Sådan fastgøres tagene på væggen: Fordele og ulemper ved væg- og loftmodeller, nuancerne i installationen

Intet giver trøst i ethvert rum som gardiner og gardiner, som ikke kun fungerer som indretning, men også beskytter husejere fra nysgerrige øjne og for stærkt sollys. Derfor, før hver person fuldfører reparationen i hans hus, vil der helt sikkert være et problem efter eget valg.

Men sådanne dekorative tilbehør alene på vinduerne vil ikke være i stand til at holde, så du skal stadig købe dem cornices, der er specielt designet til dette formål. Og udvælgelsen til det indre af sådanne indretninger er ikke mindre vigtigt, for hvis de tager det forkerte valg, kan de ødelægge hele billedet.

Wall cornice - en klassiker, som igen er i trend.

Men når man køber taggrunde, er det ikke nok at være opmærksom på deres design og hvilket materiale de er lavet af, fordi de også adskiller sig i fastgørelsesmetoden. Nogle er designet til at blive hængt fra loftet og andre til væggen.

Tip!
Profil- og snorskårer er konstrueret til montering kun i loftet, men stangen - til vægplaner.
Der er også universelle tagbøjler, såsom baguette og jernbane.
De kan fastgøres både i lofter og på vægge.

Fordele og ulemper ved væg og loft taggrunde

Metal væg cornice ser godt ud, hvis du har brug for at understrege, for eksempel, moderne stil i rummet.

Ceiling cornices, selvfølgelig, har deres positive aspekter. For eksempel kan du med hjælp fra dem skjule fejlene i lofterne, øge rummet visuelt og endda deres lave pris, og en række farver i plastikmuligheder kan tiltrække boligejer.

Ikke desto mindre er der sådanne ulemper som:

 • umuligheden af ​​installation på et strækloft (uden et særligt udstyret sted);
 • upraktisk at bruge nærbelysningsarmaturer;
 • installation vanskeligheder undertiden gøre denne type af tagger helt uinteressant.

Også sådanne anordninger kan ikke lide deres ensartethed, hvilket ikke kan siges om væglisterne, der produceres i en ret omfattende designløsninger.

Lofter af plastik, som som regel altid har et monotont design.

De er ikke kun plastik, men også fra dyre skove, hvilket er meget praktisk, når du skal vælge et design, for eksempel til møbler.

Derudover har de følgende fordele:

 • Relativ let installation (hvis du kender alle nuancer, kan du selv gøre det);
 • en række former (afrundet, rektangulær og så videre);
 • mulighed for fastgørelse til væggen i nicher
 • stofbesparelser til gardiner og gardiner;
 • mere respektabelt udseende.

Vægskærme af træ fremhæver perfekt de raffinerede møbler af samme materiale.

Med andre ord kan væggardinstænger installeres i enhver situation og sandsynligvis fordi de stadig er klassikere af genren, når de opretter et eller andet rumdesign. Nu kan de, der er enige herom, forstå, hvordan man laver tæppestænger på væggen, samt lære om de små, men nyttige hemmeligheder af denne proces.

Vær opmærksom!
Foruden loftslister kan væganaloger også have flere rækker, så hvis du skal hænge gardiner, gardiner og lambrequins, så bør dette ikke være et problem, når du vælger den anden mulighed.

Processen med montering af væggitter og nyttige tricks

Vigtige ting

Hvert enkelt tilfælde har sine egne nuancer, og fastgørelsen af ​​kanten af ​​gardiner til væggen er ikke en undtagelse. Desuden er nogle små ting ikke mindre vigtige grundlæggende regler, så også de må ikke gå glip af. Så hvad skal du vide, når du vælger og installerer en væggardinstang til gardiner?

Lad os sortere alt i orden:

 1. For en perfekt visuel opfattelse af de hængende taggrunde og gardiner skal denne enhed vælges, så den stikker ud over vinduets sidegrænser på mindst 15-25 cm.

Den korrekte placering af væg cornice i forhold til vinduet.

 1. Til samme formål er det bedre, hvis corniceen er suspenderet fra et loft på 10-20 cm fra loftet, afhængigt af dets højde og vinduesarrangement.
 2. Hvis længden af ​​væggrænserne overstiger 2 m, er det nødvendigt at tilføje yderligere beslag til det i midten, når du installerer, hvilket gør det muligt at holde det mere pålideligt og ikke så godt.
  For eksempel kan det være en cornice med fastgørelse til modsatte vægge - normalt har sådanne muligheder en længde på 3 meter eller mere. De bruges oftest i tilfælde, hvor 2 korte hjørner ikke kan forbindes i henhold til æstetiske standarder, men du skal stadig gardinere både vinduerne og væggen langs hele længden.
  I modsætning til de korte typer, der er fastgjort til væggen direkte over vinduet, fastgøres beslagene på de lange tagskiver på modstående planer. Men på trods af forskellene i længden er vedhæftningsprincippet ens.
  Forresten har begge muligheder alle ekstra beslag monteret kun på væggen over vinduet.

Billedet viser, hvordan den korte og lange cornice ser det samme ud i sit design, men forskelligt i dens vedhæftede punkter.

 1. Ved køb af tagskæggene er det ønskeligt, at gardinerne allerede er tilgængelige, da deres vægt skal tages i betragtning med dets tekniske egenskaber. I reglen beskriver instruktionerne i pakkerne af sådanne anordninger den maksimale vægt, de kan modstå.
 2. En sådan indretning til gardiner bør ikke forstyrre vinduet for at åbne og lukke. Dette skal tages i betragtning ved tilslutningen.
 3. Også tagene skal ikke placeres, så gardinerne og gardinerne i fremtiden berører vindueshåndtagene eller falder på varmeapparaterne.

Punkt 6 afhænger helt af beslagets størrelse, og du bør absolut være opmærksom på dens længde, når du køber tagskægget (for kort vil ikke tillade strukturen at stikke ud fra væggen til den ønskede afstand).

 1. Ved markering af de punkter, hvor beslagene skal monteres fra tagskægget, er det bedre at foretage målinger, startende fra loftplanet. Dette skyldes det faktum, at hvis loftet vil have en lille roll, kan brugen af ​​et bygningsniveau til mærkning kun gøre skade, da det vil give det visuelle indtryk af, at strukturen er blevet fastgjort skævt. Selvfølgelig med store forskelle i loftet er det ønskeligt at fjerne sådanne fejl på forhånd.

