Jo bedre at varme loftet i et privat hus?

Med de stadigt stigende energipriser for enhver boligejer er der et presserende behov for at reducere varmetabet gennem væggen: vægge, gulv, loft. Og hvis flertallet af ejerne lægger særlig vægt på vejrtrækningen af ​​ydervæggene, så kommer det som regel ikke til at holde sådanne begivenheder med loftlofter. I denne publikation vil vi se så tæt som muligt på spørgsmålet om, hvordan man isolerer loftet i et privat hus med fælles materialer.

Varmeisolering af loftet i et privat hus

Hvorfor isolere loftet?

Mange af vores landsmænd spørger et rimeligt spørgsmål: Hvorfor isolere loftet, hvis loftsrummet er lavet i henhold til alle regler for opretholdelse af varme inde i lokalet? Overvej de to mest almindelige årsager til loftisolering i huset.

 1. Problemet er, at "alle regler" omfatter tilrettelæggelse af korrekt ventilation i rummet mellem tag og loft. Om vinteren vil tilstrømningen af ​​frisk luft til loftet sikre et temperaturfald på 3-5 ° C i forhold til temperaturen i det opvarmede rum. Når varme og våde stigende strømme møder en koldere overflade (i dette tilfælde loftet), er kondensering uundgåelig.
 2. Når der oprettes et autonomt system til opvarmning af huset (og specifikt når man vælger effekt og antal radiatorer), er beregning af varmetab obligatorisk. Som praksis har vist, er varmetab gennem loftet ca. 15% af det samlede varmetab hjemme. Som følge heraf kræver dækningen yderligere kraft for kedelanlægget og et større antal varmeanlæg, hvilket medfører uplanlagte energikostnader.
Konklusion: Hvis isoleringen af ​​loftet i huset ikke blev udført eller blev gjort analfabeter, kan vi forvente en dæmpning af loftet og en stigning i omkostningerne ved opvarmning.

Funktioner isolering af loftet i rummet og på loftet

Før vi fortsætter med at overveje foranstaltninger til isolering af loftet for et privat hus, skal vi håndtere de problemer, der skal løses på tidspunktet for valg af isolerings- og materialemetode.

 1. Valget af materiale. Hvis skorstenen passerer gennem loftet og loftet, skal der anvendes termisk isolering af loftet (mindst en meter væk fra skorstenen) materialer med maksimal brandmodstand.
 2. Isolering - et hus til gnavere. Dette er et almindeligt problem, som løses ved valget af "højre isolering", forskellige folkemedicin og særlige kemikalier.
Dampbarriere membran

I et privat hus er isoleringen af ​​loftet fra siden af ​​rummet forbundet med beskyttelse af gulvet og materialet fra fugtighedens virkninger, hvilket uundgåeligt er til stede i luften. Løser problemet paroizoliruyuschaya membran (film).

Termisk isoleringsteknologi

Uanset de anvendte materialer består isoleringsteknologien af ​​tre hovedfaser:

 • loft forberedelse;
 • udførelse af arbejde fra det kolde loft
 • arbejde fra lokalerne.

Da processen med opvarmning af et privat hus er ubegrænset ved at "fange" det fælles husområde (loftet), kan boligejer vælge mellem to eksisterende metoder: fra siden af ​​rummet eller fra siden af ​​taget.

Loftisoleringsteknologi

Den første metode har følgende ulemper:

 • reducerer højden af ​​rummet
 • at fastsætte materialet til loftet er ret vanskeligt;
 • Det er nødvendigt at ændre indersiden af ​​loftet efter isolering.

Når man udfører aktiviteter fra loftet, oplever ikke udlejeren disse problemer. Derudover styrkes opførelsen af ​​gulve, hvilket øger deres levetid betydeligt. Dernæst overvejer vi rækkefølgen af ​​arbejdet mere detaljeret om eksemplet på isoleringen af ​​loftet på et træhus fra stuen og loftet.

Opvarmning indefra

Valget af denne metode indebærer:

 1. Overlapning forberedelse. Dens overflade skal rengøres fra støv og behandles med antiseptisk middel. Hvis loftet er træ, skal du dække det med en brandhæmmende primer.
 2. Beregning og skære materiale.
 3. Oprettelse og fastgørelse af en ramme fra en træbjælke eller en metalprofil.
 4. Lægning af isolering mellem styrene og dens fastgørelse til rammen eller direkte til loftets overflade.
 5. Fastgørende dampspærre. Fastgør filmen til rammen med en byggemateriale.
 6. Det er vigtigt! Membranen er fastgjort på en sådan måde, at kanten af ​​de tilstødende strimler danner en overlapning på mindst 10 cm. For at sikre tætningen af ​​samlingerne anbefales det at lime leddene med tape eller maskebånd.
 7. Oprettelse af en modbatten, der udfører to vigtige funktioner:
  • tilvejebringer et ventilationsgab mellem finishmaterialet og membranoverfladen, hvilket vil lette fjernelsen af ​​fugt fra rummet;
  • spiller rollen som en ramme, som det færdige materiale vil blive vedhæftet i fremtiden.
 8. Hemming loftet med krydsfiner, plader af gipsvæg, jernbane eller andet efterbehandling materiale.

