Sådan vedhæftes gardiner til tagskæggene

Gardiner har ikke kun praktisk, men også dekorativ betydning. For at arrangere et vindue åbent smukt og med smag, er det værd at tage sig af flere nuancer - farve af materiale, stoftype, registrering. Det er vigtigt at vælge en metode til at fastgøre gardinerne til tagene. Der er mange muligheder for dets design. Deres valg afhænger af typen af ​​cornice og smag præferencer af lejligheden ejer. Populære metoder til fastgørelse af gardiner til jernbanen bør overvejes mere detaljeret.

Typer af cornices

Der er hængsler af typer gardiner hængt efter metode og sted for vedhæftning. For eksempel er der loft- og vægmodeller, og også tagskinner, der har til hensigt at løfte og glide gardiner.

En bred vifte af modeller giver dig mulighed for at vælge mellem flere typer produkter. De mest populære er:

 • profil konstruktion - de er lavet af plast eller metal;
 • strenge;
 • runde produkter - barbells.

Når du vælger en af ​​disse typer, er det værd at overveje, hvordan gardinerne bliver løst. Den mest almindelige type af sådanne produkter - barer, der har et cirkulært tværsnit. Du kan også vælge baguette lister. De udføres i den gamle stil og ser temmelig imponerende ud.

Loftet cornices

Produkter anbragt i loftet kan være fremstillet af følgende materialer:

 • Træ. De vandt stor popularitet på grund af sin miljøvenlighed og tiltrækningskraft.
 • Metal. Hvis gardinerne har en imponerende masse, er det bedre at vælge sådanne gardinstænger. De vil klare enhver belastning.
 • Plast. Sådanne produkter forbliver usynlige i ethvert interiør. De er ret enkle at installere og varierer også i lav vægt og rimelig pris.

Blandt loftmodellerne er der også specielle taggafler, der er lavet til romerske eller japanske gardiner. De mest populære vandtprofilprodukter. De er lavet af aluminium og plast. Sådanne produkter har mange fordele:

 • lille pris på produkter;
 • lang levetid
 • Profil produkter kan tage nogen form;
 • installationen er så enkel som muligt.

Sådanne fordele tillader at installere profilprodukter i ethvert rum.

Principperne for valget af taggrene

Hvornår skal du vælge et loftet cornice? Til dette skal du have en af ​​følgende grunde:

 • Indendørs lavt loft. På grund af fastgørelsen af ​​gardiner til sådanne produkter øges rummets højde visuelt.
 • Højt vindue På grund af den lille afstand mellem vinduet og loftet er det umuligt at fastgøre kronen til væggen.
 • Væggene er lavet af gipsvæg. De kan ikke modstå gardinernes sværhedsgrad.

Ved valg af et design tages der højde for materialet til fremstilling af loftet. Dette kan være gipsvæg, beton eller stof (i tilfælde af lofter). Også i beregningerne er det nødvendigt at medtage vægten af ​​gardinens stof, det materiale, hvorfra tagene er lavet, metoden til fastgørelse af produktet til loftet.

Monteringsmetoder

For at finde ud af, hvordan man vedhæfter gardiner til tagskæggene, skal man lære de grundlæggende metoder til at hænge dem. De fleste gardiner er hængt på klassiske modeller af sådanne produkter. Forskellige monteringer er forskellige fra hinanden i form og funktionalitet. Blandt de fælles muligheder for fastgørelseselementer er:

 • bånd er en af ​​de enkleste fastgørelsesdele;
 • fletning - et interessant dekorativt element
 • løkker - afhængigt af gardinens stil har forskellige størrelser;
 • Grommets - er ringe indlejret i gardinet
 • Løbegang.

Hver af disse typer fastgørelsesanordninger har sin egen stilistiske accent. Gennem brugen af ​​sådanne metoder til hængende gardiner kan øge tiltrækningen af ​​vinduet åbning, ændre eller tilføje til design af rummet.

bånd

Gardiner, der er knyttet til bånd, syes fra ethvert stof. De er fastgjort til cornice med bånd, der er bundet til en bue. Hvis gardinerne er lavet af tungt stof, er det bedre at gøre strenge bredere. Dette vil eliminere frigørelsen af ​​knuder og gardinernes fald.

Denne type fastgørelse anvendes til produkter med lav vægt. Også båndene vil se godt ud med gardiner lavet af naturlige stoffer. Også godt ville være kombinationen af ​​en sådan fastgørelse med gardiner, der er lavet af blomstermønster. De hænges normalt i børnehaven. Ydermere skaber gardinerne indtryk af lethed og luftighed.

loops

De fleste moderne gardiner har specielle dekorative elementer (løkker) i den øverste del. På dem er gardinet også hængt op. Antallet af løkker beregnes på en sådan måde, at de kan modstå stoffets væv. Sådanne gardiner er meget populære. De kan findes ikke kun i klassisk interiør, men også i design af værelser i moderne stil.

Sådanne produkter er egnede til en række lokaler:

Loops kan laves i døv version eller har velcro (knapper, lynlås) - i dette tilfælde vil de blive fastgjort. Løkker til forskellige gardiner varierer i størrelse. Deres bredde kan være fra 5 til 20 cm. Portieres kan fremstilles af samme eller forskellige materialer. På grund af at toppen af ​​disse gardiner er komplet, kræver de ikke tilstedeværelsen af ​​lambrequin.

snørehuller

Eyelets er specielle ringe, der passer ind i lærredet. De er placeret øverst på gardinet. Denne løsning giver nem installation af gardiner og høj attraktivitet. Gardiner på cornice med ringe efter fastgørelse jævnt samles i folder af samme størrelse. Cringles har normalt 2 strukturelle dele - en ring og en blok.

Gardinet er spændt på støtterøret gennem grommets eller suspenderet af kroge. Ringe er ret høj styrke. De er heller ikke underlagt slid. Stoffet i sådanne gardiner kan være både let og tungt. Størrelserne på grommets er valgt i henhold til typen af ​​tagbøjler og de stilistiske træk ved gardinerne.

løbegang

Gardiner på cornice på bagsiden er egnet til stilen "cafe". Sådanne gardiner har en ejendommelig ærme i den øvre del - en lommetunnel, i hvilken styrerøret passerer. Hovedforskellen mellem sådanne produkter er deres lydløshed ved åbning og lukning. Når de bevæger sig, skaber de ikke den karakteristiske lyd af metalglidning (som det er tilfældet med grommets).

