Sådan installeres og tilsluttes en væglampe

Indendørs kunstbelysning er opdelt i:

Generelt, hvis lamper normalt er placeret i loftet

lokal med vægkilder, der bruges til at skabe forbedrede arbejdsvilkår eller løse specifikke designmål.

I overensstemmelse med princippet om at bruge switche har væglamper design, når kontakten:

Placeret på lampens netledning med et stik, der sættes i stikkontakten;

monteret i en væg og forbundet med ledninger skjult i en rille inde i væggen;

installeret inde i armaturhuset, styres eksternt, for eksempel ved hjælp af en ledning eller via radiokanalen ved hjælp af en fjernbetjening

For nylig er spotlights og pletter, der skaber retningslys, blevet meget udbredt. Ifølge kontrolmetoden kan de bruge en af ​​ovenstående inklusionsindstillinger.

Installation og tilslutning af en væglampe indebærer følgende arbejdsfølge:

definition af lokale belysningsopgaver

udvælgelse og erhvervelse af en bestemt model af lyskilden

nøjagtig mærkning af borepladser med et niveau til montering af huset på væggen;

installation af lampe og elektriske ledninger;

kontrol kredsløb og test inkludering.

I nogle tilfælde kan installationen af ​​en vægmonteret armatur kræve tilsætning af chipping (skæring af indvendige hulrum) på væggene og installation af en kontakt.

Fra det tidskrævende, beskidte arbejde til bearbejdning af betonfladerne på væggene kan du lagre kablet med ledningerne på en åben måde og installere dem i specielle lukkede kasser. Med denne metode kan du bruge skifte udendørsinstallation.

Udvælgelse af armatur i henhold til elektriske egenskaber

Kilden til lys i moderne vægbelysningsenheder kan være:

pærer med almindelig filament;

Lamper af avanceret design, fyldt med specielle gasser, for eksempel halogenmodeller;

fluorescerende eller energibesparende lamper;

LED spotlights.

Når du vælger en lampe, er det nødvendigt at være opmærksom på:

Fremgangsmåden til dispersion af lysstrømmen og dens kraft;

størrelsen og typen af ​​forsyningsspænding

forbrugt elektrisk strøm og tilgængelighed af dets reserve

Mange lamper er begrænset til designet af de materialer, der anvendes til opvarmning. Varme fra en arbejdslampe, som er forkert valgt ved magten, kan smelte eller forvride smukke dekorative elementer. Derfor er det ikke muligt at skrue i pærer af en armatur af løg med højere ratings end angivet ved teknisk dokumentation.

Til lokal belysning i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool), forseglede lamper og switche anvendes, anvendes beskyttelsesudstyr.

Markeringssted og forberedelse til installation

Billedet viser forberedelsen af ​​huller under hensyntagen til kablet, der allerede er lagt i stroben, og ledningerne fjernes fra det for tilslutning til armaturet. Denne metode er velegnet til de tilfælde, hvor reparationer planlægges i lejligheden med genopretning af ledningsdiagrammet.

Væglamperne er fastgjort til væggen gennem hullerne i huset eller en speciel monteringsplade. Placeringen af ​​disse huller er vigtig for at planlægge nøjagtigt, orientere sig om horisontens niveau og tegne.

Til dette formål anvendes der et almindeligt bobleniveau eller mere komplekse konstruktioner af niveauer med en laserstråle, hvilket i høj grad letter markeringsarbejdet på samme arrangement af kontakter og stikkontakter i samme højde i forhold til gulvet langs hele rummets omkreds.

Boring af huller i væggen

Betonplader, silikatsten, skumbetonblokke og andre materialer, som vægge er lavet af, har forskellige styrkeegenskaber og har forskellige virkninger på borematerialet.

For hurtig, høj kvalitet skabelse af huller i dem, skal du vælge specielt fremstillede øvelser, brug et professionelt værktøj.

Kraftige punchere håndteres hurtigt af tyk, slidstærk beton, slagboringer borer en mursten godt, lavkraft øvelser kan bruges til at bore huller i træ, gipsvæg, plastmaterialer.

Boring er altid forbundet med dannelsen af ​​bygningskrummer og udslippet af støv, som akkumuleres på nærliggende objekter, spredes overalt i lokalet. For at undgå dette sættes iverige ejere til stedet for at bore spidsen af ​​rørledningen til en arbejdsstøvsuger. Alle krummer og støv udgivet under arbejdet samles i en støvsuger og ikke på de omgivende møbler.

Monteringsskruer i væggen

Væglampe har normalt en lille vægt, for at montere dem, kan du bruge almindelige skruer, under hvilke plastikdæmpere er valgt. Diameteren skal være den samme som for den anvendte boremaskine.

Indførelsen af ​​hårdttræsprop i de forberedte huller til den efterfølgende skrue ind i selvdrejende skruer er ret acceptabelt. Men denne tidskrævende proces kræver visse færdigheder og erfaringer. Anvendelsen af ​​standard plastdæmpere letter jobbet, forbedrer kvaliteten af ​​fastgørelsesfæstninger i væggen.

Sådanne dowels har et specielt design i form af antenner og fremspring med et forberedt indre hulrum for at rumme skruen. Når dowel er indsat i hullet, deformeres dets ydre overflader, hvilket letter adgangen. Når skruen skrues ind, åbner materialet på dybden, tæt fastspænding inde i væggen.

Sådan fungerer dowels, der anvendes i tætte materialer.

Imidlertid er der i praksis tilfælde, hvor lampen skal fastgøres på en tynd væg af den indvendige skillevæg, bag hvilken der er et luftrum. I sådanne tilfælde er der specielle foldet design af dowels, kaldet "Butterfly". Deres fastgørelsesmetode er vist i figuren.

I den udfoldede form har dowel form som en almindelig cylinder og passerer frit gennem hullet forberedt til fastgørelsesanordninger. Når man skruer en skrue, går den fjerne del foran, og hele strukturen ændrer sin form, så den komprimerer den tyndvæggede gipsvæg fra alle sider, hvilket sikrer en pålidelig binding med den.

Mange producenter af dowels producerer universelle designs, der kan holde skruer i faste omgivelser eller arbejde på tynde vægge.

I beton, mursten og lignende huller (øvre skema) åbnes materialet på dybden på den sædvanlige måde, når den skrues i skruen. Når skruen skrues ind i en tynd skillevæg (nederst billede), skifter den fjerne ende af skinnen sig frem og sår, og danner en knude, der er samlet på ét sted, hvilket holder skruen fra bagsiden og forhindrer det i at falde ud.

Efter at hullerne er anbragt i hullerne, monteres et fastgørelseshus eller monteringsplade gennem dem, og skruerne skrues derefter fast. For at gøre dette kan du bruge en trådløs skruetrækker, en simpel elektrisk boremaskine eller endda en almindelig skruetrækker.

Alle andre dele af lampen, som i princippet er en dekorativ armatur til tilslutning af en pære, er monteret på den skruede kasse.