Isolering udenfor

Når du vælger denne metode, skal du først bestemme typen af ​​isolering. Nedenfor betragter vi egenskaberne ved de mest almindelige materialer, der bruges til at reducere varmetab gennem husets loft.

Opvarmning af loftet udenfor

For selv at gøre arbejdet skal du:

 • Forbered loftet, rengør loftet fra affaldet.
 • Lav målinger af gulvområdet for korrekt beregning af mængden af ​​isolering.
Det er vigtigt! Hvis du har til hensigt at bruge isolering med lav styrke, skal du installere lags fra en metalprofil eller en træbjælke på gulvet. Hvis det er hensigten at anvende et materiale med høj styrke, er det tilladt at lægge det direkte under det forstærkede beklædning.
 • Læg dampspærre laget.
 • For at installere isoleringsmaterialet.
 • Læg vandtætningslag.
 • Vær opmærksom! De fleste teknologier antager tilstedeværelsen af ​​et vandtætlag for at beskytte isoleringen mod fugt. Eksperter anbefaler at være mere opmærksom på vandet beskyttelse af vandet. Anvendelse af vandtætning uden dampspærre kan forårsage udseendet af mug og spredning af svampeinfektion inde i materialet.
 • Læg det færdige gulv over isolationslaget.

Valget af isolering

Ved udførelsen af ​​disse aktiviteter skal ethvert boligejer løse to spørgsmål: hvordan man korrekt udfører arbejde med varmebeskyttelse og hvordan man isolerer loftet. For at vælge et godt materiale skal du være opmærksom på følgende kriterier:

 • det skal være helt sikkert for helbredet;
 • ikke brændbart, brandfarlig i 25 minutter direkte eksponering for brand;
 • Undgå at forstyrre dampens naturlige cirkulation i rummet.
Typer af isolering

I dag tilbyder markedet mange løsninger, der opfylder disse kriterier. Overvej egenskaberne ved de mest almindelige materialer og funktioner fungerer sammen med dem.

Udvidet ler

Udvidet ler er et porøst isolerende materiale i form af granuler af bagt ler med en diameter på 1-3 cm. Det brænder eller smelter ikke. På grund af dets naturlige sammensætning, når den opvarmes, udsender den ikke skadelige stoffer i atmosfæren. Den bruges til ekstern isolering af stærke lofter, hvis konstruktion giver støttebjælker. Termisk ledningsevne - 0,18 W / m / K. Ordningen med varmeisolering af loftet på huset er som følger:

 • skabe en dampbarriere;
 • fyldning af claydite mellem bjælker eller guider i understøtningsrammen med et lag på mindst 200 mm;
 • justering af det ekspanderede lerlag, materialekrympning;
 • skjule claydite andet lag af dampspærre;
 • skabe et rent gulv af ark eller slattematerialer.
Udvidet ler som termisk isolering

Anvendelsen af ​​ekspanderet ler er begrundet på grund af den forholdsvis lave omkostning for materialet. Den største ulempe er den ret høje termiske ledningsevne og det mulige udseende (på grund af materialets strukturelle egenskaber) "koldbroer". På markedet kan du finde et godt alternativ til udvidet ler - skumkage. Når du bruger dette materiale som varmelegeme til loftet, kan du opnå en bedre effekt med en mindre lagtykkelse, da dens termiske ledningsevne er lavere end for ekspanderet ler.

savsmuld

Savsmuld er en anden bulkisolering, der blev udbredt inden udseendet af sådanne populære materialer som polystyren, øko-mineral og mineraluld. Den væsentligste fordel ved materialet er dets tilgængelighed og lave omkostninger. Du kan købe savsmuld til en "lignende" pris på dit nærmeste træforarbejdningsanlæg, skovlager eller byggeplads.

Materialet har mange mangler, blandt hvilke de mest betydningsfulde er:

 • den næsten fuldstændige mangel på brandmodstand, hvis procentdel kan øges ved at indføre en vis mængde kalkcementmørtel i savsmuld;
 • høj procentdel af krympning, hvilket fører til et fald i varmeisoleringskvaliteterne;
 • modtagelighed for råtning, hvilket gør en sådan varmelegeme til en "yngleplads" for svampe og skimmel;
 • god fugtabsorption.
Isoleringsmiddel fra savsmuld

Nå, som en "endelig akkord": gnavere og insekter har det godt i savsmuld. Du kan kun slippe af med dem ved at anvende specielle imprægneringer og kemisk aktive forbindelser. Teknologien til at arbejde med savsmuld er som følger:

 1. En blanding af savsmuld, lime og cement fremstilles i et forhold på 10: 1: 1.
 2. Afhængigt af råmaterialets fugtindhold tilsættes der fra 5 til 10 dele vand til blandingen. Den resulterende opløsning blandes grundigt med tilsætning af 10 gram kobbersulfat, som spiller rollen som et antiseptisk middel.
 3. Arbejde med forberedelsen af ​​gulvet. Rengøring af affald og støv, bearbejdning af bjælker (bærende ramme) med brandhæmmende primer og antibakterielt middel.
 4. Gulvet er dækket af en dampspærre membran.
 5. Rammen (mellemrummet mellem bjælkerne eller bjælkerne) er fyldt med sammensætningen, nivelleret. Det tager fra 7 til 14 dage at afslutte tørringen.

