LED taklampe gør-det-selv LED tape

Allerede 3 år er gået siden datoen for idriftsættelse af hus-nye bygninger. For det første lavede jeg en simpel reparation med mine egne hænder. Nu har huset sat sig, væggene er opvarmet og der er opstået mangler. På loftet, ved krydset af pladerne, opstod to store revner 6 meter lange langs hele rummet.

Ægtefællen begyndte at kræve reparationer, men der er mange moderne og interessante efterbehandlingsmuligheder, og hun kan ikke beslutte. Jeg besluttede at gøre takbelysningen LED tape gøre det selv.

Jeg læste på andre steder om installationen, men der blev skrevet ubrugelig skum, fordi de er skrevet af forfattere, der ikke forstår dette og aldrig har gjort det. Jeg skal stadig forklare min kones finesser og fordele, så jeg besluttede at gøre dette skriftligt, det vil også være interessant for dig.
Jeg anbefaler at forlæse:
1. forberedelse til installation
2. Sådan vælges en strømforsyning til 12V
3. Tilslutning af LED-strimlen til 220V i henhold til skemaet

Typer af lofter

Overvej de vigtigste populære typer til huset:

 • spænding;
 • suspenderet gipsplader, rack, kassette;
 • suspenderet spænding, en hybrid af gipsvæg og spænding;
 • single-level og to-niveau.

Spænding - et moderne og praktisk udseende, hurtigt installeret. Et stort plus er den glatte overflade og gennemsigtigheden af ​​filmen, glansen afspejler lysflowen bedre.

Foto lys fra indersiden

Trump ser ud med LED stripe for at belyse loftet indefra. Hvis du har en fantasi, kan du f.eks.

 • stjerneklar himmel, ser smukke om natten
 • logo på dit sportshold eller bil
 • i det mindste en simpel tegning med palmer og havet.

Starry sky foto

Af alle typer valgte jeg spændingen med en foreløbig fastgørelseslydisolering under filmen.

Gipsplader og suspenderet spænding vil være ret optimale med et enkeltniveau projekt. Min lejlighed er perfekt hørbare naboer på toppen, især da de har 2 små børn, de kan banke på gulvet klokken 3 om morgenen, vi har det givet i tromlen. Under gipsvæggen kan der anbringes lydisolerede måtter, som ikke kan gøres på spændingen uden limning.

To-niveau lofter ser interessant ud fra design side, men de har en meget højere kompleksitet af udførelse og en stor mængde tørt arbejde. Jeg har råd til dem uden megen skade, min højde er 280 cm, hvilket er højere end den sædvanlige 250 cm. De ser smukke ud, men med hensyn til praktisk er der simpelthen ekstra omkostninger. I et par uger vil du ikke være opmærksom på ham. Jeg kan bruge dette beløb mere rentabelt end på ubrugeligt design.

Typer af belysning og belysning

Funktioner, der kan udføres, når de placeres på loftet eller på toppen af ​​væggene.

 1. dekorative hvidt;
 2. dekorative monokrome eller farve RGB;
 3. hovedbelysning;
 4. hjælpe, komplementære til de vigtigste, såsom fjernlys i bilen;

Jeg ønskede en combo type. Gode ​​og smukke lysekroner er dyre, og i moderne design passer ikke længere, de ser forældede ud. Klassisk, det er indbyggede lys og lyser rundt om rummet.

Solid fylde inde på andet niveau, et billede af rummet derhjemme

For ikke at lægge en kraftig diode tape og en dyr aluminium profil rundt omkretsen, tror jeg at placere Leda af gennemsnitskraft til at udføre funktionen af ​​ikke lysende belysning. For et lyst lys i midten af ​​rummet skal du installere et indbygget loftslyspanel under Armstrong, som på 60 i 60 cm skinner ved 3600 lm. Er kun 1 cm tykt. For mig vil prisen på et sådant lednings panel være omkring 1000 rubler.

Hvorfor panelet? - Faktisk behøver jeg ikke lyse belysninger i hvert hjørne, foruden mine vægge er malet lyse, vil lyset blive afspejlet. Det vil skinne så effektivt som muligt kun nedad, der vil være meget lys på gulvet for at spille børn.

Valg af diodetape

Mest populære modeller

Til baggrundsbelysning er det bedre at bruge LED-strimmel 3528 eller 5050, som ikke kræver en aluminiumsprofil til afkøling. Dens effekt bør ikke overstige 10 W / m.

For hvide vil det optimale være tætheden på SMD 5050 60 dioder pr. Meter. Den faktiske effekt kan variere i en eller anden retning, det kan kun kendes ved at måle det aktuelle forbrug. LED'erne 5050 kan være billige ved 13 Lm og høj lysstyrke på 19 LM, mærket som luksus i LUX (høj klasse). Hun har allerede et forbrug på 14-15 watt.
Den gennemsnitlige lysstyrke med 13Lm dioder vil være 800 Lm / m. hvilket svarer til en glødelampe ved 60-75W. Med lededioder på 19 Lm. lysstyrke på 1 m. 1150 lm., det svarer til en konventionel pære på 90W.

LED taklamper: placering og design muligheder

LED-loftbelysning er en original designløsning, der gør loftet unikt. For at dette loftdesign skal være stilfuldt og hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at studere finesserne af dets placering og de mest rentable designteknikker.

Særlige egenskaber

LED stripe er en funktionel belysningsenhed med en masse diodelamper. Designet består af en bund med en klæbende overflade og en beskyttende film. Nogle sorter er knyttet til loftet med plastikklip. I selve basen er hjælpekomponenterne, kontaktpuden og lysdioderne. For at gøre belysningen ensartet placeres lyskilderne i samme afstand fra hinanden.

Dette materiale er ret fleksibelt, båndet sælges i hjul, hvilket udelukker dannelsen af ​​krøller og har skærelinjer. Det er en hjælpelys, selv om strømmen i denne belysningsenhed ofte giver dig mulighed for at udskifte den centrale belysning. Strømforbruget på 1 m af båndet er fra 4,8 til 25 watt.

Antallet af lysdioder pr. 1 m kan være fra 30 til 240 stykker. Dens unikke karakter ligger i sin økonomi: Segmentet på 10 meter længde med hensyn til strømforbrug er mindre end en almindelig glødelampe.

Modstande eliminerer muligheden for en spændingsbølge, de begrænser strømmen. Bredden på båndet kan nå 5 cm. LED'ernes størrelse er også anderledes, og derfor skinner nogle sorter lysere end andre. Hvis det er nødvendigt at øge intensiteten af ​​loftbelysningen, sommetider bliver en yderligere række dioder loddet til båndet.

Ved tæthed er LED-strimler opdelt i tre typer:

 • ikke har tæthed (for sædvanlige værelser);
 • med en gennemsnitlig grad af beskyttelse mod fugt (for værelser med høj luftfugtighed);
 • i silikone, resistent over for vand (til badeværelset).

