Gardin kroge hvordan man hænger

I dag er specielle tekstilbånd, der gør det muligt at draper gardiner smukt, meget populære. Hvis du korrekt klæber stofstrimmel med snørebånd, der danner sløjfer, så vil vinduets åbning selv se original og smuk ud. Men at gøre dette er ret svært, så du bør vide, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet. I denne artikel vil vi se på alle nuancer af denne proces, kende bekendtskab med typerne og metoderne til dannelse af folder.

De vigtigste fordele ved gardinbånd

Den største fordel ved bånd til fastsættelse af gardiner på tagskægget er deres omkostninger. Desuden påvirker prisen på malerierne sig selv slet ikke. Selv billige syntetiske gardiner kan også omhyggeligt draperes, ligesom naturlige og dyre modstykker.

Fordelene ved disse bånd omfatter også følgende:

 1. Du kan bruge dem med gardinstænger af enhver art - loft, væg, runde, firkantede. Gardinbåndet er helt usynligt, så det er ideelt kombineret med tyndt fiskeri og tykke barer.
 2. På ethvert tidspunkt, efter eget skøn, kan du ændre foldene på gardinerne og tylen. Det er ikke nødvendigt at have nogen speciel viden til at finde ud af, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd, fordi det har flere niveauer af kroge designet til at blive tilsluttet. Men alligevel skal du øve lidt for at gøre en smuk drap af varierende kompleksitet.
 3. De er kombineret med ethvert interiør. Det vigtigste - at vælge de rigtige tilbehør, eller snarere ringe, kroge og gardinstænger. Med båndet kan du skjule eventuelle fejl i tagskægget, du skal bare rette det et par centimeter under den øvre kant.
 4. Selv intensiv vask påvirker ikke båndets, løkkenes og snørebåndets evne til drapering.

Det er vigtigt! Omkostningerne ved båndet afhænger af antallet af ledninger og tråde. Du kan endda finde buffermodeller til salg, som kun bruges til tekstiler af en bestemt type, ellers kan du ikke opnå den ønskede effekt.

Funktioner af applikation og typer af bånd

Tekstilgardinstrimler er primært beregnet til dannelse af folder på lærredet og hjælper med at fastgøre fastgøreren på tagene. Der er døv og gennemsigtige muligheder for tykke og tynde stoffer. Før du besvarer spørgsmålet om, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd på kroge, skal du overveje, hvad de generelt er.

Mængden af ​​materiale afhænger af typen af ​​folder, hvilket igen påvirker båndets bredde og længde, niveauet af ledninger og tilstedeværelsen af ​​lommer. Og nu mere om de typer af folder, der er oprettet.

Enkelt gardin tape

Med den kan du lave de sædvanlige vandrette folder af lette materialer. For at skabe en simpel stil er det nok at købe gardiner lavet af gennemsigtigt tekstilstof med en lille tilsætning af polyester med flere snørebånd.

Det er vigtigt! Disse bånd er også designet til fastgørelse af silke, tyll og organza. Og da cornicesne bruger strenge og tynde stænger.

Bue bands

De er vant til at holde lambrequins og multi-layer canvases. Med deres hjælp kan du lave folder af forskellige størrelser, og så gardinerne ser smukkere ud, er det bedre, at de er 2,5-3 gange så store som corniceen i bredden. I sig selv er båndet bredt nok, kan tjene som grundlag for dannelsen af ​​mere komplekse strukturer i forskellige retninger.

Det er vigtigt! Det kan bruges til glatte tunge gardiner for at afsløre al den pragt af folder. Og for at kunne hænge stoffet ordentligt, er det nødvendigt at manuelt danne folderne inden fastgørelsen.

Vaffel folder

De kendetegnes ved en ensartet fordeling af materiale uden store formationer. De er perfekte til chintz, silke og linned. På båndet med sådan draperi anbefales det ikke at hænge tyllen. Især gennemsigtig og hvid tyll, fordi i dette tilfælde er skønheden i folderne helt tabt.

Blyant eller cylindrisk folder

De er vant til at skabe runde folder på bjergene med ringe. Bandet er bredt og når 10 cm. Samtidig holdes to sløjfer på en gang med en ring eller krog.

For at samlingerne skal kunne ses, skal du sørge for jævnt at fordele gardinet. Og for at undgå væltning af individuelle sektioner af stof, er det nødvendigt at danne folder før fastgørelse med klip.

Flamske folder

Bredden af ​​båndet er lig med 8,5 cm. Konstruktionerne er ret komplekse på grund af sliddens slør i de resulterende sløjfer, men her er hovedtræk ikke at overtrække dem. Du skal forstå, hvordan du monterer tyl på et gardinbånd af denne art, ellers får du ikke den ønskede effekt, især ved brug af tunge materialer.

Det er vigtigt! De er egnede til at holde stoffer med udskrifter, der ikke danner noget bestemt mønster.

Dobbelt Plisseret

For at skabe et sådant draperi passer et bredt bånd med to lommer, som giver dig mulighed for at danne flere rækker af folder i et tavlermønster.

Det er vigtigt! Ved hjælp af almindelige striber kan du draperer ikke kun traditionelle gardiner, men også franske, østrigske, romerske gardiner. Ikke-standardfiksering og tilgang gør det muligt at gøre gardinerne til et ægte kunstværk på gardinbåndet.

Hvordan vælger du det rigtige tape?

For at den skal kunne opfylde sin hovedfunktion, det vil sige at organisere folder, er det nødvendigt at afhente det i overensstemmelse med typen af ​​tekstil. Overvej, hvilken tape der skal hænge specifikke stoffer:

 • Det er bedre at hænge et slør, let tule, bomuldsstof eller organza, silke eller chintz med gennemsigtige smalle strimler med to ledninger. I dette tilfælde vil den første danne sløjfer, og den anden vil danne originale folder.
 • Massive materialer er selvfølgelig bedre fastgjort på brede strimler med flere rækker af ledninger, som kan manipuleres til at skabe forskellige typer folder.
 • Puff er skabt ved hjælp af et specialtape.
til indhold ↑

Hvor meget tape har du brug for?

Før du hænger gardinerne på gardinbåndet på krogen, skal du korrekt beregne det ønskede antal strimler. Dens længde afhænger af niveauet af pompenheden, det vil sige folder.

 • For at indsamle gardinet med de sædvanlige folder, skal du fordoble længden - den resulterende figur angiver, hvor meget tape du har brug for.
 • Til drapering luksus og festlige folder det tager tre gange mere tape end bredden af ​​stoffet selv.

