Penoplex loftsisolering - monteringsmuligheder

Højkvalitets varmeisolering af beboelsesrummet kan betydeligt øge energieffektiviteten af ​​en lejlighed, hus eller kontor. En af de mest populære teknologier til at udføre disse opgaver kan kaldes loftisolering penoplex. Dette materiale har vist sig selv og er et glimrende alternativ til analogerne på markedet.

20-25% af opvarmet luft kan flygte gennem et uopvarmet loft. I økonomisk henseende kan det betydeligt hæve familiebudgettet, hvilket betydeligt øger omkostningerne ved opvarmning af regninger. Anvendelsen af ​​penoplex er i stand til at betale sig i den første brugsæson, og dette materiale kan desuden øge lydisoleringen betydeligt og beskytte den mod gadestøj.

Teknologiske og operationelle træk ved Penoplex

Dette materiale er egnet til montering på enhver overflade. Han lige så godt klare isoleringen af ​​loftet på lejligheden og et privat hus. Opvarmning af loggia, balkon eller garage vil heller ikke være et problem. Beton, mursten, træ eller rammekonstruktion - for denne isolering er der næsten ingen kontraindikationer til brug. Samtidig har skummet polystyren en række driftsmæssige fordele:

 • Materialets struktur giver et minimumsniveau af vandabsorption og dampimpermeabilitet;
 • produktion i form af tynde plader tillader montering i lofter uden en betydelig reduktion i højden;
 • glat overflade letter i høj grad opgaven med at fuldføre finishen;
 • øget liv af materialet i sammenligning med analoger;
 • høj miljøvenlighed af materialet
 • modstand mod svampe og skimmel
 • høj hastighed og nem installation;
 • bevarelse af form og størrelse under de sværeste forhold
 • Materialets lave vægt øger mulighederne for dens anvendelse.

Den eneste ulempe ved penoplex er frigivelsen af ​​skadelige stoffer under forbrændingen. Det er muligt at slippe af med denne fare ved at sikre pålidelig isolering af materialet på begge sider.

Måder at installere skumloft på loftet

Uanset hvordan og hvordan man fastgør materialet til overfladen, skal du først lave forberedende aktiviteter og vælge det nødvendige sæt værktøjer. For at udføre arbejdet skal du:

 • perforator eller hammerbor
 • sæt af spatler;
 • bygning niveau;
 • konstruktion kniv;
 • stige eller små stilladser.

Før du limer skumgipset til loftet eller installerer det på en anden måde, er det nødvendigt at rengøre overfladen grundigt fra støv, snavs og unødvendige elementer. Efter det er det nødvendigt at foretage en justering, hvilket indebærer brugen af ​​færdigbehandling kittet eller gips. Efter det tørrer vi overfladisk behandling med antifungal primer med dyb penetration. På dette forberedende stadium af arbejdet kan betragtes som komplet.

Montering af penoplex på lim eller mastik

For at implementere installationen på denne måde er det nødvendigt at sikre god ventilation af rummet. Den valgte klæbemiddelsammensætning er forberedt til arbejde i overensstemmelse med producentens aktuelle anbefalinger. Sammensætningen påføres ved hjælp af en spatel, striber rundt om pladens omkreds eller individuelle slag, antallet af 5-8 stykker. på et ark.

Tykkelsen af ​​påføringen af ​​klæbemiddelsammensætningen eller mastikken varierer ofte inden for 1-2 cm afhængigt af overfladen af ​​loftet. Området dækket af klæbemidlet på hver plade skal være tæt på 50% af overfladen. Efter montering af flere plader isoleres leddene ved at forsegle dem med den anvendte mastik.

Montering på monteringsskum

For at arbejde med denne sammensætning er det ønskeligt at bruge en særlig pistol og glem ikke at bruge skylning efter brug. Før installation i pistolen skal hver cylinder rystes godt. Skummet påføres med en tykk stribe langs hele omkredsen af ​​pladen såvel som diagonalt. Derefter presser de pladen mod loftet og venter på at den skal indstilles. For at jævnt rette sig til loftet på beton, brug et niveau, som du kan spare dig selv for problemer med at afslutte overfladen.

Montering ved hjælp af plastikdæmper

Denne metode er blevet stærkt kritiseret af mange eksperter. Efter deres mening kan de teknologiske huller til dowels i skumet være yderligere kilder til varm luft. Huller er boret på overfladen og i selve penoplexen. De svampe, der understøtter en varmelegeme på et nødvendigt niveau, under et loft indsættes derefter i dem.

Penoplex til ekstern brug

Dette materiale er et fremragende valg til arbejde fra loftet eller tagpladsen. Arbejdsprincipperne ligner meget den indre isolering, men i modsætning til det er det øverste lag af materiale dækket af en hydrobarriere og ikke en finish. Derefter kan overfladen være dækket af et tyndt lag af plade eller strandpromenade. For en fast tilslutning til betonloftet skal alle leddene være isoleret med monteringsskum, kitt eller mastik.

Afslutning af lofter, når du arbejder med penoplex

Dette varmeisolerende materiale giver mange muligheder for valg af efterbehandling. Dette kan enten være en række dekorative gips og klassiske loftgipsplader eller lofter. I tilfælde af sidstnævnte skal du først passe på at installere et profilophængssystem, og kun derefter gå videre til installationen af ​​isolering. For højkvalitets montering af dekorative overflader, skal du installere et specialgipsgitter inden du anvender det.

Alt det ovennævnte komplekse arbejde kan gøres effektivt med hånden. For at gøre dette er det tilstrækkeligt at fuldt ud studere arbejdsteknologien, forberede højkvalitetsværktøjer og at besidde minimale byggeværdier til at arbejde med de anvendte materialer.

Opvarmende penoplex gør det selv

Til isolering af beboelseshuse vælges penoplexplader i stigende grad, selvom rækkevidden af ​​moderne varmeisoleringsmaterialer er ret bred. Dette skyldes ikke kun dets egenskaber, men også dens nemme installation. Selv uden at have erfaring med varmeisolering af rum, vil alle efter at have læst instruktionerne kunne udføre styling af penoplexen alene. Uanset hvilken type overflade der ikke er behov for en betydelig indsats, vil penopleksopvarmning med egne hænder ikke kræves.