Sådanne produkter hænger ofte på loftet vinduet type. Gardiner med ærmer til vinduer i nicher er også velegnede.

fletning

Hvordan hænge gardinerne, så de ser smukke ud? Gardinerne, der er fastgjort til flettet, har et originalt look. Fra oven er de draperet med fletning. Lodrette folder er dannet på lærredet. Hvis de er placeret for ofte, har gardinet et frodigt og dynamisk udseende. Denne effekt kan ikke opnås enten ved hjælp af snoet eller grommets.

Hvordan dannes folder? Langs gardinens længde er der specielle snorer, der kan danne folder, når de strammes. Band syet til toppen af ​​lærredet. Sådanne gardiner kræver en stor mængde stof.

ringe

Sådanne klæder fra stoffer med forskellige teksturer udføres. De er fastgjort til skinnen med ringe. Sådanne produkter har fået stor popularitet i Europa. De bruges ofte til gardiner med lige gardiner. De adskiller sig fra gardinerne på grommets, idet ringene ikke er anbragt inde i nettet, men mod den øvre kant.

Disse produkter adskiller sig i øget slidstyrke. De er stærke nok til at modstå gardiner af tunge stoffer. De kan samle sig i folder.

Sådan vedhæftes gardiner til loftet

For at gøre gardinerne virkelig en vidunderlig udsmykning af værelset og de vigtigste dekorative detaljer i interiøret, behøver de ikke kun at være kompetent udvalgt, men også korrekt fastgjort til loftet. Sådan gøres det her, forklares nedenfor, men du kan også følge foto- eller videoinstruktionerne.

Montering af tagskinner

Til at begynde med er det nødvendigt at forstå, hvordan præcis takflakene skal fastgøres, med hvilke alle de nødvendige fastgørelsesdele også skal medtages. Fastgøring af tagene skal ske med specielle beslag fastgjort på kanterne. Men hvis længden af ​​holderen til gardiner er mere end to meter, så i midten er det nødvendigt at installere en anden ekstra beslag.

Det ligner et loft cornice til gardiner

Men i princippet kan antallet af fastgørelsesdele være alt efter dit ønske, fordi de på ingen måde hæmmer svæveflyvningernes bevægelse. Det anbefales at bruge flere monteringer, hvis du planlægger at hænge tunge gardiner i flere rækker.

Til loftet er loftlisterne af flere typer, hvis valg afhænger altid af typen af ​​gardiner:

 1. profil - konstruktion af siltmetal- eller plastprofiler med spor til fastgørelsesgardiner. Ofte har sådanne hjørner en dekorativ yderplank;
 2. stænger - strukturer fastgjort til loftoverfladen, i parentes hvoraf lange sticks indsættes;
 3. snor - strukturer svarende til de foregående, men mellem kronerne i dette tilfælde strækkes strængene. Denne form for cornice er ideel til lette luftgardiner.

Når loftet takket være succesfuldt installeret, kan du begynde at vedhæfte gardiner til det.

Hængslede gardiner

Da der er flere måder at fastgøre gardiner på loftet, bør du vælge den rigtige ud fra følgende punkter:

 1. det samlede antal lag af materiale, der skal hænges, i betragtning af lambrequins;
 2. værelse design;
 3. massivitet og vægt af gardiner;
 4. form og design af taggrene.

Det er også værd at overveje det funktionelle formål med gardinerne, det vil sige om de konstant skal bevæge sig fra hinanden og komme ind eller tjene kun som et dekorativt element. Hvis vinduesåbningen er dekoreret med arbejdsgardiner og tyl, skal de fastgøres til en tre-rækken cornice. Hvis du også planlægger en lambrequin, skal du have fire rækker.

Som det fremgår af billedet, er der flere forskellige typer fastgørelser, hvor du kan hænge gardiner eller gardiner på loftet cornice:

 1. Ringe med kroge er de mest almindelige beslag, som kan sælges allerede komplet med gardiner eller separat. Kroge kan også bruges uafhængigt. Det skal bemærkes, at denne fastgørelse betyder at sy på specielle gardiner til gardinerne;
 2. "Crocodiles" - en slags tøjspinde, der giver en sikker pasform takket være tænderne;
 3. klip - det samme med den tidligere version, kun denne hardware har ikke tænder, og derfor er det bedre at bruge det kun til lysgardiner;
 4. Grommets - de mest spektakulære fittings til rørformede gardinstænger, som er en metalring, syet direkte ind i materialet.
 5. stofsløjfer - en meget original fastgørelsesmetode, hvor brede løkker er lavet af samme materiale som gardinerne selv;
 6. snor, som er tilvejebragt på scenen med at sy gardiner. Denne metode er bemærkelsesværdig ved at i form af en tegnet, vil det give indtryk af, at der slet ingen grøfter er.

Så, efter at have valgt en armatur, der passer til dit loftloft, kan du hænge gardiner og nyde et hyggeligt hjeminteriør. I kombination med en smuk holder vil elegante gardiner, tykke eller lyse, monofoniske eller med lyse udskrifter altid skabe fantastiske visuelle effekter, hvilket gør rummet stilfuldt og elegant indrettet.

Hvordan er gardinerne fastgjort til loftet? (14 billeder)

At skabe et harmonisk interiør i rummet, der ønsker at værelset efter reparationen var smukt, hyggeligt og behageligt, skal du omhyggeligt vælge de varer og tilbehør, der er involveret i arrangementsprocessen. Særlig opmærksomhed vil kræve design af en vinduesåbning med tyll og gardiner. Ifølge designerne er dette en fuldgyldig, der giver fuldstændighed, et element af indretning.

Gardiner som et element af indretning

Gardiner spiller altid en stor rolle i dannelsen af ​​indretningsstil. Deres valg bør næres, efter rummets specifikationer, givet overvejende farver og teksturer i rummet. For eksempel, hvis du arrangerer alt i stil med minimalisme, ville det være hensigtsmæssigt at hænge japanske gardiner eller plastikgardiner. For klassisk stil anbefaler designere romerske eller elegante franske gardiner.

