Vi vælger den perfekte lysekrone til stræklofter: designer tips

God reparation, som vil glæde øjet, slutter ikke med en fin finish. Hvis du vil have interiøret at se godt ud og visuelt, skal du passe på andre elementer.

En vigtig del af enhver loftindretning er belysning. Dette gælder især for hævede lofter, som på grund af deres egenskaber ikke er kombineret med alle lysarmaturer. Hvis du vil finde en god lysekrone til hævede lofter, vil billeder på butikkernes hjemmesider hjælpe dig lidt. Det er nødvendigt at tage højde for alle nyanser og overveje, hvordan den nye lampe passer ind i interiøret.

De grundlæggende regler for valg af lysekrone

Lyser strækloftet - ikke sådan en simpel proces, som det ser ud ved første øjekast. Egenskaber af sådanne belægninger kræver dobbelt ansvar for valget af lysekroner.

Det største problem, som du vil støde på, er valget af en lysekrone, der ikke opvarmer loftet. På grund af egenskaberne af det materiale, der tjener som lærredens basis, bør det ikke udsættes for høje temperaturer.

Der er dog en vej ud - erstat kun glødelamper med lysdioder. Hvis du ikke kan lide deres coolish tone, skal du tænke lidt over valget.

Hvis du ikke vil ødelægge loftet, skal du tage højde for følgende anbefalinger:

 • Fladt lysekroner vælges udstyret med en speciel metaldiffusor. Udover at beskytte loftets overflade fra opvarmning afspejler det varmen ned, hvilket øger rumbelysningen.
 • Hvis du har et blankt strækloft, skal du være særlig forsigtig, når du vælger en hornkroner - dens inderside reflekteres på gulvet. Hvis du ikke vil nægte sådanne lysekroner, så prøv at vælge den ene, hvor hornene er rettet ikke til loftet, men fra det. Dette giver ikke blot et mere æstetisk udseende, men spredes også varme.

En vigtig advarsel: Afstanden mellem belægningen og hornet skal være mindst 25 centimeter, hvis du bruger glødelamper.

 • Den optimale type pære er LED, som forbliver kold, selvom den har kørt i lang tid. Lidt værre - energibesparelse. Det er bedre at bruge glødelamper kun, hvis det ikke er muligt at erstatte dem med en mere moderne version.
 • Vi vælger en lysekrone til hallen

  Værelset, ellers kaldt en hall, er centrum for ethvert hus eller lejlighed. Det er der, at de samler om aftenen med hele familien, fejrer ferie eller bare slapper af. Derfor ønsker alle, at hans stue skal være lys og hyggelig.

  Hvis du har valgt et spændingsdæksel til loftet i stuen, er det nødvendigt at vælge lysekronen omhyggeligt. Af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke glemme ovenstående anbefalinger. Men æstetiske kvaliteter er ikke mindre vigtige, så lad os fokusere på dem.

  Først og fremmest er det nødvendigt at tage højde for, at lysekronen skal kombineres med resten af ​​interiøret - ellers vil det smukkeste loft miste sin charme og ødelægge atmosfæren i rummet.

  For eksempel kan vintagekroner med snoet detaljer og krystal effektivt se ud i hallen indrettet i klassisk stil. Men i det højteknologiske interiør vil de være irrelevante og bare latterlige.

  Med en mat finish er alt ret simpelt. Du bør vælge en lysekrone, der kombineres med rummets design og ikke opvarmer loftet.

  Lysekroner med en kontrastfarve ser meget imponerende ud på sådanne lofter: for eksempel metallisk sort på beige eller bronze på et hvidt loft.

  Hvis du kan lide flad loftsbelysning, tænk på yderligere belysning. For et stort rum er det svært at finde en smuk lille lysekrone af denne type. Men i kombination med flere spotlights, vil det se spektakulært ud og give fremragende belysning.

  En anden spektakulær teknik: Brug af LED-strimler rundt om rummet. Således vil du ikke kun visuelt hæve loftet, men også give rummet ekstra volumen og lys.

  Mange mennesker kan lide smukke lysekroner med masser af hængende elementer. Men hvis du vil bruge dem med et falsk loft, skal du overveje højden af ​​rummet.

  Strekloft kræver normalt op til femten centimeter ledig plads, selv ved planlægning på en plan. Hvis du vil tilføje høje lysekroners højde, skal du finde ud af om det passer ind i interiøret. Meget ofte i lave rum ser sådanne lamper besværligt og uhensigtsmæssigt ud.

  For en lille stue er det bedre at være på en lille version med et lille antal dekorative elementer. I dette tilfælde vil loftet blive pænt og elegant.

  Situationen er mere kompliceret med glatte lofter. Pointen er ikke kun, at en sådan overflade har gode reflekterende egenskaber, hvilket komplicerer valg af lysekrone.

  Det ser spektakulært og lyst ud i sig selv, det glatte loft kræver tilstrækkelig belysning.

  Vær sikker på at bemærke, at lyset vil blinke på loftet, og lysekronen selv vil blive afspejlet i det.

  Effektivt med et blankt loft figurerede krøllede lysekroner af usædvanlig form vil se ud. De vil skabe et usædvanligt spil af lys og skygge på overfladen, give en god farve og original refleksion.

  Volumetriske lysekroner med små LED-lamper vil også være egnede - på grund af den kolde nuance vil effekten af ​​den oprindelige flimre blive vist.

  Hvis du vil have en lysekrone med horn, skal du sørge for at vurdere, hvordan det vil se ud i refleksionen - måske vil billedet ødelægge hele indtryk af reparationen i stuen.

  At hente en lysekrone på et strækloft i hallen er ikke svært - på billedet i vores artikel kan du allerede se eksempler på de mest succesfulde designløsninger.

  Brug kun disse færdige ideer, eller brug dem til at blive inspireret af dine egne.

  Lysekrone muligheder for soveværelset

  For hver person er et soveværelse et særligt sted. Det ville være ønskeligt, at hvilestedet var smukt og hyggeligt. Selvfølgelig afhænger meget af belysningen.

  Ved at vælge den perfekte lysekrone til strækloftet i soveværelset skal der lægges særlig vægt på detaljerne - hvordan lyset går ned, hvordan lampen ser ud i kombination med andre indvendige genstande.

  Vi bringer et par ideer og nogle henstillinger om, hvordan du finder det perfekte loftlys til dit soveværelse.