Indhold trin for trin instruktioner:

Specifikationer og egenskaber

Til fremstilling af denne isolering ved anvendelse af ekstruderet polystyrenskum. Penoplex er produceret i form af rektangulære plader af forskellig tykkelse - fra 20 til 100 mm. Standardarkstørrelser er 600x1200 mm og 600x2400 mm. Dette materiale adskiller sig fra polyfoam højere densitet og modstand mod deformationer. Til indretning med skumkvalitet 35 med tilsætning af flammehæmmere.

Tekniske egenskaber ved penoplex

Materialet har mange nyttige egenskaber: Det udsender ikke skadelige dampe, antændes ikke, har en høj fugtighedsbestandighed og holdbarhed. På grund af dens lave vægt og tætte overflade kan isoleringen let behandles, derfor er det let at skære eller bore pladen af ​​penoplexen. Med høj kvalitet og kompetent styling varer materialet i meget lang tid uden tab af varmeisolerende egenskaber.

Ulemperne ved penoplex indbefatter lav vedhæftning: På grund af densiteten klæber mange klæbende sammensætninger ikke materialet. At gribe med en varm overflade var pålidelig, du skal bruge en speciel lim. En anden ulempe er interaktionen mellem penoplex og toluen: sidstnævnte spiser isolation væk, der danner store huller i den. Toluen er ofte i skumets sammensætning, så før du bruger det, skal du sørge for, at denne komponent ikke er til stede.

Omfanget af Penoplex er meget bredt:

 • ekstern isolering af vægge i boliger og industribygninger;
 • indvendig isolering af lofter, vægge og gulve i beboelsesbygninger og offentlige rum;
 • varmeisolering af fundamenter i boliger, garager, bade og skure;
 • tagisolering;
 • intern og ekstern isolering af loggier og balkoner.

Video - Penoplex

Sådan isoleres loftet penoplex

Penoplex er lige så effektiv i både ekstern og intern isolering, og den er velegnet til enhver overflade - loftet, væggene, gulvet. Opvarmning af loftet kan gøres på to måder, og begge er ret enkle.

Installation af termisk isolering med suspensioner

Sådan isoleres loftet penoplex

At arbejde vil kræve:

 • plader af penoplex med en tykkelse på 20 mm;
 • skarp kniv;
 • målebånd;
 • metal suspensioner;

Suspension lige for metalprofiler

Denne metode er velegnet til lofter med en glat overflade. Hvis loftet er lavet af betonplader, og der er huller eller spåner i leddene, er de puttyed før isolering. Arbejdsområdet kontrolleres derefter med et niveau for at sikre, at der ikke er nogen forskel i højden. Derefter kan du gå videre til overfladeisoleringen.

Installation af termisk isolering med suspensioner

Loft primer og tør, tilbered suspensioner. I et af hjørnerne, der afgår fra væggene ca. 15 cm, anbringes en direkte suspension på loftet og fastgøres med dykker og skruer. Derefter falder en anden 15-20 cm parallelt med væggen fra den første suspension, og den næste er fastgjort. Efter afslutningen af ​​dette trin skal suspensionerne placeres i loftet i lige parallelle rækker med et interval på 2-3 cm.

Nu foldes enderne af suspensionerne af den første række nedad og markerer vedhæftningspunkterne på pladen af ​​penoplex med en blyant. Med en skarp kniv skal du skære huller på tværs af ophængets bredde og lægge materialet i loftet, idet du forsyner omslutningen af ​​skruerne forsigtigt gennem isoleringen. Efter at have lagt det første ark, fortsæt til den anden, stramt sammenføjning af pladerne sammen. Alle monteringshuller, sømme mellem pladerne og leddene med væggene er forseglet med monteringsskum.

I stedet for opskæringer bruger mange specielle skålformede dowels eller skruer. Princippet om montering og montering af isolering forbliver det samme. Konventionelle skruer til disse formål anbefales ikke. Isoleringslaget er lukket med gipsplader, træ, plastpaneler.

Monter på kasser

Monter på kasser

Den anden metode anvendes i tilfælde hvor loftet har store forskelle i højde eller individuelle bjælker. Til beklædningen vælges en bar- eller aluminiumprofil, der svarer til isoleringens tykkelse. For at mindre justere pladerne af skumplast under battencellerne er det nødvendigt at rette stængerne straks i en afstand på 1-2 cm mindre fra pladens bredde. Når stængernes ramme er klar, kan du reparere isoleringen.

Pladerne skæres i længde, sætter lim på bagsiden og indsættes tæt i cellerne på beklædningen. Alle huller og mellemrum mellem isolering og stang er blæst med skum, afskåret overskuddet. På toppen af ​​penoplexlim lim fiberglas forstærkende mesh, og derefter udføre afslutningen af ​​loftet.

Alle huller og mellemrum mellem isolering og stang er blæst med skum, afskåret overskuddet

Skede opvarmet loft

Sådan isoleres en penoplex gulv

Til højkvalitets termisk isolering af gulvet er et lag af Penoplex mærke 35 tilstrækkeligt. Lægemetoder afviger lidt afhængigt af typen af ​​substrat til isolering. Hele processen med isolering kan afsluttes om få timer, selv uden at have særlig viden og erfaring.

Til arbejde skal du:

 • penoplex;
 • vandtæt materiale;
 • cement-sand blanding;
 • bygning niveau;
 • speciel blanding til screed.

Gulvvarmeisolering

Trin 1. Fremstilling af basen

Betonbunden af ​​gulvet kontrolleres for defekter. Alle forskelle i højden skal være nivelleret, revner og gylle skal forsegles med cementmørtel. Hvis der som base, almindelig jord, for eksempel i private huse, så hældes først et lag af murbrokker og sand, forsigtigt sprængning, hæld beton. Når overfladen er helt tør, fortsæt med at opvarme gulvet.

Trin 2. Laying penoplex

Udkast gulv dækket med vandtæt film. Tilstødende filmstykker overlappes og fastgøres med tape. Fra oven over tæt stackplader, startende fra hjørnet af rummet. Ved udgangspunkterne i kommunikationsrørene eller montering af stigerørene skæres penoplex i form af rørene, så pasformen er så tæt som muligt. Forbered en speciel blanding til beklædningen i henhold til vejledningen og fyld isoleringen med et lag på 5 cm. Eventuelt gulvbelægning kan lægges på tørret plade.

