Sådan hænger du en tung lysekrone på hylderne
ved hjælp af en krog eller anker

Hvis du har brug for at hænge på loftet en lysekrone vejer flere kilo, så opstår der ofte vanskeligheder. Men med suspensionen af ​​en massiv tung lysekrone, skal arbejdet udføres ved at vælge type fastgørere og den rigtige monteringsmetode.

Lysekronen hænger højt, er forbundet med de elektriske ledninger, folk passerer under det. Derfor skal vedhæftningsikkerheden tages med det fulde ansvar for at forhindre, at lampen falder i en persons hoved.

Hvis armaturet vejer mindre end et kilo og er en elpatron med en pære, så kan suspensionen ikke bekymre sig og lette lysekronen direkte til ledningerne på ledningerne. Jeg brugte denne ophængningsmetode under reparationen af ​​lejligheden, fordi alle lamperne blev fjernet fra loftet. Hvis lysekronen består af beslag og nyanser, er det nødvendigt at installere en speciel montering i form af en krog eller anker i loftet.

Sådan hænger du en lysekrone på loftet med en krog

Hvis lysekronen vejer mindre end 10 kilo, så kan den bedste vedhæftning til sin ophæng være en simpel krog med gevind i en lige sektion.

Kroge kommer i forskellige størrelser, så det er muligt at vælge baseret på lysekronens vægt. En krog med en stangdiameter på 2 mm vil holde en lysekrone, der vejer op til 3 kg, henholdsvis 3 mm - 5 kg, 4 mm - 8 kg, 5 mm - 10 kg. For at montere en lysekrone, der vejer mere end 10 kg, skal du have et anker

Hvis du vil hænge en lysekrone på et træloft, for eksempel i en bjælkehytte, så er det nok at bore et hul i loftet med en diameter svarende til den indre diameter af krogetråden og skru krogen ind i loftet.

Hvis der ikke er nogen krog ved hånden, så kan du hamre en halv 80 mm lang negle ind i loftet og bøje sin udragende del i form af en halv ring. En lysekrone med op til tre kilo vil hænge forsvarligt.

I loftet af loftet med betonplader til fastgørelse af krogen skal du først montere en dowel i loftet. Når du køber en krog, er dowel normalt inkluderet. Krogen vist på billedet med en stangdiameter på 5 mm er beregnet til at hænge en lysekrone med en vægt på op til 10 kg.

At installere dowel. i loftet er det nødvendigt først at bore et hul med en diameter svarende til den ydre diameter af dybden til dybden af ​​dens længde. Dowel er hamret ind i hullet, og det er kun for at krog krogen ind i det.

Da der er hulrum i betonpladerne, kan borren falde ind i hulrummet ved boring af hullet. Og efter at boret er fjernet fra hullet, falder sand og bygningsstøv ud.

Og der er en forklaring. Loftsplader er lavet af beton. For at reducere deres vægt og øge styrken, reducere termisk ledningsevne og lydisolering langs hele længden af ​​pladen, fremstilles runde rør i form af et rør fra fabrikken. Når der opbevares på en byggeplads, kommer byggepladsen ind i nogle af rørene, og det er her, hvor det kan falde ud.

Hvis tykkelsen af ​​betonen til det indre hulrum ikke overstiger halvdelen af ​​plastikpladens længde, og det ikke falder ind i hullet, når det kører, er det muligt at skrue en krog for lysekronen ind i kløften. Hvis vægten ikke overstiger 3 kg, vil monteringen være ret pålidelig.

Hvis lysekronens vægt er mere end 3 kg, er det nødvendigt at have en metalduge, for eksempel Mollysystemer (Molli), der er specielt designet til montering på vægge og lofter, herunder hult konstruktion.

For at installere dyvelen i loftet skal Molly først bores i hullet, indsætte den cylindriske del af dybden ind i den og dreje krogen med uret, indtil den stopper og anvende kraftig kraft i slutningen af ​​snoet. Det er bedre at stramme krogen med en håndtag, for eksempel ved at indsætte en metalstang eller stang ind i den. Ved stramning vil den centrale del af cylinderen af ​​dowel'en sprede sig til siderne og fastgøre fast til væggene i betonpladen. Denne dowel kan modstå vægten af ​​en lysekrone op til 30 kg.

Sådan hænger du en tung lysekrone på loftet
ved hjælp af et anker

Til montering af produkter på et fast loft eller væg med en belastning på mere end 30 kg anvendes et metalanker, hvilket på tysk betyder anker.

For at hænge en lysekrone i et loft med en vægt på mere end 10 kg, kan du ikke kun bruge en krog med en plastikhane, men også et simpelt, ikke dyrt ankeranker, der kan modstå en vægt på op til 30 kg, når den er installeret på et loft af beton.

Som det ses på billedet er drevanker et segment af et metalrør, inden i hvilket en metrisk gevind skæres til halv længde, og anden halvdel har en indsnævring af den indre diameter og er opdelt i fire sektorer ved slots. Udenfor røret, for bedre vedhæftning med vægmaterialet har en diagonal indhak.

En metalindsats sættes på siden af ​​forankringsrørets gevinddel. For at installere det drevne anker skal du bore et hul 5 mm dybt i loftet mere end dets længde, hamre ankeret i det borede hul og kile det ud ved hjælp af et specielt værktøj. Enheden kan tjene som en metalstang med en diameter, der er mindre end ankertråden. Blæserne til stangen vil skubbe foringen ind i den koniske del af røret, og ankerbøjlen vil flytte fra hinanden til siden og skære ind i betonen.

De vigtigste tekniske egenskaber ved ankre

Baseret på data fra producenter, der blev drevet i ankre, udarbejdede en tabel af deres tekniske egenskaber. Fabrikanter anbefaler at ankeren ikke anbringes mere end 25% af den maksimale belastning.

Belastningsegenskaberne i tabellen er givet til det ideelle tilfælde at installere et anker i højstyrkebeton, i natursten eller i mursten uden hulrum. På grund af manglende evne til at tage højde for egenskaberne ved væggen eller loftets materiale anbefaler jeg derfor at vælge et anker med en tifold margin for belastningen.

Billige hængende lysekroner

Online butik MagSvet giver alle mulighed for at købe en hængende lysekrone, vores fordele er ★ billige, ★ høj kvalitet ★ hurtig levering i Moskva og regioner!

I skabelsen eller opdateringen af ​​interiøret må man ofte investere mange penge, og køb af lamper er som regel ret seriøs udgift. Hvad skal man gøre, hvis lysets skønhed er meget vigtig, og luksusprodukter af dyre mærker på ingen måde passer ind i budgettet? Det er nemt - i onlinebutikken Lstr-butikken kan du købe billige vedhængslygter, som måske ikke er så smarte, men med hensyn til pålidelighed og stil, vil de næppe give afkald på produkter af højere prissegmenter.

Smuk, høj kvalitet, billig - er det muligt?

I MagSvet online-butikken kan du billigt købe en hængende lysekrone af højeste kvalitet. Italiensk firma Lussole, dansk citilux, tysk MW-Light - de producerer alle billige hængende lysekroner og betaler ikke mindre opmærksomhed på deres skønhed og sikkerhed end dyrere produkter. Tyndt, let, på en kæde eller på en ledning, med en eller to nuancer, vil billige lysekroner være en værdig tilføjelse til indretningen, der viser beskeden elegance.

Lysekroner på krogen

Moderne lysekroner er forskellige former, farver og materialer. Men de spiller alle den samme funktionelle rolle - lyser rummet. I kataloget på vores onlinebutik findes modeller med forskellige monteringsmuligheder. En af de mest populære er krogen mount. Vi tilbyder traditionelle krystalvedhæng lysekroner i den klassiske stil, modeller i barokstil, land, højteknologi osv. Krogen lamperne er komfortable og funktionelle.

Fordele ved krogfastgørelse

Lysekronens armatur på krogen udføres ved hjælp af en speciel kæde, som sikkert holder enheden og i fremtiden giver dig mulighed for at styre niveauet. Prisen på sådanne belysningsarmaturer er lavere, sortimentet er varieret, bekvemmeligheden er maksimalt. Kroge og fleksibel kobling forbedrer pålideligheden. Selvom lampen hænger lavt og med uforsigtig bevægelse, vil indbyggerne krog det, det svinger simpelthen og vender tilbage til sin oprindelige position.

Desuden er lysekronerne på krogen meget usædvanlige og spektakulære - ofte kan disse findes i barer og stiliserede caféer. Men de er velegnede til boliginteriør, især køkken og stue.

Plade lysekroner vil dekorere ethvert værelse. Vi tilbyder at købe lamper til lave, mellemstore og højt til loftet - takket være en krog og en lang ledning, kan du selv justere højden på enhederne.

Samarbejder med vores online butik, vil du få en lysekrone på en krog billigt med levering over Moskva og til andre byer i Den Russiske Føderation.

Sådan løser du lysekronen til loftet med en krog

En af mulighederne for at installere lysekronen hænger. Tidligere var spredningen af ​​denne metode på grund af det forhold, at der ikke var behov for boring af huller til montering på betonplader, der har hulrum. En bred vifte af materialer og loftsdesign kræver forskellige tilgange ved installation af belysning. Eksisterende typer af inventar giver dig mulighed for omhyggeligt at installere lysekronerne i design af værelser med alle typer overflader og bund af lofter.

