Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

False loftlamper: hvordan man vælger, placeringseksempler

I dag er et falsk loft blevet populært, hvis udseende passer perfekt til næsten ethvert interiør. Med udbredelsen af ​​denne type lofter optrådte et stort udvalg af forskellige lysarmaturer på markedet, hvilket ville være perfekt til at integrere dem i interceilrummet. For hver af disse lysarmaturer skal du vælge den rigtige pære, du kan nemt gøre dette ved at lære mere om hver type.

Lygternes typer og egenskaber

Glødelampe - den værste mulighed for alle, da disse produkter har et meget højt strømforbrug. Lyset fra dem udbreder værre end fra analoger, og derfor vil en lampe med en sådan pære ikke udføre sine funktioner fuldt ud. Derudover er de meget varme i processen. Glødelampens effekt er i området fra 25 til 1000 W, men i et levende miljø anvendes produkter med en effekt på ikke over 150 W. Gennemsnitlig levetid svinger omkring 1500 timer.

Halogenlamper er en økonomisk mulighed, under gode forhold kan de arbejde i ganske lang tid (ca. 4 tusinde timer), en sådan lampe bruger mindre strøm end en glødelampe. Halogenpærer er ikke følsomme for fugt.

Lamper, der anvendes i loftsarmaturer, fås i dag i flere sorter.

 • En energibesparende lampe opvarmer signifikant mindre end en glødelampe. Disse lamper er produceret med forskellige nuancer af hvidt lys: fra varmt til boliger til koldt, der bruges på gaden. Sådanne lamper forbruger 2 gange mindre strøm end tidligere analoger. Levetid - op til 10.000 timer. Mindre antal ulemper:
  1. er følsom over for fugt, så det rum, hvor det bruges, skal være forholdsvis tørt;
  2. beregnet på et vist antal inklusioner;
  3. kan være sundhedsskadelig, da kviksølv er inde i sagen.
 • LED-lampe er den mest egnede type til hængende loft. Sådanne lamper har en meget lang levetid (ca. 40.000 timer), har en kraft meget mindre end alle andre muligheder, og derfor er det meget økonomisk. De giver mulighed for at sprede det mest lys, som er glædeligt for øjet. LED-lamper er også meget miljøvenlige og helt sikkert for helbredet.

Hvordan placeres?

Ved montering af armaturer (henholdsvis lamper) skal man ikke kun tænke på deres skønhed, udseende og overensstemmelse med interiøret, men også om de vigtigste funktioner og opgaver. Hovedfunktionen af ​​lamper og lamper, der er indbygget i dem, er belysningen af ​​rummet.

Lyset skal distribueres korrekt, for at være af høj kvalitet og så effektivt som muligt.

Ikke alene komforten i at være i et rum, men også tilstanden af ​​menneskers sundhed afhænger af korrekt belysning. Lys kan både positivt og negativt påvirke synet, en psykologisk tilstand og hans helbred generelt. Derfor skal du bruge visse regler, når du vælger placeringen af ​​belysningsenheder.

 • Afstanden fra væggen til nærmeste lysarmatur skal være ca. 25 centimeter.
 • Den minimale afstand fra lampen til søm PVC film er 15-20 centimeter.
 • Lampen skal placeres korrekt, hvilket giver den ønskede lysintensitet. Arbejdsområdet bør være godt oplyst. I rekreativt område bør lyset være diffust og afslappende.
 • Én lampe lyser omkring to kvadratmeter plads.
 • Det ønskelige arrangement er et symmetrisk arrangement af lamperne, hvilket vil muliggøre den mest effektive brug af alt lys.

Overvej eksemplerne på placering af lyskilder i forskellige områder af lejligheden.

 • Køkken. I dette tilfælde er der ud over brugen af ​​punktbelysning mulighed for at bruge flere hængende lamper, som kan placeres nær midten af ​​rummet og over køkkenbordet. På den resterende omkreds kan placeres spotlights, montere dem på en zigzag måde.
 • Korridoren. Her afhænger lampens placering helt af typen af ​​rum. Hvis korridoren er lang og smal, skal du arrangere lamperne parallelt med væggen. Hvis korridoren er bred, men kort, kan belysningsindretningerne arrangeres i form af en firkant, symmetrisk med hinanden.
 • Badeværelse. I dette tilfælde skal du arrangere specielle vandtætte lamper med lamper diamant eller firkantet rundt omkretsen.
 • Stue. Dette er stedet, hvor du kan placere lyset som du vil, efter ovenstående regler. Dvs. det er muligt at sammensætte nogle figurer, placere vedhængslampen i midten og på siderne af den symmetrisk montere kilder til punktlys. For at fuldføre billedet kan der vælges korrekt markeret væg.
 • Børn. I dette rum skal belysningen anbringes meget ansvarligt, fordi barnets udviklingskrop er meget følsom over for alle de små ting omkring ham. I børnehaven er det vigtigt at arrangere lamperne, så alt er tændt lige så godt. De vigtigste områder, der kræver særlig opmærksomhed i dette rum er området for skrivebordet og resten. Den første skal have god belysning, som ikke kunne ødelægge barnets vision, og den anden skal placeres, så barnet kan hvile.
 • Soveværelset. Værelset, hvor belysningen skal hjælpe med at slappe af og stille ind til hvile. Det anbefales at placere lamperne i form af en cirkel, en oval eller i et tavlermønster. Belysning kan også suppleres med flere bedside sconces.

Hvordan udskiftes?

Hver pære kan brænde ud før eller senere, det kan ikke undgås, så det er vigtigt at kunne erstatte det med en ny. Før du starter udskiftningen, skal du bestemme, hvordan denne lampe blev installeret, og vælg derefter den bedste mulighed for fjernelse og installation.

 • Den nemmeste måde er at montere pæren langs tråden. Hvis lamperne i dit armatur er installeret på denne måde, så er det helt nemt at ændre dem. Du skal bare skrue den gamle pære langs tråden og installere en ny på sin plads på samme måde.
 • Pæren kan også fastgøres med specielle fremspring vendt i en ret vinkel til loftet. En sådan lampe skal fjernes for disse specielle fremspring.
 • Hvis pæren holder på med lampen ved hjælp af to stænger eller stifter, er det tilstrækkeligt kun at fjerne den gamle, gøre en indsats, og indsæt den nye i samme position.

Ved enhver type lampe under udskiftningen er det nødvendigt at slukke strømforsyningen fuldstændigt til den lampe, som du har til hensigt at arbejde på, og endnu bedre, hvis der er en sådan mulighed, sluk for strømmen helt i hele lejligheden.

