Top latex maling på kunde anmeldelser

En af de mest tilgængelige og enkle metoder til vægbeklædning i og uden for rummet er brugen af ​​lakmateriale. Produktet er af forskellige typer og egenskaber, takket være, at de kan bruges under forskellige forhold. Blandt designere og bygherrer kræver speciel latexmaling. Lad os undersøge mere detaljeret, hvad er dækningen af ​​dækningen, og hvilke tilbud fra producenterne har tjent forbrugernes tillid.

kategori

navn

pris

Korte egenskaber

Den bedste latexmaling til vægge og loft

Egnet til beton, pudset, gipsplader, mursten, træflader. Tørretid 40 min. ved stuetemperatur Helt - på en dag.

Vaskbar slidbestandig superhvid. Hovedformålet er at dekorere vægge og lofter i våde områder: køkken, badeværelse, swimmingpool.

Latex maling til tapet til maleri

Modstandsdygtig overfor god dækningsevne og økonomisk forbrug. Overfladen "ånder", formen er ikke dannet. Let at rengøre. På strukturen og densiteten kan erstatte tapetet.

I produktlinjen betragtes den bedst mulige sammensætning, der dækker evner og slidstyrke. Der er ingen skadelige urenheder, næsten ingen lugt, tørrer hurtigt. Laget viser sig elastisk og godt understreger tekstur af tapet.

Den bedste latexmaling til badeværelset

Danner en holdbar hydrofob silke-mat coating efter det første lag. Der er ingen begrænsninger på mængden af ​​vask, herunder med sms og desinfektionsmidler med aktivt klor.

Halvmattet vanddispersion baseret på silikoneharpiks med tilsætning af et antiseptisk middel. 1 klasse modstand mod slid (ISO 11998). Behandler de faglige strukturer, der anvendes på offentlige steder.

Den bedste latexmaling til udvendig arbejde

13 kg - 1400 rubler.

På grund af dets gode dampgennemtrængelighed giver det overfladen mulighed for at "trække vejret". Det er tonet af farvestoffer til vandkompositioner og universelle farver.

Hovedfunktioner

Latex maling - vanddispergerende emalje, der ikke indeholder kemiske komponenter, der er skadelige for menneskers sundhed. På grund af den høje miljøvenlighed er dette materiale specielt efterspurgt, når du foretager indvendige skillevægge i børns værelser og soveværelser.

Ifølge de fleste fabrikants udtalelser er vægfarve modstandsdygtig over for forskellige aggressive virkninger, såvel som et fugtigt miljø, som klassificerer produkter som vaskbar beklædning. Men på trods af tilstedeværelsen af ​​styrkende komponenter er det vigtigste her ikke at overdrive det. Ved regelmæssig rengøring af overfladen vil belægningen stadig miste sine originale eksterne parametre, selvom du forsigtigt tørrer væggen med en fugtig klud hver dag.

Fordelene ved vanddispersionsfarvestof er i flere faktorer:

 • brugervenlighed, brugervenlighed med en børste, rulle, sprøjtepistol;
 • langt operationelt liv med minimal miljøeksponering
 • maksimal miljøvenlighed på grund af mangel på skadelige kemiske komponenter
 • muligheden for farvning i enhver ønsket farve ved hjælp af pigment;
 • økonomisk forbrug af materiale varierer i området fra 100-500 ml pr. 1 m2 afhængigt af lettelsen og evnen til at absorbere basen;
 • rimelig pris - meget lavere olie.

Af manglerne blev flere punkter fremhævet:

 • grundlaget for maling med latexvaskbart farvestof skal have en perfekt flad overflade, ellers vil belægningen understrege alle fejl og uregelmæssigheder;
 • udsat for revnedannelse, når temperaturen falder og frost;
 • Materialet forhindrer ikke dannelsen af ​​skimmelsvamp, svamp og spredning af bakterier, hvorfor det kræver en obligatorisk behandling af substratet med en antiseptisk eller en primer før brug.

Materialets eksterne parametre er opdelt i tre hovedkategorier, og det sker:

I dette tilfælde afhænger valget udelukkende af forbrugerens designpræferencer. Men hvad angår producenten, er det bedre at give præference for produktet, som allerede har fået meget positiv feedback fra forbrugerne. På baggrund heraf blev der bedømt en vurdering af de bedste latexmalinger.

Den bedste latexmaling til vægge og loft

Når du vælger, skal du være opmærksom på producentens anvisninger. Så for eksempel er sammensætninger til gulv og loft forskellige. Hvis vandemulsionen er beregnet til lodrette belægninger, tåler den ikke gulvbelastningen. Generelt tørrer de hurtigt, er acceptable og skaber et pålideligt lag på overfladerne.

Tex Profi Super White

Latex vandbaseret maling bruges til at færdiggøre vægge og loft indendørs. Det er efterspurgt at arrangere interiøret i kommercielle bygninger, medicinske faciliteter, industri- og lagerfaciliteter. Derudover er det fantastisk til husholdningsbrug - maleri partitioner i børnenes værelse, soveværelse, stue, gang. Følgende materialer kan anvendes som basis, såsom træ, gips, mursten, tapet, sten, OSB osv.

Tex Profi Super White

Forbruget varierer fra 9-11 m2 / l, når det anvendes i et enkelt lag på en ikke-absorberende base. Vaskbart farvestof ved optimal temperatur tørrer om 1 time. Prisdispersionsmalingvolumen på 9 liter - 1690 rubler.

VD PROFILUX PL-04A

Vanddispersionsmateriale er lavet på basis af syntetiske komponenter af polymertype, hvilket gør det modstandsdygtigt over for forskellige driftsforhold. Det bruges til maling af vægge og lofter i kontorlokaler, private hjem, lejligheder, indkøbscentre.

VD PROFILUX PL-04A

Standardkapacitet ved salg vejer 3,16 kg. Fås i hvidt, men er egnet til farvning i enhver farve valgt i RAR-kataloget. Når det er tørt, bliver malingen af ​​ensartet farve med en mat finish. Pris kapacitet 2,5 liter 220 rubler.

Latex maling til tapet til maleri

Til ikke-vævede tapeter med prægede mønstre er latex- eller vanddispersionsmalinger ideelle. De er elastiske, jævnt og let falder på overfladen, tillader op til 15 malerier til gentagelse, mens teksturerne er fuldt bevarede.

Tikkurila Euro 7

Matt latex maling til tapet til maleri bruges kun i tørre rum, der kræver regelmæssig rengøring. Materialet er efterspurgt, når man færdiggør vægge og lofter, der er dækket med tapet til maleri, i gange, stuer, køkkenværelser.

Tikkurila Euro 7

Vanddispersionsbasis kan påføres med en rulle, børste, spray. Ved maling af en reliefflade er flowhastigheden 7 m2 / l, mens du arbejder med en glat base - 12 m2 / l.

