Montering af lysekronen på gipspladens loft med egne hænder

Gipsvæg er et alsidigt byggemateriale, der har bevist sin effektivitet i udsmykning af vægge, lofter og gulve. Gipsen er imidlertid ikke for stærk, og derfor giver installationen af ​​lysekronen visse vanskeligheder. Derfor, før du hænger lysekronen på gipsplankloftet, skal du omhyggeligt overveje dine handlinger, så arbejdet vil bringe det ønskede resultat.

Forbereder installationen

For at maksimere belægningen af ​​lysekronen til gipspladerne anbefales det at udføre følgende handlinger:

 1. Bestem på stedet, hvor belysningsarmaturet skal installeres.
 2. Fastgør metalprofilen til lyspladeens tilsigtede placering.

Vær opmærksom! At finde en metalprofil under gipspladen er enkel. Til dette har du brug for en magnet. Nogle gange i stedet for en metalprofil bruges træbjælke. Find det bliver sværere.

Elektriske ledninger

Organiseringen af ​​lys i ethvert rum bør baseres på en tidligere forberedt ordning. Ifølge standardskemaet antages det, at trådens tværsnit altid tages med en margen. Dette er nødvendigt for at forhindre kortslutninger i netværket som følge af ændringer i elforbrugerens sammensætning. Hvis der i fremtiden vil være nye enheder, der forbruger elektricitet, skal du bruge et kabel, der kan modstå en større belastning. At ændre det senere er ikke altid muligt, det er bedre at gøre det på forhånd.

Når ledning af ledninger er afsluttet, laves der et hul i gipspladen på armaturets fikseringsområde til den nye forbindelse.

Monteringsmuligheder

fastsættelse anker

Denne type vedhæftning bruges til at hænge de mest tunge armaturer. Lysekronen er fastgjort direkte til loftfliserne eller træbjælkerne, afhængigt af hvad der er bundbunden. Hvis vedhæftningspunktet ikke er en, så for hver, oprettes et dedikeret hul i gipspladen.

Først gør opmærkning. Mål nøjagtigt alle afstande fra hullernes centre til deres kanter. Samtidig er det nødvendigt, at hullernes diameter gør det muligt at fastgøre ankre i dem. Sidstnævnte bør komme ind tæt, men uden overdreven indsats.

Ankre er valgt under hensyntagen til den forestående belastning, og endda med en vis margen. Bor eller boret skal svare til diameteren af ​​den nødvendige åbning, som udføres ved hjælp af stanseren.

Ankeret er installeret med en lidt afslappet møtrik og forlænget stud. Møtrikken er fastspændt til enden. Hvis afstanden mellem bundloftet og gipspladen gør det umuligt at placere en armatur, sættes en metalbøjle af den ønskede længde på ankeret.

Hook mount

Denne fastgørelsesmetode udføres ved en af ​​de tre foreslåede metoder:

 1. Med tråd. Trådkroge anvendes mest effektivt til montering i træbjælker. Der er enheder til at hænge de mest forskellige længder. Derfor vælges et passende element for afstanden mellem gipspladerne og monteringsområdet samt dybden af ​​installationen i træet. Vi bor et hul i strålen, hvis diameter er lidt mindre end krogens diameter. Drej derefter fastgøreren i bjælken. Herefter sættes lampen.
 2. Suspension. Kroge bruges i lofter, hvor gulvene er lavet af armeret betonplader. Sådanne plader har ofte hulrum. Placeringen af ​​de hule kanaler bør holdes i tankerne, når du laver markeringen. Ved hjælp af en perforator laver vi et hul i pladen (dybde - fra 50 til 70 mm). Indfør en anker eller en pin i hullet (2 gange længere end hullets diameter). Dernæst placerer vi armaturen langs pladens hule kanal. Opret en dobbeltkroget trådkrog (diameter 5-9 mm). Vi fanger en sløjfe over en pin placeret i pladen, og brug en anden løkke til at placere lysekroner på den.
 3. Spring folding dowel. Denne type fastgørelse bruges til installation i et gipsvæg. Det kan dog monteres direkte i gulvpladen. I den ene ende af dowel er der foldede kronblade, der åbner efter installation i hullet. I tilfælde af forårsknopper er der ikke behov for yderligere tværgående indlæg. Diameteren af ​​hullet til dowel er valgt lidt større i sammenligning med diameteren af ​​de foldede kronblade.

Ovennævnte metoder til fastsættelse af armaturer er grundlæggende, når det kommer til lofter af gipsplader. Denne liste er imidlertid ikke udtømmende: hvis du ønsker det, kan du anvende andre metoder til at fastsætte lysekronen. Det vigtigste, at bjerget var pålideligt.

Værktøj og materialer

For at udføre arbejdet skal du bruge følgende værktøjer:

 1. I tilfælde af betonplader kræves der en stans og flere borer. Hvis hullerne kun skal udføres i gipsvæg (eller lignende bløde materialer), nok elektrisk boremaskine og skruetrækker.
 2. Passatizhi eller tang. Med deres hjælp vil vi skrue krogen ind i dybden. Der vil også være en skruetrækker med et tykt sting.
 3. For at kunne oprette forbindelse til netværket skal du bruge en elektriker. Følgende værktøjer er nødvendige: sideskærere, kniv, indikatorskruetrækker.

Vær opmærksom! Til fremstilling af huller i gipspladeplader er crown cutters bedst egnet.

Du skal også bruge følgende materialer:

 1. Lysekronen selv, som vil blive installeret.
 2. Metal molly med en krog eller plast dowel med en lignende armatur.
 3. Hvis monteringen monteres direkte i gipsvæg, skal du bruge molly med plastikbøsning. I dette tilfælde er de ikke mindre effektive, og prisen er lavere.

Lys lysekrone installation

Metoden bruges til installation af små belysningsenheder (op til et og et halvt kilo). Vi fastgør armaturet til gipsvæggen i denne rækkefølge:

 1. Marker installationsstedet med en blyant.
 2. Perforator vi borer et hul (diameter - 5-9 mm) i et gipsplader.
 3. Installer dowel i hullet.
 4. Vi vrider i dowel hook med tråd.

Installation af en tung lampe

For at hænge en tung lysekrone er der brug for en ankerbolt. Installationsarbejdet udføres i følgende rækkefølge:

 1. Vi laver et hul i det markerede område ved hjælp af et slag. Hulets diameter for en tung armatur er fra 10 til 12 mm.
 2. Monter ankerbolten.
 3. Vi sætter kolletten. Med let slag af hammeren dypper vi ind i hullet.
 4. Skru krogen på tråden.

Et sådant fastgørelsesmiddel er i stand til at modstå selv en meget stor vægt. For at dekorere bjerget er krogen undertiden isoleret med et PVC-rør. Den sidste fase af arbejdet - forbinder lampen med ledningerne.

