Spatel til stræklofter - multifunktionelle håndværktøj

I denne artikel vil vi diskutere et sådant værktøj som en spatel til hævede lofter. Læseren er inviteret til at blive bekendt med formålet med disse produkter, deres sorter og egenskaber.

Streklofter er en ret kompleks struktur til fremstilling, hvilket vil kræve et helt arsenal af værktøjer og udstyr. Desuden har vi brug for ganske specifikt udstyr ud over den sædvanlige perforator og skruetrækker i hverdagen. Den indeholder en varmepistol og spatler. De kan ikke undvære under processen med at kombinere PVC-film med låseprofiler.

Formål med spatler til montering af film

Spatler til installation af stræklofter er specialværktøjer designet til at fylde PVC-film i baguetter af forskellige typer. I udseende ligner de samme navneværktøjer til at transportere kit. De består af et skulderblad, som er stift fastgjort i håndtaget.

De er lavet af rustfrit stål, har en anden konfiguration, vinkel og længde. Afvig i den øgede holdbarhed og praktisk talt ikke bøje. Dette gøres, fordi det er nødvendigt at arbejde med et materiale, der er tungt, elastisk og udøver et stærkt tryk på bladet. Konventionelle produkter til kittet en sådan belastning vil ikke stå, bøje eller bryde.

Håndtagene til disse værktøjer kan være lavet af træ eller plast. Styrken og vægten af ​​disse materialer er omtrent ens, men træet er bedre i hånden. Plast er foretrukket til fremstilling af produkter af stor størrelse, da de er meget lettere. Derudover kan et træspatelhåndtag til montering af spændingsbelægninger vendes for at give den den mest komfortable form til hånden. Indehavere, såvel som skovle, har en forskellig udformning. Deres form kan være flad og volumetrisk. Volumetriske produkter har form af en dråbe, korte, mellemstore og lange strimler med firkantet eller ovalt tværsnit.

Typer af spatler

Afhængigt af typen af ​​arbejde og omfanget af konstruktionen kan værktøjer i forskellige størrelser og konfigurationer anvendes. Ved installation af komplekse strukturer kan de anvendes 5-6 arter.

Så i installationsprocessen kan der anvendes en sådan spatel til installation af hævede lofter:

 1. Store 45º. Den har et langt håndtag på op til 40 cm og et vinklet blad med en lige kniv. Det er det vigtigste værktøj, der bruges til at udfylde internettet i alle typer profiler.
 2. Lille 45º. Det adskiller sig fra håndtagets store længde, som kan ligge i intervallet 8-12 cm. Det er uundværligt, når man arbejder på steder, der er vanskelige at nå frem til.
 3. Stor 90º. Den har en lang, op til 50 cm, lige håndtag og et trapezformet blad. Det er vant til at arbejde med gipskasser og trækkede profiler med skjult belysning, det vil sige steder, hvor andre værktøjer ikke kan nås.
 4. Stor trekantet 45º. Et smalt trekantet blad er fastgjort til det aflange håndtag. Dette produkt bruges ved arbejde på buede overflader og på smalle, ubehagelige steder.
 5. Perov lige. Lang og fleksibel skulderblad på et kort håndtag. Denne spatel er nødvendig for montering af filmen på steder, hvor der kan sammenkobles gas-, vand- og kloakerør.
 6. Vinkel 45º. Værktøjets arbejdsdel har form som en rektangulær trekant. Dette giver et klart greb og fiksering af filmen i rammens hjørner.

Til noten: For dem, der besluttede at gøre installationen af ​​stræklofter i deres eget hjem, giver det mening at tænke på at købe et komplet sæt af værktøjer.

Du kan købe en spatel til montering af monterede belægninger i store supermarkeder, onlinebutikker eller direkte fra producenten. Med visse færdigheder kan de gøres selvstændigt.

Færdiglavede og hjemmelavede trowel muligheder for stretch lofter

Montering af strækloft er ikke en nem opgave, og der er ingen måde at undvære specielle værktøjer og enheder på. Sammen med værktøjer som en skruetrækker, perforator, varmepistol, bygningsniveau og målebånd spiller en spatel en vigtig rolle i processen med at strække loftet. Normalt anvendes ikke en spatel, men et helt sæt af dem, der giver mulighed for at udføre forskellige funktioner.

Hvad er en spatel til loftet?

I sin ydeevne ligner han det sædvanlige, der er kendt for alle byggeværktøjer til puttying med et håndtag og en metalplade. Men de har forskellige formål, så det er lidt anderledes i form fra den sædvanlige version.

Spatelen til installation af strækloftet har en speciel figurerform, der ligner et blad. Spidsen af ​​bladet kan have en anden hældningsvinkel. Normalt er det 45 - 90 grader. Spatelbladet tjener til at fylde kludene ind i baguettens teknologiske hulrum.

