Sådan installeres spotlights i gipsvæg?

Montering af spotlights i et gipsloft har mange fordele, nemlig:

 • det er ikke noget kompliceret, selv en elektriker kan klare;
 • tager meget lidt tid (fix 1 stykke i ikke mere end en halv time, hvis alt er forberedt);
 • høj kvalitet belysning af rummet, især hvis du bruger økonomiske LED lamper;
 • pærer gemmer sig i loftet uden at forkæle det indre af rummet.

Vi gør opmærksom på, at LED-lamper anbefales til brug som lyskilder. de har en temmelig høj lysflow og en ressource af arbejde. Derudover kan disse produkter spare mere end 30% af elektriciteten!

Forberedende arbejde

Til en start trækkes kablet i en beskyttende korrugering gennem konstruktion af profiler til den omtrentlige installationsplacering af spotlights i gips. Selve tråden ledes fra hovedkortet til krydsekassen, fastgjort i selve rummet. Du kan lære mere om denne begivenhed i artiklen: Installation af elektriske ledninger i huset.

Fra forbindelsesboksen er det nødvendigt at bringe en kabelrute til installationsstedet for spotlights i gipsloftet. Til dette anbefales det at bruge en af ​​følgende ledere: VVGng 3 * 1.5; PVA eller GCGM. For at vælge den mest egnede leder anbefales det at udføre beregningen af ​​kabeltværsnittet. Normalt for linjen af ​​belysning er nok, 1,5 millimeter kobber leder.

Vi gør opmærksom på, at mange selvlærte elektrikere forsøger at lette deres arbejde og tilslutte lamper i rækkefølge fra en linje, blot ved at forbinde produkterne til hinanden med sløjfer. Vi anbefaler ikke at bruge denne installationsmetode, da i dette tilfælde vil belastningen stige markant og "falde på skuldrene" af det allerførste sted for forbindelse til hjemmet ledninger. Som følge heraf kan der forekomme overbelastning, hvilket fører til selvantændelse af ledninger og kortslutning.

Når ledningerne er skilt, kan du fortsætte til hovedprocessen.

Hovedproces

Så omfatter installationen af ​​pletter i gipsvæggen følgende trin:

 1. Væg forberedelse
 2. Produktforbindelse
 3. sikkerhedskontrol

Lad os overveje hvert trin i at montere en spotlight i mere detaljeret omfang.

Madlavning af væggene

I denne artikel overvejer vi installationsarbejdet, hvis loftet er gipsplader. Alt du behøver er at skære loftet fliser. Strober kaldes pladser til installation af lampen. De kan være firkantede eller runde, afhængigt af produktets form.

I begge tilfælde skal du installere en spotlight i gipsvæggen, og du skal bruge følgende materialer og værktøjer:

 • elektrisk boremaskine;
 • krone til arbejde med træ;
 • tynd og indikator skruetrækker;
 • terminalblokke;
 • tang.

Først og fremmest skal du slukke for strømmen i netværket og kontrollere dens tilstedeværelse med en indikatorskruetrækker (du kan bruge den i en stikkontakt eller på kontakter i loftet). Derefter bor et hul i gipsvæggen. Kronens diameter skal nødvendigvis falde sammen med kroppens diameter (maks. Løbe op til 3 mm).

Vi gør opmærksom på, at det er muligt, at dit valgte hul rammes af profilerne. I dette tilfælde ødelægger du kun loftet, fordi installer en spotlight under gipset mislykkes. For at undgå et sådant problem anbefaler vi, at du på forhånd markerer de steder, hvor profilerne er installeret, eller brug en hjemmelavet metaldetektor til at kontrollere deres tilstedeværelse på det rigtige sted.

Vi forbinder kontakter

Når hullet i gipsvæggen bliver skåret, skal du finde de ledninger, du har bragt fra forbindelsesboksen, og tilslut dem til lampen. Den mest effektive måde at forbinde ledninger på er at forbinde terminalerne eller til almindelige klemmer. Deres fordel er i god fiksering og isolering af kernerne, såvel som i høj installationshastighed. Derudover er det muligt ved hjælp af disse stik at fastgøre lederne af forskellige sektioner og fremstillingsmateriale.

Efter tilslutning er det nødvendigt at fastsætte spotlampen i gipsloftet. For at gøre dette holder vi forårsfødderne med vores hænder og sætter forsigtigt kroppen ind i stroben. Der er et såkaldt trick af elektrikere: Forbered benene med ledning (som vist på billedet) og efter installationen bider du ledningen med wire cutters. Dette trick er rimeligt at bruge, når du bruger skrøbelige lofter og dyre produkter, fordi Hvis fixeringen fejler første gang, kan fødderne beskadige loftmaterialet.

Når sættet sidder i sædet, er det nødvendigt at skrue en lyspære, hvis bundens type er gevind og fortsæt med at kontrollere.

Jobkontrol er ret simpelt. Alt du behøver er at tænde strømafbryderen, så spændingen går til hjemmenetværket. Hvis der ikke glitter noget, og lampen tændes, som det skal - du har gennemført installationen og tilslutningen korrekt!

Regler og tips

For at gøre installationen af ​​spotlights i gipsvæg hurtig og sikker, er du opmærksom på et par nyttige tips fra elektrikerne:

 1. Læs de farvekodede ledninger inden installationen. Nogle gange kan det være ikke-standard. Hvis du forvirrer fasen med nul og forbinder kontakterne forkert, undgår du problemer.
 2. Hvis du beslutter at tilslutte spotlights gennem en lysdæmper, skal du sørge for at købe dæmpbare LED lamper, siden konventionelle pærer vil hurtigt svigte, når de bruges med en dimmerkontakt.
 3. Sørg for at sørge for kvalitet jordforbindelse ledninger, fordi det kan redde dit liv.
 4. I stedet for terminalstrimler kan du bruge krympede kerner. Effektiviteten bliver den samme, bruger kun mere tid.
 5. Kabelføring er nødvendig, når væggene allerede er færdige.
 6. Vær ikke bange for at forbinde spotlights uafhængigt. Der er ikke noget svært der, foruden denne begivenhed kan du gemme mindst 400 rubler (den gennemsnitlige pris for installation af en enkelt spotlight af en mester).
 7. Når du bruger fluorescerende lamper, må du ikke berøre dem med dine hænder, ellers vil levetiden for belysningen reduceres markant.
 8. Hvis produktets krop er firkantet, skal du stadig skabe en rund shingled krone, så klippe hjørnerne med en kniv (gipsplankloft).
 9. I tilfælde af at du beslutter dig for at gøre belysningen på badeværelset med spotlights, skal du købe produkter, der arbejder fra en trin-transformer med 12 volt. Denne spænding er sikker for mennesker, og hvis der opstår en lækage af strøm, vil konsekvenserne ikke være farlige for dig.
 10. Før du installerer pletterne, er det vigtigt at placere dem korrekt i loftet, så de effektivt belyser rummet og samtidig ser smukke ud. Hvordan placere spotlights på loftet, vi fortalte i en separat artikel!