Men et køb af luksuriøse gardiner er endnu ikke garanteret indretningens skønhed og originalitet, for det øjeblik, de bliver fastgjort på cornice er også vigtigt. Stor popularitet har nu erhvervet en gardinstang til loftmontering. Derfor er det bedre at være forberedt og kompetent i spørgsmålet om, hvordan man hænger gardiner på loftet.

Efter at have valgt det loftmonterede snørebånd, vil du snart kunne sørge for, at det er ret nemt at installere, funktionelt komfortabelt, hjælper med at øge rummets højde visuelt, og det er ikke svært at hænge gardiner på loftet. Dens relevans er ubestridelig i et rum med et højt vindue, hvor det ikke er muligt at montere en vægholder på grund af den lille afstand mellem loftoverfladen og vinduesåbningen.

Det er nødvendigt at måle længden af ​​loftet tagene og højden af ​​rummet. For ikke at få den modsatte effekt, skal længden af ​​tagskæggene ikke være større end loftets højde.

Loftsholdere passer til ethvert loft, uanset type og design:

 1. beton, det kan simpelthen males eller klistres over
 2. gipsplader;
 3. strammer.

Ved installation af den anden og tredje version af loftet er installationen af ​​en sådan holder forudsat på grund af dets egenskaber.

De vigtigste kriterier for valg af en enhed kan overvejes:

 1. hvilket materiale det er lavet af;
 2. hvilken tekstur, og hvilken tyngdekraft er planlagt gardinensemble;
 3. anslået eave længde;
 4. hvordan det bliver rettet

Gardin Gardin Loft

Hvis vi tager udgangspunkt i den type gardiner, der vil blive fastgjort til loftet, vil alle indehavere blive opdelt i to grupper:

 • til glidende gardiner;
 • til løfte gardiner.

Eaves til glidende gardiner fastgjort til loftet kan have forskellige designs:

 • Profil - lavet af plastik, men kan have en metalguide og aluminium, hvor styret kan være stål. Ser i form af lameller med riller, som bevæger kroge. Han er i stand til at modstå tunge gardiner.
 • En streng er en metalstreng eller flere strenge strækket mellem parenteser. Kun lette stoffer kan hænges på den.
 • Runde eller stang - er et rør monteret på faste loftbeslag. Beslaget kan være til et rør og til to. Hvor mange lærred vil hænge fra loftet, så mange stænger skal monteres, fordi kun en type lærred kan hænge på en. Gardiner er hængt på sådanne holdere ved hjælp af ringe med klip, dekorative sløjfer, øjenlåg.

Takfladerne til loftsmonterede løfte gardiner er lavet af plast eller metal med en løftemekanisme. Duvene er faste og fastgjort til skinnen. Manipulering af løft eller sænkning kan ske ved hjælp af en løftemekanisme. Denne ledning er fastgjort til bunden af ​​gardinet. På denne måde hænges romerske, østrigske, elegante franske gardiner. Det romerske system har en tværgående bar, der er fastgjort på lærredet, i det østrigske system er der ingen sådan bar, den franske markiser er et plisseret teatergardin.

I princippet er gardiner hængt for at dekorere vinduesrum, for at skabe hygge i et rum, for at begrænse indgangen af ​​stærkt lys eller kold luft, og også implicit tjener de som beskyttelse mod nysgerrige øjne. Sådan hænger gardinerne på loftet cornice er af interesse for alle, der beslutter at bruge holderen med loft mount.

Afhængigt af gardinens ensembles stil skal en holder med det krævede antal rækker installeres på loftet, det kan være to, tre eller fire rækker strenge, løbere eller stænger.

Inden du begynder at installere loftholderen, skal du omhyggeligt studere instruktionerne i bunden, hvordan du hænger en sådan enhed korrekt, fordi den vellykkede installation af gardinduge afhænger af det korrekte arbejde.

Varianter til at fastgøre gardinerne til loftskinnen

For at vælge den mest hensigtsmæssige måde at hænge gardiner på loftlisterne på, vil det være nødvendigt at tage højde for nogle vigtige punkter:

 • bestemme antallet af gardiner - det kan være tyl og gardiner, et dekorativt gardin kan tilføjes og det hele er dekoreret med en lambrequin;
 • analysere massiviteten af ​​det udvalgte gardinensemble;
 • tage hensyn til rummets stil
 • Vælg den passende form og design af loftholderen.

De mest almindelige muligheder for montering af forskellige typer gardiner til loftet taggrunde er: bånd, hæle, øjenlåg, snørebånd, fletninger, ringe. Afhængigt af målets accent, for at gøre gardindækkene mere attraktive, er dette fastgørelseselement valgt, der vil være mere egnet til forskellige gardiner.

For at forhindre produkter hængt smukke folder, skal du vide, hvordan du bruger de forskellige typer fastgørelsesdele til at hænge gardinerne på loftet. Ringe eller klip anvendes til rund og snorholder til dette formål og kroge til profilholderen. Fastgøring af klæder udføres ved hjælp af disse elementer: kroge er indsat i sløjfer, og klip og ringe har klip.

bånd

Gardiner med bånd kan syes fra ethvert stof. I denne udførelsesform forekommer hængning af gardinet til loftets tagblade ved at binde båndene syet til toppen af ​​produktet på en knude eller bue. For at hænge gardinerne korrekt skal du overveje, at jo tættere og tyngre stoffet, strængerne skal være tykkere og bredere, så de kan modstå tunge baner. Det er især godt at bruge denne metode til luftig naturlig tyll i lys nuancer eller gardiner med et mønster af blomster, når buerne supplerer den lette sammensætning. Et sådant gardin vil dekorere soveværelset, køkkenet, det vil se godt ud i pigens værelse og bringe det med noter af romantik, lyshed.

