Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Mesterens tilfælde er bange: hvordan man løser lysekronen til loftet

Valget af belysning til lejligheden skal tages ansvarligt. Når man køber en armatur, skal man først og fremmest finde ud af, hvordan man korrekt sætter lysekronen op i loftet og tilslutter det korrekt til elnettet.

Obligatoriske forberedende aktiviteter

For at klare opgaven og gøre alt rigtigt, skal du forberede værktøjerne, så der ikke er noget i vejen for installationen af ​​lysekronen på loftet:

 • brug for en tilstrækkelig højde stige (du kan gøre bordet);
 • manuel elektrisk boremaskine eller perforator;
 • tænger og trådskærere eller sideskærere (fra elektrisk stød skal håndtagene være isolerede);
 • Forskellige skruetrækkere (inklusive indikatorfunktion);
 • rullebånd;
 • flere monteringsblokke (med en margen) for trådklemmer;
 • den nødvendige hardware, hvorpå installationen af ​​lysekronen i loftet vil blive lavet.

Før du løser loftkronen, skal du læse instruktionerne for at tilslutte den til lysnettet. Normalt giver den en detaljeret beskrivelse af alle operationer, så der bør ikke være nogen særlige vanskeligheder for en mester, der er lidt vidende om elektricitet.

Typer og metoder til fastgørelse

Valg af din lampe, stadig i butikken, skal du være opmærksom på vedhæftede metoder.

Moderne loftlamper er tilgængelige med flere foreslåede armaturer til lysekronen:

 • en løkke på lampens armatur, som giver dig mulighed for at installere den til loftkrogen. Dette er en af ​​hovedtyperne af fastgørelse loftslysekroner. I dette tilfælde bør basen være så stærk som muligt, for eksempel betongulve.
 • Monter loftkroner i beslaget eller en speciel monteringsplade. Med denne lukning er belastningen fra lampens vægt opdelt i flere forskellige punkter. Beslaget er fastgjort til loftet med dowels med selvdrejende skruer skruet ind i dem. I dette tilfælde bør lysekronens vægt ikke overstige 1,5-2,0 kg.
 • et tværsnit eller dobbelt vinkelret stang gør det muligt at hænge lampen ved siden af ​​loftet, for eksempel et lysekrone-loft. Trækstangen er ikke meget forskellig fra beslaget, bortset fra at bjerget udføres i flere punkter, og belysningsanordningen kan have en stor masse.
 • pålidelig dvutavrovny platform til fastgørelse af massiv heavyweight lysekrone. Giver mulighed for at udføre armatur på flere punkter.

Installationsarbejde på lampens ophæng giver normalt ikke meget problemer. Normalt skal du ved hjælp af skruer fastgøre lysekronerne for at fastgøre lysekronerne på loftet. Diameteren på de selvlukkende skruer skal svare til størrelsen af ​​hullet på monteringspladen, de må ikke være kortere end 4 cm i længden og ikke længere end 6 cm.

Efter at have overvejet typer og metoder til fastgørelsesanordninger, kan du bestemme, hvordan du skal installere lysekronen i loftet korrekt, uden unødvendige og ubehagelige konsekvenser.

Loftkrogmontering

Normalt monteres en krog til fastgørelse af belysningsanordninger under byggearbejde. I dette tilfælde, før du hænger lysekronen i loftet, skal du kontrollere dens styrke.

For at kontrollere, at en belastning svarende til vægten eller lidt tungere end lysekronen er suspenderet fra den indstillede krog. Hvis den sikrede last ikke er flyttet, kan du sikkert hænge lysekronen på plads. Hvis monteringskrogen er flyttet, og endnu mere faldet ud, kan du selv udføre installationen.

Til dette har du brug for:

 • perforator gør det nødvendige hul (hvis det ikke har været);
 • Et korrekt valgt metalanker eller en sammenfoldelig dowel med en ring indsættes i den. Det skal passe tæt til den indvendige overflade af det borede hul;
 • det er nok at skrue en slidstærk selvdrejende skrue ind i træloftet.

Dette er den enkleste metode til at beskrive, hvordan du vedhæfter en lysekrone til et loft.

Hvis loftet er trimmet med gipsplader eller et spændingsstof er installeret, kan fiksering af lysekronerne på en krog blive mere kompliceret.

Gipspladerplader er ret holdbare, så det er værd at overveje de små nuancer at fastsætte en lille armatur direkte på selve materialet.

 • Massen af ​​den vedlagte armatur bør ikke overstige 6 kg;
 • Det er værd at være opmærksom på, at når du udskifter lamper, er det muligt at beskadige arkene eller ved et uheld trykke på en lavhængende lampe med din hånd.

Derfor er det nødvendigt at tænke på belysningen af ​​rummet og lægge et hul i materialet under den monterede krog ved montering af loftet på gipsplader.

Hvis dette ikke var tilfældet, kan du hænge lysekronen på foråret eller en speciel sommerfugl, der er installeret i det borede hul. Dowel'en skal strammes med en særlig møtrik, og sommerfuglbøjlen strammes med en skrue til kliket. Alle fastgørelsesanordninger skal være forsynet med en stang eller krog, som er fastgjort til lysekronen.