Det er vigtigt! Det er vigtigt at overveje, at strimlen skal dække bjergene helt eller lidt ud over sine kanter.

Hvordan man laver gardinerne?

For at hænge gardiner med et bånd, skal du bare male lærredet lidt. Især gælder dette for stærkt flagerende materialer. Men du kan ikke bruge en dobbelt søm med en hæm, fordi i dette tilfælde kan kantene være for tykke. Derfor:

 • Du kan forhindre løse kanter ved hjælp af specialværktøjer eller overlock.
 • Almindelige tynde materialer kan sikkert syes med en standard søm.

Nu skal du lave båndets monteringer:

 1. Træk lidt tilbage fra kanten af ​​gardinet, sug et bånd over det. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at linjerne er parallelle og sørg for at bøje kanterne. Snorene hjælper dig med at navigere i hvor mange rækker af folder det bliver.
 2. Nu skal du vedhæfte specielle kroge med klip til båndet, så de ikke falder ud af løkkerne. Det er nødvendigt at jævnt fordele klemmerne langs hele banens længde, hver med en snor og trækker den ud, mens plasten låses.
til indhold ↑

Vi samler foldene

Det er tid til at øve sig for at adskille, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd. For at stramme båndet korrekt, er det nødvendigt at dreje det og gradvist danne folderne:

 • For det første løsner krogen, en eller flere tilstødende rækker fanges, de bringes ud og derefter lærredet strammes.
 • Sørg for at sikre, at alle kroge indeholder samme antal løkker, ellers vil gardinet ikke fungere smukt.
 • Hvordan man danner forskellige folder, har vi allerede overvejet ovenfor. Du kan også ændre krogenes placering, men du skal tage hensyn til stoffets struktur.
 • Det er kun at have de færdige folder på krogene på corniceen.
til indhold ↑

Videooptagelser

I denne artikel har vi demonteret alle finesserne ved at dekorere vinduer med gardiner på gardinbåndet. Endnu en gang arbejder du gennem design af vinduesdesignet, måler alt omhyggeligt og for første gang gør det langsomt!

Gardin kroge

Vinduets åbning kan ikke realiseres uden brug af forskellige beslag. Fastgørelser til gardiner - dens vigtige del. Moderne muligheder for at fastgøre gardiner på tagskæggene er meget forskellige, de har alle deres positive og negative sider. Blandt dem er de mest almindelige universelle kroge, der er meget nemme at betjene. Denne hardware har æstetiske og funktionelle kvaliteter. Kroge giver fastgørelse og bevægelse af kludene på tagskægget og kan fungere som selvstændige dekorative elementer.

Hvad hedder de?

De elementer, der er ansvarlige for at fastgøre gardinerne til tagene, kaldes kroge. De er den billigste løsning til at fastgøre gardinet på tagskægget. De er lette at vedhæfte, de er nemme at bruge. Disse fastgørelsesdele er velegnede til ophængning af letvægtsstof.

De kan bruges med et fladt design af tagskægget, mens det er nødvendigt at fastsætte dem på begge sider, så de ikke falder ud under driften.

Der er en anden type dekorative tilbehør - specielle holdere, der bruges sammen med gardin kroge, fastgør gardinet på siderne, åbner vinduet og danner smukke folder.

Særlige egenskaber

Kroge til fiksering af gardiner på cornice sælges individuelt, men nogle gange kan man se et specielt gardinbånd med kroge på den. Det kan simpelthen fastgøres til gardinet. Fastgørelseselementerne her er sikkert fastgjort til en streng, der ikke glider af, så denne løsning er mere pålidelig.

fordele:

 • lav pris - hvis du vælger stykkeindstillingen, kan du købe lige så mange tilbehør som du har brug for, bare beregne det rigtige beløb for gardiner plus ekstra dem. Du kan bruge et gardinbånd, hvis pris er lavt;
 • nem installation - fastgørelsesbeslag vil ikke være svært;
 • pålidelighed - stærke produkter kan vare i lang tid;
 • praktisk - hvis en krog fejler, kan den udskiftes med en ekstra en;
 • Komfort - Praktiske fastgørelseselementer, som om nødvendigt vaskes gardiner fjernes meget hurtigt og nemt.

En funktion af disse elementer er deres alsidighed, de er designet til cornice-strengen og modellen med riller og den klassiske stang med en rund profil. Armaturer har et design, der gør det muligt at bruge kroge til at bevæge sig fra ringene til gardindug.

Det er nødvendigt at vælge kroge, så de tjener i lang tid, men samtidig er de pålidelige. Valget afhænger ofte af typen af ​​cornice: elementer fastgjort til ringene passer til de runde søjler og plastprodukter med hjul til baguette strukturen. Sørg for at bruge låse for at forhindre gardinet i at falde i det mest uventede øjeblik.

Kroge er ofte skjult for øjnene, så de ikke påvirker gardinens indretning i høj grad. De kan bruges i næsten enhver stil og til ethvert værelse.

Ligesom andre typer fastgørelsesanordninger har kroge deres ulemper:

 • behovet for yderligere fastgørelsesanordninger eller specielle taghuller;
 • ikke egnet til tunge gardiner;
 • støjende bevægelse;
 • plastprodukter bryder let.

Afhængigt af designfunktionerne er de vigtigste typer kroge opdelt i:

 • Dekorativt brugt som dekoration gardin sammensætning. Sådanne fastgørelseselementer har et attraktivt og interessant design.
 • Skjulte produkter kan være lavet af plast, metal eller andet materiale, der ikke er tydeligt, fikseren er skjult i gardinerne i gardinerne eller under indretningen af ​​konsollen.
 • Overgangsbestemmelser - disse er låsene, som er forbindelsen mellem løkkerne, grommet, klemmerne og cornice. I bunden af ​​strukturen er der tøjspinde, for hvilke stoffet er fastgjort, og i toppen er en krog, der klæber til ringen.
 • Hovedhagerne fungerer som en uafhængig lås, der ikke kræver et ledsagerelement.
 • De lukkede versioner klikker på plads på tagskægget, hvorefter de frit bevæger sig langs linjen, og derfor sløjferne på gardinerne, som kroge er tilsluttet, ikke kan komme ud. Du kan ikke være bange for at flytte gardinet: det er meget sikkert fastgjort til tagene.
 • De åbne dem er nemme at bruge, det er nemt at lægge gardin eyelets på dem. Hvis det er nødvendigt, kan gardinerne hurtigt fjernes, det er ikke nødvendigt at afmontere corniceen.

