Lysekroner til stræklofter

Stretch lofter har længe fået stor popularitet inden for reparation. De ser smukke, stilfulde og moderne ud. Men for hængende lofter og lysekroner er specielle, skal du tage højde for flere funktioner. For at navigere godt i alle disse nuancer, kan du bruge denne artikel.

Hvilke lysekroner er egnede?

Til forskellige interiører kan du bruge forskellige typer modeller, men for et strækloft har du brug for en speciel lysekrone. Valget af sådanne lamper er ikke så stort, men ved at vide visse krav (såsom monteringsmetode, loftlampeopbygningen, tilstedeværelsen af ​​varmeisolering osv.), Er det realistisk at afgøre, hvilken ledsager der er brug for til dit loft.

Et stort antal elementer til belysning, der tilbydes på byggemarkedet, giver dig mulighed for at vælge en model, der passer bedst til det indre af rummet. Til at begynde med, overvej de typer lysekroner, som de handler om montering, lyskilder og metoder til integration.

Ifølge metoderne til armatur er lysekroner opdelt i ophæng og loft.

 • Vedhæng lamper er fastgjort til loftet med en krog og ophæng. Lysekronen på krogen, måske den mest almindelige mulighed for belysning. Med denne metode er det vigtigt at tage højde for den afstand, der er skjult af strækloftet, da suspensionen delvist skjules under spændedækslet.
 • Loftsarmaturer er fastgjort ved hjælp af en speciel platform, der passer godt til loftet og beskytter lærredet mod intens varme. For lysekronen på baren er det bedre at bruge små lamper, for eksempel i form af stearinlys. Dette er en universel model, hvis design du kan vælge til din smag.

Ved denne metode lægges forstærkede profiler eller lameller af en bestemt tykkelse på stedet for fastgørelsen af ​​lysekronen, og der laves et teknisk hul i loftet. Derfor er det vigtigt at vælge en lysekrone på forhånd, inden du monterer loftet.

Meget ofte indbyggede lamper bruges til hævede lofter. De ligger i kløften mellem den hårde overflade og lærredet, og når man vælger en sådan lampe, skal denne afstand holdes i tankerne.

Det utvivlsomme plus på det indbyggede belysningssystem er, at lyskilderne kan installeres næsten hvor som helst i loftet.

Ofte komplementerer de den traditionelle lysekrone, som f.eks. Har rummets omkreds. Takket være strækloftet med lamper kan du distribuere lys accenter.

Armaturer designet til hængelofter varierer alt efter forskellige typer lamper.

 • Typisk anvendes hævede lofter indbyggede lamper med halogenlamper. Deres fordele er, at de er billige, giver et ret stærkt lys og ser smukt ud. Minus er i en tilstrækkelig stærk opvarmning, så der er en grænseværdi for dem, når de anvendes med stræklofter. 20 W for skum og 35 W for en tekstil klud.
 • Men LED-lamper, i modsætning til halogen, bliver næsten ikke opvarmede, derfor er de meget mere foretrukne. Og stadig dioder adskiller sig i den øgede lysstyrke, men samtidig beskadiger ikke øjnene. Det eneste, der kan forhindre dem i at købe, er den høje pris, men hvis du mener, at LED-lamper er langt mere holdbare end normalt og bruger mindre strøm, viser det sig at bruge dem er meget mere økonomisk.

En separat slags indbyggede lys er pletter.

Spot funktioner:

 • Evnen til at lede lyset i enhver retning i den ønskede vinkel;
 • Muligheden for zoneinddeling.

Spots er en meget fashionabel og stilfuld måde at tænde et værelse på. Men hvis du ikke er sikker på deres anvendelighed, bør du ikke overbelaste loftet med forskellige lyskilder.

Ud over pletter kan du i mange lejligheder finde lofter med soffits. Disse er lamper, der skaber retningsbelysning. Af de fire typer spotlights (stationær, overhead, mortise, med et twist) er mortise særlig populær.

Vi lever i det 21. århundrede, og teknologien har længe været ude af sted. For få årtier siden kunne de ikke engang tænke på en lysekrone med et kontrolpanel. Nu er det et populært og fashionabelt belysningssystem. Takket være fjernbetjeningen har brugervenlighed nået et maksimalt niveau. Slå lyset til eller fra nu uden at komme op fra sofaen.

Hvis du falder i søvn, for eksempel når du læser en bog, skal du bare trykke på en knap, og du kan sove mere.

En anden ultra populær trend i belysning er edderkoppekronen. Det er en metal base, som er fastgjort lange fleksible wire fødder med pærer i enderne.

Edderkoppens lysekrone ser mest æstetisk glædeligt ud i ultramoderne interiører, for eksempel i loftet eller i en industriel stil. Selvfølgelig, hvis du er bange for insekter, så er en sådan lysekrone ikke til dig, ellers er mareridt garanteret. Men elskere af brugerdefineret design og alt usædvanligt, vil edderkoppekronen helt sikkert appellere til dig.

Størrelser og former

Designere skaber konstant lamper af forskellig form og størrelse. Der er runde lysekroner, der er firkantede, små og store lysekroner i form af forskellige genstande. Alle kan bruges i forskellige designs, herunder med loftslofter.

Hvad angår firkantede armaturer, er der et synspunkt om, at de skal bruges på et konventionelt gipsplankloft. Men i virkeligheden ser de godt ud på hævede lofter og generelt i alle rum. Ideelle firkantede former passer ind i værelser med indbyggede skabe og andre møbler med klare hjørner. Det vigtigste er ikke at overdrive det med sidstnævnte.

Interiøret i stil med modernisme, og især cubisme, er også svært at forestille sig uden en firkantet eller rektangulær lysekrone.

Den runde form af lysekrone er tværtimod mere egnet til den klassiske stil. Fraværet af skarpe hjørner i en sådan lysekrone vil bidrage til fred og regelmæssighed. Enkeltheden og sammenfattelsen af ​​de runde former har altid været og vil være i mode.

Denne form for lysekroner, som flade, designet til lejligheder med lave lofter. Den kompakte størrelse giver dig mulighed for at spare plads.

Men når du vælger et fladt armatur, skal du passe på to nuancer:

 1. Det flade dæk skal være udstyret med en speciel metaldiffusor. Det beskytter loftet mod overophedning og afspejler varmen ned og øger belysningen af ​​rummet.
 2. Mest sandsynligt skal du tænke på yderligere lyskilder. Faktum er, at et stort rum er svært at belyse en lysekrone, men i kombination med pletter eller spotlights vil det se imponerende ud og give fremragende belysning.

Formen og designen af ​​en flad lysekrone afhænger af dine ønsker, deres valg på markedet er meget stort. Men størrelsen vil afhænge af rummet i rummet. Generelt er dimensionerne af enhver lampe meget vigtige, så den passer godt ind i det overordnede interiør. For at bestemme den rigtige størrelse er der en formel: Du skal opdele højden af ​​lofterne med 4. Resultatet er den optimale størrelse af lysekronen.

Det skal huskes, at store lysekroner kun er velegnede til rummelige høje værelser.

