ikke egnet til alle, fordi fastgørelsen af ​​cornice i de fleste tilfælde menes at være klar, når reparationen er afsluttet.

2 mulighed: anvendelse af dowel butterfly

Butterflyen kan bruges i slutningen af ​​reparationen. Som tidligere nævnt åbner den på bagsiden af ​​et gipsvæg, der fastgør strukturen. En sådan dowel kan klare op til 16 kg vægt, det vil sige, det er en ret pålidelig version af fastgørelseselementer.

Før du installerer med en dyvel sommerfugl, skal du montere tagskægget, så det skal fastgøres til overfladen og indstilles nøjagtigt i forhold til væggene. Derefter placeres en blyantmarkering for fremtidige armaturer. Det anbefales at forlade 60 cm mellem fastgørelserne.

Huller med en boremaskine simpelthen og hurtigt borer. Værktøjet skal holdes lodret for at undgå skæv eller skiftede huller.

For at undgå dannelsen af ​​en stor mængde skrald i rummet, når du borer, kan du bære en glasboremaskine. Det er denne slags liv hack, som moderne håndværkere bruger.

For at installere dyvel sommerfuglene skal du presse sine flige og sætte dybden ind i hullet, indtil den stopper. Dernæst tag en hammer og let manipulere element. Skruen kan skrues helt med en skruetrækker eller en boremaskine.

At fastgøre tagskæggene på en sådan måde har brug for sammen. En person holder den, og den anden snor fastgørelserne.

På den sidste fase af arbejdet sættes stik på den vedhæftede struktur, som vil skjule fastgørelsespunkterne.

Til noten: I tilfælde af fastgørelse af en meget tung cornice kan du ikke bruge metalplaster, men metal. De koster mere, men fastgøres mere pålideligt, og installationen adskiller sig ikke fra ovenstående.

3 variant: Anvendelse af Driva dowel

Denne type kaldes bygherrer "gulerod" på grund af den tilsvarende form. Overvej hovedtyperne af sådanne produkter:

 1. Kegleformet dowel har en bred tråd. Den indvendige del er repræsenteret af et hulrum, hvor skruen skrues fast. Prisen på sådanne produkter er mere end overkommelig, mens fastgørelse med deres hjælp er pålidelig.
 2. Plastelement med en borekrone. For ham er der ingen grund til at lave huller, han håndterer selvstændig denne opgave i skruen. Men hvis du rammer en metalprofil, skal du stadig bore et hul.
 3. Dækken "Driva" af metal - nem at bruge på grund af tilstedeværelsen i bore design. Fastgørelse med det viser sig mere pålidelig.

Fastgør tagpladerne ved hjælp af et af de præsenterede elementer som følger:

 1. Saml tagskægget og sæt det på overfladen af ​​loftet så smidigt som muligt. Markér hullernes steder.
 2. Ved brug af konventionelle dowels forborer de huller med en 7 mm boremaskine. Hvis der anvendes dowels med en borekrone, sættes de på en skruetrækker eller skruetrækker og skrues på det rigtige sted. Stærkt tryk, når man skruer, er ikke det værd, hvilket er fyldt med materielle skader.
 3. Yderligere ind i hullerne i dowels skruede skruer. Cornice er fastgjort og sikret med 4 skruer med 30 mm.

Anvendelse af lim som en fastgørelse af tagene

Brugen af ​​denne mulighed er mulig, hvis cornice der skal fastgøres er polyurethan eller lavet af polyvinylchlorid, det vil sige det udfører en dekorativ funktion.

Faser af et sådant arbejde er som følger:

 1. Limvalg. Plastloft cornice anbefales at fiksere med akrylbaseret lim eller med "fastspændingsspik" monteringslim (mere foretrukket indstilling).
 2. Rengøring af gipspladens overflade og belægning med en primer, hvor tagene skal fastgøres.
 3. Påføring af lim til corniceen, påføring og presning på loftet eller væggen. Efter limet tørrer konstruktionen godt.

For tunge gardiner er den foreslåede mulighed ikke egnet.

Oprettelse af en niche under tagene

Når du planlægger tagskægget på forhånd, kan du gøre det gemt. Til dette skal rammen bygges med en niche langs et vindue med en bredde på 30 cm. Strukturen kan være skjult i den. Gardiner i dette tilfælde vil se meget attraktivt på grund af manglende synlighed af stedet for deres vedhæftning.

Ved nichen i dette tilfælde menes hulrummet, hvor lamellerne eller skinnebjælken bliver fastgjort. Dette er en god mulighed ved montering af et hæftet loft, eller når kasser er lavet af gipsvæg, hvor lysene er placeret.

Overvej en trinvis procedure for en sådan installation:

 1. Loft og vægge markere. Dybden af ​​udsparingen skal opfylde niveauet af loftet, og bredden være ca. 30 cm. For at guide skinner eller dækstørrelse der vil blive anvendt til udvælgelse af design størrelse. Det er nødvendigt, at den skjulte kronkage ikke viser sig at være for stor, eller omvendt for tæt.
 2. Styret af markeringer til loftankrene er fastgjort til loftet i form af bogstavet P af galvaniseret stål.
 3. På den vandrette del af profilen er fastgjort vertikale segmenter fastgjort på væggene eller skruet til startpladen.
 4. Fastgør bundstangen til profilens vertikale dele.
 5. Ved hjælp af sektioner af rammen er nicherammen fastgjort til rammen af ​​det hængende loft.
 6. Efter installation af understøtningsstrukturer er færdiggjort, monteres gipsplader. De er skåret til den ønskede størrelse og fastgjort til profilen af ​​specielle skruer med en boremaskine.
 7. Den kappede konstruktion er forseglet med kitt og malede eller limet med tapet.
 8. I det færdige gipsplader niche sætte dækket til fastgørelse af gardiner og hængende gardiner.

konklusion

Fastgør cornice til gipsvæggen kan være forskellige muligheder. Forskellige typer af teknologi kan bruges i forhold til både loftet og væggene. Desuden er sidstnævnte mulighed mere foretrukket, da vægmaterialet sædvanligvis er tykkere, hvilket betyder, at det vil være i stand til at modstå en stor belastning.