Når du arbejder med en lampe, er det nødvendigt at stå på et stabilt objekt (stol, trinladder osv.) For at komme tættere på pæren.

I hele arbejdet skal du være forsigtig og forsigtig, ikke udøve overdreven indsats for at undgå at blive skadet af ødelagte glasfragmenter. Arbejdet skal udføres langsomt, i et normalt tempo for dig.

Valg af lamper til et strækloft: de bedste muligheder og priser

Moderne designløsninger til design af en lejlighed eller kontor kræver brug af de nyeste tekniske midler. Derfor skal du sørge for den tilsvarende lygte ved at udstyre rummet med et strækloft. Hvordan vælger du de rigtige belysningsenheder til strækloftet? Lad os finde ud af det.

Hvilke lamper passer til hævede lofter

Stræklofter er fastgjort på profilen (baguette) klud. Den kan være lavet af stof eller PVC film. Materialet har en relativt lav varmebestandighed. Således opvarmer lygter med stærke lamper (primært glødelamper) kraftigt den omgivende overflade under drift. Under indflydelse af høj temperatur (over 50 grader) kan nettet blive gul, tabe elasticitet, revne. Det betyder, at dets levetid vil blive reduceret væsentligt. For at undgå dette bør du vælge og installere lampen - det er alt sammen.

Ofte for loftslofter vælger man i hvert fald lamper med halogen- eller LED-lyskilder - med energibesparende fluorescerende.

Som vi allerede har bemærket, pålægges spændingsstofets materiale visse begrænsninger for lyskildernes kraft. Halogenlampernes effekt bør således ikke overstige 35-40 W, fluorescerende lamper - 50 W. Du bør også tage højde for designelementerne i belysning og loftets form. Lamperne skal være mindst 15-20 cm fra lærredens overflade.

Installation af "plade" lamper i tilfælde af lofter er strengt forbudt. På grund af den stramme tilslutning af lyskilder til overfladen og dårlig luftcirkulation kan nettet blive beskadiget ved høje temperaturer!

Hvis du stadig har valgt at vælge lamper med traditionelle glødelamper, skal afstanden fra dem til loftets overflade være mindst 40 cm.

Typer af armaturer til hævede lofter

Der er et ret stort antal klassifikationer af armaturer: ved fastgørelse type, design, design, belysningskilde... Lad os tale om dette mere detaljeret.

Afhængigt af vedhæftningstyper til loftslofter anvendes lampe oftest:

 • Suspended (lysekroner)
  Dette navn disse lamper modtaget på princippet om installation - de er hængt på en krog, monteret i bundloftet. Samtidig har lampen selv et specielt fastgørelsesmiddel, sædvanligvis i form af en trekant. Dette er en af ​​de enkleste monteringsmuligheder. Det er vigtigt, at skibsføreren, før han tog lærredet, lavede et hul i det på det rigtige sted. Så er det kun nødvendigt at styrke det med en særlig ring og strække fjederen gennem den.
  Hvad angår priskategori, er der blandt de forskellige vedhængslamper både budget- og elitemodeller - fra tusinder til hundrede tusindvis af rubler.
 • overliggende
  Til installation af overlygter skal du på forhånd udarbejde realkreditobjektet med elforsyning. Efter at strækloftet er installeret, limes overheadringerne og huller laves på armaturernes sted, dvs. de overliggende armaturer installeres direkte på lærredet, der bogstaveligt er overlejret på det. På grund af arten af ​​sådanne strukturer skal der tages hensyn til effekten af ​​de anvendte lamper. Den ideelle løsning ville være LED-lamper - med sådan belysning hylder lærredens opvarmning lidt op.
  Overhead lys tendens til at være billigere end vedhæng lys.
 • forsænket
  Sådanne lamper er monteret på samme princip som overhead. Samtidig har de en fjedertype mount, som er indsat i et hul i det falske loft, hvor foråret er rettet, hvilket gør det muligt for lampen at blive trykt trykt mod loftbeklædningen. Udvendigt er lærredet dekoreret med et dekorativt overlæg. Visuelt ser det ud til, at lampen smelter sammen med loftet. Sådanne designs er mindre tiltrukket opmærksomhed, deres hovedmål - at belyse rummet. Derfor bruges de ofte i kontorer.
  Som regel er disse billige armaturer.

Med antallet af lyskilder udstråler lamper:

 • punkt
  Spotlightsnes egenart er, at de er små i størrelse og er designet til en enkelt lampe. Derfor er der brug for flere af disse lamper til fuld belysning. De ser godt ud i køkkenet, i badeværelset, i gangen. Belysningszonen af ​​sådanne anordninger er normalt ikke mere end 30 grader, så de skal installeres i rækker.
  Priserne på spotlights er ret lave, den gennemsnitlige pris for en er 500-1500 rubler.

I generelle belysningsarmaturer skal strålingsvinklen være mindst 60-90 grader. Til lokal belysning anvendes lamper med en vinkel på mindst 40 grader.

 • kaskade
  Disse er indbyggede strukturer, som er en platform, hvor flere belysningselementer er fast - skruet loftslamper eller lamper på ophængningen. Cascade strukturer skaber en atmosfære af raffineret elegance i rummet, der hjælper med at differentiere zoner i rummet. I de senere år har der været en tendens i designmiljøet til at placere cascading lamper over spisebordet.
  Designere tilbyder mange originale modeller. Sådanne produkter er dog ikke billige.

I overensstemmelse med evnen til at justere lysdyserne for lysflux:

 • Statisk og roterende
  Den førstnævnte har ingen bevægelige dele og giver "stationær" belysning. Sidstnævnte har en bevægelig ydre del. Dette gør det muligt at justere retningen af ​​lysstrålen, hvilket vil være hensigtsmæssigt for eksempel under modtagelse af gæster - for at belyse ansigternes ansigter ved et stort bord.

Afhængigt af den anvendte lyskilde kan produktet klassificeres i:

 • LED-lamper til hævede lofter
  Lignende belysningsanordninger arbejder med en halvleder-LED. I modsætning til en konventionel glødelampe eller en fluorescerende lampe transformeres den elektriske strøm direkte til lysstråling. LED-lamper giver et varmt gulligt eller koldt hvidt lys, næsten ikke opvarmes, de er holdbare, har en lang levetid og er også energibesparende. De har sandsynligvis kun to ulemper - den høje pris og manglende evne til at erstatte lamperne (de er normalt indbygget i lampen): I tilfælde af en udbrænding skal hele lysarmaturet ændres.
 • Halogen lys
  Armaturer med halogenlamper har meget høj farvefarvegengivelse, høj lysstyrke og en klar strålingsstyring. Sammenlignet med LED lamper, har de ikke høje energibesparelser. Men hvis du sammenligner dem med glødelamper, så har halogen dem en højere lyseffekt og varer dobbelt så lang tid.
  Normalt sættes små lamper ind i halogenloftlampen, nogle gange er de ikke engang synlige.
 • Energibesparende lysstofrør
  Enhver armatur, herunder en, der ligger på et strækloft, bliver energibesparende, når energibesparende lysstofrør er indsat i det. Deres egenart er, at de har en meget høj lysstyrke - forholdet mellem lysstrømmen og strømforbruget. Dette sparer energi. Sådanne lamper er imidlertid store i størrelse, og de vil ikke kunne placere dem i nogen armatur.