Normalt kan der findes store lamper i forsamlingshaller, foyer og store haller. For de fleste værelser af den sædvanlige størrelse kan du vælge en lille lysekrone, normalt 30-60 cm i diameter.

design

Moderne teknologier gør det muligt at producere ikke kun enkle hvide lofter, men også at skabe forskellige mønstre på dem. I dette tilfælde kan designet være meget anderledes: blomster, mønstre og endda hele fortællings malerier - alt dette kan afbildes på lærredet på det monterede dæk ved hjælp af fotoudskrivningsmetoden.

Fotoprint på spændbeklædninger er en enestående mulighed for at gennemføre alle dine ideer og ideer i design af et værelse. I dette tilfælde, da baggrundsbelysningen (og bør) harmonisk kan supplere billedet, vil billederne omkring lysekronen hjælpe med at fokusere på sidstnævnte.

For eksempel kan det blomstrende indre af et værelse understreges med et pryd på en lysekrone i form af en blomsterkrans. Det vil se smukke og elegante ud. Fotoudskrivning omkring lampen i form af saftig, moden frugt vil være en god løsning til køkkenet eller spisestuen.

Hvis i børnehaven for at skildre et gammelt kort på et monteret dæk, passer lampen i form af et ratt helt ind i det. Mini-lysekroner er absolut små lamper, der ikke er større end 30 cm i diameter.

Hvordan vælger man?

At vælge en lysekrone til et hængslet loft er ikke så let. Det er nødvendigt at tage højde for mange nuancer og funktioner, så de skaber harmoni sammen, og den nye reparation glæder dig i mange år.

Ofte i tandem med falsk loft bruges en lysekroneplade med horn og flad. Den mest populære, det er nok en lysekrone med horn. Men vi skal huske på, at de ikke kan sendes op for at undgå overophedning af lærredet. Desuden, hvis lyset er rettet mod loftet, vil der være cirkler på sidstnævnte, som måske ikke behager alle.

Generelt vælger du en model med horn, der peger ned og til siderne, så kan alle disse problemer undgås.

Først bestemme stedet under lysekronen. Måske vil det være en traditionel central beliggenhed. Eller måske vælger du at bruge moderne indbyggede lamper rundt om hele rummet. Bestem hvilken objekt af rummet der er bedre at fokusere på, og hvad der kan efterlades uden yderligere belysning.

Overvej også naturligt dagslys og den side, som vinduerne står overfor.

For eksempel til et værelse med vinduer mod nord er det bedre at bruge ikke en lysekrone, men at supplere den med alternative lyskilder, mens det samtidig er ønskeligt at have dem på forskellige niveauer.

Udseendet af selve loftet påvirker også lampens valg.

Glansagtigt loft, der oprindeligt er spektakulært og selvforsynende, kræver korrekt belysning. En lampe med usædvanligt design, for eksempel en edderkoppekrone, bliver en værdig følgesvend for ham. Fremragende belysning, skuespillet af lys og skygge og enestående refleksion vil det give fuldt ud.

Du kan også bruge de volumetriske lysekroner med små LED-lamper - deres kolde nuance vil skabe en kold flimrende effekt.

Det sker, at det nedhængte loft er lavet af materialer, som simulerer satin. Dens karakteristiske træk er en usædvanlig perle glans og glød. Med forskellig belysning ændrer hans skygge. Til stoflofter er det bedre at stoppe på overheadflader eller bruge LED-striplampe.

Det er meget udtryksfuldt at dekorere stedet for at fastgøre lampen til loftet med en stikkontakt under lysekronen. Det ligner et fladt mønstret design, bag hvilke ledninger og andre fastgørelsesdele er skjult.

Korrekt valgt stikkontakt kan understrege originaliteten af ​​udførelsen af ​​belysningsenheden og forædle interiøret.

Støddåser lavet af lette materialer, såsom ekspanderet polystyren, er velegnede til ophængte lofter. De limes til limen i stedet for at fastgøre lysekronen. Husk at strækloftet nemt kan ødelægges af enhver uhensigtsmæssig bevægelse, så foretag alle forbedringer på stikkontakten, inden du monterer på lærredet. Glem heller ikke, at materialer vil unødigt indlæse loftet, så hvis du beslutter dig for at købe en stikkontakt til en lysekrone, så vælg en lille og lys en.

Ved placering

Hvert værelse i huset er som en separat lille verden. Og for hver sådan verden er det vigtigt at vælge den rigtige lyskilde. Og hvis du har ophængt lofter i værelserne, skal du omhyggeligt henvende sig til denne sag.

I stuen - rummet hvor du medbringer gæster, er lejlighedsfladen. Derfor er der ikke noget vigtigere end at vælge den rigtige lampe til et hængende loft.

Den mest elegante mulighed i sin enkelhed er den traditionelle vedhængslampe midt i rummet. Kristallkronen vil være perfekt, dens luksus vil tiltrække øjnene af alle, der kommer ind i hallen, og krystalvedhængene vil diffundere lyset jævnt og delikat gennem rummet.

En lille stue er bedre belyst af en lysekrone med en lille mængde dekorative elementer. Loftet vil give det netophed og elegance.

I soveværelset skal alt give ro og afslapning. Lampen er ingen undtagelse: det er bedre, hvis det giver et roligt, diffust lys, som ikke kun fremmer afslapning, men også er godt til syne.

Med hensyn til designet skal det matche indretningen af ​​rummet. Stræklofter skjuler en del af rummet, så korrekt belysning i soveværelset hjælper med at visuelt forstørre rummet.

Der er to koncepter af belysning - europæisk og amerikansk, og hvis du har et loft i dit værelse, skal du holde fast ved dem.

Det europæiske koncept indebærer en slags en, sædvanligvis central, lyskilde. Sjældent kan det suppleres med en sconce eller gulvlampe.

Amerikanerne bruger derimod en række forskellige lyskilder, lamper, væglamper, lys osv. Stop med denne mulighed er, hvis du vil zone rummet.

Ud over de vigtigste rum i huset er der også mindre vigtige, men de har selvfølgelig også brug for belysning. For eksempel er lyset i gangen af ​​stor betydning, fordi det er her, hvor din lejlighed begynder.

Eksperter siger, at et korrekt udvalgt belysningssystem i korridoren bidrager til den visuelle udvidelse af rummet, som normalt mangler i gangen.

På grund af det faktum, at dette værelse normalt er berøvet naturlig sollys, for at skabe en behagelig atmosfære, brug loft, væg eller forsænket lys. For at opnå et behageligt diffust lys kan du endda anvende ikke en, men flere elementer af belysning på én gang.

For at øjnene ikke bliver trætte, bør lyspærernes kraft i gangen falde sammen med lysets lysstyrke i de andre rum. Hvis du vil spare på belysning i gangen, bør du ikke gøre det på bekostning af lavpowerlamper.

Dette vil påvirke dit gæsters første indtryk og din bekvemmelighed, fordi det i svagt lys er meget vanskeligt at rydde op, inden du forlader huset. I dette tilfælde ville det være meget mere rimeligt at bruge energibesparende lamper, som sparer energi, men giver rigeligt lys.

Badeværelset er ikke så ofte besøgt værelse, men ingen vil argumentere for vigtigheden af ​​ordentlig og smuk belysning i den.

Hvis der er monteret stræklofter i badeværelset, vil de indbyggede lamper være en ideel lyskilde. Og du kan vælge som spotlights og rette deres lys efter eget valg og standardlamper, der ikke stikker ud over loftoverfladen. Du kan arrangere dem omkring omkredsen af ​​badeværelset eller i et skakbræt mønster.

