Do-it-yourself loft installation

Når du installerer loftet og installerer specielle bjælker fra en stråle med egne hænder, er det nødvendigt at opretholde en afstand på 50 cm mellem dem. Ved udførelse af dette meget vigtige arbejde er det nødvendigt at sørge for, at alle strukturelementerne adskilles fra rammestativene. Ved installation af loftet bruger de normalt trækonstruktioner med endelængde uden led. Derefter overføres belastningen tydeligt gennem lofterne og følgelig langs lejevægge. Samtidig bør installationen af ​​loftbjælker tænkes ud til mindste detalje.

Afstanden mellem tømmerets bjælker skal være 500 mm.

Normalt udføres byggeri på den mindste side af huset.

Indenfor bygningen etablerer trækonstruktioner under loftet støtteindlæg. I dette tilfælde skal installationen udføres, så deres placering svarer til de planlagte enhedsskillevægge i huset.

I byggeprojektet skal de materialer, der er nødvendige til installation og installation af hyldebjælkerne, specificeres.

Anvendte materialer

Ordningen med bjælkelaget med isolering

 1. Tømmer.
 2. Limede materialer.
 3. Glueless materialer.
 4. Brædderne er spidsede.
 5. Krydsfiner.
 6. Barer eller logfiler.
 7. Fiberplade.
 8. Massive bjælker.
 9. Stråle sko.
 10. Negle.
 11. Vinkelbeslag.

Ud over standardværktøjet arbejdsværktøjer til montering af egne hænder skal du have andre ekstra værktøjer.

Værktøj kræves til opførelse af træloftkonstruktion

 1. Kraft sav (håndholdt cirkelsav).
 2. Niver tube.
 3. Pneumatisk hammer.

For korrekt at styrke hovedrammens hovedelement til husets vægge med egne hænder er det nødvendigt at skære sporene ud fra strålens to ender, hvis bredde falder sammen med bredden af ​​bjælken placeret i overkanten. Denne rille skal have en dybde svarende til ½ af bredden af ​​strålen. Når du installerer det på det udpegede sted, skal du lave en stærk fiksering negle.

Montering af loftrammens konstruktion

Nogle gange om nødvendigt er brædderne parret til hinanden og ligger oven på hinanden, hvorefter de borer gennem et hul og fastgør dem med bolte. For at mindske besværet og fremskynde resultatet kan du bruge en stang under installationen.

Ved at installere spærre, kan du begynde at installere loftbjælkerne og begynde at installere en træramme. Der er tilfælde, hvor de oprindeligt installerede bjælker er spidsen af ​​spærre. Men oftest bøjlerne er knyttet til dem. Det er godt at bruge hovedelementet i trækonstruktionen af ​​loftrammen til at bruge dine egne hænder til at bruge en bar med en sektion på 200 * 200 mm. Men det vigtigste er, at tømmeret til en sådan installation skal have et større tværsnit i forhold til den ene inde i væggene. Her er målet at gøre det muligt at "indgive" loftet i de mest ekstreme vægge.

Indledningsvis begynder installationen med installation af en træstruktur ved kanterne og fylder så gradvist hele det ledige mellemrum mellem dem. Denne metode kaldes "fyrtårn". Vi må sørge for, at de ikke bryder parallellitet mellem dem. Denne betingelse er en af ​​de vigtigste, fordi de ved montering af bjælker fokuserer på bjælker. Hvis der ikke er parallelisme, så vil der straks være en overtrædelse af den geometriske komponent af hele loftet. Ved installation skal bjælkerne være adskilt fra hinanden i en afstand på 800 til 1.400 mm. Begynd at lægge tavlerne til loftet fra væggen af ​​bygningen. Dette gør det mere hensigtsmæssigt at forankre tungen af ​​et bord med den anden. Det er godt, hvis du foretager en foreløbig markering på gulvet, før du installerer støtterne selv, og læg derefter tømmeret på det. Det anbefales at kontrollere rigtigheden af ​​deres installation ved hjælp af byggeniveau.

Installation og installation af en trærammestruktur indebærer overensstemmelse med nøjagtighed og klarhed, da den mindste krænkelse af geometriets love kan føre til uoprettelige konsekvenser. Disse fejl kan føre til en fejlagtig beregning af kræfterne, hvorefter væggene som følge af sidelasten kan flytte fra hinanden på et eller andet tidspunkt. Træloftkonstruktioner skal fastgøres til væggen. Denne fiksering kan laves ved hjælp af en negle-dvuhsotki, som hammer til en dybde, der er lig med 0,75 tykkelse af strålen i et forberedt hul, eller du kan bruge en pin til dette formål. Nogle gange til disse formål bruge træ eller metal torner. For bedre fiksering kan du bruge en beslag af metaltape til montering. Baseret på vægens ydre overflade er det nødvendigt at forlade strålens overhæng, ca. 35-40 cm.

Fastgørelse gulv bjælker til væggen

Sådan repareres bjælkerne på loftbjælkerne

Byg et hus med egne hænder er ikke så svært som det ser ud ved første øjekast. Det eneste element i konstruktionen, som uerfarne bygherrer kan have svært ved, er taget. Det afhænger af graden af ​​komfort, når du bor i huset. Vi vil beskæftige os med et øjeblik og fastgøre spærrene til gulvbjælkerne.

Egenskaber ved tagprojektet

Fejl i skabelsen af ​​trussystemet kan føre til sammenbrud af taget og dannelsen af ​​lækager. På designstadiet er det vigtigt at lægge taghældningens vinkel korrekt, så den kan modstå belastningen af ​​sne og anden nedbør. Derudover skal du tage højde for afstanden mellem elementerne, så taget har den optimale vægt.

Ved forberedelsen af ​​projektet skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • tag form
 • anvendte tagmaterialer;
 • placeringer af interne understøtninger;
 • tagsystem;
 • den vinkel, hvorpå taghældningen er placeret
 • afstanden mellem væggene.

Fra disse øjeblikke vil afhænge af fremtiden for det fremtidige tag. Brugen af ​​et sådant strukturelt element som en mauerlat afhænger af materialet i husets vægge og afstanden mellem dem. Hvis det er mindre end seks meter, kan denne stråle ikke lægges.

Sådan repareres spærre, hvis brugt mauerlat

Det er muligt at undvære mauerlat i ramme og træhuse, men nogle gange er det en obligatorisk del af et design. For eksempel, når du bruger skumbetonblokke og lignende materialer til vægge:

 • overførsel af fugt fra trussystemets vægge
 • egenskaber af materialet, på grund af hvilket vedhæftet fil ikke linger i det;
 • skrøbelighed af væggene;
 • manglende evne til at modstå taget uden brug af en kraftplade.

Hvis huset er bygget af et materiale, der ikke krympes, er det ønskeligt at bruge en stiv mount, ellers kan forbindelsen have en grad af frihed. Systemet med spærre er fastgjort først til mauerlat, og i de frie ender forbinder det med gulvbjælkerne.

Hard mount

For en stiv forbindelse skal du skære ned tømmerfladen eller bruge en fastgørelsesplast. Denne type fastgørelse bruges både til at skabe et skurtak og til andre typer konstruktion.

Trin-for-trin udførelse af metoden til skæring er som følger:

 1. Gennemfør skæringen af ​​alle emner på skabelonen. Til at begynde med skal du sætte tømmeret for den fremtidige træfod med en vis vinkel (indstillet i projektet), og markér derefter pladsen for hakket. Dens dybde bør ikke være mere end en tredjedel af barens højde. Når du har lavet en truss fod, skal du bruge den som en prøve. Resten skal du gøre identisk. Det er vigtigt ikke at begå en fejl på dette stadium.
 2. Monter hvert sadelben med en sadel på mauerlat og fastgør med negle. Først skal du køre to i en vinkel med hinanden, fra siderne af trussystemet. Den tredje skal køres lodret - den giver styrken af ​​strukturen.

