DIY LED tape installation

LED strips, også kendt som duralight, giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed en række design ideer med hensyn til rumbelysning. Båndet er lavet på basis af et fleksibelt printkort, udstyret med lysdioder og modstande. Ofte på salg er der bånd ca. 1 cm brede og ca. 3 mm tykke. Til detailhandel skæres LED-strimler i stykker på 5 m og vikles på kompakte spoler. Installation af LED-strimler uden problemer sker manuelt.

DIY LED tape installation

Indhold trin for trin instruktioner:

Grundlæggende om montering af LED-strimler

På bagsiden af ​​duralight er der et lag af specialklæbemiddel, og derfor er båndet meget nemt og hurtigst muligt. Men skynd dig med at klæbe båndet er ikke det værd. Husk: Duralight kan kun limes én gang.

LED strip installation

Forbered overfladen af ​​loftet eller væggen (afhængigt af præcis, hvor du planlægger at klæbe båndet) for at afslutte. Basen skal være særdeles tør og forfedtet. Brug et opløsningsmiddel til affedtning. Efter affedtning skal overfladen behandles med et kit, rengøres og belægges med en primer.

LED-bånd tåler ikke en række mekaniske belastninger, så det er meget vigtigt, at basen er glat og fuldstændig glat uden fordybninger eller fremspring.

I forbindelse med stikkende duralight kan man ikke bøje mere end 2 cm, ellers vil det blive beskadiget. Hvis det er nødvendigt, skal du skære båndet med fabriksmærker.

Båndstykker kan tilsluttes ved hjælp af et almindeligt loddejern. Det er vigtigt, at loddejernet opvarmes til ikke mere end 260 grader. Det maksimalt tilladte loddeinterval er 1 sekund.

LED-strimler bruges oftest sammen med stræklofter lavet af polyvinylchlorid, men hvis det ønskes, kan et almindeligt gipsloft være udstyret med sådan belysning. Også disse bånd er ofte monteret på væggen til gennemførelse af forskellige originale design ideer.

Fordele og ulemper ved LED strips

LED-strimler samt alle eksisterende elektriske lyskilder har en række stærke kvaliteter og visse ulemper.

fordele

Populære LED Strip Series

Blandt de vigtigste fordele ved LED tape er følgende:

 • nem installation. Som nævnt er der et klæbende lag på bagsiden af ​​en typisk LED-strimmel, så der er ingen problemer med at fastgøre det fleksible bord.
 • lavt energiforbrug. I øvrigt forbruger moderne bånd den mindste mængde energi i forhold til andre elektriske husholdningsapparater til husholdningsbrug;
 • fremragende operationel ressource. Højkvalitets LED'er er en størrelsesorden længere end andre eksisterende belysningsinstallationer. Forudsat korrekt installation og overholdelse af kravene til båndets funktion, brænder den næsten aldrig ud;
 • sikkerhed. I modsætning til de fleste andre eksisterende belysningsarmaturer kan LED-strimler nemt kombineres med stræk PVC-lofter - materialet bliver ikke overophedet og forringes;
 • rige farveområde. Ved hjælp af LED-bånd kan du omsætte til virkelighed en bred vifte af design ideer;
 • bekvemmelighed og nem behandling. Båndet kan skæres i stykker. Separate dele af båndet kan tilsluttes ved hjælp af loddejern og specialværktøj. Dette giver dig mulighed for at organisere præcis den slags belysning, som ejeren ønsker at se.

mangler

Ikke uden fejl. LED strips har kun en. For at opnå samme intensitet af lysflow for køb af LED-strimler bliver nødt til at bruge flere penge i forhold til andre almindelige og belysningsenheder.

Derfor bruges durallys normalt udelukkende som en ekstra og dekorativ belysning, og hovedbelysningen er udstyret med brug af mere traditionelle og budgetmæssige kilder.

Anbefalinger inden installation og brug

Wiring RGB controller

For at installere LED-strimlerne uden problemer og for at sikre lysets længst mulige levetid, følg nogle enkle anbefalinger, nemlig:

 • Tillad ikke mekaniske belastninger på produktet. Tryk, store bøjninger - alt dette vil medføre en hurtig forringelse af båndet;
 • Brug kun stik og stik, der er specielt designet til dit bånd. De nævnte enheder er forskellige til forskellige typer duralight, husk dette;
 • Tilslut eventuelt flere stykker tape, så de forsynes, så ledningsdyserne og ledningerne ikke beskadiges.
 • i tilfælde af utilstrækkelig ventilation, fastgør båndet til de tidligere faste aluminiumsprofiler. Dette materiale fjerner overskydende varme. Overdreven varme påvirker LED'ernes levetid negativt.
 • Når du køber et bånd, skal du være opmærksom på dens IP-mærkning. For eksempel vil duralight med IP65 mærkning føles godt selv i vand. Vælg produkter specielt til dine forhold;
 • overvej muligheden for fremtidig vedligeholdelse og reparation af bånd. Tænk over, om du i fremtiden f.eks. Kan komme til lamperne med et loddejern. Strømforsyningsenhederne og duralight selv kræver periodisk vedligeholdelse, så installationen af ​​duralight under spænding eller ophængt loftkonstruktion i fremtiden kan skabe visse ulemper forbundet med behovet for delvis demontering af loftet.

Øvelsen viser, at båndet er bedre at bruge i kombination med glatte lofter, fordi dioderne begynder at blive reflekteret i glans, som i et spejl, og det ser ret grimt ud. Desuden vil der med sådanne belysning på loftets overflade være synlig selv den mest mindre forurening.

Hvad er nødvendigt for installation?

Populære typer LED-strimler

Til selvinstallation af LED-strimler behøver ikke nogen avancerede værktøjer og specialværktøjer. Alt hvad du behøver, kommer som regel i originaludstyr. Du skal kun forberede et loddejern, men uden det kan du klare det.

controller

Controller med fjernbetjening

Denne enhed er designet til at justere farven og intensiteten af ​​lysdiodens glød. Regulatoren gør det muligt at skifte farver og justere lysstyrken. Vælg en controller med en fjernbetjening. Dette gør belysningsindstillingen så bekvem som muligt.

Strømforsyning

Monteringstape kræver strømforsyning. I et sådant system overtager enheden funktionerne af en down-down transformer. Den specifikke effekt af enheden vælges individuelt i overensstemmelse med den samlede størrelse af LED-strimlen.

Transformer til LED-strimler

stik

Vil du undvære et loddejern? Så køb specielle stik til at forbinde individuelle elementer af bånd i et enkelt system. Stikket kan have en rund eller flad stik. Vælg den rigtige stik til din type LED-strimmel.