Installationsprincip

Lysekronen er fastgjort til loftet ved hjælp af en krog, det suspenderes ved at hænge det på en suspension, der er forudinstalleret i loftet. For at gøre dette skal der i lysekronens design være en modstykke - en løkke, en ring, en beslag. Sløjfen er slidt på fjederhalvringen. Toppen er dækket af et dekorativt element - en hætte, der også skjuler forbindelsespunkterne for forsyningskablerne.

Typer af suspensioner

Loftslamper kan variere meget i udseende, størrelse, materialeydelse, antal lamper, vægt. Derfor, før du vedhæfter en lysekrone, skal du vælge det rigtige valg af krog. Afhængigt af typen af ​​loft anvendes materialet i dets udførelse, forskellige typer, design og metoder til fastsættelse af produktet, når lysekronerne installeres. Du bør også være opmærksom på deres bæreevne.

Monteringskrog

Består normalt af to dele, fastgjort sammen i form af bogstavet "T". En lysekrone er suspenderet på en af ​​dem, den anden er indsat i loftets åbning og holder krogen og hviler på åbningens kanter. Den første del er en bar med en halv ring i den ene ende og huller til højdejustering på den anden. Den anden del kan enten være en strimmel eller et stykke tykt ståltråd.

Hook samlingskrog af B 16/240 gennem passage.

Monteringskrog giver ikke en stiv fiksering og tæt sammenføjning til gulvpladen. Den anvendes til hule eller monolitiske hule grunde med armeret beton med skjult lægning af strømkabel i metalrør. Hullet i hvilket armaturet monteres og kablet til tilslutning af strømforsyningen er ret stort. Den er lukket med en dekorativ plastikhætte, som regel hvid, i form af et låg. Ofte monteres disse monteringer i nye bygninger. Men efter levering af lokalerne, under renoveringen, fjernes de, da de ikke giver en tilstrækkelig stram og pæn passform af lampen til den malet overflade af loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​en stikkontakt.

Gevindet suspension

Det er et bjerg til T-formede lysekroner, der består af en gevindskrog og en møtrik, der har udseende divergerende under påvirkning af en forårsblade. Principen for deres vedhæftning ligner monteringspladerne, men forskellen er, at de kan fastgøres fast i understøtningsstrukturen ved hjælp af en låsemøtrik.

De anbringes på plader med hulrum, kun på hængslede eller hemmede loftsdesign, hvis der er indlejrede mørtel, der sikrer tilstrækkelig stivhed af strukturen. Der kræves et hul til montering af gevindbøjlen, når der installeres fjederbelastede kronblade divergerer til siderne, så de ikke falder ud. Højdejustering og fixering sker ved hjælp af en gevindforbindelse.

Skru med en halv ring

Den anvendes til fastgørelse til monolitiske, armeret beton, hule og hule plader med polyethylen eller nylon dowels. Basismaterialet skal være fyldt. Skruer er lavet af stål, normalt med galvaniseret belægning, har en halvring i den ene ende og tråd på den anden.

Du kan vedhæfte en lysekrone til loftet med en træbase ved at dreje skruen direkte ind i bunden. Denne mount giver dig mulighed for at installere lysekrone overalt, i modsætning til tidligere suspensioner, hvis brug kræver tilstedeværelse af hulrum i gulvpladerne.

Ankersklemme

En af de mest pålidelige måder at vedhæfte en lysekrone på. Udvidelsesankre bruges til at fastgøre tilstrækkeligt tunge strukturer til faste betonfundamenter. Fremstillet af stål. Ankeret er en gevindskrog, der bevæger kolletten i form af en kil. Pålidelig fastgørelse sikres ved udvidelsen af ​​ankerholderen med en kilekile, som bevæger sig langs gevindet. Let at installere i et forberedt hul.

Collet mount

Lysekrone Collet Stud

Stive og robuste fastgørelsesanordninger giver hylsterklemmer. En kollet er en type ankerklip, som normalt er lavet af messing, af en cylindrisk form med en indvendig konisk gevind. Fastgørelse i lejens overlapning sker på grund af segmenternes rive, når stiften skrues fast. Der er variationer af hylster til både lyse og tunge strukturer. Anvendes ofte, når der er vanskeligheder med at installere belysning på grund af tilstedeværelsen af ​​mellemrum mellem bunden og loftets ophængte struktur. I dette tilfælde anvendes karm og kroge med en udvidet gevinddel eller knopper med den nødvendige længde med en øjenmøt i enden som en ring.

Hæk sommerfugl

Butterfly stik til gipsplader lofter

Til hængslede lysekroner er det sjældent anvendt som en undtagelse at installere kun ekstremt lysarmaturer direkte på overfladen af ​​pladematerialer, for eksempel: gipsplader, plastplader. Tyngre lysekroner kan kun monteres på pantet eller batten, der har en sikker montering med bunden af ​​loftet.

Montering af specielt tunge lysekroner udføres af hårnålen, der passerer gennem støtteloftet. På den ene side hviler tappen på en plade, der er designet til jævnt at fordele belastningen fra lysekronen over overfladen. Den anden side er lavet i form af en krog, eller øjenmøtrikken anvendes.

Hvad er vigtigt at overveje, når du installerer:

 • loftkonstruktion;
 • loft materiale;
 • lysekronens vægt
 • styrke eller bærende kapacitet i loftet
 • evnen til at justere suspensionens højde.

Korrekt udvalgt krog giver mulighed for at installere en suspenderet lysekrone på ethvert loft med høj kvalitet, sikre dens pålidelige fastgørelse og lang levetid.

Suspended lysekroner

Vælg stil

Suspended lysekroner - skønhed og funktionalitet

Et moderne værelse kan næppe forestilles uden en lysekrone. At købe en suspenderet lysekrone, med hele sortimentet af disse produkter, er ikke svært. Med hensyn til prisen kan lysekronerne være både relativt billige, tilgængelige for næsten alle, og eksklusive, specialfremstillede. Det samme gælder for det materiale, hvorfra produktet er fremstillet. Det kan som sædvanligt være metal og glas og unik dyre krystal.

Suspended lysekroner er traditionelt anvendt ikke kun som belysningsudstyr, men også som dekorative elementer af interiøret. Kombineret med hængende lysekroner kan det indre af rummet omdannes til en energisk eller diskret stil.

Sådan hænger du en lysekrone på en krog eller beslag selv

Belysning - den vigtigste komponent i ethvert rum. I stuerne er der traditionelt installeret loftslamper - lysekroner, der sikrer ensartet fordeling af lys over hele området. Ved anvendelse af samme fikseringsmetoder over hele landet var det altid let at hænge lysekronen. Moderne modeller kan variere i fastsættelsesmulighederne, der er lofter af forskellige materialer, så det er værd at overveje processen mere detaljeret.

Monteringsmuligheder

Moderne loftlamper er ikke altid designet til en traditionel krogfeste placeret i midten af ​​loftet. De kan udstyres med deres egne fastgørelsesdele, som oftest er inkluderet i kittet. Det sker, at du står over for situationen, når lysekronen er designet til den traditionelle vedhæftningsform, og krogen mangler af forskellige årsager.

I disse tilfælde er det ikke nødvendigt at kontakte en specialist. Det er helt muligt at løse lysekronen på loftet selv. Installation kræver ikke særlige færdigheder, hvis vi studerer funktionerne i alle muligheder.

Traditionel krog

Mere for nylig blev alle lysekronerne designet til at blive monteret på en krog monteret i gulvpladen. Denne metode betragtes nu som den enkleste, mest bekvemme og pålidelige.

Armaturet på fastgørelsespunktet har en svarring, sæt på krogen. Ledninger, krog og ring er lukket med en speciel dekorative kop.

Det største problem er altid blevet forårsaget af, at der ikke findes en fjederring på armaturet. Dette findes nogle gange i lette køkken nuancer, designet til en lampe. Normalt blev en ikke meget vellykket, men enkel metode brugt til at løse problemet: en knude blev bundet i armaturkabelens ende, hvis løkke blev sat på en krog. Det er svært at kalde en sådan metode korrekt og sikkert, men det blev ofte brugt selv af professionelle elektrikere.

Nu er sådanne problemer yderst sjældne, da moderne lamper ikke indebærer farlig håndtering af strømbærende ledninger og nødvendigvis har en fastgørelse. I dag kan man oftere møde en situation, hvor den gamle krog ikke kunne modstå lang udnyttelse eller skødesløs håndtering og afbrød. I dette tilfælde skal du udskifte den med en ny.

Hvis du vil hænge lysekronen uden en krog, skal du vælge en ny. I dette tilfælde er det værd at være opmærksom på vægten af ​​den suspenderede belysningsstruktur:

 • Til armaturer med en vægt på mindre end 4 kg er det muligt at anvende en gevindskrog, der er skruet i en polymerplugg. Sådanne kits sælges i næsten enhver hardware butik.
 • Ved tyngre armaturer anbefales det stærkt at anvende kroge med en ankermekanisme. For nylig er de i stigende grad på salg og er ikke længere ualmindelige.

Det skal bemærkes, at den sædvanlige krog med en dowel kun kan anvendes med en betonplade eller træloft. For at løse lysekronen på betonloftet, skal du bore et hul af den passende diameter og indsætte en dowel i den. I tilfælde af et træloft kan gevindene skrues direkte ind i træet, og det er ønskeligt at pakke krogen over hele længden af ​​tråden, så forbindelsen er stærk, ellers vil tynde plader ikke modstå vægten. Trådforbindelse er ikke tilladt med plastpaneler. Selv gipsvæg er ikke designet til montering på en tråd eller med en dowel, der kommer i sættet.

