Færdiglavede og hjemmelavede trowel muligheder for stretch lofter

Montering af strækloft er ikke en nem opgave, og der er ingen måde at undvære specielle værktøjer og enheder på. Sammen med værktøjer som en skruetrækker, perforator, varmepistol, bygningsniveau og målebånd spiller en spatel en vigtig rolle i processen med at strække loftet. Normalt anvendes ikke en spatel, men et helt sæt af dem, der giver mulighed for at udføre forskellige funktioner.

Hvad er en spatel til loftet?

I sin ydeevne ligner han det sædvanlige, der er kendt for alle byggeværktøjer til puttying med et håndtag og en metalplade. Men de har forskellige formål, så det er lidt anderledes i form fra den sædvanlige version.

Spatelen til installation af strækloftet har en speciel figurerform, der ligner et blad. Spidsen af ​​bladet kan have en anden hældningsvinkel. Normalt er det 45 - 90 grader. Spatelbladet tjener til at fylde kludene ind i baguettens teknologiske hulrum.

Baguette er en speciel plastprofil, som selve pladen er indsat i. Og for at rette det korrekt i det, vil en speciel spatel til at dække loftet komme til nytte. Desuden er dens metal tip noget tykkere. Faktum er, at når spidsen spændes, udsættes spatelen for en høj belastning, så kravene til dets styrke er meget højere.

Ud over spatelbladet findes der også andre typer:

 • Lige linjer Som regel anvendes lige spatler kun i nogle tilfælde. De er nødvendige for at fylde lærredet på vanskelige steder på loftoverfladen, hvor andre spatler ikke kryber. For at gøre dette er de specielt lavet med en bredde på 20 - 50 mm.
 • Buet. Bøjningsvinklen på disse spatler kan være anderledes, den vælges specielt til baguetteprofilens profil. Denne type spatel tjener direkte til at fylde lærredet i en baguette.
 • Corner. Deres arbejdsflade har et skarpt hjørne, hvilket er praktisk at fylde lærredet i hjørnerne af rummet.

Alt om spatler til stræklofter (10 billeder)

Afslutning af loftplanet ved hjælp af spændingsprodukter indtager en ledende position inden for reparation foran de ophængte strukturer lavet ved hjælp af andre materialer. Dette skyldes deres stilfulde, usædvanlige og smukke udseende, ret overkommelig pris, enkelhed og hurtig afslutning af installationsarbejdet. Et af de nødvendige redskaber til fremstilling af en attraktiv loftsstruktur er en spatel til stræklofter, som ikke kan undlades ved genopfyldning af PVC-klud eller polyesterstof i baguettehulrummet.

Funktioner af det specialiserede værktøj

Spatelen er faktisk som sin byggemodel, en spatel fastgjort i et træ- eller plasthåndtag. Hovedforskellen ligger i de særlige egenskaber ved fremstillingsmaterialet og konfigurationen af ​​arbejdsfladen af ​​dette værktøj. Til fremstilling af et spatelblad skal der anvendes rustfrit stål af høj kvalitet med en tykkelse på 1,5 mm, så den har en høj stivhed og styrke og går ikke i stykker, når materialet trækkes.

Og spændingen er signifikant, da filmen opvarmes af PVC under afkøling reduceres med mere end to gange dens oprindelige værdi. Afhængigt af funktionerne i installationen af ​​spændingssystemer, skal du bruge et værktøj, der kan arbejde i en vinkel på arbejdsvandet, samt med en smal eller bred knivform. Så i løbet af installationsprocessen kan du have brug for følgende enheder:

 • Spatel med en lige kniv og et langt håndtag (op til 50 cm). Det bruges til institutionen af ​​lærredens midterdel.
 • Monteringsblad, der har to bøjninger i en vinkel på 90º og et håndtag på 40 cm. Det bruges til at fastgøre paneler i en profil, der er placeret i nichen bag vinduesklodserne.
 • Spatel med en enkelt bøjning i en vinkel på 90º og et håndtag på 24 cm. Et lignende værktøj anvendes til fastgørelse af film på vanskelige steder mellem skillevægge og elementer i en spændingsstruktur.
 • Trapezformet produkt med en 90º bøjning og 40 centimeter håndtag. Denne type trowel er uundværlig til fremstilling af modeller af stræklofter kombineret med kasser af gipsplader, som er samlet i flere konstruktionsklasser og har skjult belysning.
 • Værktøjet med kanten med afrundede og fremhævede kanter beregnet til fastgørelse af tekstilpaneler af Deskor og Klipso mærker.
 • Stort trekantet blad, bøjet i en vinkel på 45º med et aflangt håndtag. Bruges til fremstilling af spændbundede overflader og arbejde på vanskelige steder.
 • Perovaya blad med et langt og fleksibelt blad, fastgjort på et kort håndtag. Den bruges til montering af filmmateriale i loftplanets hjørner, når der bøjes rundt i vandforsyningssystemets og kloaksystemets lodrette rør.
 • Værktøjet med den arbejdende del af vinkelformen. Ved hjælp af en lignende vinkelspatel installeres filmen i åbne baguetter.
 • Bladet kaldes "mellemgås" med et Z-formet blad, som er en erstatning for installatørens hovedværktøj og gør det muligt for mesteren ikke at klamse bygningselementerne med hånden.

Grundlæggende regler for valg af værktøj og arbejde med det.

Før arbejdet påbegyndes, skal du bare bekymre dig om tilgængeligheden af ​​værktøjer, men også om deres kvalitet, armens længde og form, da du bliver nødt til at arbejde med dine hænder op, som bliver træt ganske hurtigt.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger lager?

