Sådan repareres profilen til gipsvæg og hvilke kløfter

Ved installation af lette ophængte konstruktioner, brug dowel-negle - færdige fastgørelsesdele. De er let og hurtigt monteret i væggen, og hylder, malerier, spejle, lamper osv. Er hængt på dem. De bruges i vid udstrækning til reparation og efterbehandling, f.eks. Ved installation af gipsplader.

Tips til valg

Dowel-neglen består af to elementer: en dowel, som er indsat i et hul i væggen, og et søm, som er drevet ind eller skruet ind i dowel med en tråd på stangen. Hætten har som regel en slids under en Phillips skruetrækker. Polypropylen dykker er velegnet til montering i opvarmede rum, nylon - kan modstå frysetemperaturer, så de kan endda bruges udendørs.

Du kan bruge en dowel-negle til beton, mursten og skum beton, det hele afhænger af dowel design. Ifølge dette princip skelnes mellem følgende typer.

 • Spacers - fastgøres ved at udvide ærmet i hullet, dets relief overflade begrænser bevægelsen af ​​dowel.
 • Universal - er monteret i hullet på bekostning af knuden, som dannes under vridning.

Køb dowel-negle, være opmærksom på deres størrelse. Diameteren kan være fra 5 til 8 mm - jo større er den, de tungere genstande, der kan modstå fastgørelser. De mest almindelige dowel negle til fastgørelse af profilrammen af ​​gipsplader i betonstørrelse 6x40.

Spidsens længde kan være fra 40 til 120 mm - jo længere tid er det jo mere pålideligt vil det være at holde den ophængte struktur. Overvej også antallet af fastgørelsesdele i pakken og foretag et valg baseret på den kommende mængde arbejde. Hvis du har brug for en historie om en hylde og flere billeder, nok emballage til 6 - 10 stykker. Når du skal reparere en masse varer, er det bedre at tage produkter med en margin, for eksempel 100-150 stk.

Dowel-negle til gips

Anvendelse af gipsvæg bør du vælge fastgørelsesanordningerne. Fra denne faktor afhænger ikke blot styrken af ​​strukturen, der skabes, men også udseendet, strukturens levetid, dets tekniske egenskaber - om det er muligt at vægte den givne struktur med forskellige objekter. Til montering af ramme GKL. Typen og antallet af udvalgte dykkelspidser afhænger af typen af ​​ramme, de valgte profiler, de adskiller sig i tykkelsen af ​​det materiale, de er fremstillet af, væggens og loftets materiale. (Skumbeton, skalsten, beton, mursten osv.)

Til montering af metalrammen købes ikke kun skruer, men også dowel-negle. Disse fastgørelsesdele skaber styrken af ​​hele rammen til gips. For at bruge disse fastgørelsesanordninger skal du være fortrolig med deres egenskaber. Misbrug kan påvirke metalrammen negativt.

Dowel-negle klassificering

For at købe en dowel-negle bør overveje faktorer:

 1. Anslået belastning på fikseren, på selve overfladen.
 2. Bunden, hvor sømhinden skal monteres, er beton, mursten.
 3. Overflade - loft, væg.

Fikseren er ikke-ensartet og kommer i forskellige størrelser og strukturer.

Installationsforskelle

Afhængigt af dybdenes design bør neglene betjenes med forskellige værktøjer.

Manuel fastgørelse af dowel-nail - den bruger 2 typer dowel-negle med en anden struktur. Negle uden tråde køres ind med en konventionel hammer. Med gevind - du skal bruge en skruetrækker til indskruing eller en skruetrækker.

Fastgørelse af byggevåben. For denne type installation anvender dowel-negle med en metal muffe. De er lavet med forventning om større vægt.

Størrelser af dowel-negle

Fastgørelsen er lavet i forskellige størrelser. Afhængigt af fokus skal købes dowel-nail størrelse kræves. Fastgørelsesanordninger er markeret med to tal: den første viser diameteren, den anden - låsens længde.

Tekniske indikatorer for dowel-negle

Ifølge indikatorerne producerede GOST 28457-90 dowel-negle. De behandles - hårdhed 53-56HRC. Men kan have en afvigelse på 51 / 5HRC.

 1. Stangen kan snoet ved fabriksindstillinger: med en længde på 50 mm. - 0,1 mm krumning længde mere end 50 mm. - 0,15 mm.
 2. Neglen bør ikke være rystet eller revnet. Spiken skal være skarp, hvis sløvheden er 0,8 mm. - det anses for uegnet
 3. På kanten af ​​neglene er alsidighed muligt.
 4. Der kan være en puck på neglen. Ved hendes skift er der brug for en kraft på 0,3 kN

Dowel negle er lavet med et zink anti-korrosionslag. Det må ikke være mindre end 6 mikron.

Hvad er et dowel-wedge metal

Denne fastgørelse hedder ankerkile-metallen. Den er lavet af metal. Ordet "anker" er oversat som "anker".

Metal gipsplader til gipsvæg har en anden installationsteknologi. Den bevægelige del af fastgørelsesorganet drives ind med en hammer, på grund af hvilken en dowel er klemt ind i overfladen.

Ifølge GOST er der lavet 2 typer metalduge til gipsvæg: 6/40 og 6/60, hvor 6 er diameteren i mm. 40 (60) er længden i mm. Ankerkile i pakker er til salg - 100, 200 stk.

Hvordan scorer en metal dowel wedge hurtigt slag, se videoen.

Kileankers egenskaber

Kileanker er lavet af galvaniseret stål eller rustfrit materiale. Brugt karbonstål, zinkbelagt hvid eller gul. På ankerets hoved er der en producentens mærke, der angiver densiteten af ​​det anvendte metal.

I grund og grund er disse metal kile fastgørelsesorganer lavet til fastgørelse profiler eller bøjler til bunden og anbefales anbefalede fastgørelsesdele.

Ankerkile er lavet i form af en metalstang. I den ene ende er der en låsehætte, og på den anden er et kileformet stop. Ved montering anbringes et anker i hullet, og dets bevægelige del er hamret. I dette tilfælde adskiller kilerne sig i forskellige retninger og derved fastgør fikseren i loftet. Ankerkile er karakteriseret ved særlig pålidelighed af fastgørelse til basen.

Faktorer der påvirker strukturstyrken

For at ankerkilen har en lang holdbarhed, såvel som bevarelse af styrke, er der nogle faktorer, som påvirker disse indikatorer:

 1. Ankerkile er drevet ind i bunden, som ikke har hulrum. Således vises fastgørelsesstyrken.
 2. Ved øget fugtighed vil betonbasen konstant absorbere fugt, hvilket kan forårsage for tidlig korrosion af metalet.
 3. Hvis basen, hvor ankerkilen er monteret, konstant er under tryk (bevægelse, vibration), vil kile snart springe ud.
 4. Hvis en bevægelig del, en stang, forbliver over overfladen, betyder det, at ankeret ikke er fuldt åbnet. Samtidig er servicelivet begrænset.
 5. Træk ikke fastgørelserne af kemiske løsninger. De vil ødelægge fikseren.

Sammenligningstabel, som du kan bestemme fastgørelsen af ​​ankerkilefastgørelsen på:

Separat skal det bemærkes, at i forbindelse med brandsikkerhed skal alle suspenderede strukturer fastgøres med metalkiler med ankre.

Base til dowel-nails og anker-kile

For at fastgøreren skal have en lang levetid, skal du vide, hvad basen skal være:

 1. Forstærket beton loft - plader i lejlighedsbygninger.
 2. Beton - gulvet i lejligheden eller hældt beton i et privat hus.
 3. Solid mursten. Der er flere typer af dette materiale: keramik, silikat, klinkersten. Hvert materiale har sin egen tæthed, afhænger af fastgørelsens varighed. Sådant materiale kan opstå i private bygninger.
 4. Skumbetonblokke. I mangel af et hulrum i dem er det nødvendigt at kende densiteten af ​​skumblokken.

Dowel-nails, anker-kiler er ikke monteret i en træbase, samt i skumblokens vægge og andre hule materialer. Da afstandselementerne ikke bliver fastgjort til bunden, men hovedsageligt i et vakuum, som ikke giver den krævede styrke.

Sådan monteres det korrekt på vægprofilen

Før du fastgør en metalprofil til en væg, skal du have et sæt værktøjer og materialer:

Profil - styrprofilen er hovedsageligt galvaniseret. Det giver pålidelighed i det skabte design. Beregningen foretages ved hjælp af en online regnemaskine eller alene. Materiale skal tages med en margen.

Dowel negle til profilfastgørelse - til en 6/40 fyldig væg. Hvis basen er et træ, så er 25mm fjedre anvendelige.

Bor med 6 mm boremaskine. og skruetrækker. Før du bruger elektriske værktøjer, er det nødvendigt at beregne belastningen på ledningerne.

Saks til skæring af metal. I forbindelse med montering af styringsprofilen er det nogle gange nødvendigt at lave et snit på et metalprodukt eller at skære det.

Monteringsguide profil

Til installation af styringsprofilen kræves en forberedt overflade med klar markering. Hvordan fikses profilen til væggen? Installationen udføres i følgende rækkefølge:

 1. Først og fremmest bliver guideprofilen anvendt til markeringen (linjen kan gå både indefra og udefra - afhængigt af de nuancer der opstår)
 2. Næste på profilen vil du markere steder for fremtidige fastgørelsesdele. Det er grundlæggende nødvendigt at trække sig op til 15 cm fra profilens kant. fra den første og så videre - hver 25cm.
 3. I mangel af huller i profilen fremstilles de selvstændigt. Selvom der er data markeret steder af planten, skal det ifølge mastrene være præcis midt i hullerne for at gøre en til styrken af ​​strukturen.
 4. Borens diameter skal være 6 mm og dens længde 50 mm. hvis boret er længere, skal du markere grænsen på den, det er nemt at lave det med tape eller tape.
 5. En plastik dowel er indsat i hullet lavet både i bunden og i profilen. Han hamrede på plads med en hammer. Dette skal gøres omhyggeligt, da det kan blive deformeret under installationen. Så bliver plastikdelen ubrugelig.
 6. Efter montering af den første plastdel af stikket med en skruetrækker er der monteret en gevindspik. Jo dybere neglen er inkluderet i komponenten, desto mere er det afsløret at fastgøre alle fastgørelsesanordninger med specielle tendrils.
 7. Hvis profilen er længere end nødvendigt, skæres den med metal saks.
 8. Hvis du skal skærpe profilen, kan du bruge specielle udvidelser.
 9. I slutningen af ​​profilerne trækker du tilbage 15 cm i hver ende og fastgør dowel-neglene.

Sæt ikke skruetrækken i høj hastighed, for ikke at køre neglen mere end at sætte ind i flyet, mens du bøjer profilen.

Styringsprofilen er en integreret del af hele metalværket til gipsvæg, så dets fiksering skal være stærk, høj kvalitet.

