Bøjede gipspladedesigner

Bøjet konstruktion af GCR

Forfatter: Rudenko V.I.

På trods af gipspladens styrke er det muligt at skabe de mest komplekse krøllede former. Bruges til dette som regel ark med en bredde på højst 600 mm. man bør huske på, at bøjningsradiusen på en gipsplade afhænger af dens tykkelse - jo tyndere den er, desto mere kan den bøjes uden at bryde. Dry bøjning er baseret på den relative fleksibilitet af pladen og kan kun bruges med store bøjningsradius. Til dette bøjes pladen gradvis og forbinder den med basisstrukturen eller med metalrammen med selvskærende skruer.

Afhængig af tykkelsen af ​​arkene er bøjningsradiuserne begrænset til:

6,5 mm tykt ark - 1000 mm;

arktykkelse 9,5 - op til 2000 mm;

arktykkelse 12,5 mm - op til 2750 mm.

Bøjningsradiusen reduceres væsentligt, hvis gipsvæggen er fugtet under udførelsen af ​​denne operation:

6,5 mm arktykkelse - op til 300 mm;

arktykkelse 9,5 mm - op til 500 mm;

arktykkelse 12,5 mm - op til 1000 mm.

Det er muligt at bøje gipspladerne med deres relative fleksibilitet kun langs pladen.

Når man f.eks. Opbygger en afrundet skillevæg eller et bueformet strukturelement med en tilstrækkelig stor radius, kan man som nævnt blot fugte gipsvægsstrimlen af ​​den ønskede størrelse fra sprøjten eller malingsrullen, læg den med en bro på to understøtninger, læg en lille belastningen, strimlen vil bøjes, og den kan fastgøres til rammen, selv når den er våd.

For mere komplekse profiler, hvor nøjagtighed er nødvendig, er denne metode ikke egnet. For eksempel er det umuligt på denne måde at forberede elementer til en enhed omkring omkredsen af ​​et rum med afrundede fuger fra væg til loft, til at arrangere kolonner mv. I dette tilfælde skal du først lave et specielt mønster, hvor de nødvendige elementer er lavet. Normalt anvendes trimplader af gipspladerark, hvorfra skabelonens sider skæres med en tilsvarende radius. Det er vigtigt, at mønsterets radius er lidt mindre end radiusen af ​​overfladen, der dannes.

Endvidere fremstilles afstandsplader fra samme gipsvæg, som bestemmer den samlede bredde af skabelonen, som også bør være lidt mindre end bredden af ​​det dannede element af gipspladen. Ved hjælp af træstænger (eller profiler) og skruer, er skabelonen samlet og fastgjort. Til fastgørelse af kantkanten af ​​det bøjede ark på PNP-profilerne på skabelonmonteringen.

For at opnå en våd bøjning placeres det fremstillede fragment på gulvet og perforeres med en nålevalse. I konvekse former forarbejdes bagsiden af ​​arket i konkave former - forsiden.

Derefter lægges arket op på siden af ​​træplader og med en sprøjtepistol, malingsrulle eller svamp i en time fugtet med vand 3-4 gange. Samtidig bør vand undgås på den ikke-hullede side af pladen. Hvis dette sker, kan gipspladen bryde under bøjning.

Derefter sættes emnet på skabelonen (slutningen i profilens vægt) og forsigtigt bøjes. Den anden ende af arket er fastgjort med et klip. Hvis du kun har brug for et krøllet element, skal du blot lade panelet stå på rammen, indtil det er helt tørt. Tørretid er fra 12 til 24 timer. Efter tørring genoprettes materialets hårdhed, således at den nye form er fastgjort. Det færdige element kan installeres på profilens ramme.

Hvis arbejdet kræver flere ens elementer, kan processen fremskyndes. For at gøre dette er det buede ark fastgjort med et klæbebånd, viklet rundt om kanterne flere gange, så arket fjernes fra skabelonen og stilles i samme position til tørring. På den frie skabelon kan du bøje det næste element. I princippet er der ikke noget svært i fremstillingsteknologi af krøllede elementer.

Teknologien til fremstilling af krøllede elementer med en lille krumningsradius fra 100 til 400 mm er noget anderledes. Dens essens er som følger. På bagsiden (fronten vendt ind i rummet) malet med en mølle med en konisk dyse en serie U-formede riller parallelt med bøjningslinjen. Dybden, bredden og banen af ​​rillerne afhænger af, hvilken krøllingsradius der kræves for at opnå. Jo mindre sporet af rillerne, jo bredere og dybere de er (op til pap på forsiden), desto stærkere og forsigtigt buede overfladen er. I små emner kan sporene fremstilles manuelt med mejsel.

Kompleksiteten af ​​denne teknologiske metode ligger i den kendsgerning, at kartoffelbruddet vil føre til den uundgåelige nedbrydning af gipsplader og til krænkelsen af ​​dens integritet.

Den del, der er forberedt på denne måde, skal grundigt rengøres af støv og lægges på den tidligere forberedte skabelon med slidserne op. Det tager den ønskede form, som er fastgjort med Uniflot kittet. Efter færdiggørelse af fyldstoftørringen kan det færdige fragment sættes på plads.

Ved montering af krøllede fragmenter skal de styrkes ved leddene fra bagsiden med stålstriber, 0,5-0,6 mm tykke, 100 mm brede, buede i et mønster og fastgør dem med selvlukkende skruer.

Krumme overflader kan opnås ved hjælp af den såkaldte buede gipsvæg eller snarere et fleksibelt gipsark (2400x1200x6 mm), da disse paneler i stedet for en karton skal forstærkes med glasfiber. Et sådant design af paneler gør det muligt at undvære den "våde" proces.

Bøjning af panelerne er kun mulig i længderetningen, medens den garanterede bøjningsradius er 600 mm med forsiden vendt indad og 1000 mm udenfor. Hvis vi ignorerer disse begrænsninger, vil ark, der er buet med en mindre radius, rive skruerne fra profilerne.

Fleksible gipsplader fremstilles af den britiske bekymring BPV (British Plasterboard) under varemærket Riflex, og det tyske mærke Knauf under varemærket Formplatte.

Ved udførelse af rammepartitioner opbygges krøllede strukturer og forskellige afrundinger, når der opstilles et køkken-spisestue, spisestue, hall-stue mv. Normalt skyldes dette renoveringen af ​​lejligheden. Plader af gipsvæg i dette tilfælde er dannet på mønsteret som nævnt ovenfor og derefter fastgjort på den sædvanlige måde på stativprofilerne.

