Typer af fastgørelsesgardiner til tagene

Fastgør gardinerne til cornice kan være anderledes. I mange henseender afhænger det af ejerens indstillinger, fordi det er den æstetiske komponent, der normalt er vigtigst. Også den afgørende faktor er typen af ​​cornice.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger?

Fastgørelsesgardiner på afsatsen er et ret vigtigt spørgsmål, fordi det forkerte valg helt kan forkæle indtryk af skønhedens skønhed og indretningen som helhed.

Når man vælger en passende fastgørelsesmetode, styres de ikke kun af rummets generelle stil, men også af tætheden af ​​materie, typen af ​​cornice. For eksempel kan gardiner på snoet kun være på de rørformede taghuler. For gardinstænger, der er fastgjort i loftet, er der kun sådanne metoder som kroge og gardinbånd.

Nogle typer af fastgøring giver dig mulighed for at forlade gardinet lige, andre bidrager til dannelsen af ​​smukke lodrette folder. I nogle værelser foretrækkes strengere muligheder, i nogle enkeltheder anbefales det.

Du skal i forvejen nøjes med at tænke på, hvordan du vil se dit vindue, om der kommer lambrequins, om vinduesdekoration vil være en accent i interiøret, eller om det blot vil supplere det overordnede design. Overvej om bygningen generelt vil være tung eller lys.

Vigtigt er spørgsmålet om finansiering. Nogle af typerne af fastgørelsesanordninger er billige, installationen af ​​andre er ret anstændig, og der kan stadig være andre, der fremstilles af stofklister.

Installationsfunktioner

Alle varianter af tagskæggene er opdelt i to store grupper i henhold til fastgørelsesmetode: loft og væg. Loftsmodeller vælges, når det ikke er muligt at montere en vægkornet. Normalt er skrøbelige gipsplader vægge eller utilstrækkelig plads til en væg cornice begrænsninger for deres installation. Takkonstruktioner vælges også, hvis loftet ikke er højt nok, og det er nødvendigt at visuelt "trække" rummet opad.

For nylig er lofterne blevet populære. De er normalt udstyret med plastbøsninger, som kun kan modstå en vis vægt af gardiner.

I udseende er kløften opdelt som følger:

 • Runde. Varianten ser ud som et rør og findes på markedet i forskellige diametre. Runde cornices er normalt dekoreret med forskellige dekorative tip på hver side. Tubular cornice er lavet af træ, metal, plast.
 • Baguette. De ligner en rektangulær eller figuren rem, som dækker hele "stuffing", pålideligt skjule guiden og kroge. De er lavet af både plastik og dyrebare træer (ret en dyr mulighed).
 • String. Den "yngste" af typer af cornices, det er et metal kabel, som gardinet er monteret. Lavet af metal.
 • Profil. Sådanne taghuller bøjer let, med det resultat at de kan gives nogen form. Efterspurgt buet cornice er lavet lige fra aluminiumsprofilen.
 • Rail (dæk). Designet er udstyret med en rille, hvorpå kuglerne med kroge er fastgjort. I øjeblikket er dæk gardin stænger lavet hovedsageligt af plast.

Hver af disse typer har begge sine fordele og ulemper, som skal overvejes ved valg. Prøv at lære mere information om den valgte cornice at vide om alle styrken og svaghederne i favoritindstillingen.

Interessante muligheder

Hver type gardin kræver et individuelt valg af typen af ​​vedhæftning. Disse typer kan variere. Nogle af dem er velegnet til montering af alle gardiner, andre giver dig mulighed for kun at vedhæfte gardiner eller gardiner. For at kunne bestemme sorten korrekt skal du svare på en række spørgsmål.

Først og fremmest er det logisk at identificere stilistikkens spørgsmål. Hver stil pålægger sine egne begrænsninger for valget af fastgørere. For at få gardinerne til at se smukke og harmoniske, er det nødvendigt at bemærke rummets stilfunktioner som helhed og at vælge i overensstemmelse med dem.

Det er også nødvendigt at notere funktionerne i det materiale, som gardinerne er lavet af. For eksempel ser bomuldsgardiner sig ret underligt, hvis de er fikseret på grommets, men montering på magneter eller gardinbånd er perfekt til dem.

Vinduesfunktioner skal også tages i betragtning. Plastruder er normalt mere moderne kroge og armaturer og træ - traditionelle muligheder.

bånd

Pas på, når du bruger strenge. De er ikke egnede til enhver stil. For eksempel kan i et klassisk værelse, Loft stil, Minimalisme, denne type vedhæftning ikke bruges.

Materiale til fremstilling af strenge kan hentes næsten alle, alt fra tyll og slutter med en fletning. Ofte er de imidlertid fremstillet af samme stof, hvor gardinerne syes.

Båndene kan fastgøres med buer eller enkle knuder, mens de i begge tilfælde ser romantiske og livlige ud. Ofte er valget til fordel for en sådan vedhæftning givet i rustik stil.

Men nogle gange er valget af enhver anden mulighed, snarere end strenge, umulig, som i ovenstående billede. Båndene hjælper med at understrege skønhedens usædvanlige design og ser meget passende ud.

loops

Bandesting passer til ethvert interiør. Raid af romantik og legesyge er fraværende her. Ligesom trækstrengene er sløjferne normalt lavet af samme materiale som gardinerne, men nogle gange er det bedre at vælge et andet stof. Normalt gælder denne regel for børn.

Alle slags dekorative sløjfer er velkomne, for eksempel applikationer. Afhængigt af stilen på rummet er valgt og metoden til dekoration.

Denne type fastgørelse er populær, fordi den er meget praktisk: at hænge gardinerne på hængslerne, skal du bare springe over gardinstangen gennem dem. Loops er døve eller med en fastgørelse. I det andet tilfælde er sløjfen ved bunden udstyret med en velcro eller en knap, så du kan løsne det fra tagskægget uden at fjerne tagskæggene selv.

Det er muligt at "blande" de forskellige gardiner med hinanden, hvilket resulterer i en meget interessant effekt som i ovenstående billede.

snørehuller

Dette er en universel form for fastgørelse, der passer helt til ethvert interiør. Grommets holder stoffer af enhver tæthed godt, mens gardins øvre kant ikke deformeres, men delikat foldes i ensartede samlinger.

Vinduesporte og gardiner er fastgjort på grommets for at afgrænse det indvendige rum. Denne mount ser meget elegant og beskeden ud, mens den udviser en lys accent i hele interiøret.

Cringles kan indskrives i ethvert interiør afhængigt af indretningen af ​​stoffet selv. For eksempel passer et dekoreret gardin på grommet perfekt ind i det provencalske interiør.

løbegang

Gardinet er en "lomme", hvorigennem tagene er passeret. Gardinens top er ubetydelig.

Ofte kan du finde gardiner på snoet, da denne type fastgøring er bedst egnet til let tynde stoffer. Tunge gardiner med snoetrør må ikke findes, da de ikke anvendes i klassiske interiører såsom barok eller rokoko.