Hvis badeværelset er rummeligt nok, så kan du hente en lille lysekrone i det indre.

Det er vigtigt at huske, at lamperne, uanset hvad du vælger, skal være vandtæt.

Efter farve

En af de utvivlsomme fordele ved nedhængte lofter er, at den kan fremstilles i forskellige farver. De mest populære er lofter af blå, grøn, sort og chokolade nuancer.

Og når man vælger en lyskilde, er det vigtigt at overveje, hvilken farve det vil hænge på loftet:

 • Lysophænget loft er ønskeligt til at supplere kontrastlampen. Bronze, kobber eller anden mørk skygge vil gøre;
 • Sort og chokolade stræklofter vil skabe perfekt harmoni med hvid eller stållysekrone;
 • Det blanke loft og lampen af ​​en usædvanlig buet form vil skabe en spektakulær refleksion;
 • Det chokoladefarvede loft i det rummelige værelse er ideelt suppleret med skjult belysning og en stor krystalkroner;
 • Mønstret loft går godt med guld trim på lampen;
 • Brug ikke de indbyggede lys, når du lyser mørke lofter, hvis du ikke ønsker at få den "stjerneklar himmel" som følge heraf.

Matt strækloft kan sammenlignes med det sædvanlige hvide loft på gipsplader, den eneste forskel er, at den første er helt glat. Dens fordele er, at det spredes delikat lyset og ikke blinker. En lysekrone med pærer, der peger op på et matteret loft, giver meget mindre lys, så vælg den modsatte mulighed med pærer, der peger nedad.

Den ideelle mulighed for en matt overflade ville være en ikke-klumpet lampe med lukkede nuancer.

Smukke muligheder i interiøret

Et soveværelse er et sted, hvor en person virkelig kan slappe af og hvile, og korrekt belysning spiller en vigtig rolle i denne proces. Derfor bør soveværelsesbelysningen bygges på en sådan måde, at det maksimalt letter denne proces. På samme tid, uanset hvad du vælger lyskilden, selvom der er flere af dem, kan alle programmeres til at styre fra konsollen eller endda på bevægelser, f.eks. Ved at klappe. I soveværelset er en sådan højteknologisk måde at tænde og slukke for lyset særligt relevant.

Hvis rummet har strakte lofter, kan soveværelsesbelysningen være meget forskelligartet:

 • Dette kan være belysningen omkring rummets omkreds, som ser særligt harmonisk ud på flere niveauer.
 • Soveværelsesbelysningen kan opdeles i zoner, for eksempel et lysere lys på toiletbordet og dæmpet over sengen.
 • Loftet med mange indbyggede lamper bliver meget populært. Denne belysningsmulighed om natten vil skabe en fascinerende atmosfære, og om aftenen vil det være helt nok lys.
 • Hvis du opholder dig på et blankt loftsloft, så sconces, gulvlamper og lamper vil være gode kilder til lys i soveværelset.

Belysning i børnehaven kræver den nærmeste opmærksomhed, fordi barnet skal være behageligt og hyggeligt i det. Hvis der er installeret et strækloft i børnehaven, er det klogt at bruge de indbyggede lys.

I et bestemt rum giver de mange fordele:

 • Babyens sikkerhed, da de indbyggede lyskilder er flush med loftet;
 • Ensartet belysning af alle hjørner af rummet - det er praktisk for et barn at lege og øve;
 • Rumzonering kan ikke forestilles uden indbyggede lamper, og for en børnehave er dette særligt vigtigt;
 • Denne slags lamper kan give strækloftet et unikt design, som det ydre rum eller den stjerneklare himmel

Selvfølgelig er et indbygget lyssystem ikke den eneste mulighed for et planteskole med lofter. Her kan du fx hænge en flad lysekrone.

Det vil også give den sikreste brug, og forskellige designs og formularer vil give mulighed for at give barnet et unikt design.

Monteringsmetoder til at strække loftet

Valgmulighederne for at fastgøre en lysekrone til et falsk loft er forskellige. Det er vigtigt at løse dette problem, selv inden loftet er installeret, da du skal installere lærredet straks, når du installerer lærredet.

Der er tre hovedtyper:

 • krog;
 • monteringsplade;
 • tværformet plank.

Krogen til lysekronen er fastgjort til den hårde overflade, inden loftet er installeret. Dette er den nemmeste måde at montere.

Det vigtigste er korrekt at bestemme det sted, hvor lampen vil hænge: Når loftet er stramt, vil det være problematisk at flytte krogen.

Monteringsbjælken anvendes, hvis lysekronens konstruktion ikke giver mulighed for ophængning. Denne type fastgørelse er en platform under lysekronen af ​​en træstang af en vis tykkelse, hvilket afhænger af afstanden mellem lærredet og den hårde overflade. Sådanne platforme under lysekronen kan købes hos værkstedet. Efter montering af loftet i platformen er der lavet huller til lysekronen. For at gøre dette kan du bare forsigtigt gennembore det hængende loft, men for pålidelighed er det bedre at holde på disse steder tynde plastcirkler, og så bore dem.

Der kræves en tværbjælke for at hænge en massiv, tung armatur af stor diameter. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der normalt to krydsformede monteringsstrimler med huller. Under denne bjerg og lavede planken af ​​træplader af samme størrelse.

Også i tilfælde af en flad base kan der skæres i lærredens strækophæng for lysekronen. Samtidig sidder en tynd plastring fast på lærredet under lysekronen, hvilket garanterer loftets sikkerhed og gør det muligt at fjerne varmen udstrålet fra lamperne.

I vanskelige tilfælde, når lyskronens takhætter har en base med stor diameter, anbefaler eksperter at indlejre lysekronen i loftet. Til dette formål er der lavet en fordybning i loftet igen rundt om ringen, og alle fastgørelsesdetaljer er gemt i det, kun skønhed og elegance i dit lysekrone er udenfor.

Lysekroner til hævede lofter - tips om valg

Stræklofter ser luksuriøse ud, men det er kun at vælge belysningskilderne og bestemme, hvilke lysekroner der passer til stræklofter? Funktionerne ved en sådan loftindretning er i de materialer, hvorfra den er lavet - de kan blive beskadiget og deformeret i tilfælde af et mislykket valg af lysindretningens konfiguration.

Den korrekte lysekrone vil ikke kun bevare dækningen, men også supplere designets storhed.

Stretch loft funktioner

Valget af specialiserede lysekroner til lofter er lille. Men at kende nuancerne, det er helt muligt at vælge den rigtige model fra det sædvanlige sortiment. Der er anbefalinger til monteringsmekanismen og strukturen af ​​lysekronens krop. Faktum er, at dets krops struktur skal have god varmeisolering for at forhindre overophedning af loftet. Desuden kræver materialet af hængende lofter en bestemt struktur og placering af loftet.

Karakteristika for den rigtige lysekrone

Dyrt loftbelægning er placeret tæt på lyskilderne - lamperne. Det er en PVC-film, som ikke bør opvarmes med mere end 60 grader. Et lille overskud af temperaturnormerne og filmen kan starte grimme deformationer og endda brænde. Baseret på dette er det åbenlyst, at ingen lysekrone kan bruges til at oplyse et værelse med lofter.