Hvis du ikke vil have dine øjne skinnet fra lyset af dine øjne, når du ser på lampen, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion. Den udgående lysstråle i dem er blød.

Priser for armaturer til hævede lofter

Prisen på belysningsudstyr til strækloftet består af mange faktorer. Disse er: fremstillingslandet, de materialer, som lampen er fremstillet af, dens design.

Så fluktuerer priserne for lamper til stræklofter i gennemsnit fra 2.000 til 20.000 rubler. For eksempel koster en Bokal vedhængslampe fra producenten Citilux (Danmark) - et glasloft med en maksimal effekt på 100 W, 2.290 rubler. Den aflange lodrette form gør det muligt at ikke røre strækloftet. Denne model er perfekt til belysning af køkkenet.

Overhead lys koster i gennemsnit 800-5000 rubler. Tilgængelig tilbud: LED-lampe fra producenten Horoz (Tyrkiet) "Pålagt" med et aluminiumhus og en effekt på 18 W for 1047 rubler.

Spotlights kan afhente i intervallet 100-1500 rubler. For eksempel, en punktlampe Novotech vindue 369110 fra Novotech (Ungarn) lavet af aluminium og frostet glas med en effekt på 50 W koster 350 rubler.

Et kendetegn ved cascading lamper er designets komplicerede karakter. I gennemsnit koster de fra 20 000 og derover. For eksempel koster en kaskad lysekrone i Tyskland, Cascade T522-PT40x100-G (Maytoni), som er en luksuriøs blomsterstand af krystalperler, 62.330 rubler. Denne lampe er designet til 12 lamper og har et belysningsområde på 48 kvadratmeter. m.

Således varierer priserne på loftlamper for loftslofter betydeligt, men rækkevidden af ​​disse produkter er meget bred, så du kan vælge en belysningsenhed til enhver smag og tegnebog uden problemer.

Hvordan man vælger lamper til hævede lofter

Når du vælger en armatur i første omgang, bør du overveje det indre af det rum, som du køber det til. Fastholdt moderne, designer chic eller klassisk luksus - det hele afhænger af hvordan du ser dit værelse som helhed.

Glem ikke lampens maksimale effekt, men vi har fortalt om det tidligere.

For en stofklud er valget af armaturer bredere, da det tolererer høje temperaturer godt. Både halogen og energibesparelse, og LED-belysningsenheder vil nærme sig. Til PVC er LED-lamper ideelle.

På strækningen kan loftet installeres som en lampe og en række punkter, og du kan bruge begge typer. Bemærk, at moderne interiørdesign indebærer flere kilder til lys, så belysningssystemet skal overvejes nøje. Sørg for at tage højde for geometri og design af lamper: runde eller firkantede, almindelig eller mønstret mv.

Som vi har set, er det nemt at installere den rigtige belysning til dig. Det vigtigste er at tage højde for alle nuancer i rummet, lampens tekniske egenskaber og strækloftets egenskaber. Hvis alt dette bliver tilsigtet bevidst, vil resultatet overstige alle forventninger.

Indbyggede loftlamper

 • Lampe: LED
 • 12B
 • Farve: sølvgrå
 • Lampe: TC-DEL
 • 13 - 52 watt, 220V
 • CFL: 18-26 W
 • Basis: G24q-2, G24q-3
 • Farve: grå, hvid
 • Lampe: Power LED-modul 230V
 • 11 - 12 Vt, 220V
 • Farve: matt hvid, sølvgrå
 • Lampe: CFL
 • 36 - 52 W t
 • Farve: grå, hvid
 • Lampe: CFL
 • 36 - 52 W t
 • Farve: grå
 • Lampe: CFL
 • 36 - 52 W t
 • Farve: hvid
 • Lampe: CFL
 • 36 - 52 W t
 • Farve: hvid
 • Lampe: MGL
 • 70-150 Vt
 • Farve: hvid, grå
 • Lampe: CFL
 • 36 - 52 W t
 • Farve: grå, hvid

For at forenkle arbejdet med vores katalog af belysning foreslår vi at du bruger forudbestillingsformularen. Tilføj alle de modeller, du kan lide til din ordre og send den til os - vi begynder straks at behandle det.

Om nødvendigt besvarer vores leder alle spørgsmål om den mulige ansøgning, modifikationer af lamper, bestilling af de nødvendige komponenter, samt beregning af den mulige rabat og send dig et kommercielt tilbud, der angiver den endelige pris og leveringstid for det valgte udstyr.

Hvilke lamper vælger du for lofter

Suspenderede lofter modtog for nylig den mest udbredte. De passer perfekt ind i ethvert interiør og giver dig mulighed for at sætte orden selv det mest forsømte loft, der ikke kan gøres til standard reparation.

Men på grund af deres designfunktioner kræver sådanne lofter helt nye tilgange ved valg af belysningsarmaturer. Til dato producerer industrien en lang række lamper til lofter. Men for at træffe det rigtige valg, skal du forstå de typer moderne belysningsenheder og deres formål.

Typer af lamper til hævede lofter

Når man vælger belysningsenheder, er det nødvendigt at overveje ikke kun deres design og formål, men også den anvendte type lamper. Dette giver dig mulighed for at organisere høj kvalitet belysning med minimal indsats og penge, samt sikre lang og problemfri drift af belysningsudstyr. I dag er de vigtigste kilder til lys:

 • glødelamper, herunder halogen;
 • fluorescerende eller energibesparende lamper;
 • LED-belysningsapparater.

Glødelamper

Billig og enkel i design udsender sådanne lamper et gulligt "varmt" lys og har en ressource på ca. 1.000 timer. De har en meget lav effektivitet, der ikke overstiger 15%, og derfor opvarmer de mere end de skinner. For nylig er de blevet aktivt erstattet af mere effektive lyskilder og er næsten aldrig brugt i hævede lofter.