Fastgørelse af profilen på loftet eller fastgørelse af rammerne af væggene under gipsplade er ens i deres teknologi.

Montering af suspensioner til loftet for gipsvæg

Hvad er monterede suspensioner til gipsvægskonstruktion? Mange vil svare på dette spørgsmål "apply dowel-nails." Dette er forkert, fordi suspensionen tager fat på hele gipsloftets belastning. Når hængende tyngdekraft over tid stiger, stikker spidsen ikke op og ud af overfladen. Resultatet er en sænkning og deformation af det hængende loft. Ifølge eksperter er den bedste fiksering ankerkilen. Sådan monteres suspensioner for profilen? For styrken af ​​den opførte konstruktion er metalkileankeret, 6/40 i størrelse, fastgjort i suspensionens sidevinkler. Installationen udføres som følger:

 1. Et hul med en diameter på 6 mm er lavet i loftet efter den påtænkte markering. Huldybden er 40 mm.
 2. Dette hul er fri for støv (du kan blæse det selv).
 3. En suspension er fastgjort til hullerne.
 4. I suspensionens øjne og hullet indsættes hele vejen anker kile.
 5. Efter den sædvanlige hammer stikker en pind. Med hvert slag kommer han strammere til betonoverfladen. Dette antyder, at ankerelementets elementer strækkes i forskellige retninger, hvorved hele fikseren fastgøres.

Installation af et anker tager 10 sekunder. Sådan fixering af suspensioner er den mest holdbare sammenlignet med brugen af ​​dowel-negle.

På hvilken afstand til mount suspensions for profilen? Fra suspensionerne afhænger det direkte af styrken af ​​loftet på gipspladen. Suspensioner er monteret på en markeret linje beregnet til loftprofilen. På denne linje er hver 40-60 cm. Anker-kilesuspensionerne fastgjort. Afstanden afhænger af det materiale, der bruges til at lave suspensionen. Hvis metallet er tyndt, vil afstanden være 40 cm.

Fastgørelsesafstand af direkte suspensioner på blonder

Det er tilladt at bruge dowels, når der oprettes en kasse på loftet. Dette design gør ikke dowel-nail tyngre på grund af den lave vægt af drywall-boksen.

Afstandsfastgørelsesophængninger til væggen

Video Sådan monteres suspensionen korrekt

Installationsfunktioner

Under installationen af ​​wall dowel-negle til væggene kan der opstå visse vanskeligheder. For at undgå dette bør du gøre sig bekendt med visse nuancer:

 1. Når du installerer i en mur, skal du bestemme placeringen af ​​dowel-neglen. Hvis fastgøreren falder på grænsen (i opløsning) mellem murstenen, er der stor sandsynlighed for, at den vil hoppe ud. Da opløsningen kan smuldre.
 2. Før du borer væggen, skal du sikkert vide, at ledningerne i de elektriske ledninger ikke passerer der. Ellers vil der forekomme en kortslutning.
 3. Hvis metalbeslag passerer gennem væggen, vil dette også påvirke hullet negativt.
 4. For korrekt at montere en dowel-negle, skal du lave huller med en diameter på samme måde som en dowel (6mm.).
 5. Bør væggen med lav hastighed, så materialet fra overfladen ikke kommer ud i ét stykke, således dannes et stort hul.
 6. Når du kører en dowel, vil den begrænsende manchet ikke tillade fikseren at falde i hullet. Derfor bør du forsigtigt hamre dyvelen.

Nyttige tips

Hvis hullet er stort og dowel ikke holder, kan du rette det på følgende måder:

 • nær stram skruen
 • Bør så vidt muligt en stor diameter med valget af den tilsvarende dowel;
 • Indsæt en plastikdåse og læg noget byggeskum ind der. I løbet af natten vil det øge, tryk plastikdelen og hærde. Først da kan et negle skrues ind og overskydende skum fjernes;
 • klem de flydende negle ind i hullet;
 • indsæt en dowel-søm i plastens del af hullet, påfør gips. Det tørrer natten over, efter at du har skruet et søm.

Det er bedre at bruge en jernankerkile på en loftkonstruktion til et ophængt loft, fordi i tilfælde af brand det ikke smelter, men har en metalstruktur. Og for pålidelig fastgørelse af direkte loftsophæng er dette den bedste måde at holde strukturen på.

Men hvis loftet er nivelleret med gipsvæg i det gamle panelhus, så kan du anvende plastikspidser. Det er bedre klemt og holder metalrammen.

Desuden skal du gøre dig bekendt med de typer dowels til at fastgøre direkte på arket GKL.

Husbygning

Inden du installerer gipsvæg, skal du udarbejde en ramme, på hvilken den skal fastgøres. Til dette formål anvendes en speciel profil, der adskiller sig i størrelse, sektion og konfiguration. På funktionerne i installationen af ​​profilen for gipsvæg og dens formål vil diskutere senere.

Indholdsfortegnelse:

Profil for drywall: Karakteristisk og generel information

Gipsvæg er et materiale, der er ret nemt at bruge. For at rette det på overfladen er det imidlertid nødvendigt at bygge en speciel konstruktion fra profilen. I processen med at udføre disse værker er der oftest vanskeligheder.

Konstruktionen af ​​en metalprofilkonstruktion til fastgørelse af gips giver dette materiale mulighed for fuldt ud at udføre sine funktioner. Da den rammeløse gipsvægmontering er et plaster, der er trimmet i rummet. På et tidspunkt, hvor rammens strukturer varierer i form, størrelse, har buede åbninger mv.

Fraværet af drejning gør det ikke muligt at niveauere væggene, afslutte loftet eller installere skillevægge.

Der er to varianter af profiler, der anvendes i forbindelse med installation af gipsvægsstrukturer:

Den første mulighed har mange fejl, blandt hvilke der især er lav driftstid sammenlignet med metal. Desuden er træprofilen mere modtagelig for fugt end metal.

Stålprofiler er flere gange dyrere end træ, dette er deres største ulempe. På trods af dette har de mange fordele, blandt hvilke vi fremhæver:

 • høj modstand mod alle ydre påvirkninger;
 • tilgængeligheden af ​​overtagelsen
 • enkelhed og pålidelighed i brug
 • Driftstiden anvendes til fremstilling af galvaniseret stål med en tykkelse på 6 mm;
 • Denne profil er nem at genoprette;
 • En række muligheder for profiler, der er egnede til brug i visse situationer.

De vigtigste typer metalprofil til gipsvæg

I overensstemmelse med formålet med alle profiler til installation af gipsvæg inddelt i:

Dimensionerne af profilen til gipsplader varierer i forhold til de designfunktioner, der bygges fra den.

Den første mulighed er markeret med PS og PP. Den er designet til højbelastede steder. Det er på denne type profil, at gipsplader er fastgjort. To varianter af føringsprofilen adskiller sig langs kanterne i form af bogstavet P eller C.

Til styringsprofil er der en mærkning MON. Det er en vandret stang, som er grundlaget for montering af lodrette stativ. Det er denne profil, som danner basis for stålrammen.

Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med de vigtigste muligheder for profilen til gipsvæg fremstillet af metal:

 • PN - repræsenterer takprofilens vejledende profiler, da det er på dem, at gipsplade anvendes, som bruges i færdiggørelsen af ​​lofterne;
 • PP - en form for loftbaseprofil, der bruges til at fastgøre gipsvæg på loftet, er fastgjort omkring rummets omkreds ved montering af lofter
 • Mon-wall profiler udfører funktionen af ​​et lodret stativ i vægkonstruktioner.

Tip: Ps profiler anvendes til dels, det vil sige, de er sat i segmenter for at spare materiale. Det påvirker ikke den endelige kvalitet af designet.

Der er to flere valgmuligheder profiler, der bruges sjældent:

 • hjørne - hjælper til at danne gipspladerens hjørner, de installeres direkte på det allerede installerede gipsplader og beskytter det mod virkningerne af forskellige mekaniske stimuli. Under loftets opstilling fastgøres hjørneprofilerne langs omkredsen under arrangementet af væggene de er monteret på gulv og loft
 • buet - der bruges til at bygge buer, derudover med deres hjælp danner de radiale og forskellige asymmetriske former af vægge eller skillevægge til fastgørelse af en sådan profil af ret simple selvdrejende skruer.

Bemærk, at den maksimale bøjningsradius for den buede profil er 50 cm, med større belastning er der risiko for strukturfejl.

Egenskaber ved montering af metalprofil

Til fastgørelse af materialet anvendes specielle suspensioner, hvorved intervallet mellem væg og profil justeres. Således, før konstruktionen af ​​strukturen behøver ikke at forudjustere væggene.

Hvis lofthøjden er mere end to meter, så skal du installere profilerne, og du skal bruge 5 bøjler på loftet eller på væggen. Med deres hjælp er fladhedsjusteringen af ​​hele strukturen lavet.

Bemærk at grundlaget for metalrammens struktur er en guide-type profil. Den er fastgjort med dykker og skruer. Den gennemsnitlige afstand mellem hullerne er 200 mm. Således er strukturen sikkert fastgjort til væggen.

Nogle typer af profiler har allerede forborede huller, for nybegyndere er det bedre at vælge sådanne materialer.

For at lette installationen af ​​profilen under gipsvæggen foreslår vi at læse nyttige råd til at gennemføre denne proces:

1. To gipsark kan nemt passe på profilens brede væg, men bemærk at hver af dem skal placeres jævnt.

Tip: Beregn installationen af ​​vertikale stativer, så intervallet mellem dem er seks centimeter mindre, halvdelen af ​​værdien af ​​gipsvæggen i bredden.

2. Skruer installeres i nærheden af ​​væggen for at sikre en mere sikker pasform.

3. Ham kun i skruerne i en ret vinkel, ellers skru skruen af ​​og geninstaller den.

4. Alle skruerne på skruerne er indlejret 0,5 mm i profilen.

5. Vertikale stativer har et særligt sted til installation af kommunikationsingeniørretning. Selv om ledningerne og rørene i de fleste tilfælde løber direkte under gipsvæggen.

6. Når du afslutter et privat hus, skal du passe på tilstedeværelsen af ​​yderligere termisk og lydisolering.

7. Ved køb af profiler og vejledninger til hypocardboard skal de krævede mængder materialer øges med 10% for at kompensere for forskellige sektioner og tekniske problemer.

Funktioner ved installation af profiler til gipsvæg omkring omkredsen af ​​rummet

Til at begynde med er det nødvendigt at markere det plan, som rammen skal installeres på. Udfør derefter værktøjerne i formularen:

Negle bruges til at fastgøre plumb line til væggen, det skal fastgøres til loftet, men hænge ned til gulvet. Den anden rørledning er fastgjort på samme måde. Bemærk, at plumb linjer ikke bør røre ved noget, da den lodrette planhed vil blive brudt.