Funktioner ved brug af punktkilder

Specifikke effekter af lokal belysning skaber retningsstråler. Deres stråler er rettet mod bestemte genstande, der fremhæver deres overflader og understreger de oprindelige former for belyste genstande.

Punktkilder har små dimensioner og lavt strømforbrug, men samtidig skaber de tilstrækkelige lysfluxer. Metoderne til montering af sådanne lamper i det lodrette eller vandrette plan er praktisk talt de samme.

Sådanne modeller installeres normalt på tynde vægge af gipsplader, krydsfiner eller plast. For at gøre dette skal de skære cirkulære slidser til fastgørelse af lampen.

Disse mål er specielle hulsave, der kaldes kroner. De skal vælges efter diameteren af ​​hullet, der skæres og indsættes i borekronen. Den centrale borekrone er sat på et markeret punkt på en vertikal overflade, og et hul skæres i skillevæggen.

Kronen vist i bundbilledet bruges til solide og tætte materialer.

Efter at hullet er skåret, forbindes de afledte multiconductor-ledninger til armaturet gennem klemmerne. De er lagt på forhånd i gennemførelsen af ​​det forberedte designprojekt. Derefter sættes lampen med ledningerne inde i det forberedte hul, så dets monteringsfjederbelastede antennebeslag sættes i hullet. De holdes af fingrene og frigives derefter. Energien i de spændte fjederklammer holder sikkert kroppen i en tyndvægget partition.

Spotlights er normalt grupperet for at forbedre den visuelle effekt og tilsluttes fra en enkelt switch-knap. De placeres på toppen af ​​væggen nær loftet ved hjælp af en ramme lavet af metalhjørner eller træstænger, på hvilke tynde vægge er fastgjort.

Elektrisk arbejde

Et typisk ledningsdiagram for en væglampe er vist i figuren.

For at tåle pæren bruger spændingen fra indgangen til lejligheden efter tælleren. Fasetråden skal tages gennem en beskyttelsesafbryder, der er placeret inde i lejlighedskortet, og passerer den gennem rumkrydsningsboksen og belysningsafbryderen, som kan installeres selv i armaturhuset.

Nulkabelen fra N-bussen går direkte til lyset gennem en forbindelseskasse og en stikkontakt. Den beskyttende PE-leder er også forbundet fra sin egen PE-bus til armaturhuset ved hjælp af forbindelseskontaktkontakter. I de gamle ordninger af bygninger, hvor elektriske ledninger fungerer på TN-C-systemet, mangler PE-lederen og dens samleskinne.

Ifølge samme ordning arbejder spotlights af retningsbestemt lys.

Væglamper med indbygget kontakt og ekstern ledning med stik til tilslutning hænger simpelthen nær det udløb, hvorfra de er drevet.

For at styre en gruppe spotlights eller pletter fra en enkelt kontakt, er alle blækpatronerne i denne blok parallelt forbundet.

Blandt moderne væglamper er der en anden separat gruppe af lyskilder styret af en bevægelsesføler. Spørgsmål om deres installation og konfiguration er genstand for en særskilt artikel.

Hvordan kan du sikkert hænge sconce (lampen) på væggen og tilslutte den rigtigt til el

Indholdsfortegnelse:

Interiøret i ethvert rum er umuligt uden smuk belysning. Indendørs lys er opdelt i hoved- og hjælpefunktioner, og hvis hovedlyset er forsynet med lysekroner, kommer ekstrabelysning fra gulvlamper, væglamper og væglamper. Lad os gøre installationen af ​​lampen manuelt.

Vi forstår med elektrikeren

Og selv om der arbejdes med elektricitet er farligt (i tilfælde af manglende overholdelse af sikkerhedsforskrifter), er det ikke nødvendigt at ringe til en elektriker for at installere vægsconce. Gør det selv.

Den første regel for at arbejde med el er, at du skal (!) Skrue af stikkene eller slukke for strømafbryderen og kontrollere med en indikator for, at der ikke er spænding på ledningerne.

Så foran os er to ledninger, der kommer ud af muren - "fase" og "nul".

Den første går fra kontakten, og den anden - fra den generelle indgang til rummet.

Væglamper har to måder at slå dem på - med en snor og ved hjælp af en almindelig kontakt. Vores væglampe er tændt med den sidste metode, så opgaven, forudsat at kontakten allerede er installeret, er noget forenklet.

Armaturenhed

Væglampen består af en metal, dekorativt dekoreret konsol, hvoraf 2 ledninger går til chucken, fastholdelsesringe, loft og fastgørelsesdele.

Dette er et standard sæt med næsten enhver lampe.

Vi har brug for værktøjer

Til installationen af ​​værktøjerne har vi brug for to dowel-nail 6x40, klemskruer, tænger, en kniv til fjernelse af isolering og en skruetrækker.

Vi gennemfører installation af et fikseringsniveau

I monteringssætet til vores væglampe er der en metalplade med forskellige slidser, med hjælp til at vi skal lette lampen.

Vi skitserer placeringen af ​​planken på væggen gennem runde huller (langstrakte dem er nødvendige til fastgørelse af sconce til planken).

Her skal du nøje overveje valg af position til strimlen og huske at der er ledninger i væggen. Derfor skal hullerne tage højde for deres placering ved markering.

Dernæst bor huller til dybden af ​​dybden og indsæt dykkerne selv.

Forbered derefter baren.

Det har udseende af et mærke, så med Tav-hylderne bør baren hvile mod væggen. Vi strammer skruerne gennem de aflange slidser og hakker skiverne på begge sider.

Vi strammer ikke møtrikkerne fuldstændigt og efterlader et gratis kursus.

Nu anvender vi stangen med skruerne til bunden af ​​konsollen, og vi flytter skruerne i hullerne og opnår deres tilfældighed med hullerne i konsollen.

Skru skruerne til stopet, uden at skruerne skrues.

Det næste skridt - fastgør stangen med skruerne på væggen med skruetænger (du kan bruge en skruetrækker).

Tilslut ledningerne

Dernæst distribuere ledningerne. "Fase" skal forbindes med "hælen" af patronen i lampen og "nul" - med bunden af ​​patronen. Ledningerne i lampen har en anden farve, og for at finde ud af, hvilken ledning der kommer fra, skal du bare se på patronen.

Til en pålidelig forbindelse af ledninger bruger vi et klemklemme.

Tilladt forbindelse og det sædvanlige twist, men kun hvis begge ledninger af samme metal og tværsnit. Desuden skal snoet være loddet og isoleret.

Vi har en enkeltkernet kobbertråd, der kommer ud af væggen, og en strenget aluminiumtråd anvendes i sconceen, så en højkvalitetsforbindelse kan kun opnås ved brug af en klemklemme.

Vi rengør isoleringen med en speciel kniv ca. 5 mm og sæt tråden ind i klemmens hul og fastgør den med en skrue.

Vi gør også med den anden tråd. Nu kalder vi hjælperen, og hvis han ikke er der, binder vi simpelthen konsollen til fordel for yderligere arbejde.

På bagsiden af ​​enheden forbinder vi ledningerne fra armaturet, afskåret af isolering på lignende måde.

Vi drejer skruerne med indsats, så ledningerne ikke spontant hopper ud.

