Belysning til børnenes værelse: tips om tilrettelæggelse

I førskole og ungdomsår bruger børn mest af fritiden i deres værelse. Derfor er det så vigtigt at skabe et design der afspejler barnets interesser og karakter. En integreret del af ethvert værelse er let zoneinddeling. Korrekt valgt belysning i børnehaven vil spare dig for mange problemer i fremtiden: det vil redde dit barn mod synsproblemer, give dig et godt humør og hjælpe dig med at genskabe en varm atmosfære i dit yndlingshjørne på dit barn.

Hvad er værd at huske, når du planlægger belysning?

Der er ingen korrekt elektrisk belysning i børnehaven. Ligesom i et andet rum afhænger belysningsenhedernes placering, deres form og størrelse af et stort antal kriterier. Således påvirker valget af lysekroner antallet af kvadratmeter, antallet af vinduer, indretning og meget mere.

Hvis du bare skal udføre reparationer i babyens værelse, skal du på forhånd bestemme på vægternes farvepalette og typen af ​​efterbehandling. Det bør også tage højde for barnets alder og karakter, hans interesser og præferencer.

Hvordan vælger man belysning?

Til dato har butikkerne et bredt udvalg af lysarmaturer med forskellige modifikationer og størrelser. Som den vigtigste kunstige lyskilde til et børnelokale vil en fladformet anordning af en neutral skygge uden yderligere dekorative elementer være egnet. Armaturets flade form bidrager til en mere ensartet fordeling af lys.

Eksperter bemærker, at den gennemsnitlige effekt af en lysekrone til en planteskole er 10-15 watt pr. Kvadratmeter. Denne indikator kan variere afhængigt af zonen (arbejds- eller hvilested).

Når du vælger lamper i børnehaven, skal du overveje følgende kriterier:

 • magt og lysstyrke
 • strukturel pålidelighed;
 • evnen til at kontrollere belysningsniveauet
 • lethed ved vedligeholdelse og drift
 • farvelægningen af ​​den valgte enhed.

Afhængigt af designet af børnenes værelse, skal du vælge lamper pastel eller lyse neon nuancer.

En god tilføjelse til naturlig belysning er lysekroner i form af tegneseriefigurer, helte fra eventyr og søde natlys med et dæmpet, blåt lys.

Hvor er omskifterne placeret?

Hvor mange stikkontakter og kontakter skal være i børnehaven? Hvordan placeres de omkring rummets omkreds? Det er nok de hyppigste spørgsmål, som forældre spørger sig selv, når de arrangerer en børnehaver, fordi dette rum ikke kun skal være behageligt, men også sikkert.

Eksperter identificerer tre obligatoriske steder for placeringen af ​​switche:

 • Ved siden af ​​døren. Det er umuligt at forestille sig et enkeltværelse uden en generel lysskifte. I overensstemmelse med de grundlæggende sikkerhedsregler skal kontakten være placeret ved indgangen til rummet i en højde på 70 til 90 centimeter fra gulvet. Glem ikke, at kontakten ikke overlapper alle møbler. Nedenfor ses et eksempel på den korrekte placering af kontakter og stikkontakter i babyens værelse.

Den rigtige placering af kontakten ved døren

 • I rekreativt område. I børnenes værelse er et særligt sted besat af et rekreativt område. Der kræves en ekstra lyskilde her. Derfor er det nødvendigt at sørge for en lampe og to stikkontakter i nærheden af ​​sengen (de kan være nødvendige ved brug af forskellige elektroniske enheder - en babyseng eller en radiofødder). Når du vælger stikkontakt, skal du foretrække modeller til børn.

Kombineret version - stikkontakt og switch

 • I arbejdsområdet. For børn i skolealderen skal arbejdspladsen være forsynet med yderligere stik. Deres antal afhænger af det anslåede antal apparater, som en teenager vil bruge regelmæssigt. Det minimale antal stikkontakter i arbejdsområdet er to (til belysningsenheden og computeren). Bemærk venligst, at stikkontakterne skal være 15 cm fra bordet.

Kræver mindst to stik i arbejdsområdet

Sikkerhed og funktionalitet

Ved tilrettelæggelse af belysning i børnehaven er der to hovedkriterier at overveje: sikkerhed og funktionalitet. Denne kategori omfatter pålideligheden af ​​armaturloftet, belysningsmaterialets materiale og dets dimensioner samt typen af ​​lampe.

Lysekroner med plast eller stof nuancer med en robust metalkonstruktion passer bedst til et børnerum. Hvad angår loftet, skal det først og fremmest have en lukket form - dette er nødvendigt for barnets sikkerhed, hvis en lampe falder.

Barnets alder spiller en vigtig rolle i valget af en pære til en lysekrone eller en ekstra lyskilde. Lad os give et simpelt eksempel: En baby op til to år bruger det meste af tiden i en krybbe, hvorfor der ikke er behov for arbejdsbelysning eller fuld belysning af rummet. Lyset skal ikke være for lyst, for ikke at blinde barnets øjne.

For børn i førskolealderen og ældre er tværtimod den korrekte zoneinddeling af arbejds- og rekreative områder nødvendig. Under udendørs spil, læsning og skrivning, bør et barn ikke behøve yderligere belysning. Derfor skal lysstyrken på bordlampen justeres afhængigt af de aktiviteter, som barnet udfører på et bestemt tidspunkt.

Trenden i de sidste par år er den omfattende introduktion af energibesparende lamper, men sådanne modeller er næppe egnet til et børns rum. Deres største ulempe er den kolde subtones lyse hvide udstråling, hvilket negativt påvirker barnets vision og trivsel.

Det er vigtigt! Når du vælger lamper i et værelse for børn, giv luminescerende muligheder - de har høj effektivitet og giver en varm glød.

I videoen: anbefalinger til valg af lysekrone i børnehaven.

Hvordan udvikler man en ordning med kunstig belysning?

Det er bedst at udarbejde belysningsplanen på planlægningsstadiet af reparation. Forlad ikke og valg af lamper til senere. Når man vælger kunstig belysning til en børnehaveværelse, skal der tages højde for to hovedfaktorer: ensartet lysspredning og mulighed for dimming. For at gøre det nemt for et barn at læse ved et skrivebord eller ligge i sengen, kan du ikke undvære yderligere kilder til kunstig belysning indendørs.