Baguette er en speciel plastprofil, som selve pladen er indsat i. Og for at rette det korrekt i det, vil en speciel spatel til at dække loftet komme til nytte. Desuden er dens metal tip noget tykkere. Faktum er, at når spidsen spændes, udsættes spatelen for en høj belastning, så kravene til dets styrke er meget højere.

Ud over spatelbladet findes der også andre typer:

 • Lige linjer Som regel anvendes lige spatler kun i nogle tilfælde. De er nødvendige for at fylde lærredet på vanskelige steder på loftoverfladen, hvor andre spatler ikke kryber. For at gøre dette er de specielt lavet med en bredde på 20 - 50 mm.
 • Buet. Bøjningsvinklen på disse spatler kan være anderledes, den vælges specielt til baguetteprofilens profil. Denne type spatel tjener direkte til at fylde lærredet i en baguette.
 • Corner. Deres arbejdsflade har et skarpt hjørne, hvilket er praktisk at fylde lærredet i hjørnerne af rummet.

Alt om spatler til stræklofter (10 billeder)

Afslutning af loftplanet ved hjælp af spændingsprodukter indtager en ledende position inden for reparation foran de ophængte strukturer lavet ved hjælp af andre materialer. Dette skyldes deres stilfulde, usædvanlige og smukke udseende, ret overkommelig pris, enkelhed og hurtig afslutning af installationsarbejdet. Et af de nødvendige redskaber til fremstilling af en attraktiv loftsstruktur er en spatel til stræklofter, som ikke kan undlades ved genopfyldning af PVC-klud eller polyesterstof i baguettehulrummet.

Funktioner af det specialiserede værktøj

Spatelen er faktisk som sin byggemodel, en spatel fastgjort i et træ- eller plasthåndtag. Hovedforskellen ligger i de særlige egenskaber ved fremstillingsmaterialet og konfigurationen af ​​arbejdsfladen af ​​dette værktøj. Til fremstilling af et spatelblad skal der anvendes rustfrit stål af høj kvalitet med en tykkelse på 1,5 mm, så den har en høj stivhed og styrke og går ikke i stykker, når materialet trækkes.

Og spændingen er signifikant, da filmen opvarmes af PVC under afkøling reduceres med mere end to gange dens oprindelige værdi. Afhængigt af funktionerne i installationen af ​​spændingssystemer, skal du bruge et værktøj, der kan arbejde i en vinkel på arbejdsvandet, samt med en smal eller bred knivform. Så i løbet af installationsprocessen kan du have brug for følgende enheder:

 • Spatel med en lige kniv og et langt håndtag (op til 50 cm). Det bruges til institutionen af ​​lærredens midterdel.
 • Monteringsblad, der har to bøjninger i en vinkel på 90º og et håndtag på 40 cm. Det bruges til at fastgøre paneler i en profil, der er placeret i nichen bag vinduesklodserne.
 • Spatel med en enkelt bøjning i en vinkel på 90º og et håndtag på 24 cm. Et lignende værktøj anvendes til fastgørelse af film på vanskelige steder mellem skillevægge og elementer i en spændingsstruktur.
 • Trapezformet produkt med en 90º bøjning og 40 centimeter håndtag. Denne type trowel er uundværlig til fremstilling af modeller af stræklofter kombineret med kasser af gipsplader, som er samlet i flere konstruktionsklasser og har skjult belysning.
 • Værktøjet med kanten med afrundede og fremhævede kanter beregnet til fastgørelse af tekstilpaneler af Deskor og Klipso mærker.
 • Stort trekantet blad, bøjet i en vinkel på 45º med et aflangt håndtag. Bruges til fremstilling af spændbundede overflader og arbejde på vanskelige steder.
 • Perovaya blad med et langt og fleksibelt blad, fastgjort på et kort håndtag. Den bruges til montering af filmmateriale i loftplanets hjørner, når der bøjes rundt i vandforsyningssystemets og kloaksystemets lodrette rør.
 • Værktøjet med den arbejdende del af vinkelformen. Ved hjælp af en lignende vinkelspatel installeres filmen i åbne baguetter.
 • Bladet kaldes "mellemgås" med et Z-formet blad, som er en erstatning for installatørens hovedværktøj og gør det muligt for mesteren ikke at klamse bygningselementerne med hånden.

Grundlæggende regler for valg af værktøj og arbejde med det.

Før arbejdet påbegyndes, skal du bare bekymre dig om tilgængeligheden af ​​værktøjer, men også om deres kvalitet, armens længde og form, da du bliver nødt til at arbejde med dine hænder op, som bliver træt ganske hurtigt.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger lager?

