På hvilken afstand til vedhæftning af kroge til gardiner. Master klasse: fastgørelsesgreb til gardiner

Udstyret af boligindretningen skal ejerne af lejligheden indeholde en vigtig del af vinduesindretningen: gardiner, gardiner, gardiner og gardiner.

Desuden vælger de sådanne gardiner som regel at vælge hele sættet i en harmonisk stil: fra tekstiler til nødvendige tilbehør som hjørner og holdere. Holderen til gardinen er en speciel anordning i form af en beslag eller beslag til at holde gardinet i den samlede form.

De kan bruges uafhængigt eller i et sæt med klistermærker lavet af linned dekoreret strimler eller stykker af andre fleksible materialer. De ligger som regel på væggene til siden af ​​vinduet eller døråbninger. Fra deres brug kan afhænge af følelsen af ​​rummelighed i rummet.

Forms indehavere kan være meget forskellige. Fra meget enkel, vandret eller lodret udførelse til sammensatte enheder, med dekorationer og forskellige dekorative indlæg. For badeværelser har begrebet "holder gardiner" en bredere betydning. Det indebærer alle nødvendige tilbehør til at arrangere gardinerne, herunder gardinstænger (stænger).

Disse enheder er lavet af forskellige materialer:

Brug ofte forskellige kombinationer af disse materialer.

Placering af gardinholdere: 1. i hulstanden; 2. under hulstanden 3. over hulstanden

Producenter af tilbehør til vindue- og døråbninger tilbyder tre grundlæggende former for indehavere:

For hver form, der har karakteristiske træk i designet, er der tilvejebragt en original fastgørelsesmetode og følgelig specielle fastgørelseselementer.

Typen, materialet og evnen til at modstå bestemte belastninger for sådanne anordninger bestemmes, når de vælges, baseret på den planlagte anvendelse, design af rummet og gardinet. For eksempel er nogle gange tilbehør af denne type, der er lavet af metal og vedholdende ret store belastninger, placeret over vinduesåbninger og anvendes i stedet for cornices. Gardiner, kastet over dem og dygtigt draperet, skaber en usædvanlig virkning for værelset at blive dekoreret.

Monter holderen taget hovedsagelig til væggen. Desuden kan monteringen, afhængigt af type og design, være enkelt, åbent eller skjult, med installationen af ​​bærerunderstøtningspladen.

Placering og fastgørelse af gardintilbehør

Det sædvanlige standardarrangement af gardinholderen ved vinduet er vinduets vinduesniveau. Det foreslås at overveje tre muligheder for enhedens placering:

 • på vandret vindueskarm
 • 0,3 m under karmen
 • over vindueskarmet, fra loftet - 1/3 af højden af ​​rummet.

Højde på moderne vinduesåbninger kan dog være anderledes: fra gulv til loft på rummet eller et par tommer centimeter over gulvniveauet.

I sådanne tilfælde afhænger placeringen af ​​gardinholdere primært på de anvendte gardiner, deres stof og størrelsen af ​​vævene. De point, der bestemmes eksperimentelt, vil være optimale. Hvis du ændrer koordinaterne for retentionspunktet for gardinerne, kan du maksimalt åbne vinduesåbningen eller næsten helt drape den, hvis du af en eller anden grund ikke skal åbne visningen til vinduet. Det anbefales at tage højde for alt: fra åbningsforholdene til svinget vinduet til typen af ​​de faldende folder af gardiner.

De valgte installationssteder for enhederne (som regel er der to af dem på den ene og den anden side af vinduet eller døråbningen) kontrolleret for nøjagtighed, vandret position og symmetri. Dette betyder, at punktet, der svarer til det geometriske center (eller kanten) af venstre holder, skal svare til midten (eller den samme kant) til højre i forhold til midten af ​​åbningen. De vandrette mærker af begge armaturer, der er lavet til fremtidige monteringshuller, skal ligge på samme vandrette linje - dette kontrolleres af bygningens niveau.

Fastgørende begrænsninger

Det giver ikke mening at vælge dykker og skruer til montering: De leveres normalt med den købte gardinholder. Derfor er der kun brug for en boremaskine og / eller en skruetrækker til det kommende arbejde, såvel som en boremaskine med loddebøjler svarende til diameteren af ​​plastdykkerne, der er tilvejebragt i installationssætet. Hvis væggene i rummet er "tunge", beton, vil der være brug for en boring til boring.

Efter afslutningen af ​​verifikationsmålinger til boremærker laves der lavet. Derefter anbringes plastpropper-dowels i hullerne. Hvis borediameteren er valgt korrekt, passer dølerne tæt ind i hullerne, under påvirkning af en hammer. Afslutningen af ​​installationen - montering af holdere til dowels selvdrejende skruer.

Nu indendørs kan du arrangere de ønskede gardiner.

Udseendet af ethvert værelse uden korrekt valgte tekstiler ser ikke ud. Men selvom du køber og hænger gardiner, gardiner eller gardiner af den ønskede skygge, tekstur og design, kan du stadig ikke gøre uden forskellige dekorative elementer.

De vigtigste tilbehør er gardinholdere, holdere og gardinstænger. De hjælper ikke kun med at ordentligt arrangere placeringen af ​​stoffer ifølge skitsen, der er udviklet tidligere, men er også helt uafhængige dele. For eksempel er holdere til kanzashi gardiner så smukke at de spiller hovedrollen, det er omkring dem, at resten af ​​designet er bygget.

Korrekt udvalgt og placeret kanzashi og vægholdere til gardiner giver dig mulighed for at ordentligt organisere rummet, regulere mængden af ​​lys ind i rummet, gøre rummet mere rummeligt og føje komfort til det. Og gardinholdere i badeværelset gemmer plads i lukkede rum.

Lad os overveje disse interessante elementer mere detaljeret. Som en bonus er nedenstående en guide, ledsaget af et foto, som giver dig mulighed for at gøre holdere til gardiner med egne hænder fra diske.

Typer af vægelementer

Stationære holdere til vinduet tekstiler er specialfremstillede og faste kroge, der er placeret på væggen nær vinduet og tjener til at holde gardiner eller gardiner. Udover uafhængig brug kan de spille rollen som et ekstra element til klemmer, børster, magneter og pickups, hvorved der skabes interiør af fantastisk skønhed.

Som navnet antyder, er det pågældende støtteelement fastgjort ubevægeligt. Derfor skal du først beslutte udseende, designfunktioner og placering.

Den moderne industri producerer et stort antal sorter af indehavere. Det er nødvendigt at vælge en eller anden model baseret på rummets generelle stil, stoffets farve og struktur, samt møbler og tilbehør.

Indvendige designere forsøger ofte at bruge holdere i samme stil som tagene. De ovennævnte elementer er trods alt konstant synlige og tiltrækker den største opmærksomhed.