Ankermekanismer er i stand til at modstå betydeligt større belastning. De anbefales til at hænge tunge lysekroner. Et hul med den ønskede diameter og tilsvarende dybde er boret i loftet.

Krogen er indsat i den og spændt ved rotation op til stop. For at forenkle tilspændingen kan du bruge en skruenøgle eller tænger. Krogen af ​​krogen er sikkert fastgjort i hullet med ben spredt ud til siden.

Selvom den købte lampe har en lille masse, er det nyttigt at tænke på den mulige efterfølgende ændring af lysekronen. Hvis det viser sig at være sværere, skal du ændre monteringsmetoden igen. Det er bedre at købe en ankerkrog med det samme, hvilket vil afhjælpe eventuelle ulemper i fremtiden.

Monteringskonsol

Nogle gange kommer lampen med en speciel beslag. Dette kan være en straight bar eller crosspiece. Armaturet har huller til montering i loftet og gevindstænger til fastgørelse af lysekronens krop.

Designet indebærer direkte fastgørelse til loftets overflade. Hvis fastgørelsen hæmmes af en eksisterende krog, kan den simpelthen afskæres. Men det er bedre ikke at gøre dette, fordi det i fremtiden kan være nødvendigt. Det anbefales at bøje det med en hammer og placere beslaget igen. Om nødvendigt kan krogen rettes med tang og genanvendes. Denne tilgang eliminerer behovet for at montere en ny krog med den næste udskiftning af lysekronen, hvis du har brug for en anden fikseringsmetode.

Monteringen af ​​beslaget sker normalt ved hjælp af skruer og dowels. I loftet, ifølge den foreløbige markering, bores huller i hvilke dowels er indsat. Skruer til de forberedte punkter tiltrækker monteringsbjælken. Konsolet i form af et kors giver dig mulighed for på en mere pålidelig måde at tilslutte lysekronen, hvis den har en betydelig masse. I sluttrinnet er armaturhuset fastgjort på beslaget med de medfølgende skruer, bøsninger eller dekorative møtrikker.

Direkte indkvartering

Nogle loftslamper er designet til direkte fastgørelse til loftets overflade. I dette tilfælde leveres huller til fastgørelseselementer i instrumenthuset.

Hardware valgt afhængigt af loftets materiale. Selvskærende skruer, skruer, specielle dowels kan bruges.

Særlige forhold

På traditionelle måder at installere en lysekrone, er lampens armatur til en solid og holdbar base - beton eller træ betragtes. Ændring af loftet kan diktere særlige krav til gennemførelsen af ​​suspensionen.

Gips og krydsfiner

Fastgørelse af lysekronen til loftet på gips er ganske simpelt, hvis du bruger en særlig beslag. Sættet med fikseringspunkter giver dig mulighed for at fordele belastningen og bruge konventionelle skruer. Men du kan øge forbindelsens styrke betydeligt, hvis du tager specielle dowels til gips.

Den mest populære mount hedder molly. Sådan dyk tilhører ekspanderende mekanismer og minder om princippet om aktionsanker. Hardwareen indsættes i det tidligere forberedte hul, indtil det stopper. Drejningen af ​​hovedet udføres med en konventionel skruetrækker eller skruetrækker. Skruen strammer det cylindriske ekspansionselement, som fastgør dybden mod at flytte og falde ud af hullet.

Hvis lysekronen er designet til at blive hængt på en krog, vil en anden fiksering i form af såkaldte paraplydukker hjælpe med at løse problemet. Enheden består af fjederbelastede plader fastgjort på en lige sektion af krogen. Ved hjælp af en hånd krymper paraplyen og skubber ind i et forberedt hul i gipsvæggen. Efter at have passeret hullet, er pladerne klæbet og sikkert sikret krogen mod at falde ud. Det er kun for at stramme låseskiven med en møtrik.

Strekak

For at installere lysekronen over strækloftet, skal du have en speciel beslag, der skaber en ny bundflade. Disse beslag fremstilles industrielt, men kan også laves af skrotmaterialer. Armaturer er en stiv base, der er fastgjort til betonloftet med benene. Serieprøver er justerbare højdebeslag, som gør det muligt at justere designet for enhver placering af lærredet i forhold til betonpladen.

På stedet for at fastgøre lysekronen limes en monteringsring på stoffet, hvor der kan laves en spalte. Til salg findes også specielle transparente klistermærker, der beskytter stoffet mod opvarmning af lampen.

Beslagene kan bruges ikke kun til at fastgøre monteringsbjælken. I midten er der et hul til fjernelse af ledninger. Normalt kan en krog hængt ind i en betonbase trækkes gennem den. Våben til hævede lofter er alsidige og egner sig til forskellige metoder til fastsættelse af lysekroner.

Tilslutningsteknologi

Alt elektrisk arbejde skal udføres med spændingen fjernet. Det er nødvendigt at gøre dette ikke kun med en switch, men ved at slukke for strømafbrydere på det elektriske panel. Det anbefales også at kontrollere spændingen på ledningernes kontakter ved hjælp af en indikatorskruetrækker.

Fase og nul

De fleste af de gamle armaturer har ikke trådfarvemærkninger. Ved de gamle regler var det nok. Men når du bruger skruepatroner, er det ønskeligt at placere fasen på den centrale kontakt og nul - på skruen. Dette giver yderligere beskyttelse mod elektrisk stød, hvis skruelederen uheldigvis berøres, når pæren udskiftes.

Derudover overholdes reglerne for at bryde det elektriske kredsløb ikke altid i boliger, hvilket resulterer i, at den neutrale ledning åbnes, og fasen forbliver altid på lysekronen, hvilket skaber en vis fare. Af denne grund anbefales det, at selv en simpel udskiftning af lamperne udføres, når spændingen på skærmen fjernes. Dette er den eneste måde at give en fuld garanti for beskyttelse mod skade.

Hvis lysekronens ledninger er farvekodede, bliver det lettere at tilslutte enheden. Zero conductor kommer fra skjoldet. Fasedråden åbnes af kontakten. Hvis lejligheden ikke er mærket, kan fasen og nul bestemmes ved hjælp af en indikatorskruetrækker.

Nogle moderne armaturmodeller har en ekstra beskyttelsesplads. Hvis ledningerne i lejligheden er jordforbundne, anbefales det stærkt at bruge det, fordi der ikke er unødige øjeblikke i forbindelse med elektrisk sikkerhed.

Trådforbindelse

Det er vigtigt at huske, at alle strengforbindelser i øjeblikket er uacceptable. Du kan trække med udskiftning af twist på en speciel tilslutningsenhed, men når du installerer en ny lysekrone anbefales det ikke at bruge de gamle farlige metoder til at forbinde ledninger, der kan føre til overophedning, kortslutning og brand.

Moderne lamper indbygger specielle kontakter til tilslutning af ledninger. Normalt er de skruetænger. Den ledige del af ledningen er nok til at indsætte i kontakthullet og stram skruen.

Hvis lysekronen og ledningerne slutter med ledninger, skal du købe specielle klip. De kommer i flere sorter:

 • Rørformede skruepuder. Trådene er sikkert fastspændt med skruer, hvilket sikrer acceptabel kontakt og isolering af forbindelsen.
 • Pads med lamellær lederjumper. Tryk på ledningen gennem vaskemaskinen, så kontakten er mere pålidelig, og der er ingen risiko for at gnide ledningen med skruens skarpe kanter. I den åbne form er pads af denne type kendetegnet ved mindre isolerende egenskaber, derfor anbefales det at anvende modeller med omslag.
 • Spændeklemmer med snap eller fjeder. Der er selvklæbende strukturer, der er nemme at bruge, men normalt designet til lavere strømstyrke. De er mere modstandsdygtige over for vibrationer. Over tid er kontakten ikke tabt, fordi der ikke er nogen skrue, der kan skrues af.

Der er yderligere anbefalinger, der giver dig mulighed for at udføre forbindelsen korrekt. Her er de vigtigste:

 • Det er bedre at rengøre ledningerne ved hjælp af et specielt værktøj. Dette sikrer den mest komplette rengøring uden at beskadige kernen.
 • Det anbefales at fjerne oxidfilmen fra den aftagne leder.
 • For strengede ledninger er det ønskeligt at anvende lugs, der presses på enden af ​​ledningen. Dette gælder især for skrueklemmer, hvor lederen presses henholdsvis af en skrue. Uden et tip kan kontakten forværres over tid på grund af sammenpakning af individuelle tynde vener.
 • Ledningen i terminalen skal afvikles til enden af ​​det blotte område. Dette bør overvejes ved bestemmelse af længden af ​​stripning. Dette sikrer god isolering.

Moderne lysekroner kan have forskellige måder at fastgøre. Kendskab til funktionerne i alle mulighederne giver dig mulighed for nemt at udføre installationen af ​​lampen. Der er mulighed for sikkert og smukt at hænge lysekronen selv på strækloftet. Overholdelse af sikkerhedskrav og elektriske arbejdsregler gør det muligt for dig at oprette forbindelse og opretholde driftsikkerheden i mange år.