Når du installerer et strækloft, skal du på forhånd sørge for, hvordan du løser lampen. Det skal huskes, at den strakte lærred ikke kan tjene som en fastgørelsesbase til lysekronen. Montering af strækloftet, arbejderne, inden du skærer hullet til fastgørelse af armaturet, lim termisk ring på forhånd. Hvis dette ikke er gjort, vil det være umuligt at hænge lysekronen til loftet, da det strakte lærred vil rive. Gennem det skårne hul ledes forbindelsesledninger.

Med denne mulighed skal du først hænge lysekronen på krogen og derefter tilslutte de elektriske ledninger, hvorefter fastgørelsespunktet er dækket med en dekorativ hætte på lampen.

Video instruktioner til montering af lysekrone på krogen

Montering med monteringsplade

Før du løser lysekronen til loftet med en monteringsplade, er det nødvendigt at:

 • Prøv det sted, hvor det skal hænge. Samtidig skal armaturens dekorative komponenter, der dækker fastgørelsesstedet og ledningerne, passe tæt til loftet;
 • hvis det er midten af ​​rummet hvor den monterede krog er placeret, så skal den bøjes, men ikke skæres. Måske i fremtiden, med den efterfølgende udskiftning af lamper, er det stadig nyttigt.
 • mærkning sker under monteringspladen. Til dette formål påføres stangen til loftet og omsluttes med en blyant, så de vedhæftede elementer ikke forstyrrer forbindelsen til elnettet. Planlæg borepladser. Plastdykninger føres forsigtigt ind i de borede huller. Plastik skal være ribbet, hvilket forhindrer det i at løsne over tid og begynder at falde ud af reden.
 • Ved hjælp af skruer eller selvdrejende skruer fastgøres fastgørelsesbjælken til loftet.
 • Efter montering af forbindelsestrådene påføres en skål eller et andet dekorativt element på den installerede plank, der kombinerer forbindelseshullerne.
 • de drejer hele strukturen med dekorative møtrikker, hvorefter du kan skrue i pærerne og installere loftlamperne eller andre komponenter i lampen.

Det er værd at bemærke, at det kan være svært at hænge en lysekrone til loftet alene. For at forbinde ledningerne har brug for en hånd. Derfor, når armaturet tilsluttes lysnettet, holder en person lysekronen, den anden beskæftiger sig med ledninger.

Ved installation af stræklofter skal bunden til fastgørelse af båndet installeres på forhånd. Dette kan være en almindelig træblok, den nødvendige tykkelse, som før montage af lærredet er fastgjort til loftet, og derefter monteres en strimmel på den.

Det er nødvendigt at overveje, hvordan du installerer belysningsarmaturet korrekt på gipspladens loft. Det er allerede blevet bemærket, at med en lille vægt af lysekronen kan den fastgøres direkte til arkene. Med en mere massiv version af lampen skal du være opmærksom på et ekstra substrat i form af en stang eller en metalprofil, som monteringsbjælken monteres på.

Du kan korrekt hænge lysekronen på krydsstykket eller I-bjælken på samme måde som ved monteringsbjælken. Det er værd at overveje, at denne mulighed giver mulighed for tunge armaturer, så du skal tage klumper og skruer med større længde og diameter.

Du kan nemt montere lysekronen i loftet med dine egne hænder. Det vigtigste er at forberede det nødvendige materiale og værktøjer, studere de vedhæftede tilslutningsanvisninger og konstant have en assistent.

Montering af armaturer i et hængende loft - belysningsinstallationsmuligheder

Moderne loftstrukturer kan installeres i ethvert rum. Inden installationen skal du vælge en passende lyskilde. Installation af armaturer i et hængende loft involverer brug af forsænket armaturer, lysekroner eller lamper, der er fastgjort til profilen. Installation af hver type enhed har funktioner.

Installation af punktlyskilder

Ledningsdiagrammet i det falske loft på indbyggede lamper er ikke kompliceret. Det er endda muligt at installere punktbelysningsenheder alene. Ved valg af et system til montering af sådanne apparater er det nødvendigt at tage højde for, at længden af ​​den elektriske ledning mellem dem og den nuværende transformer ikke må overstige 2 meter.

For at installere lamperne af denne type i det hængende loft, gøres som følger:

 1. For det første bane ledningerne.
 2. Udfør derefter markeringen af ​​loftoverfladen.
 3. Bor et hul i lærredet. Hvis den forsænkede lampe har en firkantet form, kan du bruge stiksavet.
 4. Træk i kablet i hullet, men før det skal det sikkert være strømforsynet.
 5. Så ledes kablet ud.
 6. Lampen er forbundet til kablet.
 7. Den monterede armatur skal fastgøres i hullet. For at gøre dette skal du bruge fjederklammerne, som er placeret på lyskildens hus.
 8. På det sidste stadium af montering af en spotlight i et falsk loft er en pære indsat i den og en dekorativ ring sættes på.

Korrekt installation af belysning

Det er muligt at udføre arbejdet med installationen og tilslutning af armaturer i en hængende loftkonstruktion med egne hænder, men for dette er det nødvendigt at følge sikkerhedsforskrifterne nøje.

