Hvilke selvskærende skruer er nødvendige for at fastgøre plastplinten?

Selvskærende skruer anvendes sjældent til montering af plastplanker.

Skruer bruges mest.

Skrue og skrue er ikke det samme, selvom der er en fælles.

Hvis i almindelighed tage de gule skruer eller hvidgalvaniseret,

Størrelsen er normalt 6x40-k, det kan være lidt længere, se på soklen.

En diameter på 6 mm er nok.

Det er ikke nødvendigt at lave et hul til skruer, det er tydeligt fra navnet, men du skal forborre et hul under skruen, hamre i dybden og stram skruen.

Under skruens hoved (brønd eller skruer) gør et hul lidt mere fra det, du har brug for, ved stikkets ende

Hvis du har en sokkel med en kabelkanal, er der ikke brug for stik, selvlukkende skruer (skruer) er lukket med en kabelkanalstrimmel.

Hvis det ønskes, kan plastikpladen endda "plantes" på flydende negle uden brug af selvlukkende skruer, men sandheden er, at væggene skal være næsten perfekte (jævnt).

Det hele afhænger af hvilken fastgørelsesmetode du vil gennemføre, da der er mange typer af fastgørelse af bordkortet nu. Fra dette vil følge, hvilke skruer at vælge.

Jeg kender personligt følgende typer vedhæftede filer:

 1. For det første er specialplader fastgjort til væggen tættere på gulvet. På disse plader låses soklen. I denne form for fastgørelse til beton- og murvægge passer dowel-neglene og træskruer på træ. Det vil være sværere med gipsplader vægge, som soklen er monteret på kanten af ​​arket, er det bedst at fastsætte dem i stedet for profilen, vælg skruer til metal.
 2. Soklen er fastgjort direkte til væggen gennem skruer (eller dowel-negle), og kanalen lukkes derefter med plastik. Med denne mount anbefales det at bruge specielle dowels.

Sådan repareres gulvplastlister

Montering af gulvplint er det sidste mål i efterbehandling, fordi det giver interiøret et komplet, raffineret look. Det er kendt, at den mest elegante reparation ikke kan præsenteres, hvis der er huller mellem væggen og gulvet, som basispladen er designet til at skjule. Derudover bliver han en ægte snorbøjle, der kan skjule mindre defekter i gulvdekorationen.

Hvis du er ny til efterbehandlingsarbejdet og ikke ved, hvordan du laver plastikbeklædningen, skal du ikke skynde dig for at kontakte eksperterne. Der er ingen vanskeligheder med at installere sokler med egne hænder, og nuancer og detaljeret oversigt over installationen beskrevet nedenfor giver dig mulighed for at gemme på guidenes tjenester.

Fordele ved plastikplader

Blandt sorterne af baseboards er den mest populære plast af mange grunde. Polyvinylchlorid er kendt for sin holdbarhed og styrke.

Betjeningsperioden for plastgulvplader når 100 år. De er modstandsdygtige over for ild og fugt, sikkert, så de kan installeres i ethvert rum.

Størrelser og design af plastikplint

Skirtboards er let at installere, skåret med en skarp kniv, og deres omkostninger er ikke høje.

Sammenlignet med træ- og gipsplanker har plast fleksibilitet. Deres farvepalette er enorm, hvilket ikke begrænser valget af farven på det indre af rummet og giver dig mulighed for at passe ind i den overordnede baggrund.

En ekstra fordel er udstyret til nogle modeller med en speciel rille, som ledningerne er lagt i.

Komponentdele

Højkvalitets installation af sokler er ikke mulig uden sådanne komponenter:

 • ydre og indvendige hjørner, hvorved plankerne er forbundet i hjørnerne af rummet;
 • Hætterne er beregnet til klædning af kanter af en sokkel. De går i et sæt og er venstre og højre;
 • forbindelser - en detalje med to riller, der tjener til dockning og forlængelse af lamellerne;
 • Fastgørelsesanordninger til fastgørelse af soklen på væggen.

Nødvendige værktøjer og materialer

Hvordan laver man bundkortet til væggen? Monterede strimler til skruer, med clips eller flydende negle. Til fastgørelse på negle og klip behøver du en boremaskine med forskellige borestørrelser, skruetrækker, målebånd, fastgørelsesdele, en hacksav og en støvsuger.

Bestemme mængden af ​​materiale

Hvor meget du skal bruge materialet og tilbehør til det - et godt spørgsmål. Ikke at blive bestemt, her har vi brug for nøjagtige beregninger.

Før måling af pvc sokkel måles længden af ​​væggene. Til dette nummer tilføjes 1,5 kan og 2 m og dividerer den resulterende mængde med 2,5 m (længden af ​​linjen). Afrunding af det resulterende nummer på en stor måde, vi får antallet af strimler.

Hvis du ikke har valgt og ikke har købt en sokkel, anbefaler vi at du læser følgende artikel. Måske vil du lide den termiske sokkel - bundkortvarmere er både elektriske og vand. Nogle gange er der også opgave at fastgøre soklen til bordpladen, men i dette tilfælde er soklen ikke længere et gulv, men en speciel, mindre størrelse, oftest aluminium eller plastik med silikoneindsatser.

Plint hjørner har brug for så meget som i rummet er de ydre hjørner og interne.

Hvis væggen er mere end 2,5 meter, er der brug for forbindelser. Der kræves et stik til hver fem meter.

Venstre og højre stik er taget ud fra antallet af døre i rummet.

Fastgør plastikplinten ved døråbningen

Montering af plastikplade

Efter at have lavet de rigtige beregninger og bevæbnet med de rigtige værktøjer, fortsæt til installationen. Træplader monteres på samme måde som plastflasken er fastgjort.

Vi afskår basispladen af ​​den ønskede størrelse med en almindelig brevpapirkniv

Når du installerer på en dowel-negle, skal du sætte en plank med et klædt hjørne til et af hjørnerne i rummet. Det er bedre at begynde med selve længden af ​​væggen. Placer hjørnet glat, så der ikke er nogen forvrængning under installationen.

Markér på væggen i 5-6 cm fra hjørnet af fastgørelsesstedet. Hvis væggene er glatte, lav noter i en afstand på 40 cm fra hinanden. Hvis der er huller, skal du reducere monteringshøjden.