På væggen er fiskelinjen trukket på tre steder: ovenfra, under og i midten. Det højeste punkt på væggen fungerer som installationssted for metalrammen. Afgang fra hendes sted, kontroller nøjagtigheden af ​​sammenbruddet. Parallelt med den forstrækne fiskelinje strækker man en del af den langs sidevæggen. Forbind de sektioner af skoven, der er placeret på de to vægge med en linjal, og lav mærker på placeringen af ​​flyet.

Gentag denne proces med alle andre vægge og loftet. Brug reglen og kridtet til at tegne strukturens omkreds.

Monteringsprofil til gipsvæg guide type

For at den videre opbygning af profilerne skal være jævn og korrekt, er det først og fremmest nødvendigt at rette profilprofilen, hvilket er grundlaget for rammen, som antager det meste af hele belastningen.

For at rette vejledningsprofilen skal der være tilstedeværelse af:

 • Punch;
 • elektrisk boremaskine;
 • en hammer;
 • fastgørelsesanordninger;
 • saks til metal;
 • tang.

Monter styringsprofilen på væggen i henhold til den tidligere producerede mærkning. For at gøre det lettere at arbejde, er det bedre at starte hele processen fra bunden. Afgå fra toppen af ​​profilen 0,3 m, og bor et hul, der skal være flere millimeter større end længden af ​​dowel-neglene. Lav yderligere to huller i midten og bunden og installer dowel-neglene.

Kontroller ensartetheden af ​​hele strukturen efter den angivne markering, om nødvendigt korrigér profilen og hammeren i negle. Derefter måles afstanden, der forbliver indtil væggen og tilføjer tyve millimeter til den, da installationen af ​​guiderne overlappes.

Ved hjælp af saks til skæring af metalprodukter skæres profilens sidesektioner og bøjes den udad, afskærer den centrale del og justeres ved hjælp af tænger. Installer den næste del af profilen, mens du sidder i stødafsnittet, kør en ekstra dowel-negle.

Marker profilen og reparer den med dowel-neglene. På samme måde er alle efterfølgende guideprofiler langs omkredsen af ​​vægge og loft installeret. For yderligere styrkelse af hele strukturen anvendes dowels, installeret i trin på tredive centimeter. Før dette anbefales det, at du igen kontrollerer konstruktionen for ensartethed og overholdelse af markeringen.

Gør-det-selv-gipsprofilinstallation: vertikale sektioner

Profiler til lodret brug skal monteres i overensstemmelse med størrelsen og typen af ​​installation af gipsplader. En afstand svarende til bredden af ​​et plade af gipsplader måles fra begyndelsen af ​​væggen, et mærke er lavet. Det er her den vertikale profil vil blive placeret, hvilket vil være sammenkædet af to ark. Mærkaten angiver det tværgående center af metalprofilen.

Marker alle lodrette sektioner af monteringsprofilen på samme måde. Plaster gipsplader er opdelt i to dele i overensstemmelse med bredden, hver af dem bør ikke være mere end halvtreds centimeter. Lav mærker på gulvfladen, de markerer den midterste del af de vertikale profiler.

Kast en lodret linje fra loftet til gulvet, og marker de steder, hvor den lodrette profil er fastgjort til loftet. Brug det første mærke, overfør dimensioner til loftoverfladen. For at kontrollere, om arbejdet er korrekt, skal du kaste en lodret linje fra loftet til gulvet; hvis etiketterne er de samme, kræver markeringen ikke korrektion.

For at rette de vertikale profiler på loftet kræves der:

 • elektrisk skruetrækker;
 • metal skruer;
 • fiskeri linje
 • tænger;
 • reglerne
 • en blyant
 • suspension i mængden af ​​tre stykker;
 • en hammer;
 • fastgørelsesanordninger;
 • elektrisk boremaskine.

På midten af ​​væggen måles afstanden mellem loftet og gulvet. Overfør alle målinger til profilens overflade, og træk samtidigt en centimeter. For at undgå fejl med en blyant skal du markere størrelsen på hele emnet. Skær profilens sidesektioner, bøj ​​kanterne udad, skær gennem den centrale del. Brug tænger til at justere klippet. Således vil guiden forbinde med den vertikale profil.

Når du har monteret emnet på væggen, skal du markere det omkring omkredsen. Endvidere er væggen opdelt i tre områder, som gør mærker og fjerner emnet.

Placér hængeren i overensstemmelse med de fremførte mærker, bor huller i hængeren ved hjælp af perforeret og fastgør den på mærkerne med dowel-negle. Ved hjælp af vvs er gipsvæg meget bekvemt at fastgøre, i tillæg med deres hjælp er den sat i den ønskede retning.

Installer den anden bøjle og returner emnet. Fastgør den vertikale profil til styrets overflade ved hjælp af skruer til metal. Først fastsætter dens øverste del og derefter dens nederste del. Bemærk at profilhøjden er mindre end den samlede højde med en centimeter, så det skal sikres, at der er et tillæg på 0,5 cm over og under.

På overfladen af ​​de vertikale guider fastgøres skruerne, som fiskelinjen er fastgjort på. Bøjernes sidedele skal bøjes, og en lodret profil sættes langs fiskelinjen. Denne proces kræver mere end en person.

Bemærk, at profilen under alle omstændigheder ikke skal skubbe linjen eller bevæge sig væk fra den. Det er muligt at kontrollere strukturens ensartethed ved hjælp af reglen.

Tip: Hvis du opdager selv mindre fejl, bør du ty til at rette op på dem på dette stadium af arbejdet. Efter installation af vertikale profiler kan fejl ikke løses.

Montering af vandrette fragmenter af metalprofil

Horisontale dele er jumpers, der øger strukturens styrkeegenskaber. Disse komponenter er fastgjort direkte på strukturen, ikke på væggen. For at redde materiale, som er ved at montere profilens vandrette dele, skal princippet om fastgørelse af gips anvendes, dvs. jumpers skal installeres i områderne under gipsvæggen.

Bemærk at i færd med at installere gips skal bruge princippet om skakordre, det vil sige først passe hele arket og derefter halvdelen af ​​det. Dette vil medvirke til at forhindre udseendet af lange sømme og styrke styrken af ​​strukturen.

For at udføre denne proces vil der være behov for:

 • skruetrækker;
 • Selvdrejende skruer med saks til metal;
 • tænger;
 • krabber;
 • markør.

På et sted, hvor tværprofilen skærer med den vertikale struktur, er der installeret en særlig del, der kaldes en krabbe. Hvis et ensartet kryds ikke dannes, skal du udføre følgende handlinger:

 • måle afstanden mellem de midterste sektioner af de to vertikaler;
 • skære emnet og sætte på plads
 • Marker sektionerne af installationsprofilen ved hjælp af markøren.
 • ved hjælp af saks til metal skåret det ønskede afsnit af profilen;
 • tænger hjælper med at justere snitene og bøje sideafsnittene i en ret vinkel;
 • installer profilen og fastgør den med skruer;
 • Kontroller fladheden af ​​den resulterende konstruktion.

Lektion 03. Sådan repareres profilen til gipsvæggen til væggen (ramme)

I dag lærer vi at lave en gips profil på en væg. Med andre ord, i denne artikel vil vi helt opbygge en metalramme, som vi senere vil montere store plader gipsvæg på.

Sådan repareres profilen til gipsvæg på væggen. krokodiller

Spørgsmålet om, hvordan man løser profilen til gipsvæggen på væggen, begynder med fastgørelsen af ​​U-formede suspensioner, i almindelig perlance - krokodiller. I den foregående lektion markerede vi på væggen de steder, hvor krokodillerne selv ville blive fastgjort med disse:

Hvis væggen er gammelt træ eller er lavet af gips, skal ophængene til væggen fastgøres med en skruetrækker og skruer på træet. Hvis væggen er beton eller mursten, så skal du vedlægge bøjlerne på væggen, skal du have en punch og nagler 60x40 eller 60x50.

Så tag ophænget og placere det mod væggen, så den centrale lodrette markeringslinie løber nøjagtigt i midten af ​​suspensionen (som om den opdeles i to dele), og den vandrette går gennem hullerne i suspensionen, hvorigennem vi monterer ophænget på væggen:

Markér med en byggepennestreng (felt-tip pen, markør) to mærker for fremtidige huller. Herefter borer vi disse huller med en boremaskine med en diameter på 6 mm:

Efter hullerne er boret, tager vi ophænget, dykkerne, sætter ophænget på væggen og indsætter dykkerne i de borede huller. Hammer dowels med en hammer. Og så hæver vi neglene ind i dowelsne selv. Den første suspension er fast:

Yderligere fastsætter de samme suspensioner de andre suspensioner:

Vi fortsætter med at studere emnet: Sådan fixes profilen til gipsvæggen på væggen.

Når alle suspensioner er løst, er det nødvendigt at kontrollere deres pålidelighed. For at gøre dette skal du bøje suspensionen fra en lige position til en U-formet og svinge lidt op og ned.

Hvis suspensionen svinger, skal du rette den. For at gøre dette kan du hamre en anden dowel i det ekstra hul i gimbalen ved at bore et hul i væggen med en perforator. Du kan også gå på tricket: tag en skrue og omhyggeligt pakke den i dybden med en skruetrækker:

Hvis det er nødvendigt, kan du stramme en anden skrue tæt på. Skruen virker på kileprincippet og brister et hul. Som følge heraf ophører suspensionen med at hænge ud.

Tegning af omkredsen under ledeprofilerne

Derefter kan du gå videre til fremstilling af rammen. Den første ting du skal slå af omkredsen under guideprofilen. Dette vil kræve en lodret linje, en blyant, et målebånd, en huggetråd (et snitkabel - jeg har beskrevet det i detaljer i den sidste artikel). Først kontrollerer vi væggen til lodret. Fastgør toppen af ​​lodret til et vilkårligt punkt på væggen:

Den nederste del må ikke røre gulvet, der skal være et lille hul på en halv centimeter.

Så på to punkter (tættere på loftet og tættere på gulvet) anvender vi målebåndet på væggen for at bestemme, hvor blokering er. Vi måler en målebånd og måler 5 cm fra væggen (lige ved loftet) og markere et punkt i loftet. Vi har brug for 5 cm, da der stadig er isolering mellem væggen og væggen. Uden isolering ville det være nok 3-3,5 cm:

Derefter tager vi en rørledning og anbringer den med den ene ende (tråd) til dette markerede punkt i loftet, sænk vægten ned og derved overføre dette punkt til gulvet. Det vil sige, vi stopper vægten under, så den ikke svinger og markerer præcis det samme punkt på gulvet lige under vægkanten:

Flytter til den anden ende af denne væg. Og i samme rækkefølge udfører vi de samme handlinger: Marker 5 cm fra væggen i loftet, sænk røret til gulvet, stop synderen, så den ikke svinger og forsigtigt lægge en prik under spidsen af ​​sinken.

Og så slår vi ved hjælp af hakketråden efter vores mærker (hakketråden spiller rollen som en lang linjal, hvor vi trækker en lang, ret linje på mærkerne):

En lige linje skal danne sig på loftet fra den ene kant af væggen til den anden.