Således får du en stiv forbindelsesbjælke, der tåler enhver belastning. Husk at stiklinger ikke skal gøres i en mauerlate, da det vil svække det. Se omhyggeligt på billedet for at forstå, hvordan man skærer og samler hårde fastgørelsesdele.

Der er en anden måde til stiv fastgørelse: Når du bruger det, er meterstængerne fastgjort til rafterbenene, som hviler mod pladen. De skal fastgøres med metalhjørner.

Slide mount

Den bevægelige ledning bruges til træhuse, logs og andre materialer, der krymper. Hvis i et sådant hus for at lave en hård forbindelse af rafter ben med en mauerlat, over tid kan hele strukturen falde sammen. I tilfælde af fejl i byggeriet begynder deformationen fra husets vægge og overføres videre.

For en glidende joint i en hvilken som helst hardware butik, er det en god ide at købe en speciel fastgørelse, kaldet en "slæde". Du kan også købe hjørner med usædvanlige huller til sammenføjning (aflang). Til alle elementer af tagspærrene er fastgjort med klemme og beslag.

Hvordan man laver en bjerg med gulvbjælker

Fastgøringsspærre til gulvbjælker, der stikker 40 centimeter fra væggene, kan fremstilles ved at skære en dobbelt tand. Det er ret simpelt at gøre dette: i slutningen af ​​hver truss fod skal du skære ned et skridt af et trin. Den samme lås skal skæres ned på bjælken. Stram sammenføjningen af ​​disse elementer med en bolt og klemme.

Der er en anden måde at installere samlingen af ​​spærre og gulvbjælker - brugen af ​​beklædningen af ​​brædderne. De er fastgjort med skruer eller negle med specielle indskæringer. Fordelingen af ​​belastningen fra spærrene mellem mauerlat og gulvbjælker giver dig mulighed for at gøre taget mere holdbart.

Funktioner af konstruktionen af ​​trussystemet i stelkonstruktion

Rafters i konstruktionen af ​​lyse rammekonstruktioner kan monteres uden strømplader direkte på gulvbjælkerne. Trinvise instruktioner til udførelse af disse værker er som følger:

 1. Når du begynder at arbejde med trussystemet, skal du have vægge og et trækloft. Installer yderligere sikkerhedskopier for varigheden af ​​arbejdet.
 2. Tilslut loftbjælkerne og topbeklædningen. Sikre dem.
 3. Installer spærre. For at forbedre deres blok kan du bruge dobbelte vertikale racks.
 4. Ved hjælp af stativ, lav en strømpe af rafter ben til væggene. Efter denne del af arbejdet kan du gå videre til kassen og installere taget.

Det er bedst at se konstruktionen af ​​et trussystem på rammeboliger uden en pladespænding, inden konstruktionen påbegyndes. Det hjælper dig med at forstå, hvordan du arbejder, så spærrene tåler selv de stærkeste belastninger.

Til rammekonstruktion skal du have en puff. Det vil overtage en del af belastningen og gøre designet forenet. For stramning er det ikke nødvendigt at bruge en stang, og brættet vil gøre.

Enheden og installation af gulve på træbjælker

Sendt den 13 april 2013 Skrevet i Byggeri

Visninger: 14 745

Enheden og installation af lofter på træbjælker. Træbjælker

Overlapninger er de vigtigste strukturelle elementer i ethvert privat- eller landhus. I denne artikel vil vi forsøge at overveje enhedens egenskaber og installation af gulve på træbjælker så meget som muligt.

Overlapningen hedder den vandrette struktur, som opdeler bygningens højde. Overlapninger opfatter belastninger fra møbler, udstyr og personer i rummet, samt at forbinde understøttende vægge indbyrdes, tjener som elementer, som sikrer stabiliteten af ​​strukturen.

Afhængigt af beliggenheden er der kælder-, jord-, interfloor- og loftsgulve. Ifølge deres design er overlapningen af ​​bjælker eller bjælker.

Hvad er kravene til overlapning?

Loftene skal frem for alt have den nødvendige styrke. at modstå sin egen vægt og de belastninger der virker på dem (ensartet fordelt eller koncentreret).

Ifølge SNiP 2.01.07-85 LOADING og IMPACT (eller snarere i en mere aktuel version af reglerne SP 20.13330.2011 "Belastninger og virkninger") skal overlapningen i boliger modstå en ensartet fordelt belastning på mindst 200 kg / m². Men i praksis beregnes interfloor overlapninger i et privat landhus normalt for en højere belastning og loftsgulve - for en mindre. En særlig beregning er nødvendig, når der tages højde for koncentrerede belastninger af stor størrelse - et stort bad, en spa-pool, en kedel, et flygel osv.

Et andet krav er, at overlapningen skal være hård. det vil sige, ikke bøjes under belastningernes virkning (tilladt afbøjning - fra 1/200 af spændvidde til loftsgulve og 1/250 af spændingen til gulvflader), og det er heller ikke ustabilt, det vil sige, ikke svinge, når man flytter møbler eller bevæger folk.

For at forøge loftets stivhed styrkes træbjælkerne med afstandsstykker

Træbjælker forstærket med afstandsstykker, der øger strukturens stivhed

Bjælker af uklædt træ har ofte en høj procentdel af fugt, som kan deformere under driften af ​​bygningen. Ikke-limede bjælker kan blokere spændingen med en længde på ikke mere end 6 m.

Derudover er loftet designet til at beskytte rummet mod indtrængen af ​​luft og stød fra støj placeret over eller under. Ved opbygningen af ​​bjergloftet for at undertrykke støj, er der installeret plader af mineraluldisolering, som er monteret i mellemrummet mellem understøtningerne. Støjniveauet i rummet afhænger af tykkelsen af ​​isoleringslaget. Opret normalt et lag af isoleringstykkelse på 150 mm.

Der er tilfælde, hvor gulvbjælkerne skal forblive delvis i indretningen, og tykkelsen af ​​de dele, der er skjult bag loftpuden, er utilstrækkelig til at lægge den nødvendige isolering mellem pladerne. Så er det muligt at installere en ramme af træstænger over bjælkerne, der også er fyldt med mineraluldsklader. Den mest effektive løsning med hensyn til lydisolering er en overlapning bestående af to konturer af træbjælker (alternativt multidirektionel), der ikke har kontakt med hinanden. Hvert kredsløb er fyldt med lydisolerende materiale.

Overlapningen skal isoleres i tilfælde, hvor det adskiller lokalerne med en temperaturforskel

Montering af tagspærre på gulvbjælkerne: hvordan man korrekt understøtter trussystemet

Hvis du nu kommer tæt på spørgsmålet om valg af trussystemets design, skal du først og fremmest bestemme, hvordan du overfører lasten fra taget til huset. For eksempel er spærrene jævnt understøttet af enderne på væggene eller mauerlatet rundt om hele omkredsen eller på begge sider afhængigt af rammens form. Men ganske ofte i dag er bjælkerne knyttet direkte til bjælkerne på loftet, og ikke til mauerlat, og denne teknologi har sine værdifulde fordele.

Og hvordan man installerer tagspærerne på gulvbjælkerne, hvad er de tekniske løsninger og hvordan man udfører sådanne vedhæftede punkter - vi vil nu fortælle.

indhold

Når spærre fordelagtigt at læne sig på bjælkerne?

