Clusterwin

0

6 tips til installation af en LED-spotlight

 • 11. december 2013 kl. 23:58:47
 • 14047

Sådan installeres en LED spotlight

For en lang og pålidelig drift kræver LED projektoren sin korrekte installation. Korrekt - ikke kun i forbindelse med forbindelsen, men også fastgørelse og beskyttelse mod nedbør.

Her er nogle enkle anbefalinger.

1. Når du placerer LED-spotlighten, skal den være fastgjort. Det enkleste og billigste fastgørelsesmiddel til en pol er en galvaniseret stålklipsklap. Glem ikke at stramme og fastgør bolte lodret.

2. På trods af at LED-projektoren har et højt beskyttelsesniveau mod IP65, er den ikke beregnet til brug i vand - under kraftig regn og kraftig nedbør. Derfor bør spotlyset på lysdioderne installeres under et baldakin eller give en simpel visir fremstillet af skrotmaterialer. Dette vil øge levetiden væsentligt. Derudover giver visiret dig mulighed for at begrænse lysstrømmen "i himlen", givet strålebredden. En visir er også nyttig til at forhindre snehætter om vinteren, som helt kan blokere spotlyset.

3. Brug ledningsboksen til at forbinde ledningerne. Dette er især tilfældet, når spotlighten er tilsluttet på fabrikken, men at udskifte den med en anden - længere tid - er problematisk. Det er meget bekvemt at bruge WAGO-stik.

4. Glem ikke om jordforbindelse! Ikke dårligt, hvis enderne af den monteringsstrengede tråd, der anvendes på gaden, bliver tinnet.

5. Når du installerer en projektør på en væg eller i en højde, er det praktisk at bruge en beslag til fastgørelse af antenner.

6. Der er et andet trick... Se - et lille rektangel på rampelyset til højre, fastgjort med tape? Dette kronblad beskytter nogle områder af territoriet mod unødvendig blænding. For eksempel sætter en dekorativ haven lampe. Beskytter kameraets linse og nabo vindue mod direkte lys osv.

Har du hørt om CLUSTERWIN OEL-820 Electric Load Optimizer?

Hvis du ikke har hørt, så gå til siden af ​​denne enhed i vores online butik i afsnittet "Home automation". Læs artikler om ham i anmeldelser sektionen.

Enheden løser et alvorligt problem, som før udseendet var umuligt at løse uden væsentlige materialomkostninger.

Tilslutning LED-spotlys gør det selv

Forbindelsesskemaet til den LED-baserede belysningsarmatur vil variere afhængigt af kredsløbselementerne, for eksempel hvis det er nødvendigt at desuden installere en bevægelses- eller belysningsføler. Selve processen med montering af en lyskilde af denne type er ikke særlig vanskelig.

Design funktioner

Udformningen af ​​en sådan belysningsenhed indeholder flere elementer: LED-lamper, en beslag, en styringsenhed bestående af et lukket kabinet, en controller og et batteri eller bord, der anvendes i stationære modeller.

Pålideligheden af ​​enheden giver styringen, som regulerer LED spotlyset ved hjælp af et tidsrelæ og automatiske kontakter, der udfører en beskyttende funktion.

Sådanne lyskilder styres på to måder: manuelt ved at skifte enheder automatisk på grund af tilstedeværelsen af ​​en styreenhed, som svarer til ændringer i lysstyrken eller til bevægelse af et objekt i handlingsradiusen.

LED-spotlyset giver luminescens på grund af de designfunktioner, der genskaber processen med rekombination af elektroner og huller placeret i regionen af ​​pn-krydset. Grundlaget for arbejdet med sådanne lyskilder er kontakten mellem halvledere, der er kendetegnet ved forskellige typer ledningsevne.

Ledning en spotlight

For at føre strømkablet ind i klemkassen, skal du åbne det, demontere monteringsforbindelsen. For at sikre tætheden af ​​alle tilslutninger er der forsynet en olietætning, hvorigennem ledningstråden lægges.

Tilslutningsdiagrammet til 220 V-netværket er som følger:

Hvis du skal tilslutte den automatiske styreenhed i form af en bevægelsesføler, skal du bruge denne indstilling:

Hvis det ønskes, og for at øge sikkerhedsniveauet i området, kan du også tilslutte en akustisk sirene. Ordningen i dette tilfælde vil have følgende formular:

Til normal drift af belysningssystemet er det nødvendigt at justere bevægelsesføleren i tre retninger: følsomhedsniveauet, lysfølsomheden og driftstidsreguleringen.