I det tilfælde, hvor reparationen lige er begyndt, og loftets design endnu ikke er klar, kan du styrke basen med et ekstra element eller bygge en niche til corniceen, hvilket vil være en meget original beslutning.

Sådan fastgøres tagene til gipsvæggen. Monteringsmetoder. At lave en niche under tagene

Spørgsmålet om, hvordan man hænger cornice på et gipsvæg ark opstår ofte uventet: pludselig viser det sig, at der ikke er et solidt fundament for en tilsyneladende pålidelig hud, og GCR-arket selv kollapser under belastning.

I en sådan situation må vi ty til små tricks, hvoraf nogle beskriver vi i vores artikel.

Forskellige teknologier bruges til sikkert at fastsætte væg- eller loftkornet.

Monteringsmetoder

Til dekorative hjørner

Svaret på spørgsmålet om, hvordan man klipper fligene på et gipsark, afhænger helt af den oprindelige situation. Nogle gange kan problemet løses om få minutter, og i nogle tilfælde skal du enten foretage en omfattende genopbygning af dækningsområdet eller nægte at installere loftkanten til væggen (eller omvendt, hvis du har vægge justeret og loftet ikke er).

Du kan holde nogen dekorative taggrunde

Den nemmeste måde at hænge et dekorativt tag på af polyurethan eller polyvinylchlorid.

Sådanne konstruktioner kendetegnes af en relativt lille masse, og derfor er de ikke dårligt fastgjort ved hjælp af lim:

 • Panelerne i loftet taggrene er trimmet for at passe størrelsen af ​​rummet, idet der lægges særlig vægt på sammenføjning af hjørner. Til dette er det tilrådeligt at bruge en gryde, der giver præcis trimning eller at bruge mønstre af pap.
 • Overflade gipsvæg behandlet primer til loftet, hvilket forbedrer adhæsionen til klæbemassen.
 • Påfør lim til corniceen, tryk derefter på delen til væggen (eller til væggen og til loftet). Efter limens tørring opretholdes konstruktionen ganske sikkert.

Når du bruger et pant

Hvis du tænker på, hvordan du løser cornice til gipsvæg, inden du begynder at arbejde på væg- og loftbeklædning, så er den nemmeste vej ud af situationen at installere et realkreditlån:

 • Først bestemmer vi, hvor den hængslede struktur vil blive monteret.
 • Vi tager en træbjælke med en tykkelse på mindst 30 mm, behandles med fugtighedsbestandige imprægneringer og fastgøres til hovedvæggen eller loftet ved hjælp af ankre.

Tip!
Det er bedst at vælge tykkelsen af ​​tømmeret på en sådan måde, at afstanden mellem kanten og GCR-arket installeret på toppen er minimal.
Så, når hængende strukturer, vil kappen ikke sagge.

Foto pantelbjælker

 • Derefter udfører vi overfladebelægning, og vi må ikke glemme fastgørelsespunktet på den indlejrede stråle på gipsvæggen.
 • Vi anvender tagdugene til gardiner til den kappede overflade og fikser dem med træskruer. I dette tilfælde bruger vi fastgørelsesdele, hvis længde er tilstrækkelig til at passere gipspladen og fastgøre i pantematerialet.

Ved brug af specielle fastgørelsesdele

Hvis spørgsmålet om, hvordan du klipper fligene til gipspladens overflade, opstod efter færdiggørelsen af ​​kappen, skal du bruge speciel hardware. Deres pris er lidt højere end standardfastgørelseselementer, men designfunktionerne gør det muligt at fastgøre selv tilstrækkeligt tunge genstande på gipsvæggen.

Foto illustrerer princippet om dyvel sommerfugle

Ved installation anvendes følgende elementer:

 • Fastgørelsesanordning, som er en metalskrue med plasthylster.
 • Ved montering er muffen indsat i hullet, der tidligere var boret i gipsplade, og derefter fastgjort med en låseskrue.
 • Når metalstoppet strammes, åbnes dele af plastmuffen i form af to knive (dermed navnet), der presses mod huden indefra.
 • Produktet har et lignende design, men når det er skruet ind, åbnes muffen ikke med to, men med fire eller otte elementer (afhængigt af størrelsen).
 • I dette tilfælde presses de åbne dele mod huset, ikke kun forhindrer fikseren i at falde ud, men også ensartet fordeler belastningen over et tilstrækkeligt stort område.
 • Fastgørelsen består af to dele - en plastikskrue med en spiral tråd med stor diameter og en metal låseskrue.
 • Ved montering af fastgørelsesorganet skrues først polymerhinden i starthullet, som derefter åbner indvendigt med en metalstop.

Anvendelsen af ​​specielle fastgørelsesanordninger gør det muligt at installere en let gardinstang til tyl eller gardiner direkte på gipspladens foring.

Vær opmærksom!
Hvis vi skal reparere tunge gardiner på en massiv holder, så er det bedre at ikke risikere det - alligevel vil soklen under belastning begynde at smuldre, og skråningerne løsnes først og derefter falder.

Niche under tagene

Skjulte tagskærme til gipsplade gardiner i form af et loft niche

Der er en anden mulighed, der giver dig mulighed for at maskere fastgørelsesstedet til gardiner. Til dette formål er en niche til cornice lavet på loftet, hvilket er et hulrum til fastgørelse af skinner eller hængende dæk. Et sådant design er som regel udstyret med installation af et ophængt loft, eller når der opstilles kasser med gipsplader for at belyse rummet omkring omkredsen.