For at fortsætte med installationen skal du forberede:

 • belysningsudstyr;
 • pærer;
 • feed drev;
 • isolerende tape;
 • kabel ærmer;
 • switch.

Eksperter anbefaler ikke at anvende lamper, hvor strømmen ikke overstiger 40 watt, ellers begynder de at opvarme lærredet, og det vil helt sikkert medføre skade på loftkonstruktionen.

Der er en vis sekvens i, hvordan man forbinder lamper på et falsk loft:

 1. Først skal du distribuere ledningerne og derefter rette dem.
 2. Herefter skal du bestemme placeringen af ​​belysningsenheden. Samtidig er det nødvendigt at undgå områder, hvor sømmer støder op.
 3. De borer huller med den krævede størrelse under hensyntagen til, at deres diameter skal være lidt mindre end denne parameter ved den yderste kant af den installerede lyskilde.
 4. Gennem hullerne trækker tråden, skæres den og udsætter sløjfen.
 5. For at forbinde lampen har du brug for to ledninger, hvis længde ikke kan være mere end 12 centimeter.
 6. Den ene ende af ledningen er fastspændt i terminalen.
 7. Armaturet er fastgjort til loftoverfladen med hæfteklammer.
 8. Før lampen sættes i loftet, er et strømkabel tilsluttet konstruktionen.
 9. Når du har installeret lampen, skal du sørge for, at belysningen virker. Samtidig må vi ikke glemme den rettidige isolering af bare ledninger.

Uafhængigt arrangement af loftet med belysning

Inden du forbinder lyspæren i det falske loft, skal du vælge det sted, hvor lamperne skal installeres. Installationen af ​​loftkonstruktionen med belysning indebærer opførelse af en kasse med gipsplader, men du kan tilslutte belysningen uden den.

Hvis det er planlagt at lave en kasse fra et gipsplader, er det nødvendigt at tage højde for et par nuancer:

 1. Højden af ​​dette design bør ikke være mere end 20 centimeter fra loftet.
 2. Den nederste kant af kassen skal nødvendigvis fremføres fremad med 7 - 9 centimeter.
 3. Installation af LED-lamper på loftet er lavet på bunden af ​​nichen.

Hvis kassen ikke bliver brugt, udføres baggrundsbelysningen som følger:

 1. Marker vedhæftede punkter på enhederne.
 2. Langs omkredsen af ​​loftoverfladen tegner en linje.
 3. Ved hjælp af klæbemiddel sammensætning, fastgør LED tape.
 4. Hvis overfladen af ​​det hængende stof er hvidkalket, er metal hjørner fastgjort til deres base.

Funktioner ved installation af vedhæng lamper

Normalt udføres monteringen af ​​vedhængslamper, når rummet har et højt loft. I dette tilfælde anbefaler fagfolk, at de foretrækker modeller, hvor loftet er rettet ned. Dette er nødvendigt, så overfladen af ​​loftkonstruktionen ikke overophedes.

Den optimale afstand mellem baldakin og lærred er 25 - 40 centimeter afhængigt af den anvendte type pærer. Ekstern installation af lampen betragtes som den mest enkle, den udføres ved hjælp af en krog, plade eller monteringsplade. Arbejde skal udføres efter at deaktivere rummet.

Brug af realkreditlån til belysningsarrangement

For at installere lampen i falske lofter på indlejrede dele er de lavet af plast, krydsfiner, træstænger eller metal. Elementer af naturligt træ skal behandles med beskyttende stoffer.

Under punktet skæres belysningsarmaturerne ud af de færdige plastformer. De har en pyramide struktur, som er samlet fra firkanter eller ringe med forskellige diametre. Den nødvendige hulstørrelse opnås ved at skære den overskydende del af platformen.

Til installation af vedhæng lamper har brug for mere massive indlejrede elementer, overføre lasten fra lysekrone til loftet eller andet grundlag. Du kan bruge både færdige platforme og lave dem selv. Materiale til realkreditlån bør være fugtighedsbestandige og holdbare.

Montering og installation af lysekroner og lamper

Installation af belysningsudstyr - en proces i forbindelse med behovet for at udføre forskellige elektriske arbejder. Kvalitetsniveauet for deres implementering har direkte indflydelse på enhedernes funktionalitet. Korrekt placering af modeller hjælper med at skabe originalt design og spektakulære belysningssammensætninger.

Fordelene ved professionel installation

Med hensyn til specialisterne i vores firma vil du kunne sætte pris på fordelene ved professionel installation af belysningsudstyr:

 • Nøjagtighed. Sortimentet af produkter kombinerer modeller med komplekse, udsmykkede former, skrøbelige dekorative elementer og forskellige former for fastgørelse. Erfarne håndværkere garanterer pålidelighed, installationens holdbarhed, sikkerhed for alle detaljer under montage. Tjenester omfatter fejlfindingskontrolsystemer.
 • Fremragende kvalitet af forbindelse. I første fase af guiden vil de studere kabelfunktionerne, bestemme strømmen, vælge den elforbindelse, der passer bedst til denne enhed, og installer kablerne.
 • Kompetente arrangement af udstyr. Specialister vil hjælpe med at bestemme de mest succesfulde placeringer af produkter, afhængigt af deres formål, tekniske egenskaber, for at give den nødvendige funktionalitet af lamper og væglamper som hoved- eller ekstra belysningskilde.
 • Sikkerhed. Alle ledninger er sikkert fastgjort og krympet, produkterne er grundigt fastgjort til overfladerne. Omhyggelig opmærksomhed på alle detaljer eliminerer sandsynligheden for kortslutning, andre problemer af lignende art, for at sikre produktets langsigtede drift.