Phased arbejde

Søgelyset kan placeres i et tilgængeligt område, men oftest af sikkerhedsmæssige årsager er sådanne belysningsenheder installeret i en tilstrækkelig højde. Derfor anbefales det, at alle tilslutninger foretages, inden enheden er monteret på beslaget.

 1. Fjernelse af klemmernes montering
 2. Sæt strømkablet i kæden og derefter tilslutte til klemblokken;
 3. Låget af kassen lukker;
 4. Spotlightet er fastgjort til beslaget;
 5. Hele strukturen installeres på det sted, hvor belysningsenheden skal betjenes.

Beslaget kan monteres i alle vinkler, for hvilke skruerne på fastgørelseselementerne løsnes for at kunne justere lysretningen.

Elektrisk tilslutningsproces

Tilslutning af projektør til netværket indebærer behovet for at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Til dette må der ikke være nogen fase på kablet, der skal tilsluttes. Designet er hermetisk forseglet efter tilslutning af alle elementer i ordningen. Det er vigtigt at tilslutte den trekernede tråd korrekt, som du kan styre ved den konventionelle farve: "nul" - blå eller sort tråd; "Jorden" - næsten altid gulgrøn; "Fase" - rød eller brun tråd.

Installation af søgelygten og tilslutning til netværket på 220 V udføres ved hjælp af en afbryder. Et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau kan tilvejebringe en automat, der er karakteriseret ved en sådan parameter som beskyttelsesstrømmen, som overstiger værdien af ​​lyskildeffekten flere gange.

Således er det helt muligt at installere og forbinde søgelyset til elnettet selv, hvis entreprenøren følger sikkerhedsanbefalingerne. Belysningsenheden af ​​denne type er monteret på beslaget, og ved hjælp af ikke fuldt spændte boltforbindelser er det muligt at ændre retningen af ​​lysstrålen.

Husets lyskilde er forseglet, efter at kablet er monteret. Derudover skal det jordes. For at gøre dette skal du bruge en separat jordleder eller lederen af ​​strømkablet. Da sådanne belysningsindretninger oftest er installeret på gaden, skal det sikres, at søgelyset er karakteriseret ved en tilstrækkelig grad af beskyttelse (i det mindste IP54).

Installation og tilslutning af LED spotlight gør det selv

LED-produkter blev optaget på markedet for flere år siden, og blev et ægte gennembrud inden for belysningsteknik. Disse alsidige, holdbare og pålidelige enheder er præget af en lang række andre fordele, blandt andet høj økonomi og multifunktionalitet.

Det er ikke overraskende, at folk er interesserede i at tilslutte en LED-spotlight. Når alt kommer til alt, bruges enheder til administrative, industrielle faciliteter til dekorative belysning af sommerhuse, haver og landområder.

At udføre disse handlinger kræver en vis viden inden for elektrikerne. Professionelle installatører anbefaler ikke at tilslutte LED-spotlights, da dette kan føre til problemer og komplet fejl i soffit. Men hvis du handler omhyggeligt og tager ansvar for arbejdet på hvert trin, vil resultatet blive positivt.

Anvendelsesområde

Anvendelsesområderne for disse enheder er omfattende. De påvirker de indenlandske, industrielle og kommercielle områder af livet. Ved brug af projektorer til dekorativ belysning af arkitektoniske strukturer, bør et design vælges med en grad af beskyttelse mod støv og fugtindtrængning på IP65 og højere. I denne situation garanteres udstyrets ydeevne i temperaturområdet fra -45 til +50 grader. Celsius, modstå nedbør, herunder regn og sne. Lygter er placeret i højder, og levetiden er mere end 50.000 timer.

DLS 5-enhederne kan bruges til at oplyse lagerlokaler, produktionshaller, hvilket skyldes lavt strømforbrug og lave økonomiske omkostninger. De høje omkostninger ved produkter betaler sig hurtigt på grund af sin økonomi, da de drives næsten 24 timer i døgnet på sådanne faciliteter.

Diodelygter bruges til at belyse forskellige åbne områder med udstillingsvinduer, fodboldbaner og andre sportsgrunde. I dette tilfælde er valg af effekt og farvetemperatur vigtig, hvilket gør det muligt at undgå skygger, der kastes af genstande og overføre farver nøjagtigt under hensyntagen til produktets fordele (i tilfælde af handelsvinduer). Udstyret bruges til at belyse billboards, så du kan placere accenter korrekt.

