Vi etablerer et takhøjde for en metalflise

Installation af taget er den vigtigste og interessante type byggearbejde. Det er meget vigtigt at placere spærre og højderyg korrekt, og den endelige installation af taget giver hele bygningen et attraktivt og komplet udseende.

Dette gælder især for metaltag, da de varierede lyse farver og det rige udseende gør taget mærkbart og koncist. Men den endelige berøring til taget er givet af de ekstra elementer, blandt hvilke et vigtigt sted er besat af cornice strips for den valgte metal flise. Vi lærer, hvad de er til og hvordan de er monteret.

Hvad er ledge strip?

Metallpladen vandt nichen i markedet for tagmaterialer, det er ret nemt at etablere det selv til den uforberedte person. Et sæt yderligere elementer sælges med fliser, som omfatter:

 • rideband;
 • junction bar;
 • vindstrimmel;
 • gardinstang.

Det er vigtigt for os at forstå, hvad eaves planken er, hvordan og fra hvad det er lavet, hvad er dens dimensioner og hvor længe det tjener. Funktionelt er dette element nødvendigt for at beskytte mod den atmosfæriske udfældning af den nederste batteplade og den vertikale frontplade.

Eaves stripen til en metal flise er dropper dirigere det strømningsende vand til en afløbskanal. Fugt omkaster træfrontplanken, og den øverste del af kantbjælken tillader ikke vædning af beklædningen.

Metallfliserne var fremstillet af samme metal som selve tagdækningsmaterialet, og for holdbarhed har det flere lag af belægning, nemlig:

 • zinkcoating påføres arket;
 • anti-rust coating påført for at forhindre rustning;
 • derefter et lag af primer for at hærde malingscoatingen;
 • en belægning af holdbare polymermalinger;
 • En beskyttende lak påføres på bagsiden af ​​arket.

Denne flerlags belægning giver en lang service takskærmer. Med hensyn til størrelser er de tilgængelige i længder fra 50 cm til 200 cm, med mulighed for at bestille dine egne størrelser i de rigtige mængder.

For at installere tagpladen korrekt i fremtiden er det nødvendigt at forstå rollen som et yderligere element. Det er en L-plank, dets rolle i installationen kan være vigtig, hvis du vil bruge den. Faktum er, at L-planken fastgøres på frontpladen og tjener ikke kun til at beskytte den mod nedbør, men også som en fastgørelsesenhed til tagskærmen.

Eaves stripen har en anden funktion, der ikke tillader fugt at trænge ind i tagrummet med en stærk sidevind. Alle de oplistede funktioner i dette uhåndterlige tagelement gør det muligt at klassificere det som en del, der er absolut nødvendigt for opførelsen af ​​taget.

Egenskaber ved montering af strimler på tagets taghuler

Hvert job har en bestemt rækkefølge, som vil tillade at undgå fejl og vil ikke tillade at betale for dem i fremtiden ved at miste opgavenes kvalitet. Det samme er tilfældet med installationen af ​​tagpladen til metalfliser.

Vores opgave er at beskrive rækkefølgen af ​​handlinger for ikke at gentage arbejdet i fremtiden. Driftsordenen er som følger.

 1. Det er nødvendigt at forbinde hele truss overhang systemet med et frontalt lodret bord. Hendes omhyggelige pasform og installation bestemmer yderligere arbejde. Det er fastgjort med hjørner, fordi ansigtsforbindelsen ikke er stærk nok.
 2. På den næste fase af arbejdet er der installeret en L-profil, som beskytter frontpladen og tjener som støtte til overfladebelægningerne under den endelige afslutning.
 3. Dernæst monterer vi drænbeslagene under hensyntagen til hældningsvinklen for dræning af overskydende fugt.
 4. Montering af tagstænger er lavet med en overlapning på mindst 5 cm i retning af vandstrømmen.
 5. Den nederste del af planken skal falde i risten for den normale strøm af overskydende fugt.
 6. Vandtætningsfilmen skal passe på toppen af ​​cornice stripen, men ikke stå for metalpladens dimensioner. Dette vil gøre det muligt for kondensatfugt at strømme ned i afløbsrøret, men ikke udsætte filmen for destruktiv solstråling og vindeksponering.
 7. Så lagt metalplader. De skal overlappe det øvre plan af tagskægget og sikre uhindret vandstrøm og smelte sne i renden.

Fastgørelsen af ​​cornice stripen samt andre elementer af tagbeklædningen udføres ved hjælp af en skruetrækker og selvskærende skruer med gummipuder.

Alle elværktøjer og elforlængere skal kontrolleres og i god stand.

Højtliggende arbejde udføres i roligt vejr og på brugbare trapper eller stilladser. Ved fremstilling af tagarbejde bør man ikke glemme den nøje overholdelse af den teknologiske sekvens af arbejdet, fordi overtrædelsen af ​​operativsystemet fører til problemer i fremtiden.

Nedskæringerne af de skårne tagskinner skal beskyttes mod korrosion med specielle forbindelser.

Du skal også udføre arbejde i roligt vejr for at undgå skade og beskadigelse af tagmaterialet. Overalls og handsker er nødvendige, såvel som beskyttelsesbriller er nødvendige, når man skærer materialet.

Ofte under konstruktion skal du bare sætte dig ned og tænke lidt, så søg råd fra dine håndværksmestere - og løsningen vil komme af sig selv, og det vigtigste er i de små detaljer.

konklusion

Vi fortalte dig, at en lille tagbøjle til metal faktisk er et meget vigtigt strukturelt element i opførelsen af ​​taget. Der er ingen små elementer i opførelsen af ​​dit eget hus, alt er vigtigt. Og hvis du holder et nysgerrig udseende og ægte interesse i byggeprocessen, kan du ikke kun få uvurderlig oplevelse, men også fornøjelsen at opbygge dit eget hus.

Eaves trims for metalfliser: typer og funktioner af installationen

Eaves-lameller er et integreret element i metalets tag. De vedrører de ekstra dele og er ansvarlige for strukturens integritet, sammenføjning af separate dele af taget.

Fordele og ulemper

Populariteten og den høje forbrugernes efterspørgsel efter eaves elementer skyldes en række ubestridelige fordele ved dette materiale.

 • Beskyttelse af loftet / gulvet mod de negative virkninger af aggressive miljøfaktorer.
 • Sikring af tæt tilslutning af taget med lodrette overflader: vægge, skorstene og ventilationsaksler.
 • Glemmer træets træelementer. Dette eliminerer risikoen for spredning af åben ild fra nabobygninger under en brand og øger generelt brandets sikkerhed i bygningen.
 • En bred vifte af farver i gardinpladerne giver dig mulighed for at vælge flere elementer til metalpladen af ​​enhver skygge, hvilket giver mulighed for at bruge teknikken til at kombinere forskellige farver.
 • Korrekt brug af alle typer gardinstrimler i opførelsen af ​​taget samt streng overholdelse af installationsteknologien giver et stilfuldt og æstetisk udseende ikke kun til taget, men også til hele bygningen som helhed.

Ulemperne ved lamellerne omfatter de høje omkostninger ved materialet og de store arbejdsomkostninger under deres installation. Det kræver også besiddelse af visse byggeværdier og et særligt værktøj.

skæbne

Yderligere elementer i den samlede struktur / struktur af taget kan ikke undervurderes. På trods af at de besætter et meget lille område på taget, afhænger styrken af ​​strukturen og varigheden af ​​belægningens levetid af den korrekte installation af lamellerne. Gardinelementernes dekorative funktion er at skabe et komplet billede, samt evnen til at give taget et æstetisk udseende. Normalt vælges lamellerne for at matche metalpladens overordnede farve, men nogle gange købes ekstra dele i en kontrastfarve, der giver tagets individualitet og stil.

Ud over den dekorative funktion giver yderligere dele pålidelig beskyttelse af tagsystemet og tagdækning:

 • fra vandindtrængning;
 • fra regn;
 • fra smeltende sne.

Takket være installationen af ​​gardinstænger, bliver kanten af ​​forhænget helt beskyttet mod indtrængen af ​​fugt med en stærk sidevind, og en speciel drypbjælke løber vand fra taget ind i afløbsrøret.