Skru sconces på væggen og installer loftet

Vi frigiver konsollen fra den understøttende tråd og ved at kombinere skruerne på den vedhæftede strimmel med hullerne i konsollen installerer vi vores sconce til væggen.

Vi skruer dekorative møtrikker på fremspringende skrueenden.

Der kan ikke være gratis spil, fordi konsollen skal forsvarligt fastholdes på linjen.

Derefter skal du sætte dækslet på konsollen fast og fastgøre det med en ring på patronen.

Effekten af ​​de anvendte pærer må ikke overstige 60 watt (det er endda skrevet på armaturringen) svarende til almindelige glødelamper.

For at undgå overophedning, brud og kortslutning skal du derfor overholde denne begrænsning. Tid til at returnere korken til sin plads. Vi inkluderer sconces og nyd frugtene i vores arbejde!

Armaturinstallation: Fra ledninger til skifte

God belysning - et løfte om en hyggelig atmosfære i lejligheden. Selvfølgelig kan dette opnås gennem en chic lysekrone, men dimensionerne af de fleste standardlejligheder er ikke designet til sådan belysning. I denne henseende er væglamper - en god løsning til værelser med lave lofter. I dag vil vi fortælle dig, hvordan du vælger lampen og installerer den selv.

Valg af lyskilde

Lampens valg afhænger af flere ting: Tilstedeværelsen af ​​andre kilder til belysning, rumdesign og budget. Husk at lampen skal supplere det indre af rummet, så du bør opgive de for udførlige modeller. For eksempel, hvis din stue er indrettet i klassisk stil, vil elegante lamper med bronze trim se bedst ud. Til badeværelset er korridor eller børnehave sconces velegnede. De er installeret glas, hvilket mildner lyset væsentligt og reducerer belastningen på øjnene.

Det er vigtigt at overveje den mulige funktionalitet af enheden. Armaturer med frostede nuancer er ideelle til læsning, fordi de ikke overdriver synet. Vær opmærksom på loftet grønt. De slapper af i de optiske nerver. Hvis lyskilden vil spille rollen som et underspejl, kan du tage to identiske lamper med ikke for stærke lyspærer. Ellers vil der være lidt, der kan ses i spejlet på grund af blændingen.

Europæiske aristokrater begyndte at gøre omfattende brug af sconces i det 17. århundrede. Derefter var de fremstillet af venetiansk glas, sølv, kobber og bronze.

Små væglamper er ikke bare en måde at tænde et værelse på. De giver dig mulighed for at skabe illusionen om at udvide loftet og højden af ​​loftet. For at skabe udseendet af et lavere loft, bruges sconces med en skygge, der udvider nedad. Til loftet syntes højere, installer vertikale lamper. Denne løsning vil være lige så vellykket i panelhuse med lave lofter og i rummelige private hytter.

Hvor skal lysindretningen placeres

Valget af placering for fremtidens lampe spiller en vigtig rolle. Det behøver ikke at være et lille rum uden en naturlig lyskilde. Enheder kan installeres i områder, hvor der ikke er problemer med kunstig eller naturlig belysning. For eksempel i din stue er der flere brede vinduer og en anstændig krystal lysekrone. Hvis du installerer lampen over sofaen eller stolen, kan du reducere energikosterne betydeligt. Derudover er lokal belysning meget mere behageligt for aften resten.

Det skal bemærkes, at i nærværelse af en stor kilde til kunstigt lys skal du vælge en lampe, der ikke tiltrækker stor opmærksomhed. Modellen skal supplere indretningen og ikke blive hovedelementet. Væglamper - en god mulighed for badeværelser, fordi i dem er det meget lettere at erstatte udbrændte pærer end i loftarmaturer. Ved installation af en sconce eller lampe over sengen er det bedst at placere det i en afstand af 1,5 meter fra gulvniveauet.

Det er således nemt at nå lampens kontakt, mens du ligger i sengen. I korridorerne er sconces installeret i høj højde, så de ikke kan blive rørt ved et uheld. Det anbefales at vælge modeller med den mest strømlinede form og små dimensioner. Dette reducerer risikoen for, at lampen brydes.

Installation af lampen (video)

Ved installation skal lampen behandles meget ansvarligt og omhyggeligt. Uanset design og dimensioner installeres de fleste vægmonterede lyskilder næsten ens. Ideelt set bør den placeres i en højde på ca. 1,5-2 meter fra gulvniveauet. Den nemmeste måde at installere lampen på væggen under reparationen af ​​rummet. For det første er strømmen slukket i lejligheden, og et sted er valgt til fremtidens lampe. Den er fastgjort efter færdiggørelsen af ​​de vigtigste byggearbejder på væggen: Gips, fliseregulering eller installation af gipsvæg med yderligere lime tapet.

Stedet under lampen er markeret ved at anbringe sagen til væggen. Derefter bliver der lavet mærker til hullerne afhængigt af antallet af armaturer på sconce eller anden type væglampe. Udstationering vises her. Derefter skal du bore huller til fremtidige dowels. Udgange skal være dybere end dowels selv. Ved hjælp af en skruetrækker eller en konventionel skruetrækker sættes armaturets bagdæksel på skruerne, og terminalerne er forbundet til netværket, isoleret og lagt i kassen.

Montering af væglampen

Bemærk, at når du installerer en sconce, er det nødvendigt at installere den elektriske ledninger ved hjælp af en hard single-core wire som VVG. Blød fleksibel strandetråd, der passer til lysekroner. Kabinedækslet skal vedhæftes, en pære og, hvis det fremgår af enhedens design, yderligere elementer, såsom beskyttelsesglas. Efter det er det nødvendigt at verificere lampens funktion og tænde strømmen i rummet.

Special ledningsdetektor giver dig mulighed for at finde skjulte ledninger i væggen.

Det er meget nemmere at tilslutte en væglampe gennem en forbindelseskasse. For det første er enheden monteret, og så lægges et kabel til kassens plads i væggen. Installation foretages efter slukning af strømmen. Korrekt tilslutning af armaturklemmen til kassen er vigtig for sikkerheden ved lejligheden og dens beboere. Jordforbindelse er forbundet med den tilsvarende terminalboks.

Hvis kablet ikke kan lægges på det ønskede sted, skal du tage sconces med en stikkontakt og en kontakt. Sådanne armaturer er nemme at installere. Det er nødvendigt at måle afstanden fra lampens fremtidige placering til stikkontakten, så stikket let kan komme ind i stikkontakten, og ledningen strækker sig ikke. Derefter udføres den samme installationsproces som beskrevet ovenfor: stedet for klinkerne er skåret ud, skruerne snoet, og rammen fastgøres på toppen af ​​et par skruer.

Skift forbindelse

Sconce forbinder kun til kontakten. Processen afhænger af typen af ​​switch. De er opdelt i to-tastatur og single-key. Normalt bruges en enkel one-key switch til sconces. Denne switch fungerer på princippet om at bryde og lukke kredsløbet. Af sikkerhedsmæssige grunde i hjemmet skal du huske at en fasetråd skal være egnet til en pause til kontakten. Til installation er et VVG 2x1.5 kabel og en almindelig switch nødvendig.