Ofte hænger gardinerne på vingerne i rustikke interiører. Denne fastgørelsesmetode anvendes også til fastgørelse af gardiner "cafe" som i billedet.

fletning

Oftere kan du finde en sådan navngivning af en webbing som et gardinbånd. Det er fastgjort fra indersiden af ​​gardinerne, så du kan justere deres bredde. En af fordelene ved gardinbåndet er, at efter vask er sådanne gardiner ikke nødvendigt at "tilpasses" igen til størrelsen af ​​tagene. Samtidig er den samme kvalitet en minus: Strygning af gardinerne på bandet er ikke særlig praktisk.

Tæppetape giver dig mulighed for at hænge gardinerne på kroge og fastgøre dem på dækkene. Passer også til montering og andre typer gardinstænger.

Normalt er gardinerne på flettet hængt i flere rækker: tyll, gardiner, pelmetri. Billedet viser en af ​​disse muligheder.

ringe

Siden sovjetiden var gardinerne på ringene meget populære, og ikke uden grund. Denne type er ikke værre end grommets, men giver dig samtidig mulighed for at vælge ringe eller kombinere dem med hinanden, for eksempel, hvis værelset er lavet i Boho-Chic stil.

Oftest bruges ringene i Techno-stilrummet, men du kan også finde dem i det klassiske interiør (eksempel på billedet). Ringe, syet til gardinerne, kræver helt sikkert evnen til at fjerne gardinet helt. Bedste af alt, de ser på en rørformet cornice.

magneter

Fastgør gardinerne med magneter er et alternativ til den sædvanlige fastgørelse med kroge. I dette tilfælde spiller magneten samme rolle som velcro til hængslerne: det giver dig mulighed for nemt og hurtigt at fjerne gardinerne fra tagskæggene. Valget af forskellige muligheder her er enormt. Du kan give fortrins til næsten usynlige fastgørelsesdele, og du kan foretrække dekorative magneter dekoreret med rhinestones. Afhængig af stemningen, som skal skabes i rummet, vælges også magneter.

Bedste af alt ser gardinerne på magneterne på den moderne snorede cornice. Denne kombination ser meget stilfuld ud. Billedet viser cornice og magneter, lavet i et tema.

Ofte magnetiske monteringer komplementere klip til gardiner af samme design.

Klip, kroge, tøjspidser

Som sædvanlig blev gardinerne fastgjort med denne type fastgørelse. Til dato er tøj og clips lavet af både metal og plast. De er meget ubelejlige at bruge, fordi de ødelægger gardinens stof og efterlader puffer på det. For et tyndt stof er denne type vedhæftning kategorisk upassende, med eksisterende alternativer, hvor det er mere logisk at vælge magneter som en vedhæftning.

Klip, tøj og kroge vælges som fastgørelsesdele, når værtinden gør gardinerne på egen hånd. Gør det nemt nok. Billedet viser muligheden for at fastgøre gardinerne ved hjælp af tøjspidser.

Hvordan til at dekorere brugerdefinerede vinduer?

I huse eller lejligheder er det ikke ualmindeligt at finde vinduer af andre former end de rektangulære.

Nu meget almindelige panorama åbninger. Hvis indstillingen med traditionelle glidende gardiner ikke appellerer til dig, skal du være opmærksom på timeglasstullen. Den er velegnet til både lige og skrå vinduer. Ved hjælp af tyll, monteret på lignende måde, kan du dekorere døren, fordi den er monteret direkte på rammen på specielle hjørner.

Trekantede vinduer er normalt lavet ved hjælp af plissede persienner. Denne type kaldes så, fordi det er et ark specielt behandlet stof, trykket i form af et accordeon. Plisserede persienner kan stables i enhver form, herunder en fan. De er fastgjort med dobbeltsidet tape.

Sådan hænger gardin på væggen

Fastgør gardiner til væggen

 • Typer af gardinstænger til gardiner
 • Montering montering
 • Resultat på dette emne

Gardiner er en nødvendig egenskab af et harmonisk, hyggeligt interiør. Og hvordan man hænger et gardin på væggen? Uden denne genstand er det umuligt at vedhæfte gardiner. Med deres hjælp kan du visuelt øge pladsen, skjule uregelmæssighederne i vinduesåbningen, tilføje en kant til rummet.

Ved hjælp af gardiner kan du ikke kun fastsætte gardinerne, men også dekorere det indre af rummet og visuelt øge rummet.

Typer af gardinstænger til gardiner

Der er mange typer af taggrunde. Ifølge fastgørelsesmetoden er de væg og loft. Der er ingen særlig forskel mellem dem, kun loftmonteringen giver nogle ulemper, når de arbejder. Loftmonterede modeller anvendes til gamle huse med løse betonvægge. Til andre formål vil væggittere gøre. Derudover er de opdelt efter den type materiale, de er fremstillet af:

 1. Plast. De bør vælges til kombination med materialet, hvis der monteres plastikvinduer i rummet.
 2. Wood. Velegnet, hvis interiøret har mange træelementer af møbler og indretning.
 3. Metalkonstruktion. De kombineres med ikke-standardiserede designløsninger.
 4. String. Et sådant elegant gardin passer perfekt til lysgardinet.
 5. Profil. Disse taggrunde har tilstrækkelig fleksibilitet. Velegnet til urolige, ujævne vægge. De kan også med succes slå vinduet og afrunde kanterne.

Før du fortsætter med installationen, er det vigtigt at finde ud af, hvilket design designet har (det er nødvendigt, at dette objekt passer til gardinens type og er bekvemt monteret på væggen):

 1. Teleskop. Det er et rør, lille i diameter, med et stort tværsnit. Denne gardin er gevind i hullerne i gardinerne, og derefter skubbet. Den kan være lavet af metal, plast eller træ. Monteret med beslag på skruer eller kroge.
 2. Runde. Dekorative tagstænger, som ikke lukker gardinet. Den har specielle ringe, designet til montering. Fremstillet af træ, plast, metal, kan have en række dekorative elementer. Ved montering på væggen skal du bruge profiler, som følger med produktet.
 3. Dæk. Plast eller metal gardin flad form. Indvendigt er skårene til kroge udskåret. Du kan hænge det på skruer eller profiler. Så har du allerede en ide om disse indvendige genstande, så du kan fortsætte med installationen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Montering montering

Installation af gardiner fra en erfaren bygherre tager ikke mere end 15 minutter. Det kan tage lidt tid for en novice-mester. For at gøre arbejdet nemmere anbefales det at opdele det i trin: målinger, mærkning, fastgørelse til væggen. Det er tilrådeligt at tage hjælpekammerater. For at hænge gardinet korrekt skal du lave de rigtige målinger.

For det første bestemmes dets placering på væggen: Mål midten af ​​vinduesåbningen, find den lige afstand fra midterpunktet til enden af ​​gardinens længde eller til fastgørelsesbeslagene. Det skal huskes, at beslagene skal hænge i en afstand af 300 mm fra vinduets kant, så når lukkerne samles, er vinduesåbningen åben. For at hænge gardiner på væggen korrekt, skal du lave noter om placeringen af ​​monteringen. For at gøre dette skal du samle et gardin, måle længden og beregne afstanden fra midten til konsollen.