På det moderne marked præsenteres sådanne produkter i form af bånd af klassisk hvid farve, RGB sorter og enfarvet baggrundsbelysning.

fordele

LED-baggrundsbelysning i form af et bånd er praktisk og anderledes kvalitet.

Det er et efterspurgt loftdesignværktøj af flere grunde:

 • er en perfekt metode til at opdatere den indre sammensætning af det indre af et hvilket som helst rum;
 • sætter en unik atmosfære for ethvert rum
 • adskiller sig i lige og blødt rettet luminescens uden blinking og støj;
 • fastgjort direkte til loftet
 • reducerer energiforbruget betydeligt
 • har et attraktivt design
 • holdbar - har en levetid på ca. 10 år
 • det skelnes af muligheden for at vælge farveskygge for den indre sammensætning;
 • På grund af fleksibiliteten kan du tage nogen form;
 • uskadelig, udsender ikke giftige stoffer i luften under driften;
 • brandsikker;
 • Påvirker ikke tv-signaler og kommunikation (forstyrrer ikke).

Et sådant bånd kan være dekoration af ethvert rum i boligen.

Du kan dekorere loftet med det:

 • køkken;
 • arbejder kabinet;
 • hjemmebibliotek;
 • glaseret loggia;
 • balkon;
 • spisekammer.

Tape LED-baggrundsbelysning har en overkommelig pris. Det er let at installere, dets installation kan gøres manuelt uden at involvere eksterne eksperter.

Udvælgelseskriterier

Tape belysning på LED'er har mange sorter. Før du køber bestemt med typen af ​​belysning.

Hvis dette bånd udfører funktionen af ​​generel belysning, skal du fjerne alle belysningsenheder fra loftet. Derefter fastgør man på loftet flere bånd med større kraft, placerer dem rundt omkretsen, såvel som bag stretchfilmen (dyr metode). For at fremhæve konturerne fastgøres denne selvklæbende baggrundsbelysning omkring nichernes omkreds, hvilket skaber diffust lys og en visuel effekt af stigende plads.

Hvis du har brug for at fremhæve det formede fremspring, kan du gentage sin form delvis, hvilket er særligt vigtigt for ophængte strukturer. Båndets fleksibilitet begrænser ikke krumningen af ​​linjen.

Hvis loftbelysningen er planlagt at gentages, f.eks. Ved at fremhæve spejlets form eller overfor et køkkenforklæde, erhverve sorter, der er identiske i luminescens. For at vælge LED-strimlen korrekt og ikke gå tabt i en bred vifte af det viste område, skal du bestemme hvilken type montering, glødens skygge, lyskildernes strøm og deres mængde. Design ideen, hvorpå den endelige effekt af lystransmissionen afhænger også, er vigtig.

Derfor, når du køber det, er det værd at være opmærksom på substratet. Det er uønsket, at det fanger øjet. Det bliver farven på loftets vigtigste baggrund. Det kan ikke kun være hvidt. På markedet for sådanne produkter kan du finde muligheder med en brun, grå og lige gennemsigtig base.

Glødfarve

Bånd er ikke simpelthen opdelt i monokromatiske og farvede. I det første tilfælde er det pære, der kun brænder i en skygge (for eksempel hvid, blå, gul, orange, grøn). Desuden kan disse sorter udstråle infrarød og ultraviolet lys. Den anden er et bånd med indbyggede pærer, der kan tændes i forskellige farver skiftevis eller samtidigt. Forskellige karakteristika ved båndene påvirker prisen: muligheder med lysskift er dyrere.

Kraft og tæthed af indkvartering

Hvis det primære krav til belysning er lysstyrken af ​​lysstrømmen, er det nødvendigt at købe et produkt med et mindre interval mellem dioderne. I dette tilfælde vil strømforbruget være større end for sorter med sparsomme pærer. Hvis belysningen i loftets design kun har en dekorativ funktion, er det nok at købe til design af loftzonen LED - et system med antallet af lysdioder pr. 1 m ca. 30-60 stykker. Til hovedbelysningen er et bånd med antallet af pærer 120-240 stykker pr. 1 m længde egnet.

Samtidig er nuancen vigtig: Jo større rummet er, desto større er båndets bredde. En smal udgave på det store loft på et stort område vil gå tabt. Det er bedre at dekorere loftet med et bredt udvalg af lysdioder i 2 rækker.

Læringsgebyr

Faktisk er alt simpelt: Forkortelsen SMD, der er angivet på båndet, betyder "enhed til montering på overfladen." Ved siden af ​​bogstaverne er 4 cifre: Dette er længden og bredden af ​​en enkelt LED. Af de viste muligheder er de mest relevante muligheder parametrene 3020 (3 x 2 mm), 3528 (3,5 x 2,8 mm), 5050 (5 x 5 mm). Jo flere dioder og dens placering er, desto lysere lyser de. Hver type tape har en anden effekt. For eksempel forbruger SMD 3528 med antallet af dioder 60 stykker pr 1 m 4,8 W, hvis lyskilderne er 120, er effekten 9,6 W. Hvis de er 240, er forbruget 19,6 watt.

Metrisk område

Bandets metriske område afhænger af omkredsen af ​​det limede loftplan. Da LED'erne er karakteriseret ved lysets intensitet, købes den ikke tilfældigt: Hvis rummet er lille, vil overskydende lys ramme øjnene. Kort sagt, et samlet volumen på 11 watt vil erstatte en 100 watt glødelampe.

For at vælge lysniveauet måles det krævede målområde for det belysede område ved hjælp af et målebånd. Herefter multipliceres den resulterende tal med kraften på 1 m tape. Denne værdi giver dig mulighed for at træffe beslutning om køb af strømforsyning eller controller, hvis du til dekoration af loftet planlægger at købe et bånd med farvede lys.

Længden af ​​båndet til belysning af loftet er som regel 5 meter, selv om et sådant produkt i dag kan købes i et segment af mindre længde.

Beskyttelsesklasse

Hver type bånd med LED'er er designet til at dekorere loftet på forskellige typer lokaler.

Tilbage til emnet for notation er det værd at overveje mærkerne:

 • IP 20 er en etiket, der angiver muligheden for at bruge LED-strimler i værelser med tørtype (stuer, børne-, arbejdslokaler, korridorer).
 • IP 65 er en indikator, der viser, at bordet holder kontakt med fugt, det kan bruges i "våde" zoner (steder, hvor lækage er muligt i toppen af ​​naboerne).
 • IP 68 - kategori med isolering.

Ved køb er det værd at overveje, at sorterne med et silikone lag til at dekorere loftet ikke er egnede, da de forhindrer intensiteten af ​​lysfløften og tvinger substratet til at varme op, hvilket fremkalder opvarmning af overfladen af ​​loftet.

montering

Installer LED-lys med dine egne hænder er let. Men inden installationen er det værd at overveje, at båndene forsvinder en del af energien som varme. Derfor, inden du reparerer og tilslutter baggrundslyset, er det i nogle rum nødvendigt at overveje isolering. For højere effektdioder kan dette være et aluminiumsubstrat. Hvis baggrundsbelysningen er lille, er lampen nødvendig som dekorativ belysning, isolering er ikke nødvendig.