Ofte kan du finde spotlights på leddioder i teater og koncertsale. Med deres hjælp er effektiv belysning organiseret med evnen til at kontrollere.

En af de fordele, der har ført til udbredelsen af ​​LED-spotlights verden over, er miljøsikkerhed. I tilfælde af svigt bortskaffes enheden som almindeligt affald.

LED floodlight design

De fleste projektører af denne type er lavet på basis af en aluminiumskrop, der indeholder glas- eller plastreflektorer til diffusion af lys eller dannelse af snævert rettede lysstråler. Tilstedeværelsen af ​​flere tilbøjelige spejle inde i sagen eller specielle paneler (ikke nødvendigvis glas) giver dig mulighed for at indstille den ønskede retning af lysstrømmen.

Den aktive del af spotlighten hedder LED-matrixen. Den består af en eller flere halvledere, loddet til et almindeligt bord. På trods af at matrixen ikke udsender varme udefra, opvarmes den indefra. Varigheden af ​​enheden afhænger af, hvor godt varmeafgivelsen vil blive organiseret.

Til dette formål anvendes specielle radiatorer. I processen med at opvarme temperaturen på underlaget med minimal modstand går til radiatoren (termisk pasta er påkrævet).

Til stabil og langvarig drift har lysdioder brug for konstant spænding med minimale forskelle. For overholdelse af dette krav er der ansvar for et ekstra element - føreren (strømforsyning). Denne lille del indeholder en transformator, en diodebro, en kondensator og stabilisatorer. Det kan suppleres med andre elektriske komponenter.

Bevægelsessensorer er ofte forbundet med streetlights, så de fungerer kun, når det er nødvendigt, når sensoren registrerer en nærliggende person. Bevægelsessensoren er kendetegnet ved forskellige parametre, herunder følsomhed og rækkevidde af handling. Det afhænger af den første karakteristik, om enheden vil reagere på hundens og andre små væsers bevægelse, fra den anden - hvor langt væk skal en person være fra søgelyset, så lyset tændes.

En anden innovation i forbindelse med LED-spotlights er den automatiske switch. Det reagerer på niveauet for belysning af miljøet, og afhængigt af hvor mørkt det er i rummet / på området, tænder belysningsenheden til en vis effekt. For eksempel om eftermiddagen i solrigt vejr vil søgelyset ikke tænde overhovedet.

Sikkerheds- og vedligeholdelsesretningslinjer

Manglende overholdelse af elektriske sikkerhedsregler under installation, tilslutning og drift af belysningsanordninger vil medføre ubehagelige og tragiske konsekvenser.

Følg disse retningslinjer:

 1. Uanset om du installerer enheden på et 220 V netværk eller monterer en 12 V-enhed, der er drevet fra et batteri, skal du aldrig arbejde med hænderne, før du arbejder. Undgå interaktion med elektrisk udstyr, hvis dine hænder er våde eller svedige. Udfør aldrig handlinger med gadebelysning, hvis den er fugtig og overskyet udenfor.
 2. Sørg for at frakoble kredsløbet fra lysnettet, hvilket vil forhindre elektrisk stød.
 3. Mål netspændingen og sørg for, at dens værdi ikke overstiger 220 V (små afvigelser er acceptable - med 5-6%).
 4. Undgå at placere spotlighten tæt på strømforsyningsenheder.
 1. Prøv ikke at bruge kemikalier i nærheden af ​​LED-enhederne.
 2. Hvis du mærker afbrydelser i leddlysets arbejde, skal du frakoble den fra strømforsyningen. Forskellige dråber kan være forbundet med en fejl i matrixen, en separat diode eller strømforstyrrelser i netværket.
 3. På trods af alsidigheden og enkelheden af ​​LED-produkter overvejes en plan for vedligeholdelse og pleje af produktet.

Arbejdsfaser

Arbejder med installation og tilslutning af diodlygter er opdelt i tre faser: Søg efter et installationssted, forberedelse af værktøjer og materialer og direkte forbindelse.

Placeringsbestemmelse

Her skal du flytte "fra slutningen": Bestem det område, der skal belyses af et søgelys, og vælg derefter installationsstedet, så lysflussen falder på det ønskede område. Ideelt set skal du lave et diagram eller tegne en skitse. Sørg for, at der er strømkilder i nærheden, eller rør ledningerne. Det er vigtigt, at de eksisterende beslag fastgøres fast til væggen eller det valgte objekt.