Hovedkriteriet er en rationel kombination af naturligt og kunstigt lys. Overdreven lysstyrke af lamperne kan påvirke barnets velvære negativt, føre til træthed og søvnproblemer. Tværtimod kan manglen på lys i rummet forårsage alvorlige øjenproblemer.

Det er vigtigt! Med korrekt lysinddeling i rummet bør der ikke være mørke hjørner og pludselige overgange fra lys til skygge.

Nuancer af belysning

Det er meget vigtigt at overveje den mest effektive lysinddeling i børnehaven, for i dette rum vil barnet tilbringe det meste af tiden. Vær opmærksom på korrekt og ensartet placering af lette enheder. Lyset skal være tilstrækkeligt, men ikke blindt barnet. Afhængig af alderen af ​​rummets ejer ændres lysstyrkenes intensitet, temperatur og funktionalitet.

Generelt lys

Central eller generel belysning i børnenes værelse antyder tilstedeværelsen af ​​en stor lysarmatur (lysekroner, flere loftslamper, en arbejdslampe). Det er ønskeligt at opnå diffust lys, og dets retning bør ikke være nede, men op. Dette skaber effekten af ​​refleksion fra loftet og øger rummets rum.

Ved brug af en lysekrone skal følgende faktorer overvejes:

 • lukket form og mat finish;
 • små dimensioner;
 • Sikkerhed ved konstruktion (træ- og plastmodeller).

Naturligt lys

Der er ikke noget bedre end naturligt lys, hvorfor vinduerne i børnehaven skal være så rummelige som muligt. Selv under planlægningen af ​​reparationer for barnet at bo, bør det oplyste rum fremhæves. Rør ikke op i vinduesåbningerne med overdrevne dekorative elementer, hæng døv gardiner.

Til udformningen af ​​børnehave passende lys, pastel nuancer. Alt dette som følge heraf vil have en positiv effekt på atmosfæren: Din baby bliver lettere at vågne op og nyde den nye dag. Præference bør gives til lokaler med vinduer mod syd eller øst. De nordlige og vestlige sider er ikke egnede til at arrangere et planteskole, men der er ikke altid et valg. I en sådan situation er det rimeligt at udvide vinduesåbningerne for at fjerne manglen på sollys.

På arbejdsområdet

Barnets arbejdssted skal være godt oplyst. For at gøre dette skal du bruge den optimale kombination af naturligt og kunstigt lys. Barnets bord skal placeres foran vinduet, og en lille lampe (arbejdslampe) skal installeres til venstre og foran. Effekten af ​​en retningslyskilde må ikke overstige 60 W, ellers vil den studerende opleve ubehag ved læsning og skrivning.

Det er ønskeligt, at arbejdslampen kan justeres afhængigt af barnets præferencer.

I legepladsen

Denne type lysinddeling anvendes som et sekundært element. En god mulighed ville være LED belysning skørt, det vil jævnt belyse gulvet og se på det de mindste detaljer, der vil sikre et behageligt ophold af barnet i legepladsen. Spændingen i sådanne lyskilder bør være lille og effektivt korreleret med naturligt lys.

Eksempler på belysning i børnehaven

Vælg en lampe i børnehaven bør gives sikkerhed og funktionalitet af moderne elektriske apparater. Dekorative lyskilder vil appellere til alle børn uden undtagelse. Stol på valget af forskellige belysningselementer til din baby, men glem ikke om pålideligheden af ​​installationsdesignet. En sådan kombination af intelligent kunstig belysning vil gøre et barns rum til en fantastisk verden fuld af eventyr, foretrukne eventyrkarakterer og samtidig rolige en alt for opmærksom forældre.

Lys indretning og sikkerhed - disse er de vigtigste kriterier for ikke-standard rumbelysning til børn i forskellige aldre.

For pige

Neutrale farver er perfekte til glideværelset, suppleret med jævnt spredt kunstigt lys af moderat intensitet. Den centrale belysning skal omfatte en hovedkomponent, det være sig en massiv lysekrone eller en række lysdioder omkring rummets omkreds. En fremragende løsning til at arrangere et værelse til en lille prinsesse vil være en kombination af pastellfarver på væggene og en kombination af varmt og koldt lys.

Som en ekstra belysning kan du bruge alle slags lysekroner og sconces af usædvanlige former. Som et eksempel kan disse være lamper i form af sommerfugle, skyer, blomster, feer og stjerner.

For dreng

Det er muligt at beskrive det indre af det drengelige rum på følgende måde: minimalistiske skitser, lyse farver, moderne, primitivisme og et rummeligt spil (sport) hjørne. I de fleste tilfælde er der i drengens børneværelse ingen dekorative elementer, den eneste kilde til kunstigt lys er en lysekrone. Det er nødvendigt at nærme sig valg af dette emne i et interiør særligt omhyggeligt. Lysekrone bør laves i et bestemt tema. Det kan være nautisk, sporty, kosmisk eller nogen anden.

Hvad angår bordlamperne og andre ekstraudstyr, er det nødvendigt at give fortrinsret til modeller af rektangulær form fra holdbare materialer. Tross alt er drenge så glad for poktivnichat og utilsigtet mobbe en fodbold.

Typer af belysning

Belysning i stuen til børn kræver omhyggeligt valg af lamper. Først og fremmest bør du være opmærksom på loftmodeller såvel som indbyggede væglamper. Dette beskytter barnet mod uforudsete elektriske skader og lysfejl.

Der er flere typer loftlamper:

 • Hook. Som navnet antyder, er lampen fastgjort med en krog til loftet, hvilket sikrer sikker brug og nem installation.
 • Loft. Monteret til loftet uden yderligere enheder. Sådanne lamper varierer afhængigt af typen af ​​loft (stræk, gipsplader) og er velegnet til de fleste værelser, herunder børns værelser.
 • Point. Særligt fordelagtige sådanne lamper ser i fjerntliggende hjørner af rummet eller i lokaler, hvor installation af centralbelysning er umulig. Et eksempel på en sådan lampe er vist på billedet nedenfor.

Baggrundslys i børnenes værelse

Hvad skal belysningsniveauet i børnehaven være? Først og fremmest bør det være tilstrækkeligt. Dette er imidlertid ikke altid muligt at opnå installation af central belysning. Det er derfor, forældre bliver mere og mere brugt i indretningen yderligere belysning.