Bor et hul i væggen under dowel

Nu gør hullerne med en perforator. Husk på, at dowel skal komme ind i 30 mm i væggen, og hvis overfladen er ujævn, tages dowel nr. 6. Fjern støv og kør dowels i hullerne. Fastgør soklen til væggen og overfør de mærker, der er lavet til den. Så bor hullerne. Skruer eller neglehoveder skal være helt nedsænket i baren. For at gøre dette skal du bore med en større borekrone.

Skru skruer ind i dybden

Nu kan du feste soklen til væggen med negle. Luk dem med stik, der passer til farve. Du kan klæbe propperne for at holde det sikkert.

Monteringen er allerede monteret for at passe til den ønskede størrelse. Det er bedre at skære dem med en skarp kniv eller en hacksav, så de vil ikke knække. Hold samtidig skarpe hjørner. Også når du skærer endepladerne, skal du huske på, at stik vil tage 3-5 mm. Hvis du bruger stik, skal du installere dem inden fastgørelsen.

Kabellægning

Montering af plastikstik med kabelkanal er ikke anderledes. Kun tidligere fjernet cap-kanalen. Huller er lavet i det, skruer sættes i, som fastgør soklen. Videre ligger tråden og lukkes af en hætte.

Der er en anden mulighed for at lægge ledningen - under stangen over skruerne. Det er vigtigt ikke at beskadige ledningen. Skru skruerne i de installerede bundkort millimeter for ti. Tråden er anbragt i det dannede mellemrum og forsigtigt presset med selvdrejende skruer. Placeringen af ​​kablet skærer hullerne i indgang og udgang.

Installation af soklen med deres hænder forekommer sjældnere på flydende negle. Det er det hurtigste og nemmeste. Lim påføres til baren med små prikker. Afstanden mellem dem er 3-5 cm. Planck presses mod væggen og holder omkring et minut. En vigtig ulempe ved denne metode er manglende evne til at fjerne og genbruge.

Ikke særlig pålidelig med hensyn til tilslutningsmuligheder for vedhæftning til klip. Selvom installationen er temmelig hurtig. På væggen skal du forlade noter til montering i en afstand på 30-50 cm og gøre de tilsvarende huller med et slag under dowel-neglen. Klip bør fastgøres i hullerne og fastgøres til de specielle riller i stangen. I denne udførelsesform er ulemperne stadig større: de høje omkostninger ved fastgørelsesanordninger og mulige problemer, når de fastgøres.

Fastgørelse af bundkortet på klipperne

Og desto bedre er det at fastsætte bundkortet du bestemmer.

Sammenfattende kan vi sige, at forbindelsen af ​​gulvpladerne let kan løses, hvis de korrekte beregninger foretages. Kvaliteten af ​​fiksering påvirkes af den valgte fikseringsmetode, installationens nøjagtighed samt typen af ​​sokkel, farve og form.

video

Videoen nedenfor viser i trinvis trinvis processen med at fastgøre plastikpladen: fra boring af huller til dowels og før installation af forbindelseselementer og andre elementer.

Fastgør plastikplinten til gulvet

Soklen er et af de vigtigste dekorative elementer i rummet. Det giver gulvet et æstetisk udseende, skjuler hullet og giver dig mulighed for at maskere ledningerne. Til dato er de mest efterspurgte træ- og plastplanker, men der er mange andre typer. Denne artikel vil diskutere, hvordan man vælger og hvordan man korrekt monterer bundpladen på gulvet.

Indhold:

Typer af plast sokler til gulvet

Plastlister er opdelt i to typer - universal og under gulvtæppet. Universal er anvendelig på alle typer belægninger (laminat, trægulve, fliser og linoleum).

Til fastgørelse af tæppet ved hjælp af en sokkel "G" formet. Han presser tæppet på gulvet, så det ikke kan rulle, og på samme tid udfører en dekorativ funktion.

Ifølge materialets sammensætning er plastikplinter af fire typer:

 • hårdt skum PVC. Denne type er kendetegnet ved elasticitet, er ikke hul, men bryder let.
 • hul af stiv PVC. De har høj styrke, men lavere kvalitet. I højere grad er de designet til simpel efterbehandling af lokaler uden krav på sofistikering.
 • halvstiv PVC sokkel. I sammensætning er de de samme som skum. Men de er meget fleksible materialer og sælges som bånd i ruller. De har et æstetisk udseende, en bred vifte af farver, og kan også efterligne naturlige materialer.

Hvilken type sokkel er bedre - plast eller træ?

Træplinten er miljøvenlig, men har et kortere levetid. Plast er lavet af syntetisk PVC, men dets levetid når 100 år. I sammenligning med træmodeller har de en række fordele og er en seriøs konkurrent for andre typer af bundplader.

Fordele ved plastikplinter:

 • Mulighed for brug i absolutte lokaler fra soveværelset til badeværelset. Og et stort udvalg af farver vil ikke være svært at vælge den bedste mulighed for hvert værelse;
 • Sammenlignet med træ er plastikpladerne mere fleksible og holdbare. De er godt udskårne og nemme at installere;
 • er ikke brandfarlige, hvilket gør dem mere sikre;
 • har fremragende fugtresistens, hvilket gør dem nemme at rengøre;
 • har en overkommelig pris.

Ud over alle de ovennævnte er der i de fleste modeller af plastplanker en speciel rille til lægning af ledninger.

På baggrund af ovenstående forskelle kan vi konkludere, at plastlister i de fleste tilfælde er mere fordelagtige end træ. Der er naturligvis undtagelser, når rummets design indebærer brug af udelukkende naturlige materialer.

Men blandt plastmodellerne er det nødvendigt at vælge den bedste løsning. Som udgangspunkt adskiller de sig i praksis ikke fra træ dem.

Den klassiske mulighed er en sokkel med specielle fastgørelser og et hul til kablet. Den største fordel er, at den skjuler sokkelens ledninger og monteringspunkter, og den er også meget nem at installere. Den anden mulighed er en sokkel med en solid plastkonstruktion, som er fastgjort med clips.

Valget af en eller anden type afhænger af smag præferencer og økonomiske muligheder.

Komponentdele

Komponenterne omfatter interne og eksterne hjørner, tilslutning og stik. De har forskellige former og farver, afhængigt af typen af ​​sokkel.