Ring til specialisterne i vores firma! Vi er enige om installationstid, det mest bekvemme for dig! Takket være effektiviteten og kvaliteten af ​​professionel installation af belysningsudstyr, vil du i de kommende dage kunne nyde skønheden i dit nye look. Garantien omfatter alle typer værker.

Lysekrone installation

Lysekrone installation er en proces, der kræver specifik viden og erfaring. Virksomheden "ASP Light" garanterer den upåklagelige kvalitet af installationsarbejdet. Vores herrer vil gøre en pålidelig installation af fastgørelsesdele af enhver type eller sikre sig styrken af ​​gamle elementer, udføre en korrekt forbindelse af elektriske kredsløb, hurtigt og præcist montere en lysekrone af enhver størrelse. Ring til virksomhedens ledere! Vi er enige om en passende tid til installation.

Sconce installation

Installation af sconces - en proces, der mindst kræver den kompetente implementering af elektrisk arbejde. Tjenesten i vores virksomhed kombinerer foranstaltninger til undersøgelse af ledningsfunktionerne, beregning af strømmen, bestemmelse af lampens optimale placering, pålidelig montering af fastgørelsesanordninger og montering af enheden. Samarbejde med fagfolk garanterer sikkerhed, funktionalitet ved brug af sconces, hjælper med at skabe et attraktivt design af rummet.

Monteringsarmaturer

Armaturinstallation er et sæt aktiviteter, der giver dig mulighed for at installere nye lyskilder og oprette et originalt rumdesign. Professionals i vores firma udfører det fulde sortiment af arbejde, der er nødvendigt for at opnå det ønskede resultat: de vil hjælpe med valget af placeringen af ​​enhederne, vil lede ledningerne, udføre en pålidelig fastgørelse af enheder. En monteringsrækkefølge er tilgængelig til enhver form for armatur: hængslet, overhead, forsænket - på alle typer overflader, herunder stræk, lim, arkmagasinerede lofter.

Montering af gulvlamper

Montering gulvlamper - en procedure til hurtig gennemførelse som kræver tilstedeværelse af særlige færdigheder. Specialister fra firmaet "ASP Light" hjælper hurtigt og præcist med at montere en belysningsenhed. Masters vil sørge for at alle dele er til stede, kontroller korrekt forbindelsen mellem strømbærende elementer, sørg for, at der ikke er nogen forvrængninger, når du installerer skiver, andre komponenter. Appel til professionelle vil lette sandsynligheden for mangler under samlingen. Føreren vil fjerne alle mulige mangler i løbet af arbejdet.

Montering loftslys. Montering på kroge, stang eller tværsnits, forsænket lys. Demontering af gamle apparater

Når alle bygge- og efterbehandlingsarbejder er færdige, og det er tid til at dekorere rummet, er det første, du skal gøre, at forbinde og installere loftlamper. Ligegyldigt hvilken slags armaturer du vælger, kan du selv gøre det.

Lysekrone mount til loftet

Et sådant behov kan opstå ikke kun efter reparation, men også i tilfælde af at du simpelthen beslutter at skifte lampen eller flytte den til et andet sted. For ikke at se efter mesteren, ikke at vente på hans ankomst og endnu en gang ikke at betale store penge til simpelt arbejde, er det bedre at finde ud af, hvordan man monterer lampen og sætter den på plads.

Måder at montere loftlamper

Alle loftlamper er opdelt i ophængt, overhead og forsænket. Og monteringsmetoden til loftets overflade er anderledes (se. Montering af en lysekrone til et strækloft med egne hænder).

Hængende på en krog

I tidligere år var dette nok den eneste måde at installere loftlys på. Fordi de fleste blev suspenderet, og ingen vidste noget om de indlejrede. I hvert værelse i lejligheden i midten af ​​loftet var der et hul, hvorfra ledninger kigger og en metalkrog monteret i loftet. På denne krog og hængt en lampe eller lysekrone.

Denne fastgørelsesmetode er relevant i dag for hængende lamper på en metalstang eller ledning. Efter tilslutning af forsyningskablerne til armaturet, er hullet med en krog i loftet dækket med en dekorativ base til lysekronen.

Hvis der ikke er sådanne kroge i din lejlighed, eller hvis de ikke er placeret, hvor de er nødvendige, kan du selv installere dem.

 • Bor et hul i loftet med en perforator. Den skal placeres i nærheden af ​​det punkt, hvor strømkablet er tilsluttet.
 • Kør en plastikhane ind i hullet.
 • Skru den gevindskårne krog ind i dybden.