Ud over hovedgruppen kan du vælge et dekorativt tilbehør, der fastgør krogen. Dette produkt kaldes også en krog. Sådanne armaturer anvendes til at fastgøre gardinetræet. Deres opgave er at trække materialet til side og danne en afrundet fold.

Udformningen af ​​disse elementer er meget anderledes. Det kan være helt usynligt og understrege al opmærksomhed på smukke tekstiler og uddybe, når de selv spiller rollen som dekoration.

Overfladen af ​​produkter er ofte dekoreret med en række billeder: en blomst, et ornament, et dyrs hoved, en slange, en snegl og meget mere, som design ideer er i stand til. Denne type kroge er monteret på væggen eller vindueshældningen med skruer, samt specielle beslag. I æstetiske termer er der undertiden noget til fælles med designen af ​​tagskægget. Ofte sælges de i sættet.

materialer

Gardin kroge er lavet af forskellige materialer:

 • Plast anses for at være den billigste. Krogene fra det vil ikke være i stand til at modstå gardinerne, som har stor vægt, men de er velegnede til at holde luftgardiner. Den største fordel ved sådanne beslag bliver tavs glidende og glidende gardiner. Men over tid er der slid på plastik, og det fører til deformation og tab af ydeevne.
 • Til fremstilling af metalprodukter ved anvendelse af aluminium, messing, stål. Denne mount anses for at være den mest pålidelige, men de kan ikke klare flerlags gardiner. Sammenlignet med plastik kroge skaber støj under drift. Du skal vælge et kvalitetsmateriale, ellers kan det blive udsat for korrosion.

Kombinationen af ​​plast og metal er nødvendig, så produktet har alle de positive egenskaber af begge materialer på én gang.

 • Plast, jern og metal-plast kroge er designet til at holde lette stoffer og stoffer af medium tyngdekraft. Hvis det er nødvendigt at bruge meget tunge flerlags og volumetriske gardiner i indretningen, kan de kun opbevares af grommets eller hængsler.

Hvis ingen af ​​mulighederne af en eller anden grund ikke kan lide, kan du lave originale gardin kroge fra improviserede midler.

 • Papirclips. Prøv at bruge dette brevpapir til fastgørelse af gardiner. Det usædvanlige udvalg af klip gør det muligt at gøre noget unikt. For eksempel kan du fastgøre den ene med den anden, det er interessant at bøje for at finde en usædvanlig farve.
 • Pins. Sy tilbehør varierer også i en række. Dekorative stifter er altid til salg. Kreative designere hænger gardiner på dem. Prøv det og dig.
 • Wire. Krogen kan være lavet af almindelig ledning. For at gøre dette bøjer den figurativt og danner holderen selv og derefter dekoreret med perler, perler, blomster eller andet materiale eller dekorative elementer.

Der er mange muligheder for at lave dekorative produkter til fastgørelsesgardiner fra hvad der er i huset. Det vigtigste - manifestationen af ​​fantasi og vilje til at eksperimentere.

Sådan hænger du?

Det er nødvendigt at hænge gardiner i betragtning af forskellige typer af design. Eaves, som gardiner er sat på ved hjælp af kroge, sker flere typer:

 • smedet;
 • loft;
 • aluminium;
 • bay vindue;
 • snor;
 • rake gamle og nye prøve.

Der er mange muligheder for fastsættelse af gardiner på tagskægget. Blandt dem, gardin kroge - den mest almindelige mulighed. De er vedhæftet af ringe og fungerer også som uafhængige fastgørelser.

Den mest almindelige anvendelse af dette fastgørelseselement med profilskærerne, de er monteret på væggen og i loftet. Det er muligt at bruge kroge til at fastgøre stoffet på bølgelængden, de er velegnede til runde modeller.

Fixing gardiner med et gardin tape i forestillingen er ekstremt enkel. Et tape er fastgjort til kanten af ​​gardinet, som har stærke tråde i en eller to rækker. De udfører rollen som eyelets. Kroge hænger til dem, gemmer sig bag stoffets folder, da fletningen strammer stoffet, skaber lige lodrette foldninger, og deres niveau af pomp kan justeres.

Funktioner fastgørelseskroge med gardinbånd:

 • ideel til fastgørelse af gardiner til den åbne side;
 • universal mount, lige så velegnet til de fleste typer gardiner;
 • rimelig pris;
 • meget lang levetid.

Vægløse gardiner, der ikke blokkerer adgangen til balkonen, som vil være i stationær tilstand, skal sikres med gennemsigtige plastik kroge. De er normalt syet til gardinbåndet. På loftmodeller af cornices, som er et dæk, vil den eneste mulige fastgørelse til gardiner være kroge med en rulle.

Nogle gange, for at sikre kroge, syes de direkte på stoffet. Sådanne klæder skal vaskes sammen med tilbehør. Hvis kroge er plastik, så sker der ikke noget forfærdeligt, fordi plasten ikke reagerer på vand. Det er bedre ikke at sy stålkroge, men brug en anden metode til fastgørelse til gardinet. Metal kan oxideres i vand og pletter stof med rust, hvilket vil være svært at slippe af med.

Sådan hænger gardinerne på corniceen, se følgende video

På hvilken afstand til mount?

For at draperes smukt draperet, bør den optimale afstand mellem de tilstødende kroge være 10 centimeter. Det beviser i praksis, jo flere centimeter mellem kroge, jo dybere og mere ekspressive den lodrette foldes på gardinet, og omvendt, den lille afstand mellem fastgørelserne gør gardinerne mindre ekspressive. Hæng dog ikke kluden på kroge, som er for sjældne. Stoffet vil blive grimt, og det ser altid sjusket ud.

 • På det buede vindue. Fastgøring med kroge kan bruges uden tagene. For nylig er denne teknik blevet meget populær på grund af sin originalitet. Normalt er det vant til at dekorere et buet vindue. For at hænge gardinet på en lignende måde, er det nødvendigt at installere specielle dekorative eller almindelige husholdnings kroge til tøj over åbningen oval på afstand fra hinanden. Så hænger løkkerne på gardinet på kroge i forskellige højder. Denne mount er sikker, den kan modstå selv meget store gardiner.

Hvordan hænger gardiner på gardinbånd på kroge?

Sådan vælges gardiner på gardintape

Intet interiør kan undvære smukke gardiner, der rammer vinduesåbninger. Men én ting at vælge de rigtige farver og størrelsen af ​​gardiner.