 • Ved hjælp af hjørnerne sættes bundpladerne sammen i hjørnerne af rummet, hvilket giver et æstetisk overordnet udseende.
 • Interplintusforbindelser er beregnet til forlængelse af lamellerne og til sammenføjning af dem. De er et stykke plastik med to riller til docking.
 • Stik er nødvendige for at dekorere kanterne. For eksempel i steder af en sokkel tilstødende til døre. De er af to typer venstre og højre, og som regel sælges komplet med baseboards.

Mere til komponentelementerne indbefatter fastgørelsesanordninger, med hvilke stropperne er fastgjort til væggen.

Sådan fastgøres soklen til gulvet med egne hænder

Til dato er der tre måder at montere soklen på, hvis hovedopgave er høj kvalitet og holdbar fastgørelse til væggen.

Fastgørelse på lim. Det er ikke egnet til alle værelser. I tilfælde af at væggene og hjørnerne er ujævne, er det meget sandsynligt, at soklen vil falde væk fra væggen. Men hvis væggene er glatte, og alle vinkler er 90 grader, så er dette den bedste løsning.

Installation med specielle klip, som er fast soklen. Denne metode er egnet i absolutte forhold. Den største ulempe ved denne type fastgørelse er, at låserne ikke tåler gentagen installation, og efter demontering af soklen skal du købe nye.

Sidstnævnte metode indebærer montering direkte. Skørtet er kun skruet på væggen med skruer. Fastgørelseselementer vil være synlige, men de kan forklæbes ved hjælp af specielle stik, valgt i farve. Vedhæftningspunkterne kan heller ikke mærkes, hvis du bruger en sokle med en speciel rille til at lægge elektriske ledninger. I dette tilfælde er de lukket med et dekorativt dæk designet til maskering af ledningerne. Denne metode er den billigste og mest pålidelige af alle ovenstående.

Nødvendige værktøjer til arbejde

For at samle bundpladerne skal du bruge værktøjer, der bedst forberedes på forhånd:

 • nedstryger;
 • awl (til piercing huller);
 • målebånd;
 • en blyant eller pen
 • bygnings hjørne;
 • bore med de nødvendige øvelser;
 • skruetrækker med den nødvendige dyse;
 • perforator (hvis arbejdet udføres i et murstenhus).

Beregning af den krævede mængde materialer

Før du fortsætter med installationen, skal du beregne mængden af ​​materialer, der kræves under monteringsprocessen.

For det første måles rummet rundt omkretsen (undtagen fra beregningerne bredden af ​​døråbningen). For at bestemme det krævede antal sokkler, divideres det resulterende tal med længden af ​​en slat. Der skal være en bestand af materiale mindst 0,5 m, hvilket vil være nok. Antallet af vinkler, der kræves, er lig med antallet af dem i et bestemt rum. Og antallet af kapper vil være lig med antallet af døre multipliceret med to. For at beregne fastgørelserne tages rummets samlede omkreds op og er opdelt i 50 cm. Skruer eller dowels vil kræve så meget som fastgørelseselementer plus 10 stk. I reserve.

Ved udførelse af beregninger er det nødvendigt at lave lagre på 2 eller 3 mm, og også at tage højde for margenen på hjørnerne og sammenføjningen af ​​basisplader.

Montering på flydende negle

Til arbejde skal du forberede en fil til plastik, flydende negle, dekorative elementer af hjørner, hætter og sokkel selv.

Startinstallation på flydende negle, det er nødvendigt at omhyggeligt justere væggene, så du kan tilslutte dem mere pålideligt og effektivt. Det er tilrådeligt, at de er klæbende gipsvæg eller professionelt puttied.

Installationen af ​​baseboard starter fra et af hjørnerne. På den nivellerede væg anbringes flydende negle i form af dråber i en afstand på ca. 3 eller 5 cm fra hinanden. Endvidere limes forbindelseselementet til den frie kant - det vil forenkle yderligere arbejde.

Tip: Til mere bekvemmelighed påføres klæbemidlet ikke på væggen, men direkte på stangen.

Derefter limes soklen til væggen. Det er vigtigt at sikre, at dens kant passer tæt til den tilstødende væg. Du skal trykke og holde den i denne position i ca. et minut, indtil klæbemidlet er indstillet. Derefter kan du fortsætte til installationen af ​​næste afsnit.

For at holde det godt i fremtiden skal det monteres på højkvalitets negle (det bør ikke gemmes).

Montering med specielle fastgørelsesdele (klip)

Denne fastgørelsesmetode er den dyreste og tidskrævende proces, men resultatet er et perfekt installeret bundkort. Alle eksisterende typer af bundplader er monteret på klip, mens der ikke stilles høje krav til vægternes ensartethed. Bare med en mere ujævne vægge bliver det nødvendigt at fastgøre klipene med et mindre trin fra hinanden.

Arbejdsfaser

For det første er den omtrentlige afstand af armaturerne markeret på væggen. For at gøre dette, i stedet for fremtidig fastgørelse af fastgørelsesanordninger, er et af "kliperne" tæt presset til væggen og til gulvet og et mærke er lavet med en blyant.

Derefter bores et hul i væggen omkring 0,5-1 cm dybt (men længere end dyvelen). Ved hjælp af en hammer er hammeren hamret ind i væggen og et klip sættes i hullet og rullet igennem med en skrue.

Derefter kan du fortsætte med installationen af ​​den næste monteringsenhed. På trævægge monteres klip på skruer. Ovennævnte metode er egnet til fastgørelse af klip i beton og mursten. Hvis der er flade vægge i rummet, skal efterfølgende klip fastsættes hver 0,5 m. Men på en ujævn overflade bør de allerede være placeret i 0,2-0,4 m afhængigt af væggens krumning.

Efter montering af klips er stiften installeret. Først skal du måle længden. Hvis den er længere end den ønskede længde, bliver den forkortet til den ønskede størrelse.

For at gøre fastgørelsen af ​​bæltet på klipene, skal du bare vedhæfte det til klip og snappe ind i dem. Dette gøres ved at trykke på bundkortet, indtil det klikker. Sæt derefter en spacer på soklens frie kant. Herefter begynder installationen af ​​det næste afsnit. Den nye rem indsættes først i afstandsstykket, og derefter snappes også på klip.

Når arbejdet omkring værelset er færdigt, skal du vedhæfte dekorative hjørner og stik. Hjørnerne er fikset, idet de blot sættes på to bundplader i hjørnet, og propperne sættes på den frie del af bundpladen nær døren.