Det skal bemærkes, at i tørringsprocessen kan der forekomme revner i en sådan varmelegeme. Deres tilstedeværelse vil føre til fremkomsten af ​​"kold broer", som vil reducere "alt for ingenting" alle bestræbelser for at reducere varmetabet fra det isolerede loft. Lukke revner har brug for samme sammensætning.

Ecowool

Ecowool er en temmelig populær og miljøvenlig isolering, der består af naturlig cellulose og additiver, som forhindrer forbrænding, rådner, reducerer fugtabsorption, giver plastik og klæbighed til fiberstrukturen. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / m / K. Der er to måder at økologisk isolering på:

 • tør, hvilket indebærer lægning af materiale mellem bjælker eller lags;
 • våd, når fiberen blandes med vand og påføres overfladen under tryk ved hjælp af en særlig installation.
Tør måde at lægge økould på

Det er den anden metode, der betragtes som den højeste kvalitet, hvilket afslører det fulde potentiale i dette materiale. Våd teknologi kræver specielt udstyr og erfaring i sådant arbejde, hvilket gør det ret vanskeligt at udføre en uafhængig isolering af loftet på et privat hus. Teknologien til at anvende ecowool består af følgende trin:

 1. De nødvendige procedurer til forberedelse af gulvet (rengøring, behandling af antiseptika).
 2. Det skaber en ramme af træ eller metalprofil.
 3. Det nødvendige lag af dampspærre membran er lagt.
 4. Ved hjælp af installationen er sammensætningen mellem trækonstruktionerne fyldt med et lag fra 250 til 500 mm.
 5. Lægning af vandtætning.
 6. Gulvbelægning rene gulve.

I dette tilfælde kræves et vandtætningslag, da økologen helt absorberer fugt, selv fra luften.

Skumplast

Polyfoam - en af ​​de mest populære varmeovne. Dette er et arkmateriale lavet af komprimerede polymerkugler fyldt med luft. De vigtigste fordele ved skummet: overkommelig pris, lav vægt, nem installation, muligheden for langvarig opbevaring, ekstremt lav varmeledningsevne med et gennemsnit på 0,041 W / m / K. På trods af dette antal fordele har skummet flere ulemper:

 • forbrændinger;
 • smeltepunkt + 60... +80 ° С;
 • har lav dampgennemtrængelighed.

En af de væsentligste ulemper ved at bruge skum som varmelegeme er frigivelsen af ​​farlige stoffer under forbrænding og smeltning. På trods af manglen på mangler anvendes skum i vid udstrækning til isolerende lofter. Der er to måder at fastgøre ark på: lim og lægning i rammen.

Fastgørende skum på lim

I det første tilfælde påføres et klæbemidlet på emnet, der klæber fast skumpladen fast til den forberedte overlapningsoverflade. Derefter skabes et beskyttende lag af forstærket polymernet og sandcementmørtel.

I det andet tilfælde, når man vælger en rammeteknologi, arbejdes der med forberedelsen af ​​gulvfladen, skabelsen af ​​en ramme, der lægger i cellerne klargjorte skumplader.

Det er vigtigt! For at eliminere varmetab og mulige forskydning af skumplader, påføres et lag tætningsmiddel på sidefladerne på hvert emne, hvilket pålideligt løser isolationen i rummet og eliminerer udseendet af "koldbroer".

Penoizol

Penoizol er et flydende polymermateriale, som ved dets egenskaber svarer fuldt ud til skummet, men er spart af dets største ulempe - manglen på brandmodstand. Det er ikke brandfarligt og har en lav varmeledningsevne. Den væsentligste ulempe ved dette materiale er anvendelsesmetoden, som kræver specielt udstyr og uddannet personale.

Teknologien til at arbejde med penoizol adskiller sig ikke fra originalitet:

 1. Træstrukturer behandles med antiseptiske og flammehæmmende forbindelser.
 2. Rummet mellem bjælkerne er foret med en dampisolerende membran.
 3. Ved hjælp af en særlig installation hældes sammensætningen ud i rummet, hvilket skaber et tæt isoleringslag med en tykkelse på 300 mm.

Efter tørring udføres vandtætning og skabelse af et rent gulv. Uafhængig anvendelse af penoizol (uden færdigheder og specielt udstyr) er yderst vanskeligt, hvilket gør anvendelsen mindre populær hos indenlandske forbrugere.