Halogenlamper, som er de nærmeste slægtninge til Ilyich-pærer, er noget mere økonomiske, men de opvarmes endnu mere (pærens temperatur når 250 grader Celsius eller mere). Men de har meget mindre størrelser end almindelige glødelampe og udsender hvidt lys, mere som naturligt.

Halogenkilder anvendes meget i pletter - miniature, men kraftige spotlights.

fluorescerende

Enheder af denne type er langt mere økonomiske end deres spiral modstykker (ca. 4-5 gange) og kaldes derfor energibesparende. Emitter selv hvidt lys i processen, næsten ingen varme. Tiden mellem fluorescerende lampe fiaskoer er omkring 10.000 timer, men de koster lidt mere. Miniature spotlights bruges sjældent på grund af deres forholdsvis store størrelse.

Fluorescerende (energibesparende) pærer

LED pærer

Den dyreste kilde til lys i dag, men den mest pålidelige, økonomiske (8-9 gange mere økonomiske end glødelamper) og holdbar. LED-lampens kilde til et falskt loft når 30 000 timer og mere. Enheden udsender et glat hvidt lys, selvom der er lysdioder og enhver anden lysfarve - fra rød til blå.

Typer af lamper

På grund af designfunktionerne er de hængende lofter meget alsidige med hensyn til installation af belysningsenheder. De giver dig mulighed for at bruge næsten enhver type illuminator, hvilket i høj grad forenkler opgaven med belysning og belysning. Tre hovedtyper af enheder har fået den største popularitet med hensyn til installation på hævede lofter:

Falsk

Suspended lights blev født længe før udseendet af hængende lofter, men de sameksisterer perfekt med sidstnævnte, hvilket skaber en blød diffust belysning og samtidig er et element af interiøret. Et klassisk eksempel på en suspension kan være en almindelig lysekrone, der er kendt for næsten alle. Enkel i design og med originalt udseende, er suspensionen nem at vedligeholde, kræver ikke kompleks installation.

Hovedproblemet med at begrænse brugen af ​​enheder af denne type på hængende lofter er deres store geometriske dimensioner i højden. Hvis vi mener, at det nedhængte loft selv reducerer rummets højde betydeligt, kan det ske, at der simpelthen ikke er plads til en lysekrone, der hænger på ledningen. I visse designløsninger anvendes vedhængslampe i både hængende og nedhængte lofter i vid udstrækning.

Anvendelsen af ​​suspenderede lys på samme loftslofter

overliggende

Disse enheder, som du kan gætte fra deres navn, er monteret direkte på loftet og derfor optager meget mindre plads i højden. Afhængig af designet kan belysningsapparaterne udsende diffus eller snævert styret lys. De første kaldes ikke-retningsbestemt, den anden er prikket. Omnidirektive lamper udsender i alle retninger, mens den faste vinkel de dækker kan nå 180 grader.

Hvidevarer punkttype i boligområder er meget populære. De er kompakte, nemme at installere på en hvilken som helst del af loftet og giver dig mulighed for at komme som et spotlight, understrege visse områder af interiøret og endda som en oversvømmelse. Mange overfladebelysningslysbelysninger har et roterbart design, der gør det muligt hurtigt og nemt at ændre vinklen på den reflekterende overflade uden at ændre selve instrumenthusets position.

Brug af overhead spotlights til belysning og belysning

Separat opmærksomhed fortjener raster lyskilder, som er klassificeret som ikke-retningsmæssig matte. Sådanne anordninger er ofte strengt strenge bydesign og ofte store i størrelse. De er mere egnede til brug i store kontorer og offentlige rum, selvom de lejlighedsvis bruges til at belyse boligområder.

Brug af raster overhead enheder hjemme og på kontoret

indbyggede

Den mest interessante mulighed for værelser med falske lofter. Denne type lighter bruger rummet mellem hovedloftet og det hængende loft, og besætter derfor ikke rummets nyttige rumfang. Udover de indbyggede lofter kan indbyggede lamper til hængende lofter være punkt og diffust lys.

Da næsten hele enheden skal passe ind i loftrummet, lægges der særlig vægt på dens højde - det skal være minimal. Men selv denne begrænsning forhindrer ikke fabrikanterne i at skabe begge punkter (stiplede) strukturer, herunder roterende og rasterbelysningsanordninger med en stor diagonal, der passer perfekt ind i loftloftet med en højde af centimeter.

For kontorer og offentlige rum er Amstrong rasterlampen, der er designet specielt til lofterne med samme navn, interessant. Denne enhed udsender diffust lys og har dimensionerne på et standardpanel. Dette giver dig mulighed for at organisere belysningen så enkelt som muligt - det er nok at udskifte de nødvendige byggeplader med lys efter installationen af ​​Amstrong-loftet.

Amstrong lampe og et eksempel på dets brug i et indkøbscenter til indholdet ↑

LED strip

For nylig er LED-strimmel blevet populær blandt designere, som du kan organisere både baggrundslyset og bruge det som hovedkilden til belysning. Strukturelt er en sådan belysning et fleksibelt substrat i form af et bånd, hvorpå miniature superlysede LED'er placeres. Af sig selv er båndet ikke en klar belysningsenhed, men det er bemærkelsesværdigt, at det giver dig mulighed for at organisere belysning og belysning med minimal pris selv.

Trods den tilsyneladende "frivolity" af illuminator, lavet af bånd, skinner det ikke værre end den rigtige lampe selv.

LED-bånd kan arrangeres for at belyse det hængende loft, og hvis det ønskes, fremhæver nicher til indholdet ↑

Placeringen af ​​lysene på loftet

Med hensyn til belysning suspenderede lofter er bekvem, fordi lamperne kan placeres helt overalt. Armaturernes strømledninger er skjult i interceilrummet, og de behøver ikke riller, som i loftet af betonlofter ikke kan gøres overalt. Når man arbejder med lofter, belyses belysningenes placering og deres antal af belysningskravene og designernes beslutning og ikke af rummets designfunktioner.

Den eneste regel, der skal styres, uanset ønsket og præferencer, er elementær sikkerhedsteknik. Således kan en halogen varmekilde, der er meget varm, ikke lokaliseres tættere end 0,5 m fra brændbare indvendige elementer. Afstanden mellem belysningsapparaterne er i princippet ikke normaliseret, men den anbefalede afstand er 20-40 cm.