Sådan isoleres en penoplex gulv

I lejlighederne placeret over stueetagen opvarmes gulvet lidt anderledes. Et udjævningslag af morteren påføres på betonbundpladerne, der får lov at hærde. Derefter sætter de isoleringsplader, dækker dem med plastfolie og lægger gipsfiberplader ovenpå med to lag og laver en almindelig plade.

Video - Termisk isolering af en penoplex balkon

Tagisoleringsmetoder

Generel isolering af et boligkvarter indeholder nødvendigvis tagets isolering. Dette kan gøres på to måder - oven på spærrene og under spærrene. Den første metode anvendes under tagets konstruktionsfase, når tagsystemet endnu ikke er dækket. Den anden måde du kan varme taget på når som helst, fordi alt arbejdet er lavet fra loftet.

Lægning over spærre

Til arbejde skal du:

 • damp membran;
 • plader af penoplex;
 • bar til kasser;
 • langsgående lameller 40 mm tykke;
 • bore;
 • selvskærende skruer;
 • konstruktion tape;
 • roulette hjul

Lægning over spærre

På spærre fastgøres obreshetkaen fra en stang. Battens tonehøjde afhænger af typen af ​​tagdækning og varierer fra 30 til 60 cm. Et dampspærremateriale lægges over skeletet af tømmeret og har vandrette striber fra tagene til ryggen. Filmstrimlerne overlapper hinanden og dækker nederste række med 10-15 cm. Samtidig skal materialet sættes lidt mellem stængerne, det skal ikke strækkes. Leddene er fastgjort med tape, så fugt ikke trænger ind i trussystemet.

Nu i langsgående skinner bor huller til fastgørelsesanordninger på en afstand på 50 cm og fortsæt til isoleringens placering. Penoplex ark spredt over filmen, startende fra taggrene. Hvert ark forstærkes af en langsgående skinne til spærrene og drejer skruerne. Plader af anden række skal forskydes med 20-30 cm i forhold til sømmen på den første. Det er umuligt at kombinere lodrette sømme, det vil ødelægge isolationens tæthed. Efter færdiggørelse af installationen blæser alle huller, sømme, sprækker med skum.

For at lægge tagdækket er det nødvendigt at montere batten over isoleringslaget. Træ naglet til bjælkerne gennem de langsgående lameller og isolering, idet man observerede den ønskede afstand. Når kassen er monteret, kan du lægge yderbeklædningen.

Video - Tagisolering

Placerer penoplex under bjælkerne

Da beskyttelsen af ​​dampbarrieren allerede er under tagdækket, er det ikke nødvendigt at fastsætte filmen fra indersiden til spærene. Penoplex ark tæt ind mellem spærene, forskydning af sømmen lodret. For at isolere hjørnerne skæres materialet i stykker af den ønskede bredde og form for at gøre adhæsionen af ​​overfladerne så tæt som muligt. Når installationen er afsluttet, skal leddene og hullerne udblæses med monteringsskum.

Ved siden af ​​de fremspringende bjælker spidses en stang til en modgitter i trin på 30 cm. Alle træelementer behandles med en antiseptisk og tørret, og isoleringen er derefter lukket med en dampbarriamembran, der fastgøres til træet med en hæftemaskine. Membranen bør ikke være for stramt, det anbefales at lade en slap 1-2 cm være mellem stangen. Det sidste stadium er beklædningen af ​​indersiden af ​​taget med plastpaneler, gipsvæg, krydsfiner eller brædder.

Varmeisolering af loftet gulve

Varmeisolering af loftet gulve

Lægning af skumplader oven på loftet er en meget effektiv metode til varmeisolering. Det vil tage meget lidt tid og fysisk indsats for at færdiggøre det, fordi materialerne her er mest lette.

Trin 1. Enheden er damptæt lag

Loftet er helt gratis og rengøres af snavs. Mellem loftbjælkerne er der udtømt dampspærrefilm og fikseres med hæftebøjler til træet. Tilstødende filmstykker overlappes med mindst 10 cm og limes med foliebånd. Kanten af ​​membranen omkring loftet på loftet skal gå lidt på væggene. Mellem bjælkerne skal materialet lægges løst, således at det efter pladens placering ikke strækker sig og ikke revet.

Trin 2. Installation af penoplex

Isoleringsplader indsættes mellem loftet og forsøger at dække overfladen så tæt som muligt. I hjørnerne af rummet er fyldt med isoleringsklodser, og så blæser de alle skum. Den anden række af plader er lagt, forskydning af sømme med 20 cm. Hver søm blæser igen med skum.

Trin 3. Isoleringsbeklædning

På toppen af ​​det varmeisolerende lag er dækket af plader af vandtæt krydsfiner, spånplader eller plader, forbehandlet med en antiseptisk primer. Hvis loftet er planlagt til boligbyggeri, kan du lægge et laminat eller andet dekorativt dække på gulvet. Hvis teknologien respekteres, og alle faser udføres samvittighedsfuldt, vil isoleringen vare i mange år og holde rummet varmt og hyggeligt!

Sådan lim penoplex til loftet

I et privat hus bidrager højkvalitetsisolering af loftet betydeligt til energibesparelse og om vinteren under opvarmning og om sommeren, når klimaanlæg af boligområder. Den særlige egenskab er, at loftet overlapper direkte i kontakt med loftet, hvor temperaturen kun er lidt forskellig fra den i det ydre miljø. Derfor kommer løvenes andel af varmetabet gennem et ikke-isoleret loft (op til 20-25%), som ikke er i stand til at isolere stuer fra rummet over dem.

Varmeisolerende materialer har normalt evnen til at være en hindring for lydbølger, og derfor forbedres deres støjisolerende egenskaber ved at forbedre lofternes varmebesparende egenskaber. Når man har valgt isoleringen korrekt, er det derfor ikke kun muligt at sikre en behagelig temperaturtilstand i huset, men også for at beskytte boligarealet fra gadestøj.

Blandt de varmeisolerende materialer, der anvendes til byggeri, er skummet (ekstruderet) polystyrenskum, der ofte kaldes penoplex blandt forbrugere, i stigende efterspørgsel. Dette materiale anvendes, herunder til termisk isolering af lofter i private boliger. Derfor er det værd at overveje egenskaberne af ekstruderet polystyrenskum, såvel som eksisterende metoder til isolering af lofter med det.