Mineraluld

Mineraluld er et fibrøst isoleringsmateriale, som ifølge GOST har tre sorter:

 • Glasuld. Den er lavet af glasfiber. Termisk ledningsevne afhængig af tykkelsen af ​​materialet varierer fra 0,03 til 0,052 W / m / K. En sådan varmeisolator kan modstå temperaturer fra +450 ° С til -60 ° С. Den største ulempe er den store risiko for at arbejde med glasfiber.
 • Slag. Fiberen er fremstillet af højovne slagge. Termisk ledningsevne fra 0,46 til 0,48 W / m / K. Grænsen for opvarmning overstiger ikke + 300 ° C. Ulemper: Høj hygroskopicitet, aggressive virkninger af vådt materiale på metaloverflader.
 • Stenuld. Fibervarmeisolator med termisk ledningsevne i området fra 0,077 til 0,12 W / m / K. Mineral- og bindemiddelkomponenter er til stede i stenuld, hvilket gør den mindre hygroskopisk, men mere sundhedsfarlig som følge af frigivelse af phenol, når den opvarmes.
Lægning af mineraluldsplader

Det mest populære materiale er en af ​​de typer stenuld - basaltuld. Denne varmeisolator med plastfiber indeholder ikke bindende komponenter, det kan modstå opvarmning til +1000 ° С og afkøling til -200 ° С. Materiale kan købes i ruller, ark og i form af krummer. Teknologi lægger stenuld:

 1. Overlapning forberedelse (rengøring, behandling med sammensætninger).
 2. Beregning af nummer og skæremateriale. Husk at for at få data på overfladen af ​​gulvet skal du formere længden af ​​bredden.
 3. Dampisolering. Hver efterfølgende rulle lægges på den foregående overlapning med 10 cm. For at fiksere materialet mellem dem skal du bruge tape.
 4. Oprettelse af en ramme (kasser). Det skal bemærkes, at bredden mellem styrene skal være mindre end isolationsbredden med 10-20 mm. Træets højde skal være mere end 20 mm tyk isolering. Dette mellemrum vil udføre funktionen af ​​ventilationsgabet.
 5. Læg ark af mineraluld i det forberedte rum af kasser.
 6. Fastgørelse vandtætning til rammen af ​​kasser.

Den sidste fase af processen med mineraluldisolering ligger på det færdige gulv på batten. Til dette formål anbefales det at bruge gulvtunge-og-spånark, OSB, spånplader eller krydsfiner, mindst 16 mm tykt.

Folieisolering

Dette er et rullet materiale af skummet polymer med et lag aluminiumfolie eller metalliseret film svejset til den. De vigtigste fordele ved folieisolator er:

 • evne til at afspejle op til 95% af IR-stråling
 • det er hydro- og støjisolering på samme tid;
 • lav varmeledningsevne
 • mangel på fugtabsorption
 • holdbarhed;
 • nem installation.
Fastgørelse fyldt isolering

Folieret polymerisolering bruges til at isolere loftet fra både loftet og rumsiden. Hvis den anvendes sammen med andre varmeisolatorer, vil den folierede polymer spille rollen som en dampisolator og forhindre termisk energi i at "lække" på grund af metallagets reflekterende evner. Teknologien til lægning af materiale fra indersiden af ​​rummet er simpel:

 1. Forbered batten fra batten på loftets overflade.
 2. Fastgør materialet med en klemskinne, så folien ser ud i rummet.
 3. Læg gipspladerne oven på materialet som et vendende materiale.

De høje termiske isoleringsegenskaber hos folierede polymerer har fået mange producenter til at producere mineraluldsisolatorer med et lag af metalfolie som en reflektor af termisk energi.

ler

Lerørmørtel er et naturligt byggemateriale, der bruges som varmeisolator. Efter tørring bliver leret til en hård skal, der ikke udsættes for høje temperaturer, modstandsdygtige over for høj fugtighed og akkumulerer perfekt varme.

For at skabe et effektivt varmeisoleringslag skal tykkelsen af ​​lerbelægningen være mindst 100 mm, hvilket gør det til en ekstremt tung varmeisolator. For at mindske dens vægt bliver det normalt ikke brugt i sin rene form. Sammensætningen er lavet med tilsætning af savsmuld, halm og andre naturlige materialer. Clay, som varmelegeme, har følgende fordele:

 • tilgængelighed;
 • brænder ikke og smolder ikke;
 • ikke hjem til gnavere og insekter;
 • miljøvenligt materiale.
Clay blandet med savsmuld

På trods af mange fordele har brugen af ​​ler som varmeisolator også ulemper: æltningsprocessen er ret arbejdskrævende, den tørrer i lang tid, den har en stor masse og lav effektivitet i forhold til de fleste moderne materialer. Teknologien for termisk isolering lerløsning er ikke særlig kompleks:

 1. Forbered gulvfladen på loftet. Rengør det fra genstande, der kan beskadige vandtætningen.
 2. Knead opløsningen. Proportionerne varierer afhængigt af komponenterne, "fedtindholdet" og typen af ​​ler, mængden af ​​fugtighed.
 3. Lav et lag af vandtætning mellem bjælkerne.
 4. Fyld pladsen med en opløsning, et lag på mindst 100 mm, niveau overfladen.

Efter tørring kræver overfladen ikke efterbehandling, da lermørtelen erhverver den nødvendige styrke og stivhed.

Tip! Hvis bjælker med en højde på 150 mm eller derover anvendes i loftet, er det tilladt at skabe en "puff cake": 50 mm af den fremstillede mørtel for at reducere klæbens tryk på bindemidlet. et lag af komprimeret savsmuld 50 mm; 50 mm opløsning.