Advarsel! Hvis lampen er tung og massiv, skal du bruge en ankerkrog i stedet for dowel.

Ankerkrog og lysekrone monteringsskema

 • Før du monterer lampen og hænger den på plads, pakk krogen med flere lag elektrisk tape eller sæt et PVC-rør på det. Dette er nødvendigt for at eliminere krokekontakt med lampens metalelementer.

Hvis du allerede har et loftsloft, skal du først bore et rundt hul med en boremaskine med en særlig krone, og så bore over loftet for at installere krogen (se Kontorloftlys: typer og metoder til fastgørelse). I dette tilfælde bør kronens diameter være mindre end diameteren af ​​lampens dekorative glas, og krogen skal være lang nok til at passere gennem rummet bag det hængende loft og fastgøres sikkert i loftet.

Rådet. Hvis lampen er lille og lys, kan monteringen af ​​en loftslampe på et loftsloft udføres med en sommerfuglkrog, hvis "vinger" åbner ud over loftets overflade og holder den fast.

Monter på baren eller krydsstykket

De fleste moderne loftarmaturer er monteret på en lath, crosspiece eller anden flad base med specielle monteringsbolte.

Installation til lampens loft er som følger:

Fastgørelsesordningen på baren

 1. Monteringspladen påføres på loftet på et givet sted. På dens overflade gennem monteringshullerne anbringes etiketter.
 2. Afhængigt af loftets materiale bores et hul eller huller i det langs markerne i boret eller perforatoren.
 3. Fastgørelsesplade er fastgjort til loftet med dowel-negle.
 4. Inden du installerer loftlamperne til stangen, er de forbundet til lysnettet, der forbinder ledningerne.
 5. Lampen er slidt på boltene monteret i baren og sikret med dekorative møtrikker. Samtidig er både ledningerne og strimlen selv skjult af lampens bund.

Den sidste fase af fastsættelse af lysekronen

Med hensyn til montering på et hængende eller strækloft er der indbygget specialindlejrede elementer af metalprofiler eller træstænger under dem (se. Loft fra en bar: vi efterligner et træhus i en bylejlighed). Hvis dette ikke er gjort, bliver installationen af ​​lampen til loftet i de fleste tilfælde umuligt.

Til reference. Fastgør lampen på loftet af gipspladens loft, hvis du kommer ind i metalrammen. Den sædvanlige magnet vil hjælpe med at finde den. Et strækloft kan delvist demonteres for at installere realkreditlån.

Montering af forsænket armaturer

Spotlights er blevet meget populære i det seneste. De kom til os sammen med falske lofter og fik os til mere kompetent at løse problemet med belysning i hvert værelse. Hver sådan lampe giver et lille lys, men deres fordel er, at antallet af punkter i loftet kan være noget, og de kan placeres som du vil.

Hvis du er interesseret i at beregne antallet af loftlamper korrekt, skal du styre den følgende regel: En 20-watt armatur skal placeres på 1 kvadratmeter af rummet (se loftslysekroner til en hal: reglerne for valg og design). Hvis lampen har en kapacitet på 60 W, er det nemt at beregne, at det vil være nok til 3 kvm.

Advarsel! Denne regel fungerer, hvis du kun beregner antallet af spotlights. Hvis der er andre lyskilder i rummet udover dem, kan deres antal reduceres.

Placeringen af ​​armaturerne er planlagt inden installationen af ​​loftet. Ledninger er trukket til fikseringspunkterne, og hvis loftet er strakt, er der monteret monteringsringe på de givne punkter.

Forberedelse til installation af strækloft med indbyggede lys

Når et nyt loft er installeret, er installationen af ​​loftlysene som følger:

 1. Ifølge den tidligere udarbejdede plan for placering af lamper skal du markere punkterne i deres installation i loftet.
 2. Tag en boremaskine med en krone af passende diameter, sæt borekronen på mærket og bor et rundt hul i overfladen. Glem ikke, at den skal være lidt mindre end lampens dekorative ydre del.

Rådet. Det er bedre at lave huller i loftet på gipsvæggen før starten af ​​puttying og efterbehandling.

 1. Tilslut armaturklemmerne til ledningerne og test dens drift ved at tænde lyset.
 2. Klemme op fjederklip, drukne lampen ind i loftet.

Montering af en spotlight

Lamperne er bygget på samme måde i strækloftet, men hullerne i det er ikke boret, men skæres ud med en kniv inde i en specielt limet varmebestandig ring.

Sådan demonteres den gamle lampe

Hvis du i stedet for den gamle lysekrone ønsker at hænge en ny og moderne, skal du bestemme, hvordan du fjerner den gamle lampe. Dette gøres endnu nemmere end at installere en ny.

 1. Afbryd spændingen til lysekronen.
 2. Hvis lysekronen er suspenderet, skrues fast klemskruen under det dekorative glas og glider det ned.
 1. Skru ledningerne ud af klemmen og fjern lampen fra krogen.
 2. Hvis lysekronen sendes, skal du skrue de dekorative møtrikker, der er placeret på bunden, og holde lysekronen, tag ledningerne af.
 3. Skru montagestrimlen ud af loftet.