Suspended lysekroner

Suspended lysekroner er fastgjort til loftet med en krog eller monteringsplade. Lampens "krop" er forbundet med bjerget med en ledning, en kæde, der kan forkortes. Suspensioner vælges for værelser med højt til loftet: en stue og et andet lys i et landhus, en café, en konferencehal osv.

Design funktioner:

 • Suspended lysekroner er monteret på en krog eller bar. Begge typer fastgøring er lukket med et dekorativt overlæg.
 • Suspensionen er lavet i form af en kæde eller reb (det kan forkortes om nødvendigt).
 • Suspensionen kan være en eller flere.
 • For højt til loftet er suspenderede lysekroner oftest valgt. Hvis loftet er lavt (2,5-2,7 m), skal du vælge en model med en suspension, der kan forkortes.

Kategorien af ​​suspenderede lysekroner omfatter hele paletten af ​​stilarter, fra klassisk til højteknologisk og loft. Forskellige materialer anvendes: metal, keramik, glas, tekstiler, træ, plast og krystal.

Suspended lysekroner i interiøret:

 • Hængende lysekrone vælges ofte til stuen og hænger i centrum. For en firkant eller tæt på firkantede rum skal du vælge en model med en rund base for at udglatte hjørnerne visuelt. En oval eller rektangulær lampe passer til et aflangt rum, og et værelse med en kompleks konfiguration (med et karnap, korridor, hjørne omklædningsrum mv.) Vil visuelt afbalancere enheden i form af en firkant.

 • Disse lamper bruges også i køkkenet: De er hængt i midten eller over spisebordet. Formen af ​​enheden vælges efter samme princip som i stuen (hvis du hænger en lampe over bordet, start fra sin form). For at fremhæve arbejds- eller spisepladsen skal du vælge en model, hvis lys er rettet nedad. Den mest populære stil til køkkenlamper er Tiffany (glasmosaikloftlamper, men du kan vælge en passende model til ethvert design.

 • For soveværelset er muffled lys vigtigt: lyse stråler fra apparater med åbne lyskilder eller lamper, der peger nedad, vil skære øjne og forstyrre hvile. Vælge en enhed i dette rum, vær opmærksom på lampeskærme / lampeskærme: matteret glas eller plastik, tykke tekstiler - hvad du har brug for.

  Alternativet er et opadrettet lys. En bonus til en sådan beslutning er et visuelt forhøjet loft.

 • En lysekrone på en suspension er en uundværlig løsning til en hall, især hvis den har en trappe: i dette tilfælde forekommer loftet for højt. Lampen belyser det visuelt.
 • Hvad bestemmer prisen på lysekroner?

  Stor prisvariation afhænger af flere faktorer:

  • Materialer. Rammen af ​​det absolutte flertal af lamper er lavet af metal, og derfor er lysekronen for 1500-2000 rubler strukturelt ligeså pålidelig som lampen til 50.000 rubler.

  Men loft- og indretningsmodellerne af økonomiklasse og præmiemodeller er fundamentalt forskellige: i det første tilfælde er det tyndt glas og plast, i det andethåndsbladede glas, krystal af højeste kvalitet mv.

 • Mass. Forfatterens enheder, der udstedes i små printbøger, er betydeligt dyrere end massemarkedet.
 • Produktionssted. Mange europæiske mærker har delvis eller fuldt flyttede fabrikker til Kina og Taiwan. Dette reducerer omkostningerne til slutproduktet uden tab af kvalitet.
 • Prissegment og fabrikanter.

  • Economy klasse Suspended lysekroner med et minimum af detaljer, enkle former. Mærker: Eglo, Citilux, Globo, MW-Light, Aurora, Luztrade.
  • Gennemsnitlig priskategori. Lamper med et interessant design, indretning, masseproduktion. Mærker: Chiaro, KINK Light, Bohemia Ivele Crystal, Crystal Light, Brilliant.
  • Premium segment. Storslåede mange-tier lysekroner, forfatterens design, håndlavede. MM Lampadari, Moooi, Baga, Vintage, Axo Light, Passeri, Italamp, MM Lampadari, Masiero, Flos.

  Hvor kan man købe hængende lysekroner?

  Kataloget på onlinebutikken BasicDecor har 6.541 suspenderede lysekroner fra 58 mærker (data i midten af ​​2016). Blandt dem, lamper af forskellige stilarter og omkostninger. Konsulenterne i butikken vil hjælpe med at udvælge, de vil fortælle om installationens komplicationer og om nødvendigt vælge komponenterne. Det er muligt at bestille levering i Moskva og regionen eller afhente et køb på et af afhentningsstederne.

  Lysekroner på krogen

  Lysekroner på krogen i mange år i efterspørgsel og populær hos forbrugerne. Deres type fastgørelse til loftet betragtes som traditionelt og klassisk. Hook, som regel udstyre suspenderede modeller, der er ideelle til installation i værelser med højt til loftet. I dem vil den oprindelige lysekrone på krogen åbne i al sin herlighed og organisk passe ind i rummets design.

  Lysekronen på krogen kan have en enkelt eller multi-track design. Af særlig efterspørgsel blandt forbrugere er modeller lavet i form af:

  • Antik lysekrone;
  • Mærkelig blomst;
  • Surround dome;
  • Vandfald med krystal sprøjt.

  Du kan købe en lysekrone på en krog for ethvert loftbelægning. Denne belysningsarmatur bruges oftest som eneste kilde til kunstigt lys i et rum. Det giver en kraftig og spredende lysflow, som giver dig mulighed for fuldt ud at belyse hele det indre rum og giver ingen mørke hjørner. Jeg var interesseret i lysekronen på krogen, du kan købe den i vores online butik "100 lamper". I vores kataloger er der et stort udvalg af modeller indrettet i moderne interiør stilarter. Du vil helt sikkert vælge selv den mulighed, du vil kunne lide.

  Sådan hænger du en lysekrone med en rem på krogen

  Sådan hænger du en lysekrone

  Spørgsmålet "Sådan holder du en lysekrone korrekt?" Kan opdeles i to dele: Tilslutning af lysekronen til det elektriske netværk og direkte fastgørelse af lysekronen i loftet. Tilslutning af en lysekrone kræver en grundlæggende viden om elektrikere, men det er ikke meget svært at forstå dette.

  For at installere lysekronen med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

  • trinladder eller bord
  • elektrisk boremaskine (perforator);
  • tænger med isolerede håndtag;
  • indikator skruetrækker;
  • bidetang;
  • Phillips skruetrækker og med et tyndt sting;
  • isolerende tape;
  • monteringsblok til fastspænding af ledninger.

  Moderne lysekroner har to typer fastgørelser. Den første er en loop, der klæber til en krog i loftet. Suspensionens sted i dette tilfælde er lukket med et dekorativt overlæg - en kop.

  Den anden mulighed er en monteringsplade. som er fastgjort på loftet og hvorpå lysekronen fastgøres. Her er dekorationsdækslet også fastgørelseselementet.

  Sådan hænger du en lysekrone på krogen

  Hængekrog - den nemmeste måde at løse lysekronen på. Først skal du lave et hul i loftet ved siden af ​​ledningerne, der kommer ud af det, med en diameter på mindst 8 mm. Til dette benyttes en percussionsboremaskine eller perforator.

  Krogen anbefales at installere ved hjælp af ankersystemer. Der er forskellige typer forankring.

  Hvis lysekronen er lille. vejer 1-1,5 kg, kan du bruge den sædvanlige krog med en skruetråd, som er skruet i en plastikplugg. For tyngre lysekroner er der brug for spacer metalankre. fra 50 mm lang og med en sektion fra 10 mm.

  Ved brug af plastdykler er det bedre at tage bølgepap. længde fra 40 mm. Glatte dowels holdes dårligt i ovnen. Efter fastgørelsen af ​​dowel er en kroge skruet ind i den, eller et spaceranker er installeret. Krogen skal isoleres med to lag elektrisk tape.

  Dernæst skal lysekronens ledninger være forbundet med ledningerne, der kommer fra kontakten. Brug af en speciel blok med klembolte - klemme. For at stramme skruerne har brug for en slidset skruetrækker med et smalt sting. En sådan sko er inkluderet i lysekronen. Hvis ikke, er ledningerne forbundet i et twist og indpakket med elektrisk tape.

  Så skal du flytte den dekorative kop tæt på loftet. flytte den over lysbuenes rørformede bund og fastgør den. Den dekorative dækning vil skjule konklusioner af en elektrisk ledning og tilslutning af ledninger. Ulempen ved denne type fastgørelse er at undertiden er højden af ​​den dekorative kop ikke tilstrækkelig, og mellem den og loftet er der et grimt hul. Før du fastsætter den dekorative kop, skal du kontrollere kvaliteten af ​​lysekronens forbindelse.

  Under ingen omstændigheder kan ikke krogen fastgøres på plader af gipsvæg, fordi den ikke kan modstå lyset af lysekronen. Når du installerer loftet på gipsplank eller strækloft, skal du efterlade et hul i det for at trække krogen sammen med ledningerne.

  Sådan hænger du en lysekrone uden en krog

  Processen med fastsættelse af en lysekrone med en metalplade er noget mere kompliceret. I dette tilfælde overtager metalbjælken hele belastningen. Hvis en krog fra en gammel lysekrone forbliver i loftet, skal den fjernes.