Hvis en metalramme tidligere var installeret, tilføjes nogle funktioner til installationsarbejdet:

 1. Ved fastgørelse af lampen på en krog fastgøres et metalstykke af profilen til rammen. Hvis konsollen skal bruges, skal du bruge to strimler. De vil jævnt fordelte lysekronens masse og tillade at undgå dens fald selv med meget stor vægt.
 2. Gør huller i et ark med gipsvæg. De bør være lidt mindre end diameteren af ​​sommerfuglen (3-4 mm).
 3. Installer dowel hele vejen. Den åbne sommerfugl løser pålideligt fastgørelsen. Det er ekstremt svært at snappe det.
 4. Tilføj en krog til dyvelen.
 1. Hvis du installerer konsolbeslaget, skal du også lave et par huller. Vi markerer under hensyntagen til konsolets dimensioner.
 2. Sæt konsollen af ​​med skruer. De er installeret i konsolarmaturet.
 3. Vi tilslutter lampen til ledningerne.
 4. Hæng lysarmaturet på en krog eller konsol.
 5. Cover vedhæng med dekorative paneler.

Vær opmærksom! Den beskrevne metode er velegnet til lysekroner, hvis vægt ikke overstiger 10 kg. Vedhæft tyngre armaturer behøver kun til betonbasen. Kraven bruges som klemme.

Installation af meget tunge armaturer er som følger:

 1. Gør et hul i betonbasen. Det skal svare til diameteren af ​​kolletten.
 2. Installer stiften og stiften i hullet. Sidstnævnte er nødvendigt for at støtte lysekronen.
 3. Monter selve kolletten. Stram studen ved hjælp af værktøjet.
 4. Fastgør til studkrogen.

Nyttige anbefalinger

Et par tips til dem, der ønsker at installere et gipsplader loftslys:

 1. Med type lampe og monteringsmetoder bestemmes på forhånd.
 2. Vi vil udstyre det sted, hvor installationen af ​​loftbelysningsenheden er planlagt, med en yderligere profil eller et pant. For at fastgøre en tung lysekrone skal du have en ekstra rem.
 3. Hvis lysekronen er lys og vil blive monteret på gips, har du brug for et passende tilfælde af fastgørelsesdele (dowels, spring design). Hvis lampen er tung - brug ankre.
 1. Ved installation skal der tages hensyn til sikkerhedsforskrifterne. Vi taler om pålidelige stilladser, strømafbrydelser under drift, brug af personlige værnemidler.
 2. Særligt vigtigt er den ansvarlige holdning til ledningerne. Det skal placeres i et bølgepap. Dette vil bedre beskytte ledningerne.
 3. Hvis ledningen er installeret i bundloftet, skal du have en strobe - en speciel kanal med en dybde på 5 cm.
 4. Vedhæft lysekronen til ankerkrogen skal være efter pålidelighedens pålidelighed kontrolleres. Dette kan gøres, for eksempel ved hjælp af en 16-pund kettlebell, der hænger på et tykt reb.

Specielt vigtigt er kvaliteten af ​​gipsvæg og fastgørelsesdele. Gem ikke sikkerhed. Substandard materialer vil ikke tillade fastgørelseselementer at understøtte lysekronens vægt, og designet kan falde sammen.

Fastgør lysekronen til gipspladens loft med egne hænder

I hvilke tilfælde er der sådanne spørgsmål som at sætte lysekronen på gipspladens loft? Dette for eksempel en ændring af ophold eller et ønske om at opdatere interiøret, udskiftning af eksisterende belysning eller installation af yderligere. Og her kan det enkleste spørgsmål blive et stort problem.

Installation af belysning på en betonoverflade i husmiljøet forårsager normalt ikke problemer. Men lysekronens vægt overstiger næsten altid 1 kg, og gipsvæggen er et ret skrøbeligt materiale. Derfor, for at lampen kan hænge længe og sikkert, er det værd at overveje, hvad der skal vedhæftes og hvordan. Professionel installationsteknologi hjælper med at finde ud af det.

Lad os overveje to mulige muligheder. Den første er installationen af ​​armaturet, når du installerer gipspladens belægning, og det andet er installationen af ​​belysningen på det allerede monterede loft.

Installation af en lysekrone på et gipsplankloft

Arbejdet med belysningen af ​​gipsplankloftet starter med projektet. Det er i begyndelsen at tænke grundigt om, hvor belysningen skal installeres, hvilken slags og hvilken form for strøm. Jo mere alvorligt dette stadium er, jo mindre omarbejdning forventes i fremtiden. Hvad er nødvendigt for at tage højde for? Det vigtigste er at bestemme stedet for at installere lysarmaturet på gipspladens loft.

Elektrisk installation

Derudover lægges der særlig vægt på ledningsdiagrammet og dets installation. For at gøre dette skal du tage højde for strømmen af ​​installeret belysning. Denne parameter er direkte relateret til belysningen af ​​rummet og dens formål. Lyselementets effekt er normalt angivet i den tekniske form. Belastningsstrømmen tages i betragtning ved valg af isolering af de elektriske ledninger og dens tværsnit. Installationen af ​​den elektriske ledning udføres i overensstemmelse med designskemaet. Trådforbindelser i form af vendinger gemt under headliner er ikke tilladt. Alle forbindelser udføres i specielle forbindelsesbokse. Alle tilslutninger udføres med strømmen afbrudt.

OBS: Manglende overholdelse af elektriske sikkerhedsregler under installation og belysningsberegninger er livstruende. Hvis der endda er en lille tvivl om, hvorvidt du kan klare dette arbejde, er det bedre at overlade løsningen af ​​denne opgave til specialister.

Installationen udføres af en kvalificeret tekniker med en gyldig elektrisk tolerancegruppe på mindst "3".

instrumenter

For at udføre installationen skal du:

 • bore;
 • Punch;
 • skruetrækker;
 • skruetrækker;
 • svensknøgle;
 • en hammer;
 • målebånd

Fremgangsmåden til montering af lampen på bundloftet

I dag er der et stort udvalg af lysekroner. De er produceret i forskellige størrelser, vægte og med forskellige fastgørelser. Derfor betragter vi nogle af de mest traditionelle typer af montering af lysarmaturen på et gipsplankloft.

Hook installation

Denne type fiksering lysekroner betragtes som en af ​​de mest pålidelige måder. I vores land er det mest almindelige grundlag for loftet standard gulvplader. Hver sådan plade i bunden har hulrum i form af runde langsgående kanaler langs hele længden. Standard dimensioner af sådanne kanaler er fra 127 mm til 159 mm i diameter. Udfør vedhæftet fil til krogen, gør dette:

 1. Når du installerer belysningselementet på krogen på det valgte installationssted, er det nødvendigt at slå et hul med en diameter på 30 - 60 mm ved hjælp af en perforator i et af pladens hulrum.
 2. I dette hul i kanalens retning indsætter vi en pålidelig metalbøjle 150-200 mm lang. Som stang kan du bruge en standard stang 8 - 10 mm eller fittings af passende diameter.
 3. Udformes krogen separat. Grundlaget er en trådtykkelse på 6 - 8 mm. På den ene side, bøjning af ledningen omkring omkredsen, giver vi den form som en krog til fastsættelse af lysekronen, for eksempel 20-40 mm. På den anden side danner vi også en krog til stabil forbindelse til forstærkning, der ligger i kanalen på gulvpladen.
 4. For en sikker forbindelse er hullet i pladen dækket med alabast eller spatel. Det skaber en meget stabil fixering.