For at montere rackprofilerne er det nødvendigt at fastgøre profilerne på gulvet og i loftet, efter at have underkastet dem specielle forberedelser. Nemlig: Ved hjælp af saks til metal er den ydre hylde og bagsiden hakket ind i den indre hylde, og udskæringerne skal laves parallelt med hinanden hver 50-150 mm afhængigt af bøjningsradiusen. Nedskæringer skal gøres mod den side, hvor den resulterende "slange" vil bøjes.

Endvidere fastgøres profilprofilerne med dowel-negle med en hældning på højst 300 mm ved hjælp af en præfabrikat på VVS-opstillingen.

Rackmonterede profiler indsættes og fastgøres i guider på gulvet og i loftet også i trin på 300 mm eller endnu mindre - det afhænger af krumningsradiusens radius. Derudover er stativprofiler fastgjort til tilstødende sidevægge.

Den videre proces med at skabe en krøllet partition adskiller sig ikke fra at skabe en flad. Det skal erindres, at leddene af buede gipsplader, der ikke falder på bæreprofilerne, forstærkes fra bagsiden af ​​stålbøjede mønstre 0,5-0,6 mm tykke og 100 mm brede. Dette forhindrer overfladen af ​​beklædningen i at knække ved panelernes samling.

I de fleste tilfælde, når der opstilles en rammepartition, der ikke adskilles fra rummet, men snarere tjener som en dekorativ rolle for sin zoneinddeling, er der et ønske om at tilføje noget eksklusivt element, der pryder bygningen. For dette forsøges partiets endelige del normalt ikke rektangulær, men buet, bølget, trappet osv. Dernæst bruger vi et konkret eksempel til at overveje i detaljer installationen af ​​endenes figurside.

Visninger: 16553

Kommentar tilføjet: en Denis
Tilføjet: 2009-06-22

nyttigt og klart

Kommentar tilføjet: a)
Tilføjet: 2015-04-12

klart tilgængelig. Jeg vil gerne fortsætte

Kurvede gipsplader konstruktioner (gipsplader)

En af de gavnlige og fordelagtige egenskaber ved gipsvæg (GCR) er dens fleksibilitet. For designere er dette materiale et rigtigt fund. Og selvom gipsbøjningsteknologien er enkel, har den stadig sine hemmeligheder.

Med spredningen af ​​gipsvægsinteriør er det ophørt med at være rent rektangulært og jævnt. Ifølge designerens ide kan en væg eller et loft bøjes på næsten enhver måde. Buer, krøllede skillevægge, halvcirkelformede nicher og lige kolonner - alt dette takket være GKL er blevet mere tilgængelig, mere reel og billigere.

Gipsvæg i dag er så bredt spredt, at den er til stede i dag i hvert hjem. Men husk: gipsvæg - et lag af modificeret gips, foret på begge sider med et specielt pap - det er alt sammen.

Referenceoplysninger: Papirarkets bredde er standard - 120 cm (mindre ofte 125 cm). Materialet er tilgængeligt i flere længder: 200; 240; 250; 260; 280; 300 cm

Gipsvæg produceres udelukkende på fabrikken i nøje overensstemmelse med teknologi og med høj dimensionens nøjagtighed. Gipsplader er miljøvenlige, pålidelige og også meget attraktive i tekniske og økonomiske parametre.

I tør form giver GCR sig til en lille bøjning, over hvilken den bryder. Kritisk "tør" bøjning bestemmes af materialets fugtighed. Hvis du våder gipsvæggen, øges dets plasticitet dramatisk, mens den efter tørring bevarer den nye form og genopretter dens fysiske og mekaniske parametre.

Det er meget vigtigt i fremstillingen af ​​gipsplader til at overholde alle producentens anbefalinger, uden undtagelse. Herfra afhænger kvaliteten af ​​designet og dens holdbarhed.

De mest komplekse strukturer ved hjælp af GCR er krumme partitioner og tredimensionale indvendige elementer. I disse og andre tilfælde er det nødvendigt at skabe buede fly. Dette kan gøres på to måder: våd og tør. I det første tilfælde fugtes et ark med gipsvæg og fastgøres på det færdige buede mønster; i den anden side på den ene side af arket er der lavet flere parallelle snit, på grund af hvilke et af kartonlagene hovedsageligt er involveret i bøjning. Derefter er slidserne fyldt med gipsplaster. Disse metoder har deres eget formål og kan rationelt anvendes i disse eller andre tilfælde, som vil blive diskuteret yderligere.

Teknologi af en våd bøjning GKL

Den mindste radius af "våd" bøjning af gipsplader med en tykkelse på 12,5 mm er 100 cm. Således vil buelængden ved 90 ° bøjning (en kvart cirkel) være 1,57 m. Tyndere ark kan bøje med en mindre radius.

Før bøjning gipsvæg, er det nødvendigt at lave skabeloner eller samle rammen af ​​den struktur, som den vil blive monteret på. Hovedregelen her: Gå ikke over grænsen for minimumradius.

Rammen med buede gipsplader består af buede guider og tværgående stive elementer, som som regel er parallelle med hinanden. Profilguider er hakket på de rigtige steder for at kompensere for bøjninger.

Gipsplader kan kun bøjes for at bebrejde deres længde. Før du laver en bøjning, er en af ​​kartonfladerne, som danner den indre radius, perforeret med en speciel nålevalse. Ved det næste trin bliver arket rigeligt fugtet med vand ved anvendelse af en skumsvamp. På skærearket er dybden af ​​imprægnering klart synlig; fugt skal trænge igennem mindst en tredjedel af dybden. Blødt klæbemiddel af gipsvæg, langsomt, påført skabelonen og fastgjort med tape. I denne position tørrer arket ud og ændrer ikke længere sin form. Det er vigtigt at bøje gipspladen på en sådan måde, at den perforerede side er komprimeret, ikke strakt (dvs. bøjningen skal være lavet med kanterne i retning af perforering).

Dry Bend Technology GCR

Når du bøjer ved den tørre metode, kan du bruge gipsvæg med glasfiberarmering. Det kræver ikke forudgående maceration; mere plastik, men dyrere end normalt. Tykkelsen af ​​dette materiale er kun 6,5 mm, så i krøllede mønstre er det ofte nødvendigt at bruge dobbeltark, og det vil koste endnu mere.