  Baren påføres på loftet på det rigtige sted, og punkterne til boring af huller til dowels er lagt ud med en blyant. Så bores huller i loftet og dowels er fast i dem. Derefter indsættes monteringsboltene i stangen i en afstand svarende til afstanden mellem monteringshullerne på lysekronens dekorative kasse og fastgjort med møtrikker. Herefter placeres planken på loftet og fastgøres med skruer.

  Den næste fase af arbejdet udføres bedst af to, fordi det alene ikke virker. Du skal vedhæfte en dekorativ kasse til stangen, så fastgørelsesboltene falder ind i hullerne på kassen, og før det forbinder lysekronens ledninger og kontakten.

  En person skal holde lysekronen og den anden forbinder ledningerne. da det ikke kan gøres med den ene hånd. Efter at lysekronens forbindelse er lavet, og barens bolte falder sammen med hullerne i kassen, presses den til loftet og fastgøres med dekorative møtrikker. Alle forbindelsesledninger er gemt under dekorationsboksen.

  Ved installation af stræklofter er det nødvendigt at forberede i forvejen grundlaget for montering af monteringspladen i loftet. Dette kan være en simpel træbøjle med den krævede højde. Pladen er fastgjort til stangen med konventionelle skruer.

  Sådan hænger du en lysekrone på gipsvæg: Hvis loftet er lavet af gipsplader, metaldukker, der kan modstå belastninger på op til 15 kg, eller sommerfuglformede dowels kan bruges som fastgørelsesanordninger til stroppen.

  Lysekrone ledningsdiagram

  Det første skridt er at slukke for strømmen ved hjælp af en afbryder placeret i et elektrisk panel på landingen. Manglende spænding kontrolleres med en indikator skruetrækker.

  Der skulle være tre ledninger i loftet: en "nul", de to andre - "fase". Isoleringen fjernes fra ledningerne, længden af ​​den eksponerede spids skal være ca. 3-4 cm. Spred ledningerne i forskellige retninger for at undgå kortslutning.

  Så skal du tænde el igen for at afgøre, hvilken af ​​ledningerne der er fase. For at gøre dette skal du røre hver af ledningerne med en indikatorskruetrækker. Hvis ledningen er "fase", lyser indikatoren, hvis indikatoren er slukket betyder det, at den er "nul". "Nul" er ønskeligt at markere med tape. Hvis en voltmeter er tilgængelig, er det bedre at bruge det, fordi arbejde under spænding stadig er farligt.

  I moderne hjem er trådene farvekodede: den blå ledning er "nul", den brune er "fase", og den kan stadig være gul - det er jordforbindelse. Lysekronen skal ledsages af instruktioner med anbefalinger til installationen. Hvis det angiver, at armaturdesign betyder jordforbindelse, er det nødvendigt at tage højde for dette.

  Faser ledes til kontakten, "nul" går til ledningsboksen.

  Hvis kontakten er single-key, skal du først tilslutte ledningerne i lysekronen selv. Blå fra hver pære forbinder med andre blå, brune og brune. "Nul" ledning fra loftet er forbundet med "nul" fra lysekronen. Også forbundet til hinanden fasetråde fra loftet og lysekroner.

  Hvis der ikke er farvefarve, er det muligt at tilslutte en ledning fra hver lyspære og tilslutte de resterende ledninger på samme måde. En forbindelse til "nul" ledningen på loftet, den anden på fasen.

  Du bør vide, at du ikke kan vride mellem en kobber og aluminium ledninger. Elektronparet af disse to metaller forårsager ødelæggelsen af ​​kontakten. Til tilslutning af sådanne ledninger anvendes den specielle blok.

  Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt

  Med en knap med to knapper skal du sørge for, at når du tænder en tast, lyser kun en del af lamperne, når du tænder for den anden, de andre, og når du tænder begge taster, er alle lamperne sammen.
  Hvis der kun er to lofter, udføres lysekronens forbindelse på 3 ledninger på samme måde: "nul" er forbundet til "nul", begge faser er indbyrdes.

  Lysene af lysekronens ledninger, hvis de ikke har en mærkning, defineres som følger: Ledningerne sidder parvis fast i stikket, og du må ikke røre den tredje ledning. Det er nødvendigt at finde en position af ledningerne, når en af ​​dem er konstant i stikkontakten. og når den ene eller den anden af ​​de to andre er tilsluttet lyser den ene eller den anden lampe op. Så ledningen, som altid er i stikkontakten, vil være "nul", den anden tofase.

  Hvis der er flere pærer, skal du opdele dem i to grupper: hvilke vil blive tændt fra den første omskifter nøgle og hvilke fra den anden. Tag derefter en identisk ledning fra hver pære (fase eller "nul") og tilslut dem sammen.

  • Lysekrone bør kombineres med loftet. Om, hvad lysekroner til stræklofter er, læs her.
  • Farven på loftet spiller en vigtig rolle i det indre af rummet. På de almindelige farver af hævede lofter vil fortælle vores artikel.
  • Rackloft - en spektakulær og praktisk løsning til hjemmet. Typer af slattedlofter, deres fordele samt råd om selvinstallation findes på dette link.

  De resterende ledninger er opdelt i to dele afhængigt af de udpegede grupper og også forbundet sammen - du får to vendinger. Det drejning, der indeholder ledningerne fra alle pærerne, er forbundet med "nul" ledningen. De to andre drejninger er forbundet separat med de to fasetråde.

  For pålidelig forbindelse af ledninger fra lysekronen og ledninger, der går fra loftet, er det bedre at bruge klemmerne ikke på skruer, men på clips. De er velegnede til både aluminiumskabler og kobber.

  Jeg vil gerne tilføje dette. Ved montering af lysekronen på monteringspladen i huse, der allerede er 30-40 år, skal det tages i betragtning, at det sted, hvor ledningerne til lysekronen er trukket, kan være et stort præget hulrum lidt overdækket med alabaster. Det vil sige, at et sådant fundament ikke giver tilstrækkelig garanti for, at lysekronen ikke falder af. Derfor er det ønskeligt at forudse muligheden for forstærkede fastgørelsesanordninger.

  Jeg har et problem, jeg har købt en lejlighed i Khrusjtjov (ikke ny), og det er faktisk stedet, hvor lysekronen skal være et stort hul i ovnen med en diameter på cirka fem centimeter. Jeg har planer om at sætte en jernstang ind i pladen, kittet til lysekronen, og allerede til denne bar løser lysekronen, men det er på en eller anden måde skræmmende, at stangen ikke vil stå, hvis naboerne hopper lidt. Måske er der muligheder?

  Kære Konstantin. Hvis du lige sætter en metalbjælke ind i dette hul og sættes op, så er sandsynligheden for, at den hopper ud over tid, meget høj. Så når fugtigheden falder (om sommeren og om vinteren ændrer fugtigheden i lejligheden meget), vil kittet knække. Derfor kan jeg rådgive dig om to muligheder - eller med en perforator sætter du i en vinkel et par huller i denne forsænkning til siderne til en dybde på 50-60 mm. Indsæt plastikhuller i dem - hvor du kan dreje metal kroge eller almindelige skruer på hætter, der skruer ledningen. Og til dem allerede at rette lysekronen og forsegle dette hul med kitt. Brug enten en perforator til at rette stangen, der kommer med et sæt med en lysekrone, den er længere end 10 cm i længden og dækker hullet med en margen.

  Sådan hænger lysekronen fra loftet: forskellige måder at montere på forskellige tilfælde

  • Hvordan hænger lysekroner
  • Faseindikator og Wire Phasing
  • Udstationering Søgning
  • Montering af lysekroner på standard monteringer
  • Lysekrone lysekrone
  • "Særlige" lysekroner
  • Unormale situationer
  • Sådan fjerner du lysekroner
  • Video: vejledning til tilslutning af lysekrone

  Hvordan hænger du en lysekrone til loftet med dine egne hænder? Det lader til det for spørgsmålet. Skub ned den øverste lysekrone, hæng den på krogen, tilslut kablerne, tryk på hætten - det er alt sammen. Men selv i dette, det enkleste tilfælde kan der opstå vanskeligheder. Hvad slags? Lad os se.

  Hvordan hænger lysekroner

  Der er fire måder at hænge lysekroner på:

  • Loftkrog - den ældste og mest pålidelige. Kræver et stærkt loft og speciel montering i den.
  • Standard monteringsbeslag (beslag) - På grund af fordelingen af ​​belastningen på adskillige fastgørelsespunkter med en lille vægt af lysekronen er ret pålidelig, når du fastgør dowel-neglene i plasthylster.
  • Kryds monteringsplade fungerer som en lige montering, men har flere fastgørelsespunkter. Det bruges til loftlysekroner ved siden af ​​loftet.
  • Dvutavrovy montage platform er beregnet til fastgørelse i flere punkter af tunge lysekroner.

  Alle disse monteringsmetoder tillader ikke at stramme lysekronen tæt på loftet i lave rum. Monteringsstrimlerne er buede for at give udgangskablerne. Senere i denne artikel beskriver vi en revision af monteringspladen, der gør det muligt at trykke lysekronen mod loftet.

  Installation af standard armaturer af lysekroner er simpel: skruer i klemmerne. Skruernes diameter kan bestemmes af monteringshullerne i monteringspladen; skruelængde - 40-60 mm. For lave lofter, er det at foretrække at bruge lysekroner-loft lamper, uden en stang.