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om, hvordan du installerer en spotlight i gipsvæggen med dine egne hænder. Vi anbefaler denne belysningsmulighed til brug i køkkenet og i badeværelset, hvor der kræves retningsbelyst belysning af funktionelle områder!

Montering af spotlights i loftet: planlægning, tilslutning, fastgørelse

Det er muligt at give ensartet belysning af rummet og alle genstande og møbler, der er i det, kun ved hjælp af en distribueret lyskilde. Selv den mest sofistikerede væglampe installeret i midten af ​​loftet kan næppe klare det her. Når alt kommer til alt kommer lyset fra et sted, og som følge heraf vil der være skygger. For at løse dette problem benyttes såkaldte pletter - spotlights af lille størrelse og strøm, der er jævnt fordelt over loftoverfladen. De er designet til montering af kun hængende loftsystemer. Det er nemt at installere spotlights i loftet med egne hænder. Det er vigtigt, selv i konstruktionstrinnet i loftet at passe om konfigurationen af ​​belysningssystemet.

Lidt om spotbelysning

Med design er spotlights, der styrkes flush til loftet, kun 30 grader af belysningssektor. Men på grund af dens kompaktitet kan de monteres ret tæt over loftet. For at sikre korrekt belysning bør afstanden mellem rækkerne ikke overstige 1 meter, afstanden fra armaturets sidste række til væggen må ikke overstige 60 cm. Tallene gælder for værelser med en lofthøjde på 2,5 meter. Kravet om, at skæringspunktet mellem belysningskeglerne fra hvert sted er placeret i en højde, der overstiger hovedparten af ​​objekterne i rummet, tages i betragtning.

Du kan montere spotlys på enhver form for hængende lofter. Installation af spotlights i gips er den enkleste og mest pålidelige løsning, men installationsprocessen er ikke anderledes i tilfælde af forlygning med plastik, aluminiumstrimler eller MDF, med nogle forbehold.

Kun installation af lamper i loftet skal foretages af håndværkere og installatører. Dette skyldes materialets teknologiske egenskaber og det faktum, at det er nødvendigt med brug af specialudstyr til at fastgøre de stramme indsatser af varmebestandig plast i stedet for installation af lamper. Disse indsatser forhindrer også materialet i at strække sig. I alle andre tilfælde kan installation ske uafhængigt.

Hvad er nødvendigt for installationen

Fra materialet skal du have følgende elementer:

 1. projektører;
 2. lamper;
 3. forsyningstråd;
 4. klemme eller ærmer til tilslutning af ledninger;
 5. isolering krympe, elektrisk tape;
 6. switch.

standard loftplade enhed

Det anbefales at vælge lamper af samme type for hver type belysning. I overensstemmelse med typen af ​​konstruktion købes lamperne selv af den krævede mængde. Det er vigtigt at nøje kontrollere tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag på keglen ved bunden af ​​bunden til glødelamper og tekniske egenskaber i overensstemmelse med lampens krav. Ved ophængte lofter anvendes 40W lamper, mere kraftige vil opvarme materialet i det hængende loft betydeligt og kan medføre beskadigelse af konstruktionen eller endda brand. Halogen- og LED-versioner af belysningselementer vælges i henhold til effekt og spektrum af det udsendte lys.

Tråden vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det nedhængte loft er. Så for gipsvæg, som er et ildfast materiale, vil den sædvanlige to-kerne- eller tre-kerne tråd VVG-2 (3) x1.5 gøre. For materialer som MDF eller plast er det nødvendigt at vælge en brandsikker version af RKGM-ledningen. Ledningen skal være blød, det vil sige, at hver kerne er repræsenteret af et sæt små vener, forenet under en isolering.

For at forbinde ledningerne og forbinde dem til armaturer, kan du bruge specielle terminaler, som sælges i enhver hardware butik. Den boltede forbindelse betjenes dog. Det vil være nødvendigt at kontrollere spændeboltets spænding mindst to gange om året. I modsat fald kan terminalblokke og ledninger begynde at varme op og blive forkullet. En mere pålidelig og holdbar løsning er fastgørelse med kobber eller kobberformede ærmer.

Beskyt krydset er nødvendigt med elektrisk tape eller ved hjælp af et specielt varmekrympeslange for at isolere forsyningskablerne.

Installationsprocedure

Hele processen med at installere armaturer i loftet kan opdeles i følgende trin:

 • belysning planlægning;
 • ledninger til installationsstedet for lamper;
 • dannelsen af ​​huller for dem;
 • forbindelse;
 • konsolidering og verifikation.

Hvorfor er en sådan simpel opgave opdelt i flere faser? Dette skyldes det faktum, at hvert emne bedst udføres på et bestemt tidspunkt i selve loftets dannelse.

planlægning

Det er meget vigtigt at bestemme i forvejen, inden loftsbeklædningen, hvordan man anbringer lamperne i loftet. Dette gælder især når det hængende loft er dannet med flere niveauer. Hvert niveau skal tildeles et separat belysningskredsløb og distribuere derfor kilderne til lys fra den uafhængige brug af disse kredsløb. Glem ikke, at afstanden mellem lamperne skal respekteres inden for en meter fra hinanden, afstanden fra væggene skal være 60 cm. Det er vigtigt at distribuere lamperne, så placeringen af ​​deres installation ikke falder på de installerede rammeelementer. Det vil sige, hullerne for dem skal være i en afstand på 25-30 mm fra kanten af ​​hullet til lampen til nærmeste rammeelement. Ellers kan rammeprofilen forhindre, at armaturet fastgør armaturet.

Ved distribution af spotlights er det også nødvendigt at tage højde for tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner, væglamper og andre dekorative elementer på loftet og vægge. Ved samtidig brug kan du tage spotlights til siden. Eller divider belysningen kredsløb med spotlights af zoner nær andre lyskilder og resten af ​​rummet i separate kontakter.

Trådfordeling

Det er bedst at distribuere ledningerne på scenen for at danne rammen af ​​det hængende loft og fastgør dem til rammen på forhånd, så når du borer huller til lamperne, kan du nå ledningen og gøre forbindelsen. I det ekstreme tilfælde bringes ledningen til den første af dem, og for alle efterfølgende ledninger ledes trådene fra hul til hul. Ulempen ved sidstnævnte mulighed er manglende evne til at fastgøre ledningerne på rammen, og de vil simpelthen ligge på overfladen af ​​det hængende lofts materiale.

Med en normal forskydning af ledningen er det tilstrækkeligt at lægge et to- eller tre-kerne kabel på en optimal måde til alle armaturinstallationsstederne, idet der efterlades en sløjfe på 10-15 cm i hver bøjet tråd. Fastgøring på rammen skal ske med plastikbånd, men ikke tæt og med lidt slæk i ledningen uden at strække. Dette forhindrer skader på ledningen, når den termisk ændrer dens længde.