For at gøre det nemmere at arbejde, skal du ved omhyggeligt vælge, når du køber et værktøj:

 • Hvilket materiale er håndtaget lavet af? Plast er lettere, og det er mere bekvemt at holde træhåndtaget i hånden. Derfor vælger professionelle håndværkere oftest et værktøj med træhåndtag, rengør dem forsigtigt fra agnaler og poler dem næsten for at skinne.
 • Håndtagets form. Det kan have en anden konfiguration: Standard i form af en dråbe, flad, volumetrisk, firkantet eller oval. Her kan du kun bestemme, om du tager det i hånden og forsøger at udføre flere specifikke bevægelser.
 • En masse lagerbeholdning. Det skal være optimalt for mesteren, for når man arbejder med for tungt arbejdsværktøj, vil hånden være meget træt, og lyset vil ikke tillade at klare det elastiske materiale, der bruges til strækloftet.

Applikationsfunktioner

Det er ikke svært at installere spændingsproduktet, specielt fremstillet af polyesterstof, som strækkes uden opvarmning. Du skal købe det nødvendige materiale og et sæt tilbehør af høj kvalitet til installation. Anvend derefter markeringerne for installationen af ​​baguetten på de øverste dele af væggene omkring rummets omkreds.

Profiler er fastgjort til vægernes plan med skruer og dykker. I hjørnerne af rummet fastgøres kluden til baguetten med specielle klip (klip) og midtdelen er gemt ind i hver baguette, der er installeret på de fire sider af rummet. Derefter anvendes et bredt emne, der skubber kanterne af materialet ind i profilhulrummet, startende fra midten og gradvist at flytte til hjørnet.

Her er en spatel med en vinkel bøjning allerede brugt, omhyggeligt at behandle vinklerne af strukturen. De øvrige sider behandles på samme måde, indtil en flad strakt belægning er dannet uden hængning og folder.

Hovedelementet i artiklen

Til installation af spændingsprodukter anvendes der specialprodukter, hvor rustfrit stålblad er forbundet med et plast- eller træhåndtag. De kan have forskellige størrelser og konfigurationer og vælges afhængigt af arbejdets type og kompleksitet.

Blades til stræklofter gør det selv

0 brugere og 1 gæst besøger dette emne.

 • International Forum om Streklofter »
 • Forum »
 • Til installatører af stræklofter »
 • Værktøj snak (Moderator: ALIK) »
 • Monteringsklinger til montering af strækloftet

Hurtigt svar

I det hurtige svar kan du bruge BB-tags og smil.

Bemærk: Denne meddelelse vises ikke, før moderatoren godkender det.

Vi laver en trowel gør-det-selv for stræklofter - nyttige tips

Det er ofte tilfældet: Sådan var alt forberedt til installation af lofter, men det viser sig pludselig, at der faktisk er mangel på det mest nødvendige udstyr. Men du er ikke bekymret: Vi vil give vigtige tips, og vi vil støtte dem med nyttige fotos, så i det mest afgørende øjeblik kan du lave en spatel til stræklofter med dine egne hænder.

Her er den mest almindelige hjemmelavede spatel til PVC-lofter.

Oftest bruges den efter lærredets direkte spænding - for korrekt og sikker genopfyldning af den passende baguette (læs hvad en baguette er i stræklofter).

Det kan være lige, buet og også vinklet - og i hvert tilfælde er der en specifik anvendelse. Vælg en eller anden konfiguration skal være baseret på det foreslåede arbejde.

Start små - vælg en passende hård scraper med et ret elastisk svar på enhver handling.

Den anbefalede bredde af det primære værktøj er højst 3 cm.

Et vigtigt skridt er at runde kanterne og hjørnerne af dit originale værktøj efter metalbehandlingen. Varm metalet grundigt og bøj det, så du kan klæbe komfortabelt på baguetten.

Afhængigt af hvilket niveau af lærredet du har brug for at komme ind i en baguette - overgang eller øvre - er spatlerne bøjet i en hvilken som helst vinkel. Dette illustreres bedst af det følgende billede.

Det forekommer vigtigt, at det resulterende værktøj til hængende lofter ikke var tungt og sad godt i hånden. I dette tilfælde kan selv det mest kedelige og kedelige arbejde være en glæde.

Som du kan se, at lave en trowel med dine egne hænder til stræklofter er et par eller to elementære handlinger, som selv den doveneste herre kan mestre. Du er ikke en af ​​dem?

Tips til valg af kniv til montering af stræklofter (video)

Installationen af ​​et strækloft er en specifik opgave, der kræver brug af professionelle værktøjer, blandt hvilke er de såkaldte monteringsblade til opbevaring af film og stoffer i sporene af baguetter.

Principper for fiksering af bladet ved hjælp af knive

Når profilrammen er installeret, suspenderes spændevævet med krabber i hjørnerne af rummet. Derefter er der tid til at bruge knivene til installation af stræklofter. Med deres hjælp opbevares vinyl lærred, opvarmet af en varmepistol, i baguetter.

