Montering og forlygte clapboard

Hvis det er nødvendigt, loftplade i et træhus, er det bedst at bruge clapboard. Dette materiale har ikke blot fremragende tekniske egenskaber, men kan også understrege dets unikke design. Du kan lave et loftbeklædning med dine egne hænder.

Valg af materiale

For at rette installationen af ​​loftet på vægpanelet er det nødvendigt at gøre sig bekendt med egenskaberne ved dets design. Rammen er fastgjort i loftet. Til dette formål kan en metalprofil eller træ anvendes. Montering af rammen er lavet ikke kun omkring omkredsen, men også inden for loftet af loftet.

Hvis du planlægger at lave loftet på vægpanelet, hvoraf et foto vil blive præsenteret nedenfor, med en træprofil, så skal du bruge stænger til at samle rammen. Deres størrelse skal være 4x4 centimeter. For at udsætte rammen på flyet så glat som muligt, er det nødvendigt at bruge trækile. Til dette formål kan plastikkile også anvendes. Korrekt fastgørelse af suspensioner til bunden af ​​loftet kan kun foretages ved hjælp af ankre, der skal købes på forhånd. For at montere stængerne i beslagene skal der anvendes skruer.

Hvis du vælger at bruge en metalprofil, skal du foretage et valg:

 • metalprofil, hvis produktionsmateriale er galvaniseret stål. Kanterne på denne profil skal nødvendigvis rulles, hvilket vil give et højt niveau af stivhed til rammen;
 • suspensioner for profilen;
 • ankre og skruer til metal;
 • forbindelseselementer.

Valget af foring er også et helt afgørende øjeblik. Som et råmateriale til fremstilling af dette efterbehandling materiale kan anvendes:

Lofter lavet af klapplader i et træhus, hvis billeder kan ses i denne artikel, vil se godt ud. Under udvælgelsen af ​​dette materiale er det nødvendigt at tage højde for rummets egenskaber.

Montering af loftet fra vægpanelet udføres ved hjælp af en perforator, en skruetrækker, målebånd, niveau, metal saks, en hammer og en sav til træ. Derfor er alle disse værktøjer nødt til at blive forberedt på forhånd.

Forberedende arbejde

For at væggen på loftet skal kunne ses, skal billedet i det indre ses her, monteres af højeste kvalitet, det er nødvendigt at udføre det forberedende arbejde korrekt. Klædningsplanken kan helt blokere loftet, men før det er nødvendigt at fjerne den gamle finish helt fra loftet. Ellers vil den drysses over tid, hvilket vil påvirke kvaliteten af ​​installationsarbejdet negativt.

Hvis der er revner eller andre problemområder i loftet, skal de fjernes uden fejl. Ofte anvendes i dette tilfælde plasteringsmetoden. For at dræbe den skadelige mikroflora og udelukke muligheden for at sprede sig til panelet i fremtiden, er det nødvendigt at udføre behandlingen af ​​loftsbeklædningen. Til dette formål er den mest almindeligt anvendte antifungal sammensætning.

Processen med isolering af et loftbelægning sker simpelthen ved hjælp af special mineraluld. I så fald kan isoleringen bruges i rum med høj luftfugtighed, så under indflydelse af fugt, det kan sænke. Derfor er det fastgjort, hvor der anvendes polypropylentråd. Garnet er fastgjort til træpladerne ved hjælp af en konstruktionsstifter.

På toppen af ​​isoleringen kan der laves dampspærre lag. Dens installation udføres med en grov side til isolationslaget. Loftet på vægpanelet i lejligheden, hvis billede kan ses på vores hjemmeside, vil have et attraktivt udseende i temmelig lang tid, hvis det forberedende arbejde er udført korrekt.

Det er nødvendigt at gå videre til installationen af ​​rammen først efter fuldstændig forberedelse af loftdækket.

Egenskaber af monteringsramme

Før opklæbning af loftklappladen, montering af en speciel ramme. I så fald er loftet monteret uden en batten, så vil alle uregelmæssigheder være synlige for det blotte øje.

Montering af metalrammen er:

 • måling af højden af ​​rummet i hvert hjørne og detektering af det laveste punkt i loftet. Det er nødvendigt at trække sig tilbage 5-10 centimeter. Denne indikator er loftniveauet
 • installation af udgangsmetallprofilen omkring væggenes omkreds. Profilen er fastgjort med dowels;
 • Monteringsprofilhængeren udføres til selve loftet. Næste er bøjning ned de faste suspensioner.
 • Fastgørelse af lathingens hovedprofiler til startprofilen og suspensionerne.
 • kontrollere niveauet af arrangementet af alle elementer af rammen og dens resterende fastgørelse.

Sådanne rammer anvendes i vid udstrækning i værelser med et højt fugtindhold, da de er modstandsdygtige over for dens virkninger og deformation.

Mere egnet til at dække loftet er en ramme af træ. I tilfælde af at dine planer ikke omfatter at sænke loftet, kan fastgørelsen af ​​stængerne foretages direkte til den.

I første omgang er det nødvendigt at fastgøre beslagene til loftet, som stænger vil blive plantet i fremtiden. For at stængerne skal holde så tæt som muligt, er det nødvendigt at bruge en byggepistol.

hovednavn

Den sidste fase af installationen af ​​et hæftet loft er installationen af ​​foring. Metoden til montering af dette loftdæksel er direkte afhængig af dets egenskaber. Til montering af tyndt træforing eller beklædning af plast skal du bruge klemmer. Disse er tynde hæfteklammer, der sættes på i en fordybning. Med deres hjælp er foringen lavet til kassen. Disse anordninger er ikke i stand til at beskadige overfladematerialet, hvilket har en gavnlig effekt på hudens udseende.

I så fald skal vægpanelet være tungt, så det skal monteres på en åben måde. Til dette formål anvendes negle, som har små hætter i diameter, men dette kan påvirke loftets udseende negativt. Negle kan også hamres ind i fodsporene, hvis der er en forskydning af profilen.

Monter loftet på vægpanelet, foto i interiøret nedenfor, du kan nemt gøre det selv. I første omgang skal du trimme vægpanelet til loftets størrelse. Det anbringes på et af hjørnerne af loftet. I dette tilfælde skal rammestyrene være vinkelret på vægpanelet. Placering af panelet udføres på en sådan måde, at dens spids vender til hjørnet.

Oprindeligt lavet tilpasning foring. Til dette formål anvendes byggeniveauet. Fastgørelse af panelet på rammen kan foretages på en af ​​de valgte metoder. Dernæst skal du tage den næste liner og indsætte den i sporet, som du allerede har rettet. Næste er indretningen af ​​vægpanelet og fastgør den på nøjagtig samme måde som den første strimmel blev monteret. Ved hjælp af denne ordning er det nødvendigt at dække hele loftet.

Det sidste stadium af klapplankens loftbeklædning er installationen af ​​loftsplinten. Dens fastgørelse er lavet på samme måde som fastgørelsen af ​​vægpanelet.

Du kan nemt montere loftet fra vægpanelet med dine egne hænder. Det er nødvendigt at udføre alt arbejdet i streng rækkefølge og så præcist som muligt. video

Teknologi til installation af foring på loft

Måske den mest almindelige metode til loftsplettering i dag er clapboard trim. Ved korrekt installation finder overfladen af ​​loftet en helt flad, glat overflade. Lad os se nærmere på, hvordan du selv laver en sådan installation.

Foring er en træplade, hovedsagelig lavet af fyrretræ, som bruges som et beklædningsmateriale til loftet, vægge og facader.

Valg af materiale til rammen

Før vi kommer på arbejde, lad os beslutte, hvilke materialer vi har brug for:

Først og fremmest, før du monterer foringen, er det nødvendigt at danne en ramme til at adskille loftets arbejdsflade på bunden og øge styrken af ​​hele konstruktionen. På toppen af ​​denne ramme og foring vil blive monteret. Rammen skal være lavet af metal eller plast loftsprofiler. Også ofte brugt træ barer. Hvilket materiale du skal vælge, bestemmer du.

Men når du vælger, overvej nogle nuancer. For fugtholdige rum, f.eks. Et badeværelse, er træet ikke egnet, det er bedre at bruge plastik eller metal. Derfor bliver det bedre at vælge installationen af ​​plastforing. I soveværelset eller stuen er helt acceptabelt brugen af ​​træstænger. Træet er lettere og hurtigere at installere.

Materialer og værktøjer

For alt arbejde har du brug for værktøjer som:

Nødvendige værktøjer til installation af foring.

 • skruetrækker og hammerbor
 • en hammer;
 • konstruktion niveau, fortrinsvis laser eller i det mindste reglen;
 • nedstryger;
 • målebånd;
 • saks til metal;
 • bygnings hjørne

Hvis du beslutter dig for at lave en ramme af træ, så er stængerne 20x40 mm, 40x40 mm, 50x50 mm perfekt til dette. I dette tilfælde behøver du ikke ekstra materialer til installation af rammen. Til vedhæftning kan du bruge både et anker og skruer på et træ, og dowels vil gøre.