I soklen

Denne metode er praktisk, fordi baggrundsbelysningen kan monteres i loftet efter installationen af ​​loftdækket. Hovedopgaven er at købe en attraktiv ydersokkel, mens det er vigtigt at overveje, at det ikke var tyndt. Dette kan medføre, at baggrundsbelysningen taber ekspressivitet. I begyndelsen af ​​arbejdet er soklen fastgjort til loftet med et pålideligt klæbemiddel (for eksempel flydende negle), der efterlader en kanal omkring 8 - 10 cm fra loftet. For at sikre, at tagene er lige, kan du markere ud med et niveau.

Efter indstilling og tørring, fortsættes limen til båndets installation. For at gøre dette bliver pladens overflade rengjort, klæbemiddellaget fjernes fra bagsiden af ​​baggrundsbelysningen, og de er monteret på loftet eller bagsiden af ​​basispladen i spalten tilbage. Hvis det er upålideligt at lægge selvklæbende tape, kan du klæbe det på flere steder med silikone lim eller dobbeltsidet tape. Det forbliver at tilslutte strømforsyningen, og for mangefarvede sorter af RGB-boks, givet polariteten. Efter kontrol af spændingen i systemet kan du slutte båndet til strømforsyningen 220V.

I gipset cornice

Du kan gemme baggrundslyset i en gipsvægs boks under installationen af ​​loftet. På tidspunktet for installationen af ​​systemet er der lavet en åben eller lukket niche til at lægge den indbyggede båndbelysning. Boxens design er lavet ved at markere, forbinde bærerprofiler med cd-elementer til væggene og danne en niche. I dette tilfælde skal uanset system (enkelt niveau, to eller flere niveauer) monteres med et hul på 10 cm for at sikre lysets passage fra LED'erne.

LED strip til loftbelysning

Under reparationer lægges der særlig vægt på belysning, som, som det er kendt, indstiller den grundlæggende atmosfære for hvert værelse. Sammen med den hurtige udvikling af energibesparende teknologier er anvendelsen af ​​diodelamper stigende, hvilket gør det muligt at reducere energiforbruget betydeligt. Kombinationen af ​​praktisk og attraktiv design er forskellige LED stripe. De fastgøres direkte til loftet og skaber jævn blød belysning.

LED strip til loftbelysning

Hvad er enheden

LED-bånd er fleksible plader fremstillet i form af bånd og forsynet med lysdioder. Sidstnævnte er lige adskilt fra hinanden.

LED loftbelysning

SMD 3528 LED Strip

Ud over de lysende elementer er modstande placeret på båndet og beskytter hele systemet mod højspænding og begrænser strømmen.

LED-strimlens struktur

Tabel. Varianter af LED strips.

Typer af LED'er på LED-strimler

LED Strip Typer

Produktfordele

De vigtigste fordele ved LED-strimler omfatter:

 • elbesparelser;
 • ensartet og retningsbestemt belysning;
 • varigheden af ​​operationen og nåede 10 år
 • evnen til at vælge forskellige farver
 • i flerfarvede bånd - en stabil farve i hele driftsperioden;
 • fleksibilitet til at give båndet nogen form
 • miljøvenlighed og brandsikkerhed på grund af fraværet af kviksølv og lav varme;
 • muligheden for at justere båndets længde
 • ingen effekt på tv-signaler på grund af manglende interferens.

LED-stripeffekt

Takket være disse kvaliteter benyttes diodebåndet ikke kun til yderligere belysning, men også som hovedkilden til lys. I dette tilfælde vil strømforbruget på 10 meter af et sådant bånd være endnu mindre end det for mange glødelamper, der er kendt for mange.

Hvordan går LED-båndet i interiøret

Valg af tape efter type dioder

De mest almindelige dioder til sådanne bånd er SMD 3028 og SMD 5050. De fastgøres direkte på båndets overflade og varierer i størrelse, som vises som tal i titlen. Med hensyn til lysstyrke er små SMD 3028 dioder ikke ringere end store, men på grund af deres lille størrelse kan de belyse et mindre område af loftet. Derfor er det værd at opretholde SMD 5050 for at skabe et lysere baggrundslys.

Hvad angår farveparameteren, er det værd at være opmærksom på de krystaller, der anvendes i LED'erne.

I øjeblikket er der 4 muligheder:

Hvide krystaller fremstilles i øjeblikket ikke. I stedet bruger designet et blåt element, der udsender ultraviolet lys. Da dioden er belagt med en phosphor, der er lysende under påvirkning af sådanne stråler, produceres hvidt lys ved udgangen.

Men en sådan beslutning påvirker båndets kvalitet negativt. Det er den korteste levetid på grund af den hurtige udbrænding af phosphoren. Resultatet er ikke kun et fald i båndets lysstyrke, men også en manifestation af en blå glød.

Den klassiske kombination af RGB gør det muligt at få ikke kun en af ​​de foreslåede tre farver. Som det er kendt fra optik, opnås hvid farve ved at blande alle tre farver. I kombination med den stabile drift af krystaller, der ikke kræver yderligere belægninger, øger dette væsentligt produktets levetid. Typisk kommer disse bånd med en fjernbetjening med hvilken belysningen justeres. Dette giver yderligere muligheder for forsøg.

Tips om valg af LED strip til forskellige værelser

Afhængigt af, hvor installationen af ​​loftbelysning er planlagt, vælges produkttype og dens placering. Lysstyrkeændringen sker på grund af variationer i antallet af dioder inden for en meter af båndet. Jo flere elementer i baggrundslyset, så det er lysere og dyrere.

En meter tape kan have et andet antal dioder.

Antal lysdioder på båndet

I gangen

Da denne zone ikke kræver stabile lyse belysninger, ville køb af et bånd med SDM 5050 dioder og derover være upraktisk. Overvejende korridorer og gennemgangsområder har brug for ekstra lys om natten. Anvendelsen af ​​glødelamper vil medføre høje energikostnader, og mørke er ikke den bedste løsning. Den bedste løsning ville være at installere LED-strimler med lav effekt. Deres lys vil ikke irritere øjnene om natten, og ved brug af en lysdæmper kan du ændre lysstyrken, hvilket også vil have en positiv indvirkning på familiens budget.

LED belysning i korridoren

Dimmer til LED stripe

På badeværelset

Da dette er et rum med høj luftfugtighed, er det nødvendigt at bruge en hermetisk struktur. Dette forhindrer problemer med elektricitet i tilfælde af vandindtrængning. Lysstyrken af ​​belysningen vælges på forespørgsel fra husets ejere, for i et lille rum er båndet egnet både som ekstra belysning og som hovedkilden til lys.