Fremstil skovleelementer af samme stål og anvende samme teknologi som metalplader. Niveauet passerer galvanisering og bliver dækket af et beskyttende polymerlag. Belægningerne er polyester og plastisol. Ved produktion af niveauer for en sammensat flise påføres basaltkrummen. Tykkelsen af ​​elementerne er 0,5 mm, prisen på 1 løbende meter varierer fra 100 til 200 rubler afhængigt af belægningens kvalitet. Funktionelt er elementerne i undergrunden opdelt i hoved-, ende-, højderyg, forbindelsesstrimler og dryp.

Kapeliki og hovedplader

Kapelnik er designet til at samle og dræne vand i afløbssystemet, så det skal kun installeres fra den side, hvor afløb er installeret. Ud over dræningsfunktionen beskytter dråbestiften den nederste del af kassen. Frontpladen beskytter loftet mod regn og sne og dækker også hele højden på frontpladen. Installationsniveauet for tagskinnen afhænger af, hvor let hovedpladen er installeret. Forsiden bør fastgøres med galvaniserede negle til enden af ​​spærrene.

Derefter skal du hule tagskæggene ved hjælp af sidespor eller folie. Et tømmer skal fastgøres til væggen, som vil spille rollen som den anden støtte, hvilket giver mulighed for at arkivere tagoverhænget. På toppen af ​​bordet er det nødvendigt at forstærke tagbøjlebøjlen med en overlapning mellem to tilstødende elementer på 1 cm. Hvis beslagene på afløbsrørene er fastgjort direkte på spærrenes endeflader, er stangen monteret over dem. Trinnet mellem de selvskærende skruer må ikke overstige 35 cm. Efter installationen af ​​tagrørelementerne er færdiggjort, kan du fortsætte med at dække taget med en metalflise.

højderyg

Denne type afskærmningselementer lukker en forbindelsessøm mellem tagskråninger. Det beskytter loftsrummet mod indtrængen af ​​nedbør og smeltende sne. Også dette materiale beskytter kanterne af pladen fra bøjning i tilfælde af stærke vindstød og tillader ikke at støde støv under taget og små snavs. Montering af højderammen udføres efter installationen af ​​tagtakventilationssystemet, og begynder i slutningen af ​​taget. Ridge lameller lægges over enden, hvilket giver kvoter udad med 30 mm. Hvis der anvendes flade strimler under installationen, skal de overlappes med en lugtstørrelse på op til 10 cm. Ved tilsætning af halvcirkelformede modeller skal dele forbindes langs stempler.

Vedhæftningsmetode og fordybningens form afhænger af takets vinkel. De vælges under installationen af ​​kasser. Hvis værdien af ​​plankens vinkel og taglederen ikke stemmer overens, kan delene korrigeres ved hjælp af VVS-værktøjer. Efter at have lagt den halvcirkelformede højderyg, skal enderne lukkes med specielle stik. For at reducere lønomkostningerne og reducere installationstiden anbefales det at installere en træbjælke under højderammen. Dette vil medvirke til hurtigt at vedhæfte strukturen til en træbase.

Butt ende

Denne type beskyttende ekstra elementer er fastgjort på enderne af taghældningerne. De beskytter kassen mod fugt og vind. Takket være disse egenskaber er endepladen ofte kaldt vind. Denne detalje er et fladt ark, der har en længde på 190 til 200 cm. De geometriske former af elementerne afhænger af den anvendte type metaltegle. For eksempel til et ribbet tag skal du købe elementer med yderligere stivningsribber - i så fald ser taget ud organisk (som helhed), og planken ser ikke noget fremmed.

Remmen virker som følger: Den resulterende fugt fjernes fra kantens overkantskant, tagbeklædningens tag er forsvarligt lukket fra snavs og støv, og fastgørelseselementerne bliver ikke løs på grund af vindstød.

Vindpladen installeres efter installationen af ​​metalpladen. Fastgørelse bør laves, med fokus på højden af ​​bølgetallet. Samtidig skal den dække tagdækslerne og kassen. På siderne af varen er fastgjort med skruer, og på toppen forbindes med bølgens karm, som nødvendigvis skal overlappe hinanden. Til dette formål holdes flangingen af ​​arket op. Formade ledninger behandles nødvendigvis med fugemasse. Overlapning af endestrimlerne må ikke overstige 5 cm, og afstanden mellem tilstødende selvdrejende skruer skal være mindst 40 cm.

Junction strips

Når installationen af ​​metalpladen er færdig, og vindstrimlen er installeret, fortsæt med installationen af ​​joggingstangen. Det funktionelle formål med denne type er, at det løser ende tæppet på vertikalt placeret fly. Med andre ord forbinder de jævnt taget taget med vægge, skorstene og ventilationskanaler, der danner en tagdækning. Ud over de praktiske fordele virker forbindelseslinjen som et dekorativt element og giver taget et færdigt, pænt udseende.

Installation bør begynde med shtrobleniya lodret overflade af røret, og det skal kun ske i mursten, men ikke i sømme. Derefter er varmebestandigt vandtætningsmateriale lagt med en højde på ikke mindre end 5 cm. Dernæst limes det med konstruktionstape. Derefter skal du justere stangen til rørets dimensioner, sæt den på røret, mens du sætter stangets overdel ind i rillen i sporet. Fugen skal behandles med tætningsmiddel. Den nederste del af krydset skal fastgøres til kassen på skruerne. Installationen af ​​elementet er lavet til væggene og ventilationskanalerne på samme måde. Materialets overlapning bør ikke være mere end 10 cm.

Nyttige tips

Nøjagtig overholdelse af installationsteknologien og efter nogle anbefalinger hjælper med at danne et smukt og holdbart tag, som i mange år vil beskytte loftsrummet mod regn, vind og sne.

 • Først og fremmest bør man sørge for at alle materialer til tagets enhed var af samme farve og stil. Det anbefales at købe alle ark fra et parti, og købe et lager: normalt er der 2-3 ekstra ark.
 • Hvis arket er ved et uheld beskadiget, og der er behov for at udskifte det med en ny, er der stor sandsynlighed for, at materialet fra det andet parti afviger i skygge, hvilket vil påvirke det samlede udseende af taget negativt.
 • Selvdrejende skruer bør også købes fra samme batch. Dette sikrer den samme farve på kappen.

Detaljeret installation af tagbøjlen til tag + apparat og driftsprincip

Enhver, selv det enkleste tag, indebærer brug af specielle elementer, der udgør dets led, brud, krydsninger, der forbinder skråningerne og områder af krydset til væggene og gavlene.

Yderligere elementer lavet af de samme materialer, der udgør hovedelementerne i taget, er dens komponenter, hvilket giver den funktionalitet, pålidelighed, holdbarhed og et fuldstændigt attraktivt udseende.

De beskytter taget mod de aggressive virkninger af ydre faktorer, atmosfæriske og naturlige fænomener, beskytter mod indtrængen af ​​fremmedlegemer og snavs og udfører også vandtætningsfunktionen i tag- og underdækningsområder.

Yderligere elementer udmærker sig også smukt ud over det generelle billede af taget, endobling leddene, kinks og områder der grænser op til væggene. Og deres installation er udført på lignende måde til montering af pladematerialer.

De vigtigste yderligere elementer er mange. Jogs, skøjter, luftfartøjer, endovy - de er alle nødvendige på deres egen måde og udfører en vigtig funktion i tagets arrangement. Dernæst ser vi på, hvordan du korrekt installerer tagbøjlerne på taget.

Funktioner af ledge

Eaves niveauet for et tag er den typiske repræsentant for doborny elementer.

Det er en vigtig langsgående komponent i tagstrukturen. Udover dekorationsfunktionen beskytter den selve tagets integritet og beskytter det mod skader. Eaves-strimlen er monteret, efter at kassen på trussens struktur er klar og et vandtætningsmateriale er installeret under det.