Installationsskema af vægkornet.

På toppen af ​​vinduesåbningen placeres et punktum med en blyant. Fra denne etiket for at udsætte afstanden til tagskægget på begge sider.

Sådanne manipulationer skal udføres med en assistent, så en person holder konstruktionen på midtermærket, og den anden hænger den.

Så holder man tagskæggene nøjagtigt på den planlagte midten, den anden - markerer fastgørelsespunkterne for gardinerne. Så kan du bore huller.

For betonvægge kan en almindelig øvelse ikke være egnet, men kun forkæle dem. Bedre at være sikker og bruge et slag.

Hvis væggen er beklædt med gipsplader, anbefales det at hænge en lysdynamodel på den.

Alle mærker skal laves parallelt med loftet. Hvis de anvendes i overensstemmelse med horisonten, vil gardinet hænge ujævnt.

Hvis væggen er løs, er det nødvendigt at yderligere styrke de borede steder med epoxyharpiks, ellers kan gardinet under gardinens vægt falde sammen. Du kan skære træpropper, køre dem indvendigt, så bore dem, skrue i skruerne, fastgør produktbraketten.

Det er nødvendigt at sikre, at dowels, skruer, samt alle fastgørelsesorganer ikke snuble, ikke slappe af. Hvis dette sker, er det bedre ikke at være doven: at adskille dem igen og stramme dem mere pålideligt.

Ekstreme beslag skal fastgøres uden for vinduesåbningen. For at forhindre ringene eller kroge i at glide af bunden, skal en dekorativ hætte fastgøres til slutningen af ​​produktet.

Som regel er alle bolte, beslag, skruer, der er nødvendige til installation, komplet med et gardin, så du behøver ikke købe noget ekstra, men det er stadig bedre at opbevare nogle få ekstra dykker.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Resultat på dette emne

For at vide, hvordan man hænger et forhæng på en væg, skal man have en ide om typerne af disse elementer, fastgørelsesmetoder. De kommer i forskellige kategorier, så du skal vælge den bedste mulighed for en bestemt væg.

Installation selv er en simpel proces, hvis du forstår dens grundlæggende. Det er kun nødvendigt at bremse dig selv med en boremaskine, et målebånd, en blyant og en assistent. Så vil alt vise sig nøjagtigt som det var meningen.

Sådan hænger et gardin mod væggen

Når reparationen i værelset er færdig, er det tid til at begynde at arrangere interiøret - arrangere møbler, valg af tilbehør og selvfølgelig fastgørelse af cornice. En cornice, eller som mange kalder det, er et gardin et nødvendigt element til udsmykning af en vinduesåbning. Det er fastgjort til det gardiner, som er en vigtig del af det indre rum.

Et gardin er en cornice, hvor gardiner eller gardiner er fastgjort.

Typer af cornices

For at kunne hænge gardinet mod væggen, skal du vide, hvilke typer det er. I dag tilbydes forbrugerne mange sorter af taggrunde. Først og fremmest er de runde og er rør af metal, træ eller plast. Som regel fastgøres gardiner til sådanne skovle med klemmer eller øjenlåg, der igen holdes på rør med ringe med forskellige diametre.

Rørformede gardiner monteres sædvanligvis på væggene over vinduesåbningen og holdes ved hjælp af specielle holdere placeret i to eller tre steder afhængigt af længden af ​​tagene. For at lukke rørets hulrum er der ofte monteret udskårne dekorative spidser i enderne af tagene. Hvis vi taler om soveværelset, hvor det er ønskeligt at hænge tykke gardiner, der ikke tændes ind, vil det rørformede gardin være meget nyttigt her. Hvis det er nødvendigt, fastsætter du lys- og luftgardiner, kan du bruge strengkornet, som længe har været brugt af indenlandske forbrugere, men det er meget populært i dag. Derudover tilbyder producenter plastdæk, der kan være en-, to- eller tre-rad. Denne type af cornices er knyttet til loftet.

Når du vælger en cornice, er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på dens overholdelse af rummets design, men også på pålidelighed og holdbarhed. Når valget af gardiner er lavet, kan du fortsætte med vedhæftet fil.

Algoritmen virker til at fastsætte tagene på væggen

Det første skridt er at forberede det nødvendige værktøj til jobbet. Hvis du skal hænge gardiner på betonvæggen, skal du have følgende tilbehør:

Værktøj til montering af tagskinner.

 • målebånd;
 • boremaskine eller hammerbor
 • skruer med dowels;
 • skruetrækker;
 • en hammer;
 • bygning niveau;
 • skruetrækker;
 • en blyant.

Det skal huske på, at du vil få brug for hjælp fra en familie eller venner, fordi du skal holde det fra begge sider, når du fastgør tagene til væggen. Ellers kan der ske skev eller endog brud på enhedens holdere.

Markering af stedet for at installere tagskærerne

Mærkning til montering af tagene.

Fastgørelsen af ​​tagskægget er nødvendig for at begynde med at markere det sted, hvor skruerne og dowels vil blive installeret. Samtidig er det nødvendigt at huske en simpel designregel: Hvis du skal visuelt gøre et værelse mere rummeligt, skal du installere en cornice af en lidt større størrelse end en vinduesåbning. For at udføre markeringen skal skærmene fastgøres til væggen over vinduet og en blyant for at markere skruenes monteringspunkter. Derefter vil du kontrollere ensartetheden af ​​placeringen af ​​mærker. Uanset antallet af indehavere (2 eller 3) skal de alle være lige adskilt fra loftet. Test kan udføres ved hjælp af et målebånd eller lineal.

Derudover er det tilrådeligt at tjekke parallelliteten af ​​linjen, som vil skabe en hængende taggrunde, gulvfladen. Dette kræver brug af et bygningsniveau. Således skal det fremtidige gardin placeres strengt parallelt med gulvlinjen, og samtidig skal dets ender være i samme afstand fra loftet.

Regler for boring af huller

Når fastgørelsespunkterne er markeret, er det nødvendigt at lave huller i hvilke dommerne vil blive drevet. I mangel af et værktøj kan du vise færdigheder og lave huller manuelt - ved hjælp af et tykt søm og en hammer, men de mest lige og høje kvalitet huller opnås ved brug af værktøjet.

Så hvis væggene i huset er meget stærke og tykke, for eksempel armeret beton, skal du have en hammerboremaskine. I andre tilfælde, egnet og bor.

Dem, der aldrig har brugt en perforator, vil få gavn af følgende handlingsplan:

 1. Det er nødvendigt at stå på en trinladder eller afføring, så borestedet ikke er højere end hakens niveau. Hvis markeringerne er placeret i øjenhøjde og derover, er det ikke muligt at anvende tilstrækkelig kraft til at bore væggen.
 2. Boringen skal udføres i en ret vinkel med konstant og ensartet tryk med en boring på vægoverfladen. Hvis armeret beton er meget stærk og boringen er opvarmet, er det nødvendigt at stoppe i 5-7 minutter for at afkøle værktøjet.
 3. Når hullerne er lavet, er det nødvendigt at hamre i dowels med en hammer.