Gardinholdere kan være fremstillet af sådanne materialer:

 • et træ;
 • plast;
 • metal;
 • kombinationer af ovenstående.

Når du vælger en model, skal du sørge for at købe højkvalitets fastgørelsesdele. Nogle gange er det nødvendige antal skruer, skruer og andet tilbehør allerede inkluderet i sættet.

Fastgørelsesfunktioner

Af stor betydning er ikke kun det korrekte valg af modellen, men også dens placering på væggen. Ikke så længe siden blev enhver vægholder, uanset form og udseende, fastgjort nøjagtigt på hulstanden. Men moderne lejligheder og huse har en anden konfiguration af vinduesåbninger, fordi denne mulighed ikke er egnet til alle tilfælde.

Derudover skal du tage højde for lofterne i rummet, vinduets bredde samt egenskaberne i dets design, ventilationssystemet og åbningen.

De mest almindelige er følgende muligheder:

 • traditionelt, når højden af ​​forankringen er på samme niveau som vindueskarmet;
 • i en afstand på ca. 2/3 af højden fra gulvniveauet;
 • ca 20-30 cm lavere end vindueskarmet.

Hvis gardinerne er korte, er en højere placering af kroge velegnet, i tilfælde af at tekstilerne er lange - placerer holderne tættere på gulvet. Det skal bemærkes, at når en stor mængde stof anvendes i et design, er det nødvendigt at sørge for et passende sted langs kanterne af vinduesåbningen for at fastgøre det til holderen eller holderne.

Men det er nødvendigt at tage højde for, at jo lavere holderne er placeret, jo mindre lys kommer ind i rummet. Dette kan være nyttigt, når du skal dekorere en ikke særlig behagelig visning uden for vinduet eller skjule de påviste rammefelter.

Det er bedst at afprøve flere muligheder på stedet. For at gøre dette skal du tage et bredt bånd med hvilke gardiner opsamles i en bolle. Så bruger en person den resulterende improviserede afhentning til væggen, og den anden ser ud til, hvilken version der ser mere organisk ud i rummet.

Direkte fastgørelse udføres uden tricks med en boremaskine og skruetrækker.

Ud over stationære enheder, giver indehavere, der ligner velkendte japanske hårklip, gardinerne et glimrende udseende. Lad os tage et kig på, hvordan man laver en gardinholder med egne hænder. Desuden er konventionelle cd'er gode til dette, som i stort set findes i næsten ethvert hjem. I ekstreme tilfælde kan du købe dem, en lille pris bliver ikke en hindring.

Arbejdet består af følgende trin:

 1. Først og fremmest skal du forberede diske. Til dette formål markeres en cirkel på diskene ved hjælp af en skabelon (f.eks. Et cover til bevarelse). Det er nødvendigt, at den dannede ring var omkring 2-3 cm bred.
 2. Ved hjælp af et varmt loddejern eller en byggekniv fremstilles et snit ved hjælp af en præ-mærket mærkning. Dette skal gøres omhyggeligt for ikke at ødelægge den ydre ring.
 3. For at lette processen kan du lave skær på begge sider og dreje disken på hovedet. Herefter falder den resulterende "minidisk" ud af sig selv uden nogen indsats fra din side.
 4. Samme række handlinger skal ske med en anden disk, da arbejdet kræver to ringe, der er limet sammen i en helhed.
 5. Til dekoration af indehaveren anvendes tekstilblomster, som er karakteristiske elementer af kanzashi hårnåle. Hvis du har tilstrækkelige færdigheder og evner, kan du selv samle dem ved hjælp af de komponenter, der sælges i butikkerne. Ellers er det tilrådeligt at fokusere på færdige genstande.
 6. Således at plastikringen af ​​diskene havde et præsentabelt udseende, er det pakket med et tekstilbånd af den ønskede skygge og tekstur 1 cm bred. Den frie ende er fastgjort med lim, og så er hele det fri rum forsigtigt og forsigtigt dækket. I slutningen er alt også fastgjort med lim.
 7. Derefter samles blomsterarrangementet i en enkelt enhed. Til dette formål anvendes tidligere indsamlede blomster samt købte blade. Derudover kan du tage perler, rhinestones og andet tilbehør.
 8. Ringenes design kan være enhver. Det hele afhænger af din fantasi og design af rummet som helhed.
 9. For at fastgøre kanzashi på tekstiler anvendes almindelig kinesisk sushi pind dekoreret med bånd, blomster og blade, så den falder sammen med stilen med den tidligere lavede ring.
 10. Det færdige element er fastgjort på gardinet på et hvilket som helst passende sted.

konklusion

Inden for rammerne af et materiale er det svært at dække hele rækken af ​​holdere til gardiner. For eksempel er et så nyttigt tilbehør som en vinkelholder til et gardin i et badeværelse, der giver dig mulighed for effektivt at organisere rummet og beskytte indretningens og husholdningsapparatets elementer mod fugt, fuldstændigt blevet ignoreret.

Et mere fuldstændigt indtryk af alle tilgængelige sorter vil hjælpe videoen i denne artikel.

Vinduesdekorationen bruger mange tilbehør, som du frit kan købe hos enhver online butik. De mest populære af dem - klister til gardiner.

Gardin kroge - dette er et af de vigtigste elementer i indretningen. Med deres hjælp kan du ikke kun omdanne gamle gardiner eller dekorere nye, men også logisk afslutte vinduesammensætningen. De hjælper også med at feste gardinerne på siderne af vinduet, som giver dig mulighed for at lade mere luft og lys ind i rummet. Sådanne dekorative elementer kan ændres afhængigt af stemningen eller bruges til at bringe nyhed til et lidt irriterende interiør.

Tilbehør til gardiner - uundværlige hjælpere med hensyn til at skabe udsøgte gardiner eller tyler. Afhængigt af hvordan du fastgør klemmerne, kan du få en anden effekt. Der er et stort antal monteringsmetoder, som vil hjælpe dig med at skabe den ønskede draperieffekt. Derudover tilbyder disse tilbehør et stort felt for kreativitet og fantasi.

Sådan fastgør gardinet greb

Så overvej de grundlæggende metoder til fastgørelse af greb til gardiner:

Hver mulighed for at fastgøre griber skaber sit eget specielle gardin på stoffet. Det generelle princip er: Jo lavere pickup er vedhæftet, desto flere folder får du på gardinerne. Det eneste, man skal huske på, er, at jo større draperi, jo mindre lys trænger ind i rummet. Desuden, hvis du har en smuk udsigt fra vinduet og derefter opretter dybe folder af stof, lukker du det meste af det. Samtidig vil en variant med en nedre armatur være ideel til de værelser, hvis vinduer overser byggepladsen eller et tilstødende hus, eller hvis vinduesrammerne har et unpresentable look og har brug for reparation.