Selvfølgelig er opførelsen af ​​et tag med en kraftplade mere forståeligt og logisk siden Denne metode har været praktiseret i meget lang tid og er blevet undersøgt, men du skal studere bjælkerne på bjælkerne, og du vil ikke finde så meget nyttig information som vores hjemmeside giver overalt.

Men når du har brug for et sådant trussystem og hvorfor sådanne vanskeligheder, spørger du? Se, tilgangen er uundværlig, når:

 • byggepladsen har ret skrøbelige vægge, og det er svært at lægge pladen på dem;
 • Taget på det gamle hus bliver genopbygget, og taget er allerede gammelt;
 • Tagsystemet er ret kompliceret, og det har brug for mellemliggende støtter, men inde i huset er der ingen;
 • For den der bygger et hus, synes denne metode sig selv mere acceptabel.

Det er også svært at forestille sig et ægte mansardtag uden at støtte bjælker direkte på bjælkerne uden for væggene:

Er du overbevist? Tro mig, denne teknologi har så mange fordele som den klassiske.

Hvordan laver man en pålidelig base for spærre?

Det første skridt du skal tage er at bygge et solidt fundament for sådanne bjælker. Hvis gulvbjælkerne f.eks. Ikke har nogen støtte (i det mindste i form af en mellemvæg af huset), skal tagbøjlerne på den kun arrangeres i henhold til hængende princip. Hvis der er en støtte, kan spærrene sikkert understøttes direkte på bjælken uden hjælpefunktioner.

Enkelt sagt, hvis bjælken på loftet er monteret sikkert og har sin støtte, så kan den installeres og spærre, og hvis alt dette ikke er tilfældet, så er spærre det rigtig godt at forbinde med bjælkerne selv og suspendere som et enkelt system. Ellers skal du, før du bygger taget, støtte bjælkerne indefra i rummet, for hvilke der er tre forskellige byggemetoder:

 • Den enkleste klassiske støtte består af en stramning, en podbalka og stivere. Forsinkelsen er suspenderet i midten. Sådanne suspensionssystemer anvendes i dag oftest til store spændinger.
 • Den dobbelte støtte består af en puff, bøjler, to stivere og en bolt, der tjener som afstand mellem bordene.
 • Der er endda en tredobbelt backup, som er et særskilt tre ophængningssystemer, eller et dobbeltophængssystem og en simpel. Dette er et komplekst trussystem.

Her er systemerne:

Ideelt set kan du også beregne sådanne bjælker til afbøjning og strækning, så vidt de er parate til at holde hele taget over dem. Til dette er der specielle online regnemaskiner og formler, selv om det også vil være nok at invitere en erfaren snedker til din egen sjov.

Måder at forbinde bjælker med bjælker

Så du har to hovedmåder:

 1. Først installeres loftbjælkerne, idet de har installeret dem i væggene og derved skaber et skrånende tagsystem.
 2. Saml bagagerne på jorden og hæv dem til taget klar, mens den nederste stramning af karmene samtidig fungerer som en støttebjælke til det fremtidige loftsrum.

Hver af disse metoder har sine fordele og ulemper, men der anvendes forskellige fastgørelsesmetoder - til trusser er der normalt vedhæftet metal- eller træplader og til montering på taget, forskydning og hæft på spidsen.

Hængende bjælker: Stramning og bjælke i en rolle

Hvis vi taler om et lille byggeplads, som en garage, et badhus eller et skur, så er det nok bare at lave trusser på jorden, og kun så hæve dem til bygningens vægge og sikre dem med specialstifter på pladen. Her er gulvbjælkerne en integreret del af trusserne selv, og dette er meget tilfældet, når stramningen i trussen også tjener som støtte til loftsbunden.

Og sådan er det implementeret i praksis:

Men om mulighederne, når spærrene stole på loftets bjælker og ikke opretter et enkelt system med dem, vil vi nu se nærmere på dem.

Suspended rafters: afhængighed af bjælker på flere punkter

Her er en moderne mesterklasse til opførelse af et klassisk tag til et loft, hvor bjælkerne hviler på gulvbjælkerne direkte på taget og ikke bygger gårde på jorden:

Her er gulvbjælkerne ikke længere en del af et enkelt truss truss, men et uafhængigt element, som hele trussystemet bygger på. Desuden opstår lejet ikke kun på bjælkens sider, men også langs hele dets længde.

Sådan installeres truss fødder på gulv bjælker?

Så snart gulvbjælkerne er klar til at installere spærre på dem, fortsæt til fremstilling af resten af ​​konstruktionen og tilslutning af spærre med bjælkerne.

For at forbinde et rafterben med en stråle skæres enden i den rigtige vinkel, eller der gøres en vanskeligere snit på piggerne. Lad os overveje begge disse muligheder.

Forbindelse af en bjælke med en bjælke uden at skære

Du kan gøre uden at skære, hvis du så bruger fastgørelseselementerne - dette er en normal løsning. Så, for at lave et simpelt snit på spærrene skal du lave et mønster:

 • Trin 1. Tag byggepladsen og fastgør den til brættet.
 • Trin 2. Markér udskæringsstedet øverst på stiften.
 • Trin 3. Ved hjælp af en snedkerpraktor tegner du en parallel linie til den første sav på tværs af sneglen. Denne linje hjælper dig med at bestemme linjen fra vægten ved kanten af ​​bygningen.

Sådan ser det ud i praksis:

At gøre sådanne spærre er meget lettere end at skære. Det vigtigste er korrekt at bestemme hældningsvinklen på taget og det rigtige sted for fremtiden:

Som et resultat, ser i denne struktur sådan ud på gaveltaket:

Typer af rafterbøjle i gulvbjælken

Monteringskonfigurationen afhænger mere af hældningsvinklen. For eksempel til et tag med stejle skråninger, hvor snebelastningen er lille, kan du bruge et enkelt tandmontering. I single tandmetoden er der ofte lavet ekstra pigge, som hjælper spærrene til ikke at bevæge sig under belastninger. Og under en sådan spids vil det være nødvendigt at have en rede i bjælken.

Men du ved sikkert, at sådanne steder kan løsne bjælken, og deres dybde bør derfor ikke være mere end 1/4 bjælkens tykkelse og ikke tættere end 20 cm fra bjælkens kant (for ikke at danne en chip).

Men hvis du har et tag med en hældning på mindre end 35 grader, så er det fornuftigt at bruge en dobbelt tand, fordi en sådan bjælke gør det muligt at opnå højstyrkehunde. Som i den tidligere version kan du tilføje to pigge.

Med denne metode kan hver tand have både samme dybde og forskellige. For eksempel kan du kun skære den første tand i 1/3 af tykkelsen af ​​understøtningsstrålen, og den anden allerede - med halvdelen:

Den nederste linje er, at de to truss ben i designet med understøtningen på bjælkerne er fastgjort ved stramning. Men hvis enderne af disse ben glider, vil stramningens integritet hurtigt blive brudt. For at forhindre en sådan glidning er det nødvendigt at indsætte eller snarere klippe tømmerfoden i meget tæthed ved hjælp af en tand, med eller uden en spids.

I processen med at skære tømmerstangen i enden af ​​puffen, skal du flytte tanden så langt som muligt. Hvis du skal styrke montering af sådanne spærre, skal du bruge en dobbelt tand. Et andet punkt: tænderne selv kan være af forskellig størrelse.