Afslutningen er tonet med yderligere mærkevarepigmenter, hvoraf der er mere end 20.000 varianter på lager. Pris for en kapacitet på 900 ml - 500 rubler.

VITEX SATIN ECO

Ved tørring skaber produktet en halvglans homogen overflade. Blandingen har ikke en udtalt lugt. Det er kendetegnet ved en høj grad af vandmodstand, opacitet og er i stand til at tolerere rengøring. Produktet bruges også til farvning af træsubstrater, beton, metal, mursten.

VITEX SATIN ECO

Sammensætningen har oprindeligt en hvid farve, men producenten gør det muligt at skære rundt med Colorfull systempigmenter - ifølge en blæser i 833 farvekatalogen. Fortyndes med vand til 10% af den samlede mængde. Prisen på produkter varierer fra 2800-3500 rubler.

Den bedste latexmaling til badeværelset

I hjertet af - silikoneharpiks, vand og polymerpartikler. Har høj dampgennemtrængelighed, klare kritiske temperaturer, sprækker ikke og eksfolierer ikke under konstant fugtighed. Sammensætningen omfatter antibakterielle komponenter, så selv i leddene forekommer ikke skimmel. Når vandet fordamper, dannes en tæt, holdbar film, der er modstandsdygtig over for vask med slibemidler.

Parade diy

Paint Parade bruges til vægbeklædning i badeværelser og køkkener. Materialet er også perfekt til indendørs arbejde i rum med høj luftfugtighed og driftsbelastning. Derudover er produktet blevet brugt til maling af lofter.

Latex maling til et badeværelse har en god dækningsevne og tørrer hurtigt. Det tager en time for belægningen at tørre i et lag, men det tager 2 timer at helbrede. En liter maling varer i gennemsnit 10 kvm. ikke-absorberende overflade. Kapaciteten på 8,2 kg er 870 rubler. Sammensætningen er oprindeligt hvid, den kan farves med forskellige farver fra kataloget. Kun 814 nuancer.

Tikkurila Euro 20

Tikkuril semi-matt latex maling er fremragende til brug under vanskelige driftsforhold, da det er let at vaske uden at påvirke udseendet. Akrylcopolymer i kombination med forskellige antiseptiske additiver eliminerer muligheden for skimmelsvamp og svamp.

Tikkurila Euro 20

Farve til vægge i badeværelset kan påføres overfladen med en børste eller rulle, sprøjtepistol. Et lag tørrer om 4 timer i et optimalt miljø. Akryl latex maling er velegnet selv til påføring oven på en olie eller alkyd finish. Indledningsvis er sammensætningen hvid. Det er tonet efter rækkevidden af ​​"Tikkurila Symphony". Graden af ​​glans - halvmattet.

Når det dækker en flad base med dårlige absorberende evner, er forbruget 10-12 m2 / l, og på den prægede absorberende er det 7-8 m2 / l. Produktet er pakket i 900 ml, 2,7 l og 9 l beholdere. Vand kan bruges som fortyndingsmiddel, men det bør tilsættes i et volumen på ikke mere end 5% af den samlede masse, når du arbejder med en børste og op til 10% med en airbrush. Det skal huskes, at producenten angav stabilitetsparameteren, før rengøringen kun opnås efter to uger fra ansøgningstidspunktet. Det maksimale beløb er ca. 3.600 rubler.

Den bedste latexmaling til udvendig arbejde

Sammensætningen er en kombination af syntetiske acrylharpikser og forskellige vandbaserede fyldstoffer. Anvendes til alle typer af baser, med undtagelse af metal. Efter et stykke tid på grund af det grundliggende vand på metallet fremstår der korrosionscentre. Ellers er latexkvaliteten kendt - elastisk tæt lag, det ligger godt, kan vaskes, knækker ikke og eksfolierer ikke.

Lakra Facade

Latexprodukter til udendørs brug kan bruges indenfor og uden for lokaler med forskellige driftsforhold. Ved anvendelse af et lag er forbruget lig med 6 m2 / l. For fuld tørring kræver latex ydre maling til udvendigt arbejde 4 timer. Blandingen har en farveløs konsistens, den trænger godt ind i basens struktur uden at skabe en monolitisk film. Denne belægning gør det muligt for vægge at "trække vejret".

Farvet facadeprodukter automatisk metode kun i lyse pigmenter. Materialet er egnet til maling af betonoverflader, cement, gips og træ. Produkter til udendørs træarbejde er præget af høj dampgennemtrængelighed, vejrbestandighed og slidstyrke. Ved tørring skabes en ensartet matoverflade. Prismaling Lakra til en kapacitet på 13 kg - 1400 rubler.

Hvad er bedre - akryl eller latex maling

Mange spekulerer på, hvad der er bedre at male basisen af ​​strukturen med akryl eller latexmaling. Forvirring opstod på grund af arbejdet med markedsførere. Så for ikke at blive narret mere, skal det forstås, at byggemarkedet for færdigvarer ikke tilbyder separat "akryl" og "latex" -produkter, men akryl latex, dette gælder for de fleste mærker, herunder indvendig latexmaling, hvid Lacra. Strukturen indeholder følgende komponenter:

 • bindemidler - polymerkomponenter og ekstra styrkeapparater;
 • pigment - konsistens er nødvendig for at give blandingen en vis farve;
 • fyldstofet er generelt ikke forskelligt fra pigmentet, kun dets partikler har større størrelser;
 • opløsningsmidlet er en væske, hvori alle bestanddelene er omrørt;
 • Yderligere elementer - øge produktets ydeevne.

VIDEO: Hvordan vælger man den rigtige maling til væggene? Ekspert Tips

Latexmaling: fordele og ulemper

I dag er maleri en meget almindelig metode til reparation af indendørs lokaler såvel som til efterbehandling af overflader ude i luften. Moderne producenter tilbyder en bred vifte af malinger, blandt hvilke latex er i stor efterspørgsel. Det kan bruges til at designe facader af bygninger, samt til maling af forskellige overflader i lejligheder og huse.

Særlige egenskaber

Latex er saften af ​​gummi planter. Det virker som en dispersion af partikler af naturgummipolymer. Men brugen af ​​naturlige råvarer er dyrt, så denne mulighed er ret dyr. I dag anvendes syntetiske polymerer til at skabe latex, hvilket har en positiv effekt på dens værdi.

Latexmaling præsenteres i form af en vandig væskedispersion af en hvilken som helst polymer af kunstig oprindelse. Dette betyder, at polymerpartiklerne ikke opløses i vand, men dets tilstedeværelse forhindrer deres vedhæftning. Efter maling af overfladen fordamper vandet, og polymerpartiklerne klæber gradvist sammen og danner en kontinuerlig film. Stærk vedhæftning af maling til overfladen.

Karakteristika for latexmaling afhænger helt af egenskaberne af polymeren, der anvendes til fremstilling af den.