  Der skal lægges større vægt på sikkerheden ved montering af lysekroner: Ved arbejde på en højde er selv et let elektrisk stød fyldt med et fald og alvorlige skader. Der vil også blive overvejet forskellige ikke-standardiserede situationer i forbindelse med suspension og installation af lysekroner: et hævet loft med en lysekrone, hvordan man hænger en lysekrone på gipsvæggen.

  Faseindikator og Wire Phasing

  Først skal du kontrollere fasering af ledningerne til lysekronen. Den neutrale (neutrale) ledning er almindelig, og fasetrådene er forbundet til lampesektionerne via en omskifter.

  Fase / nul ledninger bestemmes af en speciel enhed - faseindikator. Det kan købes hos enhver el-butik. Det er en billig indikator. Faseindikatorer leveres med en neonpære og en slukningsmodstand og elektronisk.

  Det ligner en skruetrækker. Når du bruger det, klemmer enheden let mellem indeks og midterfinger på højre hånd på det ønskede sted; den er enten fremhævet i farve eller har et indsnit og er adskilt fra spidsen af ​​en sikkerhedsmanchet. VÆLG PÅ ARBEJDE PÅ INDIKATORENS PLAD FARE TIL LIV!

  Når du kontrollerer fasningen med tommelfingeren, skal du trykke på den specielle metalklemme på enden af ​​instrumentgrebet eller knappen i den elektroniske indikator og trykke på den testede ledning med indikatorens spids. Hvis det er fase, blinker lyset eller det tilsvarende symbol vises på displayet. Støt ikke tråden med en anden hånd, ikke selv for isolering! Indikatorer fungerer kun ONE - RIGHT - HAND!

  Før stikkene tændes / slukkes inden kontrol. Derefter bar de enderne af ledningerne ud af loftet for lysekronen, trækker enderne fra hinanden, tændene tændes og tændes kontakten. En afføring er placeret på gummimåden, og fra den med højre hånd finder indikatoren en fasetråd eller tofasedråder, hvis lysekroneafbryderen er dobbelt. Sluk derefter kontakten, uden at røre røret og igen kontrollere fasingen. Nu skal indikatoren ikke tændes, når der berøres nogen af ​​ledningerne.

  Hvis fasen forbliver et sted, skal omskifteren skiftes til faseafbrydelsen, og den neutrale ledning, hvis kontakten er unipolær, skal startes direkte. Dette arbejde er simpelt, og der kræves ingen vægplukning. Men hvis du ikke er elektriker, skal du invitere en specialist. Ingen vittigheder med elektricitet for ingenting.

  Før du borer huller i loftet til fastgørelsesanordninger, skal du bestemme, hvor ledningerne ligger, så du ikke afbryder det, når du borer. Til pålidelighed skal ledningsforskning udføres under belastning, dvs. under nuværende. Giv belastningen på ledningerne som følger:

  • Sluk for stikkene og lysekronen.
  • Trådene, der stikker ud af loftet, stiger midlertidigt til gulvet; leddene er isoleret med elektrisk tape.
  • I stedet for lysekronesektioner forbinder de også kugler midlertidigt under glødelamper.
  • Skru lampens stikkontakt ikke mindre end 60 watt og bedre - 100-150 watt.
  • Tænd propperne og skifte; Du kan begynde at søge efter ledninger.

  At finde ledningerne udføres bedst af en elektronisk indikator; neonindikator fungerer kun i direkte kontakt med levende dele. Der er specielle enheder - ledningsanordninger, men de er dyrere, og nøjagtigheden er ikke mere end to tykkelser af gips. Hvis ledningerne også er gemt i rillerne, vil fejlen være ca. 5 cm, hvilket ikke er nok. Indikatoren på enhver dybde giver en nøjagtighed på 1-2 cm.

  Indikatoren fører med fingeren på knappen, i loftet vinkelret på ledningsretningens tilsigtede retning. Når fasikonet vises på displayet, skal du mærke med en blyant og fortsætte. Når ikonet forsvinder, gør det andet mærke.

  Så passerer det samme sted i den modsatte retning; få to par karakterer. Midway mellem interne og låse ledninger. Desuden forskydes de med 15-20 cm under udstationering, og søgningen gentages til slutningen af ​​arbejdsområdet.

  Montering af lysekroner på standard monteringer

  Installation af lysekroner på standardarmaturer reduceres til ledningskablerne i sektionerne af pærer. Når man kontrollerer ledningens fasering, skal den neutrale ledning straks bemærkes, i det mindste ved at bøje den tæt på loftet med indikatorpuden. Sluk derefter propperne til / fra og led ledningerne i lysekronen.

  I moderne elektrisk udstyr er den neutrale ledning altid gul med en langsgående grøn stripe, og alle ledninger er indsat i stikket - terminalblokken. Nul ledning og tilslut den første: Indtast den i nulterminalen og stram skruen. Tilslut derefter fasetråden. Skub op til kasketens sted - arbejdet er færdigt.

  Og hvis ledningerne i rummet af to ledninger? Eller bedstefarens lysekrone, eller antik, og der er ikke synlig hvor fasen, og hvor er nul?

  I det første tilfælde tilføjes et lille segment af det samme tværsnit af ledningen (se Fig.) Til fasetråden (TUBES - DISABLED!) Og begge dele af pærerne tænder en fase. Hele lysekronen tændes med en kontakt.

  Hvis ledningerne i lysekronen ikke er markeret, og endog ikke terminalen ikke er, skal lysekronen opkaldes. Dette gøres af en almindelig tester. PUSHING LUSTEREN AF LYSKONTROL FRA 220 V NETVÆRKET ER FARLIGT TIL LIV!

  Til opkald i alle lysekronerpatronerne skrues vi ind i det samme, dvs. en kraft og brand glødelamper; bedre lav effekt, 15-25 watt. Husholdersken lys fungerer ikke, opkaldet vil ikke gøre noget med dem.

  Lysekroners skema er vist i figuren. Fra hende er en person, der er bekendt med elteknik, eller i det mindste ikke glemmer Ohms skolelov, er det klart, at hvis modstanden af ​​en lyspære er R, så vil nul og ФI være R; mellem nul og FII - 0,5R og mellem faser - 1,5R. For at få tre ledninger i par, skal du have seks målinger.

  For nylig blev lysekroner sat på salg, udstyret med fjernbetjening til dæmpning, en ventilator, en luft ionizer eller endda aircondition (mere præcist dens fordampningsenhed). Når du køber sådanne produkter, skal du følge nedenstående regler:

  • Se straks, hvordan det forbinder. Hvis der i tillæg til den sædvanlige terminal til husholdningskabler er der nogle mærkelige ender, der stikker derude, beder om instruktioner og læsning.
  • Hvis det ikke fremgår af vejledningen, hvordan du skal hænge en sådan lysekrone selv, spørg, om dens installation er inkluderet i prisen på produktet, og hvad er sælgerens garantier.
  • Pludselig fungerer udløbet på princippet om "solgt og glemt", det er bedre at se efter det samme på et andet sted.

  Lysekroner med ekstra funktioner - produkterne er ret specifikke; firmaer eller håndværkere involveret i deres installation, lidt, og er "specielle" lysekroner er ikke billige.

  Og hvordan man hænger lysekronen i loftet, hvis der ikke er nogen standardmontering, eller kan den ikke bruges? For at gøre dette skal du opsætte værktøjer til arbejde på beton, sten, træ, gipsvæg og arbejde.

  Standardversionen er et lysekrone-loft og monterer et kryds. Og hvad skal man gøre, hvis rummet er lavt, men du stadig ikke vil sætte loftet? I dette tilfælde kan du få 10-15 cm ved at hænge lysekronen med stangen på loftet uden en krog.

  Til dette formål er standard monteringsplade rettet, skåret så den gemmer sig under hætten, og der bliver boret nye huller i det til skruer. Dernæst har lysekronen en lille forfining:

  • Fra lysekronen fjern loftet og om muligt alle de skrøbelige detaljer. Det er bedre, hvis designet tillader, straks fjerne stangen.
  • Lysekronens ledninger fjernes fra terminalblokken.
  • I stangen, lige bag tråden, bores tre huller på 4-5 mm i træk langs stangen. Det er kun nødvendigt at sikre, at alle er under hætten.
  • I hullerne i den fjernede stang springe linjen, tre stykker. Deres ender er fastgjort til enderne af lysekronens ledninger og tæt såret med smalt bånd.
  • Sæt stangen på plads, skub forsigtigt på ledningerne og træk stykker af fiskelinje, indtil trådens ender kommer ud af hullerne. Hvis nogen er tilsluttet, reparerer de den med en krog eller pincet.
  • Hvis stangen ikke kan fjernes, sættes fiskestykkerne i hullerne skiftevis, fra bunden, og ledningerne bringes også ind i dem.
  • Ledningerne genindføres i terminalblokken.

  Formålet med denne raffinement: at bringe ledningerne til siden, så de ikke presses til loftet og overføres til kanten af ​​stangen. OBS: Hvis stangen er fast eller figuren, skal hætten være på den. Ellers vil han ikke bære på grund af at sidde ledninger.

  Næste på stangen mellem de to regulære møtrikker sætter monteringsbjælken og fastgør lysekronen med skruer til loftet. Mest sandsynligt er nødderne ikke nødvendige: i de fleste lysekroner er stangen fastgjort til stangen ved flaring.