Det er nødvendigt at forsøge at afstryge tråden i enden af ​​den ene og den anden kant, da det efterfølgende vil være nødvendigt at overføre mærkerne til sidevæggene. Efter at have slået loftet, gå til gulvet og slå også af (på gulvet får vi også en lige linje). Vi overfører mærkerne til siderne ved hjælp af en blyant eller en spidspen. Når mærkerne er overført til siderne strækker vi tråden og vi slår af:

Omkredsen under ledeprofilerne er markeret. Nu bliver det mere eller mindre klart, hvordan man løser profilen til gipsvæg på væggen.

Installation af guideprofiler til gipsvæg

Vi begynder at fastgøre guideprofilerne fra gulvet, da linjen vi slår fra er meget let at trampe. Vi tager guideprofilen (UD eller PPN) 28x27 mm, måler og skærer den ønskede afstand.

Hvis gulvbelægningen er beton, vil der være brug for en punch og dowels til at rette profilen.

Hvis gulvene er træ, er profilen fastgjort med skruer ved hjælp af en skruetrækker.

Vi sætter profiler i spidsen med vores brudte linje på gulvet indad, så kanten af ​​profilen og linjen falder sammen. Vi trykker profilen til gulvet med en hånd, sæt skruen og vrid. Derefter justerer vi profilen, hvis den er flyttet, så linjen er flush med kanten af ​​profilen, leder vi skruen og vridningen.

Vi fastgør skruerne med et trin på 40-50 cm (henholdsvis til betonggulvet skal du fortsætte et godt antal huller: Husk ikke støjende husarbejde!) Dette er princippet om at fastsætte alle guideprofiler. Fuldt fastgør profilen på gulvet, gå til loftet:

Profiler på gulv og loft er faste. Gå til siderne. Vi sætter sideprofilen først i profilen på loftet, og så på gulvet - det er nemmere. Dernæst borer vi huller:

og fastgør profilen til væggen.

Vi gør det samme med den anden side:

Montering af stativprofiler til gipsvæg

Så er guideprofilerne omkring omkredsen rettet. Nu lærer vi hvordan vi løser profilen til gipsvæggen på væggen. For at gøre dette tager vi rackprofiler 60x27 mm (CW eller PS).

Men før du gør dette, skal du afskære hver sådan profil i størrelse. For at gøre dette måler man med målebånd afstanden fra føringsprofilen på loftet til føringsprofilen på gulvet og trække en centimeter fra resultatet.

Dette er for at sikre, at rackprofiler nemt indsættes. Det er mere bekvemt at indsætte det først ovenfra og derefter starte diagonalt nedad:

Efter at den første rackprofil er installeret på plads, tager vi straks fat i det med suspensioner (krokodiller), det vil sige bøje dem og oversætte til U-formet position.

Vi fortsætter til næste rackprofil, vi gør det på samme måde: vi sætter først sin top, så begynder vi diagonalt på bunden og grab det med U-formede bøjler.

Når rackprofilerne er installeret, strækker vi nylongarnet og sætter dem langs flyet. For at gøre dette tager vi installationsprogrammet (skrue med en pressevasker, 4,2x13 mm uden en boremaskine), sæt den i profilen og drej den i profilen ikke til enden:

Vi tager kapron tråd vi starter på skruen, så den holder:

Og dokruchivaem skrue ved lave hastigheder:

Stræk bolden med tråd. Stram behovet for 10-15 cm over suspensioner (krokodiller). Vi strækker tråden, går til den anden sidevæg og drejer også skruen lidt, så strækker vi tråden:

Og drej skruen.
Gå til den øverste række af suspensioner og gør det samme:

Så to strækninger strækkes. Du kan begynde at udstille rackprofiler.

En vigtig nuance!
Du skal indstille profiler fra sidst og derefter alt i orden. Derfor er det vigtigt, at resten af ​​profilerne ikke rører eller trækker tråden. For at gøre dette tager vi to skruer, tryk på profilen og indsæt dem i sidehullerne i den U-formede ophængning for at fastsætte profilen, så profilen ikke når tråden:

Følgende profiler:

Nu forstår du: spørgsmålet om, hvordan du løser profilen til gipsvæggen på væggen, kan du svare på, at det er en ganske lang og pæn procedure, der kræver opmærksomhed og tålmodighed. Men vi vil fortsætte.

Nu er alle profilerne, der går forud for den første profil, fastgjort til væggen. Vi begynder at udstille den første profil. Profilen må under ingen omstændigheder bøje tråden:

Men også han skulle ikke være for druknet i forhold til hende:

Det er optimalt, hvis afstanden mellem tråden og profilen er ca. 1 mm og endnu mindre:

Vi begynder at fastgøre - vi bruger selvdrejende skruer med en pressevask. Vi sætter en skrue på en skruetrækkerbit. Med den ene hånd holder vi profilen, med den anden drejer vi skruen fra siden af ​​profilen gennem hullet i suspensionen:

Det er bedre at ordne prøve midt i profilen.

Vi gør det samme på den anden side af profilen:

Tråd ikke rører profilen optimalt:

På samme måde løser vi alle efterfølgende profiler.

Efter installation er trådene fjernet. Og de fremspringende ender af de U-formede suspensioner er bøjet indad, men dette er under forudsætning af, at væggen ikke vil blive opvarmet. Hvis isolationen ligger mellem profilerne, er det for tidligt at bøje suspensionerne - de vil stadig være nyttige.

Her er en ret detaljeret video om, at der er profiler til gipsvægge:

I dag lærte vi, hvordan vi fikset profilen til gipsvæggen på væggen - vi har en fuld ramme.
Gå ikke langt, for snart venter vi på fortsættelsen af ​​dette fascinerende emne.

Fastgør profilen til væggen vandret. Regelfastgørelsesguider til montering af rammevægge.

Garantien for holdbarheden af ​​en gipspladestruktur er pålideligheden af ​​den opstillede struktur lavet af metalprofiler. Nogle anser det for en lille ting, og de tager fejl. Hvis du ikke lærer nogle af finesserne af arbejdet, vil det omhyggelige arbejde og tid, som en uerfarne (nybegynder) mester, være forgæves. Derfor foreslår vi at forstå, hvordan man løser profilen, så strukturen ikke bare ser æstetisk glædeligt ud, men også gjort mange år lykkelige.

Profil for giprok

Den indledende fase er markeringen, hvorpå strukturen vil blive etableret senere. For at gøre dette har du brug for de tilgængelige værktøjer: fiskelinje, kridt, lodret (helst flere), linjal, hammer, negle.

 • Ved hjælp af et søm til væggen er der fastgjort en rørledning under loftet, som går ned til gulvet. De samme manipulationer sker på den anden side af den foreslåede struktur. Over hele længden fra loftet til gulvet skal intet komme i kontakt med lodret. Ellers vil lodret blive brudt
 • Tre fiskelinjer strækker sig langs muren. En langs gulvet, den anden - i midten af ​​væggen, den tredje - under loftet. Et let tryk på linierne i krydset er acceptabelt;
 • Det højeste punkt er noteret på vægoverfladen; det er umuligt at fastgøre metalrammen dybere end det;
 • En afstand svarende til tykkelsen af ​​den anvendte profil er receded fra det højeste punkt, nedbrydningen er kontrolleret;
 • En ekstra linje trækkes langs sidevæggen parallelt med den allerede fikserede. Etiketter er placeret på samme sidevæg med en linjal, som er placeret over skoven. Så fremtidsplanet er skitseret;
 • Processen gøres tilsvarende på den anden væg. Også markeringer anvendes langs gulvet og på loftet;
 • Ved hjælp af reglen og kridtkonturen af ​​omkredsen er skitseret.

Installation af metalprofiler

Kappe vil være fladt, hvis profilerne til FCL er installeret korrekt. Og det afhænger af kvaliteten af ​​monteringsguide metalprofilen. For at fastgøre det skal du bruge: tang, speciel sakse, dowels, negle, hammer, perfoder.

 • Til den kridtlinie trukket guide metal profil er tilsluttet. Omkring tredive centimeter snuble fra sin øvre kant og et hul er boret i væggen. Hulets dybde er ikke meget mere end neglens længde;
 • Følgende huller laves lavt fra gulvet og i midten;
 • Efter at have kontrolleret linjens overensstemmelse og styringsprofilen, er dæmperne tilstoppede;
 • Guide metalprofilen er overlappet. For at gøre dette skal du klippe siderne fra begge sider med en saks og bøje udad. Midten af ​​den buede del skæres af, hvorefter kanten er udlignet med tang;
 • Den skårne profil påføres langs linjen. På det sted, hvor den faste og den nye profil er i berøring, bores et hul og en dowel er installeret uden tilstopning;
 • Det er nivelleret langs mållinjen, flere huller bores og dowelsne er fastgjort;
 • Ovennævnte operation gengives for den modsatte væg langs gulvet, loftet;
 • Installeret struktur styrkes omkring omkredsen. Afhængig af vægens styrke vælges en tonehøjde (afstanden mellem de drev, der drives). Det varierer fra 20 til 40 centimeter.

Lodret sporing

Fastgørelsen af ​​metalprofilen i overensstemmelse med gipspladens størrelse vil være korrekt. For at gøre dette måles bredden og punktet der falder midt i metalprofilen er markeret. En lignende procedure udføres for de resterende ark.

For at lave mærker langs gulvet er GCR bredden opdelt i lige længder på ikke mere end 50 centimeter. Ved hjælp af en lodret linje overføres hvert punkt til loftet.

Så der er ingen spørgsmål om, hvordan man løser profilen til væggen, er denne proces detaljeret:

 • Fra mærket placeret midt på væggen måles kløften fra gulv til loft, overføres til metalprofilen med mindre ti millimeter. For at undgå unøjagtigheder på tværs af linjen anvendes. Hver side behandles ifølge skemaet beskrevet ovenfor;
 • Det færdige emne sættes på væggen og træk er trukket i begge ender. Visuelt opdele det i tre lige dele efter højde, der sættes mærker, hvorefter emnet fjernes;
 • For at fastgøre profilen jævnt, installeres en suspension under loftet på hver side af profilen;
 • Et centimeter tilbage fra gulvet og loftet, vertikalt, er fastgjort til styret metalprofilen, startende fra toppen.

Kontroller lodrethed ved hjælp af en regel eller den samme lodret linje. Fejl er lettere at rette på dette tidspunkt end at se ved færdiggørelsen, at huden er lidt skæv.

Horisontale linjer

Disse fragmenter fungerer som bestemte partitioner for at styrke strukturen. Disse genstande er ikke fastgjort til væggen. På det sted, hvor den vandrette linje er placeret på lodret, installeres en praktisk enhed, kaldet en krabbe. Brug andre steder en anden tilgang:

 • Fra midten af ​​en lodret installeret metalprofil til midten af ​​den anden måles afstanden;
 • Med denne måling skæres emnet af og sættes på det påtænkte installationssted.
 • På siderne af profilen anbringes markører med en markør, langs hvilken udsparinger er skåret ud for at forbinde de to profiler. Fremgangsmåden er den samme som beskrevet ovenfor;
 • Efter at metalprofilen er monteret på plads og fastgjort med skruer;
 • Kontroller vandret ved hjælp af niveau.