LED tape installation manual

Tilslutningsdiagram over RGB-bånd med en styreenhed og en RGB-forstærker

Tilslutningsdiagram over RGB-bånd med en styreenhed og en RGB-forstærker

Forkert LED-båndforbindelsesmønster

Installation af LED-tape udføres i et par enkle trin.

Det første skridt. Bestem den nødvendige tape længde.

SMD 3528 Board. Cut Point

Dette øjeblik afhænger af dimensionerne af dit loft (vægge) og den valgte designidee. Splejsning af enkelte strimler i den ønskede længde ved hjælp af loddejern eller stik.

Industriel hårtørrer med dyse

Det vigtigste - overophed ikke LED'erne

Det er bedre at bruge stik. Hvis de stik, du har købt, viste sig at være af ringe kvalitet (og du kan kun overbevise dig om dette efter installationen af ​​systemet og teste det til et stikkontakt), skal du forbinde båndene med et loddejern.

I dette tilfælde er det vigtigt at bruge til at forbinde ledningerne, der har en tilsvarende modstand over for farvekanalen. For eksempel er ledningerne fra dine lavkvalitets konnektorer velegnede til så meget arbejde som muligt.

Isolering af kontakter af en LED tape

Tape er mere bekvemt at forbinde på gulvet. Kontroller densiteten og kvaliteten af ​​forbindelserne under monteringsprocessen.

Det andet trin. Tilslut det samlede tape til controlleren. Faktisk for farvede bånd. På controlleren finder du stik til tilslutning af de røde (R), grønne (G) og blå (B) ledninger. Den sorte ledning er tilsluttet til terminalen 12V eller 24V, afhængigt af controllermodellen.

Ledninger er loddet til RGB LED tape

Det tredje trin. Tilslut controlleren til strømforsyningen. Gør ikke fejl med polerne, da en sådan fejl kan føre til en fuldstændig forringelse af LED-strimlen.

Fjerde trin. Sæt det samlede system i en stikkontakt. Hvis alt fungerer fint, lim duralighten til loftet, efter at du har afbrudt det fra controlleren. Når du har fastgjort hele båndet, skal du tilslutte det til controlleren og sørge for, at systemet fungerer igen.

Femte trin. Fortsæt til installationen af ​​den valgte loftstruktur.

Således er der i selvinstallationen af ​​LED-strimler ikke noget svært. Alt du skal gøre er at montere det elektriske kredsløb korrekt, da det er fejlene på dette arbejdsstadium, der oftest forårsager duralight at bryde ned.

Sådan repareres LED-strimlen, når du organiserer baggrundsbelysningen af ​​forskellige typer

Højdepunktet i enhver reparation er den belysning, der er skabt ved hjælp af belysningsudstyr som LED-strimmel. Det er et originalt og usædvanligt alternativ til traditionelle lamper og lamper.

LED strip lys

Men for at en sådan førte til at se imponerende ud og arbejde i den længste mulige periode, skal du vide, hvordan den er monteret med dine egne hænder. Denne artikel fortæller dig, hvordan du fastgør dette belysningsprodukt.

Generelle installationsregler

På trods af at LED-bånd på markedet for belysningsapparater i dag er repræsenteret ret bredt, er deres fastgørelsesorganer udført på samme måde og har fælles regler.

Vær opmærksom! Tilstedeværelsen af ​​et stort udvalg af LED stripe, dette produkt kan installeres på forskellige overflader i køkkenet, soveværelset, stuen, gangen og endda badeværelset.

LED stripe i køkkenet

For at fastsætte en hvilken som helst type LED-strimmel på overfladen skal du overholde følgende installationsregler:

 • Ledningen skal udelukkende tilsluttes via en særlig strømforsyning, som nedsætter netspændingen på 220 V til det ønskede niveau (12 eller 24 V). Dette behov dikteres af, at alle LED-produkter er lavspændingsprodukter;
 • da bånd kan skæres i fragmenter af forskellig længde, er det nødvendigt at forbinde dem med hinanden ved hjælp af visse stik og stik;
 • Det er nødvendigt at undgå overdreven bøjning af båndet under installationen. Ellers kan den elektriske komponent i produktet blive beskadiget;
 • Når man skærer produktet og forbinder de enkelte stykker, er det nødvendigt at observere integriteten af ​​de ledende stier, der bruges til at drive LED'erne

Tilslutning af stykker af LED-tape

 • Hvis segmentet vil være mere end 4A, anbefaler eksperter ikke at bruge specielle forbindelseselementer, men god gammel lodning. I dette tilfælde vil lodning tillade dig at skabe en mere pålidelig forbindelse af ledende elementer;
 • organiserer belysning i køkkenet eller i badeværelset, skal du vælge en model med en høj klasse beskyttelse mod støv og fugt. For andre værelser, såsom soveværelse og stue, kan du vælge billigere produkter med en lav fugtighedsbeskyttelsesklasse;
 • Før du fastgør det ledede tape, skal du korrekt forberede overfladen: Rengør mod snavs, støv og snavs.
 • Selvklæbende LED-strimler kan kun bruges en gang. I denne henseende skal længden af ​​ledningen gennemtænkes grundigt inden installationen. Den bedste løsning i denne situation ville være at pre-markere bane af LED-stripinstallationen på overfladen;
 • Seriel forbindelse er kun mulig for fem led. Ellers lyser lysdioderne på enderne mindre lyst. I fremtiden vil denne situation overbelaste en stabil plan for hele belysningssystemet.

Overholdelse af disse regler giver dig mulighed for at installere LED-strimlen med dine egne hænder og gøre belysningen i ethvert rum (i køkkenet, soveværelset, stuen osv.) Fejlfri.

Bedste sted at installere

LED stripe kan installeres på en række overflader. Men den mest effektive det vil se på visse steder:

 • niche på loftet. Her skal du oprette specialkasser. I dette tilfælde er de skjulte lys;
 • på loftet eller vægge ved brug af specielle anordninger - plasthjørner;
 • til loftsplint
 • headset belysning i køkkenet;
 • nicher i væggene, såvel som figurer partitioner.

Lad os nu i højere grad overveje ovenstående metoder til installation af ledningen.

Måder at installere lys på loftet

False lofter (især gipsplader) er den mest almindelige placering til installation af LED-stripe. På loftet kan dette produkt installeres på følgende måder:

Vær opmærksom! Måder at montere LED-strimlen til loftet svarer til at placere den på væggen (for eksempel i en parti af en partition eller væg).

 • skabe et skjult baggrundsbelysning ved at installere ledningen i kassen;
 • placering af lyskilde på en speciel profil
 • installation af produktet på loftsplinten.

Den mest almindelige måde at skabe et skjult baggrundsbelysning med en boks. I dette tilfælde, fra gipsvæggen skal du oprette en kasse med en skjult taggrænse.