  Tilslut ledningerne. Det kan være, at terminalblokken nu ikke passer ind i hætten - intet forfærdeligt, det er helt fjernet, og ledningerne er forbundet ved lodning; leddene er isoleret med elektrisk tape. Tilslutning af ledninger snoet er ikke anbefalet: Der vil være problemer med den blinkende lysekrone.

  Nu monterer vi lysekronen på loftet på skruerne. Vi pakker ikke skruerne i patronkasserne, ellers lyser lysekronen skråt.

  Mulighed for svage men tætte lofter: fra laminat, MDF, krydsfiner. I stedet for monteringsbjælken fremstilles en cirkel med en diameter på 5 mm mindre end den indvendige diameter af hætten. I midten - et hul under stangen; i en cirkel - 4-6 huller til skruer. Har stadig brug for at lave et hul til ledningerne.

  Hvis du har brug for en krog

  Fastgørelsen af ​​lysekronen til betonloftet på planken eller i-bjælken forårsager ingen problemer. Og hvis lysekronen du kan lide er under krogen, men er det ikke hjemme? Lidt arbejde - og en meget pålidelig krog, du kan sætte dig selv:

  • Hvis der anvendes en krogskrue, så bor vi i loftet et hul på 10 mm i diameter større end skruens diameter og en dybde langs længden af ​​gevindet + 10 mm.
  • Smør kroggarnet med et tyndt lag fedt.
  • På skruegevinden stramt to kobberledninger med en diameter på 0,8-1,2 mm. Ved begyndelsen og i slutningen af ​​tråden skal du lade 10 mm overskæg og fortyndes med 90 grader. Når det ses fra skruens ende, skal whiskers diverge i fire retninger vinkelret.
  • Sprøjt hullet indvendigt med en sprøjteflaske, eller vi holder en fugtig klud fast i den med en pind, hold i 1-2 minutter og fjern den.
  • Forbered 50-100 g alabaster eller gipsopløsning Det er praktisk at gøre med en engangs plastik kop. Når blandet med vand opvarmes opløsningen. Knead indtil cremet konsistens.
  • Ved at bruge en pind (ikke en spatel) så hurtigt som muligt (alabaster og gips hærder hurtigt) fylder vi opløsningen i hullet, indtil den er fyldt.
  • Lige så hurtigt, i en stadig flydende løsning, skubber vi krogen med ledningen viklet på tråden; wire whiskers vil blive bøjet.
  • Fjern den ekstruderede opløsning og vent på, at den størkner i hullet. Opløsningen bør ikke bare hærde, men også afkøle til stuetemperatur. Til dette har du brug for mindst 2 timer, men det er bedre at vente en dag. Nu kan du hænge lysekronen.

  Hvis krogen med understøtningsplatformen til montering af skruer gør rederne for dem det samme, men tråden tager tyndere - 0,4-0,6 mm. Og det vil være nødvendigt for hver rede at knæde en separat del af opløsningen - det fryser hurtigt til en svampet tilstand.

  Sådanne rede tjener i århundreder uden at knække som plastik. Når krogen er drejet / vist 2-3 gange, bliver nestet ikke løs. Om nødvendigt er det let ryddet af påfyldning med en smal mejsel og omdannet. Gips-alabaster reden under reparation kan pudses og derefter graves et hul i gipshullet.

  Lysekrone i strækloftet

  Installation af en lysekrone på et strækloft er det sværeste tilfælde. Først og fremmest: en lysekrone med glødelamper og ophængt loft er uforenelige. Selv fra en trearms lysekrone med lamper på 40 W om en måned vil pletterne blive vist på loftet, og inden for 3 måneder begynder det at krybe væk. Husholderske lyspærer i lysekroner indbygget i loftet hurtigt forbrænde på grund af dårlig varmeoverførsel; Her er den eneste mulighed - LED lamper.

  Derefter er installationen af ​​lysekronen i det eksisterende strækloft umuligt: ​​den skal fjernes og den nye trukket. At forsøge at skære huller i et allerede strakt loft er ubrugeligt - film eller stof vil straks kravle væk.

  Og endelig skal du forberede en armatur til lysekronen, inden du ringer til master-lofterne. Lysekronens regulære armatur er ikke beregnet til montering i loftslofter. Derfor er lysekronen hængt på en krog, den skal installeres i loftet på forhånd.

  Til montering på strimler eller I-bjælker på bundloftet, skal du fastgøre en pude af vandfast BS eller MDF krydsfiner, mindst 16 mm tykt på beslagene, som vist på figuren. Træ eller fra sædvanlig plywood pude i loftet rummet vil snart knække, og det vil ende i en ulykke.

  Ifølge den installerede pude vil lofterne tage målinger og lave huller i panelet indrammet med øjenlåg. Gennem dem vil lysekronen fastgøres med lange fastgørelseselementer til puden med et hul i loftets "spil". Bred åbninger understøttes desuden af ​​edderkopper, men dette er genstand for en særskilt diskussion.

  Hvis det er meningen at drukne lysekronen i loftet, så skal det være på plads under måling. Men lysekronen i strækloftet er ikke den bedste mulighed for at bruge. Kun på grund af den ujævne fordeling af belastningen på grund af tilstedeværelsen af ​​åbninger ville et sådant loft svække sig og miste dets udseende snarere end en solid.

  Lysekrone på gipsplankloft

  Fastgørelse af en lysekrone til et gipsplankloft er heller ikke let, men stadig lettere end i et rum i et strækloft. Tre sager er mulige her:

  • Lysekronen vejer op til 3 kg og er monteret på en krog. I dette tilfælde har du brug for en speciel krogfugl. Den består af en plastikholder med et specielt design og en skruekrog. Et sommerfuglhul er boret ind i gipsvæggen under klipset, en krok skrues i klemmen en eller to omdrejninger. Derefter indsættes klip hele vejen ind i hullet og drejer krogen til fulde. Indersiden af ​​sommerfuglen udfolder sig til kronblade, som fastgør krogen.
  • Lysekrone - op til 7 kg i vægt. I dette tilfælde er kun fastgørelse på lamellerne (konsol) tilladt. En dyvel sommerfugl bruges til hvert fastgørelsespunkt; simpelthen - molen. Ved design ser det ud som en sommerfuglkrogholder, og når der skrues en selvdrejende skrue ind i den, åbner den på samme måde til siderne i interceilrummet.
  • Tung lysekrone. For at koble den, skal du have en kuglepen mindst 12 mm i diameter; til montering på en bar - mindst to med 8-10 mm hver. For at installere en kolletør i bundloftet bores gipsvæggen gennem gipsvæggen i bundloftet og i dybden af ​​kernen. Stiften skrues lidt ind i ærmet, igennem hullet i gipsvæggen sættes i bundloftet, indtil det stopper, og igen er skruen skruet helt ned. Kranen er divergerende og kile i bundloftet, og udenfor er der en gevindskåret ende, på hvilken en krog med gevindstik kan skrues eller flere ender - en pude kan placeres under lysekronens beslag.

  Bemærk: Suspensionen af ​​lysekronen på krogen gennem gipsvæggen er upålidelig - kolletten holdes i loftet ved friktion. Derfor er suspensionen til gipsloftet bedre at vælge en lysekrone med en konsolmontering.

  Sådan fjerner du lysekroner

  Og hvordan man fjerner lysekronen fra loftet, om nødvendigt? Alle de beskrevne monteringsmetoder tillader demontering i omvendt rækkefølge af installationen.

  For det første, sikkerhed igen: Sluk for kontakten, sluk eller skru af stikkene. Så fjerner vi alle skrøbelige dele fra lysekronen: krystalvedhæng mv. Afbryd derefter ledningerne, isoler deres bare ender, og kun derefter fortsæt med at demontere monteringen.

  Ved strækning af spænding eller gipsplankloft fjerner vi kun lysekronen selv. Puder, sommerfugle, hylse og andet tilbehør berører ikke. Dette gælder især for kolletter og sommerfugle: disse er engangsdele, de er ikke konstrueret til genmontering.

  Sådan hænger du en lysekrone - på krogen og uden en krog på baren, forbindelsesdiagrammet af lysekronen

  Sådan hænger du en lysekrone

  Spørgsmålet "Sådan holder du en lysekrone korrekt?" Kan opdeles i to dele: Tilslutning af lysekronen til det elektriske netværk og direkte fastgørelse af lysekronen i loftet. Tilslutning af en lysekrone kræver en grundlæggende viden om elektrikere, men det er ikke meget svært at forstå dette.

  For at installere lysekronen med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

  • trinladder eller bord
  • elektrisk boremaskine (perforator);
  • tænger med isolerede håndtag;
  • indikator skruetrækker;
  • bidetang;
  • Phillips skruetrækker og med et tyndt sting;
  • isolerende tape;
  • monteringsblok til fastspænding af ledninger.

  Moderne lysekroner har to typer fastgørelser. Den første er en loop, der klæber til en krog i loftet. Suspensionens sted i dette tilfælde er lukket med et dekorativt overlæg - en kop.

  Den anden mulighed er en monteringsplade. som er fastgjort på loftet og hvorpå lysekronen fastgøres. Her er dekorationsdækslet også fastgørelseselementet.

  Sådan hænger du en lysekrone på krogen

  Hængekrog - den nemmeste måde at løse lysekronen på. Først skal du lave et hul i loftet ved siden af ​​ledningerne, der kommer ud af det, med en diameter på mindst 8 mm. Til dette benyttes en percussionsboremaskine eller perforator.