Du kan også visuelt ændre vinduets proportioner:

 1. Hvis du vil gøre vinduet bredere, skal tilbehør fastgøres lavere (ca. i en højde på 1/3 fra gulvet).
 2. Hvis du vedhæfter kroge højt, vil det gøre vinduets åbning smalere og længere.

Hvordan det ser ud i virkeligheden:

Lange gardiner giver dig mulighed for at prøve forskellige monteringsmuligheder, hvilket giver mere plads til fantasi. Gardiner, der har en længde på op til karmen, er det bedst at rette, afgår 1/3 af længden fra bunden.

Sådan vælges gardin kroge

Sådanne tilbehør til gardiner er lavet af tykt stof. Bedst af alt, hvis de er af samme materiale som pelmets. Som regel gentager gardin kroge lambrequin farve. Også mulige muligheder for at matche gardinerne eller i kontrast. Tilbehør til gardiner i online-butikken er billige, så du kan altid erstatte dem med andre, hvis du vil ændre noget i det indre uden store omkostninger. Openwork indehavere af firmaet "FL Service" tilbyder et bredt område af kreativitet: På grund af at produkterne er tosidede, i kontrastfarver, kan du ændre vinduesindretningen ved blot at vende produktet over.

For at skabe komfort i indretning er der en stor rolle at dekorere vinduer. Uanset hvor du bor - i en lejlighed eller et privat hus, vil god belysning bidrage til at gøre dit hjem behageligt og smukt. Ved design af vinduer har gardiner og tulles stor indflydelse, fordi de er elementer af dekoration. For at bruge decorsne vil du helt sikkert have brug for en holder til gardiner, især da det er en uundværlig del af designet af ethvert rum.

Ved hjælp af kroge og et klip fastgør de gardiner og gardiner direkte på væggen. De udfører to hovedfunktioner på én gang: de holder gardiner og bruges som indretning til indretning af rummet. Før du begynder installationen, skal du finde ud af, hvordan du fastgør holderen til gardiner.

Typer af holdere til gardiner

I dag er det meget svært at gøre det rigtige valg af indehavere til gardiner, fordi området er så stort, at du bare kan blive forvirret. Før du køber dem, bør du ikke blot stole på din smag, men også at holde sig til indretningen af ​​rummet, fordi holdere til gardiner kan fremhæve stil og blive et originalt element af dekoration.

At diversificere interiøret indendørs og øge vægten på vinduesområdet, kan du bruge gardiner til gardiner.

Afhængigt af fremstillingsmaterialet er alle gardin eller gardinholdere opdelt i:

 • træholdere;
 • plastholdere;
 • metalholdere;
 • stofholdere;
 • kombinerede indehavere.

Advarsel! Før du køber indehavere, skal du bestemme vægt og type gardiner, da der er en forbindelse mellem dem. Hvis du foretrækker at hænge tunge gardiner i rummet, så skal indehaverne modstå denne belastning. Derfor skal de være store og stærke.

Monteringsmuligheder

For at vælge det rigtige sted, hvor du skal fastgøre holderen til gardiner, bør du overveje mange nuancer, nemlig:

 • hyldehøjde;
 • materiale, hvorfra gardiner eller gardiner syes
 • farver og stoffer og dekorative design af hele rummet;
 • interiør stil.

Advarsel! Først og fremmest, når du vælger typen af ​​gardinholdere, stole på det indre af rummet. For eksempel, hvis du foretrækker klassikere, har du antikke møbler, så vil kun massive holdere passe perfekt ind i interiøret. For modernitetsstilen er det bedst at købe metalholdere, og deres originale form vil kun føje krydderier til rummet. Hvis du vælger gardinholdere i børnehaven, er det bedst at købe dem i form af bløde legetøj.

Lige foran fastgørelsen af ​​gardinholdere skal du vælge et sted for dem nær vinduet. Dette er en meget vigtig beslutning, fordi det vil påvirke hele indretningen af ​​rummets rum. Der er flere mulige muligheder for placeringen af ​​indehaverne:

 1. En meget populær måde er at montere på hulstanden. Denne mulighed udvider ikke visuelt vinduets åbninger, selvom mange lysstråler kommer ind i rummet. Monteringsholdere på hulstanden giver dig mulighed for at opdele hele væggen lige, hvilket har et æstetisk udseende. Denne mulighed kan bruges i forskellige rum: i soveværelser, stuer eller børnehave.
 2. Bjerget ligger over midten af ​​væggen, som giver dig mulighed for at visuelt dele hele rummet rundt om vinduet på en sådan måde, at der vil være en tredjedel øverst og to tredjedele nederst. Denne mulighed er ideel til smalle vinduer, fordi det udvider vinduet og alt lys kommer ind i rummet. Men der er en begrænsning, der er i valget af stof. For denne fiksering vil ikke passe tunge gardiner eller gardiner.
 3. Mounten er under midten af ​​væggen og dæklinjen. Denne mulighed er perfekt til brede vinduer, fordi det visuelt giver dem mulighed for at indsnævre, og solens stråler falder ikke helt ind i rummet. Men denne fiksering giver dig mulighed for at bruge tunge stoffer til gardiner.

For at gøre det rigtige valg af placeringen af ​​holdere til gardiner, skal du tage højde for rummets stil, hvad det er til og hvilken slags belysning du vil have. For eksempel til køkkenet vil bjerget over midten af ​​væggen være en glimrende mulighed, det vil tillade at lyse op i rummet godt. Man bør huske på, at der ikke anvendes køkkengardiner, men kun tule og derefter under kulmen falder det ikke. Hvis du f.eks. Tager en strenge studie eller et bibliotek, så er det bedre for dem at vælge tunge mørke gardiner eller gardiner. Derfor er kun armaturet under midten af ​​karmen egnet. Dette arrangement vil skabe en arbejdsmiljø. Med hensyn til montering ved vindueskarmet, er den ideel til et soveværelse eller stue.

For at gøre det rigtige valg blandt de mulige placeringer af fastgørelsesholdere til gardiner, skal du samle alt materialet sammen og se, hvad effekten af ​​deres brug er.