LED taklamper i badeværelset

I soveværelset

De fleste, der ønsker at købe LED-strimler, installerer dem i soveværelset for at tilføje komfort og en mere afslappet atmosfære. I dette tilfælde er der passende muligheder med RGB-krystaller, der giver mere plads til fantasi, arbejder i bestemte dele af spektret og giver mere finjustering, når du bruger en lysdæmper.

Udsøgt soveværelse design ved hjælp af LED stripe

I børnehaven

Det vil være en stor fornøjelse for barnet at vælge interessante farvekombinationer med sine forældre og justere baggrundslyset efter hans humør. Af denne grund bør du være opmærksom på diodbåndet med avancerede funktioner. Det er modeller med dioder RGB + W.

Udvidet funktionalitetstilstand gør det muligt at justere både rent hvidt lys på hovedtid og forskellige nuancer af spektret til spil. I denne udførelsesform vil anvendelsen af ​​dimmere også være passende. Derefter giver en svag spænding dig mulighed for at maksimere svække lysdiodens glød og bruge baggrundslyset som et natlys.

Et eksempel på brugen af ​​lysdioder i belysningen af ​​loftet på gipsvæggen i børnenes værelse

I stuen

Dette sted udfører nøglefunktioner i næsten ethvert hjem. Alle slægtninge samles her, helligdage holdes og gæsterne modtages. Derfor er det vigtigt at vælge ikke kun det optimale indretning, men også ansvarligt behandle installationen af ​​belysning. Massive lysekroner med glødelamper har længe givet vejen til diodesystemer. Sidstnævnte giver mulighed for at udpege et større antal design ideer. For eksempel oprettelsen af ​​et loft med flere niveauer med intern belysning.

LED-stripe til belysning af loftet i stuen

Denne ide vil appellere ikke kun til gæster, men også til husstandens medlemmer. Til tilhængere af naturlig hvid belysning er monokrome bånd egnet, og for at skabe en festlig atmosfære vil den bedste løsning være RGB-bånd, en række farver og tilpasningsmuligheder, der vil være et glimrende supplement til det sjove.

I køkkenet

Her bruges i de fleste tilfælde ikke kun til dekorative, men også til praktiske formål. Ud over loftet kan de limes til de øvre kanter af vægskabene, hvilket vil bringe usædvanlige træk til køkkenindretningen. Du kan øge funktionaliteten ved hjælp af sensorer - de er nemme at bruge, når du vil tænde lyset, men dine hænder er optaget. Når du bruger et bånd over arbejdsfladen, er denne løsning især praktisk, hvis dine hænder bliver beskidte under tilberedningen.

LED stripe i køkkenet

Video - RGB LED Strip

DIY installation

Da klæbebånd er mest efterspurgte, overvej denne metode til at skabe LED-belysning.

Til arbejde skal du:

 • LED strip, købt med en lille margin for sikkerhedsnet;
 • saks til skæring af den krævede længde af produktet;
 • varmekrympeslanger eller elektrisk tape;
 • Loddejern med loddemetal og lysdiode eller LED-stik;
 • ledninger til tilslutning af bånd.

Et værktøj til montering af LED-båndet gør det selv

Derudover kan du have brug for loftsplanker og udjævning til markering af loftet. Den bedste løsning anses for at være limet til vægloftet. Ved hjælp af niveauet skal du markere væggene for at få de vandrette linjer, hvorigennem delen vil blive limet.

Installationsbånd, helt klar til installation

Trin 1. Mål højderne i forskellige hjørner af rummet og find en lavere værdi, hvorfra markeringen vil gå.
Trin 2. Brug niveauet til at markere de vandrette linjer for at installere bundkortet. På det laveste punkt skal det være i en afstand af 5 cm fra loftet. Så lyset vil frit trænge ind i rummets øvre område.

Laser Level Line til Baguette Mounting

Trin 3. Med de nødvendige ledninger skal du installere bundkortet på lim, kendt som "flydende negle".

Trin-for-trin proces med montering LED-stripe på loftet

Trin 4. Afrim overfladen, hvorpå LED-strimlen skal installeres. Det er også nødvendigt at slippe af med flakbelægninger. For at øge monteringspålideligheden skal installationsstedet limes sammen med stærkt dobbeltsidet tape.
Trin 5. Skil det klæbende lag fra diodbåndet og lim det parallelt med loftet eller i en vinkel med det for at skabe den ønskede belysning.

Båndet limes løst til overfladerne. For det første skal overfladen rengøres af støv, så fjern beskyttelsesfilmen fra bunden af ​​båndet og lim langs registreringslinjen.

Tilslutning til strømforsyningen ved hjælp af ledninger

Den nemmeste måde er at bruge en LED-stik. I dette tilfælde påføres båndets kontaktende på stikstifterne, hvorefter låget lukkes. Men denne mulighed er dyrere og mindre pålidelig, ligesom lodning.

Ordningen med LED belysning i lejligheden

Parallel forbindelsesskema af to RGB bånd

Skridt til at forbinde strøm ved lodning.

Trin 1. Tumble kontakt puder på båndet, dække dem med loddet.

Loddebåndsforbindelse med kabel

Trin 2. Fri fra isolering omkring 8 mm ledninger, tin dem, lever dem med loddetråd og skær i en længde på 3 mm.
Trin 3. Læg ledningerne på puderne og brug et loddejern og loddemetal på loddet.

LED strip lodning

Loddemetal på forskellige steder bør ikke tilsluttes for at undgå en kortslutning på ledningerne.

Ledninger loddet til tape

Trin 4. På trods af lav spænding er det bedre at isolere stedet for lodning ved hjælp af et varmekrympeslange eller almindeligt elektrisk tape.

Isolering af kontakter af en LED tape

For at opvarme det varmekrympelige rør kan du bruge en konventionel lighter, mens fagfolk bruger en industriel hårtørrer (varmepistol) til dette

Varmekrympeslangen hårtørrer

Skære- og fastgørelsestape

Til skæring af båndet skal du bruge en særlig mærkning på overfladen af ​​produktet. Det standard trin, gennem hvilket kontaktpuden gentages, er 3 dioder. Placeringen for skæringen er normalt angivet med en linje eller et saksikon.

LED Strip Trim

Båndforbindelsen udføres på en af ​​tre måder:

 • LED-stik;
 • lodning med ledninger;
 • lodning uden ledninger.

Uanset hvilken metode der vælges, skal du følge reglen - forbund ikke båndet længere end 5 meter. Denne værdi tillader alle dioder at brænde jævnt uden at miste lysstyrken, som vil lide, hvis udgangen er 5 meter.

Båndstykker forbundet med et stik

Trinene for at forbinde båndsegmenter med et stik (del 1)

Trinene for at forbinde båndsegmenter med et stik (del 2)

Den første metode, som nævnt, er enkel, men dyr, så vær opmærksom på lodningen.

Lodning med ledninger.