Hvis du vil udskifte en one-position switch med en to-position switch, skal du tilslutte den til switchkablet via en sort og rød ledning. En ny to-knap switch er installeret ved hjælp af et fire-core kabel. Kernen i den røde isolering er forbundet til terminal C. I gul, til L1, i blå til L2. En forbindelseskasse gør det muligt at tilslutte to eller flere armaturer til et enkelt kabeludtag. Kablet er forbundet til de tre klemmer i kassen, og derefter forbindes kablerne. Jordledning skal isoleres.

fund

Med den vellykkede gennemførelse af vores instruktioner kan du nemt sætte lampen med egne hænder. Glem ikke sikkerhedsforanstaltninger, når du arbejder med elektriske apparater, og så vil du hurtigt og sikkert installere en væglampe. Vi håber du vil være tilfreds med resultaterne af dit arbejde.

Vi forbinder sconces til netværket - trin for trin instruktioner i billeder

En anden vigtig fordel ved produkter - evnen til at styre lysets indfaldsvinkel. Designet omfatter en roterende lampefeste, som giver dig mulighed for at styre lysflowen i et bestemt område. Desuden lygter komplementere indretningen af ​​værelserne, fordi de kan være lavet af smukke plastik, smedet metal og jævn krystal.

Til dato er der sconces med en reb switch samt arbejde fra en tastatur model. Dernæst overvejer vi funktionerne i installationen og netværksforbindelsen for hver af mulighederne.

Tilslutningsmetoder

Rope model

Hvis lampens sconce har en reb switch, vil det ikke være svært at montere produktet.

Først skal du bringe ledningerne til forbindelsesstedet. Typisk er installationshøjden på en væglampe ikke standardiseret og ligger i området fra 1 til 2 meter. Det anbefales at udføre kabler på en skjult måde for ikke at ødelægge indretningen af ​​rummet. Ved afgangen skal du være 3 ledninger: jord, fase og nul. Mærkning N betyder, at ledningen er nul, L-fase, PE-jordforbindelse. Strømkablet er nemmere at tilslutte, alt hvad du behøver er at lave kontakter til klemmerne og rette efter diagrammet. For ikke at lave fejl anbefaler vi, at du gør dig bekendt med de farvekodede ledninger. Fasen skal forbindes til fasen, nul til nul og jord til jord.

Tastaturmodel

En alternativ type lysafbryder er et tastatur. Meget ofte er konstruktionen af ​​en væglampe designet således, at der i stedet for et reb eller en kæde kun er kontakt, der skal tilsluttes uafhængigt. Der er ikke noget svært, det vigtigste er at gøre det på scenen for installation af elektriske ledninger i en lejlighed eller et hus. Dette skyldes det faktum, at under el-arbejde på en skjult måde vil det være nødvendigt at hule sporene under kontakten og kablet.

Således har installationsskemaet følgende form: Indgangsfasen fra netværket skal gå til kontakten og fra den tilbage til armaturet (således at kredsløbet kan afbrydes). Nul og jord er tilsluttet direkte.

Til din opmærksomhed gør det visuelle forbindelsessystem vægtsconces gør det selv:

Vi gør opmærksom på, at i nogle (især kinesiske) produkter kan trådens farver være de samme. I dette tilfælde anbefales det selv at mærke hver kontakt ved hjælp af farvet kamera. Dette vil gøre reparationen og vedligeholdelsen sikker.

Ledning med stik

Der er en anden måde at forbinde sconce til netværket - en elektrisk ledning med et stik. I dette tilfælde skal ledningerne fra armaturet forbindes med en almindelig ledning, som vil blive sat i stikkontakten med en stikkontakt. Fordelen ved denne mulighed er, at du kan gøre uden shtenbeniya vægge og uden yderligere installation af kontakten. Derudover kan ledningen tilføjes til kæden, som vil bryde kæden for ikke at trække stikket konstant ud af stikkontakten.

Hovedproces

Så, med måder at forbinde ledningerne udregnet, overveje nu vejledningen til montering af sconces på væggen.

For at uafhængigt forbinde sconce til 220-volt-netværket skal følgende værktøjer og materialer udarbejdes:

 • en boremaskine med et sæt øvelser (hvis installationen af ​​elektriske ledninger udføres i et træhus, skal øvelserne være "på træ", til betonvægge, købe øvelser af den passende type);
 • dyvel-negle;
 • skruetrækker sæt, herunder indikator;
 • stigen;
 • tænger;
 • en skarp kniv eller et specielt værktøj til stripping;
 • simpel blyant.

Til din opmærksomhed scorer trinvis fotoinstallationsanvisninger med tre lamper:

 1. Sluk afbryderen for at slukke for rummet.
 2. Kontrollér spændingen på de kontakter, som vi vil forbinde sconces til. For at gøre dette skal du bruge indikatorskruetrækker.
 3. Anbring bagdækslet på installationsstedet, og marker monteringshullerne ved hjælp af en simpel blyant. Sørg for, at dækslet er låst jævnt.
 4. Vi bor huller i de markerede punkter og fastgør dækslet ved hjælp af dowel-negle.
 5. Ved hjælp af en kniv rengøres indgangskontakterne med 5-7 mm under forbindelsen med klemblokken.
 6. Vi fastgør ledningerne i overensstemmelse med ordningen.
 7. Vi fastgør sagen med boltene, der kommer i sættet, som vist på billedet.
 8. Installer en lampeskærm med et par flere bolte. Det er bedre at gøre dette ovenfra, på en stige, for at skrue boltene mere bekvemt.
 9. Skru lyskilden (sædvanligvis brugt LED og fluorescerende lamper).
 10. Kontroller installationens kvalitet manuelt: Skub skraberen lidt for at finde ud af, hvilken kvalitet monteringen er. Hvis lampen "fast" sættes på plads, forbliver det kun at anvende spænding på den.
 11. Tænd for afbryderen og kontroller produktets funktion. Hvis der ikke glitter noget, og lyset ikke blinker, bliver alt gjort korrekt.

Dette er alt hvad du behøver at vide om, hvordan du installerer og forbinder sconces med dine egne hænder. Som du kan se, er alt ret simpelt! Vi anbefaler denne mulighed for at placere lampen på badeværelset (for at oplyse spejlet), i køkkenet, i soveværelset (over sengen), i stuen (over sofaen) og i korridoren (også i nærheden af ​​spejlet).

Installer og tilslut lampen med egne hænder

Brug af loft- og væglamper eliminerer gammeldags og ikke altid praktiske lysekroner. Især hvis højden af ​​loftet på lejligheden ikke overstiger standard 2,5 m. Væg- og loftbelysningsanordninger kan ganske effektivt og uden en større ændring forandre og styrke boligets indvendige indre. Det er nemt at vælge det rigtige design og beslutte, hvordan man installerer og tilslutte lampen med egne hænder. Opgaven med at installere husholdningsbelysningsenheder udgør ikke et bestemt problem, det er nok at kende de grundlæggende installationsteknikker og være forsigtig med at arbejde med elektriske ledninger.

