Fastgør plastikplinten til gulvet

Soklen er et af de vigtigste dekorative elementer i rummet. Det giver gulvet et æstetisk udseende, skjuler hullet og giver dig mulighed for at maskere ledningerne. Til dato er de mest efterspurgte træ- og plastplanker, men der er mange andre typer. Denne artikel vil diskutere, hvordan man vælger og hvordan man korrekt monterer bundpladen på gulvet.

Indhold:

Typer af plast sokler til gulvet

Plastlister er opdelt i to typer - universal og under gulvtæppet. Universal er anvendelig på alle typer belægninger (laminat, trægulve, fliser og linoleum).

Til fastgørelse af tæppet ved hjælp af en sokkel "G" formet. Han presser tæppet på gulvet, så det ikke kan rulle, og på samme tid udfører en dekorativ funktion.

Ifølge materialets sammensætning er plastikplinter af fire typer:

 • hårdt skum PVC. Denne type er kendetegnet ved elasticitet, er ikke hul, men bryder let.
 • hul af stiv PVC. De har høj styrke, men lavere kvalitet. I højere grad er de designet til simpel efterbehandling af lokaler uden krav på sofistikering.
 • halvstiv PVC sokkel. I sammensætning er de de samme som skum. Men de er meget fleksible materialer og sælges som bånd i ruller. De har et æstetisk udseende, en bred vifte af farver, og kan også efterligne naturlige materialer.

Hvilken type sokkel er bedre - plast eller træ?

Træplinten er miljøvenlig, men har et kortere levetid. Plast er lavet af syntetisk PVC, men dets levetid når 100 år. I sammenligning med træmodeller har de en række fordele og er en seriøs konkurrent for andre typer af bundplader.

Fordele ved plastikplinter:

 • Mulighed for brug i absolutte lokaler fra soveværelset til badeværelset. Og et stort udvalg af farver vil ikke være svært at vælge den bedste mulighed for hvert værelse;
 • Sammenlignet med træ er plastikpladerne mere fleksible og holdbare. De er godt udskårne og nemme at installere;
 • er ikke brandfarlige, hvilket gør dem mere sikre;
 • har fremragende fugtresistens, hvilket gør dem nemme at rengøre;
 • har en overkommelig pris.

Ud over alle de ovennævnte er der i de fleste modeller af plastplanker en speciel rille til lægning af ledninger.

På baggrund af ovenstående forskelle kan vi konkludere, at plastlister i de fleste tilfælde er mere fordelagtige end træ. Der er naturligvis undtagelser, når rummets design indebærer brug af udelukkende naturlige materialer.

Men blandt plastmodellerne er det nødvendigt at vælge den bedste løsning. Som udgangspunkt adskiller de sig i praksis ikke fra træ dem.

Den klassiske mulighed er en sokkel med specielle fastgørelser og et hul til kablet. Den største fordel er, at den skjuler sokkelens ledninger og monteringspunkter, og den er også meget nem at installere. Den anden mulighed er en sokkel med en solid plastkonstruktion, som er fastgjort med clips.

Valget af en eller anden type afhænger af smag præferencer og økonomiske muligheder.

Komponentdele

Komponenterne omfatter interne og eksterne hjørner, tilslutning og stik. De har forskellige former og farver, afhængigt af typen af ​​sokkel.

 • Ved hjælp af hjørnerne sættes bundpladerne sammen i hjørnerne af rummet, hvilket giver et æstetisk overordnet udseende.
 • Interplintusforbindelser er beregnet til forlængelse af lamellerne og til sammenføjning af dem. De er et stykke plastik med to riller til docking.
 • Stik er nødvendige for at dekorere kanterne. For eksempel i steder af en sokkel tilstødende til døre. De er af to typer venstre og højre, og som regel sælges komplet med baseboards.

Mere til komponentelementerne indbefatter fastgørelsesanordninger, med hvilke stropperne er fastgjort til væggen.

Sådan fastgøres soklen til gulvet med egne hænder

Til dato er der tre måder at montere soklen på, hvis hovedopgave er høj kvalitet og holdbar fastgørelse til væggen.

Fastgørelse på lim. Det er ikke egnet til alle værelser. I tilfælde af at væggene og hjørnerne er ujævne, er det meget sandsynligt, at soklen vil falde væk fra væggen. Men hvis væggene er glatte, og alle vinkler er 90 grader, så er dette den bedste løsning.

Installation med specielle klip, som er fast soklen. Denne metode er egnet i absolutte forhold. Den største ulempe ved denne type fastgørelse er, at låserne ikke tåler gentagen installation, og efter demontering af soklen skal du købe nye.

Sidstnævnte metode indebærer montering direkte. Skørtet er kun skruet på væggen med skruer. Fastgørelseselementer vil være synlige, men de kan forklæbes ved hjælp af specielle stik, valgt i farve. Vedhæftningspunkterne kan heller ikke mærkes, hvis du bruger en sokle med en speciel rille til at lægge elektriske ledninger. I dette tilfælde er de lukket med et dekorativt dæk designet til maskering af ledningerne. Denne metode er den billigste og mest pålidelige af alle ovenstående.

Nødvendige værktøjer til arbejde

For at samle bundpladerne skal du bruge værktøjer, der bedst forberedes på forhånd:

 • nedstryger;
 • awl (til piercing huller);
 • målebånd;
 • en blyant eller pen
 • bygnings hjørne;
 • bore med de nødvendige øvelser;
 • skruetrækker med den nødvendige dyse;
 • perforator (hvis arbejdet udføres i et murstenhus).

Beregning af den krævede mængde materialer

Før du fortsætter med installationen, skal du beregne mængden af ​​materialer, der kræves under monteringsprocessen.

For det første måles rummet rundt omkretsen (undtagen fra beregningerne bredden af ​​døråbningen). For at bestemme det krævede antal sokkler, divideres det resulterende tal med længden af ​​en slat. Der skal være en bestand af materiale mindst 0,5 m, hvilket vil være nok. Antallet af vinkler, der kræves, er lig med antallet af dem i et bestemt rum. Og antallet af kapper vil være lig med antallet af døre multipliceret med to. For at beregne fastgørelserne tages rummets samlede omkreds op og er opdelt i 50 cm. Skruer eller dowels vil kræve så meget som fastgørelseselementer plus 10 stk. I reserve.

Ved udførelse af beregninger er det nødvendigt at lave lagre på 2 eller 3 mm, og også at tage højde for margenen på hjørnerne og sammenføjningen af ​​basisplader.

Montering på flydende negle

Til arbejde skal du forberede en fil til plastik, flydende negle, dekorative elementer af hjørner, hætter og sokkel selv.

Startinstallation på flydende negle, det er nødvendigt at omhyggeligt justere væggene, så du kan tilslutte dem mere pålideligt og effektivt. Det er tilrådeligt, at de er klæbende gipsvæg eller professionelt puttied.

Installationen af ​​baseboard starter fra et af hjørnerne. På den nivellerede væg anbringes flydende negle i form af dråber i en afstand på ca. 3 eller 5 cm fra hinanden. Endvidere limes forbindelseselementet til den frie kant - det vil forenkle yderligere arbejde.

Tip: Til mere bekvemmelighed påføres klæbemidlet ikke på væggen, men direkte på stangen.

Derefter limes soklen til væggen. Det er vigtigt at sikre, at dens kant passer tæt til den tilstødende væg. Du skal trykke og holde den i denne position i ca. et minut, indtil klæbemidlet er indstillet. Derefter kan du fortsætte til installationen af ​​næste afsnit.

For at holde det godt i fremtiden skal det monteres på højkvalitets negle (det bør ikke gemmes).