Trin 1. Træk afskalede trådender. Frakke med loddemetal.
Trin 2. Lod padsene på båndets ende.

Trin 3. Løsn trådens ender og enden af ​​båndet, så loddet fra forskellige steder ikke forbinder.

Loddeforbindelse foto

Trin 4. Gentag med enden af ​​det andet bånd.

Denne metode er praktisk, når du monterer båndet i en vinkel. Bøjning af båndet selv i en ret vinkel til fastgørelse er forbudt. Anvendelsen af ​​spikesender med kobbertråd af passende diameter løser dette problem.

En anden mulighed er at bruge en vinklet stik.

Hovedlysbelysning

Når du har installeret båndet på plads, er en pulsforsyning tilsluttet det, hvilket reducerer spændingen fra 220 volt til den optimale værdi for driften af ​​konstruktionen. Selve båndets arbejde understøttes af en spænding på 12 eller 24 volt. Ved installation skal produktet være opmærksom på, at lysdiodens strømforbrug ikke overstiger strømforsyningens kapacitet. Ellers sker en automatisk afbrydelse i overensstemmelse med beskyttelsessystemet. Denne egenskab er valgt ud fra længden af ​​det installerede bånd. Også den vigtige rolle, som størrelsen af ​​strømforsyningen spiller. Jo mindre det er, jo lettere bliver det at skjule det. Derfor er det bedre at tænke på forbindelsesordningen på forhånd.

En speciel controller bruges til drift af et flerfarvet bånd. Efter installationen er det ønskeligt at skjule det sammen med strømforsyningen. Resultatet af arbejdet vil være et funktionelt lys og æstetisk udseende af det udstyrede rum.

Controller til LED strip RGB

Som praksis viser, øges populariteten af ​​LED-striber over tid kun. Dette skyldes den nemme brug af strukturer i hverdagen og når man arbejder med design af rummet. Velvalgte belysning vil ikke kun give synlighed i huset. Ved hjælp af den brugerdefinerede indstilling kan du opnå den nødvendige følelsesmæssige effekt, når du ændrer flere parametre i baggrundslyset, hvilket ikke er tilfældet med klassiske lysekroner med glødelamper. Et plus er også en økonomisk fordel. Købet af diodebåndet fjerner de store regninger for elektricitet og behovet for at erstatte belysningen i de næste 10-20 år (afhængigt af produkttype).

Sådan installeres spotlights?

Du finder svaret på dette spørgsmål i denne artikel! Vi anbefaler også at læse om, hvordan man skal udstyre loftet med egne hænder.

Hvilken LED strip er bedst til loftbelysning

Ikke så længe siden syntes LED-bånd som et underholdende, næsten barnligt legetøj, der kun passer til juletræer. Men nu bliver de i stigende grad købt som den vigtigste eller ekstra kilde til belysning: det er smukt og usædvanligt og overkommeligt.

Men rækkevidden af ​​butikker er fantastisk: et stort antal producenter med produkter af helt forskellige parametre er forvirrende. Hvilken slags LED-strimmel at vælge til loftbelysningen? Vi analyserede en række kriterier for at hjælpe dig med at beslutte.

Lad os starte med det behagelige

For ikke at skræmme dig straks med tekniske egenskaber, foreslår vi at overveje den enkleste men vigtigste parameter til begyndelsen - farve matching.

Du bør ikke overveje dette en lille smule - den rigtige skygge kan påvirke opfattelsen af ​​rummet, mens fejlen kan ødelægge interiøret betydeligt.

Overvej ikke kun farvedesign af væggene og loftet, men også formålet med rummet.

Så kølige hvide eller blålige toner passer godt til badeværelset, og i soveværelset er det bedre at vælge varme. Det afhænger imidlertid kun af farveformularen - vi tvivler på, at den blå baggrundsbelysning vil se anstændigt ud på de grønne vægge.

Du kan ikke foretage et valg eller er du bange for at han vil bore dig hurtigt? Køb farve skiftende bånd! Ved hjælp af en speciel fjernbetjening kan du nemt justere ikke kun farven, men også intensiteten af ​​baggrundslyset - du er enig, det er praktisk. Så du kan skabe en dæmpet hyggelig atmosfære i stuen eller arrangere en rigtig lysmusik i børnehaven.

Båndtype

Efter at have besluttet om farveskemaet, fortsæt til valget af modellen af ​​LED-bånd - de adskiller sig i installationsmetoden og nogle af designfunktionerne. Vi anbefaler, at du konsulterer bygherrerne, så de bestemmer hvilken som passer til dine formål.

Det afhænger af mange faktorer: For eksempel bruges forskellige bånd til at belyse strækloftet eller skabe skummende tørvægskonstruktioner. Derudover er der forskellige effekter og yderligere egenskaber, der bestemmer deres formål.

Lad os se nærmere på, hvilke typer der findes.

Hvad angår højkvalitets LED-bånd, som du ikke ville købe, skal du passe på det nødvendige niveau af beskyttelse mod støv og fugt. Det er logisk, at det er umuligt at købe det samme til hele huset eller lejligheden - afhængigt af hvilket rum du vil installere sådan belysning, varierer parametrene:

 • IP20 LED strips er designet til brug i tørre og rene værelser - for eksempel i soveværelser, planteskoler, stuer eller kontorer. De modstår ikke fugt, men i disse værelser er risikoen minimal.
 • En simpel mulighed er en almindelig tape. Den mest populære type er IP43. Diodene er anbragt i et lukket kabinet, hvilket forhindrer deres fiasko. For at installere båndet skal du fjerne beskyttelsesfilmen og fastgøre båndet. Den mest alsidige løsning.
 • For badeværelset er det bedre at vælge beskyttelsesklasse IP65.
 • Til bad eller sauna skal du have belysning med en IP67 eller 68 mærkning - deres hus er modstandsdygtigt over for konstant fugtighed og temperatur ekstremer.
 • RGB bånd er mere skrøbelige, da en controller er indbygget i dem - det er bedre at skjule dem under omslaget. Du kan styre deres farve og lysintensitet med fjernbetjeningen. Den indbyggede infrarøde sensor registrerer de signaler, du giver ved at trykke på en knap og overføre dem til controlleren. Sidstnævnte aktiverer din valgte tilstand. Antallet af tilstande kan variere fra to til tre i ældre modeller, op til tyve og mere i de moderne. Bemærk dog, at prisen er meget højere.

Det er klart, at der ikke er noget i overbetaling for vandtæt tape, hvis det ikke er et badeværelse eller et bad.

Lysintensitet

Et vigtigt kriterium, der skal tages i betragtning - Lysstyrken af ​​LED'erne.

For svagt lys vil ikke være nok, og en overvægt af belysning dækker øjnene. Vi foreslår, at du gør dig bekendt med graderingen af ​​denne parameter, som hjælper med at navigere.

Det er logisk at antage, at intensiteten påvirker diodens størrelse. Det er det virkelig.

Fabrikantens standardmærkning er fire cifre, hvilket betyder længde og bredde.