Lygter kan fastgøres til loftet, støtter, vægge, og hovedbetingelsen er tilstedeværelsen af ​​en glat overflade til installation. Installationshøjde afhænger af produktets størrelse og strøm, det belyste område mv. Det anbefales, at små spotlights monteres i maksimal højde på højst 16 m. Husk at disse er multifunktionelle enheder, der gør det nemt at indstille en bestemt hældningsvinkel.

Lager og materialer til elektrisk forbindelse

I løbet af arbejdet vil du være nyttig:

 • sideskærere;
 • kontorkniv eller speciel wire stripper;
 • loddejern med alt tilbehør;
 • elektrisk tape;
 • Skruetrækker.

Tilslutning af LED-spotlyset med og uden jordforbindelse

Læs vejledningen omhyggeligt. Hvis der ikke er angivet noget om polaritet i det, kan det ignoreres, når det er tilsluttet til netværket. For at forbinde spotlyset skal du bruge fleksibelt kobber eller en hvilken som helst anden leder, der er modstandsdygtig over for høje temperaturer (op til 160 grader Celsius). Der er ikke altid behov for jordforbindelse, så den gulgrønne tråd kan simpelthen isolere godt og skjule på bagsiden af ​​enheden.

Tilslutning af enheden til et netværk afhænger af ændringen. Disse kan være apparater, der opererer på et 220 V AC-netværk, eller udstyr, der fungerer fra 24 V DC-kilder. I sidstnævnte tilfælde kan der anvendes en konventionel strømforsyning til husholdningsbrug.

Før installationen undersøges lampens hus og kontroller, at der ikke er synlige skader af mekanisk type. Udløs klemblokken ved at fjerne dækslet for at få adgang til klemmer og jordforbindelser. Afmonter kædetilførslen og sluk for rummet ved at slukke for strømforsyningen fra den fælles distributionskasse.

Ved udskiftning af spotlyset med en ny er det nødvendigt at smide den gamle ud, efter at alle ledninger er fjernet. Det anbefales at vælge sådanne enheder, for hvilke den samme monteringsstruktur er egnet. Monter dækslet på et tomt rum - dette element beskytter ledningerne fra vand.

Placer rampelyset, efter at have erhvervet skruer og skruer, tag ledningerne ud af kassen og tilslut dem med dem, du har brug for i overensstemmelse med det elektriske kredsløb. Med et loddejern skal du sikre en sikker pasform og god kontakt på ledningerne. Isolér, skjul forbindelserne inden i terminalboksen og udskift dækslet ved at spænde boltene. Til disse formål kan bruges og specielle låse.

Stram skruerne på spotlyset for at fastgøre det på installationsstedet. Energiser og kontroller, at lyset fungerer.

Funktioner ved tilslutning af en LED-spotlight med bevægelsesføler

Processen til at forbinde spotlyset gennem bevægelsesføleren kræver en lille justering af ovenstående instruktioner. Sekvensen er som følger:

 1. Udbring rampelyset og find terminalboksen. Skru skruerne ud for at få adgang til den tredobbelte blok med de terminaler, der er tilsluttet lysdioderne.
 2. I tilfælde af enheden er der specielle åbninger, hvorigennem du skal hænge ledninger. Hvis dette hul er forseglet, vil du se en gummitætning med en møtrik. Kør tråden og sørg for at stramme denne møtrik.
 3. Tilslut "plus" til "plus". Typisk er disse ledninger malet i brun eller rød farve, betegnet L-fase.
 4. Forbind "minus" med "minus". Dette er en neutral, som betegnes af bogstavet N og malet i koldere nuancer - lyseblå, sort.
 5. I næsten alle tilfælde er jordforbindelse påkrævet. Find en stribet wire (normalt en blanding af gul og grøn) med betegnelsen RE.

Bevægelsessensoren har mindst to ledninger - "plus" og "minus". I nogle tilfælde er den udstyret med jordforbindelse. Tilslut det negative kabel direkte til spotlyset, da det altid skal medtages i kredsløbet.

Faktisk forbinder du enheden via en switch, der ikke virker i manuel tilstand, men i automatisk tilstand, når den registrerer bevægelse, varme eller lyd. Af denne grund vil en positiv værdi kun blive tilført til søgerlyset, hvis sensoren er udløst. Den ønskede terminal i rampelyset vil blive angivet med latinske bogstav A.

Hvis sensoren er indbygget i rampelyset, vil sidstnævnte indeholde en terminalboks med tre ledninger og lignende betegnelser.