Montering med specielle fastgørelsesdele (klip)

Denne fastgørelsesmetode er den dyreste og tidskrævende proces, men resultatet er et perfekt installeret bundkort. Alle eksisterende typer af bundplader er monteret på klip, mens der ikke stilles høje krav til vægternes ensartethed. Bare med en mere ujævne vægge bliver det nødvendigt at fastgøre klipene med et mindre trin fra hinanden.

Arbejdsfaser

For det første er den omtrentlige afstand af armaturerne markeret på væggen. For at gøre dette, i stedet for fremtidig fastgørelse af fastgørelsesanordninger, er et af "kliperne" tæt presset til væggen og til gulvet og et mærke er lavet med en blyant.

Derefter bores et hul i væggen omkring 0,5-1 cm dybt (men længere end dyvelen). Ved hjælp af en hammer er hammeren hamret ind i væggen og et klip sættes i hullet og rullet igennem med en skrue.

Derefter kan du fortsætte med installationen af ​​den næste monteringsenhed. På trævægge monteres klip på skruer. Ovennævnte metode er egnet til fastgørelse af klip i beton og mursten. Hvis der er flade vægge i rummet, skal efterfølgende klip fastsættes hver 0,5 m. Men på en ujævn overflade bør de allerede være placeret i 0,2-0,4 m afhængigt af væggens krumning.

Efter montering af klips er stiften installeret. Først skal du måle længden. Hvis den er længere end den ønskede længde, bliver den forkortet til den ønskede størrelse.

For at gøre fastgørelsen af ​​bæltet på klipene, skal du bare vedhæfte det til klip og snappe ind i dem. Dette gøres ved at trykke på bundkortet, indtil det klikker. Sæt derefter en spacer på soklens frie kant. Herefter begynder installationen af ​​det næste afsnit. Den nye rem indsættes først i afstandsstykket, og derefter snappes også på klip.

Når arbejdet omkring værelset er færdigt, skal du vedhæfte dekorative hjørner og stik. Hjørnerne er fikset, idet de blot sættes på to bundplader i hjørnet, og propperne sættes på den frie del af bundpladen nær døren.

For en bedre sammenføjning af hjørner og hætter kan de føjes til flydende negle, hvilket vil medvirke til at forbedre leddets kvalitet og vil give en ekstra garanti for, at hjørner og hætter ikke falder af.

Til fastgørelse af tæppe eller linoleum fremstilles skørt, der er udstyret med specielle riller til at lægge kanterne på belægningerne, hvilket gør det muligt at udskifte gulvet uden at afmontere dem.

Fastgørelse gennem boring gennem soklen gennem

 • For at fastgøre soklen på denne måde skal du bruge en boremaskine, skruer og en plastikfil. Metoden er anvendelig til installation af bundplader i sekundære lokaler.
 • For det første foretages de nødvendige målinger som beskrevet ovenfor.
 • Forbered et stykke sokkel af den ønskede størrelse.
 • Huller er boret i den. De bør være snævrere end skruenes "hætte", ellers vil bundkortet ikke holde fast.
 • Planken presses mod væggen og gør sine fastgørelsesdele zamorez.
 • I mangel af en kabelkanal kan du tilføje æstetik til de selvlukkende skruer med hylstre ved hjælp af dekorative covers.

Hvis væggene er lavet af sten, skal soklens fastgørelsesdele laves med dowels. For at gøre dette skal du bore huller i væggen og justere dem med hullerne i soklen. Herefter tiltrækkes soklen på væggen med skruer.

Installation af kablet under soklen

Absolut nogen ledninger kan lægges under soklen (telefon- og tv-kabler). Der er tre måder at gøre dette på:

 • Den første metode består i at lægge kablet under clipsen. Det vigtigste ved brug af denne metode er ikke at røre kablet med en selvdrejende skrue.
 • I den anden metode svækkes skruerne efter 5-7 mm efter montering af soklen. Derefter lægges kablet mod væggen og fastgøres.
 • Den tredje metode er baseret på at lægge et kabel i en speciel rynke, efterfulgt af lukning af kablet med en dekorativ hætte.

Skjult kabelføring kan udføres ved hjælp af alle modeller af plastikplinter. Men når der lægges elektriske ledninger, er det nødvendigt at afbryde netspændingen.

Omkostningerne til plastikplinter og tilbehør

Plaststifter var i stand til at tvinge træ helt ud af byggemarkedet. På den gode side har de vist sig at være af høj kvalitet og nemme at installere produkter. Men høj efterspørgsel har medført prisstigninger for dem i de seneste år. Deres omkostninger består af flere faktorer. Som regel er det berømmelse af producenten, typen af ​​baseboard og dens farver.

Prisen på en universel plastikstik varierer fra 60 til 90 rubler til 2,5 m. En sokkel med kabelskinne koster fra 40 til 70 rubler til 2,5 m og uden rynke fra 30 til 50 rubler. Klemmer sælges i pakker på 50 stk. Prisen for dem varierer fra 200 til 500 rubler, afhængigt af producenten. De billigste komponenter er stik, der koster mellem 20-30 rubler.

Nedenfor er den omtrentlige pris og størrelse af planker af plast til gulvet.

Sådan repareres gulvplastlister

Montering af gulvplint er det sidste mål i efterbehandling, fordi det giver interiøret et komplet, raffineret look. Det er kendt, at den mest elegante reparation ikke kan præsenteres, hvis der er huller mellem væggen og gulvet, som basispladen er designet til at skjule. Derudover bliver han en ægte snorbøjle, der kan skjule mindre defekter i gulvdekorationen.

Hvis du er ny til efterbehandlingsarbejdet og ikke ved, hvordan du laver plastikbeklædningen, skal du ikke skynde dig for at kontakte eksperterne. Der er ingen vanskeligheder med at installere sokler med egne hænder, og nuancer og detaljeret oversigt over installationen beskrevet nedenfor giver dig mulighed for at gemme på guidenes tjenester.

Fordele ved plastikplader

Blandt sorterne af baseboards er den mest populære plast af mange grunde. Polyvinylchlorid er kendt for sin holdbarhed og styrke.

Betjeningsperioden for plastgulvplader når 100 år. De er modstandsdygtige over for ild og fugt, sikkert, så de kan installeres i ethvert rum.

Størrelser og design af plastikplint

Skirtboards er let at installere, skåret med en skarp kniv, og deres omkostninger er ikke høje.

Sammenlignet med træ- og gipsplanker har plast fleksibilitet. Deres farvepalette er enorm, hvilket ikke begrænser valget af farven på det indre af rummet og giver dig mulighed for at passe ind i den overordnede baggrund.

En ekstra fordel er udstyret til nogle modeller med en speciel rille, som ledningerne er lagt i.

Komponentdele

Højkvalitets installation af sokler er ikke mulig uden sådanne komponenter:

 • ydre og indvendige hjørner, hvorved plankerne er forbundet i hjørnerne af rummet;
 • Hætterne er beregnet til klædning af kanter af en sokkel. De går i et sæt og er venstre og højre;
 • forbindelser - en detalje med to riller, der tjener til dockning og forlængelse af lamellerne;
 • Fastgørelsesanordninger til fastgørelse af soklen på væggen.

Nødvendige værktøjer og materialer

Hvordan laver man bundkortet til væggen? Monterede strimler til skruer, med clips eller flydende negle. Til fastgørelse på negle og klip behøver du en boremaskine med forskellige borestørrelser, skruetrækker, målebånd, fastgørelsesdele, en hacksav og en støvsuger.