For at gøre det nemmere at arbejde, skal du ved omhyggeligt vælge, når du køber et værktøj:

 • Hvilket materiale er håndtaget lavet af? Plast er lettere, og det er mere bekvemt at holde træhåndtaget i hånden. Derfor vælger professionelle håndværkere oftest et værktøj med træhåndtag, rengør dem forsigtigt fra agnaler og poler dem næsten for at skinne.
 • Håndtagets form. Det kan have en anden konfiguration: Standard i form af en dråbe, flad, volumetrisk, firkantet eller oval. Her kan du kun bestemme, om du tager det i hånden og forsøger at udføre flere specifikke bevægelser.
 • En masse lagerbeholdning. Det skal være optimalt for mesteren, for når man arbejder med for tungt arbejdsværktøj, vil hånden være meget træt, og lyset vil ikke tillade at klare det elastiske materiale, der bruges til strækloftet.

Applikationsfunktioner

Det er ikke svært at installere spændingsproduktet, specielt fremstillet af polyesterstof, som strækkes uden opvarmning. Du skal købe det nødvendige materiale og et sæt tilbehør af høj kvalitet til installation. Anvend derefter markeringerne for installationen af ​​baguetten på de øverste dele af væggene omkring rummets omkreds.

Profiler er fastgjort til vægernes plan med skruer og dykker. I hjørnerne af rummet fastgøres kluden til baguetten med specielle klip (klip) og midtdelen er gemt ind i hver baguette, der er installeret på de fire sider af rummet. Derefter anvendes et bredt emne, der skubber kanterne af materialet ind i profilhulrummet, startende fra midten og gradvist at flytte til hjørnet.

Her er en spatel med en vinkel bøjning allerede brugt, omhyggeligt at behandle vinklerne af strukturen. De øvrige sider behandles på samme måde, indtil en flad strakt belægning er dannet uden hængning og folder.

Hovedelementet i artiklen

Til installation af spændingsprodukter anvendes der specialprodukter, hvor rustfrit stålblad er forbundet med et plast- eller træhåndtag. De kan have forskellige størrelser og konfigurationer og vælges afhængigt af arbejdets type og kompleksitet.

Typer af blade og spatler til at installere stræklofter

Stræklofter i lyset af dens skønhed, enkelhed og hastighed i installationen, enkelhed i pleje er meget populære. Mange ejere af lejligheder og private huse, når de udfører reparationer som loftafslutningen, vælger spændingsbelægninger. Stoffet eller filmdugen monteres efter installation af lejebaglerne rundt om rummets omkreds. Til påfyldning af dækslet med bærerprofillås anvendes en spatel til stræklofter. Der findes flere sorter af sådanne produkter, som hver især anvendes i en bestemt situation. Ud over at spatlerne skal installeres, skal strækloftet have brug for andre værktøjer og tilbehør.

Typer af spatler til stræklofter

I udseende er spatelen til loftet meget lig den tilhørende konstruktion. Den består af en metal spatel og et håndtag af træ eller PVC. Forskellen mellem disse produkter ligger i det materiale, hvorfra det er fremstillet, og i form af arbejdsoverfladen.

Bladet er normalt lavet af høj kvalitet rustfrit stål, som har en tykkelse på 1,5 mm. Dette sikrer den krævede stivhed og styrke af produktet.

Følgende typer af spatler indgår i et sæt blader til installation af stræklofter:

 1. Et værktøj med en rektangulær spatel og et 50 cm langt håndtag bruges til at genoplive kniven i den centrale del såvel som i vanskelige steder
 2. Også i installatørens arsenal er der en anordning med en håndtagslængde på 40 cm og en spatel med to bøjninger af overfladen. På grund af bøjningen er arbejdsplanet i en vinkel på 90 ° C til håndtaget. Ved hjælp af en sådan spatel er det bekvemt at fylde lærredet bag vinduesklodserne. Dette produkt er også uundværligt ved montering af hævede lofter med skjulte belysnings- og flerniveaustrukturer.
 3. Produktet med en bøjning af arbejdsbladet i en vinkel på 90 grader og et håndtag 0,24 m lang bruges til at fylde banen mellem skillevægge og mellem de tidligere installerede loftselementer. Det bruges også i vanskelige at nå steder.
 4. Bladet til stræklofter i trapezformet form med en enkelt bøjning af flyet i en ret vinkel og et håndtag på 40 cm er et af produkterne til overopretstående montering. Det bruges til installation af konstruktioner med belysning og lofter på flere niveauer.
 5. I installatørens arsenal er der en spatel med et tyndt langstrakt blad og afrundede hjørner. Normalt er de nødvendige, når du installerer tøj mærke Deckor og Clipco.
 6. Til montering af film eller stof i hjørnerne af et rum anvendes produkter med en fjederlang spatel, der er kendetegnet ved god fleksibilitet. Denne spatel på det korte håndtag er også nyttigt til montering af PVC-film eller stof bag varme- eller VVS-rør.
 7. Der er også en spatel med en trekantet arbejdsflade og en bøjning ved 45 ° C. Produktet på et langt håndtag er uundværligt ved montering af belægninger med krøllet konfiguration såvel som på vanskelige steder.
 8. Vinkel spatelen er udstyret med en spatel med en skråning på den ene side. Det bruges til at installere PVC-plader i bæreprofilerne med et åbent fastgørelsessystem.
 9. Produktet med en arbejdsflade i form af bogstavet "Z" anvendes ofte i stedet for hovedspatelen. Hovedfunktionen er, at alt arbejde kan gøres omhyggeligt uden at røre lærredet. Dette er især vigtigt, når du installerer glatte filmbelægninger, hvorefter udskrifter hurtigt forbliver.

Også på salg er et elektrisk blad til montering af loftslofter. Med sin hjælp udføres arbejdet hurtigere, hvilket øger produktiviteten. Desuden hævder installatørerne selv, at produktet i høj grad letter installationen af ​​kluden. Den elektriske enhed har et smalt blad. Når den er tændt, skaber arbejdsfladen translations- og returbevægelser. I denne henseende behøver installatøren ikke gøre en indsats for at genopfylde kluden, og alt arbejdet sker hurtigere.