Mange sensorelementer understøtter justeringen af ​​de grundlæggende parametre:

 1. Følsomhed. Hvis procentdelen af ​​falske positive er for høj, reducer du denne værdi.
 2. Lysfølsomhed. En speciel fotocelle registrerer belysningen, og for eksempel om dagen vil det ikke tillade projektoren at tænde.
 3. Timer - giver dig mulighed for at indstille den tid, hvor enheden vil fungere efter optagelse af bevægelse, lyd eller termisk objekt. Thresholds er forskellige. Minimumstangen er et par sekunder, maksimum - op til en time.

Som du kan se, er installationen af ​​LED spotlights så enkel som muligt. Det vigtigste er at følge reglerne og anbefalingerne for ikke at krænke kravene til elektrisk og brandsikkerhed. Designet af enhederne er så enkelt som muligt, og for deres drift er det nok at forbinde tre kabler - negativ, positiv og jordet. Selv med en bevægelsesføler eller et lysfølsomt element, er installationsprocessen kompliceret en smule.

Tilslut og installer din egen udendørs spotlight.

Et spotlys som kilde til retningslys er i vid udstrækning brugt i dag, i de fleste tilfælde, når belysningen af ​​et sted eller en facade er mindre, belysning inden for en lejlighed, et hus, et kontor, en garage mv.

I dag vil jeg tale om den mest almindelige videoinstallation af udendørs, da installationskravene øges, fordi det er installeret på gaden. Og inde i huset er søgelyset installeret på samme måde som vejledningen: Installation af loftlampe.


Du vil lære mere om, hvad en spotlight er, dens typer og anbefalinger til at vælge fra denne tidligere artikel.

Dernæst vil jeg uddybe, hvordan man korrekt og sikkert installerer det med elektrisk forbindelse.

Før installation, som med alle armaturer, skal du sørge for, at den overholder den krævede beskyttelsesklasse. Lad mig minde om, at IP44- med beskyttelse mod stænk kan installeres under tagene eller taget, hvor de ikke direkte påvirkes af nedbør. I andre tilfælde (installation i fri luft) køb kun armaturer med en højere beskyttelsesklasse (IP55-beskyttelse mod vandstråler, IP66-nedsænkning i vand er tilladt).

Valg af et sted til installation.
I henhold til gældende standarder og forskrifter skal et eksternt søgelygte installeres i tilstrækkelig afstand fra brændbare overflader og materialer. Til modeller med kraftige lamper, der er meget varme, anbefales det at bruge et ark tin eller asbest som beskyttelse. Undgå også overfyldte installationssteder, der ikke har tilstrækkelig ventilation, hvilket vil medføre overophedning af lampen. Og det er farligt!

Et søgelys er installeret afhængigt af forhold med en retning op eller ned, men oftere med en vandret.


Ved installation af belysningsarmaturer med bevægelsessensorer er det nødvendigt at forudse, at intet forhindrer det. Ellers fungerer det ikke effektivt!

Installationsvejledning:

 1. Vi lægger passende mærke og tværsnit af det elektriske kabel i overensstemmelse med reglerne og reglerne til vores valgte installationssted. Jeg anbefaler at bruge til dette formål et fleksibelt kobber multicore elektrisk kabel.
 2. Vi vedhæfter lampen til det valgte installationssted og markerer med hullet hullerne i fastgørelsen af ​​den eksterne spotlight på overfladen, som vi skal rette op på.
 3. Hvis vi reparerer det til træ, PVC-paneler, tin osv., Tager vi en skrue på metal eller træ og fastgør lampen.
 4. Hvis det er nødvendigt at reparere det på en mursten, beton mv., Skal vi først bore gennem hullestemplet med huller til ankre eller dowels.
 5. Fastgør til væglampen.

Tilslutningsvejledning:

 1. Kontroller med indikatoren, at der ikke er nogen fase på det tilsluttede kabel. Og vi træffer foranstaltninger, så det ikke vises der som følge af en uheldet tænding af maskinen eller skift af andre mennesker. Ofte er det nok at advare alle i huset og beskytte afbryderen eller omskifteren.
 2. Vi finder og åbner kontaktboksen ved at skrue skruerne ud. Den kan placeres på ydersiden separat på spotlyset og inde i lampen.
 3. Vi starter strømkablet gennem et specielt hul med en tætning, der forhindrer vand og støv i at komme ind.
 4. Vi tilslutter ledningsterminalen i henhold til nedenstående diagram. Hvis du har et 2-ledet netværk, forbliver "jord" -kontakten frakoblet, som ikke deltager i lampens funktion, men udfører en beskyttende funktion. Mere om dette.
 5. Luk og luk låget af låget, glem ikke at kontrollere den korrekte installation af pakninger.
 6. Indsæt lampen.
 7. Vi kontrollerer arbejdet.