Tankning starter fra det første hjørne angivet på dens inderside, det modsatte hjørne er lagret og derefter følger det samme mønster. Så er filmen gemt i midten på forskellige steder modsat hinanden, og så videre i små segmenter mod hjørnerne.

Ifølge denne ordning er næsten alle stræklofter monteret, uanset om der er brugt harpun eller hæftemontering. Stoflofter er også strakt med monteringsblade, med den eneste forskel, at de ikke behøver at blive opvarmet, og der er specielle spatler til stof.

Typer af blade til montering af lofter

Asta M-kataloget har en bred vifte af spatler, og de er alle i arsenalen i virksomhedens installationsgrupper. Men nybegyndere herrer og for selvstrækning af loftet i huset er blot nogle få af de enkleste værktøjer. Blandt dem er:

 • standard lige blad;
 • buet spatel. Det er dyrere end standarden, men også mere praktisk i strækningen;
 • vinkelblad. Det er spids og designet til højkvalitets og nemmere arkivering af filmen i hjørnerne af loftet.

Hvis du beslutter dig for at installere strækloftet selv, så sammen med alle nuancer er det meget vigtigt at vælge det rigtige blad. Det skal huske på, at værktøjets arbejdsdel skal være lavet af rustfrit stål og håndtaget af træ eller plast.

Plasthåndtag, selvfølgelig, lettere og træ - det er mere praktisk at lægge i hånden. Derfor vælger vores firmaets herrer værktøjer med træhåndtag. På samme tid sænker de forsigtigt træet for at fjerne burrs for ikke at få en splinter.

Padle har håndtag af forskellig længde. Nogle håndtag er helt placeret i håndfladen, mens andre når 40 cm. Ved valg af håndtagets længde er rådene enkle: Tag padle i hånden, drej den, prøv at arbejde og bestem, hvor lang tid det er bedst at gøre installationen.

Det er vigtigt, at værktøjet ikke under hånden flyver ud af din hånd og ikke beskadiger loftet, væggen eller gulvet med en metaldel. Du kan se i vores video hvordan blades til montering af hævede lofter ser ud.

Spatel til loftet: kendskab til værktøjet, dets erhvervelse og brug

Foto af en speciel spatel, der anvendes ved installation af strækloftet

Det er ikke let at installere et strækloft, og konventionelle værktøjer virker ikke. Men hvis du beslutter dig for at installere det selv, skal du bruge en speciel spatel. Jeg vil gerne fortælle om, hvad han er og hvordan man bruger den korrekt i denne artikel.

bekendtskab

Diagrammet viser spatulens hovedelementer til stræklofter.

Spatel til strækloft er meget ligner udseende til sin konstruktion modstykke. Og samtidig har det betydelige forskelle, som det bruges til at fylde PVC eller tekstil klud i baguette hulrummet.

De er meget nemme at se, når de overvejer værktøjets strukturelle egenskaber:

 1. LOPATKA. De vigtigste forskelle er:
 • Manglende fleksibilitet. Den spændte lærred vil udøve et stort tryk på spatelen, så hvis det begynder at bøje, vil det simpelthen bryde;

Stretkende PVC eller tekstilstof kan bryde værktøjets arbejdsdel, hvis den ikke har tilstrækkelig stivhed

 • Forskellige former. Dette skyldes også installationen af ​​hævede lofter. Her kan enheder, der kan arbejde i en vinkel på hovedstrukturen, være meget mere bekvemme. Derudover er et smalt produkt i nogle tilfælde bedre egnet, og i andre er der et bredt produkt;

Smal, bred og alle lidt buede

 1. Håndtag. Den har som regel en stor længde. Selvom spatler også findes med korte håndtag. Men der skal lægges mere vægt på håndtagsmaterialet:
 • Træ. Det har fremragende taktile fornemmelser, hvilket er vigtigt for langt arbejde med værktøjet. Derudover kan en sådan stilk vendes så meget som muligt under armens arm;

Træhåndtaget er meget behageligt

 • Plast. Den har en lidt lavere vægt, men den er ikke altid praktisk i hånden, hvilket mærkes under langvarig brug.