Der er tilfælde, hvor væggen begynder at smuldre og smuldre, når der bores huller. Dette indikerer normalt, at kvaliteten af ​​betonen, der anvendes i opførelsen af ​​huset, efterlader meget at ønske. For at hænge kløften på væggen under vægten af ​​tykke gardiner, falder ikke sammen, hullerne skal forstærkes med epoxyharpiks. I stedet for harpiks kan du bruge specielle fortykkede dowels eller træpropper.

Fastgørelse af tagene på væggen

Den næste fase af arbejdet - fastsættelse af gardiner på væggen. Det er påkrævet at fastgøre tagskæggene til dykernes placeringer og kontrollere dets parallelisme i forhold til gulvfladen. Derefter fastgør tagbøjleholdere. Her er der 2 muligheder, som afhænger af metoden til fastgørelse af gardin design. Så er der produceret cornices, som kan være en med indehaverne eller blive indsat i dem, efter at sidstnævnte er blevet rettet. I det første tilfælde skal du først fastgøre den ene ende af enheden ved at skrue skruen i dybden ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker. Derefter sikres den anden ende af tagene.

I det andet tilfælde er installationen enklere og lettere: først er holdere monteret på væggen, så er hovedelementet indsat i dem. Derefter skal du hænge på taggenes ringe, klip eller andre elementer, der er en del af designet. Uanset deres udseende bør en af ​​elementerne i hver ende af tagene være placeret bagved holderen. Dette bør gøres for at rette gardinerne rundt om kanterne. Efter montering af elementerne i cornice, stik eller figurer spidser skjule hulrum af rørene er sat på kanterne.

På trods af at algoritmen til handlinger til fastgørelse af tagskægget på væggen ikke ser unødigt kompliceret ud, skal der overholdes en række regler, når man arbejder:

Installationsmetode til tagpladerne.

 1. Hvis væggene i rummet er helt flade, kan niveauet til mærkning af placeringen af ​​armaturer ikke anvendes. Her er hovedfokuset at fokusere på indrykkelsen af ​​indehaverne fra loftet: på denne måde vil tagskægget blive smukkere.
 2. I tilfælde af at et tykt lag af gips dækker væggen, anbefales det at bruge længere øvelser og dowels. Du skal være sikker på at hullet har nået en hård overflade, for eksempel mursten.
 3. Det er uønsket at have tagene direkte over vinduesåbningen, det er bedre at indrykke omkring 15 cm til loftet. Hvis lofterne er lave og vinduerne er små, kan gardinet hænges med et hul på ca. 3-4 cm fra loftet. Så rummet vil visuelt se mere rummeligt ud.

Ved hjælp af de angivne oplysninger kan du med held håndtere en sådan begivenhed som at fastgøre vægkornet. Hvis der er en trin-stige og alle de nødvendige værktøjer, vil arbejdet passere hurtigt og vil ikke forårsage problemer.

Sådan hænger du et gardin selv

 • Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet
 • Arbejdsstadier og deres egenskaber
  • mærkning
  • kedeligt
  • Konstruktion samling
 • Fejl ved arbejde med installation af gardiner
 • Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Når nye plast- eller trærammer forbliver tomme, ser det ikke ud til at være meget attraktivt - det ser ud til at du er i et akvarium. Derfor bør du passe på kjole til dit eget vindue og armaturet, der hjælper gardinerne til at holde - fordi deres tekstur er anderledes, og de kan veje meget. Valget af gardiner bør næres meget nøje.

Valget af tagskæggene og typen af ​​fastgørelse afhænger af gardinens sværhedsgrad og indretningens stil.

Systemoptionerne til holdegardiner præsenteret af industrien er mange, og uanset hvilken type det vil være, er det vigtigt, at armaturerne til loftet eller væggen er sikre og sikre. Nedenfor er detaljerede instruktioner for problemets bedste løsning - hvordan man holder et gardin, så gardinerne ser attraktive og smukke ud.

Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet

Mærkning sted fastgørelsesskærer.

 • gardin model selv med tilbehør;
 • perforator til særlige monolitiske vægge;
 • bore;
 • niveau;
 • målebånd;
 • fastgørelsesanordninger;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • epoxy lim eller flydende negle.

Når du arbejder, skal du være styret af en sådan regel - det åbne vindue bør ikke røre gardinerne, derfor med smalle vindueskarme er det bedst at bruge loftindstillingen - tagene. Men hvis afstanden tillader det, er gardinet fastgjort til væggen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Arbejdsstadier og deres egenskaber

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Måske den vigtigste del af arbejdet. For at gøre det rigtigt, skal du starte fra midten af ​​vinduesåbningen. Dette er nemt - et mærke er placeret både på væggen og på gardinet, det vil sige at det er nødvendigt at afsætte lige store segmenter fra midten af ​​vinduet. Det er også værd at overveje, at hvis gardins samlede længde er mere end 2 m, skal du bruge tre monteringer, således at gardinens vægt ikke kan bidrage til afbøjningen eller endda tabet af gardinet fra væggen. Så den første etiket er midt på væggen og den monterede version, de to andre er indrykket med 10-15 cm fra kanterne.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vægmonteringsskemaet af taggaflerne af aluminiumsprofil.

Det sker så, at boret træder ind i væggen, som i olie - der er lidt godt i dette. Det betyder, at gipset påføres i et tykt lag, og med tiden falder gardinet simpelthen ud af væggen. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Bor et hul og indsæt en træpind eller kork der, forfyldning af hulrummet med flydende negle eller epoxylim.

Så kan du vedhæfte gardinet uden frygt, men du bliver nødt til at hænge et lysgardin. Men situationen med den monolitiske væg af situationen sparer ikke - du bliver nødt til at bore en puncher og stik dykker i hullerne. Sådan arbejde er tidskrævende, men efter alle anstrengelser kan man købe gardiner af enhver vægt og størrelse - gardinet er fastholdt.

Dernæst fortsæt til montering - ved hjælp af skruer eller ankre monteret på væggen - nogle muligheder indeholder allerede teknologiske huller, hvorigennem gardinet hænges, som et billede.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Konstruktion samling

Skema for montering af skinnehoveder.

Alt afhænger af kompleksiteten af ​​den valgte løsning, selvom ingen af ​​dem giver vanskeligheder. Hvis disse er plastikelementer, har de normalt en flad guide, hvorigennem fastgørelsen finder sted, og derefter med den dekorative del dækkes hele forsamlingen, som en helhed uden tegn på boring eller andre handlinger, konstruktion.

Hvis gardinet er en rundstang, består forsamlingen af ​​at indsætte den ene ende i rillen, lægge på ringe og restriktive elementer. Det er alt sammen. Det er fortsat at følge kroge eller anden fastgørelse direkte til gardinerne selv - disse kan være ringe eller tape med sløjfer - mulighederne er masse. Du kan bestille løkker specielt til gardinholdere, det er billigt, og udsigten er storslået.

