Valg af gardiner i hallen på loftet cornice

Vinduesdekoration er et ekstremt vigtigt element i den indre løsning af ethvert rum. Specielt omhyggeligt er det nødvendigt at henvende sig til valg af muligheder for hallen, for det er her, hvor hele familien samles mest, gæster modtages.

Billedet viser et eksempel på gardiner til en hal på loftet cornice med en stiv lambrequin. Denne designmulighed ser meget stilfuld ud og skjuler tagene selv.

Talrige designkataloger viser de nye gardiner i 2017, hvoraf de fleste er fastgjort til loftlisterne. Overvej de mest originale ideer, der sikkert kan bruges i moderne interiører.

Varianter af loft taggrunde

I dag er der flere sorter af taggrænser. Deres valg er påvirket af multi-lag drapering, stofdensitet, stilistisk enhed, type loft. Disse kan være:

 • String. Hvis du vælger en sådan model, skal du ikke glemme at give en anden fastgørelse i midten, så ledningen ikke suger under lærredets vægt.
 • Profil. Sådanne gardinstænger kan være plastik (maks. Længde 3 meter) og metal (op til 6 meter lang). Et særpræg ved dette design er muligheden for afrunding, hvilket gør dem uundværlige ved udformning af vinduesåbninger af ikke-standardformer.
 • Baguette. De er lavet af naturligt træ og er en ekspressiv detaljer, ikke kun i vinduets udsmykning, men også i hele interiøret. De er designet til øget belastning.

Det er kun at afgøre, hvilke gardiner der kan fastgøre hver af disse tagger.

Dette design skaber følelsen af, at gardinerne flyder lige fra loftet.

Eaves selv er installeret i en niche og er slet ikke synlig bag strækloftet.

Tekstiler og monteringsmetoder

Vælg en passende taghule skal være baseret på hvilken model af gardiner du vælger til dit hjem:

 • Let sengetøj og tyll. For taffeta, blonder, organza, chiffon, ville den bedste mulighed være streng design. Visuelt kan de ikke engang mærke sig, men de tillader, at vægtløse tekstiler ser let og så naturligt som muligt.
 • Portieres og tykke gardiner. Gardiner lavet af mellemstore og tunge stoffer er bedst monteret på baguette eller profilskårer af metal. I dag er der to- og tre-trins loftsmodeller til salg, der tåler imponerende vægt og giver dig mulighed for at skabe effektive kombinationer af flere typer lærred.
 • Gardiner med lambrequin. Fastgør en lambrequin på loftet cornices har sine egne nuancer. Fabrikanter har leveret specielle hjørner med velcro. Hvis du vælger denne mulighed for dig selv, så skal den anden del syes til lambrequin lærredet. Hvis over tid, under kludens vægt begynder velcroen at skrælle, brug lim. Det er muligt at fastgøre lærred og kroge. I dette tilfælde syes et specielt bånd til lambrequins sømfulde side. Glem ikke at sætte propperne på krogen, så pelmet befinder sig i spændt og stationært tilstand.

Billedet viser et eksempel på gardiner i hallen på et snoet loftkornet.

At kende disse nuancer, kan du nemt vælge det rigtige loftkornet under vendingoptionsgardinerne.

Det er kun at overveje de mest populære denne sæson muligheder for gardiner, som kan fastgøres på loftet skinner.

Værelsesstørrelse, stil og gardin type

Den rummelige hal med højt til loftet og indrettet i minimalistisk stil, vil blive effektivt dekoreret med gardiner, syet af stof med et ret stort mønster. Hvis du er beundrere af klassikere, så kan sådanne portieres tilføjes med en frynse, strømpebånd.

På billedet er et eksempel på, hvordan du kan smukt dække cornice til gardiner ved hjælp af en loft baguette (sokkel). Denne mulighed er perfekt, hvis du ikke har ophængt lofter.

Flerlags lærred vil være et godt valg.

Undgå at udelukke fra valget og modellerne med lambrequins. De kan være både anstrengt og fri. Ceiling cornices til dem kan vælge som flerfarvet og monofonisk.

Efter at have gennemgået fotoet af de seneste innovationer i 2017 kan du se, at modeudviklingen er kombinationen af ​​let vægtløs tyl, tykke mørke gardiner og den originale lambrequin. For at gøre kompositionen komplet, hent et par store tilbehør:

 • originale fastgørelseselementer fascinerende design;
 • Håndlavede holdere i Macrame-stil;
 • volumetriske bue af satinbånd.

De moderne design passer harmonisk ind i persiennerne, romersk og rullegardiner.

Men i hallen er det bedre at kombinere dem med gardiner af tyll eller tykke gardinstoffer.

Farveopløsning

Når man vælger indretningen af ​​de rummelige haller, fokuserer designerne ofte på vinduet og vælger gardiner af lys nuancer. Varme og hjem komfort hjælper med at skabe orange eller gule gardiner.

Dette er den optimale løsning for værelser beliggende på nordsiden af ​​huset. Værelser, der er fyldt med sollys det meste af dagen, vil ikke være lidt "kølige" ved at samle stoffer af blå-blå eller gråtoner.

Ofte i dag er der stuer med lave lofter. Visuelt korrekt denne mangel vil hjælpe gardinerne med et lodret mønster monteret på loftet cornice.

Lys nuancer bidrager også til den eksterne transformation af rummet, hvilket gør det mere rummeligt. Horisontale tegninger på lærredet vil visuelt udvide rummet.

Ved at vælge stoffet, der skal fastgøres på loftlisterne, er det i første omgang nødvendigt at gå videre fra vægindretningen. Almindelig tapet eller farvning understreger effektivt gardinerne med et mønster, usædvanlige udskrifter, lyse elementer i indretningen.

Hvis de kunstneriske motiver er til stede i væggenes udsmykning, skal gardinerne tværtimod være ensformede, ellers vil en klar søgning resultere, og rummet vil miste sin harmoni.

Enkle og lakoniske stoffer vil se originale på farvede dekorative loftkanter.

Egenskaber ved valget af gardiner

Designerkataloger, der indeholder billeder af vinduesdekoration med gardiner fastgjort til loftlisterne, bliver dine bedste guider ved at vælge den perfekte løsning til dit hjem.

I stuer med højt til loftet vil gardiner kombineret med lambrequins se stilfulde og elegante.