I mellemtiden giver den tørre metode dig mulighed for at opgive skabelonfremstillingen og om nødvendigt dele af rammen, hvis du bruger gipspladen med en tykkelse på 12,5 mm. Afhængig af bøjningsradiusen på gipsvæggen, skæres der med det nødvendige interval. Den manuelle fræsning klæber med dette bedst af alt, hvor dybden er præcist indstillet, da det er meget vigtigt ikke at skære igennem det modsatte lag af pap. Nedskæringerne er lavet på den side, der vil være konveks.

Efter at det indskårne ark er sat på plads og fastgjort med skruer, fjernes alle separerede partikler af gips fra skæringerne. Derefter prikkes den slidsede side med en forstærket glasfibernet. Efter udjævningslaget tørrer overfladen grundigt. Nogle mestere vedhæfter rammen allerede bøjet og trimmet ark. Nogle gange er det den eneste måde at skabe en buet overflade på.

Afdelings metalramme er beklædt på begge sider, og inden for lydisolering er der mineraluld eller glasfibersvamp. Inde i skillevæggen også elektriske ledninger og om nødvendigt andre kommunikationer. Om nødvendigt gør partitionen tykkere, gør profilrammen dobbelt.

Til fremstilling af buede strukturer er der en særlig buet gipsvæg. Dette materiale har ikke papforing og består kun af gips, forstærket med glasfiber. Fordelen ved en buet gipsvæg er, at den kan monteres på en buet ramme uden gennemblødning eller indsnit. Hans plader har en størrelse på 240 × 120 cm og en tykkelse på 6 mm. Bøjningsradius er tilladt af fabrikanten op til 60 cm, hvis du bøjer det med forsiden nedad. Under omvendt bøjning er den mindste radius 100 cm. Fra praksis er det kendt, at buet gipsvæg under normale temperaturforhold og luftfugtighed kan bøjes op til en radius på 30 cm.

Buet partitionsramme

Bøjede skillevægge monteres på en ramme af metalprofiler. Monteringen af ​​rammen er som følger:

 • uden at reducere den mindste tilladelige radius markerer konturerne af den fremtidige partition på gulvet og overfører derefter denne kontur til loftet ved hjælp af en lang batten og et bygningsniveau eller en lodret linje;
 • Den nødvendige krumning er fastgjort til styrprofilerne ved hjælp af parallelle snit lavet med metalskærer;
 • for at forbedre lydisoleringen mellem basisprofilen og gulvbelægningsisoleringsbåndet;
 • guide profiler er fastgjort til gulvet og loftet med dowels i 30 cm trin (plastik hætter forbliver oven på profilen);
 • Lodrette CW-profiler på rammen indstilles i trin på 30 cm eller oftere, hvis lysbuen har en lille radius;
 • GCR leddene skal nødvendigvis falde på lodrette profiler. Ellers skal på den modsatte side af gipset styrke den 10-centimetriske metalstrimmel. Monteringsskruerne (TN25) er 25 cm, og afstanden fra kanten er mindst 1 cm;
 • leddene mellem pladerne af gipsvæg er forseglet med et særligt kitt og forstærket med glasfibernet;
 • Sømene er malet og om nødvendigt nivelleret med gipsfyldstof.

"Den rigtige" kit

En typisk fejl ved arbejde med gipsplader er ukorrekt brug af kittemasser. Alle fabrikanter GKL tilbyder også deres egen materialemateriale til våd efterbehandling, blandt hvilke der er specielle putties til tætning af leddene. Sådanne blandinger i en frossen form er kendetegnet ved høj styrke og tilstrækkelig elasticitet. Følgelig er de dyrere end almindelige gipsfyldstoffer.

Ikke alle forbrugere lytter til eksperternes mening. Mange forsøger at erstatte de anbefalede materialer hjemmelavede blandinger, som er billigere, men ikke har alle de nødvendige egenskaber. For eksempel er sømmen forseglet med en blanding af universal kittet med hvid lim. Som følge heraf vises efter et stykke tid revner langs sømme, som kun kan elimineres ved at omarbejde alt arbejdet på ny, men med proprietære materialer.

Anbefalede fyldstoffer til sømme i deres tekniske egenskaber er væsentligt forskellige fra materialer beregnet til udjævning af overflader. Billige surrogater giver ingen besparelser. Dog pålægges særlige krav ikke kun på fyldstoffer til sømme, men også til efterbehandling. De skal sikre ensartet vandabsorption af overfladerne, således at farven på forskellige steder efter maling ikke adskiller sig. Med de sædvanlige kittemasser er det svært at opnå ensartethed selv ved gentagen farvning.

Høj kvalitet færdig gipsplader overflade opnås ved hjælp af en linje af materialer, der tilbydes af producenten. Det er især vigtigt, at efterbehandlingsmaterialerne falder sammen med hinanden (der kan være nogen gipsvæg). Anvendelsen af ​​materialer fra linjer fra forskellige producenter garanterer ikke 100% kvalitet, da modificerende additiver fra forskellige systemer kan være i konflikt med hinanden.

Sådan bøjes gipsvæg eller buede strukturer

Indsendt af: Seyn · Sendt den 2013-02-24 · Opdateret 2014-08-09

Kan du lide buede gipsvægskonstruktioner, som i billederne nedenfor eller lignende? Og du vil have noget som det i dit hjem? For eksempel en hylde lavet af gipsplader til tv eller en behagelig niche til din yndlingsvaske. Men du ved ikke, hvordan man bøjer drywall? Nå så kom du til adressen, og denne artikel er specielt til dig.

Udformningen af ​​forskellige hylder, nicher, lofter på flere plan har ofte buede elementer.
Detaljerede instruktioner om, hvordan du selv kan udføre dem i denne artikel.

Sådan bøjes gipsvæggen eller buede gipspladekonstruktioner med dine egne hænder

Før vi bøjer gipsvæg, udfører vi en krøllet ramme. At udføre de bøjede elementer i rammen ved hjælp af enten en særlig buet profil eller den sædvanlige profil af PP eller PS. Det er at foretrække at anvende et buet element i rammeelementerne i strukturelle åbninger eller som styringer til buede vægge, da profilen er blødere og ikke egnet til lejeelementer (hylder). Vi skærer PP og PS-profilens sider i intervaller på ca. 4 cm. Vi bøjer profilerne i overensstemmelse med den opfattede konfiguration. Hvis du har brug for flere profiler af samme form, skal du lave en flad skabelon af pap. Ifølge det vil det være hensigtsmæssigt at markere elementerne på gipsvæggen. Fastgør den buede profil til hovedrammen og væggene. Hvis det ikke er muligt at bruge standardelementer til fastgørelse, skal du forlænge længdemargenen for fastgørelseselementer til profilen. Installer andre nødvendige elementer i konstruktionen. Hvis vi laver store krøllede vandrette overflader, så inde i strukturen, vil vi nødvendigvis lave en støttende rektangulær ramme og ramme kanten med en buet profil.