Baggrundsbelysningen giver dig mulighed for at adskille rummet i flere tematiske zoner. Da denne type belysning kan anvendes en række elementer: pletter, LED strips, pærer, alle slags bord og gulv lamper. Ofte er baggrundslyset skabt ved hjælp af spotlights placeret på samme niveau.

Det er vigtigt! For at reducere belastningen på barnets vision er det nødvendigt at skifte mellem varmt og koldt elektrisk lys. Multilevelbelysning vil perfekt klare denne opgave, eksempler på hvilke du kan se nedenfor.

Zonering med lys

Antallet af belysningsenheder og deres placering afhænger direkte af rummet. Som tidligere nævnt, kan du med effektivitet zone et værelse effektivt ved hjælp af forskellige størrelser og lysstyrke af lamper. Designere anbefaler at dele rummet i tre lige dele: arbejdspladsen, legepladsen og rekreative området. Hver af disse zoner kræver en særlig tilgang til valget af belysning.

Flere zoning

Den bedste løsning ville være at skabe flere lysniveauer. Spilzonen, den fjerneste fra naturlys, har brug for mere intens belysning. Således er det såkaldte overliggende lys monteret omkring omkretsen af ​​denne zone.

Den centrale del af rummet, det vil sige resten, er adskilt fra det fælles rum ved "mellemlyset" med en blødere glød. Det er sædvanligt at installere et stort antal dekorative lamper og andre ekstra lyskilder. Den tredje, "det nedre lys", er beregnet til zonering på arbejdspladsen. Til dette formål bruges oftest indbyggede lamper, en bordlampe og små sidelamper.

Nogle designere identificerer det fjerde niveau af lysinddeling - en separat belysning i soveværelsesområdet. Det er dog kun egnet til store lokaler, eller i de fleste tilfælde er det erstattet af det kunstige lys i legepladsen eller arbejdshjørnet.

Det er vigtigt! Når zonerum til to eller flere børn er det nødvendigt at opbygge klare lysgrænser, der adskiller arbejde, leg og rekreative områder. Det er nødvendigt, at børnene i de separate klasser ikke blander hinanden og ikke distraheres af det alt for stærke lys i den modsatte del af rummet.

Afslutningsvis vil jeg gerne minde om, at et børnelokale kræver tilstrækkelig elektrisk belysning. Alle enheder skal opfylde internationale kvalitetsstandarder, være sikre og funktionelle. De bør ikke være let tilgængelige, som ledninger, stikkontakter, kontakter. Opret en central belysning må ikke spare på lamper - vælg modeller fra slidstærke materialer med mulighed for at justere lysets lysstyrke.

Belysning i børnenes værelse

Børneværelset er et multifunktionelt område til din baby. Det er også et soveværelse, et legerum og et kreativt værksted. Kompetent organisering af belysning i børnenes værelse påvirker barnets velvære, stemning og nervesystem. På dagtimerne målretter naturligt lys aktive spil og aktivt liv, og om aftenen skal det ro og tilskynde sund søvn.

Korrekt belysningsformer og sund syn på barnet. Derfor er det i barnehagen absolut umuligt at bruge svagt eller for stærkt lys.

Naturligt er naturligt lys optimalt for et barn. Derfor er det for børnehaven nødvendigt at allokere det lyseste rum i huset eller lejligheden.

Vær opmærksom på hvilken side rummets vinduer står overfor. Den bedste mulighed er, når de er rettet mod øst eller sydøst. Værelser orienteret mod vest er ikke egnet til et barn, fordi sollyset her kun vil være om eftermiddagen, og om morgenen vil det altid være dyster. Den værste mulighed er et børnerum på nordsiden af ​​huset eller lejligheden. Der er en katastrofal mangel på sollys hele dagen.

Designregler

Der er flere design tricks, der vil gøre rummet mere lysende. Hvis du tager dem i betragtning ved skabelsen af ​​interiøret, kan du opnå et vidunderligt niveau af belysning af børnenes værelse uanset placeringen af ​​vinduerne i forhold til kardinalpunkterne:

Brug lysmaling til vægge med varme farver med lys glans eller glitter, gulvet skal være mørkt eller mættet farve;

Lav et blankt strækloft, der perfekt afspejler ethvert lys;

obschte vinduer skråner med specielle spejle, og du vil blive meget overrasket, da du øger mængden af ​​lys i rummet med 30%;

"Play" med nuancer i interiøret: lysegrøn, let græsagtig, lys og rig gul, sand, sløv orange hjælper med at fremhæve lys accenter i rummet.

Kunstige kilder

Kunstig belysning bør planlægges ved beregningen af ​​tilstedeværelsen af ​​et konstant diffunderet blødt lys i hele rummet. I børnehaven bør der ikke være mørke hjørner og hårdt, for stærkt lys. Kun glatte overgange er tilladt. I moderne design anses det forældet og analfabeter at hænge kun en lysekrone blandt loftet, ignorerer skrivebordet, legepladsen og soveområdet. Ethvert værelse skal opdeles i hovedområder og oplyses hver for sig.

Generel belysning skal være varm, dim, diffunderet. En lysekrone er kun egnet til små værelser (op til 12 m²). Store områder er bedre belyst med spotlights eller speciel opdeling i funktionelle områder.

Værelse zoning

Først og fremmest skal du bestemme, hvad der er zoneinddeling. Forestil dig alle de processer, der vil opstå i børnehaven. I sit værelse spiller barnet - dette er legepladset, i søvn - dette er rekreativt område, gør lektionerne - dette er arbejdsområdet. Det er nødvendigt at vælge belysningen korrekt for hver zone.

Den ideelle løsning er skabelsen af ​​lofter på flere niveauer. Det højeste niveau vil belyse spilleområdet, andet niveau er belysningen af ​​det bløde hjørne eller sofaen. Også i rummet bør der være et arbejdslampe (bordlampe) og en natlampe ved sengen. Nogle gange tror forældre på, at det ikke er nødvendigt, og tænd en arbejdslampe i stedet, men det er forkert.

Nattlyset med justerbar lysstyrke skaber den nødvendige intime atmosfære og beroliger barnet inden sengetid.

Den lyseste af alle bør være barnets legeplads. Her kan du hænge en lys lampe eller lampe. Hvis rummet har en langstrakt form, så vil det være interessant at se på nogle lyse lamper placeret langs væggen.