Husk, at det ikke slukkes umiddelbart efter en sikker temperatur, når du har slukket forlygten.

Hvis projektoren du købte ved 12 volt, skal du tilslutte den via en transformer eller strømforsyning.

Det blev givet i min praksis flere gange for at installere og indbyggede spotlights i gulvet eller væggene og til og med hjørnet. Hver gang de blev installeret på forskellige måder, så er der ingen generel instruktion. Hvis du har spørgsmål, spørg i kommentarerne. Sørg for at svare på alle!

Sådan hænger du en projektor

Hængende en projektor er ingen nem opgave!

Hvis du ikke ved, hvordan du hænger projektoren, vil dette materiale hjælpe dig med at forstå dette simple spørgsmål. Faktisk er denne opgave ret simpel og i nærværelse af det enkleste værktøj bliver det helt muligt for alle. Den eneste gang, du skal bestemme, er installationsstedet:

 • til loftet
 • på væggen
 • installation på et fly (bord, hylde eller kabinet).

Forresten, i den sidste version behøver du ikke engang værktøjer - bare installer enheden og juster billedet. Men de to første tilfælde kræver boring af loft eller væg, hvilket er kompliceret, hvis loftet er strakt eller væggene er beklædt med gipsplader.

video

Videoen er taget fra internettet om dette emne for at gøre det nemmere for dig at forstå detaljerne.

Således løses spørgsmålet om, hvordan man hænger projektoren fra loftet på en enkel måde: Der er mange forskellige variationer af parenteser og bøjler, som det er tilfældet med installation på væggen. Men her kan du uden ekstra omkostninger og gøre den hængende hylde selv. Selvfølgelig bør du ikke komplicere ting for meget, fordi alt er allerede opfundet for dig, men hvis du har lysten og mulighederne, kan du selv lave noget. Men første ting først.

Sådan hænger du en projektor på loftet

Ligner en beslag til at montere projektoren.

Vi vil forstå, hvordan du hænger projektoren i loftet. I dette tilfælde skal du tage højde for de mange nuancer, så der er lidt fokus. Denne tabel beskriver installationen af ​​projektoren i loftet.

Udfør en omhyggelig handling for at forhindre projektoren i at ryste og beskadige lampen. Forresten kan du straks installere lampen til projektoren "Panasonic" - de er mest modstandsdygtige over for mekanisk belastning.

Eksempel på at placere projektoren i loftet

Sådan hænger du en projektor på en væg

En anden løsning er at placere projektoren på væggen.

Og nu forstår vi, hvordan vi hænger projektoren på væggen. Du skal bruge det samme sæt værktøjer som i tilfælde af placering i loftet. Den eneste forskel er, at du vil bruge en anden type beslag, der passer til denne særlige sag. Det vigtigste er at vælge den rigtige højde for projektoren. Læs enhedens manual for at beregne den korrekte vinkel og afstand til skærmen. Udfør derefter alle de samme handlinger som installation af loftet.

I begge disse tilfælde skal du sørge for, at projektoren sidder sikkert fast i beslaget. Apparatets fald fra høj højde er fyldt med alvorlig skade. Selvom selve apparatet og linserne forbliver intakte, vil lampen næsten helt sikkert bryde. I dette tilfælde vil vores katalog af lamper til projektorer hjælpe dig. I den finder du lamper til enhver model af enhver fabrikant.

Korrekt placeret projektor - nøglen til den succesfulde drift

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Den mest hensigtsmæssige placering af projektoren er i loftet: det giver dig maksimal frihed til at vælge placeringen af ​​skærmen. Men for at installere det på det rigtige sted er det nødvendigt at vælge den rigtige armatur til projektoren og rette den ordentligt under hensyntagen til designet.

Projektor i huset

Når vi beslutter at installere et hjemmebiograf eller en interaktiv set-top-boks, tænker vi til tider endelig om, hvordan du hænger en projektor og en holder, og hvilken type mount der skal vælges. Dette spørgsmål opstår i princippet ikke, hvis projektoren er beregnet til præsentationer og derfor skal være mobil.