Hvis væggen forudsætter tilstedeværelse af et strenggardin, finder fastgørelsen sted i en sammenklappelig form - først er baserne fast, også med forsigtig markering, så trækkes strengen af ​​den ønskede elastik i åbne kasser, og så lukkes kasserne. Det er meget bekvemt at betjene et sådant gardin - åbnet, snoet og lukket. Gardinerne vil ikke hænge, ​​hvis strengen matcher kvaliteten. Bedre at vælge stål muligheder.

Installationen er færdig, og overfladen stramt ind i designet. Det er nemt at hænge et gardin på væggen, men for at undgå almindelige fejl er det umagen værd at demontere dem i detaljer.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fejl ved arbejde med installation af gardiner

Loftprofil monteringsskema.

 1. At lave et nyt design i stedet for det gamle. Over tid kan det simpelthen flyve ud af hullerne, som ikke længere er så tæt dækket af fastgørelseselementerne som nye. Bedst af alt, hvis afstandene ikke tillader at omgå disse steder, at lave en stærk cementmørtel og genplastere overfladen, og efter udløbsdatoen kan den behandles. Eller anvend dette trick - rengjort rillerne til montering med støvsuger. Væggen er fugtet og trækoteletter drevet ind i hullerne, så alt er dækket af en stærk cement sammensætning. Og derefter kan du bore. I stedet for træ kan du tage kurve fra vinflasker - fastgørelser i dette tilfælde bliver endnu bedre, fordi skruen eller sømmen på grund af korkens viskositet vil blive tæt dækket af materialets meget struktur.
 2. For at hænge gardinet på væggen, tager nogle ikke målinger. Selvom skibsføreren har et godt øje, skal du stadig bruge måleenhederne og niveauet, ellers kan vippingen ikke undgås, og det vil alligevel ses. Derudover vil et sådant tilsyn i fremtiden påvirke gardinens stabilitet - gardinens vægt vil trække den til hvor hælen er mere, og der er risiko for, at den vil flyve, før ejerne beundrer det nye erhverv.
 3. At forsømme den ekstra vedhæftning, hvis designet selv er kort, men antager en multi-tiered. Disse typer af tunge, så væggen bør ikke være spinkel og monteret monteret på 3 eller flere steder.
 4. Fastgør gardinet til væggen samtidig med hjørnerne eller pladerne. Det er bedst at først lave monteringen selv, og hæng derefter strukturen. Hvis det antager en anden type installation, er det først nødvendigt at demontere det for at lette arbejdet under installationen, og så, når en del af gardinet allerede er på væggen, skal du samle det.
 5. Brug ikke en stige til arbejde. Stående på en stol eller en skammel og samtidig holde en bor og en konstruktion i hænder er fyldt med, at alt vil flyve i forskellige retninger. Sikre dig selv brug.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Ordningen om at fastgøre loftet cornice til gardiner til stretch loftet.

Nu producerer industrien noget i enhver mængde. Derfor typer gardiner en stor del. Baseret på dine egne præferencer kan du vælge et system, der matcher indretningen af ​​rummet - en streng, træplast med dekorative elementer. Men før du går til butikken for at købe, skal du beslutte dig for den type gardiner, der vil dekorere vinduet.

Hvis det er lys tule, så designet er valgt ikke for tungt. For fløjl og tunge silke skal draperierne have brug for en anden. Gardinens bredde er vigtig - hvis værtinden ønsker at få smukke bølger, bør du ikke tage gardinet for længe, ​​men du kan ikke hæve gardinerne i en bunke - ideelt, når en meter stof falder på et 0,5 m gardin. Der skal helt sikkert være stop på gardinerne, ellers vil gardinerne konstant falde af det, når du åbner eller lukker vinduet.

Intet behov for at spare indehaverne, hvis der er en vis mængde af dem på gardinen.

At købe mere er ikke svært. Mange gardiner er allerede klar til brug, da de indeholder blochas slået ind i stoffet, efter at have talt dem, bestemmer det nødvendige antal ringe eller en anden type holdere.

For at behage dig selv og kære med en opdatering i lejligheden, er det til tider kun nok til at ændre gardinerne. Faktisk indtager de en fremtrædende stilling i lokalet, nogle gange afhænger meget af deres udseende end på tilgængeligheden af ​​møbler eller andet tilbehør. Men for at lyse eller ædle stoffer skal tjene i lang tid, er det nødvendigt at tage sig af deres pålidelige installation ved hjælp af gardiner. Sådan vælges og monteres - reglerne ovenfor. Når du ser dem, kan du udnytte de valgte gardiner i lang tid uden unødige problemer, indtil du vil have noget nyt.

Typer og fastgørelsessystemer til gardiner

Fastgørelsesgardiner - et vigtigt stadium i design af rummet. Gardiner skaber en følelse af hygge og komfort i huset, samt give interiøret sin skønhed. For at vedhæfte gardinerne kræver ikke meget indsats og dygtighed. Alt kan gøres nemt med egne hænder. Du skal bare følge nogle instruktioner.

Typer af fastgørelsesgardiner

Metoder til fastgørelse af gardiner afhænger af deres type:

Fastgør stofgardiner

For at fastgøre gardinerne behøver du ikke en specialist. Det er nemt at gøre det selv.

Ved første øjekast er der intet skamfuldt i fastsættelse af stofgardiner. Alle tekstilgardiner er monteret på tagene.

Men! Der er mange muligheder for, hvordan man vedhæfter gardiner til tagbøjlerne:

 • snørehuller;
 • kroge;
 • metal ringe;
 • loop;
 • klemmer;
 • løbegang;
 • gardin tape.

Måske mistede du ikke engang, at ved hjælp af forskellige monteringsmuligheder kan du oprette et interessant vinduesdesign og give et højdepunkt til det indre af et hvilket som helst rum.

Installer cornice

Der er flere typer af taggrunde:

 • plet glas teleskopisk (rund form, der er metal og plast. Fastgjort til vinduesrammen. Gardiner sættes på tagskægget gennem særlige huller i dem);
 • runde (denne tagger lukker ikke gardinet og udfører desuden en dekorativ funktion. Der er metal, plast, træ. Monteret på væggen);
 • skinnebøjle (det er en struktur med riller i hvilke kroge til gardiner er installeret. Plast. De kan bestå af to eller tre rækker. Fastgør til en væg eller et loft. Du kan også købe en sådan gardinstang med en ekstra baguette eller plastplank lamineret med sjældne skove).

Inden du lægger taggen til loftet, er det nødvendigt at beregne en tilstrækkelig afstand til toppen af ​​vinduet, hvilket skal være mindst fem centimeter, så det ikke forstyrrer åbningen af ​​vinduet. Afstanden fra tagskægget til væggen skal være mindst 10 centimeter.

Tagene kan også fastgøres mellem to vægge.

Først skal du installere beslagene (på væggen eller loftet, afhængigt af typen af ​​tagskægget). Monter derefter cornice på dem. Før installationen skal du være opmærksom på, om du har opretholdt den ønskede afstand, så gardinerne og tagskæggene ikke blander sig i fremtiden.