For en bedre sammenføjning af hjørner og hætter kan de føjes til flydende negle, hvilket vil medvirke til at forbedre leddets kvalitet og vil give en ekstra garanti for, at hjørner og hætter ikke falder af.

Til fastgørelse af tæppe eller linoleum fremstilles skørt, der er udstyret med specielle riller til at lægge kanterne på belægningerne, hvilket gør det muligt at udskifte gulvet uden at afmontere dem.

Fastgørelse gennem boring gennem soklen gennem

 • For at fastgøre soklen på denne måde skal du bruge en boremaskine, skruer og en plastikfil. Metoden er anvendelig til installation af bundplader i sekundære lokaler.
 • For det første foretages de nødvendige målinger som beskrevet ovenfor.
 • Forbered et stykke sokkel af den ønskede størrelse.
 • Huller er boret i den. De bør være snævrere end skruenes "hætte", ellers vil bundkortet ikke holde fast.
 • Planken presses mod væggen og gør sine fastgørelsesdele zamorez.
 • I mangel af en kabelkanal kan du tilføje æstetik til de selvlukkende skruer med hylstre ved hjælp af dekorative covers.

Hvis væggene er lavet af sten, skal soklens fastgørelsesdele laves med dowels. For at gøre dette skal du bore huller i væggen og justere dem med hullerne i soklen. Herefter tiltrækkes soklen på væggen med skruer.

Installation af kablet under soklen

Absolut nogen ledninger kan lægges under soklen (telefon- og tv-kabler). Der er tre måder at gøre dette på:

 • Den første metode består i at lægge kablet under clipsen. Det vigtigste ved brug af denne metode er ikke at røre kablet med en selvdrejende skrue.
 • I den anden metode svækkes skruerne efter 5-7 mm efter montering af soklen. Derefter lægges kablet mod væggen og fastgøres.
 • Den tredje metode er baseret på at lægge et kabel i en speciel rynke, efterfulgt af lukning af kablet med en dekorativ hætte.

Skjult kabelføring kan udføres ved hjælp af alle modeller af plastikplinter. Men når der lægges elektriske ledninger, er det nødvendigt at afbryde netspændingen.

Omkostningerne til plastikplinter og tilbehør

Plaststifter var i stand til at tvinge træ helt ud af byggemarkedet. På den gode side har de vist sig at være af høj kvalitet og nemme at installere produkter. Men høj efterspørgsel har medført prisstigninger for dem i de seneste år. Deres omkostninger består af flere faktorer. Som regel er det berømmelse af producenten, typen af ​​baseboard og dens farver.

Prisen på en universel plastikstik varierer fra 60 til 90 rubler til 2,5 m. En sokkel med kabelskinne koster fra 40 til 70 rubler til 2,5 m og uden rynke fra 30 til 50 rubler. Klemmer sælges i pakker på 50 stk. Prisen for dem varierer fra 200 til 500 rubler, afhængigt af producenten. De billigste komponenter er stik, der koster mellem 20-30 rubler.

Nedenfor er den omtrentlige pris og størrelse af planker af plast til gulvet.

Hvordan laver man bundkortet selv?

Installering af sokler er det sidste trin i reparation og udføres efter gulvet og væggene er helt færdige.

Disse elementer hjælper ikke kun med at lukke kløften mellem væggen og gulvet, der er strukturer, hvor kommunikation kan gemmes.

Afhængig af typen af ​​gulvbelægning og baseboardmateriale kan dens montering udføres på forskellige måder, til væggen eller gulvet.

Monteringsmetoder

Afhængigt af det materiale, hvorfra basispladerne er lavet, såvel som på gulvtype, er der flere måder at montere disse elementer på.

Mellem dem er de forskellige i både fastgørelsesmetode og fastgørelsesanordninger.

Med dowels

I dette tilfælde skal du skrue soklen ikke på gulvbelægningen, men til væggen. Dette skyldes, at mange materialer, der anvendes til gulvbelægning, kan udvides og kontrakteres under drift, så hvis du lægger en stift til dem, vil den deformere.

Oftest er disse elementer fastgjort til en betonvæg eller mursten med dykker og skruer:

 • arbejde starter fra det fjerne hjørne, der laves et hul i væggen, en dowel er indsat i den, og derefter ved hjælp af en selvdrejende skrue er hjørneelementet skruet;
 • For det første er elementerne monteret på rummets lange vægge, på flade områder skal afstanden mellem armaturerne være 50-60 cm, hvis væggene er ujævn, så er der monteret ekstra skruer ved bøjningspunkterne;
 • også monteret på den modsatte væg;
 • Hvis det er nødvendigt at installere et ydre hjørne, bliver der lavet huller i det på begge sider;
 • De ledige led er dækket af dekorative strimler.

På klip

Ofte er plastikplader og strimler af andre materialer fastgjort til specielle fastgørelsesanordninger, hvilket muliggør, om det er nødvendigt, hurtigt og nemt at demontere dem.

Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

 1. i trin på 30-40 cm til væggen fastgøres specielle klip sikkert, hvis overfladen er ujævn, installeres de oftere;
 2. en rem sættes i klip og med et lille slag er det sikkert fastgjort i det.

På lim

Kan installeres på lim eller flydende negle. Dette kan gøres i tilfælde, hvor du ikke planlægger at demontere disse elementer, da du ikke kan fjerne dem uden skade.

Lim til soklens moment "Instant Grip" eller "liquid negles" påføres søjlerne på stangen med et trin på 40-50 cm, hvorefter elementet presses tæt mod væggen, holdes lidt og en stærk fastgørelse opnås.

Således kan du montere direkte på tapetet, så det bliver lettere at demontere. Ved hjælp af lim kan du installere disse elementer på krumme vægge, men før det fastsætter de en justeringslinje på dem.

Uden splejsning

Vi overvejede installationen med hjørneelementerne, men du kan undvære dem. For det første skæres enderne af de lameller, der er anbragt i hjørnet, i en vinkel på 45 grader ved hjælp af mousse, hvorefter de er stødmonterede og leddene lukkes med en dekorativ rem.

Montering af sokler med kabelkanal

I dette tilfælde kan fastgørelsen udføres ved hjælp af en af ​​de beskrevne metoder, men inden du begynder arbejdet skal du fjerne stangen, der dækker kabelkanalen fra soklen, installere den, installere kablet og lukke stangen.