Spatelvalgsregler

For at vælge en passende spatel for at installere et spændedæksel, skal du overveje typen af ​​klud (stof eller film), låsemekanismen for fixering i baguetten, håndlængden, kompleksiteten af ​​designet og tilstedeværelsen af ​​vanskelige steder.

Når du vælger et monteringsprodukt, skal du overveje følgende parametre:

 1. Vægten af ​​armaturet til arbejde er af stor betydning. Alt for vægtigt produkt vil føre til, at du bliver meget træt, fordi alt arbejde udføres med hævede og udstrakte arme. Imidlertid har for lette enheder ikke høj holdbarhed, og kan derfor ikke klare webspændingen.
 2. Vælg padle med træhåndtag, fordi de ikke glider så meget som plastikhåndtag. Selvom sidstnævnte er billigere, er de kun egnet til engangsbrug, men ikke til professionel brug.

Tip! Efter at have købt en trowel med et træhåndtag, skal du forsigtigt sænke træoverfladen med sprængpapir, så der ikke er grus på det, der kan beskadige filmbelægningen.

 1. Vær opmærksom på håndtagets form. De er runde, firkantede, fladede i form af en dråbe. For at forstå, hvilken slags håndtagskonfiguration der er mere bekvemt for dig, hold den i hånden, som under arbejdet, og prøv at lave flere bevægelser, som f.eks. At fylde et lærred i en baguette.

Yderligere sæt værktøjer til installation af stræklofter

Ud over spatler af forskellige former vil der være brug for andre nødvendige værktøjer, forbrugsstoffer og tilbehør for at installere spændedækslet. Brugen af ​​det nødvendige hjælpeværktøj giver dig mulighed for at installere hurtigere og installere spændingsmaterialet med høj kvalitet.

Følgende værktøjer skal bruges til installation:

 • At udføre arbejde i højden, du har brug for en stabil trinladder eller små stilladser;
 • Du kan bruge gitterkassen og den sædvanlige sav til at skære baguetter, men skæret er meget mere præcist med pendelsaven (dette produkt giver dig mulighed for at klippe profilen i den rigtige vinkel);
 • Da hullerne bores i en kort afstand fra loftet, hvor ledningerne sædvanligvis lægges i gipslaget, skal du opbevare på en bærbar metaldetektor (denne enhed gør det muligt at identificere ledningsstederne inden installationen startes for at beskytte installatører mod elektrisk stød).
 • ikke at gøre under installation uden forskellige måleinstrumenter - et målebånd, en firkant og en lineal;

Tip! For at du ikke ofte skal bevæge dig rundt i stuen med en stige, skal du vælge et målebånd og niveau på laserbåndet. De vil tillade at udføre alt centreringsarbejdet fra et punkt af rummet.

 • før installationen er spændingspanelet ophængt i hjørnerne af rummet på specielle holdere;
 • Bor og huller er nødvendige til boring af huller til skruer med dowels, som vil blive monteret bærende baguette;
 • skruetrækker fremskynde processen med skruer skruer;
 • En kontorkniv vil være nødvendig for at skære huller til lamper og trimme stofgodtgørelser, når de monteres ved hjælp af no-grit-teknologi;
 • en varmepistol til opvarmning af banen til den ønskede temperatur (en gas eller elektrisk enhed er kun nødvendig, når der installeres en filmbane, installation af produkter fremstillet af polyesterstof udføres uden forudgående opvarmning);
 • Tænger, tang eller tang er nødvendige for at frigøre filmen fra baguetten med det formål at afmontere den eller bedre spænding;
 • hammer til hammering dowels;
 • malingstråd til påføring af mærkninger på væggene til installation af baguetter.

Nogle af de angivne værktøjer og udstyr kan ikke bruges uden følgende forbrugsstoffer:

 • til øvelser og øvelser har brug for victor øvelser;
 • elektrisk tape vil være nødvendigt, når der anbringes elektriske netværk under belysningskilderne;
 • forskellige kroner på skruetrækker;
 • Yderligere knive, der bruges i den klare kniv;
 • øvelser til perforator (specielt anvendt produkt med en diameter på 0,6 m)
 • hvis lamper er installeret, skal der til fremstilling af baser være brug for stykker gipsvæg eller krydsfiner;
 • i nogle tilfælde kan silikoneforseglingsmiddel være nødvendigt;
 • en dekorative indsats på spalten mellem spændingsdug og væggen (nogle gange kommer den med en baguette);
 • dowels skruer til montering af bæreprofilen;
 • Hvis en varmepistol bruges til at opvarme nettet, er der brug for en ekstra gasflaske til dette udstyr (der er nok kapacitet med en kapacitet på 28 liter).

Ovenstående er anført i hovedværktøjskassen. Men hvis belysningsenheder er indlejret i spændingsdækslet, vil der være behov for termiske ringe og speciel lim for at klæbe dem. Ud over lamperne har de selv brug for elektriske kabler. Hvis der monteres et loft på flere niveauer eller et design med skjult belysning, kan der være brug for ekstra værktøjer og tilbehør.

Stretched loftblad

Det specialiserede websted "Loftbutik" er et af de få steder, hvor du kan købe et komplet arsenal af udstyr, elektriske og håndværktøjer, herunder et monteringsblad til at skabe spændvægge og lofter.

Værdien af ​​knivene til fastgørelse af spændplader

Spatel til opbevaring af film og stofklæder i en strækramme er et uundværligt og uundværligt værktøj. Og en eller to kopier af monteringsblade er ikke nok.

Hver brigade skal i sit arsenal have et komplet sæt blader til stræklofter for nemt at klare krøllede sektioner og hjørner samt vanskelige at nå frem til i rum af forskellig højde.

Vigtigt: konstruktion trowel og trowel til montering loftsystemer er helt forskellige ting, forskellig i form, stivhed og formål. I begyndelsen af ​​udseendet af filmkonstruktioner i Rusland forsøgte lofterne at konvertere almindelige spatler til montering, men der blev opnået ru og primitive erstatninger.