I dag er det fashionabelt at bruge designernes ydelser. De vil hjælpe med at skabe det perfekte interiør til dit hjem. Men vil et sådant interiør matche din smag? Hvis du selv bestemmer dig for at dekorere dit hjem, skal du være særlig opmærksom på gardinerne og tænke på, hvordan man laver gardinerne på siderne til væggen, så de ikke forstyrrer og samtidig skabe en harmonisk atmosfære for dit interiør.

hente

Tacks er en række elementer, der holder gardinerne på siderne. At gribe ind omfatter:

Pickupen er altid fastgjort i begge ender til væggen. Således viser det sig en loop, hvor gardinerne er samlet.

udvalg

Der er mange typer pickups. Deres valg afhænger primært af det rum, hvor du planlægger at fastgøre gardinerne:

 • For brede vinduer og lange tykke gardiner er det bedre at vælge brede kroge, som ikke vil forhøje sig for tæt.
 • For små værelser, hvor smalle vinduer er installeret, er det bedre at bruge smalle letvægtsholdere, der er bedre fastgjort til væggen øverst i vinduet. Vinduerne vil således fremstå bredere og mere lys vil strømme ind i rummet;
 • Du kan også bruge en afhentning. For eksempel, hvis der er et skab eller en balkon dør på en del af vinduet. Hvis du gør alt efter reglerne, kan selv gardinerne, der er monteret på siderne på den ene side, se smukke ud.

materiale

Ikke den sidste rolle i design af gardiner spiller det materiale, hvorfra afhentningen er lavet. For en rig og rig design af et opholdsstue eller soveværelse er de mest velegnede holdere i form af snore:

I offentlige lokaler er det bedre at bruge stramme kroge lavet af tætte glatte tekstiler.

Udover materialet spiller selve pick-upens farve en vigtig rolle i gardinernes korrekte design:

 • Du kan matche hovedgardinens farve;
 • eller du kan vælge en kontrastfarve. Men i dette tilfælde skal du omhyggeligt vælge farve, kontrollere deres kombination i dag og aften belysning.

billede

Hvis stoffet til greb har et klart defineret ornament, skal du først vedhæfte det til gardinerne selv på forskellige steder for at forstå, om de vil se fordelagtigt, hvis gardinerne er fastgjort til gardinens sider.

Efterbehandling

Når du har besluttet dig for afhentningen, bør du ikke straks rette dem på væggen. Inden du vælger et permanent sted, skal du prøve at finde den perfekte position. Se hvordan gardinerne http://pereezdspb.com/ look, fastgjort øverst eller nederst, og find den bedste løsning. Forresten tillader gardinerne, der er fastgjort på siderne, at regulere lysstrømmen samt at skjule fejlene i selve vinduet.

Lad os opsummere

Gardiner kan altid være smukt og oprindeligt fastgjort til væggen. Det vigtigste er, at strømperne er symmetriske med hinanden. Et højt arrangement af grabs vil gøre vinduet smalere og en lav en - bredere.

Typer af fastgørelsesgardiner til tagene

Gardinernes udseende og funktionalitet afhænger ikke kun af deres kvalitet og fremstillingsmateriale, men også om hvordan de fastgøres over vinduet. I de fleste tilfælde er de fastgjort til loftet eller væggrænserne. Denne metode er uden konkurrence og har ingen tilsvarende analoger. Men der er flere muligheder for montering af gardiner direkte på skinnen. Forkert valgt fiksering kan negere alle gardinernes tiltrækningskraft og forstyrre indretningens stilistiske enhed. Derfor, før du går til butikken for de gardiner du kan lide, bør du bestemme, hvordan de vil blive monteret på tagskægget.

Hvilke typer fastgørelsesanordninger bruges oftest til gardiner

Fastgørelsesanordninger til gardiner til bjergene er valgt ud fra designet af tagbøjler, tæthed, tekstur og stoffarver samt funktionerne i gardinmodellen. Derudover skal man, når man vælger dem, tage højde for rummets indvendige stil. Hovedtyperne af skruer til gardiner er som følger:

Overvej dem mere detaljeret.

Gardiner med bånd

Slips ser godt ud på alle typer stofgardiner med undtagelse af japansk og fransk. For de førstnævnte er de for legende og romantiske, og sidstnævntes design er for mættet med jakobsmuslinger, og sådanne vedhæftede filer overbelaster deres udseende.

Gardiner med slips tilføje et strejf af romantik, lethed og luftighed til indretningen.

Du kan lave bånd fra noget: bånd, fletninger, snore. Det hele afhænger af designers smag og fantasi. Binde dem i knuder eller buer. Det skal tages i betragtning, at strækningerne skal være stærkere og tykkere end gardiner og tyl til gardiner, der er fremstillet af tykt og tungt stof. Ellers vil de ikke opretholde deres vægt og vil hurtigt rive.

Ofte sys sømmen af ​​samme stof som gardinerne. På billedet er gardinsætet, hvor båndene og gardinerne til gardinerne er lavet af samme materiale som gardinerne.

Hængslede gardiner

Hængslede gardiner ser passende og harmoniske ud i både strenge klassiske og avantgarde interiørtyper og i rum af ethvert funktionelt formål. Hængslerne passer til alle typer gardiner. Sådan en bjerg kan findes selv på japanske og romerske modeller.

Hængsler kan være lakoniske eller dekoreret med gardin tilbehør, syet statisk eller knap, knapper eller tape.

Lygterne kan ligesom sømmerne laves af andre tekstilmaterialer: bånd, fletninger, snore, snore. Men oftere syes de af samme stof som gardinerne eller fra et ledsagende stof. At bruge denne mount er meget praktisk. For at hænge gardinerne, bare passere gennem hængslet bar gardinstang.

Strenge sløjfer, syet af samme stof som gardiner med gardiner, understreger skønheden i de dybe drapede folder på gardinerne. Hængslene på sløjferne ser især godt ud på tynde runde hjørner. bagt mælk og perfekt til et vindue i børnehaven

Eyelet Gardiner

Gardinerne på grommets betragtes som et af de mest alsidige og stilistisk tænkte designmuligheder for vindue- og døråbninger. Grommets er metal-, plast- eller træringe, der rammer hullerne i den øverste del af gardinerne eller gardinerne, hvorigennem et rund cornice rør passeres. Samtidig er selve hullet næsten umærkeligt, og det ser ud til, at tagskægget går direkte gennem stoffet.

For gardiner på grommets er en ædel lakonisk enkelhed karakteristisk, og deres design fokuserer på tekstilens struktur og farve.

Bedst af alt ser gardinerne på grommets i klassiske, ikke for romantiske eller moderne, men ret strenge interiører. De kendetegnes af selv dybe folder, behøver ikke massedrækkerier og yderligere detaljer i form af svagov og lambrequins.

Grommets er lige så gode til både glatte og trykte gardiner. Når grommets matches med gardinerne, ser det ud til, at tagskærerne gennembler stoffet. Det ser meget imponerende ud. Øjnene kan ikke kun strækkes på corniceen, men kan også sløjfe gennem dem som på et japansk gardin i dette billede.

Gardiner på snoet

Gardiner på snoet - en type lige gardiner eller gardiner. De adskiller sig fra andre modeller ved tilstedeværelsen i lommetunnelens øverste del. For at hænge sådanne gardiner over et vindue, skal en rundstang eller en snorkornlinie passeres gennem en lomme (snor). Denne mount er let at gøre sig selv, og det ser sødt og simpelt ud.