Installationsvejledning vil være ret simpelt:

 • Først anvender vi markeringer på loftet og vægge. Typisk er nichens bredde ca. 30 cm, og dybden svarer til niveauet for det hængende loft.

Tip!
Inden du laver en gardinstang til gipsgardiner, er det værd at måle de tilgængelige dæk eller lameller, og vælg strukturens dimensioner på baggrund af disse oplysninger.
For stor og for tæt skjult cornice ser ikke særlig attraktiv ud.

 • Ved at markere loftet ved hjælp af forankre, fastgør den startformede U-formet profil af galvaniseret stål.

Stålrammens struktur

 • Vi fastgør vertikale segmenter til den vandrette del af profilen, som vi enten fastsætter på væggene eller (hvis den leveres af konstruktionen) ved blot at skrue til startpladen.
 • Vi fastgør den nederste stang til de vertikale dele.
 • Vi forbinder rammen for den fremtidige niche med rammen af ​​det hængende loft ved hjælp af profilsektioner.

Tip!
Hvis vandrette lameller på vægmonteringer vil blive brugt til hængende gardiner, så skal de monteres på dette stadium, for da vil du ikke være i stand til at komme til væggen på grund af beklædningen.

Gipsrammehus

 • Når understøttende strukturer er klar, fortsæt til installationen af ​​gipsvæg. Ark skåret i størrelse, fastgjort til profilen ved hjælp af specielle skruer med en boremaskine.
 • Kappe konstruktion shpaklyuem, særlig opmærksomhed på fastgørelsesdele med hætter, så male eller pasta over tapetet.

Nu er vores gipsvægs niche klar. Vi kan kun vedhæfte et loft til loftet for at fastgøre gardinerne og hænge gardinerne til de kroge eller tøjnåle, der er monteret på det.

konklusion

Når man læser ovenstående anbefalinger, bliver det klart, at der er flere måder at besvare spørgsmålet om, hvordan man fastsætter loftet for gardiner til gipsvæg. Nogle gange vil det være nok for os at købe en passende lim, og nogle gange (som det er tilfældet med installationen af ​​et skjult fastgørelsesanlæg), skal vi helt omslutte kappesignalet.

Men i noget, selv det sværeste tilfælde, kan problemet løses, og ovenstående tips samt oplysningerne i videoen i denne artikel vil hjælpe dig.

Sådan fastgøres takkanten - fastgørelsesmetoder: til loftet, på beslagene, til gipspladen, til væggen og på stretchkassen

Hjem / Installation, Reparation, Vedligeholdelse / Reparationsarbejder / Sådan repareres cornice til gardiner til gipsplankloftet?

Efter den vigtigste reparation i værelset er afsluttet, kan du fortsætte til udsmykningen.

Og på dette tidspunkt er det nødvendigt at montere taggafler til gardiner. Hvis en vægmodel er valgt, eller loftet forbliver uændret - beton, så er der ingen problemer. Men hvis bygningen af ​​gipsplader er monteret i loftet, vil alt være lidt sværere, da det er meget sværere at fastgøre cornice til gipspladens loft end til den sædvanlige beton eller træbase.

Regler for placeringen af ​​taggrene

Allerede inden installationen er det vigtigt at bestemme placeringen og placeringen af ​​den fremtidige støtte til gardiner korrekt. Der er få regler, og de er alle enkle:

 • Stangens længde er bestemt, så gardinerne åbner vinduet helt, når de flyttes til de ekstreme stillinger. Dette er som regel nok bar, med en længde på 30 centimeter længere end vinduets dimensioner på hver side.
 • Portierets plan skal placeres lidt længere end karmen udstikker - materialet bør ikke røre ved det.
 • Til gipsplader er den bedste løsning plastikmodeller med flad gardin, som ikke reducerer højden af ​​rummet for meget, hvilket er blevet mindre på grund af installationen af ​​et gipsplader.
 • Fastgørelseshøjden bestemmes af gardinens vægt. Men du bør ikke håbe på at sikre sikkert gardinet med tunge gardiner, blot ved at øge antallet af dowels. Gipspladens overflade har sin styrke og tunge materialer, den kan ikke stå. Det er nødvendigt at vælge den rigtige monteringsmulighed.

Monteringsmuligheder

Den bedste måde at løse noget på gipsvæggen er at forudse muligheden for en sådan fiksering på forhånd. For at gøre dette, i det indvendige rum på det monterede loft er specielle fastgørelsesplatforme lavet af slidstærkt materiale eller yderligere broer i rammen af ​​en metalprofil. Efter montering af hele loftet er eksterne konstruktioner monteret direkte gennem gipspladens overflade, og skruerne skrues ind i pant eller spring.

Men det er ikke altid muligt at forudse alt, og det kan være nødvendigt at fastsætte loftgardinet efter sammensætningen er blevet samlet. I dette tilfælde kan realkreditlån ikke være, og profilen er ikke altid mulig at få. For ikke at ødelægge overfladen med overskydende huller, kan du bruge en speciel type fastgørelsesanordning, designet kun til sådanne tilfælde - dowels med en drop-down indvendig.

Sådanne dowels kaldes "butterfly" for den særlige form af drop-down delen.

De er fastgjort på den sædvanlige måde - et hul er lavet i flyet, en dowel er indsat i den og en skrue er skruet ind. Den eneste ulempe ved løsningen er ikke at hænge tunge gardiner på sådanne fastgørelsesanordninger. Ikke desto mindre vil vægten af ​​de installerede taggrænser være begrænset, og du bør ikke overbelaste disse dowels for meget.

Hvad skal man gøre, hvis gardinerne er tunge nok, og hvordan man kan klare klodserne til gipsvæggen i dette tilfælde? Der er en vej ud, men installationen vil være mere besværlig. Du skal bruge et specielt anker til beton, som i længden vil svare til tykkelsen af ​​den samlede loftssammensætning, plus den del, der skal skrues i bunden.