Derefter kan du gå videre til trimloftet.

Dannelsen af ​​huller til lamper

Den endelige bestemmelse af armaturernes position er kun mulig efter at loftet er fuldt beklædt. Ved design blev der allerede taget hensyn til tidspunktet for placering af pletterne på afstand fra rammelementerne. Nu er det også nødvendigt at tage hensyn til sømmenes placering mellem elementerne i det nedhængte loft. Dette er især vigtigt ved montering af armaturer i loftet, der er dækket af plast eller aluminium. Hvis placeringen af ​​lampen falder på loftet af loftelementerne, skal den flyttes til midten af ​​en af ​​strimlerne.

Huller er boret ved hjælp af en særlig krone på træet, som borede og fordybninger under kassen til stikkontakter. I dette tilfælde opnås perfekt justerede huller, denne mulighed giver dig mulighed for effektivt at reparere lampen i gipsvæggen. Diameterne af hullerne skal vælges i overensstemmelse med de anvendte instrumenters dimensioner. Den skal være mindre med 3-4 mm ydre diameter på lampens forside, men større end dimensionerne af dens indre del. Den mest almindeligt valgte størrelse er 60 eller 75 mm.

Vigtigt: Husk, at når et hul er boret, kan det ikke flyttes, så sørg for at det er korrekt.

Typisk tilslutningssystem til loftlamper

tilslutning

Efter at alle hullerne er boret, slækkes løkkerne af den tidligere lagt ledning ud. Alternativt lægges to ledninger fra hullet til hullet, startende fra den sidste til hvilket strømkablet er tilsluttet.

Vigtigt: Alt forbindelsesarbejde udføres kun, når den pågældende ledning er slukket.

Sløjferne på den ledede tråd skæres langs en bøjning og udsættes. To små ledningslængder på 10-12 cm bruges til at forbinde hver armatur. En 10-15 mm ledning udsættes for hver side, korte ledninger (ledninger) er fastspændt i den ene ende på armaturet i den ene ende, og den anden kant er forbundet med et strømkabel. Forbindelsen observeres ved brug af mærket på armaturet: L-fase, N-nul, PE-jord.

fastsættelse

De fleste indbyggede pletter sørger for montering i form af to beslag på siderne. De skal bøjes op til stop og i en sådan stilling indsættes i hullet i loftet. Vær opmærksom på, at ledningerne, der fodrer lampen, ikke falder under krogen. Når lampen er indsat, trykker krogen uafhængigt på loftet og holder den sikkert fast. Når alle elementerne er installeret, kan du tilslutte hovedstrømskablet til kontakten og forbindelsesboksen eller til strømforsyningen, hvis du bruger lavspændingslygter. Dette arbejde slutter. Du kan tjekke belysningen.

Stræklofter

Populariteten af ​​suspenderede lofter vokser om dagen. Måske eksisterer det simpelthen ikke på markedet for andre materialer, der er i stand til at skabe spændingsstrukturer, der er værdige for konkurrence. Men i dag vil vi ikke tale om stræklofterne, men om hvor vigtigt det er at lave det rigtige valg af armaturer til PVC-film. Du kan jo ikke installere nogen armaturer, men opfylder kun visse krav til udseende, strøm osv.

Indhold:

Funktioner af stretch loftsbelysning

Når du planlægger belysningen, vil du helt sikkert have det til at være ensartet, så lyset ikke er for skarpt, forvrænger ikke farverne, gør ikke øjnene skadelige og påvirker ikke omgivelserne. Er det værd at huske på, at den velkendte Ilyich lampe, der er suspenderet fra loftet i en carbolite patron, ikke kan opfylde alle kravene. Men selvom den mest spektakulære lysekrone ikke giver den ønskede belysning, vil den kun tiltrække overdreven opmærksomhed til sig selv, og det vil stadig ikke være muligt at undgå relativt mørke hjørner i rummet.

Alle ovenstående problemer kan elimineres ved hjælp af sådanne spotlights til et strækloft, som vises i videoen om armaturer til stræklofter. Glat og høj kvalitet belysning af arbejdsområdet i køkkenet, beroligende blødt lys i stueets opholdsstue, mangel på mørke og en behagelig indstilling til øjnene - alt dette opnås fuldt ud med denne specielle slags lysarmaturer.

Belysning af strækloftet med forsænket spotlights udføres i henhold til et princip. I første omgang er en understøtningsstruktur kaldet et stativ fastgjort til bundloftet, hvorpå de forsænkede elementer efterfølgende bliver holdt. Og først efter at have strækket lærredet, skæres hullerne i den ønskede diameter gennem den, som er fastgjort med forstærkningsringe. Derefter limes den termoinsulerende ring, hvis det er nødvendigt, og en spotlight er installeret.

Typer af belysningsarmaturer til lærred

Populariteten af ​​spotlights vokser konstant, deres sortiment bliver bredere. De fleste af de inventar, der bruges til at fremhæve traditionelle lofter og hjemmebelysning, er også velegnede til lofter. Af beskaffenheden af ​​monteringsarmaturer til loftslofter er der to typer: med lyspærens indvendige og eksterne arrangement.

Hvad er lamperne

Når den er anbragt udenfor, er pæren under strækloftet og adskilt fra den af ​​platformen. Overlygter har samme monteringsmetode som den traditionelle lysekrone og er mere foretrukne, fordi lyspæren ikke er placeret i et lukket rum og afkøles hurtigt nok.

Sådanne lamper påvirker ikke loftets levetid, de lyser bedre og lysere, da de har en bred spredningsvinkel, spiser de "mindre op" end strækloftets højde på grund af pærens udvendige placering. Blandt de mangler i de overliggende armaturer kan man måske bemærke følgende: Armaturkroppen lukker ikke den beskyttende termiske ring, det spilder æstetik lidt.

Lampen med det indre arrangement skjuler over spændingsstofets niveau og strækker sig næsten aldrig ud over niveauet. Indbyggede armaturer til stræklofter er monteret således, at kroppen sammen med en pære er indlejret i spændingsstofet, og uden for loftet kan man kun se en lille synlig del af kroppen kaldet en dekorativ ring eller beskyttende glas i loftet.

Armaturer med intern lampeplacering anbefales mindre til installation. Lampen er inde i strækloftet, og dette påvirker køleprocessen, foruden loftet og selve termisk ring overophedes. Spotlights har en smal stråle af lys, der ikke giver mulighed for at belyse et stort område. I tilfælde af ukorrekt installation er uoprettelige ændringer i udseende, egenskaber og egenskaber af spændevævet muligt.