Monteringsfunktioner

Afhængigt af det materiale, hvorfra soklen er lavet, anvendes en eller flere af de beskrevne metoder til montering af ovenstående elementer.

Montering af plastikplade

Sådanne elementer kan installeres på lim, på specialklip eller på selvlukkende skruer. Ved installation på lim er der ikke støv, før der fastgøres gulvplastik, er det nødvendigt at måle dem tydeligt, husk at de sidder fast en gang, og demontering dem vil ikke fungere.

Det er nødvendigt at dosere klæbemidlet korrekt og forsøge at ikke smøre gulvet.

Hvis du vil sikre - brug skruer. Selv om det er en lang proces, er det den mest pålidelige.

For det første, med en afstand på 50-60 cm, laves huller i planken, så lægger de det på væggen og markerer stederne til dowels. På de markerede steder er huller lavet, hvor dowels er indsat, hvorefter en stang påføres og fastgøres med skruer.

Hvis strimlerne er uden kabelkanal, lukkes de selvlukkende skruer med specielle stik, som herrerne anbefaler at klæbe, og hvis der er en kabelkanal, lukkes de med en speciel strimmel.

Plastplinten kan fastgøres til gulvet ved hjælp af specielle klip.

Denne monteringsmetode giver dig mulighed for at demontere soklen, men når du bruger den, skal væggene være helt glatte, og det er ikke altid tilfældet.

Montering af plastskørt med egne hænder, trin for trin instruktioner:

 1. Vedhæftede punkter er markeret på væggen;
 2. i sokklen lav huller;
 3. indsæt dykker og ved hjælp af skruer, fastgør specielle klip, hvor afstanden er mellem 40-50 cm;
 4. det er nu ved at fastgøre soklen og ved hjælp af lysstød med en knytnæve, er den fast.

træ

Installation af træplint er vanskeligere end plastik, da der ikke er særlige hjørner. Hjørnerne er forbundet med leddet, og for at kunne skære bundpladen korrekt skal du have en blok. Sjældent, når vinklen i rummet er 90 grader, er det sædvanligvis montering af lamellerne på plads, og gør det manuelt.

Montering udføres på skruer med afstanden mellem dem 70-100 mm. Efter mærkning skrues skruerne ind i stangen, så de lidt ser ud på den anden side, så lægger stangen mod væggen, markerer hullerne til dowels. Bor huller, indsæt dykker og fastgør stangen.

Montering på efterbehandlingsspikene udføres ved hjælp af samme teknologi, men i stedet for plastdykninger anvendes træstifter. Denne metode gør det muligt at lave usynlige fastgørelsespunkter, men det er ikke egnet til ujævne og lette vægge.

MDF sokkel

Afhængigt af om du planlægger at fjerne soklen efter et stykke tid, vælges metoden til dens installation. Mdf sokkel installeres oftest på lim, men i dette tilfælde skal væggene være helt glatte.

Det er muligt at fastgøre sådanne elementer ved hjælp af selvlukkende skruer eller klip; teknologien til at udføre arbejdet er det samme som i de tidligere versioner.

Hvis du udfører installationen forkert, kan du beskadige både selve stangen og dens montering, så arbejdet gøres forsigtigt og langsomt.

Beslag og værktøj

For at udføre disse værker har du brug for følgende værktøjer:

 • perforator eller hammerbor
 • måleinstrumenter;
 • en blyant
 • hacksav eller cirkelsav
 • miter box;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • armatur til en sokkel.

Ekspertrådgivning

Hvis du beslutter dig for at installere bundkortene med dine egne hænder og ønsker at gøre dette arbejde kvalitativt, skal du overholde følgende ekspertrådgivning:

    • Soklen er kun monteret, efter at væggene er færdige og gulvet er lagt.
    • Før du køber disse varer, skal du bestemme deres type og beregne den krævede mængde materiale.
    • Beregn antallet af interne, ydre hjørner, overvej længden af ​​rummet for at købe det nødvendige antal tilbehør;
    • Dockning af bundpladerne i hjørnerne udføres ved hjælp af specialbeslag, som er til plastelementer.
    • Træ-, MDF-, keramiske og polyurethanelementer er stødt sammen, og deres sider er trimmet ved hjælp af kroppen.
    • Hvis væggene og hjørnerne er ujævne, kan du først lave strimler af pap, som svarer til størrelse på bordpladen, fastgør dem på plads og skær dem til hjørnet. Ifølge den forberedte stencil har de allerede trimning af lamellerne.
    • Hvis du skal montere soklen på gipsvæggen, skal du overveje, at dette materiale ikke har høj styrke, så du bruger special hardware, som kaldes "Butterfly" eller "Molly", du kan installere ved hjælp af lim.

  Spørgsmål til eksperten

  Hvordan skæres en plastikplade til gulvet?

  Da den har en hul struktur, er det umuligt at skære det med et værktøj med store tænder. Den bedste mulighed ville være en hacksaw til metal eller et manuel stik stik, de har små tænder, og deres skilsmisse gør det muligt at lave lige og smukke snit.

  konklusion

  Afhængigt af hvilken type sokle der anvendes, er kvaliteten af ​​overfladen, væggens og gulvets materiale forskellige måder at fastgøre disse elementer på.

  Før montering af lamellerne er det nødvendigt at vurdere vægternes tilstand korrekt og vælge monteringsmetoden, der sikrer deres maksimale overholdelse af overfladen.

  Ved overholdelse af de udviklede teknologier kan enhver hjemmeherre klare sådan opgave som installation af en sokkel.

  Montering af loftsplint til plastpaneler - trin for trin instruktioner

  Loftsplade til plastpaneler: installationsteknologi

  Plint til plastfolie

  Ved montering af loftet på plastpaneler er der behov for at maskere afstanden mellem selve plastloftet og den tilstødende væg. Oftest bruges til dette loftsplint til plastpaneler. Selvfølgelig kan du bare holde sammen med en skumpose - men soklen har stadig en række fordele, som vi vil diskutere i denne artikel.

  Plint til plastloft

  Funktioner ved brug af loftsplint

  Lofter af plastpaneler, monteret på en træ- eller metalramme, er meget populære. Dette forklares af den meget imponerende liste over fordele ved sådanne lofter: de er billige, praktiske, holdbare nok og på samme tid - har et meget attraktivt udseende. Desuden er et sådant loft monteret relativt hurtigt og simpelt.