Gardiner på snoet er usandsynligt at være passende i et strengt og prudish interiør, men i romantiske eller "rustikke" indretningstilstande som shebbi-chic, Provence, Middelhavet, etnisk land passer perfekt. Desuden er trækstangen en af ​​de få monteringer, som er perfekt til gardiner, hang på loftet og buede vinduer samt til gardinerne i stil med "cafe".

Til lette, korte køkkengardiner kan snoet være en ideel løsning. Fold på sådanne gardiner på grund af fastgørelserne er altid hyppige, små, hvilket ser særligt godt ud i en romantisk og delikat indstilling. chik og fransk provence som i dette billede

Gardiner på et bånd

Gardiner på flettet (gardinbånd) - en god mulighed for dem, der ikke har erhvervserfaring, ønsker at sy sammen storslåede gardiner med komplekse folder. Sådanne fastgørelsesanordninger er egnede til både profil og runde gardinstænger, herunder med et sæt ringe. Gardinbånd sælges i alle butikker.

Princippet om bånd til gardiner er, at ledningerne strækkes over hele sin længde kan formes på gardiner folder af enhver frekvens og dybde

Ved hjælp af fletningen er det muligt at samle gardinerne i lige og dybe folder, efterligne manuel foldning eller små og hyppige pladderstykker fremstillet af maskinen. Den første ser bedst ud på tykke draperingsstoffer, den anden - på gardinet eller letvægts silke. Gardiner på et bånd er passende i ethvert interiør, og på trods af at de ser ganske selvforsynende og dekorative, kombineres de ofte med lambrequins, perekida og svagami.

Enhver cornice er egnet til en sådan vedhæftning: rund (som i billedet), snit, snor og valg afhænger kun af indretningens koncept. Med hjælp af gardinbåndet er det meget bekvemt at danne hyppige fine folder på stoffet. i form af kopper I dette billede er gardingardinet næsten umærkeligt. Gardinerne på fletningen ser ud til at svæve i luften og ser meget imponerende ud.

Gardiner med kroge, klip og tøj

Gardiner på kroge og klip (tøj, krokodille), måske den mest traditionelle og velkendte for os. Tidligere blev sådanne armaturer kun fremstillet af metal. I dag er de lavet af slidstærk, fleksibel plastik. Princippet om drift af alle disse monteringer er det samme. Krogespidser kroge eller magneter er fastgjort på ringe eller metal eller plast looper, der er spændt på en runde eller strengede taggrunde, som holder gardinerne på tagene.

Sådanne fastgørelser kan være næsten usynlige og kan fungere som et selvstændigt dekorativt element.

For nylig er magnetiske klemmer også blevet meget populære. De ser meget dekorative ud, har ikke brug for løkker eller gardinbånd som kroge, og med dem er der ingen risiko for at lægge en pust på stoffet, hvilket ofte sker ved fastgørelse af gardiner med tøjspidser. Designet af alle typer af sådanne monteringer er meget forskelligt. Derfor kan du under enhver indretningstilstand altid finde en passende mulighed.

Ringe - konstante ledsagere af runde taggrunde. Sådanne traditionelle fastgørelser er ideelle til klassiske interiører. Sommetider er der ikke brug for en cornice på en sådan måde: Det er nok at køre flere dekorative negle ind i væggen. For at danne lige og symmetriske folder er kroge placeret i samme afstand fra hinanden.

Fastgørelsen af ​​gardiner "krokodiller" fik deres navn på grund af udseendet, vagt minder om mundingen af ​​det eponymous reptil. De er metal eller plastic tøjnåle med tænder, hvilket giver et stramt og ret stærkt greb. Tøjspidser er fastgjort til de runde cornices ved hjælp af de ringe, der følger med dem i sættet.

Krokodiller var stadig populære hos vores bedstemødre og anses med rette for at være veteraner blandt gardinstænger.

Sådanne klip kendetegnes ved fastsættelse, som ikke kræver yderligere huller eller sløjfer, er bekvem og nem at bruge og giver mulighed for at justere gardinens længde (stoffet behøver ikke at blive skåret, men snarere bøje det ovenfra) såvel som frekvensen og dybden af ​​folder. Desuden er de i stand til at holde store vægte og kan bruges på gardiner af tæt tungt stof. Den eneste mangel på klip med skarpe tænder - Krokodilklædespidsen kan efterlade en stramning på stoffet eller klemme huden på dine hænder. For at forhindre dette sker, skal du bruge dem omhyggeligt og trække gardinerne glat og uden pludselige bevægelser.

For at finde ud af, hvor mange tøjklemmer du har brug for til et bestemt gardin, skal du dividere bredden ved at træde mellem klemmerne og tilføje en.

Dybden af ​​folder afhænger af krokodil fastgørelsesskema på gardiner og deres antal. Jo oftere klædespidserne er fikseret, jo finere er de og omvendt, desto større er afstanden mellem klip, jo dybere og mere ekspressive. For eksempel ved at installere tøjnåle hver 10 cm får du folder 5 cm dyb, hver 15 cm - 7,5 cm.

For at danne lige og symmetriske folder er brugen meget enkel og modtagelse. Gardinet er foldet i halv bredde og fastgjort på det 3 krokodille (eller markér de steder, hvor de vil blive fastgjort med skræddersyet kridt) - en i midten, to langs kanterne. Derefter foldes hver halvdel igen i halvdelen og fastgøres ved krokodils fold. Disse handlinger fortsætter indtil kludespidserne løber tør.

Clothespins klip "Cylinder" og "Cobra" - populære nyheder på markedet

For nylig har Cobra og Cylinder clamps været til salg. De arbejder på samme princip som krokodiller, men på grund af manglende tænder skelnes de af mere blid fiksering. Disse klip er garanteret ikke at forlade på gardiner, de ser meget kreative ud, men er ikke egnede til tunge stoffer og bruges kun på lysgardiner og gardiner fra tyll, organza og slør.

Vi har kun nævnt de vigtigste metoder til fastgørelse gardiner til taggrunde. Næsten alle kan kombineres med hinanden, hvilket gør interessante og originale kombinationer. For eksempel behøver grommets ikke at blive strenget på tagskægget. Du kan køre bånd eller strenge gennem dem og binde dem på linjen og tilføje romantik til grommen. På samme måde ser alternering på et gardin af snore og sløjfer ikke ud Der er mange muligheder, og deres valg afhænger kun af designerens fantasi.

Typer af fastgørelsesgardiner til tagene

Fastgør gardinerne til cornice kan være anderledes. I mange henseender afhænger det af ejerens indstillinger, fordi det er den æstetiske komponent, der normalt er vigtigst. Også den afgørende faktor er typen af ​​cornice.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger?

Fastgørelsesgardiner på afsatsen er et ret vigtigt spørgsmål, fordi det forkerte valg helt kan forkæle indtryk af skønhedens skønhed og indretningen som helhed.