Men i de fleste tilfælde er det dem, der vælges, selv enige om at opfylde en række stive begrænsninger: For eksempel er brugen af ​​støbt lys udelukkende stemplet uacceptabelt. Og de vælger sådanne lamper, da lysets retningsretning kan ændre det sædvanlige fald af skygger i rummet og skabe en interessant belysningseksponering. Thermo ringe er skjult for øjnene ved lampens sidekant.

Hvad er lamperne

Belysning og overlys kan have almindelige glødelamper, energibesparende fluorescerende, LED og halogen. Hovedarmaturerne til strækloftet er MR 16 med en halogenlampe og en R63 med en almindelig glødelampe.

Energibesparende lysstofrør benyttes sjældent med loftslofter, da lyspærer af denne type er store. Følgelig kræver armaturet med en fluorescerende lampe, når armaturet monteres på strækloftet, en betydelig afstand mellem bunden og strækloftet.

En interessant løsning til et strækloft - forsænket lys med LED-lys. Men de kan ikke bruges som hovedarbejdslys på grund af begrænset strøm, men dekorativ belysning vil være ganske nyttig.

Ud over de traditionelle lamper kan du gøre dit valg til fordel for LED-strimlen, som normalt er indstillet til lærredet. Det er i stand til at skabe en blød belysning af visse funktionelle områder af rummet, for eksempel omkring omkredsen af ​​et rum eller i den anden del.

Krav til spotlights

Langt fra ethvert armatur kan indbygges i loftet, uanset ejers ønske. Indbyggede armaturer til loftet skal opfylde visse tekniske krav.

udseende

Først og fremmest bør armaturerne til spændekluden være runde. Og dette gælder i højere grad for monteringshullet, som er nødvendigt til installation i lampens strækloft. Det sker ofte, at en kvadratisk eller anden formet lampe inde har en rund landingsenhed. Et sådant spotlys er også velegnet.

Huset på hvert armatur skal have en landingsflange på indersiden. Når du vælger en lampe, skal du være opmærksom på forskellen mellem kroppens indre og ydre diameter. Denne indikator skal ikke være mindre end 10 millimeter. Det er nødvendigt, at lampen installeret i spændingsarket dækker isoleringsringen limet til loftet. Ellers vil slidbanen stikke ud over armaturet, og det vil være synligt for det blotte øje.

Det er ønskeligt, at forsænket lyspærer skal dækkes med en særlig uigennemsigtig maling for at forhindre lys i at komme ind i loftet. Hvis du bruger andre lamper i armaturerne, kan strækloftet skinne igennem, og der skabes en lille, lys areola omkring den.

magt

Når du vælger armaturer til et strækloft, skal du overveje begrænsningerne på armaturets pærer og de begrænsninger, der vedrører afstanden mellem strækloftets overflade og lamperne, da PVC-folien kan opvarmes eller smelte ved opvarmning over 60 grader. Derfor anbefales installation af dobbelt termiske ringe.

For at eliminere risikoen for beskadigelse af spændingsmaterialet fra stærk opvarmning på det sted, hvor lampen rører ved det, skal du vælge lampepærer med en effekt på mindre end 60 W eller halogenlamper med en effekt på ikke over 35 W. Med yderligere varmeisolering kan du bruge mere kraftfulde lamper i spotlights.

Hvis hovedlysene har en ydre del, der ligger langt fra niveauet af strækloftet, hvor den stærke lampe er placeret, kan strømbegrænsningerne forsømmes. I nogle tilfælde er de ikke mere end 70 watt. En alternativ løsning betragtes som en energibesparende pære, som næsten ikke opvarmes.

montering

Afstanden fra bundoverfladen til spændingsdugen med armaturernes indvendige placering tager 6-7 centimeter for halogenlamper og 9-12 centimeter for glødelamper. Afstanden fra de overliggende armaturer til overfladen af ​​spændevævet bør ikke være mindre end 15 centimeter, men det er bedre, hvis dette tal når 20-40 centimeter.

Kontakt mellem strækloftet og spotlyset er uacceptabelt for at undgå sprængning af nettet. På billedet af stræklofter kan du se mellemrummet mellem lærredet og lampens side. På den anden side kan den maksimale diameter af hullet, der kan skæres til montering af lampen i et strækloft, være 15 centimeter. Det anbefales at installere i et rum, hvor der er en sådan armatur, dimmere - lysdæmpere.

Ved valg af spotlights til installation i badeværelset, køkkenet og indendørs swimmingpoolen er det tilrådeligt at tage specielle lamper med beskyttelse mod støv og fugt. Sådanne produkter har normalt "IP65" mærkning på deres emballage, hvis fabrikanten anvender europæiske standarder for mærkning af belysningsudstyr.

Halogenpærer i spotlights kan være på 220V eller 12V, kun i den obligatoriske rækkefølge, for sidstnævnte skal bruge en transformer, hvis effekt er større end den samlede effekt af de tilsluttede lamper. Hver armatur er bedst tilsluttet fra en position af efterfølgende drift til en 60 W transformator.

Beregning af antal lamper

Det er tilrådeligt at købe til hver type belysningsarmatur af samme type. Når du monterer armaturer i spændekluden, skal du huske at lyset fra armaturet er rettet nedad og belyser et areal på ca. 1,5 - 2 kvadratmeter. Derfor skal du korrekt beregne antallet af armaturer. Og baseret på praksis anbefales en lampe til at blive installeret på 1,5-2 kvadratmeter plads.

Det skal bemærkes, at loftet design ikke anbefales at mætte de forsænket lys. Mange indbyggede armaturer kan ødelægge hele designet til jorden og bringe unattractiveness til loftoverfladen, samt fremkalde forekomsten af ​​defekter på nettet. For at fremhæve loftets "lyse" design bruger de såkaldte danselys i sin ramme, hvorfra lysstrømme sendes i forskellige retninger, "dansende" på samme tid.

Loftmærkning

Før du monterer strækloftet, skal du bestemme, hvordan du lægger lamperne på overfladen. Dette gælder især, når det er planlagt at oprette et loft med flere niveauer. Fremhæv hvert niveau i et separat lyskreds og fordel lyskilderne i overensstemmelse hermed. Så lad os tage afstanden mellem lamperne på niveauet af en meter, afstanden fra væggene - ca. 60 centimeter.

Lamperne skal fordeles, så deres installationssteder ikke falder på de installerede baguetter, og opretholde en afstand på 25-30 millimeter fra kanten af ​​hullet til spotlyset til nærmeste baguette. Når man placerer lamperne på et strækloft, skal man også overveje tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner i loftet. Med samtidig brug af spotlights kan tages til siden. Eller forsænket lys til at adskille konturerne af belysningen af ​​forskellige funktionelle områder.