  En af de opgaver, som mesteren skal løse under installationen af ​​et loft lavet af plastpaneler, er arrangementet af samlingen mellem loftet og væggen (se Hvordan dækker loftpladen: beskrivelse og anbefalinger). Og her skal du overveje to punkter:

  • På den ene side skal samlingen være forklædt for at gøre den æstetisk attraktiv. Først og fremmest vedrører den del af loftet, hvor enderne af de trimmede paneler er placeret.
  • På den anden side ved at fastlåse panelerne fast, tillader vi ikke at de bevæger sig - og små bevægelser af panelerne som følge af ændringer i temperatur og fugtighed er uundgåelige. Hvis vi fastgør enderne af panelerne, som de siger "stramt" - er der stor sandsynlighed for, at hele loftet deformeres under påvirkning af temperaturforskellen.

  Til ordentligt arrangement af denne knude anvendes loftsplinten - et specielt design, der gør det muligt ikke kun at lukke spalten, men også at give plads nok til fri bevægelse af panelerne. Sporet i soklen bruges som fastgørelse af plastelementer, mens de ikke er fikserede, men bevarer muligheden for bevægelse inden for få millimeter.

  Plint konstruktion

  Vær opmærksom! Hvis den specielle sokkel til loftet på plastpaneler ikke er til stede, kan du bruge den U-formede endeprofil. I dette tilfælde skal samlingen være yderligere dekoreret med støbning.

  Fordele ved loftplanker

  Så, for at recap - hvad er fordelene ved et plastloft sokkel over andre måder at arrangere loftet af loftet med en væg?

  • Loftsplader på samme tid virker som en montering til plastpaneler og et dekorativt overlæg på hjørnet.
  • Plastloftets sokkel er lavet af samme materiale som panelerne til loftet og kræver derfor ikke særlig pleje (se den sidste lektion i loftalfabetet: installation af loftsplinter). Derudover køber du en loftsplint med plastpaneler, du garanterer næsten en komplet match med farver.
  • Designet af plastloftets sokkel er sådan, at det giver en tilstrækkelig grad af frihed til loftpanelerne. Dette forhindrer deformering af loftet.

  Loft med perimeter sokkel

  Hvis disse fordele syntes overbevisende for dig, så kan du fortsætte direkte til installationsarbejdet.

  Installation af lofter med brug af loftsplint

  Loftsramme

  Loftsplastrør er noget vanskeligere at montere end traditionel støbning. Og alligevel, hvis du læser omhyggeligt nedenstående anbefalinger, kan du hurtigt og effektivt installere loftsplinten.

  • Vi starter installationen af ​​soklen med installationen af ​​rammen. Rammen er monteret i træplader, som er fastgjort til loftet enten ved hjælp af ankerhuller eller (hvis loftet skal sænkes i forhold til loftet) ved hjælp af suspensioner.

  Vær opmærksom! Hvis du planlægger at skære plastpaneler ikke kun på loftet, men også på væggene - er kassen også monteret på væggene (se Plastloft: Første bekendtskab). I dette tilfælde vil den øverste plank af væggen obreshetki være grundlaget for loftplinten.

  • Den bedste måde at montere rammens skinner på er som følger: Først fastgør skinnen på de to ekstreme bøjler, og juster den derefter med niveauet. Så vi kan garantere, at det resulterende loft bliver helt glat.
  • Når rammen er klar - kan du gå videre til installationen af ​​fastgørelsesprofiler. At en sådan profil er en plastplade.
  • Som du kan se i de billeder, der præsenteres i denne artikel, er der på en af ​​siderne af loftsplinten en speciel rilletunge. Det er i denne rille skal indsættes plastforing under installationen. Afhængigt af den valgte type konstruktion indsættes enten væg- eller loftpaneler i rillen.

  Montering af loft på plastpaneler

  Afmontering og montering af sokkel

  Nu, når vi står over for rammen, og vi har besluttet, hvordan vi placerer vores bundplade i forhold til loftelementerne - er det nødvendigt at trimme bundkortet til hjørnesamlingen. Dette gøres sådan:

  • For korrekt docking soklen skal skæres i en strengt defineret vinkel. For at modstå denne vinkel bruger vi en kuffert. Kroppen er en plade med slidser til en sav eller kniv, som gør det muligt at trimme i den ønskede vinkel.

  Vi skærer soklen i kluden

  • Til hjørner på 90 ° er trimning det letteste: Et segment af loftplinten lægges i blokken og skæres af ved 45 0. Det andet segment lægges i blokken på den anden side (uden at dreje det) og afskæres nøjagtigt i samme vinkel, men i den anden retning.
  • Hvis du har brug for at dokke soklen fra en anden vinkel, så er det bedre at først lave en skabelon ud af pap eller unødvendige sokkelstykker.
  • Klipede lister fastgjort til rammen. Til fastgørelse af soklen til rammens træplader anvendes en byggestifter eller skruer på træet. Hvis rammen er lavet af en metalprofil, er soklen fastgjort med metalskruer (med en boremaskine).
  • Det er også muligt at montere en sokkel med lim "flydende negle".

  Efter montering af soklen i arket kan du starte plastikpaneler. Samtidig skal man sørge for ikke at skade kantens kanter - i nogle modeller af basisplader er sporene temmelig tyndvæggede.

  Paneler, bragt ind i arket piling sokkel

  Baseret på webstedsmaterialer: http://potolokspec.ru

  Hjem / Typer af lofter / Fra plastpaneler / Hvorfor har jeg brug for, og hvordan kan jeg lave loftsplinten til PVC-paneler?

  Meget ofte, når det er nødvendigt at reparere loftet hurtigt og billigt, anvendes PVC-paneler.

  Dette er en billig og ret æstetisk loft finish mulighed. Der er en advarsel: Hvis du monterer panelerne på en ramme uden særlige profiler, forbliver der et grimt hul i væggen og det dekorative lærred. For at slippe af med det, kan du bruge en speciel loftsplint, designet til PVC paneler.

  Hvorfor er det nødvendigt og hvordan det bruges

  Hovedindretningen af ​​dette dekorative element er at maskere krydset mellem væggen og loftet. Det kan dog fungere som fastgørelsesanordninger. På grund af det faktum, at den har en speciel rille, hvori kanten af ​​webfragmentet er indsat, er det samtidig muligt at fastgøre frie kanten og give leddet et smukt udseende.