Skjulte LED-lamper i en drywall-boks

Dette er en ret kompliceret implementeringsmetode, da det indebærer oprettelse af en kasse rundt om hele baggrundsrammens omkreds.
Ud over kassen kan LED-strimlen installeres på profilen, som i dag kan afvige både i materialet, hvorfra den blev lavet og i type. Den mest populære er aluminiumprofilen. Det er bedst at vælge, når du installerer i køkkenet.

Profil for LED strip

Men en plastikprofil kan også bruges her. Denne profil er egnet til soveværelset og stuen. Moderne modeller, der har øget modstand mod temperaturændringer og fugt, er perfekte til installation i køkkenet.
Profiler til LED-strimmel er af tre typer:

 • hjørne. Bruges, når der opstilles loftbelysning omkring omkredsen af ​​lokalerne. Med en sådan profil kan du skabe en usædvanlig belysning af loftoverfladen, selv om der er forskellige former på den;
 • Mortice. Mere relevant for møbler belysning. De bruges ofte i køkkenet, når der opstilles belysning til bordpladen;
 • forsænket. Når det er installeret, ser det ud til at være volumetrisk, hvilket gør det muligt at blive slået i det indre af lokalerne på forskellige måder.

En anden smuk original måde at klare LED-strimmel på loftet er installationen af ​​en loftsplint. Den største fordel ved denne metode til installation er den enkelhed i arbejdet, hvor du bruger mindst tid og kræfter. Her skal du bare installere soklen i en afstand på 8-10 cm fra loftet.

Loftsplade til LED-strimmel

Når installationsmetoden (boks, profil eller sokkel) er valgt og implementeret, er det muligt at fortsætte med installationen af ​​selve lyskilden.

Installation af lys på loftet

Installation af LED stripe i køkkenet eller i et hvilket som helst andet rum i huset vil indeholde følgende trin:

 • Vælg typen af ​​bånd;
 • bestemme den ønskede længde af baggrundslyset;
 • Vi køber alt nødvendigt udstyr og materialer: strømforsyning, stik, fastgørelsesanordninger;

Vær opmærksom! For at gøre LED-belysningen styret af lysstyrken, samt at ændre farven på lysstrømmen, skal du købe en controller og en fjernbetjening.

Controller med fjernbetjening

 • Derefter skæres ledningen ind i de ønskede stykker og forbindes med et stik eller ved hjælp af lodning. Typen af ​​stik (rund eller flad) er valgt afhængigt af LED-strimmelmodellen;
 • Dernæst beregner vi ledningenes strøm og vælger strømforsyningen fra de modtagne tal. Husk at den endelige figur skal tilføjes 20-30% af strømreserveren til konverteren;
 • alle komponenter skal monteres i henhold til en ordning, der afhænger af længden af ​​belysningsinstallationen, tilstedeværelsen eller fraværet af en controller og antallet af strømforsyninger;

Varianter af LED-båndets forbindelsesskema

 • Placer baggrundsbelysningen pænt i kassen / profilen / soklen;

Vær opmærksom! Da strømforsyningen i løbet af arbejdet er meget varmt, kan det hurtigt fejle. Derfor skal den placeres på en sådan måde, at den kan udskiftes uden at ødelægge loftkonstruktionens integritet.

 • Herefter er lyssystemet koblet til strømforsyningen.

Klarlygter

Som du kan se, er belysningen af ​​en gipsvæg eller en anden version af et loftsloft ikke så kompliceret. Men når man arbejder med hævede lofter, skal man følge en bestemt arbejdsgruppe. Her er belysningen først oprettet og installeret, og først så er den maskeret med et spændingsark. Denne mulighed implementeres med egne hænder meget problematisk på grund af behovet for særlig viden og værktøjer (for eksempel en varmepistol). Derfor anbefales det at kontakte specialister, der vil gøre alt hurtigt, kompetent og effektivt, når der installeres et strækloft.
Fastgørelsen af ​​et sådant bånd i loftet kan ske både ved hjælp af en selvklæbende bund og ved brug af specielle fastgørelsesdele eller lim. På denne måde kan du installere ledningen på loftet i soveværelset, stuen, køkkenet osv.

Indstilling af baggrundsbelysning på køkkenet

Meget ofte findes LED-lamper i køkkenet i dag. Og ofte led er brugt til høj kvalitet og høj grad belysning af køkkenets arbejdsområde.

LED-baggrundsbelysning arbejdsområde

Ud over arbejdspladsen på vasken, komfuret og bordpladen ved hjælp af LED-strimler, kan du helt effektivt oplyse køkkenet. Køkkenlysene kan installeres på følgende steder:

 • indehængende skabe. Således er hyldernes interne indhold fremhævet kvalitativt;

Indendørs belysning køkkenskab

 • oven på de hængslede køkkenskabe eller på bunden af ​​gulvsætet. I dette tilfælde udfører belysningen kun en dekorativ funktion;

Headset bag og bund belysning

 • Belysning af udtræk skuffer til skeer, gafler og andre ting, der er nødvendige i køkkenet.

Skuffelys

Du kan skabe enhver form for belysning her på to måder:

 • lim båndet direkte udstyret med en selvklæbende bund på overfladen af ​​køkkenenheden;

Installation af tape fra hovedklæbemiddel til kabinets overflade

 • brug mortise eller faktura profil. Listerprofilen gør belysningen så komfortabel som muligt til drift, men installationen kræver en betydelig mængde tid og kræfter til at skære det nødvendige hul i kabinettet. Overheadprofilen er nemmere at installere, men det vil skille sig lidt ud mod køkkenenheden.

Mortise og faktura profil i køkkenet

Som du kan se, er den nemmeste måde at fastgøre båndet i dette tilfælde simpelthen at klæbe det med en selvklæbende overflade. Alle faser af fastgørelsen af ​​disse produkter ligner den tidligere beskrevne installation i loftet.

Indstilling af baggrundslyset i nichen

I dag er nicher og gipsplader skillevægge meget populære i hjemmet. For effektivt at skelne dem fra den generelle baggrund er LED-strimler ofte installeret i sådanne nicher og designs.

Wall niche belysning

Den bruger den nemmeste måde at installere - på en selvklæbende base. Som følge heraf er installationen her efter montage af belysningsinstallationen som følger:

 • nichens overflade skal vasket godt og rengøres af fedtet snavs;
 • Fjern derefter beskyttelsesfilmen fra den selvklæbende base;
 • læg det forsigtigt på overfladen;
 • yderligere justere båndet langs hele dens længde;
 • først når resultatet har tilfredsstilt dig, tryk stærkt på produktet.