  Med hensyn til form, konfiguration og typer af belysning er de samme principper relevante for soveværelset som for stuen.

  Derfor vil vi i dette afsnit fokusere mere på de stilistiske træk ved lysekroner, der kan bruges i dette rum.

  Hvis soveværelset er indrettet i klassisk stil, kan du være interesseret i multi-tiered lysekroner med masser af dekorative elementer og vedhæng. Imidlertid bør sådanne lamper være yderst forsigtige.

  Først og fremmest er det nødvendigt at tage højde for, at de kombineres dårligt med glatte belægninger - den komplekse konfiguration af lysekronen ser ikke særlig godt ud i refleksion. Desuden ser denne type lampe ikke godt ud ved brug af energibesparende lamper - derfor skal lyskilden placeres i en afstand på mindst 25 centimeter fra loftet.

  I betragtning af den allerede betydelige størrelse, såvel som træk ved lofter, skal man overveje, hvorvidt højden af ​​rummet er tilstrækkelig. Det er sandsynligt, at denne ide bliver nødt til at blive opgivet, hvis den er mindre end tre og en halv meter. I det hele taget ser sådanne lysekroner bedre ud i store rummelige værelser.

  Original look og retro lysekroner i form af pendant lysestager, hvor lysets rolle spilles af LED lamper i varme farver. Her skal du heller ikke glemme højden - oftest baglygter er hængt, overvej denne faktor. Men hvis højden er tilstrækkelig, kan det være en fantastisk og smuk indstilling. Men prisen på sådanne modeller kan være ret høj.

  For et moderne soveværelse design, vil det være muligt at vælge en sofistikeret hi-tech lysekrone. Rette linjer, små hvide LED lamper ser meget stilfulde og usædvanlige ud.

  Lysekroner med krystal eller glas hængende elementer på tynde tråde vil se smukke og usædvanlige ud i soveværelset. I et værelse med højt til loftet skaber de en luft-effekt og giver visuelt plads. Ja, og disse lamper ser meget friske og usædvanlige ud.

  Hvis du vil tilføje originalitet, så prøv en kombination af klassiske lysekroner med LED-indlæg i loftet. På denne måde kan du opnå effekten af ​​eclecticism - en fashionabel designteknik i dag.

  Valg af lysekrone i børnenes værelse

  Indretningen af ​​børnenes værelse er underlagt lidt forskellige love. Lyse farver, brugen af ​​et stort antal dekorative elementer komplicerer lidt udvælgelsen af ​​lysekroner til et barns soveværelse.

  Den første og grundlæggende regel - undgå skumle lysekroner, der er dekoreret med et stort antal dekorative elementer og vedhæng. Glas og krystal er ikke det bedste materiale til et rum, hvor der ofte spilles udendørs spil - du risikerer ikke blot en brudt lampe, men også dit barns helbred.

  Desuden optager sådanne lysekroner en masse plads og reducerer ofte lysekronen betydeligt. Og det er svært at finde et barn, der vil sætte pris på det komplekse victorianske design med mange smykker.

  Det er meget bedre at vælge en børnehave to eller tre figurer i kontrastfarver til strækloftet. På et grønt eller lyst grønt loft findes der endvidere små lysekroner i form af blomsterstande, meget interessant placeret over vigtige områder: en seng, et bord, et legeplads. Du kan dog erstatte dem med skyer, kun baggrunden er bedre at hente en anden.

  Hvis du vil købe en lysekrone med vedhæng, skal du stoppe dit valg på varmebestandig plastik. Lyse figurer brænder ikke og opvarmes ikke, men ser interessant og sjovt ud. Og barnet vil godt lide denne mulighed meget mere end krystal. Vælg et vedhæng, der passer til hovedindretningen eller find kontrasterende farver - det hele afhænger af designen af ​​rummet og din smag.

  Smukt se lysekroner af kompleks form med flere nuancer af forskellige farver. De tiltrækker opmærksomhed og giver god og jævn belysning. Det er dog værd at bemærke, at det er bedre at placere dem på et neutralt loft. For eksempel matte pastell nuancer.

  Til glatte lofter kan du hente en lille rund lysekrone. Det tager ikke meget plads, giver et stabilt lys. Sådanne lamper kan vælges i forskellige størrelser og farver, så det er ikke så svært at finde den løsning, der passer til dit design.

  En interessant teknik: På et mørkt loft om natten vil en sådan lampe ligne en fuldmåne. Hvis du ikke vil installere spotlights eller LED-lamper, kan du vedhæfte fosforstjerner til belægningen for større overensstemmelse.

  Du kan vælge et firkantet loft. Den geometriske udformning af en stor firkant og fire mindre placeret i hjørnerne af hovedlampen ser meget imponerende ud. Du kan vælge lysekroner af samme farve eller gøre hovedkontrast til siden.

  Trykte lofter ser også godt ud - med billeder af tegneseriefigurer malede på dem, malet med animalistiske motiver og så videre. Det vigtigste er, at lysekronen er kombineret med både loftet og resten af ​​interiøret.

  Det skal bemærkes, at eksponeringen af ​​en enkelt designstil i børnehaven er et vigtigt punkt, hvis du ikke ønsker at skabe et grovt rumdesign. Du bør ikke forsøge at tilpasse firkantet loftet i en dekoreret i et eventyr stil børnehave.

  Omvendt er det bedre at opgive komplekse luftstrukturer for et værelse indrettet med lyse farver i en moderne stil.

  Glem ikke om brug af ekstra lyskilder: LED strimler, lys, spotlights.

  Uanset hvilket værelse du har designet, er det vigtigt at huske, at lysekronen i høj grad giver komfort og hygge om aftenen og om natten. Du bør ikke betragte det som et ubetydeligt element af indretning. Vis lidt fantasi og nøjagtighed, når du vælger - og resultatet vil uden tvivl takke dig.

  Lysekroner til stræklofter

  Stretch lofter har længe fået stor popularitet inden for reparation. De ser smukke, stilfulde og moderne ud. Men for hængende lofter og lysekroner er specielle, skal du tage højde for flere funktioner. For at navigere godt i alle disse nuancer, kan du bruge denne artikel.

  Hvilke lysekroner er egnede?