Bestemme mængden af ​​materiale

Hvor meget du skal bruge materialet og tilbehør til det - et godt spørgsmål. Ikke at blive bestemt, her har vi brug for nøjagtige beregninger.

Før måling af pvc sokkel måles længden af ​​væggene. Til dette nummer tilføjes 1,5 kan og 2 m og dividerer den resulterende mængde med 2,5 m (længden af ​​linjen). Afrunding af det resulterende nummer på en stor måde, vi får antallet af strimler.

Hvis du ikke har valgt og ikke har købt en sokkel, anbefaler vi at du læser følgende artikel. Måske vil du lide den termiske sokkel - bundkortvarmere er både elektriske og vand. Nogle gange er der også opgave at fastgøre soklen til bordpladen, men i dette tilfælde er soklen ikke længere et gulv, men en speciel, mindre størrelse, oftest aluminium eller plastik med silikoneindsatser.

Plint hjørner har brug for så meget som i rummet er de ydre hjørner og interne.

Hvis væggen er mere end 2,5 meter, er der brug for forbindelser. Der kræves et stik til hver fem meter.

Venstre og højre stik er taget ud fra antallet af døre i rummet.

Fastgør plastikplinten ved døråbningen

Montering af plastikplade

Efter at have lavet de rigtige beregninger og bevæbnet med de rigtige værktøjer, fortsæt til installationen. Træplader monteres på samme måde som plastflasken er fastgjort.

Vi afskår basispladen af ​​den ønskede størrelse med en almindelig brevpapirkniv

Når du installerer på en dowel-negle, skal du sætte en plank med et klædt hjørne til et af hjørnerne i rummet. Det er bedre at begynde med selve længden af ​​væggen. Placer hjørnet glat, så der ikke er nogen forvrængning under installationen.

Markér på væggen i 5-6 cm fra hjørnet af fastgørelsesstedet. Hvis væggene er glatte, lav noter i en afstand på 40 cm fra hinanden. Hvis der er huller, skal du reducere monteringshøjden.

Bor et hul i væggen under dowel

Nu gør hullerne med en perforator. Husk på, at dowel skal komme ind i 30 mm i væggen, og hvis overfladen er ujævn, tages dowel nr. 6. Fjern støv og kør dowels i hullerne. Fastgør soklen til væggen og overfør de mærker, der er lavet til den. Så bor hullerne. Skruer eller neglehoveder skal være helt nedsænket i baren. For at gøre dette skal du bore med en større borekrone.

Skru skruer ind i dybden

Nu kan du feste soklen til væggen med negle. Luk dem med stik, der passer til farve. Du kan klæbe propperne for at holde det sikkert.

Monteringen er allerede monteret for at passe til den ønskede størrelse. Det er bedre at skære dem med en skarp kniv eller en hacksav, så de vil ikke knække. Hold samtidig skarpe hjørner. Også når du skærer endepladerne, skal du huske på, at stik vil tage 3-5 mm. Hvis du bruger stik, skal du installere dem inden fastgørelsen.

Kabellægning

Montering af plastikstik med kabelkanal er ikke anderledes. Kun tidligere fjernet cap-kanalen. Huller er lavet i det, skruer sættes i, som fastgør soklen. Videre ligger tråden og lukkes af en hætte.

Der er en anden mulighed for at lægge ledningen - under stangen over skruerne. Det er vigtigt ikke at beskadige ledningen. Skru skruerne i de installerede bundkort millimeter for ti. Tråden er anbragt i det dannede mellemrum og forsigtigt presset med selvdrejende skruer. Placeringen af ​​kablet skærer hullerne i indgang og udgang.

Installation af soklen med deres hænder forekommer sjældnere på flydende negle. Det er det hurtigste og nemmeste. Lim påføres til baren med små prikker. Afstanden mellem dem er 3-5 cm. Planck presses mod væggen og holder omkring et minut. En vigtig ulempe ved denne metode er manglende evne til at fjerne og genbruge.

Ikke særlig pålidelig med hensyn til tilslutningsmuligheder for vedhæftning til klip. Selvom installationen er temmelig hurtig. På væggen skal du forlade noter til montering i en afstand på 30-50 cm og gøre de tilsvarende huller med et slag under dowel-neglen. Klip bør fastgøres i hullerne og fastgøres til de specielle riller i stangen. I denne udførelsesform er ulemperne stadig større: de høje omkostninger ved fastgørelsesanordninger og mulige problemer, når de fastgøres.

Fastgørelse af bundkortet på klipperne

Og desto bedre er det at fastsætte bundkortet du bestemmer.

Sammenfattende kan vi sige, at forbindelsen af ​​gulvpladerne let kan løses, hvis de korrekte beregninger foretages. Kvaliteten af ​​fiksering påvirkes af den valgte fikseringsmetode, installationens nøjagtighed samt typen af ​​sokkel, farve og form.

video

Videoen nedenfor viser i trinvis trinvis processen med at fastgøre plastikpladen: fra boring af huller til dowels og før installation af forbindelseselementer og andre elementer.

Montering, installation af plastikplastik gør-det-selv Trin-for-trin foto

PVC sokkel eller plastik sokkel, i dag den mest populære af alle typer sokkel til rådighed på byggemarkedet. Hvad der skete af gode grunde. Uden at huske på alle fordelene i detaljer, er det nok bare at bemærke et par fakta: plastikpladen... ser ret æstetisk ud, det påvirkes ikke af formen af ​​skimmel og mugg, det tillader skjult installation af ledninger, den opretholder sin præsentation i lang tid og er kendetegnet ved lethed ved vedligeholdelse Den samme brugervenlighed og med alt dette har en acceptabel pris.

Selvfølgelig har PVC-soklen sine ulemper, men bortset fra alle de ovennævnte fordele er PVC-soklen ret nem at installere, hvilket er meget vigtigt, når man udfører reparationer i en lejlighed uden involvering af specialister. Hvis du er interesseret i at installere soklen med dine egne hænder og hvordan du installerer soklen, så er denne artikel til dig.

1. Opkøb af sokkel, montering og trimning

Og så har du allerede valgt soklen og stoppet på PVC soklen. Enhver installation af basisplader begynder med en tur til hardwareforretningen. Hvis du planlægger at installere soklen i kun ét rum eller rum, vil den mest logiske løsning før du går til butikken ikke kun måle den samlede længde af alle væggene, hvor soklen monteres, men også skabe en skematisk tegning af rummet, hvilket angiver længden af ​​alle vægge, døråbninger og mulige forhindringer (for eksempel varme rør).

Det anbefales som regel at sætte soklens volumen med en margen på 10% af vægternes samlede længde, men hvis lydstyrken ikke er stor, og du har målt alt præcist, er dette ikke særlig nødvendigt. Desuden kan enhver intelligent sælger i en hardwarebutik nemt beregne den nødvendige mængde bundplader, forbindelsesstrimler og indvendige og udvendige hjørner, hvis du har en rumplan.

Det nødvendige værktøj (det ønskede sæt): elektrisk boremaskine, skruetrækker, skruetrækker, målebånd, hammer, blyant eller markør, stiksav eller hacksav, vinkelbeslag.

Der er flere muligheder for fastsættelse af plastikplint til gulvet, men i dette tilfælde overvejer vi at montere ved hjælp af en dyvelespik. Og hvis du har alle de nødvendige værktøjer til montering af soklen, og du ikke har glemt at købe et tilstrækkeligt antal dykker - negle, så er du klar til at arbejde.

Montering af soklen begynder med målinger af soklens ønskede længde. Dette gøres uden målebånd uden måler ved simpelthen at fastgøre soklen på fastgørelsesstedet og anvende det passende mærke.