Og endelig er det tilrådeligt at fastgøre enden af ​​flåderbenene med snoet tråd, så vinden ikke kunne rive ned et sådant tag. Som en ledning skal du tage galvaniseret ledning bedre og fastgør den med den ene ende til tagfoden og den anden til krykken, der tidligere er lagt i væggen, der ligger i en afstand på 30-35 cm fra overkanten.

Her er et godt eksempel på en pæn indstikspåner til stramning, som samtidig tjener som en stråle af loftet allerede i hofte taget:

Metal fastgørelsesanordninger til en sådan knude er stadig nødvendig, fordi selve fræseren ikke kan holde spænderbenene under belastning.

Typer af fastgørelsesanordninger til knudeforbindelser med en stråle

Lad os se på, hvordan man forbinder strøfteren til loftstrålen:

En af de mest pålidelige er boltbolten, hvor der anvendes et sæt bolte, møtrikker og skiver. Så gør alt trin for trin:

 • Trin 1. Ved den udragende ende af bjælken fra bagsiden skal der laves en trekantet indhak, således at dens hypotenuse er i en vinkel, der er den samme som vinklen på tømmerfladen.
 • Trin 2. Sænk den nederste del af rafterbenet i samme vinkel.
 • Trin 3. Installer spærre ved at skære direkte på bjælken og fiksere med negle.
 • Trin 4. Skyd nu gennem hullet til bolten.
 • Trin 5. Tænd bolten og fastgør knuden med møtrikken.

En anden helt acceptabel mulighed er at fastgøre stifteren og bjælken med et specielt metalfiksering:

Og her er et eksempel på fremstilling af trækåse til samme knudepunkt:

Hvis det er muligt, fastgør sådanne bjælker på bjælkerne smedet wire på et specielt anker, som er monteret i væggen.

Yderligere konstruktion "stol" til understøtning af spærre på bjælker

Ibland er montering af spærre på gulvbjælkerne en ret kompliceret virksomhed, hvor bjælkerne selv er 100% støtte til hele taget, og det er vigtigt at skrue det så godt som muligt.

For at trussen selv kan være tilstrækkelig stærk og pålidelig, anvendes den såkaldte "stol" som understøtningselementerne. Det her er trusserne, som forbinder alle elementerne, og i sammenhæng ser det hele rigtigt ud som de fire ben på en afføring:

I grunden er "stolen" stænger, som understøtter bjælken til sin fulde højde. dvs. sådan en "stol" indeholder normalt vertikale søjler, skråstænger og korte stivere. Med den nederste ende af stativet skærer stolen ned i trussystemets nedre bælte eller ligger vinkelret eller straks ind i gulvbjælkerne. Disse stole har også forskellige typer, afhængigt af om de er baseret på bjælkeløfterne eller direkte på spærrene.

Her er et godt eksempel fra denne serie:

Og det er allerede et eksempel på en usædvanlig konstruktion af trussystemet, hvor bjælkerne selv hviler på gulvbjælkerne i længderetningen, og på tværs af er strukturen af ​​de såkaldte opbakningsstole tydeligt synlig:

Kombineret system: Skiftende spærre

I dag praktiseres en sådan variant af taget, som består af flere ekstremt holdbare trusser, der ligger 3-5 meter fra hinanden, og kløften mellem dem er fyldt med byggepar.

Enkelt sagt er der installeret flere kraftige hovedskinner på taget, to eller tre, og de holder hele løbet på sig selv. Og allerede i rummet mellem de vigtigste trusser afhænger konventionelle spærre på sådanne kørsler ifølge en enklere ordning.

dvs. her er ikke alle bjælkerne baseret på bjælkerne, men kun nogle, og resten er baseret på kraftpladen. Således er hele belastningen bemærkelsesværdigt fordelt! Og begrebet sådan et system er simpelt: Hovedbøjlerne er lavet i henhold til ordningen med hængende bjælker og sekundære truss ben - i henhold til naslon-princippet, mens man kun stoler på jorden:

Faktisk er hele hemmeligheden ved et sådant kombinationssystem, at bjælkerne ligger lige på de trekantede hængslede buer. På en sådan vanskelig måde forsvinder bøjningsspændinger helt fra de hængende spærre, og kun trækspændinger forbliver. Og det tyder på, at det er muligt at reducere tværsnit af tagelementer betydeligt. Med andre ord - spar!

Som du sandsynligvis allerede har gættet, vil metoden til at støtte spærrene på gulvbjælkerne afhænge af, hvilken genstand du bygger: en garage, et badehus, et landhus eller et helt landskompleks. Under alle omstændigheder er alle disse metoder blevet testet, anvendes aktivt i dag i praksis og fortjener opmærksomhed ikke mindre end den mere velkendte brug af den klassiske Mauerlat.

Sådan repareres spærre til gulvbjælker

Rafter ben kan fastgøres til mauerlat eller loft bjælker.

Sådan repareres spærre til gulvbjælker

Den specifikke beslutning træffes under hensyntagen til de enkelte arkitektoniske træk ved strukturen. Hvad er forskellene mellem begge måder at fastgøre spærre på?

Overlap bjælker

Der er et meget vigtigt punkt at overveje, når du designer denne type trussystem. Afstanden mellem bjælkerne og rafterbenene skal være den samme, og denne parameter afhænger af flere faktorer.

 1. Maksimal belastning på taget. Dette refererer til sne- og vindbelastninger og vægten af ​​tagmaterialer. Jo større belastningen er, desto stærkere skal trussystemet være. Denne afhængighed opretholdes for selv tre faktorer: reducere fodhøjde, øge størrelsen af ​​savet tømmer, der bruges til at gøre tømmersystemet, og øge antallet af yderligere tandhjul, løber og stopper. Hvis fodhældningen ikke kan ændres, kan husdesignerne kun ændre to parametre til matematiske beregninger af maksimale belastninger.

Funktioner af snebelastning

Varmt Roof Cake Eksempel

Beslutningen om fiksering af rafterben skal laves af fagfolk på designfasen af ​​huset. Det skal huskes, at tagsystemet betragtes som ikke kun et af de vigtigste arkitektoniske elementer, men også et af de mest komplekse. Nonprofessionals tager ikke op på taget, sådan arbejde kan kun udføres af erfarne bygherrer.

Hvilke måder der kan fastgøres til bjælkebjælkerne

Vi vil overveje alle mulige metoder til fastsættelse af elementer, nogle af dem bruges ekstremt sjældent og kun under opførelsen af ​​autentiske huse ved hjælp af gamle teknologier. Sådanne værker udføres af de højeste tømrere, der kan arbejde med en økse, mejsel, mejsel og andre traditionelle tømrerværktøj.

Special metal monteringsplader

Bygherrer bruger to typer af plader. Forbindelsen er stærk, færdig hurtigt og uden manuel arbejdskraft. I udviklede lande samles tagstænger af huse på produktionslinjer, mens alle processer er næsten fuldstændig automatiserede. Samlingsteknologien gør det muligt at øge udstyrets produktivitet og reducere produktionsomkostningerne. Elementer af huse på byggepladsen er hurtigt samlet, mængden af ​​manuel arbejdskraft minimeres. Nøglefærdige træhus er sat i kun to eller tre uger afhængigt af højde og størrelse.

Hvilke plader bruges til at fastgøre spærre til bjælker?

tandede

I vores land er desværre lidt kendt, i udviklede lande er der brugt i lang tid. Gear mount - metalplader med forskellige lineære dimensioner. I hele området er der tænder, der drives i træstrukturer. Længden og afstanden mellem tænderne er valgt under hensyntagen til størrelsen af ​​truss ben og gulvbjælker. En sådan forbindelse gør det muligt at automatisere processen med at fremstille trusser. Gearplader er etableret fra to parter i den tilsluttede knude.