  Til forskellige interiører kan du bruge forskellige typer modeller, men for et strækloft har du brug for en speciel lysekrone. Valget af sådanne lamper er ikke så stort, men ved at vide visse krav (såsom monteringsmetode, loftlampeopbygningen, tilstedeværelsen af ​​varmeisolering osv.), Er det realistisk at afgøre, hvilken ledsager der er brug for til dit loft.

  Et stort antal elementer til belysning, der tilbydes på byggemarkedet, giver dig mulighed for at vælge en model, der passer bedst til det indre af rummet. Til at begynde med, overvej de typer lysekroner, som de handler om montering, lyskilder og metoder til integration.

  Ifølge metoderne til armatur er lysekroner opdelt i ophæng og loft.

  • Vedhæng lamper er fastgjort til loftet med en krog og ophæng. Lysekronen på krogen, måske den mest almindelige mulighed for belysning. Med denne metode er det vigtigt at tage højde for den afstand, der er skjult af strækloftet, da suspensionen delvist skjules under spændedækslet.
  • Loftsarmaturer er fastgjort ved hjælp af en speciel platform, der passer godt til loftet og beskytter lærredet mod intens varme. For lysekronen på baren er det bedre at bruge små lamper, for eksempel i form af stearinlys. Dette er en universel model, hvis design du kan vælge til din smag.

  Ved denne metode lægges forstærkede profiler eller lameller af en bestemt tykkelse på stedet for fastgørelsen af ​​lysekronen, og der laves et teknisk hul i loftet. Derfor er det vigtigt at vælge en lysekrone på forhånd, inden du monterer loftet.

  Meget ofte indbyggede lamper bruges til hævede lofter. De ligger i kløften mellem den hårde overflade og lærredet, og når man vælger en sådan lampe, skal denne afstand holdes i tankerne.

  Det utvivlsomme plus på det indbyggede belysningssystem er, at lyskilderne kan installeres næsten hvor som helst i loftet.

  Ofte komplementerer de den traditionelle lysekrone, som f.eks. Har rummets omkreds. Takket være strækloftet med lamper kan du distribuere lys accenter.

  Armaturer designet til hængelofter varierer alt efter forskellige typer lamper.

  • Typisk anvendes hævede lofter indbyggede lamper med halogenlamper. Deres fordele er, at de er billige, giver et ret stærkt lys og ser smukt ud. Minus er i en tilstrækkelig stærk opvarmning, så der er en grænseværdi for dem, når de anvendes med stræklofter. 20 W for skum og 35 W for en tekstil klud.
  • Men LED-lamper, i modsætning til halogen, bliver næsten ikke opvarmede, derfor er de meget mere foretrukne. Og stadig dioder adskiller sig i den øgede lysstyrke, men samtidig beskadiger ikke øjnene. Det eneste, der kan forhindre dem i at købe, er den høje pris, men hvis du mener, at LED-lamper er langt mere holdbare end normalt og bruger mindre strøm, viser det sig at bruge dem er meget mere økonomisk.

  En separat slags indbyggede lys er pletter.

  Spot funktioner:

  • Evnen til at lede lyset i enhver retning i den ønskede vinkel;
  • Muligheden for zoneinddeling.

  Spots er en meget fashionabel og stilfuld måde at tænde et værelse på. Men hvis du ikke er sikker på deres anvendelighed, bør du ikke overbelaste loftet med forskellige lyskilder.

  Ud over pletter kan du i mange lejligheder finde lofter med soffits. Disse er lamper, der skaber retningsbelysning. Af de fire typer spotlights (stationær, overhead, mortise, med et twist) er mortise særlig populær.

  Vi lever i det 21. århundrede, og teknologien har længe været ude af sted. For få årtier siden kunne de ikke engang tænke på en lysekrone med et kontrolpanel. Nu er det et populært og fashionabelt belysningssystem. Takket være fjernbetjeningen har brugervenlighed nået et maksimalt niveau. Slå lyset til eller fra nu uden at komme op fra sofaen.

  Hvis du falder i søvn, for eksempel når du læser en bog, skal du bare trykke på en knap, og du kan sove mere.

  En anden ultra populær trend i belysning er edderkoppekronen. Det er en metal base, som er fastgjort lange fleksible wire fødder med pærer i enderne.

  Edderkoppens lysekrone ser mest æstetisk glædeligt ud i ultramoderne interiører, for eksempel i loftet eller i en industriel stil. Selvfølgelig, hvis du er bange for insekter, så er en sådan lysekrone ikke til dig, ellers er mareridt garanteret. Men elskere af brugerdefineret design og alt usædvanligt, vil edderkoppekronen helt sikkert appellere til dig.

  Størrelser og former

  Designere skaber konstant lamper af forskellig form og størrelse. Der er runde lysekroner, der er firkantede, små og store lysekroner i form af forskellige genstande. Alle kan bruges i forskellige designs, herunder med loftslofter.

  Hvad angår firkantede armaturer, er der et synspunkt om, at de skal bruges på et konventionelt gipsplankloft. Men i virkeligheden ser de godt ud på hævede lofter og generelt i alle rum. Ideelle firkantede former passer ind i værelser med indbyggede skabe og andre møbler med klare hjørner. Det vigtigste er ikke at overdrive det med sidstnævnte.

  Interiøret i stil med modernisme, og især cubisme, er også svært at forestille sig uden en firkantet eller rektangulær lysekrone.

  Den runde form af lysekrone er tværtimod mere egnet til den klassiske stil. Fraværet af skarpe hjørner i en sådan lysekrone vil bidrage til fred og regelmæssighed. Enkeltheden og sammenfattelsen af ​​de runde former har altid været og vil være i mode.

  Denne form for lysekroner, som flade, designet til lejligheder med lave lofter. Den kompakte størrelse giver dig mulighed for at spare plads.

  Men når du vælger et fladt armatur, skal du passe på to nuancer:

  1. Det flade dæk skal være udstyret med en speciel metaldiffusor. Det beskytter loftet mod overophedning og afspejler varmen ned og øger belysningen af ​​rummet.
  2. Mest sandsynligt skal du tænke på yderligere lyskilder. Faktum er, at et stort rum er svært at belyse en lysekrone, men i kombination med pletter eller spotlights vil det se imponerende ud og give fremragende belysning.

  Formen og designen af ​​en flad lysekrone afhænger af dine ønsker, deres valg på markedet er meget stort. Men størrelsen vil afhænge af rummet i rummet. Generelt er dimensionerne af enhver lampe meget vigtige, så den passer godt ind i det overordnede interiør. For at bestemme den rigtige størrelse er der en formel: Du skal opdele højden af ​​lofterne med 4. Resultatet er den optimale størrelse af lysekronen.