Trin for trin installation

Trin-for-trin installationsproces vægafskærmninger.

Fabrikanter af disse enheder gør nu alt for at lette deres installation, så fastgørelsesanordninger til klodserne til væggen skal normalt allerede være til stede i sættet. Men hvis det så skete, at det ikke var færdigt, så skal du købe 8 mm ekspansionsdyk og skruer før installationen.

Derudover skal beslag, støtteelementer (konsoller) til dem, gardinstrimler og dekorative kopper medtages i apparatet til disse enheder.

Direkte til installation af tagbøjlerne, bør du forberede sådanne værktøjer som:

 • bor med en konkret boremaskine;
 • roulette hjul;
 • niveau;
 • konstruktion markør;
 • Phillips skruetrækker;
 • trappestige;
 • hammer.

Dette nettingsprincip anvendes som regel til tagskærter, der er fastgjort til modstående vægge (1-beslag, 2-fikseringsskrue, 3-tappingsskrue, 4-dekorative hætter).

Installationsprocessen selv består af følgende trin:

 1. For det første skal du omhyggeligt lave væggenes layout i overensstemmelse med designelementerne på tagbøjlerne. I dette trin, ved hjælp af et målebånd, er alle de steder, hvor støtteelementerne er placeret, markeret med en blyant. Deres ensartethed kontrolleres af niveau.
 2. Ved siden af ​​de markerede steder er der vedhæftede beslag og hullerne i dem til dowels er markerede punkter, hvor boringen vil forekomme.
 3. Derefter er det nødvendigt at bore huller med huller i væggen på de markerede punkter med en boremaskine med en boremaskine til beton, og så skal duerne selv indsættes i dem.

Selvdrejende skruer med ekspansionsstik til fastgørelse af tagene.

 1. Herefter anbringes beslagene skiftevis på væggen og fastgøres sikkert med skruer.
 2. I næste trin skal du dække pladerne, hvor skruerne vil blive synlige. Til dette anbringes en dekorative kasket-kop på disse steder, som yderligere er skruet sammen med en eller flere skruer.
 3. I sidste fase skal du sætte beslagsstativet i hætten og fastgør dette element også med bolte med tandhjul. På disse samme stænger og vil være placeret selv cornice. Desuden kan den forblive enten i fri position, eller den kan også fastgøres med bolte og skruer for pålidelighed.

Skematisk gengivelse af fastgørelsen af ​​tagene til vægplanet.

Vær opmærksom! Afhængigt af designfunktionerne kan fastgørelsen af ​​tagene til væggen til et eller andet plan variere lidt, så du skal navigere allerede på plads. Men under alle omstændigheder er fastgørelsesprincippet meget ens for alle.

Installation nuancer på skrøbelige vægoverflader (gipsvæg, skumbeton)

Princippet om montering af beslag på taggitter på gipspladen væg ved hjælp af dyvel sommerfugle.

Nu er det moderigtigt at skære mure med gipsplader, og i det sidste er skumbetonhuse ikke ualmindelige, så mange kan undre sig over, hvordan man laver gardinstængerne til væggen med løstere og sprøde egenskaber. I sådanne tilfælde er der brugt tricks af erfarne håndværkere.

Så hvis det er meningen at hænge lette gardiner på et letvægtsgardin, så bores huller til dowels på ikke-stive vægge på en sådan måde, at deres diameter er mindst 12 mm. I dette tilfælde bores der først med en tynd bore og derefter med en tykkere.

Det er bedre, hvis der anvendes flere typer øvelser, og denne proces vil forekomme meget omhyggeligt og gradvist i 3-4 trin til den nødvendige diameter. Endvidere indsættes ikke en sædvanlig dowel i det borede hul, men et fastgørelsesorgan i form af en sommerfugl, større i diameter, som, når den er skruet ind, er i stand til at åbne som sådan. Dette vil gøre det muligt for ham bedre at holde fast på gipsvæg eller skumbeton.

Billede af skruer med dowel butterfly.

For tunge strukturer med massive gardiner kan denne fastgørelsesmetode imidlertid ikke give denne pålidelighed, da disse materialers skrøbelighed ikke vil tillade, at dowel og skruen holdes under for høj belastning.

Derfor er det her først nødvendigt at fastgøre metalbjælken eller træbjælken til flyet, og kun derefter fastsætte beslagene på dem.

Endelig

Hængende gardiner på specielle enheder, der skal fastgøres til væggardinet.

Når du installerer tagskægget, skal du ikke glemme at hænge enhederne til gardiner og gardiner på det, ellers vil der ikke være mening i et sådant design. Nå, de, der har brug for yderligere oplysninger om dette emne, kan se videoen i denne artikel.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Rumindretning sker ofte ved hjælp af gardiner. Disse attributter suppleres af smukke og unikke tagbøjler, der passer perfekt ind i interiøret. Det er vigtigt at vælge og installere sådanne systemer. Der er mange modifikationer af sådanne understøtninger. Derfor, hvis du ikke ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen, bør du konsultere en erfaren specialist.

Finesser af processen

En bred vifte af tagger ganske bredt, hvilket giver dig mulighed for at kombinere dem med mange typer gardiner. Samtidig kan deres længde nå betydelige størrelser. Sådanne strukturer skal fastgøres fast til ikke mindre end 3 beslag. Hvis små børn bor i huset, skal lukkede fastgørelsesdele anvendes. Ved installation er det vigtigt at tage højde for afstanden mellem vinduet og gardinerne, hvilket afhænger af længden af ​​beslagene eller placeringen af ​​suspensionerne i loftet. Denne værdi skal være 10 cm, men det er ikke nødvendigt.

Hvis gardinerne lukker batteriet, så er der mellem disse elementer en afstand på 3-5 cm, hvilket giver optimal ventilation.

Inden du vedhæfter stangen, skal du vælge design og størrelse. Mange argumenterer for, at den skulle stikke rundt om vinduets bredde med ca. 15 cm. Fastgørelsen sker kun med højkvalitetsfastgørelser, der kan understøtte gardinens vægt.

Monteringsmuligheder

Eaves er den integrerede egenskab af hvert lejlighedshus. Det understøtter gardinerne og giver dem et bestemt udseende. For at denne struktur skal kunne tjene i lang tid, skal den være sikkert fastgjort til loftet eller væggen.