I et værelse til to børn skal belysningen af ​​zoner klart afgrænses. Nogle gange fuldfører et barn lektierne, og den anden falder i søvn. Belysning over skrivebordet bør ikke forstyrre korrekt hvile.

Sikkerhed først

Når du opretter et børnelokale, skal du først og fremmest huske barnets sikkerhed. Alle forstår, at alle stikkontakter og ledninger skal være gemt i specialkasser. Design dem straks korrekt under reparation. Bulk lysekroner i børnenes værelse er slet ikke nødvendige og også farlige, for eksempel hvis et barn spiller en bold i et rum.

Gulvlamper er heller ikke tilrådeligt at købe til børnehaven. De vender let om og kan skade et barn. I stedet for bærbare lamper med snore vælges de, der er fastgjort til væggen:

lamper på beslagene;

arbejdslamper, der bevæger sig i et vandret plan.

Det rigtige valg af belysning

Køb lamper i børnehaven, være opmærksom på:

Strøm. Lyset skal ikke være lyst.

Tag ikke glasarmaturer. Det er bedre at vælge plast eller træ, i ekstreme tilfælde - hærdet glas.

Lampens overflade skal være mat. Glossy giver blænding, hvilket er meget skadeligt for babyens øjne. Den bedste løsning - tekstil eller papir lampeskærm.

Materialet, som lampen er lavet af, skal være af høj kvalitet og holdbar. Loftet skal være let at fjerne og ikke overophedes.

Vælg fladt loft. De danner et mere diffust og ensartet lys.

Oprettelse af et design selv, du kan helt sikkert ikke gå galt, hvis du vælger alle elementer af belysning fra en samling. Hvis du vælger en lampe til et barn, skal du først og fremmest styres af hans personlige præferencer. I børnenes værelse er både natlys og lysekroner en del af den magiske verden.

Et godt valg kan være modeller af lyse farver og usædvanlige former. De er meget populære hos børn. Det er værd at sige, at børns lamper præsenteres i dag i en bred vifte og i alle stilarter. De kan se ud som foretrukne tegneseriefigurer, vidunderlige slotte eller endda biler. Det er bedre at shoppe med din baby.

Før du køber en model, skal du huske, at den forkerte belysning kan påvirke barnets stemning og trivsel negativt. Børneværelset bør være godt oplyst, men lyset bør ikke være blændende. Eksperter anbefaler at være opmærksom på modellen med en lukket reflektor. De vil bidrage til at skabe diffust lys, men lyset forbliver ret lyst. Børns lamper bruger forskellige lamper - fra de enkleste glødelamper til lysstofrør og halogen.

Når du vælger dem, skal du være opmærksom på, at det er bedre at bruge varmt lys i legepladsen, men køligt hvidt er velegnet til arbejde. Det er denne slags belysning, der giver maksimal koncentration af opmærksomhed.

I børnenes værelse er omfangsrige lysekroner med store og små detaljer helt uhensigtsmæssige. Den bedste løsning ville være taklyset. For eksempel kan en lille sconce i form af en slags dyre eller fugl placeres over babyens seng. Disse modeller kan købes ganske billigt.

Men en gulvlampe - dette er ikke den bedste mulighed for et barns værelse. Årsagen er, at de tager meget plads og kan tabes eller omstilles ganske let.

Alderens karakteristika

Belysningsraten for børn i forskellige aldre er anderledes. Med alderen ændres barnet dramatisk, og de grundlæggende krav til belysningen af ​​et barns rum ændres proportionalt.

Et førskolebarn sover grundlæggende og spiller. I denne alder er det nødvendigt at sikre tilstrækkelig sikkerhed i børnehaven. Også på dette tidspunkt er det bedre at bruge minimalisme i interiøret. Dette er de vigtigste principper for at arrangere et værelse til et børnehavebarn. Hovedlyskilden skal placeres i midten af ​​loftet. Så han vil ensartet belyse hele rummet. Det er bedst at vælge et rundt og fladt dæksel. Lampen skal være mat og ikke for lys.

Førskolebørn kan blive for irritabel og dæk hurtigt, hvis du vælger en fluorescerende lampe. Disse konklusioner blev lavet af eksperter efter mange undersøgelser.

Ved sengens hoved skal være til stede natlys. Det bør placeres på et sådant niveau, at barnet nemt kan nå det. Hvis barnet er bange for mørket, bliver natlyset for ham en nødvendighed. Vælg det med minimumslyset, så det ikke forstyrrer barnets søvn eller med lysstyrkeniveaujustering.

Installer ikke en gulvlampe i en børnehave. Under spillet kan barnet let vælte og skade ham. Vælg belysningsenheder i form af dine yndlings eventyrkarakterer. Han vil lide sådanne lyse detaljer i interiøret.

Skolebarn. I denne periode af livet dominerer lærebøger, ikke legetøj. Nu bruger barnet det meste af sin tid på sit skrivebord, skriver og læser. Arbejdsområdet bør være godt oplyst. Bordlampen skal installeres i venstre hjørne af bordet. Således blinker direkte lyset fra belysningen ikke øjnene. Lampen skal helt sikkert have mindst en lille lampeskærm.

Om aftenen skal hovedlyset også være tændt ud over lampen på bordet. Denne teknik hjælper med at undgå ubelagte områder og lindrer overdreven træthed i øjnene.

Justerbar benbelysning til eleven giver dig mulighed for at vælge den ønskede vinkel. Hans udstilling med fokus på barnets vækst. Lyspærens hovedkraft skal være mindre end 60 watt. Ellers vil der være for lyst en strøm af lys, hvilket afspejles fra det glatte papir af hvid farve og vil påvirke synet og trætte øjne negativt. Det er ønskeligt at feste lampen på skrivebordet med specielle beslag. Det tager ikke meget tid, men på denne måde beskytter du din baby.

Hvis rummet er delt af børn i forskellige aldre, så er det bedre at opdele det i særlige zoner. Halogenpærer, der er installeret på et falsk loft, er perfekte til dette.

Belysning i børnenes værelse

Vuggestuen er for barnet sin egen lille verden. På dette sted bruger han det meste af sin tid, udvikler og anerkender miljøet. Derfor er det så vigtigt at tænke over designen af ​​rummet til barnet så behageligt og korrekt som muligt, idet der lægges særlig vægt på belysningen.