Et hul er lavet i overfladen af ​​sammensætningen på stedet for den anlagte installation af ankeret. Ved hjælp af en lang boring bores et hul omkring fem centimeter dybt i betonloftet, hvor ankerbolten skrues fast.

Da længden bliver større end tykkelsen af ​​loftet, vil den være i stand til sikkert at fastgøre den vedlagte stang til gardiner. I dette tilfælde kan vægten af ​​strukturen allerede være mere signifikant. Det er nødvendigt at vælge længden af ​​ankre nøjagtigt nok, således at hovedet ikke stikker ud efter installationen.

Du er færdig med reparationer i huset og installeret falske lofter lavet af gipsplader, og nu er det tid til at dekorere det yderligere.

Et af de vigtigste elementer i interiøret er vinduets design, så meget afhænger af valget og en sådan handling som at fastgøre loftet på væggen til gipsvæggen. Men udover valget af design opstår der mange spørgsmål vedrørende installationen: Sådan fastgøres det til loftet, om det kan modstå gardinens vægt, om det vil smuldre under videre brug og mange andre. I denne artikel vil vi forsøge at forstå de typer og funktioner i deres installation.

Klassificering af plastloftlister

Indtil for nylig var det klassiske materiale til fremstilling af loftprodukter metal og træ. Men ikke så længe siden begyndte de at være lavet af plastik, og de fik stor popularitet hos forbrugerne.

Denne popularitet skyldes en række årsager: det er lavt pris på grund af den lette fremstilling, et bredt udvalg af designløsninger af form og farver, så du kan vælge indstillingen der svarer til indretningen af ​​rummet, forskellige måder at fastgøre gipsvæg på til loftet og tage tag på det, muligheden for at bruge flere rækker af gardiner og meget mere.

Konventionelt kan hele sortimentet af loftslister, der tilbydes af fabrikanter, opdeles i tre store grupper:

 1. Ved hjælp af antallet af guider til gardiner er de opdelt i: en, to, tre og fire in-line.
 2. Ved tilslutningstype: direkte eller ved anvendelse af suspensioner.
 3. Ved design på lige og buet.

Hvis du vælger holderen til gipsplankloftet efter dine ønsker, skal du huske på, at på trods af hele styrken af ​​den plastik, der bruges til at gøre den, er den designet til en vis belastning skabt af gardinens vægt, og det gælder både enkeltstrengede og flere rækker. For at undgå negative øjeblikke under deres drift er det bedre at bestemme i forvejen antal og type gardiner, der skal anvendes, og rådføre sig med sælgerne.

Valget af forbindelsesmetode kan bestemmes af forskellige faktorer, men i denne artikel vil vi fokusere på loftmonteringen som en mere ansvarlig og tidskrævende type arbejde.

Installation af tagene til loftet

Hvis du skal installere et hængende loft af gipsplader med en cornice, skal du forudse steder for mulig vedhæftning til det. Normalt er de planlagt i en afstand på ca. 15-20 cm fra vinduet, og som et forstærkningsmiddel er det værd at installere inden for rammerne af det fremtidige loft enten et trælån eller et metal fra samme loftsprofil. De kan fastgøres med suspensioner til montering guider.

Men ikke alt kan forudses. Antag at du ikke tog sig af at styrke krydset på forhånd. Fortvivl ikke! Nedenfor beskriver vi, hvordan du fastgør en plastisk tværstang uden yderligere realkreditlån.

Før vi taler om arbejdssekvensen, lad os tale om de fastgørelsesdele, der anvendes til gipsvægge:

 1. Dowel-dowel-fastgøring, der adskiller sig fra standard dowel i, at når skrue en skrue ind i det, åbner dowel tilfældet ud over overfladen af ​​gipspladen ark.
 2. Dowel-paraply. Princippet om dets funktion er fuldt ud i overensstemmelse med dets navn - når den skrues i skruen, afsløres dets krop som en paraply.

Formålet med brugen af ​​sådanne dowels er at øge overfladearealet efter installationen.

Til noten: Men på trods af dette er det bedre at fastsætte krokodierne for tunge gardiner med ankerbolte.

Du kan installere dem efter den endelige installation af loftet på pap med en cornice. De laver et hul i gipsvæggen og gennem det ved hjælp af en perforator borer et hul i loftet 5 cm dybt, længden af ​​ankeret vælges således, at det overlapper tykkelsen af ​​det ophængte loft og dybdeværdien.

Når vi har besluttet på fikseren, er det nødvendigt at bestemme længden af ​​den fremtidige tværstang. Normalt solgt dæk med guider (det vigtigste strukturelle element) af målt længde og stik til dem med forskellige konfigurationer.

Dækens længde falder ikke altid sammen med det, vi har brug for, så de skal trimmes på plads. Den plastik, der anvendes til deres fremstilling, leveres let til forarbejdningen, og en almindelig håndsave til metal eller enhver anden med en fin tand er egnet til dette formål. Overvej hvert trin i detaljer:

 • bestemme længden af ​​fremtidige produkter på det grundlag, at de fulde razdvizheniya gardiner til ekstreme holdninger, de har til at åbne vinduet åbning, som regel, skal denne afstand være lig med 30 cm. Så afbrød nødvendige os emnet, sat i enderne af en stub, hvis det er en lige linje, og krøllede elementer, hvis det er buet;
 • I midten markerer vi hullerne til fastgørelse af loftet, og tallet og deres trin skal vælges hensigtsmæssigt til lasten. Vi borer huller først med en mindre bor, der svarer til størrelsen på fastgørelseslegemet, og så en større diameter til dybden af ​​hætten;
 • Marker midterpunktet af fikseren på loftet langs de allerede borede huller i en afstand på 15-20 cm fra vinduet. Det er nødvendigt at tage højde for, at designet er placeret så symmetrisk som muligt i forhold til vinduet;
 • På markeringen borer vi et hul, fastgør tagene og fastgør det med en af ​​de ovenfor foreslåede metoder.
 • Derefter justere produktet parallelt med vinduet, bor gennem hullerne i cornice for forbindelsen, og endelig reparere produktet;
 • Nu kan du fastgøre tyl og gardiner. Man bør huske på, at selv gardinerne kan opnås ved at placere ringen i en afstand af 10 cm fra hinanden.