Når man vælger en passende fastgørelsesmetode, styres de ikke kun af rummets generelle stil, men også af tætheden af ​​materie, typen af ​​cornice. For eksempel kan gardiner på snoet kun være på de rørformede taghuler. For gardinstænger, der er fastgjort i loftet, er der kun sådanne metoder som kroge og gardinbånd.

Nogle typer af fastgøring giver dig mulighed for at forlade gardinet lige, andre bidrager til dannelsen af ​​smukke lodrette folder. I nogle værelser foretrækkes strengere muligheder, i nogle enkeltheder anbefales det.

Du skal i forvejen nøjes med at tænke på, hvordan du vil se dit vindue, om der kommer lambrequins, om vinduesdekoration vil være en accent i interiøret, eller om det blot vil supplere det overordnede design. Overvej om bygningen generelt vil være tung eller lys.

Vigtigt er spørgsmålet om finansiering. Nogle af typerne af fastgørelsesanordninger er billige, installationen af ​​andre er ret anstændig, og der kan stadig være andre, der fremstilles af stofklister.

Installationsfunktioner

Alle varianter af tagskæggene er opdelt i to store grupper i henhold til fastgørelsesmetode: loft og væg. Loftsmodeller vælges, når det ikke er muligt at montere en vægkornet. Normalt er skrøbelige gipsplader vægge eller utilstrækkelig plads til en væg cornice begrænsninger for deres installation. Takkonstruktioner vælges også, hvis loftet ikke er højt nok, og det er nødvendigt at visuelt "trække" rummet opad.

For nylig er lofterne blevet populære. De er normalt udstyret med plastbøsninger, som kun kan modstå en vis vægt af gardiner.

I udseende er kløften opdelt som følger:

 • Runde. Varianten ser ud som et rør og findes på markedet i forskellige diametre. Runde cornices er normalt dekoreret med forskellige dekorative tip på hver side. Tubular cornice er lavet af træ, metal, plast.
 • Baguette. De ligner en rektangulær eller figuren rem, som dækker hele "stuffing", pålideligt skjule guiden og kroge. De er lavet af både plastik og dyrebare træer (ret en dyr mulighed).
 • String. Den "yngste" af typer af cornices, det er et metal kabel, som gardinet er monteret. Lavet af metal.
 • Profil. Sådanne taghuller bøjer let, med det resultat at de kan gives nogen form. Efterspurgt buet cornice er lavet lige fra aluminiumsprofilen.
 • Rail (dæk). Designet er udstyret med en rille, hvorpå kuglerne med kroge er fastgjort. I øjeblikket er dæk gardin stænger lavet hovedsageligt af plast.

Hver af disse typer har begge sine fordele og ulemper, som skal overvejes ved valg. Prøv at lære mere information om den valgte cornice at vide om alle styrken og svaghederne i favoritindstillingen.

Interessante muligheder

Hver type gardin kræver et individuelt valg af typen af ​​vedhæftning. Disse typer kan variere. Nogle af dem er velegnet til montering af alle gardiner, andre giver dig mulighed for kun at vedhæfte gardiner eller gardiner. For at kunne bestemme sorten korrekt skal du svare på en række spørgsmål.

Først og fremmest er det logisk at identificere stilistikkens spørgsmål. Hver stil pålægger sine egne begrænsninger for valget af fastgørere. For at få gardinerne til at se smukke og harmoniske, er det nødvendigt at bemærke rummets stilfunktioner som helhed og at vælge i overensstemmelse med dem.

Det er også nødvendigt at notere funktionerne i det materiale, som gardinerne er lavet af. For eksempel ser bomuldsgardiner sig ret underligt, hvis de er fikseret på grommets, men montering på magneter eller gardinbånd er perfekt til dem.

Vinduesfunktioner skal også tages i betragtning. Plastruder er normalt mere moderne kroge og armaturer og træ - traditionelle muligheder.

bånd

Pas på, når du bruger strenge. De er ikke egnede til enhver stil. For eksempel kan i et klassisk værelse, Loft stil, Minimalisme, denne type vedhæftning ikke bruges.

Materiale til fremstilling af strenge kan hentes næsten alle, alt fra tyll og slutter med en fletning. Ofte er de imidlertid fremstillet af samme stof, hvor gardinerne syes.

Båndene kan fastgøres med buer eller enkle knuder, mens de i begge tilfælde ser romantiske og livlige ud. Ofte er valget til fordel for en sådan vedhæftning givet i rustik stil.

Men nogle gange er valget af enhver anden mulighed, snarere end strenge, umulig, som i ovenstående billede. Båndene hjælper med at understrege skønhedens usædvanlige design og ser meget passende ud.

loops

Bandesting passer til ethvert interiør. Raid af romantik og legesyge er fraværende her. Ligesom trækstrengene er sløjferne normalt lavet af samme materiale som gardinerne, men nogle gange er det bedre at vælge et andet stof. Normalt gælder denne regel for børn.

Alle slags dekorative sløjfer er velkomne, for eksempel applikationer. Afhængigt af stilen på rummet er valgt og metoden til dekoration.

Denne type fastgørelse er populær, fordi den er meget praktisk: at hænge gardinerne på hængslerne, skal du bare springe over gardinstangen gennem dem. Loops er døve eller med en fastgørelse. I det andet tilfælde er sløjfen ved bunden udstyret med en velcro eller en knap, så du kan løsne det fra tagskægget uden at fjerne tagskæggene selv.

Det er muligt at "blande" de forskellige gardiner med hinanden, hvilket resulterer i en meget interessant effekt som i ovenstående billede.

snørehuller

Dette er en universel form for fastgørelse, der passer helt til ethvert interiør. Grommets holder stoffer af enhver tæthed godt, mens gardins øvre kant ikke deformeres, men delikat foldes i ensartede samlinger.

Vinduesporte og gardiner er fastgjort på grommets for at afgrænse det indvendige rum. Denne mount ser meget elegant og beskeden ud, mens den udviser en lys accent i hele interiøret.

Cringles kan indskrives i ethvert interiør afhængigt af indretningen af ​​stoffet selv. For eksempel passer et dekoreret gardin på grommet perfekt ind i det provencalske interiør.

løbegang

Gardinet er en "lomme", hvorigennem tagene er passeret. Gardinens top er ubetydelig.

Ofte kan du finde gardiner på snoet, da denne type fastgøring er bedst egnet til let tynde stoffer. Tunge gardiner med snoetrør må ikke findes, da de ikke anvendes i klassiske interiører såsom barok eller rokoko.

Ofte hænger gardinerne på vingerne i rustikke interiører. Denne fastgørelsesmetode anvendes også til fastgørelse af gardiner "cafe" som i billedet.

fletning

Oftere kan du finde en sådan navngivning af en webbing som et gardinbånd. Det er fastgjort fra indersiden af ​​gardinerne, så du kan justere deres bredde. En af fordelene ved gardinbåndet er, at efter vask er sådanne gardiner ikke nødvendigt at "tilpasses" igen til størrelsen af ​​tagene. Samtidig er den samme kvalitet en minus: Strygning af gardinerne på bandet er ikke særlig praktisk.