Plasthåndtag er ikke egnet til alle

Men hvis vi taler om et stort dimensionelt instrument, anbefaler jeg ikke desto mindre at erhverve en model med et plastikhåndtag. Træ kan derimod gøre spatelen for tung og ubelejlig.

arter

Så bemærkede jeg, at knivene af en spatel, designet til at installere et strækloft, kommer i forskellige former, og håndtagene kan også variere i længden. Så alle disse funktioner har en vis klassificering, som også skal være kendt, eller i det mindste være orienteret om det:

 1. Stor spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader. Det mest almindelige og populære værktøj til påfyldning af PVC og stofklæder i næsten alle variationer af baguetter, der kan bruges ved montering af loftkonstruktion af spændingstypen. Længden af ​​håndtaget er 40 centimeter, og arbejdsdelen har en lige form med den angivne bøjning;

Et godt eksempel på en stor spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader

 1. En lille spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader. Her forkortes pennen til ca. 10 centimeter, hvilket forenkler opgaven på vanskelige steder;

Lille spatel med en spatel, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader fra forskellige sider

 1. Stor spatel med en spatel, bøjet i en stigning på 90 grader. En imponerende pen, der når en halv meter lang og en trapezformet arbejdsdel, gør det muligt at klare installationen af ​​skjult belysning i gipspladkasser eller trappefileter;

Et illustrativt eksempel på en stor spatel med et blad, bøjet i en vinkel på 90 grader

 1. En stor spatel med et trekantet blad, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader. I denne model har bladet en langstrakt smal form, hvilket gør det lettere at arbejde i en zone med krøllede overflader;

Et godt eksempel på en stor spatel med et trekantet blad, bøjet i en vinkel på femogfyrre grader

 1. Spatel med en glat spatel i form af en fjer. Den eneste mulighed, der faktisk strider mod ovennævnte krav til bladet, da den har en fleksibel og ikke-bøjet arbejdsdel. Men det vil også være nødvendigt, hvis du har gas- eller vandrør, der løber langs loftet eller omkring installationen af ​​baguetter;

Selv spatelen til stræklofter, der skiller sig ud fra de generelle regler, er helt anderledes end det værktøj, der bruges til plastering

 1. Spatel med hjørnesprøjte. Bladet i form af en rektangulær trekant giver dig mulighed for at klare fiksering af nettet i strukturens hjørner.

Jeg anbefaler, inden du starter installationen af ​​strækloftet for at få alle de optioner, der er angivet i spatlerne. Som du kan se, er alle ting mere praktisk i gennemførelsen af ​​en bestemt operation.

Faktisk er typerne af de pågældende værktøjer endnu større. Men jeg har listet de mest basale variationer til dig, hvorved det allerede er muligt at udføre en højkvalitets installation af et polyvinylchlorid eller stofklæde, der taster det ind i en installeret ramme med specielle fileter.

købe

Hvad er prisen for at købe en spatel? Jeg vil guide dig i denne sag, selv før du leder til nærmeste hardware butik med følgende eksempler:

 • Spatelskovl med en femogtyve graders bøjning:
 • 14,5 cm;
 • 17,5 cm;
 • 24 cm;
 • 40 cm

Prøve trowel-skovl med en halvtreds grad bøjning

 • Spatelskovl med en bøjning på 90 grader:
 • 14,5 cm;
 • 17,5 cm;
 • 24 cm;
 • 40 cm

Prøve på 90 graders trowel trowel

Når du vælger en passende model, er der tre hovedfaktorer at overveje:

 1. Mass. Her er den "gyldne middel" vigtig, da for tungt en enhed vil føre til et hurtigt forbrug af din styrke, og for lys kan ikke klare elasticiteten af ​​den spændte bane;
 2. Håndter materiale. Ovenfor har jeg allerede bemærket, at plastik er lettere, og træ er mere bekvemt. Erfarne håndværkere køber som regel værktøjer med træhåndtag, som derefter forsigtigt poleres for at fjerne de mindste fejl;
 3. Håndtagets form. I dette tilfælde vil jeg kun give et råd: tag spatelen i din hånd og følg, hvordan den ligger i den. Hvis fornemmelser er behagelige, så er det din model.

Det vigtigste er at lægge værktøjet komfortabelt i din hånd.

Du kan selvfølgelig med visse færdigheder lave en spatel til stræklofter med dine egne hænder. Men i betragtning af de høje omkostninger ved det materiale at arbejde med, ville jeg ikke tage en risiko og stole på selvfremstillet enhed. Det er bedre at bruge penge på et kvalitetsværktøj.

Separat bør det nævnes om den elektriske spatel. Det er en lille enhed, hvor bladet er i stand til at udføre translationelle bevægelser på grund af driften af ​​en elektrisk motor. En sådan enhed er ikke billig, så det er ikke fornuftigt at bruge engang til at erhverve det. Men hvis du planlægger at gøre installationen af ​​stræklofter professionelt, så vil det hjælpe dig med væsentligt at spare tid og kræfter.

Trowel vil genopfylde nettet for dig.

Funktioner af drift

At installere et strækloft til den uinitierede person synes at være en slags magisk handling, som kun udføres af fagfolk. Men faktisk er alt ikke så svært, især hvis du allerede er bevæbnet med et sæt kvalitetsspatler.