Vær opmærksom på de krævede specifikationer:

 1. Armaturet skal være konstrueret således, at lysstrømmen ikke er rettet mod loftet. I modsat fald kan dyrt materiale begynde at brænde igennem;
 2. den anbefalede konfiguration af de loftslukkede modeller eller styrer lyset på siderne og ned;
 3. Vælg lysekroner, som vil give en betydelig afstand fra loftet til belysningselementerne for at forhindre overtræksmaterialet i at blive opvarmet.
 4. et hængende loft i et almindeligt lille rum "spiser" centimeter i højden, så massive og overdrevent komplekse lysekroner vil gøre rummet visuelt lavere. Dette råd gælder ikke for højden på værelser under 3 m.

Ved estimering af suspensionens længde skal man huske på, at lampen er fastgjort til den grove loftoverflade, derfor er en vis længde af suspensionen gemt under spændedækslet.

Monteringsvalg

Det er vigtigt at overveje den type fastgørelse af lysekronen til loftet, da dette er det mest afgørende øjeblik.

Passende og uegnet lysekrone armatur:

 • "Ja" - Suspenderet, som er monteret på en særlig krog.
 • "Nej" - Forsendelses notater anbragt ved hjælp af et patchpanel, som igen er fastgjort til loftet med selvdrejende skruer.

For hævede lofter er en suspenderet version egnet, da overlaypanelet ikke kan placeres på en strakt film. Som allerede bemærket er suspensionens størrelse også vigtig at vælge, idet afstanden mellem udkast og strækloft tages højde for.

Du kan gøre fastgørelseshagen lavere end strækloftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage sig af fastgørelsen inden loftet strækker arbejde.

Hvilken lampe at vælge?

Med den nuværende mangfoldighed af lyskilder er det nogle gange svært at forstå valget af lamper. Hvordan vælger man lamper - opvarmning, halogen eller LED, og ​​hvilke nuancer skal man tage højde for?

Du har muligvis valgt at vælge et loft, der har hornene opad. Dette er uønsket, så du skal klart justere afstanden fra lamperne til loftet, og for hver type lampe kan det være anderledes.

 • Glødelamper. Glødepærer er de billigste, men de opvarmer luften og spilder dyrebar elektrisk kraft, og det opvarmer også overfladen af ​​loftet. Af denne grund er sådanne lamper det mest uheldige valg at bruge sammen med en lignende finish Afstanden fra PVC-folien og den konventionelle glødelampe med hornene opad skal være mindst 40 cm, i andre tilfælde - 25 cm. Lampens effekt bør ikke være over 60 W. Hvis afstanden er mindre, bør lysekronen være med reflektorer, der ikke tillader loftet at brænde ud.
 • Energibesparelse. Energibesparende lamper, som praktisk talt ikke opvarmes og kan bruges kort afstand fra stræklofter, er yderst velegnede. Ud over effektomformeren har lampen ingen elementer, der kan varme op. Bemærk dog, at der er kviksølvdampe inde i lampen, så hvis du bryder det ned, skal du træffe uopsættelige foranstaltninger.
 • Lysdioder. LED lamper er simpelthen lavet til hængende lofter - de har høj effektivitet og lav varme. Sådanne lamper tjener i lang tid, men deres største fordel er retningsstrålende lysstrøm uden reflektorer, der udsender en strøm af lys til kun en halvkugle. LED-lavspændingslamper anses for at være mest praktiske, men de kræver installation af en strømforsyningsenhed. Placeringen skal ikke være i det tomme område over loftet, da der ikke er ventilation, og der kan forekomme overophedning.
 • Halogenlamper. Halogenlamper med en effekt på 35-40 W, rettet opad, skal fjernes fra overfladen af ​​belægningen mindst 30 cm, 20 W - 20 cm og 10 W henholdsvis 10 cm.

Designer Secrets

Vælg ikke alt for chic lysekrone muligheder, kun hvis du er sikker på, at stræklofterne ikke vil gå i baggrunden. For eksempel kan store kaskadekroner af krystal begge niveauer skønheden i belægningen og understrege den.

Nogle designhemmeligheder:

 • lærred stræklofter af lyse farver for at slå lysekronen i en kontrastfarve;
 • sorte stræklofter vil skabe en storslået harmoni med en hvid lysekrone eller et metal;
 • den glatte loftoverflade kan kombineres med en lysende lysekrone, hvis du vil skabe en unik refleksionseffekt.

Loftsplader, suspensioner eller lysekroner med horn

Alle disse lamper er meget populære og har deres egen egenskaber. Versioner med flere horn, måske den mest almindelige. Det vigtigste er, at de ikke bør styres strengt opad, især hvis du skal bruge glødelamper eller halogener. Vær opmærksom på, at lyset rettet mod loftet vil skabe cirkler i loftet - du kan ikke lide denne effekt. Men hvis hornene er rettet ned og til siderne, kan du ikke bekymre sig om cirklerne i loftet eller for beskadigelse af filmen.

Tallerkroner kan virke ret imponerende i design, men uden en reflektor over hver pære kan denne type lysekrone ikke bruges til et strækloft. Men disse elementer findes ikke ofte på salg.

Hvis du vælger de modeller, hvor loftet dækker lampen fra bunden, skal du vælge lange suspensioner, så vil loftfilmens overflade være i en sikker afstand fra lyset. Et sådant loft kan placeres sikkert på et falsk loft.

Andre nyttige tips

Ud over de tekniske parametre bør lysekronen supplere strammefladens skønhed uden at skabe en stilistisk ubalance. Belægningsfilmen er som regel blank og afspejler perfekt lys. Af denne grund skal du tage højde for, at lyset af lysekronen ikke skaber uønsket blænding, især i soveværelset, hvor lysbelysning er designet til at bringe komfort.

Hvordan man vælger en passende lysekrone:

 • Hvis loftet er blankt, vil det være smukt, hvis lysekronen forsigtigt diffunderer lyset langs lærredet.
 • I stuen kan du hente en lampe med mange lavenergilamper, som afspejles, vil skabe dybdeffekt og fordoble antallet af lyskilder.
 • Stræklofterne selv har et luksuriøst udseende og reflekterende glansfilm, så tag ikke loft med prisme og reflektor.
 • Til belysning af et lille rum omkring 10-12 m 2 er en lysekrone til 3-4 loftlamper nok, og for værelser fra 12 m 2 - med 6 loftslamper.
 • For rummelige værelser er lysekroner kombineret med spotlights og andre lyskilder for at give spektakulær belysning.

Under hensyntagen til loftets spejlkapacitet skal du fremme om muligheden for at reflektere i det en grimme "fyldning" af loftlamperne og andre elementer.

Det er fantastisk, hvis butikken giver dig et særligt katalog over lysekroner til lofter, hvor du kan se udseendet i det færdige interiør.

Eksperter har deres egne hemmeligheder ved at vælge en lysekrone til hævede lofter, akkumuleret med erfaring. Uden at tage hensyn til deres rådgivning, kan du vælge dyre lamper med en række forskellige muligheder og detaljer, der ikke er nyttige og kan ødelægge en dyr overflade. Styret af tipsene i denne artikel kan du undgå de ubehagelige fejl i forbindelse med skader på den smukke glatte overflade af loftet, og vælg den perfekte lyskilde.