Gardiner med pletter er gardiner med dekorative løkker syet på toppen. De er hængt på en rund sugekornetøj, mere præcist, stangen føres gennem løkkerne. Hvis vi taler om indvendig fixering, er dette en universel version af indretning af et børnehave, stue, soveværelse, køkken. Løkkenes bredde kan være forskellig, såvel som stoffet til at sy dem. Lambrequin bruges ikke til gardiner med patas, fordi tilstedeværelsen af ​​sløjfer giver individualitet til hvert gardin.

snørehuller

Gardinerne på grommets er stofbaner med plast- eller metalringe indsat i gennemgående huller. De er placeret i den øvre del af lærredet. Fastgøring udføres ved at stramme ringene på stangen. Grommets kan være små, ikke iøjnefaldende, eller de kan være store, spektakulære. Hvis du ikke ved, hvordan du hænger tylen på loftet sucker cornice, så kan du med succes bruge indstillingen med grommet. Desuden er denne mulighed meget populær på grund af nyhed og brugervenlighed - grommets glider let langs en rund, lige bar.

løbegang

Gardiner på snoet tilhører en række lige gardiner. Kuliskoy hedder den "muffe", i hvilken lofterholderens rør er passeret, og med denne metode kræves der ikke yderligere kroge og fastgørelse eller fastspænding af gardinbåndet. Hvis du tænker på, hvordan man hænger en tule, siger skræddersyede specialister, at snoet kan være enten på tule eller på gardiner. Udsmykningen er en "kam", som er fremstillet ovenfra, når du syr.

fletning

Gardiner med fletning hænger meget let. Stitched til toppen af ​​lærredet, er gardin tape forsynet langs hele længden med syede tråd for en smuk samling og løkker til kroge. Denne metode reddede ejerne fra den smertefulde proces med draperingsgardiner og fikser dem på tagskægget. Med dette tape fastgøres lærredet i færdig form med foldede folder, med kroge eller clips på samme afstand, til holderen. For at forstå, hvordan gardinerne er fastgjort med et bånd til loftet, vil det ikke være vanskeligt. For at gøre dette skal du købe et bånd, der passer til dit stof, sy til toppen af ​​lærredet, træk det til ønsket længde, glat ud foldene, hæng kroge med hjul eller ringe med kroge, jo oftere er det bedre for lærredet, og alt er klar, det kan du strække på.

Behovet for teknisk podvorotov er, at produktet vil se bedre ud, hvis sidesømmene ikke er synlige. Men du kan ikke vende gateways. Nu, i detaljer, hvordan du hænger kroge til denne metode. Vi trækker sig tilbage fra siden 10 cm, indsæt krogen, det betragtes som ekstremt. Derefter laver vi en teknisk tur, drejer gardinet på krogen og sætter den næste krog på samme tid på to sløjfer, der forbinder den ekstreme med den ene modsat den. Med næste hækling hænger vi løkken tættere på porten og sløjfen efter 5 cm. Som følge heraf får vi en lille fold. Vi handler på denne måde over hele lærredets bredde, det vil sige at vi klæder kroge efter 10 cm, og afstanden mellem løkkerne på en krog svarer til 5 cm. Fra den anden kant af produktet udfører vi igen teknisk support.

Som følge heraf har vi små, men jævnt lagde folder over hele bredden, og hvis vi flytter arkene fra hinanden, bliver foldene dybere.

Denne metode er velegnet til både gardiner og tyl, fordi du med en lille bredde af lærredet altid får jævnt lagde folder.

ringe

Gardiner på ringene er lavet af forskellige teksturer af stoffer og er fastgjort til holderen ved hjælp af ringe. Kroge, klip, klip kan fastgøres til ringene, de kaldes også "krokodiller". Da klipene ikke vil være i stand til at modstå vægtige stoffer, er denne metode acceptabel for lettere stoffer.

Når du hænger eller fjerner tylen eller gardinerne, skal du være forsigtig, fordi krokodiltænderne ved et uheld kan beskadige stoffet.

For at gardinprodukterne skal se smukke og rige ud, er det nødvendigt, at der er nok materiale til deres skræddersyning. Normalt tager 1,5-2 gange, og endda 3 gange mere fra den ønskede bredde.

Gardindugen skal stikke ud over kanterne af vinduet med ikke mindre end 15-20 cm og være flere centimeter længere end gardinet. Ideelt udvalgte dimensioner vil dekorere vinduesåbningen, hvilket giver komplethed til interiøret.

konklusion

Det korrekte valg af lynlåse til gardinensemblet på loftet kan du hænge gardinerne smukt og skabe hygge i rummet. Det betyder, at gardinerne bliver en virkelig luksuriøs udsmykning af værelset og hovedindretningen af ​​indretningen.

Hovedelementet i artiklen

1. Gardinerne på vinduerne er involveret i designet af indretningens indre stil.

2. Til hængende gardinæsker er loftholdere meget populære.

3. Afhængigt af typen af ​​gardin er indehaverne opdelt i to grupper:

 • til glidende gardiner;
 • til løfte gardiner.

4. Gardinestænger til glidende gardiner er:

 • profil - lavet af plast eller aluminium, tåler tunge stoffer;
 • strengstrækmetalstreng, tåler kun let væv;
 • runde eller sucker - et rør monteret på loftbøjlerne, og kun en type gardin kan hænges på et rør.

5. Cornice til løfte gardiner er en skinne med en løftemekanisme. På denne måde hænges romerske, østrigske, elegante franske gardiner.

6. For at vælge en måde at hænge produkter på, skal du bestemme antallet af malerier, analysere deres massivitet, tage hensyn til stilen på rummet, vælg den rette holder.

7. De mest almindelige monteringsmuligheder:

 • slips - bånd er syet til lærredet, der er bundet til tagskægget i form af knuder eller buer;
 • pata - dekorative sløjfer syet til toppen af ​​gardinet;
 • Øjenlåg - ringer indsat i stoffets øvre del, som derefter er spændt på stangen;
 • kulisk - "ærme", hvorigennem eaves røret er passeret;
 • fletning - gardin tape med sømme tråd, med hjælp som produktet er strammet, har krog sløjfer; mulig måde at skabe ensartede folder uden at spænde båndet;
 • Gardinringe leveres med kroge, klip, klip.

Typer af fastgørelsesgardiner til tagene

Fastgør gardinerne til cornice kan være anderledes. I mange henseender afhænger det af ejerens indstillinger, fordi det er den æstetiske komponent, der normalt er vigtigst. Også den afgørende faktor er typen af ​​cornice.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger?

Fastgørelsesgardiner på afsatsen er et ret vigtigt spørgsmål, fordi det forkerte valg helt kan forkæle indtryk af skønhedens skønhed og indretningen som helhed.

Når man vælger en passende fastgørelsesmetode, styres de ikke kun af rummets generelle stil, men også af tætheden af ​​materie, typen af ​​cornice. For eksempel kan gardiner på snoet kun være på de rørformede taghuler. For gardinstænger, der er fastgjort i loftet, er der kun sådanne metoder som kroge og gardinbånd.