Stål gearplader

Er vigtigt. Det er muligt at anvende sådanne forbindelser kun fra to sider på savet træ med samme tykkelse. Maksimal afvigelse er ± 1 mm. Det er netop denne betingelse, der ikke giver mulighed for den brede brug af gearing i vores land, og flertallet af indenlandsk savet træ tål ikke de krævede toleranceområder.

Gearplader kan hamres manuelt, men det er nødvendigt at overvåge rigtigheden af ​​deres position.

perforeret

Kendte fastgørelsesanordninger, universel brug. Kan reparere alle elementer i trussystemet, har forskellige størrelser og tykkelse. Plader er overlejret på knuden, stramning udføres med skruer, bolte eller almindelige glatte negle. Kan monteres på en eller begge sider af forbindelsen. Fordele - der er ingen strenge krav til kvaliteten af ​​savet tømmer, et stort antal huller giver dig mulighed for at vælge de mest succesfulde steder til skruer i skruer. Ulemper - kræver en hel del manuel arbejdskraft. Det er sværere at arbejde sammen med dem end forrevne. Derudover øges installationstiden for trussystem.

Anvendelse af perforerede fastgørelsesdele

Generel udsigt over tagbænke

Praktiske råd. Styrken på monteringspladerne afhænger i vid udstrækning af den nøjagtige overholdelse af den anbefalede teknologi, selv små overtrædelser kan betydeligt reducere stabiliteten af ​​trussystemet. For at eliminere sandsynligheden for ubehagelige situationer under driften af ​​bygninger anbefaler praktiserende læger, at strammerbenene og gulvbjælkerne skæres med tværstænger, brug lodrette søjler. Disse elementer kompenserer installationsfejlene i trussystemet, øger tiden og øger sikkerheden ved driften af ​​huset.

Monter bolt til spærre

Det anbefales at fastgøre spærre til gulvbjælker i tilfælde, hvor begge elementer er lavet af ens brædder. Denne metode anses for øjeblikket som den mest almindelige.

boltet

Taget af små økonomiske bygninger og udvidelser har ingen betydelige belastninger. Under deres fremstilling anvendes forenklede metoder til sammenføjning af spærre og gulvbjælker. Den mest almindelige mulighed - boltet. Huller er lavet i loftbjælkerne og bjælkerne, elementerne er placeret ved siden af ​​hinanden, bolte sættes i hullerne, samlingen er fastspændt.

Boltforbindelse

Sidebjælkeforbindelse

Mere kompleks forbindelse, praktisk konstruktion erfaring er påkrævet. Inset eliminerer fuldstændig sandsynligheden for bevægelser i skyderne i leddene med loftbjælker, knuden er mere holdbar og statisk. En fordybning skæres ud på bjælken, og en kant på tømmerfladen, delene skal passe tæt ind i hinanden.

Denne fastgørelsesmetode udføres kun på huset, hvilket komplicerer byggeprocessen. Derudover fremstilles hver forbindelse individuelt, hvilket yderligere øger byggetid og øger dets omkostninger. En anden ulempe ved sammenkobling - hver forbindelse reducerer tykkelsen af ​​tagpladerne og bjælkerne, dette bliver grunden til reduktionen af ​​deres lejebetingelser. Som resultat heraf skal designerne i beregningerne sørge for øgede størrelser af savet tømmer under hensyntagen til reduktionen af ​​deres bredde som følge af savning. Dette har negativ indvirkning på bygningens omkostninger.

Strukturel støtte af spærre på gulvbjælkerne

Hemming forbindelse

Den gamle metode anvendes i øjeblikket ekstremt sjældent. Værker er lavet af tømrere, der ved, hvordan man håndterer håndværktøj og en økse. Skæring sker kun på tykke spærre og bjælker. En økse, mejsel og mejsel gør en torn / rilleforbindelse i den ønskede vinkel. Arbejdet er fysisk hårdt; metalfremstillede beslag kan bruges som en ekstra forbindelse. Længden af ​​beslagene og stangens diameter vælges efter det specifikke installationssted og den forventede maksimale belastning.

Mulighed for at skære spærre i bjælken

Er vigtigt. Input og nedskæringer bruges oftest til hængende trussystem. På grund af den ekstra fiksering kan designet modstå betydelige afstandsstykker.

Praktiske tips til fastgørelse af bjælker til bjælker

For eksempel, tag den mest almindelige metode til fastsættelse af elementer, den passer til alle typer tag, opfylder moderne krav til styrken og stabiliteten af ​​knuden. En anden fordel er, at noget arbejde kan udføres på jorden, og på bygningen kan man kun samle færdige strukturer. Denne metode til byggearbejde forenkler og accelererer dem betydeligt, den estimerede pris for taget falder.

Rafters og gulvbjælker er lavet af plader 150 × 50 mm. Rafter system er den sværeste - hip multi-skid. Tilslutningselementer - metalperforerede plader. For at fremskynde og forenkle arbejdet anbefales det at forberede en enkel, men meget funktionel skabelon af stykker af plader. Hvordan laver man en enhed?

 1. Klargør fire længder på 25-30 mm tykke brædder. To stykker er ca. 20 cm lange og to er 40 cm lange.
 2. Skru de to korte brædder i to lange brædder, mens de giver et mellemrum, der svarer til gulvbrættets tykkelse. Under forbindelsen skal du ikke forbinde dem nøjagtigt langs enderne, men løft dem 2-3 cm fra kanten af ​​de lange. Dette fremspring tjener som vægt på kraftpladen, mens du bruger skabelonen.
 3. På en afstand på ca. 30 cm fra bunden fastgør man lange plader sammen med metalperforerede plader for at øge styrken på den modsatte side, trække dem sammen med plader eller stykker af krydsfiner. Sørg for, at den forberedte skabelon er hård og ikke forskydes under brug.

En sådan enkel indretning letter i høj grad udførelsen af ​​savens savklinger for deres forbindelse med gulvbjælkerne.

Funktionelt mønster af stykker af brædder

Sådan gør du hurtigt og præcist et stænk til forbindelsen

Under målingerne bruger vi en hjemmelavet enhed.

Trin 1. Anbring enheden med korte plader på mauerlat, loftstrålen skal være placeret mellem dem. Små fremspring ved bunden ligger på mauerlat udefra. De lange brædder er strengt lodrette og er justeret med planet på forsiden af ​​huset.

Trin 2. Stram armaturerne til kraftpladen lidt, hvilket vil lette videre arbejde. Til fastgørelse er det bedre at bruge lange og tynde selvdrejende skruer, det er ikke nødvendigt at stramme dem til enden.

Trin 3. Sæt tømmerskæren langs længden med en kant på gulvbjælkens øverste plan. Vinklen af ​​brættet skal ligge på armaturets metalplader.

Den øverste del af stigen skal ligge på sin plads, i vores tilfælde på det diagonale (hofte) truss ben.

Billedet viser hvor toppen af ​​brættet skal være.

Efter syning skal trækfodens vinkel ligge nøjagtigt på kanten af ​​pladen. Det er ønskeligt, at den samme position optages af gulvbjælkerne, men nogle bygherrer kan ikke nøjagtigt fjerne deres størrelse. Bjælker opnås i forskellige længder og er sjældent placeret i den ønskede position.

58 cm afstand mellem spærre

Trin 4. Mål den horisontale skærelinie. Der er to måder at gøre dette på.