Installation af armaturer

I hjemmet skal du bruge nogle grundlæggende typer belysning. Fra et stort antal modeller kan der adskilles flere grundlæggende varianter, der adskiller sig i loftets design med en lampe og fastgørelsesmetode til væg eller loftets bærende overflade:

 • Loftslamper, normalt i form af loft eller bokslignende strukturer;
 • Wall sconces og loftbelysningssystemer til universel brug, der anvendes til lokal belysning af et dedikeret område af lille størrelse;
 • LED-punkt enheder, indbygget og monteret design.

Moderne lamper, uanset den anvendte lyskilde, er traditionelt opdelt i to typer enheder - indbygget og monteret. Hver af dem har sine egne egenskaber og betingelser. Den første type kaldes også undercover på grund af det faktum, at for at installere en sådan enhed skal du lave en særlig niche i væggen eller loftet. Det har ingen sag, der er kun en støtteramme og et ydre frontpanel.

Den anden type armatur er designet i form af en enkelt sag, hvor der er beslag, hvor enheden er installeret på væg eller loft.

Jo større vægten af ​​belysningsanordningens design er, desto vanskeligere er det at klare det på en lodret væg og endnu mere på loftoverfladen.

Det er klart, at installationsstedet og den specifikke type lampe er valgt i fase af indretningsplanlægning. Alle elementer, der bruges til at forbinde og installere belysningsanordninger, er normalt gemt under muren eller loftets dekorative beklædning, så installationsprocessen begynder længe før færdiggørelsen.

Forbereder installation og tilslutning af lampen

Hoveddelen af ​​arbejdet med installation og tilslutning af lampen skal gøres, inden tapetet er limet og dekorativt gips er lagt. Først og fremmest skal du udføre flere forberedende aktiviteter:

 • Vælg det rigtige sted for at installere lampen. Installationspunktet vælges i forhold til vægten af ​​belysningsenheden, dens størrelse og de planlagte funktioner;
 • At planlægge og skære i væggen en kanal til at lægge elektriske ledninger fra forbindelsesboksen til installationsstedet for kontakten og lampen.

Den nemmeste måde er at kanalisere kanalen fra kassen til det sted, hvor væglampen er forbundet med en mursten eller gipsblokvæg ved hjælp af en puncher. I ekstreme tilfælde kan monteringssporet til lægning og tilslutning af de elektriske ledninger slås ud om et par timer med mejsel og en hammer.

Lidt mere kompliceret er situationen med betonplader. I dette tilfælde skal kanalen til monteringsstedet af armaturet skæres med en kværn eller skjule selen under bundkortet, og de vertikale segmenter af ledninger til forbindelsespunktet skal være dækket af dekorative plader.

Hvis væggene og loftet skal være klædt med gipsplader, skal ledningerne fra kassen til sted for tilslutning af belysningsanordninger blive lagt på forhånd. Normalt sættes selerne på en korrugeret slange og er bundet til en bæreprofil i rummet bag pladerne. På stedet for montering af skinnekroppen eller loftet i gipspladen skæres et hul gennem hvilket sele ledes ud for tilslutning til apparatets indvendige ledninger.

Installer væglamper

Afhængigt af tilslutningsskemaet er hjemmearmaturer traditionelt inddelt i to kategorier - med en skiftekontakt monteret i huset og en ekstern ekstrakontakt. Den første type belysning bruges normalt til at belyse komfortzonen. Normalt er disse vægkonstruktioner i form af vægsconces eller loftslamper monteret i møbler placeret i armlængde fra et hvilested eller søvn.

Den anden type bruges til belysning af korridorer, køkken, spisekammer - et hvilket som helst hjælpeværelse, hvor det er nødvendigt at fremhæve pladsen i en kort periode og kun. Forbindelsen af ​​sådanne lamper udføres nødvendigvis i et par med en fjernbetjening placeret på væggen nær indgangen til rummet.

Montering af væglampen

Installationen af ​​en vægmonteret lampe startes altid fra at markere fastgørelsespunkterne på sagen. Kropet påføres væggen, og ved hjælp af bygningens niveau er det justeret med horisonten, hvorefter det er nødvendigt at cirkulere bagvæggen med en simpel blyant.

Traditionelt er væglamper knyttet til vægoverfladen på en af ​​to måder:

 • Ved hjælp af dowels med et gevindhoved. I dette tilfælde er huset fastgjort til de gevindskårne dowels, som hammeres ind i væggen, ved hjælp af et par møtrikker dekoreret i form af dekorative elementer. Installation af en lysarmatur er tilladt på træ- og plastplader, gipsvæg eller endda på gips;
 • Til installation af mere massive strukturer ved brug af en overgangs mount i form af en beslag eller transportbjælke. Først skal du markere punkterne for installation af trafikpropper i væggen langs hullerne i armaturet. Adapteren er i niveaujustering og fastgjort med skruer eller dowels. Først da kan armaturkroppen installeres.

Montering på væggen af ​​de tyngste lofter gøres ved hjælp af dykker. I dette tilfælde afspilles rollen af ​​overgangsbestemmelsen af ​​metal bagvæggen. På dens overflade er der huller til selvlukkende skruer til fastgørelse til væggen og gevindhuller til fastgørelse og montering af resten af ​​husdelene.

Den korrekte position af hele lampen afhænger af, hvordan monteringen af ​​bagvæggen er korrekt. I de fleste tilfælde har hullerne til fastgørelsesdele et lille hul, så i tilfælde af en lille glide kan kroppens position let justeres.

Tilslutning af lampens ledninger

Kabeldiagrammet til den vægmonterede belysningsenhed er praktisk taget ikke anderledes end de metoder, der anvendes til andre belysningsenheder. Et klassisk ledningsdiagram med en fjernbetjening er vist i nedenstående figur.

Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere armaturer, så er det nødvendigt at lægge en neutral ledning fra forbindelsesboksen til hvert lyspunkt. Tilslutningen af ​​faselederen er fra kontakten. I dette tilfælde anvendes en leder til alle belysningsenheder.

Nul går altid direkte, og kun fase gennem omskifteren. Selvom armaturet er udstyret med en intern switch, er forbindelsen stadig den eneste vej. Derfor skal du, inden du tilslutter kontakterne til de elektriske ledninger og ledningerne af lampen, være nødt til at afklare markeringen af ​​nul- og fasetråderne på det vedhæftede pas for ikke at blive forvirret under samlingen.

Før installation og tilslutning skal du kontrollere ledningerne og armaturet selv. I første omgang skærer vi ledningene i kabelnettet til den ønskede længde og forbinder til kontakterne i forbindelsesboksen. Det er klart, at på installationstidspunktet er det nødvendigt at slukke omskifteren af ​​posen af ​​ledningsforsyningen til den kasse, vi har brug for.

Det næste trin er at forbinde ledningsnet på installationsstedet til instrumentets ledninger. Før vi tilslutter kontakterne, tænder vi i kort tid på bagger på tavlen og med en elektrisk sonde kontrollerer vi hvilken af ​​dem, der er nul, og hvilken fase er det. For at undgå fejl under yderligere tilslutning og installation markerer vi hver kontakt med en farvet markør.