Prestationsegenskaber ved penoplex

Polystyrenskum er for nylig blevet udbredt som et middel til varmeisolering under konstruktion. I første omgang blev det primært brugt, hvor der var planlagt en tung belastning på den varme overflade eller fugtighed, nemlig til opvarmning af gulve og sokkler. Og alt sammen fordi penoplex er den mest holdbare af de meget brugte materialer til varmeisolering og desuden slet ikke er bange for fugt.

Nu anvendes ekstruderet polystyren (EPS) i stigende grad til at isolere andre overflader: vægge, lofter, tag. Dette skyldes det faktum, at penoplexen, der er en effektiv isolering, er meget praktisk i arbejde, hvilket tiltrækker både professionelle håndværkere og dem, som reparerer og isolerer deres hjem alene. Desuden adskiller EPPS sig i nogle andre positive kvaliteter, takket være, at mange foretrækker at gøre isolering ved hjælp af dette materiale, nemlig:

 • Udvidet polystyren er ikke brændbart, derfor er det foretrukket med hensyn til brandsikkerhed af nogle andre polymere varmeisolerende midler;
 • EPPS udsender ikke giftige produkter, hvilket gør det muligt at bruge det ikke kun til udendørs brug, men også til intern opvarmning af boliger
 • materialet er hydrofobt, så befugtning påvirker ikke dets evne til at opretholde varme;
 • ekstruderet polystyren har gode lydisolerende egenskaber.

Modstandsdygtighed over for fugt Penoplex tillader dig ikke at lave fugtbarrierer fra filmen, som for det første letter processen med at arrangere varmeisoleringslaget, og for det andet reducerer det en smule varmeisoleringsomkostningerne. Stivheden af ​​materialet gør det muligt at niveauere overfladen til efterfølgende efterbehandling lag med den "våde" metode til termisk isolering.

Når isolerende EPS lofter kan bruges både fra loftet og inde fra huset. Ved anvendelse af ekstruderet polystyren til indvendig isolering af loftlofter er den desuden placeret under kassen med det efterfølgende gipspladergipsplader eller fastgjort med henblik på yderligere plastering. Dernæst betragter vi alle tre metoder til termisk isolering af loftet ved hjælp af skummet polystyren i et privat hus.

Termisk isolering af loftoverfladen med ekstruderet polystyrenskum fra loftet

Fordelen ved denne metode er, at det indre rumindhold ikke bruges, og derudover dannes der et hårdt gulv på loftet, som du kan gå på.

Penoplex er i dette tilfælde anbragt i intervallerne mellem bjælkets støttebjælke (hvis det er lavet af træ). Det anbefales at bruge plader med en tykkelse på 100 mm, hvilket ikke kun giver fremragende varmeisolering og beskyttelse mod ekstern støj, men skaber også en platform til at gå på loftet, da bjælkens højde normalt er af denne størrelse.

Plader af skummet polystyren har normalt kanter på den lange del af rektanglet, som overlapper under installationen og derved undgår dannelsen af ​​revner. Gabet mellem isolering og gulvbjælker til forsegling blæser med monteringsskum. Resultatet er et kontinuerligt termisk isoleringslag uden kold broer.

Hvis en armeret betonplade er installeret som loftplade, er EPS lagt fladt, og arkene i hver række forskydes for at forhindre lange langsgående sømme. Gab efter anbringelse af isoleringsarkene skal også fyldes med polyuretanskum.

Montering af penoplex på loftet fra indersiden under gipset

Denne metode til montering af isolering er god at bruge, når loftet er lavet af armeret betonplade med små forskelle i vandret niveau. I dette tilfælde udføres følgende arbejdstrin.

 1. Overfladen rengøres af snavs og støv og behandles med en primer, som må tørre.
 2. Der fremstilles en speciel lim til installation af ekstruderet polystyrenskum, proportionerne af vand og tørblanding er specificeret af producenten på emballagen. Til blanding anvendes lavhastighedstræning med en dyse-mixer.
 3. Penoplex ark limet til loftet under kontrol af vandret.
 4. Efter krystallisation af limen, som gennemsnitligt tager cirka 24 timer, skal ekstruderet polystyrenskumpladet trækkes til armeret betonplade ved hjælp af specielle dunels (paraplyer) med plastikspik.
 5. Overfladen er planeret med gips med forstærket glasfibernet. Næste kommer et andet tyndt gipslag, hvorefter afslutningen er færdig.

Sådan fastgøres skummet under gipsplade gipsplader

Ark EPPS fastgjort til loftet i et mellemliggende trin af samlingen af ​​profilrammens ramme. Dette gøres bedst efter fastsættelse af de U-formede suspensioner. Plader af varmeisolerende plader er fastgjort ved hjælp af paraplyformede dowels, limen er ikke nødvendig at anvende i dette tilfælde. For at de perforerede plader af suspensionerne skal passere gennem opvarmningspladens tykkelse, skal der laves en slids på det passende sted i den. Alle huller og uoverensstemmelser skal fyldes med monteringsskum, efter tørring, som du kan fortsætte med at bygge rammen til efterfølgende installation af gipsplader.

Hvis loftet er lavet af træplader, vil de ikke passe til at klare dowel isoleringen. I dette tilfælde er det muligt at afskære en hat fra dem med en byggekniv, læg den på en selvdrejende skrue på et træ og brug den til at fastgøre skumpladerne.

Sådan repareres penoplex

Teknisk modificeret ekstruderet polystyrenskum kaldes penoplex. Denne type termisk isolering er designet til at isolere væggen af ​​bygningsgenstande udefra og indefra, og hvordan man fastgør penekspændingen til væggen korrekt, overvej nedenstående. Penoplex plader er meget holdbare, så monteringen skal være pålidelig. Denne isolering anvendes, hvor væggens overflade er stærkt påvirket af eksterne faktorer - vind, frost eller varme, nedbør mv.

Traditionel teknologi til fastgørelse af skumplader til væggene

Funktioner af penoplex og montering

Fugtabsorptionskoefficient ≤ 0,4%, hvilket er en glimrende indikator. Varmeledningsevneens koefficient - 0,029-0,033 W / (kg • K), det vil sige materialet holder varmen i lang tid og ikke lader den ud af de isolerede lokaler. Disse komplekse egenskaber giver dig mulighed for ikke at anvende vandtætning, når du vedhæfter EPS, hvilket reducerer omkostningerne ved brug. Skumplastet fastgøres mekanisk til betonvæggen med foreløbig limning af pladerne - dobbelt fastgørelse gør forbindelsen stærk og holdbar. De overflader, på hvilke det anbefales at fastgøre polystyrenskum - gulv, vægge, loft, gulve mv.