Hvis metalrammen vælges, vil følgende materialer desuden blive brugt:

 • til bunden af ​​rammen - cd-profilen;
 • at skabe en omkreds - UD profil;
 • krabbe-fastsættelse;
 • U-formede monteringer;
 • skruer til metal.

For at rette materialet, herunder hvis der anvendes plastforing, til en træ- eller plastramme, kan du også have brug for:

 • konstruktion hæftemaskine;
 • negle;
 • klip;
 • fiskeri linje eller reb;
 • skruer med pressevasker.

Korrekt installation af rammen

Før du begynder at arbejde, skal du finde det laveste sted loftet. Fra det gør vi en måling ned ad væggen, ca. 10 cm, i slutpunktet sætter vi det første mærke. Så markerer vi også alle 4 hjørner af loftet ved hjælp af bygningens niveau. Rammerne vil blive installeret i henhold til disse markeringer.

Installering af tømmerramme

Ordningen af ​​enheden af ​​en træramme til foring.

Lad os begynde at overveje muligheden for at installere rammen ved hjælp af træstænger. Først og fremmest behandle alle træelementer med brandhæmmende og antiseptisk. De parallelle stænger skal fastgøres på en sådan måde, at de er rettet vinkelret på retningen af ​​den fremtidige foring. Hold afstanden mellem stængerne i området fra 50 cm til 1 m. Nederste del af træstængerne skal være parallelle med gulvet, brug et niveau eller en regel for udjævning.

Ved først at fiksere 2 barer i forskellige dele af rummet, prøv ikke at klare dem tæt på væggen, lad et hul på ca. 10 cm. For hver 60 cm loft fastsætte stangen med et anker eller en dowel. Et andet punkt: Resterne af træet kan bruges som skåle til at sætte dem på steder, hvor tømmeret ligger bag loftet. Næste trin. Strek linjen mellem stængerne lige over gulvet. Alt, det glatte grundlag er klar, nu er det muligt at foretage installation af alle andre stænger.

Yderligere styrker vi. For at øge niveauet af strukturelle styrke, er jumpers installeret mellem hovedstængerne. De kan laves af stykker af samme bar. Mål afstanden mellem hovedstøtterne med en meter, skær stykker af den ønskede længde og fastgør dem i midten af ​​loftet - hopperne er klar. Misbrug ikke sådanne jumpers, og det ekstra materiale forbruges til dig til noget. Sæt dem kun, hvor en stor belastning antages. Ofte er det placeringen af ​​belysningen på rammen.

Metal ramme installation

Skema af metalrammen til foring.

Lad os nu se på, hvordan en metalprofilramme er installeret til montering af plastbeklædning i loftet, selvom det ikke kun kan anvendes til plastforing, men også til træ. Ifølge metoden til installation er metalrammen ikke meget forskellig fra den tidligere metode til montering af en træramme.

Vi laver også en linje langs væggenes omkreds og fastgør UD-profilen med dowels. Så er det nødvendigt at lave 2 styre-cd-profiler i overensstemmelse med det samme princip som beskrevet i eksemplet med træstænger. U-formede fastgørelseselementer fastgøres til loftprofilen i trin på en halv meter. Resten af ​​profilerne fastgøres strengt langs den strakte fiskelinie.

Med krabbefastgørelsen fixer vi jumpersne, hvor det er nødvendigt. Inden du endelig installerer vægpanelet, udfør alle de nødvendige ledninger - Internet, belysning. Lad hængslerne være på steder, hvor ledningerne til belysning vil blive vist efter installationen af ​​beklædningen

Clapboard trimning proces

Her kommer vi til det vigtigste - hvordan man laver clapboard-beklædning. Foring af MDF eller træfast er monteret nøjagtigt det samme.

Der er flere typer træforing:

 1. Standard.
 2. Amerikaner.
 3. Bloker huse.
 4. Softline.
 5. Landhauz.

Hvilket materiale du skal bruge, bestemmer du.

Det valgte materiale er skåret i længden svarende til afstanden mellem rummets vægge, men lidt kortere, ca. 5 mm. Dette er nødvendigt for at danne huller i loftet. De vil spare loftet fra termisk udvidelse.

Først skal du installere en beklædning af vægpanelet til loftet, fiks det langs hele længden til styrestrålerne. Overhold et 3 mm mellemrum mellem væggen og det materiale, der skal lægges. Nu, fra forsiden, begynde at lægge alle de efterfølgende. De bør indstilles som i en vinkel, så sporet let kom ind i låsen på den forrige strimmel. Så du får et stærkt greb på alle ark. Det ville være rart ved hjælp af en speciel gummihammere for at tjekke enderne af hele den installerede strimmelforing.

Spik de modsatte sider af strimlerne eller fastgør med skruer til rammestyrene. Hvis du vælger indstillingen med skruer, skal du bore små huller for at undgå at opdele vægpanelet under fastgørelsen.

Er vigtigt. Når du monterer linerne på loftet, skal du straks tage hånd om hullerne til ledningerne, så det vil være yderst vanskeligt.

Metoder fastgørelsesforing.

Når alle ark er installeret, skal du køre den sidste strimmel ind i låsen mellem væggen og det nærliggende klapbræt ved hjælp af kiler fra klapbrætstriberne. Hvordan laver man en kile? Det er nødvendigt at tage et ark af foring og trimme hele længden, brug en kniv til dette. På hele længden af ​​arket gøres et snit udefra og indvendigt.

Derefter, med en lille indsats, afbryde strimlen. Denne metode er perfekt til MDF, og også hvis plastforing anvendes. I tilfælde af et træ array er lidt mere kompliceret. Skal bruge et stiksav eller hacksav.

Sidste trin

Hvis du beslutter dig for at bruge PVC-paneler, eller hvis du har plastforing, skal du bruge den samme metode som når du lægger træbeklædning.

Installationen af ​​plastvægpanel er identisk med fremgangsmåden beskrevet for træ.

Men inden du installerer det første ark, fastgør du den U-formede rille omkring omkredsen. Du skal bruge det for at skjule alle de yderste ender af vægpanelet. Denne rille kan tjene som en del af soklen.

Når hele foringen er fast, er det ikke værd at slappe af, det er ikke alt. Nu skal du lukke kløften på hele loftets omkreds. Til disse formål vil en dekorativ sokkel eller hjørner perfekt henvende sig. Deres fastgørelse gøres bedst med flydende negle, men du kan bruge skruer og klip. Nu kan du slappe af og sige at arbejdet på loftet er afsluttet.

Landespørgsmål

Byggeri og hytte i almindeligt sprog

Sådan repareres vægpanelet på loftet

Foring er en tynd finerplader af forskellig størrelse, som er fremstillet af genbrugt træ.

Det er meget nemt at rette træbeklædning til loftet

Det er lavet ved at skære kantede brædder. Langs sidekanten af ​​vægpanelet er der en rille, som i høj grad letter arbejdet med at fastgøre pladerne.

Det er et godt miljøvenligt materiale til både intern og ekstern dekoration.

klassifikation

Du kan skelne plankerne efter mange kriterier, i denne artikel vil vi se på typerne af træ og forskellige former for former.

Træklassificering:

Pine bruges oftest, det er både billigt og praktisk at bruge.

Mindre almindeligt anvendt er dyrere hårdttræ (eg, alder). Den dyreste er foring af mahogni. Det er muligt at bruge foring fra:

Klassificering efter form:

1. Foringspanelet har en ret simpel form og ligner form af en almindelig træbjælke.

2. Euro-lining - det adskiller sig fra simpel beklædning med en dybere rilleforbindelse og en stor spidsstørrelse, som er lavet til ventilation og fugt fjernelse fra under foringen selv.

Mere egnet til eksternt arbejde.

3. Foring - Calm bruges normalt til indretning af lokaler (hovedsagelig lofter og vægge). Denne beklædning er god, fordi den ikke har hylde - en forsænkning på forsiden.

værdighed

· Stort udvalg af priser og farver

· Økologisk naturmateriale

· Godt materiale til lyd- og varmeisolering;

· Plus fordelene ved det valgte materiale (ikke bange for ændringer i temperatur, fugtighed osv.).

mangler

· Skal beskyttes mod forskellige svampe og skimmelsvamp

· Sørg for at dække med en beskyttende belægning mindst en gang om året.

· Det er muligt i stedet for at vride til åben lak, men uønskede dampe er mulige.

Interessant video loft trim clapboard

Hvordan man kan dekorere altanen clapboard

Nødvendige værktøjer:

 • Puncher;
 • stiksave;
 • Bor med dyser under skruetrækker eller skruetrækker;
 • hammer;
 • kniv;
 • Konstruktion hæftemaskine;
 • Støbt;
 • Level.

1) Mængden af ​​materiale skal omhyggeligt beregnes.

(området i dit loft og det anbefales at tage 15-20% mere materiale).

2) Størrelsen af ​​strålen - 2 til 3 centimeter, afstanden mellem dem - måleren. Dette er grundlaget for hele strukturen.

3) Du bør også købe andre fastgørelsesmaterialer, især hjørner, dowels, skruer. (skruen skal indtaste mindst 3 centimeter og størrelsen af ​​materialer fra 5 til 12 cm.)

4) Fastgørelsesstænger. Vi bor huller til dowels i søjlerne, bare forbered hullerne i loftet.