Et par ord om tykkelsen af ​​det isolerende materiale. Valget af tykkelsen af ​​isoleringslaget afhænger af gulvets termiske modstand, det anvendte materiale, tykkelsen af ​​loftet osv. Online-kalkulatoren og et kort, hvor de normaliserede værdier er indstillet afhænger af bopælsområdet.

Kort over normaliseret termisk modstand. Ved beregninger skal du bruge værdierne markeret med blå.

Konklusion om emnet

Hvordan laver man en pålidelig isolering af huset fra loftet, og hvilke materialer passer bedre til dette? Svaret er indlysende: Alle bulkvarmeisolatorer, nogle typer mineraluld, ler og dets derivater, penoizol og ecowool. Skumskum og skumformede polymerer er mest egnede til isolering af loftet fra rummets side.

Under hensyntagen til alle fordele og ulemper ved de betragtede materialer er det bedre at opvarme loftet på et privat hus med basaltuld fra loftet. Det har en relativt lav pris, miljøvenlig og brandsikker, det er nemt at arbejde med det, selv for en nybegynderbygger. Hvis der er planlagt isolering fra stuen, er det så let at installere og effektiv isolering, at folie af polyethylen er lettest.

Hvordan man laver isolering af loftet i et privat hus med egne hænder og ikke forveksles med valget af isolering

I denne artikel vil jeg fortælle dig detaljeret, hvordan man isolerer loftet i et privat hus alene, hvilken bedre måde at isolere denne del af huset og hvor lumske faldgruber venter på dig. At spare varme i enhver bolig er en yderst vigtig opgave, og i et privat hus er det særligt akut, da der ikke er noget opvarmet rum på toppen, og man skal tænke på alt selv.

Varmt loft - en bevarelse af varme i huset.

Valg af isolering

Først vil vi beskæftige os med et spørgsmål end at varme et loft i det private hus.

I dag byder markedet på 3 typer materiale, der er egnet til isolering af loftet med egne hænder:

 1. Bulkisolering - ekspanderet ler, vermikulit, økologi, savsmuld og kul slagge;
 2. Valset isolering - linnedmåtter, glasuld og mineraluld, som igen er opdelt i bløde måtter af slaggeuld, basaltuld, samt "Isover" og "Ursa";

Blødt rullet isolering.

 1. Pladevarmere - præsenteres i tre kategorier. Disse er højdensitets mineraluldskiver, naturlige kork- og styrenbaserede plader (polystyrenskum og ekstruderet polystyrenskum).

Der er også bulkisolering. I denne niche er udbredt polyurethanskum og penoizol. Men vi vil ikke røre dem, for med egne hænder at arrangere en sådan opvarmning er urealistisk. De har brug for dyrt specialudstyr og faglige færdigheder, og nu taler vi om uafhængig installation.

Sprøjt polyurethanskum på taget.

Bulkisolering

Den mest berømte og overkommelige isolering af masseproducerede materialer er udvidet ler. Hver af os så lys, stærk, afrundet granulat af brun farve, så det er den samme ekspanderede ler.

De gør det fra en speciel slags ler, koge det, og derefter afkøle det. Teknologien har længe været kendt og ret simpel, så prisen på claydite er helt acceptabel, nu svinger den omkring 1000 rubler per 1m³.

Størrelser af forskellige granuler af ekspanderet ler.

De isolerende egenskaber ved claydite gennemsnit, så for et godt resultat skal du have et lag på mindst 200 mm. Af fordelene kan identificeres høj styrke, kan dette materiale nemt modstå en betonplade.

Men samtidig er claydite bange for fugt og sammenlignet med sine konkurrenter har den en anstændig anstændig vægt. Derfor skal du have en stærk overlapning til isolering af udvidet ler.

Vermiculit er en sten fra samme linje som glimmer. Efter fyring bliver materialet porøst og holder varmen godt. Vermiculit er ikke bange for fugt. Med hensyn til vægt er den lettere end claydite, men tungere end den samme mineraluld.

Udvidet vermikulit til isolering.

Efter min opfattelse er alle de massive isolationsmidler, der præsenteres nu, den bedste løsning. Det brænder ikke, bliver ikke vådt, sprækker ikke og passerer luft, hvilket gør det muligt at anvende vermikulit til isolering af lofter i blok og i træhuse.

Relativt for nylig er økologi blevet optaget på markedet og er et produkt af genbrug af affaldspapir. Så der ikke brænder bomuldsuld, bliver der tilsat en borax. Det absorberer selvfølgelig fugt, men ikke så meget som mineraluld.

I modsætning til de to tidligere indstillinger krymper ecowool, men kun lidt, i størrelsesordenen 15%. Men dette er måske det letteste materiale, vægten af ​​en sådan varmelegeme kan modstå overlapning.

Ecowool til isolering.

Dernæst har vi "national" isolering - det er kul slagge og savsmuld. For at være ærlig sammenlignet med fabriksversionerne er den eneste ubestridelige fordel ved folkemusikvarmere prisen gratis.

Vægten og termisk ledningsevne af kulslagge svarer til henholdsvis ekspanderet ler og den skal fyldes med ikke mindre end 200 mm. Men der er meget støv og snavs fra slagge, og det er i stand til at samle fugt.

Kul slagge i sammenligning i andre lignende varmelegemer.