For at undgå yderligere afskalning kan bunden af ​​båndet savnes med superlim. Men i en sådan situation i fremtiden er det usandsynligt, at du kan fjerne ledningen uden at beskadige overfladen af ​​nicheen eller gipsvægspartitionen.

konklusion

LED tape kan simpelthen installeres med egne hænder på næsten enhver overflade i huset. Forskellige versioner af dets installation giver dig mulighed for at oprette en bestemt version af baggrundslyset, hvilket sparer tid og kræfter. Hvilken type fastgørelse der skal vælges, afhænger kun af dit ønske såvel som overfladeegenskaberne. Hvis du tager hensyn til de nødvendige anbefalinger, bør du ikke have nogen problemer.

5 måder at fixe LED stripen på - til loftet, i køkkenet i headsettet, til gipsvæggen.

Når du har besluttet, hvilken type LED-stripe du vil bruge til baggrundsbelysning, monterede ledningerne for at forbinde det, kommer det næste vigtige spørgsmål op - hvordan man fastgør det sikkert.

Overvej i detaljer de fem vigtigste måder og hyppige fejltagelser i denne sag.

 • fabrikslim på substratet
 • ekstra dobbeltsidet tape
 • superlim
 • aluminium profil
 • klip, beslag eller klemmer (til bånd 220 volt)

Fabrikanter af bånd har som regel allerede givet en af ​​de mest almindelige måder - montering på klæbelaget placeret på bagsiden. Han gemmer sig under den beskyttende skal og for at komme til ham er det nok at hente spidsen med en kniv og trække beskyttelsesfilmen ud.

Groft sagt er der allerede et dobbeltsidet tape. Den ene side er limet til selve båndet, og den anden holder du på den tilsvarende overflade af loftet, væggen, køkkenskabet.

Hvis du tvivler på pålideligheden, skal du blot lægge en lille maling eller lak på flyet. De vil niveauere hele basen efter behov.

Hvis du ikke har gættet med bane eller baglyset og begyndt at rive det af, så kan du ikke klæbe det på samme lag en gang til. Derfor skal du altid forudse markeringen.

Og hvis båndet allerede er kommet ud eller skal fjernes og flyttes til et andet sted, hvad skal man gøre? Brug derefter den anden metode - et ekstra dobbeltsidet tape.

Det er naturligvis først at sætte det på det rigtige sted, og kun så skal du holde et brugt eller nyt bånd til det.

Det ser ud til at hvorfor opfinde noget andet, hvis der allerede findes så enkle metoder fra producenterne. Men som praksis viser, efter lidt lang tid, begynder baggrundsbelysningen på denne måde at falde af og afskrække.

Årsagerne er oftest to:

 • dårligt forberedt monteringsflade
 • dårlig kvalitet tape

Før du klæber til en overflade, skal den være ordentligt forberedt:

 • at rydde
 • tørre tørre
 • affedte

Dette skal ske et par minutter før direkte installation. Først efter det kan vi håbe, at baggrundslyset vil hænge i lang tid og ikke falde af.

Det andet punkt er kvaliteten af ​​båndet. Vælg instanser, der har et 3M badge på bagsiden.

Dette er det mest kendte globale mærke, der producerer ikke kun tape. Selv det skotske mærke selv er kun en lille del af virksomheden.

Samtidig garanterer tilstedeværelsen af ​​et sådant tegn ikke, at du får et kvalitetsprodukt. At smede og skrive kun to bogstaver, for kinesiske håndværkere er ikke en big deal.

Derudover skal du altid være opmærksom på fremstillingsdatoen. Selv af høj kvalitet kopier af berømte mærker (Philips), der har ligget i flere år i kolde rum, kan nemt miste deres oprindelige egenskaber.

Og du vil bryde dit hoved ligesom, og "ZM", men af ​​en eller anden grund er det hårdt limet.

Så hvad skal en almindelig bruger gøre og er der en mere pålidelig måde at fastgøre Ledede bånd? Selvfølgelig er der, og de fleste installatører og elektrikere har længe haft det.

Det består i brugen af ​​almindelig superlim. Takket være ham bliver dit bånd fastgjort sikkert og vil ikke forsvinde, selv når LED'ernes levetid kommer ud, og de taber deres lysstyrke.

Det er bedst at bruge lim i form af en gel.

Det ser ud til, hvordan en sådan lille boble kan være nok til flere meter? Hemmeligheden til monteringsteknologi.

For pålidelig kontakt er det slet ikke nødvendigt at påføre lim over hele overfladen, det er nok til jævnt at lægge dråber hver 5-10 cm, og det er det. Resten af ​​arbejdet vil gøre fabrikken tape.

Klæbemidlet påføres selve overfladen.

Hvorfor det er umuligt at gøre dette, læs nedenfor, hvor installationsfejl vil blive overvejet.

Disse er de to mest enkle, pålidelige og billige måder at montere og sikre et ledet tape fra alle tilgængelige. Det passer dog primært til lave strømmodeller som SMD 3528 eller SMD 5050 op til 14W / m.

De kan monteres direkte på væggen med tapet, loft eller træbassinskab.

Med udslip af varmekraft fra 6 til 10W, er den omgivende luft klogt at klare. Men fra 14W er der allerede en større opvarmning, og her er der brug for en aluminiumsprofil, som fungerer som køle radiator.

Hvis dit bånd er, som det kaldes på randen, mellem lav effekt og kraftig, og foruden den samlede profil og der ikke er plads til at placere, prøv at bruge aluminium eller foliebånd.

Først holder du dette bånd på overfladen, og anbring derefter en LED-strimmel på den. På samme tid forhindrer det ikke punkt at bruge superlimen.

Det vil holde ganske pålideligt, og aluminium vil spille rollen som en lille reflektor og køleskab.

Hvis du har en lang og kraftig baggrundsbelysning lavet på grundlag af de mest populære SMD 5050 LED'er, eller mere kraftfulde SMD 2835 og SMD 5630.5730 LED'er, så er der ingen måde at gøre uden en aluminiumsprofil.

Sådan fastgør du LED stripen sikkert Installationshemmelighed


Anvendelsen af ​​LED-bånd til at belyse lokalerne bliver mere og mere almindeligt. Og det er ikke overraskende, fordi denne teknologi giver dig mulighed for at implementere interessante løsninger i belysning, utilgængelige tidligere.

Samtidig er der ikke behov for seriøst forberedende arbejde, og praktisk taget vil alle kunne klare forbindelsen og installationen. I mange henseender er det en fordel for producenter, der har forsynet næsten alt i deres produkter, så installationen ikke forårsager nogen vanskeligheder og ikke kræver særlige færdigheder.


Men selv sådan mærkning garanterer ikke, at produktionen af ​​LED-tape anvendes kvalitetsbånd af denne virksomhed. Da løveandelen af ​​alle ledede bånd, der sælges i vores land, er lavet i Kina, og det er svært at bestemme, hvilken tape der anvendes.