Nogle typer af fastgøring giver dig mulighed for at forlade gardinet lige, andre bidrager til dannelsen af ​​smukke lodrette folder. I nogle værelser foretrækkes strengere muligheder, i nogle enkeltheder anbefales det.

Du skal i forvejen nøjes med at tænke på, hvordan du vil se dit vindue, om der kommer lambrequins, om vinduesdekoration vil være en accent i interiøret, eller om det blot vil supplere det overordnede design. Overvej om bygningen generelt vil være tung eller lys.

Vigtigt er spørgsmålet om finansiering. Nogle af typerne af fastgørelsesanordninger er billige, installationen af ​​andre er ret anstændig, og der kan stadig være andre, der fremstilles af stofklister.

Installationsfunktioner

Alle varianter af tagskæggene er opdelt i to store grupper i henhold til fastgørelsesmetode: loft og væg. Loftsmodeller vælges, når det ikke er muligt at montere en vægkornet. Normalt er skrøbelige gipsplader vægge eller utilstrækkelig plads til en væg cornice begrænsninger for deres installation. Takkonstruktioner vælges også, hvis loftet ikke er højt nok, og det er nødvendigt at visuelt "trække" rummet opad.

For nylig er lofterne blevet populære. De er normalt udstyret med plastbøsninger, som kun kan modstå en vis vægt af gardiner.

I udseende er kløften opdelt som følger:

 • Runde. Varianten ser ud som et rør og findes på markedet i forskellige diametre. Runde cornices er normalt dekoreret med forskellige dekorative tip på hver side. Tubular cornice er lavet af træ, metal, plast.
 • Baguette. De ligner en rektangulær eller figuren rem, som dækker hele "stuffing", pålideligt skjule guiden og kroge. De er lavet af både plastik og dyrebare træer (ret en dyr mulighed).
 • String. Den "yngste" af typer af cornices, det er et metal kabel, som gardinet er monteret. Lavet af metal.
 • Profil. Sådanne taghuller bøjer let, med det resultat at de kan gives nogen form. Efterspurgt buet cornice er lavet lige fra aluminiumsprofilen.
 • Rail (dæk). Designet er udstyret med en rille, hvorpå kuglerne med kroge er fastgjort. I øjeblikket er dæk gardin stænger lavet hovedsageligt af plast.

Hver af disse typer har begge sine fordele og ulemper, som skal overvejes ved valg. Prøv at lære mere information om den valgte cornice at vide om alle styrken og svaghederne i favoritindstillingen.

Interessante muligheder

Hver type gardin kræver et individuelt valg af typen af ​​vedhæftning. Disse typer kan variere. Nogle af dem er velegnet til montering af alle gardiner, andre giver dig mulighed for kun at vedhæfte gardiner eller gardiner. For at kunne bestemme sorten korrekt skal du svare på en række spørgsmål.

Først og fremmest er det logisk at identificere stilistikkens spørgsmål. Hver stil pålægger sine egne begrænsninger for valget af fastgørere. For at få gardinerne til at se smukke og harmoniske, er det nødvendigt at bemærke rummets stilfunktioner som helhed og at vælge i overensstemmelse med dem.

Det er også nødvendigt at notere funktionerne i det materiale, som gardinerne er lavet af. For eksempel ser bomuldsgardiner sig ret underligt, hvis de er fikseret på grommets, men montering på magneter eller gardinbånd er perfekt til dem.

Vinduesfunktioner skal også tages i betragtning. Plastruder er normalt mere moderne kroge og armaturer og træ - traditionelle muligheder.

bånd

Pas på, når du bruger strenge. De er ikke egnede til enhver stil. For eksempel kan i et klassisk værelse, Loft stil, Minimalisme, denne type vedhæftning ikke bruges.

Materiale til fremstilling af strenge kan hentes næsten alle, alt fra tyll og slutter med en fletning. Ofte er de imidlertid fremstillet af samme stof, hvor gardinerne syes.

Båndene kan fastgøres med buer eller enkle knuder, mens de i begge tilfælde ser romantiske og livlige ud. Ofte er valget til fordel for en sådan vedhæftning givet i rustik stil.

Men nogle gange er valget af enhver anden mulighed, snarere end strenge, umulig, som i ovenstående billede. Båndene hjælper med at understrege skønhedens usædvanlige design og ser meget passende ud.

loops

Bandesting passer til ethvert interiør. Raid af romantik og legesyge er fraværende her. Ligesom trækstrengene er sløjferne normalt lavet af samme materiale som gardinerne, men nogle gange er det bedre at vælge et andet stof. Normalt gælder denne regel for børn.

Alle slags dekorative sløjfer er velkomne, for eksempel applikationer. Afhængigt af stilen på rummet er valgt og metoden til dekoration.

Denne type fastgørelse er populær, fordi den er meget praktisk: at hænge gardinerne på hængslerne, skal du bare springe over gardinstangen gennem dem. Loops er døve eller med en fastgørelse. I det andet tilfælde er sløjfen ved bunden udstyret med en velcro eller en knap, så du kan løsne det fra tagskægget uden at fjerne tagskæggene selv.

Det er muligt at "blande" de forskellige gardiner med hinanden, hvilket resulterer i en meget interessant effekt som i ovenstående billede.

snørehuller

Dette er en universel form for fastgørelse, der passer helt til ethvert interiør. Grommets holder stoffer af enhver tæthed godt, mens gardins øvre kant ikke deformeres, men delikat foldes i ensartede samlinger.

Vinduesporte og gardiner er fastgjort på grommets for at afgrænse det indvendige rum. Denne mount ser meget elegant og beskeden ud, mens den udviser en lys accent i hele interiøret.

Cringles kan indskrives i ethvert interiør afhængigt af indretningen af ​​stoffet selv. For eksempel passer et dekoreret gardin på grommet perfekt ind i det provencalske interiør.

løbegang

Gardinet er en "lomme", hvorigennem tagene er passeret. Gardinens top er ubetydelig.

Ofte kan du finde gardiner på snoet, da denne type fastgøring er bedst egnet til let tynde stoffer. Tunge gardiner med snoetrør må ikke findes, da de ikke anvendes i klassiske interiører såsom barok eller rokoko.