Det skal bemærkes, at lysekronens bund ligger på gipsloftet, og hovedforbindelsen er i bæreren. Forskellen mellem dem bestemmes af højden af ​​det hængende stof. Derfor indebærer denne installationsmetode brugen af ​​pinde af forskellige designs, for eksempel gevind eller i form af kæder.

Stiften forbinder stiften i væggen med lampefæstet. Samtidig skæres et hul med en diameter på 30-40 mm ind i loftet lige under krogen, hvor en pin og elektriske ledninger passerer til montering af belysningen. Denne metode anses for at være den mest pålidelige til fastsættelse af lysekroner på et gipspladerbelægning, herunder den tungeste, op til 10 kg eller mere.

Montering på foldefjederstikket

Det er en endeløs konstruktion af en krog og en gevindskruet stud. På den modsatte side af dowel har foldet monteringsblade, der udfolder sig under fjerkræets handling.

Enheden bruges til at reparere lysekronen, både til hovedloftet og til gipsvæggen. Montering er delvis ligner en krogfeste:

 1. Bor i hullet i hullet i den tomme kanal.
 2. Delfblomsterne presses med deres fingre i bunden og fører ind i kanalen, hvor de åbner sig under fjærens handling og er fastgjort i åben stilling og blokerer diameteren af ​​monteringshullet.
 3. Til pålidelig fastgørelse strammes tappen med en møtrik.

Forbindelsen med en foldet dowel anses for at være ret pålidelig og bruges ofte til at installere lysekroner på et gipsplankloft.

forankring

Indstik monteringsanordning til hylster-afstandsstykke. Består af en spacer hylde og en gevindstang, og er produceret af industrien i forskellige størrelser og konfigurationer. Vores handlinger, når vi arbejder med ankre:

 1. Vi vælger det anker, der er nødvendigt for strøm.
 2. I loftet borer vi et hul svarende til diameteren af ​​ankerbolten. Ankeret skal komme ind i hullet frit, ubesværet, men tæt. Hulets dybde og længden af ​​selve ankeret bestemmes af belastningens vægt.
 3. Løsn møtrikken lidt og luk forsigtigt stiften, sæt forsigtigt ankeret i hullet, indtil det stopper. Skru derefter forsigtigt møtrikken med en skruenøgle. På dette tidspunkt springer stiften stødt på kappen i monteringshullet.
 4. Om nødvendigt forlænges forankringen med en metalbøjle af passende længde. Denne forbindelse er meget pålidelig og holdbar. Derfor kan det med fordel anbefales at installere enhver pendant lampe eller lysekrone.

Montering af lysekrone på det monterede loft

Nu vil vi overveje flere muligheder for, hvordan du løser lysekronen til et allerede installeret gipsarkark. Et sådant behov kan opstå ved overførsel af belysning fra et sted til et andet eller som en ny yderligere installation.

Vigtige detaljer: Lysarmaturer, op til 3 kg, må installeres direkte på loftet. Tungt, over 4 kg anbefales kraftigt at blive fastgjort til hovedetagen, gennem gips. Overvej nogle muligheder.

Installation af lette belysningselementer på gipsvæggen

I dag er der et specielt lyset lys af lysekroner til installation i lyse lofter. Som regel har de fra to eller flere vedhæftede punkter. Ved at installere dem kan du styres af nogle ønsker:

 1. Til montering af en lysarmatur er en monteringsplade installeret under den centrale del af sin kobling, hvorpå lampens bund er monteret.
 2. Baren påføres jævnt på overfladen, og fikseringspunkterne er markeret med blyant.
 3. Bor i gipsvægboringer med den ønskede diameter. Til installation af brugte dowels - sommerfugle, eller som de hedder "mole". Hulets diameter skal nøjagtigt matche stikkets diameter.
 4. Ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker, stram forsigtigt stangen til stop og stram. Således tilvejebringer en stiv blokeret dowel en ensartet fordelt belastning ved ukomprimerede "vinger" på indersiden af ​​loftoverfladen.

Et sådant design forhindrer deformering og løsning af dette fastgørelsesorgan og øger trækkraften.

Installation af tunge gipsplader lysekroner

For denne mulighed er den mest pålidelige og overkommelige metode til fastsættelse ankerplads. Vær opmærksom på, hvordan du installerer:

 1. Et hul til installation er boret gennem gipspladens loft.
 2. Et anker med en langstrakt stift indsættes i hullet.
 3. Hairpin forudvalgt højde.
 4. Anker gennem stiften stram med en skruenøgle.
 5. Lav installation af lyselementets bund og ledninger.
 6. En dekorativ slip dækker krydset med loftet.

Denne installationsmetode betragtes også som pålidelig og præcis.

Sådan hænger du en lysekrone på gipsplankloftet

Gipsvæg kan nemt skjule manglerne på enhver overflade, så at bruge det i loftet er blevet kendt. Men her er der et problem - hvordan man hænger en lysekrone på et gipsplankloft. Metoderne er forskellige, og deres anvendelse afhænger af belysningen af ​​belysningen og de fastgøringsmidler, der er til rådighed i designet.

Anbefalinger fra specialister

Før du begynder at arbejde, bør du finde ud af de vigtigste anbefalinger fra specialister på dette område. Mere specifikt:

 1. Bestemme, hvor man skal placere lysekronen på gipsplankloftet, er nødvendigt, selv før lindningen af ​​arkene optimalt under installationen af ​​rammen.
 2. Til fastgørelsesanordninger på krogen er en profilskinne tilstrækkelig, hvis enheden er monteret på en beslag, så to.
 3. Det er nødvendigt at styrke hængestedet med en yderligere profil.
 4. I processen er det værd at bruge specielle fastgørelsesdele, det er nemt at få dem i en hvilken som helst hardware butik, deres pris er lille.
 5. Hvis der ikke var planlagt et sted til en lysekrone på forhånd, bør du købe modeller med lav vægt. Loftgips gips tyndere end muren, så store belastninger er ikke for ham.
 6. I tilfælde hvor der ikke er markering af profiler, er det let at finde det ved at skubbe en magnet langs overfladen af ​​gipspladen.
Placer i kassen for montering af lysekronen

I princippet bør der ikke opstå vanskeligheder i installationsprocessen. Det vigtigste er at bestemme på forhånd installationsstedet og typen lysekrone, det vil sige at købe det for at forberede hardware til hængning.

Monteringsmuligheder

Som med ethvert loft kan gipspladekronen fastgøres med en krog eller en beslag. Selve arket er skrøbeligt og tunge armaturer kan ikke hænges på det. Den maksimale vægt, at den kan modstå 6 kg, men samtidig kan lampen uden ekstra fastgørelseselementer ikke være tungere end 3 kg.