Rammen er klar til videre behandling. Kappe starter med solide ark. De er installeret i et skakbræt mønster. De resterende huller er beklædt med rester.

Under afslutningen af ​​lokalerne skal man håndtere en så vigtig komponent af enhver konstruktion som en ekspansionsled. Gipsplader er ingen undtagelse. Korrekt designet, udstyret, dekoreret deformations søm - et løfte om holdbarhed af strukturen.

Deformations søm

Det kompenserer for den stress, der opstår i de materialer, der bruges til at opbygge strukturen. Årsager til stress - elementernes forskydninger, deres deformation. Ekspansionsleddet deler et stort område i visse mindre blokke, hvis deformation ikke påvirker naboen. En sådan løsning reducerer stress og hjælper med at undgå destruktive processer.

Følgende ekspansionsled er kendetegnet:

 • anti-seismisk;
 • skrumpe;
 • sedimentære;
 • Temperatur og andre.

Hovedpunktet er tætningen og forseglingen af ​​sømme. Begyndere bør forstå, at deformationsleddet er et sårbart sted for fugt og forurening, hvilket fører til tab af kvalitet, ødelæggelse af strukturen.

Med detaljerede instruktioner og et godt eksempel vil du introducere følgende video.

Forsegling udføres med forskellige materialer, herunder gernitiske og hævende ledninger, hydrauliske splines, hydrofile gummiprofiler.

Lav deformations søm og specielle profiler. Denne metode er mest populær i moderne konstruktion. Profiler ergonomisk kombinerer to funktioner: forsegling og forstærkning. Desuden gives sømmerne ved hjælp af denne metode større æstetik, og samlingspunkterne er konstruktive. I dag præsenteres et stort udvalg af profiler på markedet afhængigt af typen af ​​ekspansionsled. Derfor kan ethvert strukturelt problem let løses.

Udholdenhed, bevidsthed og lyst er komponenter i opførelsen af ​​højkvalitetsfaciliteter, vægbeklædning, lofter ved hjælp af gipsplader.

Gipsvæg er et alsidigt byggemateriale, der ikke kun bruges til efterbehandling af arbejde og udjævning af vægge og lofter. Ved hjælp af gipsvæg kan du oprette forskellige designs: lofter på flere niveauer, buer, buer, hylder, nicher og mange indvendige elementer. Dette materiale er let at arbejde, og hovedpunktet er det korrekte valg af mærke GKL, kompetent brug af en bestemt type og skruenøgler til gipsvæg, som senere bruges i installationsarbejdet. Lad os undersøge de vigtige regler for at vide, hvordan du laver gipsvæggen på væggen.

Sådan vælger du den rigtige hardware

Selvdrejende skruer er blandt de mest almindelige hardware materialer, der anvendes til fastgørelse. Fra valget af montering afhænger af strukturens holdbarhed. Ved valg af fastgørelsesmaterialer til gipsplader er det nødvendigt at tage hensyn til størrelsen og metoden til fastgørelse.

Selvskærende skruer fastgøres på dykkerne af lagerrammens elementer (om produktion af en ramme der er adskilt), som forbereder installationen af ​​et gipspladesignal. Fastgørelse er også nødvendig for metalprofilen (vi talte om typer profil). Til dette formål er skruerne udstyret med et fladt hoved. Ved at bruge de samme skruer til gipsvæg, er arkene fastgjort til metalprofilen. Enkeltplader gipsplader sømmes til profilen med metalskruer, hvis længde ikke overstiger 25 mm. Dobbelark skal fastgøres med længere selvskærende skruer. Den optimale længde er 35 mm.

Hvilke skruer fastgør gipsvæggen og profilen?

Oftest brugte fastgørelsesanordninger med følgende mærkning:

 • TN-25 selvdrejende skrue med en korrosionsbestandig belægning. Den bruges til fastgørelsesdele til profilen og er næsten helt skruet gennem GCR arket i rammen.
 • TN-25 selvdrejende skrue. Et sådant fastgørelsesmiddel fastgør suspensionerne til styringsprofilerne. Med deres hjælp kan du skære skeletet med to lag gipsvæg eller installere på en struktur lavet af træ.
 • TEX-9.5 med boretip. Ofte bruges i forbindelse med metalelementerne i rammestrukturen. Sådanne skruer passerer let gennem profilen med en tykkelse på ikke mere end 3 mm. Der kræves ikke yderligere boring af boringer.

Flere oplysninger om typer af fastgørelsesdele til gipsvæg findes i.

TN-25 selvtankskruen med en korrosionsbestandig belægning anvendes til fastgørelse af profilen.

Hovedtyper og størrelse af profil

Installationsarbejdet udføres gennem fire typer metalprofil. Af disse typer anvendes to, når rammen monteres på væggen, og to og flere giver dig mulighed for at montere rammens struktur på loftet. Standardlængden af ​​sådanne produkter er tre eller fire meter. Tykkelsen af ​​det anvendte metal varierer fra 0,4 til 0,8 mm. Den optimale tykkelse til kvalitetsarbejde er 0,6 mm.

De vigtigste typer af profil, der anvendes i efterbehandling, arbejder med gipsvæg:

 • rackprofil (PS), der har dimensioner: 5x5, 7,5x5, 10x5 cm;
 • styreprofil (PN) med dimensioner: 5x4, 7,5x4, 10x4 cm;
 • loftsprofil (PP), med dimensioner: 6x2,7 cm;
 • loftguide profil (PN), med dimensioner: 2,8 x 2,7 cm;
 • vinkelprofil (PU) med dimensioner: 2,5x2,5 og 3,1x3,1 cm;
 • beacon profil (PM), der har en højde på 6 mm eller 1 cm.

Når du fastgør gips uden ramme, beklager vi ikke lim.

Fastgør gipsvæggen til væggen uden at bruge en ramme og profil på lim

Det er muligt at fastgøre gipsvæggen på væggen til forholdsvis lige overflader uden brug af dykker, skruer og negle. Nok at bruge speciel lim. Mindre uregelmæssigheder er tilpasset processen med fordelingen af ​​lim mellem væggen og pladerne af gipsvæggen. I vinduesskråninger kan et gipsplader også fastgøres med lim eller på en profil, der rammer vinduet. Gipsvæg på dørens skråninger bør monteres på lim og give yderligere fastgørelseselementer i form af dowels-negle.

Montering af rammen fra profil og montage HL

Udførelse af sådant arbejde kræver tilstedeværelse af skruer til metalprofilen af ​​typen metal til metal og selvlukkende skruer til gipsvæg.

 • glidende suspension system;
 • to-niveau forbindelse;
 • T-formet forbindelse;
 • direkte suspension
 • forlængelse med et snit
 • "Krabbe" single-level PP 60/27.

Grundlaget for rammefiksering er installation af en ramme fremstillet af metalprofiler eller almindelige træstænger, efterfulgt af fastgørelse af gipspladerne med skruer.

Efter at have etableret profiler er det nødvendigt at udføre ingeniørkommunikation. Gipsvæg fastgjort med skruer, alle leddene skal være placeret på overfladen af ​​stativene. Under hver samling bør der være en bæreprofil, der er fastgjort med en enkelt-niveau-stik, det vil sige en "krabbe".

Den optimale hældning af rammestrukturens understøtningselementer må ikke overstige 60 cm. Gipsplader er fastgjort til rammen i intervaller på 25 cm.

Vægprofilens trin er 400-600 mm, suspensionsstrinnet er 500 mm, trinnet med fastgørelse af gipsstrimlen til profilen er 250 mm.

Trin til fastgørelse af en profil til en væg

 • Forsiden af ​​styreprofilen leveres med et tætningsbånd med klæbende bagside.
 • Montering af styreprofilen på gulvet med klap eller skruer med en tone på 0,25 m.
 • Ved hjælp af en lodret linje skal du mærke op på loftet og montere styreprofilen ved hjælp af dykker eller skruer med en hældning på 0,25 m.
 • Udfør lodret markering på væggen og fastgør den med en fjedringsafstand på 0,5 m.
 • Indsæt vægprofilen i styret og fastgør strukturen ved hjælp af selvlukkende skruer til bøjlerne og gliderne til styrprofilerne (se artiklen).
 • Horisontale samlinger GKL skal vedhæfte, forskær sidevæggen ved skæringspunkterne med en lodret profil med en kniv.

Beslægtede videoer: Installation af profiler og fastsættelse af gips

Selvdrejende skruer forbrug pr. 1 m2 gipsplader

På 1 m² gipsvæg skal skrues fra 13 til 18 skruer. Installation af gipsplader på konstruktionen af ​​støtteprofilen udføres ved anvendelse af suspensioner, hvis stigning ikke er mere end 80 cm.

For en fastgørelse af en speciel profil til suspensionen anvendes fire elementer - to for hver perforeret hylde. Skruer med fladt hoved skal anvendes. Sådanne fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at opnå den mest pålidelige forbindelse. Et vigtigt krav er brugen af ​​fastgørelsesdele, hvis længde overstiger tykkelsen af ​​forbindelsen med 1 cm.

Suspension parentes, krabber og 2 typer af profil er nødvendige for at fastgøre gipsplader til loftet.

Monteringsprofil for gipsvæg til loftet

Det udføres ved hjælp af guide- og loftsprofiler, direkte eller ankerbøjler og krabbelkoblinger. Loftmærket er oprindeligt lavet. Derefter samles en rammestruktur.

Side af styringsprofilen limes af forseglingstape. Profilen er monteret på væggen med plastikskiver og skruer med en diameter på 5 mm, mens den nederste del af strukturen skal være på linjen. Dette efterfølges af montering med en afstand på 0,4 eller 0,6 m. Ved hjælp af ankerdykler. Loftsprofiler skæres og indsættes i guider og suspensioner. Ved hjælp af styretråden eller -niveauet indstilles de vandret.

Fastgørelse til suspensionerne udføres ved hjælp af selvdrejende skruer til en metalprofil. Og vedhæftet fil til UD-profilen er lavet med en scrapbog eller en cutter.

Brugen af ​​en sifter reducerer betydeligt den krævede tid og indsats, og giver også designet et æstetisk udseende på grund af mangel på udsparinger fra de selvlukkende skruer. Lang CD-profil spredt tværgående. Når der er monteret i loftet, anvendes der suspensioner, som er fastgjort mellem de lange profiler. Installation på lang profil udføres ved hjælp af "krabber".

Fastgørelse til gipsvæggen

Fastgørelsen til gipsvæggen på forskellige genstande udføres ved hjælp af specielle dowels - ankre, som ikke hamres, men skrues ind i bunden. Sådanne fastgørelsesanordninger anvendes til montering af objekter på hule strukturer.