Et professionelt værktøj har en bekvem form og størrelse, alle kanter er runde, ikke skarpe og glatte, ikke i stand til at ridse eller skære et tyndt vinylark. I vores online katalog finder du en bred vifte af letvægts fleksible rustfri stålmonteringsklinger.

Håndtag af højstyrke spatler er praktiske og bekvemme, de passer godt ind i hånden og er behagelige at røre ved, ligesom enhver vare fremstillet af naturligt træ. Vi tilbyder værktøj i bulk og individuelt til lave priser (fra 800 til 1050 rubler)

Typer af monteringsklinger til stræklofter

På vores hjemmeside er der et bekvemt online katalog med billeder og egenskaber af hver type trowel, herunder værktøjer til alle øjeblikke af installation. Nemlig spatel:

 1. til fastgørelse af PVC-membranen i en varm baguette med ret vinkel, 2 bøjninger og et stort håndtag (40 cm);
 2. til steder med et smalt hul mellem loftet og væggene, med en ret vinkel, en bøjning og et lille håndtag (24 cm);
 3. med ret vinkel, en bøjning og 40 cm holder.
 4. "Big Goose", der giver bevægelsesfrihed (en langstrakt version af hovedspatelet);
 5. for vanskelige at nå steder "big straight" (langstrakt model af hovedbladet);
 6. til opbevaring af Descor og Clipso stof, har en afrundet form og tynde kanter;
 7. lille til problematiske baguetter og PVC-linned i hjørnerne;
 8. "Per" - til montering af vinylmembraner i hjørnerne og indsnævring af utilgængelige steder;
 9. "Medium gås" - mange installatører vælger det som hovedbladet, da det giver frihed til hånden;
 10. "Medium gås" med et lille håndtag, der bekvemt gemmer sig i din håndflade;
 11. "Medium straight" - den vigtigste universelle applikation;
 12. "Medium straight" med et kort håndtag, en lignende model, til dem der kan lide at klemme hele håndtaget i deres hånd;
 13. "Vinkel" til installation af PVC malerier i åbne profiler.

Køb monteringsblade til stræklofter

I den specialiserede "Loftbutik" inviteres du til at købe sæt monteringsklinger til stræklofter individuelt og i sæt i enhver mængde. Disse er af høj kvalitet, pålidelige og holdbare produkter.

Ud over en bred vifte af håndværktøjer tilbyder vi elektrisk udstyr, varmepistoler, højfrekvensbearbejdningsmaskiner til svejsning af PVC-lærred og meget mere til fremstilling og installation af stræktav og vægsystemer.

Alle produkter er holdbare og pålidelige, miljøvenlige og holdbare, har certifikater og høj kvalitet. Ordren kan laves i Moskva og enhver region i Den Russiske Føderation. Levering af egen service og gennem transportselskaber.

Blad til stræklofter

0 brugere og 1 gæst besøger dette emne.

 • International Forum om Streklofter »
 • Forum »
 • Til installatører af stræklofter »
 • Værktøj snak (Moderator: ALIK) »
 • Monteringsklinger til montering af strækloftet

Hurtigt svar

I det hurtige svar kan du bruge BB-tags og smil.

Bemærk: Denne meddelelse vises ikke, før moderatoren godkender det.

Tips til valg af kniv til montering af stræklofter (video)

Installationen af ​​et strækloft er en specifik opgave, der kræver brug af professionelle værktøjer, blandt hvilke er de såkaldte monteringsblade til opbevaring af film og stoffer i sporene af baguetter.

Principper for fiksering af bladet ved hjælp af knive

Når profilrammen er installeret, suspenderes spændevævet med krabber i hjørnerne af rummet. Derefter er der tid til at bruge knivene til installation af stræklofter. Med deres hjælp opbevares vinyl lærred, opvarmet af en varmepistol, i baguetter.

Tankning starter fra det første hjørne angivet på dens inderside, det modsatte hjørne er lagret og derefter følger det samme mønster. Så er filmen gemt i midten på forskellige steder modsat hinanden, og så videre i små segmenter mod hjørnerne.

Ifølge denne ordning er næsten alle stræklofter monteret, uanset om der er brugt harpun eller hæftemontering. Stoflofter er også strakt med monteringsblade, med den eneste forskel, at de ikke behøver at blive opvarmet, og der er specielle spatler til stof.

Typer af blade til montering af lofter

Asta M-kataloget har en bred vifte af spatler, og de er alle i arsenalen i virksomhedens installationsgrupper. Men nybegyndere herrer og for selvstrækning af loftet i huset er blot nogle få af de enkleste værktøjer. Blandt dem er:

 • standard lige blad;
 • buet spatel. Det er dyrere end standarden, men også mere praktisk i strækningen;
 • vinkelblad. Det er spids og designet til højkvalitets og nemmere arkivering af filmen i hjørnerne af loftet.

Hvis du beslutter dig for at installere strækloftet selv, så sammen med alle nuancer er det meget vigtigt at vælge det rigtige blad. Det skal huske på, at værktøjets arbejdsdel skal være lavet af rustfrit stål og håndtaget af træ eller plast.

Plasthåndtag, selvfølgelig, lettere og træ - det er mere praktisk at lægge i hånden. Derfor vælger vores firmaets herrer værktøjer med træhåndtag. På samme tid sænker de forsigtigt træet for at fjerne burrs for ikke at få en splinter.

Padle har håndtag af forskellig længde. Nogle håndtag er helt placeret i håndfladen, mens andre når 40 cm. Ved valg af håndtagets længde er rådene enkle: Tag padle i hånden, drej den, prøv at arbejde og bestem, hvor lang tid det er bedst at gøre installationen.