 1. Ved hjælp af et bygningsniveau. Du kan bruge et lille værktøj. Tegn en vandret linie fra hjørnet af stiften. Alt er enkelt, hurtigt og præcist.
 2. Ved hjælp af en byggeplads. Mål afstanden fra gulvbjælken til øverste hjørne af rafterfoden. Sæt et firkant på bjælkens plan og før det indtil afstanden mellem bjælken og bjælken er lig med samme værdi, i vores tilfælde 13 cm. På det rigtige sted skal du sætte et mærke. Tilslut dette mærke til vinklen på trussens fod. Der skal være en linje parallelt med gulvbjælkens plan. Tag bordet af og tag det ekstra stykke af.

Indstil en afstand med en firkant, tegne en linje

Træk derefter en vandret linje.

Forbindelsen vil være glat, og der kommer ingen fremspring af rafterbenene. Derefter skal du foretage målinger af at skære den øverste del af rafterbenet. Til dette er den nederste sektion sat på plads og adheres til assistenten. I stedet for at forbinde den øverste del af almindelig og hofteflæden ved hjælp af en linjal trækker skærelinien. Til gengæld presser du linjalen fast mod hofterfladens sideflader og markerer de vertikale linjer på begge sider.

Er vigtigt. Markér aldrig topkrydset uden at gnide bunden. Nogle uerfarne bygherrer markerer samtidig de nederste og øverste dele af bjælkerne og skærer dem derefter af. Med denne algoritme vil der altid være huller, for deres eliminering skal rafteren skiftes til siden. Og det ændrer skridtet mellem dem. Faktum er, at efter slagtning af den nederste ledd ændres vinklen af ​​knudepunktet på den øvre knude.

Sådan forbereder du spærre til montering på jorden

Faste professionelle bygherrer er næsten alle elementer af trussystemet forberedt på jorden i henhold til tegninger eller skabeloner, er nummereret og i denne form ophævet til en bygning. En sådan arbejdsmetode fremskynder ikke kun byggeprocessen flere gange, men øger også arbejdssikkerheden betydeligt. Tømrere behøver ikke længere at gå rundt på de midlertidige gulve mange gange for at fjerne størrelsen og zapilivaniya boards, forbindelsen af ​​elementer udføres første gang. Men for at forberede elementerne på jorden, skal du have stor erfaring, arbejde for at udføre omhyggeligt og ansvarligt. Ifølge denne algoritme er huse bygget i udlandet, forklarer arbejdstagerens høje arbejdsproduktivitet deres høje i forhold til den indenlandske indtjening. Overvej processen med at lave de enkleste tagstænger på jorden for sammenføjning med gulvbjælker.

Trin 1. Hvis der ikke er nogen nøjagtige tegninger af trusser, skal der laves en skabelon. Den er lavet af almindelige brædder med en tykkelse på ca. 25 mm. Det er nødvendigt at forberede en skabelon på huset for at kontrollere rigtigheden på flere steder. Faktum er, at murerne undertiden laver fejl, fordi facadevæggene ikke er parallelle, kan spredningen i hjørnerne nå flere centimeter. Dette ægteskab har ingen indflydelse på beslagene på bjælkerne til gulvbjælkerne separat, men i tilfælde af færdige gårde kan der opstå problemer.

Mønster på jorden

Trin 2. Placer skabelonen på et fladt område nær huset. Tag den første truss fod og læg den på den ene side af trussemalen, juster positionen.

Læg det første bord

Trin 3. På samme måde lægger du den anden fod på den frie side af mønsteret. Med en blyant skal du tegne en linje af tilstødende rafterben på toppen af ​​trussen. Vær opmærksom på, at elementerne ikke bevæger sig under mærkning.

At lægge det andet bord

Tegningslinjer på øverste bord

Trin 4. Bensin eller elektrisk sav skærer af de ekstra stykker af plader.

Skær først overskydende kant af.

Er vigtigt. I overkroppenes overdel bliver trussebenene forbundet med halvt træ, for det er nødvendigt at lave specielle gash. Du kan arbejde benzinsav.

Hvordan gash forbindelsen?

 1. Juster skæringen til halv tykkelsen af ​​brættet. Vi skal arbejde meget omhyggeligt, alle dimensioner opretholdes ved syn. Hvis en motorsav sjældent bruges og praksis ikke er nok, så er det bedre at ringe til en professionel for at få hjælp.

Tegn en linje, der deler brættet sammen i to dele

Lav skåret halv tykkelsen af ​​brættet

Så et bord sammen

Praktiske råd. Sådan nøjagtig zapilivaniya kan kun udføres fuldt funktionel benzinsave med en perfekt skærpet kæde. Hvis skæringsvinklen er forkert, bliver savbladet flyttet til siden, det er umuligt at holde værktøjet med dine hænder jævnt. Denne sav kan kun bruges under tilberedning af brænde.

Trin 5. Gør de samme operationer med den anden rafter. Sæt afskårne ben på skabelonen, kontroller for korrekt skæring, korrigér placeringen af ​​pladerne langs hele længden af ​​skabelonen. Alt er i orden - forbund gårdens ben i øvre knude. Du kan bruge almindelige negle, det er hurtigt, billigt og pålideligt.

Gentag proceduren med det andet bord.

Forbind tavlerne med negle

Trin 6. For at øge styrken og stabiliteten af ​​trussen i den øverste del skal du rette benene med et vandret slips. Til disse formål er det tilladt at anvende tynde plader, elementet virker at bryde, tykkelsen på 20-25 mm er ganske nok til at modstå belastningerne. Træbelastning har høj styrke, problemer opstår, når de komprimeres. Boards sag, mister designet sin stabilitet og den oprindelige geometriske form.

Påfør brættet, som skal fungere som en bolt

Rigel negle

Trin 7. Sæt skærebenets nedre ender.

Saw off overskydende længder af spærre

Vinklen på skabelonen skal være sådan, at forbindelsen af ​​elementer var så tæt som muligt.

Det er vigtigt at vide, at med den korrekte forbindelse af trussystemknudepunkterne, skal strukturstyrken også opretholdes af friktionskræfterne mellem elementerne. Plader skal presses mod hinanden med en sådan kraft, at friktionen ikke tillader dem at bevæge sig. Hvilke betingelser for dette skal overholdes?

 1. Den første. Krydsplanet skal være så fladt som muligt, området så stort som muligt.
 2. Den anden. Elementernes pressekraft skal være sådan, at friktionskræfterne når store værdier.

Under ingen omstændigheder må elementerne i trussystemet i fastgørelsespunkterne kun opbevares på hardwaren. Du skal altid huske, at de er designet til at tiltrække brædder, og ikke at holde dem. Alle bolte er beregnet til at bryde, ikke at skære.

Bøj neglene med en hammer (truss vendt på hovedet)

Inverted truss truss og mønster, lavet markering til trimning af nedre kanter

Som det fremgår af praksis fremskynder fremstillingen af ​​stænder og forberedelsen af ​​samlinger med gulvbjælker på jorden, processen med at opbygge taget flere gange. Knuden selv kan fastgøres med metalplader på siderne, negle eller bolte i stød, beslag osv. Som allerede nævnt, for at øge stabiliteten af ​​denne type trussystem anbefales det at installere vertikale stop mellem spærre og bjælker.

9 måder at lave og lave loft bjælker med dine egne hænder

Køkkenbjælker i neoklassisk stil

I interiøret har jeg altid ønsket minimalisme: glatte, glatte overflader, minimum unødvendige detaljer, maksimal funktionalitet. Og i sidste ende tog det på noget mere behageligt, selv rustikt. Jeg er stadig ikke klar til at blive udskåret på møbler, en overflod af tekstiler eller en bunke af små vedhæng på en lysekrone, men jeg vil virkelig bruge i designet så mærkbare og rumskiftende detaljer som dekorative loftbjælker.