Betydelig vægt lysekroner komplicerer monteringen af ​​stativet på et plaster base. Tung lampe er det hensigtsmæssigt at suspendere på en krog, der ligger i overlapningen, og en kæde-beskyttede ledninger skal passere gennem en særlig åbning i arket af gips og klemme ved den almene vaskemaskine med efterfølgende fixation "sommerfugle".

For at hænge lysekronen på loftet af gipsplader bliver nødt til at bruge specielle dowels sommerfugl

Montering på gipsplade gipsplader

Den mindst holdbare monteringsmulighed er at bruge ved montering af flydende negle. Den korrekte fastgørelsesmetode er metoden, hvor der anvendes plastdykninger til gipsvæg eller selvdrejende skruer. Baguetten er også fastgjort med flydende negle eller dowels.

Stretched loft installation

Fastgørelse af strækloftet til gipspladekonstruktionen udføres ved montering på profilen, der er specielt fastgjort til gipspladen. Fastgør lærredet ved hjælp af specielle pinde.

Fastgørelse af møbler til gipsplader vægge

En universel måde at installere lyse møbler på er en sommerfuglmontering. Ved hjælp af denne metode kan du nemt vedhæfte gardinstænger, spejle, lette hylder og vægskabe til væggen af ​​gipsplader. Tyngre møbler er monteret på en anden måde.

Montering af tunge møbler skal planlægges på forhånd og styrke rammen på det valgte sted med yderligere profiler. De samme regler følges ved installation af et tv, aircondition, køkken og vask.

Sådan repareres cornice til gipsvæggen

For at vælge de rigtige fastgørelsesdele til tagbøjlerne, bør du overveje vægten af ​​gardinet. Hvis gipspladerne er tæt på vægoverfladen, skal du bruge kraftige dowels til montering af tagbøjlerne, hvormed du monterer direkte på støttevæggen. Hvis der er en afstand mellem lejemuren og gipsvægens overflade, er det nok at bruge en "sommerfugl", som er fastgjort i en metalprofil.

Sådan hænger du et tv på en gipsplademur

Processen med at installere plasmapaneler på gipspladerskillevægge står adskilt fra hinanden. De nicher, der anvendes til standard-tv'er (se artiklen) er ikke tilrådeligt at bruge på grund af den lave grad af varmeudveksling og hurtig ophobning af støv. Den bedste mulighed er at installere en speciel konsolbeslag - "ærmer". Den er monteret direkte i lejemuren gennem et plader af gipsvæg.

Grundlæggende regler for fastgørelse af gips

 • Dybden af ​​indrykning af skruen må ikke overstige 1 mm. Større dybde kan beskadige pap og forringe vedhæftningskvaliteten. Skruetrækkeren skal være forsynet med en passende begrænsning.
 • Stålbeslag har højere styrkeegenskaber end messing, men korroderer meget hurtigere. Det er at foretrække at bruge stålfastgørere med anti-korrosionsbelægning.
 • Spalteprofilen på hovedet kan være tværformet eller lige. Fastgørelsesanordninger med en indre sekskant eller en krydsudsparing er mest populære. Deres brug kræver specialværktøj udstyret med en passende arbejdsflade.
 • Ved tilslutning af plader skal HL have en afstand på højst 3 mm. Dette vil gøre det muligt for færdiggørelsen at justere sømmen korrekt med kitt (detaljeret artikel om).
 • Træskruer er kendetegnet ved en bred gevindhøjde, og metalskruer har en kort stigning.
 • Hvis gipspladerpladen udføres i flere lag, reduceres afstanden mellem skruerne med påsætning af hvert nyt lag. I det første lag monteres skruerne gennem 0,7 m, og i andet - til og med 0,4 m.
 • GKL leddene skal være forsynet med forskydningen af ​​de steder, hvor skruerne er snoet. Således skrues skruerne ikke parvis på linjen, men i et tavlermønster.
 • Typen af ​​dowel "butterfly" skærer ikke kun i et gipsvæg, så længden skal beregnes under hensyntagen til indgangen til metalprofilerne.
 • Som en ramme struktur kan du bruge en mere budgetmæssig mulighed - træ fra barer. Knauf fjederbeslag og tilhørende selvskærende skruer passer vel til denne type ramme.

Teknologien af ​​gipspladerbeklædningen kom til byggemarkedet fra vest, hvorved der blev lavet en revolution i produktionen af ​​efterbehandling. GKL har mange fordele i forhold til konventionelt gips, og det er derfor blevet meget populært inden for privat og industriel konstruktion. Gipsvæg - en slags tør gips, som hurtigt monteres på den færdige ramme uden at bruge vand, som i cementgipset. Artiklen omhandler spørgsmålet om, hvordan man retter en profil til gipsvæg på væggen.

I øjeblikket er gipsvæg det mest populære materiale til reparationer. De kan sheathe vægge, lofter, lave nicher, buer, samt lægge gulvet

Hvert ark af gipsvæg er cirka 3 kvadratmeter, og du kan montere det på få minutter. Derudover er dette materiale miljømæssigt sikkert, da det indeholder gips og pap med en lille blanding af andre additiver til bøjningsstyrke. I dag kan gipsplader skære mure, lofter, buer, installere nye skillevægge, designe indbyggede møbler og til tider endda dække gulvene. Nu er teknologien, hvordan man fixer gipsvæg på en væg med en profil, så udviklet, at der er forskellige elementer af rammer til forskellige typer af plettering. At beherske denne teknologi kan være næsten alle, der ved, hvordan man håndterer værktøjet.

Materialer til montering af rammen til gipsvæg

For at kunne udføre installationen af ​​gipsvæg på væggen på profilen, skal du bruge kvalitetsmaterialer. Til syvæg skal GKL kræve:

 • galvaniseret profil UD 27 × 28 mm med en vægtykkelse på 0,6 mm;
 • galvaniseret profil CD 27x60 mm med en vægtykkelse på 0,55 mm eller 0,6 mm;
 • universel U-formet suspension;
 • skruer med en bore 3,5x9,5 mm, den såkaldte "loppe";
 • skruer med presseventil og borekrone til metal 4.2x13 mm;
 • drev 6x40 eller 6x60 mm;
 • Selvdrejende skrue til GKL størrelse 3,5x25 mm til metal;
 • udvidelser til rammeelementer;

Når du vælger materiale til installation, skal du kun vælge kvalitetsprodukter, og det endelige resultat afhænger af dit valg.

Når du vælger et materiale, er det værd at bemærke, at du ikke bør spare og købe den billigste, med en tykkelse på 0,4 mm. Meget bedre at bruge KNAUFs kvalitetsprofil. Den har en tykkelse på 0,6 mm og opfylder alle krav til styrke og holdbarhed.

Monteringsværktøj

Til installation af gipsplader skal du bruge et bestemt sæt af nødvendige værktøjer. Listen afhænger nogle gange af funktionerne på de overflader, som gipspladen skal fastgøres på. Vi giver en liste over standardværktøjet:

 • laser niveau eller niveau
 • målebånd og markør;
 • whipping ledning eller bare en nylon ledning;
 • perforator med en boremaskine på 6 mm og en mejsel til helbredelse af ujævnheder;
 • skruetrækker;
 • overflade inspektion regel;
 • en hammer;
 • bulgarsk;
 • saks til metal;
 • Prosekatel;
 • elværktøj forlængelse;
 • bygning niveau.

Der er et standard sæt værktøjer til at arbejde med gipsvægge, men du kan erstatte nogle værktøjer i tilfælde af deres fravær, for eksempel i stedet for et laserniveau, kan du bruge en almindelig plumb

I stedet for laserniveauet kan du bruge den sædvanlige plumb og picker-ledning, men det moderne laserniveau letter arbejdet og gør det meget enkelt og behageligt. En prosekatel er en speciel klemme, der kan bruges til at forbinde to profiler uden skruer. Desuden er den ret stærk.

Gipsplademonteringsteknik

Montering af en profil til gipsvæg kan opdeles i flere faser:

 • forberedende - erhvervelse af de nødvendige materialer og værktøjer
 • markering af væggen til fastgørelse af rammen;
 • montering guide profiler 28x27 mm;
 • installation af hovedprofilen 27x60 mm;
 • gipsplader ark.

Den forberedende fase omfatter erhvervelse af det krævede antal rammeelementer, fastgørelsesdele samt forberedelsen af ​​værktøjet. Før arbejdet påbegyndes, rengøres vægfladen såvel som gulvet fra affald, opbygning af beton og beton, således at startstyringselementet kan ligge på gulvet 2 til 5 cm fra væggen.

Det næste vigtige skridt er at markere væggen under fremtidige rammer for GCR. Før dette er det nødvendigt at afgøre, om termisk isolering vil blive arrangeret under gipsplade. Opmærkning sker bedst ved brug af et laserkonstruktionsniveau. Han tegner samtidig alle fire fly med en laserstråle: to vægge, et loft og et gulv. Flyet indesluttet mellem disse stråler vil være strengt lodret. Når der bygges vægge af mursten, børsteblok eller armeret betonpaneler, er der altid en lille afvigelse fra lodret. Denne værdi for afstanden fra gulv til loft kan være fra en til flere centimeter. Gipsplader vægge skal være strengt lodret, og derfor fra begyndelsen er det nødvendigt at bestemme afvigelsen af ​​den eksisterende væg fra lodret. For at gøre dette skal du indstille laserniveauet og tænde projiceringen af ​​vertikalplanet, laserstrålen projiceres på tilstødende vægge, loft og gulv.

Der er ingen byggeplads hvor gips ikke ville blive brugt, især nu er der flere typer, såsom: vandtæt, brandhæmmende, væg, loft og buede

Nu kan du ved hjælp af et konventionelt målebånd bestemme afstanden fra væggen til laserstrålen på forskellige punkter fra gulv til loft. Forskellen i disse målinger er afvigelsen af ​​overfladen fra lodret. Nå, hvis væggen har en lille blokering i den øvre del udad, så kan guideprofilen i bunden installeres tæt på den eksisterende væg, og området og rummets rum reduceres samtidig minimalt. Hvis væggen øverst er fyldt indad med nogle få centimeter, så ned under gulvet er det nødvendigt at trække sig tilbage med denne mængde af dæmning. Antag, at der er en blokering udad, og derefter på gulvet trækker sig tilbage til isoleringens tykkelse og trækker en linje. Størrelsen fra denne linje til laserstrålen lægges øverst på loftet og trækker en linje. Denne linje er nem at anvende med en lanyard. Linjer på sidevægge påføres på samme måde. Hovedmærket slutter her.

Dernæst skal du vedhæfte guideprofiler 27x28 mm på loftet, gulv og sidevægge. Ved hjælp af klare linjer anvender de en guide og reparerer den med en skrue, hvis gulvet er træ eller med en dowel, hvis det er et loft eller vægge. Under hullet er hullet forboret med et slag med en 6 mm boremaskine. Fastgørelse af guider udføres i 30-50 cm. I hjørnerne indsættes profiler en-til-en.