Hvis du gør alt i overensstemmelse med ovenstående instruktioner, kan du nemt montere corniceen på gipspladen.

Læs også: Plastloftlister til gardiner.

Beslægtede videoer

Når færdiggørelsen er færdig, er det stadig at være involveret i den endelige forbedring af rummet: arrangér møblerne, læg gulvtæppet, om nødvendigt hængedæpper.

Den sidste manipulation kræver en anden ret simpel betjening - installationen af ​​en cornice. I dag bruges vægmodeller mindre og mindre. Mange foretrækker loftmønstre.

De ser enklere ud, mere harmoniske og billige. Kort sagt er dette den bedste løsning. De er ikke synlige under stoffet, giver dig mulighed for at vedhæfte forskellige tulles, gardiner, gardiner.

I bund og grund er loftlisterne lavet af PVC.

Ofte er det en hul konstruktion med flere linjer. I betragtning af at PVC anvendes som et materiale, skal vægten af ​​de stoffer, der vil hænge på tagene, korreleres. Tværtimod kan produktet ikke holde en sådan vægt.

Ved fastgørelsesmetode:

 1. på særlige suspensioner
 2. på bekvemme parenteser;
 3. gennem de sædvanlige huller i strukturen.

Også produkterne kan variere i antallet af arbejdsrækker.

udvalg

For det første skal du foretage målinger på det sted, hvor produktet skal placeres. Tross alt er valget ikke kun i udseende. Det er nødvendigt at overveje fastgørelsesmetoden.

For at foretage målinger er det nødvendigt at forstå, hvordan gardiner eller tyll vil hænge under hensyntagen til egenskaberne ved vinduesåbningen.

Når alt kommer til alt, bør designet sammen med lærredet ikke forstyrre åbningen af ​​vinduet. Den skal placeres lidt højere end vinduet - ca. 5 cm. Hængende lærred bør ikke bøje sig omkring batteriet, vindueskarmet.

Hvis gardiner anvendes i flere lag, så er det selvfølgelig nødvendigt at måle fra laget, som er tættere på vinduet.

Produktets længde skal gøre det muligt at åbne åbningen helt med gardinerne åbne. Det anses for at være en normal afstand fra enderne af produktet til en åbning på 30 cm. Denne værdi kan korrigeres under hensyntagen til densitet, bredde og egenskaber ved placering af gardiner.

Materiale- og designfunktioner

Hvis der anvendes tykke gardiner, skal deres vægt have et holdbart materiale. Fastgørelse er bedre at gøre gennem hullet.

Antallet af spor i produktet skal relateres til antallet af lag af stofmateriale. I nærvær af gardiner, pelmets og tyl kan du bruge en tre-rækken cornice.

instruktion

Med huller

Vi vil forstå, hvordan du vedhæfter en sådan struktur med dine egne hænder. For at gøre dette giver vi et par billeder og rydder videoinstruktioner.

Først skal du afskære tagene til den ønskede længde, hvis den købte indstilling ikke stemmer overens. For at gøre dette skal du sætte en skærelinje med en firkant, og du kan udføre adskillelsen enten med en skarp papirmaskine eller med en hacksav.

Når størrelsen passer, kan du fortsætte til montering. Det kan også gøres efter hullerne er blevet forberedt til fastgørelse. Som regel er de i dækket allerede tilgængelige i den krævede mængde.

Hvis der ikke findes nogen, kan de fremstilles uafhængigt af en boremaskine med øvelser med forskellige diametre. På forsiden er hullet lavet med stor diameter. Det skal svare til plastikdækslets diameter.

Hældningen mellem hullerne bestemmes af gardinens vægt. Placeringen skal være symmetrisk i længden.

I et af de centrale huller skal markeres, og placere tagene som det skal hænge.

Så tager vi i hænderne på en puncher med en boremaskine med den ønskede diameter og borer gennem et hul i loftet.

Det er bedst at bruge et stop, der giver dig mulighed for at bore et hul med den ønskede længde. Indsæt dowel i den. Yderligere fastgør vi konstruktionen på en skrue.

Derefter laver vi markeringer og huller konsekvent og gradvist afslutter armaturet. Som følge heraf vil proceduren blive afsluttet.

Der er en anbefaling, som få bruger. Hvis du vil have meget pålidelig fastgørelse, er det bedre at lave huller i to rækker.

På parenteser

Denne procedure er endnu enklere, da hullerne allerede er i strukturen.

Først indsamler vi produktet.

Anvend derefter det på overfladen, lav et mærke. Derefter laver vi huller med samme perforator og indsætter dowels. Det er stadig at vedhæfte tagskæggene og fikse det med skruer.

Strekak

Forpagtninger skal installeres på forhånd, selv før du installerer nettet. Og når du installerer til realkreditlånet, skal du vedlægge ringen. De vil gøre det muligt at fastsætte tagene til træet.

En anden monteringsmulighed er en niche ved vinduet.

Først sætte bjælken på loftet. Lærredet er fastgjort til det, ikke når væggen. Og tagene er etableret i en uddannet niche.

Gipsplankloft

Lette tuller kan fastgøres til gips uden frygt for sammenbrud. Hertil kommer, at der også anvendes letvægtsafskærmninger.

Ellers bør placeringen af ​​tunge gardiner leveres ved opførelse af gipsvæg. Det forbedres på installationsstedet. På dette sted kan du sikre realkreditlån.