Desuden vil de hjælpe med at skjule nogle rammefelter.

Det er nødvendigt at give en ekstra streng til deres fiksering, fordi de hele tiden skal være i spændingstilstand.

Vær opmærksom på blonder lambrequins - dette er en af ​​de nyeste innovationer i design af vinduer.

I dette tilfælde skal hovedvægten være på blonder strimmel, så vælg enkle og koniske taggange uden indretning.

Billedet viser et eksempel på gardiner i hallen på loftet cornice med en openwork pelmet.

For moderne minimalistiske interiører vil et godt udseende være en værdifuld mulighed. Det kan kombineres med tyll eller fuld tætte gardiner.

Rigtheden af ​​indretningen og farverne på trådene giver dig mulighed for fuldt ud at afsløre din fantasi.

Hvis hallens udsmykning er temmelig monotont, skal du hente muslinen af ​​flere farver, der passer ind i den generelle farvepalet. Som indretning kan du bruge perler, palæer, småsten osv.

Klassiske gardiner kan suppleres med spektakulære pickups, dekorative tøjnåle, hårnåle. Sortimentet af stoffer, teksturer, farve løsninger giver alle mulighed for nemt at finde de mest effektive og værdige løsninger til deres stue.

Loftslisterne bliver uundværlige, når du laver et karruselvindue. Typen stof vil give en generel indflydelse på interiøret.

Tunge gardiner med tykt draperi passer perfekt ind i en elitisk aristokratisk indstilling. Let vægtløst gardin skaber en atmosfære af lyshed, romantik.

Eksperiment, kombinere forskellige materialer, komplementere dem med ikke-trivielle dekorative elementer, og du er garanteret at få den mest stilfulde og usædvanlige vinduesdekoration. Disse billeder bliver dine trofaste hjælpere og inspirationskilder.

Hvordan lambrequin fastgøres til tagene: anbefalinger til fastgørelsesgardiner

Lambrequin er et specielt dekorativt element, der danner vinduets øvre del, dette element ligger foran tyll og gardiner. Hvis dine taggrunde ikke ser særligt attraktive ud, kan du ved hjælp af et sådant draperi skjule det, mens du endda visuelt ændrer proportionerne af vinduesåbningen.

Takket være denne detaljer vil du bringe atmosfæren af ​​hygge til interiøret, og vinduet får et smukt færdigt udseende. Det er derfor, at dekorere på denne måde bliver mere og mere populær. Sådan hænger du en lambrequin på en dobbelt cornice, læs videre.

Rummets samlede atmosfære afhænger af vinduesindretningen.

Generelle anbefalinger til fastgørelsesgardiner

Holdbart produkt

Designet af lejlighederne: gardinens design + tulle + cornice + lambrequin - alle disse begreber er indbyrdes forbundne, fordi de vedrører rummets design. Som nævnt ovenfor spiller vinduets udsmykning i denne proces en af ​​hovedrollerne, så det er ekstremt vigtigt at vælge de rigtige elementer og detaljer.

For eksempel, hvis der er et gardin, så er en hård lambrequin underforstået. Derudover er der stadig bløde og kombinerede.

Den dekorative lambrequin til taggrene er hovedsagelig lavet af de samme stoffer, der bruges til syning af porter eller ledsagestoffer. De mest attraktive produkter er lavet af lette materialer - organza eller gennemsigtigt slør. Holdere, dekorative snore, pomponer, børster - alt dette tilbehør fuldender sammensætningen.

Labreken - ægte dekoration af gardiner

Processen med montering af tagene

Sådan vedhæftes en pelmet til cornice - sådan et spørgsmål opstår for alle dem, der er involveret i at dekorere vinduet selv. Først og fremmest vil vi gerne bemærke, at produktet er fastgjort til specielle takhugger.

Vær opmærksom!
Fastgøringsgardiner til tagbøjlerne er ikke let.
At købe en lambrequin, eller at bestille det i overensstemmelse med dit eget design, er nonsens i forhold til installationen.
Derfor, hvis du ikke er sikker på at du kan håndtere denne proces med dine egne hænder, er det bedre at henvende dig til fagfolk for at få hjælp.

Så hvordan man vedhæfter en pelmet til taggrene?

Til dette skal du:

 • kappe;
 • loft eller væg cornice;
 • tape;
 • gardin tape.

Først skal du få tagene til den ønskede størrelse. Det kan købes i butikken. Sorter der er masse. Prisen afhænger af materialet af produktet - træ, metal, plast.

Foto diagram af installationen af ​​en rund cornice

Installationsinstruktionerne er som følger:

 1. Lav markering. Fastgørelsespunkterne skal være modsatte hinanden, mens afstanden fra vinduesåbningen på begge sider også skal være den samme.
 2. Bor hullerne og indsæt dowels.
 3. Fastgør tagskæggene godt med skruer.

Fastgør draperingen på tape

Fastgøring velcro til baguette

Den bedste mulighed er at få en cornice med velcro. Men ikke alle ejere har denne mulighed. Tabellen nedenfor beskriver, hvordan du vedhæfter draperi til forskellige typer af cornice.

Den bløde del af båndet er fastgjort til indersiden af ​​draperiet - normalt er der en særlig hemmelig søm.

Hvis ikke, så kan du bruge en gennemsigtig fiskelinje. Draperi fastgjort til tagskægget på grund af tilslutning af to bånd.

Ved at forbinde de to dele af båndet får du en elegant og pæn drap.

Hvis tagskægget vil blive installeret i karet eller på loftet, skal du bruge en fleksibel profil, der ligger bag de smedede taggrunde.

Den er fastgjort på den profil, der købes i tillæg, og er fastgjort på grund af klæbebåndet eller båndet.

Nyttig anbefaling!
For at fastgøre en blød lambrequin skal du bruge et bånd.

Specielle tagplader med et flypapir til en lambrequin

For at alt skal se så attraktivt som muligt, skal følgende anbefalinger tages i betragtning:

 • Fra forsiden af ​​tagene skal du vedhæfte plastik kroge, så alt ser fint ud. Så syet tape, som hængende gardin. Desuden er gardinet smukt fladt ud, mens hvis kroge er placeret så tæt som muligt, vil der ikke blive taget hensyn til bekymringer om uattraktiv sagging.
 • Fastgøring af gardiner oven på tagskæggene skaber indtryk af, at gardinerne stammer fra loftet. Men hvis en sådan konstruktion er for tung, så er der sandsynligheden for at sænke, især hvis der anvendes tape. Derfor er det bedre at bruge velcro-velcro i dette tilfælde - med den hænger altid pelmen helt uden sagging.