Sådan bøjes gipsvæggen

For at forstå, hvordan man bøjer gipsvæg, skærer vi den skårne gipsvægge med en nålevalse, så våd gipsvæggen med rigeligt vand. Det er nødvendigt at fugte flere gange, så vandet opsuger ikke kun pap og gips, men ikke hele dybden. Forsiden af ​​emnet skal være tørt! Efter befugtning kan du også dække gipsvæggen med en fugtig klud og lade den stå i ca. 15 minutter. Hvordan bøjes gipsvæggen? Bøj det på plads og fastgør det med skruer - skruer. Hvis foringen af ​​strukturen er multilag, gentages operationen.

I mangel af en nålevalse kan du bruge en normal tapet eller kontorkniv. I dette tilfælde skal du lave snit langs folden. Hyppigheden af ​​snit gennem 1-5 cm, afhængigt af radius af det buede design. Der er normalt nedskæringer til dybden af ​​pap. Men hvis krumningsradiusen af ​​strukturen er meget lille, skal skæreerne uddybes, således at laget af uklart gips er 2-3 mm. En kniv til at gøre sådanne nedskæringer til samme dybde er vanskelig, brug derfor en mølle.

Før du bøjer gipsvæggen til buede strukturer, glem ikke at lave en afskærmning.

Kurvede gipsplader konstruktioner kitt og trim, såvel som retlinet. Designet er klar.

Kurvede gipsplader

Kurvede gipsplader

Brug af gipsvæg til udjævning af vægge, lofter og opdelingsanordninger blev massiv under reparationer. Høj fremstillbarhed, retvinkler, helt fladt flade overflader og beredskab til efterbehandling gav ikke plads til drømme om nye funktioner i gipsvæggen. Men i dag er der udviklet to almindelige gipspladerbaserede efterbehandlingsteknologier til fremstilling af buede finerformer.

Oprettelsen af ​​en sådan kompleks i design og smukke lofter er blevet meget mere tilgængelig takket være de nye fremstillingsmetoder af krøllede former fra almindeligt gipsplader. Sådanne lofter tillader ikke kun at realisere interessante og originale interiører, men også at skabe de nødvendige akustiske og lysforhold i værelserne.

Da gipspladebaserede efterbehandlingsteknologier gjorde det muligt hurtigt og med minimale omkostninger at justere lofterne og vægge eller opbygge en lignende kvalitet på partitionen, så det hele ud som en drøm. Og det var vanskeligt at antage, at fra dette holdbare og stive arkmateriale, som langs foldelinjen bryder let (denne egenskab af gipsvæg anvendes til sin hurtige og enkle opskæring), er det muligt at lave fremadvendte former med en buet og brudt overflade. Hvad kræves der for sådanne modstående former og hvorfor de besluttede at lave gipsplader?

Krumtrukne og brudte former i udsmykningen af ​​lokaler giver dem en veldefineret akustik og belysning: Brækkede overflader (nicher) dæmper lyden, afviser for intens lys og skaber de nødvendige sammensætninger af lys og skygger i den indre arkitektur; konkave buede overflader, tværtimod kan forbedre lyden og endda give den retningsbestemt udbredelse (for eksempel fra teaterfase til hall). Sådanne løsninger kræver typisk offentlige og industrielle lokaler som store kontorer, indkøbscentre, koncertsale mv.

Oprettelsen af ​​en sådan kompleks i design og smukke lofter er blevet meget mere tilgængelig takket være de nye fremstillingsmetoder af krøllede former fra almindeligt gipsplader.

Derudover giver krumme former den hurtigste, effektive og æstetiske sømning af forskellige tekniske netværk og kommunikation i bygninger. En gipsvæg er et ideelt materiale til disse formål: Ikke brændbart, brandhæmmende og miljøvenligt, hvilket normalt kræves ved opbygning af barrierer for spredning af brand gennem teknikkanaler.

Og endelig er det vigtigste, at takket være buede og brudte gipsplader er rækkevidden af ​​mulige arkitektoniske løsninger, der anvendes til både nybyggeri og genopbygning af gamle bygninger, udvidet betydeligt.

Krumtrukne og brudte former i udsmykningen af ​​lokaler giver dem en veldefineret akustik og belysning: Brækkede overflader (nicher) dæmper lyden, afviser for intens lys og skaber de nødvendige sammensætninger af lys og skygger i den indre arkitektur; konkave buede overflader, tværtimod kan forbedre lyden og endda give den retningsbestemt udbredelse (for eksempel fra teaterfase til hall).

Hvelvede eller andre komplekse formede lofter, originale indretninger eller kolonner bliver et spørgsmål om lidt mere kompliceret og tidskrævende end almindeligt gipsplade gipsplader. Forklaringen på dette er enkel: dem, der har arbejdet med gipsvæg, må kun beherske fremstillingen af ​​sådanne former selv, og resten er velkendt arbejde. Desuden giver teknologien dig mulighed for at lave sådanne formularer direkte på byggepladsen.

Kurvede former for gipsplader: lofter af kompleks arkitektur, vægge, skillevægge og lige kolonner. I dag bruges de i vid udstrækning ikke kun til offentlige bygninger, men også til private huse. Krumme former af den krævede radius er lavet lige på stedet. Vær ikke overrasket, gipsvæg under visse betingelser bøjer godt. Former er monteret på samme måde som sædvanlige plader af gipsvæg, men design af rammer til dem har betydelige forskelle.

At lave en kolonne med endnu en mindre radius er ret realistisk. Fra gipsvæg kan du bøje formen på en radius på mere end 100 mm.

Det er også vigtigt, at efterbehandling af alle overflader, uanset deres form, er blevet muligt at udføre et materiale - gipsplader. Dette er praktisk og forbedrer efterhånden kvaliteten af ​​efterbehandling og dens levetid: Der sker ingen revner i leddene, som normalt opstår på steder, hvor forskellige materialer kombineres. Her er to teknologier til fremstilling af krøllede former for plader af gipsvæg - "våd" og "tør". Forskellen mellem dem er ikke begrænset til gipsens tørre eller våde tilstand: Den mindste mulige bøjningsradius i formularen, produktionsmomentet og den efterfølgende installation er forskellige.