Det er vigtigt, at værktøjet ikke under hånden flyver ud af din hånd og ikke beskadiger loftet, væggen eller gulvet med en metaldel. Du kan se i vores video hvordan blades til montering af hævede lofter ser ud.

Spatel til loftet: kendskab til værktøjet, dets erhvervelse og brug

Foto af en speciel spatel, der anvendes ved installation af strækloftet

Det er ikke let at installere et strækloft, og konventionelle værktøjer virker ikke. Men hvis du beslutter dig for at installere det selv, skal du bruge en speciel spatel. Jeg vil gerne fortælle om, hvad han er og hvordan man bruger den korrekt i denne artikel.

bekendtskab

Diagrammet viser spatulens hovedelementer til stræklofter.

Spatel til strækloft er meget ligner udseende til sin konstruktion modstykke. Og samtidig har det betydelige forskelle, som det bruges til at fylde PVC eller tekstil klud i baguette hulrummet.

De er meget nemme at se, når de overvejer værktøjets strukturelle egenskaber:

 1. LOPATKA. De vigtigste forskelle er:
 • Manglende fleksibilitet. Den spændte lærred vil udøve et stort tryk på spatelen, så hvis det begynder at bøje, vil det simpelthen bryde;

Stretkende PVC eller tekstilstof kan bryde værktøjets arbejdsdel, hvis den ikke har tilstrækkelig stivhed

 • Forskellige former. Dette skyldes også installationen af ​​hævede lofter. Her kan enheder, der kan arbejde i en vinkel på hovedstrukturen, være meget mere bekvemme. Derudover er et smalt produkt i nogle tilfælde bedre egnet, og i andre er der et bredt produkt;

Smal, bred og alle lidt buede

 1. Håndtag. Den har som regel en stor længde. Selvom spatler også findes med korte håndtag. Men der skal lægges mere vægt på håndtagsmaterialet:
 • Træ. Det har fremragende taktile fornemmelser, hvilket er vigtigt for langt arbejde med værktøjet. Derudover kan en sådan stilk vendes så meget som muligt under armens arm;

Træhåndtaget er meget behageligt

 • Plast. Den har en lidt lavere vægt, men den er ikke altid praktisk i hånden, hvilket mærkes under langvarig brug.

Plasthåndtag er ikke egnet til alle

Men hvis vi taler om et stort dimensionelt instrument, anbefaler jeg ikke desto mindre at erhverve en model med et plastikhåndtag. Træ kan derimod gøre spatelen for tung og ubelejlig.

arter

Så bemærkede jeg, at knivene af en spatel, designet til at installere et strækloft, kommer i forskellige former, og håndtagene kan også variere i længden. Så alle disse funktioner har en vis klassificering, som også skal være kendt, eller i det mindste være orienteret om det:

 1. Stor spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader. Det mest almindelige og populære værktøj til påfyldning af PVC og stofklæder i næsten alle variationer af baguetter, der kan bruges ved montering af loftkonstruktion af spændingstypen. Længden af ​​håndtaget er 40 centimeter, og arbejdsdelen har en lige form med den angivne bøjning;

Et godt eksempel på en stor spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader

 1. En lille spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader. Her forkortes pennen til ca. 10 centimeter, hvilket forenkler opgaven på vanskelige steder;

Lille spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader fra forskellige sider

 1. Stor spatel med en spatel, bøjet i en stigning på 90 grader. En imponerende pen, der når en halv meter lang og en trapezformet arbejdsdel, gør det muligt at klare installationen af ​​skjult belysning i gipspladkasser eller trappefileter;

Et illustrativt eksempel på en stor spatel med et blad, bøjet i en vinkel på 90 grader

 1. En stor spatel med et trekantet blad, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader. I denne model har bladet en langstrakt smal form, hvilket gør det lettere at arbejde i en zone med krøllede overflader;

Et godt eksempel på en stor spatel med et trekantet blad, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader

 1. Spatel med en glat spatel i form af en fjer. Den eneste mulighed, der faktisk strider mod ovennævnte krav til bladet, da den har en fleksibel og ikke-bøjet arbejdsdel. Men det vil også være nødvendigt, hvis du har gas- eller vandrør, der løber langs loftet eller omkring installationen af ​​baguetter;

Selv spatelen til stræklofter, der skiller sig ud fra de generelle regler, er helt anderledes end det værktøj, der bruges til plastering

 1. Spatel med hjørnesprøjte. Bladet i form af en rektangulær trekant giver dig mulighed for at klare fiksering af nettet i strukturens hjørner.

Jeg anbefaler, inden du starter installationen af ​​strækloftet for at få alle de optioner, der er angivet i spatlerne. Som du kan se, er alle ting mere praktisk i gennemførelsen af ​​en bestemt operation.

Faktisk er typerne af de pågældende værktøjer endnu større. Men jeg har listet de mest basale variationer til dig, hvorved det allerede er muligt at udføre en højkvalitets installation af et polyvinylchlorid eller stofklæde, der taster det ind i en installeret ramme med specielle fileter.

købe

Hvad er prisen for at købe en spatel? Jeg vil guide dig i denne sag, selv før du leder til nærmeste hardware butik med følgende eksempler:

 • Spatelskovl med en femogtyve graders bøjning:
 • 14,5 cm;
 • 17,5 cm;
 • 24 cm;
 • 40 cm

Prøve trowel-skovl med en halvtreds grad bøjning

 • Spatelskovl med en bøjning på 90 grader:
 • 14,5 cm;
 • 17,5 cm;
 • 24 cm;
 • 40 cm

Prøve på 90 graders trowel trowel

Når du vælger en passende model, er der tre hovedfaktorer at overveje:

 1. Mass. Her er den "gyldne middel" vigtig, da for tungt en enhed vil føre til et hurtigt forbrug af din styrke, og for lys kan ikke klare elasticiteten af ​​den spændte bane;
 2. Håndter materiale. Ovenfor har jeg allerede bemærket, at plastik er lettere, og træ er mere bekvemt. Erfarne håndværkere køber som regel værktøjer med træhåndtag, som derefter forsigtigt poleres for at fjerne de mindste fejl;
 3. Håndtagets form. I dette tilfælde vil jeg kun give et råd: tag spatelen i din hånd og følg, hvordan den ligger i den. Hvis fornemmelser er behagelige, så er det din model.

