Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Montering af loftlamper

Efter færdiggørelsen af ​​byggeri og efterbehandling værker, er der et behov for at vælge lamper til at belyse hjemmet: et hus, lejlighed eller andet rum. Der er et stort udvalg af inventar: væg, gulv, loft. Loftslamper er opdelt efter metoden og typen af ​​fastgørelse til loftet, materialet til fremstilling og belysningsevne. Før du påbegynder en selvinstallation, bør du være velkendt i disse og andre lige vigtige nuancer.

Montering af loftlamper

Typer af lamper

Ved montering er loftlysene opdelt i 4 hovedtyper:

Falsk

Vedhæng lamper er den mest almindelige og forskelligartede klasse i sin form. Den mest kendte version af deres navn i folket - lysekroner. Der er et stort udvalg af lysekroner. De kan både være store til belysning af koncertsale og primitive, der består af en almindelig lyspære og en simpel lampeskærm. Suspended de kaldes på grund af at de er monteret i en afstand fra loftet. For at gøre dette skal du bruge kabler, kæder, rør. Ofte takket være dette har mange af dem højdejustering.

Montering af vedhængslamper

Disse lamper kan let oplyse værelser med et stort område og højt til loftet. Fastgørelse dem til loftet udføres som regel på to måder: Brug af en krog eller en lamel.

I det første tilfælde er en ring fastgjort til loftet, hvorefter lysekronen vil blive hængt ved krogen. Efter tilslutning af ledningerne er de skjult af en dekorativ skål, der bevæger sig langs røret og derefter fastgøres.

I det andet tilfælde er en strimmel først fastgjort til loftet. Kompleksiteten af ​​denne installation er, at alene sådan en forbindelse ikke gør. Den dekorative skål, der skjuler ledningerne, fastgøres tæt på lysekronen, og inden armaturet fastgøres, er det nødvendigt at forbinde ledningerne. Det vil sige, en person skal holde lysekronen på vægten, mens den anden er involveret i at forbinde ledningerne.

overliggende

Overhead lys er fastgjort direkte til loftet uden nogen bøjler. Nogle lamper kan justeres ved at vippe lampen. Så du kan fremhæve et stort område af rummet. Denne klasse vinder stigende popularitet på forbrugermarkedet.

Installation af overlygter

På grund af monteringsmetoden er sådanne armaturer bedst egnet til små lokaler som et toilet eller et skab, hvis lofterne i det er lave, hvor suspenderede lysekroner normalt ikke bruges. De belysningsområder, de har, er små, men nu er der lamper, der skinner meget mere intenst end en almindelig glødelampe. På grund af brugen af ​​sådanne lamper øges mætningen af ​​rummet med lys i sådanne lamper betydeligt.

Mange af de overliggende armaturer er ret store, tunge og har endda en 2-3-trins mulighed for belysning, herunder fjernbetjeningen. Til deres vedhæftning har du brug for en stiv bund, så den er tilstrækkelig til at holde den på loftet.

punkt

Spotlights - en anden ny opfindelse. De behøver ikke at blive boltet til loftet eller hængt på kroge. De er installeret på loftslofter af lille tykkelse (suspenderet, gipsplader, plastik (PVC), stræk). De bruger to fjederbelastede kronblade som en vedhæftning. Et hul er lavet i loftet svarende til diameteren af ​​lampens øverste del. Kronblade presses med fingrene til lampens krop og indsættes i hullet. Så udgivet. Således presser kronbladene lampen tæt på loftet.

Montering af spotlights

I bund og grund er spotlights små i størrelse og bruges derfor hovedsagelig som en ekstra lyskilde i et sæt med andre lamper. Du kan bruge dem som hovedbelysning, men du skal installere dem i store mængder på grund af det lille område af belysningen.

Større spotlights har større vægt. I denne henseende er kronbladene monteret stærkere fjedre for pålidelig at holde dem på loftet. Ved udskiftning eller demontering af lampen ødelægger kronbladene loftet på grund af stærke fjedre. Derfor anbefales det at købe dem på en gang af korrekt kvalitet, så de kan tjene i lang tid uden at skulle udskiftes.

Til vedhængslys bør fjedre ikke købes overhovedet. Loftet har ikke en stiv bund, og vil derfor strække sig, hvilket gør det meget vanskeligt at adskille.

spillemaskiner

Lysekroner-slots som belysning

Slots optrådte på markedet ret for nylig, meget senere end alle andre typer. Deres distribution er stadig forholdsvis lille, men de vinder stadig mere af deres marked. De er noget i gennemsnit mellem overhead og pendant lys.

Den væsentligste forskel mellem slots og andre belysningsanordninger er, at de har lygtejustering helt i en hvilken som helst retning, hvilket gør det muligt at ændre hældningsvinklen, ændre graden af ​​belysning af ethvert arealplot.

Loftsmontering

Betonloft

Til fastgørelse til et sådant loft er det nødvendigt at have en trinladder-, perforator- eller bore- og dowel-negle. De steder, hvor armaturet skal placeres, måles ud. Huller med den krævede diameter bores. Lamperne fastgøres enten til dowel-neglene, eller kroge skrues ind i chopiket. Så hænger lampen på dem. Tråden spidses enten til loftet og plasteres derefter, eller hvis den er en gulvplade, trækkes den i et teknologisk tomrum. Installer på et sådant loft kan være alle slags lamper, bortset fra punkt.