Installation af justerbare stativer

Strækloftet er naturligvis ikke i stand til at modstå en sådan belastning som belysning. Derfor er det indledende trin i installation af spotlights installationen af ​​indlejrede elementer og specielle justerbare stativer, som følge af hvilke fastgørelsesanordninger. Stativet består af 2 guider og en særlig ring, som har en indvendig diameter, hvilket svarer til landingsdiameteren af ​​en spotlight. Guider giver mulighed for at justere en sådan ringhøjde.

Udførelse af denne procedure er det nødvendigt at sikre, at placeringen af ​​realkreditlån, således at deres krop ikke forstyrrer den efterfølgende installation af spændevævet. Oftere er indstillelige stativer fastgjort til bunden med skruer og dowels. Lampen, der er indsat i hullet i strækloftet, er placeret på stativet, som er fastgjort til hovedloftet.

Montering af spotlights

Derefter skal du udføre elektrisk arbejde, som består i at lægge kablet til installationsstedet for hver enhed. Efter en række forberedende arbejder og installation af strækloftet, skal du fortsætte til den sidste del - installation af lamper i strækloftet. Til dette formål er det nødvendigt at fastgøre (lim) en rund profil direkte på filmen i monteringsbeslagene, som er beregnet til montering af armaturer.

Før du fastgør armaturerne, er det nødvendigt at skære huller i lærredet til den fremtidige armatur langs den indvendige kontur af den runde profil. Hullerne i PVC-folien skal skæres præcist for at undgå tekstfejl under installationen.

Ved hjælp af justeringsskruerne skal du sætte fastgørelsesholdere i spidsen med loftets materiale, træk de elektriske ledere gennem hullerne og tilslut enhederne. Lampens design har en termisk isolerende ring, som skal installeres på kroppen før installation. Det er nødvendigt at regulere opvarmning af loftets spændingsmateriel og adskillelsen af ​​lampen fra materialets overflade.

Når du installerer PVC-film på loftets overflade, skal du trække ledningerne gennem hullerne. For at fastgøre lamperne i loftet jævnt, efter installation af dem, skal du udføre proceduren for justering af lamperne, så du kan skrue i alle lamperne og kontrollere strækloftet for korrekt belysning.

Med velordnede spotlights vil belysningen ikke rive øjnene, men kraftig. Hvis strækloftet har et stort område, så for at forbedre belysningssystemets ydeevne, kan du installere en transformer, der er designet til at spare energi og installere lavpowerlamper med lavt strømforbrug.

Installation af lysekroner på loftet

Den mest populære form for fastsættelse af en lysekrone på et strækloft er brugen af ​​en loftkrog. Denne fastgørelse er oprettet som følger. I betonloftet skal du lave en særlig krog og kontrollere pålideligheden af ​​dens vedhæftning ved at placere en særlig belastning på den. Derefter skal du bruge ledningerne, installere et strækloft, skære et hul i det i midten af ​​krogen og lim en speciel termisk ring.

Hovedspændet til spændt stof er en standard loftsstrimmel. For at gøre dette skal du markere lysekronens installationscenter, trække en speciel tråd, der fastgøres til profilen med en perle. Derefter måles kopekronerne og længden af ​​loftmonteringen og savet tømmer. Strålen skal være lavet lidt længere end lyskildens kop, så lysekronen ikke rystes.

Dernæst måler afstanden fra basen til snørebåndene og sætter stangen lige langs tråden, forbereder ledningerne og installerer strækloftet, skærer et hul i midten og limter termoringen. Ved midten af ​​tømmeret monteres loftsmontering og monteres lysekronen.

Hvis du har brug for at montere en stor lysekrone, skal du bruge denne mount som en krydsfiksering. Sådanne monteringer staves primært ud for lysekroner i form af en flad firkant eller stor plade, parallelepiped eller oval, som passer godt til strækloftet. Installer denne fiksering som følger. Alt er gjort på samme måde som ved installation af et traditionelt loftarmatur, skal du kun vedhæfte krydsfiner til bjælken, som har et område, der er lidt større end lyspladens bundplade eller vedhæft krydsfiner til specielle bøjler.

Sådan tilsluttes spotlights

Spotlights er installeret i bolig- og kontorbygninger. I lejligheder og private huse kan de ses i stuer, soveværelser og badeværelser samt i køkkenet for at fremhæve arbejdsområdet for køkkenenheden.

Lampene er nemme at installere på egen hånd, hvis du kender installationssekvensen. De er anbragt på gipsplader og polymeroverflader. Se flotte elementer af belysning på trævægge og paneler af metal.

Sådan tilsluttes spotlights

Når du begynder at reparere loftet, husk at placeringen af ​​lamper kræver plads. Når du går efter dette, sænk strækloftet eller gipspladekonstruktionen lidt, så passer lamperne og ledningerne frit ind indeni. Bygherrer anbefaler følgende.

 1. Hvis du købte halogenlamper, sænk loftet med 6 centimeter.
 2. Bestemmer at installere glødelamper, øg loftets dybde. Den optimale afstand er 12 centimeter.

Spotlights i interiøret

Hvad er et spotlight

Standardlampen bruges overalt og er en struktur bestående af følgende elementer:

 • boliger;
 • tråd;
 • patron (kan være elektrisk);
 • klemmer (2 stk.).

Måske kompleksiteten af ​​designet, i dette tilfælde er det suppleret af hængsler. Med deres hjælp justering udføres, ændrer retningen af ​​belysning. Armaturerne selv er kilder, hvorfra lys udledes retningsmæssigt.

Industrien tilbyder forbrugerne forskellige glødelamper, hvoraf mange er designet specielt til individuelle pletter. Hver lampe består af en flad pære med en speciel reflektor. Der er også halogenprodukter til salg, sådanne lamper har et ekstra glashus.

Enheden og valg af spotlights

Armaturer, hvor halogenlamperne er skruet, er mindre. Hvis vi sammenligner med konventionelle produkter, er sådanne belysningsapparater mindre end to gange. Halogenpærer varer to til tre gange længere end enkle.

Virksomheder producerer og LED-lamper, de erstatter fremragende alle ovenstående. Sådanne lamper har kraftige lysdioder, som erstatter den sædvanlige wolframfilament. Produkterne er energieffektive og har ikke lige stor levetid. Eksperter siger, at fremtiden er netop for sådanne lyskilder.

Tabel. Matchende LED lamper og glødelamper.

Selv den smukkeste lysekrone vil ikke redde loftet fra skyggernes udseende. Sagen er, at lyset, der kommer fra en enkelt kilde, ujævnt belyser midten og hjørnerne af rummet. Ved at installere spotlights, der også kaldes pletter, vil du skabe ensartet belysning, understrege indre værdighed.

Ved brug af en enkelt lyskilde vises skygger i loftet, og selve rummet er ujævnt oplyst.

Hvad skal man se efter, før man starter arbejdet

Det skal bemærkes, at de fleste nedhængte lofter er lavet af de materialer, der brænder.