Særlige egenskaber

Børneværelse i enhver lejlighed har en bred funktionalitet. For et barn er dette et kontor, et sted at sove, et kreativt værksted og et sted at lege. Belysning i børnehaven har en enorm indflydelse på den voksende organisations psyko-følelsesmæssige tilstand og barnets overordnede udvikling. På grund af det gode dagslys har rummet aktivitet, og den dæmpede og bløde aftenbelysning forbereder barnet til sengetid.

Således bidrager den korrekte lysfordeling til dannelsen og konsolideringen af ​​den naturlige biologiske rytme.

Korrekt fordeling af lys i rummet bidrager også til dannelsen af ​​et godt syn. Derfor er det meget vigtigt at overholde belysningsnormerne for børn og undgå overdrevent lyst eller svagt lys.

Der er to hovedtyper af belysning af enhver lokalitet - naturligt og kunstigt.

Naturligt lys

Naturligt lys er af naturlig oprindelse og passer mest til øjnene for ikke kun barnet, men også voksne. Jo mere naturligt lys trænger ind i rummet til barnet, desto bedre. Derfor bør tages i lejligheden under de mest solrige børneværelse. Den bedste løsning ville være den østlige eller sydøstlige side, i sådanne rum sker der meget sol om morgenen.

For at få så meget sollys som muligt ind i rummet, skal du vælge løse gardiner af beroligende nuancer. For en dreng kan du vælge de himmelblå nuancer, og gul eller grøn farve passer til børnene i begge køn. Særligt relevante gardiner i værelserne på sydsiden, hvor i løbet af dagen belysningen kan være for intens.

Vuggestuen med de nordlige vinduer er den mest berøvede af lyset, så du bør ikke forgøre vinduerne med tykke gardiner, og i børnehaveudformningen bør du bruge lys nuancer og lysreflekterende overflader. I værelset på vestsiden er det bedre ikke at arrangere en børnehaver, solen sker der kun efter frokost.

Men hvis du ikke skal vælge, hjælper kunstige lyskilder med at justere belysningsgraden.

Kunstig belysning

Kunstig belysning kommer fra menneskeskabte belysning. Den vigtigste opgave med kunstige lyskilder er at sikre ensartet fordeling af blød belysning uden mørke eller lyse områder. For børneværelset er anvendelsen af ​​lysstofrør ikke den bedste mulighed.

Belysningen af ​​sådanne anordninger er svært for barnets krop at tage, barnet bliver træt hurtigt og begynder at blive nervøs.

De bedste kilder til kunstigt lys til børn er halogen og LED-pærer med lav effekt.

Spekteret af halogenanordninger har den maksimale lighed med sollysets spektrum, og det betragtes derfor som det sikreste for øjnene. Lyset fra halogenlamperne er ikke trættende og øger effektiviteten på grund af lys og jævn stråling. Derudover vil disse pærer vare meget lang tid.

LED-lamper er kendetegnet ved maksimal energibesparelse med korrekt kvalitetsbelysning. Sådanne belysningsanordninger er optimale til et børns rum på grund af dets holdbarhed og et højt sikkerhedsniveau. Et bredt udvalg af farveopløsninger af LED-lamper giver dig mulighed for at bringe de mest usædvanlige ideer til design af et børnelokale til livs.

Regler for distribution af belysningsenheder efter niveau

Antallet af lamper i børnehaven og deres placering afhænger direkte af rummet. Hvis plads tillader det, skal der afsættes separate zoner afhængigt af barnets alder og behov.

For en studerende er det for eksempel nødvendigt at organisere steder til spil, aktiviteter og rekreation, hvor det er bedre at lave lys af varierende intensitet.

Den optimale løsning på dette problem er oprettelsen af ​​et multi-level belysningssystem:

 • Første niveau er designet til at belyse spilleområdet, som kræver mere lys end andre, og er også den vigtigste kilde til kunstigt lys i rummet. Lette enheder er placeret i loftet og i en afstand af en naturlig lyskilde.

Hovedbelysningen er karakteriseret ved blødhed og distraktion, så lysekronens loft skal være plast eller papir og have en mat overflade.

Belysninger med en reflekterende overflade er farlige på grund af forekomsten af ​​blænding. Moderne belysning i designfølelse indebærer en vellykket kombination af en lysekrone med LED-lys og jævn belysning, især hvis legepladsen ligger i hjørnet af børnehaven. På strækloftet er det bedst at installere indbyggede lamper rundt om rummets omkreds.

 • Det andet niveau er designet til fritid på computeren, læser bøger eller ser fjernsyn. Denne zone har traditionelt ensidet belysning, mens den anden side forbliver uden lys. Den bedste løsning ville være at installere vægsconces med dimmere - dimming controllere.
 • Belysning af tredje niveau er beregnet til arbejdsområdet. For at praktisere lektionerne, vil de bedste belysningsenheder være bordlamper og lamper, der kan justeres og fastgøres i forskellige stillinger, hvis det er nødvendigt. Tabel til træning i overensstemmelse med de etablerede standarder for belysning bør placeres på venstre side og foran vinduet.
 • Det fjerde og sidste niveau af belysning er nødvendig for et børns soveplads. Du bør ikke begå en fejl og fratage dette område af en separat kilde til lys. Særligt vigtigt er tilstedeværelsen af ​​en natlampe eller -lampe med justerbar belysningsstyrke over sengen i en teenager, som hjælper med at opretholde en intim atmosfære. Børn i førskolealderen sød natlys i form af et dyr vil give dig mulighed for at overvinde frygten for mørke og ensomhed, mens du falder i søvn.

Ofte køber forældre nightlights med bevægelsessensorer i stuen til en nyfødt baby, som giver dig mulighed for til enhver tid at kontrollere tilstanden af ​​krummerne. Et natlys er også nødvendigt, hvis to børn sover i et rum, og en af ​​dem kan komme på toilettet om natten. I dette tilfælde vil nattlysets dimmede lys ikke forstyrre søvn på den anden baby. Det varierede design og farverne på natbelysningsanordninger giver os mulighed for at udvise de mest dristige ideer til udsmykning af det indre af et børnelokale.

Afgrænsningen af ​​rummets rum i separate zoner er et vigtigt punkt i børnehaven for flere børn.