HEMMELIGHED AF RELIABLE MOUNTING LED TAPE


Teknologien ved en sådan installation af LED-tape er følgende - superlime påføres over hele overfladen, hvor det er nødvendigt at reparere det, og det er ikke nødvendigt at anvende det med et kontinuerligt lag, helt tilstrækkeligt punkteret, hver 50mm til 100mm.


Derefter limes LED-båndet på en standard måde til det naturlige klæbemiddel. Kun nu på bekostning af superlim er det næsten øjeblikkeligt fastgjort til overfladen og er stærkt forbundet med det. Nu kan du med høj sandsynlighed sige, at båndet ikke vil forsvinde!

Sådan tilsluttes LED-strimlen til strømforsyningen
Anbefalinger til valg af wire og installation

I artiklen "Om LED-strimler og deres forbindelse" diskuteres den teoretiske side af spørgsmålet i detaljer - hvordan man kan tyde markeringen, hvordan man vælger et tape baseret på den nødvendige belysning i rummet, hvordan man vælger en strømforsyning og mange andre. De spørgsmål, jeg modtog via e-mail, tyder på, at mange håndværkere har problemer med at installere og installere LED-båndet, når de udfører opgaven med at belyse objekter og belyser værelserne. Denne artikel vil fylde kløften og hjælpe med at få svar på mange spørgsmål, der opstår under den praktiske installation og installation af LED-tape, gør det selv.

Måder at tilslutte LED-strimlen til strømforsyningen

LED-båndet sendes normalt i fem meter lange spoler, der er viklet på spoler med korte ledninger loddet i ydersiden som på billedet.

For at beskytte loddepletten på LED-strimlens kontaktpuder fra eksterne påvirkninger og af æstetiske grunde, er de normalt dækket ovenfra med et stykke varmekrympeligt rør.

Strømforbindelse ved hjælp af LED-stik

Ved fremstilling af LED-bånd til installation skal en femmåls strimmel bånd skæres i kortere afsnit, afhængigt af størrelsen på de overflader eller genstande, som båndet skal installeres på. Derfor er der behov for uafhængig tilslutning af ledere til kontakt pads.

Den enkleste og hurtigste måde at forbinde ledninger til LED-strimlerne til strømforsyning er den mekaniske metode ved hjælp af en speciel LED-stik, en af ​​de variationer, som du ser på billedet. Det er tilstrækkeligt at fastgøre båndkontaktklemmerne til stifterstifterne og snappe dækslet på. Men denne metode er meget dyr, da prisen på en stik er sammenlignelig med prisen på en halv meter af båndet selv og mindre pålidelig end tilslutning ved lodning med loddemetal. Ikke alle hjemmekunstnere vil gerne bære sådanne udgifter, især hvis belysningssystemet ikke består af LED-tape segmentet, men af ​​en mangfoldighed.

Strømforbindelse ved lodning

Når du forbereder dig selv til installation af LED-belysningen eller baggrundsbelysningssystemet, er det billigere og mere pålideligt at forbinde ledningerne til LED-båndet ved lodning. Med den tilsyneladende kompleksitet ved første øjekast er lodning af ledningerne til LED-stripens kontakter ikke vanskeligere end nogen anden lodning. Det vigtigste er at overholde teknologien og loddet med et loddejern med en smal ende af stinget opvarmet til den ønskede temperatur, ca. 2 mm bred. En række artikler er afsat til loddekunsten med lodde.

Den afskårne ende af LED-strimlen tager normalt den form, du ser på billedet. Antallet af puder afhænger af typen af ​​bånd. For eksempel har RGB-båndet på billedet fire pads og en separat leder skal loddes til hver af dem.

For at opnå højkvalitativ lodning er det afgørende at forberede loddeflader, der dækker dem med et lagslag. Når du har set videoen, skal du sørge for, at det ikke er vanskeligt at træde på LED-strimlerne.

Kontaktlisterne på LED-strimmel er ingen undtagelse, og inden de lodges til dem, skal de også være tinnede som vist på billedet.

Næste skal du tinde enderne af ledningerne. For at gøre dette skal du først klippe dem i stykker af ønsket længde og fjerne isoleringen fra enderne. Farven på isolering af ledningerne betyder ikke noget, det er bare, at når du bruger ledninger med forskellige isoleringsfarver, behøver du ikke fortsætte med at foretage opkald med et multimeter. Fjern isolering med et par millimeter og hård ledning. Derfor fjernes isolationen til 8-10 mm, og efter at de har slået enderne af ledningerne, skæres de ved sideskærere til en længde på tre millimeter.

Det forbliver nu at fastgøre de tinnede ender af ledningerne til kontaktpladerne og igen ved at røre hver pude med en loddestuds med en dråbe løst i et par sekunder for at få et loddemetal, som i billedet. Efter lodning skal du omhyggeligt undersøge, om loddetabellerne på de tilstødende steder er i kontakt. For tillid til fraværet af en kortslutning mellem tilstødende steder er det ønskeligt at anvende et multimeter.

Spændingen ved LED-strimlens kontakter overstiger ikke 24 V, så loddetidspunktet kan ikke isoleres. Men det er dog bedre at pakke det med et par omgange af isolerende tape eller at sætte på et varmekrympeslange og derefter varme det med en bygnings tørretumbler.

Sådan skæres og forbinder du stykker af LED-strimler

Når du installerer og installerer LED-båndet, er det ofte nødvendigt at skære det i segmenter svarende til størrelsen på den overflade, den er limet på. Når du rummer belysning, er det nødvendigt at montere båndet i en ret vinkel, både i et plan (vinkel på loftet) og i indbyrdes vinkelrette planer (ydre eller indre hjørne af væggene i rummet). I dette tilfælde er der som regel segmenter af LED-strimmel med utilstrækkelig længde, og spørgsmålet opstår, hvordan man forbinder dem korrekt?

Sådan skæres en LED strip

LED tape er tyndt, elastisk og let skåret i stykker med almindelig papirvarer saks. For at skære båndet i stykker skal du gøre dig bekendt med dens enhed og ledningsdiagram.

LED stripen, uanset længden, består af et sæt af segmenter, der er forbundet parallelt, som i billedet. Et segment af LED-båndet, designet til en 12 V forsyningsspænding, består af tre huse med lysdioder og tre modstande. I hvert tilfælde er der tre halvlederkrystaller af rød, grøn og blå farver af glød. Krystallerne af den samme glødfarve er forbundet i serie, som vist på ledningsdiagrammet. For at begrænse strømmen, der strømmer gennem LED-kæden, er der i serie med dem installeret modstand R1-R3.

Hvis du kigger på LED stripen fra siden af ​​klæbemiddellaget, med beskyttelsesfilmen skrællet ud til lyset, kan du se, at de nuværende bærende kobberspor løber langs den. På dem bevæger fodringstrykket langs et bånd på hvert segment.