Foto: Produkt fastgjort til loftet, trækker visuelt længden af ​​væggene

 • Pas på fastgørelserne til resten af ​​gardinerne. Her vælger mulighederne massekroge, klip, ringe. Det vigtigste er, at gardinet kan bevæge sig frit under lambrequin. De mest egnede kroge og klip, som normalt er placeret inde i en specialplade ved tagskægget, så gardinet påvirker ikke draperiet.

resultater

Elegant vinduesdekoration

Som du kan se, er processen med fastgørelse af en pelmet ikke så kompliceret. Det opnåede resultat vil utvivlsomt takke dig, fordi takket være lambrequin er der skabt en atmosfære af varme og hygge i rummet.

Smukt dekoreret vindueplads ser originalt og attraktivt ud i forhold til standardgardinerne og tylen. Det vigtigste er at med succes vælge stof, farve og design af produktet, fordi det er takket være dette, at du opnår maksimal harmoni.

For eksempel vil høj fastgørelse af strukturen visuelt forøge højden af ​​lofter og vægge, mens det brede produkt udvider grænserne.

Vi ønsker dig succes og succesfulde eksperimenter. Videoen i denne artikel vil grafisk skildre hele processen med fastgørelse af lambrequin.

Vi hænger en pelmet på en dobbelt cornice

Installationen af ​​det kendte dekorative element for værelser - lambrequin er kendt for næsten alle husmødre. Ved hjælp af lambrequin kan du skjule ubesværet af tagskægget, såvel som visuelt forstørre det rum, hvor det ligger. Sådan hænger du en pelmet hurtigt og med minimal indsats? Til dette spørgsmål vil læseren kende svaret ved at læse artiklen til enden.

Hvad er en lambrequin? Flere detaljer...

Før du køber de nødvendige komponenter og installation, er det nødvendigt at vide mere præcist, hvad en lambrequin er. Dette navn fik et element af indretning, som er sat øverst på vinduesåbningen. Et sådant produkt er lavet i forskellige former og farver og er meget bekvemt, fordi det kan være yderligere dekoreret med forskellige bånd eller børster.

Oftest kan lambrequins findes i værelser, hvor faste, tunge gardiner er installeret. Hvor det er nødvendigt at tilføje elegance og høje omkostninger ved indretning. Moderne lamrequins er opdelt i følgende modeller:

 • Blød. Denne type produkt har en vigtig funktion - deres installation er hurtig og ubesværet. Stof til sådanne modeller, du kan bruge den der går til hovedgardinerne.
 • Hårdt. Sådanne modeller har et rigere udseende, men kræver installation af en stærk og stærk base. Nogle brugere foretrækker ikke at komplicere installationen og bruge dobbeltsidet tape.
 • Kombineret. Som navnet antyder, omfatter disse produkter funktionerne i ovenstående modeller. De kombinerede modeller er de mest populære, har en solid base, men de vigtigste dekorative elementer er lavet af blødt stof.

Loftet lambrequin er et ekstra dekorativt element, men det bruger også forskellige dekorationer, der kan give et rigt kig på lærredet. Du kan ofte finde bånd, frynser eller børster, som brugerne laver med egne hænder.

Flere hovedtyper af fastgørelse lambrequins

Først skal du erhverve følgende elementer på forhånd:

 • gesims;
 • dobbeltsidet tape;
 • fletning.

Før installationen skal du bestemme bredden af ​​corniceen, den kan være lidt bredere end vinduets åbning eller placeres umiddelbart over hele væggen. Strenge regler vedrørende dette problem eksisterer ikke, her brugeres brugerne udelukkende efter personlige præferencer.

Ved montering af en cornice opstår der normalt ikke problemer, det er nødvendigt at mærke og bore flere huller i perforatoren, hvorefter dowels bliver drevet ind. Herefter kommer den hårde base, og det er derfor, at vi har brug for dobbeltsidet tape. For at rette båndet mere pålideligt, skal du bruge byggemateriale.

Hvis valget er på en blød model, så bruges det ofte for at fastgøre en sådan klud tape (gardin eller gardinbånd). Så er det nødvendigt at sy et gardinbånd på produktet, og plastik kroge indsættes på forsiden af ​​nettet. Kroge skal fordeles jævnt fordelt over hele produktets længde, afstanden må ikke være mere end 10-15 cm, ellers vil du i stedet for pæne folder få et grimt stof.

Sekvens for fastgørelse af lambrequin på en dobbelt cornice

Dobbelt (to-niveau) cornice har en vigtig funktion - det er absolut ikke egnet til lambrequin. Derfor bruger du ofte en masse tid på at installere produktet på en to-planet cornice. Men der er en løsning på problemet, det er nok at købe en snor cornice og installere det desuden.

 1. Du bør ikke lade dig lide ved installationen af ​​en standard to-lane cornice, alt er enkelt - mærke op, lav huller ved hjælp af en perforator og fastgør produktet på væggen med dowels. Dernæst skal du købe almindelig snor cornice. Det har en billig og lang levetid.
 2. De strengede tagskærer er monteret og strakt i dobbeltrummet. Hvis du monterer produktet korrekt, vil strengen ikke blive synlig.
 3. For at spænde strængerne skal du bruge præhammerede negle eller snoet dowels.
 4. Nu kan du begynde at installere lambrequin. For at gøre processen hurtig, bliver et gardinbånd syet på produktet på forhånd, i hvilket plastikring efterfølgende installeres. Ringene passeres gennem snoren og... alt, arbejdet kan betragtes som færdigt.

Brugen af ​​snoren er meget praktisk med hensyn til installation, men har også en lav omkostning for ekstra materialer.