Moderne gardinstænger er lavet af forskellige materialer, men næsten alle er udstyret med identiske fastgørelsessystemer. Konventionelt kan fastgørelserne af disse strukturer opdeles i flere typer:

 1. Ramme. Denne fremgangsmåde indebærer fastgørelse af tagene til bunden direkte gennem selve rammen. Dette kan omfatte plast- eller aluminiumsdæk, som er udstyret med specielle riller til bevægelse af suspensioner.
 2. Fastgørelse med beslag. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige, da den er udstyret med næsten alle typer tagskinner (træ, snor, ende osv.). Særlig opmærksomhed her skal betales til listerne, som skjuler beslaget ved hjælp af en ekstern strimmel. Denne type vedhæftning kan bruges på næsten alle typer konstruktioner, herunder på dækmodeller.

Afhængig af fastgørelsesstedets placering kan du vælge disse typer af fastgørelsesdele:

 • Vægmonteret. Eaves er fastgjort direkte til væggen med skruer eller dowels. Mange modeller af parentes er udstyret med udtrækkelige albuer, som gør det muligt at justere afstanden fra vinduet til gardinerne. Blandt fordelene ved denne tilgang er forskellige designs af fastgørelsessystemer, såvel som dets enkelhed. Du kan installere en sådan cornice selv uden nogen færdigheder. Men designet reducerer visuelt højden af ​​rummet. Nogle modeller af parentes er korte, hvilket ikke tillader at få den ønskede afstand fra væggen til gardinerne. Strukturerne er ude af stand til at modstå betydelig vægt og skal derfor forstærkes med yderligere fastgørelsesdele.
 • Loft. Fastgør basen til loftet. Det skal bemærkes, at der er specielle anordninger, der gør det muligt at fastsætte strukturen på både beton og gipsplader. Denne type vedhæftning er i stand til at modstå betydelige belastninger, såvel som visuelt udvider rummet. Ved hjælp af loftbøjler kan du installere tagbjælken næsten hvor som helst i rummet og opdele den i flere zoner. Men installation er ikke mulig i hængende lofter, medmindre der er udarbejdet særlige huller til fastgørelsesanordninger.

Bemærk venligst, at dækbaserede strukturer og produkter med parentes kan monteres på disse overflader. Sidstnævnte mulighed adskiller sig kun i form af fastgørelsesanordninger.

tilbehør

Moderne taghuller repræsenterer enkle kombinerede produkter. Dette giver dig mulighed for at vælge visse af dens elementer til din smag. Markedet af komponenter til tagskinner er ret forskelligt. Det omfatter mange produkter, der kan opdeles i flere grupper:

 1. Fasteners. Dette omfatter alle produkter med hvilke strukturen er fastgjort til basen.
 2. Beslag. Disse produkter kommer i forskellige former og størrelser. Du kan finde både runde og rektangulære designs på markedet.
 3. Nøgleelementer. Disse omfatter ringe til tagskinner, stik, suspensioner og andre produkter, der er nemme at udskifte.

Bemærk venligst at disse produkter ikke er standardiserede. Derfor, hvis du har brug for at reparere en brudt del, anbefales det at vælge en højkvalitets analog.

Hvordan indsamles?

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal den være færdigmonteret. Denne proces afhænger direkte af produktmodellen.

Den består af et solidt metalark, som udelukker sin samling. Nogle modifikationer af metalet suppleres med parentes. For at rette dem skal du stramme flere bolte for at danne et komplet system.

Den enkleste mulighed er en cornice i form af et dæk.

Det sværeste at samle er en to-rækken cornice. Denne proces består af følgende på hinanden følgende trin:

 1. Først og fremmest bliver hængende ringe til gardiner sat på røret. Deres antal afhænger af lærredets størrelse og dens vægt.
 2. Herefter sættes der parentes på rørene på hver side. Disse designs er udstyret med specielle riller, hvor kronen er placeret. Det er vigtigt at sætte disse elementer symmetrisk. Dette sikrer ensartet belastningsfordeling.
 3. Når rørene er klædt, er de fastgjort med specielle skruer eller bolte. Ofte udstyre fabrikanter røret og beslaget med specielle riller, der skal kombineres. Dette gør samlingen lidt lettere.
 4. Monteringsproceduren gennemføres ved at installere stik, som kan være plast eller metal.

Vigtige nuancer

Montering af tagbøjlerne er en simpel operation, der kræver lidt omhu og overholdelse af producentens anbefalinger, hvilket vil tage højst 20 minutter. Men det er vigtigt ikke bare at rette strukturen, men også at passe det korrekt ind i interiøret.

Installation af tagskæggene kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 • I første omgang skal du vælge den type design, der passer til stilen på dit værelse. Længden af ​​understøtningen skal være lidt større end bredden af ​​vinduesåbningen. Dette vil gøre det muligt at dække det med høj kvalitet gardiner.
 • Det næste trin er markup. Tagene skal placeres i en afstand af 10 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen. Samtidig skal man være opmærksom på om konstruktionen forhindrer åbningen af ​​rammen. Hvis dette ikke sker, kan du negle ned ad taggen og nedenunder. Det anbefales at markere cornice med hjælp fra en assistent. Dette vil justere strukturen i forhold til loftet og andre fly. Men basen skal altid tages loft. Når alt er justeret, er stederne under fastgørelserne simpelthen markeret. Dette skal gøres så præcist som muligt, så der ikke er nogen forvrængning. Det er også vigtigt at være opmærksom på symmetrien i monteringssystemerne.

Mange eksperter anbefaler at bruge den tredje beslag, hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m. Det giver optimal stabilitet.

 • Processen slutter med fiksering af produktet. Til dette dannes huller til dowels og skruer på stedet. Hvis væggen er lavet af bløde materialer (træ), kan du straks feste beslaget med en skrue eller negle den. Typen af ​​fastgørelsesmiddel vælges af husets ejer, afhængigt af overfladens egenskaber.

Installationen af ​​loftets tagriller forekommer praktisk taget i overensstemmelse med samme algoritme. Kun flyet i forhold til hvilken justering er ændret. Det skal bemærkes, at når du installerer i loftet, skal du være opmærksom på afstanden mellem væggen og kronen. I dette tilfælde skal gardinerne ikke hvile på vindueskarmet og danne en parallel med væggen.