Ofte hænger gardinerne på vingerne i rustikke interiører. Denne fastgørelsesmetode anvendes også til fastgørelse af gardiner "cafe" som i billedet.

fletning

Oftere kan du finde en sådan navngivning af en webbing som et gardinbånd. Det er fastgjort fra indersiden af ​​gardinerne, så du kan justere deres bredde. En af fordelene ved gardinbåndet er, at efter vask er sådanne gardiner ikke nødvendigt at "tilpasses" igen til størrelsen af ​​tagene. Samtidig er den samme kvalitet en minus: Strygning af gardinerne på bandet er ikke særlig praktisk.

Tæppetape giver dig mulighed for at hænge gardinerne på kroge og fastgøre dem på dækkene. Passer også til montering og andre typer gardinstænger.

Normalt er gardinerne på flettet hængt i flere rækker: tyll, gardiner, pelmetri. Billedet viser en af ​​disse muligheder.

ringe

Siden sovjetiden var gardinerne på ringene meget populære, og ikke uden grund. Denne type er ikke værre end grommets, men giver dig samtidig mulighed for at vælge ringe eller kombinere dem med hinanden, for eksempel, hvis værelset er lavet i Boho-Chic stil.

Oftest bruges ringene i Techno-stilrummet, men du kan også finde dem i det klassiske interiør (eksempel på billedet). Ringe, syet til gardinerne, kræver helt sikkert evnen til at fjerne gardinet helt. Bedste af alt, de ser på en rørformet cornice.

magneter

Fastgør gardinerne med magneter er et alternativ til den sædvanlige fastgørelse med kroge. I dette tilfælde spiller magneten samme rolle som velcro til hængslerne: det giver dig mulighed for nemt og hurtigt at fjerne gardinerne fra tagskæggene. Valget af forskellige muligheder her er enormt. Du kan give fortrins til næsten usynlige fastgørelsesdele, og du kan foretrække dekorative magneter dekoreret med rhinestones. Afhængig af stemningen, som skal skabes i rummet, vælges også magneter.

Bedste af alt ser gardinerne på magneterne på den moderne snorede cornice. Denne kombination ser meget stilfuld ud. Billedet viser cornice og magneter, lavet i et tema.

Ofte magnetiske monteringer komplementere klip til gardiner af samme design.

Klip, kroge, tøjspidser

Som sædvanlig blev gardinerne fastgjort med denne type fastgørelse. Til dato er tøj og clips lavet af både metal og plast. De er meget ubelejlige at bruge, fordi de ødelægger gardinens stof og efterlader puffer på det. For et tyndt stof er denne type vedhæftning kategorisk upassende, med eksisterende alternativer, hvor det er mere logisk at vælge magneter som en vedhæftning.

Klip, tøj og kroge vælges som fastgørelsesdele, når værtinden gør gardinerne på egen hånd. Gør det nemt nok. Billedet viser muligheden for at fastgøre gardinerne ved hjælp af tøjspidser.

Hvordan til at dekorere brugerdefinerede vinduer?

I huse eller lejligheder er det ikke ualmindeligt at finde vinduer af andre former end de rektangulære.

Nu meget almindelige panorama åbninger. Hvis indstillingen med traditionelle glidende gardiner ikke appellerer til dig, skal du være opmærksom på timeglasstullen. Den er velegnet til både lige og skrå vinduer. Ved hjælp af tyll, monteret på lignende måde, kan du dekorere døren, fordi den er monteret direkte på rammen på specielle hjørner.

Trekantede vinduer er normalt lavet ved hjælp af plissede persienner. Denne type kaldes så, fordi det er et ark specielt behandlet stof, trykket i form af et accordeon. Plisserede persienner kan stables i enhver form, herunder en fan. De er fastgjort med dobbeltsidet tape.

Til udformningen af ​​de halvcirkelformede vinduesåbninger anvendes ikke kun buede cornices. Gardinerne fastgjort til den sædvanlige murskårne ser smukke ud. Desuden kan tagskærerne installeres både over den buede kant og nedenunder.

Det vil være interessant at se, om du laver gardinerne ved hjælp af smedede taggrunde.

Ved indramning af vinduer, der er signifikant højere end en mands højde, er der en peger til fastgørelsesgardiner i fastgørelsesdesignet. Med sin hjælp kan du nemt og nemt skubbe eller trække gardinerne uden at trække kluden selv. En sådan indretning er meget bekvem. Pegeren kan nemt gemmes bag gardinet og om nødvendigt komme tilbage.

På hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, vil du lære af følgende video.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Hvordan at hænge gardiner på loftet taggrunde, interesserer mange. Hovedformålet med produkterne er at beskytte den indre plads af en person mod indtrængen af ​​nysgerrige øjne, stærkt sollys og kold luft. Også produkter tjener som udsmykning af vinduer og døre af værelser, skaber en hygge i huset.

Hvordan man vælger og hænger gardiner til loftet cornices, vil denne artikel fortælle i detaljer.

Visninger og Design

I dagens marked tilbyder et stort udvalg af gardiner til vinduer.

 • Dagtimerne. Ved deres produktion tages der lettere og luftige stoffer.
 • Nat. De er lavet af tætte, tunge lærrede.

I udseende og design produkter er:

 • Classic. Deres egenskab er fremstillingen af ​​bløde tekstiler, der skaber vertikale bølger. Når du vælger et lærred, skal du tage højde for dets vigtigste egenskaber, som omfatter:
 1. stofdensitet. Det kan være fra gennemskinneligt til tungt, groft materiale;
 2. monteringsfaktor. I dette tilfælde tages bredden af ​​stoffet i betragtning to faktorer: længden af ​​cornice og bredden af ​​nettet for det. Hvis der er tegninger på produktet, vælges koefficienten for ikke at være mere end 1,5, så det dekorative ornament er mere korrekt placeret. For almindelig gardiner samling faktor skal være fra 1,5 til 3;
 3. Tilstedeværelsen af ​​foringsmateriale, hvilket gør gardinerne tunge, lad ikke dagslyset ind. I dette tilfælde er to kvaliteter af gardiner bekvemt forbundet: lyshed, skønhed i tekstur og kvalitet af en skærm;
 4. om der er podshvaty, de tillader dig at samle gardinet på det rigtige sted, der vil supplere den samlede indretning af produktet.
 • Østrigsk. Ifølge strukturen af ​​materialet ligner italienske og franske gardiner. Frodige folder og originale kurver skaber en harmonisk balance. En løftemekanisme med et reguleringssystem giver komfort ved brug af sådanne gardiner. I kombination med fransk pomp og romerske sværhedsgrad kan østrigske gardiner anvendes både i elegante palæer og i små værelser. Ved valg af gardiner skal nogle af deres egenskaber overvejes:
 1. Produkterne erhverver airiness på grund af gennemsigtige og lette stoffer, såsom: silke, chiffon, tyl, slør, taft og organza;
 2. Mængden af ​​draperingsplader afhænger af mængden af ​​stof. Forholdet mellem folderne med vinduesåbningens højde skal være 1: 2. I den sædvanlige udgave tilsættes 50 centimeter lærred for at hæve gardinerne til vinduets åbningshøjde;
 3. draperibåndene syes til gardinerne, der opdeler stoffet i det ønskede antal festoons.
 • Fransk, som ellers kaldes "marquises". Ved samling vedrører kaskadiner, der minder om rennende vand. Effektivt foldede folder gør det meget attraktivt at åbne vinduet, give et romantisk eller aristokratisk udseende til hele interiøret. Markiser bør ikke bruges ved åbning af vinduer. Dette vil skabe ulejl ved flytning af lærredet, men de er ideelle til at dekorere døvvinduer øverst. I dette tilfælde kan gardinerne hæves til det ønskede niveau og fastgøres.
 • Engelsk eller london, gardiner ser spektakulære i både hævet og sænket form, takket være en særlig snit. I en hævet form foldes stoffet ind i bulkgarlander takket være de store tæller fold på gardinerne på siderne. Godt i harmoni med lambrequins. Tilstedeværelsen af ​​store og kontrasterende mønstre understreger egenskaben af ​​gardinernes konturer, små tegninger smelter sammen og reducerer lydstyrken. En interessant løsning er udvælgelsen af ​​farver og mønstre af gardiner for at matche tapetet. Der anvendes også forskellige kombinationer af en celle med et enkeltfarvet stof og striber med blomsterprint.

Tip: Til fremstilling af engelske gardiner anvendes bløde stoffer, de er velkomne til drapering.

 • Romersk eller italiensk Gardiner er perfekte til ethvert interiør. De er hensigtsmæssige i boliger og boliger, i modsætning til andre typer gardiner. Lærredet er lavet af forskellige tekstur og sammensætning af stoffer. I moderne hjem kombineres romerske persienner ofte med lige klassiske produkter og kombineres med voluminøse pelmets. Italienske gardiner er hele stof. Fra deres sømfulde side er lameller syet vandret, og specielle ringe er monteret på de vertikale kanter. Takket være dette design kan stoffet stige og falde frit. Når der løftes, dannes der pænt foldede folder. I lukkede tilstand af gardinerne, tæt ved vinduesåbningen. I dag er fjernbetjeningen af ​​italienske gardiner med en elektrisk motor almindelig.
 • Japansk. De er velegnede til bygningsejere, der elsker enkelhed, elegance og alsidighed. Sådanne gardiner er designet til at dekorere vindue- og døråbninger, mens de deler et enkelt rum i separate zoner. Som vist på billedet.
 • Louvres. Disse er effektive og kompakte strimler af klud, metal eller plast, forbundet med ledninger og kæder i en mekanisme til løft eller udvidelse. Persienner er af flere typer:
 1. lodret;
 2. vandret;
 3. roll;
 4. rullegardiner.

Alle typer er velegnede til boliger, kontorer og medicinske institutioner. De er lavet af praktiske polymerer og imprægneret med anti-allergiske og antibakterielle forbindelser. De er nemme at rengøre og har selvstændig hardware. Kan fastgøres på lofter, vægge og direkte på vinduerne selv.

Der er to typer løftemekanismer:

 1. mekanisk. Lærredet bevæger sig på bekostning af ledningerne hører langs sidestyrene;
 2. automatisk. Ved hjælp af en knap eller en fjernbetjening aktiveres motorens elektroniske styring, som frembringer gardinernes bevægelse.

Hvad er loftet corners

Loftsstænger til gardiner er lavet af materialer som:

 • Metal (se Sådan vælges metalloftlister). Den bedste mulighed for gardiner med høj vægt.
 • Træ (se. Træafskærmninger, typer og installation). Dette er en universel mulighed i enhver indretningstilstand.
 • Plast. Produkterne er enkle og uklare, velegnede til enhver højde i loftet. Den største fordel er den lave pris.

Om nødvendigt fastgør gardinerne til loftet, gardinstænger vælges afhængigt af deres type.

 • String. Kun egnet til lysgardiner eller tyl.
 • Runde. Gamle, klassiske design, der skaber harmoni i ethvert interiør.
 • Baguette. Er selv et dekorativt ornament i den gamle stil.
 • Specielt designet til japanske eller romerske gardiner.
 • Profil. Lav indtryk af flydende gardiner fra loftet.

Loftsprofilgardiner til gardiner har vist sig at blive brugt. Aluminium eller plast anvendes til deres fremstilling.

Fordele ved sådanne tagger:

 1. budgetomkostninger
 2. lysstyrke og styrke af strukturer
 3. lang levetid
 4. kan tage nogen form.

Hvad skal man overveje, når man vælger en cornice

Ceiling cornice er ønskeligt at vælge om indendørs:

 • Lofter. Gardiner fastgjort i loftet øger rummets højde.
 • Højt vindue På grund af den lille afstand mellem vinduesåbningen og loftet er der ingen mulighed for at fastgøre tagene til væggen.
 • Væggene er gipsplader. Kan ikke modstå sværhedsgraden af ​​multi-lag gardiner og tagskæggene.

For korrekt valg af tagskægget til et bestemt loft skal du overveje:

 • Designet og dets udseende er de:
 1. beton;
 2. gips;
 3. spænding (se. Vi vælger og installerer cornices for hævede lofter).
 • Materialet til fremstilling af produktet.
 • Tyngden af ​​stoffet og dets udseende.
 • Længden af ​​tagene.
 • Fastgørelsesmetode.

Tip: Når man køber et tag på loftet, skal man huske på, at dens længde ikke bør overstige højden af ​​væggene. Ellers vil rummet se ubehageligt og lavt.

