Fjern krogen, hæng lysekronen.

Der er en krog på loftet for lysekronen (se billede), som ikke er beregnet til at fiksere den tilkøbte lysekrone (det vil sige fastgøreren, se billede 1). Kære eksperter ønskede at vide, hvordan man fjernede krogen? Bor to huller i loftet til fastgørelse af lysekronestrimlen uden at beskadige ledningerne? Eller der er muligheder.

Jeg sætter ledningerne til side på scotch. Og savet krogkværn. Når du monterer fastgørelsesbjælken oplyser loftet med en detektor, så du sandsynligvis ikke kommer andre steder) Selvom ledningerne på loftet hastigt raster til krydsekassen på korteste måde. dvs. diagonalt til hjørnet.

Dvs. på diagonalen til kontakten. OK.

2 spatel, 2BOM,
Jeg forstår alt, men det er korrekt at skrive "diagonal" diagonalt.

Krogen er meget velkendt. Gud forbyder dig fra at forsøge at hamre det op - det kommer ud af naboen ovenfor. Krogen skal skære ned (du kan klare knivbladet til metal). Ridser hullet lidt, du kan se den retning, hvor ledningerne går. Hul til fastgørelsesanordninger skal placeres langs en linje vinkelret på ledningerne.

Jeg havde disse kroge, de er aluminium, meget let fjernes med tang! Nakdo pause og tage ud!

Min mor havde netop sådan en lysekrone hængt på en sådan krog. Nå, der var ingen praktisk perf. Jeg var nødt til at lave en løkke fra en ledning og fastgøre den til det lyse stykke jern. Selvfølgelig var det i første omgang klodset. Så blev de vant til det. Og så lukkede han helt alle disse zalipuhi messingglas fra den gamle lysekrone.
Forresten er fastgørelserne forskellige for disse kinesiske lustre; det var nødvendigt for sælgeren at bede om en anden mulighed under krogen.

Fold krogen tæt på loftet - alt dette er helt skjult af en kop af din lysekrone.

 1. Stålkrog (P44, KOPE, P43M - dette er hvor jeg mødte).
 2. En sådan flad kop vil ikke lukke hvis bøjet ned. Ja, og det er svært at bøje sig ned: Gør kittet rundt (før det var nødvendigt at bøje ned, og nu er loftet lavet), og der er risiko for at banke det ud til den øvre nabo på gulvet.
  Jeg anbefaler at klippe.

Faktum er, at hullet i betonloftet under krogen og udgangen af ​​ledninger omkring 80 mm, det er forseglet med alabast (eller mørtel). De to ben på denne krog er ca. 90 mm. Hvis du udvider hullet (tryk med en hammer) til 80 mm, så kan benene på denne krog fjernes. Jeg havde sådanne kroge, men de var aluminium (men formen er nøjagtig den samme som huset p44), da jeg brød dem ud, hoppede de ud på et sted med alabastestykker, og hvis dette hul er smukt tappet, så kan du tage denne kroge roligt snarere end at bryde ud som mig. Derefter maler dette hul (kun 80mm), og det forsvinder stille under lampen.

Fanat
Jeg vil ikke argumentere for, at der er mange muligheder, men jeg stødte på præcis sådanne kroge i ståldesign. Desuden er de gevindskåret i en ståldisk, som er indsat i de koniske huller i gulvpladen og smurt med mørtel på toppen. Det er umuligt at tage det ned.
Vi kan ikke bestemme fra billedet, hvilken mulighed er stedet at være. BOM-almindelig magnet kan dog søge om verifikation.

Hvad er der at tænke, bøj ​​til loftet og hele det korte.

Ja, lav en god hak kraftige nippers og afbryd med tang - bare noget og forretning.
Og hvis du forsøger at have et passende værktøj, kan du rette kagen, forkorte den lidt, ved at bruge den ovenfor beskrevne metode (så det er bekvemt at begynde at klippe tråden), skær tråden på det og afkort den på plads (inden du drejer dyserne). Sæt derefter en plade på tråden og fastgør den med en møtrik.

for en uge siden hang jeg en lysekrone derhjemme. (krogen er den samme og lysekronens armatur er den samme).
Den eneste forskel var, at krogen ikke var patched med alabaster, en plastisk blonderkop blev sat på den. krogen behøvede ikke at blive brudt eller savet - den var fastgjort til et ståltråd med en bøjning i midten (så krogen ikke kryblede).
trak ledningerne ud af koppen (plastik krus), tog af krogen.
For ikke at ødelægge loftet besluttede jeg at hænge planken på samme bar.

Jeg fandt ikke noget mere egnet og gjorde hvad var)))
Dette krævede en søm - 80, 2 tænger, en bolt med en møtrik (i diameter for at passe ind i det centrale hul til fastgørelse af lysekronen), en stor stålvaske (bolten skal ikke flyve gennem vaskemaskinen samtidig med at neglen og bolten samtidig passer ind i vaskemaskinen).

tag pucken og neglen. spring spidsens ende gennem pucken og bøj den i en ring. bøj den anden ende af neglen i form af en krog.
det viser sig, at det ligner en fiskekrog, men i stedet for en fiskelinje stikker en puck ud i øret.

Nu sætter vi bolten ind i pucken og bruger tænger til at bøje strukturen, så bolten hænger mindre direkte i forhold til krogen.

så hænger vi al denne skændsel på stangen i pladen, trækker lysekronens fikseringsbjælke med en møtrik til vores bolt. det er alt sammen. baren er fastgjort tæt til loftet.
så vind vi ledningerne og fastgør lysekronen selv.

så troede jeg, at det var muligt at gøre alt hurtigere og mere præcist.
Tag den samme krog, rive af plastmasken. I midten af ​​krogen er der borede huller, vi lægger i den centrale bolt, vi bøjer krogen med bogstavet P. Som følge heraf får vi en konstruktion nedenunder, en bolt, oven på 2 kroge. Vi hænger alt på en stålstang - så alt som angivet ovenfor.

Det eneste baghold kan være, at fastgørelsespladen vil blive monteret i midten, og under vægten af ​​lysekronen kan bøjes (gem de kinesiske bastards). nødt til at se på stedet. Hvis lysekronen er tung - så er det værd at sætte en slags jernplade under møtrikken til forstærkning.
så jeg råder dig til at bryde alabaster og lave en "speciel" krog til denne type lysekrone fra en standardkrog.

Sådan får du en lysekrone fra loftet

Ikke alle lysekroner eller loftslamper er hængt fra loftet med en krog, og ofte knækker krogen kun installationen, og vi snakker om, hvordan man får det ud af loftet.


Oftest ser krogenes kroge i loftet sådan ud:

Som du kan se, her er 3 grundlæggende varianter af kroge, hvoraf en sandsynligvis vil have. For nemheds skyld betragter vi dem særskilt, jo mere er de knyttet på forskellige måder.

Denne version af kroge til lysekroner findes i de fleste nye bygninger. På samme tid kan vedhæftet fil til bunden være anderledes, men udad ser de ens ud.


Teknologien til demontering af en sådan krog, som om den ikke var fastgjort til loftet, er den samme i de første faser. Det udføres som følger:


1. Beskyttelsesdækslet fjernes fra krogen


2. Det går ned på krogen, og beskyttelsesdækslet fjernes, hvilket dækker det sted, hvor krogen er fastgjort til loftet og kabeludgangen.


3. Nu, når vi har plads til at fastgøre krogen til loftet, er det fortsat for os, afhængigt af typen af ​​installation, at fjerne den.

3.1. Hvis der ikke er nogen niche i bunden af ​​loftet, hvor kablet ofte er skjult, og det er solidt, som i vores tilfælde er en sådan krog simpelthen fastgjort til skruen eller til tømmeret.

3.2. Hvis der er hulrum bag den beskyttende strimmel, er det oftest i monolitiske huse en gulvplade, en krog, fordi Det er dobbeltsidet, bare hængt ved den anden ende i baren. Det skal simpelthen fjernes.


Mulighed to kroge kan variere i farve, materiale, tykkelse eller andre egenskaber, men de fjernes på samme måde.

De skal bare skrue af. Klæber til ringen og drejer mod uret. Hvis krogen er strammet fast, og du ikke kan vende den med dine hænder, skal du bruge tang, tang, en svensk nøgle eller et andet passende håndværktøj.

Afhængigt af typen af ​​fundament, uanset om det er et betonloft eller et loftsloft, der er lavet af gipsplader, vil krogen blive fastgjort forskelligt, men i hvert fald kan du skrue af nogen af ​​disse typer kroge.


Denne mulighed er mindre almindelig, men demontering af en sådan krog er den mest enkle og forståelige. Krogen er normalt en del af monteringspladen, som simpelthen er boltet til loftet. I dette tilfælde skal du blot skrue fast skruerne og fjerne krogen.

Hvis du møder en kroge til en lysekrone af en anden type, og du kan ikke tage den af ​​dig selv, og også hvis der er tilføjelser til artiklen eller rettelser, skal du skrive i kommentarerne til artiklen!

Sådan hænger du en lysekrone med en rem på krogen

Sådan hænger du en lysekrone

Spørgsmålet "Sådan holder du en lysekrone korrekt?" Kan opdeles i to dele: Tilslutning af lysekronen til det elektriske netværk og direkte fastgørelse af lysekronen i loftet. Tilslutning af en lysekrone kræver en grundlæggende viden om elektrikere, men det er ikke meget svært at forstå dette.

For at installere lysekronen med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 • trinladder eller bord
 • elektrisk boremaskine (perforator);
 • tænger med isolerede håndtag;
 • indikator skruetrækker;
 • bidetang;
 • Phillips skruetrækker og med et tyndt sting;
 • isolerende tape;
 • monteringsblok til fastspænding af ledninger.

Moderne lysekroner har to typer fastgørelser. Den første er en loop, der klæber til en krog i loftet. Suspensionens sted i dette tilfælde er lukket med et dekorativt overlæg - en kop.

Den anden mulighed er en monteringsplade. som er fastgjort på loftet og hvorpå lysekronen fastgøres. Her er dekorationsdækslet også fastgørelseselementet.

Sådan hænger du en lysekrone på krogen

Hængekrog - den nemmeste måde at løse lysekronen på. Først skal du lave et hul i loftet ved siden af ​​ledningerne, der kommer ud af det, med en diameter på mindst 8 mm. Til dette benyttes en percussionsboremaskine eller perforator.

Krogen anbefales at installere ved hjælp af ankersystemer. Der er forskellige typer forankring.

Hvis lysekronen er lille. vejer 1-1,5 kg, kan du bruge den sædvanlige krog med en skruetråd, som er skruet i en plastikplugg. For tyngre lysekroner er der brug for spacer metalankre. fra 50 mm lang og med en sektion fra 10 mm.

Ved brug af plastdykler er det bedre at tage bølgepap. længde fra 40 mm. Glatte dowels holdes dårligt i ovnen. Efter fastgørelsen af ​​dowel er en kroge skruet ind i den, eller et spaceranker er installeret. Krogen skal isoleres med to lag elektrisk tape.

Dernæst skal lysekronens ledninger være forbundet med ledningerne, der kommer fra kontakten. Brug af en speciel blok med klembolte - klemme. For at stramme skruerne har brug for en slidset skruetrækker med et smalt sting. En sådan sko er inkluderet i lysekronen. Hvis ikke, er ledningerne forbundet i et twist og indpakket med elektrisk tape.

Så skal du flytte den dekorative kop tæt på loftet. flytte den over lysbuenes rørformede bund og fastgør den. Den dekorative dækning vil skjule konklusioner af en elektrisk ledning og tilslutning af ledninger. Ulempen ved denne type fastgørelse er at undertiden er højden af ​​den dekorative kop ikke tilstrækkelig, og mellem den og loftet er der et grimt hul. Før du fastsætter den dekorative kop, skal du kontrollere kvaliteten af ​​lysekronens forbindelse.

Under ingen omstændigheder kan ikke krogen fastgøres på plader af gipsvæg, fordi den ikke kan modstå lyset af lysekronen. Når du installerer loftet på gipsplank eller strækloft, skal du efterlade et hul i det for at trække krogen sammen med ledningerne.

Sådan hænger du en lysekrone uden en krog

Processen med fastsættelse af en lysekrone med en metalplade er noget mere kompliceret. I dette tilfælde overtager metalbjælken hele belastningen. Hvis en krog fra en gammel lysekrone forbliver i loftet, skal den fjernes.

Baren påføres på loftet på det rigtige sted, og punkterne til boring af huller til dowels er lagt ud med en blyant. Så bores huller i loftet og dowels er fast i dem. Derefter indsættes monteringsboltene i stangen i en afstand svarende til afstanden mellem monteringshullerne på lysekronens dekorative kasse og fastgjort med møtrikker. Herefter placeres planken på loftet og fastgøres med skruer.

Den næste fase af arbejdet udføres bedst af to, fordi det alene ikke virker. Du skal vedhæfte en dekorativ kasse til stangen, så fastgørelsesboltene falder ind i hullerne på kassen, og før det forbinder lysekronens ledninger og kontakten.

En person skal holde lysekronen og den anden forbinder ledningerne. da det ikke kan gøres med den ene hånd. Efter at lysekronens forbindelse er lavet, og barens bolte falder sammen med hullerne i kassen, presses den til loftet og fastgøres med dekorative møtrikker. Alle forbindelsesledninger er gemt under dekorationsboksen.

Ved installation af stræklofter er det nødvendigt at forberede i forvejen grundlaget for montering af monteringspladen i loftet. Dette kan være en simpel træbøjle med den krævede højde. Pladen er fastgjort til stangen med konventionelle skruer.

Sådan hænger du en lysekrone på gipsvæg: Hvis loftet er lavet af gipsplader, metaldukker, der kan modstå belastninger på op til 15 kg, eller sommerfuglformede dowels kan bruges som fastgørelsesanordninger til stroppen.

Lysekrone ledningsdiagram

Det første skridt er at slukke for strømmen ved hjælp af en afbryder placeret i et elektrisk panel på landingen. Manglende spænding kontrolleres med en indikator skruetrækker.

Der skulle være tre ledninger i loftet: en "nul", de to andre - "fase". Isoleringen fjernes fra ledningerne, længden af ​​den eksponerede spids skal være ca. 3-4 cm. Spred ledningerne i forskellige retninger for at undgå kortslutning.

Så skal du tænde el igen for at afgøre, hvilken af ​​ledningerne der er fase. For at gøre dette skal du røre hver af ledningerne med en indikatorskruetrækker. Hvis ledningen er "fase", lyser indikatoren, hvis indikatoren er slukket betyder det, at den er "nul". "Nul" er ønskeligt at markere med tape. Hvis en voltmeter er tilgængelig, er det bedre at bruge det, fordi arbejde under spænding stadig er farligt.

I moderne hjem er trådene farvekodede: den blå ledning er "nul", den brune er "fase", og den kan stadig være gul - det er jordforbindelse. Lysekronen skal ledsages af instruktioner med anbefalinger til installationen. Hvis det angiver, at armaturdesign betyder jordforbindelse, er det nødvendigt at tage højde for dette.

Faser ledes til kontakten, "nul" går til ledningsboksen.

Hvis kontakten er single-key, skal du først tilslutte ledningerne i lysekronen selv. Blå fra hver pære forbinder med andre blå, brune og brune. "Nul" ledning fra loftet er forbundet med "nul" fra lysekronen. Også forbundet til hinanden fasetråde fra loftet og lysekroner.

Hvis der ikke er farvefarve, er det muligt at tilslutte en ledning fra hver lyspære og tilslutte de resterende ledninger på samme måde. En forbindelse til "nul" ledningen på loftet, den anden på fasen.

Du bør vide, at du ikke kan vride mellem en kobber og aluminium ledninger. Elektronparet af disse to metaller forårsager ødelæggelsen af ​​kontakten. Til tilslutning af sådanne ledninger anvendes den specielle blok.

Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt

Med en knap med to knapper skal du sørge for, at når du tænder en tast, lyser kun en del af lamperne, når du tænder for den anden, de andre, og når du tænder begge taster, er alle lamperne sammen.
Hvis der kun er to lofter, udføres lysekronens forbindelse på 3 ledninger på samme måde: "nul" er forbundet til "nul", begge faser er indbyrdes.

Lysene af lysekronens ledninger, hvis de ikke har en mærkning, defineres som følger: Ledningerne sidder parvis fast i stikket, og du må ikke røre den tredje ledning. Det er nødvendigt at finde en position af ledningerne, når en af ​​dem er konstant i stikkontakten. og når den ene eller den anden af ​​de to andre er tilsluttet lyser den ene eller den anden lampe op. Så ledningen, som altid er i stikkontakten, vil være "nul", den anden tofase.

Hvis der er flere pærer, skal du opdele dem i to grupper: hvilke vil blive tændt fra den første omskifter nøgle og hvilke fra den anden. Tag derefter en identisk ledning fra hver pære (fase eller "nul") og tilslut dem sammen.

 • Lysekrone bør kombineres med loftet. Om, hvad lysekroner til stræklofter er, læs her.
 • Farven på loftet spiller en vigtig rolle i det indre af rummet. På de almindelige farver af hævede lofter vil fortælle vores artikel.
 • Rackloft - en spektakulær og praktisk løsning til hjemmet. Typer af slattedlofter, deres fordele samt råd om selvinstallation findes på dette link.

De resterende ledninger er opdelt i to dele afhængigt af de udpegede grupper og også forbundet sammen - du får to vendinger. Det drejning, der indeholder ledningerne fra alle pærerne, er forbundet med "nul" ledningen. De to andre drejninger er forbundet separat med de to fasetråde.

For pålidelig forbindelse af ledninger fra lysekronen og ledninger, der går fra loftet, er det bedre at bruge klemmerne ikke på skruer, men på clips. De er velegnede til både aluminiumskabler og kobber.

Jeg vil gerne tilføje dette. Ved montering af lysekronen på monteringspladen i huse, der allerede er 30-40 år, skal det tages i betragtning, at det sted, hvor ledningerne til lysekronen er trukket, kan være et stort præget hulrum lidt overdækket med alabaster. Det vil sige, at et sådant fundament ikke giver tilstrækkelig garanti for, at lysekronen ikke falder af. Derfor er det ønskeligt at forudse muligheden for forstærkede fastgørelsesanordninger.

Jeg har et problem, jeg har købt en lejlighed i Khrusjtjov (ikke ny), og det er faktisk stedet, hvor lysekronen skal være et stort hul i ovnen med en diameter på cirka fem centimeter. Jeg har planer om at sætte en jernstang ind i pladen, kittet til lysekronen, og allerede til denne bar løser lysekronen, men det er på en eller anden måde skræmmende, at stangen ikke vil stå, hvis naboerne hopper lidt. Måske er der muligheder?

Kære Konstantin. Hvis du lige sætter en metalbjælke ind i dette hul og sættes op, så er sandsynligheden for, at den hopper ud over tid, meget høj. Så når fugtigheden falder (om sommeren og om vinteren ændrer fugtigheden i lejligheden meget), vil kittet knække. Derfor kan jeg rådgive dig om to muligheder - eller med en perforator sætter du i en vinkel et par huller i denne forsænkning til siderne til en dybde på 50-60 mm. Indsæt plastikhuller i dem - hvor du kan dreje metal kroge eller almindelige skruer på hætter, der skruer ledningen. Og til dem allerede at rette lysekronen og forsegle dette hul med kitt. Brug enten en perforator til at rette stangen, der kommer med et sæt med en lysekrone, den er længere end 10 cm i længden og dækker hullet med en margen.

Sådan hænger lysekronen fra loftet: forskellige måder at montere på forskellige tilfælde

 • Hvordan hænger lysekroner
 • Faseindikator og Wire Phasing
 • Udstationering Søgning
 • Montering af lysekroner på standard monteringer
 • Lysekrone lysekrone
 • "Særlige" lysekroner
 • Unormale situationer
 • Sådan fjerner du lysekroner
 • Video: vejledning til tilslutning af lysekrone

Hvordan hænger du en lysekrone til loftet med dine egne hænder? Det lader til det for spørgsmålet. Skub ned den øverste lysekrone, hæng den på krogen, tilslut kablerne, tryk på hætten - det er alt sammen. Men selv i dette, det enkleste tilfælde kan der opstå vanskeligheder. Hvad slags? Lad os se.

Hvordan hænger lysekroner

Der er fire måder at hænge lysekroner på:

 • Loftkrog - den ældste og mest pålidelige. Kræver et stærkt loft og speciel montering i den.
 • Standard monteringsbeslag (beslag) - På grund af fordelingen af ​​belastningen på adskillige fastgørelsespunkter med en lille vægt af lysekronen er ret pålidelig, når du fastgør dowel-neglene i plasthylster.
 • Kryds monteringsplade fungerer som en lige montering, men har flere fastgørelsespunkter. Det bruges til loftlysekroner ved siden af ​​loftet.
 • Dvutavrovy montage platform er beregnet til fastgørelse i flere punkter af tunge lysekroner.

Alle disse monteringsmetoder tillader ikke at stramme lysekronen tæt på loftet i lave rum. Monteringsstrimlerne er buede for at give udgangskablerne. Senere i denne artikel beskriver vi en revision af monteringspladen, der gør det muligt at trykke lysekronen mod loftet.

Installation af standard armaturer af lysekroner er simpel: skruer i klemmerne. Skruernes diameter kan bestemmes af monteringshullerne i monteringspladen; skruelængde - 40-60 mm. For lave lofter, er det at foretrække at bruge lysekroner-loft lamper, uden en stang.

Der skal lægges større vægt på sikkerheden ved montering af lysekroner: Ved arbejde på en højde er selv et let elektrisk stød fyldt med et fald og alvorlige skader. Der vil også blive overvejet forskellige ikke-standardiserede situationer i forbindelse med suspension og installation af lysekroner: et hævet loft med en lysekrone, hvordan man hænger en lysekrone på gipsvæggen.

Faseindikator og Wire Phasing

Først skal du kontrollere fasering af ledningerne til lysekronen. Den neutrale (neutrale) ledning er almindelig, og fasetrådene er forbundet til lampesektionerne via en omskifter.

Fase / nul ledninger bestemmes af en speciel enhed - faseindikator. Det kan købes hos enhver el-butik. Det er en billig indikator. Faseindikatorer leveres med en neonpære og en slukningsmodstand og elektronisk.

Det ligner en skruetrækker. Når du bruger det, klemmer enheden let mellem indeks og midterfinger på højre hånd på det ønskede sted; den er enten fremhævet i farve eller har et indsnit og er adskilt fra spidsen af ​​en sikkerhedsmanchet. VÆLG PÅ ARBEJDE PÅ INDIKATORENS PLAD FARE TIL LIV!

Når du kontrollerer fasningen med tommelfingeren, skal du trykke på den specielle metalklemme på enden af ​​instrumentgrebet eller knappen i den elektroniske indikator og trykke på den testede ledning med indikatorens spids. Hvis det er fase, blinker lyset eller det tilsvarende symbol vises på displayet. Støt ikke tråden med en anden hånd, ikke selv for isolering! Indikatorer fungerer kun ONE - RIGHT - HAND!

Før stikkene tændes / slukkes inden kontrol. Derefter bar de enderne af ledningerne ud af loftet for lysekronen, trækker enderne fra hinanden, tændene tændes og tændes kontakten. En afføring er placeret på gummimåden, og fra den med højre hånd finder indikatoren en fasetråd eller tofasedråder, hvis lysekroneafbryderen er dobbelt. Sluk derefter kontakten, uden at røre røret og igen kontrollere fasingen. Nu skal indikatoren ikke tændes, når der berøres nogen af ​​ledningerne.

Hvis fasen forbliver et sted, skal omskifteren skiftes til faseafbrydelsen, og den neutrale ledning, hvis kontakten er unipolær, skal startes direkte. Dette arbejde er simpelt, og der kræves ingen vægplukning. Men hvis du ikke er elektriker, skal du invitere en specialist. Ingen vittigheder med elektricitet for ingenting.

Før du borer huller i loftet til fastgørelsesanordninger, skal du bestemme, hvor ledningerne ligger, så du ikke afbryder det, når du borer. Til pålidelighed skal ledningsforskning udføres under belastning, dvs. under nuværende. Giv belastningen på ledningerne som følger:

 • Sluk for stikkene og lysekronen.
 • Trådene, der stikker ud af loftet, stiger midlertidigt til gulvet; leddene er isoleret med elektrisk tape.
 • I stedet for lysekronesektioner forbinder de også kugler midlertidigt under glødelamper.
 • Skru lampens stikkontakt ikke mindre end 60 watt og bedre - 100-150 watt.
 • Tænd propperne og skifte; Du kan begynde at søge efter ledninger.

At finde ledningerne udføres bedst af en elektronisk indikator; neonindikator fungerer kun i direkte kontakt med levende dele. Der er specielle enheder - ledningsanordninger, men de er dyrere, og nøjagtigheden er ikke mere end to tykkelser af gips. Hvis ledningerne også er gemt i rillerne, vil fejlen være ca. 5 cm, hvilket ikke er nok. Indikatoren på enhver dybde giver en nøjagtighed på 1-2 cm.

Indikatoren fører med fingeren på knappen, i loftet vinkelret på ledningsretningens tilsigtede retning. Når fasikonet vises på displayet, skal du mærke med en blyant og fortsætte. Når ikonet forsvinder, gør det andet mærke.

Så passerer det samme sted i den modsatte retning; få to par karakterer. Midway mellem interne og låse ledninger. Desuden forskydes de med 15-20 cm under udstationering, og søgningen gentages til slutningen af ​​arbejdsområdet.

Montering af lysekroner på standard monteringer

Installation af lysekroner på standardarmaturer reduceres til ledningskablerne i sektionerne af pærer. Når man kontrollerer ledningens fasering, skal den neutrale ledning straks bemærkes, i det mindste ved at bøje den tæt på loftet med indikatorpuden. Sluk derefter propperne til / fra og led ledningerne i lysekronen.

I moderne elektrisk udstyr er den neutrale ledning altid gul med en langsgående grøn stripe, og alle ledninger er indsat i stikket - terminalblokken. Nul ledning og tilslut den første: Indtast den i nulterminalen og stram skruen. Tilslut derefter fasetråden. Skub op til kasketens sted - arbejdet er færdigt.

Og hvis ledningerne i rummet af to ledninger? Eller bedstefarens lysekrone, eller antik, og der er ikke synlig hvor fasen, og hvor er nul?

I det første tilfælde tilføjes et lille segment af det samme tværsnit af ledningen (se Fig.) Til fasetråden (TUBES - DISABLED!) Og begge dele af pærerne tænder en fase. Hele lysekronen tændes med en kontakt.

Hvis ledningerne i lysekronen ikke er markeret, og endog ikke terminalen ikke er, skal lysekronen opkaldes. Dette gøres af en almindelig tester. PUSHING LUSTEREN AF LYSKONTROL FRA 220 V NETVÆRKET ER FARLIGT TIL LIV!

Til opkald i alle lysekronerpatronerne skrues vi ind i det samme, dvs. en kraft og brand glødelamper; bedre lav effekt, 15-25 watt. Husholdersken lys fungerer ikke, opkaldet vil ikke gøre noget med dem.

Lysekroners skema er vist i figuren. Fra hende er en person, der er bekendt med elteknik, eller i det mindste ikke glemmer Ohms skolelov, er det klart, at hvis modstanden af ​​en lyspære er R, så vil nul og ФI være R; mellem nul og FII - 0,5R og mellem faser - 1,5R. For at få tre ledninger i par, skal du have seks målinger.

For nylig blev lysekroner sat på salg, udstyret med fjernbetjening til dæmpning, en ventilator, en luft ionizer eller endda aircondition (mere præcist dens fordampningsenhed). Når du køber sådanne produkter, skal du følge nedenstående regler:

 • Se straks, hvordan det forbinder. Hvis der i tillæg til den sædvanlige terminal til husholdningskabler er der nogle mærkelige ender, der stikker derude, beder om instruktioner og læsning.
 • Hvis det ikke fremgår af vejledningen, hvordan du skal hænge en sådan lysekrone selv, spørg, om dens installation er inkluderet i prisen på produktet, og hvad er sælgerens garantier.
 • Pludselig fungerer udløbet på princippet om "solgt og glemt", det er bedre at se efter det samme på et andet sted.

Lysekroner med ekstra funktioner - produkterne er ret specifikke; firmaer eller håndværkere involveret i deres installation, lidt, og er "specielle" lysekroner er ikke billige.

Og hvordan man hænger lysekronen i loftet, hvis der ikke er nogen standardmontering, eller kan den ikke bruges? For at gøre dette skal du opsætte værktøjer til arbejde på beton, sten, træ, gipsvæg og arbejde.

Standardversionen er et lysekrone-loft og monterer et kryds. Og hvad skal man gøre, hvis rummet er lavt, men du stadig ikke vil sætte loftet? I dette tilfælde kan du få 10-15 cm ved at hænge lysekronen med stangen på loftet uden en krog.

Til dette formål er standard monteringsplade rettet, skåret så den gemmer sig under hætten, og der bliver boret nye huller i det til skruer. Dernæst har lysekronen en lille forfining:

 • Fra lysekronen fjern loftet og om muligt alle de skrøbelige detaljer. Det er bedre, hvis designet tillader, straks fjerne stangen.
 • Lysekronens ledninger fjernes fra terminalblokken.
 • I stangen, lige bag tråden, bores tre huller på 4-5 mm i træk langs stangen. Det er kun nødvendigt at sikre, at alle er under hætten.
 • I hullerne i den fjernede stang springe linjen, tre stykker. Deres ender er fastgjort til enderne af lysekronens ledninger og tæt såret med smalt bånd.
 • Sæt stangen på plads, skub forsigtigt på ledningerne og træk stykker af fiskelinje, indtil trådens ender kommer ud af hullerne. Hvis nogen er tilsluttet, reparerer de den med en krog eller pincet.
 • Hvis stangen ikke kan fjernes, sættes fiskestykkerne i hullerne skiftevis, fra bunden, og ledningerne bringes også ind i dem.
 • Ledningerne genindføres i terminalblokken.

Formålet med denne raffinement: at bringe ledningerne til siden, så de ikke presses til loftet og overføres til kanten af ​​stangen. OBS: Hvis stangen er fast eller figuren, skal hætten være på den. Ellers vil han ikke bære på grund af at sidde ledninger.

Næste på stangen mellem de to regulære møtrikker sætter monteringsbjælken og fastgør lysekronen med skruer til loftet. Mest sandsynligt er nødderne ikke nødvendige: i de fleste lysekroner er stangen fastgjort til stangen ved flaring.

Tilslut ledningerne. Det kan være, at terminalblokken nu ikke passer ind i hætten - intet forfærdeligt, det er helt fjernet, og ledningerne er forbundet ved lodning; leddene er isoleret med elektrisk tape. Tilslutning af ledninger snoet er ikke anbefalet: Der vil være problemer med den blinkende lysekrone.

Nu monterer vi lysekronen på loftet på skruerne. Vi pakker ikke skruerne i patronkasserne, ellers lyser lysekronen skråt.

Mulighed for svage men tætte lofter: fra laminat, MDF, krydsfiner. I stedet for monteringsbjælken fremstilles en cirkel med en diameter på 5 mm mindre end den indvendige diameter af hætten. I midten - et hul under stangen; i en cirkel - 4-6 huller til skruer. Har stadig brug for at lave et hul til ledningerne.

Hvis du har brug for en krog

Fastgørelsen af ​​lysekronen til betonloftet på planken eller i-bjælken forårsager ingen problemer. Og hvis lysekronen du kan lide er under krogen, men er det ikke hjemme? Lidt arbejde - og en meget pålidelig krog, du kan sætte dig selv:

 • Hvis der anvendes en krogskrue, så bor vi i loftet et hul på 10 mm i diameter større end skruens diameter og en dybde langs længden af ​​gevindet + 10 mm.
 • Smør kroggarnet med et tyndt lag fedt.
 • På skruegevinden stramt to kobberledninger med en diameter på 0,8-1,2 mm. Ved begyndelsen og i slutningen af ​​tråden skal du lade 10 mm overskæg og fortyndes med 90 grader. Når det ses fra skruens ende, skal whiskers diverge i fire retninger vinkelret.
 • Sprøjt hullet indvendigt med en sprøjteflaske, eller vi holder en fugtig klud fast i den med en pind, hold i 1-2 minutter og fjern den.
 • Forbered 50-100 g alabaster eller gipsopløsning Det er praktisk at gøre med en engangs plastik kop. Når blandet med vand opvarmes opløsningen. Knead indtil cremet konsistens.
 • Ved at bruge en pind (ikke en spatel) så hurtigt som muligt (alabaster og gips hærder hurtigt) fylder vi opløsningen i hullet, indtil den er fyldt.
 • Lige så hurtigt, i en stadig flydende løsning, skubber vi krogen med ledningen viklet på tråden; wire whiskers vil blive bøjet.
 • Fjern den ekstruderede opløsning og vent på, at den størkner i hullet. Opløsningen bør ikke bare hærde, men også afkøle til stuetemperatur. Til dette har du brug for mindst 2 timer, men det er bedre at vente en dag. Nu kan du hænge lysekronen.

Hvis krogen med understøtningsplatformen til montering af skruer gør rederne for dem det samme, men tråden tager tyndere - 0,4-0,6 mm. Og det vil være nødvendigt for hver rede at knæde en separat del af opløsningen - det fryser hurtigt til en svampet tilstand.

Sådanne rede tjener i århundreder uden at knække som plastik. Når krogen er drejet / vist 2-3 gange, bliver nestet ikke løs. Om nødvendigt er det let ryddet af påfyldning med en smal mejsel og omdannet. Gips-alabaster reden under reparation kan pudses og derefter graves et hul i gipshullet.

Lysekrone i strækloftet

Installation af en lysekrone på et strækloft er det sværeste tilfælde. Først og fremmest: en lysekrone med glødelamper og ophængt loft er uforenelige. Selv fra en trearms lysekrone med lamper på 40 W om en måned vil pletterne blive vist på loftet, og inden for 3 måneder begynder det at krybe væk. Husholderske lyspærer i lysekroner indbygget i loftet hurtigt forbrænde på grund af dårlig varmeoverførsel; Her er den eneste mulighed - LED lamper.

Derefter er installationen af ​​lysekronen i det eksisterende strækloft umuligt: ​​den skal fjernes og den nye trukket. At forsøge at skære huller i et allerede strakt loft er ubrugeligt - film eller stof vil straks kravle væk.

Og endelig skal du forberede en armatur til lysekronen, inden du ringer til master-lofterne. Lysekronens regulære armatur er ikke beregnet til montering i loftslofter. Derfor er lysekronen hængt på en krog, den skal installeres i loftet på forhånd.

Til montering på strimler eller I-bjælker på bundloftet, skal du fastgøre en pude af vandfast BS eller MDF krydsfiner, mindst 16 mm tykt på beslagene, som vist på figuren. Træ eller fra sædvanlig plywood pude i loftet rummet vil snart knække, og det vil ende i en ulykke.

Ifølge den installerede pude vil lofterne tage målinger og lave huller i panelet indrammet med øjenlåg. Gennem dem vil lysekronen fastgøres med lange fastgørelseselementer til puden med et hul i loftets "spil". Bred åbninger understøttes desuden af ​​edderkopper, men dette er genstand for en særskilt diskussion.

Hvis det er meningen at drukne lysekronen i loftet, så skal det være på plads under måling. Men lysekronen i strækloftet er ikke den bedste mulighed for at bruge. Kun på grund af den ujævne fordeling af belastningen på grund af tilstedeværelsen af ​​åbninger ville et sådant loft svække sig og miste dets udseende snarere end en solid.

Lysekrone på gipsplankloft

Fastgørelse af en lysekrone til et gipsplankloft er heller ikke let, men stadig lettere end i et rum i et strækloft. Tre sager er mulige her:

 • Lysekronen vejer op til 3 kg og er monteret på en krog. I dette tilfælde har du brug for en speciel krogfugl. Den består af en plastikholder med et specielt design og en skruekrog. Et sommerfuglhul er boret ind i gipsvæggen under klipset, en krok skrues i klemmen en eller to omdrejninger. Derefter indsættes klip hele vejen ind i hullet og drejer krogen til fulde. Indersiden af ​​sommerfuglen udfolder sig til kronblade, som fastgør krogen.
 • Lysekrone - op til 7 kg i vægt. I dette tilfælde er kun fastgørelse på lamellerne (konsol) tilladt. En dyvel sommerfugl bruges til hvert fastgørelsespunkt; simpelthen - molen. Ved design ser det ud som en sommerfuglkrogholder, og når der skrues en selvdrejende skrue ind i den, åbner den på samme måde til siderne i interceilrummet.
 • Tung lysekrone. For at koble den, skal du have en kuglepen mindst 12 mm i diameter; til montering på en bar - mindst to med 8-10 mm hver. For at installere en kolletør i bundloftet bores gipsvæggen gennem gipsvæggen i bundloftet og i dybden af ​​kernen. Stiften skrues lidt ind i ærmet, igennem hullet i gipsvæggen sættes i bundloftet, indtil det stopper, og igen er skruen skruet helt ned. Kranen er divergerende og kile i bundloftet, og udenfor er der en gevindskåret ende, på hvilken en krog med gevindstik kan skrues eller flere ender - en pude kan placeres under lysekronens beslag.

Bemærk: Suspensionen af ​​lysekronen på krogen gennem gipsvæggen er upålidelig - kolletten holdes i loftet ved friktion. Derfor er suspensionen til gipsloftet bedre at vælge en lysekrone med en konsolmontering.

Sådan fjerner du lysekroner

Og hvordan man fjerner lysekronen fra loftet, om nødvendigt? Alle de beskrevne monteringsmetoder tillader demontering i omvendt rækkefølge af installationen.

For det første, sikkerhed igen: Sluk for kontakten, sluk eller skru af stikkene. Så fjerner vi alle skrøbelige dele fra lysekronen: krystalvedhæng mv. Afbryd derefter ledningerne, isoler deres bare ender, og kun derefter fortsæt med at demontere monteringen.

Ved strækning af spænding eller gipsplankloft fjerner vi kun lysekronen selv. Puder, sommerfugle, hylse og andet tilbehør berører ikke. Dette gælder især for kolletter og sommerfugle: disse er engangsdele, de er ikke konstrueret til genmontering.

Sådan hænger du en lysekrone - på krogen og uden en krog på baren, forbindelsesdiagrammet af lysekronen

Sådan hænger du en lysekrone

Spørgsmålet "Sådan holder du en lysekrone korrekt?" Kan opdeles i to dele: Tilslutning af lysekronen til det elektriske netværk og direkte fastgørelse af lysekronen i loftet. Tilslutning af en lysekrone kræver en grundlæggende viden om elektrikere, men det er ikke meget svært at forstå dette.

For at installere lysekronen med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 • trinladder eller bord
 • elektrisk boremaskine (perforator);
 • tænger med isolerede håndtag;
 • indikator skruetrækker;
 • bidetang;
 • Phillips skruetrækker og med et tyndt sting;
 • isolerende tape;
 • monteringsblok til fastspænding af ledninger.

Moderne lysekroner har to typer fastgørelser. Den første er en loop, der klæber til en krog i loftet. Suspensionens sted i dette tilfælde er lukket med et dekorativt overlæg - en kop.

Den anden mulighed er en monteringsplade. som er fastgjort på loftet og hvorpå lysekronen fastgøres. Her er dekorationsdækslet også fastgørelseselementet.

Sådan hænger du en lysekrone på krogen

Hængekrog - den nemmeste måde at løse lysekronen på. Først skal du lave et hul i loftet ved siden af ​​ledningerne, der kommer ud af det, med en diameter på mindst 8 mm. Til dette benyttes en percussionsboremaskine eller perforator.

Hvis lysekronen er lille. vejer 1-1,5 kg, kan du bruge den sædvanlige krog med en skruetråd, som er skruet i en plastikplugg. For tyngre lysekroner er der brug for spacer metalankre. fra 50 mm lang og med en sektion fra 10 mm.

Ved brug af plastdykler er det bedre at tage bølgepap. længde fra 40 mm. Glatte dowels holdes dårligt i ovnen. Efter fastgørelsen af ​​dowel er en kroge skruet ind i den, eller et spaceranker er installeret. Krogen skal isoleres med to lag elektrisk tape.

Dernæst skal lysekronens ledninger være forbundet med ledningerne, der kommer fra kontakten. Brug af en speciel blok med klembolte - klemme. For at stramme skruerne har brug for en slidset skruetrækker med et smalt sting. En sådan sko er inkluderet i lysekronen. Hvis ikke, er ledningerne forbundet i et twist og indpakket med elektrisk tape.

Så skal du flytte den dekorative kop tæt på loftet. flytte den over lysbuenes rørformede bund og fastgør den. Den dekorative dækning vil skjule konklusioner af en elektrisk ledning og tilslutning af ledninger. Ulempen ved denne type fastgørelse er at undertiden er højden af ​​den dekorative kop ikke tilstrækkelig, og mellem den og loftet er der et grimt hul. Før du fastsætter den dekorative kop, skal du kontrollere kvaliteten af ​​lysekronens forbindelse.

Under ingen omstændigheder kan ikke krogen fastgøres på plader af gipsvæg, fordi den ikke kan modstå lyset af lysekronen. Når du installerer loftet på gipsplank eller strækloft, skal du efterlade et hul i det for at trække krogen sammen med ledningerne.

Sådan hænger du en lysekrone uden en krog

Processen med fastsættelse af en lysekrone med en metalplade er noget mere kompliceret. I dette tilfælde overtager metalbjælken hele belastningen. Hvis en krog fra en gammel lysekrone forbliver i loftet, skal den fjernes.

Baren påføres på loftet på det rigtige sted, og punkterne til boring af huller til dowels er lagt ud med en blyant. Så bores huller i loftet og dowels er fast i dem. Derefter indsættes monteringsboltene i stangen i en afstand svarende til afstanden mellem monteringshullerne på lysekronens dekorative kasse og fastgjort med møtrikker. Herefter placeres planken på loftet og fastgøres med skruer.

Den næste fase af arbejdet udføres bedst af to, fordi det alene ikke virker. Du skal vedhæfte en dekorativ kasse til stangen, så fastgørelsesboltene falder ind i hullerne på kassen, og før det forbinder lysekronens ledninger og kontakten.

En person skal holde lysekronen og den anden forbinder ledningerne. da det ikke kan gøres med den ene hånd. Efter at lysekronens forbindelse er lavet, og barens bolte falder sammen med hullerne i kassen, presses den til loftet og fastgøres med dekorative møtrikker. Alle forbindelsesledninger er gemt under dekorationsboksen.

Ved installation af stræklofter er det nødvendigt at forberede i forvejen grundlaget for montering af monteringspladen i loftet. Dette kan være en simpel træbøjle med den krævede højde. Pladen er fastgjort til stangen med konventionelle skruer.

Sådan hænger du en lysekrone på gipsvæg: Hvis loftet er lavet af gipsplader, metaldukker, der kan modstå belastninger på op til 15 kg, eller sommerfuglformede dowels kan bruges som fastgørelsesanordninger til stroppen.

Lysekrone ledningsdiagram

Det første skridt er at slukke for strømmen ved hjælp af en afbryder placeret i et elektrisk panel på landingen. Manglende spænding kontrolleres med en indikator skruetrækker.

Der skulle være tre ledninger i loftet: en "nul", de to andre - "fase". Isoleringen fjernes fra ledningerne, længden af ​​den eksponerede spids skal være ca. 3-4 cm. Spred ledningerne i forskellige retninger for at undgå kortslutning.

Så skal du tænde el igen for at afgøre, hvilken af ​​ledningerne der er fase. For at gøre dette skal du røre hver af ledningerne med en indikatorskruetrækker. Hvis ledningen er "fase", lyser indikatoren, hvis indikatoren er slukket betyder det, at den er "nul". "Nul" er ønskeligt at markere med tape. Hvis en voltmeter er tilgængelig, er det bedre at bruge det, fordi arbejde under spænding stadig er farligt.

I moderne hjem er trådene farvekodede: den blå ledning er "nul", den brune er "fase", og den kan stadig være gul - det er jordforbindelse. Lysekronen skal ledsages af instruktioner med anbefalinger til installationen. Hvis det angiver, at armaturdesign betyder jordforbindelse, er det nødvendigt at tage højde for dette.

Faser ledes til kontakten, "nul" går til ledningsboksen.

Hvis kontakten er single-key, skal du først tilslutte ledningerne i lysekronen selv. Blå fra hver pære forbinder med andre blå, brune og brune. "Nul" ledning fra loftet er forbundet med "nul" fra lysekronen. Også forbundet til hinanden fasetråde fra loftet og lysekroner.

Hvis der ikke er farvefarve, er det muligt at tilslutte en ledning fra hver lyspære og tilslutte de resterende ledninger på samme måde. En forbindelse til "nul" ledningen på loftet, den anden på fasen.

Du bør vide, at du ikke kan vride mellem en kobber og aluminium ledninger. Elektronparet af disse to metaller forårsager ødelæggelsen af ​​kontakten. Til tilslutning af sådanne ledninger anvendes den specielle blok.

Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt

Med en knap med to knapper skal du sørge for, at når du tænder en tast, lyser kun en del af lamperne, når du tænder for den anden, de andre, og når du tænder begge taster, er alle lamperne sammen.
Hvis der kun er to lofter, udføres lysekronens forbindelse på 3 ledninger på samme måde: "nul" er forbundet til "nul", begge faser er indbyrdes.

Lysene af lysekronens ledninger, hvis de ikke har en mærkning, defineres som følger: Ledningerne sidder parvis fast i stikket, og du må ikke røre den tredje ledning. Det er nødvendigt at finde en position af ledningerne, når en af ​​dem er konstant i stikkontakten. og når den ene eller den anden af ​​de to andre er tilsluttet lyser den ene eller den anden lampe op. Så ledningen, som altid er i stikkontakten, vil være "nul", den anden tofase.

Hvis der er flere pærer, skal du opdele dem i to grupper: hvilke vil blive tændt fra den første omskifter nøgle og hvilke fra den anden. Tag derefter en identisk ledning fra hver pære (fase eller "nul") og tilslut dem sammen.

 • Lysekrone bør kombineres med loftet. Om, hvad lysekroner til stræklofter er, læs her.
 • Farven på loftet spiller en vigtig rolle i det indre af rummet. På de almindelige farver af hævede lofter vil fortælle vores artikel.
 • Rackloft - en spektakulær og praktisk løsning til hjemmet. Typer af slattedlofter, deres fordele samt råd om selvinstallation findes på dette link.

De resterende ledninger er opdelt i to dele afhængigt af de udpegede grupper og også forbundet sammen - du får to vendinger. Det drejning, der indeholder ledningerne fra alle pærerne, er forbundet med "nul" ledningen. De to andre drejninger er forbundet separat med de to fasetråde.

For pålidelig forbindelse af ledninger fra lysekronen og ledninger, der går fra loftet, er det bedre at bruge klemmerne ikke på skruer, men på clips. De er velegnede til både aluminiumskabler og kobber.

Jeg vil gerne tilføje dette. Ved montering af lysekronen på monteringspladen i huse, der allerede er 30-40 år, skal det tages i betragtning, at det sted, hvor ledningerne til lysekronen er trukket, kan være et stort præget hulrum lidt overdækket med alabaster. Det vil sige, at et sådant fundament ikke giver tilstrækkelig garanti for, at lysekronen ikke falder af. Derfor er det ønskeligt at forudse muligheden for forstærkede fastgørelsesanordninger.

Jeg har et problem, jeg har købt en lejlighed i Khrusjtjov (ikke ny), og det er faktisk stedet, hvor lysekronen skal være et stort hul i ovnen med en diameter på cirka fem centimeter. Jeg har planer om at sætte en jernstang ind i pladen, kittet til lysekronen, og allerede til denne bar løser lysekronen, men det er på en eller anden måde skræmmende, at stangen ikke vil stå, hvis naboerne hopper lidt. Måske er der muligheder?

Kære Konstantin. Hvis du lige sætter en metalbjælke ind i dette hul og sættes op, så er sandsynligheden for, at den hopper ud over tid, meget høj. Så når fugtigheden falder (om sommeren og om vinteren ændrer fugtigheden i lejligheden meget), vil kittet knække. Derfor kan jeg rådgive dig om to muligheder - eller med en perforator sætter du i en vinkel et par huller i denne forsænkning til siderne til en dybde på 50-60 mm. Indsæt plastikhuller i dem - hvor du kan dreje metal kroge eller almindelige skruer på hætter, der skruer ledningen. Og til dem allerede at rette lysekronen og forsegle dette hul med kitt. Brug enten en perforator til at rette stangen, der kommer med et sæt med en lysekrone, den er længere end 10 cm i længden og dækker hullet med en margen.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft - muligheder og monteringsregler

I specialbutikker eller afdelinger i indkøbscentre er der et stort udvalg af moderne belysningsenheder, der har forskellige monteringsmetoder og -design. Der er pålidelige muligheder for at hænge en lysekrone på et betonloft, som du vil vide om, før du køber det.

En række armaturer til belysningsudstyr

Tidligere var lamperne af samme type og blev fastgjort til dem som standard - de blev hængt på en krog, og de var forbundet med en snoet tråd. Men moderne belysningsenheder har forskellige designs, lige fra nyanser, tæt på overfladen og til lysekroner placeret på en lang stang med et stort antal horn. Samtidig er deres vægt og belastning på loftet overlappende også meget forskellige.

Der er flere måder at hænge lampen fra loftet på:

 • ved hjælp af en krog fastgjort til basen og hængende på belysningsenheden;
 • ved hjælp af monteringspladen i form af en buet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og faste skruer og pinde til montering af loftet
 • ved brug af et krydsformet monteringsprodukt til massive lamper, som har et forskelligt antal punkter til fiksering.

Metoder til fastgørelse til loftet af en lysekrone eller anden belysningsenhed er som regel ikke valgt, da dette afhænger af den pågældende lampe og er beskrevet i databladet for den. Men styrken og pålideligheden af ​​resultatet afhænger af, hvor godt dette arbejde er gjort.

Ledninger til ledninger

I bygninger med gammel konstruktion er moderne ledninger med farvemærker sjældne. Normalt er der fra et hul i loftet flere ledninger med standardisolering synlige.

Hvis ledningerne er nye og blev udført i overensstemmelse med EMP's regler, levede kabelens farve i kablet. Ifølge det, uden problemer fastsætte deres formål. I billige belysningsarmaturer og gammeldags lysekroner har trådene ofte den samme farve, du skal ringe dem for at oprette forbindelsen.

I moderne enheder samles alle udgående ledninger med farvemærker på blokken, og aktionsfølgen, hvordan man hænger loftlampen på en detaljeret måde, beskrives i det vedhæftede pas.

Farve mærkning afhængig af trådens formål er lavet i henhold til specifikke regler og derfor kan det bestemmes ret let:

 1. Fase. Normalt er det sort, hvid, brun ledning. Der er andre farver, hvis de ikke angiver en jord eller neutral ledning.
 2. Zero. Farven er blå eller blå.
 3. Jordforbindelse. Farve gul plus grøn stribe.

Før du lægger lysekronen op i loftet, skal du kende formålet med hver ledning af dem, der er i lampen og i ledningerne. Hvis belysningsenheden er ny, ligesom ledningerne, så forbinder forbindelsen uden problemer. For at gøre dette vil det være nok at forbinde elementer med lignende markeringer på blokken.

Når det er umuligt at bestemme formålet med ledningerne, fokusere på deres farve, gør det ved hjælp af specielle enheder. I princippet skal du huske sikkerhedsreglerne og nøje overholde instruktionerne.

udfasning

Hvis der ikke er farvefarve på ledningerne, er det nødvendigt med et el-apparat for at genkende dem. Det kaldes faseindikatoren og viser dens tilstedeværelse i enden af ​​ledningen. Det har et udseende svarende til en skruetrækker.

En sådan anordning består af flere dele, som er:

 • Indkapsling af isolerende materiale;
 • metal ledende tip;
 • afhængigt af model, elektronisk display eller signal LED;
 • knap eller metal terminal.

Ved hjælp af indikatorskruetrækkeren bestemmes tilstedeværelsen af ​​spænding som følger: Den holdes med højre hånd mellem tommelfinger og langfinger, og pegefingeren er placeret på metalterminalen.

Du skal vekselvis røre stinget på alle ledninger. Når der er en kontakt med en fasetråd med spænding, vises det tilsvarende ikon på displayet, eller LED'en lyser. Fasesøgning ved hjælp af indikatoren udføres udelukkende med en hånd.

Rør ikke indikatorskruetrækker eller trådisolering med den anden hånd. Faktum er, at der i tilfælde af nedbrydning af isolation forekommer et elektrisk stød, og under dets passage fra den ene hånd til den anden er der stor sandsynlighed for en pludselig sammentrækning af hjertemusklen.

Phasing udføres trin for trin:

 1. For det første deaktiverer de rummet, hvor det er nok at skrue af stikkene eller slukke for maskinen i panelet. Desuden skal du slukke for kontakten til lampen. Den gamle enhed fjernes, og hvis dette blev gjort tidligere og enderne af det allerede er isoleret, fri for isolerende tape. Ved hjælp af indikatorskruetrækkeren kontrolleres alternativt, at der ikke er nogen fase på hver ledning. Rengør isoleringen om nødvendigt for at frigøre ca. en centimeter af en metalkerne. Ledninger skal adskilles til siderne - de bør ikke røre hinanden.
 2. Tænd for maskinpanelet såvel som lyskontakten. Indikatorskruetrækker berører den udsatte del af kernen for at bestemme fasen og den neutrale ledning. For at gøre det praktisk, er en neutral leder markeret med en markør, et stykke elektrisk tape eller det foldes. Når tre ledninger er trukket fra loftet, og der er en to-knapkontakt på væggen, tænder de først og fremmest begge nøgler, ser efter nul- og tofasedråder og sætter mærket på dem. Så er en af ​​tasterne slukket for at se, at der ikke er en fase på en ledning. Sluk derefter den anden nøgle for at sikre, at der ikke er spænding på den anden ledning. I dette tilfælde kan lysekronen forbindes i henhold til en to-trins ordning. Hvis der ikke er nogen indikator, skal du bruge et multimeter i stedet for, hvor det skiftes til måling af vekselstrøm.
 3. I næste fase søger de et sted, hvor ledningerne ligger i loftet. De gør dette for ikke at beskadige ledningerne, når fastgørelsen af ​​strimlen til placering af lysekronen vil blive lavet. For en kontaktløs metode til bestemmelse af fasen kræves en elektronisk indikator. Han holdes i hånden, tænder kontakten og begynder at køre dem i en lille afstand fra loftet på det sted, hvor planken skal monteres. Når en fasetråd er fundet, vises et fasemærke på displayet. Flere gange udføres enheden frem og tilbage og beskriver grænserne, hvor den registrerer fasen. Som følge heraf skal du bestemme kablets placering og derfor stedet, hvor du ikke bør bore. Sluk for kontakten og automatisk. Så fortsæt til næste forberedelsesfase.

Processen med opkald af belysningsenheder

Hvis ledningerne i terminalen har en enkelt farve eller mærkning, der ikke overholder standarden, skal du kalde op med et multimeter, inden apparatet er indstillet til den ønskede tilstand, inden du hænger lampen i loftet.

Før du fortsætter med processen, drejes lamperne ud af lysekronen, og derefter fortsæt som følger:

 1. Når lampen indeholder metalliske ledende elementer og ledningerne fra tre eller flere, kan en af ​​dem være jordforbundet. For at finde ud af, er en multimeter sonde placeret på den ledende del af kroppen, og de andre er berørt til den ledige ende af hver ledning eller til forbindelsesblokens kontakter. Det faktum, at den detekterede jordledning, siger lyden dukkede op.
 2. For at bestemme den neutrale ledning placeres en af ​​proberne på sidekontakten af ​​nogen af ​​patronerne af belysningsindretningen. Til umærkede ledninger berører til lydens øjeblik og sætter et mærke på den neutrale ledning, vil resten være fase.
 3. I multi-track lysekroner med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til alle faseledere. Hvis det er nødvendigt at korrelere dem med nøglen på kontakten, skal du gøre det: sonden er fastgjort til fasetråden og konsekvent berører de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. De patroner, der er tilsluttet denne ledning, registreres i overensstemmelse med lydsignalet. Gør det samme med andenfasedråden.

Når der er en ledning i lysdiodens ledninger og flere faser af belysningen, skal alle patroner forbindes til den. I dette tilfælde kombineres fasetråden fra lysekronen med et snoet eller en jumper på blokken. Når forberedelsen af ​​de elektriske ledninger og belysningsenheden er afsluttet, begynder de at montere den på loftet.

Instruktioner til installation af lampen - hvordan du holder lysekronen korrekt

Før du hænger loftet lysekrone, færdiggør afslutningen af ​​loftet. Når hullet i det, hvorfra ledninger går, overstiger dimensiteten af ​​lampens skål, er den forseglet med kitt med gips, rengjort og malet for at matche finishen.

Sådanne værktøjer, materialer og lager vil blive påkrævet:

 • stigen;
 • indikator skruetrækker og multimeter;
 • boremaskine eller hammerbor
 • en hammer;
 • tænger og skruetrækkere, som har isolerede håndtag;
 • monteringskniv designet til stripping af ledninger;
 • anker, dowel, skruer;
 • isolerende tape;
 • PPE terminaler eller caps.

Hvis der inden hængende lysekrone på loftet er fundet, at længden af ​​ledningerne ikke tillader dem at blive fastgjort i klemmerne uden spænding, så skal du øge dem. Det er forbudt at forbinde kobber- og aluminiumskabler med et twist, da de hurtigt bliver dækket af en grøn patina, som følge heraf vil kontakten blive forringet. På grund af den konstante varmeisolering vil smelte, hvilket vil ende med en kortslutning. Derfor er de forbundet til terminalblokken.

Montering af lysekrone på loftkrogen

Lysekronen er monteret på en krog, når den er tung og har en lang stang. Disse lamper præsenterer en særlig sløjfe, som derefter er dækket af en dekorativ skål eller et glas.

Når lysekronen er fastgjort til loftet, kan krogen allerede indbygges i loftet eller det skal installeres. Processen med at hænge lampen er enkel, og montering af krogen fortjener opmærksomhed. Til lysekroner, der vejer op til 5 kg, kan du bruge en simpel krog plus en plastik.

Ved montering af tunge armaturer skal der anvendes kroge på ankre, der er fastgjort i beton. De er designet til at modstå en betydelig belastning. Hook, før du hænger lysekronen til loftet, skal du prøve på skålen, fordi den skal være fuldt udstyret med tilslutningsblokken i den.

Fastgør belysningsanordningen til krogen udføres i en bestemt rækkefølge:

 1. Sluk for kontakten, sluk for maskinen og skru stikkene ud. Bestem det sted, hvor krogen vil blive placeret. Du skal sørge for, at der ikke er ledninger, som om det er beskadiget, skal du skifte ledningerne.
 2. Plads til fastgørelse af krogmærket med en markør. Det er nødvendigt, at det er placeret nær ledningerne.
 3. Et hul med en bestemt dybde og diameter bores i loftet ved hjælp af en boremaskine eller perforator. Derefter køres et anker ind i det eller en dowel er placeret, og derefter hæves en krog.
 4. Før du hænger på lysekronen, fjernes løg og skrøbelige dele fra det for at forhindre dem i at bryde. Det er hængt på en krog, og ledningerne er fastgjort til blokken. Hvis det ikke er der, er det tilladt at foretage forbindelsen ved at dreje eller bruge PPE-hætter. Isolér jordledningerne.
 5. Trådene lægges inde i skålen og fastgøres så, at der er et minimumsrum mellem kanten og overlapningen. For at installere skålen på stangen skal du som regel bruge en pakning af plast eller gummi eller en lille skrue.
 6. Så skal du hænge lampen på loftet i lysekronen og lægge på loftet. Ved afslutningen af ​​arbejdet på panelet indgår en afbryder og en omskifter i rummet for at sikre, at den installerede lampe fungerer.

Fastgørelse til et betonloft med monteringsplade

Der er mulighed for at hænge et loftkroner uden en krog, hvilket gør det muligt at installere på en speciel stang eller beslag. Denne indstilling bruges normalt til armaturer ved siden af ​​loftoverfladen, og i nogle tilfælde til lysekroner med en stang.

Fastgørelsesprocessen består af følgende trin:

 • montering strimler;
 • installation på hendes lysekroner eller loft.

Som i versionen med en krog, før du hænger lysekronen til loftet uden en krog, skal du slukke for strømforsyningen i hele lejligheden eller huset. Hvis armaturet er planlagt at blive fastgjort på et sted, hvor der er en krog, skal den skrues af, og når det ikke er muligt, kan den bøjes eller saves. Hullet, der dukkede op i loftet, tæt på kittet.

Processen med at hænge en lysekrone uden en krog består af sekventielle handlinger:

 1. Belysningsenheden er demonteret, monteringsbjælken skrues af fra den, de brudbare dele fjernes, og pærerne skrues af. Skruerne på stroppen til fastgørelse af lysene, fastspændt på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastsætte lampen.
 2. Sæt en plank på loftoverfladen og marker dette sted med en markør. Det skal placeres væk fra kablet. I overlapning med en hammerboremaskine (perforator) laves huller på den ønskede dybde og placerer dowels i dem. Konsolet skrues til loftet. Derudover er dowels fastgjort med cementbaseret lim.
 3. Inden der fastgøres en lysekrone eller loft til loftet, er hullerne i loftet justeret med skruerne på stangen og fastgør møtrikkerne og gør flere drejninger.
 4. Trådene fra loftoverfladen er forbundet til armaturet, og derefter skrues møtrikkerne helt og enheden er monteret. Hvis skruenes længde ikke er nok, og det ikke er muligt at tilslutte ledningerne, når enheden er suspenderet, skal du have hjælp fra en partner til at understøtte den, før den fastgøres. Du kan også bruge en stærk nylon ledning, som midlertidigt suspenderes fra lysekronen til baren.
 5. Armaturerne er monteret på plads og lamperne er skruet ind. Kontroller derefter lampens funktion ved hjælp af kontakten.

Lysekronen på korsformet stang er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet bliver fire, og hvis det er massivt, så otte.

Hvis du ikke er sikker på dine egne elektriske installationskompetencer, er det bedre at overlade tilslutning af belysningsarmaturer til fagfolk, da de forkerte handlinger kan medføre skader på ledningerne eller lampen, hvilket vil gøre garantien ugyldig.