 • Det beskytter kronenes frontalplanke mod at blive våd i tilfælde af nedbør;
 • Det forhindrer indtræk af fugt under taget og ind i interiøret;
 • Giver fuldstændig attraktivt udseende til hele strukturen;

Sektionsdiagram

Enhed og driftsprincip

Eaves lameller danner en metal beskyttelseskant med en korrosionsbestandig belægning, der beskytter front- eller tagpladen mod fugt.

Ser først på taget, det ser ud til at dette langsgående element er bragt under kanterne af tagdækningen. Faktisk er dens installation lavet før læggning af metal eller bølgepap. Først efter styrken på forsiden eller tagpladen vil det være muligt at begynde at lægge de modstående materialer.

Normalt lavet af det samme materiale som den overfladebelagte belægning, er den malet i samme farve som den og beskytter ikke kun tagskægget eller frontpanelet mod at blive vådt, men forhindrer også vand i at komme ind i selve tagterrassen.

Kapelnik og eaves strip - hvad er forskellene?

Mange mennesker tror fejlagtigt, at tagene og dråberne er de samme.

Faktisk er disse to forskellige strimler, der udfører to forskellige funktioner.

 • Cornice-pladen beskytter kronens frontplank mod at blive våd, og dryppestikken bruges til at trække vand, nemlig kondensat fra vandtætningen, fra de vigtigste strukturelle elementer i taget til renden eller direkte til jorden. Det er især vigtigt i efteråret og foråret med høj luftfugtighed og hyppige regner;
 • Kapelnik beskytter husets facade mod dannelse af svampe, skimmelsvamp og vask ud af murerblandingen, såvel som fra forfald af træ, mens tagskærmen beskytter taget selv;
 • Kapelnik styrker taget og beskytter det mod luftmasserne, og cornicepladen beskytter den mod aggressiv ekstern indflydelse;

Eaves niveau: størrelser

Tagbeskyttelsesstrimler er fremstillet af galvaniseret stålprofil. Fabrikanter bruger de samme tynde plader af stål til deres produktion, hvis tykkelse varierer fra 0,4 til 0,5 mm såvel som til fremstilling af metalfliser.

De er belagt med de samme polymere materialer, såsom polyester eller plastisol, som igen er dækket af metalfliser. I tilfælde af komposit metal er lamellerne dækket af basaltkrummebånd. Den omtrentlige længde af elementet ligger i området 50-60 cm.

Fordi planken er "plantet" på bunden af ​​taget, trækkes den nødvendige optagelse ud fra sine individuelle dele.

Montering af cornice strip

Montering af ekstra elementer, der er fastgjort til tagskæggene, udføres på det allerede forberedte frontpanel, som er fastspændt med galvaniserede stålspåner til trussystemets endedele. Hvis frontpladen er på niveau, bliver montering af planken meget lettere.

Installation af ledges er lavet i følgende rækkefølge:

 • Frontfladen af ​​bunden af ​​taget er anbragt med en pladeplade. Kan anvendes til disse formål sidespor eller profileret;
 • Derefter er der monteret en støttebjælke på husets mur, som tjener som sikkerhedsstøtte, når du lægger krogenoverhænget
 • Lige før afslutningen af ​​tagskægget er tagrørsystemet forsynet med beslag eller kroge, der fastgøres til stolpebenene eller til tagpladen. I dem vil der også blive foldet rännene i afløbssystemet. Hvis afstanden mellem spærrene af de samme kroge er bedre at fastgøre dem;
 • Sænk den første krog eller beslag under forlængelsen af ​​hældningen med 2 cm for at sikre, at vand fra taget er garanteret at komme ind i risten.
 • Dernæst kommer omdrejningspunktet til at fastgøre strimlerne på tagskægget oven på fastgørelserne af afløbene til frontpladen. Det spidses med en skruehøjde på mindst 30-35 cm i et tavlermønster.
 • Det er umuligt at fastholde stroppen eller med huller mellem dem. Hver efterfølgende plank skal overlappe, nemlig gå til det allerede fikserede element med ca. 1 cm. Den sidste plank er justeret i størrelse med en fin snit.
 • Efter at have gennemført installationen, kan du fortsætte med at vende mod taget med en metalflise eller bølgepulver. Og efter afslutning af tagning af tagmaterialer er at gøre installationen af ​​andre ekstra elementer af taget.

Foto montering skovl lameller

Yderligere elementer

Vi foreslår at du bliver bekendt med andre typer af ekstra elementer af taget:

 1. Skøjter bruges som en dekorativ komponent til maskering af leddene af tagets overflade med bølgepulver. De beskytter ventilationshullet på tagrummet og leddene mod udsivning og vandretention.
 2. Ansigtspladen beskytter plader af metalfliser eller bølgeplader, der dækker dem langs enderne, fra stærk vind, vandindtrængning under taget i området af tarmforbindelsen og forhindrer insekter eller fugle i at komme ind under taget;
 3. Vægstrimlen anvendes i områder med kryds med vægge eller andre planer placeret lodret.
 4. Væggen beskytter lige fugen uden at strobe med yderligere forsegling;
 5. Vægbunden er fastgjort under beklædningsgenstanden, metalfliser eller terrassebord i fastgørelsesområdet til væggen eller til en anden overflade, som er placeret lodret. Et hæfte er placeret i den ene kant af det ekstra element, hvilket forhindrer overløb af drænet vand.
 6. Endova øverste leder vandet fra taget, hovedsagelig med den dekorative rolle at maskere de indre områder af samlingen mellem arkene af tagmateriale.
 7. Endova bund - et element der anvendes i områderne af krydset af negative vinkler. Det beskytter stedet for sammenføjning af plader af metalfliser eller bølgepap fra vandudslip under taget;
 8. Lavt tidevand - et element designet til at beskytte leddene af vinduer og vægge i en bygning fra indvandet af vand;
 9. Krydsningsbjælkerne bruges på forskellige kinks af taget. De beskytter leddet mod indførelsen af ​​vand under tagdækningen;
 10. Snegodderzhatels slats beskytter mod uventet lavine-lignende nedstigning af snemasser, samt utilsigtet fald af tagets komponenter;
 11. Indvendige og ydre hjørner - Dekorative elementer, der bruges til at maskere leddene af indvendige og ydre hjørner af tagets modstående materiale
 12. En ridge aerator er et produkt, der bruges til at slippe af med for høj fugtighed i området under taget;
 13. Rygpluggen er en vigtig komponent, der forhindrer snavs og fugt i at komme ind under taget.

Arbejdet med alle de øvrige elementer af taget i aggregatet sigter mod at opretholde tagets integritet og øge levetiden. Fraværet af noget element kan, selv om det er umærkeligt, men har en ekstremt negativ indvirkning på opførelsen af ​​huset som helhed.

Nyttig video

Installation dækker med dine egne hænder på videoen nedenfor:

Metal fliser trim: installationsvejledning

Bemærkelsesværdigt smukt, slidstærk og stilfuldt metalplade udfører ikke sine funktioner fuldt ud, hvis det ikke gøres ved alle installationsregler. Et sådant tag kan ikke eksistere uden et særligt underlag, tagrender samt ende- og tagstænger. Da området af disse elementer er ret ubetydeligt, spiller de en vigtig rolle for at bevare tagets integritet og beskytte den mod mekanisk skade.

Hvad skal der bruges skygger?

Den funktionelle belastning af tagpladen består af følgende: beskyttelse af frontpladen mod fugt og fugt på den og under den. A priori er denne plank den langsgående del af taget, ledet under kanten af ​​metalfliserne. Men dette er en ren visuel præsentation. Faktisk er denne del af taget monteret, inden du dækker taget med en metalflise.

Ofte er det lavet i samme farve som hele tagdækket, herunder individuelle elementer. Men du kan finde et udvalg af taggrunde, endeplader samt dråber og drænrør i en anden nuance eller endda et andet farveskema.

Efterhånden vil installationen af ​​alle lameller beskytte:

 • Fra fugt lækker
 • Fra at falde under sneens tag
 • Vil give et færdigt udseende til hele taget.