Nøjagtig måling af den fornødne længde af soklen er en garanti for dens højkvalitets docking.

Hvis den ene ende af plinten støder op til hjørnet af rummet, så skal man tage højde for et bestemt mellemrum, når man måler den ønskede længde. Dette hul er dannet på grund af den efterfølgende installation af det indre hjørne og den mulige ujævnhed af selve vinklen. For ikke at begå en fejl, kan du sætte det indvendige hjørne på den målte sokkel og sokkel, som vil gå langs den anden væg.

Ved bestemmelse af sokkelens størrelse er det nødvendigt at overveje dimensionerne af dørbeklædningen og hjørneafstanden.

For at markere skærelinjen skal du bruge en blyant, pen eller tynd markør (den bedste mulighed). Efter at have markeret skærelinien, skal du fjerne soklen fra installationsstedet og lave et snit langs den påtænkte linje.

Du kan skære soklen med en hacksav eller bruge et stiksav. Med et stiksav er det bedre at bruge en fil til et rent stykke, for eksempel T101B eller tilsvarende.

Før den første retfærdige snit på et mærke, prøv at se en sokkel på sit unødvendige sted.

I modsætning til nogle andre typer af sokler, hvor hjørneforbindelserne skal skæres i en vis vinkel med hinanden (fx træ eller polyurethan), vaskes plastikpladen i en ret vinkel til længden af ​​dens længde. Også i forbindelse med brugen af ​​separate forbindelsesstrimler og hjørner er det ikke tilladt at skabe en ensartethed af snittet.

Når dowel dimensionerne er 6 mm ved 50 mm (bredde og længde), vil skruen (negle) tykkelse være 4-5 mm (afhængig af tykkelsen af ​​dowel vægge). Derfor er diameteren af ​​hullet i soklen også 4-5 mm.

Efter afskæring af den ønskede længde af soklen skal du fjerne den ydre dekorative profil (kabelkanalstrimmel) fra fastgørelsen og bruge borren til at lave huller i den med en boremaskine med en diameter svarende til skruens diameter (søm).

Hullerne bores hver 40 cm, plus minus 10 cm, og afstanden til det yderste hul fra hjørnet er ca. 10 cm.

2. Montering af dowel negle. Fastgørelse af det indre monteringspanel

Når du har lavet fastgørelseshullerne i bagvæggen på sokkelkanalkablet, skal du bore huller til montering af dowels i væggen. For at gøre dette skal du sætte soklen på gulvet, tilbage til installationsstedet og gennem hullerne boret i kabelkanalen anbringes med en blyant eller markør markere borepunkterne direkte på væggen.

Som regel er det tilstrækkeligt at sætte boret rigtigt på gulvet for det ønskede niveau af boring lodret.

Huller i væggen skal være i en ret vinkel mod væggenes plan i alle retninger. For at gøre dette skal du holde boret, når du borer det i denne position - vinkelret på væggen. Dybden af ​​boringen afhænger af længden af ​​dowel og er lig med dens længde plus 2-3 mm.

Med dowel dimensioner på 6 mm ved 50 mm (bredde og længde) vil boredybden være ca. 53 mm.

Efter boring skal du fjerne overskydende støv fra hullerne med en støvsuger. Brug derefter en hammer til at køre dowels ind i disse huller. Et par ord om dowels. Formen af ​​manchet til dowels kan enten være cylindrisk eller skjult eller afrundet. For at der ikke skulle være huller mellem væggen og basispladen, anbefales det at bruge duger med en hemmelig manchet.

Montering af dowel i væggen er lavet ved at hamre det med en hammer.

Når du monterer dykker i væggen, skal du sørge for, at de passer helt ind i de borede huller. Efter færdiggørelse af installationen af ​​dowels igen med en støvsuger for at fjerne alt støv og skylle placeringsstedet for sokler.

Ved montering af soklen på væggen skal du bruge både en skruetrækker og en skruetrækker.

Det næste trin i installationen af ​​soklen er at fastgøre sokkelens indvendige monteringspanel på væggen med dowel skruer. Hvis du har en skruetrækker, så er det selvfølgelig bedst at gøre det med sin hjælp.

Skrueskruer med skruetrækker skal laves med lav hastighed. Ellers er beskadigelse af bagbordets bagvæg muliggjort.

Det er bedst at trykke skruerne ned med en enkel håndskruetrækker. Dette giver dig mulighed for præcist at beregne den krævede indsats. Forsøg ikke at trykke skruerne med maksimal kraft. Det kræver kun en stram pasform af skruehovedet på væggen på monteringspanelet.

Skru den almindelige sokkel på væggen, om nødvendigt, brug fastgørelsesbeslag til soklen. På en lige væg skal du bruge forbindelsesstrimler. Ved hjørnerne, intern og ekstern, brug et plasthjørne svarende til hjørnet.

3. Installer den eksterne profilkabelkanal. Yderligere anbefalinger

I slutningen af ​​installationen er alt, hvad du skal gøre, at erstatte kanalkablets dekorative profil. Tag stangen under et af forbindelsens elementer (bar eller hjørne) og skub forsigtigt det. Efter klik, indsæt strimlen langs hele længden af ​​kabelkanalen. Dette afslutter installationsprocessen.

Installation af en dekorativ profilkabelkanal - sidste etape. Installation. Plint plastik.

Metoden til fastgørelse af soklen til væggen i alle tilfælde anvendes ved konstruktion af laminat eller parketgulve.

Monteringen af ​​soklen skal foregå ved tillid i tilstedeværelsen af ​​et teknisk mellemrum mellem gulv og væg.

Når du vælger en PVC-bundplade, skal du være opmærksom på forekomsten af ​​en blød kant på det indvendige monteringspanel. En sådan kant sørger for, at soklen passer bedst til væggen og fuldstændigt skjuler de mulige uregelmæssigheder af væggen.

Til markering eller skæring af soklen i en ret vinkel kan du bruge enten et snedkerfelt eller blokken, hvis det er tilgængeligt.

Fragment af rummet med PVC-soklen installeret.

Installering af plastikplinter med egne hænder med hensyn til installation af andre sokkler, hvor en bestemt zapilivanie er påkrævet, er virkelig ikke en vanskelig sag. Og selve plastplinten tjener i lang tid og pålideligt. Derfor, hvis du har de nødvendige værktøjer og gør lidt tid selv, fungerer dette selv, og du vil helt sikkert blive tilfreds.

Montering af sokler på gulvet

Det sidste trin i enhver reparation er installationen af ​​sokler. De giver rummet et færdigt udseende, maskerer hullerne ved krydset af gulvet og væggen og kan også skjule ledningerne. Korrekt udvalgte sokler kan være en ægte dekoration af interiøret, det er gavnligt at understrege fordelene ved rummet og skjule sine fejl.

Montering af sokler på gulvet

Valg af sokkel

Når du vælger en sokkel, skal du være opmærksom på dens farve, tekstur og størrelse. Som regel matches soklens farve til gulvet eller gulvtonen.

Den mest almindelige mulighed er at vælge soklens farve i gulvets farve. Næsten alle større producenter af gulvbelægninger har i deres sortiment en række bundplader, der passer bedst til en bestemt belægning. Hvis du ikke vil tænke lang over valget af sokkel, så køb bare en, som anbefales af producenten.

Plint i gulvets farve

Hvis der er klare vægge i rummet, så er den bedste løsning at vælge en sokle, der passer til væggene, hvilket giver interiøret et komplet og komplet look. Men hvis væggene i rummet er dækket af dekorative gips eller tapet med et mønster, er det bedre at afvise denne mulighed.