Resten af ​​installationsanlægget til belysningsenheder og deres nummer kan være vilkårlig - de vil afhænge af opgaver, egenskaber og design af de brugte belysningsenheder. For pletter kan du for eksempel vælge en af ​​de muligheder, der er udviklet af designere specifikt til lofter og vist i nedenstående figur:

Installation af belysning

Det er ikke vanskeligere at montere belysningsapparatet på et loft, og i nogle tilfælde endnu lettere end på et normalt loft. Hvis materialet i det falske loft er stærkt nok (gipsvæg, MDF osv.), Og vægten af ​​armaturet er lille, så kan den ophængte eller påmonterede enhed fastgøres direkte til det ophængte loft. Til fastgørelse af små lysekroner bruger du ofte den understøttende struktur af et falskt loft - dets ramme. Særligt massive enheder og store lysekroner installeres og fastgøres på den sædvanlige måde - til hovedloftet ved hjælp af kroge og beslag.

Varianter af montering af overlygter og suspensioner på et hårdt ophængt loft

Installation i loftslofter med forsænket belysning er ikke meget mere kompliceret end suspenderet eller overhead. For at gøre dette, ved hjælp af en speciel fræsere eller en almindelig elektrisk stiksav, laves der et rundt hul i materialet i det falske loft for at passe til et projektørhus, hvor enheden er fastgjort ved hjælp af specielle fjederklammer fra producenten.

Til firkantede spotlights er det nogle gange nødvendigt at bruge et firkantet hul, som er let at male ud af en runde med en almindelig fil, hacksaw blade eller det samme stik stik. Belysningsarmaturer er indbygget i stræklofter på samme måde som overhead eller suspenderede - ved hjælp af specialbeslag med platforme.

Så selvstændigt organisere høj kvalitet og smuk belysning i et værelse med et ophængt loft er et snap. For at gøre dette behøver du bare at forstå typer og funktioner af forskellige typer lamper og bruge de værktøjer, der findes i hvert hjem. Som de siger, er øjnene bange, og hænderne laver...

Indbygget pærer i loftet

Indbyggede pærer i loftet: installationsfunktioner

Komfortabelt til menneskelig vision er lyset så tæt som muligt på naturligt lys. Derfor er ophængte belysningsenheder, selvom de ser smukke ud, ikke altid skabt behagelige forhold i lokalet, fordi de for det meste belyser rummet omkring dem, men de fjerneste hjørner af rummet forbliver mørkede.

Desuden reducerer lysekronerne visuelt højden af ​​lofterne, og de er allerede ret lave. Det er derfor, at de nyligt indbyggede loftslamper er blevet populære. De giver dig mulighed for at organisere en ensartet belysning og passer til ethvert interiør. Et eksempel på brugen af ​​indbyggede armaturer kan ses på billedet.

Typer af indbyggede armaturer

Sådanne lamper er normalt placeret i en niche dannet mellem gulvpladerne og den ophængte struktur (kassette, rack, gipsplader, strækloft). Det afhænger af lampens type, hvor meget rummets højde vil falde. De mest kompakte enheder er LED, men de udsender et blåt lys, hvilket ikke er hensigtsmæssigt i ethvert rum (læs: "LED-lamper til hævede lofter"). Til installation af halogenlamper kræves 6-7 centimeter til traditionelle glødelamper - 12 centimeter.

Ved udformning er indbyggede loftlamper opdelt i følgende typer:

 • roterende - den mobile del af enheden roterer i en vinkel på 30-45 grader, således at retningen af ​​lyset kan justeres;
 • Fast - loftslys indbygget lysstrøm direkte vinkelret på flyet.

Når man vælger en lampe, skal man huske på, at hver af dem producerer varme. Hvis det er for meget, kan det hæmmede loft blive deformeret eller endda i brand - ikke alle materialer modstår høje temperaturer. Særlig pleje bør udøves med glødelamper.

Armaturplacering og effektberegning

For at belysningen af ​​rummet skal være lige, er det nødvendigt at overveje følgende nuancer:

 • type lamper, der anvendes og deres magt
 • Formålet med rummet
 • belyst område.

Der er regler om den specifikke strøm af lysstrømmen i forskellige rum, som adskiller sig markant fra hinanden.

Hvis der anvendes glødelamper, er disse normer lig med følgende værdier (W / m2):

Luminescerende indbyggede pærer i loftet skal have en effekt på 3-4 gange mindre, LED - 8-12 gange. Når man tænker gennem belysningssystemet, er det værd at overholde disse normer. Men det er ønskeligt at installere et større antal lamper med mindre effekt, underkastet normen, lysstrømmen fordeles jævnt, og hele rummet tændes i samme grad. Hvis du installerer et par dusin lysarmaturer, er det ønskeligt at distribuere dem i separate grupper, der kan tændes uafhængigt af hinanden.

Montering af forsænket lys

Hver armaturgruppe er fortrinsvis forbundet via forbindelsesbokse anbragt på en sådan måde, at de let kan nås, hvis det er nødvendigt.

Et kabel pakket i en korrugering til beskyttelse mod mekanisk skade bringes til placeringen af ​​den fremtidige placering af hver lampe. Takets design bliver syet efter at ledningerne er lagt på lamperne. De indbyggede pærer selv i loftet installeres både før og efter overfladefinishen.

På de markerede steder, hvor ledningerne er tilsluttet, skår hullerne i den ønskede diameter ved hjælp af kroner med en centreringsboremaskine. Gennem dem trækker de medfølgende kabler ud og tilsluttes dem til armaturerne. Derefter fastgøres lysene til loftet med specielle fjederklammer.

Lampen indsættes i patronen før eller efter at den er monteret i loftet - afhængigt af lampens design. Halogenlamper kan ikke berøres med hænderne, fordi en kvarts pære kan blive beskadiget. Hvis lampen rører, skal den tørres med et serviet, der ikke efterlader fibre. Desuden er det værd at overveje, at de kan udformes til en arbejdsspænding på 12 W og en 220 W strømforsyning, hvilket stopper dit valg på halogenlamper.

I det første tilfælde er der installeret en speciel type transformer i forbindelseskassen. Dens effekt skal svare til den samlede effekt af alle lamper. Det er ønskeligt, at kabellinierne har samme længde, fordi ellers lysstyrken af ​​lamperne, når spændingen falder, vil være anderledes.

Installation af lamper i loftet, se videoen:

Installation af armaturer i stræk lærredet

De indbyggede pærer i loftet i dette tilfælde er monteret forskelligt (læs: "Sådan tænker du på lampens placering på strækloftet"). Faktum er, at PVC film er for skrøbelig, og kan ikke modstå selv en meget let enhed. Derfor monteres armaturerne i loftet ved hjælp af specielle armaturer. Ofte er det en akrylkasse, som er fastgjort på gulvpladerne. Uden dette vil lærredet ikke opretholde lampens vægt og bryde igennem. Derfor skal vægten af ​​enheden falde på pantet fastgjort til basen. På denne boks monteres en speciel monteringsring. Dens højde er justerbar, så den skal justeres til loftets niveau.