Savsmuld vil også koste en øre, men der er nuancer. Materialet skal hærdes i et tørt rum i mindst et år. For at beskytte savsmuld fra gnavere og svamp bør de blandes med hydreret limeflukt i forholdet 10: 2 (savsmuld / fluff). Derudover er det muligt at lave isoleringsblokke fra savsmuld, men jeg vil snakke lidt om denne teknologi lidt senere.

Sav til isolering af gulve.

Jeg tror, ​​du forstår, at isolering af loftet i et privat hus med bulkmaterialer kun kan udføres fra loftsbunden. Trin-for-trin instruktion om teknikken for sådan isolering vil blive givet i det relevante kapitel, men for nu skal vi gå videre til rullematerialerne.

Rullematerialer

Tilgiv mig, producenterne af Ursa, Izover, glasuld og andre bløde opvarmningsmåtter, men jeg er absolut skuffet over dette materiale. I begyndelsen af ​​nul isolerede jeg loftet med sådanne måtter i landet og i garagen. Glasuld tog ikke, brugt på ursa, men som det viste sig, er resultatet det samme.

Ikke mere end 5-7 år gik, og i dacha-gulvet, at musene ikke trampede, blev selve landsbyen og isolationen lig den gamle tæppe. Der var næsten ingen mening fra ham, og alting skulle gøres på ny.

Så ligner komprimeret mineraluld, samt bomuldsuld efter at være blevet våd.

Hvis nogen stadig beslutter at købe og installere bløde måtter, skal du huske: at arbejde med lignende materialer skal du købe et godt, tæt jumpsuit, åndedrætsværn, handsker og briller. Støv med små partikler af glas er meget farlig for slim og hud.

Linnemåtter er en rent russisk knowhow. Vores folk huskede endelig, at i Rusland var husene altid isoleret med hør, mos, hamp og andre lignende materialer. I udseende ligner linnedmåtte delvis mineraluld.

De kan endda absorbere fugt, men efter tørring, i modsætning til bomuldsuld, bliver mængden af ​​hørmåtter genoprettet. Jeg ved ikke, hvad de er gennemblødt med, men musene lever ikke i denne isolering, og det understøtter ikke brænding.

Varmeisoleringsmåtter.

Derudover er der ikke skadeligt støv med glaspartikler, hvilket betyder, at du ikke behøver at forsvare dig selv så radikalt. Hvad angår producenterne, kan de mest kendte kaldes "Termolen", "Ecoteplin" og "Ecotherm". Prisen afhænger kun af fabrikantens ambitioner og transportomkostninger.

Pladeisolering

Pladeisolering ting universal. Det passer både til isolering af loftet udenfor og til isolering af det hængende loft indefra. Valget her afhænger af, hvad dit hus er bygget fra og typen af ​​værelse.

Mineraluldbasaltplader med en tæthed på 100 kg / m³ er mere velegnede til træhuse samt til isolerende gulve i køkkenet eller i dampbadet. Selvfølgelig absorberer de fugt, men hvis de er pakket ind i dampspærre, holder de deres form ganske godt og i lang tid. Forresten jo højere tætheden er, desto længere vil isolationen vare.

Fastgørelse af basaltplader til betonggulve.

Hvis det er nødvendigt at isolere loftet indefra i et blokhus med armeret betonplader, så anbefaler jeg at tage et billigt skum PSB-C25.

Ekstruderet polystyren er en god ting, men det er 2 til 3 gange dyrere end skum, og det er fornuftigt at bruge penge på det kun, hvis du vil hælde armeret betonplade fra loftet. Den samme Penoplex (producent af ekstruderet polystyrenskum) kan modstå en sådan vægt.

Ekstruderet polystyrenskum betragtes som et absolut vandtætningsmiddel. Skønt skum er dampgennemtrængeligt, er denne koefficient så lille, at den kan ignoreres.

Faktisk skal sådanne plader i træhuse derfor monteres meget omhyggeligt for ikke at tilslutte træet til vandtætningen, hvor det vil begynde at blive forringet.

Ekstruderet polystyrenskum fra varemærket "Penoplex".

Pladerne produceret på basis af styren har en fælles minus, ved temperaturer over 70 ºі de begynder at nedbrydes og udsender skadelige kræftfremkaldende stoffer.

Og hvis i en almindelig stue under loftet kun varm luft akkumuleres, så i køkkenet og endnu mere i dampbadet, er denne luft allerede varm. Derfor er hverken skummet eller dens ekstruderede modstykke i lignende lokaler indefra monteret.

Naturkork på loftet.

Hvad angår kork koster denne miljøvenlige og meget effektive isolering fantastiske penge. Og for at være ærlig, er det usandsynligt, at de mennesker, der har råd til en sådan luksus, limer det i loftet med egne hænder.

Derudover er der mulighed for at lave deres egne plader af savsmuld. Efter skuffelse i bløde wadded måtter, isolerede jeg på loftet med hjemmelavede savsmuldsplade. Instruktioner og selve opskriften er tilgængelige for alle, plus prisen på dette materiale er en billig.

Savsmuld, stablet mellem lags.