Nu forstår du, at LED-strimlen kan skæres i mange segmenter, men skærefasen skal svare til længden af ​​et segment. Skæring er tilladt midt i kontaktpuderne, normalt er stedet for det tilladte snit angivet med en linje, undertiden anvendes et saksikon.

Sådan splejses en LED tape

Som forberedelse til installationen af ​​LED-båndet kan der forekomme segmenter af utilstrækkelig længde. De kan med succes splejses sammen uden nogen skade på driften af ​​båndet som helhed. Splejsede stykker LED stripe kan på to måder ved hjælp af LED-stikket og lodning. Du kan forbinde båndet ved lodning på to måder, direkte lodning mellem båndets segmenter eller ved hjælp af ekstra ledninger.

Jeg gør opmærksom på, at LED-strimlen kun kan splejses op til en længde på højst fem meter. Dette skyldes, at tværsnit af de trykte spor på båndet er lille og med en båndlængde på mere end fem meter vil der være et stort spændingsfald på sporene. Hvis dette krav krænkes, sker der ikke noget uopretteligt, kun lysdioderne på tapeets ende gløder ikke ved fuld lysstyrke.

Splejsning LED-strimmel lodning uden ledninger

Teknologien til fremstilling af LED-strimlerne adskiller sig ikke fra forberedelsen til lodningstråde til dem.

Billedet viser båndet skåret af papirvarer saks i to dele. Da puderne ikke oxideres, kan du straks begynde at dække dem med loddet.

Kontaktplader på installationssiden af ​​LED'erne er dækket af et tykt lag af loddet og klar til splejsning af båndet.

På dette stadium slutter forberedelsen af ​​splejsebåndet ikke der. Det er også nødvendigt at lodde kontaktpladerne, som er placeret på siden af ​​klæbemidlet. For at få adgang til dem skal du fjerne en del af beskyttelsesfilmen.

Kontaktblokke med åbent blik skal også være dækket af et tykt lag af loddet. Derefter kan du begynde at lodde stykker af LED-tape. Billedet viser kun to puder, det er nødvendigt at lodde det og de to andre, gemt under filmen.

Et stykke tape, i hvilket kontaktpladerne blev dækket fra bagsiden, påføres med en overlapning på tre millimeter på tinnede kontakter i det andet segment. Nu er det nok at varme kontaktpadsene igen ved spidsen af ​​loddejernet og båndsegmenterne bliver en. På billedet ser du resultatet af mit arbejde med at spleje LED-båndet ved lodning uden ledninger, lodningen viste sig at være perfekt. Til smuk lodning er det vigtigste ikke at fortryde kolofonium.

Splejsning LED-strimmel med ledninger loddet

Teknologien til lodning af ledninger til elektroderne på LED-båndet er angivet ovenfor. Det er kun at vise et eksempel på denne type splejsning.

Til fremstilling af jumpers egnet wire af ethvert mærke, så længe det tværsnit var tilstrækkeligt. Forudsat at det nuværende forbrug af den fem meter lyseste LED-strip SMD5050, som har 60 lysdioder pr. Meter længde, er 4,2 A, vil isoleret kobbertråd med en diameter på 0,8 mm være egnet til splejsning af enhver type tape.

Ledningen af ​​den ønskede længde fremstilles, og den forbliver kun at tinde den med bare ender. Længden af ​​jumperledningen kan være fra en centimeter til flere meter.

På grund af det faktum, at kontakterne til tilslutning i denne type LED-bånd er parret forbundet med hinanden for pålidelighed blev det besluttet at lodde enderne af ledningerne samtidigt til to kontakter. Til dette blev bøjlernes ender bøjet i en ret vinkel.

Resultatet af lodning ledninger til kontakterne af LED stripen du ser på billedet. Den anden ende af ledningen er også loddet til det andet stykke LED stripe. Hvis kolofon anvendes som en flux til lodning, kan dens rester i stedet for lodning ikke fjernes, da kolofonium er en dielektrisk. Selvom kolofonium absorberer fugt, men i dette tilfælde er det ligegyldigt. For at give lodning et smukt udseende, kan kolofoniet fra båndet fjernes med en pensel dyppet i alkohol.

Segmenterne på LED-strimlen er sikkert forbundet, og nu kan den monteres på et plan ved at bøje i nogen vinkel.

LED tape må ikke bøjes i en ret vinkel. Efter installation af jumperen fra den fleksible ledning forhindrer intet nu dig i at installere båndet under et hvilket som helst indre eller ydre hjørne af væggene.

Sådan tilsluttes LED strip
til strømforsyning eller controller

Det næste skridt i forberedelsen af ​​LED-båndet til installation er at forbinde det med strømforsyningen eller controlleren. Jeg vil ikke dvæle på valg af strømforsyning, da dette problem er beskrevet i detaljer i artiklen på webstedet "Sådan tilsluttes LED-strimlen til elnettet".

En kraftig strømforsyningsenhed er en metalkasse med perforeringshuller til luftcirkulation for at fjerne varmen fra radiokomponenterne og en klemme med skruer. For at øge effektiviteten af ​​varmeudtagning indenfor strømforsyningen, er der ofte en luftventilator placeret. På sagen er der normalt en plade, hvor enhedens betegnelse og dets vigtigste tekniske egenskaber er angivet.

Nær hver skrueterminal er altid mærket for korrekt ledninger. For at forsyne forsyningsspændingen til den monokrome LED-strimmel er det nok at lodde ledningerne til det ved hjælp af den ovenfor beskrevne teknologi, slip dem under spændeskiverne og klem dem med skruer. For en mere pålidelig forbindelse af ledninger skal du vride de tinnede ender i ringe.

Tilslutningssystem med monokrom LED-bånd til strømforsyningen

Terminal markering angiver følgende. L (fase) og N (nul) tilslutningsterminaler til 220 V. FG er en jordterminal. G, G og G - tre sammenkoblet i blokterminalerne til tilslutning af båndets negative udgang (-). Terminaler V +, V + og V + er også forbundet i strømforsyningen til hinanden og bruges til at forbinde den positive terminal (+). Disse symboler angiver som regel pins for andre typer strømforsyninger.

Billedet viser ledningsdiagrammet for forbindelsen af ​​sort / hvid (kan kun tændes med en af ​​farverne) på LED-båndet til strømforsyningen. Som du kan se, er der ikke noget svært. Båndets længde må ikke overstige fem meter. Hvis du har brug for at forbinde flere bånd til strømforsyningen, og der kun er to terminaler på den, så er alle ledninger med samme polaritet, der kommer fra LED-båndene, tilsluttet til samme klemme med den relevante mærkning.