Det skal tages i betragtning, at der under drift vil forekomme deformationer, så muligheden for at fastgøre direkte på arket er ikke den bedste og endnu mere upålidelige. Hvis GKL mislykkes og enheden falder, er der risiko for skade, herunder elektrisk stød.

På krogen

Både tunge og lette vedhængskroner kan monteres på krogen. Det er vigtigt at bestemme vægten korrekt, som er i stand til at modstå hardware. Den bedste løsning er at installere det selv. Hvis det allerede er i loftet, skal vægten af ​​den nye enhed være omtrent den samme som den gamle.

Selvmontering af krogen skal udføres, hvis lysekronens placering er forskellig fra den eksisterende. En krog fastgjort med dine hænder vil være mere pålidelig.

Armaturet er monteret på en krog, der er fastgjort på trækloftet og dets base, herunder en dekorativ gipsskålskål. Derfor er det på markeret sted nødvendigt at bore et hul med en diameter, der er mindre end skålen, der dækker monteringselementerne.

Hook opdræt med karabiner

Det er vigtigt! Hvis afstanden mellem trækloftet og GCR'en er stor, og krogen ikke når løkken på lysekronen, bør den øges. Dette er praktisk at gøre med en anden S-hook eller flere kædeforbindelser. At rette dem til den eksisterende krog er ikke svært.

Når en lysekrone er tung, for eksempel 10 kg eller mere, er det rationelt at hænge en stift af en passende konstruktion på hovedkrogen. Denne mulighed betragtes som den mest pålidelige. Det er let at hænge lysekronen på denne måde, og især at udføre elektrisk arbejde.

På pantprofil

Lånprofil er nyttig, hvis lysekronen vejer mindre end 7 kg. Algoritme for handlinger til at vedhæfte det:

 1. Mærkning af loftet til installation af profiler til gipsvæg, konstruktion af rammen.
 2. Profilen er fastgjort til loftet på det sted, hvor lysekronen vil blive placeret.
 3. Om nødvendigt, ledningsføring eller kabelopbygning.
 4. Kapperamme.
 5. På stedet for lysekronens montage fremstilles der et hul, hvorfra de præisolerede tråde ekstraheres. Hang lysekronen skal være præcis til pantprofilen.
 6. Tilslutning af lysekronen og afprøvning af dens ydelse.
Lånprofil på loftet med profiler til plader GKL

I stedet for en pantprofil kan en træbjælke bruges. Dens lavere niveau er et par millimeter højere end det fremtidige lofts højde. Dette er en god mulighed, hvis du har lyst til at hænge en tung klare lysekrone med fastgørelsesstropper eller en krog.

På dyvelfjederen "sommerfugl"

Denne fastgørelse indeholder en krog og en stud med en tråd. I slutningen af ​​studsene er der spacer kronblade, der kan folde og udfolde sig. De er ansvarlige for sikker fastgørelse. Dette fikseringselement kaldes også sommerfuglen.

Udfoldningen sker under påvirkning af foråret. En sådan armatur holder lysekronen perfekt, og den kan bruges både til at holde vægt på hovedbetonet (beton) loftet og også på gipspladen.

Hook til bøjning loft

Produkt installationsordre:

 • I pladen eller gipsboringen. I det første tilfælde er det nødvendigt at komme ind i den tomme kanal i den anden til rammens metalprofil.
 • Tryk på kronbladene og indsæt elementet i hullet. Når kronblade falder i ledigt rum, åbnes de automatisk. På grund af dette vil der opstå en stærk fiksering.
 • Det sidste trin er at stramme møtrikken, hvilket er let på tråden på stiften. Dette gør montering endnu mere pålidelig.

Hvis du fastgør et sådant element på gipsvæg, skal du hænge de letteste armaturer på den resulterende krog.

forankring

Dette er en type kolletlåsende element. Den består af to komponenter:

 1. Spacer collet.
 2. Trådet stud.

Det er vigtigt! I hardwareforretninger kan du finde muligheder i forskellige størrelser og konfigurationer, så de pågældende fastgørelsesanordninger må bruges til lysekroner af forskellig vægt.

Ankeret skal vælges ud fra lysekronens vægt

Loftfastgørelsesprocedure:

 • At afhente et anker, som er nødvendigt for den købte lysekrone. I dette tilfælde tager der hensyn til dens vægt. Der skal tages hensyn til tykkelsen af ​​ankerfastgørelsen og dens længde.
 • Et hul er boret i loftet. I dette tilfælde skal ankeret komme ind frit, men tæt.
 • Nu er det nødvendigt at skrue møtrikken og skubbe tappene, og sæt forsigtigt ankeret i ankeret, indtil det stopper.
 • Stram møtrikken, hvorefter stiften vil briste kappen i monteringshullet.
 • Om nødvendigt øges forankringen med en metalstang, den nødvendige længde.

Overvejede fastgørelseselementer er pålidelige for de tungeste lysekroner, så det anbefales at bruge det af de fleste eksperter.

Hvad hvis lysekronen er tung?

Tunge lysekroner med en vægt på over 10 kg skal fastgøres med et anker. Dette undgår problemer med deformation af gipsvæggen. Dette er muligt på grund af det faktum, at udkastet loftet overtager hele belastningen. Fremgangsmåden til sikring af ankeret er beskrevet detaljeret ovenfor.

Hvis loftet allerede er beklædt?

Det sker, at du skal installere lampen på loftet allerede beklædt med gipsplader. Meget ofte sker dette, fordi folk, der arbejder med gipsvæg ikke tænker på fastgørelsesarmaturer. I dette tilfælde skal du vælge lamper op til 3 kg. Find dette i sortimentet af specialbutikker er ikke svært. Disse lysekroner er lavet af tyndt lysmetal og plastik.

Lysekroner kan se meget originale ud

Fremgangsmåden til fastsættelse af følgende:

 1. For at montere monteringspladen anvendes, vil den blive monteret lampe. Dette element forsvinder som følge heraf såvel som monteringstopperne.
 2. Baren skal fastgøres til overfladen og mærkes med blyant.
 3. Nu har du brug for en boremaskine til at bore et hul med den ønskede diameter.
 4. Til fastsættelse i loftet brugt dowels sommerfugl. For at de skal styrkes, er det nødvendigt at bore et hul til dyvelediameteren.
 5. Nu er det fortsat at fastgøre beslaget helt og stram. Dette vil blokere dowel på grund af de åbnede "vinger". Belastningen på loftets indvendige plan fordeles jævnt.

Nogle gange er lampen ikke tung, men kræver fastgørelse på stangen ikke i to, men på fire steder. I dette tilfælde anvendes en krydsstang. Proceduren for dens vedhæftning til loftet svarer til ovenstående valgmulighed.

Video redigering proces

Det vil bidrage til at gøre installationen ved hånden ikke kun teoretisk træning, men også at se den tematiske video.

konklusion

Historien om en lysekrone på et gipsplankloft er reel, og vægten af ​​enheden kan være anderledes. Det er sandt, at dette kun er muligt, hvis du tager vare på monteringselementet på forhånd og bestemmer hvilken type armatur der skal bruges.