Hvis lampen er stor og tung, vil det ikke være nemt at arbejde alene. Bed nogen om at hjælpe dig, eller inden du begynder at arbejde, fjern alle dekorative elementer (armaturer, vedhæng) fra lampen og skru lyspærerne af. Før du demonterer loftlyset, skal du også sørge for strømafbrydelse.

Hvis du i stedet for et vedhæng installerer et opladet armatur, vil en krog, der stikker ud af loftet, forstyrre dig. Det skal skrues af. Hvis krogen blev lagt i pladen og monteret på tværs i den, skal den skubbes opad, indtil tværstangen er i lodret stilling. Derefter vil det let falde ud med en krog.

konklusion

Som du kan se, er det meget enkelt at fastsætte lampen på loftet. Du skal kun ringe til guiden, hvis du ikke er sikker på, at du kan klare den korrekte forbindelse til strømnettet.

Montering af vedhængslamper

I dag vil vi se på vedhængslys, nemlig processen med at installere loftbelysning.

Tidligere har vi allerede overvejet tilslutning og installation af stikkontakt armaturer og installation af overliggende armaturer. I forlængelse af dette præsenterer vi til din opmærksomhed en detaljeret, trinvis fotobeskrivelse - installation af loftshængslamper. I den viser vi detaljeret processen med installation af vedhængslamper. Efter denne vejledning kan du selv installere næsten enhver loftshængslampe.

Vi installerer den hængende armatur på en gipspladens loftkanal, hvor de elektriske ledninger tidligere var lagt til tilslutning af 220V spotlights i henhold til skemaet vist i billedet nedenfor.


Overvej komponenterne i et konventionelt punkt vedhæng lampe, disse omfatter:

- chuck på fleksibel wire

- lampeskærm med en plafond

- lampe (normalt solgt separat)

Nu går vi videre til installationen af ​​lofthængslampen:

1. Marker centrene for placeringen af ​​armaturerne på installationsstedet, og lav så små huller til at nå de strømkabler, der ligger i kassen under ledningsfasen.

2. Sæt skruerne fast, der fastgør monteringsbjælken ved bunden af ​​vedhængslampen.

4. Sluk for strømmen på installationsstedet. For at gøre dette i det elektriske panel er det nødvendigt at flytte spændene til strømafbrydere i "slukket" tilstand. Normalt er dette den position, hvor håndtaget peger ned. Hvilken maskine skal være slukket, hvis de ikke er underskrevet, bestemmes empirisk, slukker dem en efter en og kontrollerer f.eks. Med en indikatorskruetrækker, tilstedeværelsen af ​​spænding i ledningerne på installationsstedet. I ekstreme tilfælde skal du slukke for alt. Men så igen, sørg for at sikre, at der ikke er elektrisk strøm! Vi anbefaler ikke at bruge en lyskontakt til at slukke for strømforsyningen, der er altid en chance for at det bryder nul, og fasen går kontinuerligt.

5. Det næste skridt er at justere længden af ​​vedhængslampen, dette er et meget vigtigt øjeblik. Hvis der er flere lamper, skal du justere dem alle sammen. Således vil vi justere den afstand, som armaturerne vil "hænge" fra loftet. I første omgang sætter producenten den maksimale længde, som ikke passer til alle.

- Den blå kerne i strømkablet er nul, med armaturets blå ledning.

- Den hvide kerne er en fase med en brun lampetråd.

- Den gulgrønne kerne i forsyningskablet er en beskyttende nul (jord) med en gulgrøn ledning forbundet til armaturets bund.

Hvordan man bestemmer, hvilken af ​​ledningerne der er fasen, nul, og hvilken jording selv, vores detaljerede vejledning hjælper dig - HER.

9. Løsn fastgørelsesringen fra lampeholderen

10. Derefter sætter vi patronen på en dekorativ lampeskærm med en loftsplade og fastgør den med en fastgørelsesring.

11. Det er fortsat at installere lampen. I vores tilfælde er E27-basen installeret i armaturerne, og de tilsvarende energibesparende lamper anvendes.

Det er vigtigt! Når du installerer lampen, må du ikke røre den med dine bare hænder for lang og pålidelig drift. Det er bedre at gøre dette i beskyttelseshandsker.

Nu, efter denne vejledning, vil du være i stand til selv at installere loftslygter af næsten enhver art.


Hvis du har spørgsmål om artiklen eller under selvinstallationen af ​​overlygter, lad dem være i kommentarerne til artiklen, vil vi med glæde svare.

Montering af loftlamper

Efter færdiggørelsen af ​​byggeri og efterbehandling værker, er der et behov for at vælge lamper til at belyse hjemmet: et hus, lejlighed eller andet rum. Der er et stort udvalg af inventar: væg, gulv, loft. Loftslamper er opdelt efter metoden og typen af ​​fastgørelse til loftet, materialet til fremstilling og belysningsevne. Før du påbegynder en selvinstallation, bør du være velkendt i disse og andre lige vigtige nuancer.