Polymervalget afhænger af, hvordan maling vil opføre sig under påvirkning af sollys, temperaturændringer samt mekaniske eller kemiske virkninger.

Farvepræstationen af ​​latexmaling afhænger af farven, som præsenteres i form af en pasta. Produktets sammensætning tilsættes til det stof, du har brug for skygge.

En interessant kendsgerning er, at latex blev udbredt selv i tiderne i det gamle Egypten. I fremtiden blev dette materiale brugt til maleri, herunder oprettelsen af ​​ikoner. Latex blev kun brugt i byggearbejde i begyndelsen af ​​XIX århundrede.

Fordele ved latexmaling:

 • Dette er et miljøvenligt produkt. Det kan bruges til at designe soveværelser, stuer og endda børns værelser.
 • Holdbar belægning. Malingen skaber et pålideligt lag på den malede overflade, men det er værd at være forsigtig med sin pleje. Anvend ikke vådrensning ofte på malede overflader.
 • Let at bruge og lavt forbrug. Latex-maling er kendetegnet ved fremragende skjulkraft, så når man maler, forekommer næsten ingen lækage. Et gennemsnit på 100 til 500 ml maling vil blive krævet pr. Kvadratmeter overflade.
 • Ingen karakteristisk lugt. Latex er en kombination af polymerer og partikler, så det udsender ikke en bestemt lugt.
 • Hurtig polymerisering. Efter farvning tørrer den meget hurtigt. Normalt tager denne proces op til fem timer. Tørringshastigheden afhænger af lufttemperaturen.

Typer og applikation

Latex-maling er kendetegnet ved en lang række anvendelser. Afhængigt af sorten kan den bruges til udvendig dekoration eller til indendørs arbejde. Stoffer til maleri facader har en særlig sammensætning, som beskytter overfladen mod dannelse af mug og mugg. Følgende maling er egnet til maling af indendørs overflader:

 • akryl - en god løsning til maling af træ;
 • Vinyl - ideel til maling af lofter og vægge;

Latexmaling: Hvad er det, og hvor anvendes det?

Latex maling er et populært efterbehandling materiale og har stor efterspørgsel blandt forbrugerne. Materialet er kendt siden oldtidens Ægypten, hvor det blev brugt til at skabe malerier. Fra midten af ​​XIX århundrede begyndte emulsionen at blive aktivt brugt til maling af udvendige overflader og interiører, det var en oliesammensætning med tilsætning af sæbe eller kalk.

I dag er latexmalinger vandige emulsioner baseret på polymerpartikler, der kan males i enhver farve ved hjælp af farveskemaer.

Beskrivelse og egenskaber

Latex maling er kun tilgængelig i hvid. Det er baseret på vand med syntetisk latex. Indtil latexpartikler påføres overfladen på grund af tilstedeværelsen af ​​væske. Efter påføring på overfladen af ​​væggen fordamper vandet, og farvestofferne kombinerer med hinanden og danner en film. Materialet har god vedhæftning til basisoverfladen, den tørrede maling skruler ikke og bobler ikke.

Emulsionen er universel, nem at bruge og har en række fordele:

 • Slidstyrke. Overfladen malet med latexmaling holder i lang tid det oprindelige udseende. Maling sprækker ikke eller afskrækker;
 • Manglende lugt. Denne kvalitet er en af ​​de vigtigste fordele ved latex;

Reparationer kan udføres i tilstedeværelse af børn, kræver ikke yderligere foranstaltninger for at forhindre absorption af lugtprodukter eller husholdningsartikler,

 • Fuld miljøsikkerhed og hygiejne. Den malede overflade passerer luft og har en høj fugtighedsbestandighed. Dette giver mulighed for våd rengøring og hjælper med at opretholde den naturlige luftfugtighed i rummet og et gunstigt mikroklima;
 • Æstetisk udseende. Malingen er tilgængelig i forskellige glansværdier, som varierer fra 0 til 100. Jo højere dette indeks, desto mere strålende bliver overfladen opnået ved maling. Dette giver dig mulighed for at opfriske rummet og give det et elegant udseende;
 • Termostabilitet og brandsikkerhed. Malingen er i stand til at modstå høje temperaturer, den er fuldstændig ubrændbar og neutral til kemiske reagenser. Dette giver dig mulighed for at bruge den til efterbehandling af alle typer lokaler og udførelse af udendørs arbejde uden begrænsninger;
 • Hurtig tørring og nem anvendelse. Den færdige tørretid for den malede overflade afhænger af miljøets tilstand. Ved stuetemperatur tørrer malingen om 2 timer. Elasticiteten og den høje adhæsion af emulsionen letter anvendelsen af ​​materialet til væggen og eliminerer spredningen og dannelsen af ​​blodpropper.

Ulemperne ved latexemulsioner indbefatter behovet for at forbehandle væggen med en primer. Hvis dette ikke er gjort, er sandsynligheden for svamp, skimmel og patogener høj. Dette skyldes, at latex er et gunstigt miljø for bakterier.

Latex maling er præsenteret på det moderne byggemarked i en bred vifte. Emulsioner varierer i sammensætning, ydeevne og udseende. Til internt arbejde er der følgende typer af dem:

 • Polyvinylacetat. Mere kendt under navnet vandemulsion og vanddispersionsopløsninger. Emulsionen fremstilles på basis af PVA byggemateriale, og på grund af fraværet af opløsningsmidler i sammensætningen har malingen ingen lugt. Afviger i fremragende vedhæftning, lav viskositet, let blade fra hænder og tøj. Efter tørring har den en moderat kridt effekt, derfor anbefales det kun til maling af lofter eller vanskelige steder i opvarmede rum. Den har en lav frostbestandighed, så den er ikke egnet til koldt lager, garager og hytter. Med hyppig våd rengøring vaskes væk fra væggene. Er den mest budgetmæssige valgmulighed for hele linjen af ​​latex maling;

Latexmaling: sammensætning, omfang og egenskaber

Enhver reparation eller konstruktion slutter med et efterbehandlingstrin, som normalt omfatter maleriarbejde. Den blotte omtale af dette er straks forbundet med beskidte børster, dåser af maling, flasker af opløsningsmiddel og, mest ubehageligt, en stærk lugt af maling og behovet for at være forsigtig, indtil malingen tørrer.

Men det var så før moderne malingbelægningssammensætninger dukkede op på markedet, som tørrer hurtigt og er næsten lugtfrie. Disse er latex maling.

Hvad er latexbaserede maling

Moderne maling er et produkt af ny teknologi baseret på brug af polymere stoffer. Naturlatex er en saft af gummiplanter. Men til fremstilling af moderne maling anvendes syntetisk gummi, som er en emulsion af polymerpartikler.