Tre typer anvendes mest - SMD3528 (3,5 mm ved 28), SMD5050, SMD5630 med en effekt på henholdsvis 5, 18 og 18 W. Jo mere den sidste indikator, jo lysere lyset.

Dette er imidlertid ikke det eneste valgkriterium - vi tvivler på, at en enkelt LED-pære vil være nok for dig.

Det er nødvendigt at tage højde for deres nummer - minimumet for alle typer bælter er 30 pr. Meter, og maksimumet varierer - 240 for SMD3528, 120 for SMD5050 og 72 for SMD5630.

Aritmetik er meget enkel - jo mere dioder, jo lysere lyset. Det påvirker sandt lysstyrken - afhængigt af antal og størrelse varierer det fra 2,8 til 25 watt.

Valg af strømforsyning

LED-bånd på princippet om tilslutning afviger fra almindelige glødelamper. De forbinder ikke direkte til en 220-volts udgang, men via 12 eller 24-watt konvertere. For at bestemme det passende skal du være opmærksom på markeringen - de rigtige tal angiver hele længden af ​​båndet.

Bemærk, at du ofte bruger tolv volt bånd - 24 V er mindre almindelige og bruges udelukkende til RGB bånd.

Ansvarligt øjeblik: Det er vigtigt ikke kun spændingen, men også styrken af ​​den strøm, der genereres af transformeren (målt i ampere). Fabrikanter skriver som regel disse oplysninger i den medfølgende dokumentation. Men hvad nu hvis du tabte det? Beregn den ønskede parameter selv!

Det er ikke så svært, som det ser ud til. Vi vil forsøge at vise dig beregningerne ved hjælp af eksemplet på en populær model, som oftest bruges til at belyse perimeterloftet.

Formlen er ekstremt enkel - du skal tælle dioderne og formere deres nummer ved det aktuelle forbrug. Lad os antage, at vi har brug for et LED-CW-SMD5050 bånd der er 18 meter langt, for hver af dem er der 30 lyspærer.

Find ud af mærkning på båndet, præcis hvor meget strøm der falder på hver diode - 0,02A for denne model.

Så kommer tidspunktet for beregninger. Arm dig selv med en lommeregner, en blyant og en notesblok.

Det samlede antal LED'er på 18 meter - 540 stk. Multiplicér nu dette tal med 0,02. Som følge heraf får vi 10,8 A.

Derfor skal vi have en strømforsyning med en spænding på 12V og en tilladt strømbelastning på mindst 10,8 A. Selvom det højst sandsynligt vil den korrekte transformator blive anbefalet til dig på samme sted, hvor du købte båndet.

Byg kvalitet

Vær opmærksom på, hvordan båndene er lavet - de skal være fuldstændigt forseglede, dioder og modstande er symmetriske, tæt fastgjort. Hvis noget af ovenstående er forkert eller simpelthen ikke får dig til at stole på, er det bedre at nægte at købe.

Nuance: Lidt tilbage fra emnet bemærker vi, at det i denne sag ikke er værd at spare. Hvis forkert pokleennye tapet bare ødelægge interiøret, så en fejl i belysningsforhold kan have tragiske konsekvenser. Derfor er det ikke nødvendigt at bestille bånd på aliexpress. Kontakt de gode butikker og vælg betroede producenter, der har mange positive anmeldelser.

Vær opmærksom på modstandsparameteren - 150 eller 300 ohm betragtes som optimale (med henholdsvis mærkning 151 og 301). Hvis du ser 100 (101), skal du kigge efter en anden model - dette er et billigt lavkvalitetsbånd.

Hertil kommer, at skroget har ringe betydning - hvis det er for tyndt, det bøjer let, så kan det hurtigt svigte.

producent

Som vi har sagt, afhænger meget af tapeets mærke - det kinesiske substantiv er usandsynligt at prale af holdbarhed og høj kvalitet. På fora kan du finde en masse forfærdede indlæg, at nogle af dioderne fejler umiddelbart efter installationen.

Vi kan rådgive flere dokumenterede producenter, hvis produkter har vist sig. Forsøg ikke at trække en vindende billet i et bevidst tabende lotteri - se vores liste:

Alle har arbejdet i lysmarkedet i mange år og har tjent mange positive anbefalinger.

Generelle tips

Vi håber at du har forstået fabriksindstillingerne. Men stadig ikke sikker på rigtigheden af ​​deres beslutning? For ikke at begå en fejl, når du køber en LED-strimmel for at belyse loftet, tænk på hvilken effekt du planlægger at få.

Måske har du brug for blødt og diffust hvidt lys? Eller måske vil du understrege moderne højteknologisk design i køkkenet?

Derudover skal du analysere om der vil være yderligere kilder til belysning i rummet - måske i dette tilfælde kan du spare meget på bekostning af bånd.

Hvis hovedfunktionen falder på dioderne, skal du vælge en kraftfuld indstilling.

Husk at overveje indretningen af ​​rummet, hvis du vil opnå et harmonisk design. Hvis du ikke er sikker, skal du kontakte bygherrer eller designere. De vil fortælle dig, hvordan den valgte skygge vil påvirke opfattelsen af ​​det overordnede udseende.

Overvej hvordan LED strips vil blive arrangeret. I tilfælde af skjult belysning er det nødvendigt at tegne et diagram over det ønskede mønster og indstille belysningen strengt langs de påtænkte linjer.

Hvis du planlægger at bruge dem til lofter på to niveauer, anbefaler vi dig at være mere forsigtig med den blanke tekstur: installationen skal udføres, så dioderne ikke afspejler lærredet - det vil ødelægge udseendet.

Som du kan se, er det umuligt at utvivlsomt besvare spørgsmålet om, hvilken LED-stripe der er bedst til at fremhæve et bestemt loft - det hele afhænger af en række nuancer. Vi håber, at vores anbefalinger hjælper dig med at finde den perfekte mulighed for dig selv.

LED taklamper og LED belysning: 18 ofte stillede spørgsmål

Denne artikel er dedikeret til LED belysning. I det vil jeg tale om, hvordan loftbelysningen med LED-strimmel kan implementeres, om båndet kan bruges som hovedbelysning, og hvordan rentable LED-lamper sammenlignes med andre lyskilder. Materialet vil blive bygget i form af svar på de mest populære spørgsmål fra potentielle købere. Så gå.

Skjulte loftslys.

Markedsoversigt

 1. Hvilke LED-lamper kan tilbyde det moderne marked?

Her er deres hovedtyper:

 • Tape, som er lysdioder på et fleksibelt ledende substrat. Tape kan have forsyningsspænding på 12 og 220 volt;

220 volt bånd bruger likestrøm og er forbundet via en kompakt ensretter (diode bro).

 • Paneler er lysemitterende dioder på et stift underlag, udstyret med en diffusor. Ofte er panelet en kombination af en diffusor og en LED-strimmel skæres i korte sektioner;
 • Spots - lamperne giver et direkte lys takket være den indbyggede reflektor;

Spot LED-lampe.