Ved tilslutning af netledningen med en stikkontakt kan de brune og blå ledninger udskiftes, da det ikke er kendt, hvor fasen vil være, og hvor det er nul, afhænger det hele af, hvordan wicket sættes i stikkontakten. Den gule grønne jordledning af stikket skal kun tilsluttes jordklemmen. Hvis der ikke er en gulgrøn ledning i ledningen, kan jordklemmen stå fri, men dette vil krænke sikkerhedsforskrifterne. Dette påvirker ikke LED-systemets ydeevne.

Ordningen med parallelforbindelse af segmenter af LED-bånd

Nogle gange er der opgaver med belysning, når du skal tilslutte strømforsyningen mange korte LED-bånd, som er fjernt fra hinanden, f.eks. Når du oplyser et butiksvindue eller billeder, der hænger i afstand fra hinanden. I dette tilfælde er der ikke behov for at trække ledningerne til strømforsyningen fra hvert stykke tape. Der er lagt et eller flere trunkpar af ledninger til, hvorefter korte ledere fra bånd er tilsluttet.

Tilslutning til ledningskablet fra ledningerne fra båndene kan ske på nogen måde. Den mest pålidelige er vridning efterfulgt af lodning, men i dette tilfælde er det bedre at tilslutte ved hjælp af stik eller klemme. Dette vil forenkle opgaven med reparation i tilfælde af et sådant behov, når LED-systemet betjenes.

Billedet viser et eksempel på at forbinde segmenter af LED-strimmel ved hjælp af Vago-type klemmer (Wago). Tråd af blå og hvid isolering er trunk, single core. Ledninger i sort gå til LED stripen. Hvis der er installeret et RGB LED-bånd, skal du lægge fire ledninger og anvende fire Vago-terminaler pr. Filial.

Det skal bemærkes, at terminalerne Vago, afhængigt af typen, er designet til at forbinde ledninger med en bestemt diameter. For eksempel er terminaler, som på billedet er designet til at forbinde ledninger med en diameter på 0,5 til 2,5 mm. Hvis ledningen er tyndere, vil der ikke være nogen pålidelig kontakt, og det er simpelthen umuligt at indsætte det tykkere end 2,5 mm. Strengetråd før indsættelse i Vago engangs terminal, som i billedet, skal være tinnet, så det bliver enkeltkernet eller tryk et specielt spids på det, ellers vil det være umuligt at indsætte det i terminalen.

Nogle gange bliver det nødvendigt, når du monterer baggrundslyset for at placere LED-strimlen i et komplekst mønster, f.eks. Når du tænder et skab eller et showcase. I dette tilfælde er det muligt at bruge båndet selv som hovedledningerne ved at lette konklusionerne af båndstykkerne direkte til kontakterne i et af båndstykkerne. Den samlede længde af alle segmenter med denne forbindelsesmetode må ikke overstige fem meter.

Når du opretter LED-belysning fra segmenter med forskellig effekt, kan de sluttes i serie og parallelt i enhver kombination. For eksempel bør en 12-watt SMD3014 LED-tape måler tilsluttes i serie med en 4,8-watt SMD3528 tape cut og en anden 12-watt SMD3014 skåret med en længde på to meter. Det vigtigste er ikke at glemme med den sekventielle inklusion af begrænsningen af ​​den samlede længde på 5 meter.

Efter at have udviklet et tape monteringsskema, er det nødvendigt at bestemme tværsnittet af ledningen for at forbinde det til strømforsyningen. Hvis strømmen, der forbruges af LED-båndet, ikke er kendt, kan den bestemmes af bordet baseret på typen af ​​lysdioder og deres nummer installeret på målerens længde.

Sådan tilsluttes LED strip
til strømforsyning fra computer

Omkostningerne ved strømforsyning med strømforsyning til spænding på 12 V og 24 V, med en belastningsstrøm på mere end 5 A, der er designet til at udnytte LED-strimler, overstiger ofte kostprisen for selve båndet.

Men det er muligt at undgå helt eller reducere omkostningerne ved at oprette et LED-system, hvis du bruger en strømforsyning fra en stationær computer. En moralsk forældet system enhed med en arbejdsstyrke er ikke svært at finde i eget vaskerum, venner eller på arbejde.

Fotografiet viser en af ​​de mange familie strømkilder udtaget fra en stationær computer. Datamaskinens strømforsyningsenhed er et færdigt produkt og kan med succes bruges til strømforsyning af andre enheder, herunder strømforsyningen til LED-strimlen. Alle strømforsyninger har en standard radspænding, der er vist i tabellen, og varierer kun i værdien af ​​den tilladte belastningsstrøm.

LED tape - Sådan installeres dine egne hænder?

Nem installation, pålidelighed og holdbarhed gør diode belysningstrimler meget populære.

Hvis en LED-stribe er valgt som kilde til belysning, hvordan man installerer den i loftet med egne hænder og betjener en sådan enhed, er de vigtigste problemer, der vedrører forbrugeren.

Ret valg

LED-lysstrimler er repræsenteret ved et standard dielektrisk udstyr med ledende stier og har kontaktpuder til SMD-komponenter i form af lysdioder og modstande. Standardenheden indeholder separate moduler 2,5-10 cm lange. For hvert sådant modul er der flere dioder og modstande, der er ansvarlige for at begrænse det aktuelle forbrug.

Når du vælger, skal du være opmærksom på produktets mærkning, som består af flere symboler:

 • enhedstype;
 • stress indikatorer;
 • glød farve;
 • type monteringselementer;
 • størrelsen af ​​dioden chips;
 • Antallet af dioder i et meter tape
 • produktbeskyttelsesklasse.

Moderne diode strip lys har en hvid (W), blå (B), rød (R) eller grøn (G) glød. Multi-farve RGB bånd implementeres også. Single-row bånd er kendetegnet ved densiteten af ​​dioder, en multipel på 30 og dobbeltbånd - et multipel på 60.

Der skal lægges særlig vægt på størrelsen af ​​diodechips. Disse parametre karakteriserer mængden af ​​lysstrøm:

 • SMD-3528 med en effekt på 4,8-19,2 W / m;
 • SMD-5050 med en effekt på 7,2-14,4 W / m;
 • bånd SMD-5060;
 • bånd SMD-5630;
 • bånd SMD-5730.

Når du vælger en diode, kan belysningsbåndet ikke overskride beskyttelsesgraden IP. Optimal ydelse sikrer sikker og så lang som muligt drift af lyskilden.

Derfor er det tilrådeligt kun at installere sådanne enheder i lokaler med for høj luftfugtighed.

stik

Fabriksudstyret er helt klar til montering af båndet, hvilket indebærer tilstedeværelsen af ​​stik, der er forbundet til en elektrisk strømkilde.

I de udskårne elementer er der dog ingen klare kontakter, og derfor er brugen af ​​stik med stik det eneste rigtige valg til tilslutning af en belysningsenhed.