Instruktionen for at bruge dem ser sådan ud:

 1. Vi anvender markeringerne på rummets omkreds under hovedloftet, hvorefter vi installerer baguetter;

Fastgørelse af fileter til væggen med skruer og dowels

 1. Vi laver lærredet i hjørnerne af rummet med specielle klip;

Først og fremmest fastgøres på klip

 1. Vi genopvarmer filmen midt i hver af de fire fileter installeret langs væggene. Særlige klip vil fastsætte det materiale, der er fanget i dem;

Sådan fastgøres strækloftet i bundpladen med en spatel

 1. Nu tager vi et bredt værktøj og bevæger os fra de allerede fyldte sektioner til hjørnerne, og skubber kanterne på lærredet tæt ind i sporene af baguetter.

Fyldning af PVC-plader med en spatel i sporet af fileter

 1. Når vi har nået hjørnet, skifter vi værktøjet til en speciel vinkelanordning og afslutter arbejdet.

Hjørneforarbejdning

 1. Og vi handler på samme måde med hver væg, indtil et glat overtræk uden bølger er formet og foldes dannes ovenfor.

Den endelige berøring for at færdiggøre installationen af ​​strækloftet med en spatel

Som du kan se, er processen ikke særlig vanskelig, men kræver en vis færdighed, som vises med praksis.

konklusion

Fra artiklen lærte du, at installationen af ​​lærred strækloft ved hjælp af specielle spatler. For permanent arbejde er det bedst at købe et kit med skovle af forskellige former, hvilket er meget mere praktisk og effektivt. Videoen i denne artikel indeholder yderligere materiale om emnet. I kommentarerne vil jeg gerne svare på dine spørgsmål om det.

Spatler til lofter: typer og formål

Spatelen er et universelt værktøj, for uden det er det utænkeligt at forestille sig udførelsen af ​​værker, der kræver reparation eller dekoration. Dette værktøj bruges i arbejdet med vægternes tilpasning, på læggning af keramiske fliser, i udførelse af vvs-værker af billegemer og selv når du laver tapet - det hjælper med at glatte rynker. Derudover er der en anden type arbejde, hvor dette værktøj simpelthen er nødvendigt - det er installationen af ​​stræklofter.

Særlige egenskaber

At installere et strækloft er ikke en nem ting og kræver, at herrer har på lager et helt arsenal af værktøjer og inventar. Sammen med målebåndet anvendes laserniveau og perforator i guiden kit, specielle monteringsspatler til stræklofter. Hovedformålet med en sådan spatel er at gøre klædningen af ​​loftbeklædningen i en baguette en mindre arbejdskrævende proces. Baguette er en speciel profilstang, ind i hulrummet, hvor lærredet er monteret.

Spatel til stræklofter i enhver af dens versioner har et håndtag og en metal tip. Formen på håndtaget og dens materiale kan være anderledes. Spidsen i sin konfiguration har også en række forskellige former for at udføre alle former for arbejde. Tykkelsen af ​​den arbejdende del af loftspladen overstiger konstruktionens størrelse og varierer fra 0,6 til 1 mm.

Desuden er spidsens spids lavet af rustfrit stål af høj styrke. Disse funktioner tillader ikke spatelen at bøje, hvilket er et nødvendigt kendetegn ved det. Under arbejdet oplever spatelen en enorm belastning fra bladet, der presser på den.

Under strækning af en klud kan flere sådanne værktøjer bruges på én gang afhængigt af deres formål.

Følgende typer værktøjer kan skelnes mellem:

 • Med direkte vedhæftning. Denne opfattelse er nøjagtig den samme byggemand lille. En sådan spatel er praktisk at fylde lærredet på smalle, vanskelige steder. For nemheds skyld har de et lille træhåndtag, og bredden af ​​deres arbejdsdel er 15-50 mm. Spatel med en lige dyse vil være særlig uundværlig i de steder i loftet, som er tilstødende gas- eller vandrør.
 • Buet, lige form. De udfører hoveddelen af ​​operationen af ​​at fylde loftmaterialet i en baguette. Bøjede spatler har en anderledes hældning af metaldelen og længden af ​​håndtaget. Formen af ​​deres metaldele er lavet i form af en trapezoid, der ekspanderer i enden. Dens bøjning har en anderledes hældning og afhænger af formen på selve baguettes profil.

Buede spatler er:

 • Stor med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader. Denne model af en spatel er den mest populære og er velegnet til ethvert installationsarbejde med en stofklud samt med et materiale fra polyvinylchlorid. Disse spatler er udstyret med et træhåndtag med en længde på 40 centimeter.
 • Lille med en spatel, bøjet i en vinkel på 45 grader. De har samme form, men adskiller sig i en mindre størrelse på arbejdsfladen og holderen, hvilket forenkler arbejdet i svært tilgængelige områder. Håndtaget af sådanne spatler har en længde på kun 10-20 centimeter.
 • En mellemliggende variant af disse typer af spatler er værktøj af mellemstørrelse. Ud over 45 graders bøjning kan spatlerne være i form af en metalhældning i 90 grader. Produktet af denne formular er praktisk at fylde lærredet i en baguette øvre del. Derudover er det nemt at klare installationsarbejdet af indbyggede lamper og loftsfileter.