5) Efter alle stængerne på deres steder og forsigtigt sikret, skal du installere L-formet, de er fastgjort med en byggestifter.

Paneler er også stablet på stængerne ved hjælp af en hæftemaskine.

6) Efter at have fastgjort det første panel, fortsæt til næste. Vær opmærksom på nøjagtigheden af ​​indtastningspladserne.

Og hæftemaskinen skal anvendes straks efter kontrol af alle fastgørelsesanordninger og kontrollere om vægpanelet var godt fastgjort på loftkonstruktionen.

7) Efter arbejdet er du nødt til at rengøre overfladen fra støv. (Let sæbeopløsning med varmt vand).

Interessant! Sommer køkken med pergola, projekter. HER!

Jeg vil gerne tilføje, at clapboard kan klare enhver overflade.

De er let knyttet til negle, skruer eller endda flydende negle. Ved at kende alle de oplysninger, der er givet til dig, kan du nemt lave træbeklædning på din altan, som vil vare i mange år.

Headliner clapboard

Det moderne marked tilbyder en lang række forskellige materialer til loftindretning. Nogle foretrækker stræklofter, andre konstruerer suspenderede gipsplader. Men i dag vil vi tale om clapboard - hvordan man vælger et materiale, der passer til loftet, hvordan man konstruerer en batten og hvordan man udfører installationen. Dækning af loftet med klapbræt er en meget besværlig opgave, så du bør henvende dig til problemet med det fulde ansvar.

Headliner clapboard gør det selv

Funktioner af valget af foring til loftet

Når lining kun forstod træversionen af ​​dette materiale, men på det moderne marked kan du finde flere variationer på én gang. Ved valg af en bestemt type materiale skal der tages hensyn til personlige ønsker, økonomiske muligheder, mål og egenskaber i lokalet.

Moderne beklædning er lavet af:

 • tømmer;
 • polyvinylchlorid (PVC);
 • presset hardboard (MDF).

Lad os se nærmere på hver af sorterne.

Hvad gør foring

Trævægspanel

Det fremhæver naturligvis det "naturlige" design i rummet. En sådan foring er helt sikker og kan bruges i ethvert rum, og prisen på materialet afhænger af den specifikke type træ, der anvendes til fremstilling. Til disse formål bruger de som regel alder, cedertræ, asp, gran, eg, lærk og så videre.

Pine boards er kendetegnet ved fremragende antiseptiske egenskaber, som forklares af udstøbte harpikser, som giver materialet lignende egenskaber. Disse harpikser beskytter træets overflade fra skimmel og meldug. En anden fordel er, at fyrretræet i sin natur har få knuder, hvilket igen påvirker kvaliteten af ​​ydeevnen.

Vær opmærksom! Løvtræ er en mulighed, der er mere egnet til indendørs brug, mens blødt træpanel er alsidigt. Enhver foring er dog modtagelig for høj fugtighed, så du skal sørge for korrekt imprægnering og regelmæssig ventilation.

Stadig træforing er klassificeret af kvaliteten af ​​bestyrelsen i fire grupper. Overvej dem.

Træforingsklasser

Tabel. Klassificeringsbeklædning i henhold til kvaliteten af ​​bestyrelsen.

Nogle typer af profiler af naturlig foring

Video - Funktioner af valg af foring

Foring af MDF

Det ligner dens træ modstykke, men det er produceret ved hjælp af en helt anden teknologi (vi taler om at trykke på wood chips). Den største ulempe ved en sådan foring er frygten for fugt: når den kommer i kontakt med materialet, svulmer materialet, dets originale egenskaber og udseende tabes.

Denne mulighed for efterbehandling er mere lig for vægge, selv om de med deres hjælp ofte udfører efterligninger af kolonner i et hus. Fordelene er gode lyd- og varmeisoleringsegenskaber.

Nøglefunktioner i MDF vægpaneler

Vær opmærksom! MDF beklædning af forskellige farver og teksturer kan findes på salg, men det vigtige er, at de let kan kombineres. Endelig er installationsproceduren heller ikke vanskelig.

PVC Foring

God efterbehandling materiale, der er ideel til loftet. Let at installere, men skrøbelig nok (husk at hvis du planlægger at sheathe vægge). Derfor kan PVC-beklædning ikke anvendes, hvor der er stor sandsynlighed for dens deformation eller beskadigelse.

Sådan foring kan være:

I det første tilfælde udgør materialet en holistisk og glat overflade, og sømene mellem panelerne er næsten usynlige. Hvis du bruger foringen med en dedikeret søm, så vil den se på loftet som eurolining. En anden fordel ved PVC-paneler er, at de er uigennemtrængelige for fugt, men kan falme under virkningen af ​​ultraviolet stråling.

Vær opmærksom! Det viser sig, at loftet kan være beklædt med både træplast og plastikplader (polyvinylchlorid).

Farve løsninger plastforing

Beregn mængden af ​​materiale

For at beregne det nødvendige antal foring, skal du vide, hvad dimensionerne af dette beklædningsmateriale er. I overensstemmelse med GOST skal standardbredden på et bord være op til 15 cm, længde - 600 cm og tykkelse - fra 1,2 cm til 2,5 cm.

GOST 8242-88. Detaljer profil af træ og træ materialer til byggeri. Fil, der skal downloades.

Paneler med en tykkelse på mindre end 1,6 cm anvendes til indretning, og vægpaneler fra 1,8 cm tyk anvendes til eksternt arbejde. Hvis du kender størrelserne på pladerne, kan du bestemme deres kvadratstørrelse. Fodbredden er for eksempel 9,5 cm, og længden er 600 cm. I dette tilfælde er det samlede areal på et panel 0,57 m².

For at beregne den krævede mængde materiale divideres loftet med et område af et bord. For eksempel er loftet på 9 m². I dette tilfælde vil beregningerne være som følger:

9 m²: 0,52 m² = 17,3

Så, du har brug for mindst 18 paneler. Men samtidig skal du huske, at bredden af ​​hvert bræt under installationen vil være noget mindre end summen - dette forklares af nuancerne af materialets ridsamling.

Kontrol af de overtagne paneler

Så du valgte type og farve på vægpanelet, beregnet sin mængde. Købt og leveret hjem. Hvad skal man gøre næste? Nu skal du udvide panelet på en flad overflade og overveje dem omhyggeligt. Faktum er, at sælgere ofte sætter flere lavkvalitets eksemplarer inde i pakken. Men dette øjeblik er bedre at tjekke direkte i butikken.

Sådan tørres clapboard og andet tømmer

Dernæst skal du være opmærksom på tørring af vægpanelet (dette gælder kun træpaneler). Produkter fremstillet af MDF og PVC kræver ikke denne procedure. Tørring er nødvendig, så brædderne ikke deformeres. Proceduren skal vare mindst 14 dage, men du kan og mere. Under ingen omstændigheder bør denne regel overses.

Fase nummer 1. Vi forbereder alt, hvad du har brug for

Arbejdet skal begynde med forberedelsen af ​​det nødvendige udstyr; clapboard loft trimning vil kræve:

 • bor eller perforator (for et betonloft skal borens diameter være mindst 6-7 mm);
 • bygning niveau;
 • skruetrækker;
 • målebånd;
 • hacksav eller stiksav (til at skære panelerne; værktøjer egner sig til alle typer vægpaneler).

Værktøj til arbejde med klapbræt

Ud over selve foringen, hvilke egenskaber ved beregningen og udvælgelsen der blev diskuteret ovenfor, vil andre materialer også være påkrævet. Så, for installation af paneler vil have brug for en ramme (drejning), som kan bestå af to typer.

 1. Krat af træ. Den bedste mulighed for hjemmet, fordi det er billigere end metal, og panelerne på det er meget lettere at montere.
 2. Metalkasse. I de fleste tilfælde bruges den til gipsvæg.

Hvis loftsplanken er planlagt i badeværelset, er det bedre at give metalrammen en fortrinsstilling, da der ikke er nogen form for deformation af metal i forhold til høj luftfugtighed, hvilket ikke er tilfældet med træ.

Så hvis rammen er træ, så forbered:

 • træ 4x4 cm (i henhold til loftets areal);
 • selvskærende skruer;
 • beslag;
 • kiler (plast eller træ) til montering af rammen.

Hvis kassen er metal, skal du:

 • metal profil;
 • selvskærende skruer;
 • fastgørelseselementer;
 • ankre;
 • suspension.

Efter forberedelsen af ​​alt nødvendigt og tørring (hvis det er nødvendigt) kan foringen gå videre til arbejde.

Krat på loftet til vægpaneler

Fase nummer 2. Forberedelse af loftet

Trin 1. Fjern det gamle gips, rengør loftoverfladen mod snavs og støv.

Fjernelse af gips fra loftet

Trin 2. Tegn markeringen for konstruktionen af ​​rammen. Forudbestem i hvilken retning beklædningen skal monteres (det anbefales at foretrække den, i hvilken der ikke vil være mellemflader mellem pladerne).

Vær opmærksom! På grund af skrøbelighed af træelementerne skal behandles inden montering af et antiseptisk middel. Men det vil stadig ikke garantere 100% beskyttelse.