Fastgør lysekronen til gipspladens loft

Ofte, når man flytter til en ny lejlighed eller fra ønsket om at opdatere indretningen, er det nødvendigt at løse problemet med at sætte lysekronen fast i gipsloftet. Selvfølgelig kan de, der ikke har oplevet sådant arbejde, synes at være et alvorligt problem, fordi GCR ikke tilhører kategorien meget holdbare materialer. Alligevel er kompleksiteten af ​​denne proces ofte overdrevet.

Det er ingen hemmelighed, at en gipsplader let kan knuses, selv ved at ramme den med en knytnæve. Men det betyder ikke, at han er meget skrøbelig. Selv uden et pant for en lysekrone i loftet i en ramme lavet af en GKL metalprofil, kan den nemt modstå en vægt på 3-4 kg, og det er ikke et problem at hente en belysningsenhed med en sådan og endnu mindre vægt med det nuværende interval på hylderne på elværker. Derfor er det ikke nødvendigt at hænge belysningsenheden på den sværeste måde, det vil sige at installere monteringen i hovedpartitionen.

Og alligevel er der nogle nuancer, som der skal lægges særlig vægt på, inden du hænger lysekronen på gipsvæggen. Det er nødvendigt at overveje tre hovedindstillinger til montering af belysningsarmaturen på et loftsloft - dette er installation under fremstillingen, når den monteres på en allerede færdig konstruktion med dekoration samt på hovedloftet, dvs. på loftkrogen.

Installation på hovedetagen

Til en sådan vedhæftning af lysekronen til gipspladens loft skal du have et slag med et sæt øvelser med pobedits (hvis gulvene er lavet af beton). Hvis hovedloftet er træ, er det helt muligt at gøre med en almindelig boremaskine. Der kræves også et sæt kernefræsere til gipsplader.

Det skal forstås, at det på denne måde giver mening at lave kun belysningsapparater med en vægt på mere end 5 kg, da det er ret arbejdskrævende og med en mindre vægt af lysekronen, bør du ikke forstyrre så meget. Derfor er det nødvendigt at estimere dens masse inden lygten monteres.

Afhængigt af om hovedbasen er solid eller det er en plade med hulrum indeni, skal du vælge enten en plastikdåse med en krog eller en krog med en metalbøsning, der åbner inde i hulrummet i pladen.

På det sted, hvor det er meningen at føje lysekronen til loftet af gipsplader, skal du bore en cirkel med den ønskede diameter ved hjælp af en crown cutter. Det bør være mindre end bunden af ​​det monterede armatur, for at sidstnævnte kan lukke det helt efter installationen. Ved hjælp af en perforator bores hullet i plastikdysens diameter eller en komprimeret metalkollet i hovedloftet.

Ved montering med en dowel er det nødvendigt at skrue det på krogen ganske lidt, så det ville være lettere at komme ind i det borede hul og stramme krogen ved at køre den på plads. For at gøre dette kan du bruge enten tang eller en konventionel skruetrækker.

Hvis du bruger kolletten, skal du også skrue den lidt på tråden, så udføres de samme trin som med kappen.

Efter handlingen får du en metalkrog, der ligner den, der er monteret på et konventionelt betonloft. Således vil belysningsindretningen være i limbo.

Nå, og forbindelsen vil nok ikke være et problem. Forresten kan lysekronen fastgjort på denne måde være op til 20 kg i vægt.

Montering på den færdige konstruktion med efterbehandling

Selvfølgelig, hvis loftlysekronen, som besluttede at hænge, ​​har en lille masse, så skal du ikke gøre så meget arbejde. Installation er meget lettere.

I dag fremstilles et stort antal lette lamper samt beslag til fastgørelse af dem, der er fremstillet til loftslofter fra gipsplader. For at fastgøre lysekronen i loftet, brug skruer med plastikbøsning. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at komme til hovedloftet.

På den rigtige plads er der monteret en monteringsplade på gipspladens loft, der leveres komplet med en lampe, huller er mærket, som derefter bores langs diameteren af ​​en foldet collet, 2 eller 4 (afhængigt af monteringspladen), kolletten befinder sig på skruerne og derefter foldes og køres ind i huller. Derefter forbliver det kun for at stramme skruerne, kæden inde i gipspladens loft åbner og fastgør platformen sikkert.

Denne metode er mere praktisk og kræver ikke tid og kræfter.

Installation i fremstilling af gipsplader falsk loft

Når monteringsbeslag til lysekroner slagtekrop under fremstillingen gipsplader falske loft skal være på plads for fremtiden monteringsudstyr orlov pant jumper metal profil med et boret hul i det, der ved hjælp af møtrikker og låse krog.

Med denne mulighed er monteringen noget enklere og kan modstå vægt op til 8-10 kg. Selvfølgelig er denne metode mere bekvem end de andre, men det er ikke altid nødvendigt at hænge lampen til dem, der monterede det nedhængte loft. Nogle gange er det sat meget senere, efter den næste reparation.

Flytende loftlys

Og det sker, at flyttet til en anden lejlighed, hvor han også installeret et falsk loft, skal den person indser, at lampen er helt på plads. Så er der behov for at flytte det i en eller anden retning.

Men på grund af en sådan manipulation er det umuligt at åbne hele loftet på ledning af ledninger. Så kommer et lille trick til undsætning.

Efter demontering af armaturet er det nødvendigt at udvide ledningerne, der passer til den tidligere installerede belysningsenhed, så vidt muligt. Normalt forbliver en anstændig margen, når der installeres belysning i sådanne strukturer.

Dernæst et lille hul boret i stedet for den nye placering af belysningen anordning, hvorefter en stærk nylon snor bundet lille gadget, som let passerer i hullet med ledninger og det nye. Møtrikken skal skubbes ind den ene og derefter den anden strækning ved en konventionel magnet, der fører den til gipsplader.

Selvfølgelig er der en lille nuance her - hvis der er en metalprofil på måden på møtrikken, så vil ingenting fungere. Dens tilstedeværelse kan også bestemmes med en magnet.

Når du har trukket møtrikken, skal du binde ledningerne til tråden og trække dem forsigtigt til et nyt hul.

Af det ovenstående kan vi konkludere, at det ikke er for svært at fastgøre lampen til gipsvæggen med egne hænder.

Elektrisk installation

Selvfølgelig skal der lægges særlig vægt på sikkerheden under elinstallationen, såvel som dens kvalitet. Tross alt afhænger mesterens og folkens liv afhængigt af det.

Før du monterer eller demonterer belysningsenheden, skal du sikre dig, at der ikke er spænding. Den bedste måde at gøre dette på er at deaktivere indtastningsautomaten. En god idé også at hænge et skilt på det "omfatter ikke - arbejdende folk" eller spørge nogen til at følge ham, for at forhindre en ulykke. Når afmonterede lampe tillod optagelse af kortsigtet stress, men kun for at etablere faselederen for den korrekte tilslutning af belysningsindretningen.