Hvad er så bemærkelsesværdigt med denne emulsion, og hvorfor bruges den til fremstilling af farvestoffer? Dens særegenhed ligger i det faktum, at så længe der er vand i sammensætningen af ​​latexfarvestofsammensætningen, kommer polymerpartiklerne ikke tæt på hinanden. Men efter at være påført på overfladen, fordamper vandet, og emulsionspartiklerne kommer tættere sammen og er sammenkoblet. Samtidig udgør den malede overflade en holdbar film.

Denne type maling refererer til farvestoffer med en vandbase, men med tilsætning af syntetisk gummipolymer.

Denne omstændighed påvirker alle egenskaber af malingen, som har mange fordele.

Lakens sammensætning afhænger af dens formål kan indføres i følgende stoffer:

 • emulgeringsmidler;
 • viskositetsforstærkere (oftest betonit);
 • fortykningsmidler (celluloseether);
 • defoamer;
 • dispergeringsmidler;
 • antibakterielle kosttilskud;
 • antikoagulantia (normalt højere alkoholer);
 • korrosionsinhibitorer.

Polyvinylacetat, copolymerer af vinylacetat og acrylat, copolymerer af styren med methacrylsyre, butadien kan tilsættes latexemulsionen som filmdannende midler. For at forbedre præstationsegenskaberne indfører producenterne i sammensætningen af ​​deres produkter alkyd, polyester og epoxyharpikser, polyurethaner.

Ethvert tilsætningsstof påvirker malingens egenskaber, så når du vælger, skal du omhyggeligt læse etiketten, hvilket ikke kun angiver malingens ydeevne, men også dens formål.

Fordelene ved disse sammensætninger indbefatter de følgende egenskaber:

  • Styrken af ​​det påførte lag af maling, som er en tynd, let vaskbar film. Selv husholdningskemikalier kan bruges til at rense det, men det er endnu bedre at gnide overfladen for meget (brug en blød svamp). Ved korrekt betjening vil malingen lang tid opretholde sine dekorative egenskaber.
  • Miljøvenlighed på grund af fraværet af giftige stoffer i malingen. Derfor kan latexformuleringer sikkert anvendes i indretningen af ​​bygninger, herunder stuer og køkkener. Derudover har latexmaling, som vandbaseret, en "åndedrætsstruktur", som har en positiv effekt på rummets mikroklima.
 • Latexens fugtresistens gør det muligt at anvende malinger baseret på det, selv i værelser med et relativt højt fugtindhold, også i køkkenet eller i badeværelset.
 • Økonomisk forbrug - på grund af at malingen er fordelt på overfladen af ​​et meget tyndt lag.
 • Hurtig tørring - fra 20 minutter til 2 timer. Denne ejendom gør det muligt at reducere scenen for færdiggørelsesarbejder betydeligt.
 • Malingens isolerende egenskaber er ret høje i sammenligning med andre malinger. Dette tillader ikke dets anvendelse som direkte termisk isolering, men til en vis grad forbedrer de termiske isoleringsegenskaber af malte overflader.
 • Æstetik - på grund af det faktum, at et tyndt lag maling understreger strukturen af ​​den behandlede overflade. Latex maling fås i varierende grad af sløvhed, som kan bruges til designformål, når du skal give overfladen en dramatisk mat finish.
 • Universalitet giver mulighed for at bruge strukturer til at farve overflader praktisk taget fra ethvert materiale: træ, beton, mursten, gips, papir. Dette gøres muligt ved den fremragende adhæsion af latexpolymeren.

Men der er materielle og ulemper, der i nogen grad begrænser mulighederne for dets anvendelse.

Disse ulemper indbefatter de følgende egenskaber:

 • Latex maling tåler ikke lave temperaturer, og temperaturen falder for godt. Derfor, hvis der er en mulighed for, at rummet ikke bliver opvarmet, eller hvis den malede overflade kan undergå pludselige temperaturændringer, er det bedre at ikke anvende sådanne forbindelser. For det meste bruges de stadig til indvendigt arbejde.
 • Brug af maling til afslutning af våde rum kræver god ventilation, ellers kan der opstå mugg og mugg. Før man maler disse lokaler, er det nødvendigt at behandle vægge med særlige midler, der reducerer denne sandsynlighed.
 • Da malingen påføres i et tyndt lag, er det ikke i stand til at skjule selv mindre defekter af overfladen, der behandles. Derfor er det nødvendigt at tage højde for overfladepræparation før maling.
 • Omkostningerne ved latexmalinger er stadig ret høje, selvom denne ulempe ikke er så kritisk, idet der tages hensyn til deres lange levetid.

Latex maling specifikationer

For at vælge den rigtige maling skal du være opmærksom på:

 • niveau af slidstyrke og fugtbestandighed
 • grad af glans;
 • thixotropi indeks (maling tæthed).

Malingens holdbarhed bestemmes af antallet af slidcykler, som er angivet på etiketten eller i brugsanvisningen til dette materiale. For fx er minimumsbilledet 3000 cyklusser. Jo højere score, desto stærkere er malingen.

Bemærk: Slid kan være tørt og vådt, hvilket altid er angivet på mærkaten.

Hvis tørt er angivet, er malingen lavet på basis af PVA og er ikke fugtbestandig. Nogle gange er holdbarhedsniveauet ikke udtrykt i almindelige tal, men i klasser. Husk at den mest modstandsdygtige betragtes som første klasse, og så - jo højere er nummeret, jo mindre holdbarhed af maling. Fugtresistens - normalt er det altid angivet på malingspanden eller på dåsen, om malingen er fugtfast eller ej. Hvis indskriften siger, at malingen er beregnet til tørre rum, er den ikke fugtbestandig. Omkostningerne til fugtbestandige materialer er noget højere.

Graden af ​​glans er også karakteriseret ved tal, såvel som bogstavbetegnelsen:

 • 0-5 - helt matte - CM;
 • 6-10 - matte - M;
 • 11-29 - halvmattet - PM;
 • 30-59 - halvblank - PG;
 • 60-89 - glans - G;
 • 90-100 - helt blank - SG.

Hvis overfladen til maleri ikke er forberedt for godt, er det bedre at ikke bruge glansfarve, da det vil understrege absolut alle (selv de mindste) defekter. Brug heller ikke blanke sammensætninger til at male boligområder - deres glansdækker syn. De mest populære er latex kompositioner med et glansindeks på 6-10, det vil sige matte. Selv om de bliver snavset hurtigere og vasker noget værre end glansede, kan de skjule små fejl, der blev lavet, når man forberedte overfladen til maling.

Thixotropi og opacitet angiver graden af ​​maling fortykning, når den påføres væggen og mængden af ​​malingforbrug for at opnå en højkvalitets belægning. Hvis malingen efter påføring på overfladen ikke fortykkes i lang tid, kan der dannes grimme dryp og pletter på den. Hvis opaciteten er lav, skal du anvende malingen i flere lag.