Det vigtigste er at lægge værktøjet komfortabelt i din hånd.

Du kan selvfølgelig med visse færdigheder lave en spatel til stræklofter med dine egne hænder. Men i betragtning af de høje omkostninger ved det materiale at arbejde med, ville jeg ikke tage en risiko og stole på selvfremstillet enhed. Det er bedre at bruge penge på et kvalitetsværktøj.

Separat bør det nævnes om den elektriske spatel. Det er en lille enhed, hvor bladet er i stand til at udføre translationelle bevægelser på grund af driften af ​​en elektrisk motor. En sådan enhed er ikke billig, så det er ikke fornuftigt at bruge engang til at erhverve det. Men hvis du planlægger at gøre installationen af ​​stræklofter professionelt, så vil det hjælpe dig med væsentligt at spare tid og kræfter.

Trowel vil genopfylde nettet for dig.

Funktioner af drift

At installere et strækloft til den uinitierede person synes at være en slags magisk handling, som kun udføres af fagfolk. Men faktisk er alt ikke så svært, især hvis du allerede er bevæbnet med et sæt kvalitetsspatler.

Instruktionen for at bruge dem ser sådan ud:

 1. Vi anvender markeringerne på rummets omkreds under hovedloftet, hvorefter vi installerer baguetter;

Fastgørelse af fileter til væggen med skruer og dowels

 1. Vi laver lærredet i hjørnerne af rummet med specielle klip;

Først og fremmest fastgøres på klip

 1. Vi genopvarmer filmen midt i hver af de fire fileter installeret langs væggene. Særlige klip vil fastsætte det materiale, der er fanget i dem;

Sådan fastgøres strækloftet i bundpladen med en spatel

 1. Nu tager vi et bredt værktøj og bevæger os fra de allerede fyldte sektioner til hjørnerne, og skubber kanterne på lærredet tæt ind i sporene af baguetter.

Fyldning af PVC-plader med en spatel i sporet af fileter

 1. Når vi har nået hjørnet, skifter vi værktøjet til en speciel vinkelanordning og afslutter arbejdet.

Hjørneforarbejdning

 1. Og vi handler på samme måde med hver væg, indtil et glat overtræk uden bølger er formet og foldes dannes ovenfor.

Den endelige berøring for at færdiggøre installationen af ​​strækloftet med en spatel

Som du kan se, er processen ikke særlig vanskelig, men kræver en vis færdighed, som vises med praksis.

konklusion

Fra artiklen lærte du, at installationen af ​​lærred strækloft ved hjælp af specielle spatler. For permanent arbejde er det bedst at købe et kit med skovle af forskellige former, hvilket er meget mere praktisk og effektivt. Videoen i denne artikel indeholder yderligere materiale om emnet. I kommentarerne vil jeg gerne svare på dine spørgsmål om det.

Spatel til stræklofter - multifunktionelle håndværktøj

I denne artikel vil vi diskutere et sådant værktøj som en spatel til hævede lofter. Læseren er inviteret til at blive bekendt med formålet med disse produkter, deres sorter og egenskaber.

Streklofter er en ret kompleks struktur til fremstilling, hvilket vil kræve et helt arsenal af værktøjer og udstyr. Desuden har vi brug for ganske specifikt udstyr ud over den sædvanlige perforator og skruetrækker i hverdagen. Den indeholder en varmepistol og spatler. De kan ikke undvære under processen med at kombinere PVC-film med låseprofiler.

Formål med spatler til montering af film

Spatler til installation af stræklofter er specialværktøjer designet til at fylde PVC-film i baguetter af forskellige typer. I udseende ligner de samme navneværktøjer til at transportere kit. De består af et skulderblad, som er stift fastgjort i håndtaget.

De er lavet af rustfrit stål, har en anden konfiguration, vinkel og længde. Afvig i den øgede holdbarhed og praktisk talt ikke bøje. Dette gøres, fordi det er nødvendigt at arbejde med et materiale, der er tungt, elastisk og udøver et stærkt tryk på bladet. Konventionelle produkter til kittet en sådan belastning vil ikke stå, bøje eller bryde.

Håndtagene til disse værktøjer kan være lavet af træ eller plast. Styrken og vægten af ​​disse materialer er omtrent ens, men træet er bedre i hånden. Plast er foretrukket til fremstilling af produkter af stor størrelse, da de er meget lettere. Derudover kan et træspatelhåndtag til montering af spændingsbelægninger vendes for at give den den mest komfortable form til hånden. Indehavere, såvel som skovle, har en forskellig udformning. Deres form kan være flad og volumetrisk. Volumetriske produkter har form af en dråbe, korte, mellemstore og lange strimler med firkantet eller ovalt tværsnit.

Typer af spatler

Afhængigt af typen af ​​arbejde og omfanget af konstruktionen kan værktøjer i forskellige størrelser og konfigurationer anvendes. Ved installation af komplekse strukturer kan de anvendes 5-6 arter.