 • Soffits - indbyggede loftlamper, som giver diffust lys;
 • Søgelys.
 1. Hvor økonomisk er LED-belysning?

Den nyeste generation af LED'er giver en lysudgang på mere end 100 lumen pr. Watt strømforbrug. For glødelamper er denne indikator 10 gange værre, for kompakte luminescerende ("energibesparende") lamper - 1,5 til 2 gange.

Sammenligning af lysstyrke i forskellige lampetyper.

bånd

 1. Hvordan vælger du LED-stripe til loftbelysning og til hovedbelysning?

For skjult belysning er hovedkriteriet lav varmegenerering. Som regel er det installeret i en loft niche, på en sokkel eller støbning, hvilket indebærer en ret ubehagelig køleskab. Derfor er belysningen af ​​belysning normalt købt tape med en kapacitet på ikke mere end 5 watt pr meter.

Hvilken LED-strimmel du vælger for at markere loftet med lysets farve?

Farve bør vælges baseret på rummets funktionalitet og dets overordnede design. Så det røde lys vil være hensigtsmæssigt i soveværelset, men helt klart ude af plads i køkkenet, og det "sure" grønne lys vil på ingen måde passe ind i stilen i den retro stue.

En nysgerrig løsning - RGB tape, der kan ændre baggrundslysets farve.

Hvis du vælger et bånd til rollen som primærbelysning, er to andre kriterier vigtige for dig:

 • Farvetemperatur. Den mest nøjagtige farvegengivelse er tilvejebragt ved belysning med en temperatur på 4000 K;

Forresten: Lys med en temperatur på 2700 - 3000 K er mere behageligt for øjnene. Det er tættere på glødelampens lys end i dagslys.

 • Specifik lysstyrke pr. Meter. Det skal være mindst 1000 lumen. Den optimale kombination af lysstyrke og strømforbrug (fra 1000 lumen og højst 18 watt pr. Lineær meter) er i øjeblikket (juli 2016) leveret af smd 5630 og 5730 LED-båndene; ældre smd 5050 med samme forbrug er to gange lavere i lysstyrke.

Lysstyrken bestemmes af både typen af ​​lysdioder og deres antal pr. Løbende måler tape.

Nuance: Den samme LED kan have forskellig lysstyrke afhængigt af den spænding, der påføres den. Men som spændingen stiger, øges energiforbruget uundgåeligt, og efter det er varmeledningen af ​​LED'en. Bånd med en kapacitet på mere end 18 watt pr. Meter skal monteres på en aluminiumsprofil, der fjerner varme.

 1. Hvilket bånd er bedre - drevet fra 220 volt eller fra 12?

Ubetinget den anden. Den eneste ulempe er behovet for en ekstern strømforsyning, mens en 220 volt tape bruger en kompakt ensretter monteret på sin forbindelse til netledningen.

Den kompakte ensretter er monteret direkte på netledningen.

Fordelene opvejer det fuldt ud:

 • En diodesamling med 12 volt er kun tre dioder med flere modstande. Det er i sektioner af tre lysdioder, at et lavspændingsbånd kan skæres. Når der køres fra 220 volt, er skæring kun mulig med en meter;

Lavspændingsbånd kan skæres hver tredje LED.

 • Manglende en LED vil forårsage to yderligere lyskilder i den fælles forsamling med den defekte del at gå ud. I et 220-volts bånd er alle detaljer i hvert meter lang segment forbundet i serie, og nogen af ​​dem brænder ud, hvilket betyder at måleren af ​​båndet går helt ud.

Mærkeligt, den 220-volts tape, jeg købte for at fremhæve udgangen til gården, tjente kun et år. Det blev slukket af meter sektioner som det brændte ud single smd-dele.

 • Endelig glem ikke sikkerheden. 12 volt i ethvert kredsløb kan ikke føre til fatale konsekvenser.

Lysarmaturer

 1. Hvordan er led strip lys?

De består af en aluminiumsprofil med et fastgørelsessystem, et bånd med en tilstrækkelig høj lysstyrke limet på den og en plastdiffusor - mat eller prismatisk. Som regel overstiger omkostningerne ved sådanne lamper væsentligt den samlede pris på komponenter købt i detailsalg.

Overhead-, indsats- og hjørnebæltslys.

 1. Hvad er bedre - spotlights eller LED-panel?

Det hele afhænger af de vigtigste krav.

Med samme effekt giver en lys lyskilde altid bedre belysning end nogle få af de svagere. Derfor vinder panelet med hensyn til effektivitet. Men det taber i ensartetheden af ​​belysning: spotlights fordelt over rummet skaber ikke skygger.

36 watt LED-panel. Størrelse - 600x600 mm. Lysstyrke - 3200 lumen.

lamper

 1. Hvilke LED lamper er bedre?

Hvis vi vurderer økonomien, er spektrumets nærhed til solen og dermed farvenøjagtigheden (det vil sige farven på det oplyste objekt synligt i det lyse dagslys), den ubestridte leder vil være lamper på LED-filamenter (de er mærket som filament).

Disse lamper er blandt andet interessante, fordi deres udseende ligner meget glødelamper: den samme glaskugle bruges, og LED-tråden ser meget ud som en spiral.

Den åbenlyse ulempe ved glødelamper er, at de giver diffust lys, mens lamper med diffusor i form af en halvkugle skaber en lys lysstråle rettet i en retning. Hvis du planlægger at installere lampen i spotlampen, skal du vælge - en lampe med en halvcirkelformet linse.

Udseende og design af lampen på LED-tråde.

magt

 1. Hvordan udføres beregningen af ​​LED-belysning?

Ved valg af den samlede lysstyrke af lyskilder skal styres af de sanitære standarder, der er foreskrevet i SanPin 2.2.1 / 1278-03.

Måleenheden i tabellen givet af mig - lux - svarer til et lumen (enhed af lysstyrke) pr. Kvadratmeter område. Lysstyrken i lumen er altid angivet på emballagen af ​​et LED-armatur eller en lampe. For et børnerum med et areal på 20 kvadratmeter anbefales det at bruge lyskilder med en total luminans på 20 * 200 = 4000 lumen.

Den kombinerede belysning af børnehaven.

Nuance: Den faktiske lysstyrke af lyskilder er ofte lavere end angivet. Årsagen er både fabrikantens ond tro og lysabsorption ved diffusorer og nuancer (især støvet). Derfor er det bedre at øge den opnåede værdi ved 20-30% ved beregning.

montering

Hovedbelysning

 1. Hvordan lægges LED-stripen på loftet som hovedbelysningen?

Selvklæbende tape limes til den varmeafgivende profil. Det kan være inline og overhead.