Anden mulighed

Denne metode er mere problematisk og vil tage lidt længere tid end den ovenfor beskrevne. Hvordan er installationen af ​​lambrequin med tape og træplader:

 • Gardin med lambrequin hænger straks på en dobbelt cornice. Det er nødvendigt at straks give produkterne et smukt udseende, siden da er ændringerne af nogle elementer vanskelige.
 • Efter gardinerne hænger gardinerne, vil dette element blive grundlaget for yderligere fastgørelse. Fra indersiden af ​​gardinet er det nødvendigt at sy et klæbebånd, som efterfølgende ikke vil være helt synligt.
 • Modsat klæbebåndet er det nødvendigt at installere en træplank på tagskægget. Det kunne være et pænt tømmer eller en rund stok, formen af ​​dette element er ligegyldigt.

Dette design gør det ikke kun muligt hurtigt og nemt at fjerne gardinerne, men også om nødvendigt smukt skubbe dem til siden.

Vigtigt råd! Produktet skal vælges under en bestemt type tagskinner. For eksempel vil noget produkt ikke fungere på en rund bund, her skal du vælge et dekorativt element omhyggeligt med steder til fastgørelser. Selvfølgelig kan lærredet i tilfælde af et forkert valg genoprettes alene, men hvorfor spilde for meget tid.

Også, inden du lægger en dobbelt tagbøjler, bør du vide vægten af ​​lærredet. Installation af en lambrequin på en utilstrækkelig stærk base vil resultere i behovet for at genoprette alt arbejde, da en sådan cornice ikke vil vare i lang tid.

Loftet cornices

Interessante moderne ideer om lejlighedskonstruktion som en efterbehandling kræver konsekvent design af vinduesåbninger, for hvilke gardinerne anvendes, lavet i den passende stilbeslutning. Gardiner-ruller, der er populære i dag, japanske gardiner eller romerske gardiner har noget til fælles nederst - alle disse typer har brug for en særlig form for gardinstænger, der skal fastgøres, som skal installeres i loftet.

Særlige egenskaber

Loftet baghugger afviger først og fremmest i arrangementets placering. Allerede fra navnet bliver det klart, at de er monteret på loftet i modsætning til de traditionelle modeller, der er fastgjort på væggene. I dette arrangement skjult både æstetiske og funktionelle fordele. Ceiling cornices er ikke kun ikke-standard udsmykning af værelset: gardiner hængende fra loftet tilføjer aristokrati og skabe indtryk af en større højde af rummet. Derudover kan loftsgardiner hænges i tilfælde, hvor en bred vindueskarm forhindrer det sædvanlige layout, da sådanne gardinstænger kan monteres på en hvilken som helst afstand fra vinduet.

Da gardinerne kan både glide og løfte, har de brug for forskellige typer loftkorn. Til løfte gardiner valget af taggrunde er lille. Dette er normalt fastgjort til loftskinnen med en løftemekanisme, som er lavet af aluminium eller plast. En sådan struktur kan være lige eller fleksibel, egnet for eksempel til et karmvindue.

Glidende gardiner giver mulighed for et meget større udvalg af designs, der spænder fra plastprofiler og slutter med loftsmonterede sucker-rod modeller af forskellige metaller.

Typer og materialer

For at installere loftet cornice, er det værd at overveje så mange forskellige muligheder, der tilbydes i salonen som muligt. En overkommelig og mest budgetmæssig type er en plastikflise i form af et fladt dæk, hvilket er en PVC-profil, som har nedskæringer i det nederste hulrum, hvor kroge flyttes. Dette dæk er fastgjort til loftet med skruer. Hun er normalt udstyret med drejeelementer, der gør det muligt at tegne de afrundede ender af tagene.

Der er en enkelt række, dobbelt række og tre rækker profil cornices, som ikke er alt for forskellige i pris, men tillader dig at hænge ud over gardiner og tyl, desuden også en sådan dekoration som en pelmet. Plastskovlstiften varierer i følgende fordele:

 • Du kan opnå en ønsket længde, når du installerer produktet;
 • Tillad at modstå tunge gardinvægt;
 • Tillad at lave en baguette bar;
 • Let at rengøre uden at miste udseende;
 • Lette og enkelt monteret på loftet;
 • Kan dekoreres med dekorative strimler (bulwarks);
 • Kroge fra sådanne tagskinner kan vaskes i maskinen sammen med gardinet, da de ikke udsættes for deformation.

En anden sort er fleksible gardinstænger. De kan være lavet af PVC og af aluminium med en polymercoating. De er et tæt, men plastikbånd på overfladen, hvor der er løbere med kroge. Båndet kan fastgøres til loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​huller, fjederklammer eller på beslagene (aluminiumsprofiler). Sådanne indretninger er meget velegnede til udformningen af ​​karrevinduer eller balkonfremstillinger af kompleks konfiguration. De kan udstyres med et ledningsstyringssystem.

Anvendelsesområdet for deres brug er ikke begrænset til vinduesåbninger, de kan bruges til at fastsætte gardinet i badeværelset, hænge et baldakin over sengen eller adskille køkkenområdet fra spisestuen i en lille studielejlighed. Forskellen mellem aluminium og plastprodukter ligger i deres brandsikkerhed, større lagerevne og holdbarhed; ellers er egenskaberne næsten identiske. Omkostningerne til aluminiumsbånd er meget højere end plastik på grund af metalets kvalitet, kompleksiteten af ​​forarbejdning og yderligere funktioner, for eksempel kan du lave en sådan baggrundsbelysningstape.

En række fleksible hjørner er modeller af aluminiumsprofil, som kan være både lige og buede.

Fordele ved fleksible gardinstænger:

 • Tillad at dekorere med gardiner eventuelle vanskelige bøjninger og sving i rummet;
 • De er næsten usynlige og skaber effekten af ​​et helt åbent rum;
 • De kan bære dekorative baget eller LED tape på deres overflade;
 • Let at installere.

Træloftkorn har ikke kun funktionelle kvaliteter, men har også fremragende dekorative egenskaber, så de kaldes også baguette. For det meste er disse strimler af forskellige bredder. Deres indvendige del har riller, hvor krogen er placeret, og den ydre er dekoreret med ornamenter, overlejringer eller indlæg af glas. Enderne er ofte afrundede eller vinklede. De mest succesrige varianter af sådanne baguetter kan sammenlignes med kunstværker.