Så i installationsprocessen kan der anvendes en sådan spatel til installation af hævede lofter:

 1. Store 45º. Den har et langt håndtag på op til 40 cm og et vinklet blad med en lige kniv. Det er det vigtigste værktøj, der bruges til at udfylde internettet i alle typer profiler.
 2. Lille 45º. Det adskiller sig fra håndtagets store længde, som kan ligge i intervallet 8-12 cm. Det er uundværligt, når man arbejder på steder, der er vanskelige at nå frem til.
 3. Stor 90º. Den har en lang, op til 50 cm, lige håndtag og et trapezformet blad. Det er vant til at arbejde med gipskasser og trækkede profiler med skjult belysning, det vil sige steder, hvor andre værktøjer ikke kan nås.
 4. Stor trekantet 45º. Et smalt trekantet blad er fastgjort til det aflange håndtag. Dette produkt bruges ved arbejde på buede overflader og på smalle, ubehagelige steder.
 5. Perov lige. Lang og fleksibel skulderblad på et kort håndtag. Denne spatel er nødvendig for montering af filmen på steder, hvor der kan sammenkobles gas-, vand- og kloakerør.
 6. Vinkel 45º. Værktøjets arbejdsdel har form som en rektangulær trekant. Dette giver et klart greb og fiksering af filmen i rammens hjørner.

Til noten: For dem, der besluttede at gøre installationen af ​​stræklofter i deres eget hjem, giver det mening at tænke på at købe et komplet sæt af værktøjer.

Du kan købe en spatel til montering af monterede belægninger i store supermarkeder, onlinebutikker eller direkte fra producenten. Med visse færdigheder kan de gøres selvstændigt.

Spatler til lofter: typer og formål

Spatelen er et universelt værktøj, for uden det er det utænkeligt at forestille sig udførelsen af ​​værker, der kræver reparation eller dekoration. Dette værktøj bruges i arbejdet med vægternes tilpasning, på læggning af keramiske fliser, i udførelse af vvs-værker af billegemer og selv når du laver tapet - det hjælper med at glatte rynker. Derudover er der en anden type arbejde, hvor dette værktøj simpelthen er nødvendigt - det er installationen af ​​stræklofter.

Særlige egenskaber

At installere et strækloft er ikke en nem ting og kræver, at herrer har på lager et helt arsenal af værktøjer og inventar. Sammen med målebåndet anvendes laserniveau og perforator i guiden kit, specielle monteringsspatler til stræklofter. Hovedformålet med en sådan spatel er at gøre klædningen af ​​loftbeklædningen i en baguette en mindre arbejdskrævende proces. Baguette er en speciel profilstang, ind i hulrummet, hvor lærredet er monteret.

Spatel til stræklofter i enhver af dens versioner har et håndtag og en metal tip. Formen på håndtaget og dens materiale kan være anderledes. Spidsen i sin konfiguration har også en række forskellige former for at udføre alle former for arbejde. Tykkelsen af ​​den arbejdende del af loftspladen overstiger konstruktionens størrelse og varierer fra 0,6 til 1 mm.

Desuden er spidsens spids lavet af rustfrit stål af høj styrke. Disse funktioner tillader ikke spatelen at bøje, hvilket er et nødvendigt kendetegn ved det. Under arbejdet oplever spatelen en enorm belastning fra bladet, der presser på den.

Under strækning af en klud kan flere sådanne værktøjer bruges på én gang afhængigt af deres formål.

Følgende typer værktøjer kan skelnes mellem:

 • Med direkte vedhæftning. Denne opfattelse er nøjagtig den samme byggemand lille. En sådan spatel er praktisk at fylde lærredet på smalle, vanskelige steder. For nemheds skyld har de et lille træhåndtag, og bredden af ​​deres arbejdsdel er 15-50 mm. Spatel med en lige dyse vil være særlig uundværlig i de steder i loftet, som er tilstødende gas- eller vandrør.
 • Buet, lige form. De udfører hoveddelen af ​​operationen af ​​at fylde loftmaterialet i en baguette. Bøjede spatler har en anderledes hældning af metaldelen og længden af ​​håndtaget. Formen af ​​deres metaldele er lavet i form af en trapezoid, der ekspanderer i enden. Dens bøjning har en anderledes hældning og afhænger af formen på selve baguettes profil.

Buede spatler er:

 • Stor med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader. Denne model af en spatel er den mest populære og er velegnet til ethvert installationsarbejde med en stofklud samt med et materiale fra polyvinylchlorid. Disse spatler er udstyret med et træhåndtag med en længde på 40 centimeter.
 • Lille med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader. De har samme form, men adskiller sig i en mindre størrelse på arbejdsfladen og holderen, hvilket forenkler arbejdet i svært tilgængelige områder. Håndtaget af sådanne spatler har en længde på kun 10-20 centimeter.
 • En mellemliggende variant af disse typer af spatler er værktøj af mellemstørrelse. Ud over 45 graders bøjning kan spatlerne være i form af en metalhældning i 90 grader. Produktet af denne formular er praktisk at fylde lærredet i en baguette øvre del. Derudover er det nemt at klare installationsarbejdet af indbyggede lamper og loftsfileter.

Nødvendigt værktøj til lofter

For nylig er skabelsen af ​​stræklofter blevet en meget populær måde at spare tid og kræfter på for permanent farvning og hvidvaskning. Mange virksomheder og virksomheder tilbyder i dag deres tjenester til installation og design af sådanne lofter. De er innovative og praktiske, men det er ikke billig fornøjelse.
Hvis du selv er kompetent i installation af lofter, så anbefaler vi at du bare køber et værktøj til stræklofter og gør det selv. Det vil spare dig penge, men ikke tid og energi.

Hvad er nødvendigt for at installere hævede lofter? Hvilke værktøjer og ting vil komme til nytte?