Nedhængt loft

En lys tin konstruktion er installeret i loftet med kvadrater af samme størrelse, i hvilke polystyren kvadrater er derefter indsat. Alle ledninger er spredt i loftet, efter at tinstrukturen er installeret og justeret. Efter installation af polystyren på de forud planlagte steder er der installeret og tilsluttede lamper.

På et sådant loft er der især installeret små lamper. Polystyren er et ret skrøbeligt materiale. Det er bedre at fjerne eller udskifte lampen efter at have fjernet den nødvendige firkant for at undgå beskadigelse af loftet.

Det er også muligt at installere vedhængslys. Deres fastgørelse skal udføres til en stiv stelstruktur. Installation af slots er kun mulig under forudsætning af at de vil blive udført på små suspensioner og bestå af store strukturer med en lang række armaturer for at sikre en mere pålidelig fastsættelse.

Det er meget vanskeligt at installere overhead lamper på et sådant loft. Den eneste undtagelse kan være en raster, indbygget armatur, som indsættes i firkanten i stedet for polystyren, som vist i figuren nedenfor.

Montering af lampe og hængende loft

Rackloft

Rækloftet ligner noget på loftet, men det er lavet af lameller, hvilket skaber en ret stiv og solid struktur. Den kan åbnes, skabe et gitterudseende, eller det sys op med PVC-paneler eller noget andet materiale.

Installation af alle typer lamper uden undtagelse. Ledninger skal også udføres på forhånd til installationsstedet for lamper.

Gips og PVC paneler

Loftet er først dannet af en stiv og pålidelig ramme med en tin profil. Derefter udføres ledningerne på rammen til stedet for fremtidig installation af lamper. Herefter er loftet helt suturet med gipsplader eller plastpaneler. Efter at de nødvendige afstande til monteringsstederne er målt, bores huller af den krævede størrelse. Bor dem med specielle kroner på gipsvæg eller den såkaldte "ballerina". Det er en stang med en kniv, som kan flyttes langs den og dermed ændre diameteren.

På et sådant loft kan installeres nogen form for lamper. Det skal kun huskes, at for installation af spotlights skal du falde ind i mellemrummet mellem rammen og for andre typer, tværtimod, skal du montere rammen på rammen for deres stive fiksering.

Meget ofte er loftet af gipsplader eller PVC-paneler flerlags. På disse lofter installeres ofte flere typer lamper, der kombinerer dem sammen. Dette giver dig mulighed for at "lege" med lyset, hvilket skaber for eksempel romantisk belysning.

Strekak

For et strækloft skal installationssteder for fremtidige armaturer være forældet, ledninger skal tilsluttes, og hvis disse ikke er spotlights, skal der laves en ramme for at fastgøre lampen. Den fremtidige ramme er monteret på et niveau med loftet.

Efter at have strækket loftet limer de det på en pålidelig lim, som kan bruges med PVC-materiale, en plastikring med den ønskede størrelse, hvorefter en spotlight vil blive indsat, eller der vil blive trukket ledninger derfra. Indenfor er ringet punkteret, og revne kronblade limes på ydersiden for mere pålidelig fiksering af ringen, men således at de i fremtiden ikke er synlige under lampens ramme.

Enhver fastgørelse skal udføres inde i en sådan ringlet, da strejkets punktering vil føre til det faktum, at det simpelthen vil bryde og blive helt uvirksomt. Det er bedst at overdrage gennemførelsen af ​​dette arbejde til fagfolk, da det vil være yderst vanskeligt for en uforberedt person at gøre det, er chancen for at lave en fejl stor. Stretch loft - en ting der kræver stor omhu, og budgettet kan ikke kalde det. Derfor er rush og risiko ikke værd.

Tilslutningsarmaturer

For at forbinde armaturerne alene skal du være yderst forsigtig og ikke forsømme sikkerhedsreglerne. Først og fremmest skal du afbryde ledningerne. For at gøre dette skal du slukke for maskinerne på tælleren. Hvis der er installeret trafikpropper eller kork type automater, skal de skrues af og sættes til side.

Selv efter slukning af automaten eller afskruing af stikkene, er det stadig nødvendigt at kontrollere, at der ikke er strømningsstrøm med en multimeter eller indikatorskruetrækker. Hvis der ifølge deres vidnesbyrd ikke opdages elektrisk strøm, kan du røre ledningen med bagsiden af ​​din hånd. Ellers, hvis du tager fat i tråden med din håndflade uden først at kontrollere for nuværende, kan de strejke. I dette tilfælde kan hånden godt tage fat i tråden, hvilket kan være fatalt.

Ledningsdiagrammer til forskellige typer lamper

Figuren viser eksempler på forskellige armaturforbindelser. Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere lamper til en nøgle, skal alle tilslutninger foretages parallelt. Seriel forbindelse til 220V lamper er ikke egnet, da de vil skinne dårligt og ujævnt.