Efter det forberedende arbejde er afsluttet, fortsæt til spændingen af ​​lærredet. Hvis loftet allerede er installeret, men specielle boliglån til armaturer ikke er tilsluttet, er installationen af ​​lamper til stræklofter umulig.

Efter spænding på nettet, hvor armaturerne er monteret i strækloftet, er fastgørelsesringen fastgjort. Derefter er lampen fastgjort til det installerede realkreditlån gennem et hul inde i denne ring.

Lampe indbygget i loftet - dette er den perfekte løsning til næsten ethvert værelse. Spotlights i dag er meget populære, fordi sammen med dem ændres hele udseendet af loftstrukturen. Ikke en enkelt lysekrone kan give rummet et sofistikeret udseende, som små runde lyskilder bygget rundt om loftets omkreds. Rummets opfattelse påvirkes også af belysningen, som kan laves ensartet og tæt på naturen ved hjælp af indbyggede lamper. Se også: "Indbyggede lofts højttalere: Device Selection".

Forlad feedback:

Montering af spotlights i loftet: planlægning, tilslutning, fastgørelse

Det er muligt at give ensartet belysning af rummet og alle genstande og møbler, der er i det, kun ved hjælp af en distribueret lyskilde. Selv den mest sofistikerede væglampe installeret i midten af ​​loftet kan næppe klare det her. Når alt kommer til alt kommer lyset fra et sted, og som følge heraf vil der være skygger. For at løse dette problem benyttes såkaldte pletter - spotlights af lille størrelse og strøm, der er jævnt fordelt over loftoverfladen. De er designet til montering af kun hængende loftsystemer. Det er nemt at installere spotlights i loftet med egne hænder. Det er vigtigt, selv i konstruktionstrinnet i loftet at passe om konfigurationen af ​​belysningssystemet.

Lidt om spotbelysning

Med design er spotlights, der styrkes flush til loftet, kun 30 grader af belysningssektor. Men på grund af dens kompaktitet kan de monteres ret tæt over loftet. For at sikre korrekt belysning bør afstanden mellem rækkerne ikke overstige 1 meter, afstanden fra armaturets sidste række til væggen må ikke overstige 60 cm. Tallene gælder for værelser med en lofthøjde på 2,5 meter. Kravet om, at skæringspunktet mellem belysningskeglerne fra hvert sted er placeret i en højde, der overstiger hovedparten af ​​objekterne i rummet, tages i betragtning.

Du kan montere spotlys på enhver form for hængende lofter. Installation af spotlights i gips er den enkleste og mest pålidelige løsning, men installationsprocessen er ikke anderledes i tilfælde af forlygning med plastik, aluminiumstrimler eller MDF, med nogle forbehold.

Kun installation af lamper i loftet skal foretages af håndværkere og installatører. Dette skyldes materialets teknologiske egenskaber og det faktum, at det er nødvendigt med brug af specialudstyr til at fastgøre de stramme indsatser af varmebestandig plast i stedet for installation af lamper. Disse indsatser forhindrer også materialet i at strække sig. I alle andre tilfælde kan installation ske uafhængigt.

Hvad er nødvendigt for installationen

Fra materialet skal du have følgende elementer:

 1. projektører;
 2. lamper;
 3. forsyningstråd;
 4. klemme eller ærmer til tilslutning af ledninger;
 5. isolering krympe, elektrisk tape;
 6. switch.

standard loftplade enhed

Det anbefales at vælge lamper af samme type for hver type belysning. I overensstemmelse med typen af ​​konstruktion købes lamperne selv af den krævede mængde. Det er vigtigt at nøje kontrollere tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag på keglen ved bunden af ​​bunden til glødelamper og tekniske egenskaber i overensstemmelse med lampens krav. Ved ophængte lofter anvendes 40W lamper, mere kraftige vil opvarme materialet i det hængende loft betydeligt og kan medføre beskadigelse af konstruktionen eller endda brand. Halogen- og LED-versioner af belysningselementer vælges i henhold til effekt og spektrum af det udsendte lys.

Tråden vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det nedhængte loft er. Så for gipsvæg, som er et ildfast materiale, vil den sædvanlige to-kerne- eller tre-kerne tråd VVG-2 (3) x1.5 gøre. For materialer som MDF eller plast er det nødvendigt at vælge en brandsikker version af RKGM-ledningen. Ledningen skal være blød, det vil sige, at hver kerne er repræsenteret af et sæt små vener, forenet under en isolering.

For at forbinde ledningerne og forbinde dem til armaturer, kan du bruge specielle terminaler, som sælges i enhver hardware butik. Den boltede forbindelse betjenes dog. Det vil være nødvendigt at kontrollere spændeboltets spænding mindst to gange om året. I modsat fald kan terminalblokke og ledninger begynde at varme op og blive forkullet. En mere pålidelig og holdbar løsning er fastgørelse med kobber eller kobberformede ærmer.

Beskyt krydset er nødvendigt med elektrisk tape eller ved hjælp af et specielt varmekrympeslange for at isolere forsyningskablerne.

Installationsprocedure

Hele processen med at installere armaturer i loftet kan opdeles i følgende trin:

 • belysning planlægning;
 • ledninger til installationsstedet for lamper;
 • dannelsen af ​​huller for dem;
 • forbindelse;
 • konsolidering og verifikation.

Hvorfor er en sådan simpel opgave opdelt i flere faser? Dette skyldes det faktum, at hvert emne bedst udføres på et bestemt tidspunkt i selve loftets dannelse.

planlægning

Det er meget vigtigt at bestemme i forvejen, inden loftsbeklædningen, hvordan man anbringer lamperne i loftet. Dette gælder især når det hængende loft er dannet med flere niveauer. Hvert niveau skal tildeles et separat belysningskredsløb og distribuere derfor kilderne til lys fra den uafhængige brug af disse kredsløb. Glem ikke, at afstanden mellem lamperne skal respekteres inden for en meter fra hinanden, afstanden fra væggene skal være 60 cm. Det er vigtigt at distribuere lamperne, så placeringen af ​​deres installation ikke falder på de installerede rammeelementer. Det vil sige, hullerne for dem skal være i en afstand på 25-30 mm fra kanten af ​​hullet til lampen til nærmeste rammeelement. Ellers kan rammeprofilen forhindre, at armaturet fastgør armaturet.