Typer af latexformuleringer

Afhængigt af de tilsatte additiver kan alle latexmalinger opdeles i følgende grupper:

 • Akryl - har en høj driftsevne og en ret høj pris, så på dette tidspunkt er meget populær.
 • Acrylo-silicone - fugt, lette og slidstærke forbindelser. De har høj dampgennemtrængelighed, de anvendes hovedsagelig til facader.
 • Butadien-styren - henviser til latexmalingemulsion. De har gode indikatorer for fugt og slidstyrke, men lav lysmodstand (de mister hurtigt deres oprindelige farve, når de udsættes for sollys). Derfor anbefales ikke til udendørs arbejde.
 • Polyvinylacetat - den sædvanlige billige vandemulsion. Den har mulighed for at vaske overfladen selv efter tørring, og det er derfor ikke egnet til facadearbejder. Det har en chalky effekt - det vil sige, hvis du læner mod væggen, kan du plette dit tøj. Designet til tørre opvarmede lofter.
 • Eco Joker-maling, fremstillet af Tikkurila, fremstilles ved anvendelse af et acrylatbindemiddel. Det betragtes som den højeste kvalitet og gør ikke skade selv astmatikere og allergier. Derudover er dette materiale også smukt, fordi det giver overfladen en silkeagtig virkning.

Hvad angår anbefalingerne om brugen af ​​maling, kan du finde instruktioner, hvor en forudsætning for den forberedende forberedelse af overfladen er at behandle den med en primer og kategoriske forbud mod at gøre dette. I det andet tilfælde anbefales det at behandle væggen med samme farve fortyndet med vand i et forhold på 1: 5.

Derfor, før du fortsætter med at male, studer producentens anbefalinger om arbejdets teknologi.

Hvad er det - latex maling? Dens forskelle fra akryl

Når reparationen begynder i rummet, støder vi ofte på behovet for at bruge malinger, der er nødvendige for at færdiggøre tapet, lofter, døre og vinduer. For nylig er efterspørgslen efter latexmaling steget, den er valgt til vægge og lofter. Sammensætningen er helt sikker, derfor kan latex uden tvivl anvendes i boligområder. Artiklen vil omhandle latexmaling og dens forskel fra akryl.

Hvad er latex?

Latex er saften af ​​gummi planter. Dens syntetiske form opnås som et resultat af dispersion af partikler af syntetiske gummier. Derfor er latex ikke en slags kemisk forbindelse, men tilstanden af ​​materiale og type polymerer i en flydende dispersion.

Hvordan er latexmaling på væggen? Ret simpelt. I starten er stoffet i flydende tilstand, bestanddelens bindende partikler opløses ikke i vand, men holdes ikke sammen. Når latexmaling påføres væggen, fordamper vandet langsomt, og partiklerne går til tilnærmelse. Da det tørrer helt, kommer partiklerne sammen til at danne en film, der er fastgjort til overfladen af ​​materialet.

Fordele ved latex maling

Efter påføring danner sammensætningen en slidstærk og vaskebestandig belægning med en mat eller blank effekt. Typisk anvendes dette materiale, hvor der er høje krav til belægningernes holdbarhed, pålidelighed og renhed. Ikke-flygtige stoffer i malingen er 40-50%.

Latex-maling kan danne en belægning, hvis glans når 20-60%. I dag fremstilles kvalitetsstoffer på basis af en dispersion af styren-acrylcopolymerer.

Der er få pigmenter og forskellige fyldstoffer i latexmaling. På grund af dette er deres dispersioner ikke klæbrige og er karakteriseret ved høj pigmentkapacitet. Belægninger, der dannes efter påføring af malingen, bliver resistente over for snavs og vedhæftning.

De behandlede overflader tørrer hurtigt og gør det muligt at påføre det næste lag efter et par timer. Efter påføring kan du ikke huske de skadelige insekter og støv, der klæbte på overfladen. Maling transporterer luft godt, så bobler elimineres. Spots og dråber kan nemt fjernes med en fugtig klud, hvis de er friske.

Valget af latex materiale

Valget af materiale er ikke kun den ønskede farve, som du vil se på væggene. Latex-blanding har visse parametre, der fortjener særlig opmærksomhed ved køb. Dens vigtigste kvalitet, takket være den har flere sorter, er graden af ​​glans.

Hver type latex sammensætning har 6 grader:

 • 0-5 - helt matte (CM).
 • 6-10 - matte (M).
 • 11-29 - halvglans (PM).
 • 30-59 - halvglans (PG).
 • 60-89 - blank (Y)
 • 90-100 - helt blank (SG).

Den sidste genstand er sjældent valgt, da næsten spejlede vægge, der reflekterer lys, snart kan trætte nogen. Den mest populære mulighed er mat maling.

Parametrene for slidstyrke og fugtbestandighed er angivet på banken ved antallet af slidcykler. Betegnelse på fugt-resistente maling involverer cyklusser med våd slid og ikke-fugtighedsbestandig - tør. Hvis sammensætningen for væggene, så skal denne figur være mindst 3000. Denne parameter kan udtrykkes i klasser: den første er den mest modstandsdyktige.

Du bør også være opmærksom på parametrene for opacitet og thixotropi. Du bør vide, hvad sandsynligheden for dannelsen af ​​pletter efter påføring af massen, det vil sige, hvor hurtigt malingen tykker efter at have interageret med overfladen. Hvis det er langsomt, er sandsynligheden for smudder høj. Den anden indikator advarer om malingsomkostningerne for normal belægning uden øer.

Hvad er forskellen mellem akryl og latex maling?

For nylig har mange diskuteret spørgsmålet om forskellen mellem latexmaling og akrylmaling. Disse tvister er forårsaget af forvirring i terminologien, hvis skyldige er markedsførere, hvis viden inden for kemi er meget langt fra ideel. Hvad er latex? Dette er en vandig opløsning bestående af naturlige eller syntetiske gummipolloide partikler og emulgatorer (overfladeaktive stoffer).

Natur latexer er opium valmue, mælkebøtte og hevea saft. Syntetisk latex er opnået fra syntetiske gummipartikler, fx fra isopren, siloxan, urethan, styren-butadien, acrylat (acryl og polyacryl).

Akryl sammensætning er en type latex. Den mest almindelige blanding bestående af acrylatcopolymerer og stoffer fra gummigruppen, som regel styrenbutadien (BSK).

Således har spørgsmålet om forskellen mellem latex-sammensætningen og akryl ikke grundlag. Dette kan sammenlignes med spørgsmålet om, hvad der er bedre vodka eller alkoholholdige drikkevarer. Markedsførere kalder en latex af styren-butadienforbindelser, og akrylcopolymerer kaldes akryl.

Nu kan du trygt svare på spørgsmålet om forskellen mellem akrylmaling og latex. De adskiller sig på samme måde som acrylatmaling fra styrenbutadien. Den første skaber en bedre dækning, men prisen er meget højere.