Til fremstilling af sådanne cornices kan der anvendes en række forskellige typer træ - fra billige barwood, fx fyr eller gran, til kirsebær, valnød, eg eller bøg. I luksus muligheder bruges wenge eller mahogni. For at give træet ekstra styrke, er overfladen overtrukket med antiseptika og vandbaserede lakker. Fordele ved træ taggrunde:

 • Opret en unik stil;
 • Bevar vægten af ​​tunge gardiner;
 • Dekorativ konsol skjuler eventuelle fejl i væggen over vinduet.

Metal gardin stænger i form af en stang eller stang er også meget populære. Normalt er de alsidige og egnede til både lofter og vægge. Fiksering sker på grund af beslagene, hvor stængerne selv er fastgjort. Forskellige typer af beslag bruges til vægge og lofter, men dette ændrer ikke det overordnede indtryk; sådanne modeller ser altid meget elegante ud og tiltrækker opmærksomhed.

Især effektivt ser de ud i høje åbninger i en ikke-standardplanlægning, f.eks. Som de franske vinduer. Det er muligt at dekorere på denne måde ikke kun vinduer, men også indvendige buer eller døråbninger. Flere sådanne tagskinner, installeret i serie, vil med succes udsmykke den indviklede vinduesåbning af karnappevinduet i en geometrisk stil. Materialet er normalt aluminium eller messing, i sjældne tilfælde smedet installation i loftet, smedede metalstrukturer af lille tykkelse anvendes. Særligt attraktive er gardiner med grommets på sådanne taggrunde. Normalt er der monteret et rør eller en stang, men samtidig er der to stænger på en konsol samtidig mulig. Der er sorter af metalgardin stænger, der er i stand til at transportere løfte- og glidende gardiner på samme tid, for eksempel et romersk gardin og en klassisk lambrequin.

Fordelen ved metal gardin stænger er:

 • Høj belastning kapacitet. Disse er de mest pålidelige designs til hængende volumen og tunge gardiner;
 • Metalstøbningens tiltrækningskraft, som i nogle tilfælde gøres manuelt;
 • Holdbarhed og slidstyrke, da metallet er belagt med en korrosionsbestandig belægning;
 • Evne til at oprette brugerdefinerede design muligheder
 • Let at hænge gardiner.

En anden slags cornice på parentes - streng - kan også monteres både på væggene og i loftet. Disse er skjulte kroge, lavet af slidstærkt metalfiskeri, næsten umærkeligt mod gardinens baggrund. Observatøren kan kun se to parenteser, som strengen er fastgjort til, og derved skabe følelsen af, at materien flyder i luften uden at have nogen synlig støtte. Kun meget lyse gardiner eller lufttyll kan hænge på en sådan streng. I dette tilfælde vil corniceen ikke være synlig, da snoren er meget tynd, går den tabt i gardinernes folder. Sådanne strenge kan enten hænge på to konsoller ved kanterne eller være sikret mod sagning med et tredje støttecenter.

De strenge tagskinner kan være både åbne og lukkede, i sidstnævnte tilfælde er alle fastgørelseselementer skjult for øjnene, kun gardinerne er synlige. Dette kan gøres ved at udforme det hængslede loftsplint med en bredde på mindst 8 cm.

Fordele ved taggrunde fiskeri linje:

 • Den hurtige og nemme installation, som med denne metode til hængende gardiner, behøver ikke at slå dybe huller;
 • Omkostningsbesparelser, da omkostningerne ved sådanne tagger er flere gange mindre;
 • Evnen til at anvende uventede designløsninger.

dimensioner

Plastdæk fremstillet af PVC skelnes af den største variation. Deres længde kan praktisk talt være noget på grund af muligheden for nemt at tilslutte eller forkorte plastprofilen. Du kan købe strimler fra 1 m 40 cm til en størrelse på 4 meter. Bredden afhænger af antallet af rækker - dobbeltsidet cornice har en standardbredde på 8 cm, tre rækker 12 cm. Til hængende romerske, engelske eller japanske gardiner kan du købe en cornice med kædenstyret kontrol, hvis standardlængde er 50 cm. De fleste producenter tilbyder ordre.

Fleksible modeller kan have en hvilken som helst ønsket længde. De sælges i form af et bånd på 5 m i størrelse, som kan sluttes til hinanden med adaptere eller forkortes efter kundens ønske. Hvis du vælger en metal sugestang, skal du være opmærksom på det teleskopiske design. Indledningsvis er deres længde fra 104 cm til 122 cm (afhængigt af modellen), efter foldning af corniceen er omdannet til 218 cm.

For glatte metal cornices begynder længden på 1,4 m. Den maksimale værdi er 4 meter. Der er flere andre muligheder mellem disse størrelser: 1,6 m, 2 m, 2,4 m, 2,8 m, 3 m, 3,2 m, 3,6 m. Det er vigtigt at huske, at disse dimensioner ikke omfatter længder tip, der kan være op til 20 cm hver. I tilfælde af at vægens bredde ikke er tilstrækkelig til at installere smukke tip, kan kanterne af stangskærerne lukkes med stik. Denne mulighed er gældende, hvis du vil hænge et gardin fra væg til væg.

For en rund cornice er en vigtig æstetisk værdi diameteren af ​​røret eller stangen. Til hule rør er standarddiametre 25-28 mm og 16 mm, mens tykkere gardinstangen, jo mere lagerevne har den. Til lysere væv er det almindeligt at vælge tyndere rør. Længden af ​​træplankerne begynder med 1,5 m, så følger størrelsen på 2,5 m, 3 m, 3, 5 og 4 m. Alt længere end 2,5 m er normalt sammensat.

Farve løsninger

Valget af kronenes farve afhænger for det meste af præferencer og design ideer til ejerne af rummet. Der er mange farve løsninger på markedet, blandt hvilke du kan vælge den der passer bedst til interiøret. Hvid farve hersker blandt plastikstrukturer, da det ser sådan ud som PVC, som er det vigtigste materiale til fleksible gardinstænger og loftdæk. I det tilfælde, hvor den fleksible cornice er lavet af aluminium, er det normalt også malet hvidt.

Farve løsninger til metal cornices-rør er meget forskellige:

 • kobber;
 • Guld, herunder hvidguld;
 • chokolade;
 • Hvid og sort glans;
 • antik;
 • satin;
 • nikkel;
 • Chrome.