For at installere er det praktisk, at alle elementer er nødvendige efter fuldstændig lægning af metalfliserne over hele tagområdet. Undtagelsen er installationen af ​​ansigtslinjen.

Enheden og dimensionerne af cornice stripen for metal

Planker til yderligere beskyttelse af tagproducenterne fremstilles af samme plåt som metalpladen. Pladetykkelse for lameller fra 0,4 millimeter til 0,5 millimeter.

Dækker til tagets elementer - polyester eller plastisol. Der er materialer, der er dækket af basaltcrumb. De bruges, hvor kompositfliser anvendes.

Planck skulle "sætte sig ned" på baggrund af taget. Dens standardlængde er fra en halv meter til 60 centimeter. Den nødvendige optagelse samles og fastgøres på samme måde som alle de andre lameller.

Installation af tagstænger strimler metal

Ved montering af frontpladen skal der fastgøres lameller, ende, tagskærer og knudepunkt. Sidstnævnte er fastgjort med galvaniserede negle til enden af ​​trussystemet.

Jo glidere frontpladen, jo lettere bliver det at installere cornice stripen. Algoritmen til udførelse af arbejdet er som følger:

 1. Arkiveringen er lavet med en tunge-og-groove bord af den forreste del af tagbasen. Det er muligt at gøre dette arbejde til et professionelt gulv.
 2. Derefter skal en støttestang fastgøres til husets mur. Dets opgave er en ekstra støtte, når arkivering af tagbøjleoverhænget
 3. På afløbssystemet skal der installeres parentes. Deres fastgørelse er mulig, både på rafter ben, og direkte på en tagplank
 4. Nu er det den direkte montering af gardinstangen. Den skal installeres oven på renden til frontal (eller tagbords) bord. Mellem skruerne skal banen være mindst 30-35 centimeter.

Advarsel! Eaves strimler kan ikke monteres butt. Det er nødvendigt, at hver næste skal finde et gennemsnit på 1 centimeter på den allerede fastlagte bar.

Efter at have udført et sådant arbejde, kan du fortsætte til scenen med beklædning af taget med metalfliser. Og når det lægges, er det nødvendigt at engagere sig i installationen af ​​facadepladen, tagrender, skøjter samt knudepunkter.

Montering af slutstrimler

Slutpladen er et dekorativt element, som også fungerer som værende at beskytte taget mod den ødelæggende kraft af vind og fugt. Du kan ikke bare fastgøre stangen, du skal udføre vandtætning af overfladen, og derefter fortsætte med at lægge enden af ​​stangen.

Montering af metalplader, skal være en del af det endelige arbejde. Dens placering skal være over kasser. Endvidere er det vigtigt, at endepladen sættes strenge til bølgens højde af profilarket. Den tilladte afstand mellem skruerne er 40 centimeter.

Hvis endepladen skal holdes på en træplade, skal den fastgøres med skruer. Konsolet skal være på toppen og siderne med skruer. Drej dem til bølgetes højde. Fastgørelsen skal udføres fra bunden ved hjælp af selvlukkende skruer med en afstand mellem dem på 40 cm.

Dette er vigtigt! Ved korrekt installation af batten skal planken nemt dække enden på toppen af ​​profilbølgen.

Når der lægges lameller med en overlapning, er det vigtigt at afstanden i længden er inden for 10 til 15 centimeter. Samlingerne mellem stangen og taget i slutningen af ​​arbejdet skal behandles med tætningsmiddel. Det sidste tryk på monteringsbeskyttelseselementerne skal fastgøre forbindelsesstængerne.

Montering af knudepunktet

Koblingsstangen er glat, maksimalt uden huller, hoveddoftilslutning med væg, ventilationskanal eller rør samt ved brud på taget. Hovedformålet er tætning af tæppe af dalen på de lodrette planer.

Ved korrekt udført arbejde beskytter knudepunktet maksimalt taget mod fugtindtrængning under metalplaklaget.

Denne del af installationen er meget vigtig, og det skal gøres omhyggeligt. Mindre mangler ved installation af metalfliser (på grund af det store område) vil ikke være så mærkbar som en netskruet anlægsstang.

Installationsteknologi på eksemplet på at arbejde med et varmepumpe:

 1. I røret for at gennembore rillerne til en dybde på 13-16 mm. Dette skal kun ske i mursten og under ingen omstændigheder i sømmen
 2. Lav et lag varmebestandigt vandtæt. Dens højde skal være mindst 5 centimeter.
 3. Lim vandtæt konstruktion tape

Værd at vide! Det er naturligvis bedst at udføre denne del af arbejdet, når hele taget monteres, og derefter efter installation af metalfliserne, monteres forbindelsesstrimlerne på den forberedte overflade. Hvis dette arbejde ikke er gjort på forhånd, så skal du forsøge at få vandtætning under tæppet.

Når det forberedende arbejde er færdigt, kan du rette krydsningsfeltet.

 1. Pick up baren på rørets størrelse. Hvis det er større, skal du omhyggeligt afskære det overskydende område
 2. Sæt den forberedte stang på røret og vikle den øverste del af den i rillen
 3. Butt proces tætningsmiddel
 4. Stroppens nederste del skal fastgøres med skruer direkte til kassen

Det samme princip bruges til montering af forbindelsen med ventilationskanaler og vægge.

Arbejdet med at fastgøre joggingstængerne kan udføres, når metalpladen allerede er lagt, men de resterende strimler og skøjter er endnu ikke installeret. Men de fleste bygherrer anser det for hensigtsmæssigt at afslutte arbejdet på tagdækningen med installationen af ​​forbindelsesstik.

Koblingsstængerne ved leddene af en metalflise med en lodret overflade (med vægge) er fastgjort, efter at en selvklæbende pakning er limet til overfladen. Listerne skrues til væggen med en overlapning, som skal være i niveauet 10 centimeter.

Udover at installere lamellerne skal du også være opmærksom på sneserveringssystemer. Montering af sneklemmer på metal tagdækning er nødvendig for at forhindre uventet nedstigning af is og sneindskud på taget. Snefælder er et praktisk og nødvendigt element.

Ikke mindre vigtigt element i taget er ryggen. Læs om installationen af ​​metalfliser i denne artikel. Funktionen af ​​dette element er at give tagventilation.

Installation af alle lameller kan tage næsten lige så meget tid som det bliver brugt til at lægge hele metalfliserne. Og prisen på cornice til metalfliser og andre elementer er langt fra at være den billigste. Men kun med dem er det muligt at tale om, at taget virkelig vil være en pålidelig beskyttelse af hele huset. Og kun i dette tilfælde kan producenten af ​​metalplader garantere at det vil tjene det angivne antal år. I nærværelse af alle lamellerne, som helt kan beskytte taget mod vind og fugt, kan du gøre sin dekoration med tilbehør.

Video om installationen af ​​cornice strip metal

Montering af cornice strips og trin obreshetki metal.

Montering af endepladerne metal. Sådan skelner du højre og venstre endeplade.

Montering af tagstænger af metalfliser og kasser. Sådan skæres en metalflise.

Montering af cornice strip og afløbssystem.

Montering af tagstænger til metalfliser

I dag er tagbeklædning ofte brugt metal tagdækning. Dette pålidelige og smukke materiale i lang tid vil beskytte huset mod atmosfæriske fænomener. Men taget vil ikke udføre sine funktioner fuldt ud, hvis det ikke er udstyret med alle de nødvendige elementer, for eksempel en cornice til metalfliser. Uden dette ekstra element bliver taget og dermed hele huset ikke pålideligt beskyttet. Og hvordan man laver montering af cornice stripen på taget af den belagte metalflise? Hvad er nuancerne i denne opgave? Lad os håndtere disse spørgsmål.

Hvad er yderligere elementer?