  Der er flere typer loftfiksere, som kan kaldes sokler eller profiler - til hvem det er mere bekvemt. De er ens i deres design, og forskellene vedrører kun udseendet af den dekorative kant. Det kan være med et mønster, elementer til forgyldning eller almindelig, hvid.

  Den største fordel ved at bruge denne del af finishen er muligheden for at forlade et lille mellemrum mellem væggen og overtræksfragmenterne. Det er nødvendigt for mulige deformationer af de fragmenter, der udgør lærredet, på grund af termisk ekspansion eller vægbevægelser under huskrympning.

  En særlig slags lignende fastgørelsesdele vil være en sammenfoldelig version, som har en aftagelig ydre del. Denne type fastgørelsesanordning letter i høj grad installationen af ​​PVC-loftsstrimler generelt og gør installationen af ​​den sidste plank, hvilket ofte er svært, så simpelt som muligt.

  Installation og dens funktioner

  Alt starter traditionelt - mærkning, så monteres rammen.

  Selv i markeringsfasen er det nødvendigt at justere de vigtigste installationspunkter for komponenterne i rammen og denne bar i samme plan meget nøje. Dette er nødvendigt, så loftet efterfølgende viste sig at være lige. Derfor skal udformningen og installationen af ​​en ramme base gives tilstrækkelig tid og opmærksomhed.

  Næste trin er at trimme forbindelserne af delene i hjørnerne. Hvis det er hensigten at anvende specielle tilslutningskroner, er det ikke nødvendigt at foretage en omhyggelig tilpasning af alle tilslutninger - det er nok, at alle segmenterne passer ind i hjørnetilslutningen og er stramt fast der.

  Hvis hjørneforbindelsesstrimlerne i hjørnerne ikke er planlagt at blive brugt, skal du meget præcist skære hjørnerne af de sammenføjede dele. Du kan gøre dette ved hjælp af et værktøj kaldet en "blok". Dette værktøj gør det muligt at skære dele præcist i en vinkel på 45 grader.

  Men denne mulighed er næsten aldrig egnet - hjørnerne i vores lejligheder svarer sjældent til 90 grader og for kvalitetsforbindelsen mellem to segmenter, skal du lave en skabelon, der skal bruges til trimning.

  Hvis du har et spørgsmål: hvordan man fastgør loftplinten, som er designet til PVC-paneler til væggen eller dele af rammen, kan du bruge en hvilken som helst metode, der vil være mere praktisk. Der er monteringsmuligheder til flydende negle, du kan bruge en byggestifter, hvis fastgørelsen er lavet til trædele eller den mest traditionelle - på dykker med selvdrejende skruer.

  I sidstnævnte tilfælde er det nødvendigt at montere meget omhyggeligt for ikke at splitte segmentet, der skal monteres. For at gøre dette er det bedre at først bore et lille hul i stedet for skruen i skruen og gennem den for at få den endelige fixering.

  Når alle segmenterne skal monteres, kan du starte installationen af ​​lamellerne selv, hvorfra den dekorative belægning er monteret. For at gøre dette skal det være meget forsigtigt, at du ikke beskadiger soklens ydre kant. Det er ret skrøbeligt og kan blive revnet, hvis det håndteres uforsigtigt.

  Stræklofter »Komponenter og tilbehør

  PVC skørt loft 3m

  Uanset hvor omhyggeligt og omhyggeligt du udfører reparationsarbejde, er der altid mindre uregelmæssigheder og defekter.

  Ofte observeres de i forbindelse med led af forskellige overflader og materialer. Og her kommer til støtte for særlige dekorative genstande. Og for hvert tilfælde er de deres egne.

  For eksempel er leddene af PVC-loftsplader med vægge maskeret med loftsplinter til plastpaneler. De adskiller sig fra deres skum og gipsplader modparter ved tilstedeværelsen af ​​en monterings lamell tilføjet langs hele længden. Med sin hjælp er en sådan soklen fastgjort til loftet og væggene.

  Før du køber et færdigt materiale, skal du beregne det ønskede beløb. Og det er meget nemt at gøre.

  Først måler længden af ​​alle væggene i dit værelse, ikke at glemme dem, hvor dørene og vinduerne er placeret.

  Tilføj alle de opnåede værdier - dette vil være omkredsen af ​​rummet. Plastloftfilet (som dette dekorative element kaldes også) har normalt en længde på 3 meter. Del den resulterende værdi med 3, runde til nærmeste større tal, et flertal på tre, og tilføj en mere - bare i tilfælde.

  Det er mængden af ​​materiale, du har brug for til at lukke leddene.
  Hvordan gør man det rigtigt?

  Plinth installation

  Købte emner skal "skære" til størrelsen på dit værelse. Væglængden er allerede kendt. For disse størrelser skærer du stykker af den krævede længde med sektioner i rette vinkler ved hjælp af miterboksen og en hacksav.

  Fastgør loftplinten til PVC-paneler på to måder:

  1. Bare hæng det på loftets kant. De resterende små huller mellem væggen og fileten kan fyldes med tætningsmiddel af den passende farve.
  2. Installer en standard UD-profil under loftet og lav en loftsplint på dens nederste del. På samme tid kan huller også forblive, ikke kun under fileten selv, men også under profilen. Du skal forsegle dem med de samme fugemasse.

  Nederdel på loftet

  Hvis nogen af ​​disse muligheder af en eller anden grund passer til dig, så kan plastplanken til loftet installeres direkte på væggen under loftet med fastgørelseselementer.

  For at gøre dette skal du i de udvidede væg under tryklamellen lave små huller med en boremaskine.

  Det er godt, hvis de viser sig at være lidt mindre i diameter end de tilsigtede fastgørelsesdele. Yderligere, afhængigt af det materiale, hvorfra væggen er lavet, skal du vælge dele til fastgørelsesanordninger og bruge dem til at installere fileten. Og kun i slutningen er PVC-panelet indsat i rillen.

  Denne metode er mere pålidelig, præcis og giver det bedste æstetiske resultat, hvis det udføres med succes.

  Men det kræver en betingelse. Væggene, som loftsplastikplinten fastgøres på, skal være så glat som muligt. Ellers vil det dekorative element kun understrege deres krumning, og kan heller ikke modstå bøjningsspændinger og simpelthen bryde.

  Generelt er plastikfileter - det er det sidste blik i udsmykningen af ​​dit hus, så du kan give reparationens fuldstændighed og integritet.