Oprettelse af krøllede former fra gipspap

Efterbehandlere, der oftest arbejder med gipsvæg, ved, at dette materiale bliver plastisk, når det er vådt. Efter tørring genopretter materialet sine tidligere egenskaber, men bevarer allerede den form, der er fastgjort til den på plastisk tidspunkt. Denne funktion af gipsvæg og dannede grundlaget for teknologien til at lave buede former til lofter og vægge.

Ideen er enkel: Et ark med gipsvæg er fugtet, buet med den krævede radius og tørret i denne tilstand. Men for at ideen om at blive en teknologi og sikre høj kvalitet, udvikler gipsvæggen specifikke anbefalinger, en række operationer og et design af skabelonen, hvorefter pladen skal være fleksibel.

På byggepladsens vilkår for fremstilling af buede (buede) former foreslås det at anvende plader af gipsplader med en bredde på højst 600 mm. Den mindste mulige bøjningsradius for et ark afhænger af dens tykkelse: Jo mindre tykkelsen, jo mindre bøjningsradius kan opnås, for eksempel med en tykkelse på 12,5 mm - Rmin

1000 mm og 9 mm - Rmin

500 mm. Den færdige krøllede form er monteret på en metalramme, som er bedst monteret fra en 60/27 PP-profil (i hvert fald til loftsystemer). Profiler på forhånd bøjes langs den formede overflade. Det skal starte med fremstillingen af ​​skabelonen, ifølge hvilken gipspladen vil være fleksibel. Hovedskemaerne i skabelonen (to sidevægge og to afstandsplader) skæres fra samme gipsvæg efter mærkning af den ønskede radius. Radien af ​​skabelonets sidevægge skal være lidt mindre (ved tykkelsen af ​​gipsvæggen) end radius af overfladen, der skal trimmes.

Drywall bøjning skabelon

Skabelon til fleksibel gipsvæg: to sidevægge med en radius lidt mindre end radius af den form, der skal laves (krumningsradius); spacerplader med en bredde, der er lidt mindre end bredden af ​​det bøjede emne (bøjet på sidevæggene) og træstænger, på hvilke det er monteret med selvlukkende skruer. Det mest praktiske og bekvemme materiale til fremstilling af skabelonen er den samme gipsvæg, som allerede er på lager og let at skære. For en buet form af en anden radius har du brug for din egen skabelon. Når arbejdsmængden er stor, er det tilrådeligt at lave en eller flere skabeloner til en radius. Afstandsplader giver den ønskede bredde af skabelonen. Derfor bør deres bredde være mindre end bredden af ​​det ark, der bøjes.

Skabelon til bøjning af gipsvæg: to sidevægge med en radius lidt mindre end den fremstillede formes radius (krumningsradius); spacerplader med en bredde, der er lidt mindre end bredden af ​​det bøjede emne (bøjet på sidevæggene) og træstænger, på hvilke det er monteret med selvlukkende skruer.

Det mest praktiske og bekvemme materiale til fremstilling af skabelonen er den samme gipsvæg, som allerede er på lager og let at skære. For en buet form af en anden radius kræves et mønster.

Nålevalsen er uundværlig ved fremstilling af buede former af gipsplader. Rullende dem side af arket, som bliver konkav når bøjet, løsner du gipset. På den konkave side krymper gipset og kan falde sammen, men det sker ikke efter løsningen.

Nålevalsen er uundværlig ved fremstilling af buede former af gipsplader.

Bøjning af gipsplader på skabelonen

Bøjning af gipsplader på skabelonen: Forudgående konkave side af pladen (komprimerbar), perforeret (løsnet) med en nålevalse; et ark, der er blevet plast efter at være blevet imprægneret med vand, bøjer rundt om skabelonen; arket er lagt med en løsgjort side ned og således at dens midte falder sammen med skabelonens akse Det buede ark fastgøres med scotch tape og fjernes for at tørre.

Bøjning af gipsplader på skabelonen

Selve skabelonen er monteret på træblokke og skruer, som vist i vores skitser. Som du kan se, er der ingen problemer med fremstillingen af ​​bøjningsmalen. Kun det skal forstås, at hvor mange radiere der bruges til at danne den buede overflade af loftet eller væggene, så mange mønstre skal laves. Selvom det er nødvendigt at fremskynde arbejdet på store krøllede områder, anbefales det at lave flere skabeloner for hver radius.

Ved bøjning af et ark er en af ​​dets sider altid komprimeret, og materialet på det kan falde sammen. I konvekse former komprimeres bagsiden, i konkave, forsiden er komprimeret. For at undgå dette kan den løsnes eller perforeres med en speciel nålevalse (operationen udføres på en flad, plan overflade). Derefter anbringes arket på foringens perforerede side op og gennemblødt med vand. Linerne tillader ikke papen at blive gennemblødt til bunden, hvis vand strømmer ind der. Ellers kan der forekomme tårer, når de bøjes i pap.

Billetten fugtes med vand med en svamp eller børste, indtil gipskernen er fuldstændig mættet (vand absorberes ikke længere). Et plader gennemblødt med vand er anbragt (perforeret side ned) på skabelonen og bøjet forsigtigt over det. Mellemlaget af arket skal falde sammen med skabelonens akse. Enderne af den bøjede form er fastgjort på skabelonen med klip. Før formularen fjernes fra skabelonen, er dens fold fastgjort med tape. I denne form skal formularen være helt tør.

Installationen af ​​formularer på rammen fortsætter kun, når de udarbejdes i den krævede mængde. I princippet er installationen af ​​sådanne former ikke forskellig fra flade plader af gips. Men i konstruktionen til dem, der bærer rammen, eksisterer der egne egenskaber.

Gipsplade loftsinstallation

Profiler buet langs den tilsvarende radius er monteret på gulvet ved hjælp af direkte suspensioner. Hvis suspensionens længde ikke er tilstrækkelig, kan den forlænges med en forlængerstift eller bruge forlængelseselementerne i en speciel vernier-suspension. Støttende loftsprofiler installeres i 300-400 mm stigning ved hjælp af to-niveau stik. Formularen er indstillet og fastgjort på rammen med et træ T-formet stativ, der er placeret mellem det og gulvet. Først efter er arket fastgjort på rammen med selvdrejende skruer, der går fra midten til kanterne. Sømmene er forseglet ved hjælp af standardteknologi, og om nødvendigt sætter de også over hele overfladen.