Til træ modeller og en række baguette strimler er forskellige traditionelle nuancer af træ:

 • Naturligt lys træ;
 • Eg, herunder bleget og let;
 • Kirsebær og mørk kirsebær;
 • Mørk valnød;
 • Mahogni;
 • Mahogni;
 • Wenge.

tilbehør

Til montering og design af tagskinner er der brug for forskellige armaturer. Afhængigt af type og materiale kan disse være armlæn, snaps og tilbehør i form af tip, holdere eller pickups. Rotationselementer leveres til plastdæk, som også kan bruges til at designe enderne. Gardiner kan hænges på en sådan cornice ved hjælp af almindelige plastik kroge, til hvilke plastikpropper bruges til at forhindre glidning. Dekorativt taskebånd kan fastgøres på facaden.

Fleksible gardinskinner kræver kun kroge til gardiner og snaps til fastgørelse til loftet.

Metal gardin stænger er de mest krævende i installationen. For dem bør du vælge en beslag, dvs. en særlig støtte til hængning. Det skal huskes, at ikke hver af beslagene er egnet til montering i loftet, dette punkt bør diskuteres specifikt med sælgeren i kabinen. Også når man vælger en beslag, er det vigtigt at overveje gardinens vægt. Beslaget kan være enkelt eller dobbelt, i sidstnævnte tilfælde kan to hjørner placeres på dem samtidig, hvilket er praktisk at placere gardiner og tyl.

Enderne af metalafskærmningerne skal lukkes, for hvilke der anvendes enten almindelige plastikhætter eller dekorative spidser. Tipens form kan være helt som helst, lige fra beskedne blade og slutter med mousserende glasbolde. Du kan hænge gardiner på en sådan kant med hjælp af ring-eyelets eller bruge dekorative tøjnåle. Træafskærmninger går normalt sammen med et sæt ringe, i hvilke klæbebolte til fastsættelse af gardiner er indsat.

For at feste gardinet stof med smukke faldende folder, anvendes forskellige holdere, lavet i de fleste tilfælde fra metal.

Indstillinger for forskellige værelser

 • Ceiling cornice kan installeres i gangen. Dette er den mest almindelige brugssag, men det er ikke det eneste mulige.
 • En meget interessant designløsning vil være installationen af ​​et loftkornet lavet af runde eller rektangulære metalrør til køkkenet. I dette tilfælde skal metalet af cornice nødvendigvis overlappe med metalredskaber, husholdningsapparater eller håndtagene i køkkenenheden, i kombination vil dette muliggøre at skabe harmoniske designløsninger.
 • Det ser meget fordelagtige metalafskærmninger monteret på bøjler på badeværelset. Det er installeret i nøje overensstemmelse med badeværelset, et gardin er hængt på det og dækker således overfladen af ​​væggene og gulvet fra stænk.

Hvordan vælger man?

Ceiling cornices har fået en stærk popularitet, de købes normalt i gardinsaloner eller i kædeforretninger, såsom Ikea, uden at være opmærksom på producenten. De fleste købere ser primært på korrespondance af cornice til den generelle ide om design af vinduesrummet. Også ved køb er følgende kriterier taget i betragtning:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen;
 • Bredden af ​​væggen, der primært påvirker længden af ​​den købte cornice med tips;
 • For hvilke gardiner vil der blive brugt cornice: til glidning eller løftning;
 • Det faktum, at mange modeller kræver fastgørelse i midten, hvilket vil påvirke åbningen af ​​gardinerne og især tylen;
 • Antallet af gardiner på et vindue (tilstedeværelsen af ​​lambrequin);
 • Tilstedeværelsen af ​​klæbende tape Velcro;
 • Er det planlagt at installere strukturen i en niche, eller det vil være synligt;
 • Vil der være et tungt gardin, som vil kræve en kraftig taghuler;
 • Kronen i Italien, Tyskland eller Spanien vil koste omkring dobbelt så meget som den hjemlige modstykke.

Oversigt over populære producenter

Blandt alle de anmeldelser, der er tilbage om loftlisterne, er nogle af de populære producenter de mest omtalte. Gode ​​kendetegn ved købere har mærker som:

 • "Le Grand" - en indenlandsk producent, der producerer alle typer tagskærme, fra plastdæk til smedede produkter;
 • LLC HozPromProdukt, der producerer teleskopiske gardinstænger af metal til bad;
 • Verona, der producerer både metal loft lister og indramning strukturer;
 • Inspire - producent af metal taggrunde;
 • Virksomheden "Master".

Det er værd at overveje, at et stort antal virksomheder er involveret i produktion af taggrunde i Rusland, og langt fra alle kan du finde anmeldelser.

Sådan hænger du?

Korrekt hænge et loft cornice kan næsten enhver dygtig mand. Det er kun nødvendigt at omhyggeligt læse instruktionerne vedhæftet produktet og tage hensyn til funktionerne i vinduekonfigurationen:

 • For at tage højde for afstanden fra væggen er det nødvendigt at måle, hvor meget silllinjen rager ud fra væggen og tilføje 5 cm til denne værdi. Dette vil være hængelinjen til corniceen;
 • For strukturer, hvor dockning er tilvejebragt, er det nødvendigt at beregne længden af ​​cornice og tip, for metal ones - for at bestemme placeringen af ​​parenteserne;
 • Du skal vælge installationsmetode: til loftet eller nicheen;
 • Ved montering af dækene bores hullerne i en afstand på 20-50 cm. For metalrør længere end 2 m, skal du fastgøre den tredje beslag i midten af ​​konstruktionen for at undgå at falde;
 • For at lave huller i loftet, brug en slag;
 • For at fikse plastdæk, sættes kurver i hullerne, som er inkluderet i sættet; beslag fastgjort på dowels;
 • På beslaget hænges tagrør med gardiner på f.eks. Kroge med gardin og stik indføres i plastskiven. Du kan også limke baguettebåndet.

Eksempler i interiøret

Ceiling cornice kan være både synlige indvendige detaljer og skjult. Sidstnævnte refererer til de tilfælde, hvor det hængslede loft er monteret i rummet eller til taggrænserne. I disse tilfælde skabes effekten af ​​gardiner, der flyder i luften, da skråningerne kan være helt skjulte. Skjul også designet vil hjælpe med at støbe gips. Synlig cornice er i stand til at dekorere rummet og understrege sin stil. Metal rør design er egnet til forskellige stilarter, i mange henseender afhænger det af det installerede tip. Sofistikeret smedet tips vil med succes passe ind i barok, imperium eller moderne stil. Rektangulær eller glas understreger retningen af ​​high tech eller techno, og træ passer til både det klassiske interiør og luksuriøse muligheder.