Og det er helt anderledes - at fastgøre stoffet på en sådan måde, at det pynter rummet og skaber et særligt humør.

En meget bekvem indretning til draperingsgardiner er gardinbåndet, hvorved der skabes smukke folder af samme størrelse og form.

Valg af gardiner på båndet

Gardin flettet på billedet - et specielt bånd, udstyret med reb. Det sys til toppen af ​​gardinet indefra, så trækkes det over rebene. Resultatet er en smuk draperegardiner.

Der er flere typer gardinbånd til salg, der hver især er beregnet til webmontering på følgende måde:

 • Almindeligt bånd, der skaber en fold i form af en kolonne.
 • Band, der danner zigzag fold. Det kan være en ekstra dekoration gardiner.
 • Gennemsigtig bånd lavet af let organza eller tyl.
 • Uigennemsigtig, designet til tunge, draperede stoffer.

Desuden adskiller båndet til montering af gardiner i bredden, som ligger fra 2,5 til 10 cm. Det mest almindelige er et bånd på 2,5 cm og 6 cm. Den første type bruges til at fastgøre lysgardiner til kroge. Den anden type er beregnet til dyre, tunge gardiner.

Mange husmødre for at spare, foretrækker smalle, billige bånd. Den smalle fletning kan dog ikke skjule fejlene på tagene. På et bredt bånd er der flere rækker af kroge, der giver dig mulighed for at hænge gardinet over det sædvanlige og løfte stoffet over tagene.

Beregn stoffets bredde og bånd

Når du køber en fletning, skal du bestemme den ønskede frekvens af samlinger på det færdige produkt. For eksempel, for at skabe en lys bølget gardiner, skal du købe et tæthedsbånd 2.

Det betyder, at for at få en meter gardiner samlet i et lille draperi, skal du købe 2 meter stof. Til det resulterende tal, tilføj 10 cm, som vil gå til hæmmelsen af ​​kanterne.

Du kan også hente fletningen med et massefylde på 2,5 eller 3.

For at beregne den ønskede optagelse af stoffet, bør du ikke bruge bredden af ​​vinduesåbningen, men længden af ​​corniceen. Derudover skal materialet købes med et lager. I virkeligheden er det i syningsprocessen nødvendigt at justere eller det vil krympe efter vask.

Gardinstof

Til skræddersy gardiner med egne hænder, skal du købe et passende stof. Hendes valg afhænger af, hvilken slags atmosfære du skal oprette indendørs. For eksempel i køkkenet kan du købe et stykke tyll og tykt linnedstof.

For soveværelset, på billedet, er blackout ideel - materiale, der ikke tillader lys ind i lokalet. I stuen kan du købe bomuld, linned, silke, brokade materiale.

Uld eller polyester stof vil også dekorere godt.

Syning af et gardinbånd

Til at begynde med skal kantene af gardinet behandles ved at sy stikke. Den øverste del af folden på den forkerte side af en bredde, der er lig med båndets størrelse eller lidt større. Hvis foldens størrelse er bredere end fletningen, så bliver stoffets kanter behandlet med en overlock, så den ikke drysser.

Dernæst gør dine egne hænder i følgende rækkefølge:

 • På kanten af ​​materie, for eksempel blackout, skal du afskære kanten og presse kanten, 3-4 cm bred.
 • På fletningen bøj enderne til sømmen et par centimeter og slip rebene. Næste, sy båndet til den forkerte side af gardinet, afvige 1 cm fra kanterne og bøje.
 • Band sy langs hele længden til den øverste del af sagen. Vi laver anden linje på bunden af ​​webbingen.
 • Hvis gardinbåndet har flere reb, syr vi det langs hver af dem.
 • Næste bøj sømmen fra siden. Vi syr stoffet langs kanten.
 • Fjern tråden fra under sømmen for at spænde båndet.
 • Gardinjern og glattejern.

Vi hænger klare gardiner

Når båndet er syet, opstår spørgsmålet: hvordan man hænger gardinerne på gardinbåndet?

Det er meget simpelt: Først skal du trække tråden til bredden af ​​tagbøjlerne langs båndets kanter og binde på hver side. De folder, der opnås på fletningen efter stramning af tovene, skal være jævnt udjævnet. Derefter fastgøres kroge på samme afstand på 8 - 10 cm på gardinen, så er kroge med et gardin fastgjort til dem i indskæringerne, som vist på billedet.

Afslutningsvis vil jeg gerne bemærke, at gardinbåndet er en bekvem enhed, som anvendes på ethvert gardin, gardin eller gardin. Fletningen syet til gardinet giver dig mulighed for at dekorere vinduesåbningen på en original måde, draper gardinet med bløde bølger. Gardin fletning - en enkel, hurtig måde at hænge lys tule, draperi eller tungt gardin.

Sådan hænger gardinerne på gardinbåndet

Hvis du planlægger at hænge et gardin eller tyl på et gardinbånd selv, så skal du kende nogle få meget vigtige faktorer, der afgør det endelige resultat.

For nylig blev processen med at hænge nye eller bare vaskede gardiner til virkelige angst, for du behøver ikke bare at hænge op, men også at drape en smuk klud, ellers vil den helt tabe sin æstetiske funktion. Derfor var det nødvendigt at lide betydeligt, beregne de nødvendige intervaller og fastgøre gardinerne.

Men med fremkomsten af ​​gardinbåndet er denne proces meget enklere, fordi dette tilbehør giver dig mulighed for fuldt ud at forberede lærredet, alt, hvad der er tilbage, er bare at sætte det på tagene.

For at redde dig fra unødvendige problemer og glemme, at du står lang og står højt med hovedet og hænderne for evigt, vil vi forsøge at sortere de ønskede egenskaber så meget som muligt og også fortælle dig, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd.

Typer af monteringsbånd

Fremgangsmåden ved montering af gardinstoffet foregår af en lang periode med at vælge alt det nødvendige tilbehør, herunder gardinbåndet, en række modeller, som kan føre til en blindgyde for nybegyndere.

Du kan forstå, for hvilket stof dette eller det bånd allerede er visuelt: Gennemsigtigt bruges på lysgardiner (maske, slør, organza, silke), hvor tæt vil være synligt, mens hvid i sin tur er egnet til gardiner af tætte, ikke gennemskinnelige stoffer.

Bredden, som kan være fra 2,5 til 10 centimeter, er også vigtig.