Montering af loftlamper

Typer af lamper

Ved montering er loftlysene opdelt i 4 hovedtyper:

Falsk

Vedhæng lamper er den mest almindelige og forskelligartede klasse i sin form. Den mest kendte version af deres navn i folket - lysekroner. Der er et stort udvalg af lysekroner. De kan både være store til belysning af koncertsale og primitive, der består af en almindelig lyspære og en simpel lampeskærm. Suspended de kaldes på grund af at de er monteret i en afstand fra loftet. For at gøre dette skal du bruge kabler, kæder, rør. Ofte takket være dette har mange af dem højdejustering.

Montering af vedhængslamper

Disse lamper kan let oplyse værelser med et stort område og højt til loftet. Fastgørelse dem til loftet udføres som regel på to måder: Brug af en krog eller en lamel.

I det første tilfælde er en ring fastgjort til loftet, hvorefter lysekronen vil blive hængt ved krogen. Efter tilslutning af ledningerne er de skjult af en dekorativ skål, der bevæger sig langs røret og derefter fastgøres.

I det andet tilfælde er en strimmel først fastgjort til loftet. Kompleksiteten af ​​denne installation er, at alene sådan en forbindelse ikke gør. Den dekorative skål, der skjuler ledningerne, fastgøres tæt på lysekronen, og inden armaturet fastgøres, er det nødvendigt at forbinde ledningerne. Det vil sige, en person skal holde lysekronen på vægten, mens den anden er involveret i at forbinde ledningerne.

overliggende

Overhead lys er fastgjort direkte til loftet uden nogen bøjler. Nogle lamper kan justeres ved at vippe lampen. Så du kan fremhæve et stort område af rummet. Denne klasse vinder stigende popularitet på forbrugermarkedet.

Installation af overlygter

På grund af monteringsmetoden er sådanne armaturer bedst egnet til små lokaler som et toilet eller et skab, hvis lofterne i det er lave, hvor suspenderede lysekroner normalt ikke bruges. De belysningsområder, de har, er små, men nu er der lamper, der skinner meget mere intenst end en almindelig glødelampe. På grund af brugen af ​​sådanne lamper øges mætningen af ​​rummet med lys i sådanne lamper betydeligt.

Mange af de overliggende armaturer er ret store, tunge og har endda en 2-3-trins mulighed for belysning, herunder fjernbetjeningen. Til deres vedhæftning har du brug for en stiv bund, så den er tilstrækkelig til at holde den på loftet.

punkt

Spotlights - en anden ny opfindelse. De behøver ikke at blive boltet til loftet eller hængt på kroge. De er installeret på loftslofter af lille tykkelse (suspenderet, gipsplader, plastik (PVC), stræk). De bruger to fjederbelastede kronblade som en vedhæftning. Et hul er lavet i loftet svarende til diameteren af ​​lampens øverste del. Kronblade presses med fingrene til lampens krop og indsættes i hullet. Så udgivet. Således presser kronbladene lampen tæt på loftet.

Montering af spotlights

I bund og grund er spotlights små i størrelse og bruges derfor hovedsagelig som en ekstra lyskilde i et sæt med andre lamper. Du kan bruge dem som hovedbelysning, men du skal installere dem i store mængder på grund af det lille område af belysningen.

Større spotlights har større vægt. I denne henseende er kronbladene monteret stærkere fjedre for pålidelig at holde dem på loftet. Ved udskiftning eller demontering af lampen ødelægger kronbladene loftet på grund af stærke fjedre. Derfor anbefales det at købe dem på en gang af korrekt kvalitet, så de kan tjene i lang tid uden at skulle udskiftes.

Til vedhængslys bør fjedre ikke købes overhovedet. Loftet har ikke en stiv bund, og vil derfor strække sig, hvilket gør det meget vanskeligt at adskille.

spillemaskiner

Lysekroner-slots som belysning

Slots optrådte på markedet ret for nylig, meget senere end alle andre typer. Deres distribution er stadig forholdsvis lille, men de vinder stadig mere af deres marked. De er noget i gennemsnit mellem overhead og pendant lys.

Den væsentligste forskel mellem slots og andre belysningsanordninger er, at de har lygtejustering helt i en hvilken som helst retning, hvilket gør det muligt at ændre hældningsvinklen, ændre graden af ​​belysning af ethvert arealplot.

Loftsmontering

Betonloft

Til fastgørelse til et sådant loft er det nødvendigt at have en trinladder-, perforator- eller bore- og dowel-negle. De steder, hvor armaturet skal placeres, måles ud. Huller med den krævede diameter bores. Lamperne fastgøres enten til dowel-neglene, eller kroge skrues ind i chopiket. Så hænger lampen på dem. Tråden spidses enten til loftet og plasteres derefter, eller hvis den er en gulvplade, trækkes den i et teknologisk tomrum. Installer på et sådant loft kan være alle slags lamper, bortset fra punkt.

Nedhængt loft

En lys tin konstruktion er installeret i loftet med kvadrater af samme størrelse, i hvilke polystyren kvadrater er derefter indsat. Alle ledninger er spredt i loftet, efter at tinstrukturen er installeret og justeret. Efter installation af polystyren på de forud planlagte steder er der installeret og tilsluttede lamper.