  Det skal huskes, at store lysekroner kun er velegnede til rummelige høje værelser.

  Normalt kan der findes store lamper i forsamlingshaller, foyer og store haller. For de fleste værelser af den sædvanlige størrelse kan du vælge en lille lysekrone, normalt 30-60 cm i diameter.

  design

  Moderne teknologier gør det muligt at producere ikke kun enkle hvide lofter, men også at skabe forskellige mønstre på dem. I dette tilfælde kan designet være meget anderledes: blomster, mønstre og endda hele fortællings malerier - alt dette kan afbildes på lærredet på det monterede dæk ved hjælp af fotoudskrivningsmetoden.

  Fotoprint på spændbeklædninger er en enestående mulighed for at gennemføre alle dine ideer og ideer i design af et værelse. I dette tilfælde, da baggrundsbelysningen (og bør) harmonisk kan supplere billedet, vil billederne omkring lysekronen hjælpe med at fokusere på sidstnævnte.

  For eksempel kan det blomstrende indre af et værelse understreges med et pryd på en lysekrone i form af en blomsterkrans. Det vil se smukke og elegante ud. Fotoudskrivning omkring lampen i form af saftig, moden frugt vil være en god løsning til køkkenet eller spisestuen.

  Hvis i børnehaven for at skildre et gammelt kort på et monteret dæk, passer lampen i form af et ratt helt ind i det. Mini-lysekroner er absolut små lamper, der ikke er større end 30 cm i diameter.

  Hvordan vælger man?

  At vælge en lysekrone til et hængslet loft er ikke så let. Det er nødvendigt at tage højde for mange nuancer og funktioner, så de skaber harmoni sammen, og den nye reparation glæder dig i mange år.

  Ofte i tandem med falsk loft bruges en lysekroneplade med horn og flad. Den mest populære, det er nok en lysekrone med horn. Men vi skal huske på, at de ikke kan sendes op for at undgå overophedning af lærredet. Desuden, hvis lyset er rettet mod loftet, vil der være cirkler på sidstnævnte, som måske ikke behager alle.

  Generelt vælger du en model med horn, der peger ned og til siderne, så kan alle disse problemer undgås.

  Først bestemme stedet under lysekronen. Måske vil det være en traditionel central beliggenhed. Eller måske vælger du at bruge moderne indbyggede lamper rundt om hele rummet. Bestem hvilken objekt af rummet der er bedre at fokusere på, og hvad der kan efterlades uden yderligere belysning.

  Overvej også naturligt dagslys og den side, som vinduerne står overfor.

  For eksempel til et værelse med vinduer mod nord er det bedre at bruge ikke en lysekrone, men at supplere den med alternative lyskilder, mens det samtidig er ønskeligt at have dem på forskellige niveauer.

  Udseendet af selve loftet påvirker også lampens valg.

  Glansagtigt loft, der oprindeligt er spektakulært og selvforsynende, kræver korrekt belysning. En lampe med usædvanligt design, for eksempel en edderkoppekrone, bliver en værdig følgesvend for ham. Fremragende belysning, skuespillet af lys og skygge og enestående refleksion vil det give fuldt ud.

  Du kan også bruge de volumetriske lysekroner med små LED-lamper - deres kolde nuance vil skabe en kold flimrende effekt.

  Det sker, at det nedhængte loft er lavet af materialer, som simulerer satin. Dens karakteristiske træk er en usædvanlig perle glans og glød. Med forskellig belysning ændrer hans skygge. Til stoflofter er det bedre at stoppe på overheadflader eller bruge LED-striplampe.

  Det er meget udtryksfuldt at dekorere stedet for at fastgøre lampen til loftet med en stikkontakt under lysekronen. Det ligner et fladt mønstret design, bag hvilke ledninger og andre fastgørelsesdele er skjult.

  Korrekt valgt stikkontakt kan understrege originaliteten af ​​udførelsen af ​​belysningsenheden og forædle interiøret.

  Støddåser lavet af lette materialer, såsom ekspanderet polystyren, er velegnede til ophængte lofter. De limes til limen i stedet for at fastgøre lysekronen. Husk at strækloftet nemt kan ødelægges af enhver uhensigtsmæssig bevægelse, så foretag alle forbedringer på stikkontakten, inden du monterer på lærredet. Glem heller ikke, at materialer vil unødigt indlæse loftet, så hvis du beslutter dig for at købe en stikkontakt til en lysekrone, så vælg en lille og lys en.

  Ved placering

  Hvert værelse i huset er som en separat lille verden. Og for hver sådan verden er det vigtigt at vælge den rigtige lyskilde. Og hvis du har ophængt lofter i værelserne, skal du omhyggeligt henvende sig til denne sag.

  I stuen - rummet hvor du medbringer gæster, er lejlighedsfladen. Derfor er der ikke noget vigtigere end at vælge den rigtige lampe til et hængende loft.

  Den mest elegante mulighed i sin enkelhed er den traditionelle vedhængslampe midt i rummet. Kristallkronen vil være perfekt, dens luksus vil tiltrække øjnene af alle, der kommer ind i hallen, og krystalvedhængene vil diffundere lyset jævnt og delikat gennem rummet.

  En lille stue er bedre belyst af en lysekrone med en lille mængde dekorative elementer. Loftet vil give det netophed og elegance.

  I soveværelset skal alt give ro og afslapning. Lampen er ingen undtagelse: det er bedre, hvis det giver et roligt, diffust lys, som ikke kun fremmer afslapning, men også er godt til syne.

  Med hensyn til designet skal det matche indretningen af ​​rummet. Stræklofter skjuler en del af rummet, så korrekt belysning i soveværelset hjælper med at visuelt forstørre rummet.

  Der er to koncepter af belysning - europæisk og amerikansk, og hvis du har et loft i dit værelse, skal du holde fast ved dem.

  Det europæiske koncept indebærer en slags en, sædvanligvis central, lyskilde. Sjældent kan det suppleres med en sconce eller gulvlampe.

  Amerikanerne bruger derimod en række forskellige lyskilder, lamper, væglamper, lys osv. Stop med denne mulighed er, hvis du vil zone rummet.