Bøjede elementer med lille radius (R 100 - 400 mm)

Denne teknologi til dannelse af både krøllede og polygonale former indebærer brugen af ​​en fræsemaskine og er en "tør" proces. På den sædvanlige plade af gipsvægtykkelse på 12,5 mm på bagsiden er der formet parallelle riller U-formet profil (til krumme overflader). De er lavet til en sådan dybde for ikke at beskadige frontpladens pap. Afstanden mellem rillerne afhænger af skærmens diameter og bøjningsradiusen af ​​den form, du vil oprette. Ved at reducere trinet mellem rillerne og øge skærmens diameter, er det muligt at skabe en mere afrundet bøjning.

Montering af buede former på loftet

Montering af krumme former på loftet: Krumme profiler af rammen buet med en passende radius er fastgjort til loftet med direkte suspensioner (om nødvendigt brug en forlængerstang eller en vernier-suspension); på to-niveau-stik, på tværs af buede profiler, monteringsbærere med en hældning på 300-400 mm; krøllet form, sættes på rammen, fast T-formet støtte (i tryk med gulvet) og fastgøres med skruer, der går fra midten til kanterne; Forsegling er standard.

Montering af buede former på loftet

Krydset af den krøllede form til væggen udføres gennem et adskillelsestape, og enden af ​​de buede profiler af rammen fastgøres på den gennem MO-profilen med selvdrejende skruer.

Afhængighed af krumningsradius (R min) af formen på tykkelsen af ​​gipsvæggen og dens tilstand

På det færdige mønster anbringes malet ark med gipsvægspor, bøjes og fastgøres i denne tilstand. Forsigtig rengøring af emnet fra støv, riller spartel. Når formen er tørret, er den fastgjort til rammen. Ved leddene med tilstødende elementer på bagsiden er stålstrimmel buet i et mønster (tykkelse - 0,5 mm, bredde - 100 mm) monteret på selvlukkende skruer. Efter installationen er sømmerne og hele overfladen gipset. Før den efterfølgende efterbehandling udsættes hele overfladen for fint slibning.

Afhængighed af krumningsradius (R min) af formen på tykkelsen af ​​GCR og dens tilstand

Installation af gipspladervægge (R> 500 mm)

Opdelingen sker på gulvet og overføres til loftet med en lodret linje. Dens ramme er samlet fra MO og PS-profiler. Saks til metal i MO-profilen skære den ydre hylde og tilbage til dens indre hylde. Vejledningsprofiler udarbejdet på denne måde er buet langs en radius svarende til partitionens kontur. Desuden er de fastgjort med dykker (med en hældning på 500 mm: skillevæggen er lavet på gulvet og overføres til loftet med en lodret linje; MO-profiler, som guider, er fastgjort (hældningen mellem klinkerne er ikke mere end 300 mm) på gulvet og loftet i henhold til mærket; de fastgør de rackmonterede LS profiler, på rackprofilerne, der starter fra gulvet, klare klare krøllede former, sømmen af ​​deres led er forseglet som standard.

Kombinationen af ​​rektangulære og krøllede former for gips giver dig mulighed for æstetisk at sy op på bærestålstrålen.

Kombinationen af ​​rektangulære og krøllede former for gips giver dig mulighed for æstetisk at sy op på bærestålstrålen. På anmodning af brandmænd, under større reparationer, skal dette gøres ofte. Gipsvæg er en god brandbarriere og øger brandmodstanden af ​​beklædte strukturer.

Sådan laver du et buet gipsplankloft

For nylig er multi-level gipsplader lofter blevet meget fashionable. Meget ofte gør sådanne mønstre krøllede til at give loftets glathed og blødhed.

Enhver anordning, hvis installation er udført under gipsplader, kan monteres manuelt. Men når man arrangerer buede lofter af gipsplader skal man følge en bestemt algoritme for handling. Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå alle de komplicerede processer.

Design funktioner

Moderne byggematerialer giver dig mulighed for at samle buede strukturer med dine egne hænder. Med deres hjælp kan du helt ændre værelseets udseende:

 • skabe glatte linjer
 • visuelt udføre zoning af rummet
 • dekorere loftet på en original måde;
 • skjule unødvendige genstande eller defekter i startloftet
 • anvende forskellige designløsninger
 • evnen til at skabe smukke lys kompositioner;
 • Dæmpning eller forstærkning af lydbølger på bøjningerne af gipsvæggen.

Ved hjælp af hans fantasi og dristige beslutninger vil et sådant loft være en udsmykning ikke kun for stuen eller soveværelset, men det vil også være passende i køkkenet. Husk bare, at du ikke bør lave en kompleks flerværdig krøllet konstruktion i køkkenet, da det kan påvirke visualiseringen af ​​rummet negativt. Især gælder denne anbefaling i køkkenet af små dimensioner.
I køkkenet vil hallway og badeværelse beskedne enheder med små bølger være passende. Men det er for små rum. Hvis der er meget plads på gangen, i køkkenet og i andre rum, så kan du samle et ophængt loft. Dens vigtigste ideelle passer ind i det indre af rummet.

Hvad vi arbejder

Installation af ethvert loft på gipsplader, herunder buede, udfører vi følgende værktøjer:

 • bygning niveau;
 • skrapprofil - enheden forbinder profilen
 • skruetrækker og borer;
 • Prosekatel;
 • gipskniv;
 • høvl;
 • en hammer;
 • skruetrækker sæt;
 • saks til metal;
 • Kompas til tegning af markering. Det kan laves selvstændigt;
 • spiked roller - til den våde metode til at bøje gips.

Når du samler en sådan loftkonstruktion med dine egne hænder, skal du have følgende materialer:

 • gipsplader;
 • metal profil;
 • fastgørelsesdele: dowels, skruer, skruer, krabber;
 • dyb penetration primer;
 • kitt og maling (i stedet for enhver anden type materiale til den endelige efterbehandling af loftet).

Et sådant sæt af værktøjer og materialer skal købes på forhånd for ikke at komme ind i hardwareforretningen under installationsarbejdet.

Hvor skal man starte?

Og installationen skal begynde med en markering, hvis rigtigheden afhænger af det endelige resultat af arbejdet. Mærket er vigtigt, for at skabe en buet linje i loftet er det nødvendigt at tegne sine grænser tydeligt.
Opmærkning sker som følger:

Loftslayout

 • startoverfladen rengøres fra den gamle finish;
 • Hjemmelavet kompass skrue fastgjort til overfladen, så den let kan bevæge sig rundt om sin akse. I stedet kan du bruge en specielt lavet af pap eller krydsfiner. Den nemmeste måde er at tegne en frihåndskurve;
 • ved hjælp af et kompas, der let kan laves af et stykke profil og en blyant bundet til det, tegner cirkler på overfladen

Vær opmærksom! For at skabe en krøllet linje i loftet, skal du tegne et par cirkler (eller andre geometriske former afhængigt af typen af ​​linje) og slette unødvendige fragmenter.