Nogle gange er det nødvendigt at justere og bøje de fleksible kontaktelementer i patronen for at sikre pålidelig kontakt. Før installation og montering gives armaturet mulighed for at arbejde 10-15 minutter i en adskilt form. Hvis blækpatronen og sagen ikke opvarmes, skinner lampen med et stabilt lys uden torsk og blinker, så kan konstruktionen monteres og installeres på væggen.

Funktioner ved installation og tilslutning af indbyggede lamper

Moden til brug af indbyggede modeller af lamper kom samtidig med fremkomsten og spredningen af ​​teknologien til færdiggørelse af vægge og lofter med gipsplader, plast og MF plader. Det lille mellemrum mellem væggen og den dekorative plade gør det muligt at skjule lampens krop og ledninger, hvilket kun efterlader reflektoren og lyskilden på overfladen.

Forbindelsesordningen med indbyggede belysningsanordninger adskiller sig kun fra almindelige vægsconces eller loftlamper ved tilstedeværelsen af ​​en ekstra strømforsyning, som også spiller rollen som en beskyttelsesanordning. Den største forskel er i metoden til fastgørelse af sager på en dekorativ plade.

Montering af loftlamper

Umiddelbart efter montering af understøtningsrammens understøtningsramme er det nødvendigt at planlægge de punkter, hvor armaturerne skal installeres. Ifølge den sammensatte ordning er ledningsnetene installeret langs loftets lejemetalprofiler. Hvis du planlægger at bruge LED-lamper eller tape, skal du sørge for montering og tilslutning af lavspændings strømforsyning.

Ofte udfører installationen af ​​loftbelysningsanordninger på en standardfjederophæng. Hver model af den indbyggede version har sin egen monteringsstørrelse, som skal angives i produktets pas. Efter montering af gipsplanken eller plastbeklædningen af ​​loftet med en ringformet boring skæres et hul med monteringsdiameter ind i loftpladen. Det er kun at trække ledningerne ud af det tidligere lagrede ledningsnet og tilsluttes armaturforbindelserne. For at installere enheden er det nødvendigt at komprimere sidefjedrene og montere huset i monteringshullet.

Mere massive kasseformede loftarmaturer fastgøres direkte til loftets stålramme inden montering inden installation af loftfliser. Derefter demonteres lampen, der er kun en overgangsstift. Efter lægning af gipsplader eller MDF-plader skal du markere kroppens position ved hjælp af det tidligere installerede stiftholde, klippe et hul i foringen og tilslut og monter belysningsenheden.

konklusion

De fleste fagfolk, der udfører installation og tilslutning af armaturer, anbefaler tegning af diagrammer og en beskrivelse af det udførte arbejde. Enhver enhed skal betjenes og repareres, så en tegning af ledningens layout med angivelse af ledningernes nominelle og tværsnit, kan mærker være nyttige efter nogle år, når reparation eller omarbejdning af indretningen af ​​lejligheden.

Sådan hænger du en lampe

Hvordan hænger lampen korrekt og med egne hænder, så der er god belysning, som igen vil skabe hygge og komfort i dit hjem?

Hvis du følger sikkerhedsreglerne, kan du selvstændigt uden at forårsage en elektriker hænge lampen på loftet eller på væggen.

Sådan hænger du en lampe på væggen

For at installere væglampen skal du bruge følgende:

 • lampe;
 • kontakten;
 • kabellængde;
 • tang eller tang;
 • boremaskine eller hammerbor
 • testeren;
 • plug;
 • skruer;
 • en hammer;
 • Skruetrækker.
Taklyset er fastgjort direkte til væggen på bagsiden.

Før du hænger lampen på væggen, skal du bestemme stedet på væggen, mærke med blyant.

Afbryd strømforsyningen i huset, inden du installerer armaturet. Med en tester (spændingsindikator) kontrollerer vi de ledige ender af ledningerne, som lampen er tilsluttet.

Bor mærker på væggen med en boremaskine eller perforator.

Vi hammer i dowels i hullet, og derefter fastgør loftlampen med en metalplade (forstærkning) og en beslag til dem, det vil sige alt, der er inkluderet i væglampens pakke.

Tænd for strømmen og tjek spændingsindikatorskablerne ud af væggen. Hvilke af ledningerne med fasen, og hvilken er nul. Det er nødvendigt at gøre dette for at montere lampen korrekt i væggen.

Efter det er nødvendigt at forbinde de ledninger, der går ud af væggen med lampens ledninger. Testeren vil hjælpe med at bestemme hvilken af ​​ledningerne med fasen, at tilslutte lampeskærmpatronen.

Den grundlæggende installationsproces er færdig. Nu kan du hænge direkte, selve lampen og en pære.

Lampinstallationen er gennemført

På samme måde kan du hænge en lampe og sconce over sofaen i stuen, over bordet eller i køkkenet.

Sådan hænger du en lampe på gipspladens væg

Væglampe til gipspladens væg er monteret næsten det samme. Der er simpelthen nogle nuancer, der vil blive diskuteret yderligere:

 1. For at fastgøre armaturet på gipspladen væggen, skal du bruge specielle fjederhåndtag med en skrue eller kroge. De kaldes også "paraply". I intet tilfælde er der ingen negle, da dowels falder sammen i en knude i væggen og falder ikke ind i det borede hul, og neglene beskadiger kun det.
 2. Udover at dowels har brug for specielle skruer. De skal have den følgende størrelse, afhængigt af længden af ​​dowel + tykkelsen af ​​de monterede elementer på lampen + 10 mm.
lampe suspenderet fra en mur af gipsplader

Sådan hænger du en lampe på loftet

Loftslamper er af tre typer: overhead, suspenderet og forsænket, og har forskellige monteringsmuligheder til loftet.

Hængende med en krog

I lang tid var det den eneste måde at hænge lampen på, da de indlejrede dem endnu ikke er opfundet. I centrum af rummet på loftet var et hul, hvorfra ledningerne blev hængt, og en metalkrog blev installeret i loftet. Et lysarmatur blev hængt på metalkrogen.

Og i dag er denne version af installationen af ​​loftlampen relevant. Efter tilslutning af trådene, der kommer ud af loftet med apparatets ledninger, dækker hullet og krogen lampens dekorative element.

Artiklen "Belysning til badeværelset og toilet" gør dig bekendt med de forskellige typer og modeller af disse enheder

Hvordan laver man elektriske ledninger i badeværelset med egne hænder? Undervisningen venter på dig på linket: http://remontspravka.com/conduitbathroomselfmade/

Med standarderne for belysning af forskellige slags lokaler findes i materialerne på vores hjemmeside.

Hvis der ikke er nogen krog, skal du installere det selv. Til dette har du brug for følgende:

 1. Bor et hul i loftet med en boremaskine eller en hammerbor i nærheden af ​​stikkontakten.
 2. At hamre en plastikhane ind i det borede hul.
 3. Skru krogen i dybden. Vær sikker på at sidste skal være gevindskåret!