Det største muligheder for fantasi er tilvejebragt af fleksible loftlister, der pryder karnapperne.

Sådan vælger du en takkornet, se følgende video.

Eaves til en lambrequin

Når du vælger en cornice til lambrequin, er det værd at overveje nogle af de funktioner, vi overvejer i denne artikel.
Da der er nogle typer lambrequins, afhænger valget af cornice direkte af hvilken lambrequin vi vælger.

Eaves til en blød lambrequin

Den bløde lambrequin består af draperier lavet af tykt eller blødt stof, der kombineres ovenfra med gardinbånd. I forskellige fortolkninger bliver båndet syet enten direkte på disse gardiner eller på et hårdt duplikeret bælte. Den bløde lambrequin kan hænges på alle taggrunde, det er en universel, blødt og uhøjtidelig type lambrequin, og giver dig derfor mulighed for at vælge alle yndlingsskærme. Der er kun få anbefalinger vedrørende korrekt design af bælte og gardinbånd til lambrequin.

Ceiling cornice til blød lambrequin

Lad os sige, at du valgte et åbent loft cornice til en lambrequin. Sådan installeres loftet cornice kan findes her.
I dag er det den mest populære at bruge cornice af relativt overkommelig værdi og god funktionalitet. I færdigfremstillede bælter bliver gardinbåndet som regel symmet snævert, og som følge heraf får du dette udseende visuelt: loftet, profilen af ​​corniceen, den åbne krog og først så pelmen. Alle kroge og cornice kan ses, er ikke et æstetisk billede sandt?

Loftet cornice

Et smukt og harmonisk interiør består af småblade. For at gøre situationen mere attraktiv er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelsen af ​​alle detaljer. Disse omfatter matchende stil og farve på gardiner, tæpper, dekorative elementer og cornices. Vi vil snakke om sidstnævnte mere detaljeret.

Hvad er og hvordan det ser ud?

Ceiling cornices er blevet en fremragende erstatning for væg muligheder. Med disse strukturer kan du visuelt lave lofterne i rummet højere. De fastgøres direkte til loftet.

Der er mange sorter af sådanne taggrunde. De adskiller sig fra hinanden ikke kun i de materialer, de er fremstillet af, men også i deres design:

 • En af de mest holdbare er profilskinner. Oftest er de lavet af aluminium og er holdbare. Hvis du vendte sig til sådanne detaljer, vil du have et stort nok felt til udsmykning af vinduesåbninger. De kan males i en hvilken som helst farve i overensstemmelse med indretningens tone.
 • Tagdækkerne, der repræsenterer plastdæk, er meget udbredte i dag. Disse sorter er præsenteret i et stort sortiment. De ser harmoniske ud i mange interiører, så du kan vælge den rigtige mulighed for enhver ensemble. Mange købere vælger præcis cornices-dæk, da de er billige og ikke kræver særlig pleje.

Det er værd at bemærke, at sådanne mønstre er let skjult. Det er således muligt at fokusere ikke på tagskægget, men på et andet element i interiøret.

 • Mange butikker sælger i dag specielle skjulte hjørner. Hovedforskellen mellem disse usynlige produkter er, at de er fastgjort under de mest almindelige loftsplint. Ved hjælp af en sådan interessant maskering skabes en fantastisk effekt af faldgardiner fra loftets overflade.
 • Dekorative baguette cornices betragtes som elegante og luksuriøse. Den billigste er modeller fra plastik, og mulighederne fra et naturligt træ har den højeste pris. Loft baguetter er fastgjort til overfladen af ​​loftet, som giver dig mulighed for at hænge på dem absolut enhver form for gardiner. For eksempel kan det være tungt og tæt væv. Indramning loftsdesign kan nemt modstå næsten enhver belastning.

Også skygger adskiller sig fra hinanden i form.

De mest almindelige er klassiske lige og flade sorter. Til ikke-standardlayouter er buede (buede) hjørner ideelle. De mest almindelige halvcirkelformede strukturer, men afhængig af rummets struktur kan de også være vinkelformede.

Afhængig af typen af ​​konfiguration skelner man mellem følgende skråninger:

 • Runde. Sådanne modeller er en bar fremstillet af træ, plast eller metal. Runde kroge er fastgjort til loftet med specielle beslag.
 • String. Lignende typer af cornices består af en tynd streng og to monteringer, mellem hvilke den er strakt. Stang gardin stænger er ikke meget holdbare. De anbefales ikke at hænge tunge gardiner, da de ikke er designet til store belastninger.
 • Cane. Disse gardinstænger gentager i mange henseender strengmodellerne, men i stedet for en fiskelinie i dem er der en tynd strimmel af metal eller træ.

Ofte er loftsstænger suppleret med en speciel kontrolledning. Forskellige designs med:

 • Glidemekanisme. Sådanne sorter forenkler brugen af ​​gardiner. Lofter af enhver længde og bredde kan hænge på sådanne gardinstænger, og de åbner og lukker ved hjælp af en lille bevægelse af armen. For at gøre dette skal du blot trække kontrolledningen.
 • Med løftemekanisme. Sådanne designs anvendes til forskellige typer gardiner. Det kan være romerske, franske eller østrigske gardiner. Eaves med en løftemekanisme har også en kontrolledning, der trækker på som lærredet stiger op og danner tynde folder.

Hertil kommer, at loftet er en-række, dobbelt-række og tre-rad. På strukturer med mange rækker kan du lave meget smukke og storslåede gardiner.

fund

Loftsplader har altid i et sæt forskellige detaljer om tilbehør. For eksempel i profilprofilerne har den indre del specielle rulleskinner. I hver er en separat krog fastgjort til hver rulle, som derefter hænges med tyll eller gardiner. Også i profilstrukturerne er der forskellige kontrolmekanismer, stik, foring og lås.

I de runde hjørner, der repræsenterer stangen, er der specielle beslag, som de er fastgjort på overfladen af ​​loftet i rummet. Også i dag i forretningerne kan du finde smukke hængende cornices, dekoreret med en baguette bar eller en bulwark. I de fleste designs er der endehætter, kroge og specielle stop.