  Ud over de vigtigste rum i huset er der også mindre vigtige, men de har selvfølgelig også brug for belysning. For eksempel er lyset i gangen af ​​stor betydning, fordi det er her, hvor din lejlighed begynder.

  Eksperter siger, at et korrekt udvalgt belysningssystem i korridoren bidrager til den visuelle udvidelse af rummet, som normalt mangler i gangen.

  På grund af det faktum, at dette værelse normalt er berøvet naturlig sollys, for at skabe en behagelig atmosfære, brug loft, væg eller forsænket lys. For at opnå et behageligt diffust lys kan du endda anvende ikke en, men flere elementer af belysning på én gang.

  For at øjnene ikke bliver trætte, bør lyspærernes kraft i gangen falde sammen med lysets lysstyrke i de andre rum. Hvis du vil spare på belysning i gangen, bør du ikke gøre det på bekostning af lavpowerlamper.

  Dette vil påvirke dit gæsters første indtryk og din bekvemmelighed, fordi det i svagt lys er meget vanskeligt at rydde op, inden du forlader huset. I dette tilfælde ville det være meget mere rimeligt at bruge energibesparende lamper, som sparer energi, men giver rigeligt lys.

  Badeværelset er ikke så ofte besøgt værelse, men ingen vil argumentere for vigtigheden af ​​ordentlig og smuk belysning i den.

  Hvis der er monteret stræklofter i badeværelset, vil de indbyggede lamper være en ideel lyskilde. Og du kan vælge som spotlights og rette deres lys efter eget valg og standardlamper, der ikke stikker ud over loftoverfladen. Du kan arrangere dem omkring omkredsen af ​​badeværelset eller i et skakbræt mønster.

  Hvis badeværelset er rummeligt nok, så kan du hente en lille lysekrone i det indre.

  Det er vigtigt at huske, at lamperne, uanset hvad du vælger, skal være vandtæt.

  Efter farve

  En af de utvivlsomme fordele ved nedhængte lofter er, at den kan fremstilles i forskellige farver. De mest populære er lofter af blå, grøn, sort og chokolade nuancer.

  Og når man vælger en lyskilde, er det vigtigt at overveje, hvilken farve det vil hænge på loftet:

  • Lysophænget loft er ønskeligt til at supplere kontrastlampen. Bronze, kobber eller anden mørk skygge vil gøre;
  • Sort og chokolade stræklofter vil skabe perfekt harmoni med hvid eller stållysekrone;
  • Det blanke loft og lampen af ​​en usædvanlig buet form vil skabe en spektakulær refleksion;
  • Det chokoladefarvede loft i det rummelige værelse er ideelt suppleret med skjult belysning og en stor krystalkroner;
  • Mønstret loft går godt med guld trim på lampen;
  • Brug ikke de indbyggede lys, når du lyser mørke lofter, hvis du ikke ønsker at få den "stjerneklar himmel" som følge heraf.

  Matt strækloft kan sammenlignes med det sædvanlige hvide loft på gipsplader, den eneste forskel er, at den første er helt glat. Dens fordele er, at det spredes delikat lyset og ikke blinker. En lysekrone med pærer, der peger op på et matteret loft, giver meget mindre lys, så vælg den modsatte mulighed med pærer, der peger nedad.

  Den ideelle mulighed for en matt overflade ville være en ikke-klumpet lampe med lukkede nuancer.

  Smukke muligheder i interiøret

  Et soveværelse er et sted, hvor en person virkelig kan slappe af og hvile, og korrekt belysning spiller en vigtig rolle i denne proces. Derfor bør soveværelsesbelysningen bygges på en sådan måde, at det maksimalt letter denne proces. På samme tid, uanset hvad du vælger lyskilden, selvom der er flere af dem, kan alle programmeres til at styre fra konsollen eller endda på bevægelser, f.eks. Ved at klappe. I soveværelset er en sådan højteknologisk måde at tænde og slukke for lyset særligt relevant.

  Hvis rummet har strakte lofter, kan soveværelsesbelysningen være meget forskelligartet:

  • Dette kan være belysningen omkring rummets omkreds, som ser særligt harmonisk ud på flere niveauer.
  • Soveværelsesbelysningen kan opdeles i zoner, for eksempel et lysere lys på toiletbordet og dæmpet over sengen.
  • Loftet med mange indbyggede lamper bliver meget populært. Denne belysningsmulighed om natten vil skabe en fascinerende atmosfære, og om aftenen vil det være helt nok lys.
  • Hvis du opholder dig på et blankt loftsloft, så sconces, gulvlamper og lamper vil være gode kilder til lys i soveværelset.

  Belysning i børnehaven kræver den nærmeste opmærksomhed, fordi barnet skal være behageligt og hyggeligt i det. Hvis der er installeret et strækloft i børnehaven, er det klogt at bruge de indbyggede lys.

  I et bestemt rum giver de mange fordele:

  • Babyens sikkerhed, da de indbyggede lyskilder er flush med loftet;
  • Ensartet belysning af alle hjørner af rummet - det er praktisk for et barn at lege og øve;
  • Rumzonering kan ikke forestilles uden indbyggede lamper, og for en børnehave er dette særligt vigtigt;
  • Denne slags lamper kan give strækloftet et unikt design, som det ydre rum eller den stjerneklare himmel

  Selvfølgelig er et indbygget lyssystem ikke den eneste mulighed for et planteskole med lofter. Her kan du fx hænge en flad lysekrone.

  Det vil også give den sikreste brug, og forskellige designs og formularer vil give mulighed for at give barnet et unikt design.

  Monteringsmetoder til at strække loftet

  Valgmulighederne for at fastgøre en lysekrone til et falsk loft er forskellige. Det er vigtigt at løse dette problem, selv inden loftet er installeret, da du skal installere lærredet straks, når du installerer lærredet.

  Der er tre hovedtyper:

  • krog;
  • monteringsplade;
  • tværformet plank.

  Krogen til lysekronen er fastgjort til den hårde overflade, inden loftet er installeret. Dette er den nemmeste måde at montere.

  Det vigtigste er korrekt at bestemme det sted, hvor lampen vil hænge: Når loftet er stramt, vil det være problematisk at flytte krogen.