Loftslayout for kassen

Trin 3. Hvis vi taler om et privat hus, så skal du lægge mere og isolerende materiale. Installer profilstativene i trin på 50-60 cm, og mellem dem ligger isoleringen. Hvad angår lejligheder, er der ingen grund til at gøre dette.

Trin 4. Bestem først det niveau, hvormed batten er monteret. Bemærk derefter retningen af ​​stængerne. Panelet bør fastgøres strengt vinkelret på strålens retning. Den kan monteres lodret, vandret og diagonalt.

Nu fastgør beslagene i samme afstand fra hinanden. På beslagene fastgør tømmeret fra træet. For at justere niveauet af kasser, brug trækile.

Kassen er installeret meget glat, foderet vil blive fyldt på det. Ellers vil belægningen blive bølget, grimt.

Ordningen af ​​enheden af ​​en træramme til foring

Trin 5. Monter fastgørelseselementer med et maksimalt trin på 50 cm. For eurolining skal tallet være halvt så meget.

Korrekt forberedelse er et meget vigtigt stadium i huden, hvor holdbarheden af ​​hele strukturen afhænger.

Fase nummer 3. Vi monterer vægpanelet på kassen

Installationsproceduren er ikke vanskelig, det kræver ikke særlige færdigheder eller viden. Det anbefales at arbejde med en assistent - i dette tilfælde vil brædderne af enhver længde blive rettet hurtigt og effektivt.

Trin 1. Tag det første panel og fastgør det tæt med en spids mod væggen. Det er vigtigt, at pladerne er monteret vinkelret på kassen.

Trin 2. Juster positionen på det første panel med et niveau, og fix det derefter.

Monteringsbeklædning på loftet: instruktioner

Vær opmærksom! Clapboardet kan monteres både på klapperne og på små negle. Den sidste mulighed for fastgørelse kan kun bruges til de værelser, hvor den æstetiske komponent ikke er særlig vigtig.

Installationsprocedure for MDF clapboard

Montering klyimery koster meget mere, fordi du skal bruge penge på deres køb.

Trin 3. Tag det andet panel, stram det ind i sporene på den første og fastgør det i rammens placering.

Trin 4. Fastgør alle andre paneler på samme måde. Det sidste bord må muligvis skæres, så prøv at placere det på den mindst synlige væg. Til træ- og MDF-paneler er det bedre at bruge et stiksav og til plastik - en manuel hacksav. Mål åbninger til kommunikation og belysning under installationen - dette vil medvirke til at undgå fejl.

Vær opmærksom! Hvis du bruger negle til fastgørelse, skal deres hætter skæres med et specielt værktøj. I fremtiden skal vedhæftede punkter være belagt med voks.

Trin 5. Til dekoration af det færdige loftsdæksel, fastgør omkanten af ​​træplinten - de vil helt sikkert skjule slidserne af det trimmet materiale. Du kan også male loftet for at få det til at se endnu smukkere ud. Selv om træforing er ønskeligt at lak og baseboards - mørk plet og lak.

Træ loft sokkel

Sådan skæres en sokkel i loftet: hjørner

Detaljerede instruktioner til skæring af planker (herunder hjørner) findes i denne artikel. Vi anbefaler også at læse om hvordan man visuelt øger loftets højde.

Nyttige tips

Nedenfor er nyttige tips, der kan hjælpe dig i dit arbejde.

 1. Inden lining af loftklappladen skal du kontrollere kommunikation og elektricitet i loftet. Når alt kommer til alt, hvis problemer identificeres ved færdiggørelsen af ​​installationen, er det nødvendigt at fjerne panelet, hvorefter der kan opstå skader på det.
 2. Det er ønskeligt at isolere huset på kontaktpunkterne med de elektriske ledninger.
 3. Til fastgørelse af træforing er det bedre at bruge rustfrit stålfastgørelseselementer, for eksempel kleimery, da de ikke vil ruste. For plastikplader kan der være monteret hardware.

Klyymery til foring

Video - Headliner clapboard gør det selv

Hvor meget er foring?

Omkostningerne til pladerne afhænger af mange parametre, herunder type og type træ, panelernes længde, det udstyr, de blev lavet på osv. På prisforingen kan opdeles i tre store grupper.

 1. Kære. Højkvalitetsmateriale til fremstilling af som anvendes blødt hårdt træ. Sådanne paneler behandles som regel i overensstemmelse med europæiske standarder. Omkostningerne starter normalt fra 310 rubler per kvadrat. m.
 2. Gennemsnitlige. Løvtræ, som koster 215-300 rubler per kvadratmeter. m.
 3. Billige. Det drejer sig om brædder fra nåletræer. Sådanne omkostninger ligger i størrelsesordenen 100-215 rubler per kvadratmeter. m.

Hvis du planlægger at ansætte en specialist til paneler, kan du beregne den omtrentlige pris for hans tjenester. Afslutning af en firkant vil koste omkring 150-350 rubler (den specifikke mængde afhænger af kompleksiteten af ​​arbejdet og masterens kvalifikationer).

Egenskaber ved at passe på clapboard

I tilfælde af træforing til loftet skal du sørge for at træffe yderligere foranstaltninger. For at forlænge træets levetid skal du derfor behandle specielle løsninger, som forhindrer rottning, udvikling af skimmelsvamp og svamp. Disse omfatter imprægnerings- og primerblandinger. Når du vælger et værktøj, skal du se på farven - det skal være det samme som farven på det endelige resultat.

Pas på træ clapboard

Vær opmærksom! Foringen kan også blive gennemblødt med olie eller lakeret eller malet, som nævnt ovenfor. Du kan vælge, hvad der præcist skal behandles i loftet.

For at bevare belægningenes originale udseende tørres støvet så ofte som muligt. Hvis forureningen er startet, og en blød, fugtig klud ikke længere kan klare, skal du bruge specielle behandlingsmidler, der er tilgængelige i et stort sortiment.

Sådan fastgøres vægpanelet til loftet og video-trimmen

Glaseret balkon eller loggia, der har behov for indretning ikke mindre end værelset. Ofte anvendes foring som en loftsfinish. Der er mange variationer af sådanne produkter, og de fleste af dem bruges som beklædning på en balkon. Foring er populært for dets praktiske, holdbarhed, nem installation og et stort udvalg af former, farver og typer af materiale. Vores artikel vil forklare, hvordan man vælger et passende produkt, samt hvordan man monterer vægpanelet i loftet.

Valget af træforing til loftet til altanen

Hvis du beslutter dig for at skære loftet på altanen clapboard, så skal du undersøge sorterne af dette materiale for at vælge den rigtige løsning.

Der er sådanne typer af paneler til salg:

 • metalprodukter;
 • foring fra MDF;
 • plast paneler;
 • trævarer.

Hvis du dækker altanloftet, kan du vælge enhver type paneler. Alle er velegnede til en loggia eller balkon. Oftest er loftoverfladen i dette rum hæmmet med træklapbræt. Pinepaneler eller produkter fra andet nåletræ er egnede til dette formål.

Overvej klassen af ​​træ. Hvis du sænker loftet på balkonen med lavkvalitets clapboard, skal du desuden male overfladen, niveauet og malingen for at give belægningen et æstetisk udseende.

Det er vigtigt! Separat bør det siges om euroforingen. Disse er produkter af højeste klasse, der ligner en typisk klapbræt, men meget højere end dens egenskaber og er lettere og hurtigere at montere.

Metoder til fastgørelse af vægpanelet til loftet

Der er flere måder at montere paneler på loftoverfladen. Valget af denne eller den pågældende metode afhænger af loftets fladhed på balkonen og på den anvendte type materiale.

Limmontering

Fastgørelse af vægpanelet til loftet på en klæbende måde er kun mulig, hvis der anvendes plastikplader, og overfladen er flad. Men denne fastgørelsesmetode anvendes ganske sjældent på grund af dens upålidelighed.

Fordelene ved denne monteringsmetode:

 • hurtig og nem installation
 • spare plads højde;
 • inden fastgørelsen af ​​vægpanelet til loftet er der ingen grund til at konstruere en ramme.

Til limning af paneler med flydende negle. Klæbemidlet spredes på overfladen af ​​materialet med en notet trowel og presses tæt på loftoverfladen.

Det er vigtigt! Når man bruger limfastgørelsen til en betonbase, er der ingen mulighed for yderligere at varme loftets overflade.

Montering af foring på rammen

Rammefastgørelsessystemet anvendes mere ofte. Samtidig udføres loftslibning under panelet på balkonen. Til fremstilling af rammen tages træstænger eller metalprofiler. Valget af rammemateriale afhænger ikke af den anvendte type paneler.

Til fremstilling af trækasser ved anvendelse af følgende materialer:

 • beslag eller bøjler til fastgørelse til loftoverfladen;
 • træstænger med en sektion på 40x40 mm fra tørt træ af nåletræer;
 • ankre til fastgørelse af suspensioner i loftet
 • Selvdrejende skruer til montering af stænger.

Metalrammen er fremstillet ved hjælp af følgende materialer:

 • anker og skruer;
 • profil suspensioner;
 • forbindelseselementer;
 • metal loftprofiler.