I dette tilfælde er det vigtigt at adskille arbejdsområdet og det sted, hvor man skal sove og hvile, så det ene barn sikkert kan studere, mens den anden bliver klar til seng.

Hvad skal man se efter?

Børneværelse har en grundlæggende forskel fra andre værelser i lejligheden, fordi barnet der ofte kan stå alene. Derfor er den første ting at sikre i børnehaven sikkerhed. Hvis et lille barn bor i rummet, er det nødvendigt at sikre, at alle belysningsenheder ikke er tilgængelige. Et nysgerrig barn kan være interesseret i lampen og blive brændt eller såret.

Det er værd at nægte fra overdrevent massive og skrøbelige lysekroner.

Plastkopier i ødelagt tilstand kan ikke forårsage skade på et barn, og blandt glasmodeller er det værd at vælge lamper med røde glasfarver.

Men selv valget af plastik skal behandles med forsigtighed. Nogle billige plastmodeller begynder at udsende skadelige kemiske forbindelser i luften.

I stedet for gulvlamper skal du vælge børns vægsconces. Under aktive spil er sandsynligheden for at tabe en lampe på gulvet meget højere end at ødelægge en væg enhed.

Det anbefales at arrangere stikkontakter og kontakter, så de ikke er tilgængelige for et lille barn.

For rumskrummer er det bedre at give foretrukne udtag med beskyttende stik eller specielle gardiner, der kun åbnes, når stikket sættes i. Det er bedre, hvis de er gemt bag møbler. Samtidig bærer for lange ledninger også en fare under udendørs spil.

For ældre børn er sådanne strenge krav ikke nødvendige, tværtimod skal de lære at håndtere elektriske apparater korrekt og omhyggeligt.

Tips til valg

Før du køber lamper til dit barns værelse, skal du gøre dig bekendt med nogle nyttige tips:

 • Lysekroner og sconces i rummet til babyen, som alle andre genstande, bør være uhøjtidelige i pleje og let at rengøre.
 • Den gennemsnitlige belysning i overensstemmelse med de etablerede standarder bør ligge i området fra 300 til 500 lux. Ved brug af glødelamper skal indekset være 150-250 lux. Det er nemmere at bruge en anden metode til beregning af effekten ved hvilken i et barns værelse pr. 1 kvadratmeter. m skal tegne sig for 10-15 watt, og i området for spil og aktiviteter - 50-60 watt.
 • Yderligere belysningsindretninger må ikke have for mange dekorative elementer. Det er bedre at vælge enkle modeller med en flad overflade til ensartet lysspredning.
 • I moderne design er installationen af ​​halogenlamper, der skaber blød og diffus belysning, omkring omkredsen af ​​rummet til barnet blevet et presserende problem. Denne mulighed er den perfekte løsning til et lille børnehave med et falsk loft og vil medvirke til visuelt at gøre rummet mere rummeligt.
 • Fantasy lamper til et hængende loft giver dig mulighed for at skabe i børnenes unikke fantastiske atmosfære. Arrangeret i grupper eller over hele overfladen af ​​loftet skaber lys i form af stjerner og hjerter originale effekter, og med en tilstrækkelig mængde kan de erstatte hovedbelysningsenheden i form af en lysekrone.
 • Hvis du vælger et natlys, skal du fokusere på rummets overordnede farvepalet og barnets præferencer. Moderne producenter af belysningsarmaturer præsenterer modeller af natlamper af mange forskellige former og farver i form af biler eller heste samt deres favorit tegneseriefigurer.

Hovedregelen er at købe sikre enheder i specialforretninger for ikke at true barnets liv og sundhed.

Strækloft i børnehaven: 60 bedste billeder og ideer

Det lyseste værelse i hele huset er børnehaven, hvor forældre skaber en særlig komfort for barnet. Korrekt design af væggene, loftet, valg af møbler og tekstiler sikrer din baby en sund søvn, økologisk miljø og følelsesmæssig balance. Loftet er, hvad barnet ser når han vågner op hver dag, han kan være meget fascinerende og endog informativ, hvis vi taler om strækloftet i børnehaven.

Typer af stræklofter til børns værelse

Der er en bred vifte af valg af typer lofter, ved design er de opdelt i:

 • enkelt niveau
 • flerniveau,
 • buet,
 • konisk form
 • bølger.

Et loft på et niveau er den mest økonomiske, kan ikke deformeres af temperaturændringer, kræver ikke kompleks vedligeholdelse. Stort udvalg af farver og mønstre, det er muligt at lave fotoprint og skabe et unikt børnerum.

To-niveau stretch loft til en børnehave er lavet af gipsplader konstruktion og profiler, hvor lærredet er strakt. Det er oftest lavet af forskellige lærrede (i farve og tekstur), hvilket giver et interessant resultat.

Linjer af strukturer kan være både glatte og buede, samt geometrisk korrekte, klare, spotlights, dekorative vedhæng skabe et individuelt design. Et sådant loft skjuler en fejl i loftet, skaber zoner i rummet, hvad er dens fordel og popularitet.

Den buede form er velegnet til dem, der ønsker at skabe en jævn overgang fra loftet til væggene i form af en kuppel med forskelligt hældningsniveau. Effekten af ​​en havbølge eller sanddale er skabt af bølgete lofter af forskellig højde og dybde. De er installeret på hele rummets omkreds eller langs en væg.

Loftet med lydisolering vil være meget nyttigt i børnehaven, især hvis vi taler om en lejlighed i en højhus. I dette tilfælde monteres en akustisk fiberstruktur, som tjener som membran og absorberer lydbølger, inden loftet installeres.

Fordele og ulemper ved stræklofter i børnehaven

Plusser strækloft i børnehaven:

 • enkel og billig måde at skjule uregelmæssighederne på loftet, kommunikation og ledninger;
 • Garanti fra fabrikanten - 10 år, men hvis den anvendes korrekt, tjener den mere end 40 år;
 • kræver ikke særlig pleje, det tørres af støv højst 1 gang om året med en sædvanlig klud eller i ekstreme tilfælde med en glasrenser;
 • tillader ikke støv, sprinklet hvidvask forbliver indeni; når oversvømmet, vil vandet heller ikke smide på gulvet, det vil ikke beskadige PVC-belægningen;
 • selv uden lyd og termisk mellemlag skaber støj og varmeisolering, akkumulerer ikke statisk elektricitet, derfor er det sikkert for børn;
 • Når du installerer en enkelt niveau struktur, er plads gemt, minimumsafstanden er 2 cm;
 • Let at installere og demontere (1 dag), forudsat at dette gøres af mesteren;
 • individuelt skabelse af et design af et strækloft på et planteskole på anmodning af et barn ved hjælp af fotoprint med mættede farver
 • formen er ikke dannet, passerer ikke fugt, økologisk sikkert;
 • elastisk, men ikke revet, stram og pålidelig i drift.