Hvide bundplader er alsidige og passer til næsten ethvert interiør.

Sommetider er soklens farve matchet med dørenes farve, men denne mulighed er ikke egnet til hvert interiør, og det er bedre at ikke misbruge dem.

I sjældne tilfælde varierer soklens farve kraftigt fra gulvets og vægternes farve og falder sammen med rummets hovedfarve accent. Dette sker som regel i "designer" reparationer, hvor en professionel med stor erfaring og veludviklet smag er ansvarlig for valg af indvendige farver.

Rustfrit stålplint

Når man vælger størrelsen af ​​soklen, skal reglen om, at jo højere loftet på rummet, jo højere skal være soklens profil. Med en lofthøjde på ca. 3 m anbefales det at bruge en klassisk profilborde med en højde fra 40 til 70 mm.

Plint i farven på møbler og dørrammer

Hvis rummet har højt til loftet, er det bedre at bruge en tynd og høj basisplade i hvid eller i kontrastfarve.

Når du vælger et sokkelmateriale, skal du fortsætte med de økonomiske muligheder og typen af ​​gulvbelægning. Overvej de mulige muligheder for materialer mere detaljeret.

Bred sokkel til høj loft lejlighed

Sokkel af massivt træ

Dette er den dyreste version af soklen. Det bruges normalt i kombination med parket og naturligt trægulve. Naturlig tekstur og behagelig farve giver dig mulighed for at skabe et virkelig luksuriøst interiør. Før installationen er sådanne sokler imprægneret med beskyttelsesforbindelser og pletter, og derefter belagt med lak.

Sokkel af massivt træ

Traditionelt blev træstifter fastgjort til væggene med skruer, hvis hætter blev pudset med speciel mastiks. I dag er en enklere og mere æstetisk måde at fastgøre på flydende negle muligt. Også på markedet er træplinter med skjult fastgørelse på beslagene og endda med kanaler til kabelføring. Prisen på sådanne sokkler er dog ret høj.

Træskørt bør købes fra samme parti, da skyggen af ​​træ i forskellige satser kan afvige. For at finde ud af hvilken farve soklen vil tage efter lakering, lidt våd det med en vådserviet.

Sortiment af træplinter

På grund af profilens små uregelmæssigheder kan trimning og montering af bundkort kun ske på installationsstedet. Når en træbordstav mødes midt på en mur, er det tilrådeligt at gøre det på et sted, der vil blive dækket af møbler. Leddene på basispladerne ved hjørnerne er lavet af skærekanter ved 45 grader. Der er ingen forbindelseselementer til træplinter, så såning bør ske så forsigtigt som muligt.

MDF sokkel

Dette er en mere budgetudgave af soklen, dens hovedprofil er lavet af MDF, og forsiden er dækket af naturfiner eller plastik, der efterligner træets konsistens. I udseende er en sådan sokkel ikke ringere end en massiv træplade, men den er meget billigere.

På grund af MDF's store skrøbelighed er bundpladen ikke egnet til fastgørelse til skruer. Den er normalt fastgjort på flydende negle eller på skjulte beslag. Den anden mulighed giver som regel muligheden for at installere et kabel inde i baseboardet, hvilket er meget bekvemt.

Mange producenter kompletterer MDF-sokler med stik, forbindelses- og hjørneelementer, hvilket forenkler installationsprocessen.

MDF sokkel med kabelkanal

Plint plastik (PVC)

Dette er den billigste og mest udbredte stifttilbehør på markedet. Du kan finde plastikplader absolut farve og profil. Plast efterligner træ, marmor, keramik og endda gips.

Plint plastik (PVC)

Plastlister er nemme at installere, kræver ikke basen, er ikke bange for vand og er stærke nok. De fleste modeller har mulighed for indbygget kabel.

Elementer og størrelser af plastikplint

Sædvanligvis består PVC-sokler af to dele, hvoraf den ene er fastgjort til væggen med skruer, og den anden del snaps ind i den, og skjuler installationssporerne. Nogle plaststifter kan monteres på flydende negle, hvilket er meget bekvemt.

Plint fra polyurethanskum (PPU)

Disse sokler er designet specielt til dekoration af lokalerne, de kan have en meget kompleks form og efterligne gipslister. Plinths made af polyurethanskum er perfekt kombineret med enhver form for gulvbelægning, de er særligt velegnede til fliser og marmorgulve.

Polyuretan skørt er et glimrende alternativ til et lignende element lavet af gips eller træ

Sådanne sokkler er let tonet og patineret, de kan efterligne næsten ethvert materiale. Takket være næsten perfekt geometri er de nemme at installere, og leddene kan let puttied og males over.

De fleste producenter af skørtplader lavet af polyurethanskum tilbyder fleksible versioner af deres plader, de kan monteres på overfladen af ​​næsten enhver form, herunder på søjler og nicher.

Plint fra PPU i et interiør

Sådanne sokler er monteret på flydende negle eller på speciel lim anbefalet af fabrikanten.

Keramisk baseboard

Disse bundplader er designet til brug i værelser tegnet med keramiske fliser, for eksempel i badeværelser, puljer, saunaer. De er helt vandtætte og er monteret på flislim. Leddene med væggene og gulvet er desuden limet med silikoneforsegling.

Store producenter af gulvfliser og vægge har sædvanligvis i deres sortiment keramiske sokler, der passer bedst til deres produkter, så det er ikke svært at vælge den rigtige sokkel.

Keramisk sokkel - nuancer

Efter at have valgt en passende sokkel skal du tænke på, hvordan det kan løses. Der er tre hovedmuligheder for fastsættelse af basisplader, betragter dem mere detaljeret.

Fastgørelse af bundpladerne på de skjulte parenteser

System af fixture af en sokkel af Clipstar

Denne vedhæftelsesmetode anvendes typisk til installation af sokkler fra en matrix eller MDF. I dette tilfælde sner sig soklen på specialbeslagene, som er fastgjort til væggen med dowels.

PVC-sokkel med skjult fastgørelsessystem

Hæfteklammer installeres i følgende rækkefølge.

Trin 1

En vandret linje trækkes på væggen, hvilket svarer til højden på monteringsbeslagene. Den nøjagtige højde fra gulvet er taget fra plintens tekniske pas.

Trin 2

En linje med huller til dowels er boret på linjen med et interval på 30-50 cm. Det første og sidste hul skal placeres højst 5 cm fra kanten. Hvis vægkonstruktionen gør det muligt at montere beslagene direkte med skruer, kan dette trin springes over.

Fixture til sokkel

Trin 2

Hæfteklammer er fastgjort til væggen på samme niveau med det angivne trin ved hjælp af dykker eller skruer.

Monteringsprocedure

Ved montering af soklen må du ikke trykke på den for hårdt

Trin 3

Når alle beslagene er installeret, er baseboardet simpelthen sat på dem og klikker på plads med en lille indsats.

Fastgørelse af bundpladerne på de skjulte parenteser

Fordelen ved denne metode er, at der på bundbordets overflade ikke er nogen spor af installation, og om nødvendigt kan den let fjernes og genbruges.

Fastgør soklen til dowels

Denne montage bruges oftest til montering af skørtplader lavet af PVC, men er velegnet til 2-dels bundplader, hvoraf den ene bruges til montering på væggen og monteringstråde, og den anden er en dekorativ overlay. Fastgørelse udføres i den følgende række af handlinger.

Trin 1

Hoveddelen af ​​soklen, der er beregnet til fastgørelse, anbringes på væggen, hvorefter huller er lavet med en tynd bore i det med et interval på 30-50 cm, således at mærket fra boret forbliver på væggen. Det første og sidste hul skal placeres i en afstand på 5-7 cm fra væggen.