Men i lejligheden er det bedre for ham at straks finde et fast sted og stå op for at sikre en stabil position og skjulte ledninger af strøm- og signalkabler. Et sådant sted er loftet: der vil projektionsinstallationen ikke forstyrre nogen. Og du vil være rolig, at børn ikke ved et uheld vil bryde det, og hvis de får fat i ledningerne, vil de ikke slippe kæledyr.

Selvfølgelig berører en projektionsenhed mobiliteten: Du kan ikke længere fjerne den og flytte den til et andet rum eller tage det med dig til dacha (selv om det er muligt med et andet sæt ledninger). Men hvis du beslutter dig for at give et helt rum til et hjemmebiograf, har udstyret det i overensstemmelse med alle reglerne, så er denne mulighed den mest korrekte.

Monteringsvalg

Loftet fastgørelsesanordninger til projektionsinstallationen er metal, i det mindste - plast eller træstruktur.

Beskrivelse af byggeri

Designet består af følgende elementer:

 • Monteringspladen er en platform med huller, hvorigennem strukturen er fastgjort til toppen.
 • Bommen er hoveddelen, der giver projektorens nødvendige indrykning fra flyet. Bommen er som regel justerbar i længden, så du kan variere projektorens højde.
 • Platform til montering af projektoren. Denne designdetalje kan være universel, egnet til montering af forskellige enheder, herunder små CRT-tv'er. Og kan være beregnet til en bestemt type projektionsinstallation.

Der findes forskellige typer fastgørelsesanordninger - med justerbare og uregulerede bomme, med mulighed for montering både på loftet og på væggen, designet til lette bærbare eller massive projektorer. Nogle af dem giver dig mulighed for at ændre enhedens position ikke kun i højden, men også for at rotere den og vippe den i forskellige vinkler til vandret.

Valgmuligheder

Hvis du vælger loftsfastgørelseselementer til projektoren, skal du fokusere på følgende parametre for selve enheden og den overflade, den skal monteres på:

 • Projektorens vægt. Mounten skal være konstrueret til den specificerede belastning.
 • Placeringen af ​​monteringsspalterne på projektoren og på beslaget. Selvom loftmonteringen til en projektionsinstallation er universel, skal du sørge for, at de matcher.
 • Stanglængde Justerbare søjler har også mindste og maksimale længde grænser, så du skal på forhånd bestemme hvor højt du vil være at hænge skærmen, samt kender rummets samlede højde for at bestemme den ønskede længde af stangen.

Til reference! Projektionsinstallationen skal monteres på omtrent samme højde som skærmens øverste kant eller interaktive bord. For at beregne længden af ​​stangen skal du trække skærmens højde og afstanden fra den til gulvet fra den samlede højde af rummet. Tolerancen er 5-10 cm.

 • Design. Loftmontering til projektorer er normalt designet til standard vandrette overflader. Hvis du vil installere udstyr på loftet eller i et andet rum med skrånende skrånende lofter, skal du desuden købe en speciel adapter. Der er også adaptere til fastgørelse til bjælker eller skinner.

Ved at vælge loftmonteringer til en projektionsinstallation er det meget bekvemt at købe alle dele separat: Vælg en bjælke med ønsket længde og farve, den mest egnede monteringsplade og selve monteringen. Mange producenter producerer sådanne "designere", der giver dig mulighed for at montere en sådan mount, hvilket er nødvendigt nøjagtigt i dit tilfælde.

Montering montering til projektoren

Nu, i orden om tricks ved montering på forskellige overflader.

Grundlæggende principper

Loftbeslag, uanset deres type, monteres på den mest almindelige måde:

 • Perforator huller er boret.
 • Dowels indsættes i hullerne.
 • Skruerne skrues ind i dykkerne gennem hullerne i monteringspladen.

Det ser ud til at intet kompliceret i, hvordan man vedhæfter en projektor til loftet, nej. Men det er kun, hvis loftet i lejligheden er beton eller træ, og beboerne er tilfredse med typen af ​​ledninger.

Du er enig i, at det ikke vil være meget behageligt at overveje et sådant billede. Så hvad skal vi gøre for at forhindre ledninger og stikkontakter i at ødelægge det overordnede udseende af et omhyggeligt gennemtænkt interiør?

Ideelt set skal installationen af ​​projektoren planlægges i reparationsfasen, når det er muligt at skjule alle de uattraktive dele bag det ophængte eller spændte loft, skal det arrangeres i en konkret port til kabler.

Hvis beslutningen om at købe projektoren og installere den på loftet blev lavet efter reparationen, skal du nøje overveje, hvordan man gør det.