Du kan liste følgende typer af overflader, der har denne ulempe:

 • plast paneler;
 • klæder, der er nødvendige for at skabe stræklofter
 • paneler til produktion af hvilken MDF blev brugt.

Derfor bør du ikke glemme brandsikkerheden. Når du installerer ledningerne, skal du sikre dig, at de er sikkert tilsluttet.

Typer af spotlights

Brug varmebestandige ledninger, der ikke brænder. Dette gælder især hvis du installerer ikke LED, men halogen eller almindelige glødelamper. Faktum er, at de opvarmer rummet omkring dem. Ledninger skal være modstandsdygtige over for varme. Hvis du vælger produkter, der ikke opfylder ovenstående krav, kan isoleringen blive ødelagt. Dette fører ofte til kortslutning og brand.

Køb lamper i butikken, være opmærksom på deres magt. Jo større det er, desto mere intens bliver opvarmningen. Sørg for at overveje dette punkt, når du designer et belysningssystem.

Sådan vælger du en ledning

Industrielle virksomheder leverer forskellige mærker af ledninger til markedet, men du skal finde produkter, der strengt opfylder sikkerhedskravene.

Køb ledning med følgende specifikationer:

 • modstand mod høje temperaturer
 • brændbarhed.

RKGM-ledningen har vist sig godt, dette mærke er efterspurgt blandt specialister. Kobberledning, varmebestandig. Produktet har to lag isolering. Tråden brænder ikke, den er modstandsdygtig over for varme. Det ydre isoleringslag er repræsenteret af lakeret glasfibervikling, og siliconegummi blev brugt til fremstilling af den indre. Dette gjorde det muligt at give særlig styrke til det indre lag af isolering.

En sådan ledning kan bruges ved installation af lamper i en sauna eller et bad, da produktet har fungeret godt ved temperaturer fra - 60 til +180 grader Celsius.

Hvordan sætter du stedet gør det selv

Installation af belysning i et loftsloft er meget simpelt.

Trin 1. Du skal sende de elektriske ledninger til de steder, hvor lampene skal placeres. Og det skal gøres inden loftet er installeret.

Trin 2. Når du har gennemført dette trin, skal du bore huller til pletter. Skær dem i loftet. Det er bedst at bruge en cirkelsag til dette. Derefter fastgør ledningerne og indsæt belysningen, til dette formål klemme klip og bringe dem til toppen. Når du lægger dem i hullerne, klipper du klipene. Så lampen vil blive sikkert fastgjort på plads.

Montering af spotlights i loftet

Trin 3. Skru glødelamperne. Det er nødvendigt at arbejde med halogenlamper, ikke som med standard glødelamper. Først installeres plug-in-stikene, og sæt derefter lamperne ind i lamperne. Til låsning, brug låseringe, fabrikanterne supplerer hvert sæt belysningsanordninger.

Trin 4. Glem ikke beskyttelse, arbejd med handsker fremstillet af klud. Det anbefales ikke at berøre glaset halogenlampe med bare hænder, fordi produkterne kan miste deres arbejdskapacitet for tidligt.

Sådan laver du markering

Da alle de pletter du har inde i, er det ikke overraskende, at belysningsvinklen på rummet vil være begrænset. I nærheden af ​​lampen når den 30 grader, og i en kort afstand spredes lyset. For at undgå skygger, og rummet var fyldt med stærkt lys, placer belysningsarmaturerne på en sådan måde, at lysstrømmene skærer hinanden. Dette trick vil sikre, at rummet bliver tændt jævnt. For eksempel i lofterne er standardhøjden, så skal du trække sig tilbage 60 centimeter fra væggen. Spot hvert sted i en afstand af 1 m.

Populære placeringsmuligheder for spotlights

Påfør etiketter inden arbejdet påbegyndes. De er nemme at lave ved hjælp af stykker isoleringsbånd. Skær to små strimler og lim dem tværs på det sted, hvor du skal installere lampen. Gentag handlingen, antallet af klistermærker skal svare til antallet af lamper.

Når du markerer, skal du se på placeringen af ​​tags. Dette skal ske, når krydsene er jævnt fordelt over loftet. Tag et målebånd og måle afstanden mellem tilstødende mærker. Foretag en korrektion, hvis det er nødvendigt.

Placer ikke lys ved forbindelsen mellem de to paneler. Når markeringen er færdig, kan du fortsætte til næste trin.

Loftslayout under lamperne

Hvordan man laver huller til pletter

For at lave hullerne skal du forberede følgende værktøjer.

 1. Køb en elektrisk boremaskine. Hvis ikke, brug en almindelig skruetrækker.
 2. Forbered en krone, det skal være et træ. Fokus på diameteren af ​​stedet, det er normalt lig med 6,8 ​​centimeter.

Indsæt kronen i apparatet, klipp hullerne med den. Hvis kronen ikke er, vil cirklerne gøre det sværere. I dette tilfælde skal du købe en boremaskine til træ eller metal. Har også brug for en brevpapirkniv.

Drywall Crown

Tegn en cirkel med den ønskede diameter. Det skal være lidt mindre end diameteren af ​​den ydre del af belysningsenheden, så vil lampen ikke falde indeni. Bor et hul ved hjælp af en tynd borekrone. Brug en stationær kniv til at fjerne burrs på overfladen af ​​materialet. Når alle hullerne er klare, kan du gå videre til næste trin.

Sådan tilslutes ledningerne

For at forbinde ledningerne skal du bruge ærmet. Det er bedst at købe kobber-tinnede eller kobberprodukter. For at udføre arbejdet skal du også bruge en presse. Denne metode er god til at forbinde kobberledninger. Kun lodning med tin kan sammenlignes med den.

Hvis du ikke har en presse, skal du bruge elektrisk tang. I deres fravær vil tænger være nyttige, deres driftsprincip svarer til princippet om klempressen.

Trådkrympning

Mange lejlighedsejere ønsker at rummet skal tændes jævnt. Hvis du vil opnå denne effekt, skal du i en specialbutik købe samme type lamper. Når du vælger et valg, skal du sørge for at se, at pærens kraft ikke overstiger 40 watt. Dette er et vigtigt punkt, fordi stærke lamper opvarmer materialet intensivt. Som følge heraf kan strukturen deformeres.

Køb specielle terminalblokke. De er, som den boltede forbindelse, nødvendige for at forbinde ledninger til spotlights. Kontroller, hvor godt fastgørelserne er strammet to gange om året. Kobber-tin skaller er bedst egnet til montering.

Ledningerne skal være slukket, først efter at du kan deltage i tilslutningspunkter. Brug isolerende tape og varmekrympeslanger til isolering af ledninger.

Video - Installation og tilslutning af pletter

Sådan tilsluttes lys i et falskt loft

Forbindelsesprocessen består af flere trin.

Trin 1. Først skal du mærke på loftet monteringsstedet for lamperne såvel som punkterne til fastgørelse af ledningerne. Så at ledningerne ikke sænker senere, skal de fastsættes i trin på 40-50 cm (en bestemt figur afhænger af deres stivhed).