Tæppetape giver dig mulighed for at hænge gardinerne på kroge og fastgøre dem på dækkene. Passer også til montering og andre typer gardinstænger.

Normalt er gardinerne på flettet hængt i flere rækker: tyll, gardiner, pelmetri. Billedet viser en af ​​disse muligheder.

ringe

Siden sovjetiden var gardinerne på ringene meget populære, og ikke uden grund. Denne type er ikke værre end grommets, men giver dig samtidig mulighed for at vælge ringe eller kombinere dem med hinanden, for eksempel, hvis værelset er lavet i Boho-Chic stil.

Oftest bruges ringene i Techno-stilrummet, men du kan også finde dem i det klassiske interiør (eksempel på billedet). Ringe, syet til gardinerne, kræver helt sikkert evnen til at fjerne gardinet helt. Bedste af alt, de ser på en rørformet cornice.

magneter

Fastgør gardinerne med magneter er et alternativ til den sædvanlige fastgørelse med kroge. I dette tilfælde spiller magneten samme rolle som velcro til hængslerne: det giver dig mulighed for nemt og hurtigt at fjerne gardinerne fra tagskæggene. Valget af forskellige muligheder her er enormt. Du kan give fortrins til næsten usynlige fastgørelsesdele, og du kan foretrække dekorative magneter dekoreret med rhinestones. Afhængig af stemningen, som skal skabes i rummet, vælges også magneter.

Bedste af alt ser gardinerne på magneterne på den moderne snorede cornice. Denne kombination ser meget stilfuld ud. Billedet viser cornice og magneter, lavet i et tema.

Ofte magnetiske monteringer komplementere klip til gardiner af samme design.

Klip, kroge, tøjspidser

Som sædvanlig blev gardinerne fastgjort med denne type fastgørelse. Til dato er tøj og clips lavet af både metal og plast. De er meget ubelejlige at bruge, fordi de ødelægger gardinens stof og efterlader puffer på det. For et tyndt stof er denne type vedhæftning kategorisk upassende, med eksisterende alternativer, hvor det er mere logisk at vælge magneter som en vedhæftning.

Klip, tøj og kroge vælges som fastgørelsesdele, når værtinden gør gardinerne på egen hånd. Gør det nemt nok. Billedet viser muligheden for at fastgøre gardinerne ved hjælp af tøjspidser.

Hvordan til at dekorere brugerdefinerede vinduer?

I huse eller lejligheder er det ikke ualmindeligt at finde vinduer af andre former end de rektangulære.

Nu meget almindelige panorama åbninger. Hvis indstillingen med traditionelle glidende gardiner ikke appellerer til dig, skal du være opmærksom på timeglasstullen. Den er velegnet til både lige og skrå vinduer. Ved hjælp af tyll, monteret på lignende måde, kan du dekorere døren, fordi den er monteret direkte på rammen på specielle hjørner.

Trekantede vinduer er normalt lavet ved hjælp af plissede persienner. Denne type kaldes så, fordi det er et ark specielt behandlet stof, trykket i form af et accordeon. Plisserede persienner kan stables i enhver form, herunder en fan. De er fastgjort med dobbeltsidet tape.

Typer og fastgørelsessystemer til gardiner

Fastgørelsesgardiner - et vigtigt stadium i design af rummet. Gardiner skaber en følelse af hygge og komfort i huset, samt give interiøret sin skønhed. For at vedhæfte gardinerne kræver ikke meget indsats og dygtighed. Alt kan gøres nemt med egne hænder. Du skal bare følge nogle instruktioner.

Typer af fastgørelsesgardiner

Metoder til fastgørelse af gardiner afhænger af deres type:

Fastgør stofgardiner

For at fastgøre gardinerne behøver du ikke en specialist. Det er nemt at gøre det selv.

Ved første øjekast er der intet skamfuldt i fastsættelse af stofgardiner. Alle tekstilgardiner er monteret på tagene.

Men! Der er mange muligheder for, hvordan man vedhæfter gardiner til tagbøjlerne:

 • snørehuller;
 • kroge;
 • metal ringe;
 • loop;
 • klemmer;
 • løbegang;
 • gardin tape.

Måske mistede du ikke engang, at ved hjælp af forskellige monteringsmuligheder kan du oprette et interessant vinduesdesign og give et højdepunkt til det indre af et hvilket som helst rum.

Installer cornice

Der er flere typer af taggrunde:

 • plet glas teleskopisk (rund form, der er metal og plast. Fastgjort til vinduesrammen. Gardiner sættes på tagskægget gennem særlige huller i dem);
 • runde (denne tagger lukker ikke gardinet og udfører desuden en dekorativ funktion. Der er metal, plast, træ. Monteret på væggen);
 • skinnebøjle (det er en struktur med riller i hvilke kroge til gardiner er installeret. Plast. De kan bestå af to eller tre rækker. Fastgør til en væg eller et loft. Du kan også købe en sådan gardinstang med en ekstra baguette eller plastplank lamineret med sjældne skove).

Inden du lægger taggen til loftet, er det nødvendigt at beregne en tilstrækkelig afstand til toppen af ​​vinduet, hvilket skal være mindst fem centimeter, så det ikke forstyrrer åbningen af ​​vinduet. Afstanden fra tagskægget til væggen skal være mindst 10 centimeter.

Tagene kan også fastgøres mellem to vægge.

Først skal du installere beslagene (på væggen eller loftet, afhængigt af typen af ​​tagskægget). Monter derefter cornice på dem. Før installationen skal du være opmærksom på, om du har opretholdt den ønskede afstand, så gardinerne og tagskæggene ikke blander sig i fremtiden.

Derudover er der en række tips til tagbøjlerne, hvilket vil give dem et smukt udseende.

String gardin stænger

String gardin stænger er blevet meget populære i dag. Basis for cornice er en tynd stålstreng.

Til fastsættelse af strenge anvendes specielle beslag i form af parentes. Gardiner til strengen er fastgjort med kroge eller klip.

Strengen ved første øjekast kan virke meget uhøjtidelig og ubemærket, men det vil faktisk medvirke til at skabe en meget smuk drap.

Fastgjort cornice med beslag. Strengen trækkes gennem hullerne i bjerget i begge retninger. Juster den ønskede længde med en bolt og trim resten.

snørehuller

Dette er en meget populær type fastgørelsesgardiner i dag. De er metal-, plast- eller træringe, hvorigennem tagene er passeret.

Se meget pænt og elegant. Selvom de stadig ikke er billige. Grommets er bedst egnet til tunge gardiner af tykke stoffer, gardiner. Men ikke meget pænt kombineret med lette, luftige stoffer: tyll, organza, silke.