Afstand fra loftet

Når du installerer tagpladerne, er det vigtigt at vælge det rigtige sted for dets placering. Et af kriterierne for at være opmærksom på er afstanden fra strukturen fra loftet. Denne værdi er ikke reguleret af standarder eller design anbefalinger. Den optimale afstand er området fra 5 til 15 cm fra overfladen. Men ingen plager udlejeren til at flytte cornice højere eller lavere. Det vigtigste er, at produktet med gardiner passer perfekt til det primære interiør.

Bemærk, at når man markerer eksperterne, anbefaler man at fokusere på loftets plan, og ikke på niveau eller vinduesvinduet.

Sådan repareres til gipsvæg?

Gipsplader lofter er meget populære i dag og er monteret af mange boligejere. Ulempen ved dette materiale er, at den ikke har tilstrækkelig styrke. Men samtidig er det stadig muligt at installere tagpladerne på en sådan overflade ved hjælp af flere typer fastgørelsesanordninger:

 1. Udvidelige dowels. Dette kan omfatte en dyvel sommerfugl og dowel paraply. Et træk ved denne fastgørelsesanordning er, at når skruen skrues fast, bøjer den indvendige del sig og danner et stort lagerområde. Dette giver på en eller anden måde mulighed for at reducere trykket på gipspladen. Denne installationsmetode er kun egnet til gardiner af lav vægt.
 2. Anker. Denne mulighed for at fastgøre tagene til gipspladens loft giver dig mulighed for at modstå betydelig vægt. Bemærk at længden af ​​ankeret skal være større end tykkelsen af ​​arket, nogle få centimeter. Dette skyldes det faktum, at fastgørelseselementer er fastgjort i hovedloftet, som ofte tjener som en betonplade.

For at fikse ankeret laver de i første omgang et gennemgående hul og går ind i loftet med ca. 4-5 cm. Derefter køres krogen ind i hullet. Det resulterende system giver dig mulighed for at modstå gardiner med stor vægt.

Den samme algoritme til placering af tagskæggene svarer til den, der anvendes til almindelige overflader. Her skal du også omhyggeligt markere og indstille præcis alle elementer i forhold til alle fly.

Mest sandsynligt er ordene upassende her: det er bedre at se en gang end at høre! Følgende samling viser spektakulære eksempler i interiøret.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen, se følgende video.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Gardin skinne fastgørelse

Gardinestang er et vigtigt element i interiøret. Takket være denne enhed kan du hænge tyll, gardiner eller små gardiner. Således vil det være mere behageligt. Det moderne marked tilbyder en række forskellige design af dette element. Og hvis du står over for opgaven med at vælge den, så er det kun halvdelen af ​​kampen. Det er ekstremt vigtigt at vide, hvordan man monterer gardinstænger til gardiner. Umiddelbart skal det bemærkes, at arbejdet er enkelt og absolut hver hjemmekunstner kan klare det. Det eneste du skal tage hensyn til nogle vigtige detaljer, som vil blive diskuteret i denne artikel. Vi vil også kort overveje teknologien til fastgørelse af forskellige typer tagskinner, der er opdelt i to kategorier: loft og væg.

Grundlæggende installations- og udvælgelsesregler

Fastgørelsesteknologien afhænger af det materiale, de er fremstillet af. For eksempel kan det være træ, metal, plast, strenge. Baseret på dette er også et passende fastgørelsesorgan valgt. Hvad angår valget, afhænger det også af den type gardiner, som værten vælger. For eksempel, hvis de er lavet af organza, slør eller fint silke, så er det nok at gøre med en strengmekanisme. I dette tilfælde strækkes strengen mellem beslagene, som er fastgjort til væggen.

For gardiner af tæt materiale skal der gives fortrinsret til plast-, træ- eller metalgardiner. Vær sikker på at være opmærksom på produktets kvalitet. Det afhænger jo af, hvor længe det vil tjene dig, og om det vil være i stand til at klare den belastning, der pålægges den af ​​den store vægt af gardiner.

Så før du tager et valg, skal du være opmærksom på følgende faktorer:

 • Styrke. Eaves skal være stærk nok til at modstå gardinens vægt. Hvis det er en stang cornice, så stangen skal være stiv. Denne regel gælder for hvert element af strukturen, uanset dens type.
 • Monteringsmetode. Dette øjeblik er vigtigt, når du vælger, fordi du bør overveje den type væg, hvor tagene skal installeres. Der er flere måder at installere taggaflerne på for gardiner: på konsoller, beslag og gennem gennemgående huller i tagfladerne selv.
 • Størrelse. Dette er en ekstremt vigtig parameter, fordi længden af ​​den valgte cornice skal være større end bredden af ​​vinduet. I hvert fald fra to parter skal tagskæggene virke på 200 mm.
 • Antallet af rækker. Der er single-row og endda tre-rækken cornices. Dette øjeblik også overveje.

Monteringsvalg

Efter at have besluttet valget af belægninger til gardiner, skal du også være opmærksom på fastgørelsesmetoden. Graden af ​​dens kvalitet er afhængig af gardinens vægt, hvad tagene er lavet af, og også på hvilke vægge det er monteret. Hvis væggen er mursten, så brug dowel anbefales ikke. Du kan anvende vores forfædres teknologi. Slibning af pladens harpiksagtige træ og hammer det ind i det borede hul. For at forhindre, at det knækker, skal du bore et hul med en tynd bore, inden du drejer skruen.

Hvis væggen er beton eller har et lag af gips, anbefales det at bruge en "butterfly" dowel. Når spændingen skrues fast i spidsen, udvides plasten i hullet og holder fast monteringen. Hvis du har gipsplader vægge, så skulle du være bekymret for fastsættelse af cornice til gardiner. For eksempel ved at definere det sted, hvor fastgøreren vil blive placeret, skal du installere profilen med pantet. I dette tilfælde må der ikke opstå problemer. Hvis dette ikke er sket, vil det kun være muligt at installere på lette vægge en lys og lille gardinestang med let tyll.

Med hensyn til fastgørelse tager det ikke meget tid og et stort sæt værktøjer. I princippet kan et sådant værktøj være i ethvert hus eller lejlighed, nemlig:

 • Boremaskine / hammerboremaskine.
 • Boremaskine til boring.
 • Hammer.
 • Skruetrækker.
 • Level.
 • Hacksaw eller stikksag.
 • Fastgørelsesmateriale.
 • Blyant.

Dette er det vigtigste sæt af værktøjer. Hvis du har det, så kan du komme til arbejde. Dernæst foreslår vi at du bliver bekendt med teknologien til fastgørelse af tagbøjlerne til gardiner af forskellige typer.