Du kan også håndtere muligheder som "akrylmaling med tilsætning af latex" og "akrylmaling med latex." Dette betyder, at butadien-styrenpartikler blev tilsat til akrylkompositionen og det blev billigere end ren akrylmaling, men mere kvalitativt end alene butadienstyren alene.

Det er nødvendigt at præcisere sammensætningen, hvis "Latex-maling" er skrevet på beholderen, da latexerne er forskellige, og deres egenskaber kan variere meget. Acrylat kan ikke afvige fra akryl og polyacryl, fra vandemulsion og vanddispersiv.

Hvis du stoler på denne markedsføringslogik, kan du svare på spørgsmålet om hvilket materiale der er foretrukket - latex eller akryl. Svaret er dette: Akrylmaling har bedre egenskaber, men prisen er høj. Beslutning bør kun træffes, efter at alle funktionerne i dens anvendelse er blevet undersøgt.

Akryl sammensætning: egenskaber

Denne vandbaserede maling indeholder polyacrylatpolymerer og deres copolymerer til filmdannelse, vand, fyldstoffer og forskellige tilsætningsstoffer. Når den påføres overfladen tørrer den hurtigt og danner en holdbar elastisk film, der bærer vandets virkninger.

Materialets vigtigste egenskaber omfatter følgende:

 • Vandmodstand. Denne belægning vaskes ikke med vand under vådrensning, opløses ikke ud fra dens påvirkning, reagerer ikke.
 • Dampgennemtrængelighed Malingen tørrer og begynder at passere dampen fra de underliggende lag ud. Det giver vægge mulighed for at trække vejret, takket være, at gasudvekslingen med miljøet opretholdes uhindret, og det normale fugtighedsniveau opretholdes. Derfor anbefales denne maling som et indvendigt og udvendigt hjem.
 • Fleksibilitet. På trods af at filmen er hård og holdbar, kan den krympe og udvide uden at bryde integriteten og strukturen. Derfor er det godt bevist på facader og overflader lavet af metal, der oplever svære temperaturfald.
 • God vedhæftning. Det interagerer perfekt med overfladen, hvilket angiver dets holdbarhed og holdbarhed.
 • Bredt termisk område. Dette materiale anvendes i forskellige klimatiske forhold, tolererer perfekt både de laveste temperaturindikatorer og høje.
 • UV-resistent. Acryl latex i modsætning til BSK tolererer perfekt solens stråler, så den kan bruges på facets solside.
 • En bred vifte af farver. Denne klasse af maling har fra 2 til 5 tusind forskellige nuancer, som adskiller det fra andre. Den unikke farvegengivelse finder entusiastiske svar fra designere og indretningskunstnere.
 • Høj slidstyrke. Akryl latexer er grundlaget for frigivelse af anti-vandal beskyttende maling til facader, sokler og gulve.
 • Sikkerhed. I sammensætningen er der ingen organiske opløsningsmidler og salte af tungmetaller. Derfor kan denne maling klassificeres som den mest sikre, hvilket gør det muligt at bruge det som et soveværelse, børnehave, spisestue.

Hvis du havde en chance for at se udførelsen af ​​en moderne renovering, så har du sikkert bemærket lyse og dybe farver. Denne handling producerer akrylmaterialer, der bevarer disse egenskaber gennem hele driftsperioden.

Det er også nødvendigt at bemærke alsidigheden af ​​acrylatkompositionen. På basis heraf fremstilles malinger og emaljer, som kan anvendes på glas, sten, plast, metal, mursten, beton og gips.

På trods af ovenstående fordele ved akrylvandsmulsion kan den ikke anvendes i stedet for flammehæmmende til metal Polistil. Zings ledende materiale er også meget forskelligt i sammensætningen.

Så, latexmaling er den nyeste udvikling, der har besat sin niche inden for markedet for efterbehandling af indvendige og udvendige værker. Alle dens sorter, herunder akryl, har særlige træk, der adskiller det fra andre farverige materialer. Kun latexbasen vil skabe en silkeagtig belægning, der perfekt bevarer overfladestrukturen.

Latexmaling: 3 typer og applikationsteknologi i 5 faser

Latex maling - smuk og holdbar finish

Latex maling er en unik vanddispersionsblanding designet til udvendig eller indvendig brug. Særlige polymerkomponenter tilsættes til den, hvilket giver malingens viskositet, lysstyrke og slidstyrke. Jeg vil fortælle dig, hvad slags sammensætninger og hvordan man anvender maling.

Karakteristika og funktioner

Malingen er lavet på latexbasis med tilsætning af akryl. Blandingen er udelukkende tilgængelig i hvid. Men for at gøre det flerfarvet, skal du tilføje tonede komponenter. Det kan anvendes på beton og mursten samt tapet eller gips.

Der er formuleringer beregnet til anvendelse i rum med høj luftfugtighed

Latex-maling er efterspurgt på grund af dets positive egenskaber:

 1. Ingen skarp lugt.
 2. Høj miljøpræstation.
 3. Pass luftdamp gennem sig selv.
 4. Høje priser for varmeisoleringsegenskaber.
 5. Ikke bange for temperatur ekstremer.
 6. Ikke bange for fugt.
 7. Slidstærk, slidstærk, falmer ikke.
 8. Tørrer øjeblikkeligt.

Der er nogle funktioner i latex maling:

 1. Bakterier og svampe kan vokse på overfladen af ​​overfladen. Derfor anbefaler jeg at bruge en primer, før du anvender den.
 2. Blandt med farveskemaer tillader det som regel ikke at få for mættede nuancer.

For at opnå den ønskede skygge skal du bruge farve

Latex-baseret maling er et uafhængigt efterbehandling materiale, der ikke kræver yderligere behandling eller farvning, samt anvendelse af pigment og andre komponenter.

På forskellige overflader kan det afvige visuelt i grad af glathed. Dette sker afhængigt af fraktionens størrelse. For eksempel:

 • en mat overflade skabes ved tilsætning af en grov fraktion;
 • glans - som følge af blanding med den fine fraktion.

Malingen er traditionelt opdelt i tre kategorier:

Det er svært at vaske, men er i stand til at fjerne synlige defekter.

Kan visuelt reducere rummet.

Blandetype. Godt reagerer på vask, slides ikke ud, brænder ikke ud.

Ofte bruges til at male lofter.

Visuelt øger rummet. Overfladen slibes under vask.

Væggen, på hvilken sammensætningen påføres, skal være flad og lige.

Anvendelsesområder

Latex maling - universel maling blanding. Den perfekte sammensætning til vægge af enhver art. Materialet kan bruges til både udvendige og indvendige overflader.

Omfanget af latexbaseret maling er helt afhængig af de komponenter, som den er sammensat af. For eksempel er en acrylosiliconforbindelse, der indeholder et særligt svampedræbende middel, velegnet til arbejde med ydre vægge.