På 10 dele tørt tørret sav savsmuld tilsættes 1 del M500 cement og 1 del hydratiseret kalk. Alt dette blandes i en betonblander på en tør, hvorefter der tilsættes vand, ca. 2 dele og blandes igen.

Slaked Lime "Fluff".

Ifølge instruktionerne er det nødvendigt at tilsætte borsyre eller kobbersulfat til vand, men jeg blev anbefalet at opløse gelatine i vand i stedet for borsyre. Efter borsyre er pladerne efter hærdning sprød, og gelatine virker som et elastisk bindemiddel.

Denne løsning kan hældes i hjemmelavede former, så får du en plade med klare dimensioner. Eller falder i søvn lige mellem lags fra loftet. I dette tilfælde vil den samme plade vise sig, kun stor og monolitisk, med en tæt pasform til alle kontaktflader.

Den selvfremstillede opvarmning blok fra savsmuld med cement.

Udstyrsarrangement af loftisolering

Lad os nu tale om hvordan man laver loftet i et privat hus varmt. Der er 2 muligheder for arrangement. Denne isolering af loftet udenfor, det vil sige fra loftet og isolering af loftet indefra, fra siden af ​​værelserne.

Intern samling

Varm loftet fra indersiden direkte, lad os ikke være det bedste. For det første er det ikke egnet til værelser med lavt loft. I bedste fald vil dit loft falde med 50-70 mm, og i koldt område i vores store land vil isoleringen tage 150-200 mm.

For det andet er det nødvendigt at arbejde med brugen af ​​forskellige typer af trin- og trappestiger, hvilket i sig selv allerede er ganske vanskeligt.

Opvarmning af armerede betonplader af overlapning af polyfoam.

Og så uanset hvor tyk og højkvalitetsisolering du vælger, og på loftet fryser gulvkonstruktionerne i den kolde loft. Men musen til din isolering indefra vil helt sikkert ikke få.

I teorien er isoleringsteknik ikke kompliceret. Ofte så forstærkede betonplader. Selvom ingen plager dig til at fastgøre pladeisoleringen og til træloftet.

Som du kan forestille dig, er kun plademateriale i dette tilfælde velegnet til os.

Hvis man var nødt til at varme gulvbelægningsplader, skal man først og fremmest kontrollere, hvor godt de runde hulrum er forseglet inde i disse plader. Hvis propperne ikke er indstillet, gør du det selv. Sprøjt på kanten af ​​skummet, og når det hærder, skære overskydende og dække hullerne med cement-sand mørtel.

Huller i pladerne dækket af mørtel.

 • Så vidt jeg kom over, er skumplastet mindst 50 mm, for ekstruderet polystyrenskum 30 mm og for mineraluldskiver med en høj densitet på 100 mm. Isoleringsplader limes til loftet med byggemateriale og desuden fastgjort på duger, paraplyer, til 1m² mindst 5 fikseringspunkter;
 • Til styrenbaserede plader bruger jeg byggemidlet Ceresit CT83, som oprindeligt var udviklet specifikt til dette materiale. Og tætte basaltplader kan limes til næsten ethvert flise klæbemiddel;

Montering af skum suspension mellem lagene.

 • Alle elementerne er limet til brækket. Det er princippet om murværk med et skift mellem rækkerne. Selv om limen holder sig godt, bør isolationen desuden fastgøres på vægten. For at gøre dette, gennem isolationslaget borer vi gennem de "blinde" huller i loftet til en dybde på 50 mm. Så kører vi dowel-paraplyen ind i dem og hammer i den centrale ekspansionsstang i denne paraply;
 • Hvis vi udelukkende taler om væv, så er det nok. Men udseendet af et sådant loft er, for at sige det mildt, middelmådigt. Derfor, selv før du starter arbejde, skal du tænke på, hvordan du vil rette efterbehandling

Arrangement af gulve indefra med mineraluldplader.

 • Afgang 2 og begge er ret enkle. Du kan tage træstænger med en tykkelse lidt mere isolering og fiksere dem med ankre i loftet. Trinet mellem guiderne må ikke overstige 70 cm. Derefter installeres en varmelegeme mellem stængerne. Metoden er hurtig, men den er velegnet til flade vandrette fly. Hvis nogen af ​​hjørnene er stærkt fyldt, skal kiler placeres under stængerne, hvilket er langt og ubelejligt;

Montering af isolering mellem træskinner.

 • Til buede lofter er der en anden, lige så enkel måde. Den samme mærkning sker i loftet som ved installation af træstænger. Derefter monteres metalophængninger langs linjerne med en stigning på ca. en meter, og "vingerne" i dem er straks bøjet ned. Endvidere limes en varmelegeme til loftet, og under bøjlens vinger bøjes nedad, skæres hullerne i pladerne med en kniv.
  Når isoleringen er monteret, fastgøres enten træstrimler eller loftsgipsvægsprofiler til suspensionerne horisontalt vandret med en check på flyet.

Opvarmning af gulv ekstruderet polystyren skum med suspensioner.

For at lime isoleringen til en armeret betonplade nedenunder skal denne plade være ren og primet. Så hvis loftet er hvidkalket, skal du vaske af hvidvaskningen og et par gange for at gå gennem jorden med dyb penetration, for eksempel konkret kontakt.