Teknologi liggende foring på loftet på balkonen

Efter at have overvejet de forskellige muligheder for færdiggørelse af lofter og vægge af loggia clapboard, vender vi os til undersøgelsen af ​​installationsteknologi. Da rammemetoden til fastgørelse af foring fra træ eller plast bruges mere ofte, vil vi overveje rækkefølgen af ​​installation af denne mulighed for efterbehandling.

Overfladebehandling, værktøj og materialer til arbejde

Inden du monterer trævægspanelet i loftet, skal du forberede loftoverfladen. Værker er i denne rækkefølge:

 1. Sørg for at demontere den gamle belægning. Det handler om andre paneler, gamle foring eller plastfliser. Rengøring af den gamle maling er ikke nødvendig.
 2. Hvis der er revner og huller i loftet, er de forseglet for at reducere varmetab i rummet og beskytte det fra træk. At forsegle revnerne ved hjælp af cementmørtel.
 3. Loftoverfladen skal beskyttes mod skader af svampe og andre mikroorganismer. For at gøre dette behandles det med antiseptiske formuleringer.
 4. Bundloftet kan isoleres med materialer som penofol eller izolon. Ellers lægges isoleringen imellem bjælkenes battefter efter installationen.

Til arbejde, lager op på følgende materialer og værktøjer:

 • Punch;
 • laser eller vand niveau
 • skruetrækker;
 • oplevede;
 • en hammer;
 • hacksav eller metal saks;
 • konstruktion hæftemaskine;
 • selvskærende skruer;
 • anker;
 • vægpaneler.

De nødvendige komponenter til fremstilling af den ramme, vi har nævnt ovenfor.

Rammontering

På dette stadium konstruerer vi en balkon loft kasse. Sekvensen af ​​indramningen er som følger:

 1. Ved hjælp af et laser- eller vandniveau finder vi den nederste vinkel på loftoverfladen. Fra det udsætter vi den afstand, hvormed loftet falder. Denne værdi afhænger af højden af ​​vinduerne i rummet og typerne af vinduesprofiler. Det nye loft skal ikke falde under grænsen for den øverste vindues profil.
 2. Ved hjælp af niveauet overfører vi det opnåede mærke til de øvrige hjørner af rummet og slår af linjen på væggene. Langs denne linje løser vi vejprofiler eller -stænger til vægoverfladen. Til fastgørelse brug dowels.
 3. Ophængt i loftet til montering af loftsprofiler eller stænger. I nogle tilfælde, hvis den højde, hvorpå loftet falder, er lille, kan du undvære brugen af ​​suspensioner og fastgøre profilerne (stængerne) direkte på loftet.
 4. Vi monterer loftsprofiler eller -stænger på suspensionerne ved hjælp af skruer. Ved hjælp af niveauet kontrollerer vi den horisontale installation af rammen. Inden vægpanelet fastgøres til loftet, skal du hænge bøjlerne, så de ikke forstyrrer montering af panelerne.

Opvarmning muligheder

Inden vægpanelet monteres i loftet, lægges varmeisoleringsmaterialet mellem rammen for at øge rumkomforten og beskytte mod træk og kulde. Ud over isolering af bundloftfladen kan isoleringsmaterialet lægges i mellemrummet mellem kappeprofilerne.

Basaltplader, mineraluld, polystyrenskum eller skum anvendes som termisk isolering. Mellem stykkerne i batten er det mere bekvemt at lægge bløde plader end stift skum eller polystyrenskum. Ved anvendelse af mineraluld skæres materialet ud med en reserve, så det passer godt til rammeskinnerne og på en sikker måde beskytter den mod kulde.

Montering af beklædning på loftet

Lad os nu tale om, hvordan man korrekt fastsætter vægpanelet til loftet. Sekvensen for installation af panelerne er som følger:

 1. Det første element skæres til den ønskede længde og indstilles således, at dens spids er rettet mod væggen, hvorfra installationen begynder.
 2. Fastgør elementet til kassen på en passende måde (vi vil diskutere yderligere valg af fastgørelsesmetode).
 3. Herefter monteres det næste panel med en kam i sporet af det tidligere vedhæftede element og fastgøres også til kassen.
 4. Skær det sidste element til den ønskede bredde på siden af ​​rillen og monter den på loftet.
 5. Efter det skal du installere loftlisterne rundt om balkonens omkreds.

Metoder til fastgørelse af vægpanelet

Der er flere måder at fastgøre huden på kassen på:

 • Ved hjælp af special klyaymerov. Disse elementer gør det muligt at reparere panelet uden at beskadige dets krop uden revner og chips. Derudover bliver fastgørelseselementerne gemt. Kleimer er et metalelement med en tand til fastgørelse af lamellen (indsat i sporet af brættet) og huller i bunden til fastgørelse til kassen.
 • Tungelementer fastgjort til rammen med tynde søm. De køres ind i elementets spalte i en vinkel, så sømmen passerer gennem brættet og låses ind i spærestangen. Hætten på elementet er indlejret i panelets krop, så det ikke forstyrrer spidsen af ​​det efterfølgende produkt. Ulempen ved denne monteringsmetode er risikoen for revner og beskadigelse af huden.
 • Plastpaneler er meget lette, så de er fastgjort med en byggestifter. Konsolet drives ind i rillen på plads over rammestyrene.

Sådan monteres vægpanelet i loftet - videoinstruktion nedenfor:

Nu ved du, hvordan du skal færdiggøre loftet på altanen clapboard. Hvis installationsprocessen udføres med overholdelse af teknologi, så dækker loftet dig ikke et år. Loftet, der holdes af eurolining, behøver ikke særlig pleje, kan modstå temperaturændringer og høj luftfugtighed.

Detaljerede instruktioner til headlining clapboard

Et af stadierne i enhver reparation kan kaldes loftarbejde.

At reparere loftet er et ret hårdt arbejde, så alle ønsker at forenkle og forenkle denne proces. Tagpladeklapbord betragtes som den mest enkle løsning, der ikke kræver nogen byggeoplevelse eller nogen særlige omkostninger. Men hvordan man klæder loftet klapbord korrekt?

For at besvare dette spørgsmål skal du nøje undersøge nogle af finesserne i processen. Skæreplankloft udføres i flere faser.

Vægpaneler ser ædel ud

Valg af materiale

Denne fase kan sikkert kaldes det vigtigste, fordi du skal hente kvalitetsmateriale, der vil tjene i lang tid.

Moderne byggemarked tilbyder en række materialer til udsmykning af boliger.

Et af disse materialer er foring. Det er et panel med en kam på den ene side og en rille på den anden side. Tilslutningen af ​​rillepaneler gør det muligt at oprette et pålideligt fikseringssystem.

Oftest til fremstilling af foring bruge naturligt træ. Linden, fyrretræ og cedertræ anses som ideelle råvarer.

Afhængigt af kvaliteten af ​​træforing er opdelt i kategorier:

 1. "Extra" er et panel af høj kvalitet, der er ingen knuder og mørke pletter på dem. Prisen på dette materiale er meget højt.
 2. "A" - materiale med tilstedeværelsen af ​​et lille antal knuder. Foring af denne klasse er tilgængelig for de fleste forbrugere.
 3. "B" - paneler med knuder på overfladen. Det er perfekt egnet til udsmykning af landhuse, værelser til hvile og altaner.
 4. "C" er et meget dårlig kvalitetsmateriale med masser af knuder og mørke pletter.

Trævægspanel på loftet

Ud over træ, til fremstilling af foring anvendes polyvinylchlorid. Plastpaneler har flere fordele:

 • modstand mod høj luftfugtighed
 • Der kræves ingen yderligere behandling med beskyttelsesudstyr.
 • Dekorativ film på overfladen kan efterligne noget dyrt træ.

Men der er PVC paneler og negative kvaliteter:

 • under tyngdekraften påvirker materialet sig,
 • fra solstråler "udbrændt" farveforing.

Når du har købt træforing til loftbeklædning, skal du bruge følgende tips:

 1. Efter udpakning skal det købte materiale nedbrydes i lokalet, hvor loftet skal være beklædt.
 2. For at tørre panelerne deformeres ikke, overfladen under dem skal være tilstrækkeligt glat.
 3. Tørring af vægpanelet anbefales i lang tid, fra en måned til tre.

Gennemførelsen af ​​disse anbefalinger vil muliggøre trim af høj kvalitet, og sandsynligheden for deformering af loftet minimeres.

Udvælgelse af værktøjer

Clapboard loftbeklædningen indebærer brug af simple værktøjer, der er tilgængelige i arsenalen af ​​hver ejer:

Forberedende arbejde

 1. Først og fremmest er det nødvendigt at fjerne den gamle belægning fra loftet for at rense smuldrende gips.
 2. Så skal du lave en markering under kassen. Rammerne er arrangeret vinkelret på den valgte retning af beklædningspladerne. Retningen er valgt med den betingelse, at panelerne i længden ikke har ledd.
 3. Hvis træstænger vælges til rammen, skal de desuden behandles med beskyttelsesmidler. Metal lathing har en lille margen fra loftet, som giver dig mulighed for at skjule de eksisterende ingeniør systemer og kommunikation.