Som regel anvendes smalle (2,5-4 cm) bånd på gardiner, hvor der ikke er brug for draperi: med en baguette cornice eller en niche indlejret i loftet, er de også velegnede til tynde stoffer, som er let drageable.

Bånd med en bredde på 5 centimeter har ikke kun en fikseringsfunktion, men også en dekorativ, da de med deres hjælp kan skabe forskellige typer folder, som bliver mere komplekse, da bredden af ​​båndet øges.

Bredt bånd anvendes på tætte stoffer, for at skabe et smukt mønster, og med deres hjælp kan du skjule en uhøjtidelig cornice, blot ved at skifte kroge til et lavere niveau.

Således vil den stabile overdel af gardinet simpelthen skjule røret bagved det, og behovet for at købe det sammen med de nye gardiner forsvinder.

Afhængig af mønsterets bredde og kompleksitet kan der være 2, 3 eller 4 rækker af kroglommer, som varierer gardinens højde.

Båndene varierer også i henhold til fastgørelsesmetoden, afhængigt af typen af ​​gardiner og gardinstænger, som de skal hænge på. Ved at købe et bånd, der ikke passer til din hylde, kan du aldrig finde ud af, hvordan man hænger gardiner på et gardinbånd af denne type.

For eksempel er en model med indbyggede grommets egnet til rørstængerstænger; for strenge er der også et specielt udseende, der har sløjfer, hvor tråden trækkes, der er velcro, som gør det muligt at fastgøre både hårde bånd og bløde lamrequins samt muligheder for gardiner med lodret samling, hvor særlige ringe syes, hvorigennem et løftekabel passeres, løfter de romerske gardiner. Denne model kan bruges på persienner.

Byg faktor

Dette udtryk refererer til forholdet mellem glat stof til gardiner til dem, der allerede er monteret med tape. Afhængigt af mønsterets kompleksitet forekommer det at være 1,5, 2, 2,5 og 3. Det vil sige, når du køber et bånd med en monteringsfaktor på 2, får du 2 meter draperede gardiner fra et 4 meter bredt stof.

Denne indikator indikeres som regel oprindeligt på pakken. Det skal tages i betragtning ikke kun ved beregning af den nødvendige mængde stof, men også når man køber båndet selv, fordi det sys på et fladt lærred og strammes lige inden man lægger gardiner på gardinbåndet. Du kan lære den ønskede længde ved at multiplicere bredden af ​​tagbøjlerne ved hjælp af samlingskoefficienten + 6-8 centimeter pr. Kant.

For eksempel, for en eave 3 meter bred, køber vi et bånd med en monteringsfaktor på 2. Vi beregner det rigtige beløb som følger: 2 * 3 + 0,8 = 6,8 meter bånd, vi har brug for, og gardinerne henholdsvis 2 * 3 = 6 meter.

Monteringsmuligheder

Afhængigt af båndets bredde og tæthed kan den bruges til at skabe et antal forskellige mønstre fra de mest almindelige bølger til rigtige mesterværker. De mest populære er sådanne:

 1. Den nemmeste løsning er designet til at opnå ensartede folder. Som regel er samlefaktoren i denne model 1,5. Det mest enkle og ukomplicerede mønster, foruden ikke at kræve et stort stofforbrug. For at oprette et sådant draperi, skal du tilslutte det smaleste bånd. På sådan et gardinbånd til at hænge tyll vil være mest hensigtsmæssigt;
 2. Band fold. Den har form af enkelt- eller dobbeltbuer, der ligger tæt på hinanden. Minimumskoefficienten i dette tilfælde er 2,5, nogle gange kan den nå 3;
 3. Vinbriller. Meget raffineret og sofistikeret type folder. Tøjet opfanget nedenunder med en tredobbelt tucking, der øverst udgør som et glas. For at oprette dem behøver du et bånd med to rækker ledninger og en faktor på 2,5;
 4. Puf. Et ret frodigt og originalt mønster i form af flere rækker af rhombusser kan kun dannes med et bredt bånd med mindst 4 rækker af ledninger. Smukt ser på tætte dyre stoffer. Bygningsfaktoren starter også fra 2,5;
 5. Den mest kostbare i form af stofforbrug, men samtidig utrolig elegant og elegant - franske eller tredobbelte folder. Her er koefficienten 3, det vil sige at få 1 meter gardiner draperet på denne måde, skal vi købe 3 meter stof. Den bruges som regel på tætte gardiner. Den har flere rækker lommer til justering af landingshøjden;
 6. Vafler eller flæser tilføjer pomp og luftighed til interiøret, og modklapper, der minder om lavvandede rippler har en lignende virkning. For at skabe dem har du brug for et tæt og bredt bånd, som har en koefficient på 2.

Montering og installation af gardiner

Det betyder ikke noget, du har købt et gardin allerede indbygget tape eller selvstændigt vælge alle detaljer, er spørgsmålet om, hvordan man kan hæve gardinerne på båndet snaps foran dig selvfølgelig, fordi detaljerne i denne proces, ikke alle ved. Så hvordan skaber vi en smuk drap med tape? Lad os skrive denne proces i etaper.

 1. I de allerede syede tapekontrolkabler. De skal være bundet, ellers vil de blot trække sig ud, når de er stive og kun føjer til hovedpine. Ubundne ledninger (ledninger), vi strammer ind i en stram knude og tjekker dens tæthed.
 2. Fortsæt nu til forsamlingen. Det er nødvendigt at tage højde for den bredde, som vi vil samle, justere mønsterets tæthed tilsvarende. Som regel er gardinerne, der ofte flyttes fra hinanden, enten ikke samlet, eller størrelsen af ​​folderne på dem er minimal. Det er bedst at binde med en assistent til at trække fra to sider. Hvis der ikke er sådanne personer i huset, så har vi ved at fastgøre trådene på begge kanter begyndt at danne de mest tætte folder, idet de gradvist flyttes til den modsatte kant.
 3. Efter at have samlet båndet, kontrollerer vi ensartetheden og densiteten af ​​det opnåede mønster, hvorefter det allerede er muligt at fortsætte med installationen. Vi anbefaler dig at være opmærksom på stivheden af ​​folderne, selv når du køber et bånd, trækker det lige i butikken. Det er bedre ikke at erhverve en utilstrækkelig stærk model, da det ikke vil være i stand til at opretholde tegningen normalt.
 4. Og det sidste skridt er fastgørelsen af ​​vores folder, fordi den ikke-faste tråd sikkert falder på plads, hvilket reducerer til ingen indsats. Efter at have opnået det ønskede mønster, fastgør kanten af ​​bundtet. Så at resten af ​​tråden ikke hænger ned langs gardinerne, vinder vi den rundt adskillige fingre i en pæn hank, hvor midteren er bundet med en fri kant. Det viser sig en slags trådbukke. Vi kan også "sikkert" skjule det og gemme det fra ydersiden, bare ved at passere den øvre kant under overkredsen og den nederste kant - under den nederste.

Ikke at vide, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, mange forsøger at sætte kroge på snoren. Dette trin er grundlæggende forkert, for under lærredens vægt begynder trådene at sænke og derved fuldstændig ødelægge gardinens udseende. Kroge og andre låseelementer er kun gevind i specielle stoflommer, som kan være flere rækker.

En sådan anordning er meget bekvem, idet den giver dig mulighed for at justere gardinens højde.

For eksempel, hvis du ikke har gættet lidt med højde gardiner eller forhæng, bare omarrangere krogene på den øverste række, for at skjule grimme gesims kan være den samme manipulation, men efter at have inddraget den nederste række af lommer. Positionering kroge bedre i en afstand på 5-6 centimeter, så du beskytte dig selv fra slap af internettet.

Sådan hænger gardiner

Hvordan hænge gardinerne, så de hænger i lige fold uden at ty til at binde på fletningen?

Umiddelbart foretage en reservation, vil denne metode fungere i tilfælde, hvis du først sætter kroge på gardinerne, og kun derefter hænge dem på tagskægget. Ceiling cornices i dette tilfælde passer perfekt.

Vi beregner mængden af ​​materiale til denne metode til hængende gardiner. Koefficient tage 1.5 plus 10cm på de tekniske tuck gardiner (fordi vi vil have dem til at blive hængt pænt) plus 4 cm på sømmen af ​​side sektioner.

Antag en eavebredde på 3m. Vi skal sy 2 gardiner. 3x1,5 = 4,5m. Vi twist hver gardin på siderne (tekniske sving) med 10 cm, dette er en anden 0,4 m. Og fire sidesømme - plus 16cm. I alt får vi 4,5 + 0,4 + 0,16 = 5,06 m. Du kan nøjes med op til fem meter.

Hvorfor har vi brug for tekniske sving? Du kan sikkert gøre uden dem, men jeg personligt gerne det bedre, når sidesømmene ude af syne, især sidesømmen og nogle gange undlader ordentligt til jern (der er sådant væv).

Gardinstof - et godt valg, praktisk service til udvælgelse af stoffer og beregning af gardinudgifterne på vores partneres websted, onlinebutikken DrapeShop.

Lad os fortsætte med at øve. Vi trækker sig tilbage fra sidekanten af ​​gardinet 10cm og hænger krogen - det bliver den ekstreme krog.

Sæt gardinen på denne krog og hæng den næste krog på to sløjfer på én gang - den ekstreme og den ene modsat den. Vi får denne handling teknisk support. Af den måde kan det gøres og nemmere - bare tuck up. når sy tape.

Vi sætter den næste krog på sløjfen (tættere på porten) og passerer den anden sløjfe gennem fem centimeter med den. Det viste sig en lille fold.

Længere langs gardinens bredde klæder vi kroge på samme måde, afstanden mellem kroge er 10 cm og mellem løkkerne på en krog - 5 cm.

Glem ikke om den tekniske support på den anden side af gardinerne.

Det viste sig sådan ensartede overfladiske folder over hele bredden af ​​gardinerne. Sådan gardinerne hænger, når vinduet er gardineret.

Når gardinerne trækkes fra hinanden, vil de også hænge i lige folder, kun folderne vil allerede være dybe.

På denne måde kan du ikke kun hænge gardinerne, men også tulle, hvis monteringsfaktoren ikke er stor. Det er ret vanskeligt at jævnt fordelte samlingen på en fletning med en lille koefficient, det viser sig, "hvor det er tykt og hvor det er tomt", og i dette tilfælde får vi en ensartet samling.

Hvordan kan jeg ret og hurtigt trække gardinbåndet

Gardin tape er en slags base for at skabe alle former for folder. I sin sammensætning indefra har det snoet tov, der strækker sig i længden. Band to linjer sys over den øvre grænse af gardinerne på den forkerte side, og stram derefter tovet.

For at skabe smukke folder skal tape til gardiner ikke spredes i forskellige retninger, det skal være holdbart.

Valget af et passende tape er ansvarlig for dannelsen af ​​folder af den ønskede konfiguration. Samlingstape giver foldene og samlingerne den ønskede form geometrisk justeret og distribuerer dem til hele længden af ​​baguetten med jævne mellemrum.

At have et bånd, kan draperi udføre nogen, selvom en lille kendt i denne form for arbejde.

Træk let på gardinbåndet - meget let. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør det. Om dette og fortælle.

I dag sælges et stort udvalg af gardinbånd med forskellige størrelser.

Sort svarer til dens formål. Tape er:

 • udelukkende under kroge
 • med velcro og øjenlåg under krogen
 • fixativer med velcro til hård lambrequin og linned;
 • til fastgørelse af lodret romersk, fransk, london eller østrigsk gardiner
 • til gardiner med eyelets;
 • under strengene;
 • under eaves rørformede.

Båndet sys til indersiden af ​​gardinerne, antallet af sømme afhænger af antallet af snørebånd.

For gardiner anses den mest optimale at være holdbar og ikke spredes i alle retninger. Før du køber direkte, prøv at samle båndet i et bestemt område og strække efter dette snørebånd. Du kan sikkert købe produktet, når monteringen er stift fast under montage.

Og tværtimod bør man ikke købe båndet, der danner formløse og ikke helt ensomme folder. Oftere er samlingstape fastgjort til kanten af ​​gardinerne, nogle gange afgang 2-5 centimeter fra kanten.

I det andet tilfælde, når du samler lærredet, er der stadig et hul, som kan bruges til at dække ringene eller tagene, de kan sikre gardinernes synlighed "fra loftet".

Opsamlingsbåndet med buer danner samlinger mere strengt eksternt. Det er tilrådeligt at anvende på dikkedarer, hvilket udfører på glideprodukter er upraktisk. Bånd, der har pufffoldninger, bruges også bedst på ubårne gardiner; trække snørebånd på et sådant bånd vil føre til tab af det samlede mønster.

Gardin kroge er kun relevante, når simple fold er til stede. De er indsat i lommerne fastgjort til bånd og skinne gardin stænger. Kroge er lavet af plast - til ikke-tunge gardiner, messing - til tyngre gardiner. Særlige kroge er nødvendige for bånd med båndede fold og tredobbelte folder.

Typer af gardinbånd bestemmes af deres formål.

Hver type er designet til, at stoffet kan indsamles på en bestemt måde.

Tråde for at spænde båndet skal trækkes ud under sømmen.

For at købe et band med de nødvendige dimensioner er det nødvendigt at bestemme indekset for gardinens tæthed. Hver densitet svarer til en koefficient, der bestemmer de ønskede dimensioner af båndet for dekoreret gardiner. For eksempel betyder forholdet ½: For at få 1 m færdige gardiner skal du have to meter gardinstof; 1/3 - du har brug for 3 meter og så videre.

Til den resulterende længde skal du tilføje 10 centimeter selv for at bøje kanterne.

Udvælgelse af gardinbåndet efter koefficienten er baseret på samlingen, hvis formularer er planlagt at blive lagt på draperen:

 • indsamlet simpelthen vil ikke kræve et stort forbrug af materiale, koefficienten for det er 1,5;
 • Samlinger som flæser, puffer eller vafler har brug for dobbeltfaktor tape;
 • folder som "stråler" og "buer" - en faktor 2,5 gange;
 • Til cylinderfold og tredobbelte folder skal en faktor på 3 gives.

Færdige gardiner skal stryge og stramme båndet til den planlagte bredde.

I de fleste tilfælde er gardinetape fremstillet af polyesterstof. Fordelene ved materialet er indlysende: En tæt pasform til gardinet, holdbar fastholdelse af lærredet over hele bredden, med undtagelse af gardinernes svækkelse og deformation.

Hvad kan bestå af gardinbånd:

 • fra ringe til grommets;
 • fra lommer til kroge;
 • fra sæler til lambrequin stivhed;
 • af to, tre eller fire ledninger.

Slip opsætningsbåndene, limet til gardinetæppet på grund af velcro; det har ikke ledninger. Alle bånd er fastgjort på forskellige måder og har forskellige enheder til disse formål.

Fremstil tape "wagon" med et multi-level arrangement af løkker og lommer. De kan bruges på jernbane baguetter, såvel som på stangen.

Gardinbånd af gennemskinnelige materialer er beregnet til tylgardiner eller lavet af organza.

Sekvensen med at sy tape

Før arbejdet skal kantene af gardinet trimmes ved at bøje sektioner og sy dem. Kanten på toppen er slået til den forkerte side med en bredde svarende til båndets størrelse og lidt mere. Når flettet er overskredet, overlappes kantene, så det ikke sprøjtes under arbejdet.

 1. Over kanten af ​​gardinerne skærer kanten af. Kanten er stryges i bredden 3 cm.
 2. Gardinbånd med forbøjede ender på indersiden af ​​2-3 centimeter og løse snørebånd syet til den forkerte side af gardinerne og trækker 5-10 mm fra siderne og foldes til en dobbelt bredde af en centimeter 3-4 fold.
 3. Ved den øvre kant af båndet er fastgjort til kanten af ​​hele længden af ​​gardinerne. En anden linje er lavet på den nederste kant af båndet.
 4. Hvis der er tre eller fire ledninger på båndet, er det fastgjort langs hver enkelt.
 5. Drej sømmen på siden. Syet til kanten.
 6. Træk tråden ud under sømmen for at spænde båndet.
 7. Blind gardin og skubbe.

Teknologi tape

For at fjerne gardinbåndet uden problemer, skal gardinbåndet have mindst tre sammenkoblede strenge. De er forbundet med hver ende af båndet på samme tid. Det vil være mere bekvemt at trække gardinbåndet ud, når der er en assistent. Ved udførelse af proceduren alene kastes den anden ende over dørhåndtaget.

Før du starter arbejde, skal båndet trækkes op. De ledige knudebånds ledninger er fastspændt i den ene hånd, og frihånden er samlet på båndet fra kanterne til midten og bevæger materialet langs ledningerne.

Tekken kommer til at folde, og ledningerne frigives, og de bliver længere. De er viklet på et stykke pap.

Når foldene begynder at forstyrre samleprocessen, flyttes de til den faste ende af produktet. Gardin fletning med samlinger måle tape, justering til den ønskede bredde. Det sidste stadium er fordelingen af ​​samlingen og fiksering af skinnen (ikke skåret!) Af tovene fra kanterne af båndet.

Kroge fastgjort til båndet efter 8-10 centimeter, hvorefter gardinet hænges.

faktiske

I dag er specielle tekstilbånd, der gør det muligt at draper gardiner smukt, meget populære.

Hvis du korrekt klæber stofstrimmel med snørebånd, der danner sløjfer, så vil vinduets åbning selv se original og smuk ud.

Men at gøre dette er ret svært, så du bør vide, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet. I denne artikel vil vi se på alle nuancer af denne proces, kende bekendtskab med typerne og metoderne til dannelse af folder.

De vigtigste fordele ved gardinbånd

Den største fordel ved bånd til fastsættelse af gardiner på tagskægget er deres omkostninger. Desuden påvirker prisen på malerierne sig selv slet ikke. Selv billige syntetiske gardiner kan også omhyggeligt draperes, ligesom naturlige og dyre modstykker.

Fordelene ved disse bånd omfatter også følgende:

 1. Du kan bruge dem med gardinstænger af enhver art - loft, væg, runde, firkantede. Gardinbåndet er helt usynligt, så det er ideelt kombineret med tyndt fiskeri og tykke barer.
 2. På ethvert tidspunkt, efter eget skøn, kan du ændre foldene på gardinerne og tylen. Det er ikke nødvendigt at have nogen speciel viden til at finde ud af, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd, fordi det har flere niveauer af kroge designet til at blive tilsluttet. Men alligevel skal du øve lidt for at gøre en smuk drap af varierende kompleksitet.
 3. De er kombineret med ethvert interiør. Det vigtigste - at vælge de rigtige tilbehør, eller snarere ringe, kroge og gardinstænger. Med båndet kan du skjule eventuelle fejl i tagskægget, du skal bare rette det et par centimeter under den øvre kant.
 4. Selv intensiv vask påvirker ikke båndets, løkkenes og snørebåndets evne til drapering.

Det er vigtigt! Omkostningerne ved båndet afhænger af antallet af ledninger og tråde. Du kan endda finde buffermodeller til salg, som kun bruges til tekstiler af en bestemt type, ellers kan du ikke opnå den ønskede effekt.