Alle kontakter i ledningernes ledning skal være stramme for at undgå opvarmning af ledningerne. Brug eventuelt skrueterminaler med en skruetilslutning eller automatiske, som f.eks. "Vago".

Det vigtigste er for sikkerheden, og når du er i tvivl om muligheden for at gøre elektrisk installation med dine egne hænder, er det bedre at overlade dette arbejde til en specialist.

Hvordan kan jeg vedhæfte lysekronen til loftet af gipsplader

Gipsplader (GKL) er blevet udbredt i indretning. Især ofte laver de ophængte lofter. Og selvfølgelig har mange mennesker et spørgsmål om "hvordan man holder en lysekrone på gipsvæggen"?

Med den nødvendige viden vil installation af lampen til et sådant loft med egne hænder ikke være en yderst vanskelig opgave for dig.

Forberedende fase

Hvis du vil vedhæfte til loftet gipsplader maksimum lysekrone pålidelighed, er det bedst at forberede sig på forhånd, især hvis du ejer belysning stativet kraftig nok. For at gøre dette, når du installerer loftrammen, skal du gøre følgende:

 • bestemme lampens placering
 • Udfør fastgørelsen af ​​metalprofilen på det rigtige sted.

Forberedt profil

Vær opmærksom! At finde denne profil under plader af gipsvæggen vil være meget let, hvis du bruger en magnet. I stedet for en metalprofil kan du bruge en træbjælke, men det vil være meget sværere at finde den.

Installationsmetoder

Som du ved, kan lampen til loftet på gipspladen skrues på flere måder. Installation afhænger af belysningsenhedens masse. Derfor skelner man mellem to metoder:

 • til lysarmaturer;
 • til tunge lysekroner.

Nødvendige værktøjer

Fastgørelse af belysningsarmaturer med egne hænder til loftet udføres ved hjælp af følgende værktøjer:

 • skruetrækker;
 • bore med et sæt øvelser;
 • hammer.

Du skal også, afhængigt af installationsmetoden, ankerbolte, dyvel sommerfugl eller konsol for at installere lysekroner.
Når du har alt dette ved hånden, kan du hurtigt og effektivt udføre installationen af ​​enheden til loftet.

Light fixture installation

Montering på gipspladens loft på et letvægtslampe er som følger:

 • Lav et blyantmærke på loftet på installationsstedet.
 • slå et hul i gipsvæggen. Dens diameter skal være 6-8 mm;
 • vi sætter her dyvel-sommerfuglen;
 • Skru den gevindskårne krog ind i dybden.

Hook metode

En sådan bjerg gør det muligt at hænge på ham en lysarmatur på ledningen. Denne metode anvendes kun, når belysningsenheden vejer kun 1-1,5 kg.

Installation af en tung lampe

I en situation hvor du skal installere en luksuriøs og voluminøs lysekrone med en temmelig stor masse, skal du bruge en ankerbolt. Ved hjælp af denne bolt kan selv en meget tung armatur fastgøres på gipspladens loft. Her skal du gøre følgende procedurer:

 • vi borer et hul i stedet for mærker ved hjælp af en perforator. Dens diameter skal være 10-12 mm;
 • indsæt ankerbolt;
 • Sæt derefter hylsteret og hæng det lidt ind med en hammer;
 • Derefter træk krogen.

Anker bolt installation

De resulterende fastgørelseselementer vil kunne modstå enhver vægt, og selve produktet vil ikke kollapse på dit hoved.
For skønhed og anvendelighed kan du isolere krogen ved at bære et lille stykke PVC-rør på det. Nu er det bare at hænge en lysekrone på en sådan krog og tilslut den til elektriske ledninger. Det er værd at bemærke, at i stedet for en krog kan du bruge en speciel konsolbøjle. Men for at installere det skal du bore et par huller.

Hvis monteringen på det tidspunkt, hvor du monterede metalrammen, du forudinstallerede en metalprofil eller en træbjælke, udføres som følger:

 • Når du hænger enheden på krogen, er det nok at montere en profilstang i rammen. Hvis bruge konsollen, så er det nødvendigt at fastsætte to parallelle skinner, der ensartet kan fordele vægten mellem en belysningsenhed og forhindre udstødning af forankringer under dens vægt;
 • gipsplader og strimler boret på de rigtige steder ved stansen;

Vær opmærksom! I en sådan situation bør diameteren af ​​hullerne boret i loftet være ca. 4 mm mindre end dyvelfjenden.

 • indsæt dowel-bow og vride det hele vejen. Åbnede sommerfugl skaber fremragende fastgørelsesanordninger, hvilket er meget vanskeligt at snappe;
 • Skru derefter krogen til dyvelen;
 • Ved montering af konsolbeslaget på samme måde skal der laves flere huller. Mærker gør parametrene på konsollen;
 • til hængning af konsollen i stedet for krogen i dykkeren skruen i sommerfuglen, der er fastgjort til konsolindretningen.

Derefter forbinder vi enheden med ledningerne og endelig løser lysekronen enten på krogen eller på konsolenheden. Derefter skal alle lukkemidler lukkes med en speciel dekorative hue.
Hvis belysningsanordningen vejer mere end 10 kg, skal den kun fastgøres til betonloftet. Det skal bruge collet-spacer mount (CRK).

Installationen af ​​CDK ser sådan ud:

 • vi borer et hul i betonloftet svarende til diameteren af ​​kolletten;
 • indsæt kravekrave og afstandsstiften ind i den. Stiften holder lampen;
 • Sæt derefter selve kolletten og stram stiften ved hjælp af klemværktøjet;
 • Til montering af krog monteret.

Som du kan se, med deres egne hænder til at fastsætte gipslofter, selv de mest vanskelige lysdesign er realistisk, men kun under de rette henstillinger.

Sådan hænger du en lysekrone på et gipsplankloft

Sendt den 09/28/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Gipsvægge - materialet er ganske skrøbelig, og hvis den bruges som et loft materiale, for at vedhæfte en tung lampe, nødt til at installere den specielle skrue. Sådan løses lysekronen på loftet af gipsplader, vil blive diskuteret i denne artikel.

Sådan hænger du en lysekrone på gipsvæggen

Hvis lampen skal hænge på loftet, som allerede er beklædt med gipsplader, skal du bruge faktura lampen. Det er letvægts og kan installeres direkte på gipsplademateriale.

Fastgørelsessystemer lysekroner til gipsplader udføres på særlige butterfly dyvler bestemt til sikker fiksering til gipsplade produkter med lav vægt. Arbejdet med installation af overlygten udføres i følgende rækkefølge:

 1. Huller er boret i loftet;
 2. Ved hjælp af dowels fastgøres monteringspladen;
 3. Ledningerne er forbundet til lysekronens terminaler;
 4. Belysningsenheden er monteret på et gipsplankloft.