Efter installationen fortsætter alle hjælpelinjerne til markering for installation af vertikale racks 27x60 mm. Fra en væg ligger de 40, 80, 120 cm og igen 40, 80, 120 cm. Dette sker på den nederste seksuelle profil og i det øverste loft. I dette tilfælde udføres markeringen fra samme ende. Det er stadig at skære profilen 27x60 mm i længden, mens du skærer en centimeter kortere end afstanden fra gulvet til loftet for at gøre det nemmere at indsætte. Alle lodrette profiler på 27x60 mm installeres på færdige mærker på vandrette guider. I hjørnerne af væggen, hvor styreprofilen er fastgjort, er det nødvendigt at sætte en lodret profil på 27x60 mm og sætte den inde i styret. Ved installation af vertikale rammedlemmer er det nødvendigt at kontrollere vertikaliteten med et bygningsniveau. Selvom alting er gjort korrekt, skal alt ifølge det ovenstående være strengt lodret. På toppen og bunden af ​​stativet er profilerne fastgjort til styrene ved hjælp af selvdrejende skruer med en presseskive skruetrækker. Derefter fortsæt til installationen af ​​universelle suspensioner. De er fastgjort til væggen, og for hver lodret profil er der monteret 4 stykker suspension hver 50 cm. Det er meget ønskeligt, at alle suspensioner fastgøres i lige rækker i et vandret plan. U-formede suspensioner er fastgjort til væggen på den ene side, de to andre er bøjet 90 grader, indtil den rammer den vertikale profil. Det er fortsat at fastgøre suspensionerne til stativene på 27x60 mm. For at lodret plan skal være helt glat, er det dog nødvendigt at gøre følgende enkle procedure. Over en række installerede universelle suspensioner strammer de en nylon ledning og fastgør den langs kanterne. Alle lodrette profiler er justeret på ledningen og fastgjort til spændingerne med selvlukkende skruer "loppe". Det er nødvendigt at sikre, at ledningen er omkring en millimeter fra de faste stativ.

Denne procedure skal udføres på alle rækker af suspensioner. Dette er den mest tidskrævende fase, men garanterer succes. Det er muligt at forenkle arbejdet betydeligt, og i stedet for en ledning fastgør man en profil på 27x60 mm i midten mellem loftet og gulvet og fastgør det med selvlukkende skruer. Og allerede på det for at sætte resten. Når du har fastgjort alle lodrette stænger til bøjlerne, kan du bruge reglen til at kontrollere overfladen dannet af rammelementerne i forskellige retninger. Denne opgave, hvordan du løser profilen under gipsvæggen, betragtes som afsluttet.

Den næste fase - monter direkte GCR. Kort sagt, du kan angive, hvordan du klipper gipsvæggen til profilen. Arkene er fastgjort med skruer 3,5x25 mm ved hjælp af en skruetrækker med en særlig magnetisk dyse. Monteringstrin - 30 cm.

konklusion

Anvendelsen af ​​gipsplader i færdiggørelsen er så bred, at der ikke er en enkelt byggeplads, hvor en sådan efterbehandling ikke ville blive anvendt. Desuden er GKL nu produceret med forskellige egenskaber: den kan være vandtæt, brandhæmmende, væg, loft og buet. Installatorteknologien er også så avanceret, at ethvert interiørdesign kan udføres ved hjælp af skillevægge, flertallede lofter, buer og indbyggede møbler. Principperne for montering af rammen og gipspladen i forskellige tilfælde adskiller sig ikke væsentligt, og derfor har man studeret, hvordan man gipser gipspladen til profilen med egne hænder, kan du selv foretage reparationer uden at benytte sig af specialister.

I dag lærer vi at lave en gips profil på en væg. Med andre ord, i denne artikel vil vi helt opbygge en metalramme.

Sådan repareres profilen til gipsvæg på væggen. krokodiller

Spørgsmålet om, hvordan man løser profilen til gipsvæggen på væggen, begynder med fastgørelsen af ​​U-formede suspensioner, i almindelig perlance - krokodiller. I den foregående lektion markerede vi på væggen de steder, hvor krokodillerne selv ville blive fastgjort med disse:

Hvis væggen er gammelt træ eller er lavet af gips, skal ophængene til væggen fastgøres med en skruetrækker og skruer på træet. Hvis væggen er beton eller mursten, så er der en punch og 60x40 eller 60x50 (se) for at fastgøre suspensionerne på væggen.

Så tag ophænget og placere det mod væggen, så den centrale lodrette markeringslinie løber nøjagtigt i midten af ​​suspensionen (som om den opdeles i to dele), og den vandrette går gennem hullerne i suspensionen, hvorigennem vi monterer ophænget på væggen:

Mark (felt-tip pen, markør) to mærker under de fremtidige huller. Herefter borer vi disse huller med en boremaskine med en diameter på 6 mm:

Efter hullerne er boret, tager vi ophænget, dykkerne, sætter ophænget på væggen og indsætter dykkerne i de borede huller. Hammer dowels med en hammer. Og så hæver vi neglene ind i dowelsne selv. Den første suspension er fast:

Vi fortsætter med at studere emnet: Sådan fixes profilen til gipsvæggen på væggen.

Når alle suspensioner er løst, er det nødvendigt at kontrollere deres pålidelighed. For at gøre dette skal du bøje suspensionen fra en lige position til en U-formet og svinge lidt op og ned.

Hvis suspensionen svinger, skal du rette den. For at gøre dette kan du hamre en anden dowel i det ekstra hul i gimbalen ved at bore et hul i væggen med en perforator. Du kan også gå på tricket: tag en skrue og omhyggeligt pakke den i dybden med en skruetrækker:

Hvis det er nødvendigt, kan du stramme en anden skrue tæt på. Skruen virker på kileprincippet og brister et hul. Som følge heraf ophører suspensionen med at hænge ud.

Tegning af omkredsen under ledeprofilerne

Derefter kan du gå videre til fremstilling af rammen. Den første ting du skal slå af omkredsen under guideprofilen. Dette vil kræve en lodret linje, en blyant, et målebånd, en huggetråd (et snitkabel - jeg har beskrevet det i detaljer i den sidste artikel). Først kontrollerer vi væggen til lodret. Fastgør toppen af ​​lodret til et vilkårligt punkt på væggen:

Den nederste del må ikke røre gulvet, der skal være et lille hul på en halv centimeter.

Så på to punkter (tættere på loftet og tættere på gulvet) anvender vi målebåndet på væggen for at bestemme, hvor blokering er. Vi måler en målebånd og måler 5 cm fra væggen (lige ved loftet) og markere et punkt i loftet. Vi har brug for 5 cm, da der stadig er isolering mellem væggen og væggen. Uden isolering ville det være nok 3-3,5 cm:

Derefter tager vi en rørledning og anbringer den med den ene ende (tråd) til dette markerede punkt i loftet, sænk vægten ned og derved overføre dette punkt til gulvet. Det vil sige, vi stopper vægten under, så den ikke svinger og markerer præcis det samme punkt på gulvet lige under vægkanten:

Flytter til den anden ende af denne væg. Og i samme rækkefølge udfører vi de samme handlinger: Marker 5 cm fra væggen i loftet, sænk røret til gulvet, stop synderen, så den ikke svinger og forsigtigt lægge en prik under spidsen af ​​sinken.

Og så slår vi ved hjælp af hakketråden efter vores mærker (hakketråden spiller rollen som en lang linjal, hvor vi trækker en lang, ret linje på mærkerne):

En lige linje skal danne sig på loftet fra den ene kant af væggen til den anden.

Det er nødvendigt at forsøge at afstryge tråden i enden af ​​den ene og den anden kant, da det efterfølgende vil være nødvendigt at overføre mærkerne til sidevæggene. Efter at have slået loftet, gå til gulvet og slå også af (på gulvet får vi også en lige linje). Vi overfører mærkerne til siderne ved hjælp af en blyant eller en spidspen. Når mærkerne er overført til siderne strækker vi tråden og vi slår af:

Omkredsen under ledeprofilerne er markeret. Nu bliver det mere eller mindre klart, hvordan man løser profilen til gipsvæg på væggen.

Installation af guideprofiler til gipsvæg

Vi begynder at fastgøre guideprofilerne fra gulvet, da linjen vi slår fra er meget let at trampe. Vi tager guideprofilen (UD eller PPN) 28x27 mm, måler og skærer den ønskede afstand.

Hvis gulvbelægningen er beton, vil der være brug for en punch og dowels til at rette profilen.

Hvis gulvene er træ, er profilen fastgjort med skruer ved hjælp af en skruetrækker.

Vi sætter profiler i spidsen med vores brudte linje på gulvet indad, så kanten af ​​profilen og linjen falder sammen. Vi trykker profilen til gulvet med en hånd, sæt skruen og vrid. Derefter justerer vi profilen, hvis den er flyttet, så linjen er flush med kanten af ​​profilen, leder vi skruen og vridningen.

Vi fastgør skruerne med et trin på 40-50 cm (henholdsvis til betonggulvet skal du fortsætte et godt antal huller: glem ikke!) Dette er princippet om fastgørelse af alle guideprofiler. Fuldt fastgør profilen på gulvet, gå til loftet:

Profiler på gulv og loft er faste. Gå til siderne. Vi sætter sideprofilen først i profilen på loftet, og så på gulvet - det er nemmere. Dernæst borer vi huller:

og fastgør profilen til væggen.

Vi gør det samme med den anden side:

Montering af stativprofiler til gipsvæg

Så er guideprofilerne omkring omkredsen rettet. Nu lærer vi hvordan vi løser profilen til gipsvæggen på væggen. For at gøre dette tager vi rackprofiler 60x27 mm (CW eller PS).

Men før du gør dette, skal du afskære hver sådan profil i størrelse. For at gøre dette måler man med målebånd afstanden fra føringsprofilen på loftet til føringsprofilen på gulvet og trække en centimeter fra resultatet.

Dette er for at sikre, at rackprofiler nemt indsættes. Det er mere bekvemt at indsætte det først ovenfra og derefter starte diagonalt nedad:

Efter at den første rackprofil er installeret på plads, tager vi straks fat i det med suspensioner (krokodiller), det vil sige bøje dem og oversætte til U-formet position.

Vi fortsætter til næste rackprofil, vi gør det på samme måde: vi sætter først sin top, så begynder vi diagonalt på bunden og grab det med U-formede bøjler.

Når rackprofilerne er installeret, strækker vi nylongarnet og sætter dem langs flyet. For at gøre dette tager vi installationsprogrammet (skrue med en pressevasker, 4,2x13 mm uden en boremaskine), sæt den i profilen og drej den i profilen ikke til enden:

Vi tager kapron tråd vi starter på skruen, så den holder:

Og dokruchivaem skrue ved lave hastigheder:

Stræk bolden med tråd. Stram behovet for 10-15 cm over suspensioner (krokodiller). Vi strækker tråden, går til den anden sidevæg og drejer også skruen lidt, så strækker vi tråden:

Og drej skruen.
Gå til den øverste række af suspensioner og gør det samme:

Så to strækninger strækkes. Du kan begynde at udstille rackprofiler.