Ethvert tag er en kompleks struktur. Ved dens konstruktion anvendes mange elementer. Du bør ikke tro, at det er nok til at dække taget med en metalflise eller andet tagmateriale og ikke bruge noget andet. For bedre beskyttelse af hele strukturen er det nødvendigt at bruge nogle yderligere elementer, nemlig:

 • Seahorse. Dette element er placeret øverst på taget. Hovedrollen er at skjule leddene af plader af metalfliser eller andet tagmateriale. Derudover udfører den og æstetiske funktion;

Alle disse færdigvarer forbedrer tagets driftsegenskaber og beskytter dets hovedelementer. Hvis du beslutter dig for at undvære dem, så vær klar til et hurtigt reparationsarbejde. Ja, og selve operationen vil være betydeligt kompliceret. Sådanne komplementære elementer, hvis installation er påkrævet uden fejl, indbefatter tagpladen.

Om selve produktet

Udover tagdækningsmaterialet installeres adskillige andre produkter på taget. Det er umuligt at undvære sådanne ekstra elementer. Eaves niveauet for en metalflise, samt for andre typer af tagmateriale, udfører følgende funktioner:

 1. Det beskytter væggene og fundamentet fra indgangen af ​​vand, der drypper fra taget.
 2. Det tillader ikke sne at falde under metallet om vinteren.
 3. Giver taget et færdigt udseende.

Selvfølgelig kan du undvære dette ekstra element. Mange praktiserer kun montering af en frontplade. Men sådan beskyttelse kan ikke betragtes som tilstrækkeligt pålidelig. Træ, nemlig, det er lavet af forbrættet, let at rådne. Især sker dette hurtigere, når det er vådt. Derfor vil enhver professionel rådgive dig om at bruge lidt tid og penge og montere cornice baren. Derudover forbedrer dette ekstra element væsentligt udseendet af metalets tag.

Forsæt ikke gardinstangen med dryp. Begge muligheder for ekstra elementer anvendes med en metalflise, men de udfører en anden funktion. Eaves-strimmel tjener til at beskytte frontpladen mod at blive våd. Kapelnik er nødvendig for at fjerne afløb fra taget ind i afløbssystemet.

Hvad gør cornice bar og dens størrelse

Til fremstilling af cornice-strimmel anvendes det samme materiale som ved fremstilling af metalfliser. Dette er en galvaniseret plade. Som regel erhverves det ekstra element samtidig med tagmaterialet. Dette gør det lettere at matche farven, hvilket hjælper med at forbedre udseendet.

Ved fremstilling af tagskinner, som anvendes med metal, udfører fabrikanter følgende arbejds rækkefølge:

 • Stålplader kommer fra leverandørens fabrik. Det har allerede en galvaniseret belægning;
 • stålplade passeres gennem en speciel maskine. Med den er den buede form af den fremtidige cornice til metalfliser eller andet tagmateriale givet;
 • et lag af anti-korrosionsmiddel påføres hele overfladen for at forbedre beskyttelsen;
 • efterfølgende belægges stangen med en primer. Dette lag forbedrer vedhæftningen, og beskyttelsen vil holde bedre
 • Derudover er der arbejdet med at anvende en polymermaling. Det vil være den vigtigste beskyttelse af gardinstangen. Endvidere giver et lag af polymer det færdige produkt et attraktivt udseende;
 • Den indvendige overflade af tagskæggene, som vil blive skjult for visning, er dækket af en beskyttende lak. Det vil beskytte det ekstra element fra fugt, som er dannet i form af kondensat på metalpladen.

Eaves-stroppen kan have et beskyttende lag af forskellige materialer. Den billigste løsning er simpel galvanisering. Men sådanne produkter anvendes sjældent, da det har et relativt kort levetid. Det er bedst at købe ekstra elementer med polymer beskyttelse. Som regel er det polyester eller plastisol. I dette tilfælde tjener kantbåndet så meget som tagdækning af metalfliser. Ulempen ved sådanne produkter er deres omkostninger. Men denne ulempe kompenseres af manglende reparation på alle tidspunkter.

Hvis vi taler om størrelsen på ledgen, så er valget lille. Produktet selv har en længde på 50 til 60 centimeter, i nogle tilfælde er det muligt at møde elementer med en længde på to meter. Tykkelsen anvendt til fremstilling af stålplade er i området 0,4-0,5 millimeter. Denne mulighed anses for at være den mest holdbare i bøjning, hvilket betyder, at det ikke vil være så skræmmende mekaniske effekter.

Størrelsen på kantbåndet kan afvige fra standarderne. Her afhænger meget af producenten, eller rettere på det udstyr, den har. Nogle virksomheder tilbyder at lave et produkt af denne længde, hvilket er nødvendigt for køberen. I dette tilfælde skal du betale mere, men du vil mærkbart vinde udseendet af taget og dens vandtætning.

At foretage målinger før køb, er det værd at huske på en nyanse. Installationen af ​​metal cornice strimlerne, som ved brug af et andet tagmateriale, er lavet med en overlapning. Derfor skal produktet tages med en margen.

Sådan monteres gardinstangen

Ethvert produkt, uanset dets kvalitet, vil kun fungere fuldt ud, hvis det er installeret korrekt. Det samme gælder for det ekstra element, der behandles i artiklen. Montering af metal cornice strips lavet med følgende:

 • Alle installationsarbejder dækker strimler udført efter installationen af ​​frontpladen. Dette er lavet med galvaniserede negle eller skruer. Frontplader fastgjort til enderne af spærrene. Samtidig skal du opnå en flad overflade, i dette tilfælde letter du dit fremtidige arbejde;
 • Det næste skridt er at trimme den forreste overflade med en pladeplade. Hvis du har lyst og evner, så i dette arbejde kan du bruge sidespor eller professionelt ark;
 • efter det anbefaler eksperter at installere en træbjælke på væggen af ​​huset. Det vil fungere som en sikkerhedsstøtte, som vil bidrage til at udføre installationen af ​​cornice stripen;
 • Yderligere arbejde afhænger af, om dit tag er udstyret med et afløbssystem. Hvis dette er tilfældet, løser det de beslag, der holder tarmene og rørene. Som regel er de monteret på enderne af rafterbenene. Men du kan gøre det direkte til fronten;
 • Herefter fastgøres tagpladen af ​​metalpladen. Dette kan gøres ved hjælp af tagbeklædning eller skruer. Installationen er lavet i trin på 20-30 centimeter. Samtidig er negle eller skruer placeret i et skakbræt mønster;
 • det er ikke muligt, at der er et mellemrum mellem gardinstrimlerne eller de er stødpakkede. For bedre beskyttelse er yderligere elementer monteret med en overlapning. Hver næste plank skal gå til den forrige mindst 3-5 centimeter. Overlapning sker i retning af strømmen.

Efter alle disse værker kan du fortsætte med lægningen af ​​metal. Men dette bør gøres omhyggeligt for ikke at beskadige det beskyttende lag af cornice stripen. Dette gælder især lavprisforzinkede produkter. Ellers vil dette ekstra element ikke tjene så meget som det skal.

Særlig opmærksomhed ved montering af tagdækning "tærte" skal betales til vandtætningsfilmen. Alle eksperter anbefaler det at blive lagt under metalfliserne. Dette beskyttende lag skal gå på tagbøjlen. I dette tilfælde vil fugt i form af kondensat frit løbe fra taget. I dette tilfælde må vandtætningsfilmen ikke strække sig ud over metalpladen. Dette materiale kan hurtigt svigte under påvirkning af ultraviolet stråling fra solen. Derfor skal den være helt dækket under taget.

Dimensionen af ​​ledgen er lille, så det er nemt at arbejde med dem. Alligevel er det ganske ofte nødvendigt at skære produktet i kortere dele. I dette tilfælde anbefales det ikke at anvende mekaniske midler, for eksempel en mølle. Dette arbejde er bedst udført med metal saks. På den måde beskadiger du ikke det beskyttende lag. Det samme gælder for skæring af metal.

En anden nuance vedrører skæring af gardinstangen. I produktionen af ​​alle sine parter er beskyttet mod korrosion. Men hvis du skærer, vil metallet være åbent. For at undgå rust skal skæringen være dækket af en speciel forbindelse. Det kan købes med metalfliser og andre komplementære genstande fra samme producent.