Og hvad de bare ikke sker! Træ, polyurethan, plast, spånplader, MDF og gipsvæg - til enhver smag og mulighed. Du kan købe færdige eller gøre det selv. Men i hvert tilfælde vil vedhæftningsmetoderne være forskellige.

Bjælker på loftet, murværk mure - design brutal stil loft

Valget af konstruktion og konstruktion af bjælker

Før du begynder at gøre noget, skal du lave en plan, tænke over designet, beregne materialerne. Når alt kommer til alt, kan loftbjælker ikke bare dekorere interiøret, men også skjule nogle overfladefejl, visuelt ændre rummets opfattelse af rummet, blive et funktionelt element i huset.

For eksempel kan du med deres hjælp:

 • skjul leddene af plader på loftet eller overgangen fra en type finish til en anden;

Bjælker lukker leddene og fremhæver loftets usædvanlige form

 • visuelt gøre rummet bredere (tværgående) eller længere (langsgående);

Bjælker på loftet i det indre af en smal korridor gør den bredere

 • "Land" uforholdsmæssigt højt til loftet for at gøre lokalet mere psykologisk behageligt. For at gøre dette er de ofte fast under hovedniveauet;

Dette gælder på loftsbunden.

 • vælg funktionelle områder, opdeling af et værelse med en tværbjælke med indbyggede lys eller placere flere i en del;

Begge tricks bruges her.

 • hule falshbalki indeni, der har et tværsnit af kassen - en ideel måde at skjule elektriske ledninger, rør, kanaler og andre kommunikationer samt installere indbyggede lamper uden at installere et hængende loft, hvilket reducerer rummets højde.

I et tømmerhus kan du kun skjule kommunikationen ved hjælp af dekorative elementer, hvis du ikke vil revet vægge og lofter

For at gøre interiøret til fordel for ikke at være overbelastet med unødvendige detaljer, skal du selvfølgelig tage højde for rummets parametre. For eksempel, hvis lofthøjden er lille, skal afstanden mellem loftbjælkerne gøres bredere, og de selv er mindre voluminøse.

Og omvendt: Hvis du vil sænke det visuelt, bliver loftbjælker hyppige og massive.

Og nogle gange bjælkerne og behøver ikke at installere sig - de eksisterer allerede og er bærende strukturer, irriterende beboere i deres udseende. Men enhver ulempe kan altid forvandles til værdighed, hvis du kender tricks til hvordan man kan slå bjælken og harmonisk passer den ind i interiøret.

Men jeg vil stadig ikke tale om æstetikken, men om den praktiske side af spørgsmålet: hvordan disse dekorative elementer - færdige eller hjemmelavede - laves og installeres.

træ

Træprodukter er massive - af massivt træ og præfabrikeret - fra individuelle planker. Oftest for deres fremstilling anvendes holdbare og praktiske nåletræer.

Under alle omstændigheder skal træet være tørt og rent, fri for råd og insekter. Og så de ikke fremstår i fremtiden, behandles det med antiseptiske forbindelser.

Metode 1 - gennem installation

Denne metode installerer massive bjælker af tømmer, for hvilket der gennembores et gennemgående hul i størrelsen af ​​fikseren, og det skrues direkte til bunden.

Montering af massive bjælker

Valget af fastgørere afhænger af basismaterialet:

 • Hvis dette træ er tilstrækkeligt lange skruer, skrues i trin på 15-30 cm, afhængigt af tykkelsen og vægten af ​​det dekorative element.
 • Hvis færdiggørelsen sker i et hus af blokke eller klodser med betonggulvplader, skal du have en dowel-negle eller et anker.

Hattefastgørelser skal være forsænket i træets krop. Efter installationen er disse huller fyldt med kitt på træ med en passende skygge.

Metode 2 - suspenderet

Her anvendes specielle metalplader på væggen med en stikkontakt, hvor bundens ende ligger.

Montering ved brug af metalforing

Denne metode er praktisk, når bjælkerne skal sænkes under loftet eller når de ikke kan gennembores gennem på grund af det lille tværsnit af fastgørelseskanten. For eksempel, som i tilfældet med brugen af ​​tykke boards, sætter du på kanten.

Foring skjuler derefter under et lag af gips eller foring. Hvis en sådan dekoration ikke er planlagt, kan de forklækkes ved at indpakke kæder, reb og andre dekorative ornamenter, der passer ind i stilen omkring enderne.

Metode 3 - til konsollen

En anden mulighed er at fastsætte bjælken uden at berøre loftet - for at lægge enderne på konsollen, monteret på væggen i den ønskede højde.

Træ konsoller fremhæve den valgte stil.

De sidste to metoder er det eneste, der er muligt for lysophænget gips eller stræklofter, hvis du ikke har tænkt på elementerne i realkreditlånet. Men de kan kun bruges til solidt, ikke splejset langs bjælkens længde. Og de selv skulle ikke være meget lange, ellers vil de saksøges med tiden, og de bliver ikke løst langs hele længden.

Hvis du tager et langt og tungt tømmer, er den eneste måde at klare bjælkens afbøjning på at installere understøtter under den. Men du kan slå dem og gøre dem til dekorative søjler eller stativer med hylder.

Her for eksempel

Metode 4 - Fastgørelse af falske bjælker på stængerne

Wooden falshbalki du kan købe eller gøre det selv. Dette vil kræve veltørrede kantede plader. Hvis du tager rå, så selv med en perfekt pasform af leddene, vil de til sidst blive mærkbare, da træet tørrer ud.

Afhængigt af tilgængeligheden af ​​værktøj er det muligt at lave en sådan kasse på to måder: med savklinge på 45 0 og uden savklinge. I det første tilfælde har du brug for dette værktøj:

Immersionssag med styreskinne

 • Vi tager tre brædder, markerer størrelsen og ses af i længde og bredde. På dette tidspunkt kan du straks holde en foreløbig dekorativ finish for hver plade. For eksempel slid overfladen ved at fjerne bløde fibre fra toplaget ved hjælp af en metalbørste eller en dyse på en boremaskine.
 • Derefter skærer vi med en nedsænkningsås en langsgående side af sidepladerne og to på sidepladerne.

Efter udskæringen justerer vi om nødvendigt - vi grinder skæringerne med sandpapir

 • Smør leddene sammen med lim - snedkeri, PVA eller specielle møbler, tryk dem sammen og fastgør leddet med efterbehandlingstænger eller bare tynde knopper med bidede hætter.
 • Når designen tager fat, grinder vi de ydre hjørner med sprængpapir, hvis der er huller - vi forsegler dem med et kit, efter at det er tørret, slib igen og dækker hele delen med en dekorativ sammensætning - lak, imprægnering, maling.

Her kan du se nellikerne. For at opnå et mere naturligt udseende af bjælken er det ønskeligt at køre negle ikke i en lige linje og med forskellige trin.

Nu hvordan man laver en lignende falshalku, hvis der ikke er noget at præcis skære enderne af. For at gøre dette, efter skæring og formaling af emnerne, er små stænger af samme længde skruet til sidedelen indefra. Skruer skal komme ind i brætets krop, men ikke gå udenfor.

Derefter bores i hver stang på de tilstødende flader mellem punkterne på fastgørelseshullerne for at fastgøre frontpanelet.

Før du fastgør frontpladen, skal du også lægge lim på stængernes nederkant. Næste - samme behandling som i den foregående version.