Derudover er der en række tips til tagbøjlerne, hvilket vil give dem et smukt udseende.

String gardin stænger

String gardin stænger er blevet meget populære i dag. Basis for cornice er en tynd stålstreng.

Til fastsættelse af strenge anvendes specielle beslag i form af parentes. Gardiner til strengen er fastgjort med kroge eller klip.

Strengen ved første øjekast kan virke meget uhøjtidelig og ubemærket, men det vil faktisk medvirke til at skabe en meget smuk drap.

Fastgjort cornice med beslag. Strengen trækkes gennem hullerne i bjerget i begge retninger. Juster den ønskede længde med en bolt og trim resten.

snørehuller

Dette er en meget populær type fastgørelsesgardiner i dag. De er metal-, plast- eller træringe, hvorigennem tagene er passeret.

Se meget pænt og elegant. Selvom de stadig ikke er billige. Grommets er bedst egnet til tunge gardiner af tykke stoffer, gardiner. Men ikke meget pænt kombineret med lette, luftige stoffer: tyll, organza, silke.

De er nemme at bruge, vil medvirke til at skabe en smuk draperi og glatte, voluminøse folder.

Anvendes kun til rørformede gardinstænger.

Billedet viser en metode til fastgørelse af gardiner med øjenlåg

kroge

Dette er nok den billigste måde at lave gardiner på. Men du er nødt til at bruge dem med klemmer til kroge, ikke spring ud af fundamentet af cornice.

Kroge selv ser ikke meget æstetisk glædeligt ud, så de bruger ofte et gardinbånd sammen med dem, hvilket vil give gardinerne elegance og medvirke til at skabe smukke folder.

Kroge er ikke velegnede til tunge stoffer og gardiner.

ringe

Det er også en ganske populær type vedhæftning. Forskellen mellem ringene og grommets er, at ringene er installeret på den ydre del af gardinet til sin øvre kant og grommets - i det indre.

Fordelene ved ringene er, at de er holdbare, holdbare, hjælper med at skabe smukke volumen gardiner, og er meget billigere.

Fastgørelser kan også dekoreres med ekstra elementer af indretning, såsom snore, som i billedet

loops

Hængsler - en meget bekvem og praktisk form for fastgørelsesgardiner. De kan være af forskellige typer:

 • overliggende;
 • i form af buer
 • loop-stropper;
 • Kardborrelås;
 • knap hængsler.

Ved hjælp af hængsler kan gardinerne fastgøres til taghullerne i enhver form.

Loops kan også laves med hånden. De er lavet af ethvert tilgængeligt materiale - tråde, tovværk, stykker stof.

Hængsler giver vinduerne et meget originalt og unikt design. For at gøre dem selv tager ikke meget arbejde. Materialet til løkkerne er skåret i samme længde og gevindskåret gennem hullerne i gardinet, bundet på cornice i form af knuder, buer. Spidsen af ​​strengene kan være dekoreret med forskellige tucks, perler, rhinestones, sten.

Loop-strings er gode til fastgørelse af lette stoffer og medium tæthed.

Ved hjælp af loop-strings kan du skabe et meget smukt design.

klip

Denne type fastgørelse er meget velegnet til gardin gardiner lavet af medium tæthed stof. De vil ikke holde tunge portiere, og de vil se besværlige på tynde sæler.

Klip kan have det mest forskellige design - i form af blomster, dyr, frugt. De vil hjælpe med at skabe et interessant og originalt design.

løbegang

Kuliski er en "ærme" i den øverste del af gardinerne. De er velegnede til enhver form for stof.

Kulisk kan laves med egne hænder. Topet af gardinet er pakket ind i den ønskede længde og danner en slags ærme, hvorigennem gardinstangen passerer.

Denne type vedhæftning er velegnet til enhver form for stof.

Det er rigtigt, at trækstrengen måske ikke er meget praktisk at bruge. Det sker, at det med deres hjælp er svært at skubbe og trække gardinerne på.

Kuliski - den mest økonomiske og nemmeste måde at vedhæfte gardiner på til tagene

Gardin tape

Ved hjælp af et bånd fastgør gardinerne meget let, både til væggen og til loftet.

Du køber et gardinbånd, sy på gardiner og fastgør dem til tagene.

Bånd kan være både gennemsigtige og tætte, har en eller to rækker af løkker. En ledning syes langs hele dens længde, med hvilken stoffet trækkes sammen og en smuk drapering formes som strenge. Antallet og mængden af ​​folder kan let justeres ved hjælp af en ledning.

Gardin tape - en stor assistent i at skabe volumen draperi.

Gardin tape kan også laves med hånden.

Fastgør persienner på plastvinduer

Der er flere måder at fastsætte persienner på:

Afhængigt af metoden vælges den ønskede længde af persiennerne.

I den første version er det nødvendigt at tilføje 10 cm i bredde og højde til åbningens størrelse. Sørg for at kontrollere, om du kan åbne vinduet med blinds hævet.

Billedet viser montage af skodder til loftet

I den anden variant er det nødvendigt at minimere 4 cm fra åbningsbredden og 2 cm fra højden.

I den tredje version - glasets bredde plus tre centimeter. I dette tilfælde må persiennerne ikke forstyrre vindueshåndtaget.

Persienner er fastgjort med dykker og skruer. Kan monteres i loftet.

Først skal du bore en mur og indsætte en dowel i den. Skru derefter monteringsskruerne. Brug niveauet på den modsatte side ved at montere monteringen på samme måde.

For at installere skodder til loftet mere end en halv meter bredt, skal du bruge tre monteringsbeslag.

Persienner

Rullevindet er en klud lavet af klud såret på en aksel.

Metoder til fastgørelse af gardiner:

 • åben type (udvendig åbning);
 • lukket type (inde i åbningen).

På bredt vindue, døråbninger, er det bedre at installere rullegardiner med en lukket type fastgørelse. Hvis åbningens dimensioner ikke er store, eller der ikke er vindueskarme, er gardinerne installeret over åbningen.

 • ved hjælp af metal eller plastikbeslag i åbningen
 • fri hængende;
 • fjederbeslag uden fastgørelse til rammen;
 • på dobbeltsidet tape
 • skruer på rammen.

Rullegardiner er meget nemme at installere. Enhver kan gøre dette!

Før det fastgøres med tape, opvarmes det af en hårtørrer, så fjernes beskyttelsesfilmen og limes til overfladen. Yderligere installation udføres på den sædvanlige måde.

 • monteringsbeslag med dowels;
 • installation af gardiner i beslagene på kontrolsiden;
 • installation af kæder, hvorved gardinerne styres
 • monteringsbeslag

Gardinerne er monteret på åbningsskodderne ved hjælp af monterede beslag, som er monteret på lukkerens øverste del.

Bambus lukker

Bambusgardiner, såvel som rullegardiner, er fastgjort ved hjælp af beslag på samme måde.