Installation af tagstænger strimler metal

Enhed og montering af cornice strip til metalfliser

Et pænt og stærkt tag af metalfliser vil ikke kunne udføre sine iboende funktioner, hvis det ikke er lavet i henhold til installationsreglerne. Et sådant tag er ikke komplet uden montering af bund- og endepaneler, tagrender og underlag. På trods af at det besatte område af disse dele ikke er særlig vigtigt, spiller de en vigtig rolle for at sikre, at taget ikke er beskadiget og beskyttet mod forstyrrelser.

Hvorfor er så vigtigt cornice til metal

Ledgefunktionen er en advarsel om indtrængen af ​​nedbør under og på fronten. Denne plank er en langsgående del af taget, som er tæt på kanten af ​​metalfliserne. Dette er dog kun en visuel opfattelse, fordi i virkeligheden er den præsenterede del af taget monteret, før den er helt dækket af metal tagdækning.

Normalt er cornice til metalfliser lavet i samme farve som alle tagdækning, herunder de enkelte komponenter. Det er dog muligt at finde forskelle i endets farvepalette og tagblade, samt dråber og drænrør.

Med tiden vil de installerede strimler forhindre nedbør i at falde under taget, og også give et komplet kig på hele taget.

Installér stort set alle komponenter er kun nødvendige efter den endelige installation af metal, undtagen barens overflade.

Struktur og dimensioner af cornice til metalfliser

Fabrikanter skaber niveauer for baggrundsbeskyttelse af et tag fra stålplader, som metal tagdækning selv.

Pladens overflade til lamellerne skal være mellem 0,4 og 0,5 centimeter.

At dække dele af taget med polyester eller plastisol. Der er belægninger, der er besat med basaltcrumb. De bruges, når der anvendes kompositfliser.

Planck er forpligtet til at "sætte sig" på bunden af ​​taget. Dens sædvanlige dimensioner er fra 0,5 meter til 60 centimeter. Tag en passende optagelse og sikret på samme måde som andre stænger.

Enhed og installation af metalfliser

Fastgørelsen af ​​tagskæggene, endestrimlerne og knudepunktet udføres efter montering af frontbrættet, som holdes på den ene side af trussystemets ende med galvaniserede søm.

Montering af kantlister er lettere, hvis frontpladens overflade er flad.

Sådan vedhæftes disse elementer

Brættet er lavet af finer fra forsiden af ​​basisfladen. Det er muligt at anvende et professionelt gulv i disse værker. Derefter skal støttestangen fastgøres til bygningens væg. Det er nødvendigt for sekundær støtte, når arkivering af tagskæggene overhængende. Braketter skal placeres på afløbssystemet. De kan fastgøres som på bjælkerne eller på tagpladen. Følgende er samlingen af ​​de mest taggede. Det skal lægges på montering af drænet til tagskægget eller frontpladen. Afstanden mellem skruerne er mindst 30-35 cm.

Når dette arbejde er gennemført, skal tagbeklædningen startes med det fremlagte materiale. Derefter er det nødvendigt at samle stødpladerne, tagrenderne, skøjterne og de tilstødende planker.

Montering af endepladen

Slutpladen er en udsmykningsdel, der også udføres som en funktion af at forhindre taget fra vindkræfter og fugt. I første omgang skal du lave en vandtæt overflade, og derefter begynde at lægge endebåndene.

Samlingen af ​​metalplader endeplader er en del af det endelige arbejde. Det skal være over kasserne. I dette tilfælde er det nødvendigt, at endepladen placeres nøjagtigt på bølgens højde af profilarket. Mulige mellemrum mellem skruer fra 0 til 40 cm.

Hvis stænkplanken holdes på bunden af ​​træ, så fastgøres den med skruer. Stangen er fastgjort med skruer på toppen og siderne. De er skruet ind i bølgenes hul. Montering skal ske fra bunden op, når der anvendes skruer med et interval på 40 centimeter.

Når strimlerne lægges overlappede, er det nødvendigt, at der er en afstand mellem dem på 10 til 15 cm i længden. Efter afslutningen af ​​arbejdet er leddene dækket af tætningsmiddel. Det sidste trin i installationen af ​​de beskyttende dele er at fastgøre de tilstødende lameller.

Montering af tagskinner og endestrimler til metal

Metal i lang tid har forrang inden for tagmaterialer i vores land. Et af de vigtige elementer i ethvert tag af dette materiale er følgende strimler til metal:

 • vindstrimler til metal;
 • takhuggerniveau for en metalflise;
 • rideband;
 • contiguity planke.

Ved konstruktion af tag med brug af metalfliser spiller sammenføjningsstangen sammen med tagskægget, ryggen og slutningen en ret betydelig rolle. På trods af dette tilbehørs lille rolle i den samlede mængde indkøbte materialer har de en meget vigtig funktion, som er ansvarlig for den lange og pålidelige drift af hele taget.

Klassificering og formål med lameller til metal

Cornice strimler til metalfliser og vindstrimler til metalfliser er lavet af materialer svarende til de vigtigste tagdækning. Hovedstrukturen i dem er galvaniseret stål med en tykkelse på 0,4-0,5 mm, med en beskyttende polymerbelægning. De funktioner, der udfører strimlerne til metal, er udtrykt i følgende:

 • Eaves niveauet udføres i form af et aflangt element, der har produktionsteknologi, svarende til de vigtigste tagmateriale. Hovedhovedets hovedfunktion er at beskytte den forreste kant fra fugtindtrængning under kraftig nedbør. Som et resultat beskytter tagskinnestrimlen tagrummet mod fugtindtrængning.
 • Endpladen har også en identisk produktionsteknologi med plader af metalflise og skal fastgøres i enderne af skråningerne, tjener til at beskytte slangen mod fugtindtrængning og niveauer vindbelastningen. Som følge heraf kaldes dette tilbehør undertiden som vindstribe.
 • Ridge strip kan tage mange former og tjener til at beskytte rummet under taget fra indtrængen af ​​nedbør ved konvergenspunktet af skråningerne.
 • Koblingsstangen er et alsidigt element, der har dekorative og beskyttende egenskaber.

Montér tagene

Eaves planken er fastgjort til tagets sammenføjning som følger.

 1. Først skal du udføre installationen af ​​frontpladen, som er fastgjort til enderne af trussystemet ved hjælp af galvaniserede negle. Alternativt bruges der nogle gange tagstænger, som har en montering i specielle riller på trussystemet.
 2. Det næste skridt vil blive arkiveret ved hjælp af en tunge-og-groove bord eller folie. Støttebjælken er fastgjort til husets væg, og den fungerer som den anden understøtning til indføring af cornice overhæng.
 3. Straks inden montering af taglisterne monteres beslag til afløbssystemet. De kan have fastgørelse, både på en tagbordsskive og på rafterbenene.
 4. Derefter fortsæt til installationen af ​​tagskæggene, som er installeret foran tagpladerne af metalfliser. Montering af remmen udføres på toppen af ​​renden ved hjælp af skruer, skruet ind i cornice eller frontplank. Pladsen mellem skruerne er omtrent lig med 30-35 centimeter.

Ved udvidelse af kantlisterne skal du sørge for at overlappe hinanden, hvis mål er 100 mm.

End-cap installation

Efter lægningen af ​​tagmaterialet fra metalpladerne for at begynde at installere endebåndene. Det er indstillet som følger:

 1. Vindstang indstillet på højden af ​​den bølge nærmeste metalplade. Det skal bemærkes, at vinklen på enden af ​​taget skal være helt blokeret.
 2. Fastgør ende strips udført på siderne og toppen med skruer. På samme tid falder montering med selvdrejende skruer ovenfra i toppen af ​​en bølge af metalplade.
 3. Når en vindstribe opbygges, overlapper den til 100 mm.
 4. Alle samlinger mellem denne strimmel og taget skal være forseglet.

Slutpladen ud over de beskyttende funktioner spiller en væsentlig dekorativ rolle. Det skal nødvendigvis overlappe bølgens karm, ellers er der mulighed for, at vand falder under metalfliserne. Til disse formål er den udfladte kant af pladen op.