Hvis du vil oprette et originalt og lyst interiør, skal du vælge et loftkornet, hvor der er en LED stripe. Ofte strækker den sig langs hele gardinens længde og er placeret i dens indre del.

dimensioner

I dag er loftsskærer med en længde på 330, 350 cm og 4 meter i stor efterspørgsel. Sådanne modeller anses for at være de mest praktiske at bruge, og de kan let transporteres i en bil. Men der er også kortere profiler fra 0,25 meter. Ofte bruges lignende genstande til at dekorere karnappevinduet.

Bredden af ​​cornice afhænger stort set af det planlagte antal gardiner. Jo flere af dem og jo mere vægt de har, jo bredere skal strukturen være. De mest almindelige muligheder er fra 1 til 20 cm brede. Til lette gardiner bestående af et lag (for eksempel fra hør) er tynde varianter velegnede.

Hvis du vil hænge tunge og tætte materialer på gardinen, er det bedre at vælge en bred prøve med en bredde på 100 mm eller mere.

materialer

Ceiling cornices er lavet af forskellige materialer. Denne indikator påvirker direkte omkostningerne ved produktet og dets ydelse.

plast

Den letteste og billigste er plastikdesign. Dette fælles materiale er så enkelt som muligt i forarbejdning, så i dag kan du finde gardinstænger i meget forskellige designs til salg. Ved hjælp af sådanne elementer kan du skabe et meget interessant og stilfuldt interiør til ethvert værelse.

Den billigste er plastikdesign i hvidt. De er ideelle til dekoration af standard PVC-vinduer, så de ser økologiske ud i boliger og industrielle lokaler. Særligt attraktive er plastikskiver dekoreret med forskellige lameller. De kan være en luksuriøs efterligning af stucco, såvel som guld eller sølv indretning. I sådanne designs er der ofte elegante afrundede kanter og pæne sammenføjningsdele, der er designet til at skjule forbindelsen mellem de forskellige elementer i gardinet.

I dag i forretningerne kan du møde meget praktiske og praktiske tagskærme af plast, hvor der er særlig velcro på lamellerne, der er nødvendige til fastgørelse af lambrequins.

Lysstænger fremstillet af plast kan ikke altid suppleres med tunge gardiner. For at gøre dette anbefales det at installere dem i specielle nicher dannet i rummet mellem væggen og gipspladens loft.

jern

Iron Eaves er anerkendt som den stærkeste og mest holdbare. De modstår tunge belastninger, og du kan hænge luksuriøse flerskik gardiner på dem, der består af komplicerede kompositioner, samt tapetry lærred eller gardinstof.

I øjeblikket er der mange vanskelige teknologier, som du kan belægge en række designretninger i metal. De mest almindelige i dag fastgørelseselementer, lavet i moderne stilarter: højteknologiske, moderne, loft, minimalisme. Men hvis det ønskes, er det også muligt at finde et elegant gardin med udsmykkede linjer og mønsterindsatser i klassisk stil.

aluminium

Det er nødvendigt at tildele aluminiumskorre. Dette materiale er meget holdbart og korroderer ikke. Dens største fordel er den lette vægt, der tillader brugen af ​​aluminiumstænger til installation på loftet af gipsplader. Mange forbrugere vælger sådanne oplysninger, da de nemt håndteres. De kan når som helst males i den farve du kan lide.

Også aluminiumsgardin kan lamineres med en smuk film. Modeller med belægninger, der efterligner guld, naturligt træ med dets naturlige mønstre, bronze, rige champagne eller stenstruktur ser meget imponerende og elegant ud.

træ

For enhver gardiner og gardiner passer perfekt cornices lavet af naturligt træ. Den største fordel ved dette materiale er dets miljøvenlighed, smukt udseende og ydeevneegenskaber.

Moderne trægardiner er lavet i forskellige stilarter. Det kan ikke kun være udsøgte klassikere, men også lette landmusik, lakonisk minimalisme, luksuriøs barok osv.

Produkter på overfladen, hvor der er udskårne mønstre og kunstig relief, væver, ser dyre og attraktive ud.

I øjeblikket præsenteres smukke og slidstærke skovl af naturligt træ i forskellige farver. Eksempler på modeller af hårdbleget egetræ er forskellige i de mest lyse toner, og valnøddækkerne har bløde farver med honningtoner.

På jagt efter mørke gardiner anbefales det at være opmærksom på de flotte modeller af naturligt wenge træ.

Det anbefales at vælge træskovler i overensstemmelse med skyggen af ​​bundplader og møbler på værelset. For børns soveværelser ideelle naturlige design, malet i lyse og positive farver. Dette kan være den originale cornice af gul, grøn, orange eller koral.

Træstrukturer passer til alle typer gardiner. De er i stand til at modstå store belastninger. Til lighter og luftgardiner er det bedre at købe tynde og elegante hjørner med enkelt eller dobbelt række fastgørelsesdele. For tunge og tætte gardiner anbefales det at vælge strammere og mere holdbare flerrørsskårer.

Trækonstruktioner anbefales at blive behandlet med specielle imprægneringer, så de ikke springer, tør ikke ud og træparasitter ikke bosætter sig i dem. Det anbefales ikke at fastgøre sådanne gardiner på gipsloftet, da de er tunge og kan skade sådanne lette efterbehandlingsmaterialer.

Eaves lavet af naturligt træ er dyre, især hvis de indeholder udskårne og openwork elementer.

Et godt alternativ til sådanne modeller er mere overkommelige muligheder fra MDF. De ser attraktive ud, men i mange henseender er de dårligere end naturligt træ.

Farve og design

I dag kan man vælge et smukt loftkornet til ethvert interiør, hvad enten det er klassisk eller moderne.

 • Først og fremmest skal du være opmærksom på farven på bjerget. Den skal overlappe med andre detaljer i interiøret, for eksempel med møbler, dekorative elementer, bundplader eller døre.
 • En smuk hvid cornice er perfekt til mange miljøer. Det kan både modsætte sig den generelle baggrund og harmonisk opløses i den. Plastgardiner af hvid farve er særligt populære, da de ser koncise, pæne og billige.
 • Også klassiske er nuancer af naturlige brune. Disse varer ser meget attraktive og hyggelige ud.