Når båndets effekt er mindre end 18 watt pr. Lineær meter, er det nok at holde båndet på en overflade med ikke-termisk varmeledningsevne til en køleskab. Jeg for eksempel i denne rolle lavede dækningen af ​​PVC kabelkanal. Båndets temperatur under langvarig drift stiger ikke over 45-50 grader helt sikkert for lysdioder.

Båndet med en luminans på 1200 lumen pr. Meter limes til plastkabelkanaler.

 1. Sådan repareres ledprofilen i loftet på gipsplader?

Afhængigt af designet limes profilen ind med almindelig lim, flydende negle eller tætningsmiddel i den forskårne rille eller fastgøres til loftet gennem hullerne boret i den med selvdrejende skruer med forsænkede hoveder. Glem ikke at rezzenkovat huller, så skruerne på skruerne ikke forstyrrer tape klistermærket.

En anden mulighed for montering af en lodret profil - ved hjælp af en yderligere profilholder.

 1. Sådan monteres en led-profil på et panelloft?

Skruer med plast dykker. Trin - højst 50 cm, ellers vil profilen bevæge sig væk fra loftet. De resterende huller kan omhyggeligt fyldes med akrylkittet.

 1. Hvordan installeres diffusoren på profilen med LED-tape indsat på indersiden?

Den plastik diffusor købt med profilen snaps ind i den langs hele sin længde. Låsens design svarer til det, der anvendes i kabelkanaler.

Billedet gør det klart, hvordan du monterer diffusoren.

Forresten: linsen absorberer 25-30% af lyset. Endvidere øges lysabsorptionen på grund af støv- og plastforstyrrelser. Efter min mening er det bedre at bruge flade aluminiumsprofiler uden gennemsigtigt dæksel.

 1. Hvordan limes et bånd uden profil til et gipsplankloft?

En strimmel af gipsvæggen direkte under båndet er nok til at male enhver glansmaling eller emalje. Glans giver en perfekt glat overflade, som det selvklæbende tape holdes sikkert nok til.

En anden løsning er at holde en plastikstrimmel på gipspladen (for eksempel halvdelen af ​​en universal PVC-snit langs længden). Som klæbemiddel kan du bruge flydende negle eller silikoneforseglingsmiddel.

Plastets universale hjørne bliver grundlaget for et LED-bånd.

 1. Hvordan tilsluttes og hvordan man lægger båndet for at sikre sin maksimale lysstyrke?

Båndet er enten forbundet til strømforsyningen fra begge ender eller skæres i længder på ikke mere end 2,5 meter. Ellers vil LED'erne langt fra strømkablet blive dæmpet på grund af et spændingsfald over dem.

Ved at lægge i korte segmenter samtidig reduceres opvarmning af båndsektionen i strømforbindelsesområdet: det opvarmes ikke så meget på grund af lysdiodens varmeafgivelse, men på grund af gennemgangen af ​​en relativt stor strøm gennem bussen med et lille tværsnit.

Derfor er båndet forbudt at forbinde i serie. Høj strøm kan medføre, at dækket overophedes og smelter tapeets plastikbase.

baggrundsbelysning

 1. Hvilket loftrør til LED-stripe er bedre at vælge?

Hovedkriteriet er den bredeste lodrette hylde. Soklen limes kun til væggen rundt om loftets omkreds, så et stort område af limning sikrer den sikre fastgørelse.

Materialet i soklen ved magt på båndet inden for 5 watt pr meter kan være enhver: når der arbejdes, opvarmes LED'erne næsten ikke op. Deres arbejdstemperatur i 35-40 grader vil være ret sikker for både polyurethan og udvidet polystyren.

 1. Sådan monteres loftsplinten på væggen?

Jeg brugte akryl kittet til dette formål. Med samme succes kan soklen limes til flydende negle eller enhver universel lim.

Vigtigt: væggen under bundpladen skal ikke smuldre. Ufærdigt gips skal forbehandles med en gennemtrængende primer til betonunderlag.

 1. Hvordan er installationen af ​​loftbelysning LED strip?

Skjulte lys er klistret på bundpladens øverste hylde i en mindste afstand fra væggen eller på væggen selv over basispladen. Den optimale afstand mellem den og loftet er ca. 5 centimeter. Afstanden fra båndet til kanten af ​​soklen skal ikke tillade seeren at se baggrundslyset fra den modsatte ende af rummet.

Valgmuligheder for placeringen af ​​baggrundsbelysningen over baseboard eller støbning.

 1. Sådan minimeres strømmen af ​​baggrundsbelysningens strømforsyning?
 • Sørg for fri luftcirkulation i nærheden af ​​dens placering. På den praktiske side betyder det, at BP ikke skal installeres i lukkede nicher;

Strømforsyningen er installeret i en ventileret niche.

 • Vælg strømforsyningsenhedens strøm, så den dækker den samlede effekt af båndene eller lavspændingsarmaturerne, der er forbundet med den, med mindst 30%.

konklusion

Jeg håber, at jeg formåede at tilfredsstille læsernes nysgerrighed inden for LED-belysning. Som altid kan yderligere materialer studeres ved at se videoen i denne artikel. Venter på dine tilføjelser og kommentarer. Succeser, kammerater!

Hej Jeg har et spørgsmål: På hvilken afstand fra LED-strimlen for at installere en spotlight, så realkreditlånet ikke kan ses. LED strip under stretch loftet

Hvis det er en lampe med monteringsplade og nedtrapningstransformator, monteres den på en speciel monteringsplade (medfølger i lysekronens pakke). Det er nødvendigt at lave en træbase, hvis højde bestemmes af niveauet af strækloftets film. En sådan base skal fastgøres fast på hovedloftet med dykker og skruer. Til boring af huller til dowels ved hjælp af et slag. På dette grundlag skal du derefter fastgøre lampens monteringsplade.

Den krydsformede plade til fastgørelse af lysekronen er fastgjort ved hjælp af dykker og skruer

På denne måde er store lysekroner monteret. Den tværformede plade er lavet af et stykke krydsfiner, som er fastgjort til tinbenene. Benene er sikkert fastgjort til loftet, takket være deres fleksibilitet justeres højden på pladen. I midten af ​​pladen - et hul til ledninger. Lysekrone monteringsplade, positionen af ​​lysarmaturen justeres ved at bøje tinbenene

Det er fornuftigt at købe spotlights inden installation af strækloftet. I dette tilfælde er det muligt at måle projektørens længde med afstanden mellem bunden og strækloftet (om nødvendigt installere spotlights, strækloftet skal være under bunden mindst 6 cm). Lysstofrør, LED, halogen og glødelamper bruges i spotlights.

God dag! Under reparationerne lavede de et loft på to plan, hvor de lavede en LED-tape. Som følge heraf er der 2 problemer: 1. Det skinner meget lyst, men de ønskede at bruge det som et natlys. 2. Der vil konstant ophobes støv. Er det muligt at lukke en niche med plast eller noget for at reducere lysstyrken og støv. Tak

trimmer og problem løst))

Venligst send en kommentar

Ved at give en kommentar accepterer du brugeraftalen