Overfladen under rammen skal være helt flad. Dette vil forlænge loftets levetid og undgå unødvendige problemer.

Batten til plastforing kan være lavet af træplader

Montering af paneler på batten

Til afslutning af loftet kræver clapboard ikke et stort antal mennesker med særlig viden. Men hjælp fra en ven eller en familie vil i høj grad lette arbejdet. Dette gælder især for installation af lange paneler.

Det første panel presses tæt mod væggen og fastgøres i de steder, hvor rammen passerer. Kammeret på det andet panel indsættes i sporet af panelet i den foregående række og er fastgjort på samme måde. Arbejdet bør kun udføres ved en positiv temperatur og lav luftfugtighed.

Huller til rør og armaturer skæres i løbet af arbejdet for at undgå unødvendige indsnit.

Clapboard loft

Fastgørelsen udføres bedst på stederne på kammen i rillen.

Dette vil skjule fastgørelsesdækslets hætter. Når du dækker loftet med træklapplader, er det ønskeligt at bruge rustfri fastgørelsesanordninger for at forhindre udseende af rustne striber. Det er muligt at bruge skjulte fastgørelseselementer, men omkostningerne er ret høje.

Loftet, beklædt klapbræt, kræver ikke særlig pleje. Det vigtigste er at rengøre det fra støv og snavs i rette tid. Og på plastpaneler kan de opdagede skader og ridser gnides med voks.

Klappladens loft ser godt ud i interiøret

Udseendet af loftet er en vigtig del af det indre af ethvert rum. Det har ikke kun en dekorativ funktion, men har også praktisk betydning. Først og fremmest holder loftet varme, isolerer fremmede lyde og gør detaljerne i kommunikation og belysning usynlige.

Det moderne marked for byggevarer tilbyder et udvalg af efterbehandling materialer, der kan gøre loftet moderne, smukt og velplejet. En af repræsentanterne for sådanne efterbehandling materialer er foring. Overvej hendes synspunkter og hvordan man klæder klappplankloftet.

Typer af konstruktion clapboard

Træforing er et populært efterbehandling materiale. Det er lavet af løvfældende og nåletræer. Vigtigste fordele: Modstandsdygtig mod dannelse af svampe og skimmelsvamp, nem at behandle, der er et lille antal knuder.

For at skære loftet med sine egne hænder, vælger mange forbrugere på grund af styrke, holdbarhed og miljøvenlighed. I rum, hvor lufttemperaturen er meget højere end normalt, og loftet skal være clapboard, anvendes en lindebræt, da den ikke indeholder harpiks. Vægpanelet kan males med emalje af forskellige farver, lakeret eller bare have sit eget naturlige udseende og farve.

Plastforing udmærker sig ved nem installation og praktisk anvendelse, fraværet af forfald og korrosionsprocesser. Det kan enten være med søm eller sømløs, efterligne strukturen af ​​natursten, forskellige træarter, samt have ensartet farve. Efter montering af lofter er priming og maling ikke påkrævet.

Wallboard af MDF eller MDF paneler er lavet af træfiber ved at trykke, også bruges til at afslutte loftet med clapboard med egne hænder, men anbefales ikke til brug i værelser med høj luftfugtighed. Funktioner: På grund af det rige farveområde har de et smukt udseende og er holdbare.

Foring kan males eller efterlade en naturlig farve

Design af loftet lavet af foring

Praktisk taget er alle materialer, der anvendes i udsmykningen af ​​lokaler, perfekt kombineret med pladen af ​​klappladen, der bruges til at lave loftet med egne hænder. For bad og saunaer, landhuse, loggier og altaner er dette materiale ikke ens. Køkkenet kræver ikke mindre opmærksomhed.

Udformningen af ​​loftet på vægpanelet bør kombineres med det samlede indre af rummet og se stilfuldt og harmonisk.

For at overfladen ikke er monotont, udføres skinnerne i forskellige retninger, hvorved der dannes et bestemt mønster. Til samme brug af dekorative bjælker eller lameller af forskellige farver. Køkkenet vil se elegant ud, hvis det naturlige træ er til stede i loftet.

Hvilke værktøjer kræves

For at lofte klappladen med en træramme ikke medfører nogen besvær, er det nødvendigt, at du har til rådighed dit specifikke sæt værktøjer:

 1. Skruetrækker, hammerboremaskine eller slagboremaskine.
 2. Hammer.
 3. Niveau (vand eller laser).
 4. Building Corner.
 5. Roulette.
 6. Nedstryger. Til metalprofil - metal saks.

Ved konstruktion af en træramme anbefales det at anvende en stang af størrelse 20x40 mm, 40x40 mm, 50x50 mm. For at fastgøre det til loftet og væggene skal du bruge negle-skruer eller ankre sammen med plastdyk og skruer til træ. Hvis du har brug for at lave et loft ud af vægpanelet med dine egne hænder, men ved hjælp af en metalramme skal du desuden bruge:

 • CD-profil - tjener som grundlag for rammen;
 • UD-profil for at skabe en omkreds;
 • Krybbel og U-formede mounts af krydstype;
 • skruer "loppe" og skruer til metal.

For at skære loftet i et træhus kræver visse beregninger af antallet af nødvendige materialer. Foringen er fastgjort til rammen med hæfteklammer af byggestiften, specielle søm, klip og skruer med pressevask.

Overtræk kan laves både i en retning og i forskelligt for at skabe et mønster

Forberedende arbejde

Sheathing clapboard indebærer udførelse af obligatorisk forberedende arbejde. Når du køber dette materiale, skal du forstå, at panelet skal have samme temperatur og fugtighed i rummet, for at undgå sved og forvrængninger bagefter. Til dette formål skal den fjernes fra emballagen og lægges ud på gulvet i mindst en dag.

Hvis de gamle belægninger eller andre efterbehandlingsmaterialer er til stede i loftet, demonteres de uden fortrydelse, og afskallingsgipset fjernes. Overfladen rengøres fra støv og forskellige forurenende stoffer. Små huller er fyldt med en kitt og dybt med en kværn, de broderer og beton med cementmørtel.

For at undgå svampeinfektion behandles basen med en speciel løsning. Om nødvendigt laves isoleringsmateriale.

Overflademærkning

Denne fase af arbejdet er den mest ansvarlige, på kvaliteten af ​​hvilken hele afslutningen af ​​loftet afhænger. Opgaven med at skære loftet med klappladen bliver korrekt løst, hvis du markerer korrekt. Dens formål er at definere det vandrette, der betegner planen for den fremtidige placering af træet trim, samt tegning parallelle linjer på alle væggene i rummet.

Ved hjælp af et hvilket som helst niveau finder man det laveste punkt af basen, hvorfra andre mærker er lavet på andre vægge langs omkredsen.

Loftet sænkes inden for 7-10 cm. En lukket sløjfe påføres med en farvemort eller markør. Man må huske på, at den fastsatte linje skal konvergere på et tidspunkt, og forskydningen angiver en fejl i markeringen.

Rammontering

Det skal være korrekt monteret ramme til foring

At dekorere loftet med dine egne hænder er en simpel proces, men det kræver en vis opmærksomhed. Loftbeklædningen udføres i to trin: anordningen af ​​understøtningsbasis og dens foring.

1 mulighed: en ramme fra en træbar

I begyndelsen af ​​arbejdet, fra de modsatte sider af rummet er to bjælker monteret i en afstand på 10-15 cm fra væggen. Bjælken er fastgjort i loftet ved hjælp af negle, dykker eller ankre med et trin på 60 cm og vinkelret på panelernes valgte retning.

Afstanden mellem stængerne skal være 60-100 cm for træ og 40-60 cm for plastpaneler. Den nederste kant af stangen skal være nøjagtig parallel med gulvet og have samme niveau med de øvrige stænger. Langs den nedre kant af de installerede træstænger strækkes en fiskestang eller et reb, orienterer sig langs hvilke de resterende stænger er fastgjort.

Vi udfører styrkelsen af ​​strukturen. Jumpers er installeret fra samme stang mellem de lagt barer. De er især nødvendige, hvor installation af belysningsarmaturer er planlagt.

2 valg: en ramme fra en metalprofil

Installationen begynder med fastgørelse rundt om UD-profilens vægge langs den markerede kontur.

Vedhæft det med dowels. Så fra modsatte sider af loftet er CD-profiler monteret 10-15 cm fra væggene. Deres placering bør være strengt vinkelret på den fremtidige belægning.

Forbindelsen med profilens loft udføres ved hjælp af U-formede monteringer med en stigning på 40-60 cm. Installer den resterende ledning over loftets overflade ved hjælp af spændingsledningen. Afstanden mellem cd-profilerne må ikke være mere end 60 cm.

Forstærk metalstrukturen med broer ved hjælp af en kryds-type monterings "krabbe".

Efter fuld installation af alle typer rammer er elektrisk ledningsføring monteret, på de nødvendige punkter forlades ledningsenderne, hvor belysningsenhederne vil blive installeret.

Montering af foring

Så vi vil forstå, hvordan man klapper loftet med klapbrættet, så resultatet af arbejdet vil skabe en følelse af dyb tilfredshed.