Selvfølgelig er det bedre at installere realkreditlån, hvis der er en cornice til rådighed. Det er nødvendigt at tage højde for længden, bredden af ​​realkreditlån samt tykkelsen af ​​træet.

På væggen

I nogle tilfælde, for eksempel, da du ikke forudse installationen af ​​en cornice i loftet, skal du komme ud af situationen, i betragtning af placeringen på væggen.

Til dette skal du bruge parenteser. Under loftet skal du installere en træbjælke, hvortil produktet vil blive fastgjort. Og så skal du passe på en lille indretning til denne bygning.

resultater

Som vi ser, er der intet svært i opgaven, selvom det er forbundet med en spændingsstruktur eller stedet for installation ikke er gennemtænkt på forhånd. Du kan finde en vej ud af enhver situation ved at blive kreativ. Og så får vi et smukt og komplet interiør.

 • wikipotolok.com
 • metrodomos.ru
 • potolokvdoma.ru
 • info-potolki.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Sådan fastgøres cornice til loftet af gipsplader

Trinvise instruktioner til fastgørelse af tagene til gipsvæggen

Så reparationen i dit hus er komplet. Det forbliver en del - smukt og sikkert dekorere det. Hvis du brugte gipsvæg til at niveauere væggene og lofterne, og nu vælger du at dekorere vinduerne med gardiner, så vil du selvfølgelig undre sig over, hvordan man kan rette dine tagger til overfladen af ​​gipsvæg?

Er det muligt at fastsætte tagene selv uden at beskadige gipspladens overflade?

Foto loft tagskærme.

Skynd dig ikke til panik og ring til fagfolk og master specialister. Prøv at finde ud af selv hvad du skal gøre, og hvordan du skal montere korrekt.

Foto mount cornice til gipsvæggen.

Foto montage cornice til et gipsplankloft.

Vi bemærker straks, at den mest pålidelige og teknisk korrekte fastgørelse af tagskæggene, enten loft eller væg til gipspladens belægning, er på forhånd, før montering af gipspladerne, at fastgøre en træbjælke i stedet for den tilsigtede placering eller alternativt et yderligere metalprofil.

Foto mount tømmer til montering af tagene til loftet af gipsplader.

Hvor senere og vil blive udført med skruer eller skruer. I tilfælde af at installationen af ​​gipsplader allerede er udført, og placeringen af ​​cornice med profilen ikke stemmer overens med hulrummet bag gipspladerne, er der flere relativt enkle måder, som du sikkert kan montere uden at knuse gipset og undgå at bryde fremover gesims.

Vær opmærksom på, at der ikke er nogen forskel mellem montering af væg- og loftkanter, bortset fra at loftkanten er fastgjort til loftet og væggen selvfølgelig til vægplanet.

Foto montage cornice med tunge gardiner til loftet af gipsplader.

Til fastgørelse af tagskægget i loftet på gipsplader anbefales det at anvende en speciel montering.

Lad os komme på arbejde.

Ordningen om fastgørelse af cornice til gipsplankloftet.

Først skal vi træffe beslutning om alle de værktøjer, der er nødvendige for at udføre arbejdet.

For en bekvem og pålidelig montering af tagskægget på overfladen af ​​gipsvæg anbefaler eksperter brugen af ​​en dyvel "sommerfugl".

Da du bliver nødt til at arbejde i en relativ højde, skal du have en holdbar og ret stabil afføring, og endnu bedre en trinladder.

Tip: Hvis du bruger en stol, skal du placere den mod væggen med bagsiden;

 • stigen;
 • dyubel- sommerfugl;
 • beskyttende plastik briller; Det er en temmelig kontroversiel fornøjelse at ramme en beton eller gipscrumb i ansigtet og øjnene, foruden at ikke tilføje sundhed;
 • bor med en boremaskine
 • nedstryger;
 • konstruktion tape;
 • lille hammer;
 • tænger;
 • skruetrækker sæt;
 • bygning niveau;
 • blyant eller markør;
 • check square;
 • dowel for gipsvæg.

Her er nogle nyttige oplysninger om gipsplugger.

"Butterfly" er faktisk en dowel, som efter skrue en skrue ind i den åbner fra bagsiden af ​​et ark med gipsvæg, hvorved skruen fastgøres ordentligt.

Foto af dowel butterfly til montering af tagene til gipsvæggen.

Dowel "Paraply" bruges også, fordi det virker som en almindelig paraply. Efter at have ramt det ind i hulrummet mellem gipsvæggen og væggen, udfolder den sig som en paraply, hvorved belastningsområdet for belastningen på gipspladen øges væsentligt.

Foto af en paraply-type dowel til fastgørelse af tagene til gipsvæggen.

Og dowel-screw ansøgningsindstillingen kræver ikke engang foreløbig boring i et gipsvæg, da det nemt og enkelt skrues ind i gipsvæggen selv ved hjælp af en konventionel skruetrækker.

Dowel-skrue til fastgørelse af tagene til gipsvæggen.

Tip: Hvis du vil montere en gardinstang til tunge nok gardiner, er det sikrere og lettere at bruge ankerbolte til dette. For at gøre dette skal du selv bore gipsvæggen og derefter bore 5 cm i væggen. Derfor skal længden af ​​ankeret vælges under hensyntagen til gipspladen, afstanden fra væggen til gipsvæggen og hullets størrelse i bundvæggen.

Trinvise instruktioner.

Ved arbejde på montering af en cornice er det nødvendigt at bruge øjen- og lungeprodukter - beskyttelsesbriller og åndedrætsværn for at undgå indånding af gipsstøv i luftveje og øjne. Det er nødvendigt at klart definere placeringen af ​​taggrene. På overfladen af ​​væggen, på loftet, måske mellem to modsatte vægge. Efter at du har brug for at sikre dig, at taghullerne ikke vil forstyrre vinduet, når du åbner.