Hvis din lampe er for tung, skal du bruge en ankerkrog.

Før montering af loftets lysarmatur og hængende op, vikles krogen selv med elektrisk tape flere gange, eller sæt en plastrør på den. Det er nødvendigt, at krogen ikke kommer i kontakt med lampens metaldele.

Hook til at hænge lampen til loftet

Hængende med kryds eller rem

I de fleste tilfælde er lamperne hængt fra loftet ved hjælp af et kryds eller en kant.

Vedhæng lys indbygget i væggen. Suspenderet loft bedre at hænge på gipsvæggen.

Montering af loftet er som følger:

 1. Korset eller båndet påføres på loftet for at markere steder.
 2. Derefter laver en perforator eller en boring huller på disse mærker.
 3. Plank eller cross er fastgjort til loftet med skruer i dowels.
 4. Før selve armaturets ophængning er det medtaget i det elektriske netværk efter tilslutning af ledningerne.
 5. Loftlampen sættes på strimlens monterede bolte og derefter fastgøres med møtrikker. Ledninger og en lath eller et krydsstykke er lukket ved bunden af ​​belysningsenheden.
Hænger armaturet med et kryds

Hængende indbygget armatur

For nylig er forsænket (punkt) lys blevet populært. Sådanne anordninger giver lidt lys, men antallet af punkter kan være noget, og de kan være på forskellige steder i loftet.

Hvordan skal der placeres forsænkede armaturer, bestemmer inden installationen af ​​det hængende loft. Fastgør ledninger til fastgørelsespunkter. Hvis du har et strækloft, bliver der monteret ringe på de indstillede punkter, som selve armaturerne selv skal tilsluttes.

En artikel om det delikate emne "Belysning i badeværelset og toilet" hjælper dig med at finde de mest passende steder til hængende lamper i disse værelser.

Hvordan man laver belysningen, så det i det mest gunstige lys blev præsenteret et nedhængt loft? Tips belysning designere læs her: http://remontspravka.com/kakoe-osveshhenie-podhodit-dlya-natyazhnyi/

Vælg muligheder for belysning af loftslofter ved hjælp af undervisningsmaterialer på vores hjemmeside

Efter installationen af ​​loftet opstår monteringen af ​​de indlejrede enheder som følger:

 1. Lav tags til punkter i loftet.
 2. Bor bore huller på mærkerne af runde. De bør være lidt mindre end lampens dekorative ydre element.
 3. Tilslut lampesklipene til ledningerne og tænd lyset. Det skal brænde.
 4. Fjern loftfjederbelysningen ved at fjerne fjederklip.

Hvis du har et gipsloft, skal du i forvejen, inden arbejdet med stop og efterbehandling, lave huller.

Med et strækloft er algoritmen den samme, kun hullerne er ikke lavet med en boring, men skæres ud med en kniv i indersiden af ​​en speciel varmebestandig klædt ring.

Så hæng lampen på loftet er let for dig selv. Men hvis du ikke er sikker på dine evner, ring til en professionel. Hvor meget koster det at hænge en lampe på væggen eller loftet? Prisen er acceptabel - fra 300 til 1000 rubler.

Omkostningerne afhænger af hele eller delvis installation af lampen. Delvis installation er kun forbindelsen mellem enhedskablerne til netværket. En anden pris afhænger af typen af ​​loft og selve belysningsenheden.

Montering af loftlamper

Efter færdiggørelsen af ​​byggeri og efterbehandling værker, er der et behov for at vælge lamper til at belyse hjemmet: et hus, lejlighed eller andet rum. Der er et stort udvalg af inventar: væg, gulv, loft. Loftslamper er opdelt efter metoden og typen af ​​fastgørelse til loftet, materialet til fremstilling og belysningsevne. Før du påbegynder en selvinstallation, bør du være velkendt i disse og andre lige vigtige nuancer.

Montering af loftlamper

Typer af lamper

Ved montering er loftlysene opdelt i 4 hovedtyper:

Falsk

Vedhæng lamper er den mest almindelige og forskelligartede klasse i sin form. Den mest kendte version af deres navn i folket - lysekroner. Der er et stort udvalg af lysekroner. De kan både være store til belysning af koncertsale og primitive, der består af en almindelig lyspære og en simpel lampeskærm. Suspended de kaldes på grund af at de er monteret i en afstand fra loftet. For at gøre dette skal du bruge kabler, kæder, rør. Ofte takket være dette har mange af dem højdejustering.

Montering af vedhængslamper

Disse lamper kan let oplyse værelser med et stort område og højt til loftet. Fastgørelse dem til loftet udføres som regel på to måder: Brug af en krog eller en lamel.

I det første tilfælde er en ring fastgjort til loftet, hvorefter lysekronen vil blive hængt ved krogen. Efter tilslutning af ledningerne er de skjult af en dekorativ skål, der bevæger sig langs røret og derefter fastgøres.

I det andet tilfælde er en strimmel først fastgjort til loftet. Kompleksiteten af ​​denne installation er, at alene sådan en forbindelse ikke gør. Den dekorative skål, der skjuler ledningerne, fastgøres tæt på lysekronen, og inden armaturet fastgøres, er det nødvendigt at forbinde ledningerne. Det vil sige, en person skal holde lysekronen på vægten, mens den anden er involveret i at forbinde ledningerne.

overliggende

Overhead lys er fastgjort direkte til loftet uden nogen bøjler. Nogle lamper kan justeres ved at vippe lampen. Så du kan fremhæve et stort område af rummet. Denne klasse vinder stigende popularitet på forbrugermarkedet.

Installation af overlygter

På grund af monteringsmetoden er sådanne armaturer bedst egnet til små lokaler som et toilet eller et skab, hvis lofterne i det er lave, hvor suspenderede lysekroner normalt ikke bruges. De belysningsområder, de har, er små, men nu er der lamper, der skinner meget mere intenst end en almindelig glødelampe. På grund af brugen af ​​sådanne lamper øges mætningen af ​​rummet med lys i sådanne lamper betydeligt.

Mange af de overliggende armaturer er ret store, tunge og har endda en 2-3-trins mulighed for belysning, herunder fjernbetjeningen. Til deres vedhæftning har du brug for en stiv bund, så den er tilstrækkelig til at holde den på loftet.

punkt

Spotlights - en anden ny opfindelse. De behøver ikke at blive boltet til loftet eller hængt på kroge. De er installeret på loftslofter af lille tykkelse (suspenderet, gipsplader, plastik (PVC), stræk). De bruger to fjederbelastede kronblade som en vedhæftning. Et hul er lavet i loftet svarende til diameteren af ​​lampens øverste del. Kronblade presses med fingrene til lampens krop og indsættes i hullet. Så udgivet. Således presser kronbladene lampen tæt på loftet.

Montering af spotlights

I bund og grund er spotlights små i størrelse og bruges derfor hovedsagelig som en ekstra lyskilde i et sæt med andre lamper. Du kan bruge dem som hovedbelysning, men du skal installere dem i store mængder på grund af det lille område af belysningen.