Lysekroner til strækloft

Belysning design spiller en vigtig rolle i design af rummet. Omhyggeligt og kompetent organiseret belysning kan fremhæve værelsens værdighed og med fordel vise de succesfulde træk i interiøret.

Hvis lejligheden er planlagt til at reparere og indstille stræklofter, skal processen med at vælge belysningsarmaturer betragtes klogt. Lamper og lysekroner til et strækloft skal være i harmoni med hele indretningen af ​​rummet og skygge skønheden i stræklærredet.

Lysekrone til strækloft skal være i harmoni med interiøret

Til belysning kan bruges som en traditionel enkeltlampe - en lysekrone - og en hel gruppe punkter, eller en kombination af dem. Hvis du vælger det rette loftdesign, så behøver du ikke at installere mange elementer, der kan overbelaste rummet. For et jævnt satinloft kan en krystalkroner eller en lampe i form af en buket metaldele, suppleret med rhinestones og dioder, være en ideel følgesvend.

En gruppe af spotlights til satin stretch loft

Hvad er vigtigt at overveje, når du vælger en lysekrone til et strækloft

Egenskaben af ​​det materiale, der bruges til at skabe strækloftet, er dets høje følsomhed over for varme. Hvis du installerer armaturet for tæt på overfladen, kan belægningen ændre farve (en sort eller gul plet vises på den) eller deformere.
For at undgå en sådan irritation er det nødvendigt at vælge belysningsenheder under hensyntagen til følgende regler:

 • Lampen skal være placeret i en afstand fra lærredet, så sidstnævnte ikke udsættes for varme. Lysekroner, der opvarmer under 60 ° C, vil ikke skade belægningen.

Lysekronen bør ikke opvarme det hængende loft.

 • Strømforsyninger, der bruges til at forbinde LED- og halogenlamper til netværket, må ikke placeres i mellemrummet mellem betonloftet og spændingsbelægningen. Apparater der bliver tilbage, vil hurtigt svigte, da de på grund af utilstrækkelig ventilation vil blive konstant overophedet. Det optimale sted at placere en strømforsyning er en ventilation niche. Trådene kan også lægges i den tekniske afstand mellem loft og beton.
 • Montering af lysekroner og lamper på strækloftet kan gøres på forskellige måder. Det er nødvendigt at vælge belysningsenhederne lige før installationen af ​​lærredet, så arbejderne kunne klippe materialet på det rigtige sted og forberede grundlaget for fastgørelse af lampen.

Montering af spotlights til strækloft

 • Glatte stretchlofter kan afspejle op til 80% af lyset, derfor anbefales det at vælge lamper med nuancer, der spredter lys. Strålerne fra lysekronerne med åbne lamper, der afspejler, kan skabe ubehag.

Til glatte stretchlofter passer lysekroner med diffust lys

Hvad er lysekroner

"Lysekroner til stræklofter kan være vandrette og lodrette"

Vælg en lampe i soveværelset, i stuen eller i stuen, med fokus på rummets størrelse og design. For et lille værelse er en lysekrone placeret i midten af ​​loftet tilstrækkelig; i et rummeligt rum kan du have brug for et par lamper, der ligger lige i afstand fra væggene.

Lysekronestørrelsen til loftet afhænger af rummets størrelse

Lysekroner til stræklofter kan være vandrette og lodrette. For værelser med lavtliggende loft (vægge op til 3 m høje) er vandrette dem bedre egnet, og i højt til loftet vil lodrette armaturer se godt ud.

Vandret lysekrone til ophængt loft egnet til ikke-høje rum

Der er også en tredje type armatur - lysekroner på stangen. Denne opfattelse har et tankevækkende design og kombinerer fordelene ved de to første. Højden af ​​sådanne enheder kan justeres, og det gør det muligt at installere dem på strækloftet, selv med glødelamper. Den samme egenskab gør det muligt at anvende sådanne lamper i et rum med ethvert loftniveau. Ændring af højden af ​​placeringen af ​​lysekronen er meget enkel, alle kan klare denne opgave. Der kræves ingen særlige færdigheder eller værktøjer til justering.

Lysekrone på stangen er justerbar i længden

Udgifterne til en lysekrone til et strækloft består af det materiale, der bruges til at gøre lampen, dens størrelse, form, design og design. Et godt valg kan kaldes en klassisk lysekrone med horn eller nuancer. Det er nødvendigt at sikre, at hornene ikke vender opad mod loftet, men er placeret vandret eller sænket - så de ikke opvarmer belægningen. Lamper af traditionel form kan dekoreres med forskellige elementer: farvet glas, perler, lampeskærm og andre.

Traditionel krystal lysekrone til strækloft

Krystallysekroner er især populære blandt ejere af stræklofter. Gennemsigtige elementer diffunderer jævnt og forsigtigt lys gennem rummet. Siden dag producerede lamper af denne type producerer, under hensyntagen til alle kravene i lysrum med spændingsstoffer, kan de bruges sikkert.

Den endelige beslutning om hvilken lampe, der skal købes, foretages af ejeren af ​​lokalerne. Svaret i hvert enkelt tilfælde er individuel og afhænger af dets præferencer og det forventede resultat. Lysekroner i klassisk stil ser godt ud på en baggrund af matt lærred, mens de på glans ser ud til at være dårlige. Horisontale lamper med en masse horn er næsten universelle: de passer godt i værelser med matte og blanke lofter. En god løsning er en krystal lysekrone i stuen og en flad firkantet form i soveværelset.

Firkantet lysekrone til ophængt loft

Lysekroner med horn, suspensioner eller loftlamper - hvad man skal vælge

Alle disse typer lamper er i købernes interesse, og hver af dem har sine egne karakteristika og fordele.

De mest populære lysekroner til hængende loft med et par horn. Den eneste begrænsning for rum med spændingsark er retningen af ​​hornene: de bør ikke styres opad. Specielt forsigtigt skal du følge denne regel, hvis du planlægger at bruge halogenlamper eller glødelamper - de kan ødelægge belægningen.

Rozhkovaya lysekrone på strækningen loftet

Det er også vigtigt at forstå, at det opadgående lys reflekteres i loftet og skaber cirkler - ikke alle vil lide denne effekt. Men hvis hornene sættes ned eller til siderne, opstår der heller ikke ubehagelige lyseffekter eller problemer som følge af overophedning af lærredet.

Carob lysekrone med nedadrettet lys

Lysekroner til et strækloft, der har form af en plade, er lakoniske og enkle, derfor er det nemt at vælge en passende model til ethvert værelse. Ved installation af lamper af denne type er det dog nødvendigt at placere en speciel reflektor over hver lampe i enheden. Det er ret svært at finde dem, og derfor bruges "plader" sjældent sammen med stræklofter.

Lysekroner med nuancer - tallerkener

Hvis du ønsker at købe en model, hvor loftet er placeret nederst på lamperne, bør du foretrække lange suspensioner - kun i dette tilfælde vil loftet være placeret på den anbefalede afstand fra lyskilde og varme.

Hvad er strukturen i strækloftets belysning i belysningen

Stretch canvas kan have en anden tekstur, og overfladefunktioner påvirker signifikant kvaliteten af ​​rumbelysningen.
For eksempel afspejler det blanke lærred 80% af lyset. Hvis planen er at installere et loft med denne type belægning, køb ikke lamper, hvor lyset er rettet opad - belysningen bliver for stærk, hvilket vil skære øjne.