Det er rigtigt at planlægge sin placering lige op ad vinduet med 10-15 cm med det samme. Vi vælger den passende højde og ved hjælp af bygningsniveauet og den sædvanlige linjal bruger vi en flad, godt mærket linje til overfladen. På begge sider af vinduet med prikker markerer vi de steder, hvor vi fastsætter beslagene på gipspladen. Vi fastsætter beslagene selv, mens de fastgøres så tæt som muligt og bringer dem til et vandret niveau i længden.

Ordningen om fastgørelse af cornice på beslaget til gipspladens loft.

I tilfælde, hvor fastgørelsen af ​​tagskægget er lavet i loftet, angiver vi på loftets overflade monteringsstedet for beslagene i en afstand på 15-20 cm fra vinduet. Derefter skal du fastsætte beslagene og justere dem med vinduet, så gardinerne ser æstetisk glædeligt ud.

Mellem væggene er cornice monteret kun efter brug af linjalen i en simpel blyant for at markere den krævede afstand fra vægens hjørne og derefter fra loftet til vinduesåbningen. Og først efter de markerede punkter er beslagene fastgjort, og tagene selv er hængt.

På samme måde fastgøres tagene med hjørnestenen. Det ser ikke så godt ud som det er monteret på parentes, men det er tavlerne, som bliver tunge og tykke gardiner skal fastgøres på hjørnerne, de holder det sikrere og stærkere.

For at visuelt skjule fastgørelsesstedet for gardiner, kan du eventuelt installere en pelmet. Hvis det ikke er meget tungt, skal det monteres på beslagene på den installerede cornice ved hjælp af ekstra bøjler. Efter installationen af ​​lambrequin skal du lukke op i enderne og bøje det ordentligt mod væggen. Derefter kan du begynde at fastsætte gardiner og tyl.

Tip: for foldene skal være lige på gardinerne, skal du arrangere ringene i trin på 10 cm fra hinanden. Hvis du overholder sikkerhedskravene, følger du klart og korrekt vejledningen, kan du nemt lave en selvstændig fastgørelse af tagskægget på overfladen af ​​gipsvæggen uden alle mulige skader og skader.

Video montering cornice til gipsvæg.

Nyd din reparation!

Fastgørelsestag dækker til gipsvæg med egne hænder

Forbindelsesdesign til loftet

Du er færdig med reparationer i huset og installeret falske lofter lavet af gipsplader, og nu er det tid til at dekorere det yderligere. Et af de vigtigste elementer i interiøret er vinduets design, så meget afhænger af valget og en sådan handling som at fastgøre loftet på væggen til gipsvæggen. Men udover valget af design opstår der mange spørgsmål vedrørende installationen: Sådan fastgøres det til loftet, om det kan modstå gardinens vægt, om det vil smuldre under videre brug og mange andre. I denne artikel vil vi forsøge at forstå de typer og funktioner i deres installation.

Klassificering af plastloftlister

Indtil for nylig var det klassiske materiale til fremstilling af loftprodukter metal og træ. Men ikke så længe siden begyndte de at være lavet af plastik, og de fik stor popularitet hos forbrugerne.

Denne popularitet skyldes en række årsager: det er lavt pris på grund af den lette fremstilling, et bredt udvalg af designløsninger af form og farver, så du kan vælge indstillingen der svarer til indretningen af ​​rummet, forskellige måder at fastgøre gipsvæg på til loftet og tage tag på det, muligheden for at bruge flere rækker af gardiner og meget mere.

Konventionelt kan hele sortimentet af loftslister, der tilbydes af fabrikanter, opdeles i tre store grupper:

 1. Ved hjælp af antallet af guider til gardiner er de opdelt i: en, to, tre og fire in-line.
 2. Ved tilslutningstype: direkte eller ved anvendelse af suspensioner.
 3. Ved design på lige og buet.

Hvis du vælger holderen til gipsplankloftet efter dine ønsker, skal du huske på, at på trods af hele styrken af ​​den plastik, der bruges til at gøre den, er den designet til en vis belastning skabt af gardinens vægt, og det gælder både enkeltstrengede og flere rækker. For at undgå negative øjeblikke under deres drift er det bedre at bestemme i forvejen antal og type gardiner, der skal anvendes, og rådføre sig med sælgerne.

Valget af forbindelsesmetode kan bestemmes af forskellige faktorer, men i denne artikel vil vi fokusere på loftmonteringen som en mere ansvarlig og tidskrævende type arbejde.

Installation af tagene til loftet

Installation af konstruktionen til loftet

Hvis du skal installere et hængende loft af gipsplader med en cornice, skal du forudse steder for mulig vedhæftning til det. Normalt er de planlagt i en afstand på ca. 15-20 cm fra vinduet, og som et forstærkningsmiddel er det værd at installere inden for rammerne af det fremtidige loft enten et trælån eller et metal fra samme loftsprofil. De kan fastgøres med suspensioner til montering guider.

Men ikke alt kan forudses. Antag at du ikke tog sig af at styrke krydset på forhånd. Fortvivl ikke! Nedenfor beskriver vi, hvordan du fastgør en plastisk tværstang uden yderligere realkreditlån.

Før vi taler om arbejdssekvensen, lad os tale om de fastgørelsesdele, der anvendes til gipsvægge:

 1. Dowel-dowel-fastgøring, der adskiller sig fra standard dowel i, at når skrue en skrue ind i det, åbner dowel tilfældet ud over overfladen af ​​gipspladen ark.
 2. Dowel-paraply. Princippet om dets funktion er fuldt ud i overensstemmelse med dets navn - når den skrues i skruen, afsløres dets krop som en paraply.

Formålet med brugen af ​​sådanne dowels er at øge overfladearealet efter installationen.

Til noten: Men på trods af dette er det bedre at fastsætte krokodierne for tunge gardiner med ankerbolte.