Latex-baserede maling er nemme at rengøre, reflektere lys, hvilket gør rummet mere rummeligt.

Til indendørs arbejde kan du vælge disse typer vægmaterialer:

Grundlaget for materialet er PVA lim. Plus komponenter, der bidrager til malingens holdbarhed og fugtighedsbestandighed.

Let eksponeret for fading, men fantastisk til indretning af køkken, hall, spisekammer og omklædningsrum.

Dette er en slags emulsionsblanding, helt lugtfri. Grundlaget for materialet er PVA lim. Prisen er lav.

Det har en interessant funktion: indtil fuldstændig tørring kan malingen nemt vaskes med vand.

Men den tørrede maling giver en chalky effekt, der kan ødelægge tøj og møbler.

Det anbefales ikke at bruge i køkkenet og i badeværelset, da overfladen vaskes af med vand.

Akrylmaling er et kvalitetsmateriale til indvendig maling af vægge. Det er kendetegnet ved høj modstand mod snavs, støv og fugt.

Akrylmaling beskytter overfladen af ​​væggen mod korrosion. Målet kan klare op til fem tusinde dræn, da overfladen er elastisk og fugtbestandig.

Hvis du står over for spørgsmålet om hvilken maling du skal vælge: akryl eller latex, skal du tænke på egenskaberne ved det rum, hvor du skal anvende det. For eksempel vil der ikke forekomme revner på den malede overflade med akrylforbindelser, der kan påvises efter påføring af latexmaling.

Sammensætningen påføres med børster eller skumruller: lette og lige bevægelser.

De vigtigste forskelle i latexmaling fra akryl:

 • Latex maling er mere holdbar.
 • Akrylforbindelser er billigere, men kræver omhyggelig overfladebehandling.

Overfladebehandling til malingsanvendelse

Så, latexmaling kræver høj kvalitet forberedelse af vægoverfladen inden starten af ​​arbejdsprocessen:

 • Væggene er renset fra støv og forskellige forurenende stoffer. Det er godt at bruge almindeligt vand og en svamp på dette stadium.
 • Fjernet gamle gips og andre vægmaterialer. En fremragende assistent på dette stadium vil være en konstruktion spatel.
 • Om muligt behandles vægoverfladen med akrylimprægnering. Det forhindrer udseendet af mulige revner på den malede overflade.
 • Dernæst er det nødvendigt at anvende en gennemtrængende primer, for eksempel er den forreste del på bekostning af dette ekstra styrke og varmeisolering.
 • Det er bedre at fjerne alle uregelmæssigheder og andre fejl ved hjælp af kitt.

Arbejde med maling skal ledsages af personlige sikkerhedsforanstaltninger: Brug handsker, åndedrætsværn

Vægmalingsteknologi

Latexmalingsteknologi på vægge forekommer i blot fem faser. Det kræver en ansvarlig tilgang til gennemførelsen af ​​hvert trin. Kun på denne måde kan du få en kvalitetsmalet vægoverflade:

Maling fortyndes med koldt vand i overensstemmelse med vedlagte anvisninger.

Nogle eksperter anbefaler at bruge renset og endog destilleret vand, men du kan blande maling med almindeligt ledningsvand.

Det første lag påføres efter grundig fortynding med vand. Som regel går forbruget af en liter vand til 7-10 m². Meget afhænger af vægmaterialet.

For eksempel vil et træ have brug for mere maling, og derfor vand. Ved 1m2 vil der være behov for ca. en fjerdedel af en dåse.

Skumruller, molarbørster og lige sprøjtepistoler er velegnede til latexmaling.

Når du bruger en rulle, har du brug for en speciel beholder til rullende maling, men du kan også bruge en almindelig pap.

Jeg bemærker, at malingen har en interessant funktion: lagene skal være vinkelret på hinanden.

Matt maling ser særligt attraktivt ud i dette design.

Dæk vægge skal være ensartede bevægelser. Dette er den eneste måde at opnå lige og smukke vægge på.

Moderne funktioner giver dig mulighed for at justere graden af ​​glans i forskellige værelser og på facaderne

konklusion

Latex maling - en universel sammensætning til udsmykning af vægge, lofter og facader af bygninger. En bred vifte giver dig mulighed for at vælge den ønskede indstilling.

Se videoen i denne artikel, og hvis du har spørgsmål - lad dem være i kommentarerne, diskuter!

Typer af latexmaling og dens funktioner

Af: Anastasia Isakova · Opslået 07/14/2017 · Opdateret 07/14/2017

Ekstern og intern udsmykning af lokaler med maling og lak er den mest tilgængelige og enkle designmulighed. Malinger præsenteres i en bred vifte, de har forskellige egenskaber og egenskaber. Efterspørgslen fra forbrugere og indretningspersonale bruger latexmaling, hvis kvaliteter bidrager til at skabe et optimalt indendørs mikroklima uden en specifik lugt og frigivelse af giftige stoffer. Hvad er fordelene ved dette materiale?

Egenskaber og fordele

Interessant nok begyndte latex at blive anvendt i det gamle Egypten. Noget senere begyndte materialer at blive brugt i maleri og skrivning ikoner, og det var først i 1800-tallet, at de var meget udbredt i byggeri. Hvad er latexmaling? Syntetisk latex er et vanddispersionsmateriale, hvori partikler af et stof er indeholdt i en flydende dispersion. Farve maling baseret på latex giver specielle pastyfarver - de tilsættes til sammensætningen for at opnå den ønskede skygge.

Egenskaber og fordele ved latexmaling:

 • Økologisk renhed. Latex-baseret maling egnet til indendørs og udendørs brug. Det kan bruges til at dekorere soveværelser, stuer og børneværelser;
 • Optimal belægningsstyrke. Latex maling på den malede overflade danner et pålideligt lag. Du bør dog ikke blive involveret i våd behandling af vægge og lofter;
 • Nem applikation og økonomisk forbrug. Vanddispersionsammensætninger har en god skjulkraft og efterlader næsten ikke striber. Malingsforbruget pr. 1 m2 overstiger ikke 0,1-0,5 l;
 • Ingen ejendommelig lugt. Da latex ikke er et kemisk stof, men en tilstand af partikler og polymerer, frigives ingen karakteristisk lugt i miljøet;
 • Høj polymerisationshastighed. For fuldstændig tørring af latexmaling kræves inden for 5-6 timer - afhængig af temperaturen i rummet.

Hvis du skal vaske den malede overflade regelmæssigt, skal du vælge malinger til vægge og lofter med en slidhastighed på mindst tre tusinde cyklusser.

Vanddispersionsmaterialer er billige, og du kan få enhver farve ved hjælp af farvepastaer.