  Monteringsbjælken anvendes, hvis lysekronens konstruktion ikke giver mulighed for ophængning. Denne type fastgørelse er en platform under lysekronen af ​​en træstang af en vis tykkelse, hvilket afhænger af afstanden mellem lærredet og den hårde overflade. Sådanne platforme under lysekronen kan købes hos værkstedet. Efter montering af loftet i platformen er der lavet huller til lysekronen. For at gøre dette kan du bare forsigtigt gennembore det hængende loft, men for pålidelighed er det bedre at holde på disse steder tynde plastcirkler, og så bore dem.

  Der kræves en tværbjælke for at hænge en massiv, tung armatur af stor diameter. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der normalt to krydsformede monteringsstrimler med huller. Under denne bjerg og lavede planken af ​​træplader af samme størrelse.

  Også i tilfælde af en flad base kan der skæres i lærredens strækophæng for lysekronen. Samtidig sidder en tynd plastring fast på lærredet under lysekronen, hvilket garanterer loftets sikkerhed og gør det muligt at fjerne varmen udstrålet fra lamperne.

  I vanskelige tilfælde, når lyskronens takhætter har en base med stor diameter, anbefaler eksperter at indlejre lysekronen i loftet. Til dette formål er der lavet en fordybning i loftet igen rundt om ringen, og alle fastgørelsesdetaljer er gemt i det, kun skønhed og elegance i dit lysekrone er udenfor.

  Armaturer til lofter

  I XXI århundrede syntes en unik måde at dekorere loftet på, hvilket sparer kræfter på dets udjævning og maling - det er stræklofter. Men på det, som på et normalt loft, er der behov for at installere belysningsenheder. Placering af lamper til aftenbelysning på et strækloft er en skræmmende, men gennemførlig opgave.

  Særlige egenskaber

  Ved første øjekast kan det virke som om absolut nogen armaturer kan monteres på stræklofterne, men det er ikke så enkelt. Belægningen selv er designet til en specifik temperatur effekt, så indbyggede lamper har en række funktioner. De kan opdeles i 3 kategorier. De er punkt, LED og energibesparelse. Spotlights er specialiserede og produceres specielt til ovenstående lofter. Lejekroppen består af et sikkert termisk materiale, som ikke forøger varmen fra glødetråd til loftoverfladen. Sådanne lamper ser godt ud i alle værelser, det vigtigste er at tænke på forhånd om deres fremtidige placering, da det skårne hul ikke kan returneres.

  LED-lamper giver jævnt lys, hvis farve kan ændres (på nogle modeller). Ligesom de punkter, opvarmer de næsten ikke op og giver en ret kraftig strøm af lys. Det eneste punkt - sådanne lamper er meget dyrere. Hvad angår energibesparelser, taler deres navn for sig selv. Kernen er disse almindelige lamper, der har specielle lamper inde. De vil hjælpe med at spare på el på bekostning af belysning.

  Et særligt kendetegn ved speciallygter til hævede lofter er den lave varmeledningsevne, således at PVC-stoffet ikke opvarmes og ikke udsender ubehagelige lugt, når rumbelysningen er tændt.

  Som regel kan mastere straks tilbyde forskellige typer lamper, der er mest egnede til rummet, når man installerer strækloftet. Disse belysningsenheder er opdelt i flere kategorier, nemlig i form, farve, type vedhæftning og type af pæren selv.

  Efter tilknytning er der følgende grupper:

  • Suspended Fra selve navnet er det klart, at lamperne eller lysekronerne er hængt på en særlig krog, der var monteret på et bestemt sted i loftet. Typisk er denne mount beregnet til store krystal eller glas lysekroner. Før du installerer lampen på spalten i belægningen, er en ring installeret, så materialet ikke kryber væk og har en smuk og pæn kant. Suspensionens design omfatter sporlys. De kaldes også dæk, da lysene selv er fastgjort til samlestangen. Et sådant system er praktisk, da du kan flytte lampen til et sted, hvor der ikke er nok lys. Ofte udføres sådan belysning i caféer, gallerier, museer mv.
  • Overhead Installation af disse enheder udføres i flere faser. Før loftet installeres, lægges ledningerne, hvilket vil give strøm til fremtidens lampe. Derefter strækkes loftet, og på de steder, der er markeret i forvejen, fastgøres ringenes ringe indeni, hvor lærredet skæres. Det viser sig, at lamperne selv er installeret på selve spændingsmaterialet. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte effekt af belysningsenheder, da belægningen kan smelte fra høje temperaturer.

  Prisen på sådanne enheder er ret lav og er ligeså lavere end hængende lamper.

  • Embedded. Armaturer af denne type har samme installationsprincip, med undtagelse af yderligere fastgørelse med fjedre. Efter det forberedende arbejde er lampen installeret i et dedikeret hul. Den forår, der er placeret der, retter sig og fastgør lampen tæt, så den holder fast i apiaryen. Denne type montering gør det muligt at skabe en følelse af monolitisk belægning på loftet. Denne løsning er velegnet til absolut alle værelser og værelser, og den behagelige pris er helt i overensstemmelse med resultatet.

  Loftsbelysning er divideret med antallet af lyskilder. Der er punktlamper og cascading. Fra navnet er det klart, at spotlights er designet til at rumme en hætte og en pære. En sådan lampe giver ikke meget lys. Derfor er det nødvendigt at installere dem mindst 3-5 stykker, så det er let. Som regel er de installeret i korridorerne eller omkring omkredsen af ​​rummet. Hvad angår kaskadelamperne, har deres nummer flere stykker i ét tilfælde. Dette er praktisk, fordi en lille lysarmatur kan producere en stor strøm af guidet lys. Prisen på sådanne enheder er betydelig, men der er meget smukke og sofistikerede modeller.