Ekstern isolering af lofter gennem loftet

Opvarmning af loftet udenfor er ikke et eksempel nemmere og mere effektivt end den ovenfor beskrevne mulighed.

Ægte arrangement af armeret beton gulvplader og træstrukturer er noget anderledes indbyrdes:

 • Når du har at gøre med en armeret betonplade, kan du handle på to måder. For det første er pladen dækket af en vandtætningsfilm, det er billigere at bruge teknisk polyethylen. Selvom nogle stele folie skummet polyethylen (penofol) og lim leddene med folie tape. For trækonstruktioner er dette relevant, men jeg ser ikke stor mening i at dække beton med penofol;

Overlappende folie med penofol.

 • For bulkmaterialer, hvor tykkelsen af ​​dumpningen starter fra 150 mm, er træbjælker monteret således, at dybden af ​​cellerne er ca. 200 mm. Udvidet ler, vermikulitkolslagge og savsmuld falder lige i søvn mellem lags;
 • Men med ecowool vil der være lidt mere problemer. Dette materiale hældes ud af posen og derefter fluffes med en byggemixer eller elektrisk boremaskine med en blandedyse. Som følge heraf øges isoleringen i volumen med ca. 3-4 gange;

Fluwe ecowool ved hjælp af blandedyser.

 • Derudover er udvidede ler-, vermikulit- og kulslagge-materialer hårde, og de krymper næsten ikke. Mens savsmuld og økologi skal hældes lidt højere lag, er denne tolerance nødvendig for krympning;
 • I princippet er isoleringen selv klar. Men hvis du forlader det sådan, så går det rundt på loftet i det mindste ubehageligt. Derfor anbefaler jeg altid at lave gulvet ovenfor.
  Hvis penge til et rynket gulvbræt eller tyk krydsfiner ikke er nok, så køb et almindeligt ubearbejdet bord og sy det op. Lad der være huller der, men i det mindste kan du let gå og bruge loftet som et opbevaringsrum;

Dampbarriere over mineraluldplader.

 • Der er endnu en ting, som de fleste amatørmestere savner. Bulkisolering, især som ekspanderet ler og kulsslagge, har en ret stor fraktion, og for at sikre god effektivitet er det ønskeligt at dække dampbarriemembranen (termoseffekt).
  Og glem ikke at sætte denne membran i højre side, dampen bevæger sig opad fra bund til top. Overdreven fugtighed bør være fri for at forlade isoleringen, og oven på membranen beskytter isoleringen mod at blive våd;
 • Trægulve er oprindeligt baseret på loftslagene, så teknologien i deres arrangement er ens. Kun i dette tilfælde, i stedet for vandtætning, er dampspæremembranen eller kraftpapiret foret under

Dampisoleringsmembran overlag.

 • Der er en anden måde at varme armeret beton gulve, det bruges normalt på loftet. For at opvarme pladen ovenfra limes et lag skum med en tæthed på mindst 30 enheder til gulvet, og det er bedre at tage ekstruderet polystyrenskum;
 • Endvidere lægges et metalforstærkende net med en celle på ca. 50 mm over isolationen, og en 20-30 mm tykk kobler hældes på den. Som følge heraf får du et fuldt gulv og et varmt loft under. Generelt er skum ikke anbragt under skræftet, men der er ingen tung belastning på loftet eller på loftet, og denne regel kan ignoreres;

Forstærkning belægning under screed isoleret med ekstruderet polystyren skum.

 • I denne fremgangsmåde er der også en let, groft sagt billig løsning. På den, i stedet for ekstruderet polystyrenskum, hældes et lag af ekspanderet ler på gulvet. Og allerede på keramzite hældes kobleren. Det viser sig selvfølgelig billigere, men arbejdet er meget mere, kagen er hårdere, og tykkelsen starter kun fra 200 mm.

Arrangement af betonplade på toppen af ​​ekspanderet ler.

konklusion

Nu vil du være meget nemmere at navigere isoleringen, især i disse egenskaber, som normalt er tavse om sælgere. Og vigtigst af alt vil du være i stand til at bestemme hvilken metode fra ovenstående som passer specielt i dit tilfælde. På billedet og videoen i denne artikel vises de vigtigste punkter for isolering i praksis. Hvis du efter at have vist dig stadig spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, vil jeg forsøge at hjælpe.

Støtteramme lavet af cd-profiler over isolering.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

Måder at isolere loftet

Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

Ordningen med intern isolering af loftet i huset

Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

Beregning af loftet

Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

 1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
 2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
 3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
 4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

Ekstern isolering af loftet med mineraluld

Termisk isolering skum

Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

Indvendig isolering af loftskummet

Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

 1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
 2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
 3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

 1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
 2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
 3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
 4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

Termisk isolering af loftsskumlim

Penoizol som varmelegeme

Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

Loftisolering penoizol

Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

Ecowool

Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

Ecowool til isolering af lofter

Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

 1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
 2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
 3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
 4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
 5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

Video - Udendørs loftsisolering økologi

Termisk isolering af loftet med udvidet ler

Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

 1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
 2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
 3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

Sav som en varmelegeme

Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

 1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
 2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
 3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
 4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

Resultatet

På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.