Med en stor variation i pladens dimensioner anbefales tyndere montering af skumplastik på væggen inde i bygningen af ​​tyndere plader, hvor yderfladerne kræver tykkere varmeisolering.

Sådan repareres penoplex til beton på loftet

Montering af penopleks på forskellige overflader fra forskellige byggematerialer udføres på forskellige måder. Så er fastgørelsen af ​​plader på et træ udført ved limning, fastgørelsen af ​​penoplex til en mur eller på beton kræver yderligere forstærkning med dowels.

 1. Rengøring og støvning af den isolerede overflade, inden skummet fastgøres til væggen
 2. Sug en opløsning af kobbersulfat eller andre antiseptiske stoffer i fare - hjørnerne, de nederste overflader af væggene ved siden af ​​gulvet - til ikke-spredning af mug- og svampesygdomme;
 3. Udvid, rengør og gentag revner og revner i overfladen;
 4. Forsæt overfladen med en dyb penetrering primer;
 5. Påfør kittens opløsning på ujævne overflader og prím dem igen efter at primeren er tørret.
Sådan holder du penoplex til en trævæg

Disse regler gælder for mursten eller betonflader, og hvordan man kan reparere polystyrenskumisolering til træ? Først er træet imprægneret med antiseptika, så er det vigtigt at samle en ramme til ventilation af mellemvægsrummet. EPS'en holder sig til rammen, og luften, der cirkulerer mellem isoleringen og væggen, tillader ikke træet at begynde at rotne.

Penlex installation

Start installationen - montering på startpladen. Den mest hensigtsmæssige måde er at bruge et metalperforeret hjørne, men du kan sømme en almindelig træskinne. For jævnt at rette startskinnen, slå af niveauet omkring bygningens omkreds, og fastgør baren selv ved hjælp af plastikspidser. Baren vil holde polystyrenskummet fra at glide af pladerne, og det vil også give retningen til at lægge vejret.

Klæbemidlet påført den ekspanderede polystyren skal rulles med en nålevalse for at gøre overfladen mere robust. Pladerne er monteret i retningen fra bunden opad og skifter hver efterfølgende vandret række med 30 eller 50%. Plader skal fastgøres så tæt som muligt til hinanden. Gabet mellem pladerne af limet isolering kan forsegles med samme klæbemiddel eller hældes med skum.

Forsegling af hullerne mellem skumpladerne

Før du vedhæfter penoplexen, skal du vælge en måde:

 1. bitumenbaseret polymermastik
 2. tør mørtel ved hjælp af Portland cement;
 3. Skum lim;
 4. Paraply dowel;
 5. "Flydende negle";
 6. Polyuretanskum.

Den første mulighed - mastic - det billigste og nemmeste at bruge værktøj. Mastic vil hurtigt og pålideligt vedhæfte polystyrenskum, som konstant opfører sig, når det udsættes for eksterne faktorer.

Polymer-bitumen mastik til penoplex

Mastik anvendes på isoleringspladerne, som vist i figuren ovenfor, og efter den anden række påføres det på leddene af isoleringspladerne.

Tørre blandinger er pålidelige fastgørelsesdele, som kan bruges til fastgørelse af EPS-plader til mursten og beton. Blandingen udluftes med rent vand i de i instruktionerne angivne forhold, blandet med en byggemixer, og påføres isoleringens overflade med en indhakket trowel. Blandingen hærder hurtigt, så i 60-45 sekunder skal pladen limes til overfladen. Dowel i dette tilfælde er ikke nødvendigt at bruge.

Limskum til fastgørelse af penoplex

Skålformede (paraply, svampe) dykker har et stort kontaktområde med isolering, så du kan bruge dem selv på ujævne eller ikke meget rene overflader. Den nemmeste måde at bore huller på på sådanne dowels-negle er en mølle til brug af en perforator, hamret ind i dykens væg. Dybden af ​​boringen er længden af ​​dowel'en, efter at tætheden af ​​hætten (paraplyen) ikke stikker over overfladen af ​​isoleringen. Ved salget af sådan hardware kommer metalskruer, hvilket øger pålideligheden af ​​fastgørelsen. Til fastgørelse af en plade monterer EPPS fem dykker - en i midten og fire - i hjørnerne af pladen.

Dowel til montering af polystyren skum

"Flydende negle" kan kun fastgøres isolering kun på en flad og dækket med en dyb penetrering primer base. Lim "flydende negle" sætte en pistol til fugemasser - i midten og langs kanterne af isoleringen. For at klæbe et ark med epps skal du blot trykke det tæt mod væggen og holde det i et øjeblik.

En sådan lim er en temmelig dyr sammensætning, og det er derfor, at den oftest anvendes prikket på geometrisk komplekse overflader med et lille areal af isolering.

Polyuretanskum anvendes sjældent til fastgørelse af skumplader, da pladerne skal holdes på plads, indtil skummet hærder, og dette er en lang proces, op til 40-60 minutter. Skum anvendes på samme måde som limskum - i midten og langs omkredsen af ​​pladen, og holdes med hænder eller håndtag, indtil det er helt helbredt. Så du kan varme væggen i lang tid, fordi du samtidig kun kan holde en plade med dine hænder. Eller for at fremskynde processen skal du forberede i forvejen skinner med den krævede længde, som skal bruges til at stifte hver plade.

Men dette er ikke den eneste ulempe ved denne metode og materiale. Skum er ødelagt af fugt og sollys, og at lægge en sådan overflade med yderligere vægt er yderst uønsket. Derfor er denne teknologi velegnet til udendørs isolering.

Selvdrejende skruer til fastgørelse af plader af en varmelegeme bruges sammen med skruepistolen. Pladerne er monteret på en ramme (kasse) af træplader eller metalprofil. Det er nødvendigt at placere brede spændeskiver under skruerne, således at hætten ikke skubber spidsen til fuld dybde.