Fra det valgte materiale fremstilles præforme i forvejen svarende til afstanden mellem parallelle vægge minus 5 cm.

Samlingen begynder med installationen af ​​den første plank, som er fastgjort på begge sider til stængerne med en hæftemaskine. Den anden og efterfølgende lameller indsættes i en lille vinkel ind i hullerne i den forrige. Til pålidelighed er hver plade banket på forsiden langs dens længde med en gummihammer.

Den anden side er fastgjort til styrene til den nederste del af låsekanten. For at gøre dette skal du tage negle eller skruer med en pressevask. Installer strimlen på den modsatte væg.

Ved brug af plastbeklædning eller et PVC-panel er installationens rækkefølge og størrelsen af ​​hullerne for mulig termisk udvidelse ikke lav. Lige før installationen af ​​den første strimmel langs hele omkredsen af ​​loftet under opførelse er det nødvendigt at fastgøre den U-formede rille, i hvilken de yderste ender af alle paneler vil blive indsat.

Sidste etape

Hvordan man laver loftet på vægpanelet er allerede kendt, men nybygget, det tager lidt mere tid. For at lukke kløften mellem væggene og vægpanelet er et hjørne eller en dekorativ sokkel fastgjort langs loften af ​​loftet.

At vide, hvordan man kan sheathe clapboard loft, kan du kompetent organisere hele processen med efterbehandling og dreje træplanker i et pålideligt og iøjnefaldende modigt stof.

Foring er en type efterbehandlingstavle, der blev brugt til sidespor biler i sovjetiske tider.

Men brugerne kunne lide det så meget, at deres anvendelsesområde i interiøret blev så bredt som muligt, på trods af at det moderne marked tilbyder mange efterbehandlinger til enhver smag. Dens fordele omfatter effektivitet, miljøvenlighed, samt et behageligt mikroklima og design af rummet, beklædt klapbræt. Sheathing clapboard loft - en af ​​de populære muligheder for brug af dette naturlige materiale.

Loftet i et træhus lavet af klapplader ser særligt økologisk ud, selv om denne mulighed for efterbehandling nu bruges i huse af forskellige typer og ser godt ud i kombination med et bredt udvalg af materialer - fra mursten og glas til gipsvæggen.

Typer af foring

Indledningsvis var vægpanelet udelukkende træpoleret bestyrelse til efterbehandling med riller og kamme til sammenføjning. Nu trimmer loftet clapboard kan laves ikke kun træ, men også metal, plast, PVC eller MDF paneler.

Træpaneler er perfekte til udsmykning af værelser og køkken, de vil se godt ud på verandaen eller i lysthuset. Det er også en meget almindelig mulighed, hvis du har brug for loft loftsbeklædning.

I badet og andre rum med høj luftfugtighed er det bedre at bruge plastpaneler. Det skal huskes, at de er meget modtagelige for sollys, og sådanne paneler skal beskyttes mod indtagelse for at undgå at falme. Plastbeklædning er meget fleksibel og skjuler helt uregelmæssighederne i loftet, men der kan forekomme revner, hvis det hele tiden skal modstå stress.

MDF paneler er ikke vandtætte og er kun egnet til tørre rum.

Vi bør også nævne typer af trævægspaneler.

Den kan klassificeres efter den type træ, den er fremstillet af, træarten - den vil variere afhængigt af typen og antallet af fejl, på profilen (valgt efter smag) og dimension. Russisk fremstillet beklædning er normalt tilgængelig i størrelser 6m X 15 cm X 1,2-2,5 cm. Foring har et større antal størrelser, hvorfra du kan vælge, om du har brug for et materiale af ikke-standardstørrelser.

Overfladebehandling til installation

Før du installerer klappladen, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde

 • I starten fjernes loftet af rester af den gamle belægning.
 • Uregelmæssigheder, revner og revner er anbragt.
 • Dernæst behandles antifungal opløsning.
 • Hvis der er behov for opvarmning, skal det gøres på dette tidspunkt, idet de har klistret over overfladen med valgt isolering og dampisolator.
 • I rum med høj luftfugtighed skal et opvarmningslag fastgøres med polypropylentråd og en byggestifter, så den ikke undertrykker.

For at sheathe loftet clapboard, skal du bruge en række værktøjer. I princippet kan alle måske allerede være på gården, fordi der ikke er nogen specifikke redskaber blandt dem - en skruetrækker, et stiksav eller et hacksav, et niveau, en perforator eller en boremaskine, en hammer og et målebånd.

Pladerne, inden montering af vægpanel begynder, skal ligge et stykke tid i lokalet, hvor loftet vil blive klædt.

Det er nødvendigt at afbalancere fugtigheden i rummet og materialet. Ellers kan vægpanelet deformeres, idet det allerede er monteret. Det anbefales også at male på forhånd, så pladerne er helt tørre ved installationen.

Også, før du starter arbejde, skal du beslutte om foderets layout. Dette kan enten være en simpel mulighed - et vandret eller lodret arrangement af skinnerne eller mere komplekse varianter, herunder forskellige retninger af skinnerne, diagonalerne, forskellige former eller skabelsen af ​​en effekt på grund af forskellige nuancer af brædderne. Selvfølgelig er vanskelige muligheder mere egnede til dem, der allerede har erfaring og færdighed til at fastgøre vægpanelet korrekt - så har du råd til at engagere dig i kreativt arbejde.

Efter bestemmelsen af ​​ordningen er det nødvendigt at skitsere det på overfladen, og fastgør rammen (kassen) ved at markere.

Udvælgelse og fastgørelse af batten

Loftkassen kan enten være metal eller træ.

Trælastning er en mere økonomisk mulighed, og lettere at montere paneler på den, men ikke egnet til værelser med høj luftfugtighed, og derudover skal den behandles med et antiseptisk middel. Krat af metalprofiler er perfekt til pladepladepladebelægning og til bade eller bad, på grund af modstandsdygtighed mod fugt. Det er sværere at fastgøre lamellerne til det, men det er mere holdbart.

Til træramme:

 • Du skal bruge loftsbøjler eller beslag, som først fastgøres med ankerfastgørelser og dowels til loftet.
 • For at justere kassen skal du bruge specielle små kile og niveau.
 • Herefter fastgøres beslagene vinkelret på bøjlerne (dette kan være samme skinnevogn som for foringsrøret, men af ​​lavere kvalitet) i trin på 40-50 cm. En vigtig nuance: Først skal du rette de ekstreme stænger og sørge for at de er parallelle med hinanden, og derefter til at ordne resten.

Hvis metal trim er valgt:

 • I begyndelsen fastgøres startprofilen langs omkredsen på det krævede niveau (5-10 cm) med dowels.
 • Ved siden af ​​loftet er loftshængere fastgjort, som er bøjet ned.
 • Hovedprofilerne er fastgjort, niveauet af alle elementer i systemet kontrolleres og den endelige fixering udføres.

Hvis loftet er træ og glat, kan du uden rammen overhovedet montere vægpanelet direkte på loftoverfladen, men hvis det kommer til at færdiggøre et rum med høj luftfugtighed, er rammen nødvendig, og den skal installeres som et ophængt loft, så på bagsiden af ​​bilstavene kunne få luft. Også for en god cirkulation af luftstrømmen kan en lille del af loftet blive forladt.

Montering af beklædning på loftet

Fastgørelsesforing kan gøres med hånden. Den er tilgængelig for enhver interesseret person, og kræver ikke komplekse færdigheder.

At fastgøre vægpanelet til loftet start fra det fjerne hjørne.

Den forberedte plade er lagt vinkelret på batten stænger, spidset i retning af hjørnet. Nivelleringen af ​​lægningen bestemmes af niveauet, hvorefter bordet fastspidses til rammen. Derefter indsættes en spids af den næste i sporet af det slagne bord, som også er justeret og sikret på den valgte måde.

De vigtigste metoder til fastsættelse af foring:

 • Negle neglene. Dette er den nemmeste og mest økonomiske løsning, der passer bedst til tavler.
 • Loft. Disse er speciel hardware i form af hæfteklammer, der vil være usynlige, så de er fastgjort i rillen uden at røre overfladen.
 • Ved hjælp af potaevskruer, der hammer ind i sprængen af ​​brættet og også usynlige fra siden.

Således er hele loftet monteret. Det sidste bord saves, om nødvendigt, og fastgøres på en åben måde.

Det færdige loft er belagt med lak, beskyttende imprægnering eller maling.

Pleje af loftet foret med clapboard

Foring er et naturligt materiale, derfor kræver det omhu på trods af dets holdbarhed og uhøjtidelighed.

For en simpel regelmæssig rengøring af støv og snavs kan du bruge en fugtig klud. Brug ikke aggressive opløsningsmidler eller slibemidler. Euroforing hvert par år kan opdateres med en særlig voks.

Til udsmykning af loftet i et træhus anvendes ofte praktiske og billige standardstørrelser planker - clapboard. Monteret i et enkelt lærred skaber det en smuk, holdbar og holdbar belægning. Installationsteknologien er enkel og tilgængelig, selv til en ikke-professionel.