På trods af at sådanne loftbjælker er meget lettere end massive, har de stadig en anstændig vægt, så de skal fastgøres sikkert. For at gøre dette er der først monteret et tykt bord på loftet, hvilket er lig med den interne afstand mellem boksens sidevægge. I stedet for et bord kan du tage et par barer, som i det følgende billede.

Monteringstrin - højst 50 cm

Det er fortsat at bære en falshbalku på stængerne og fiksere den med skruer, drukne hætten og fylde rillerne med kitt. Hvis kassen er forholdsvis lys, kan du gøre det mere præcist at klare studsene - de er næppe synlige i den højde.

gips

Gipsvæg - alsidig materiale. Fra det kan du gøre designet af enhver form, endda buet. Og bjælken er den samme boks, som mange laver rundt om loftets omkreds for at installere spotlights. Kun i vores tilfælde vil de gå på tværs af det.

Metode 5 - på en metalramme

Jeg tror ikke, at det er nødvendigt at forklare noget i detaljer for dem, der allerede har behandlet gips. Og dem, der ikke havde, kan du læse artikler om dette emne, hvor alt er beskrevet detaljeret. Derfor kort og i billeder.

Vi konstruerer rammen af ​​metalprofilen

Skær gipspladens detaljer ud af rammens størrelse og fastgør dem med skruer til metal

Fyldning af led og vedhæftningspunkter

Efter afslutning af kittet for at afslutte sådanne lofter kan bjælker på nogen måde: maling, lim tapet, flise mv.

Metode 6 - på en træramme

Det samme gælder kun rammen af ​​træstænger. De vil hjælpe med at løse den vanskelige opgave at slå en stråle i loftet i en lejlighed: hvis det ser ud til at være upræcisabelt, er det nok til at lave lige lader på den og sheathe gipsvæggen.

Og så allerede til din smag:

 • lignende parallelle eller tværgående bjælker kan tilføjes;

I moderne stil

 • eller bygge lignende kasser omkring omkredsen;

Strålen deler køkkenet i arbejds- og spisestue

 • hvis du limer de skærende bjælker med polyuretanlister, kitt og maling, får du en lighed med et loftsloft i klassisk stil;

Dekorative bjælker på køkkenloftet

Et andet eksempel med trimelister

Færdige varer

Det er ikke nødvendigt at opfinde noget og lave ting selv, da dekorative bjælker kan købes færdige. De er lavet af trælignende materialer - spånplader, krydsfiner, MDF med finérfinish, farvning, laminering. Og også fra plastik som kabelkanaler og fra polyurethan.

De nyeste produkter er kendetegnet ved forskellige designs og former. Ofte efterligner de træ, og det er så sandsynligt, at det er umuligt at skelne dem fra naturmateriale.

Prøv at finde forskellene.

Ud over de æstetiske ydre parametre skelnes de af deres lave vægt og fugtighedsbestandighed. Produktets lethed gør det muligt at fastgøre det selv til gipsplanklofter uden installation af realkreditlån og fugtighedsbestandighed for at skjule vandrør og klimaanlæg i dem, og bekæmpelse af kondens på loftet under bjælkerne er ikke længere et problem.

For hver type færdige bjælker udviklede deres egne metoder til installation.

Metode 7 - på kilestænger

På denne måde monteres lette polyurethanbjælker i loftet. Hele processen er vist på billedet:

 1. Afstanden mellem boksens indvendige vægge måles, korte kileformede stænger skæres i denne størrelse.
 2. Markup er lavet i loftet.
 3. Et hul er boret i stængerne til en monteringsskrue eller anker, og de skrues langs markeringslinjen i intervaller på 1 meter, herunder ved sammenføjningen af ​​elementerne, hvis det er.
 4. Enderne af stængerne og bjælkerne smøres med lim.
 5. Dekorative elementer pænt "passer" på stængerne, presset mod loftets loft og desuden fastgjort med skruer.

Da leddene af polyurethanprodukter ikke kan slibes og pudses med kitt, er de dekoreret. Du kan bruge ru garn, reb, hæfteklammer og andre improviserede midler.

Men det er bedre at købe specielle gummi bælter, der simulerer smedning.

Metode 8 - bruger vejledninger

Nogle virksomheder fremstiller dekorative bjælker med skjult montering. Disse er metaldæk monteret på loftet, som bjælkerne er forbundet med specielle klemmer.

Indretningselementet klikker simpelthen på skinnen.

Guider kan ikke kun være metal, men også lavet af samme materiale som selve dekorative æsken, men uden afslutning - det er stadig ikke synligt efter installationen.

Når man slutter i et træhus, tillader det ikke, at kommunikationen bliver skjult. Sådanne kanaler, efterligning af loft og vægbjælker vil være en glimrende løsning på problemet.

Afhængigt af størrelsen kan du skjule alt i dem - fra ledninger til kanaler

Metode 9 - kabelbjælker

Det er den billigste, men også den mest kunstige type af vores dekorative element. Man kan kun have en rigtig træstråle i den med en god fantasi, da plastiket giver sig selv ud på tegningen eller farven under træet.

Kanalen i sig selv er fastgjort til væggen eller loftet, og efter at have lagt nogen form for kommunikation i det, klæber et cover på det. Alt er enkelt og hurtigt, men næsten ikke egnet til at skabe et varmt hjeminteriør. Selv om for højteknologi og minimalisme - hvorfor ikke? Du kan endda tage en hvid eller farvet æske uden imiteret træ.

Hvis støttebjælken

Bærestrukturer skal også færdiggøres. Hvis du overhovedet vil skjule bjælkerne, er de blot inkluderet i rammesystemet til paneler af materialer, klapbræt eller paneler.

Men det er ikke altid muligt, hvis lofthøjden er lille. For eksempel i et bad eller et gammelt hus. Så er det kun at revne bjælken selv med et træ eller, hvis dets størrelse tillader det, at "klæde" det i et polyurethan cover.

Og hvad skal man gøre, hvis strålen er bøjet eller revnet, og der er fare for, at den ikke modstår belastningen fra overlapningen? Der er mindst tre måder at løse dette problem på egen hånd.

 1. Den første er installationen af ​​en holdebjælke. Jeg nævnte det allerede.
 2. Den anden måde at styrke strålen på er at trække den af ​​med metalstriber. For at gøre dette bliver det først styrket og vender tilbage til det indledende niveau, så på begge sider anvendes lange strimler af metal, der er mindst 5 mm tykke, boret gennem hver 15-20 cm og spændt gennem tømmeret med bolte. Derefter kan støtten fjernes.

Gevinsten vil være mere pålidelig, hvis pladerne ikke er placeret langs bjælken, men i en vinkel opad til punktet for maksimal afbøjning

 1. Den tredje er at bruge en stang af samme tværsnit på den ene side i stedet for metalplader. Efter installation af understøtningen er den strammet med hovedstifterne.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at tale om strålernes æstetik forstærket af sådanne metoder. Derfor er det også ønskeligt at forbedre dem ved at lukke dem med en kasse af træ eller gips.

konklusion

Da i det nærmeste fremtid, hvis alt går godt, skal vi købe et træhus, problemet med dets elektrificering og vandforsyning bekymrer mig lige nu: Jeg kan ikke lide ledninger og rør i syne. Og loftbjælkerne, som intet kan forhindre mig i at installere på væggene, løser disse problemer perfekt, samtidig med at de tilfredsstiller det pludselig vækkede ønske om rustik komfort.

Hvis en af ​​læserne løser det på samme måde, vil jeg være taknemmelig for billedet og beskrivelsen i kommentarerne til denne artikel.