Materialeklassifikation

Latex maling kan variere i sammensætning, som bestemmer muligheden for at anvende lakmaterialer til indvendig eller udvendig brug. I sammensætningerne, som kan anvendes til udvendig dekoration, indføres tilsætningsstoffer, som forhindrer dannelse af svamp og skimmelsvamp. De er mere modstandsdygtig overfor UV lys og regn. Derudover klassificeres vandbårne malinger i flere typer afhængigt af bindemidlet:

 • Polyvinylacetat. Må ikke indeholde opløsningsmidler, ingen lugt, tør hurtigt. Ulemper - let at vaske af, kun egnet til indendørs arbejde, kan efterlade spor som hvidvask.
 • Styren butadien. Forskelligt i høj slidstyrke og fugt uigennemtrængelighed. Ubetydelige ulemper inkluderer lav lysmodstand.
 • Akrilosilikonovye. De er præget af høj slidstyrke, fugtighedsbestandighed og modstandsdygtighed mod UV-stråler. Kan bruges til udvendig facade arbejde.
 • Akryl. Har høj driftsressource, modstandsdygtig overfor fugt, revner, udsættelse for lys. Velegnet til vægge, lofter og facader.

Til dine oplysninger: Forbrugerne har ofte et spørgsmål om forskellen mellem akrylmaling og latexmaling. Dette svarer til at sammenligne æblesaft med et æble - der er flere næringsstoffer i æblet, men saften opbevares længere. Akrylmaling er en type latex sammensætning, der ud over naturgummipartikler indeholder syntetiske acrylat-copolymerer. Det vil sige, at akrylbelægninger efterlader et mere holdbart lag på den malede overflade, men de indeholder syntetiske acrylpartikler.

Marketing titel tabel

Konklusion: Hvis producenten siger "Akrylmaling med latextilsætning" - er dette en holdbar komposition til en overkommelig pris med optimalt forbrug. Forskellen mellem vandbaseret og vanddispersions latexmaling til loftet og vægge fra akryl er en kortere levetid og lavere modstand over for forskellige negative faktorer.

I videoen: vanddispersionsmaling og dens funktioner.

Virkninger på den malede overflade

Latex-maling giver en vis effekt på det behandlede substrat - en mat eller blank overflade, en halvmattet eller halvglans effekt, en perfekt glans eller en perfekt matta. Det er nødvendigt at tage højde for glansparametrene, især for udførelse af internt arbejde. Fra alt for strålende vægge og loft bliver den visuelle opfattelse af rummet kedelig. Glansende latexmaling har følgende fordele:

 • Vugtresistent hvid maling udvider visuelt størrelsen af ​​rummet, "skubber" væggene og "løfter" loftet.
 • Kræver perfekt overfladebehandling før maling, skjuler ikke fejl og uregelmæssigheder.
 • Mindre modtagelige for forurening, gemmer spor af støv og snavs.
 • Delvis mister en attraktiv glans, når den vaskes, slipper i sidste ende af.

Matte maling, i modsætning til glans, har modsatte egenskaber - det reducerer visuelt pladsen, det er mindre skyllet ud af snavs, det skjuler godt grundenes mangler, det er mindre slidt ved vask og afgang. Semi-mat, halvglans og mat maling er den mest egnede mulighed for at dekorere vægge og lofter. Den største fordel ved alle latexformuleringer er høj permeabilitet. Vægge, lofter og andre malede overflader "ånder" godt under et lag maling og lak.

Basisforberedelse og farvning

Brug af indvendig latexmaling er en miljømæssig sikker måde at dekorere værelser på. Sammensætningerne indeholder ikke giftige stoffer, tørre hurtigt og efterlader ikke en karakteristisk lugt i værelserne.

Det er muligt at fortynde vanddispersionsmalinger kun med vand - ikke teknisk, men drikker eller renset. Den har en optimal stivhedsindikator.

Der er ingen grundlæggende forskel, når man maler væggene og maler loftet med latexmaling. Den eneste betingelse er, at lofterne kun kan behandles i rum opvarmet i koldt vejr, ellers vil belægningen hurtigt knække. Kan bruges i våde rum. Arbejdet består af følgende trin:

 1. Forbered overfladen til maling - fjern den gamle belægning, niveau basen med kitt.
 2. Behandl væggene eller loftet med en dyb penetrationsprimer to gange med et tørringsinterval.
 3. Fortynd sammensætningen med koldt rent vand - til grundlaget forbrug af 1 liter vand ved 6-9m.kv. vægge (loft).
 4. Lad i et par minutter og tilføj en tonet pasta. Fortynding med en reserve - gentag skyggen nøjagtigt virker ikke.
 5. At male overfladen med en fortyndet sammensætning med pensler, ruller eller sprøjtepistoler - der er ingen grundlæggende forskel.
 6. Efter tørring ved + 20 ° C males basisbelægningen en anden gang, om nødvendigt - den tredje.

Matt og glans maling til vægge og lofter skal være helt tør, inden det næste lag påføres. Den gennemsnitlige polymeriseringstid af sammensætningen er 6 timer.

Det er praktisk at bruge en rulle til arbejde: det efterlader ingen mærker på overfladen, sparer forbruget af arbejdssammensætningen. Svære at nå områder af væggene og lofterne er børstet.

Interiør maling og gulv kompositioner

I moderne kunst af indretning er der en ny trend - indvendig latex maling. Det er en vanddispersion eller vandig emulsions latexmaling med en siliconeharpiksbase. De har upåklagelig kvalitet, rige farver, slidstyrke og høj pris. Egenskaberne af indvendige malinger er demonstreret af sammensætningen "Expert" - vandbaseret maling til loft og vægge:

 • Modstandsdygtighed over for slibning og slibning;
 • Højt elasticitetsniveau;
 • Stjæle af mindre fejl
 • Miljøsikkerhed;
 • Beskyttelse mod mikroorganismer og forme
 • God overflade dækning.

Indvendig maling "Expert", ifølge eksperter, falder godt på den gamle gulv efter at have behandlet en kvalitet primer. Men da materialet er dyrt betyder det, at det stadig er værd at forberede overfladen i henhold til alle reglerne. Latex indvendige maling kan bruges til at behandle gips, gips, cement, og belægningen skjuler revner i bunden af ​​bunden til en dybde på 2 mm. Sådan fortyndes latexmaling til indretning? Kun vand.

Latex maling til loftet og gulvet - det er forskellige kompositioner. Hvis producenten ikke angiver, at vandemulsionen er egnet til maling af gulvet, kan du ikke ignorere dette. Latexdispersionsmaling til vægge og lofter er ikke egnet til behandling af gulve eller for eksempel facader.

Farvning af latexforbindelser viser høj effektivitet under de interne og eksterne værker. De tørrer hurtigt, er acceptable, skaber et pålideligt lag på overfladerne. Sammensætningerne er sikre og kan bruges til en række forskellige efterbehandlinger.