 1. Typer af foring
 2. Hvad er der brug for arbejde?
 3. DIY trim

arter

Til dekorative efterbehandling af vægge og lofter indenfor og uden for huset anvendes ofte glatte planede, såkaldte støbte produkter ikke mindre end 2,1 m lange. Ligesom konventionelle paneler har dette materiale et torn-groove-forbindelsessystem, og det færdige lærred ligner en væg af profileret træ.

Loftet kan trimmes med strimler lavet af:

Træ. Forskellige nåletræ og løvfiskarter anvendes. De adskiller sig i niveauet af fugt modstand og klasse.

Den dyreste og mest modstandsdygtige over for negativfodring, der er fremstillet af lærk, egetræ, mærket som en slags "ekstra" (perfekt flad, glat rake uden knuder, sapwood og andre mindre defekter). Planede produkter fra linden, alder og andre lignende racer tilhører middelpriskategorien, budgetklassen er fyrretræ. I produktion er de to sidste arter opdelt i karakterer:

 • A (ingen knob).
 • AB (højst 2-3 knob på hvert niveau).
 • B (knuder med en diameter på ikke mere end 2 cm i hver lamell, måske en lille smule af saft, revner, slibning).
 • C (tilladt flere knobede, faldne fragmenter og mindre skade).

2. MDF-panel under vægpanelet.

Disse er stive plader 2,4-3 m lange med en beklædning af fugtbestandig polymerfilm. Overfladen har en struktureret træindretning. De kan ikke bruges i rum med høj luftfugtighed.

Plastforing med søm og præget i flere farver (hvid, grå, honning, brun og andre). Længden af ​​stroppen varierer fra 2,4 til 6 m. Dette er den billigste måde at trimme loftet på trods af den lave modstand mod mekaniske skader.

Traditionelt anvendte træbjælker. Giver dig mulighed for hurtigt at afslutte loftet eller væggene, passer perfekt ind i interiøret kombineret med andre byggematerialer og møbler.

Men følg ikke den samme installationsmetode. Hvis du har den dygtighed og fantasi med dine egne hænder, kan du oprette en original tegning på loftet: med zoneinddeling, yderligere layout eller bjælker, multilevel, med spotbelysning. Derudover er træ et naturligt og slidstærkt materiale, som er let at betjene og vedligeholde.

Loftet på vægpanelet er ikke uden fejl.

Dette bør omfatte hydrofobi, faren for udseendet af insekter og skimmelsvamp, samt behovet for at behandle træ med beskyttende forbindelser selv (brandbeskyttelse). Da installationsteknologien indebærer en stiv fiksering, anbefales det at male træplankerne fra alle sider før installationen. Dette forhindrer dannelsen af ​​hvide striber i loftet, der vises i tørretiden (på grund af opvarmning eller om sommeren under varme).

Materialer og værktøjer

Der er to måder at skære loftet på med en træbjælke - på rammen og uden den. I det første tilfælde skal du lave en slags "skelet" af almindelige bånd eller profiler til gipsvæg, hvortil strimlerne er fastgjort. I det andet sys vægpanelet lige på betonpladen.

En anden funktion er den type base til glatte boards.

Så hvis en kantplade, plader af OSB eller spånplader anvendes som et gulvplader i huset, så er der brug for en ramme af lameller. I lejligheden kan loftet være klædt uafhængigt både ved brug af konstruktion fra stålprofiler eller træplader, og uden det. Det afhænger af kundens ønske og kunstnerens færdigheder.

Således afhænger et sæt byggematerialer, værktøjer og hjælpemidler af den valgte teknologi. Vi giver den gennemsnitlige mulighed:

 • Jigsaw eller hacksaw.
 • Puncher.
 • Metal saks til skæring ramme profil.
 • Roulette, lineal, firkantet og konstruktion blyant til mærkning og skæring hjørneelementer.
 • Skruetrækker eller skruetrækker hammer.
 • Bygningsniveau.
 • Børster eller ruller, malebakker.
 • Mallet.

2. Metalramme:

 • UD- og cd-profiler, krabber, suspensioner.
 • Hardware: metal skruer, negle af typen "bugs" eller træ skruer.

3. Træramme:

 • Reiki 4x4, 4x6 cm og andre.
 • Fastgørelsesanordninger: Dowel negle 6x40 standard, klemmer til clapboard eller skruer på træ, negle almindelige.

4. Hoved- og hjælpematerialer:

 • Wall paneler.
 • Dekorativ skørt til loft af træ eller polystyren skum.
 • Malinger og lakker: Antiseptisk eller brandbeskyttende primer, beskyttende imprægnering, lak eller maling.
 • Tætningsmiddel og kittet til forsegling af mindre skader.
 • Dampbarriere - nødvendigt, hvis du vil skære loftet i et træhus, adskille den levende del af det uopvarmede loft. Det bruges også, når du afslutter loftet.

Hvordan skal man lave loftet selv?

Der er ingen fælles instruktion om brugen af ​​disse eller andre midler ved efterbehandling, men logik og sund fornuft tyder på, at det er bedre at bruge materialer, der har lignende fysiske og tekniske egenskaber (dampgennemtrængelighed, sæsonmæssige ændringer i lineære dimensioner og andre). Interiøret er mere harmonisk, der forventes ikke ubehagelige overraskelser.

For eksempel, hvis du i et træhus har til hensigt at lave et nymodigt strækloft, så vær forberedt på det forestående udseende mellem det og overlappningen af ​​mug, svampe. Årsagen - i mangel af luftcirkulation og en overtrædelse af normal dampbytte. Derfor er det mere logisk og mere korrekt at afslutte loftrummet i rammen med strimler af tilsvarende materiale.

I lejligheden er dette problem ikke så akut, og brugen af ​​støbte produkter - det er snarere en hyldest til ønsket om at få et interiør lavet af naturlige og relativt sikre efterbehandling materialer.

Installation på loftet af træbeklædning gør det selv med flere trin:

Trin 1: forberedelse.

Alle træelementer, herunder lameller til rammen, bør primeres med ikke-vaskbare antiseptiske forbindelser.

Man bør huske på, at enhver lak, endog gennemsigtig, lidt "brændende" træ, hvilket giver den en varm honningskygge. Derfor, før du bruger foringen, er det bedre at male. Belægningen vil ligge fladt og mætte hele baren, ikke kun den synlige del.

Trin 2: Loftmærkning.

Den første ting at gøre er at kontrollere loftets niveau. Det er godt at bruge laserniveauer til disse formål, som ikke kun bygger et tredimensionalt gitter på tværs af alle fly, men også danner et centergitter i et udvalgt område.

Hvis der ikke findes en sådan enhed, kan du bruge en mere traditionel metode - farvningstråd (checkline). Det er svært at gøre det selv, så der er brug for en assistent på dette stadium.

På basisbasen vælges det laveste punkt, det er indrykket fra 5 til 8 cm ned ad væggen, markeret med blyant og slår med en checklinie langs hele omkredsen. Evennessen kontrolleres af det sædvanlige hydroniveau. Således vil du forberede din egen markering med hensyn til hvilken rammerne vil blive dannet.

Trin 3: Installation af rammegitter på loftet.

Forarbejdede træplader skal måles, skær den ønskede længde.

Rammens ramme er en langsgående linje i en vinkel på 90 ° i forhold til vægpanelet. Afhængigt af typen af ​​base er hver strimmel fastgjort til loftet med skruer, dykker, negle eller ankre. Trinet mellem elementerne er mindst 40 cm, afstanden til væggene er 10-15 cm.

Foringsplader anvendes til justering. Ofte kræves forstærkning ved lampernes placering. I dette tilfælde monteres yderligere hoppere mellem bundskinnerne.

Hvis der er standard hule plader i lejligheden, er det bedre at lave en metalkasse. Hoved UD-profilen er fastgjort langs omkredsen, de resterende elementer er installeret med et interval på 40-60 cm. Afstanden til væggen er den samme 10-15 cm.

Leddene er fastgjort med negle og på punkterne af styrkelse - "krabber" (kryds). Suspensioner bruges til at justere højden. På dette stadium er lægning af kommunikation - ledninger, kabler og andre ting.

4 trin: installation af foring.

For at gøre de færdige rammestøbninger, vil der kræves passende fastgørelsesdele. Til træbeklædning er disse klumper, negle med flade hatte eller skruer på træ, til metal - skruer på metal.

Hver plank er skåret i længden, hvilket svarer til afstanden mellem de modsatte vægge minus 1-2 cm.

Dette er de såkaldte kompensationsforskelle. Det første element er fastgjort til styret, så spidsen af ​​den næste lamell er indsat i rillen, lidt forsynet med en gummibåd og fastgjort med hardware. Således er det nødvendigt at sheath hele loftet.

Den sidste plank skubbes på plads ved hjælp af kiler og spidses over sidelæns med nelliker. Ingen af ​​instruktionerne fra producenterne af vægpanelet anbefaler, at områderne af forbindelsen mellem bjælkerne er belagt med klæbemidler.

For at skære en væg eller et loft, har du kun brug for skruer. Endelig berøring er fastgørelsen af ​​en dekorativ sokkel rundt omkredsen, som vil skjule teknologiske huller og skabe et solidt interiør. Fastgjort med klæbende fugemasse eller skruer, og loftet på vægpanelet er klar.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.