Fastgør soklen til dowels

Trin 2

Soklen bevæger sig væk fra væggen, hvorefter et bor med en passende diameter bruges til at bore huller til dowelsne i overensstemmelse med mærkerne.

Fastgøring af plastlister

Trin 3

Soklen læner sig igen mod væggen igen, dykkerne sættes ind i hullerne, og skruerne skrues fast. Det er bedre at skrue skruerne uden anstrengelse for ikke at beskadige PVC'en.

Metoder til fastgørelse af gulvplinten

Trin 4

Sekvensen af ​​handlinger udføres for den næste sokkel. Når den er docket i hjørnet, skæres kantene af basisplader i 45 graders vinkel.

Elementer til fastgørelse af soklen

Trin 5

Når installationen af ​​sokler er afsluttet, installerer de et dekorativt frontpanel, der gemmer sporene af installationen. Led og kanter lukkes med stik.

Når installationen af ​​soklerne er gennemført, installeres et dekorativt frontpanel på dem.

Fastgør soklen på flydende negle

Denne mulighed for fastgørelse passer til alle typer sokler, og for en sokkel fra PPU er det den eneste mulige mulighed. Overfladen skal være ret flad, stærk, ren og tør. Fjern forsigtigt støv og snavs fra væggen. Umiddelbart inden installationen affedtes overfladen med et middel, der anbefales af producenten af ​​flydende negle.

Installation udføres i følgende rækkefølge.

Fastgør sokkel på flydende negle. Adhæsiv applikation

Trin 1

Den første sokkel, om nødvendigt, skæres til den ønskede længde. Hvis samlingen med den følgende sokkel falder på hjørnet af rummet, så skæres kanten i en vinkel på 45 grader.

Trin 2

Lim påføres. Soklen er tæt på væggen og presset ned med en lille indsats.

Fastgør soklen på flydende negle

Trin 3

Den næste sokkel passer ind med den forrige, målt og trimmet på plads.

Trin 4

Om nødvendigt installerede frontpaneler, dekorative hætter og hjørneelementer.

Video - Installation af bundplader på gulvet

Nikolai Strelkovsky chefredaktør

Indsendt af 07/26/2015

Kan du lide denne artikel?
Spar for ikke at tabe!

Installation af bundplader omkring omkredsen af ​​gulvet giver dig mulighed for at forsigtigt skjule tapetet, fastgøre gulvet. Højkvalitets installation af gulvstifter hjælper i fremtiden med at udføre skjult kabling, fjern uklar kommunikation og gøre interiøret i rummet smukt og stilfuldt. Ved valg af sokler skal der lægges særlig vægt på deres design og kvalitet. Nøje udvalgte produkter varer i mange år og giver rummet et originalt udseende.

Hvordan laver man bundkortet selv?

Installering af sokler er det sidste trin i reparation og udføres efter gulvet og væggene er helt færdige.

Disse elementer hjælper ikke kun med at lukke kløften mellem væggen og gulvet, der er strukturer, hvor kommunikation kan gemmes.

Afhængig af typen af ​​gulvbelægning og baseboardmateriale kan dens montering udføres på forskellige måder, til væggen eller gulvet.

Monteringsmetoder

Afhængigt af det materiale, hvorfra basispladerne er lavet, såvel som på gulvtype, er der flere måder at montere disse elementer på.

Mellem dem er de forskellige i både fastgørelsesmetode og fastgørelsesanordninger.

Med dowels

I dette tilfælde skal du skrue soklen ikke på gulvbelægningen, men til væggen. Dette skyldes, at mange materialer, der anvendes til gulvbelægning, kan udvides og kontrakteres under drift, så hvis du lægger en stift til dem, vil den deformere.

Oftest er disse elementer fastgjort til en betonvæg eller mursten med dykker og skruer:

 • arbejde starter fra det fjerne hjørne, der laves et hul i væggen, en dowel er indsat i den, og derefter ved hjælp af en selvdrejende skrue er hjørneelementet skruet;
 • For det første er elementerne monteret på rummets lange vægge, på flade områder skal afstanden mellem armaturerne være 50-60 cm, hvis væggene er ujævn, så er der monteret ekstra skruer ved bøjningspunkterne;
 • også monteret på den modsatte væg;
 • Hvis det er nødvendigt at installere et ydre hjørne, bliver der lavet huller i det på begge sider;
 • De ledige led er dækket af dekorative strimler.

På klip

Ofte er plastikplader og strimler af andre materialer fastgjort til specielle fastgørelsesanordninger, hvilket muliggør, om det er nødvendigt, hurtigt og nemt at demontere dem.

Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

 1. i trin på 30-40 cm til væggen fastgøres specielle klip sikkert, hvis overfladen er ujævn, installeres de oftere;
 2. en rem sættes i klip og med et lille slag er det sikkert fastgjort i det.

På lim

Kan installeres på lim eller flydende negle. Dette kan gøres i tilfælde, hvor du ikke planlægger at demontere disse elementer, da du ikke kan fjerne dem uden skade.

Lim til soklens moment "Instant Grip" eller "liquid negles" påføres søjlerne på stangen med et trin på 40-50 cm, hvorefter elementet presses tæt mod væggen, holdes lidt og en stærk fastgørelse opnås.

Således kan du montere direkte på tapetet, så det bliver lettere at demontere. Ved hjælp af lim kan du installere disse elementer på krumme vægge, men før det fastsætter de en justeringslinje på dem.

Uden splejsning

Vi overvejede installationen med hjørneelementerne, men du kan undvære dem. For det første skæres enderne af de lameller, der er anbragt i hjørnet, i en vinkel på 45 grader ved hjælp af mousse, hvorefter de er stødmonterede og leddene lukkes med en dekorativ rem.

Montering af sokler med kabelkanal

I dette tilfælde kan fastgørelsen udføres ved hjælp af en af ​​de beskrevne metoder, men inden du begynder arbejdet skal du fjerne stangen, der dækker kabelkanalen fra soklen, installere den, installere kablet og lukke stangen.

Monteringsfunktioner

Afhængigt af det materiale, hvorfra soklen er lavet, anvendes en eller flere af de beskrevne metoder til montering af ovenstående elementer.

Montering af plastikplade

Sådanne elementer kan installeres på lim, på specialklip eller på selvlukkende skruer. Ved installation på lim er der ikke støv, før der fastgøres gulvplastik, er det nødvendigt at måle dem tydeligt, husk at de sidder fast en gang, og demontering dem vil ikke fungere.

Det er nødvendigt at dosere klæbemidlet korrekt og forsøge at ikke smøre gulvet.

Hvis du vil sikre - brug skruer. Selv om det er en lang proces, er det den mest pålidelige.

For det første, med en afstand på 50-60 cm, laves huller i planken, så lægger de det på væggen og markerer stederne til dowels. På de markerede steder er huller lavet, hvor dowels er indsat, hvorefter en stang påføres og fastgøres med skruer.

Hvis strimlerne er uden kabelkanal, lukkes de selvlukkende skruer med specielle stik, som herrerne anbefaler at klæbe, og hvis der er en kabelkanal, lukkes de med en speciel strimmel.

Plastplinten kan fastgøres til gulvet ved hjælp af specielle klip.

Denne monteringsmetode giver dig mulighed for at demontere soklen, men når du bruger den, skal væggene være helt glatte, og det er ikke altid tilfældet.