 • i markeringen, der vil være på væggene, glem ikke at observere linjernes ensartethed. Tjek dem ved hjælp af niveauet, når du overfører til tilstødende vægge.

Når markeringen er afsluttet, begynder den vigtigste fase - installation.

Tag skruetrækker og...

Montering af rammen er det mest afgørende trin i samlingen, da det er han, der bestemmer styrken af ​​loftet og dens ensartethed.
Instruktioner til samling af lignende strukturer har lignende trin med andre typer lofter. Men der er stadig nogle nuancer.
Installation af den buede enhed er som følger;

 • langs markeringslinjerne langs omkredsen af ​​rummonteringsprofilens styringer. Vi monterer dem med lidt undladelse for at få en flad loftsoverflade;
 • vi installerer suspensioner og fastgør profilguider til dem

Vær opmærksom! Hver profil med en suspension skal udjævnes på et niveau.

 • som følge heraf opnår vi en komplet kasse på første niveau og fortsætter til dannelsen af ​​et andet krøllet niveau;
 • Differentialens mindste højde skal ligge i området 10-15 mm. Det kan opnås ved at strippe to gipsplader i en række. Hvis du gør denne indikator mere, så giver det dig mulighed for at installere yderligere spotlights her. Dette er kun muligt, når rummet har højt til loftet. Derfor er deres installation ikke rationel i køkkenet, badeværelset og gangen.
 • Vi fastgør rackprofiler til første niveau ramme for at bringe det andet niveau boks i et fly;
 • så udfører vi installationen af ​​en krøllet profil, som vi gør ved hjælp af nedskæringer på produktets to sider.
 • Vi lukker andet niveau med guide profiler.

Skeletet på andet niveau kan startes at montere efter at første niveau er helt dækket.
Som du kan se, går det første niveau i overensstemmelse med standardordningen. Den eneste forskel er, at vi vedhæfter loftprofiler lidt oftere end i en standardordning. Afstanden mellem dem skal ikke være mere end 40 cm. Denne regel gælder for det arbejdsområde, hvor bølgen vil fortsætte. Samtidig skal kanten af ​​profilen, der kommer så tæt som muligt på kanten af ​​differencen i højden, fastsættes oftere ved hjælp af suspensioner. Den anbefalede afstand mellem bøjler er 0,5 m.
Men på andet niveau begynder vi allerede at tegne krøllede linjer i henhold til vores planlagte plan.

Vi skærer rammen

Installation af gipsplader ark udføres først efter afslutningen af ​​rammen. Der er også nogle afvigelser fra standardordningen.

Vær opmærksom! Til loftforing kan bruges som loft og buet gips.

Fastgørelsesark på første niveau:

 • Gipspladerne er hemmed på den sædvanlige måde, men skruenes skruetrin er 25 cm;
 • ark skal gå på krumningslinjen;
 • en afstand på 15 cm skal holdes tæt på bølgen.

Niveau 1 trim

Så gå til anden niveau trimme:

 • på steder, hvor materialet skal være jævnt fastgjort dets stykker af den krævede størrelse;
 • Til dannelse af krumning eller waviness burde bøje gips.

For at bøje dette materiale skal du bruge en af ​​to måder:

Hver af disse teknologier har sine egne egenskaber.
Våd måde:

 • læg arket på gulvet og passere det med en nålevalse. Lav ikke dybe huller. Små punkteringer af paplaget er tilstrækkelige;
 • fugt den yderligere og giv den den ønskede form.

Vær opmærksom! Ark med en bredde på op til 60 cm passer bedst til denne metode. Radien af ​​mulig bøjning afhænger af pladens tykkelse: 50 cm til 9 mm og 100 cm til 12,5 mm.

Det er bedst at bøje sig på en specialfremstillet skabelon. Dette ark er fastgjort til rammen, og tørringen bevarer sin form og danner en bølge.
Tør metode - giver dig mulighed for at lave bøjninger af lille radius.
Det udføres som følger:

 • Ved at bruge en manuel router med lige store intervaller på den konvekse side, laver vi nedskæringer og nedskæringer;
 • længere langs snitene bøjer vi materiale og giver den den ønskede form.

Efter at vi har fastgjort de buede ark til loftstrukturen, lukker vi alle samlinger mellem arkene med forstærket maske, kitt og primer.
Efter ovenstående instruktioner kan enhver lave et buet gipsplankloft med egne hænder. Desuden er dens kompleksitet ingen betydning. Overholdelse af den teknologiske effektivitet af installationsprocessen, såvel som dens algoritme, vil bidrage til at opnå et fremragende resultat ved produktionen. Et sådant loft vil vare lang tid og vil være smukt i et dusin år.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Mindre og mindre begyndte husejere at ty til den tidskrævende proces af udjævning af overflader. Og ikke fordi væggene og lofterne i vores hjem er blevet glattere. Der er simpelthen en renere og enklere måde - at skure dem med tørt gips eller gipsvæg, som det nu hedder. Og du får en perfekt glat overflade, som du kan dekorere som du vil - hvidt, maling, lim eller flise.

Designerne mente det var kedeligt, og de begyndte at skabe usædvanlige volumetriske strukturer inde i lokalerne. Dette kan være en niche, dekorativ skillevæg, bue eller bølge på loftet af gipsplader.

Specielt lofter får særlig opmærksomhed. Hovedtræk her er den forkerte geometri af strukturen. En persons fantasi er simpelthen uudtømmelig, derfor kan man ikke finde to identiske krøllede lofter.

Sikkert stiller du spørgsmålet: "Hvordan kan du bøje en stiv og sprød plade smidigt?". Vi vil forsøge at besvare dette og mange andre spørgsmål så meget som muligt.

Design funktioner

Med indførelsen af ​​nye teknologier til fremstilling af kurvformede former bliver det lettere at skabe et design af den ønskede konfiguration. En lille instruktion vil hjælpe dig, hvis du ønsker det, at lave et buet loft på gipsvæggen selv.