For ejere af et sådant loft, ville en lysekrone med lukkede nuancer eller lamper med horn pegende ned eller til siden være den bedste løsning.

Lysekroner til blankt strækloft

Matt giver mere plads til valg - takket være deres tekstur er lyset rettet mod loftet forsigtigt og jævnt spredt gennem rummet. Og selve lyset er roligt og jævnt. Der er dog en lille ulempe for sådanne lærreder - at fokusere lyset i en zone vil mislykkes.

For et matteret loft, vil næsten enhver lysekrone gøre.

Hvad skal der være størrelsen på lysekronen

Når du søger efter en ny lampe, skal du være opmærksom ikke kun på dens design, men også på dens størrelse. Dimensioner af enheden skal svare til rummets rum. En lille lysekrone vil simpelthen gå tabt i et rummeligt rum, og en overdrevent stor vil tiltrække utilbørlig opmærksomhed, "knuse" på folket i den.

Den klogt valgte lampe vil harmonisk passe ind i situationen og skabe høj kvalitet belysning og ikke tiltrække for meget opmærksomhed.

Lysekronens dimensioner skal svare til størrelsen af ​​rummet.

Et par tip til at hjælpe dig med at vælge smukke og sikre lysekroner til dit strækloft:

 • Lampens højde (fra fastgørelsespunktet til det laveste punkt) må ikke overstige en fjerdedel af højden af ​​det rum, hvor det er planlagt at blive installeret. Det er ikke højden af ​​væggene, der skal tages i betragtning, men afstanden fra gulvet til niveauet af spændende lærred. For eksempel, hvis denne afstand er 260 cm, er værdien divideret med 4 65 cm, det er den maksimale mulige højde af lampen.

Lysekronens højde må ikke overstige 1/4 af lofthøjden.

 • Lysdiodens diameter skal også svare til rummets parametre. For at beregne den optimale størrelse kan du bruge følgende formel: Diameteren af ​​hele produktet (krop, loft eller horn) bør ikke være mere end en tredjedel af afstanden mellem de to nærmeste vægge. Eksempel: Hvis i et rektangulært rum er længden af ​​væggene 4,5 og 6 m, vil afstanden mellem de to nærmeste være 450 cm. At dele denne værdi med 3 giver 150 cm - det anbefales ikke at installere lamper med større diameter i rummet. I et firkantet rum beregner du værdien mellem to modsatte vægge.

Loftets diameter bør ikke være mere end 1/3 af loftets bredde.

Hvilket bjerg skal have lysekroner til stræklofter

Armaturet til lysekronen skal installeres på en betonbase, inden strækloftet er monteret. Valget af montering afhænger af typen af ​​lysekrone.

Installationen af ​​lysekronen til strækloftet kan udføres på 3 måder:

 • på monteringsbjælken;
 • på loftet krog;
 • på korspladen.

Hook montering

Den nemmeste og mest pålidelige måde at installere lampen på. Hvis indendørs under opførelsen af ​​huset slipper arbejderne ned, så er der ingen problemer med installationen af ​​armaturet. Og hvis bygningen er ny, og der ikke er nogen kroge i loftet, så skal du køre det selv.

Til dette formål har du brug for en krog, anker eller anker. Først bestemmer du den ønskede højde af krogen (den bør ikke være længere end afstanden mellem betonbunden og spændevasken). Herefter kroges krog ind i loftet.

Lysekrone monteringsskema til hængende loft på krogen

Installationen af ​​lysekronen finder sted efter at strækloftet er strakt. Krogen findes ved forsigtigt at mærke spændevævet på stedet for den tilsigtede placering. Efter at have fastslået det nøjagtige sted, er der ved hjælp af lim en plastring fastgjort til området på nettet omkring krogen. Efter klæbet tørrer stoffet inde i ringen forsigtigt. Gennem denne snit skal du tage kablet ud, tilslut lampen, hænge det på krogen.

Ankerkrog installation

For at hænge lysekronen var det mere bekvemt, bør du skrue alle lamperne ud af det og fjerne loftlamperne - produktet vil veje meget mindre, og det bliver lettere at udføre arbejdet.

Montering på baren

Hvis lysekronen er monteret på stangen, kommer den sidste med en lampe. Baren skal have specielle pinde, som den vil holde, eller gevindskår og huller. På baren skal du som regel installere små lysekroner.

Installation af lysekroner til strækloft på baren

 • På betonbunden af ​​loftet fastgør basen (sædvanligvis brugt til denne træstang). Under installationen skal du sørge for, at bunden af ​​stangen er i tråd med strækloftet, den maksimale forskel er 1 mm. Til fastgørelse af stangen ved hjælp af skruer. I træbunden laver de et hul, hvorigennem de trækker kablet.
 • Derefter udføre arbejde på installation af et strækloft.
 • Når alt er klar, tag en bar gennem en klud, markér stedet for en udgang af et kabel.
 • En varmebestandig ring limes til lærredets del under stangen. I det område, hvor installationen af ​​planken er planlagt, limes små stykker plastik, som beskytter banen mod rive.
 • Tøj snoet indsnits, træk kablet.
 • Baren inden installationen er rengjort, så der ikke er grus på den.
 • Stangen er fastgjort til stangen ved hjælp af skruer. Det er vigtigt kun at reparere det, hvor plastikstykkerne er klistret.
 • Ledningerne fører til lampen, kontrollerer dens ydeevne.
 • Grundlaget for belysningsindretningen på monteringsbjælken.

Ordningen om fastsættelse af lysekronen til baren

Installation af en tværstang

Denne monteringsmetode er velegnet til installation af ikke for tung, men har store dimensioner af armaturer.

Processen med deres installation adskiller sig ikke fra de værker, der udføres under montering af monteringspladen, men de bruger ikke en stang, men et bredt bord eller et stykke krydsfiner, som falder i størrelse med en krydsformet stang.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Plastringe limes til loftet ved forskellige metoder: De bruger enten en stor ring eller flere almindelige i stedet for hver vedhæftning.

Det er nødvendigt at sikre, at planken passer snævert til loftets overflade, og der er ingen indrykning og forvrængninger.

Hvad skal der være en lampe til lysekroner på et strækloft

Det moderne marked tilbyder mange lyskilder, og i udvælgelsesprocessen kan du gå til en blindgyde. Hvilke lamper er bedre: halogen, opvarmning, LED? Kan de alle bruges til belysning af et værelse med et strækloft?

Hvis lysekronen med hornene vendt opad er valgt som belysningsenhed, er det vigtigt at holde den anbefalede afstand fra lyskilde til strækloft meget tydeligt.

Hertil kommer, at for hver type lampe er afstanden anderledes:

 • Glødelampe. Den mest enkle og budget, når den er tændt, opvarmer luften og kan derfor ødelægge overfladen af ​​strækloftet. At bruge dem i lysekroner er ikke den bedste løsning. Men hvis der ikke er nogen anden mulighed, skal armaturet placeres korrekt: Afstanden mellem bladet og den lodrette lampe skal være mindst 40 cm, i vandrette og nedadgående lamper - 25 cm. For kraftige lamper må ikke bruges - op til 60 watt maksimum. Hvis lysekronen til et strækloft har reflekser, der beskytter loftoverfladen, kan afstanden være mindre.