For det første er der ved hjælp af en blyant og et niveau markeret på begge sider. Vi laver huller, så ved hjælp af dowels monterer vi de beslag, hvor gardinet er installeret.

Ved installation af bambusgardiner er det nødvendigt at tage højde for, at de ikke bør åbnes fuldt ud, og at der skal være mindst en tur på akslen. Beslagene er udelukkende monteret i vandret position.

Romerske persienner

Romersk persienner er normalt monteret på en speciel tagskinne, som består af en aluminiumsprofil, en løftemekanisme og en styreenhed.

Hvis du af en eller anden grund ikke kunne få en særlig cornice, skal du ikke modløses. Lukkeren kan monteres på velcro velcro, som sælges i butikkerne syning af tilbehør og headset. En del af velcroen limes til de sædvanlige taggrunde, den anden - til de blinde

Men det er mere praktisk at bruge en særlig cornice.

Gardiner - den perfekte assistent til at skabe hygge og komfort i dit hjem!

Fastgør gardiner til væggen

Gardiner er en nødvendig egenskab af et harmonisk, hyggeligt interiør. Og hvordan man hænger et gardin på væggen? Uden denne genstand er det umuligt at vedhæfte gardiner. Med deres hjælp kan du visuelt øge pladsen, skjule uregelmæssighederne i vinduesåbningen, tilføje en kant til rummet.

Ved hjælp af gardiner kan du ikke kun fastsætte gardinerne, men også dekorere det indre af rummet og visuelt øge rummet.

Typer af gardinstænger til gardiner

Der er mange typer af taggrunde. Ifølge fastgørelsesmetoden er de væg og loft. Der er ingen særlig forskel mellem dem, kun loftmonteringen giver nogle ulemper, når de arbejder. Loftmonterede modeller anvendes til gamle huse med løse betonvægge. Til andre formål vil væggittere gøre. Derudover er de opdelt efter den type materiale, de er fremstillet af:

 1. Plast. De bør vælges til kombination med materialet, hvis der monteres plastikvinduer i rummet.
 2. Wood. Velegnet, hvis interiøret har mange træelementer af møbler og indretning.
 3. Metalkonstruktion. De kombineres med ikke-standardiserede designløsninger.
 4. String. Et sådant elegant gardin passer perfekt til lysgardinet.
 5. Profil. Disse taggrunde har tilstrækkelig fleksibilitet. Velegnet til urolige, ujævne vægge. De kan også med succes slå vinduet og afrunde kanterne.

Før du fortsætter med installationen, er det vigtigt at finde ud af, hvilket design designet har (det er nødvendigt, at dette objekt passer til gardinens type og er bekvemt monteret på væggen):

 1. Teleskop. Det er et rør, lille i diameter, med et stort tværsnit. Denne gardin er gevind i hullerne i gardinerne, og derefter skubbet. Den kan være lavet af metal, plast eller træ. Monteret med beslag på skruer eller kroge.
 2. Runde. Dekorative tagstænger, som ikke lukker gardinet. Den har specielle ringe, designet til montering. Fremstillet af træ, plast, metal, kan have en række dekorative elementer. Ved montering på væggen skal du bruge profiler, som følger med produktet.
 3. Dæk. Plast eller metal gardin flad form. Indvendigt er skårene til kroge udskåret. Du kan hænge det på skruer eller profiler. Så har du allerede en ide om disse indvendige genstande, så du kan fortsætte med installationen.

Montering montering

Installation af gardiner fra en erfaren bygherre tager ikke mere end 15 minutter. Det kan tage lidt tid for en novice-mester. For at gøre arbejdet nemmere anbefales det at opdele det i trin: målinger, mærkning, fastgørelse til væggen. Det er tilrådeligt at tage hjælpekammerater. For at hænge gardinet korrekt skal du lave de rigtige målinger.

For det første bestemmes dets placering på væggen: Mål midten af ​​vinduesåbningen, find den lige afstand fra midterpunktet til enden af ​​gardinens længde eller til fastgørelsesbeslagene. Det skal huskes, at beslagene skal hænge i en afstand af 300 mm fra vinduets kant, så når lukkerne samles, er vinduesåbningen åben. For at hænge gardiner på væggen korrekt, skal du lave noter om placeringen af ​​monteringen. For at gøre dette skal du samle et gardin, måle længden og beregne afstanden fra midten til konsollen.

Installationsskema af vægkornet.

På toppen af ​​vinduesåbningen placeres et punktum med en blyant. Fra denne etiket for at udsætte afstanden til tagskægget på begge sider.

Sådanne manipulationer skal udføres med en assistent, så en person holder konstruktionen på midtermærket, og den anden hænger den.

Så holder man tagskæggene nøjagtigt på den planlagte midten, den anden - markerer fastgørelsespunkterne for gardinerne. Så kan du bore huller.

For betonvægge kan en almindelig øvelse ikke være egnet, men kun forkæle dem. Bedre at være sikker og bruge et slag.

Hvis væggen er beklædt med gipsplader, anbefales det at hænge en lysdynamodel på den.

Alle mærker skal laves parallelt med loftet. Hvis de anvendes i overensstemmelse med horisonten, vil gardinet hænge ujævnt.

Hvis væggen er løs, er det nødvendigt at yderligere styrke de borede steder med epoxyharpiks, ellers kan gardinet under gardinens vægt falde sammen. Du kan skære træpropper, køre dem indvendigt, så bore dem, skrue i skruerne, fastgør produktbraketten.

Det er nødvendigt at sikre, at dowels, skruer, samt alle fastgørelsesorganer ikke snuble, ikke slappe af. Hvis dette sker, er det bedre ikke at være doven: at adskille dem igen og stramme dem mere pålideligt.

Ekstreme beslag skal fastgøres uden for vinduesåbningen. For at forhindre ringene eller kroge i at glide af bunden, skal en dekorativ hætte fastgøres til slutningen af ​​produktet.

Som regel er alle bolte, beslag, skruer, der er nødvendige til installation, komplet med et gardin, så du behøver ikke købe noget ekstra, men det er stadig bedre at opbevare nogle få ekstra dykker.

Resultat på dette emne

For at vide, hvordan man hænger et forhæng på en væg, skal man have en ide om typerne af disse elementer, fastgørelsesmetoder. De kommer i forskellige kategorier, så du skal vælge den bedste mulighed for en bestemt væg.

Installation selv er en simpel proces, hvis du forstår dens grundlæggende. Det er kun nødvendigt at bremse dig selv med en boremaskine, et målebånd, en blyant og en assistent. Så vil alt vise sig nøjagtigt som det var meningen.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen - video

Interiøret i enhver lejlighed vil ikke se komplet, hvis der ikke er gardiner i det, der er hængt på tagskægget.

Hver reparationsspecialist ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner, men i vores artikel ønsker vi at lære dette arbejde til dig.

Gardiner og gardinstænger, som de er fastgjort til, er et separat designelement i din lejlighed og kan helt ændre baggrunden for et værelse.