Vær opmærksom! Der er specielle dowel clamps og neglebeslag, der er designet til fastgørelse af ledninger til loft og vægge. Disse enheder kan have forskellige størrelser.

Dowel-clamp 11-18 mm

For at fastgøre ledningerne med dowel-klemmerne, bor huller i loftet, sæt klemmen på ledningen og kør i dowel. Med en sømbøjle er alt anderledes: tryk det med en ledning til loftet eller væggen og kør et søm. Disse elementer kan bruges til enhver overflade.

Neglebeslag til fastgørelse af ledninger

Trin 2. Gør alle tilslutninger så pålidelige som muligt, da ledningerne vil være utilgængelige efter installation af det hængende loft. Ofte anvendes terminaler (for eksempel Wago) til dette, men lodningen betragtes stadig som den mest pålidelige. Tilslut de færdige ledninger til lejligheden: Løs isoleringen, lodd trådene, tilslut dem til netledningen og sæt isoleringsrørene på.

Suspension af ledningsforbindelser ved hjælp af klemme med skruer til loftets overflade. Faktisk er denne ledning afsluttet.

Trin 3. For at angive de steder, hvor lamperne skal monteres, skal du bruge en lodret bob: hæng den på hver fremtidig lampes placering og markér den på gulvet.

Trin 4. Når du har færdiggjort installationen af ​​det hængende loft, skal du bore huller til apparaterne ved hjælp af et stiksav og foretage forbindelsen. Gør det nemt, for tidligere har du allerede taget hånd om landmærkerne. Fjern først patronen, og centrer derefter platformen.

Installation af lampen i et gipspladens falske loft

Trin 3. Fastgør spotlights. Kontroller betjeningen af ​​belysningssystemet.

Du skal lede kablet til alle steder, hvor enhederne skal installeres. Bøj kablet i en loop, i slutningen skal være omkring 20 cm af ledning. Så du skal gøre på ethvert tidspunkt. Fastgør ledningerne med specielle klip, du kan også bruge plastikbånd.

Tilslutning af halogenlamper på 220 volt

Ledningen fastgjort til rammen bør ikke hænge for tæt. Du skal videresende den på en sådan måde, at der er en lille sag. Dette skal gøres af flere grunde. Først under drift af belysningssystemet varmes kablet op. For det andet, når den opvarmes, kan dens længde ændre sig. For at forhindre ledningen i at blive beskadiget på grund af for stor spænding, er det bedre at forlade en lille længde.

Derefter kan du fortsætte til direkte forbindelse af lamper. Tag de kabler, du tidligere har lavet, og send dem gennem hullerne i loftet. Du kan gøre dette ved at tråde to ledninger på én gang. Den nemmeste måde at starte er fra den ekstreme, nemlig den er forbundet til strømkablet. Hver sløjfe skal skæres i en bøjning, og enden af ​​ledningen skal udsættes for 15 mm. Gør dette med alle ledninger snoet i en loop.

Tråd fører til stikkontakten, den anden side drejer den med et strømkabel. Du skal oprette forbindelsen i henhold til ordningen, sørg for at se på mærket på enheden.

For at gøre montering af spotlights så let som muligt, leverer produktionsselskaber enhederne med to beslag. De er placeret på begge sider af enheden. Det er med disse beslag, at lampen er sikkert fastgjort i hullet.

Når du installerer enheden, må du ikke lade ledningen falde under klemmerne. For at lampen nemt kan komme ind i hullet, bøj ​​parenteserne så meget som muligt. Når alle elementer i belysningssystemet er installeret, kan du gå videre til sluttrinnet. Det består i at forbinde hovedledningen. Du skal lede ham til kontakten. Derefter skal du bringe det til krydset.

Monteringsfaser af det indbyggede armatur

Husk at alle lavspændingslamper, for eksempel mange LED-enheder, er bekendt med, skal tilsluttes en strømforsyning med lav spænding. Når du er færdig med installationen, skal du kontrollere installationen og evaluere belysningsenhedernes arbejde.

Disse lys er gode til at skabe grundlæggende belysning i et værelse. Spots kan også supplere lysekronerne og sconces kendt for alle, der er en ekstra kilde til lys. Derfor er det ikke overraskende, at designere og bygherrer højt værdsat mulighederne for pletter. Det er værd at nævne nogle af fordelene ved sådan belysning.

 1. Moderne LED-pletter bruger lidt strøm. De er økonomiske.
 2. Lille størrelse. Sådanne spotlights passer overalt. Du vil gøre baggrundslyset i køkkenet og badeværelset, og placere pletter selv på de mest utilgængelige steder.
 3. Udførelsen af ​​fed designudvikling. Ved hjælp af spotlights vil du oprette en "stjerneklar himmel" i soveværelset, gøre belysningen af ​​væggene og gulvet.

Loft "Starry Sky"

Spots præsenteres i en suspenderet og punktvisning. Produkterne har en anden form og størrelse. Virksomheder producerer ikke kun standard, men også drejelamper. Sådan en række valg giver dig mulighed for at bruge pletter overalt.

Placeringen af ​​punktlys på strækloftet

Detaljeret information om placeringen af ​​pletter på strækloftet samt installationsanvisninger findes i denne artikel. Du skal også være interesseret i artiklen om spotlights til gipspladerlofter.

konklusion

Tilslutningspunkter er ganske let at gøre på egen hånd, hvis du handler strengt efter ordningen. Af stor betydning er den indledende markering, det afhænger af hvor meget rummet vil tændes. Arbejd uden at glemme sikkerheden.

Sådan installeres en spotlight i et hævet loft.

Installation og installation af armaturer i stræklofter begynder med at markere deres fremtidige fastgørelsessteder. Denne markering er færdig, selv inden du strækker lærredet.

Der er to måder at anvende på:

 • målebånd og blyant
 • laser niveau

Når man bruger et niveau, kan alle mærker i første omgang foretages, og derefter med laseren til at overføre disse punkter direkte til loftet.

Ved markering på gulvet er det praktisk at arbejde ikke med et målebånd, men med en færdiglavet skabelon. For eksempel skærer en længde af soklens eller plastkabelkanalen en vis længde svarende til afstanden mellem lyspunkterne.

For ikke at ødelægge gulvbelægningen skal du bruge papirtape.

Efter strækning af lærredet, takket være mærkerne på gulvfladen, vil det være meget nemt at overføre alle disse fastgørelsesdele til det færdige loft.

Det skal være mindst 2,5-3cm.