Ved distribution af spotlights er det også nødvendigt at tage højde for tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner, væglamper og andre dekorative elementer på loftet og vægge. Ved samtidig brug kan du tage spotlights til siden. Eller divider belysningen kredsløb med spotlights af zoner nær andre lyskilder og resten af ​​rummet i separate kontakter.

Trådfordeling

Det er bedst at distribuere ledningerne på scenen for at danne rammen af ​​det hængende loft og fastgør dem til rammen på forhånd, så når du borer huller til lamperne, kan du nå ledningen og gøre forbindelsen. I det ekstreme tilfælde bringes ledningen til den første af dem, og for alle efterfølgende ledninger ledes trådene fra hul til hul. Ulempen ved sidstnævnte mulighed er manglende evne til at fastgøre ledningerne på rammen, og de vil simpelthen ligge på overfladen af ​​det hængende lofts materiale.

Med en normal forskydning af ledningen er det tilstrækkeligt at lægge et to- eller tre-kerne kabel på en optimal måde til alle armaturinstallationsstederne, idet der efterlades en sløjfe på 10-15 cm i hver bøjet tråd. Fastgøring på rammen skal ske med plastikbånd, men ikke tæt og med lidt slæk i ledningen uden at strække. Dette forhindrer skader på ledningen, når den termisk ændrer dens længde.

Derefter kan du gå videre til trimloftet.

Dannelsen af ​​huller til lamper

Den endelige bestemmelse af armaturernes position er kun mulig efter at loftet er fuldt beklædt. Ved design blev der allerede taget hensyn til tidspunktet for placering af pletterne på afstand fra rammelementerne. Nu er det også nødvendigt at tage hensyn til sømmenes placering mellem elementerne i det nedhængte loft. Dette er især vigtigt ved montering af armaturer i loftet, der er dækket af plast eller aluminium. Hvis placeringen af ​​lampen falder på loftet af loftelementerne, skal den flyttes til midten af ​​en af ​​strimlerne.

Huller er boret ved hjælp af en særlig krone på træet, som borede og fordybninger under kassen til stikkontakter. I dette tilfælde opnås perfekt justerede huller, denne mulighed giver dig mulighed for effektivt at reparere lampen i gipsvæggen. Diameterne af hullerne skal vælges i overensstemmelse med de anvendte instrumenters dimensioner. Den skal være mindre med 3-4 mm ydre diameter på lampens forside, men større end dimensionerne af dens indre del. Den mest almindeligt valgte størrelse er 60 eller 75 mm.

Vigtigt: Husk, at når et hul er boret, kan det ikke flyttes, så sørg for at det er korrekt.

Typisk tilslutningssystem til loftlamper

tilslutning

Efter at alle hullerne er boret, slækkes løkkerne af den tidligere lagt ledning ud. Alternativt lægges to ledninger fra hullet til hullet, startende fra den sidste til hvilket strømkablet er tilsluttet.

Vigtigt: Alt forbindelsesarbejde udføres kun, når den pågældende ledning er slukket.

Sløjferne på den ledede tråd skæres langs en bøjning og udsættes. To små ledningslængder på 10-12 cm bruges til at forbinde hver armatur. En 10-15 mm ledning udsættes for hver side, korte ledninger (ledninger) er fastspændt i den ene ende på armaturet i den ene ende, og den anden kant er forbundet med et strømkabel. Forbindelsen observeres ved brug af mærket på armaturet: L-fase, N-nul, PE-jord.

fastsættelse

De fleste indbyggede pletter sørger for montering i form af to beslag på siderne. De skal bøjes op til stop og i en sådan stilling indsættes i hullet i loftet. Vær opmærksom på, at ledningerne, der fodrer lampen, ikke falder under krogen. Når lampen er indsat, trykker krogen uafhængigt på loftet og holder den sikkert fast. Når alle elementerne er installeret, kan du tilslutte hovedstrømskablet til kontakten og forbindelsesboksen eller til strømforsyningen, hvis du bruger lavspændingslygter. Dette arbejde slutter. Du kan tjekke belysningen.

Video: Montering af et spotlys i loftet

12/09/2013 kl. 03:02

Oleg Ivanovich sagde:

Der er tilfælde at beslutningen om brug af indbyggede lamper er lavet efter loftet allerede monteret og malet. I dette tilfælde bestemme placeringen af ​​profilerne. Hvis du borer en flok huller i det færdige loft, vil det ikke være meget godt. Til boring af huller med forskellige diametre sælges specielle sæt fræsere, deres omkostninger er tilgængelige for alle.

10/02/2013 kl. 00:50

Min mand var involveret i et falsk loft med gipsvæg og indbyggede spotlights. Det forekom mig, det er ikke meget svært selvfølgelig, hvis du nærmer dig dette med kendskab til sagen. Og hvordan man korrekt output, montere til loftet og hvilken ledning der skal bruges, fandt han ud på dette websted.

Hvad er de forsænkede LED lamper, forsænket i loftet

Dot indbyggede LED lamper, runde eller firkantede - dette er en praktisk og alsidig måde at organisere belysning. Deres største fordele er modeldiversitet, kompakt størrelse, imponerende levetid. Der er en række tekniske funktioner, der skelner mellem denne type belysning blandt andre muligheder.

Enheden af ​​LED-lamper og deres tekniske egenskaber

En spotlight består af en dekorativ udvendig og indvendig funktionel del, som består af LED lamper med indbyggede lysfiltre. LED-lamper producerer monokromatisk lysflow uden blænding og flimmer, så lyset opfattes som naturligt. Diodene selv er forbundet med radiatorer, der formidler den genererede varme.

Dot lampedioder

En lysreflekterende film er placeret på bagpanelet på armaturdækslet, hvilket giver en lydudgang på 120 lumen pr. 1 W, sparer energi og giver mulighed for optimal distribution af lysstrålerne. Selve sagen er lavet af anodiseret aluminium, der er dækket med pulverlakering. Den ydre del (fletning), rund eller firkantet, består af forskellige materialer. Baseret på enhedens egenskaber har punktdiode lamper følgende fordele:

 • De fungerer som den vigtigste og ekstra lyskilde (for at fremhæve specifikke elementer i indretning);
 • Indbyggede typer lamper er kompakte, de sparer mellemrum i loftet under installationen. Samlede parametre af installationshøjden - fra 28 mm;
 • de opvarmer ikke, derfor er de velegnede til enhver form for konstruktion (stræk, hængende, plast eller træloft uden behov for yderligere varmeisolering);
 • levetiden er 30 gange længere end for glødelamper;
 • runde, ovale, firkantede lampemodeller er velegnede til oplyste kontor-, industri- eller boligområder;
 • indbyggede lysdioder er beskyttet mod fugt, de er monteret i badeværelser og køkkener (modeller med mærker IP 65 og 64);
 • udsend ikke ultraviolette stråler, har en lysdisponeringsfunktion, overstyr ikke deres syn;
 • I betragtning af miniatyrdimensionerne er punktkilder til lys installeret i lofter, vægge, gulve, dekorative buer og nicher, møbler;
 • fjerne faren for elektrisk stød, da loftet spotlight er drevet af 12-24 V.