Vi anbefaler at se videoen: "Sådan vedhæftes og syes et gardin"

Forberedelse og installation af tagskinner

Generelle instruktioner til fastsættelse af tagbøjler til loftet omfatter:

 • Produktet er kontrolleret.
 • Markeret på loftet plads til fastgørelse af cornices.
 • Hullerne til beslagene eller profilerne selv er boret.
 • Dowels drives ind eller bores i hullerne.
 • Beslagene er monteret, og hjørner er skruet på dem.

Fixation muligheder

Fastgørelsesgardiner er lavet på flere måder:

 • På bånd Denne metode giver dig mulighed for at modstå enhver vægt gardiner, ideel til gardiner.
 • På sløjferne. I dette tilfælde er løkkene lavet af metal, træ, plast eller stof, der er placeret på basis af gardinerne og lærredet er fastgjort til corniceen.
 • På grommets. I hullerne på stoffet monteres specielle jern- eller plastringe. På eaves rekrutterede hele serien af ​​ringe.
 • På vingerne. Placeret ved bunden af ​​gardinet, kan vingerne eller en smal strimmel stof, syet på basismaterialet og bruges til at trække ledningen, tillade lærredet at blive ringet direkte på baguettepinden.
 • På ringene med kroge. Gardiner er monteret på tagskæggene ved hjælp af ringe med kroge. Sådanne fastgørelsesanordninger har stor slidstyrke.
 • På tape. Et bånd med syede snørebånd er fastgjort til gardinerne, med hvilket lærredet trækkes sammen, formet til små folder, hvilket giver det pomp. Mange gardiner på loftet er fastgjort netop på flettet.

Hvordan hænge loftet cornice

For at fastgøre gardinerne med hænderne på tagskægget skal du:

 • Sørg for, at de købte enheder er udstyret med specialbeslag, og gardinerne selv - med gardinbånd eller sløjfer.
 • Binde tråde langs den ene kant af det syede bånd.
 • Stram gardinet for at danne en smuk samling på den og reducer bredden i forhold til længden af ​​tagene.
 • Indsæt plastik kroge i specielle løkker på båndet.
 • Kroge træder ind i slidserne af tagskæggene.

Tip: For at gardinet skal hænge smukt, må afstanden mellem kroge ikke overstige seks centimeter.

Hvordan hænge gardiner på loftet cornice korrekt, fortæl videoen. Smukt udvalgte gardiner til loftet tagger giver komfort til rummet.

Sådan vedhæftes gardiner til loftet

For at gøre gardinerne virkelig en vidunderlig udsmykning af værelset og de vigtigste dekorative detaljer i interiøret, behøver de ikke kun at være kompetent udvalgt, men også korrekt fastgjort til loftet. Sådan gøres det her, forklares nedenfor, men du kan også følge foto- eller videoinstruktionerne.

Montering af tagskinner

Til at begynde med er det nødvendigt at forstå, hvordan præcis takflakene skal fastgøres, med hvilke alle de nødvendige fastgørelsesdele også skal medtages. Fastgøring af tagene skal ske med specielle beslag fastgjort på kanterne. Men hvis længden af ​​holderen til gardiner er mere end to meter, så i midten er det nødvendigt at installere en anden ekstra beslag.

Det ligner et loft cornice til gardiner

Men i princippet kan antallet af fastgørelsesdele være alt efter dit ønske, fordi de på ingen måde hæmmer svæveflyvningernes bevægelse. Det anbefales at bruge flere monteringer, hvis du planlægger at hænge tunge gardiner i flere rækker.

Til loftet er loftlisterne af flere typer, hvis valg afhænger altid af typen af ​​gardiner:

 1. profil - konstruktion af siltmetal- eller plastprofiler med spor til fastgørelsesgardiner. Ofte har sådanne hjørner en dekorativ yderplank;
 2. stænger - strukturer fastgjort til loftoverfladen, i parentes hvoraf lange sticks indsættes;
 3. snor - strukturer svarende til de foregående, men mellem kronerne i dette tilfælde strækkes strængene. Denne form for cornice er ideel til lette luftgardiner.

Når loftet takket være succesfuldt installeret, kan du begynde at vedhæfte gardiner til det.

Hængslede gardiner

Da der er flere måder at fastgøre gardiner på loftet, bør du vælge den rigtige ud fra følgende punkter:

 1. det samlede antal lag af materiale, der skal hænges, i betragtning af lambrequins;
 2. værelse design;
 3. massivitet og vægt af gardiner;
 4. form og design af taggrene.

Det er også værd at overveje det funktionelle formål med gardinerne, det vil sige om de konstant skal bevæge sig fra hinanden og komme ind eller tjene kun som et dekorativt element. Hvis vinduesåbningen er dekoreret med arbejdsgardiner og tyl, skal de fastgøres til en tre-rækken cornice. Hvis du også planlægger en lambrequin, skal du have fire rækker.

Som det fremgår af billedet, er der flere forskellige typer fastgørelser, hvor du kan hænge gardiner eller gardiner på loftet cornice:

 1. Ringe med kroge er de mest almindelige beslag, som kan sælges allerede komplet med gardiner eller separat. Kroge kan også bruges uafhængigt. Det skal bemærkes, at denne fastgørelse betyder at sy på specielle gardiner til gardinerne;
 2. "Crocodiles" - en slags tøjspinde, der giver en sikker pasform takket være tænderne;
 3. klip - det samme med den tidligere version, kun denne hardware har ikke tænder, og derfor er det bedre at bruge det kun til lysgardiner;
 4. Grommets - de mest spektakulære fittings til rørformede gardinstænger, som er en metalring, syet direkte ind i materialet.
 5. stofsløjfer - en meget original fastgørelsesmetode, hvor brede løkker er lavet af samme materiale som gardinerne selv;
 6. snor, som er tilvejebragt på scenen med at sy gardiner. Denne metode er bemærkelsesværdig ved at i form af en tegnet, vil det give indtryk af, at der slet ingen grøfter er.

Så, efter at have valgt en armatur, der passer til dit loftloft, kan du hænge gardiner og nyde et hyggeligt hjeminteriør. I kombination med en smuk holder vil elegante gardiner, tykke eller lyse, monofoniske eller med lyse udskrifter altid skabe fantastiske visuelle effekter, hvilket gør rummet stilfuldt og elegant indrettet.