Spatel til stræklofter: Et sæt værktøjer, der bruges til installation, typer, valg, funktioner elektropallet

Installation af et strækloft er en vanskelig opgave, selv for en professionel, så der er et stort antal værktøjer designet til at lette dette arbejde. Et af disse værktøjer er spatelen til stræklofter. Som regel får hver mester sit eget sæt spatler, som passer til ham - og brug dem efter behov.

I denne artikel vil vi fortælle dig hvordan man vælger en kvalitetsspatel til montering af et strækloft, hvilke spatler er, og hvordan man bruger dem så effektivt som muligt.

Generelle oplysninger om spatler

Et sæt værktøjer til montering af strækloftet

Som vi allerede har nævnt, er det meget svært at installere et strækloft uden en kvalitetsspatel (eller rettere et sæt spatler til forskellige job).

Men foruden trowel har mesteren mange andre værktøjer:

 • Laserniveau og målebånd - til foreløbige målinger af lokalerne og mærkning på vægge og loft.
 • Perforator med et sæt øvelser til beton og andre materialer - til boring af huller til montering af monteringsplint.
 • Skruetrækker og hammer - til fastgørelse af soklen med ankerbolte eller turboprop.
 • Clips - til at hænge lærredet på det indledende trin af installationen af ​​strækloftet.
 • Kniv - til at trimme det overskydende stof, og faktisk - til enhver operation relateret til pasformen til størrelse.
 • Varmepistol til stræklofter - til opvarmning af rummet ved installation af stræklofter på PVC-basis.

Vær opmærksom! For at levere en række modeller af varmepistoler anvendes flydende flaskegas. Som regel kræves der mindst en gascylinder for at installere et strækloft. Dette bør overvejes ved planlægning af arbejde.

Spatel til tankningstøj

Som du kan se, er der ikke kun brug for spatler til stræklofter til højkvalitets installation af strækloftet. Det er dog den spatel, der bruges til den mest afgørende procedure - fylder lærredet i en baguette.

Brug af en spatel til montering af lofter

På hvilket tidspunkt bruger vi en spatel til montering?

Her er det nødvendigt at forstå, hvordan spændingsloftet er installeret i princippet:

 • For det første anvendes en mærkning på væggene eller loftet, som selve loftet skal monteres på.
 • Derefter bore vi ved hjælp af markeringerne gennem monteringshullerne til installationen af ​​baguetten.
 • Vi laver baguetten på væggen og hamrer den i hullerne boret i det foregående trin.

Vær opmærksom! Til vægge lavet af tætte materialer (fast mursten, beton) bruger vi en dowel med metalhylster, men til hule mursten, skumbeton eller adobe-mursten er det bedre at tage plastmuffer.

 • Når baguetten er installeret, hænger vi lærredet i vores fremtidige loft ved hjælp af klip på hjørnerne af lejligheden. Og først efter det - er det spatelens drejning for strækloftet.
 • Først skal du bruge en spatel, fylde lærredet i en baguette midt på hver væg. På dette stadium kan du ikke for meget fylde loftet i bjerget, da den endelige justering af loftet vil være lidt senere.
 • Efter at vi har strækket lærredet - vi tager en bredere spatel (hvis vi har flere stykker til vores rådighed), og vi begynder gradvist at flytte fra midten af ​​væggen til hjørnet og hænger lærredet ind i rillen.
 • Efter at have nået hjørnet, kan du fortsætte på to måder: enten fylde lærredet ved hjælp af vinklen på en standard spatel, eller (helst) tage en speciel vinkelspatel med spidsform.

Ifølge en lignende ordning er næsten alle stræklofter monteret, uanset hvilket fastgørelsessystem der anvendes. Det er derfor, at man ved at have mestret engang teknologien til at håndtere spatelen til et strækloft, vil kunne klare en række forskellige modeller.

Spateltyper

For at udføre alle ovennævnte operationer tilbyder moderne industri flere typer monteringsspatler:

Spatler af forskellige former

 • Lige spatel - oftest kommer med en knivformet arbejdsdel.
 • Buet spatel er lidt dyrere end en straight spatel, men det er mere bekvemt at arbejde, når du fylder et lærred i en baguette
 • Hjørnespatel - har en spids arbejdende del, er designet til bedre og hurtigere montering af lærredet på hjørnesektionerne

Disse modeller er som regel nok til at en nybegynder mestere bølge, men med erfaring vil du kunne vælge den optimale spatelkonfiguration.