For 2 og 3 nøglekontakter er enhver kombination af forbindelser mulig. Lysekronen kan tændes på en 2-trins måde. Også en nøgle kan omfatte en central lampe, den anden - et ekstra lys. Det hele afhænger af kunstnerens ønske og fantasi.

Installation. video

Om installationen af ​​loftslys kan findes i denne video.

Ethvert arbejde kan udføres uafhængigt, herunder installation af lamper. Det vigtigste er at studere det nødvendige emne godt nok og udføre det omhyggeligt i overensstemmelse med sikkerhedsforskrifterne.

Typer af raster inventar og metoder til deres installation

Det sidste trin i reparationsarbejde i ethvert rum (stue, kontor, salgsområde) er belysning af belysning. Design begynder inden afslutningen af ​​lokalet, især - valget af loftdesign. Installation af raster fixtures er et af mulighederne for at skabe loftbelysning til store rum.

Teknologier udvikler sig konstant, forbedrer og belysesystemer. I dag er der store lyskilder, der kan belyse store områder. For at reducere energikostnaderne i lamperne skal du installere energibesparende pærer. Til installation af indbyggede rasterbelysningsarmaturer er det nødvendigt at udstyre basen på forhånd. Nedenfor overvejer vi i detaljer udformningen af ​​sådanne lamper og funktioner i deres installation.

Design funktioner af enheder

Raster-belysningsanordninger fungerer funktionelt som firkantede spotlights og bruges oftest i Armstrong-loftssystemet. Der er også mange parametre og visuelle øjeblikke, der ligner almindelige punkt lyskilder. Undtagelsen er en firkantet form.

Raster lamper kaldes fra det tyske ord raster, hvilket betyder "gitter". Faktisk er dette gitter grundlaget for produktet, det bruges til at sprede strømmen og jævnt fordele lyset gennem rummet.

Et andet meget vigtigt strukturelt element er en spejlplade med bølgende struktur, der bruges til at reflektere lysfløften. De vigtigste kilder til lyskilder er fluorescerende rørlamper eller LED.

Gitteret på enheden, afhængigt af formularen, er opdelt i tre hovedvarianter:

 • V-formet;
 • enkelt parabolisk;
 • dobbelt parabolisk.

Ved valg af disse armaturer styres de af gitterkonfigurationen, hvilket gør det muligt at opnå en vis intensitet og den ønskede lysstyrke. På grund af den store masse af enheden er det umuligt at installere enhederne på hængende ark - de er fastgjort direkte til den primære.

Niveauet af belysning ved drift af enheder afhænger af højden af ​​lofterne i rummet og dens område. Så for et værelse omkring 3 meter højt bruges en lysarmatur til at belysse 5 kvadratmeter. m.

Typer af lamper

Som nævnt ovenfor anvendes kviksølv- eller LED-lamper ofte i rasterloftlamper. De kan være en, to, tre eller mere, og et fjeder-type system bruges til fastgørelse til kroppen, som ikke kræver specialværktøjer og letter installation / udskiftning af produktet.

Vi opregner hovedtræk og parametre for lysstofrør til rasterarmaturer:

 • gennemsnitlig effekt er 18 watt;
 • lysere end LED;
 • et ujævnt dispersionsspektrum kan føre til forvrængning af lysflux og forkert farveopfattelse;
 • da kviksølvdamp er opbevaret inde, er det nødvendigt med omhyggelig forsigtighed;
 • ingen varme
 • operation er muligt i fem år.

Hvad angår LED-pærer, er disse mere økonomiske enheder med minimalt energiforbrug, der giver højkvalitets farvegengivelse og naturlig opfattelse af lysstrømmen. De spredte stråler slår ikke i øjnene og har generelt ikke en negativ indvirkning på de visuelle organer. Sådanne belysningsanordninger anvendes som baggrundsbelysning af offentlige, administrative og industrielle lokaler, herunder kommercielle haller, skoler og andre offentlige myndigheder.

Apparatets minimale levetid er seks år eller 50.000 timer, hvilket gør det muligt at dække de høje omkostninger ved køb af produkter. LED-lamper passer bedst til lokaler med et højt fugtindhold, fordi de er strukturelt beskyttet mod penetration under huset. Beskyttelse mod fugt og støv er flere gange bedre end for fluorescerende lamper, der brænder ud ved den mindste kontakt med vand.

Overhead og indlejret raster lamper

Forskellige kriterier kan bruges til at klassificere lysarmaturer. En af dem er en måde at montere i loftet. Det kan være indlejret eller overlejret raster fixtures. I sidstnævnte tilfælde er enheden fastgjort til lærredet gennem en speciel monteringsskinne. Sidedelen forbliver synlig, delvist udragende fra overfladen. Disse er universelle enheder, der giver nem installation. Fokus her er på at forbinde kablet.

Embedded square armaturer er den ideelle løsning til Armstrong flisebelagt loft. De er også gode til at installere i en ramme, beklædt med gipsplader. Under installationen skal de placeres flush til det nederste niveau af loftplanet, samtidig med at der opretholdes perfekt ensartethed. Se godt ud i badeværelserne. Sidevæggene gemt i loftstrukturen beskytter lyskilden mod fugt, loftet fra temperaturen ændres, med undtagelse af tabet af lineære dimensioner - hævelse og hævelse. Typesetting elementer er sikkert fastgjort af kroppen.