En vigtig nuance!
Du skal indstille profiler fra sidst og derefter alt i orden. Derfor er det vigtigt, at resten af ​​profilerne ikke rører eller trækker tråden. For at gøre dette tager vi to skruer, tryk på profilen og indsæt dem i sidehullerne i den U-formede ophængning for at fastsætte profilen, så profilen ikke når tråden:

Følgende profiler:

Nu forstår du: spørgsmålet om, hvordan du løser profilen til gipsvæggen på væggen, kan du svare på, at det er en ganske lang og pæn procedure, der kræver opmærksomhed og tålmodighed. Men vi vil fortsætte.

Nu er alle profilerne, der går forud for den første profil, fastgjort til væggen. Vi begynder at udstille den første profil. Profilen må under ingen omstændigheder bøje tråden:

Men også han skulle ikke være for druknet i forhold til hende:

Det er optimalt, hvis afstanden mellem tråden og profilen er ca. 1 mm og endnu mindre:

Vi begynder at fastgøre - vi bruger selvdrejende skruer med en pressevask. Vi sætter en skrue på en skruetrækkerbit. Med den ene hånd holder vi profilen, med den anden drejer vi skruen fra siden af ​​profilen gennem hullet i suspensionen:

Det er bedre at ordne prøve midt i profilen.

Vi gør det samme på den anden side af profilen:

Tråd ikke rører profilen optimalt:

På samme måde løser vi alle efterfølgende profiler.

Efter installation er trådene fjernet. Og de fremspringende ender af de U-formede suspensioner er bøjet indad, men dette er under forudsætning af, at væggen ikke vil blive opvarmet. Hvis isolationen ligger mellem profilerne, er det for tidligt at bøje suspensionerne - de vil stadig være nyttige.

Her er en ret detaljeret video om, at der er profiler til gipsvægge:

I dag lærte vi, hvordan vi fikset profilen til gipsvæggen på væggen - vi har en fuld ramme.
Gå ikke langt, for snart venter vi på fortsættelsen af ​​dette fascinerende emne.

Dem, der beslutter at lave reparationer i lejligheden ved hjælp af gipsvæg, skal du sørge for at vide, hvordan du klipper gipsvæggen i profilen, for uden dette vil strukturen være ustabil.

Gipsvæg bruges nu meget til vægdekoration og skaber unikke design.

Med den kan du oprette en falsk mur, lave hylder, nicher, buede lofter, buede indgang osv.

Samtidig er materialomkostningerne ekstremt lave, og det er ganske enkelt at arbejde med det, så du kan klare installationen selv.

Efter afslutningen af ​​arbejdet er det ikke nødvendigt at rense rummet i lang tid, fordi gipset efterlader næsten ingen snavs. Det største problem, du måtte have, mens du arbejder med dette materiale, er installation.

Installation af gips kan være vanskelig, især hvis dette er din første gang, gør det selv.

Men hvis du bruger instruktionerne i artiklen og hjælpevideoerne, vil du kunne klare denne opgave og få en høj kvalitet og stabil konstruktion, som vil tjene dig i mere end et år.

Egenskaber af materialet og arbejde med ham

Gipsvæg på markedet er præsenteret i tre typer, som adskiller sig i bredden af ​​lærredet.

Materialet har følgende dimensioner:

 • Den første type er fugtbestandig (dens størrelse er 8-10 mm);
 • andenvæggen (bredde 10-12 mm);
 • Den tredje er loftet, det er den tyndeste (6-8 mm).

Den dyreste gipsvæg er fugttæt, så den bruges til at beklæde hovedsagelig badeværelserne. Den mest anvendte type materiale er væg.

Dens dimensioner er tilstrækkelige til at sikre overfladens stabilitet og pålidelighed. Normalt er dens standardtykkelse 10 mm, men det er også muligt at finde modeller, hvis dimensioner når 12 mm.

Den tredje type gipsvæg - loft - bruges, som navnet antyder, til beklædning af loftet.

Dens dimensioner er den mindste, som har en minimal belastning på loftet, og den behandles også med en særlig sammensætning, hvilket gør brugen umulig til andre typer af finish.

Den afstand, gennem hvilken gipspladerne skal fastgøres til profilen, varierer afhængigt af gipspladetype.

Styrken af ​​et ark af materiale afhænger af afstanden mellem dens understøtninger: jo mindre det er, jo mere holdbart arket vil være.

I nogle tilfælde kan gips kun pokleit, men oftere er afstanden stadig utilstrækkelig, og det er nødvendigt at bruge metalprofiler for at gøre stabilitetsstrukturen.

Afstanden til fastgørelsen af ​​gipsvægsprofilen skal overholde byggestandarder, som antager følgende specifikke værdier.

For plankens vægmateriale skal en længde på 40 cm overholdes, for en fugtbestandig - en længde på 60, ​​og for et loft skal man samle profilerne sammen i et gitter, hvis cellestørrelse skal være 40x40 cm.

Korrekt sikker support - dette er halvdelen af ​​kampen. Det er også nødvendigt at nøjagtigt bestemme hullerne, hvor skruerne skrues fast.

Afstanden skal være korrekt, fordi hvis skruerne er sat for ofte, er helheden af ​​nettet brudt, og hvis den er for sjælden, vil den smuldre og falde ud.

Et lille antal monteringer vil medføre det samme problem. Længden mellem skruerne skal være mindst 20 cm fra hinanden med en afvigelse fra kanterne på ikke mindre end en halv centimeter, ellers vil arkene smuldre.

Der er to typer skruer, der bruges til installation af gipsvæg: fittings til metalprofiler og til gipsvæg.

Metalprofilskruer er opdelt i træmetal og metal.

Metal-til-metal skruer er nødvendige for at fastgøre to profiler sammen. De er udstyret med en boremaskine monteret på enden af ​​delen, som giver stramme fastgørelseselementer.

Træ- og metalskruer er nødvendige for at forbinde profilen til træstrukturen. Denne skrue har en skarp ende, der kan skære igennem metallet og fastlåse sig fast i træet.

Sådanne dele er normalt lavet af galvaniseret stål, hvilket er ret stærkt.

Der er mange typer gipsskruer, men det er bedre at bruge nogen af ​​disse to typer, så fastgørelsen vil være holdbar og pålidelig, og profilen til gipsvæg vil vare i lang tid.

Det er også vigtigt at bestemme hvilken side du skal bruge til at rette gipsvæggen til profilen. For at installere materialet på væggen skal det være den side, på hvilken der er et bagpapir med fabriksmærkning.

Den ydre del af gipspladen kan være hvid eller grøn farve og skal være placeret "ansigt" til rummet.

Indstilling af materiale

Før du forbinder gipsvæggenes metalprofil med materialet, skal du lave en tegning og en plan, så installationen er korrekt, og delene er tæt forbundet med hinanden.

For at gøre dette skal du bestemme dimensionerne af den fremtidige struktur, og på grundlag af dem tegne en plan.

Hvis du kun planlægger at installere gipsvægge på væggene, så skal du i tegningen tegne en ramme, som materialet skal holde på.

Rammen skal indeholde 4 understøtningsstrimler placeret i hvert hjørne af strukturen.

For at rammen skal være stabil, skal du nøje overvåge, at afstanden mellem lamellerne er den samme, og at de ikke er placeret på gipsets yderkant, ellers vil materialet blive beskadiget.

Placering af lamellerne, der holder den korrekte afstand, er måske det mest tidskrævende at gøre det selv, resten af ​​arbejdet bliver lettere.

Hvis du laver hylder eller en anden gipspladestruktur, skal planen også afspejle rammen, men med det billedet af den fremtidige bygning selv - så du kan se, hvordan det passer ind i lokalet, og om du skal justere målene.

Når tegningen er klar, kan du samle rammen og gøre montering på væggen. Hele processen, hvordan du forbinder profilen under gipsvæggen med materialet med egne hænder, kan du følge videoen.

Begynd at samle rammen med installationen af ​​hjælpelinjer - såkaldt en bred brugerprofil, der ligner bogstavet "P".

Den er fastgjort under og over væggene eller monteret rundt om loftets omkreds, hvis du er i færd med at færdiggøre overfladen med gipsplader.

Vejledningsprofilen er nødvendig for ikke kun at vise vektoren langs hvilken bærerprofiler vil blive installeret, men det fungerer også som et fyrtårn.

Det vigtigste er at indstille guideprofilen lige. Hvis der er et hul i kløften mellem væggene og profilen, skal den lukkes med et tykt pap eller træ, alt efter hvilken størrelse det er.

For at rette guideprofilen skal du bruge dowels, de er installeret i en afstand af 30 cm fra hinanden.

Når installationen er afsluttet, kan du montere rammen til startprofilen på væggen, idet du observerer tegningsværdierne.

Hvis du gør det, skal du først gøre isoleringen af ​​vægge af mineraluld, skumgummi eller skum.

Hvis du bruger en profil til en gipspladepartition, behøver du ikke at varme den resulterende konstruktion, det vil være nok til at fylde hulrummet.

Fastgørelsesmateriale direkte på væggen er nemmere end at lave en buet profil eller anden separat struktur, men selv vægkonstruktioner kræver en profil.

Konstruktion af profilen til gipsvæg er forbundet med materialet med skruer.

Du skal bruge en højkvalitets skruetrækker, arbejde bedre i en gennemsnitlig drejningsmodus, og når du skruer ind, skal du trykke på skruen ind - så går den ind i materialet første gang.

Der er andre regler, der regulerer, hvordan man installerer en gipsvægsprofil på en væg: Først skal du installere hjørnearket - dette gøres med en enkelt skrue.

Lås derefter niveauet med skruer og krymp bladet rundt om omkredsen. Nu kan du fastgøre den på lejestrimlerne, i rækkefølge at flytte fra den ene til den anden.

Alle vedhæftninger er lavet af skruer. En konsistent overgang til plankerne sikrer den mest pålidelige fastgørelse og bevarelse af det ønskede placeringsniveau.

Profilen til gipsvæg er monteret på loftet på samme måde som til vægmontering, men det er bedre at gøre alt arbejdet sammen siden samtidig holder du profilen under loftet og fastgør den med dine egne hænder, det virker ikke, og hvis materialet er skåret, vil det se grimt ud.

Generelt er monteringsprofilen med gipsproces enkel, og uforståelige punkter hjælper dig med at forstå hjælpevideoen.

Ved hjælp af en profil og gipsvæg kan du oprette en række forskellige design: fiks materialet på væggen, lav en buet indgang, falsk mur mv.

Uanset hvilken konstruktion du vælger, vil den rigtige forbindelse og installation gøre det til en rigtig udsmykning af din lejlighed.