Ikke mindre vigtig betingelse for bevarelsen af ​​en given stil er valget af tagskægget, fordi hvis det ikke passer indvendigt, kan dette helt ødelægge indtrykket.

Gardintyper

Korrekt montering af loftet tagger er den vigtigste opgave efter købet, men først skal du lære om dets sorter. Ifølge materialet skelne mellem følgende:

 1. Metal.
 2. Wood.
 3. Plast.
 4. Kombineret.

Ifølge formularen kan gardiner opdeles i:

 1. Runde, som kan have en, to eller endda tre rør.
 2. Profil, der har en, to eller tre rækker.
 3. Strenge, der var meget populære før, men nu har de mistet mesterskabet på grund af deres simple udseende.
 4. Baguette.

Billedet viser, hvordan man hænger et gardin på væggen.

Opdeling af tagskinner ved fastgørelsesmetode

Hvis du vil montere loftet tagbøjler, så skal du først vælge hvor du vil rette det. Generelt er valget her lille, fordi ved hjælp af fastgørelsesmetoden til flyet er der kun to typer: til væggen og til loftet. Fastgørelsesmetoden afhænger først og fremmest af gardinens form og for det andet på færdiggørelsen af ​​planet. Efter alt montering af taggitter til gardiner, for eksempel på stræklofter, afhænger af nichen, der er forberedt på forhånd.

Hvis ikke, skal fiksering producere til væggen. Hvis du vælger et runde gardin, skal du desuden montere det kun på væggen. Og her er for eksempel profil- og snorskårer hovedsageligt knyttet til loftet. Den mest alsidige af alle typer er baguette og skinne, som kan monteres både på væggen og i loftet.

På fotoinstallationen af ​​gardinstænger til gardiner

Fastgør tagene til væggen

Sådan hænger du en cornice (gardin) til gardiner video:

mærkning

For at kunne installere gardinet korrekt skal du først lave en markering. Først bestemmer vi midten af ​​væggen og måler den samme afstand fra den, tættere på kanterne. Afstanden fra murens kant til beslaget skal være ca. 35-45 cm. Ellers kan gardinerne selv lukke vinduet, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt.

Desuden bør gardinerne ikke hænge for tæt på vinduets overflade, da de i dette tilfælde vil forstyrre ventilationsens normale åbning. Afstanden til loftet er normalt 10-15 cm, men dette er ikke meget vigtigt punkt, så det kan ændre sig i forskellige retninger.

Et andet ønske er, at når du laver markeringen, skal du først orientere dig selv på væggen, ikke på vinduesrammen eller niveauet, da vægoverfladen kan være buet, og hvis du gjorde markeringen, for eksempel ved niveau, så senere kan den faste cornice hænge skævt

På billedet monteres tagene til væggen

Beslag monteret

Hvis du allerede ved, hvordan man hænger et gardin på en væg, skal man forstå, at det næste skridt er at montere parenteserne. For at gøre dette skal du bestemme fixeringspunktet. Det bestemmes under hensyntagen til afstanden fra midten til kanten langs længden og fra loftet til det valgte fixeringspunkt i højden. Derefter sætter beslaget på væggen, vi sætter et punkt med en markør, hvor vi vil producere fastgørelseselementerne.

Afslutningsarbejde

Efter alle de udførte aktiviteter begynder vi at montere gardinet på væggen. For at gøre dette skal du bore huller til beslagene og hammerspjældene i dem.

Vær opmærksom!

Til dowel mursten er det bedre at bruge fyrretræ, og i andre tilfælde kan du bruge plastik eller dem der er inkluderet.

Derefter skrues skruerne gennem konsollen ind i "class =" glossaryLink "target =" _ blank "> dowel og installerer corniceen, efter at have hængt alle armaturerne til fastgørelse af gardinerne på den. hænge gardiner.Video instruktion instruktioner til gennemførelsen af ​​sådant arbejde kan findes i vores artikel.

Installationen af ​​loftet tagger

Monter cornice til loftet

Hvis du beslutter dig for at montere tagene til loftet, så skal du kende nogle af funktionerne i et sådant arbejde. For det første skal du måle den samme afstand fra væggen til parenteserne. For det andet, hvis der er et batteri under vinduet, skal braketterne helst ikke placeres tæt på væggen. For det tredje skal du vide, at når længden af ​​cornice er mere end to meter, skal du bruge den tredje beslag. For resten er fastgørelserne lavet i samme rækkefølge som den tidligere betragtede variant.

På billedet installation af loftet taggrunde

Fastgøringsprofil støbning til loftet

Nu vil vi fortælle dig, hvordan du klæber loftgardinerne af profiltypen.

Før du lægger dem, skal du bestemme den nøjagtige længde, fordi du sandsynligvis skal forkorte dem. Dette gøres med en hacksav. Derefter bores hullerne til montering. For at skruerne skal synke i designet, skal du lave huller med forskellige øvelser. Først med en større diameter, og derefter med en mindre. Med en stor øvelse laver vi et hul til dybden af ​​hætten, og med en tynd laver vi finalen gennem. Ordren skal være som følger: den centrale ene først, og så alle de andre.

Endelig installation af gardiner

Efter mærkning og boring af hullerne skal du installere cornice på loftet. For at gøre dette skal du anvende det på loftet og markere fastgørelsesstedet for det centrale fastgørelseselement. Derefter borer vi et hul, kører i en dowel, fastgør skruerne og stram det med en skrue. Så justerer vi gardinet i forhold til væggen og fastgør resten af ​​lukningen. Vi afslutter vores arbejde ved at hænge gardiner. Hvis loftoverfladen er træ, er gardinstængerne lavet med skruer.

Dele af loftet cornice

Eaves og stretch lofter

Hvis du vil montere tagene til strækloftet, så bruges en anden teknologi til dette. Hovedtræk ved dette arbejde er brugen af ​​tømmer, fastgjort til en betonbase. Længden af ​​denne bar bør være lig med gardinens længde, og tykkelsen skal være lidt mindre end afstanden fra hovedloftet til filmen. Træet til loftoverfladen er fastgjort ved hjælp af dykker.

Vær opmærksom!

På steder, hvor tagene skal fastgøres til strækloftet, efter at filmen er lagt ned, er der markeret på fastgørelsespunkterne.

Derefter placeres ringe på disse steder, og brænding er færdig. Først derefter installer cornice.

Eaves og gips

Hvis du vil hænge en gardinstang på gipsvæggen, er det også ønskeligt at kende nogle af funktionerne. Hvis du hænger lysgardiner, så skal du vælge en slags vægtløs plastikskive og bruge skruerne og specialskruerne til at installere. Selvdrejende skruer anvendes i to typer - sommerfugl eller dowel-molly. De udfører en stærkere fixeringsgardiner.

Hvis du har til hensigt at hænge massive gardiner på en kraftig tagbøjle, så vil den blive installeret også ved hjælp af tilsætningen i form af en træbjælke. Det er værd at bemærke, at det ikke er nødvendigt at montere taghullerne med gardiner på over 5 kg uden bar på gipsvæggen. På væggen må deres vægt ikke overstige 8 kg.