Montering af ridderstrimmel

Kontroller altid, at alt arbejde på underdakventilationen udføres inden montering af rygskinne. På de skrånende skråninger af metal for at forhindre muligheden for sne blæser under højderyggen, brug specielle strimler. Placeringen af ​​ridderplanken begynder fra enden, for dette er ryggen anbragt på toppen af ​​endebåndene og udgivet til ydersiden med 20-30 mm. Detaljer om den fladskalede dock med overlapning på 100 mm, og de halvcirkelformede elementer er forbundet langs stemplet.

Hvis takets hældningsvinkel er mere end 45 °, kan monteringsstedet for underkantskanten og metoderne til fastgørelse af højderyggen afvige betydeligt indbyrdes afhængigt af hældningens hældningshældning. På fasen af ​​fastgørelse af bjælkerne modelleres monteringen af ​​højderyggen, idet der tages højde for takets vinkel og formen på ryggen. Denne version af installationen er mest populær på grund af dens enkelhed og tilgængelighed. Hvis hældningsvinklerne på tag og højderplade ikke stemmer overens, kan de korrigeres ved hjælp af VVS-værktøjer. Efter montering af højderammen i en halvcirkelformet form, skal den tilsluttes fra begge sider ved hjælp af specielt tilbehør (stik).

Det anbefales at installere en træbjælke under ridderbrættet. Dette hjælper med hurtigt at gøre installationen af ​​dette design på en træbase.

Hvordan krydsningsstangen er monteret

Koblingsbjælken skal installeres efter færdiggørelsen af ​​bundlaget af tagmaterialet og installationen af ​​vindstrimlen. Hovedformålet med forbindelseslinjen er at fastgøre enden af ​​gulvtæppet på lodrette planer. Derudover anvendes krydsningsbjælken ved krydset af taget til skorstensrørene og ventilationskanalerne, hvor det fungerer som det vigtigste hermetiske element. Installationen af ​​dette strukturelle element er færdiggørelsen ved færdiggørelse af tagkonstruktionen. Krydsningsstangen, ud over dens beskyttende egenskaber, virker også som et dekorativt fragment, som giver et æstetisk moderne udseende til taget.

Listerne til metalfliser, som er korrekt installeret og fuldt ud udfører deres funktioner, vil være en fremragende beskyttelse af taget mod vindbelastninger og nedbør, hvilket nødvendigvis vil påvirke driftens varighed og pålidelighed.

Teknologi installation metal

Taktens funktion, dækket af metal, afhænger i vid udstrækning af overholdelse af installationsteknologi, hvor følgende regler fastlægges:

 • Tagpladen skal fastgøres i stedet for kassen i bølgens afbøjning;
 • installationen af ​​de nederste ark til den første kasse sker ved at fastgøre over trinnet gennem bølgen;
 • installation af de resterende ark til kassen sker med fastgørelse så tæt som muligt på trinnet;
 • installation fra bundens ende foretages i hver bølge;
 • alle ark skal være korrekt trukket til kassen;
 • På steder med overlappende ark montage er lavet med skruer i forfald af bølgen.

Antallet af skruer er taget med en hastighed på op til 9 stykker pr. Kvadratmeter tag. Skærende metal udført med et savsås, saks til metal eller vysevoe saks. Det vigtigste kriterium ved valg af VVS-værktøj er mængden af ​​arbejde og bredden af ​​overfladen, der skal behandles. Så for at skære små strimler er en hacksav eller saks til metal ret egnet. Hvis det er nødvendigt, lav et langt stykke, hvis bredde er en lang afstand, skæresax vil være det mest egnede værktøj.

Brugen af ​​vinkelslibere (bulgarere) er strengt forbudt. På grund af overophedning og ødelæggelse af polymerlaget er der en hurtig ødelæggelse af metalmaterialets basismateriale.

Relaterede nyheder

Kommentarer (2)

Yderligere elementer til tag af metal: Et overblik over komponenter og metoder til deres installation

Yderligere elementer til tag af metal - obligatoriske komponenter i enhedens tagdækning. De tjener til at give adjacencies den nødvendige tæthed og forhindre indånding af atmosfærisk fugt, støv, alle slags kuld, insekter mv under taget. Komponenter (komplementære) detaljer udgør højderyg, hjørner, kanter af pedimenter, endovy, indre hjørner, rørganger. For komplekse tage, kan du have brug for et stort antal dobora, og for enkelt - bare nogle få ting. For eksempel, for en lille gavl tag nok højderyg, gavl og tagger lameller.

Overvej de typer af ekstra dele til metal, deres funktioner og installationsmetoder.

indhold

Dobora (komponenter) er galvaniserede strimler, som er monteret på steder af tagleder og overgange. Længden af ​​produkterne er som regel 2 m, tykkelsen af ​​stålpladen er 0,4-0,7 mm. Bredden kan være anderledes, afhængigt af størrelsen af ​​monteringshylder.

Afslutningen kan have en polymercoating i metalpladens farve, hvilket øger deres omkostninger, men øger dekorative effekter.

Som regel skal du bruge produkter med et polymerlag, når du laver led, der er "i syne", f.eks. Af skøjter eller overenden. De passer ideelt til en generel opfattelse af et tag, kombineret med en flisfarve. Men dekorative værdi er ligegyldigt, når overlappende ledd er under metalpladerne.

For eksempel til lavere endov er det mere praktisk at bruge almindelige galvaniserede strimler uden farvecoating. Dette vil spare penge og samtidig opnå den nødvendige tæthed, men overbetaler ikke for dekorativitet, hvilken en eller anden måde vil blive gemt under fliserne.

Følgende typer af ekstra elementer anvendes til metalfliser:

 1. taggeplank
 2. ende (vind) strimmel;
 3. hesten;
 4. Endova (øvre og nedre);
 5. junction bar;
 6. sneholdere.

Lad os overveje hver især mere detaljeret.

Gardinstangen er et stålhjørne designet til at designe tagens nederste del langs taggrænserne. Det tjener til at beskytte de forreste flader (tagene) af pladen fra fugt og udslip af vand, der er fanget i underetagen i afløbsrøret. En anden funktion er at give den buede linje et færdigt udseende.

Montering af remmen udføres inden installationen af ​​metal, men efter fastsættelse af afløbssystemet. Monteringshylderen er fastgjort til kassen over røret. Fastgørelseselementer - galvaniserede selvskærende skruer, skruet hver 300 mm.

Til registrering af hele længden af ​​tagbøjlerne, som regel, brug flere skråstænger lameller. De er sammenkoblet ved at indsætte en stang i en anden med en overlapning på 50-100 mm.

Sådan repareres cornice baren og bringe den ind i randen, se videoklippet:

Enden (gavl) plade har også form af et hjørne med fastgørelseshylder. Monter det langs overhængene på gavlene for at beskytte enderne af beklædningen og underetagen fra vand, kuld, insekter og fugle og vindeksponering.

Endestrimler er fastgjort til efterbehandling af tagbeklædning oven på metalpladen. Installation fører overhængende gavler ned fra bunden og blokerer med tagbeklædets endekant. Fastgør strimlerne til endepladen med selvdrejende skruer med et trin på 0,5-0,6 m. Overlap langs længden er 100 mm.

Det er nødvendigt, at endepladen kommer i kontakt med metalets overkanter, overlapper dem. Dette blokerer adgangen til fugt under fliserne, og eliminerer metaludfald under vindstød. For at sikre en tæt krydsning er det muligt at bøje kanterne af flisen opad.

Den klassiske måde at fastgøre ende strips på vises i en kort video:

Højderammen overlapper krydset mellem metalpladerne, der er dannet langs ryglinjen, der forbinder strålerne. Det tjener til at beskytte fugt, snavs, insekter og små fugle fra at falde under taget. Det er også en del af ventilationssystemet, der udløser luftens bevægelse i ventilationsgabet under fliserne. På grund af dette forekommer lufting af tagelementerne.

Ridges er lige og runde. De lige linjer har en trekantet eller trapezformet sektion, og de runde er halvcirkelformede. Runde strimler kræver montering af stik - flad halvcirkelformet eller konisk.