På et sådant loft er der især installeret små lamper. Polystyren er et ret skrøbeligt materiale. Det er bedre at fjerne eller udskifte lampen efter at have fjernet den nødvendige firkant for at undgå beskadigelse af loftet.

Det er også muligt at installere vedhængslys. Deres fastgørelse skal udføres til en stiv stelstruktur. Installation af slots er kun mulig under forudsætning af at de vil blive udført på små suspensioner og bestå af store strukturer med en lang række armaturer for at sikre en mere pålidelig fastsættelse.

Det er meget vanskeligt at installere overhead lamper på et sådant loft. Den eneste undtagelse kan være en raster, indbygget armatur, som indsættes i firkanten i stedet for polystyren, som vist i figuren nedenfor.

Montering af lampe og hængende loft

Rackloft

Rækloftet ligner noget på loftet, men det er lavet af lameller, hvilket skaber en ret stiv og solid struktur. Den kan åbnes, skabe et gitterudseende, eller det sys op med PVC-paneler eller noget andet materiale.

Installation af alle typer lamper uden undtagelse. Ledninger skal også udføres på forhånd til installationsstedet for lamper.

Gips og PVC paneler

Loftet er først dannet af en stiv og pålidelig ramme med en tin profil. Derefter udføres ledningerne på rammen til stedet for fremtidig installation af lamper. Herefter er loftet helt suturet med gipsplader eller plastpaneler. Efter at de nødvendige afstande til monteringsstederne er målt, bores huller af den krævede størrelse. Bor dem med specielle kroner på gipsvæg eller den såkaldte "ballerina". Det er en stang med en kniv, som kan flyttes langs den og dermed ændre diameteren.

På et sådant loft kan installeres nogen form for lamper. Det skal kun huskes, at for installation af spotlights skal du falde ind i mellemrummet mellem rammen og for andre typer, tværtimod, skal du montere rammen på rammen for deres stive fiksering.

Meget ofte er loftet af gipsplader eller PVC-paneler flerlags. På disse lofter installeres ofte flere typer lamper, der kombinerer dem sammen. Dette giver dig mulighed for at "lege" med lyset, hvilket skaber for eksempel romantisk belysning.

Strekak

For et strækloft skal installationssteder for fremtidige armaturer være forældet, ledninger skal tilsluttes, og hvis disse ikke er spotlights, skal der laves en ramme for at fastgøre lampen. Den fremtidige ramme er monteret på et niveau med loftet.

Efter at have strækket loftet limer de det på en pålidelig lim, som kan bruges med PVC-materiale, en plastikring med den ønskede størrelse, hvorefter en spotlight vil blive indsat, eller der vil blive trukket ledninger derfra. Indenfor er ringet punkteret, og revne kronblade limes på ydersiden for mere pålidelig fiksering af ringen, men således at de i fremtiden ikke er synlige under lampens ramme.

Enhver fastgørelse skal udføres inde i en sådan ringlet, da strejkets punktering vil føre til det faktum, at det simpelthen vil bryde og blive helt uvirksomt. Det er bedst at overdrage gennemførelsen af ​​dette arbejde til fagfolk, da det vil være yderst vanskeligt for en uforberedt person at gøre det, er chancen for at lave en fejl stor. Stretch loft - en ting der kræver stor omhu, og budgettet kan ikke kalde det. Derfor er rush og risiko ikke værd.

Tilslutningsarmaturer

For at forbinde armaturerne alene skal du være yderst forsigtig og ikke forsømme sikkerhedsreglerne. Først og fremmest skal du afbryde ledningerne. For at gøre dette skal du slukke for maskinerne på tælleren. Hvis der er installeret trafikpropper eller kork type automater, skal de skrues af og sættes til side.

Selv efter slukning af automaten eller afskruing af stikkene, er det stadig nødvendigt at kontrollere, at der ikke er strømningsstrøm med en multimeter eller indikatorskruetrækker. Hvis der ifølge deres vidnesbyrd ikke opdages elektrisk strøm, kan du røre ledningen med bagsiden af ​​din hånd. Ellers, hvis du tager fat i tråden med din håndflade uden først at kontrollere for nuværende, kan de strejke. I dette tilfælde kan hånden godt tage fat i tråden, hvilket kan være fatalt.

Ledningsdiagrammer til forskellige typer lamper

Figuren viser eksempler på forskellige armaturforbindelser. Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere lamper til en nøgle, skal alle tilslutninger foretages parallelt. Seriel forbindelse til 220V lamper er ikke egnet, da de vil skinne dårligt og ujævnt.

For 2 og 3 nøglekontakter er enhver kombination af forbindelser mulig. Lysekronen kan tændes på en 2-trins måde. Også en nøgle kan omfatte en central lampe, den anden - et ekstra lys. Det hele afhænger af kunstnerens ønske og fantasi.

Installation. video

Om installationen af ​​loftslys kan findes i denne video.

Ethvert arbejde kan udføres uafhængigt, herunder installation af lamper. Det vigtigste er at studere det nødvendige emne godt nok og udføre det omhyggeligt i overensstemmelse med sikkerhedsforskrifterne.