De er nemme at bruge, vil medvirke til at skabe en smuk draperi og glatte, voluminøse folder.

Anvendes kun til rørformede gardinstænger.

Billedet viser en metode til fastgørelse af gardiner med øjenlåg

kroge

Dette er nok den billigste måde at lave gardiner på. Men du er nødt til at bruge dem med klemmer til kroge, ikke spring ud af fundamentet af cornice.

Kroge selv ser ikke meget æstetisk glædeligt ud, så de bruger ofte et gardinbånd sammen med dem, hvilket vil give gardinerne elegance og medvirke til at skabe smukke folder.

Kroge er ikke velegnede til tunge stoffer og gardiner.

ringe

Det er også en ganske populær type vedhæftning. Forskellen mellem ringene og grommets er, at ringene er installeret på den ydre del af gardinet til sin øvre kant og grommets - i det indre.

Fordelene ved ringene er, at de er holdbare, holdbare, hjælper med at skabe smukke volumen gardiner, og er meget billigere.

Fastgørelser kan også dekoreres med ekstra elementer af indretning, såsom snore, som i billedet

loops

Hængsler - en meget bekvem og praktisk form for fastgørelsesgardiner. De kan være af forskellige typer:

 • overliggende;
 • i form af buer
 • loop-stropper;
 • Kardborrelås;
 • knap hængsler.

Ved hjælp af hængsler kan gardinerne fastgøres til taghullerne i enhver form.

Loops kan også laves med hånden. De er lavet af ethvert tilgængeligt materiale - tråde, tovværk, stykker stof.

Hængsler giver vinduerne et meget originalt og unikt design. For at gøre dem selv tager ikke meget arbejde. Materialet til løkkerne er skåret i samme længde og gevindskåret gennem hullerne i gardinet, bundet på cornice i form af knuder, buer. Spidsen af ​​strengene kan være dekoreret med forskellige tucks, perler, rhinestones, sten.

Loop-strings er gode til fastgørelse af lette stoffer og medium tæthed.

Ved hjælp af loop-strings kan du skabe et meget smukt design.

klip

Denne type fastgørelse er meget velegnet til gardin gardiner lavet af medium tæthed stof. De vil ikke holde tunge portiere, og de vil se besværlige på tynde sæler.

Klip kan have det mest forskellige design - i form af blomster, dyr, frugt. De vil hjælpe med at skabe et interessant og originalt design.

løbegang

Kuliski er en "ærme" i den øverste del af gardinerne. De er velegnede til enhver form for stof.

Kulisk kan laves med egne hænder. Topet af gardinet er pakket ind i den ønskede længde og danner en slags ærme, hvorigennem gardinstangen passerer.

Denne type vedhæftning er velegnet til enhver form for stof.

Det er rigtigt, at trækstrengen måske ikke er meget praktisk at bruge. Det sker, at det med deres hjælp er svært at skubbe og trække gardinerne på.

Kuliski - den mest økonomiske og nemmeste måde at vedhæfte gardiner på til tagene

Gardin tape

Ved hjælp af et bånd fastgør gardinerne meget let, både til væggen og til loftet.

Du køber et gardinbånd, sy på gardiner og fastgør dem til tagene.

Bånd kan være både gennemsigtige og tætte, har en eller to rækker af løkker. En ledning syes langs hele dens længde, med hvilken stoffet trækkes sammen og en smuk drapering formes som strenge. Antallet og mængden af ​​folder kan let justeres ved hjælp af en ledning.

Gardin tape - en stor assistent i at skabe volumen draperi.

Gardin tape kan også laves med hånden.

Fastgør persienner på plastvinduer

Der er flere måder at fastsætte persienner på:

Afhængigt af metoden vælges den ønskede længde af persiennerne.

I den første version er det nødvendigt at tilføje 10 cm i bredde og højde til åbningens størrelse. Sørg for at kontrollere, om du kan åbne vinduet med blinds hævet.

Billedet viser montage af skodder til loftet

I den anden variant er det nødvendigt at minimere 4 cm fra åbningsbredden og 2 cm fra højden.

I den tredje version - glasets bredde plus tre centimeter. I dette tilfælde må persiennerne ikke forstyrre vindueshåndtaget.

Persienner er fastgjort med dykker og skruer. Kan monteres i loftet.

Først skal du bore en mur og indsætte en dowel i den. Skru derefter monteringsskruerne. Brug niveauet på den modsatte side ved at montere monteringen på samme måde.

For at installere skodder til loftet mere end en halv meter bredt, skal du bruge tre monteringsbeslag.

Persienner

Rullevindet er en klud lavet af klud såret på en aksel.

Metoder til fastgørelse af gardiner:

 • åben type (udvendig åbning);
 • lukket type (inde i åbningen).

På bredt vindue, døråbninger, er det bedre at installere rullegardiner med en lukket type fastgørelse. Hvis åbningens dimensioner ikke er store, eller der ikke er vindueskarme, er gardinerne installeret over åbningen.

 • ved hjælp af metal eller plastikbeslag i åbningen
 • fri hængende;
 • fjederbeslag uden fastgørelse til rammen;
 • på dobbeltsidet tape
 • skruer på rammen.

Rullegardiner er meget nemme at installere. Enhver kan gøre dette!

Før det fastgøres med tape, opvarmes det af en hårtørrer, så fjernes beskyttelsesfilmen og limes til overfladen. Yderligere installation udføres på den sædvanlige måde.

 • monteringsbeslag med dowels;
 • installation af gardiner i beslagene på kontrolsiden;
 • installation af kæder, hvorved gardinerne styres
 • monteringsbeslag

Gardinerne er monteret på åbningsskodderne ved hjælp af monterede beslag, som er monteret på lukkerens øverste del.

Bambus lukker

Bambusgardiner, såvel som rullegardiner, er fastgjort ved hjælp af beslag på samme måde.

For det første er der ved hjælp af en blyant og et niveau markeret på begge sider. Vi laver huller, så ved hjælp af dowels monterer vi de beslag, hvor gardinet er installeret.

Ved installation af bambusgardiner er det nødvendigt at tage højde for, at de ikke bør åbnes fuldt ud, og at der skal være mindst en tur på akslen. Beslagene er udelukkende monteret i vandret position.

Romerske persienner

Romersk persienner er normalt monteret på en speciel tagskinne, som består af en aluminiumsprofil, en løftemekanisme og en styreenhed.

Hvis du af en eller anden grund ikke kunne få en særlig cornice, skal du ikke modløses. Lukkeren kan monteres på velcro velcro, som sælges i butikkerne syning af tilbehør og headset. En del af velcroen limes til de sædvanlige taggrunde, den anden - til de blinde

Men det er mere praktisk at bruge en særlig cornice.

Gardiner - den perfekte assistent til at skabe hygge og komfort i dit hjem!