Montering af loftsplanker

En af sorterne af cornice til gardiner - loft. For det meste er de lavet af aluminium eller PVC. Derfor bestem først vægten af ​​gardinerne. Installationen af ​​loftet cornice er meget enkel. Der er monteringshuller på selve enheden. Du skal vedhæfte tagene til loftet og markere disse hullers steder i loftet med en blyant.

Derefter klippe gardinestangen med et stiksav eller hacksav med små tænder til den foreskrevne størrelse. Særlige afskæringer vil blive placeret på afskæringsstederne, så pas på, når afskæringen udføres. Hvis gardinens vægt er stor, kan der kræves ekstra fastgørelse, standard åbninger er måske ikke nok. Derfor skal bore yderligere monteringshuller i den, indtil skråningerne er fastgjort. Overfør også alle mærker til loftet.

Derefter kan du begynde at bore huller direkte i loftet. Diameteren af ​​hullet skal svare til fastgørelsesorganets diameter. Generelt kan skridtet mellem fastgørelsen ligge i området 200-300 mm. Se også på situationen, hvad er tagene og hvad er vægten af ​​gardinerne.

Når alle huller er klare, indsættes en dowel i dem. Også faste fastgørelsesdele. I nogle tilfælde passerer dybden gennem tagene selv, og til tider er specielle fastgørelsesanordninger fastgjort til loftet, så skærer hakene sig snaps eller fastgøres.

Hvis du har en strakt lærred i loftet, skal alt arbejde gøres omhyggeligt og langsomt, fordi der med en skødesløs bevægelse er risiko for at beskadige lærredet. Pre-fixed på loftet pant. Hvis det er, vil installationen blive stærkt forenklet. På steder hvor der vil være et hul til montering af tape. Dette vil ikke tillade weben at blive delamineret eller revet. Efter loftet og monter cornice selv. Alt er ret simpelt.

Montering af væggardinstænger til gardiner

Hvad angår vægmekanismer, skal du være forsigtig, fordi det moderne marked tilbyder en bred vifte af dem. I dette afsnit betragter vi installationsprincippet for de mest almindelige, nemlig:

 • Framing.
 • String mekanisme.
 • Eaves med en barbell.
 • Profil.

Framing

Denne type gardinholder er en af ​​de mest populære. Der er en særlig teknologi til installationen. Denne enhed er en tagskinne, der kombinerer en strimmel af polymer, træ og lignende. Den første er forsamlingen. Det er nødvendigt at forbinde baguetten med dækket. Særlige indsatser i form af hjørner er fastgjort til sidevæggen, og så er bunden fikseret.

Efter påføring af det på væggen og markér stedet for hullerne. Det er vigtigt at bruge niveauet her. Ellers vil du ikke kunne installere det problemfrit. Plus, sådan en cornice er installeret meget tæt på loftet. På de fleste baguette-enheder er de imidlertid fastgjort til væggen ved hjælp af en beslag.

Ofte bruger nogle håndværkere ikke alle fastgørelseselementerne fra sættet. Men gentag ikke disse fejl. Det anbefales at bruge alle fastgørelsesanordninger, og der kan være omkring fire af dem, så det efter monteringen kan modstå hele massen af ​​gardiner. Så, i væggen, bor huller og fiks baguette cornice.

snor

Grundlaget for denne art er strengen. Den bruges hovedsagelig til lysgardiner. Ved installation er det vigtigt at stramme kablet således, at strengen ikke bukker under gardinens vægt. Sådanne tagskinner kan bestå af flere rækker.

Pakken har som regel alle de nødvendige fastgørelsesdele. Markér væggen, bor huller for at fastgøre fastgørelserne med dowels og træk strengen. Efter installationen er hele strukturen lukket med et plastbælte. Installationsprincippet er meget enkelt.

Skub stang

Dette design har to beslag og fastgørelser til væggen. I dem gennemføres baren. I betragtning af at hovedbelastningen er anbragt på fastgørelserne til væggen, skal fastgørelserne her være stærke, plus stangen skal være af god kvalitet. Så gør først markeringen. Du skal bruge et niveau for at finde to punkter, hvor installationen af ​​fastgørelseselementer vil blive udført. Igen skal du sørge for, at begge monteringer er i lige afstand fra vinduets kanter. Ellers vil det visuelt se grimt ud.

Sæt mærker på væggen, bor huller på væggen, indsæt en plastik og skru skruen igennem fastgørelserne. Det er vigtigt at være forsigtig her, især hvis monteringen er plastisk. Den selvdrejende skrue skal strammes moderat, ellers kan den briste.

Der er gardinstænger til gardiner, hvor stængerne bæres på toppen, og der er de, der er gevindet gennem hullerne på bjerget. Så i den sidste version, inden du installerer, skal du ikke glemme at skrue alle fastgøringsringe på stangen til at hænge gardinerne. Efter installationen skal du bare sætte på siden dekorative stik.

profilen

Overvej den sidste type væg cornice - profil. Det skal bemærkes, at det kan fastgøres til loftet, alt afhænger af typen af ​​vedhæftning. En af deres fordele er, at de i dag er på markedet i et bredt farveskema. Takket være dette vil du være i stand til at matche det til gardinens farve.

Fastgørelsen udføres ifølge samme skema som stangen. Vedhæft en speciel holder til væggen, normalt to af dem. Efter at du har indsat det, er profilen tagplader, og alt er klar. Når du er i profil, vil du passere alle kroge, hvor der kan være små hjul på siderne, du har en dekorative hue og hængende gardiner.

konklusion

Så vi har gennemgået alle funktionerne i fastgørelsen af ​​cornice til gardiner. Som vi så dem er der et stort udvalg. I denne artikel dækkede vi de mest almindelige. Vi håber, at dette materiale vil hjælpe dig med at håndtere dette arbejde selv, og du kan hurtigt hænge gardinerne. Derudover tilbyder vi dig at se den forberedte video om, hvordan du holder fast holderen til gardiner. Hvis du allerede har erfaring i dette arbejde, så del det med vores læsere.

Fastgørelsesgardinbane til gardiner - praktisk rådgivning

adgang

Efter at have købt gardiner, der passer perfekt ind i interiøret, har mange lyst til at ændre den gamle cornice. Nu inden for mange mange sådanne systemer til enhver smag, farve og design. Men hvordan man vælger, hvordan man installerer og hvad man skal hænge gardiner selv på, vil blive diskuteret i artiklen nedenfor.