Spatler CLIPCO og CLIPCO NEW

Imidlertid tales om former for spatler til montering af strækloftet, for ikke at nævne spatlerne CLIPCO og CLIPCO NEW. Disse spatler er usædvanlige ved første øjekast, den afrundede form af arbejdsdelen, men for lofter fra firmaet CLIPCO er sådanne spatler bedst egnet!

Valg af en spatel

Hvis du beslutter dig for at installere strækloftet selv, så sammen med alle de andre nuancer er det meget vigtigt at vælge den rigtige spatel til installation. Hvad skal der tages hensyn til?

 • Vægt spatel På den ene side, jo sværere spatelen, jo mere træt bliver du i gang. På den anden side vil du med en let trowel ikke kunne klare et ret elastisk fuldt strækloft. Så du bør vælge modellen lettere, men ikke på bekostning af funktionalitet.
 • Materiale. Spatelens arbejdsdel er lavet af rustfrit stål, og håndtaget er lavet af plast eller træ. Plasthåndtag er lettere, på den anden side er træet mere behageligt at holde i hånden. Derfor vælger mange håndværkere spatler med træhåndtag, men de behandles omhyggeligt for at fjerne burrerne.

Spatel med træhåndtag

 • Pen form. Her vil ingen rådgive dig - du skal bare tage en spatel i din hånd og forsøge at udføre de mest almindelige bevægelser. Det vigtigste er, at spatelen "sidder" i din hånd - ellers vil du lide selv med det ergonomiske håndtag af CLIPCO NEW spatelen!

Brug af trowel

For at reducere den indsats, som mesteren bruger, når man arbejder på installation af et strækloft, bruger mange ofte et specielt værktøj - en elektropallet.

Elektriske spatler bruges som regel til at montere stof sømløse stræklofter, for eksempel Cerutti lofter.

Men selvom den elektriske spatel ikke er til stede, vil den rigtigt valgte og bekvemme spatel til stræklofter være en stor hjælp til dig i installationen. Vær derfor opmærksom på valget af dette værktøj - fordi det endelige resultat i mange henseender afhænger af det!

Hvilken form er spatler til stræklofter, hvordan man vælger en bekvem spatel?

Til installation af stretch vinyl og vævede klæder bruger herre specialværktøjer. Spatelen er et blad af en vis konfiguration med et træ- eller plasthåndtag. Hver sådan enhed bruges til at udføre individuelle manipulationer på et bestemt arbejdsområde. Butikker sælger disse armaturer i sæt, men erfarne fagfolk foretrækker de værktøjer, der passer bedst til deres professionelle vaner, så de bruger ofte deres egne håndlavede knive.

Hvad er de typer af knive

Knive til montering af spændingsstrukturer er markeret med professionelle koder, som afspejler form, længde på håndtag og rækkevidde:

Sæt til montering af spændeskiver

 • Spatel hoved (stor) lige. Med det fødes midten af ​​lærredet. Den har et langstrakt håndtag.
 • Metaldele med dobbelt bøjning under 90 grader. Kaldet stadig zakarniznym. De arbejder på svært tilgængelige steder.
 • Grundserie med lige metalarbejderdel. Underarter er forskellige i længden af ​​håndtaget.
 • Spatelen er lille. Nem at arbejde på hjørner.
 • Afrundet trowel - designet til montering af polyesterstræklofter.
 • Vinklet med et bredt trekantet spidsblad til installation i en åben baguette.
 • Feather. Det er nødvendigt, når du fylder en klud i vinkelområder eller i nærheden af ​​rør.
 • Demonteringsskruetrækker. Nødvendigt ved demontering. Skruetrækker bruges til at udtrække loftet fra profilen.
 • 09-10. En serie af armaturer med en Z-formet buet "Goose" blad. Takket være denne formular vil hånden ikke holde fast i baguetten.
 • 011 og 012. Zakarniznye blade med en smal spids arbejdende del af "tørklæde".

Sådan hentes værktøjet

For en nybegynder mester, for nem installation af stræklofter er det nok at købe en grundlæggende, afrundet og spids spatel. Det er bedre at tage gennemsnittet, da de er universelle. Til salg er der sæt med plast og træhåndtag. De mest komfortable skovl med håndtag lavet af træ. Selvom de er dyrere, men de glider ikke, og de er behagelige at røre ved.

Klædedragt i en baguette

Højkvalitets værktøjet er lavet af rustfrit stål.

Video, hvordan man arbejder som et sæt til installation af hævede lofter:

Over tid begynder mesteren at være kræsen om håndtagets materiale og form. Som regel fjerner håndværkere en pen fra et fabriksværktøj og laver en anden efter din smag. Normalt omarbejde værktøjer i hovedserien.