  Belysningsudstyr kan klassificeres efter selve lampens type. skelnes:

  • LED- eller LED-lamper. I dag er en sådan pære en af ​​de mest miljøvenlige. Den producerede lysstrøm kan både være hvid og kold, såvel som gul og varm. Desuden kan sådanne lamper være energibesparende. De bruges oftest til hævede lofter, fordi de næsten ikke opvarmes under drift.
  • Halogen. Denne lampe har en kvartsflaske, som er fyldt med en speciel gas med et stof kaldet halogen. De har fremragende farvegengivelse, og ved hjælp af dem kan du lave farve dekorative belysning. Denne type lampe varer meget længere end en almindelig lyspære.
  • Fluorescerende. Funktionsprincippet for en sådan lampe er unik. Den elektriske impuls omdannes til ultraviolet lys i kviksølvdamp, og videre er det, takket være den matte belægning af lyspærens ydre skal, omdannet til en almindelig strøm af lys, der er kendt for det menneskelige øje til læsning eller arbejde. Sådanne lamper tjener i lang tid og giver et diffust lys af høj kvalitet omkring rummet. Som regel er de også energibesparende. Nogle belysningsanordninger har evnen til at styre lysretningen i forbindelse med dette udsender statiske og bevægelige lamper til et strækloft. Statisk kan derfor ikke bevæge sig og forblive i en position, og de bevægelige har omdrejningsmekanismer, hvorved du selvstændigt kan lede lampen til det ønskede område.

  form

  Belysningsarmaturer til hævede lofter kan have standardformer og asymmetriske, og både krop og pære kan variere i udseende. Herved afhænger af lysets spredning og dens fordeling i rummet. Kroppen er typisk rund eller oval, da det er lettere at ordne og det er mere præcist. Det sker, at den ovale form har en vis bezel lavet af farvet glas eller plastik, så lyset "smager" smukt i rummet.

  For elskere af klare hjørner og korrekte linjer kan du hente kvadratiske eller rektangulære lamper. De kan gå i spidsen med lærredet eller gå ud over det. Konvekse glas- eller krystalfirkantlamper på bekostning af fire sider skaber diffuse refleksioner, der vil tilføre romantik til atmosfæren i rummet. Der er lamper med en rund krop, men med et helt asymmetrisk arrangement af reflekterende spejlplader eller konvekse kuglelamper. I et ord kan du finde forskellige former for belysningsarmaturer i belysningsbutikkerne. Det vigtigste ved valg af dem er, at de svarer til loftområdet og ikke ser prætentiøst og smagløst ud.

  Design tanke står ikke stille, så nye typer og former for lamper vises. En usædvanlig løsning ville være at installere lineære belysningsarmaturer. Deres egenskab er, at designet giver dig mulighed for at lave lange strimler af ensartet lys af forskellige former og bredder. Lampene kan enten være i niveau med et strækloft, der skaber en glat overflade eller går ud over det.

  dimensioner

  Hver type belysningsarmatur har sine egne standardparametre og dimensioner, baseret på hvilke du kan beregne fremtidens belysningssystem i rummet. Når man vælger størrelsen, skal man forstå, at store lamper er tungere, så du bliver nødt til at øge loftets monteringshøjde, da det kan sænke fra 5 til 7 centimeter fra installerede lamper. Derfor er det bedst at installere spotlights, da de bliver lettere, mindre i diameter end en enkelt lysekrone, og de ser også smukkere og æstetisk glædeligt ud på loftets skinnende overflade.

  Spotlights har følgende parametre: i længden - 25-30 mm, diameter - 80-100 mm. Højden afhænger af lampens placering: intern eller ekstern. Som regel er det ikke mindre end 30-40 mm.

  farve

  En moderne butik af belysningsenheder kan tilbyde lamper til lofter i helt forskellige farver og nuancer. Desuden er det muligt at vælge lampens krop til loftets farve. Standardfarverne på armaturernes boldeelementer var hvide, sorte, guld og sølv, men nu er hele sortimentet leveret i et meget bredere sortiment. Det er også interessant, at lysflussens farve også kan vælges uafhængigt. Hvis du vil dekorere børnenes værelse, kan du indsætte et par lyserøde, blå eller lilla LED-lamper, som vil blødgøre aftenbelysningen og fordybe dig i afslapningstilstand og afslapning.

  Eller der er mulighed for at installere en LED stripe med et kontrolpanel, hvorigennem du kan skifte lys nuancer hver dag eller nat. Det er værd at overveje, at farven aktivt påvirker den menneskelige tilstand, så du ikke bør overbelaste rummet med forskellige farvestrømme. Det er bedre at vælge toner under hensyntagen til, at farvebelysning ikke bør overstige 30% af det samlede antal lamper.

  Til forskellige værelser

  Hvis du installerer lamper i forskellige rum, skal du også vælge dem for det pågældende rum, for eksempel er badeværelset med høj luftfugtighed, og køkkenet er meget varmere end i andre værelser i huset eller lejligheden. Når du installerer spotlights eller cascading lamper på loftet i badeværelset, skal du huske at de skal være forseglede, ikke være bange for vand samt høj luftfugtighed i rummet. Den bedste løsning er halogenlamper med en effekt på ikke mere end 35 W, da jo lavere effekt er, desto mindre skade vil lampen forårsage i løbet af kortslutning.

  For køkkenrummet er det vigtigste, at armaturerne ikke har en effekt på mere end 45 W, da belægningen ved kraftig opvarmning (fra 60 grader) mister sin form og lugt af plast. Det er også nødvendigt at have en side, der vil skjule lampens monteringsring. Hvis en lysekrone er installeret i køkkenet, er det nødvendigt, at glasset er frostet, så lysstrømmene vil diffunde og vil ikke overophede spændingsloftmaterialet. Nogle gange, for at undgå problemer med overophedning, lav en belægning af stofmateriale. Det ser ud som det almindelige strækloft, men har fremragende egenskaber.

  I hallen eller soveværelset bør strømmen også ikke overstige 35-40 watt. Det kan være både LED- og halogenlamper med energibesparende funktion. Ordinære lysekroner er også velegnede til sådanne rum, men med frostet spredningsglas.

  Gangen er normalt forbundet med en korridor, så dette er et langstrakt rum. Det er bedst at installere en spotlight her for korrekt distribution af lys. Lamper skal have lignende egenskaber som i hallen eller soveværelset. De kan være placeret både på omkredsen og bølgerne. Eller du kan installere flere kaskadelamper med bevægelige lamper og rette hver til det rigtige sted i korridoren, og da strækloftet har en glimrende reflekterende overflade, behøver du ikke mange lamper.

  Hvordan ordner man ordentligt?

  Før loftet installeres, er det bedst at tegne belysningen, så det bliver meget nemmere at beregne det nødvendige antal lyspærer samt den nøjagtige placering af slots i lærredet. Der er en række generelle regler, der hjælper korrekt og smukt at distribuere lamperne i loftet.

  • Det er meget vigtigt, at afstanden fra væggen til lampen er mindst 15-20 centimeter.
  • Store lamper eller en lysekrone bør hænge i midten af ​​rummet eller tættere på arbejdsområdet.
  • Som en regel giver 1 punkt lampe belysning til 1 kvadratmeter.