Omkostningerne til stikket varierer meget afhængigt af det funktionelle formål.

Branchenhederne kan ikke kun forbinde, men også tilslutte og fodre, beregnet til tilslutning til sådanne enheder som strømforsyning, controlleren eller en lysdæmper.

isolering

Med henblik på isolering anvendes det varmekrympbare rør oftest, hvilket som et resultat af opvarmning er i stand til at falde i størrelse, krympe og montere kontakterne tæt.

På grund af sådanne egenskaber er det ikke kun muligt at opnå elektrisk isolering, men også at øge niveauet af mekanisk styrke.

Forbindelsen af ​​to bånd sammen

Tilslutninger med stik er et praktisk og simpelt alternativ til den traditionelle forbindelse, som gør det muligt at genoprette segmenterne af bånddiodebelyst lys, eller at kombinere flere diodebånd i et enkelt system.

I øjeblikket er der tilsluttet stik med en eller flere stik, så når du vælger, skal du tage højde for typen af ​​diod tape og typen af ​​forbindelse, som kan være stiv eller fleksibel.

Tilslut to eller flere LED-strimler

Beregning af LED strip og strømforsyning

LED-striplys arbejder med likestrøm, og forbindelsen er lavet til en spændingskilde på 12 V eller 24 V. Derfor anvendes transformerende strømforsyninger til strømforsyning fra et konventionelt strømforsyningsnet, som nødvendigvis skal svare til lysindretningens effekt. Strømniveauet kan bestemmes af tabular data.

Valg af strømforsyning

Til dato producerede og solgte flere muligheder for strømforsyninger i forskellige versioner:

 • Kompakt og forseglet anordning med plastikbeholder, der er kendetegnet ved lille størrelse og vægt samt et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau mod fugt. Maksimale effektværdier overstiger ikke 75 W. Enheden er designet til at drive diodebåndene med indvendig belysning.
 • Den stramme enhed med aluminiumshuset, med en gennemsnitlig effekt på 100 W. Denne version af enheden er kendetegnet ved en ret håndgribelig vægt og dimensioner, derfor bruges den meget i implementeringen af ​​belysning i gadenheder. Afviger i den øgede pålidelighed og god beskyttelse mod de negative ydre faktorer, der præsenteres af vind, en atmosfærisk nedbør og en ultraviolet.
 • Enhed åben type med en gennemsnitlig effekt på 100W. En stor enhed designet til installation i et hardwarerum eller et specielt skab. Den største fordel ved denne mulighed er repræsenteret ved overkommelig pris.

For at vælge den rigtige strømforsyning er det derfor nødvendigt at bestemme ikke kun typen af ​​lysstrimmel, men også dens effekt.

Nødvendige værktøjer

For at installere LED-stripe armaturet er der brug for et standard sæt af materialer og værktøjer, repræsenteret af:

 • direkte diod tape;
 • strømforsyning;
 • monteringsværktøj i form af en kniv og en saks;
 • elektrisk loddejern til 25-40W;
 • kolofonium og lavsmeltende lodde af typen "POS-61";
 • elektriske ledninger med et mindste tværsnit på 0,75 mm 2;
 • varmekrympeligt rør;
 • særlig hårtørrer eller gas husholdningslygter;
 • lugs til elektriske ledninger;
 • specialkrympeværktøj.

Som praksis viser, kan den optimale flux til lodning være repræsenteret ved almindelig kolofonium, som tidligere skal opløses i en lille mængde alkohol.

For at undvære løst lodning er det tilrådeligt at købe aftagelige stik, der er beregnet til montering af en tapediode-lampe. Sådanne indretninger har et klemkontaktsystem og muliggør nem forbindelse.

Vil du lave dig selv en usædvanlig lysarmatur? DIY LED rørlampe - Monteringsvejledning.

Læs om fordele og ulemper ved LED strips her.

Typer af LED strips og deres strøm er beskrevet i detaljer i denne artikel.

Baggrundsbelysning montering

Så overvej hvordan du installerer LED-strimmel for at belyse loftet. Uafhængigt installere LED strip er absolut ikke svært. Du bør først prøve på båndet på installationsstedet og markere pladsen til hullerne til fastgørelsesanordninger.

Yderligere installation udføres i overensstemmelse med følgende trinvise intuitive instruktioner:

 • Forberedende aktiviteter med ledninger eller et kabel omfatter stripping af spidserne ved 3-5 mm og efterfølgende vridning. Ved drejningen er du nødt til at lægge en dråbe af alkoholflux og tin med et loddejern. Du kan trykke strækningen af ​​ledninger ved hjælp af det varme tip af loddejernet i kolofoniumet og derefter dyppe det i smeltet loddemetal.
 • Tilslutningen af ​​ledningerne udføres i overensstemmelse med farvemærket, og sløjferledningerne føres til kontaktpladen på båndet. Standard loddetid bør ikke overstige 7-8 sekunder.
 • Det varmekrympelige rør sættes på lodde- og trådgruppen og fastgøres ved hjælp af opvarmning. Før man fortsætter med rørisolatorens kompression, anbefales det at alle dele af lodningen forsegles med silikoneforseglingsmiddel.

LED-strip monteringsskema

På det afsluttende trin af installationen skal du forbinde en diode båndbelysningsenhed til terminalerne på enheder som f.eks. En strømforsyning, controller eller forstærker og derefter omhyggeligt kontrollere hele kredsløbets rigtighed. Controllers bruges kun, når det er nødvendigt, for at kontrollere styrken af ​​lysstyrken og farven på LED-strimlerne smidigt.

Sådan installeres LED stripe i køkkenet?

Forseglede bånd installeres i våde områder og i køkkenet, hvor specielle plastik klemmer eller klip anvendes oftest til montering på væg- eller loftoverfladen:

 • Tilslut diodebåndets kontakter med ledningerne ved lodning eller specielle stik;
 • isolere leddene med isolerende tape eller varmekrympeslange;
 • Når du monterer båndet på profilen ved hjælp af dobbeltsidet tape, skal overfladen være tør, ren og fri for fedt.
 • klip LED-strippen, fjern gradvis den øverste filmbeskyttelse og tryk på belysningsenheden;
 • installer en transformer på et forud valgt sted.

Sådan tilsluttes LED-strimlen til 220 V, læs artiklen. Se også ledningsdiagrammer.

Hvorfor har du brug for en transformer til LED stripen, vil du lære ved at læse disse oplysninger.

Når der skabes baggrundsbelysning for flere diodeelementer, bør integrationen i et enkelt system være strengt parallel, og forbindelsesområderne fjernes i plastikdæksler.

For nylig foretrækker forbrugerne ikke traditionelle switche, men moderne dimmere, som installeres sammen med strømforsyningen. I sidste fase kontrolleres den installerede belysning.