Fastgørelse til betonloftet

Hvis der ikke er noget ønske om at genoprette reparationen, kan du løse problemet med, hvordan man monterer projektionsinstallationen på loftet af beton på en enkelt måde: Skjul ledningerne i kabelkanalen og monter den på udgangsstedet.

Monter til loftet af gipsplader

Suspended lofter lavet af gipsplader er en ideel måde at skjule enhver kommunikation, herunder strøm og signalkabler til tilslutning af projektoren. Under dem kan du også arrangere en stikkontakt, hvis du er sikker på at den er pålideligt beskyttet mod fugt og lækage ovenfra.

Men hvordan tilsluttes en projektor til loftet, hvis den allerede er monteret, puttied og malet?

Hvis din enhed har en vægt på op til 5 kg, kan du bruge specielle dowels-sommerfugle til montering af ophængsbeslaget, som åbner bag gipspladen, når selvskærende skruer skrues ind i dem.

Hvis projektoren er massiv nok, kan fiksene kun laves i metalrammen, som gipsvæggen var monteret på. Du kan registrere det med en magnet.

En anden mulighed er at installere et lille hul i gipsvæggen og fastgør projektionsinstallationen til loftet (beton). Denne mulighed kræver dog den efterfølgende udsmykning af hullet i gipsvæggen, for eksempel ved at klæbe en polyurethanudgang til den.

I enden af ​​monteringsbeslaget skal du stadig skjule ledningerne. Dette kan ske enten ved brug af en kabelkanal eller ved at arrangere en dekorativ kasse fra samme gipsvæg eller træbjælker i loftet.

Armstrong loftmontering

Sådanne lofter adskilles af anordningen af ​​den synlige ramme, i hvilke celler pladerne er indlejret. De kan nemt fjernes og installeres på plads, så projektoren er let at montere.

Det er kun nødvendigt at fjerne et par plader og fastgør beslaget og stikkontakten, til hvilket strømkablet skal føres i korrugeringen.

Derefter skæres et hul til en stang i loftpladen, hvorigennem ledningerne trækkes ned for at forbinde projektionsinstallationen. Desværre, hvis væggene allerede er færdige, skal du forbinde kablet til netværket efter at du går ud fra under loftet, og det skal skjule i kabelkanalen.

Stramme loftmontering

Eventuelle manipulationer med strækloftet skal udføres af specialister. Når installationen af ​​projektoren er kendt før installationen, er panthaverne fastgjort til bundloftet, som panelet er skruet på. Hvis længden af ​​stangen tillader det, kan du gøre uden pant.

Derefter brændes et hul i lærredet på boliglånet og forstærkes med en særlig ring. Baren føres ud gennem dette hul. Hvis spændtoppen allerede eksisterer, skal installationen af ​​projektionsanlægget delvist demonteres og erstattes i stedet for beslaget til bundloftet. Nu ved du hvordan man vælger en armatur til projektorloftet, og hvordan man monterer det på overfladen. Vi håber artiklen var nyttig og informativ til dig.

Montage og montage til projektorer

Montage til projektorer

Konsol til projektoren er en mount, der er designet til at fastgøre projektoren i en bestemt position med mulighed for mikrojustering, hvilket sikrer bekvemmeligheden og kvaliteten af ​​brugen af ​​teknologi. Du kan købe disse nyttige tilbehør i vores butik til en overkommelig pris: Produkter fra forskellige producenter med garanti er til salg.

Typer af projektormonteringer

Vi har præsenteret loftsbeslag til montering af projektorer med forskellig vægt: Der er små monteringer og strukturer, der tåler alvorlige belastninger.

Kataloget indeholder mørke grå, hvide, sølv modeller, valget afhænger af designet af dit udstyr. I mange produkter er det muligt at justere afstanden fra loftet til projektoren, og nogle armaturer kan ikke kun fastgøres på loftet, men også på væggen. Konstruktionerne er udstyret med en teleskopstang af høj kvalitet, du kan vælge fester med forskellig hældningsvinkel.

I vores butik kan du købe en beslag til projektoren til en overkommelig pris, de nøjagtige priser afhænger af producenten og tilbehørets egenskaber.

Produkterne er garanteret, hvilket du ikke kan betvivle pålideligheden og holdbarheden af ​​disse enheder. For at købe beslag med levering, ring til os via telefon og angiv modelens nøjagtige navn. I tilfælde af vanskeligheder vil vores konsulenter altid hjælpe dig.