  Hvis lysekronen er lille. vejer 1-1,5 kg, kan du bruge den sædvanlige krog med en skruetråd, som er skruet i en plastikplugg. For tyngre lysekroner er der brug for spacer metalankre. fra 50 mm lang og med en sektion fra 10 mm.

  Ved brug af plastdykler er det bedre at tage bølgepap. længde fra 40 mm. Glatte dowels holdes dårligt i ovnen. Efter fastgørelsen af ​​dowel er en kroge skruet ind i den, eller et spaceranker er installeret. Krogen skal isoleres med to lag elektrisk tape.

  Dernæst skal lysekronens ledninger være forbundet med ledningerne, der kommer fra kontakten. Brug af en speciel blok med klembolte - klemme. For at stramme skruerne har brug for en slidset skruetrækker med et smalt sting. En sådan sko er inkluderet i lysekronen. Hvis ikke, er ledningerne forbundet i et twist og indpakket med elektrisk tape.

  Så skal du flytte den dekorative kop tæt på loftet. flytte den over lysbuenes rørformede bund og fastgør den. Den dekorative dækning vil skjule konklusioner af en elektrisk ledning og tilslutning af ledninger. Ulempen ved denne type fastgørelse er at undertiden er højden af ​​den dekorative kop ikke tilstrækkelig, og mellem den og loftet er der et grimt hul. Før du fastsætter den dekorative kop, skal du kontrollere kvaliteten af ​​lysekronens forbindelse.

  Under ingen omstændigheder kan ikke krogen fastgøres på plader af gipsvæg, fordi den ikke kan modstå lyset af lysekronen. Når du installerer loftet på gipsplank eller strækloft, skal du efterlade et hul i det for at trække krogen sammen med ledningerne.

  Sådan hænger du en lysekrone uden en krog

  Processen med fastsættelse af en lysekrone med en metalplade er noget mere kompliceret. I dette tilfælde overtager metalbjælken hele belastningen. Hvis en krog fra en gammel lysekrone forbliver i loftet, skal den fjernes.

  Baren påføres på loftet på det rigtige sted, og punkterne til boring af huller til dowels er lagt ud med en blyant. Så bores huller i loftet og dowels er fast i dem. Derefter indsættes monteringsboltene i stangen i en afstand svarende til afstanden mellem monteringshullerne på lysekronens dekorative kasse og fastgjort med møtrikker. Herefter placeres planken på loftet og fastgøres med skruer.

  Den næste fase af arbejdet udføres bedst af to, fordi det alene ikke virker. Du skal vedhæfte en dekorativ kasse til stangen, så fastgørelsesboltene falder ind i hullerne på kassen, og før det forbinder lysekronens ledninger og kontakten.

  En person skal holde lysekronen og den anden forbinder ledningerne. da det ikke kan gøres med den ene hånd. Efter at lysekronens forbindelse er lavet, og barens bolte falder sammen med hullerne i kassen, presses den til loftet og fastgøres med dekorative møtrikker. Alle forbindelsesledninger er gemt under dekorationsboksen.

  Ved installation af stræklofter er det nødvendigt at forberede i forvejen grundlaget for montering af monteringspladen i loftet. Dette kan være en simpel træbøjle med den krævede højde. Pladen er fastgjort til stangen med konventionelle skruer.

  Sådan hænger du en lysekrone på gipsvæg: Hvis loftet er lavet af gipsplader, metaldukker, der kan modstå belastninger på op til 15 kg, eller sommerfuglformede dowels kan bruges som fastgørelsesanordninger til stroppen.

  Lysekrone ledningsdiagram

  Det første skridt er at slukke for strømmen ved hjælp af en afbryder placeret i et elektrisk panel på landingen. Manglende spænding kontrolleres med en indikator skruetrækker.

  Der skulle være tre ledninger i loftet: en "nul", de to andre - "fase". Isoleringen fjernes fra ledningerne, længden af ​​den eksponerede spids skal være ca. 3-4 cm. Spred ledningerne i forskellige retninger for at undgå kortslutning.

  Så skal du tænde el igen for at afgøre, hvilken af ​​ledningerne der er fase. For at gøre dette skal du røre hver af ledningerne med en indikatorskruetrækker. Hvis ledningen er "fase", lyser indikatoren, hvis indikatoren er slukket betyder det, at den er "nul". "Nul" er ønskeligt at markere med tape. Hvis en voltmeter er tilgængelig, er det bedre at bruge det, fordi arbejde under spænding stadig er farligt.

  I moderne hjem er trådene farvekodede: den blå ledning er "nul", den brune er "fase", og den kan stadig være gul - det er jordforbindelse. Lysekronen skal ledsages af instruktioner med anbefalinger til installationen. Hvis det angiver, at armaturdesign betyder jordforbindelse, er det nødvendigt at tage højde for dette.

  Faser ledes til kontakten, "nul" går til ledningsboksen.

  Hvis kontakten er single-key, skal du først tilslutte ledningerne i lysekronen selv. Blå fra hver pære forbinder med andre blå, brune og brune. "Nul" ledning fra loftet er forbundet med "nul" fra lysekronen. Også forbundet til hinanden fasetråde fra loftet og lysekroner.

  Hvis der ikke er farvefarve, er det muligt at tilslutte en ledning fra hver lyspære og tilslutte de resterende ledninger på samme måde. En forbindelse til "nul" ledningen på loftet, den anden på fasen.

  Du bør vide, at du ikke kan vride mellem en kobber og aluminium ledninger. Elektronparet af disse to metaller forårsager ødelæggelsen af ​​kontakten. Til tilslutning af sådanne ledninger anvendes den specielle blok.

  Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt

  Med en knap med to knapper skal du sørge for, at når du tænder en tast, lyser kun en del af lamperne, når du tænder for den anden, de andre, og når du tænder begge taster, er alle lamperne sammen.
  Hvis der kun er to lofter, udføres lysekronens forbindelse på 3 ledninger på samme måde: "nul" er forbundet til "nul", begge faser er indbyrdes.

  Lysene af lysekronens ledninger, hvis de ikke har en mærkning, defineres som følger: Ledningerne sidder parvis fast i stikket, og du må ikke røre den tredje ledning. Det er nødvendigt at finde en position af ledningerne, når en af ​​dem er konstant i stikkontakten. og når den ene eller den anden af ​​de to andre er tilsluttet lyser den ene eller den anden lampe op. Så ledningen, som altid er i stikkontakten, vil være "nul", den anden tofase.

  Hvis der er flere pærer, skal du opdele dem i to grupper: hvilke vil blive tændt fra den første omskifter nøgle og hvilke fra den anden. Tag derefter en identisk ledning fra hver pære (fase eller "nul") og tilslut dem sammen.

  • Lysekrone bør kombineres med loftet. Om, hvad lysekroner til stræklofter er, læs her.
  • Farven på loftet spiller en vigtig rolle i det indre af rummet. På de almindelige farver af hævede lofter vil fortælle vores artikel.
  • Rackloft - en spektakulær og praktisk løsning til hjemmet. Typer af slattedlofter, deres fordele samt råd om selvinstallation findes på dette link.

  De resterende ledninger er opdelt i to dele afhængigt af de udpegede grupper og også forbundet sammen - du får to vendinger. Det drejning, der indeholder ledningerne fra alle pærerne, er forbundet med "nul" ledningen. De to andre drejninger er forbundet separat med de to fasetråde.

  For pålidelig forbindelse af ledninger fra lysekronen og ledninger, der går fra loftet, er det bedre at bruge klemmerne ikke på skruer, men på clips. De er velegnede til både aluminiumskabler og kobber.

  Jeg vil gerne tilføje dette. Ved montering af lysekronen på monteringspladen i huse, der allerede er 30-40 år, skal det tages i betragtning, at det sted, hvor ledningerne til lysekronen er trukket, kan være et stort præget hulrum lidt overdækket med alabaster. Det vil sige, at et sådant fundament ikke giver tilstrækkelig garanti for, at lysekronen ikke falder af. Derfor er det ønskeligt at forudse muligheden for forstærkede fastgørelsesanordninger.

  Jeg har et problem, jeg har købt en lejlighed i Khrusjtjov (ikke ny), og det er faktisk stedet, hvor lysekronen skal være et stort hul i ovnen med en diameter på cirka fem centimeter. Jeg har planer om at sætte en jernstang ind i pladen, kittet til lysekronen, og allerede til denne bar løser lysekronen, men det er på en eller anden måde skræmmende, at stangen ikke vil stå, hvis naboerne hopper lidt. Måske er der muligheder?

  Kære Konstantin. Hvis du lige sætter en metalbjælke ind i dette hul og sættes op, så er sandsynligheden for, at den hopper ud over tid, meget høj. Så når fugtigheden falder (om sommeren og om vinteren ændrer fugtigheden i lejligheden meget), vil kittet knække. Derfor kan jeg rådgive dig om to muligheder - eller med en perforator sætter du i en vinkel et par huller i denne forsænkning til siderne til en dybde på 50-60 mm. Indsæt plastikhuller i dem - hvor du kan dreje metal kroge eller almindelige skruer på hætter, der skruer ledningen. Og til dem allerede at rette lysekronen og forsegle dette hul med kitt. Brug enten en perforator til at rette stangen, der kommer med et sæt med en lysekrone, den er længere end 10 cm i længden og dækker hullet med en margen.