  Kommentarer og anmeldelser til materialet

  Artiklens indhold:

  2. Aftageligt loftplastikplatte - installation 7. Plastpladeformning - installation

  Hvorfor har vi brug for en plastikplade til loftet, hvad det er og hvordan det skal fastgøres - det er de spørgsmål, vi vil forsøge at svare på i dag.

  Ofte indebærer udtrykket plastloftlister en L-formet startprofil for PVC-paneler. I et hjørne, der er kendt for os, er overfladen flad, og bundplankens PVC-loft har et dekorativt udseende. Et sådant loftsplint af plast kan anvendes til fastgørelsesplader, og kun til deres dekoration. Bemærk venligst, at fastgørelsespaneler kun til en plastikpose er kun tilladt, hvis de er installeret i en smal korridor.

  Den tilsvarende loftsplint til plastpaneler er fremstillet af vinyl (polyvinylchlorid).

  Nogle gange kan du finde en aftagelig plastikplade. Samtidig leveres den dekorative kant og den del, som plastpanelet er indsat i, separat. Ved afslutningen af ​​installationen af ​​loftsplinten forbindes de med en konventionel lås. Dette design er designet til at lette installationen af ​​plastloftplanker. Dette gælder især for installationen af ​​det sidste panel (læs også: "Sådan fastgøres plastpaneler til loftet").

  Hvis du ikke har haft erfaring med plastlister frem til dette punkt, anbefaler vi at du vælger det sammenfoldelige design.

  Hvad er fordelene ved plastloft i forhold til skum?

  Ved at montere plastloft sokler kan du opnå et mere raffineret indretning. Du vil straks mærke forskellen i strukturen og kvaliteten af ​​PVC-paneler og plastikplint. Men skumplinten vil skille sig ud mod panelernes baggrund, hvilket ikke giver mulighed for at skabe en enkelt sammensætning (læs også: "Paneler på loftet af skum"). Gennem brugen af ​​PVC baseboards kan man opnå en bedre visuel effekt.

  Polyfoam adskiller sig i høj porøsitet.

  Det betyder, at sådanne ubehagelige faktorer som støv, sod og fedt uundgåeligt akkumuleres i soklerne. Og det bliver ikke let at fjerne dem. Plast er ikke genstand for et lignende problem.

  For det første er vinyl mindre modtagelig for opsamling af forurening, og for det andet er det meget nemt at vaske det. En svamp med et ikke-slibende rengøringsmiddel vil være tilstrækkeligt til rengøring af basispladen.

  Når det udsættes for direkte sollys, begynder skummet at blive gult, mens PVC er fuldstændigt inert over for virkningerne af ultraviolet stråling. Derfor falder materialet ikke over tid.

  Desværre har forskere endnu ikke opfundet sådant materiale, der vil være fri for fejl. Plinten på plastloftet har også nogle fejl.

  Hvis du sammenligner skum- og PVC-profilen, kan du forstå, at produkterne af den første type har en bredere base.

  På grund af at vinylprofilen har en smal base, kan den ikke klare skjulingen af ​​brede spalter. Og det er ikke bare en fejl under installationen.

  PVC har en ret høj termisk ekspansionskoefficient.

  Og jo større rummets rumfang, desto større skal være afstanden mellem tilstødende baguetter og væggen. Og det bidrager på ingen måde til at forbedre rummets æstetiske udseende.

  Installation af PVC bundplader vanskeliggør installationen af ​​loftpaneler lidt. For eksempel er det sidste panel i rækken ikke let at klare, så der ikke kan ses negle eller skruer.

  Hvis dine vægge er ujævn, vil en plastikstik ikke være det bedste valg, da det ikke vil være i stand til at maskere hulrummene uden dannelse af mærkbare huller.

  PVC-bundplade er perfekt til efterbehandling omkring perimeteren af ​​sådanne lokaler som et toilet, badeværelse eller korridor. Delvis kan sådanne bundplader anvendes i køkkenet. Men væggene skal være glatte.

  Installation af et plastloft i stuen eller soveværelset er uønsket. I sådanne rum er det meget bedre at bruge skumpolystyren-baguetter.

  I stedet for baguetter kan du bruge en bred støbning. Desuden er loftsplanken til plastpaneler med skjult belysning på markedet.

  De er sat 10 cm under overfladen, mens en diod tape er lagt på deres øvre kant. Det er lysets lys, der tillader ikke kun at ændre udseendet af rummet, men også at skjule nogle af fejlene i overfladen.

  Hvordan laver man plastloftet?

  Den nemmeste måde bruges til værelser med små størrelser. Samtidig skal panelerne fastgøres til kassen (læs: "Sådan monteres PVC-paneler i loftet"). Plint sættes simpelthen på kanten af ​​panelfanen. Efter installationen er klar, er fugen med væggen nok til at smøre med fugemasse. Derudover kan soklen hænges til profilen af ​​UD, som omgiver rummet. Til montering af loftsplinten med lim og skruer. Det er bedre at bore hullerne i fastgørelsespunkterne på basispladerne med selvdrejende skruer. Dette beskytter plastik mod revner.

  I små værelser kan du uden kasser. Denne metode er også velegnet til rummelige værelser med glatte vægge.

  Stiften er simpelthen fastgjort til væggen med skruer. På samme tid i væggen eller gipsvæggen forborede huller.

  I hjørnerne af rummet er der specielle hjørner. En alternativ metode er selvskærende sokkel med mousse.

  Gabet i leddene er maskeret af fugemasse, som er udvalgt for at matche soklerne.

  Sådan limes loftsplinten, detaljeret video:

  Endelig giver vi dig enkle råd om, hvordan du korrekt beregner mængden af ​​bord i et værelse. Til at begynde med måler man længden af ​​alle rummets vægge (det vil sige, de finder rummets omkreds). Derefter er denne værdi opdelt i en standard baguette størrelse.

  Det resulterende nummer er afrundet. I dette tilfælde er det ønskeligt at købe en eller flere lister i reserve. Det er hele simpel teknologi til at installere loftlister.

  Du kan evaluere resultaterne af sådant arbejde ved at se billederne i vores album. Og efter at du har lavet installationen af ​​basisplader, vil du sikkert mærke, hvor meget mere harmonisk vil være det indre af rummet. Vi ønsker dig succes i reparationen!

  • fix-builder.ru
  • wikipotolok.com
  • potolki-info.ru
  • pod-potol.com

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.