Montering Styrofoam på skruer


For at styrke fastgørelsen sammen med selvdrejende skruer anvendes en af ​​de ovenfor beskrevne metoder - limning på monteringsskum, på limskum, på "flydende negle" og andre. Denne metode til fastgørelse af isolering giver høj styrke og tæthed, penoplex tåler mere vægt samtidig med at isoleringskoefficienten øges. Efter skruen på skruen på overfladen er der monteret et forstærkningsnet, så overfladen er plasteret eller færdig med dekorative materialer.

Penoplex til loftisolering

Penoplex loftisoleringsteknologi

Penoplex egenskaber svarende til skummet, men har en mere tæt struktur. Dette varmeisolerende materiale er let monteret, har relativt lave omkostninger og gode isolerende egenskaber. Vi tilbyder dig at lære at opvarme loftet med penoplex korrekt. At kende teknologien til installation af dette materiale, kan du selv udføre alt arbejdet.

Fordele ved Penoplex til loftisolering

I sammenligning med skumplast og andre (lignende i egenskaber) isoleringsmaterialer til loftet har skumplastik sine fordele. Penoplex er ikke ødelagt i en fugtig miljø. Materialet er ikke udsat for spredning af svampe, skimmel og skadelige bakterier. Indenfor er plader let limmet på gulvet uden forudgående overfladebehandling.

Penoplex giver dig mulighed for at skabe yderligere støjisolering i rummet og tolererer let temperaturfald. Den kan monteres på skrøbelige baser, da den har en let vægt og en lille tykkelse. Lille tykkelse tillader minimalt højden af ​​loftet. Pladerne er fastgjort på en simpel flise klæbemiddel. Penoplex udover fordele har sine ulemper. Ved brænding smelter og afgiver det giftige stoffer. Materialet er ret skrøbeligt, og det bryder under pres.

Penoplex loftisoleringsteknologi

Dette isoleringsmateriale har 2 monteringsmetoder. I det første tilfælde er penopleksen monteret udenfor rummet, og i den anden variant er materialet installeret indefra. Ved ekstern fastgørelse passer den på ydersiden af ​​loftet. Da der er riller og udsparinger på pladerne, er de forbundet ganske tæt og let. For bedre isolering er alle led, sømme fyldt med byggeskum.

Med intern isoleringsmateriale limes til loftet. Sømme er skummet eller forseglet med tætningsmiddel. Ved fastgørelse af skummet udefra lægges materialet på gulvet. Ved hyppig brug af en sådan overflade er lagene monteret på toppen og en efterbehandling gulvbelægning er arrangeret. Penoplex er placeret i mellemrummet mellem lagene. Spalter er forseglet med tætningsmiddel, skum. Fra oven er lagret gulvbelægning.

Med indvendig loftsisolering må man ikke glemme ventilation af høj kvalitet. Når ekstern isolering under gulvet altid efterlader et lille mellemrum. I den interne version sker isoleringen på en lignende måde. Pladerne er fastgjort på overfladen og lukkes ovenfra med en finish.

Se videoen: Opvarmning af loftet med egne hænder

Penoplex kan straks limes til betonen. Lim påføres på pladen med en kontinuerlig strimmel langs omkredsen, og flere limblotter placeres i midten. Hvis det er umuligt at bruge lim, kan du bruge specielle dowels, svampe. Samtidig bores huller i isoleringen, og dybden skrues ind i betonen, hætten fixerer pladen.

Hvis det er nødvendigt at påføre gips, limes et specielt forstærkningsnet til pladerne. Ud over gips kan gipsplader eller alle typer paneler fastgøres til overfladen af ​​pladerne.

Penoplex i dens egenskaber er næsten universelt materiale. Af denne grund bliver dette materiale i stigende grad mere populært i husets isolering. At vide, hvordan man korrekt opvarmer loftet med plex, kan du spare på opvarmning og holde varmen i et hus eller en lejlighed. Brug moderne materialer til at lave reparationer med egne hænder og sørg for, at de er effektive og billige.

Hvordan lim penoplex til betonloftet? (20 billeder)

Beton er et fælles byggemateriale, høj styrke og andre positive egenskaber, som bestemmer dets anvendelse i opførelsen af ​​forskellige civile og industrielle faciliteter. Betonprodukter har dog ikke varmeisolerende egenskaber, og derudover er struktur- og støjen støj god for dem. Derfor skal bygninger af betonstrukturer have yderligere efterbehandling med varme- og lydisoleringsmaterialer - eksternt eller internt, ramme eller rammeløs.

Det nuværende sortiment af højkvalitets isolerende materialer er bredt, og samtidig er der nye varmeisoleringsmidler, hvor brugen af ​​effektiviteten ofte kun er kendt for fabrikanten. Derfor bør du i et forsøg på at opnå maksimale resultater ikke købe meget annoncerede, dyre, men hidtil kendte isolering - høje omkostninger er ofte kun et marketinggreb, en måde at erklære produktets høje kvalitet på, hvilket ofte fordobler om en uge.

Når man leder efter en budgetløsning til enheden af ​​varme- og lydisolering af boliger, bør man ikke undervurdere brugen af ​​et sådant bevist værktøj som skumplast og dets forbedrede sorter.

Denne isolator, afhængig af typen, er egnet til montering på enhver form for omsluttende bund - gulv, vægge, loft. Baseret på det faktum, at det er lettere at udstyre gulv og vægge med isolering, lad os overveje, hvordan og hvordan man limer skumplastet på betonen i loftet - den mest ubelejlige overflade til dekoration.

Polyfoam, dets udgaver og egenskaber

Polyfoam er en stor gruppe af cellulære materialer fremstillet af plast ved at skumme dem. Næsten alle kendte polymermasser tjente som grundlag for fremstillingen af ​​moderne typer skum, og afhængigt af udgangsmaterialet afviger det endelige produkt i størrelsen og strukturen af ​​celler, densitet, styrke, tyngdekraft osv.

Skum er polyurethan, polyvinylchlorid, phenolformaldehyd, urinstof-formaldehydskum og polystyren, der er forskellige i egenskaber og følgelig omfanget.

I overensstemmelse med graden af ​​stivhed er skummet opdelt i:

Den samme type skum kan have variationer med varierende grader af stivhed og elasticitet.

Til varme- og lydisolering anbefales det at anvende stive, termohærdende typer skum, som efter hærdning under produktion (polymerisering) ikke er blødgørende på grund af temperaturforøgelse, fx phenolformaldehyd og polyurethan, ekstruderet polystyren (penoplex).