Værktøjer til hævede lofter, uden hvilke du ikke kan gøre, det vil sige, du vil ikke begynde at arbejde uden:

 • Lasertape måling (afstandsmåler);
 • varmegasgenerator (eller varmegasspistol);
 • gas cylinder (10-28 l);
 • perforator (0,5 kW);
 • hammerbor
 • trådløse skruetrækker;
 • miter sav;
 • monteringsblade (helst et sæt kort, lang og vinkelformet spatel);
 • tøjklemmer, klemmer;
 • trin-stiger (nogle gange endda to);
 • en skruenøgle;
 • autonome gaslækage detektor;
 • forlængerledning;
 • tee;
 • en hammer;
 • et sæt skruetrækkere (sikkert en skruetrækker med indikator);
 • tænger;
 • bidetang;
 • saks til metal;
 • laser niveau (kan vand);
 • whipping ledning;
 • ballerinater (for at skære ringe af runde huller i plastikelementer);
 • vinkel gear for bit bits;
 • maskeringsbånd
 • selvklæbende folie;
 • elektrisk tape;
 • lim;
 • filer (runde store og rektangulære små)
 • diamant natfil;
 • metalboringer (3-6 cm diameter).
 • fjer på glas og keramik;
 • betonbor
 • skruer til træ og metal;
 • selvskærende skruer;
 • polypropylen dowels.


Dette er en meget stor liste, men den indeholder alle de elementer, der er nødvendige for arbejdet. Professionelle kender funktioner og måder at bruge hver enkelt af dem på. Men hvis du ikke er så fortrolig, så foreslår vi, at du bliver mere detaljeret orienteret om de grundlæggende værktøjer til lofter.

Ved hjælp af laserroulette kan vi nøjagtigt måle alle dimensioner af interesse for os, og alle data vil blive gemt i minde om rouletten. Det er meget bekvemt og originalt.
[reklame] Vi kan bruge et laserniveau til at markere loftet, for at være mere præcist, af dets niveauer. Hvis designet er multi-level, så vil vi desuden bruge en teleskopbar.
Ved hjælp af en manuel hulkasse kan vi slå de nødvendige huller i aluminiums baguetter eller "stopstop". Selvfølgelig kan du følge standardmetoderne og bruge boret til at bore huller, men kvaliteten og udseendet af dem er ikke perfekt. Sådanne huller ser ikke ud til at være meget pæne og har burrs, men med et hulstempel vil vi ideelt nok lave lige og ens huller.
Vi bruger en metaldetektor til forberedende arbejde til at bestemme materialet og typen af ​​overflade, som vi vil arbejde videre med. På denne overflade fastgør vi profilen, så det er vigtigt at kontrollere, om der ikke er metalprofiler i væggene, og om der er skjult elektrisk ledningsføring eller luftudluftning.
Tre værktøjer - en puncher, en boremaskine og en skruetrækker - disse er de nødvendige hjælpere og venner, der begynder at arbejde med hævede lofter. Puncheren bruges til at fastgøre profilen. Og i færd med at bruge en boremaskine og skruetrækker. Professionelle anbefaler at bruge værktøjer med et batteri, da de ikke kræver yderligere betingelser, oplades - og alt er klar.

Til opvarmning af PVC-baner anbefaler eksperter at bruge varmepistoler. Sammenlignet med en elektrisk pistol, er varmen mindre sikker under driften, men det kan fungere, selv uden strømkilde.
Disse er, som vi har sagt, de vigtigste redskaber til hævede lofter. Ud over disse kan der være behov for yderligere enheder til installation af belysningsarmaturer, hætter osv. Dekorer stræklofter kan være en dekorativ kant i form af et bånd med mønster, maskebånd eller dekorative snor.

Når du installerer eller planlægger, anbefaler eksperter at tage højde for og udføre nøjagtige beregninger af sænkning af loftet. Det hele afhænger af de indbyggede strukturer, hvis de ikke er, så er den mindste højde af nedstigningen 3 cm.

Det er bedre at købe tøj og værktøjer til spændingsstrømme ved hjælp af en ekspert. Men hvis du går selv, så lytt tydeligt til sælgerens råd. Du kan købe alt hvad du behøver både i specialforretninger og i hypermarkeder, der er udstyret med specielle afdelinger.

Det er umuligt at udskille et bestemt firma, da mange har anstændige produkter, der er ideelle til arbejde. Det er også umuligt at bedømme prisen på et overblik, der er et akkumulerende system for nogle typer varer. Jo mere du køber, jo billigere er produktet.

Hvad angår specifikke individuelle produkter, kan du søge efter noget, der er billigere, hvis du vil spare.
Her for eksempel til installation af spændingsstrømme, vil vi bruge en varmepistol og specielle knive til at fylde lærredet. Bladene er relativt billige, de er tilgængelige for alle, men pistolen er dyrt (ca. 180-200 dollars). Du kan søge efter en brugt mulighed eller købe et værktøj med din bekendtskab, som snart vil lave lofter i dit hjem. Dette er en slags økonomisk mulighed.

En lignende situation er med stræklofter, der er indstillet til en bredde større end 5 cm. For at sy alle fremtrædende sømme skal du bruge speciel svejsning. Og sådan svejsning virker ikke uden en særlig HDTV-maskine. Det vil sige, hvis du køber alle nødvendige værktøjer selv, så kan reparationer koste flere gange mere.
Internetportaler i byggetemaet byder på en masse video-lektioner om installation af stræklofter (se videoen her, hvordan man strækker stræklofterne med egne hænder).

Trinvise instruktioner hjælper begyndere til at mestre alle de grundlæggende og funktioner i installationsprocessen. Men uden råd fra eksperter kan du stadig ikke gøre det. Og køb alle materialer og værktøjer. Nydelse er ikke billig selvfølgelig, men der er ingen håbløse situationer.

Et alternativ ville være at invitere eksperter, der er involveret i installationen af ​​hævede lofter. De har alt det nødvendige udstyr og værktøj i deres arsenal, så du skal kun betale for materialet og også for arbejdet hos mennesker.

Stræklofter er et stabilt skridt i retning af fremskridt. På hjemmemarkedet syntes de relativt for nylig, men blev straks meget populære. Bygherrer har udvidet deres sortiment af tjenester, og nu er de også involveret i installation af hævede lofter. Derfor, hvis du beslutter dig for at udstyre din lejlighed i en ny stil, så sørg for at kontakte eksperterne for at gøre din lejlighed til at være perfekt og moderne.