Værktøjet og materialet, som du har brug for til at installere realkreditlånet og tilslutte spotlights:

 • passatizhi og bedre smal "duckbill"
 • målebånd
 • kabel VVGng-Ls 3 * 1.5mm2
 • elektriker kniv
 • kontorkniv
 • indikator skruetrækker
 • stansebånd 12 * 0,7 mm eller stiv justerbar stativ
 • Wago klip
 • termisk ring
 • skruetrækker
 • boremaskine
 • dyvel-negle

Til at begynde med, forberede realkreditlånet. Til montering af lamper i loftet er der allerede klar pantplatforme. De er:

 • universel
 • under en bestemt diameter

Hvis du har en universal, så skær et hul i det, i henhold til lampens diameter.

Derefter skal du prøve sagen til det nedenunder, så efter at have strækket loftet er der ingen uventede problemer.

Herefter skal du kontrollere den største afstand fra bunden (hoved) til det nederste niveau af profilen. Dette er nødvendigt for at skære et bånd af den ønskede størrelse.

Derefter bøjes dette meget tape, hvilket giver det en U-form (størrelsen afhænger af din lampes diameter):

Derefter skal det løses ved hjælp af de såkaldte "bugs" på pantet. "Bugs" er en mini skruer 3,5 * 11mm

Hvis lampens design ikke giver sådanne skruer med skruer, skal du bare springe båndet i specielle slots til pantet og bøje det i den ønskede højde.

I stedet for et bånd kan du bruge en justerbar stativ.

Det er bestemt mere stift i design, men ikke så alsidigt.

En del af båndet afskåret et lille stykke med en længde på 3 huller og bøjede den, skab en ekstra montering til netledningen.

Det kan du ikke gøre. Kan nemt beskadige kabelskaftet. Det er bedre at bruge en plastslange til dette formål.

Efter samling er det fortsat at sikre hele strukturen af ​​realkreditlånet til bundloftet.

Du stanser et hul i præmærkede steder med en puncher og fastgør et pant i loftet ved hjælp af en dyvel med negle.

Strømkablet på VVGng-LS 3 * 1.5mm2 mærket skal lægges på forhånd langs armaturernes rute.

På det sted, hvor lystårnet vil blive placeret, skal du lade kabelreserven være i form af en løkke (den skal derefter klippes).

Denne sløjfe skal hænge på et niveau på mindst 10-15 cm fra den allerede strakte lærred eller bunden af ​​pantet.

Skær sløjfen i bunden halvt i halvdelen, fjern isoleringen fra ledningerne med 11-12 mm og tilslut dem igen gennem Wago 2273-klemmen.

Samtidig vil den resterende ledige terminal blive tilsluttet forsyningskablerne fra selve lampen. Denne type forbindelse hedder parallel- eller loopback-forbindelse.

Af den måde kan du ikke klippe kablet til dette formål overhovedet, så det er solidt. Det er nok at bruge specielle piercing klemmer i stedet for Vago.

Når du bruger dem, skal du kun fjerne den øverste beskyttelseskappe fra kablet VVGng-Ls, hovedledere forbliver uberørt. Drej disse ledninger ind i den øvre del af piercingklipset og snap det.

Indbyggede knive bør automatisk gennembore isoleringen og skabe en pålidelig kontakt. Ledningerne til armaturet er forbundet med den nederste halvdel på samme måde.

Montering af terminalerne forbinder hele gruppen af ​​armaturer med forsyningskablet. Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere spændingstilstedeværelse på endekontakterne med en indikatorskruetrækker, så du ikke behøver at adskille loftet og se efter, hvor fasen er forsvundet.

Hvis alt er normalt, er hoveddelen af ​​installationen af ​​realkreditlån afsluttet. Nu er det tid til at gå videre til installationen og tilslutningen af ​​en spotlight.

Efter strækning af lærredet markerer du med markør og laserstråle i henhold til de tidligere anbragte mærker på gulvfladen af ​​det niveau, hvor du skal klippe lærredet.

Hvis der ikke er noget niveau, måles afstanden fra væggene med en almindelig målebånd.

Så skal du holde en termisk ring af den ønskede størrelse.

Den er lavet af varmebestandig ABS plastik (standard tykkelse - 2mm). Et sådant materiale er i stand til at modstå temperaturen i en kort tid selv op til 100 grader.

Ringen udfører to funktioner:

 • Beskytter lærredet mod armaturernes varme

Nogle gange for kraftige og lyse lys, skal du holde to ringe på en gang, så armaturkroppen ikke rører loftet, og sådanne problemer opstår ikke.

Først og fremmest gælder dette for lamper med halogenpærer.

LED pærer er mindre modtagelige for dette. Deres opvarmningstemperatur overstiger normalt ikke 60 grader. For et strækloft er dette ikke en farlig temperatur.

 • udfører rollen som mekanisk beskyttelse

Det vil sige, at du kan klippe et hul i loftet, så det ikke er udsolgt.

Derfor er det vigtigt at jævnt anvende lim (Cosmophen, Kontakt, etc.) rundt om hele konturen af ​​ringen. Der bør ikke være et enkelt ikke-limet område.

I det øjeblik du trykker på ringen behøver du ikke at køre fingeren over den, ellers kan den glide på limmen. Du skal blot trykke på det, og det er det.

Næste, forsigtigt, med en stationery kniv, gennemboret lærredet og skære et hul. Det er bedre ikke at forlade noget overflødigt, for ellers vil lærredens film røre eller lukke pærens radiator, hvilket forringer køling.

Hvis du har en stor lampe, skal du ikke glemme, at du ikke kan skære en vilkårlig stor diameter af hullet.

Den er altid begrænset af forholdet mellem tykkelsen af ​​banen og dens spændingskraft. For eksempel, for et lille område på 4m2 (2 * 2) og en loftfilmtykkelse på 2,5mm - vil det maksimale mulige hul være - 8cm.

Men de fleste lamper af kvadratisk eller anden form passer uden problemer under de runde landingsnoder.

Firkantede termo ringe er ikke alle størrelser, og har også et lidt andet princip for installation.

Størrelsen af ​​hullet i realkreditlånet skal være et par millimeter større end den ydre størrelse af denne "termokvadrat" for at falde ind i realkreditlånet og ikke deformere loftet fra spændinger.

Dernæst skal du justere pantet. Grib det med fingrene og træk det ned på det stansede tape, så det passer tæt på strækloftet, men trykker ikke på det.

I første omgang sættes lån på profilniveauet. Efter at have spændt lærredet, klistermærkerne på ringene og skære huller, bringes de op med lærredet (trukket ud eller trykket ind).

Hvis du laver et pant selv 1-2 mm over niveauet af en baguette, så er det ikke korrekt. Afhængigt af området dækker lærredet altid 1-3 cm, og hvis pantet er højere end profilen eller på dens niveau, vil lampen så blive trykket ned.

Det kan endda danne effekten af ​​at hæve loftet på grund af vandlækage fra naboerne ovenfor.

Det ser ikke ud rigtig godt ud. Især på glatte lofter.

For hver type lyspærer anbefales en anden højde til at sænke banen fra bunden: