Alt om forskellige typer firkantede armaturer til lofter

Belysning er et af hovedelementerne i indretningen af ​​rummet. I de fleste tilfælde anvendes to modeller af belysningsanordninger, der er velegnede til lofter: intern og ekstern. Disse to grupper omfatter firkantede modeller af forskellige størrelser, kapaciteter og har forskellige egenskaber. Der er en mening blandt folket, at firkantede type lamper kun gælder for gipsplader, men det er ikke sådan. De er gode til spænding af lærred. Lad os se, hvad de er og i funktionerne i deres installation. Billederne hjælper med at bestemme det optimale valg af model.

Typer af kvadratiske type armaturer

Firkantede eller rektangulære armaturer kan anvendes i ethvert rum. De vil være en glimrende tilføjelse, hvis rummet har indbyggede skabe, møbler med klare hjørner. Det vigtigste er, at sidstnævnte ikke er til stede i en for stor mængde.

Loftsfarvekroner til loftet

De mange elementer til belysning, der tilbydes på byggemarkedet, giver dig mulighed for at vælge den model der passer bedst til det indre af rummet. Kvadratiske og rektangulære lysekroner er smukke og originale.

For værelser med interiør i stil med modernisme med detaljer om kubisme, vil lysekroner af denne form, eller dem der har en base i det, være en glimrende tilføjelse. Disse belysningsophængselementer med en stiv monteringsbase.

Et smukt element til at belyse et værelse af denne type er en interessant designløsning.

Valget af belysningsenhed til et strækloft bestemmer behovet for at tage højde for rummets størrelse, da det skal harmonisk kombineres med dem. En alt for lille armatur vil gå tabt på et stort loftdæksel, og den samlede størrelse vil være stor for en miniature rumstørrelse.

Lige siden Sovjetunionens tider blev der rektangulære lysekroner, der var udstyret med fluorescerende lamper. De havde et uhensigtsmæssigt billede af kassen, hvor lampen var dækket af plastikdæksel, men de var forskellige i den fremragende spredning af lysstrømmen. I dag har sådanne lamper ikke mistet deres efterspørgsel, men tværtimod har de kun fået et smukkere udseende, er fremstillet af træ, glas eller metal. De er placeret i badeværelset, køkkenet, gangen.

Indbyggede belysningsarmaturer til stræklofter

De adskiller sig i størrelse med tituscentimeter. Firkantede belysningselementer kan have halogen-, fluorescerende og LED-lamper, forskellige i parametrene: strøm og elforbrug, priskategori. Fordelen ved denne type belysningsarmaturer er den fuldstændige mangel på lampeskærme og lampeskærme, som det er tilfældet med en almindelig lysekrone, så illusionen af ​​en lysstrøm, der kommer direkte fra loftet, opstår.

Foto af belysningselementet med evnen til at justere strømningsretningen til et ophængt eller ophængt loft

Armaturer af indbygget type kan fungere som både ekstra og hovedbelysningselementer. De kan bruges som en indretning, elementer, der fremhæver områder i det indre af rummet. Det indbyggede punkttype belysningssystem indeholder flere separate grupper og distribuerer lysstyrkenes intensitet til de ønskede områder i rummet.

Halogen Lighting

Halogen-type lamper i belysningselementer er en pære med et filament, pumpet med en buffer specialiseret gas. Et sådant system øger lampens levetid uden at erstatte lampen.

Det er vigtigt! Indbyggede armaturer med halogenlamper ligner naturligt sollys, men de bruger en del af den el, der forbruges til varmeproduktion, og på grund af dette er de ikke økonomiske, og installationen på lofter er ikke tilladt.

Sådanne lamper anvendes mest i form af en lokal type belysning.

Lysstofrør

De er en gasudladnings lyskilde. Ultraviolet stråling produceres ved kviksølvdamp og elektrisk udladning. Endvidere omdannes strålingen som følge af phosphoren - en blanding af fosfor og andre elementer til lys, der er synligt for det menneskelige øje. Sådanne lamper er ti gange bedre end glødelamper med hensyn til lysflux retur og driftstid, men de kræver en ensartet strømforsyning: de bør slukkes og slukkes så sjældent som muligt.

De er efterspurgte på grund af sådanne egenskaber: høj kvalitet belysning og forbrug af elektricitet i en mindste mængde. De er optimale til de overordnede dimensioner af værelser, hvor lyset praktisk talt ikke er slukket.

Elementet af strømmen af ​​lys til rummet - stilfuldt og attraktivt, en glimrende tilføjelse til interiøret

LED belysning produkter

LED'en er en halvleder udstyret med en elektronhulletransition. Han, på tidspunktet for passage gennem det af en elektrisk strøm, begynder at gløde. LED-lamper er anerkendt som miljøvenlige og den mest økonomiske mulighed i form af elforbrug. LED-lamper har lang levetid med en ressource på omkring 50 tusinde timer eller mere. Desuden opvarmes de ikke og er nemme at installere på et loft. Den eneste ulempe ved LED-modeller er deres relativt høje pris sammenlignet med andre belysningsenheder.

LED element til hængende lofter - god funktionalitet og attraktivt udseende

De kan være indlejret eller punkt og andet. På grund af deres energibesparende egenskaber er de efterspurgte og installeres selv i stræklofter lavet af PVC film og PVC paneler. Derudover er der i deres struktur ingen meta filament og en glaskugle henholdsvis, de kan ikke brydes eller rystes, men de er bange for kinks, især med hensyn til LED stripen.

Raster belysning

Raster lys - en kombination af reflektorer og lyskilder. Her spilles rollen af ​​emitteren af ​​fluorescerende type lamper i form af rør af forskellig længde, men modeller med brug af lysdioder er også til salg. Gennem brug af spejletype reflektorer forstærkes lysstrømmen og diffunderes rundt i rummet. Disse belysningsenheder reducerer omkostningerne ved elektrisk energi.

Når de anvendes i raster armaturer af LED-type lamper, stiger deres omkostninger, men el-omkostningerne reduceres. Dette sparer penge.

Et smukt element til at organisere lysstrømmen - fremragende lysfordeling og holdbarhed af service.

Prisen og effektiviteten af ​​funktionen af ​​raster-type armaturer påvirkes af det reflekterende gitters anordning. Den billigste løsning er en lineær model udstyret med en screening type med reflektorer af en spejl type. Denne mulighed er hensigtsmæssig i lokaler til industriel brug med kortvarigt ophold for personer i dem. Den bedste, men også dyre - modeller med parabolisk og dobbelt-parabolisk system af reflektoren af ​​raster type.

Det er vigtigt! Ved køb af armaturer til hævede lofter, uanset deres type, er de baseret på møblernes farve, væggens og loftets tone og det planlagte formål med rummet. For værelser med et design i mørke farver vil belysningsarmaturer kræves betydeligt mere end for lyse. Derudover skal du være opmærksom på naturlig belysning. Værelser på den solrige side har brug for mindre belysning end dem i nord.

Spot belysningselement til ethvert værelse og ethvert loft - en moderne løsning

Montering af armaturer i loftet

Fastgørelse af indbyggede armaturer: LED og andre, som ligner lysekroner, udføres til en betonbase ved hjælp af en specialiseret platform, hvor enhederne selv efterfølgende er fastgjort.

Spotlightsne er fastgjort ved hjælp af monteringsantenner, hvorfor bunden og patronen er skjulte, og nogle gange helt. Når du installerer et strækloft, skal du overveje længden af ​​den skjulte del af belysningselementet og tilføje en og en halv centimeter til varme reflektoren.

Arrangering af rumbelysning med originalbelysning er en indikator for modernitet og stil.

Kvadratlamper har samme egenskaber med runde, de har samme driftsprincip, strømmen af ​​lysstrømmen under de samme forhold. De vigtigste forskelle er form og design. De er afgørende for valg af lampe: LED eller andet, som passer perfekt ind i rummet, og hvilken type man skal vælge: lysekroner, indbyggede eller monterede lysekroner, alt afhænger af de økonomiske muligheder og formålet med rummet.

Video rådgivning om installation af belysningselementet i loftet:

Vælg firkantede armaturer til loftet

I de seneste år har indretningsarkitekter bemærket, at populariteten af ​​firkantede enkle lamper til stræklofter er steget markant. Der er flere hovedårsager, der forklarer denne tendens, men det vigtigste er, at folk er trætte af store og store lysekroner, der fremkalder de gamle dage og ikke giver skønhed til huset.

På grund af fremkomsten af ​​et stort antal nye og attraktive modeller formår vi at skabe virkelig unikke og attraktive lejlighedskonstruktioner, som jeg vil vende tilbage til igen og igen. Desuden er det muligt at opnå et fantastisk resultat, når man deler stræklofter og indbyggede lamper, hvilket i fortiden kun var muligt med ekstremt dyre reparationer.

Typer af firkantede lamper

Inden du begynder at installere firkantede husholdningsarmaturer til hævede lofter, skal du forstå, hvad de er. Desværre køber kunderne ofte modeller, der er helt uforenelige med lignende lofter, som ikke kun ser ret mærkeligt ud, men kan også beskadige loftet.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Når du vælger indbyggede lamper, bør du overveje en række faktorer, herunder:

 • lampens dimensioner;
 • kropsvægt;
 • tilknytningstype
 • anvendte materialer og tilstedeværelsen af ​​skarpe hjørner.

Næsten alle er klar over, at loftet og lysekronen er absolut uforenelige ting. Først og fremmest er det forbundet med dimensioner og masse, da en sådan lyskilde simpelthen kan føre til adskillelse af loftet eller afrivning af lærredet.

Desuden er designelementet i nogle firkantede armaturer en bestemt type fastgørelse til en betonoverflade, og derfor kan de over tid ændre deres position i rum eller skift, for eksempel ved skift af en lampe. Sådanne fænomener er også uacceptable, da konsekvenserne kan være uforudsigelige.

Generelt er en rektangulær lampe klassificeret i to hovedkategorier. Først og fremmest ved fastgørelsesformen, nemlig indlejret, drejelig, præcis, overhead, suspenderet og lignende. Det antages, at den bedste løsning er punkt og suspension muligheder, da de er mest pålidelige.

En rektangulær lampe er også opdelt efter typen af ​​udsendt lys. Når det kommer til belysning til hjemmet eller arbejdsområdet, så vælg fra LED, halogen og fluorescerende modeller. I øjeblikket er det antaget, at LED-lamper er den sikreste og mest hensigtsmæssige, da risikoen for beskadigelse af loftet er minimal, og perioden for deres garanterede service varer i årevis.

Ikke desto mindre er hver kunde individuelt fastslået med den mest hensigtsmæssige løsning for ham. Det anbefales at besøge mindst en specialbutik, hvor forskellige lamper sælges for at evaluere deres arbejde personligt.

Gennemgang af populære løsninger

Et af de vigtigste spørgsmål for mange designere er antallet af lamper pr. Kvadratmeter. Ved design er det yderst vigtigt at bestemme det optimale antal lamper og deres placering, da den fremtidige skønhed ved reparationen vil afhænge af denne kendsgerning.

Det er uacceptabelt at skabe et unødigt mørkt rum, da dette vil give atmosfæren atmosfæren et dysterhed. En person, især under et længere ophold i en lejlighed, vil føle sig utilpas. Det kan synes for nogle, at manglen på belysning skaber en atmosfære af mystik og mysterium, men i virkeligheden fører det kun til en overordentlig hurtig træthed i synets organ.

For stærk belysning vil også ikke give stor fordel. Dette skyldes primært, at de mindste fejl, der ikke kan gemmes, vil være mærkbare. Deres tilstedeværelse kan ødelægge næsten ethvert interiør, og på ingen måde kan du rette op på situationen. Hertil kommer, at lyst lys også fører til over-excitation af nervesystemet, hvilket forårsager mange sygdomme.

Praksis viser, at det er optimalt at have en indbygget LED-lampe til 2-4 kvadratmeter plads. Desuden bør du tænke på muligheden for individuel tilpasning af belysning. Det anbefales at opdele rummets indre rum i flere funktionelle zoner (arbejde, læsning, hvile, sove) og sørge for muligheden for at slukke og tænde lyset over hver af dem uafhængigt af hinanden.

Selvfølgelig vil et sådant arbejde kræve yderligere økonomiske omkostninger, men vær sikker på at du i nær fremtid vil sætte pris på alt det bekvemmelighed, du har brug for! Det anbefales stærkt at vælge miniature modeller, der er små i størrelse og vægt. På grund af det faktum, at lampens hovedlegeme er gemt under stræklofterne, kan du købe modeller med et plastikhus. Deres pris er meget lavere end for metalmodeller, og kvaliteten af ​​belysningen opfylder alle moderne standarder.

Generelt er det ikke svært at kombinere kvadratlamper og lofter, som erfarne håndværkere og designere er klar til at gøre et projekt af kompleksitet til virkelighed. Det anbefales dog ikke at spare på belysning, da meget mere vil afhænge af det, end det måske forekommer ved første øjekast.

Square spotlights

I dag tilbyder belysningsmarkedet et udvalg af tilbehør til enhver smag og farve. En af de moderne populære løsninger inden for interiørdesign er firkantede spotlights. Et sådant designbevægelse vil være særligt relevant i lejligheder og kontorer med strenge former og klare linjer. Spotlights hjælper med at fokusere på vigtige detaljer og skjule fejl.

Du kan købe firkantede spotlights til den mest attraktive pris i BasicDecor online-butikken. Kataloget præsenterer produkter fra verdens bedste mærker, som ideelt set passer ind i det "geometriske" interiør. Kurerer leverer en rektangulær spotlight til din ordre hurtigere end vinden!

Firkantede loftslamper

Moderne forbrugere står over for et stort udvalg af loftlamper. For nylig har originale firkantede enheder opnået misundelsesværdige popularitet og distribution. De ser spektakulære og harmoniske ud i mange interiører. Lad os bekendtgøre disse interessante belysninger af belysning.

Særlige egenskaber

Smukke firkantede lamper passer perfekt ind i interiøret, lavet i futuristiske og progressive stilistiske retninger. Disse interessante enheder har perfekte linjer og enkle former. Sådanne ukomplicerede funktioner gør disse lamper meget elegante og sofistikerede.

Geometriske lysekroner er i stand til at opleve selv de enkleste interiører, da de tiltrækker opmærksomhed med helt regelmæssige former.

Det er værd at bemærke, at den rigtige lampe ikke kun vil dekorere situationen, men også skabe komfortabel og høj kvalitet i rummet.

På et område kan flere firkantede lysekroner installeres på en gang. Ved hjælp af kompetent placering af sådanne enheder er det muligt at distribuere accenter på forskellige steder og interiørartikler.

Et sådant design modtagelse i en studie lejlighed er særligt nyttigt. I sådanne boliger er der ingen skillevægge, der adskiller værelserne fra hinanden, derfor er det nødvendigt at selvstændigt foretage zoneinddeling i dem. Ved at bruge flere fashionable kvadratlamper er det muligt at opdele diskret plads i flere funktionelle zoner.

Loftslamper med et firkantet design er forskellige. De adskiller sig i udseende og funktionalitet. Lad os se nærmere på de populære varianter af disse trendy lysarmaturer.

Først og fremmest er alle lamper opdelt i eksterne og interne:

 • Ved hjælp af stilfulde firkantede udendørs lamper kan du smukt dekorere en hyggelig havepavillon på gården, pladsen nær indgangsdøren eller et venterum. Til sådanne formål anbefales det at vælge økonomiske og holdbare modeller med LED- eller LED-pærer. Udendørs lamper er som regel lavet af slidstærk og slidstærk materiale, der kan modstå uønskede miljøforhold.
 • Loftarmaturer designet til indendørs belysning, gøres mere elegante og pæne. Ved at vælge sådanne belysningsenheder er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på kvaliteten af ​​de materialer, de er fremstillet af, men også på deres design. Kvadratlampen skal se organisk og smukt ind i indretningen og ikke slå ud af det generelle ensemble.
 • For større lokaler kan du bruge mere imponerende lys med hængende strukturer. Sådanne muligheder er udstyret med smukke firkantede nuancer, der ser meget interessante og originale ud. Disse dele holdes på specielle guider eller tætte kæder.
 • En af de mest populære i dag er mortise modeller af lamper (ellers - overhead). Indbyggede firkantede lamper har forskellige størrelser. Så til central belysning kan du købe en større armatur og placere rundt om det flere små overhead lamper for at give yderligere lys.
 • Ved deres design ligner små terninger firkantede firkantede armaturer. Lignende muligheder er både loft og væg. Ofte installeres de i gipsplader. Spotlights er ikke kun enkelt (med en belysningskilde), men også dobbelt. Sådanne prøver har i deres krop to små lyspærer, der ligger i kort afstand fra hinanden. Lys dobbelt lamper udsender mere, de kan bruges til at give tilstrækkelig og høj kvalitet belysning af et bestemt rum.
 • Ikke mindre populært i det seneste er højteknologiske moderne modeller med fjernbetjening. De kan ændre lysets intensitet efter eget valg, hvilket gør det lysere eller svagere.

I moderne firkantede inventar kan installeres flere typer lamper.

I belysningsartikler lavet i den populære modernistiske stil bruges halogenpærer oftest. De udsender et temmelig lyst og kraftigt lys, men dette påvirker ikke deres energiforbrug. Desuden har halogenpærer en lav varmeledningsevne.

Men disse kilder til belysning er ikke meget lange, de skal ændres regelmæssigt.

Typer af lamper

Også lysstofpærer har lavt strømforbrug. De er mere økonomiske end halogenvarianter, men deres lys er mindre lyst og mættet. De mest økonomiske, høje kvalitet og holdbare LED pærer er. De er gode til fashionable kvadratlamper.

Lignende kopier kan tjene omkring 15 år. Derudover opvarmes eller opvarmes de ikke.

form

Moderigtige kvadratiske enheder kan have en anden struktur. Den enkleste er flade muligheder. Disse designs har et simpelt og diskret udseende. Indretningens rolle i sådanne muligheder kan udføre en ramme af forskellige materialer. Disse enheder er som regel lavet af frostet glas og ser godt ud i moderne interiørtyper.

Firkantede lamper kan også have udragende og volumenloft med smukke rammer, dekoreret med dekorative film med forskellige mønstre på siderne.

På toppen af ​​populariteten er de originale flerlagede firkantede lamper. Disse modeller er som regel store og består af flere flade kvadrater af samme størrelse kombineret til en enkelt struktur. Der er også usædvanlige eksemplarer med et cascading arrangement af firkanter fra den største (øverst) til den mindste (nederst).

dimensioner

Square lamper kan have en række dimensioner. De mest imponerende er suspension muligheder. Sådanne modeller anbefales ikke at installeres i små lokaler, da de vil se alt for besværlige under sådanne forhold.

Den mest kompakte er spot og forsænket lys. Sådanne anordninger stikker ikke ud over loftet og tager ikke meget plads. I ét rum kan du installere flere forsænkede og punktlamper.

Men der er virkelig store forsænket lys. Disse enheder kan bruges som hovedbelysning i rummet, støttet af små firkantede spotlights.

materiale

I dag er der mange firkantede armaturer fremstillet af en række forskellige materialer på belysningsmarkedet. Udgifterne til produktet, udseendet og dets driftsmæssige egenskaber afhænger i høj grad af denne egenskab:

 • En af de stærkeste og mest holdbare er loftlamper fremstillet af metal. Det kan være så simpelt som krom eller forgyldt / sølvbelagt. Sådanne modeller ser meget stilfulde og moderne ud, så de anbefales at blive installeret i interiører lavet i mere progressive stilistiske retninger.
 • Træfirkantlamper har et godt udseende. Især ofte findes sådanne materialer i modeller af etnisk orientering. For eksempel kan det være unikke modeller i japansk eller kinesisk stil.

Det skal bemærkes, at velvalgte firkantede trælamper vil uforligneligt blødgøre og skabe en mere behagelig atmosfære i soveværelset, så mange designere anbefaler at placere sådanne anordninger i disse værelser.

 • De mest populære er firkantede glasarmaturer. Glas kan være både gennemsigtigt og farve eller matirovanny. Sådanne modeller suppleres ofte af smukke vinyl klistermærker på sidedelen, hvilket gør enheden mere interessant og attraktiv.
 • Lidt mindre almindelige originale lamper, suppleret med farvet glas farvet glas. Disse produkter ser utroligt elegante og rige ud, men de er normalt dyre.
 • Også højprisforskellige geometriske lamper, lavet af ædelkrystal. Dette materiale er kendt for sit fantastiske lysstykke, der tiltrækker opmærksomhed og livlig plads. Disse smukke lysarmaturer vil se godt ud i pompøse og klassiske ensembler.
 • Hvis du vil købe en mere overkommelig løsning, bør du gøre dig bekendt med billige lamper, der er lavet af farvet plast. Vær ikke bange for sådanne modeller på grund af deres materiale, da belysningsenhederne er lavet af speciel varmebestandig plastik, som ikke smelter eller brænder.

Den største ulempe ved sådanne produkter er, at farvet plast vil falme over tid og miste et attraktivt udseende.

 • For mere uforsigtige, grove og moderne interiører passer firkantede lamper, hvis produktion bruger beton. Især organisk ser disse enheder i loft stil ensembler. Ved hjælp af den originale betonanordning kan du give situationen en bevidst uforsigtighed og endda en vis brutalitet.

farve

Spektakulære firkantede loftslamper fås i forskellige farver. Overvej et par attraktive tilfælde:

 • De mest almindelige enheder i dag er malet i sort og hvidt. Disse klassiske nuancer ser harmonisk ud i mange indstillinger. Vær ikke bange for for mørke produkter. Sådanne lamper kan skabe en meget elegant og smuk kontrast i interiøret, takket være ideelt korrekte geometriske former;
 • Hvide lamper er med rette anerkendt som universelle, da de ser organisk ud i næsten enhver indstilling, om det er et interiør i mørke, lys eller pastelfarver;
 • dyrt udseende kan prale af belysning af den rige farve af wenge eller vin marsala;
 • Originale lamper med gyldne og sølvoverflader ser elegant ud. Sådanne anordninger kan anvendes i fancy og luksuriøse ensembler;
 • tilhører også klassikerne lamper hyggelige brune. Lignende elementer vil se harmonisk ud i mange indstillinger.

Hvordan vælger man?

Udvælgelsen af ​​belysningsarmaturer skal tages meget alvorligt og baseres på følgende vigtige kriterier:

 • udseende. Kvadratkronen skal se harmonisk ud i det indre og ikke skille sig ud fra det generelle ensemble. Det skal tages i betragtning, at sådanne anordninger ikke kun kan udføres på en minimalistisk måde, men også i højteknologisk, loft, moderne og endog neoklassisk stil;
 • Prøv ikke at gå ud over det indre koncept for interiøret. Loftslampe bør kombineres med møbler og indretning af rummet;
 • de ting. Vælg høj kvalitet loftslamper fremstillet af pålidelige og holdbare materialer. For ikke at komme ind i low-grade versionen, bør du kontakte de dokumenterede og velrenommerede producenter;
 • størrelser. For et lille rum anbefales det ikke at købe for store og omfangsrige lamper. Det er bedre at udskifte dem med små modeller og rette dem ordentligt i forskellige dele af loftet.

Indstillinger i interiøret

I en stor og rummelig hvid stue med en u-formet hjørnesofa med en mælkagtig nuance kan du installere en stor firkantet indbygget armatur og supplere den med små lette terninger placeret rundt. Fortynd den hvide maling af interiøret med et stort billede (eller billedbaggrund) over væggen bag bløde møbler lavet i sandede og bløde grønne toner.

En stor hængelampe med en firkantet grå baldakin kan installeres over spisepladsen med et træbord og sorte stole i det hvide køkken. Anbring et blankt brunt gulvbræt på gulvet og læg en sort bar med en køkkenindretning ved siden af ​​den.

I den lyse hall med et stort skabsrum, der er dekoreret med en vinylklister i en japansk nøgle, vil loftet med flere lag lamper med sorte firkantede rammer samt små forsænkede lamper over indgangsdøren se meget attraktivt ud.

Du kan lave en pæn indramning af en buet linje af et loft på flere plan i et ferskenrum fra små firkantede overlygter. Gulvet i dette rum skal være trimmet med et blødt brun laminat og en træ dobbeltseng med indbyggede skabe, en tv-stativ foran den og et indbygget skab skal placeres der.

Fortynd de sarte maling med accentvæggen bag sengen, dekoreret med billedbaggrund eller kaffefarvet dekorativt gips.

I en lille stue med sandvægge og et loft på flere planer ser organisk en lille loftslampe af glas. Sæt i dette værelse en grå hjørnesofa, betrukket med stof, lyse natborde til tv og et glas sofabord. Komplet ensemblet med et fluffy beige tæppe på et mørkt laminat, høje billeder af neutrale farver på en af ​​væggene, spotlights over tv'et og dekorative puder med rige farver.

Sorte dobbelt indbyggede lamper kan installeres i det hvide loft på stuen over stuen. Placer i dette område en lys tekstilsofa og en lille lys lænestol og overfor de polstrede møbler mod væggen, sæt et sort sæt med åbne hylder og et skab under tv'et.

Fortynd kontrast med orange blanke døre på headsettet, en lyserød runde puff og dekorative røde og lilla dekorative vaser.

Sådan installeres en rektangulær lampe i loftet, se følgende video.

Strek-loftslygter

For at afslutte arrangementet af rummet, inden installationen af ​​strækloftet tages op, er det nødvendigt at overveje hovedproblemet - belysning. Typisk anvendes i rum med spændingsstrukturer, spot- eller vedhængslamper. Til dekorativt lys og brug led strip. Selvfølgelig vil alle ejere i huset se et smukt design, der kan realiseres ved hjælp af lys. Men eksperter anbefaler først og fremmest at være opmærksom på typerne af lamper.

For hvert specifikt interiør skal du vælge en bestemt type.

Særlige egenskaber

På planlægningen af ​​belysningen af ​​ethvert værelse skal du følge særlige regler, der forbedrer rummets ergonomiske egenskaber.

Det er vigtigt at overveje følgende kriterier:

 • Lampens placering bør bidrage til ensartet belysning i hele lokalet;
 • Lampens lysstyrke skal ikke være for høj, så lyset ikke irriterer øjnene;
 • Farverne bør forblive naturlige og ikke forvrænges fra belysningen.

Desuden bør belysningselementer ikke have en ødelæggende virkning på lærredet, se harmonisk ud i design og også have en bekvem metode til vedhæftning.

Derfor er det nødvendigt at fremhæve spotlights. De opfylder alle de angivne krav og er perfekte til spændingsstrukturer.

funktion

Der er flere specifikke kriterier, der hjælper med at vælge den mest passende belysningsindstilling:

 • Strålingsintensitet;
 • magt;
 • Varmeoverførsel med minimal ydeevne;
 • En harmonisk kombination med det generelle indre af rummet.

For at kunne vælge lyssignaler skal du være opmærksom på kælderen, beskyttelsesniveauet, strømmen, spændingen og lysstrømmen.

Strømforsyningen gælder ikke for alle lyselementer. For eksempel kræver diode og halogenlamper undertiden tilslutning af en strømforsyningsenhed. Det er muligt at finde ud af om en sådan forbindelse er nødvendig, ved at undersøge alle enhedens egenskaber i detaljer. Indgangsspændingen kan være 12 eller 24 volt.

Desuden er det vigtigt at overveje lampens design. Forsinkelse af denne parameter kan påvirke kombinationen med interiøret negativt, og baggrundsbelysningen mislykkes. Også vigtig er lampens størrelse.

Elementer af LED og halogen type bør vælges under hensyntagen til behovet for at tilslutte strømforsyningen til dem. For at gøre dette skal du bestemme det sted, hvor strømkilden er placeret.

Den mest korrekte placering vil være taggen. I så fald skal udskiftningen ikke nødvendigvis afmontere hele strukturen.

I dag tilbyder producenter af spotlights deres kunder en ret bred vifte af disse produkter. Derfor kan alle selv vælge enhederne efter deres ønsker og angivne krav. De har forskelle ikke kun i udseende, men også i tekniske parametre.

Således kan vi skelne adskillige parametre, hvormed disse enheder kan variere:

 • Ved installation
 • Ifølge de anvendte lamper;
 • I form
 • Ved magten;
 • Efter størrelse og andre parametre.

For at installere lysarmaturer vil det være nødvendigt at bryde spændingsstofets integritet. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at være opmærksom på typen af ​​installation af elementer. Sådanne lyskilder kan være tætsiddende (indbygget) og monteret (ekstern). I den første udførelsesform finder anlægget sted i særlige nicher, og i det andet udføres monteringen på en hvilken som helst overflade, forudsat at den er flad.

Det næste skridt er at vælge lampens type.

De er opdelt i følgende typer:

 1. glødelampe;
 2. halogen;
 3. LED (LED);
 4. energibesparelse.

Glødelampe anses for at være en budgetmulighed, da deres omkostninger er flere gange mindre end andre. For præcisionsanordninger anbefales brug af en pære lampe. De er i stand til jævnt at sprede lys og varme op mindre. Denne type lampe er egnet til punkt og lukket belysningsarmaturer.

Der er dog en vis mangel på deres anvendelse. De er for store. Længden af ​​patronen, hvor basen er placeret, når 12 centimeter. På grund af dette bør afstanden mellem loftets overflade og den dekorative belægning være omtrent den samme. Selvfølgelig kan alle disse mangler elimineres ved hjælp af riller lavet med et fræser.

Men sådanne radikale foranstaltninger kan erstattes med at bruge lamper med en enklere monteringsmetode.

Halogenlamper i deres egenskaber ligner den tidligere form. Der er dog en væsentlig forskel - der er en buffergas inde i kolben.

På grund af det har de nogle fordele:

 • Med samme grad af lysstyrke har pæren med tråden mindre dimensioner;
 • indeholder et stort udvalg af former og størrelser.

Det viser sig således, at disse produkter giver mere lys, men samtidig kan de monteres i mere kompakte armaturer. Det er især bekvemt, at de er egnede til sådanne anordninger, som har støv- og vandafvisende egenskaber. Desuden er patronen, som er nødvendig for dem, også meget mindre i størrelse. Den afstand der kræves mellem overlapningen og den dekorative belægning er 5-6 centimeter.

Halogenlamper kan også betjenes i op til 4000 timer.

Hvad angår LED-lamperne, er de samlet i strålediodene. I modsætning til andre fungerer sådanne lamper på likestrøm. De giver en kontinuerlig strøm af lys. De er imidlertid forbundet via en vekselstrømstransformator.

En anden fordel ved LED'er er øget levetid. De kan bruges op til 5 år. Samtidig er forbruget af forbrugt energi betydeligt lavere end i tidligere arter.

Energibesparende (fluorescerende) lamper er kendetegnet ved deres evne til ikke at varme op. Derudover forbruges de en meget lille mængde elektrisk energi. Det tager imidlertid tid for dem at blusse op.

En anden form for klassificering anses for at være form af belysningselementer. For at undgå sprængstofs brud er det bedre at bruge lamper, der har form som en cirkel. Det er værd at bemærke, at i dette tilfælde handler det ikke om hele elementet, men kun om landingsplatformen. At hun er ansvarlig for at installere lampen.

Et af de vigtigste parametre ved valg af belysning er strøm. Det er vigtigt at overveje dets maksimale ydeevne og afstanden fra overfladen til lampen.

De etablerede effektgrænser skyldes, at PVC-film, som anvendes i loftkonstruktioner, har tendens til at smelte og deformere ved en temperatur på mere end 60º.

For at fjerne sådanne uønskede effekter anbefales det at installere lamper med en effekt på op til 60 watt. Nogle gange kan du installere mere kraftfulde armaturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at levere varmeisolering på stederne for installerede enheder.

At være involveret i udvælgelsen af ​​lamper, er det værd at overveje deres placering. Det er nødvendigt at udelukke lærredets berøring med belysningselementet. Så du kan undgå den mulige deformation af loftet. Derfor er det nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem landingsplatformen og tætningsringen.

Separat er det værd at fremhæve de punktlydende lys, som har hængsler i deres design. De kaldes pletter. Deres hovedformål er at belyse både hele rummet som helhed og dets separate del (zone).

En anden interessant belysningsmulighed er repræsenteret af dobbelt (dobbelt) spot type lamper. De har fået stor popularitet blandt brugere på grund af muligheden for at installere flere løg i dem på én gang.

form

Ofte bruger ejere af loftkonstruktioner af spændingstypen standardlyset for spotlights - runde. Det opfylder alle de nødvendige krav, giver mulighed for normal belysning og ser harmonisk ud i ethvert interiør.

Der er dog andre former for belysningselementer. Særligt populære er firkantede lamper. De ser usædvanlige ud og giver dig mulighed for at tilføje en vis charme til designet. Det er værd at bemærke, at når du vælger en bestemt form for belysningsenhed, skal du nøje overveje dens relevans i det generelle indre af rummet. Det er ikke nødvendigt at fokusere på at finde en ikke-standardiseret løsning, så i fremtiden vil loftet på dit hus være attraktivt.

I dag på markedet kan du finde produkter, ikke kun runde og firkantede, men også andre geometriske former. Også ikke sidst i listen er mere raffinerede former, såsom en blomst.

tegninger

Den næste originale tilføjelse til interiøret er tegningerne på spotlights. I dette tilfælde kan du give din fantasi gratis tøj. Du kan vælge forskellige farver og mønstre til belysningselementer.

Med denne innovation bliver rummet mystisk og unikt. Fremragende malede lamper vil ikke forlade nogen ligeglade. Derudover vil en bred vifte af mønstre finde sin anvendelse i enhver stil: fra klassisk til moderne.

dimensioner

For spotlights antages en standarddiameter. Dens indeks varierer fra 60 til 85 millimeter. Det er takket være sådanne dimensioner, at denne type belysning er egnet til at arrangere spændeklæder. Store størrelser er ikke tilstrækkelige nok under installationen. De kræver ekstra plads og synes besværligt.

Størrelsen af ​​punktelementerne skal vælges afhængigt af rummets egenskaber. For eksempel i små værelser er det bedre at installere lamper med mindre diameter for at spare plads.

Materialer og farver

Udover sit hovedformål udfører lyset en dekorativ funktion. Derfor er det vigtigt at overveje belysningselementernes materiale og farve.

For at gøre det rigtige valg i forhold til dette kriterium kan enheder opdeles i bestemte kategorier:

 • I visse lokaler, såsom et badeværelse, er der ikke behov for speciel design. Til belysning i et sådant rum benyttes ofte konventionelle lamper med en ydre ring. Desuden vil særlige lækkerier være overflødige i interiøret designet i minimalistisk stil. I dette tilfælde kan du kun eksperimentere med farve.
 • Hvis du vil genoplive interiøret, kan du bruge lamper, der er dekoreret med dekorative nuancer. Sortimentet af deres former giver dig mulighed for at finde den mest passende mulighed. Derudover er de relevante i mange stilarter.
 • Hvis du vil have en slags lys- og skyggespil, anbefales det at dreje øjnene mod loftlamperne med krystal. De tilbydes også i forskellige varianter.

Det er værd at bemærke, at de ofte bruger i samme rum forskellige i deres designelementer af belysning. Men vi må huske på, at de skal laves i samme stil. Som praksis viser, er det valg af udseendet af lamperne en af ​​de sværeste, fordi det er ret vanskeligt at bestemme med sådan mangfoldighed.

Separat bør glas eller krystal spotlights udpeges. Producenter med deres hjælp var i stand til at kombinere alle fordelene ved kompakte lamper og skønheden af ​​chic lysekroner.

Ved at vælge sådanne modeller får du høj kvalitet belysning med et elegant design.

Til en interessant lysforsyning anbefales armaturer med hvid eller sort belægning også. Med et sådant design bliver belysningen blød og dæmpet, ikke irriterende for øjnene.

Den næste variation er punktet af belysningselementerne, som har en blank finish. De er kendetegnet ved deres alsidighed, fordi de passer ind i næsten enhver form for rumdesign.

For elskere af luksus er der lygter med bronzeoverflade. Bronze giver luksus og er i stand til at understrege loftet, for eksempel i den klassiske stil af dekoration.

Hvad angår farveskemaet, afhænger det i alt af ejerens personlige præferencer såvel som designideer. Moderne producenter er klar til at tilbyde deres kunder en bred palette af farver.

Med deres hjælp kan du gøre belysningen i dit hjem oprindelige og usædvanligt.

Placering muligheder

For at spotbelysningsanordninger skal kunne fremhæve det mest gunstige indretning, mens det er til gavn, er det nødvendigt at planlægge deres arrangement på forhånd. Der er flere variationer af belysningselementernes layout. Her er nogle af dem:

 • Oval placering - elementerne er placeret på loftets overflade og danner en oval. Denne fordeling forlader midten af ​​rummet uden lys eller i mørk tilstand. For at udfylde dette tomrum kan du installere en smuk lysekrone;
 • Cirkulær - i dette tilfælde sker alting omvendt: centrum er så belyst som muligt, hjørnerne forbliver mørke;
 • Hjørne - bruges hovedsagelig i forbindelse med lysekronen;
 • To halvcirkler - indebærer også tilstedeværelse af en lysekrone, da hovedfokuset falder på hjørnerne;
 • Korsformet position - er et alternativ til hovedbelysning. Den optimale afstand mellem lamperne giver dig mulighed for at dække hele rummet med lys.
 • Rektangel - gør rummet visuelt større;
 • Arc - deler rummet i flere zoner. Dens installation finder sted på det sted, du vil vælge;
 • Bølgen er en glimrende løsning på problemet med uregelmæssigheder i loftet;
 • Tegning - giver dig mulighed for at give originalitet til værelset. Ved hjælp af en omhyggeligt gennemtænkt ordning kan belysningsanordninger arrangeres i enhver form, som om der vises et bestemt billede på loftet. Men når man bruger denne metode, er det nødvendigt at huske om sådanne parametre som højde, dimensioner og type af valgte armaturer. Med forbehold for disse kriterier vil du være i stand til at skabe en unik loftindretning i dit hjem.

Hvordan vælger man et loftlys til forskellige rum?

Når det er på tide at installere belysningselementerne på spændingsstrukturen, bør du studere nogle tips om valg af optimal belysning i hvert enkelt rum.

Først skal du forstå nuancerne af monteringsarmaturer, afhængigt af antallet af niveauer i spændende lærred. Så et loft på et niveau har mange fordele. Derfor er det ret populært, når man vælger spændingsstrukturer. Det er nemt at installere og samtidig understreger meget godt designen af ​​rummet. På et loft på et niveau kan du installere lamper af enhver type, i form af rummet og dets højde.

To-niveau loft er præget af kompleksitet af former. Med det kan du nemt opdele rummet i separate zoner. Det samme kan ske med belysning. Desuden giver installationen af ​​lamper på lofterne af denne type plads til din fantasi. I dette tilfælde kan du indse den mest originale idé til at dekorere loftoverfladen.

Hvis rummet indeholder belysning med en lysekrone, så er det bedre at vælge en metode til at placere punktelementer, hvor den centrale del af overfladen forbliver fri.

I dette tilfælde skal både hoved- og ekstra lyskilder kombineres med hinanden i form og størrelse.

Det næste kriterium er formen på rummet. Så for et rektangulært rum er det bedre at bruge den korrekte type instrumentlayout. For små og smalle, ovale lysfordeling er perfekt. Således vil det være muligt at visuelt udvide det og gøre det lettere og mere rummeligt.

Måske er den vigtigste parameter, der skal studeres i detaljer, formålet med rummet. I forskellige rum kræves der en vis grad af lys samt antallet af belysningsarmaturer.

Belysningen i soveværelset skal være blød og dæmpet. Derfor er det ofte muligt at undvære hovedkilden til lysekroner. Denne opgave er helt i stand til at håndtere spotlights. Med deres hjælp kan du vælge enhver zone i rummet. Derudover kan de placeres i enhver form. Der er ingen grund til at overholde en bestemt sekvens og symmetri.

Hallen er et originalt visitkort af ejere af huset. Det første, som gæsterne ser, når de kommer ind i lejligheden er trods alt dette værelse. Smukt og vigtigst af alt vil komfortabel belysning imponere og danne en mening om tilstedeværelsen af ​​smag fra ejeren. Lyset her er ikke nødvendigt for lyst, men det skal dække hele rummet.

I et sådant rum anbefales den belgiske placering af belysningselementerne i betragtning af sin lille størrelse.

Også i korridoren må man ikke misbruge et stort antal lyskilder. Da dette er en form for fortsættelse af gangen, skal designet fortsætte plottet, taget fra det.

Hvad angår badeværelset og toilet, er der heller ikke noget passende sæt lyskilder. Bare nogle få lamper, der vil være i harmoni med interiøret og ikke irritere øjnene med overdreven lysstyrke.

I hovedrummet - stuen, bør belysningen være så korrekt som muligt. Det er trods alt, hvor en person tilbringer det meste af dagen. Hertil kommer, at i moderne boliger ofte fundet union hall og spisestue. Ved hjælp af spotbelysning kan du nemt dele rummet i flere komfortable zoner. Det er også meget vigtigt at være opmærksom på valget af lysekronen, som spiller rollen som hovedlyskilden. Hvad angår elementerne af punkttypen, vælges deres placering under hensyntagen til typen af ​​spændingsstruktur såvel som rummets dimensioner.

Når man vælger belysning til børnehaven, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at man ofte skal bruge det midt om natten. For ikke at irritere barnet med lysstyrke, men samtidig er det nemt at se alt, hvad du har brug for, kan du vælge et bestemt antal enheder til belysning af et bestemt område, som vil have en separat strømforsyning. Således kan du lave en slags natlys. Resten af ​​lysfordelingen afhænger også af rummets egenskaber.

Derudover kan du vælge de originale former og typer af elementer, der vil dekorere det og komplementere rummets design.

Et andet område der kræver passende opmærksomhed med hensyn til lys er terrassen. Beslutter om belysningen af ​​belysning til hende, bør du overveje dens relevans. Selvfølgelig gør i denne situation uden hovedkilden til lys.

Spotlights fuldt ud klare denne opgave. Det er nok at tænke på variationen i den optimale placering af hvert element. For at gøre dette skal du beregne det korrekte antal enheder samt udarbejde et diagram over deres distribution. Effektindikatorer er bedre at vælge medium, og dermed opnå en diskret, men samtidig ret stærkt lys.

Smukke interiørdesign ideer

Efter at have gennemgået de forskellige punkter, samt de forskellige muligheder for deres placering på spændingsloftets overflade, kan du begynde at designe dit hjem. Du kan altid selv designe et smukt interiør. Hvis du ikke er helt sikker på dine kreative evner, kan du søge hjælp fra specialister. Professionelle designere er altid klar til at arbejde på et nyt projekt og vil tage hensyn til dine ønsker.

Det er også værd at lære nogle succesfulde design ideer. Dette gør det muligt at sikre, at belysningen med spotlights ikke kun er smuk, men også en praktisk løsning.

I dette tilfælde er lysets design lavet i minimalistisk stil. Det er dog ret nok til at belyse et behageligt rekreativt område. Lyset er diskret og suppleres med gulvlamper.

Et glimrende eksempel på hvordan ved hjælp af punktelementer er det muligt at rationelt bruge plads. På trods af forekomsten af ​​mørke farver i interiøret viste belysningen sig blød og harmonisk. Desuden tilladt spotlights at dele rummet i separate komfortzoner.

Denne type design vedrører ikke-standardiserede løsninger. Ved hjælp af punktlyskilder har designere omsat til virkelighed den såkaldte effekt af den stjerneklar himmel. Sådan belysning vil efterlade få mennesker ligeglade og vil tilføje speciel originalitet til interiøret.