Af minerne skal noteres:

 • vil ikke modstå den mekaniske virkning af saks, en kniv, andre piercing objekter;
 • installer ikke det hængende loft i børnehaven;
 • når du installerer lyskilder, skal du beregne varmen
 • brugerdefineret fremstilling tager tid;
 • prisdiversitet afhænger af materialet på nettet og kompleksiteten af ​​designet.

Funktioner af valget af design stræk loft børnehave

Når du vælger et loft til en børnehaver, skal du være opmærksom på barnets alder, køn og præferencer, også tage hensyn til projektets praktiske, farve og økonomiske komponent.

 • Et barn under 7 år lærer verden rundt i spillet, så udseendet af rummet bør opmuntre barnets interesse, det er bedst at vælge et lærred med eventyrets helte, en farverig billedprint med et sjovt plot.
 • Børn fra 8 til 12 år vil med glæde observere rum, planeter og dyr, et levende billede af naturen.
 • For børn på 13-17 år vil et diskret design med mønstre og ornamenter til meditationer og løftebelastninger fra øjnene være velegnet.

Du kan installere et universelt strækloft i børnehaven uden print eller mere interessant - et loft med en stjerneklar himmel med effekten af ​​blinkende. Valget af farve er også en vigtig del af løsningen af ​​problemet, for et aktivt barn er loftet af en blid og beroligende farve (delikat blå, lyserød).

Når man deler et børnerum i zoner, er den gule sennepsskygge bedst egnet til at opretholde mental aktivitet. For at undgå hovedpine anbefaler rådgivere ikke at indlæse rummet med lyse skrigende farver (rød, appelsin, lime). Det er bedst at vælge en mat tekstur til at skabe en grov og blank effekt for at skabe en spejl effekt.

Stræklofter i børnehaven for piger

Streklofter i børnehaven for piger er kendetegnet ved deres farverige, afhængigt af alder, kan det være helte med foretrukne tegnefilm, billeder af yndlingsaktører, dit eget foto, blomster. Lyskilder er installeret på ethvert sted, loftet skal være i overensstemmelse med det overordnede design.

Stræklofter i børnehaven for en dreng

Stræklofter i børnehaven for en dreng har også mange designmuligheder. Det afhænger af barnets hobbyer: fly, biler, skibe, lyse og rolige farver, billedet af kosmos, dinosaurer og tekniske design.

Kreativt strækloft med fotoprint i børnehaven

Hver forælder og barn kan skabe deres egen unikke stil i børnehaven og udtrykke deres evner ved at oprette deres eget loft. Moderne udskrivning giver dig ikke kun mulighed for at vælge et skabelonbillede, men også at lægge et barns tegning på PVC-lærred eller et andet billede. Det kan være en gengivelse af et berømt maleri, et mindeværdigt billede, en illustration af et magasin og så videre. Blækket er fugtbestandigt, sikkert og falmer ikke. Omkostningerne afhænger af den firkantede optagelse.

Kilder til belysning i børnenes værelse

Ved installation af et strækloft i børnehaven spiller belysning en meget vigtig rolle. Korrekt installerede lyskilder belyser rummets rum godt, især børns arbejdssted, den centrale del hvor han spiller. Til disse formål er det praktisk at bruge lamper med en lysdæmper, som gør det muligt at skabe blød belysning om aftenen og om natten.

Valget af et loft på flere niveauer er den rigtige beslutning, hvis målet er at øge babyens selvorganisering, opdeler et sådant loft børneværelset i områder til hvile, lege og studere. I dette tilfælde er lyskilderne installeret over arbejdsbordet og over spillemåtte, kan restområdet arrangeres med gulvlampe.

Foto stræklofter i det indre af børnenes værelse

Billederne nedenfor viser eksempler på brugen af ​​stræklofter i det indre af et børnelokale.

Foto 1. En dreng på 8-12 årets værelse svarer til hans interesser, et loft på et niveau på en gipspladekonstruktion imiterer en klar himmel og supplerer rummets overordnede design.

Foto 2. Børneværelse for to babyer i blide toner af lilla, velegnet til både piger og drenge. Korrekt anbragte lyskilder belyser hele rummet. Loftet er i harmoni med gardiner og nuancer væggene.

Foto 3. Et værelse til en dreng på op til 8 år bidrager til sin udvikling, verdens kort på loftet udvider sin nysgerrighed og interesse for detaljer, det vil være passende for dette værelse i voksenalderen.

Foto 4. Bløde myntmure i væggene kombineret med turkisloft, skaber en plads af en genoplivet forårseng for et eventyr. Dette design er velegnet til børn i førskolealderen.

Foto 5. En teenagepiges rum er forskellig fastholdelse og individuelt design på samme tid. Stretch insert i loftet med intern belysning skaber effekten af ​​twinkling stjerner.

Foto 6. Det typiske børns værelse for en dreng i førskolealderen er kendetegnet ved en blå vægdekoration, blå tekstiler. Fantastisk fotoprint på stræk lærred komplementerer hele rumdesign.

Foto 7. Et enkeltniveau strækloft lavet af blankt PVC af dybblåt farve vil dekorere rummet til drengen og vil være passende til ethvert værelse design.

Foto 8. Grøn farve beroliger og slapper af. Grønne blomstermønstre på et hvidt lærred ser harmonisk ud i dette børns rum.

Foto 9. Børneværelse til de mindste bør være godt oplyst, ventileret, rent og interessant. Det sidste punkt realiseres ved hjælp af en usædvanlig loftssky lavet af gipsplader og strækstof.

Lysekrone i børnehaven: vælg efter reglerne

At vælge en lysekrone i børnehaven bør være særlig forsigtig. Først og fremmest bør man være opmærksom på sådanne parametre som høj kvalitet, sikkerhed, miljøvenlighed af materialer, tilgængelighed af et certifikat, æstetisk udseende.