Hvor skal man starte?

1. Fastgør fastgørelsesstedet

Selv før du køber en cornice, skal du tænke på, hvor det bliver rettet: på væggen eller i loftet. Med hensyn til æstetik er indretningen til loftinstallation mere attraktiv. Installation på loftet giver dig mulighed for at lukke hele væggen fra top til bund.

Desuden har denne mulighed et skjult system til fastsættelse af gardiner. Vægindstillingen skelnes af pålidelighed og alsidighed, da der i en bygning er vægge, hvor der kan indbygges parentes, men ikke overalt er der åben adgang til loftet. For eksempel i tilfælde af et nedhængt loft er der ingen sådan adgang, hvilket betyder, at installationen på væggen er den eneste mulige mulighed i dette tilfælde.

2. Markup

For korrekt installation af ethvert system er det afgørende, at du først foretager en markering af lagerfladen. Derfor er det første skridt at finde midten af ​​væggen, som skal gardinere, og allerede fra den ligger ved hjælp af et målebånd lige mellemrum til dets kanter. Afstanden mellem murens kant og beslaget skal være ca. 35-45 cm. Hvis det er mindre, vil selv de samlede gardiner stadig lidt overlappe vinduet, hvilket er yderst uønsket.

Desuden bør de ikke være placeret tæt på selve vinduet, da de ikke vil tillade at åbne åbningerne helt. Afstanden til loftet er som regel 10-15 cm, men denne parameter har ringe effekt på det, så det kan ændres i hvert enkelt tilfælde, som du vil.

Når man udfører markeringer, er de altid fokuseret på væggen, og kun så på vinduets åbning eller niveau, fordi vægplanet selv ofte er ujævnt, hvilket betyder, at selv streng overholdelse af niveauet ikke kan forsikre sig mod baguettes buede position.

3. Forberedelse af de nødvendige værktøjer og materialer

For at installere et sådant system skal du bruge et standard sæt værktøjer, hvoraf de fleste er i hvert hjem, men hvis der ikke er nogen, kan du nemt få dem eller spørge dine naboer:

 1. Punch eller bore.
 2. Hammer.
 3. Målebånd og blyant.
 4. Niveau og plummet
 5. Trappestige.

Ved køb i et sæt leveres det normalt med dele til fastgørelse af det, men selv på trods af deres tilgængelighed anbefales det at opbevare separat med ekstra materialer til montering: klumper og selvskærende skruer.

Fastgør tagene til væggen

 1. Fastgørelsesregler.
 2. For organisk integration i indretningen er det nødvendigt at vælge strukturens dimensioner, så den ikke rager ud under 15 cm ud over vinduesåbningens sidegrænser på hver side.
 3. Hele transportsystemet skal monteres, så der er et hul på ca. 10 cm mellem det og loftet.
 4. I tilfælde af at overskride længden af ​​tagskæggesystemet over 2 meter skal der monteres hjælpekonsoller, der fordeler dem langs længden, således at belastningen på hver af dem er den samme.
 5. I tilfælde, hvor rummets vægge har en belægning af gipsplader, bruges længere klemmer til at installere lejeelementerne, som ikke kun kan passere gennem huset, men også låses ind i tykkelsen af ​​selve lejemuren. Disse fastgørelsesdele omfatter dowels med langstrakt stød og hammerspik af stål.
 6. Det er nødvendigt at tydeliggøre massen af ​​de påståede gardiner med evnen hos en bestemt enhed til at holde dem.
 7. Monterede gardiner bør ikke forhindre manipulation af vinduet.
 8. Til fastgørelse af de bærende dele af konstruktionen har de mest pålidelige vist sig at være dowel-neglene med en sektion på 8 mm og skruer. Men de sædvanlige skruer er kun egnet til trækonstruktioner.
 9. I tilfælde, hvor loftet er buet, er pladserne til beslagene markeret ikke med niveau, men i loftets meget planlagte rækkefølge, afsætter visse intervaller fra den.
 10. Sådan monteres: til væggen, mellem væggene.

Stativet, der er indsat i understøtningen, danner et interval mellem vinduet og strukturen, som placeres således, at gardinerne ikke gnider mod vindueskarmet eller udragende radiatorer:

 1. Installation foregår ved at markere væggen i overensstemmelse med systemets design. Ved hjælp af et niveau af roulette og blyant markeres stedet for installationsstøtter. Derefter fastgøres beslagene til dem som et mønster, mærker hullerne i dem til dowel-neglene.
 2. Yderligere ved de markerede punkter på væggen med en boring laves der huller i hvilke dommerne vil blive indsat.
 3. Derefter anbringes en beslag på væggen og en skrue skrues ind gennem et hul i den ind i en dowel-negle indsat i væggen, der tidligere er indsat i væggen.
 4. Støttebjælken er lukket med en skål fastgjort på et par tandhjul.
 5. Monteringsbøjlen er indsat i skålen og er også blokeret af en lille skrue.
 6. På beslagene placerer tagskæggene, som enten fastgør skrueelementet eller forlader det som det er.

Montering af strukturen mellem væggene udføres med samme teknologi, med undtagelse af få nuancer:

 1. Dens længde er valgt på en sådan måde, at den svarer til afstanden mellem væggene på grund af fastgørelseselementerne.
 2. Fra hjørnerne og loftet på hver af væggene er den samme afstand for montering af beslag.

Funktioner montering forskellige taggafler. De kan være lavet af plast, træ, metal eller kompositmaterialer. Deres design kan være baguette, profil, streng, kruglopalochnoy. Derfor afhænger installationsfunktionerne i forskellige designs ikke kun på lejefladen, men også på de materialer, de er fremstillet af, og deres enheder.

Montering af tagstænger til loftet

Hvis du vælger en struktur som en bærende overflade til fordel for loftet, skal du være bekendt med funktionerne i dens fixering på det:

 1. For det første måle de samme intervaller fra væggen til fastgørelser.
 2. Ved opvarmning af radiatorer skal strukturen installeres lidt væk fra dem.
 3. Hvis baguette længden overstiger 2 meter, er det nødvendigt at bruge en ekstra holder, så den ikke slynger.

Afhængigt af den type loft, der er forskellige muligheder for montering af gardin systemer til dem.

Så for betongulve er installationsteknologien generelt identisk med væggen, men med skumbeton og luftbeton kræver det større omhu og nøjagtighed ved boring af huller til dowels og store mængder af dem for at sikre pålidelig fastgørelse af konstruktionen i loftet.