Termoplastiske typer polyfoam (polystyren, polyvinylchlorid) blødgøres med hver opvarmning og hærdes derefter igen, når de afkøles, men dette pålægger yderligere begrænsninger i applikationen.

Porøse sorter (forskellige typer skumgummi) er tilbøjelige til at krympe, er hygroskopiske og mister derfor deres isolerende egenskaber over tid.

Generelle fordele ved stive skum anvendt til termisk og lydisolering:

 • ekstremt lille specifik vægt (let transport);
 • en høj grad af varme- og lydisolerende egenskaber, underkastet drift i det temperaturområde, der er acceptabelt for en bestemt type materiale;
 • lethed at behandle et mekanisk værktøj;
 • ingen toksicitet ved anvendelse uden opvarmning til ødelæggelsestemperaturen (destruktion)
 • neutral for virkningerne af bakterier og bidrager ikke til deres reproduktion.

Ulemperne ved stift skum:

 • lav tærskel for maksimal temperatur;
 • Manglende modstand over for en række kemiske forbindelser (opløsningsmidler, nitro-maling);
 • en porøs overflade, der gør rengøring vanskelig og gunstig til fiksering af mikroorganismer;
 • toksicitet hos de fleste arter under forbrænding.

Det er vigtigt! Ved fødevarevirksomheder er brugen af ​​polystyren som varmelegeme forbudt på grund af at det kan få gnavere.

Skummonteringsteknologi på loftet

Varme- og lydisolering på loftet kan udføres på en række måder, som kan opdeles i rammemetoder for enhedsdesign og teknologi uden brug af en ramme.

Rammefastgørelsesmetoder bruges som regel til enheden af ​​kombineret isolering - design af flere lag isoleringsmaterialer, som supplerer hinanden med deres egenskaber. Isolerende skaller, lavet af denne teknologi, god kvalitet, holdbar, men ret dyr på grund af behovet for at købe materialer til fremstilling af rammen og udføre arbejde på installationen. Desuden vil rammekonstruktionen sænke loftniveauet med mindst 7 cm, hvilket ikke altid er acceptabelt, for eksempel når man vender tilbage til stedet for en dyr lysekrone efter reparationen.

Derfor er den rammeløse metode til isolerende lofter også udbredt, og når den udføres korrekt, er den ret funktionel og holdbar. Med denne metode til installation er isoleringsarkene fastgjort til loftet på tre måder:

 • mekanisk - ved hjælp af plastankere
 • ved hjælp af klæbemiddelblandinger;
 • kombineres.

Valget af metode afhænger af basens egenskaber og den planlagte efterbehandling. Tilstanden af ​​loftoverfladen er også en nøglefaktor ved valg af klæbemiddelblanding.

Det er vigtigt! Limning af skummet til beton eller anden base er kun en metode til midlertidig fastsættelse af isoleringsmaterialet for at muliggøre andre arbejder til pålidelig montering af isolatoren uden brug af en ramme.

Lad os overveje, hvordan og hvordan man limer skumplastet på betonen i loftet for at opnå et lydisolerende hus med egenskaber, der er tilstrækkelige til efterbehandling.

Metoder til fastgørelse af skumplast til beton med klæbemiddelblandinger

Evnen til at anvende klæbemidler til montering af skum bør tilvejebringes af en række faktorer, og resultatet skal opfylde visse krav.

Nødvendige betingelser for muligheden for at lægge isolering til lim:

 • Egenskaber af klæbemidlet og grundparametrene skal være i overensstemmelse med hinanden. Specielt bør klæbemidlets konsistens være bundet til loftets fladhedsgrad;
 • klæbemiddel sammensætning bør ikke ødelægge isoleringen;
 • Under den næste reparation skal limen rengøres fra loftet ved hjælp af et improviseret værktøj;
 • Installationsmetode er valgt med reference til den fremtidige efterbehandling.

Bunden af ​​loftet skal være flad nok, så klæbemidlet vil fylde sine uregelmæssigheder uden at miste kontakten med loftet. Den universelle regel er, at hvis loftet har en højdeforskel på mere end 10 mm, så isoleringen skal isoleres, skal den forplanes med nivelleringsblandinger - cementbaserede eller gipsbaserede forbindelser. Ved anvendelse af flydende klæbemidler, der anvendes ved installation af dekorative PVC-fliser, skal loftet udjævnes til manglende forskelle i højde angivet på klæbemidlet.

Det er vigtigt! Valget af udjævningsmiddel afhænger af det krævede niveau af flade og overflademateriale. Gipsbaseret kitt vil passe godt på cement- og gipsbasis, mens den cementbaserede blanding ikke bør lægges på gips.

Fastgøring af penoplex til cement-sandblandingens gipslag

Hvis loftet er blevet nivelleret ved hjælp af en af ​​cementblandingerne, men der er dråber på overfladen op til 10 mm, kan almindelig, ikke-dekorativ penoplex lægges ved hjælp af samme udjævningsforbindelse eller cementbaseret fliseklæbemiddel og gipskittet med den ønskede konsistens.

Grundforberedelse

Basen, der er tørret efter udjævning, er lagt ud for stylingskum - der skal ikke være nogen smalle strimler eller små isoleringselementer i lakens udformning på loftet. Derefter er loftet primet med en latexbaseret forbindelse (nogle gange efter at loftet er vandtæt) med en malingsrulle eller sprøjtepistol, og den ene side af isolatoren behandles også med en primer.

Primeren får en dag til at tørre helt, og derefter fortsætte til installationen af ​​penoplex.

Fastgørelse af polyfoam på cementblanding

Cement eller gips sammensætning lukker portioner af polvedra i overensstemmelse med instruktionerne på pakningen og påføres på begge kontaktflader på arket - på den primære side.

Hvis det sædvanlige skum er fastgjort, anvendes en prik (i hjørnerne og i midten) på blandingen til pladen. Ved anvendelse af en mere tæt og tung variant af det - penekspinden, en strimmel (langs omkredsen og diagonalerne) eller en kontinuerlig pladeslidning med en lagtykkelse på 5 mm udføres ved hjælp af en hakket trowel.

At lægge på blandingen er en af ​​de nemmeste og mest overkommelige måder at midlertidigt rette isoleringen på plads for at sikre, at materialet kan fastgøres yderligere til loftet.