  For hvert værelse og værelse er der det mest foretrukne arrangement af belysningslygter. I soveværelset i midten kan du hænge en lille lysekrone, og omkring det placere spotlights, eller placere små lamper i en cirkel rundt om hele omkredsen af ​​rummet eller lige over sengen.

  Hvis rummet har ikke-standard dimensioner, ville bølgeledningen af ​​spotlights være en glimrende løsning, så det viser sig at lyse hvert hjørne af rummet.

  Til stuen kan loftlyset tage forskellige former. For eksempel kan du placere lampen i et rektangulært mønster, så rummet ekspanderer visuelt. Eller kombinér lysekronen med spotlysets vinklede placering - så lokalet vil tændes på hvert sted. For at udvide rummet skaber de også en gipsvægsplatform i midten eller langs rummets omkreds og fastgør lamper på den og derved trækker rummet ud og bliver visuelt højere.

  I børnenes værelse er der undertiden kombineret spotlights med LED-belysning omkring omkredsen. Meget ofte bånd kommer i forskellige farver. For ikke at spilde tid på at vælge en skygge, kan du desuden købe en farvehåndteringskonsol. Således vil det være muligt at skabe en efterligning af den stjerneklare himmel, hvis der er et blåt lys omkring omkredsen, og små spotlights vil blive anbragt på selve loftet.

  For køkkenpladsen er det meget vigtigt, at lyset var lyst nok og selv. Masters anbefaler at bruge spotlights til at opdele køkkenet i arbejdsområder. Du kan arrangere dem nøjagtigt efter hinanden, langs parallelle vægge eller bølgelignende langs hele omkredsen af ​​loftet. Hvis køkkenet er stort, er det bedre at bygge lamper først omkring rummets omkreds og derefter lave et rektangel midt i 6 eller 8 spotlights.

  Hvordan ændres?

  Under den lange drift af loftlyset er der situationer, hvor det er nødvendigt at udskifte pæren eller selve lampen. Du kan kontakte mesteren, der installerede dem, eller du kan ændre alt hvad du behøver og alene.

  Som du ved, er lampen gemt i en speciel platform bag selve belægningen, og den holdes ikke af spændedækslet, men ved ringplatformen. Progressive og glatte bevægelser, forsøger ikke at røre loftet, så der ikke er spor tilbage, frakobl lampen fra den ene side. I denne mekanisme er der en fastgørelsesfjeder, der skal holdes, så den ikke gennemborer loftpladen. Efter at en forår strækker sig ud over hullet, er det muligt at fjerne hele lampen.

  Derefter er det helt afbrudt fra strømforsyningen (du skal først slukke for strømforsyningen i panelet). Så skifter lampen til en ny instans. Tilslutningen til ledningerne kan du sætte den i det originale hul og holde fjederen igen. Herefter er lampen klar til drift.

  Hvis det kun er nødvendigt at ændre en blæst pære, men ikke hele lampen, skal følgende trin udføres:

  • Det første skridt er at afbryde netværket for at undgå en ulykke. Derefter skal du afmontere hovedindvendingen, som fastgør lampen, tag så fat i basen og forsigtigt mod uret, sluk den brugte lyspære (hvis den er gevind) eller tag den ud af patronen.
  • Derefter tages en brugbar lampe og skrues med uret i stikkontakten eller indsættes i patronen, det afhænger af lampens type.
  • Hvis det er nødvendigt at udskifte hele lysekronen i loftet, er den også delikat afbrudt fra armaturet og netforsyningen, og derefter fjernet fra den bærende krog. Ny lysekrone hænger i omvendt rækkefølge.

  Hvordan vælger man?

  Normalt tager processen med at installere et strækloft og armaturer en lille smule tid i forhold til forberedelsesfasen, nemlig valg af loftdæksel og armaturer, der egner sig til et bestemt rum. Først skal du overveje designet af rummet, højden og bredden af ​​rummet. Hvis dimensionerne tillader, kan du føje til lysekrone spotlights indbygget i loftet, så rummet vil være så belyst som muligt.

  I så fald er lofterne lavt, så er en kompakt lysekrone med almindelige pærer fint, men vigtigst af alt må deres effekt ikke være højere end 45 W, og de skal være 30 cm fra overfladen. Lyset skal falde ned, ikke til loftets overflade. Nogle gange for en visuel forøgelse i rummets højde gør de et lagdelt loft eller suspenderes. Til denne mulighed kan du hente LED stripen, som er skjult på leddene og belyser rummet som fra loftet. I øvrigt er det muligt at få monteringen af ​​belysningsarmaturer som gave fra firmaet, hvis du bestiller loftets design og installation af lamper i flere rum.

  I dag vælger mastrene at vælge spot- eller sporlys til små rum, ligesom ved en sådan belysning er det muligt at opnå en forøgelse i rummet på grund af lys. Når du vælger inventar, skal du sørge for strukturens kvalitet og integritet, ellers er der risiko for at hænge strækloftet på en revnet eller revnet skarphed hjørne af lampens krop. Du skal også forsøge at hente lys til den samlede geometri af tilbehør i rummet. Hvis alle husholdningsartikler er afrundede, vil vinkel- eller trekantede lamper krænke rummets overordnede koncept. Det er værd at vælge lamper også af hensyn til funktionaliteten af ​​en spændeklud. Hvis det er vævet, udvides rækkevidden af ​​søgninger betydeligt, da stoffet tolereres godt af varmen fra lyspærerne. Hvad angår polyvinylchlorid, bør du vælge lamper med mindre strøm, som tidligere nævnt. Den bedste løsning er halogen eller LED-enheder.

  Hvilket er bedre?

  Det er svært at sige, hvilke lamper der er bedre eller værre for et strækloft, men nogle typer har flere værdifulde fordele, der kan spille en afgørende rolle ved valg. De fleste mestere råder over at fremhæve spotlights i stedet for massive og voluminøse lysekroner. Dette skyldes primært, at hver belysningsenhed har sin egen størrelse på indersiden, som er skjult i loftnichen. Som følge heraf er det nødvendigt at nedsætte loftets overordnede højde for indbyggede armaturer. Størrelsen af ​​nichen afhænger af typen af ​​armatur, det vil sige, jo mere du har brug for at skjule legemet af belysningsenheden, jo lavere er dækningen.