Ved montering af højderammen mellem monteringshylder og metalkroner dannes huller. Producenter af metal anbefales at overlappe dem, fyldes med tætningsmiddel (universal, formet med huller eller selvudvidende). Imidlertid påvirker denne beslutning ventilationskapaciteten i højderyggen, som delvis blokerer udgangen af ​​luft fra tagrummet. Du kan løse problemet ved at installere ekstra pitched eller ridged point aerators.

Tætningsmidlet er limet (som regel er de fleste af dem forsynet med selvklæbende overflade) til kampladen eller plader af metalfliser. Monter derefter stangen og fastgør den med skruer gennem bølgen i øverste højderyg. Fastgørelse kan udføres gennem kassen (denne mulighed er den mest pålidelige) eller kun til metalfliserne.

Bygning af en lige højderyg sker ved at overlappe 100 mm. De runde højderamme slår sammen langs stanselinjer.

Princippet om montering af højder:

Endova er en slags rillebakke, der er dannet i tagets indvendige hjørner langs linjen for tilslutningen af ​​bakkerne. Under driften af ​​taget er det påvirket af en enorm belastning i forbindelse med akkumuleringer af snemasser og kraftige vandløb. For at forsegle tagets indvendige hjørner skal du bruge to endepaneler - nederste og øverste.

Den nederste dalen ende er et hjørne med brede hylder, bøjet i skråningen af ​​skråninger. Dens installation udføres før installation af fliser.

Monter stangen på en kontinuerlig kasse af plader 150x25 mm, fyldt på begge sider af krydset af den indvendige hjørnebredde på 300 mm. Ved kassen er vandtætningen først lagt, så bunddalerne fastgøres, skrues i selvskærende skruer med en hældning på 300 mm. For docking strips udføre deres overlapning på 100 mm.

Hvis parringen af ​​skøjter danner en næsten flad vinkel, er det vanskeligere at forsegle det. I dette tilfælde er det tilrådeligt at bruge et ekstra lag af vandtætning.

For at forsegle, lægges der også en porøs fugemasse mellem bundens strimler og fliserne.

Efter montering af pladerne af metalfliser overlappes indersiden af ​​det indre hjørne af en anden plank - den øvre dalende. Det tjener ikke kun til at dræne vand fra det indvendige hjørne af taget, men giver også leddene et dekorativt udseende. Derfor har strimlen af ​​den øverste endova som regel en polymercoating i farven af ​​den anvendte metalflise.

Øverste endova pålægger det indre hjørnes ledd og fastgøres med skruer, så de ikke går gennem midten af ​​den nederste endova. Hvis dette sker, vil forseglingen af ​​leddet blive brudt henholdsvis, taket vil flyde i stedet for sammenbruddet. Gabet mellem toppladen og profilen af ​​metalfliserne er fyldt med et porøst tætningsmiddel.

Sekvensen for installation af de øverste og nedre endeplanker og nuancerne af deres forankringer vises i videobilledet:

Anvendes i leddene af taget med andre overflader, for eksempel med skorsten, væg, ventilationsaksel, parapet.

Planker af kryds, afhængigt af placeringen i forhold til tagpladerne, kan være øvre og nedre.

Bundpladen har form af et hjørne med bøjede langsgående kanter, der giver dig mulighed for sikkert at fixere varen i en mursten eller betonvæg. Kanterne rulles op øverst.

Begge varianter af jigterne anvendes, når de sluttes til metalfliser med en skorsten (bypass). For fuldstændig forsegling af leddet ved hjælp af disse lameller dannes de indre og ydre "forklæder". Konstruktionen af ​​bypasset er som følger:

 • Fjern vandtætningslaget til 50 mm (minimum) på rørvæggen, sektionerne er fastgjort til røret med tape.
 • Begynd installation af det interne "forklæde" fra bunden af ​​røret. Påfør det nedre niveau af adjunktioner til en væg af et rør, bemærk linjen af ​​sin øvre kant.
 • På den planlagte linje skæres gennem dybdedybden på ca. 15 mm, så den viste sig lidt skråt opad (for at skabe en barriere mod fugt). Pas på ikke at fange sømme i murstensværket; stikkede riller i sømmen er strengt forbudt!
 • De bøjede kanter af indersiden af ​​krydset slynges ind i stroben, de forsegler leddet med et varmebestandigt tætningsmiddel.
 • Under det indvendige forklæde opstilles der en "slips" nedenunder - en slags trug af stålplade med buede kanter (flared). Han ledes enten til endova eller til taggrene. Denne detaljer vil tillade vand fanget mellem forklæde og fliser at strømme ned rampen.
 • Listerne er fastgjort til kassen og rørets væg med skruer.
 • På samme måde monteres stroppens anlæg først til rørets sidevægge og derefter - til dens øverste del.
 • Monteret oven på det indvendige "forklæde" bypassark af metal.
 • De øverste stænger af krydset er fastgjort på samme måde som de nedre stænger. Og de er monteret på samme måde, med undtagelse af at placere de øvre kanter i rillerne. Det ydre forklæde er i større grad et dekorativt element, som maskerer dele af plader af metalfliser.

Detaljer om ordningen:

På samme måde udfører en adjunktion til væggen:

 • Fjern vandtætningen på væggen 50 mm op.
 • På væggen pålægge den øvre bar og markere sin øvre kant. Langs linjen skæres gennem stroben.
 • Krydsens overkant er tændt i stroben, trykket med et tætningsmiddel.
 • De nederste hylder er fastgjort til kassen og væggen med skruer.
 • Gabet mellem plankens plan og profilen af ​​metalfliserne er fyldt med et tætningsmiddel - universal eller selvudvidende.

Sådan installeres monteringskrydset i videoen:

Snegozaderzhateli - produkter-barrierer, der tjener til at forhindre konvergens af snelag og is fra skråningerne. De forsinker snemasserne, som kan blive traumatiske for mennesker og dyr, såvel som skade på ejendom (f.eks. Biler).

For metalfliser brug følgende typer af snegozaderzhateley:

Rørformede barrierer består af beslag, der er fastgjort på taget, gennem åbningerne, hvoraf to rækker rør ledes. Dette er den mest almindelige form for snebeskyttelse.

Gitterprodukter består også af parenteser, mellem hvilke der ikke længere er rør, men gitterafsnit fremstillet af rør eller hjørner.

Corner snegozaderzhateli - stive barrierer i form af hjørner af bøjede stålplader. De bruges til tag med en lille hældningsvinkel - op til 30 °.

Ved installation af rørsystemer virker som følger:

 • Bestem positionen af ​​snegozaderzhateley på taget. Dette foregår på forhånd ved kasser, fordi der kræves forstærkede kasser under parenteserne.
 • Beslagene fastgør flisebølgerne i truget og fastgør dem med lange skruer til kassen. Afstanden mellem beslagene er 0,5-1 m.
 • I hullerne i parenteserne installeres rør, hvis ender er lukket med plastikkapper. For at indstille den ønskede længde af røret boltet sammen.
 • Med længden af ​​hældningen mere end 5,5 m monteret anden række snestop, i en afstand på 2,5-3,5 m fra den første.

Tilsvarende udføres installation af gittersystemer, men i stedet for rør indføres gittersektioner mellem parenteserne.

Sådan installeres hjørnesnørebeskyttelse:

 • På metalfliserne, med fastgørelse i hvert sekundens bølgelængde, er der monteret et foringshjørne, som tjener til en mere holdbar landing af snestopperen.
 • Hjørnebarrieren er installeret over foringshjørnet og fastgjort til metalpladen og kassen med lange selvdrejende skruer. Fastgørelse udføres gennem en bølge, i hvert sekund crest.
 • Monter om nødvendigt den anden række af snegozaderzhateley.

Vi tilbyder at se en video på installationen af ​​snegozaderzhateley:

Det er fortsat at tilføje, på trods af de høje omkostninger ved de fleste komponenter til metal, bør du ikke spare på dem. Anvendelsen af ​​dobori af høj kvalitet giver et anstændigt udseende og holdbarhed af taget, hvilket gør det muligt at undergå driften mindre ofte til reparationer og forenkle vedligeholdelsen.