Fastgørelse til lysekroner til loft gipsplader bør udføres kun på dyvler butterfly, og faseledningen forbindelsesindretningen nødvendigvis bære gennem omskifteren.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/priobretennyy-v-spetsializirovannom-magazine-kryuk-e1481826640988.jpg "alt = "hvordan man kan lave den lysekrone i loftet af gipsplader" width = "1013" height = "742" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/priobretennyy-v- spetsializirovannom-magasin-kryuk-e1481826640988.jpg 1013w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/priobretennyy-v-spetsializirovannom-magazine-kryuk-e1481826640988-300x220.jpg 300W "størrelser =" ( maksimal bredde: 1013px) 100vw, 1013px "/>

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft bag gipsvæggen

Sådan monteres lysekrone fra loftet af gipsplader på den forkerte fly, som vil blive arkiveret, men direkte til betonloft - spørgsmålet er meget interessant med hensyn til dens gennemførelse. Løsn lampen på to måder:

 • Direkte til hovedloftet
 • På krogen

Hvis du først skal hæve loftet med et færdigmateriale, og derefter installere en standard tung lysekrone, så er den eneste rigtige mulighed at fastgøre den krogformede holder. Det anbefales at vælge en ankerhake med en diameter på mindst 1 cm. For at montere krogen skal du klippe det minimale nødvendige hul til fri placering af borekronen i den. Ved hjælp af en boremaskine eller perforator med passende diameter laves der et hul i betonloftet. Derefter anbringes ekspansionsankerkroppen, hvor du kan hænge en tung lysekrone. Når fikseren er fastgjort, er den dekorative hætte installeret på det sted, hvor gipspladekonstruktionen blev boret.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/bystro-i-bez-problem-snimaem-ljustru-s-natjazhnogo_1_1. jpg "alt =" hvordan man løser lysekronen på loftet af gipsplader "width =" 457 "height =" 348 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/ bystro-i-bez-problem-snimaem-ljustru-s-natjazhnogo_1_1.jpg 457w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/bystro-i-bez-problem-snimaem-ljustru-s -natjazhnogo_1_1-300x228.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/bystro-i-bez-problem-snimaem-ljustru-s-natjazhnogo_1_1-174x131.jpg 174w, https: /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/bystro-i-bez-problem-snimaem-ljustru-s-natjazhnogo_1_1-70x53.jpg 70w "sizes =" (maks bredde: 457px) 100vw, 457px " />

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/montazh-ankera-s-kryukom.jpg "alt =" hvordan man løser lysekronen på loftet på gipsvæg "width =" 668 "height =" 300 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/montazh-ankera-s-kryukom. jpg 668w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/montazh-ankera-s-kryukom-300x135.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 668px) 100vw, 668px "/>

Hvis du vil hænge en lille størrelse og ikke tung lampe, skal du bruge stroppen, som er installeret på dowel-neglene. En lille lampe på op til 7 kg kan installeres på den originale hardware. Det er muligt at fastsætte en sådan lampe på en pantprofil. Den er monteret på et betonloft, inden det hæmmes med efterbehandling. Montering af metalprofilen udføres på dowel-neglene, hvorefter du skal hæve loftet på den sædvanlige måde med metalskruer.

Loftet gipsplader under lysekronen er praktisk taget ikke anderledes end standardinstallationen af ​​dette materiale, men du skal altid markere det sted, hvor installationsprofilen skal være, så du kan lave huller for udgangen af ​​den elektriske ledning til lysarmaturet. Armaturet skal hænge op, når hovedarmaturet er installeret på gipspladens loft og er sikkert fastgjort til pantprofilen bag gipspladerne. Det er således muligt at fastsætte en lysekrone med en vægt på op til 7 kg, men kun under forudsætning af, at pantprofilen bliver monteret, inden loftsgipsforingen er installeret.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/muzhchina-podkluchaet-lustru.jpg "alt =" hvordan man løser lysekronen i loftet fra drywall "width =" 1021 "height =" 768 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/muzhchina-podkluchaet-lustru.jpg 1021w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/muzhchina-podkluchaet-lustru-300x226.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/muzhchina-podkluchaet- lustru-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/muzhchina-podkluchaet-lustru-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 1021px) 100vw, 1021px " />

Tips og tricks

Loftet på gipsplader til lysekroner bør kun fastsættes af højkvalitets efterbehandling. Hvis der er en billig gipsvæg, selvom en høj kvalitet stift, sommerfuglplug eller anker bruges til at reparere lampen, kan lampen bryde.

Før du lægger loftet med gipsvæg, skal du placere ledningerne korrekt i mellemrummet mellem hovedoverfladen og efterbehandlingsmaterialet. For pålidelig isolering anbefales det at anvende bølgepapirør. Hvis lysekronen er fastgjort direkte til loftets hovedoverflade, installeres ledningen i stroben i en dybde på mindst 5 cm og fjernes fra betonen på det sted, hvor belysningsarmaturet skal installeres.

Det er nødvendigt kun at hænge lampen på ankerkrogen, efter at fastgørelseselementet er installeret meget tæt. For at kontrollere pålidelighedens pålidelighed kan du vedhæfte en pottavægt på et tykt reb til krogen.

Hvordan man hænger en lysekrone på loftet på gipsvæg på forskellige måder er beskrevet detaljeret i denne artikel. Hvis du følger alle de anbefalinger, der er beskrevet ovenfor, kan du nemt installere selv en tung og voluminøs belysningsstruktur.

Sådan hænger du en lysekrone på loftet af gipsplader - deling af 3 måder at installere

Lysekrone på loftet af GKL

GKL, dette er ikke et meget slidstærkt materiale, så det kan være noget farligt eller uvirkeligt for dig at fastgøre en lysekrone på et gipsplankloft, men det er ikke sådan. En sådan installation er mulig. Men for ikke at være ubegrundet, lad os komme ned til forretning og for at styrke den viden, vi vil se videoen i denne artikel.

Vi hænger en lysekrone på GCR

Der er tre grundlæggende installationsmetoder, som vejledningen godkender:

 • Installation af belysningsenheden på hovedloftet, det vil sige at hænge på krogen;
 • Installation af belysningsenheden direkte på gipsvæggen (til lysarmaturer);
 • Forkroningen af ​​lysekronen i den ene retning eller den anden.

Værktøj og materialer

Vi vil ikke overveje detaljerne i installationen af ​​gipsplade, men vil kun være i stand til selv at forberede lysekronen på gipspladens loft.

instrumenter

Pocket bore

 • hvis vi taler om en lejlighed eller et hus med betongulve, så har du brug for en puncher og et sæt boremaskiner. Men i tilfælde hvor huset er ler eller træ, vil der være nok elektrisk boremaskine og skruetrækker;
 • også til hængende du har brug for tænger eller bare almindelige tænger for at stramme krogen ind i tappen. Alternativt kan du blot indsætte en skruetrækker med et tykt stik - det vil være i stedet for porten;
 • Udover at hænge, ​​skal du også tilslutte enheden til netværket, men for dette behøver du ikke et komplet sæt elektriske værktøjer. Der er som regel nok tænger, sideskærere, en kniv, en skruetrækker og en indikator, hvis liner er lavet med en tredobbelt ledning;

Et sæt crown cutters til gips

 • til boring af huller i gipsen ved anvendelse af kerneskærere med den ønskede diameter.

materialer

Metal krog til tung lysekrone

 • Selvfølgelig har du brug for selve objektet, som skal installeres, det vil sige en lysekrone;
 • Hvis installationen finder sted på overlapningen, skal du bruge enten metalmolle med en krog (fastgørelsesanordninger, der åbnes indefra med faldskærm - en hylde) eller en plastikhane med en krog;
 • Molly bruges også til direkte montering på gipsplader, men med en plastikbøsning - deres pris er lavere, men driftsmåden er den samme;
 • Alle andre fastgørelseselementer er som regel tilgængelige i apparatets fabriksindstilling.