Fordele ved raster enheder

Konventionelle indbyggede spot type lamper, i modsætning til raster dem, er kendetegnet ved et betydeligt lavere belysningsområde med en lignende diffuserende effekt. Dette er den største fordel ved rasterproduktet!

Denne enhed giver også yderligere beskyttelse af lamper mod mekanisk belastning. Under installationen er skader på loftets overflade udelukket, uanset hvilken metode du vælger. Størrelsen og designen af ​​lyskilder kan betragtes som en bestemt fordel. Sidstnævnte gentager helt ophængningssystemets konfiguration, hvilket forenkler installation og tilslutning.

Til selvinstallation af belysningsenheder er det nok at fjerne enhver plade fra loftet og i stedet installere lampens arbejdspanel. Som et resultat udfører arbejdsgruppen desuden ud over hovedfunktionen en ekstra web dekoration.

Installation af rasterindretninger, der anvendes i højt til loftet, kræver ikke specifikke værktøjer, fastgørelser, mærkning og udjævning. Du skal blot erstatte panelerne, tilslut dem til dem og teste enhedens funktionalitet. Hvis det bliver nødvendigt at afmontere udstyret, skal du fjerne dets panel, udskifte den brændte pære eller ledninger og derefter returnere den til sin plads.

Nødvendige værktøjer til arbejde

I processen med at samle et ophængt loft bør der opstå spørgsmål. Følg arbejdets rækkefølge. Forbered de følgende værktøjer, der er nyttige til installation af rasterloftlys:

 • linje;
 • målebånd;
 • vandstand og ledning;
 • skruetrækker og hammer;
 • elektrisk boremaskine med øvelser;
 • bulgarsk;
 • nedstryger;
 • fastgørelsesanordninger.

Den indledende installationsfase omfatter samling af profilen, suspensioner monteret på fjedrene og dekorative dele. Når du håndterer dette, skal du fortsætte til installationen.

Beregning og installationsteknologi

Installation af rasterarmaturer i mobile lofter er så simpelt som muligt på grund af enhedernes egenskaber og præcise dimensioner. Dimensionerne af de modulære dele af loftet og rasterinstrumentets arbejdspanel er ens og er normalt 600 × 600 mm.

Hvis det er nødvendigt at installere produktet, i stedet for Armstrong-loftscellen, anvendes en metalguide. For et gipsplankloft på gipsplader skal du montere klipsets clips, der holdes gennem hullet, hvis dimensioner svarer til arbejdspanelet.

For at installere loft raster fixture på GCR-badeværelse design, skal du anvende følgende trin for trin handlinger (de varierer delvist afhængigt af formålet og funktionerne i rummet):

 1. Fastgør rammen af ​​aluminiumskinner og rackelementer til loftet. Afstanden mellem loftet og skinnerne er mindst 80 mm. Rackprofiler skal placeres vinkelret på aluminiumskinner med samme pitch (normalt 500 mm). For at forbinde delene med hinanden ved hjælp af "krabber" fastgørelsesanordninger, med loft og vægge - suspensioner og skruer.
 2. Lige på loftet markerer du ledningerne og markerer, hvor lysene vil blive installeret. Overfør det samme til gipspladerne.
 3. Kør de elektriske ledninger, husk at skjule dem i de bølgede rør. Lad kabelindløbet være omkring 10-15 cm.
 4. Den designede ramme er beklædt med gipsplader. Ved hjælp af en brevpapirkniv skal du skære gennem gipsvægsområderne, hvor mærket påføres. Lav huller, hvis størrelse svarer til dimensionerne på rasterlampens arbejdspanel. Tag elektriske ledninger gennem dem. Hvis der anvendes en overhead-type belysningsenhed, er der ikke behov for store åbninger - ofte er et rundt hul med en diameter på op til 6 mm tilstrækkeligt til en stikkontakt.
 5. Tilslut armaturet til de almindelige ledninger ved hjælp af en klemme. Blokken er monteret på en starter eller choker og er forbundet med et kabel med et tværsnit på 1 × 2,5 mm.
 6. Specielle monteringsbeslag bruges til at fastgøre kabinettet til loftet i badeværelset. Ved overheadprodukter fastgøres huset med selvskærende skruer. Det anbefales at fjerne gitteret og pærerne for at forenkle og sikre installationen af ​​huset.
 7. Installer delene og gem dem under frontplastik.

Præcis samme teknologi anvendes ved installation af LED-lamper "Grilyatto" - analoger af rasterarmaturer. Forskellene mellem dem er relateret til formen af ​​screeningsnettet.

Installation af ophængningssystemet

Raster lamper kan installeres ved hjælp af suspension systemer, som er grundlaget for loftet.

Profiler, suspensioner er valgt afhængigt af afstanden mellem loftet og panelerne.

Ligegyldigt hvor smukt konstruktionen er, når bygningen er færdig, tager den en del af rummets rum ud. Af denne grund anbefales det ikke at betjene disse produkter i lavrum.