Når du hænger tagskægget på gipsvæggen, skal du vælge den mest lette konstruktion baseret på plastik og tilhørende gardiner. Vedhæft sådanne systemer til dowels og skruer som sommerfugle eller møller, der sikrer pålidelig installation af gardiner.

Hvis det er nødvendigt at fastgøre en tung struktur på en gipsvæg, hvis vægt overstiger 5 kg, er det nødvendigt at bruge en træbjælke, som gør det muligt at styrke bunden og fordele belastningen så jævnt som muligt mellem fikserne, der fastgør den til loftet.

Til installation på strækloft anvendes en speciel teknologi. For at gøre dette skal du først samle en træbjælke med en gardinlængde til betonggulvene. Tykkelsen af ​​tømmeret vælges lidt mindre end afstanden mellem loftet og filmen, så det nemt passer mellem dem. Strålen er fastgjort på dybden og lukket med en film. Yderligere på det markere åbninger til armatur, hvor ringene vil blive etableret. Efter installationen udføres brændingen, og selve konstruktionen er samlet.

Funktioner montering af forskellige cornices. Hvis du vil installere et loftet cornice, er valget af muligheder for installation det lille: i loftet eller i ekstreme tilfælde på væggen. Egenskaberne ved fastgørelsen afhænger først og fremmest af gardinens form og design, og allerede i det andet fra det færdige materiale af lejeplanet.

For eksempel kan man fastgøre en cornice med gardiner på stræklofter, måske kun hvis de har en niche, der tidligere er angivet, hvis der ikke findes noget, skal systemet kun installeres mod væggen. Den samme situation opstår i tilfælde af at købe et runde gardin, som ikke kan fastsættes i loftet. Profil- og strengkonstruktioner er ideelle til dette. Den mest uhøjtidelige i installationen er baguette- og jernbanesystemer, så de kan installeres på enhver overflade, det være sig et loft eller en væg.

Skjult bjerg

Mulig skjult installation af baguetten til loftet eller væggen i en hemmelig niche, så effekten af ​​at falde sagen direkte fra loftet blev skabt. For at gøre dette skal du først købe tagene selv uden lærredet, da det ikke er muligt at forudsige den ønskede længde på én gang.

Jeg køber den købte konstruktion direkte til loftet eller væggen ved hjælp af plast eller metal dowels. På en afstand af et par millimeter fra ophængningssystemet er en bjælke boltet til loftet, som tjener som grundlag for montering af fastgørelsespose til strækloftet. Profiler installeres fra baguettesiden, så stoffet dækker bjælken, når den spændes, hvilket gør den usynlig.

Fastgørelsesgardiner til skinnen

Gardiner er som regel hængt på tagskægget - denne teknologi er længe blevet udarbejdet og testet.

Men der er mange muligheder for at fastsætte dem:

 1. Slips - gardinet er bundet til understøtningsstrukturen med bånd på en knude eller bue. Deres materiale kan også tjene som klud, og så bliver de syet til det eller en anden - de passerer gennem huller i materie. Fordelene ved denne mulighed er dekorative, rolige og evnen til at hænge gardiner, uden at fjerne taggrene. Ulemperne er vanskelighederne med at åbne og lukke gardinerne, deres installation og den symmetriske fordeling af fastgørelseselementerne.
 2. Loops - som i tilfældet med bånd, er disse stykker stof, men bredere og med begge sider af gardinerne syet til materialet. Udstyr i den ene ende af en knap, klæbebånd eller knapper er mulig. Deres fordele omfatter pålidelighed, nem installation, lydløshed og alsidighed. Ulemper - kompleksiteten af ​​distribution og drift, samt behovet for at fjerne hele strukturen med fastgørelseselementer, hvis løkkerne sys i begge ender.
 3. Grommets - er ringe af metal eller plast syet i kanten af ​​gardinerne. Takket være dem kan gardinet strækkes på en baguette, så hænge på kroge. De kan nemt og hurtigt hænge på tagskægget, de bevæger sig let, sørger for en symmetrisk fordeling af folks folder, slidstyrke og i stand til at modstå massive gardiner. Men de skaber øget støj, når de bevæger sig langs en baguette, de kan ridse det, for deres installation er det nødvendigt at fjerne stangen, de er ikke kombineret med lysgardiner og tuller.
 4. Ringe er som grommets monteret uden for materie. De er spændt på en cornice, og stoffet er fastgjort til dem særskilt på bånd, sløjfer, kroge mv. Ringene selv er lavet af træ, plast eller metal. De er i stand til at holde kraftige, vægtige gardiner, bevæge sig frit langs tværs, slidstærk og alsidig. Deres ulemper omfatter støj og behovet for yderligere vedhæftning til dem gardiner.
 5. Et gardin er den nemmeste måde at samle på, da det ikke kræver nogen specielle materialer og dele, bortset fra sit eget gardinemateriale. Den øvre kant er pakket og syet, således at der opnås en bestemt tunnel, hvorpå tagbøjlen kan indsættes. Denne mulighed er den nemmeste, billigste, tavse og pålidelige. Men det er svært at bruge dem på en sådan fixator hver dag, og det er umuligt at flytte dem fra hinanden effektivt.
 6. Braid - det sys til den øverste kant af gardinerne fra indersiden. Hun indser et design, der giver dig mulighed for at forhænge gardiner og danne mange små folder. Det kan hænge på cornice ikke kun ved at strække det på baren, men også ved hjælp af kroge. Dette er en simpel og pålidelig installationsmulighed, der giver en spektakulær udsigt. På grund af det store antal bølger tager det 1,5-2 gange mere end det område, der skal skjules.
 7. Kroge er ideelle til at hænge lige gardiner. Den har to versioner: metal, med "tætte" elementer syet til gardinet og plastik, når kroge er indsat i løkkerne på gardinet. En sådan klemme er let at installere, pålidelig og universelt egnet til enhver form for gardin. Kroge i plastikversionen er let brudte, uden stor vægt og kræver yderligere fastgørelser på gardinet i form af løkker.
 8. Klip - tilnavnet i hverdagsløfterne, fastgør gardinet og klem det i det serrerede låsemiddel. For at installere skæretængerne selv er der brug for ringe eller en gardinstang med integreret samlestang. Den moderne forbedrede version af disse fastgørelser indebærer tilstedeværelsen af ​​magneter i dem, hvilket letter processen med at hænge gardinerne. Dog skal dens vægt være lille, og stoffet skal være tykt nok til at modstå stærke nok jerks.