Det er også vigtigt at overveje barnets alder. Det er bedre ikke at dekorere rummet med en lysekrone med alt for barnligt design, ellers bliver det snart nødt til at købe en ny, der imødekommer skiftende smag og behov hos teenagerne. Men hvis det økonomiske problem ikke er et problem, kan barnet være tilfreds med lamper med eventyrkarakterer, og over tid køber du det produkt, der appellerer til et voksen barn.

Grundlæggende regler for belysning i børnehaven

For en skolepige er kvaliteten af ​​kunstig belysning af stor betydning, og en lysekrone er uundværlig. For at kunne ordentligt organisere lysets forekomst ud over loftslampen er det også vigtigt at give perifert lys. Bordlampe - en uundværlig ting på skrivebordsskolen. Det er den vigtigste kilde til yderligere belysning i børnenes værelse.

Det er vigtigt! Belyste belysning til bordlampe - den bedste mulighed for mere præcis koncentration.

Vær opmærksom på placeringen af ​​skrivebordet, som skal installeres for at give komfortabel belysning til barnet. Lyset bør ikke være dækket af en skrivehånd, derfor bør bordlampen placeres på venstre side. Selvfølgelig er denne regel for højrehændere.

Til noten: Det er meget vigtigt, at lysets lysstyrke er optimal. Overdimensioneret svagt lys, dog som overdrevent lyst, forårsager træthed i øjet, hvilket vil føre til træthed.

Selvfølgelig vil valget af belysning til studeren for barnet og barnet være radikalt anderledes. Det skal huskes, at belysningsniveauet skal være så behageligt som muligt, ikke kun når barnet spiller, men også når han er involveret i lektioner, læser bøger. Dagtimerne lyst lys fremmer aktivitet, vågenhed. Dæmpet belysning, især gullige varme farver, har en beroligende og afslappende virkning. Soft diffusing central light overdriver ikke barnets følsomme øjne.

I betragtning af de daglige timer, der er "indlejret" i menneskekroppen og det faktum, at babyen mesteparten af ​​tiden er i rummet, ville det være rart at give dynamisk belysning - evnen til at ændre farvebalancen af ​​lyset, baseret på tidspunktet på dagen.

Forresten kan lyset, der kommer fra loftslyset, opdeles i koldt og varmt. Den perfekte løsning er at bruge en to-knap switch: en tast aktiverer en del af lampen med lamper af varmt lys, den anden er kold. Kun i dette tilfælde er det tilrådeligt at eksperimentere med en flerfasetteret lysekrone, eller i det mindste med to-tier-en. Når alt loft eller horn er anbragt i samme plan, og kun en del skinner, er der et indtryk af blæste lyspærer. Og hvis du tænder alt på samme tid, taber ideen om at kontrollere farvetemperaturen al mening.

Sikkerhed og kvalitet af belysning er vigtige kriterier.

Plukk op en lysekrone i barnets rum, pas på formularen, studer kvalitetscertifikatet og det materiale, den er lavet af. Brændt og tyndt glas kan nemt bryde og skade din baby. Vælg armaturer fra holdbare, sikre materialer, der ikke kan frigøre skadelige stoffer, når de opvarmes.

Forskellige design

I forfølgelse af høj kvalitet, skal du ikke glemme designet. Ikke kedelig lys lysekrone vil glæde og opmuntre barnet. Men hvordan ikke at gå tabt blandt det store udvalg og vælge en rigtig god mulighed? I dag er der endda modeller med forskellige kognitive elementer, som er et ekstra værktøj til fascinerende udvikling!

Når man vælger en lysekrone i børnehaven i første omgang, skal den være baseret på følgende faktorer:

 • overholdelse af rummets indvendige stil
 • barnets alder
 • personlige smag og præferencer hos barnet.

Ud fra designsynspunktet bør følgende regler fremhæves:

 • Undgå lysekroner med for tung og kompleks konstruktion. I det indre af børnehaven, jo enklere produktet er jo bedre;
 • opgive de fantasifulde former og mørke farver i design af belysningsarmaturer;
 • Det er bedre at beslutte med det samme barnet på lysekronemodellen, som du kan lide i online-butikken, og kun derefter handle i salonen.

Endelig, når du vælger en lysekrone, skal du overveje barnets køn: Hvad drengen kan lide, er sandsynligvis ikke egnet til en pige. Men hvis børn af forskellige køn lever i samme rum, er det bedre at foretrække neutrale lysarmaturer.

materialer

Som nævnt ovenfor er lysekroner af tyndt glas uacceptabelt i det indre af et børnelokale. Det er bedre at opgive mulighederne med krystalelementer. Sådanne materialer har en upålidelig struktur, og de giver lyse blænding og derved skaber en ekstra belastning for børns øjne. Normalt vælges pompøse krystalkroner til en hal eller et opholdsstue, da de lægger vægt på status, er en af ​​luksuserne. En lignende detalje i børnenes interiør er stadig ude af sted.

Plastekroner er heller ikke den bedste mulighed for et barns værelse. Når det opvarmes, frigiver plast skadelige giftige stoffer, som kan forårsage udvikling af allergier og endda sygdomme i et modtageligt barns krop. Desuden vil sådanne varer ikke vare i lang tid, og selve plasten smelter let ved høje temperaturer.

Det kan synes, at tekstillysekronen er ideel til dekoration af et planteskole: det skaber en følelse af varme og komfort. Men hvad angår anvendelighed, anbefales dette materiale stadig ikke til brug i denne sag. For sådan en lysekrone vil være svært at passe på. Stoffet opsamler konstant støv, hvilket er meget kedeligt at rengøre. Af samme grunde er det bedre ikke at købe lysekroner med bløde legetøj.

De bedste materialer til belysning i børnehaven er:

 • slagfast glas;
 • metal;
 • rattan;
 • et træ;
 • bambus;
 • organisk glas og andre miljøvenlige materialer.

Belysningsniveauet og dets farve (eller rettere, farvetemperatur) påvirker i vid udstrækning hver enkelt persons fysiologiske tilstand og især udviklingen af ​​barnets vision. Faktisk er det rigtige lys - dette er dit store velvære og barnets helbred.

Vær styret af sikkerhedsfaktorer, vær opmærksom på lampernes kvalitet, vælg det rigtige design under hensyntagen til barnets smag - og du vil helt sikkert lykkes!