På et værelse på 10 kvadratmeter. m beregning af profiler er som følger:

 • 2,3 bærende profil;
 • 14,3 tværgående profil L1200;
 • 15,7 tværgående profil L600.

De vigtigste fastgørelsesanordninger er suspensioner. De mest populære produkter i form af to eger og fjedre "sommerfugl". Den første vedrører forbindelsen, den anden - til de regulerende elementer.

Eger har visse forskelle. I slutningen af ​​den ene er en krog, der passerer gennem hullet i profilen, og på den anden nål er der en loop, der bruges til at fastsætte rasterlofter.

Det er vigtigt! Elementer af den ophængte struktur er designet til en belastning på 6 kg totalvægt pr. 1 m². Hvis de understøtningsmaterialer, der beskytter mod støj og reducerer indflydelsen af ​​temperaturen, øges bygningsvægten, så antallet af suspensioner stiger.

Installationssekvensen er som følger:

 • installer et væghjørne;
 • fix suspensioner;
 • forbinde guide profiler til dem;
 • Juster niveauet af profiler vandret;
 • Monter tværprofilen ved hjælp af låse og slidser.

Alle profilender er gemt under vægkanten. Trin af installation af profiler - 500 mm. Først efter deres placering er det nødvendigt at gå videre til næste fase af arbejdet.

Laying paneler og inventar

Det næste trin er installation af paneler og rasterlygter. Som nævnt ovenfor er dimensionerne af panelerne af rasterindretninger og loftsplader lige. Handsker kræves under panelinstallation.

Installationen udføres i forberedte celler i retning af pilene på panelet. Dette vil gemme billedet og undgå skader på hænderne.

Pladerne er kun monteret, hvis rummet har afsluttet alt arbejde med at afslutte loftet og væggene. Det er uønsket at placere lamperne, før tapetet er hængt.

Tunge apparater, herunder rasterarmaturer og klimaanlæg, er fastgjort ikke til loftet selv, men til uafhængige understøtninger.

False farvede glaslofter

Et særskilt kapitel vil gerne fortælle læserne om det usædvanlige og originale design af loftet - installationen af ​​glashængende strukturer lavet af glas. Forskellige typer glas kan bruges til efterbehandling - sædvanlig gennemsigtig, frostet, med ultraviolet trykning, farvet, med sandblæsning mv.

Dette er en win-win mulighed i alle situationer - ethvert værelse, uanset dets formål, vil drage fordel af sådanne lofter.

Gulvbelagte lofter med speciel belysning - miljøvenlige og sikre produkter, der er modstandsdygtige over for fugt og uhøjtidelig at vedligeholde. Den største fordel er den specifikke belysning, hvis tilstedeværelse er berettiget, når der anvendes rasterarmaturer. For at opnå panelets effekt for belysning installeret i stedet for glas farvet glas. Dette skaber en ensartet og blød glød.

Der er mange muligheder for farvede lofter. Ofte kombineres de som et solidt lærred, dekoreret med dekorative indlæg og tegninger. En yderligere fordel er forbundet med designelementet i det farvede glas. Dette er en mulighed for at gemme loftet i loftet og ændre de uheldige proportioner i rummet på grund af reflekterende overflader og belysningsarmaturer.

Af alle loftlamperne er det lettere at installere raster kvadrat lyskilder alene. Installationen er så simpel som muligt, når Armstrong-loftkonstruktionerne sættes på plads, hvor det er nok at fjerne en af ​​panelerne og i stedet installere bunden af ​​raster-armaturet.

Sådan installeres en lampe Armstrong

Installationsprocedure

Under installationen af ​​rammen under Armstrong eller Grilyato er det nødvendigt at give en mindste tilladelig afstand mellem rammestængerne og loftet på 20 cm. Ellers skal armaturet installeres samtidigt med rammesættet, og denne metode tillader ikke nem adgang og enkel vedligeholdelse, og derfor ikke acceptabelt.

Armstrong-lampen (billedet nedenfor) er let genkendelig, den er et firkantet design til fire lyssender (lamper), dækket af en diffusionsfilm eller et reflekterende gitter.

Installering af Armstrong armaturer forårsager normalt ikke problemer, da cellens vinduesstørrelse og enhedsdimensioner er de samme. Når man inspicerer strukturen af ​​et ophængt loft, er det nødvendigt at visuelt bekendtgøre suspensionens elementer og deres placering, da der er tilfælde af "hård" økonomi fra installatørerne.

Det er tilladt, når der er en armatur til loftet for to celler, mindst fire til en firkant på fire celler. Ellers er det under installationen nødvendigt at fastsætte lampen til loftet for at minimere vægten på den ophængte konstruktion.

Inden Armstrong armaturet monteres, fjerner de diffusoren fra lysarmaturerne, idet sagen forlades med startudstyret. I denne tilstand er de nemmere at manipulere under installationen. En lampe indsættes i den valgte celle i en vinkel diagonalt. Efter at han er helt bag loftet, drejes han vandret og kombineres med cellen.