Pladen påføres på loftoverfladen, og den presses lidt, så den er malet for at opnå optimal vedhæftning. Fastgør fastgørelsen af ​​resten af ​​pladematerialet - stødtæthed, idet kantene kan tilpasses på samme niveau. Efter påfyldning af området er det nødvendigt at lade blandingen tørre. For at gøre dette kan du lim nogle få små stykker skum på en separat sektion og bestemme beredskabspunktet, normalt 1-2 dage i henhold til tilstanden af ​​deres vedhæftning. Fortsæt derefter til forstærkningen af ​​skumskallen og dens endelige fastgørelse.

Som forstærkning anvendes en nylon fint mesh eller stål af samme format - mere pålidelig og mindre modtagelig for sagging.

Et nylonnet på toppen af ​​skumplastik limes til loftet med en overlapning af strimler på 5 cm, og derefter er isolatorarkene desuden fastgjort til basen med plastisk svampe, hvert ark på fem punkter i hjørnerne og i midten. I gitteret med lille sakse skærer huller på boringsstedene, ellers slibes beslagene på boret. Svampe op til stop i indrettede huller og klemt med stifter, ankre - hætter skal være oven på gitteret.

Stålnettet beslag er fastgjort til skummet af en hæftemaskine, udjævning og ikke tillader det at sænke, hvorefter de også borer og installerer svampe med ankre igennem det, hvilket gør huller i masken til borekronen.

På toppen af ​​stålnetet udfører en bred trowel to lag af den cementbaserede udjævningsmix, fylder cellerne med det første lag, udjævner overfladen med det andet lag (påføring af et enkelt lag af cementblanding til nylonnet).

Derefter laves der en eller to belægninger med gipsgips, afhængigt af udjævningsresultatet, maling af loftet, jorden og - basen er klar til efterbehandling med maling eller vægpapir.

Lægning af skum på et gipsforet loft

I dette tilfælde vil brugen af ​​cementblandinger til fastsættelse ikke give resultatet - brug for en gipsstikket. Ellers er algoritmen den samme som ved lægning af en isolator på beton.

Grunden med gips er jordet, det giver tid til at tørre, og ifølge den på forhånd foretagne mærkning lægges skummet på loftet og påfører gipsblandingen på samme måde som cementkompositionen. Penoplex skal forstærket med mesh og producere en finish.

Fastgørelse af skumplast på beton med limskum

Dette materiale fremstilles i to typer udførelse: en dåse med en dispenser og en beholder til indsættelse i pistolen. Fabrikanter erklærer effektiviteten af ​​anvendelsen af ​​polystyren til vægge og gulve. Fastgørelsen af ​​arkene til bunden er holdbar, og leddene forseglet med limskum bliver monolitiske med hovedskallen. Men i egenskaberne er der ingen anbefalinger om brugen af ​​dette værktøj i lofterne som den vigtigste metode til fastgørelse af penoplex, planlagt til yderligere efterbehandling. Derfor falder ansvaret for brugen af ​​limskum på loftet i denne kapacitet på performers eller initiativtagerens skuldre.

Til midlertidig fastgørelse til loftet på skummet er dette materiale praktisk - det behøver ikke, som tørblandinger, blandes og påføres arket ved blot at trykke på dispenseren efter 30 sekunder at ryste beholderen - parallelle strimler med et trin på 20 cm. inden for 5 minutter efter påføring af limskumet forekommer hærdningen af ​​sammensætningen i gennemsnit inden for en time. I tilfælde af forsøg på loftet skal isolatorarket fastgøres med en afstandsstykker. Indholdet af dåsen med en kapacitet på 750 ml er tilstrækkelig til indsætning med skumplast på 10-15 kvadratmeter. overflade, men for de samme penge kan du lave en lydisolering af metalplader på det fordoblede område med en cementblanding.

Fastgørelse af skumplast til beton med silikone og "flydende negle"

Silikoneforseglingsmidler, der sælges i dag, er talrige, og enhver sort vil være egnet til fiksering af skumplast til beton. Basen skal dog nødvendigvis blive affedtet og primet med en latexbaseret forbindelse - siliconeadhæsion til porøse, fedtede og støvede baser er meget svag. Tætningsmidlet påføres strimmelstangen på en strimmel måde, hvorefter elementet presses til bunden til det ønskede niveau og frigives - sammensætningen hærder på en dag.

Næsten det samme handlingsprincip til fastsættelse af forbindelser under det generelle navn "flydende negle".

Materialet påføres penoplekspunkterne og strimlerne i henhold til brugsvejledningen, opretholdes i et bestemt tidsrum, hvorefter elementet trykkes til bunden til det ønskede niveau. Fordelen ved at bruge denne sammensætning er, at du kan fortsætte med at arbejde med et fast produkt næsten umiddelbart efter installationen.

Lægning på beton dekorative skumfliser

Dekorative PVC lofter lofter er lavet på lidt forskellige betingelser end installationen af ​​en isolerende kappe af samme materiale.

Nuancerne i processen med at stå over for dekorative skumplader:

 • klæbemiddelsammensætning - de vigtigste midler til fastgørelse af skumplast til beton;
 • det lille kontaktområde af det stablede produkt med basis;
 • behovet for limindstillingshastighed, høj nok til acceptabel ydeevne og samtidig muliggør korrektion af produktets position;
 • behovet for muligheden for helt at fjerne frisk lim fra flisen.

Disse nuancer bestemmer kravene til klæbende sammensætninger til skumpladefliser:

 • høj vedhæftning og viskositet
 • optimal indstillingshastighed og fluiditet.

Dekorative penoplex kan limes til betonen med vanddispergerende klæbemiddelsammensætninger:

polyvinylacetat (PVA), universel polymer, Bustilat, Titan, Master.

Sådan fastgøres penoplexen til loftet med disse kompositioner er detaljeret på deres pakker, og anvendelsesmåderne er noget forskellige fra hinanden. Vanskeligheder med at bruge dem opstår imidlertid ikke, det vigtigste krav til effektivitet er den korrekte forberedelse af basisoverfladen.

konklusion

Fastgørelse af et isolerende materiale med klæbemiddelblandinger er en ansvarlig betjening, men ikke uafhængig og ikke i stand til at sikre pålidelig fiksering af materialet, da fastgørelsen af ​​penleksen til et betonloft er et helhedskompleks af værker, afhænger slutresultatet af kvaliteten af ​​ydeevnen af ​​hver af dem.