Du kan installere dem efter den endelige installation af loftet på pap med en cornice. De laver et hul i gipsvæggen og gennem det ved hjælp af en perforator borer et hul i loftet 5 cm dybt, længden af ​​ankeret vælges således, at det overlapper tykkelsen af ​​det ophængte loft og dybdeværdien.

Når vi har besluttet på fikseren, er det nødvendigt at bestemme længden af ​​den fremtidige tværstang. Normalt solgt dæk med guider (det vigtigste strukturelle element) af målt længde og stik til dem med forskellige konfigurationer. Dækens længde falder ikke altid sammen med det, vi har brug for, så de skal trimmes på plads. Den plastik, der anvendes til deres fremstilling, leveres let til forarbejdningen, og en almindelig håndsave til metal eller enhver anden med en fin tand er egnet til dette formål. Overvej hvert trin i detaljer:

 • bestemme længden af ​​fremtidige produkter på det grundlag, at de fulde razdvizheniya gardiner til ekstreme holdninger, de har til at åbne vinduet åbning, som regel, skal denne afstand være lig med 30 cm. Så afbrød nødvendige os emnet, sat i enderne af en stub, hvis det er en lige linje, og krøllede elementer, hvis det er buet;
 • I midten markerer vi hullerne til fastgørelse af loftet, og tallet og deres trin skal vælges hensigtsmæssigt til lasten. Vi borer huller først med en mindre bor, der svarer til størrelsen på fastgørelseslegemet, og så en større diameter til dybden af ​​hætten;
 • Marker midterpunktet af fikseren på loftet langs de allerede borede huller i en afstand på 15-20 cm fra vinduet. Det er nødvendigt at tage højde for, at designet er placeret så symmetrisk som muligt i forhold til vinduet;
 • På markeringen borer vi et hul, fastgør tagene og fastgør det med en af ​​de ovenfor foreslåede metoder.
 • Derefter justere produktet parallelt med vinduet, bor gennem hullerne i cornice for forbindelsen, og endelig reparere produktet;
 • Nu kan du fastgøre tyl og gardiner. Man bør huske på, at selv gardinerne kan opnås ved at placere ringen i en afstand af 10 cm fra hinanden.

Hvis du gør alt i overensstemmelse med ovenstående instruktioner, kan du nemt montere corniceen på gipspladen.

Beslægtede videoer

Vi fastgør taggitter til gipsplader vægge

Når reparationen er næsten færdig, forbliver det ganske lidt - for at give et komplet kig på værelset. Gardinerne hjælper med at dekorere det smukt og æstetisk. Men for dette skal du vedhæfte til væg- eller loftkornet.

I dag bruger mange mennesker gipsvæg som færdigmateriale i deres lejligheder. Dette er et meget praktisk materiale, men det har en meget vigtig funktion - det er ret skrøbeligt. Det er på grund af dette, at store og tunge genstande kun kan hænge på en gipsplademur, hvis visse anbefalinger følges.

optioner gesimser

En integreret del af ethvert indvendigt rum er en cornice. Vinduets udseende afhænger direkte af udseendet, såvel som integriteten af ​​den visuelle opfattelse af rummet som helhed.
Når du vælger typen af ​​cornice, skal du holde dig til samme stil og idé om interiøret. Udvælgelsen af ​​dette dekorative element er baseret på dette.
I dag er der følgende muligheder for taggrunde:

 • træ. Ofte bruges til indretning. Der er et stort antal muligheder for deres fremstilling. De er i perfekt harmoni med møblerne og skaber dermed et komplet ensemble. Bedst understreger vinduets åbning og skaber komfort i huset;
 • metal. Sådanne produkter kan være fremstillet af rustfrit stål eller aluminium. Metal cornice vil introducere i den indre rigor og conciseness. Mest egnet til design af kontorer;

Vær opmærksom! Sådanne cornices indeholder ofte smedede elementer, figurerede tip eller prim detaljer. Alt dette vil give vinduet åbning et unikt udseende. De vil perfekt supplere stilen "Rococo" eller "Empire."

 • plast. De mest praktiske og billige elementer i vinduesåbningen. På grund af det brede udvalg af farver passer de perfekt ind i ethvert interiør, herunder design "under træet".

Desuden kan tagskærmen være:

 • enkelt række Den bruges meget ofte og er perfekt til tykke gardiner;
 • to rækker. Det bruges, hvis det er nødvendigt at skabe en "duet" af gardiner og tulles;
 • tre-rækken. Perfekt, hvis du vil bruge det originale eller ikke-standard vinduesdesign. Oftest fundet i tandem med lambrequin.

Også på konfigurationen af ​​elementerne i cornice kan være:

 • runde. Denne konfiguration betragtes som den mest almindelige.

Vær opmærksom! I dag har den runde konfiguration en bred vifte af produktionsmuligheder. Med sin hjælp kan du effektivt fremhæve en vinduesåbning, behageligt overraskende dine gæster!

 • fleksible profilskinner. På grund af muligheden for at bøje produktet, kan du unikt dekorere et klassisk element i rummet som et vindue. I dag er vinklede fleksible designs meget populære, som bruges i en duet med romerske eller japanske gardiner;
 • baguette. Hovedforskellen fra andre konfigurationer er tilstedeværelsen af ​​en dekorativ strimmel, med hvilken fastgørelsen af ​​gardiner er skjult. Det bruges meget ofte i en situation, hvis monteringen er lavet til loftet.
 • streng. De betragtes som en universel og klassisk måde at dekorere et vindue på. Denne konfiguration passer perfekt ind i ethvert interiør.
 • dæk gardin stænger. De er vant til at fastgøre lange gardiner. Oftest lavet af aluminium eller PVC. I deres design indeholder en rille, som vil blande rullerne med kroge. De har også specielle stik, der forhindrer muligheden for, at rullerne falder ud af det bevægelige fastgørelsessystem.