Sådan installeres lampen i et falsk loft, kan du lære af denne video:

Derudover anbefaler vi at se, hvordan du lægger Armstrong-lamper på loftet præcist:

Udover rasteren bruges også indlejrede eller punktkilder til belysning, og huller i dekorative plader skæres ud til placering. Denne løsning er velegnet til små værelser med lave lofter eller steder, der kræver yderligere lysflux.

For at installere Armstrong armaturet under det hængende loft, er det nødvendigt at installere i forvejen de specielle armaturer til fastgørelse af belysningsenheder. Efter installationen af ​​strækloftet er det praktisk taget umuligt at lave noget, som det er tilfældet med Armstrong eller Grilyato modulære lofter, hvor antallet og placeringen af ​​elementer nemt varierer.

Netværksforbindelsesregler

Ledninger under loftet skal lægges i korrugeringen og fastgøres til loftpladen, undtagen savning. Det er ukorrekt at oprette forbindelse med en krans (i serie), når tråden kommer ind i huset og går til den næste enhed ved hjælp af klemblokken som en distributionskasse. Anbring forbindelsesboksen korrekt i nærheden af ​​en gruppe lamper, og fra den til hver leder din strømledning.

Armstrong bruges oftest til at forbinde PVA- eller SHVVP-ledninger på grund af sin fleksibilitet og forenklet installation. Det er også muligt at bruge den trådede tråd PV-3 med flerfarvet isolering. Den rensede ven er trykket med en liner eller tin tin, en sådan forbindelse danner den bedste kontakt.

Billedet nedenfor viser en kontaktterminal mærket med L - fase, N - nul, PE - jord. Sådan bestemmes hvilken trådfase og nul der findes i vores artikel.

Videoen nedenfor beskriver, hvordan du tilslutter ledningerne korrekt til klipene:

Under installationen skal du overholde sikkerhedsforanstaltningerne. Når du arbejder med stepladders eller byggegeder, skal du ringe til din partner, ikke arbejde alene. Før du tilslutter ledningerne, skal du sørge for, at der ikke er spænding, læg en advarselspost på kontakten, eller afbryd forbindelsen endnu mere fra kontakten, hvis rummet er stort, og kontakten er langt væk fra dig. Dette og alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om, hvordan du installerer Armstrong-lampen og tilslutter til netværket med dine egne hænder.

Installation af fluorescerende lamper

Armaturer til lavtryks-fluorescerende lamper består af et metalhus, hvori lampeholdere, startholdere, styreanordninger, forbindelsesledninger og diffusor er monteret.

Afhængig af armaturets konstruktion og metoden til at lægge det elektriske netværk anvendes forskellige metoder til hængning og fastgørelse af armaturerne: Hængende på en krog eller stift, på et kabel eller på et kabel; skrue på et stålrør; på beslag, ophæng eller rack, kasse eller buskanal, i åbningen af ​​loftet og i det falske loft.

Konstruktioner, dele, produkter og armaturer til armatursophæng er fastgjort på lofter, vægge, søjler med indlejrede eller dowels samt indbyggede dele. Planter producerer kroge og studs med drejeborde til fastgørelse af armaturer til monolitiske og hule kerneflader. Sammen med fastgøreren installerer de et loftudtag, hvor de forbinder lampens ledninger og netværket med glansklemmer, og som samtidigt lukker stikkets udløb i loftet. Enden af ​​hver krog er isoleret for at forhindre utilsigtet tilslutning af metalledende dele af lampen med jordet metalarmatur af pladerne eller stålrørene af elektriske ledninger.

Ved kabelføring med kabelophæng med clips til montering af armaturer. Hvis kabelføringen er lavet af beskyttede ledninger, er armaturet suspenderet fra en krog, der er monteret på en plade, hvor forbindelsesboksen er installeret. Når ledningskabel APT-suspension af lampen produceret på krogdelte grenboksen, som også udfører en gren fra netværket til lampen i kompression uden at skære linjen.

Armaturer med fluorescerende lamper har en betydelig længde og forholdsvis lille effekt, så de installeres i kontinuerlige lysrør eller linjer med små huller. For at reducere antallet af linjer installeres lamper i to rækker.

Enkelte fluorescerende lamper på væggene og søjlerne installeres ved hjælp af beslag. Til installation af både enkelt- og armaturgrupper anvendes der også rørhængere, stænger, bøjler fra profiler og hjørner, typiske bøjede perforerede profiler, der letter installationen, da antallet af fjederbelægninger reduceres, og lysstyrkens rethed sikres, og muligheden for fjernelse og installation af lampen er tilvejebragt uden adskillelse.

En mere perfekt måde at installere lysstofrør af forskellige typer på er at montere dem på trunklysboksene CL-1 (fig. 1) og CL-2.