Montering på betongulv

Denne fastgørelsesmetode er yderst nødvendig for genstande på over 6 kg, og ved hjælp af denne metode kan en 20-kilo lysekrone endvidere suspenderes.

Hul i gipsen er lavet ved hjælp af en crown cutter

Vi vil ikke tale om, hvordan ledningerne skal udføres, og hvis du installerer gipsvæg under lysekronen, skal du vide, hvor den er. Derfor er du kun nødt til at lave et hul for at få ledningerne. Dette gøres selvfølgelig bedst, når lofterne installeres, men dette påvirker ikke den overordnede installations teknologi.

Under alle omstændigheder skal du være sikker på, at huldiameteren er tilstrækkelig til at trække ledningerne gennem den med en hånd eller en krog fra ledningen, hvis du borer på det færdige loft.

Princippet om montering på en plastdyk

I tilfælde af at du har faste lofter, det vil sige uden særlige hulrum, skal du bruge en plastik med en krog til montering. Til dette:

 • gennem hullet lavet tidligere i gipspladens loft, bore overlapningen med en lang bor i diameteren af ​​dowel;
 • indsæt dowel forberedt på forhånd (ledninger er opnået på forhånd).
 • skrue krogen selv ved hjælp af porten og tangen og hæng belysningsenheden på den, tilslut ledningerne og brug den.

Collet Tripping Principle

Men hvis du har hule betongulve, så vil du i 80% af tilfældene falde præcist på hulrummet, hvor plastikpladen praktisk taget ikke giver mening med sådanne belastninger. Det bruger metalmolle, der arbejder på princippet om kollet eller faldskærm, som åbner i hulrummet, når krogen (bolten) er fastspændt. Bare i færd med at skrue du har brug for:

 • tryk enheden på bunden og drej den til enden;
 • skrue krogen, sænke den til den højde, du har brug for, tilslut lampen til den, sæt den i, og skift den til driftstilstand.

Montering på gipsplader

I dag, især til gipslofter, fremstilles lette lysekroner, som du kan henge direkte med dine egne hænder på gipsplader. Som et fastgørelsesmiddel, som jeg nævnte ovenfor, anvendes plastmolekyl her, det vil sige at kolletten i sig selv ikke vil være metal, men plast. Der er ikke brug for en krog her, da enhedens hovedfastgørelseselement er en speciel stang (i form af et kryds eller en lige linje som på billedet nedenfor).

Monter til GKL

Kernen i fastgørelsesanordninger er som følger:

 • lath eller crosspiece er påført på loftet, så ledningen er i midten. Hvis der er et hul til det, så passere det igennem, og hvis ikke, så tæt på baren;
 • Markér hullerne i hullerne gennem fastgørelsesanordningerne, hvor du vil sætte plastmollerne og bore gipsvæggen der med en boremaskine af nøjagtig samme diameter som kolletten har, når den foldes;
 • Indsæt derefter mollerne, klem dem så paraplyen åbnes og skru skruen ud

Fastgørelse af kors med tråd broget tæt på den

 • Fastgør de bolte, hvorpå lysekronen skal fastgøres på planken og stram dem i den ønskede position med låsemøtrikkerne. Afstanden imellem dem skal svare til et dekorativt udløb;
 • Fastgør krydsstykket, forbind lysekronen til ledningerne, sæt den på skruerne og tryk på stikkontakten med dekorative møtrikker. Nu kan du nyde.

Hvordan man laver en forskydning

Vi trækker tråden med en magnet

Og nu vil jeg fortælle og tydeligt vise, hvordan du kan bevæge lysekronen på loftet på gipsvæggen. Men der er en betingelse - der skal ikke være rammeprofiler i bevægelsesvejen. Altså:

 • Vi borer først et hul i loftet, mindst 10 mm i diameter, for at lade ledningerne komme igennem uden problemer.
 • vi tager en kapron tråd, binde en lille møtrik i den ene ende, skub den ind i det gamle hul med ledninger, og ved hjælp af en magnet, træk møtrikken og tråden til et andet hul;

Vi tager tråden ud af det nye hul

 • Når møtrikken bevæger sig til det nye hul, fastgør den sig til magneten, og du skal bare trække tråden med den. Du kan selvfølgelig bruge en almindelig tråd, men det modstår ikke spændingen, når du transporterer ledningerne, så du skal først knytte en streng til den først;

Træk ledningerne, hvor vi har brug for

 • Vi binder ledningerne til enden af ​​vores transportbånd og trækker forsigtigt ledningerne ud, hvor vi skal. I denne operation skal du, som du forstår, slukke for maskinerne eller skrue stikkene ud;
 • Vi fastgør fastgørelsesbjælken eller krydsstykket, så enhedens forbindelsessted ligger i midten og markerer stederne til boring;
 • Derefter gennem gipspladen bor huller på 6 mm i diameter i loftet;

Dowels på plads er bedre at indstille hammeren

 • For at dyvelen kan komme helt ind i loftet, er det bedst for dig at bruge en hammer - tryk en selvdrejende skrue imod den og anvend et par slag, men før det må du ikke glemme at sætte fast boltene i baren. I dette tilfælde anvendes skruer på 5 × 120 mm, og lyt ikke til dem, der siger, at skruer med en sådan diameter kræver duger med en diameter på 8-10 mm - det er en fejltagelse.

Faktum er, at jo bedre polypropylenen brister i hullet, desto bedre er bjerget, og efter det kan dowel ikke længere bruges, da det fylder alle mulige huller.

Forbindelse er bedre at gøre gennem puderne

 • vi trykker baren til loftet med skruer og følges videre. Men det er for ubelejligt at holde lysarmaturet i dine hænder og samtidig gøre forbindelsen, så du kan midlertidigt hænge det på nogen af ​​monteringsboltene. Hvis der ikke er en sådan konsol som i billedet ovenfor, kan du bruge ledninger.

For forbindelsen skal du som regel bruge forbindelsesdækserne, som leveres af producenten, men i ekstreme tilfælde kan de købes separat.

 • nu er det kun at fylde ledningerne, læg lampen på boltene og fiks den med dekorative møtrikker.

konklusion

Jeg håber at fra disse tre metoder forstår du, hvordan du skal hænge lysekronen på gipsloftet. Hvis du vil tilbyde noget andet - skriv på denne side.