Montering af plastskørt med egne hænder, trin for trin instruktioner:

 1. Vedhæftede punkter er markeret på væggen;
 2. i sokklen lav huller;
 3. indsæt dykker og ved hjælp af skruer, fastgør specielle klip, hvor afstanden er mellem 40-50 cm;
 4. det er nu ved at fastgøre soklen og ved hjælp af lysstød med en knytnæve, er den fast.

træ

Installation af træplint er vanskeligere end plastik, da der ikke er særlige hjørner. Hjørnerne er forbundet med leddet, og for at kunne skære bundpladen korrekt skal du have en blok. Sjældent, når vinklen i rummet er 90 grader, er det sædvanligvis montering af lamellerne på plads, og gør det manuelt.

Montering udføres på skruer med afstanden mellem dem 70-100 mm. Efter mærkning skrues skruerne ind i stangen, så de lidt ser ud på den anden side, så lægger stangen mod væggen, markerer hullerne til dowels. Bor huller, indsæt dykker og fastgør stangen.

Montering på efterbehandlingsspikene udføres ved hjælp af samme teknologi, men i stedet for plastdykninger anvendes træstifter. Denne metode gør det muligt at lave usynlige fastgørelsespunkter, men det er ikke egnet til ujævne og lette vægge.

MDF sokkel

Afhængigt af om du planlægger at fjerne soklen efter et stykke tid, vælges metoden til dens installation. Mdf sokkel installeres oftest på lim, men i dette tilfælde skal væggene være helt glatte.

Det er muligt at fastgøre sådanne elementer ved hjælp af selvlukkende skruer eller klip; teknologien til at udføre arbejdet er det samme som i de tidligere versioner.

Hvis du udfører installationen forkert, kan du beskadige både selve stangen og dens montering, så arbejdet gøres forsigtigt og langsomt.

Beslag og værktøj

For at udføre disse værker har du brug for følgende værktøjer:

 • perforator eller hammerbor
 • måleinstrumenter;
 • en blyant
 • hacksav eller cirkelsav
 • miter box;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • armatur til en sokkel.

Ekspertrådgivning

Hvis du beslutter dig for at installere bundkortene med dine egne hænder og ønsker at gøre dette arbejde kvalitativt, skal du overholde følgende ekspertrådgivning:

    • Soklen er kun monteret, efter at væggene er færdige og gulvet er lagt.
    • Før du køber disse varer, skal du bestemme deres type og beregne den krævede mængde materiale.
    • Beregn antallet af interne, ydre hjørner, overvej længden af ​​rummet for at købe det nødvendige antal tilbehør;
    • Dockning af bundpladerne i hjørnerne udføres ved hjælp af specialbeslag, som er til plastelementer.
    • Træ-, MDF-, keramiske og polyurethanelementer er stødt sammen, og deres sider er trimmet ved hjælp af kroppen.
    • Hvis væggene og hjørnerne er ujævne, kan du først lave strimler af pap, som svarer til størrelse på bordpladen, fastgør dem på plads og skær dem til hjørnet. Ifølge den forberedte stencil har de allerede trimning af lamellerne.
    • Hvis du skal montere soklen på gipsvæggen, skal du overveje, at dette materiale ikke har høj styrke, så du bruger special hardware, som kaldes "Butterfly" eller "Molly", du kan installere ved hjælp af lim.

  Spørgsmål til eksperten

  Hvordan skæres en plastikplade til gulvet?

  Da den har en hul struktur, er det umuligt at skære det med et værktøj med store tænder. Den bedste mulighed ville være en hacksaw til metal eller et manuel stik stik, de har små tænder, og deres skilsmisse gør det muligt at lave lige og smukke snit.

  konklusion

  Afhængigt af hvilken type sokle der anvendes, er kvaliteten af ​​overfladen, væggens og gulvets materiale forskellige måder at fastgøre disse elementer på.

  Før montering af lamellerne er det nødvendigt at vurdere vægternes tilstand korrekt og vælge monteringsmetoden, der sikrer deres maksimale overholdelse af overfladen.

  Ved overholdelse af de udviklede teknologier kan enhver hjemmeherre klare sådan opgave som installation af en sokkel.

  Sternly i Chelyabinsk eller glamourøse i Moskva: hvordan man laver plastlister

  For nogle år siden besluttede jeg mig for at være hård Chelyabinsk region for at forlade og flytte til at bo i hovedstaden i vores land, Moskva. Nå, ikke lige derhen, men ikke for langt fra den hvide sten købte vi vores eget familiebov med den lille kone og besluttede at reparere det der (især da det ikke var muligt at leve i de betonblå vægge).

  Hvor længe, ​​hvor kort har forbedringen af ​​vores sommerhus varet, vil jeg fortælle dig det endnu en gang. Og nu ville jeg tale om, hvordan man fikser plastplanken efter installation af gulvbelægningen. Denne proces, selvom det er ubetydelig, synes at rejse mange spørgsmål.

  På billedet - en plastikplade med specialmontering.

  Min kone og jeg tænkte først og fremmest at invitere herrene til at installere alt som det skulle være. Og så besluttede de at jeg var økonomisk mand, og du ville ikke kalde hænder med kroge, så jeg gjorde alt selv med mine egne hænder. Nå, i mere detaljer kan du læse mere.

  Monteringsmetoder

  Først besluttede jeg at finde ud af, hvordan plastlister er fastgjort. Jeg ringede hjem lille til Chelyabinsk - de tilbød at knuse jern krykker i væggene, jeg lærte fra muscovys herrer - de lagde alt på lim.

  Derudover var det vigtigt at afgøre, hvilken overflade baseboardet kan fastgøres.

  Der er to muligheder:

  Fastgørelse af bordpladen til gulvbelægningen

  Valget af en bestemt mulighed afhænger af det materiale, hvorfra basispladen er lavet, samt egenskaberne ved opførelsen af ​​din lejlighed Vashinsky.

  Hvis det er meget interessant (og siden du læser de brevpapir jeg har skrevet), kan jeg fortælle dig mere detaljeret, hvordan man laver plastikplader, så hverken børn eller børnebørn eller nogen andre kan rive dem væk fra væggen og gulvet.

  Af træ

  Træstokken er en traditionel variant (især i Chelyabinsk), men på grund af den høje pris er den primært brugt til at afslutte gulvet fra gulvbrættet (syntes du, at vi har trægulve sprinklet der?).

  Der er træplader af den sædvanlige trekantede form, fx fra lærke, alder, eg og andre træarter. Og der er dem, der udgives i henhold til Europas standarder, og de har særlige udsparinger til installation af kabelledninger.

  Montering af træplade med skruer

  Før du installerer træplader, skal du sørge for, at dine vægge og gulv er lige og om nødvendigt niveau dem med gips eller kitt. Og det er også meget vigtigt at montere de installerede dele med lak, olie eller andre midler, der beskytter bundpladerne mod fugt, skimmel og skadelige insekter, før du monterer soklerne fra arrayet.

  Og selvfølgelig, selv om du sandsynligvis ikke behøver at tale om det, skal du skære bundpladerne i stykker, der passer til dit værelse. Og i hjørnet leddene, skal du gøre det diagonalt, så samlingen ser smuk ud, og din kones kunstneriske smag fornærmer ikke.

  Fra MDF

  Disse er lameller fremstillet af træfibre, der er dækket af finer, lamineret film eller folie. De ser ikke værre ud end deres modstykker fra naturligt træ, men deres pris er betydeligt lavere. MDF er et skrøbeligt materiale, så du skal håndtere det ordentligt og dygtigt, ellers kan du ødelægge alt, og du bliver nødt til at gå til bygningens butik igen for at bruge din dyrebare tid.