Figur 1 - Boks CL-1 til enkeltrørslanger

Kasser CL-1 og CL-2 er konstrueret henholdsvis til enkelt-rad og dobbelt-rad suspensioner af disse lamper og lægger i dem ledningerne i netværket, der leverer dem. Buet inde i kasserens kanter danner kanaler for ledningen. Arbejdstråde og nødbelysning lægges i forskellige kasser af kassen. Armaturerne er hængt på specialholdere 5, forsynet med en kasse og fastgjort i slidsens nederste del. Holdere kan flyttes langs kassen, hvilket gør det muligt at hænge lampen overalt. Kanalgabet, der er dækket af lamperne, er dækket med låg 2. Ledningernes gren til lamperne fra forsyningsledningen laves inde i kassen i små klemme 4 i en plastikpose uden at skære bagagerummet. Indgangen af ​​ledninger i kassen er forsynet fra den yderste ende gennem svejsede stik eller fra bunden af ​​kassen. Forbindelsen af ​​sektioner af kasser CL, der har en længde på 2 m hver, er fremstillet ved hjælp af klammer 7 og skruer. Sektionerne af boksene kan således forbindes i en kontinuerlig linje med ubegrænset længde.

Komplet med bokse leveres med standarddele til deres installation (kabelbøjler, beslag, beslag), hvorved de er fastgjort og ophængt i lofter, bjælker, søjler, vægge, bagagerum.

Lampeholdere i kasser har kæder eller vedhæng i form af sammenkædede ledninger, som gør det muligt at sænke lamperne for vedligeholdelse, lampeskift og reparation. Jordforbindelse udføres ved at forbinde jordledningen til klemmen svejset inde i kassen. Lysstofrør er fastgjort i holderen. Holdere til lysstofrør er tilgængelige i forskellige versioner: rackmonteret med drejeskive, rund med drejebord, hætte osv.

JUSTERING

Lysstofrør bør fjernes fra patronerne med stor forsigtighed for ikke at beskadige basen og ikke at bryde lampens glas, da lampen indeholder kviksølvdamp, hvilket er meget giftigt /

Et andet træk ved driften af ​​fluorescerende lamper er tilstedeværelsen i hjælpekredsløbets omkoblingskreds - starter og gasregulator. Hvis lampen i denne ordning ikke tændes, er det nødvendigt at kontrollere, om det elektriske net er anvendeligt, samt de enkelte elementer i lampeskiftet.

Lampens normale drift afhænger betydeligt af eksterne forhold: på forsyningsspændingen; fra omgivelsestemperatur.

Ved drift af fluorescerende lamper er det nødvendigt at vide, at naturgasafladningens karakter i vid udstrækning bestemmes af trykket af den gas eller damp, hvori udledningen opstår. Når temperaturen falder, falder damptrykket i lampen, og processen med tænding og forbrænding af lampen forringes. Den optimale driftstemperatur for lysstofrør er 2O. 25 ° C Når det elektriske netværk og alle dele af kredsløbet er i god stand, kan den tændte lampe stadig ikke lyse, hvis omgivelsestemperaturen er mindre end + 10 ° C, og hvis spændingsudsvinget i forsyningsnettet overstiger 6,7%.

Lampen er normalt antændt ikke umiddelbart, men efter flere starter udløsere. Den samlede varighed af antændelsen må ikke overstige 15 sekunder. Hvis lampen ikke lyser i løbet af denne tid, er der fejlfunktioner, som kan forekomme både i selve lampen og i enkelte dele af omskifteren. Sikring af nem installation og drift af installerede in-line armaturer er af særlig betydning i belysningsinstallationer med et stort antal (hundreder og tusinder) af inventar.

Den mest almindelige er installationen i en række industrielle lys med stålvand og gasrør. I praksis er der flere muligheder for en sådan installation, der er fundamentalt forskellig i tilstedeværelsen eller fraværet af forbindelseskasser monteringskasser.

I fig. 1 viser hyppigt forekommende tilfælde af suspension på et rør af enkelt, dobbelt og struktureret lamper af typen OD. Ledningen af ​​parallelle armaturer udføres ved hjælp af specielle forbindelsesbeslag. Fra fig. 1, men det kan ses, at forsyningskablerne passerer gennem lampernes skaller og de tyndvæggede stålrør, der forbinder dem. Armaturerne selv er hængt med kroge til et transportør, der ikke har krydsekasser. Denne installationsmetode er kompliceret og giver ikke nem betjening, da lamperne er faste og ikke kan repareres i en akavet position i højden. Hertil kommer, at denne installationsmetode viser sig at være unødvendig, og suspensionsknuder anvendes ikke af fabrikker, der produceres sammen med lamper.

Vist på fig. 1, b, har fremgangsmåden til hængende lamper på et stålrør også flere ulemper. Ledningen kommer ud af forbindelsesboksen, der forbinder rørsegmenterne, hænger frit i luften og kommer ind i lampen for tilslutning. På samme tid er ledningerne forurenet og udsættes for fare for brud ved rengøring af inventar. For at forbinde ledninger eller frakoble dem, er det nødvendigt at adskille armaturerne i en højde (fjern gitteret, lamperne og reflektoren). Desuden bør ulemperne ved at installere armaturer på rør med grenbokse skyldes vanskeligheden ved at sikre armaturlinjens rethed. En fabriksarmaturhub er heller ikke overflødig.