Større spotlights har større vægt. I denne henseende er kronbladene monteret stærkere fjedre for pålidelig at holde dem på loftet. Ved udskiftning eller demontering af lampen ødelægger kronbladene loftet på grund af stærke fjedre. Derfor anbefales det at købe dem på en gang af korrekt kvalitet, så de kan tjene i lang tid uden at skulle udskiftes.

Til vedhængslys bør fjedre ikke købes overhovedet. Loftet har ikke en stiv bund, og vil derfor strække sig, hvilket gør det meget vanskeligt at adskille.

spillemaskiner

Lysekroner-slots som belysning

Slots optrådte på markedet ret for nylig, meget senere end alle andre typer. Deres distribution er stadig forholdsvis lille, men de vinder stadig mere af deres marked. De er noget i gennemsnit mellem overhead og pendant lys.

Den væsentligste forskel mellem slots og andre belysningsanordninger er, at de har lygtejustering helt i en hvilken som helst retning, hvilket gør det muligt at ændre hældningsvinklen, ændre graden af ​​belysning af ethvert arealplot.

Loftsmontering

Betonloft

Til fastgørelse til et sådant loft er det nødvendigt at have en trinladder-, perforator- eller bore- og dowel-negle. De steder, hvor armaturet skal placeres, måles ud. Huller med den krævede diameter bores. Lamperne fastgøres enten til dowel-neglene, eller kroge skrues ind i chopiket. Så hænger lampen på dem. Tråden spidses enten til loftet og plasteres derefter, eller hvis den er en gulvplade, trækkes den i et teknologisk tomrum. Installer på et sådant loft kan være alle slags lamper, bortset fra punkt.

Nedhængt loft

En lys tin konstruktion er installeret i loftet med kvadrater af samme størrelse, i hvilke polystyren kvadrater er derefter indsat. Alle ledninger er spredt i loftet, efter at tinstrukturen er installeret og justeret. Efter installation af polystyren på de forud planlagte steder er der installeret og tilsluttede lamper.

På et sådant loft er der især installeret små lamper. Polystyren er et ret skrøbeligt materiale. Det er bedre at fjerne eller udskifte lampen efter at have fjernet den nødvendige firkant for at undgå beskadigelse af loftet.

Det er også muligt at installere vedhængslys. Deres fastgørelse skal udføres til en stiv stelstruktur. Installation af slots er kun mulig under forudsætning af at de vil blive udført på små suspensioner og bestå af store strukturer med en lang række armaturer for at sikre en mere pålidelig fastsættelse.

Det er meget vanskeligt at installere overhead lamper på et sådant loft. Den eneste undtagelse kan være en raster, indbygget armatur, som indsættes i firkanten i stedet for polystyren, som vist i figuren nedenfor.

Montering af lampe og hængende loft

Rackloft

Rækloftet ligner noget på loftet, men det er lavet af lameller, hvilket skaber en ret stiv og solid struktur. Den kan åbnes, skabe et gitterudseende, eller det sys op med PVC-paneler eller noget andet materiale.

Installation af alle typer lamper uden undtagelse. Ledninger skal også udføres på forhånd til installationsstedet for lamper.

Gips og PVC paneler

Loftet er først dannet af en stiv og pålidelig ramme med en tin profil. Derefter udføres ledningerne på rammen til stedet for fremtidig installation af lamper. Herefter er loftet helt suturet med gipsplader eller plastpaneler. Efter at de nødvendige afstande til monteringsstederne er målt, bores huller af den krævede størrelse. Bor dem med specielle kroner på gipsvæg eller den såkaldte "ballerina". Det er en stang med en kniv, som kan flyttes langs den og dermed ændre diameteren.

På et sådant loft kan installeres nogen form for lamper. Det skal kun huskes, at for installation af spotlights skal du falde ind i mellemrummet mellem rammen og for andre typer, tværtimod, skal du montere rammen på rammen for deres stive fiksering.

Meget ofte er loftet af gipsplader eller PVC-paneler flerlags. På disse lofter installeres ofte flere typer lamper, der kombinerer dem sammen. Dette giver dig mulighed for at "lege" med lyset, hvilket skaber for eksempel romantisk belysning.

Strekak

For et strækloft skal installationssteder for fremtidige armaturer være forældet, ledninger skal tilsluttes, og hvis disse ikke er spotlights, skal der laves en ramme for at fastgøre lampen. Den fremtidige ramme er monteret på et niveau med loftet.

Efter at have strækket loftet limer de det på en pålidelig lim, som kan bruges med PVC-materiale, en plastikring med den ønskede størrelse, hvorefter en spotlight vil blive indsat, eller der vil blive trukket ledninger derfra. Indenfor er ringet punkteret, og revne kronblade limes på ydersiden for mere pålidelig fiksering af ringen, men således at de i fremtiden ikke er synlige under lampens ramme.

Enhver fastgørelse skal udføres inde i en sådan ringlet, da strejkets punktering vil føre til det faktum, at det simpelthen vil bryde og blive helt uvirksomt. Det er bedst at overdrage gennemførelsen af ​​dette arbejde til fagfolk, da det vil være yderst vanskeligt for en uforberedt person at gøre det, er chancen for at lave en fejl stor. Stretch loft - en ting der kræver stor omhu, og budgettet kan ikke kalde det. Derfor er rush og risiko ikke værd.

Tilslutningsarmaturer

For at forbinde armaturerne alene skal du være yderst forsigtig og ikke forsømme sikkerhedsreglerne. Først og fremmest skal du afbryde ledningerne. For at gøre dette skal du slukke for maskinerne på tælleren. Hvis der er installeret trafikpropper eller kork type automater, skal de skrues af og sættes til side.

Selv efter slukning af automaten eller afskruing af stikkene, er det stadig nødvendigt at kontrollere, at der ikke er strømningsstrøm med en multimeter eller indikatorskruetrækker. Hvis der ifølge deres vidnesbyrd ikke opdages elektrisk strøm, kan du røre ledningen med bagsiden af ​​din hånd. Ellers, hvis du tager fat i tråden med din håndflade uden først at kontrollere for nuværende, kan de strejke. I dette tilfælde kan hånden godt tage fat i tråden, hvilket kan være fatalt.

Ledningsdiagrammer til forskellige typer lamper

Figuren viser eksempler på forskellige armaturforbindelser. Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere lamper til en nøgle, skal alle tilslutninger foretages parallelt. Seriel forbindelse til 220V lamper er ikke egnet, da de vil skinne dårligt og ujævnt.

For 2 og 3 nøglekontakter er enhver kombination af forbindelser mulig. Lysekronen kan tændes på en 2-trins måde. Også en nøgle kan omfatte en central lampe, den anden - et ekstra lys. Det hele afhænger af kunstnerens ønske og fantasi.

Installation. video

Om installationen af ​​loftslys kan findes i denne video.

Ethvert arbejde kan udføres uafhængigt, herunder installation af lamper. Det vigtigste er at studere det nødvendige emne godt nok og udføre det omhyggeligt i overensstemmelse med sikkerhedsforskrifterne.