 • Derudover er den meget smuk, denne form for loftet har praktiske fordele. Intermitterende overflader muffel lyder og skaber lette sammensætninger. Du kan tværtimod styrke lyden og gøre den rettet og arrangere de konkave overflader i en bestemt rækkefølge.
 • Designere bruger denne teknik, når de opretter lofter i koncertsal og teatersale. Kompetent belysning af byggelinjer gør et uforglemmeligt indtryk og gør loftet lige fabelagtigt som i billedet nedenfor.
 • Installation af gipsvægslofter, krøllede og simple geometriske former er undertiden den eneste korrekte løsning til et stort kontorlokal, der har en masse udstyr og ingeniørkommunikation.
 • De kan nemt gemmes og samtidig give adgang til dem. På grund af gipsens naturlige brandmodstand, i tilfælde af brand, brænder ilden ikke over loftet, og kommunikationen påvirkes ikke.

At hjælpe medarbejderen

Hvad der er særligt rart at oprette sådanne komplekse former kan være direkte på installationsstedet, mens du kun bruger et lille sæt værktøjer.

 • For at fastgøre metalprofilen ved at skære og dreje, har du brug for et værktøj kaldet en helikopter. Forbindelsen er lavet uden brug af skruer, og bruges i kombination med styringsprofiler. De bruges ved montering af rammer til ophængte strukturer.
 • For at lave et hul i gipspladen til ledninger anvendes penboremaskiner på 20 mm, mens der for store indbyggede armaturer allerede kræves kroner af den ønskede diameter.
 • Et plan til behandling af kanter (rasps) er simpelthen nødvendigt for finjustering af arket til den ønskede størrelse eller justering. På skovlens stålplade er der et skæreblad, der ligner et køkkenrist.
 • Montering af buede gipsplader lofter, eller rettere opbygning af buede overflader med en våd metode, er umulig uden en nålevalse. Med det er pladen af ​​gipsplader perforeret, hvilket gør det muligt at imprægneres godt med vand og bøjes i den ønskede radius. For bedre at forstå, hvordan dette er gjort, er det værd at se videoen.
 • Du skal også have en monteringsstøtte, som er en håndtag med lås. Masters arbejder sjældent sammen med hende, men enheden er meget praktisk.
 • Enheden (håndtaget) til at bære arkmateriale gør denne proces meget nem og bruges parvis.
 • Nå, og uden en perforator, en skruetrækker, en kontorkniv, måleværktøjer, en bjergkabel og et laser- eller vandniveau - de er altid til rådighed for enhver bygherre.

Installationsfunktioner

Bøjning af ark for at opnå et element af enhver kompleksitet gøres på samme måde, kun rammens design varierer signifikant. Før du begynder at bøje gipspladen, skal du først lave en skabelon fra samme gipsvæg og metalprofil.

Dens hoveddele skæres ud på markeringen med en lidt mindre radius end det er nødvendigt for en buet overflade.

Der er to teknologier til fremstilling af bøjede former for gipsplader: tør og våd. Hver af disse teknologier tillader forskellige bøjningsradier. Prisen på sådant arbejde afhænger af dets kompleksitet og kompleksitet ved installationen.

Våd teknologi

Den våde teknologi bruger gipsens naturlige plasticitet, når den er våd. Det befugtede ark gives den ønskede form, som opretholdes under efterfølgende tørring.

 • Til fremstilling af buede former anbefales at bruge plader af bredde ikke over 60 cm Naturligvis mindst mulig bøjningsradius er direkte afhængig af tykkelsen af ​​GCR'en, for eksempel. Med en tykkelse på 9 mm R = 50 cm, med en tykkelse på 12,5 mm R = 100 cm.
 • Med store mængder, når et team af flere mennesker arbejder, er det tilrådeligt at lave et par skabeloner, selvom bøjningsradien er den samme. Og hvis der er flere radier, så skal der være så mange skabeloner.
 • Gipspladen er placeret på en plan overflade, og bagsiden behandles godt med en nålevalse.
 • Efter det er gennemblødt med vand. Mens pladen ikke er tør, lægges den omhyggeligt på skabelonen og bøjes forsigtigt og forsigtigt og fastgør kanterne med klemmer gennem skinnen.

Genstanden efterlades tørre, hvorefter den tager den ønskede form.

Tip! For øvrig, hvis du bruger glasfiberforstærket gipsplader, kan skabeloner helt opgives, fordi et sådant ark bøjer meget godt uden yderligere tweaks. Forstærket gipsvæg er mere slidstærkt og tyndere, har en tykkelse på kun 0,65 cm. Det er dyrere end et normalt gipsplade, men er godt bøjet ved den tørre metode. I nogle designs kan det være nødvendigt at bruge dobbeltark.

Tør bøjning

Tør teknologi skaber bøjninger af små radier:

 • Ved tørbøjning af pladen er der brug for en nålefabrik, ikke en nålevalse. Længden af ​​pladen på den side, der vil være konveks, sker med den nødvendige afstand.
 • I modsætning til den tidligere version er pladen umiddelbart klar til installation, men for at skjule sin vinkel skal du prøve under puttying.
 • Først når alle detaljer i loftet er lavet, fortsæt til deres installation på rammen.

Nogle funktioner i rammen

Rammerne for hævede lofter er samlet fra PP 60/27 og PPN 27/28 profiler. For at opnå en buet overflade bøjes den udskårne profil på siderne i den ønskede radius.

 • Bøjede profiler PPN (skåret på den ene side og med bunden) er fastgjort til gulvpladen ved hjælp af anker kiler på den påtænkte markering. Fra dem ned ned i sektionerne af PP profilen, en længde svarende til højden af ​​kassen. Den samme bøjede PPN er såret på dem nedenunder, men nu skal de have begge sider skåret igennem.
 • Nær væggen er vi monteret på styrprofilens niveau. Nu kan vi fylde rammen med lejedele, som vil blive boltet gips. Profilhøjden skal være et flertal af arkstørrelsen.
 • Alle leddark skal nødvendigvis falde på profilerne.
 • Først, hæfteplader af det første niveau af loftet, så resten.
 • Arbejde med bøjede dele skal være forsigtige, især med malet, da de kan bryde under deres egen vægt, så et ekstra par hænder i denne sag vil ikke blande sig.

Sømme forsegles som sædvanlig, hvis det er nødvendigt, sætter hele overfladen op. Og nu er en bølge af gipsvæg på loftet allerede glædeligt for øjet.

Der er kun efterbehandling, og det er en helt anden historie. Lidt tålmodighed - og nu beundrer du allerede det smukke design af dit hjem, uanset om du selv har gjort denne skønhed eller vendt til specialists hjælp.