Funktioner af applikation og typer af bånd

Tekstilgardinstrimler er primært beregnet til dannelse af folder på lærredet og hjælper med at fastgøre fastgøreren på tagene. Der er døv og gennemsigtige muligheder for tykke og tynde stoffer. Før du besvarer spørgsmålet om, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd på kroge, skal du overveje, hvad de generelt er.

Mængden af ​​materiale afhænger af typen af ​​folder, hvilket igen påvirker båndets bredde og længde, niveauet af ledninger og tilstedeværelsen af ​​lommer. Og nu mere om de typer af folder, der er oprettet.

Enkelt gardin tape

Med den kan du lave de sædvanlige vandrette folder af lette materialer. For at skabe en simpel stil er det nok at købe gardiner lavet af gennemsigtigt tekstilstof med en lille tilsætning af polyester med flere snørebånd.

Det er vigtigt! Disse bånd er også designet til fastgørelse af silke, tyll og organza. Og da cornicesne bruger strenge og tynde stænger.

Bue bands

De er vant til at holde lambrequins og multi-layer canvases. Med deres hjælp kan du lave folder af forskellige størrelser, og så gardinerne ser smukkere ud, er det bedre, at de er 2,5-3 gange så store som corniceen i bredden. I sig selv er båndet bredt nok, kan tjene som grundlag for dannelsen af ​​mere komplekse strukturer i forskellige retninger.

Det er vigtigt! Det kan bruges til glatte tunge gardiner for at afsløre al den pragt af folder. Og for at kunne hænge stoffet ordentligt, er det nødvendigt at manuelt danne folderne inden fastgørelsen.

Vaffel folder

De kendetegnes ved en ensartet fordeling af materiale uden store formationer. De er perfekte til chintz, silke og linned. På båndet med sådan draperi anbefales det ikke at hænge tyllen. Især gennemsigtig og hvid tyll, fordi i dette tilfælde er skønheden i folderne helt tabt.

Blyant eller cylindrisk folder

De er vant til at skabe runde folder på bjergene med ringe. Bandet er bredt og når 10 cm. Samtidig holdes to sløjfer på en gang med en ring eller krog.

For at samlingerne skal kunne ses, skal du sørge for jævnt at fordele gardinet. Og for at undgå væltning af individuelle sektioner af stof, er det nødvendigt at danne folder før fastgørelse med klip.

Flamske folder

Bredden af ​​båndet er lig med 8,5 cm. Konstruktionerne er ret komplekse på grund af sliddens slør i de resulterende sløjfer, men her er hovedtræk ikke at overtrække dem. Du skal forstå, hvordan du monterer tyl på et gardinbånd af denne art, ellers får du ikke den ønskede effekt, især ved brug af tunge materialer.

Det er vigtigt! De er egnede til at holde stoffer med udskrifter, der ikke danner noget bestemt mønster.

Dobbelt Plisseret

For at skabe et sådant draperi passer et bredt bånd med to lommer, som giver dig mulighed for at danne flere rækker af folder i et tavlermønster.

Det er vigtigt! Ved hjælp af almindelige striber kan du draperer ikke kun traditionelle gardiner, men også franske, østrigske, romerske gardiner. Ikke-standardfiksering og tilgang gør det muligt at gøre gardinerne til et ægte kunstværk på gardinbåndet.

Hvordan vælger du det rigtige tape?

For at den skal kunne opfylde sin hovedfunktion, det vil sige at organisere folder, er det nødvendigt at afhente det i overensstemmelse med typen af ​​tekstil. Overvej, hvilken tape der skal hænge specifikke stoffer:

 • Det er bedre at hænge et slør, let tule, bomuldsstof eller organza, silke eller chintz med gennemsigtige smalle strimler med to ledninger. I dette tilfælde vil den første danne sløjfer, og den anden vil danne originale folder.
 • Massive materialer er selvfølgelig bedre fastgjort på brede strimler med flere rækker af ledninger, som kan manipuleres til at skabe forskellige typer folder.
 • Puff er skabt ved hjælp af et specialtape.

Hvor meget tape har du brug for?

Før du hænger gardinerne på gardinbåndet på krogen, skal du korrekt beregne det ønskede antal strimler. Dens længde afhænger af niveauet af pompenheden, det vil sige folder.

 • For at indsamle gardinet med de sædvanlige folder, skal du fordoble længden - den resulterende figur angiver, hvor meget tape du har brug for.
 • Til drapering luksus og festlige folder det tager tre gange mere tape end bredden af ​​stoffet selv.

Det er vigtigt! Det er vigtigt at overveje, at strimlen skal dække bjergene helt eller lidt ud over sine kanter.

Hvordan man laver gardinerne?

For at hænge gardiner med et bånd, skal du bare male lærredet lidt. Især gælder dette for stærkt flagerende materialer. Men du kan ikke bruge en dobbelt søm med en hæm, fordi i dette tilfælde kan kantene være for tykke. Derfor:

 • Du kan forhindre løse kanter ved hjælp af specialværktøjer eller overlock.
 • Almindelige tynde materialer kan sikkert syes med en standard søm.

Nu skal du lave båndets monteringer:

 1. Træk lidt tilbage fra kanten af ​​gardinet, sug et bånd over det. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at linjerne er parallelle og sørg for at bøje kanterne. Snorene hjælper dig med at navigere i hvor mange rækker af folder det bliver.
 2. Nu skal du vedhæfte specielle kroge med klip til båndet, så de ikke falder ud af løkkerne. Det er nødvendigt at jævnt fordele klemmerne langs hele banens længde, hver med en snor og trækker den ud, mens plasten låses.

Vi samler foldene

Det er tid til at øve sig for at adskille, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd. For at stramme båndet korrekt, er det nødvendigt at dreje det og gradvist danne folderne:

 • For det første løsner krogen, en eller flere tilstødende rækker fanges, de bringes ud og derefter lærredet strammes.
 • Sørg for at sikre, at alle kroge indeholder samme antal løkker, ellers vil gardinet ikke fungere smukt.
 • Hvordan man danner forskellige folder, har vi allerede overvejet ovenfor. Du kan også ændre krogenes placering, men du skal tage hensyn til stoffets struktur.
 • Det er kun at have de færdige folder på krogene på corniceen.

I denne artikel har vi demonteret alle finesserne ved at dekorere vinduer med gardiner på gardinbåndet. Endnu en gang arbejder du gennem design af vinduesdesignet, måler alt omhyggeligt og for første gang gør det langsomt!