Trods det faktum, at spotlights ifølge sine tekniske egenskaber har en række ubestridelige fordele, selvom de har en minus. Det ligger i de høje omkostninger ved de indbyggede lysdioder, der anvendes i udformningen af ​​radiatoren og termisk masstik, der beskytter lampen mod varme. Men med en garanteret levetid på 5 år eller mere, berettiger prisen sig selv.

Typer, strøm og lineal dimensioner

Mangfoldighed er nøgleordet, der forener alle typer indbyggede LED-spotlights. Disse typer belysningsudstyr er tilgængelige i forskellige former, teksturer, størrelser, materialer. De mest populære modeller er runde og firkantede fletninger (lofter) lavet af gips, krystal, plast eller metal, med forskellige indlæg lavet med rhinestones, farvet glas, perler eller vedhæng.

Samlinger er produceret - sæt lygter, der indbefatter drejede lygter til loft og væg sconces, gulvlamper og lysekroner lavet i et enkelt stilistisk koncept, som udvider anvendelsesområdet for deres udsmykning i rummet og den optimale fordeling af belysning.

Artens mangfoldighed er imidlertid ikke kun den ydre indretning og farve, men også indikatorer for effekt, generelle dimensioner og typer af justering af lampen i forhold til kroppen. Takket være effektudgangen er loftlysene opdelt i lavspændingslygter (12-24 V) og med en integreret transformator (220 V). Installation af sidstnævnte typer er dyrere.

Diameteren af ​​runde modeller varierer fra 55 til 85 mm. Firkantede dimensioner - fra 60 * 60 til 300 * 300 mm. Der er store overordnede firkantede lamper med dimensioner på 600 * 600 mm. Sådanne modeller fremstilles specielt til kassett (modulært) Armstrong-type loft.

For at forbedre effektiviteten produceres lamper med reflektor, hvilket giver en retningsstrålende lysflow og forbedrer belysningen af ​​arbejdsflader. De øger visuelt højden af ​​rummet, neutraliserer udseendet af blænding på overfladen af ​​tv-apparater og skærme. Spotlygter er nogle gange udstyret med dimmere, lydfølere, bevægelse, justerbar lysvinkel (drejelamper).

Udsigt i interiøret

Søg efter innovationer: lamper med ultratynde tykkelser

Selvom de dimensionerede strålepunkter og dermed ikke adskiller sig alt for besværlige og tykke, besluttede nogle producenter at gå endnu længere og løsne lampen med en endnu tyndere boks. Tykkelsen af ​​disse lamper må ikke overstige 16 mm. På hylderne er der modeller med dimensioner på 12-13 mm. For at opnå sådanne indikatorer tillod en forbedret struktur af diode radiatoren.

Med en sådan lille tykkelse af lamperne opvarmes ikke selv under forhold med lang og kontinuerlig arbejde. Velegnet til installation i værelser med lave lofter. Monteret i hængende og hængende lofter uden risiko for beskadigelse af stoffet eller skade på mellemrummet. Kvadratiske og runde ultratynde prikklamper med en effekt fra 3 til 18 V udstedes.

Ultratyn diode lampe

Installationsteknik

LED downlights er også forskellige i installationsteknologi. Installation indebærer implementering af yderligere mærkningsarbejde. Til dette bestemmes formen og dimensionerne af spotlights på forhånd.

Fra disse parametre afhænger rummet af belysningen og antallet af tilsluttede punkter. Elektriske ledninger monteres i forberedelsesfasen. Mange indbyggede lampemodeller er udstyret med drivere og monteringsstik, der letter installationsprocessen.

Videoen herunder viser, hvordan du monterer indbygningsarmaturer i det færdige loft af gipsplader. For eksempel tog vi runde typer lamper, men for firkantede modeller er denne tilslutningsteknik også anvendelig. Hvis monteringen af ​​pletter antages i strækloftet, installeres en varmeisolerende ring mellem bladet og lampens krop.

For at installere skal du først fortynde ledningskabel VVG-2 (3) x1.5. Afhængigt af lampens form, ved hjælp af en krone, skæres der rundt eller firkantede huller i gipsvæggen, hvorigennem de trækker ud terminalerne og forbinder armaturet. Sørg for, at lampens overordnede dimensioner svarer til de opnåede huller. For at beskytte mod elektrisk stød anbefales det at skjule det i en bølgepappemuffe.

Husk, uanset præstationsindikatorerne, farverne, formerne, de overordnede dimensioner af dem er forskellige, spotlights med LED'er vil vare længe. Undtagelsen fra reglen er kun den forkerte installation. Fejl i forbindelse med strøm og afbrydelse af forbindelseskæder reducerer enhedens levetid. Følg derfor alle forbindelsestrin meget nøje. Derefter forsvinder de forsænket LED-lamper ikke længere og kræver ikke udskiftning.

Teknologi for isolering af ydervægge med mineraluld med ventileret facade Hvad angiver mineraltæthed i kg pr m³ om mineraluld? Hvad bruges til at gnide silikoneforseglingsmiddel fra en flise, effektive metoder, metoder

Artiklen er nyttig, det er en skam at jeg læste det efter at have installeret mit eget skab i soveværelset. Vi har selvfølgelig gjort det nemmere,...

Jeg er helt enig med forfatteren af ​​artiklen om, at det korrekte udvalg af skruer til fastgørelsen af ​​gipsvæggen afhænger af kvaliteten af ​​arbejdet. Jeg kunne især lide videoen hvor...

Efter reparationen blev der efterladt spor af silikone nogle steder, tilsyneladende var bygherrer ikke særlig forsigtige, og jeg kunne ikke tørre disse...

Vidunderlig artikel! Materialet om brugen af ​​mineraluld er omfattende og forståeligt præsenteret, hvilket gør det muligt ikke at søge på internettet...

Før du begynder arbejdet med fjernelse af fugemasse, skal du forstå, hvilken type det er. Baseret på dette vælges værktøjerne og kemikalierne...

Katalog over reguleringsdokumenter De mest populære gæster og bygningskoder

Eventuelle spørgsmål?
Spørg eksperten

En lille beskrivelse af afsnittet med spørgsmål og svar. På tilbudet for eksempel