I fig. Figur 2 og 3 viser, hvordan man installerer industrielle armaturer af typen OD og PVL på et rør ved hjælp af forbindelseskasser. Suspensionsmetoder vist i fig. 2, a, b og 3, b og c har en alvorlig ulempe: lamperne kan ikke fjernes, hvis de skal repareres. Derfor anbefales det at bruge løsningen på stængerne i stor udstrækning (figur 3, a), uden denne ulempe. Det skal også bemærkes, at for at forbinde ledningerne i alle de ovennævnte tilfælde, med undtagelse af sidstnævnte, er adskillelse af lamper nødvendigt.

Afbrydelse af armaturer fra elnettet skal foregå ved mekanisk fjernelse af dem fra kassen. For at imødekomme dette krav leveres armaturholderne i kasser af en enkelt rækkehænger med kæder, hvor lampen kan hænge i en afstand fra kassen, hvilket sikrer de elektriske kredsløbs bekvemmelighed.

Installation af et fluorescerende lys


Installationen af ​​en fluorescerende lampe, næsten altid, begynder med sin samling. Efter alt er sædvanligvis pakken et sæt komponenter, hvorfra den ønskede belysningsindretning efterfølgende opnås.


Efter at have åbnet kassen med lampen, ser vi straks sin monteringsplade (bund) installeret i huset. Det skal afbrydes; for at gøre dette skal du blot trykke de tilbageholdende klip, der holder det, som vist på billedet nedenfor. I luminescerende lamper fra andre fabrikanter kan holderen være forskellig, for eksempel drejning.

Hvordan man bestemmer, hvilken af ​​ledningerne der er fasen, nul, og hvilken jording selv, vores detaljerede vejledning hjælper dig - HER.

Forresten, fluorescerende lamper kan nemt udskiftes med LED'er, du finder ordningen for en sådan forbedring i vores artikel HER.

Tilslutning af en fluorescerende lampe med egne hænder

adgang

Oftere sælges husholdnings fluorescerende lamper samlet, med en starter og en lampe installeret. Før lampen installeres, skal lampen fjernes forsigtigt, og lampens krop åbnes.

Sådan tilsluttes en fluorescerende lampe til loftet

Loft fluorescerende lamper bruges sjældent til at belyse stuerne i huset. De finder deres plads i køkkenet, verandaen, badeværelset. Tilslutning af en fluorescerende lampe gælder ikke for kompliceret arbejde og kan ganske enkelt gøre det selv. Det viste forbindelseseksempel viser tilslutningen af ​​et fluorescerende armatur i loftet, men gælder også for populære enkeltlampe armaturer i køkkenet, der belyser køkkenbordet, såkaldt lokal belysning.

For at tilslutte lampen skal du bruge følgende værktøj

 • Stripping værktøj til tråd isolering;
 • bidetang;
 • Skruetrækker sæt;
 • Elektriske sonde;
 • Værktøjssæt til montering af lampen (borer, skruer og plastdykler)

Afbryd strømforsyningen, før du begynder arbejdet. Hvis det ikke er muligt at afbryde denne særlige ledning, skal du afbryde al strømforsyning til huset. Må ikke "lege" med elektricitet.

I modsætning til et simpelt armatur har et fluorescerende armatur to specielle anordninger ud over lampen, som dens arbejde afhænger af. Denne choke og starter. Derfor skal du kontrollere den købte fluorescerende lampe, inden du begynder arbejdet. Bedre at gøre det i butikken, når du køber. Efter at have kontrolleret armaturet "på jorden", kan du begynde installationen på loftet.

Tilslutning af fluorescerende lampe trin for trin

 • Fjern lampen fra emballagen;
 • Demonter lampen;
 • Fjern lampen, hvis lampen monteres;
 • Fjern beskyttelsesdækslet på sagen.

I tilfælde af lampen er der et hul til strømforsyningskabel.

 • Sæt det unplugged kabel i dette hul og prøv lampen på loftet.
 • Arranger lampen som du vil, og marker de vedhæftede punkter i loftet med en blyant. Til fastgørelse af lampens teknologiske åbninger.

Typisk er hullet til netledningen i midten af ​​lampen. Hvis der med et sådant kabelforsyning passer, passer lampens placering ikke dig, skaber et nyt hul i kabinettet (f.eks. På lampens krop) og fortsætter med at mærke. Samtidig skal skruerne til fastgørelse falde på bæreskinnerne til et hængende loft.

 • Fastgør lampen på loftet, da den skal stå.
 • Stram isoleringen ud af kablet og stram forsyningskablets ender.
 • Tilslut den brune (fasetråd) til armaturklemmerne
 • Tilslut den blå ledning til lampeterminalen.
 • Gulgrøn ledning er en beskyttende jordledning. Den er tilsluttet til den terminal, der er tilsluttet lampehuset.
 • Læg de tilsluttede ledninger i armaturhuset.
 • Installer starteren.
 • Luk beskyttelsesdækslet. Sørg for, at dækslet ikke klipper strømkablerne. Det fluorescerende armatur har ikke standard elektriske lampeholdere. Lampen er installeret i to holdere. Installer lampen ved at sætte antennene i holderen på begge sider på en gang og dreje lampen 90 °.
 • Kontrollér lampens ydeevne, efter at du har tændt for strømmen.