  Montering af MDF-soklen på en speciel beslag

  Til montering af sådanne bundplader anvendes specielle beslag i form af kroge, som derefter fastgøres til vægstrimlerne.

  Ved registrering af hjørnesnit komplet med sokler producerer der normalt hætter og hjørner. De er nødvendige, så i fremtiden, når du skifter gulvbelægningen, kan du nemt fjerne de gamle baseboards og geninstallere dem til deres sædvanlige sted.

  Fra praktisk plastik

  Hverken temperaturvariationer eller våde behandlinger eller solens stråler - intet er så skræmmende for sådanne sokkler. Planker af moderne polymerer passer perfekt som et gulv lavet af laminat, tæppe, linoleum, og de ser også harmonisk ud med parketten. Derfor valgte min elskede kone og jeg denne mulighed.

  Hvis du beslutter dig for at bruge sådanne sokler i forbindelse med linoleum eller tæppe, skal du være opmærksom på, at soklen har riller til fastgørelse af kanten af ​​gulvbelægningen. Sådan monteres en sådan sokkel korrekt? Selvfølgelig på flydende negle. Det vil dog være ret svært at afmontere en sådan profil inden næste udskiftning eller reparation. Derfor vil jeg fortælle dig lidt senere om andre installationsindstillinger.

  Ordningen om fastgørelse af en plastikplade med kabelkanaler.

  Et stort plus i sådanne baseboards kan også betragtes som tilstedeværelsen af ​​kanaler i dem til kabling. Samt stik og stik, så du kan danne en pæn vinkel. Det er ikke nødvendigt at skære det, men det er muligt at lave det på væggen, som man kun kan ringe selv med en stor strækning.

  Valg af metode til montering af plastikplint

  Mine Chelyabinsk-borgere, som jeg konsulterede kaldte, sagde, at plastrør kan fastgøres til enhver overflade.

  I dette tilfælde gav disse tips:

  1. I huse af tømmer med cementcement på gulvet og betonggulve er det lettere at montere soklen på væggen, da alt monteringsudstyr let kommer ind i træet.
  2. I boliger af mursten og skumbeton med trægulv vil det være meget rimeligt at køre dowels der.
  3. I alle andre tilfælde er beslutningen din.

  Før du fastgør plastplanken til gulvet med en betonplade, skal du først bore et hul under plastdykningerne med en perforator.

  Afhængig af hvor ujævn din vægge eller gulv er, skal du bestemme afstanden mellem fastgørelsespunkterne. Optimal på råd fra erfarne håndværkere, ca. 30 cm, højst 40 cm, så du skal bore huller eller skruer.

  Det er ønskeligt at lokalisere fastgørelsespunkter på stederne i rammens strømelementer, hvis det blev brugt som en strukturel understøtning.

  På vægge, færdige eller planlagt med gips, på gipsplader og de strukturer, der står over for en efterbehandlingssten, vil plinten ikke holde fast på spånplader og andre lignende overflader.

  I dette tilfælde er det bedre at vælge et sted til montering af gulvet. Men hvis pludselig af en eller anden grund en mur af gipsplader eller spånplader er den eneste mulige mulighed for montering, skal du lægge på specialskruer, som er designet til at arbejde med sådant materiale.

  Valget af metoder til montering af plastikplint

  Overvej hvad det er muligt at fastsætte soklens polymer. Ja, og produkter fra andre materialer glemmes ikke her.

  Flydende negle

  Den nemmeste, operationelle, men irrationelle måde. Hvorfor irrationel? Dette er i form af efterfølgende ændringer reparation. Når demontering af planker, som blev fastgjort ved hjælp af dette materiale, vil spor helt sikkert forblive, og plinten kan brydes.

  Den nemmeste måde at installere plastikplader på.

  Det er bedre at bruge flydende negle, når du installerer MDF-soklen, som simpelthen kan smuldre på grund af uforsigtig håndtering.

  Der er ikke noget vanskeligt i denne teknologi - bagsiden af ​​soklen blev behandlet med lim og fikseret på væggen eller gulvet. Det vigtigste er at vedhæfte min kone, så hun holder den fast, indtil limen tørrer (dette er valgfrit, men hun vil virkelig, og i den tid kan du også have en øl).

  Strimler og klip til fastgørelse

  På overfladen af ​​soklen af ​​MDF og plast er der ofte ingen huller til skruer. Sådanne squiggles er imidlertid udstyret med interne anordninger til fastgørelse til en speciel understøtningsstang. Og nu er denne bar fastgjort på væggen eller gulvet med skruer og dowels.

  Ordningen med fastgørelsesklemmer til plastikplint

  For at udføre installationen af ​​den indre del af strukturen skal du følge denne ordning:

  1. Monter det første fastgørelseselement på gulvet i en afstand på ca. 5 centimeter fra hjørnet. Det starter installationen med uret.
  2. Tryk klemmen tæt på væggen og advarsel naboerne for at gøre tv'et højere og ikke sove barnet. Fordi det vil være højt og ubehageligt i huset i den næste halv time.
  3. Gennem hullet markere stedet hvor hullet til dyvelen skal bores.
  4. Så bores huller i væggen under dowels. Afstanden mellem dem, som jeg sagde, afhænger af krumningen af ​​bygherrernes hænder, som plasterede væggene og ligger i området fra 30 til 50 cm.
  5. Komplet med en sokkel er der nødvendigvis en fiksering, med hvilken indretningerne af det skjulte fastgørelsessystem er monteret.
  6. For at rette bundkortet på basis er det nok at fastgøre det til skinnen og let trykke. Et karakteristisk klik vil sige, at delen er fast og korrekt på plads.

  Dowels og skruer

  Montering af sokkel på dykker med skruer.

  Den klassiske version af monteringen, som selv vores fædre skørt fast.

  Instruktioner til, hvordan man fastgør en plastbord med dykker med skruer, så vi fik:

  1. Først skal du lave en markering. Som udgangspunkt anbefaler jeg at bruge hjørnet længst fra indgangen ved den lange væg.
  2. Inden du markerer plastikplinten, skal den være udstyret med et hjørne tilbehør (plasthjørne). Jeg håber du glemte ikke at købe den?
  3. Kanten af ​​træpladerne (hvis du stadig foretrækker træ) skal saves i en vinkel på 45 grader.
  4. Vi trækker sig 5-6 centimeter fra hjørnet for at markere det første punkt.
  5. Derefter, gennem det allerede markerede første punkt, borer vi et hul, så markøren fra boret forbliver på væggen.
  6. Med en simpel el skal du gennembore et hul i soklen. Dette vil ikke fungere, da plintens vægge af plast er tynde og ikke stive.
  7. Så kan du flytte skinnen væk fra væggen.
  8. Bor et hul i gulvet eller vægge med en perforator for at efterfølgende installere dowels i dem.
  9. Dernæst monterer vi dykkerne, vi anvender soklen ifølge vores mærkning.
  10. Drej skruerne ind i hullerne på skinnen, som er fastgjort til væggen.

  Hvis der opnås et konkavt segment, når skruen skrues ind i en fleksibel plastbordplade, kan skruen skrues helt af.
  Og generelt bør du ikke stramme skruerne tæt, der kan forekomme revner på din plastik fra din indsats.

  Udseendet af rummet efter installationen.

  Efter at installationen er gennemført, kan alle hætter på selvlukkende skruer maskeres med en voksblyant, som matches med soklens tone. Og manglerne ved såning af træplader, kan du sætte kitt.

  Hvis nogen ikke forstår noget, kan du se videoen i denne artikel. Jeg håber mit råd og observationer vil ikke være for dig overflødigt.