Sådan fikseres tagene til væggen

Moderne producenter af tagskærme produkter overholder den generelle teknologi for deres fastgørelse.

Afhængigt af bygningens konstruktion kan det fastgøres til væg og loft ved hjælp af dykker.

Fastgørelsesmetoder afhænger af konceptet konstruktion, som er valgt i overensstemmelse med rummets overordnede design. Fastgørelse af tagskæggene kan nemt laves med hånden uden hjælp fra en specialist.

Generelle installationsregler

Så hvordan skal du lave tagene på væggen? Først skal du bestemme parametrene og tage højde for nogle nuancer.

Layout af tagskægget i forhold til vinduet.

 1. For en positiv visuel opfattelse er det værd at vælge en cornice, der rager ud mindst 15 cm ud over vinduets sidegrænser.
 2. Skelettet skal være ca. 10 cm væk fra loftet.
 3. Hvis designet overstiger 2 meter, tilføjes yderligere beslag, ensartet placeret langs hele længden, nødvendigvis.
 4. Hvis væggene syes med gipsplader, vælges lange fastgørelseselementer til tagskægget, der trænger gennem pladen i tykkelsen af ​​hovedvæggen. Til dette formål anvendes dowels med en lang trykzone og en stålkørende søm.
 5. Det er nødvendigt at måle vægten af ​​fremtidige gardiner med taggenes evne til at modstå dem.
 6. Installeret cornice bør ikke forstyrre åbningen eller lukningen af ​​vinduet.
 7. Til fastgørelse af bærebjælkenes understøtningselementer er det sikrere at bruge kløfter med en diameter på 8 mm og skruer. Det anbefales ikke at fastgøre tagene til væggen med skruer.
 8. Hvis loftet har en lille roll, skal mærkning af beslagene laves ikke i forhold til niveauet, men i forhold til loftplanet, det vil sige den angivne afstand noteres fra loftet.

Nødvendige værktøjer til montering af tagskæggene

Moderne producenter forsøger at lette installationen af ​​deres produkter så meget som muligt og for at minimere den forberedende installationsproces. Derfor er det nødvendige sæt fastgørelsesanordninger altid færdiggjort sammen med tagskæggene. Hvis der af en eller anden grund ikke er nogen fastgørelsesanordninger, så er det bedre at købe en 8 mm dowel-negle, skruer og små skruer. Normalt fastgøres en træ- og plastikbeslag med en dowel, og til fastgørelse af metalstrukturen vil det tage 3 dowels-negle til hver beslag.

Ordningen om fastgørelse af cornice til strækloftet.

For at installere tagskæggene på væggen skal du helt sikkert bruge værktøjer som:

 • niveau;
 • borer og borer til beton;
 • målebånd;
 • en blyant
 • Phillips skruetrækker;
 • lille hammer;
 • trappestige.

Fastgør tagene på væggen

I dag er enkle væggitter med en eller to guider meget populære. Designets enkelhed påvirker ikke dets spektakulære karakter. Fastgørelsesanordninger til klodserne fra forskellige fabrikanter kan variere lidt, men de har for det meste et lignende installationsprincip. En simpel væg cornice består af en støtteplade, en kasket, der dækker støtten, et stativ / konsol til beslaget og en cornice. Et cantilever rack indsat i understøtningselementet skaber den nødvendige afstand mellem vinduesåbningen og tagene. Tagene skal placeres således, at gardinerne ikke rører vindueskarmen eller fremspringende batterier.

Ordningen om fastgørelse af tagene til væggen.

 1. Installation af tagskægget begynder med mærkningen af ​​væggen i henhold til designelementerne på tagskægget. Ved hjælp af et niveau, et målebånd og en blyant er placeringen af ​​de understøttende elementer markeret. Ved de markerede punkter fastgøres beslagene, og hullerne i dem til dowel-neglene er angivet.
 2. På de markerede steder bores der et hul, hvorved dykkerne sættes ind i en boremaskine med en installeret borekrone på beton.
 3. Endvidere påføres væggen på væggen og fastgøres med skruer.
 4. Monteringspladen (hælen) er lukket med en kasket, der er fastgjort med en eller to små skruer.
 5. Armstativet er indsat i en kop og er også fastgjort af en lille lille skrue.
 6. På beslagene på beslagene er der en cornice, som også kan fastgøres med tandhjul eller forblive i fri position.

Montager til taggitter til skrøbelige overflader

Fastgørelsen af ​​cornice til gipsvæggen ved hjælp af en dyvel sommerfugl

Standard sæt af skruer, der tilbydes af fabrikanter, er kun egnet til betonvægge. For at feste tagene til væggen af ​​skrøbeligt materiale, f.eks. Fra skumbeton, er det nødvendigt på en særlig måde. Diameteren af ​​borehullet til dowel bør være 12 mm. Men sådanne huller er designet til skruer af passende længde og tykkelse. Derfor indsættes dykker med de mindste parametre i dykkerne med stor diameter og længde. Fabriksfastgørelser til cornices er normalt ikke designet til løse vægge.

Boring gipsbeton og skum betonvægge skal fases og med forsigtighed. Brændbart materiale smuldrer nemt og bryder ud på de mest upassende steder. For det første bruges en tynd bore, og så bores hullet til den ønskede diameter. Hvis en slagboremaskine anvendes til boring, skal den indstilles til rotationsindstilling - uden chokoscillationer.

Den skrøbelige gipsvæg af en hvilken som helst tykkelse tillader ikke skruen at blive i den. Derfor er det selvsagt, når man monterer gipsplader, at bestemme, hvordan cornice vil blive fastgjort: til en træbjælke eller til en metalprofil. Hvis disse foranstaltninger blev ignoreret, skal vedhæftningen gennemføres med gipsplaster til hovedvæggen ved hjælp af lange dowels.

Når meget lyse gardiner antages, kan specielle fastgørelsesdele anvendes til gipsplader til gipsplader, f.eks. En "sommerfugl". Et sådant fastgørelsesorgan til tagskægget, når det skrues ind, åbner sig fra bagsiden af ​​gipspanelet og fastgør aftagningsdelen fast. Det skal bemærkes, at denne montering har en lukkertid på 5 kg.

At feste cornice til væggen er meget enkel. Selv en person uden særlig erfaring kan producere et så simpelt arbejde.