Loftkroner til lofter

Udformningen af ​​strækloftet indebærer anvendelse af en særlig klud fremstillet af stof eller PVC-film, der er kendetegnet ved lave temperaturer af varmebestandighed. Under påvirkning af høje temperaturer, der udsendes af de fleste traditionelle lyskilder, kan lærredets overflade ændre farve, stræk eller revne, tabe form. Derfor er der nogle begrænsninger for lampernes kraft og afstanden mellem dem og loftoverfladen.

Oftest, i arrangement af belysning i dette tilfælde, brug:

 • Suspenderet;
 • overliggende;
 • Indbyggede armaturtyper;

Samtidig har LED-lysekroner til stræklofter ingen begrænsninger for installationen, da dioderne ikke genererer varme under drift.

Originale belysningsløsninger

I sortimentet af online butik Zdes-Svet kan du vælge og købe belysningsudstyr, der er egnet til installation på loftslofter fra førende mærker. Se billeder og priser på vores hjemmeside.

Dette kan være en taklysekrone under det nedhængte loft med nuancerne rettet nedad, til siderne eller med stearinlyslamper fra Britop, Citilux, Ambiente, Arti Lampadari.

Smukke LED-kaskader lavet af Arti Lampadari krystal, stilfulde moderne suspensioner fra Eglo, Favorit ser lige så imponerende ud.

I designet af den raffinerede Art Deco-stil kan du harmonisk passe til Freya 2 i 1 modeller (vedhæng og loft) med smukke buede armaturer, krystal dråber og nuancer i delikate nuancer.

Hvilke lysekroner er egnede til lofter

Stræklofter er meget populære i dag. De dekorerer interiøret, gør det til en bred vifte og særligt humør. Når du installerer et sådant design, har kunder ofte et spørgsmål, er det muligt at installere en lysekrone på sådanne lofter og hvordan man gør det korrekt? Når alt kommer til alt, hvis det er analfabeter at hente eller forkert hænge en lampe, kan det beskadige loftets stof.

Hvilke lysekroner er egnede til lofter

anbefalinger

Inden du installerer en lysekrone på et strækloft, skal du studere specifikationerne for dets arbejdsvilkår.

 1. Lærredet, der består af loftet, kan modstå en maksimal temperatur på 60 grader. Hvis den stiger, begynder filmen at blive forværret og deformere. Derfor skal du vælge en lampe, der ikke vil varme miljøet meget.
 2. Hvis overfladen af ​​loftet er blank, skal du tage højde for dens fremragende reflektivitet. På den ene side - hvis du leder lampen op, kan du spare ved at bruge halv så mange. Og at se på sådan en kilde til lys vil være meget imponerende. På den anden side skal man være opmærksom på at interne ledninger ikke kan ses, da det også afspejles i loftets udseende.
 3. Halogenlamper, såvel som dem, der arbejder på LED'er, kræver installation af en strømomformer. Det kan ikke gemmes over strækloftet. Der er ingen ventilation, kraftomformerne vil overophedes og vil snart svigte. Det er bedre at lægge ledninger over loftet på forhånd, og sæt strømforsyningen i enhver niche med god ventilation.

Lysekroner til stræklofter

I lysekroner til et strækloft kan du bruge nogle lamper. Sandt nok har hver af deres egenskaber, fordele og ulemper. Alt dette, såvel som typen af ​​armatur, bør overvejes, når du vælger.

Tabel. Typer af lamper, positive og negative egenskaber.

Typer og forskellige lysekroner

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan alle vælge den type lyspærer til lysekronen, der passer bedst til ham. Og så der ikke er nogen problemer med deres udskiftning, er det bedre at tjekke hos sælgeren på forhånd, hvilken lampe med basen er den nemmeste at finde på salg. Derfor er lysekronen bedst at købe den, for hvilken den type lampe, der er til rådighed til køb, er nødvendig.

Når du vælger en belysningsenhed, skal du tage højde for lofterne og vælge den mulighed, der vil se mest fordelagtigt ud i dit værelse.

Hvis højden af ​​lofterne i rummet er lille, vil den vandrette lysekrone se godt ud i den. Dette design er op til 1 meter i diameter. Lyspærer i det er jævnt arrangeret i en cirkel eller spiral (det hele afhænger af designerens hensigt). En sådan lygtes egenart er, at alle lamperne i den er i lige afstand fra midten. Dette arrangement giver optimal og ensartet belysning af hele rummet i rummet. Men hvis lyset fra en enkelt vandret lysekrone ikke er nok, bør du tænke på yderligere installation af spotlights eller vægsconces.

Hvis loftet er højt nok (over tre meter), er det bedre at bruge lodrette lysekroner. Typisk ligger deres diameter fra 30 til 50 cm, og den gennemsnitlige højde er 1 m. Den lange lysekrone, der hænger op fra loftet, belyser perfekt levestuen. Hvis rummet har en stor størrelse og en langstrakt form, anbefaler eksperter at opdele det i to zoner og installere de samme apparater i hver af dem. Eller tilføj belysning spotlights, placere dem i særligt mørke hjørner.

En populær type lampe er en lysekrone, der ligner en plade (loft). Imidlertid har dens installation sine egne nuancer. Her er det bedst at installere LED-lamper - for at undgå overophedning. Hvis ejeren foretrækker en anden type lampe, er det nødvendigt at tage sig af suspensionens tilstrækkelige længde og desuden dække hvert lys med en reflektor.

Loftslampe Kolarz Stella

Lysekrone udvælgelse baseret på design af rummet

Når du vælger et design til et bestemt rum, skal du tage højde for ikke kun dens størrelse, men også formålet, den overordnede stil og typen af ​​strækloft. Korrekt valgt lysekrone "vil sætte tonen" for hele rummet, vil bidrage til at placere stilistiske accenter, vil give det et interessant udseende og enestående karakter.

De mest almindelige materialer er glas og metal. Produkter fra dem kan være absolut ethvert design og derfor egnet til en lejlighed med et trendy interiør og et hjem i klassisk stil. Også disse materialer er meget holdbare og holdbare.

Metal lysekrone (lineær, 3 lamper)

Farven på lærredet er vigtig. Hvis det er lavet i lyse farver, er det værd at slå med en kontrastfarve på lampen. Sorte stræklofter er perfekt kombineret med en hvid lysekrone eller lavet "under metal". Det blanke loft ser ekstremt imponerende ud, og kombinerer med lysekronen af ​​et fancy, komplekst design. Dog skal man være opmærksom på, at lyset ikke skaber uønsket blænding. Især hvis lampen er placeret i soveværelset - et rum der skal give komfort og ro.

Original blæksprutekroner

Hvis rummet er lavet i landets stil, vil det ideelt set se lysekroner af træ med udskårne elementer. De vil skabe en varm hyggelig atmosfære i rummet og hjælpe dig med at slappe af. Desuden er disse lamper velegnet til værelser indrettet i ecostyle ved hjælp af naturlige materialer. Sandt nok kan de kun bruges, hvor høj lysstyrke ikke er nødvendig. Det handler kun om naturlige materialer, hvor du kun kan bruge spændingslygter.

Krystal lysekroner mister ikke deres popularitet. Deres facetterede elementer afspejles i den glatte overflade af strækloftet og "leger" med mange lyse højdepunkter. Sådanne produkter ser godt ud i et romantisk interiør. Men det skal huskes, at krystalkronen meget tiltrækker opmærksomhed og bliver det centrale møbel. For at få det til at se godt ud, skal du undgå tunge møbler på værelset, tage sig af det ledige rum. Kun under disse forhold vil krystalkronen se harmonisk ud og give æstetisk nydelse.

På baggrund af et blankt loft ser symmetriske klassiske designs ud. De kan dekoreres med pendler, perler, farvede eller gennemsigtige glaselementer, stof.

Lysekrone i form af en halvkugle ser også fordelagtig ud i kombination med blanke lofter: reflekteret, det bliver til en fuld kugle. Dette design er en glimrende løsning til et lille værelse med et lavt loft, da det visuelt hæver loftet over og visuelt forstørrer rummet.

Højteknologiske lysekroner - trendy lamper. De er velegnet til dem, der ønsker at give rummet et originalt udseende, og er ikke bange for at eksperimentere med former og størrelser. Sådanne lysekroner er godt kombineret med LED-båndbelysning. Denne kombination vil være særligt interessant, hvis der er et loft på to eller to niveauer.

Hovedlysekronen kan også kombineres med væglamper - dette vil straks føje komfort til ethvert rum. Det vigtigste er at huske, at væglyskilderne i rummet skal være designet i samme stil. Særligt smuk ser denne kombination ud, hvis hovedlysekronen er en lys, lys, uregelmæssig form.

Hvis du vælger en lysekrone, vil det være nyttigt at se på kataloget for at se, hvordan lysarmaturen du kan lide ser i interiøret.

Typer af fastgørelse

De vigtigste måder at installere en lysekrone på er en loftkrog, en krydsformet plade og en monteringsplade. Specificiteten af ​​alle tre typer af installation består i, at deres base er monteret på hovedloftet, selv inden spændingen installeres.

1. Loftkrog

Det er den nemmeste og samtidig pålidelige måde at installere strukturen på. De fleste lejligheder har allerede en krog på loftet - derudover er el forbundet med den. Hvis der ikke findes nogen, skal du selv vedhæfte det.

Loftkrog til fastgørelse af lysekroner

Loftkoblingsteknik er som følger.

 1. For det første skal du korrekt beregne højden - krogen bør ikke forbinde ud over kanten af ​​det fremtidige spændende lærred. For større nøjagtighed kan du trække fiskelinjen eller det tynde garn på det rigtige niveau.
 2. Ved hjælp af et anker på betonen skal du installere en krog. Dowel er også egnet til dette formål.
 3. Efter spænding af loftet skal du feste krogen fast og direkte under den med superlime fastgør en speciel ring.
 4. Når limen er tør - skær gennem hullet langs den indre omkreds.
 5. Få ledningerne, hæng lysekronen på krogen, tilslut den og kontroller om strømmen strømmer.

Lysekrone armatur med loftkrog

2. Monteringsplade

Den type armatur, der normalt følger med lysekronen. Velegnet til små lysarmaturer.

 1. Til at begynde med skal du i hovedloftet lave en speciel træbjælke, så dens nederste kant falder sammen med niveauet af strækloftet.
 2. Bor huller i stangen og skub det elektriske ledninger gennem dem.
 3. Efter spænding af loftet skal du fange stangen og markere de steder, hvor ledningerne skal fjernes.
 4. På lærredet på strækloftet skal du klæbe på ringen og på de steder, hvor fremtiden er fastgjort til strimlen - plastikstykker for at forhindre skade på loftet under installationen.
 5. Skær et hul i loftet, fjern ledningerne.
 6. Sæt forsigtigt planken og brug den med skruer for at forbinde den med en stang på steder forstærket med plastik.

Installation af planken på baren

Lysekrone montering med monterings beslag

3. Plank i form af et kryds

Designet til tunge lysekroner af store størrelser. Processen med dens installation er nøjagtig den samme som den sædvanlige monteringsplade. Den eneste forskel er, at i stedet for en træbjælke bør en bred plank af samme størrelse som en korsformet plank anvendes til fastgørelse. Ved fastgørelse er det nødvendigt at overvåge pladens tæthed i loftet for at undgå forvrængninger og indrykning.

Den største ulempe ved dette design er behovet for at lave store huller i strækloftet. Og dette kan påvirke dets æstetiske udseende og spænding negativt. Derfor er korsplanken ikke særlig populær.

Video - Installer lysekronen under det hængende loft

Sådan vedhæftes en lysekrone

Processen med at installere en lysekrone arbejder med elektrisk strøm. Før det begynder, er det vigtigt at slukke for elektriciteten. Dette garanterer ikke kun mesterens sikkerhed, men også loftets integritet. Brug af handsker fra gummi, som giver yderligere beskyttelse, vil ikke være overflødig.

 1. Ved boring af hovedloftet med en perforator er der risiko for skader på ledningerne, der går fra omskifteren til lysekronen. For at undgå et så ubehageligt øjeblik, skal du forsøge ikke at bore loftet mod kontakten.
 2. For ikke at beskadige spændevævet med strimlens kanter kan de pakkes med elektrisk tape, og der skal lægges plastikstykker på ca. 2 millimeter mellem lærredet og pladen.
 3. Stykker af plast skal også bruges i indskruen steder, hvis de anvendes.
 4. Inden der skæres huller i loftet, er det vigtigt at bruge en fringring for at undgå at beskadige lærredet. Det kan limes med den sædvanlige superlim.

Når du har installeret lysekronen, skal du være opmærksom på, om den passer tæt til loftet, om dips og afbøjninger danner sig på det.

Fjernbetjening Lysekroner - Fordele og ulemper

Fans af tekniske innovationer er opmærksomme på belysningsudstyret med fjernbetjening. Det adskiller ikke kun smukt udseende, men også anvendelighed. Kontrollen udføres ved hjælp af fjernbetjeningen fra en afstand på 30 til 100 meter. Du kan slå enheden til og fra uden at komme op fra sofaen eller endda være i det næste rum.

Fjernstyret lysekrone

Lysekroner på kontrolpanelet har ofte flere driftsformer, nogle modeller kan endda ændre lysets farve, inkludere lysmusikfunktionen og meget mere.

Kunden skal dog være opmærksom på de mulige ulemper ved en sådan enhed. Regelmæssige fingertype batterier i konsollen er meget hurtigt afladet, så det er tilrådeligt at bruge specielle batterier. I signalmodtageren svigter ofte og derefter slukker lysekronen eller skifter til en anden belysningstilstand, kan det være problematisk. Også før du køber og installerer dette design, skal du vide på forhånd, hvis du kan købe den samme konsol i tilfælde af en sammenbrud. Der er tilfælde at det ikke er muligt at købe en separat konsol, og du skal ændre hele lysekronen. Selv denne lysekrone er meget vanskelig at installere og forbinde, så det er bedre at overlade dem til fagfolk.

Fjernbetjening Lysekrone: Hovedkomponenter

Stræklofter i kombination med en smuk lysekrone ser luksuriøst ud i indretningen. For at belysningsarmaturet skal fungere i lang tid og ikke forårsage problemer, er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelse og installation. Kun hvis alle de nødvendige regler følges, vil lysekronen i strækloftet betjene kunden i lang tid og trofast, skabe en unik atmosfære i huset og glædeligt øjet.