Interiør væg dekoration med MDF paneler: drejning, varmeisolering, installation

MDF paneler er meget udbredt ikke kun på grund af deres lave omkostninger og miljøvenlighed. Installation af MDF-paneler er ikke vanskeligt; det kræver kun elementær nøjagtighed og nøjagtighed. Det er muligt at lave en belægning af MDF med gode dekorative egenskaber, ikke at være en snedker eller en kommode, det er nok færdigheder hos en hjemmeproducent.

Hvad er MDF?

MDF (MDF - Medium Density Fiberboard - Engelsk, HDF - Tysk) er fremstillet af træaffald. Men du kan ikke forveksle dem med fiberplader eller spånplader. MDF er fremstillet ved metoden til tørt varmpressning af træ uden bindemiddel. Essensen af ​​denne metode er, at de mikroskopiske rør og fibre af lignin, hvoraf træ er lavet, under stort tryk og temperatur bliver plastik, som når de dampes, binder de og holder sammen. Strukturen af ​​MDF svarer til filt, kun fra uld, men fra træfibre.

MDF er ikke forskellig i særlige mekaniske egenskaber, men på grund af manglen på et kemisk bindemiddel er de absolut miljøvenlige. Til indretning er MDF ideel. Teknikkerne til at arbejde med MDF er de samme som for træ. MDF limes med enhver trælim. Specielt til MDF blev der udviklet en klæbemiddel "Liquid Nails" (Liquid Nails) - Konstruktionslim med et fyldstof lavet af træ savsmuld, der tillader både at lime og kittegap og forsegle huller med selvlukkende skruer.

Bemærk: MDF-paneler er tilgængelige med en dekorativ ydre belægning. Når du køber flydende negle, skal du sørge for, at tonen i den frosne sammensætning stemmer overens med tonen i de anvendte MDF-paneler. Prøve - frosset dråbe på låget af krukken eller fra sælgeren.

Værktøj til arbejde

Ud over de sædvanlige hjemmeværktøjer skal du have en plumb (det er nemt at gøre dig selv ude af en møtrik, ikke på en fiskelinie eller tråd), et målebånd, et bygningsniveau og en dyse til en boremaskine til skruer i skruer. Uden en særlig skruetrækker er det helt muligt at gøre. Du har også brug for en metalplade (metal, med ben af ​​forskellig tykkelse). I henhold til det vil det være hensigtsmæssigt at skære stykker til skråninger: Et tykt ben benyttes som vægt og stole på en tynd, de fører et snit.

Til savning behøver MDF puslespil eller håndholdt cirkelsav. Saven er god for sin kompakte, bekvemhed - den er ens i størrelse og form til en hårklipper - og alsidig. Ændring af komplette cirkler, du kan skære træ, metal, sten. Men en sav med en dybde på mere end 12 mm og mere er dyrere end et stiksav; Tykkelsen af ​​MDF er 16 mm.

Monteringsteknologi

Vigtigt: Hvis lokalerne under MDF-enheden er færdige en gang, når de er dæmpet, hvis der er spor af bidende, trækker eller skrælner gipset, hvis gipset er ujævnt, ujævnt eller dets lag er mere end 12 mm, skal du først fjerne MDF-gipset til hovedvæggen. Under alle omstændigheder er det ønskeligt at fjerne gipset - dette vil reducere omkostningerne ved fastgørelsesanordninger og gøre det muligt at afsløre skjulte fejl i væggene. Selvfølgelig skal du fjerne basispladerne.

To monteringsteknikker bruges til montering af vægpaneler fra MDF:

 1. På en trækasse;
 2. På rammen af ​​specielle galvaniserede profiler.

Det er lettere at lave en trækasse, det kræver færre hardware til fastgørelseselementer, men træplader eller endda en plade er dyrere end en metalramme. Derudover kræver trækassen forudgående imprægnering mod svamp, råd og meldug. I fugtige rum og i mursten er det absolut ikke anbefalet at bruge en trækasse: fugt og svampesporer kan trænge ud udenfor simpelthen gennem murstenen, og hulrummene mellem beklædningen og væggen er et ideelt miljø til udvikling af skadedyr.

Til metalrammen skal du bruge UD-profiler (guider) og cd. Begge er U-formede og afviger kun i konfiguration i sektionen. Til cd-profilen tilbyder sælgere ofte fastgørelsesbegrænsningsafbrydere ("ører") og stik. Deres brug giver mening, når man udfører en stor mængde arbejde på et begrænset tidspunkt. Når selvskærende et eller to værelser uden dem er det helt muligt at gøre. Hvordan - vil blive beskrevet nedenfor.

Læs mere om kassen og dens metoder her.

Om varmeisolering

I processen med at færdiggøre rummet med MDF-paneler, giver det også mening at varme det yderligere ved at fylde cellerne i batten med skumplast på byggeskummet eller silikone. Fremspringene af skummet skæres med en monteringskniv.

Ud over den egentlige isolering vil den give yderligere beskyttelse mod akkumulering af kondensat i hulrummet og udviklingen af ​​træskadedyr. MDF er det samme træ, og det påvirkes også, omend i mindre grad.

Om sommeren, når bygningen opvarmes, vil varmestrømmen til rummet falde betydeligt. Bare MDF på rammen - et enkelt varmeskærm med en refleksivitet på ca. 0,25. Med et lag skum - dobbelt skærm. Skumets refleksionskoefficient er mere end 0,7; Derfor vil ikke mere end (1 - 0.7) x (1 - 0.25) = 0.225 varme mod den foregående komme ind i rummet gennem væggene. Varmeudstrømningen gennem væggene vil falde med samme mængde om vinteren.

I betragtning af at varmevekslingen gennem væggene er mindst 0,15 af den samlede varmeflow, kan du forvente at reducere opvarmning / aircondition omkostninger med ikke mindre end 10%, og dette med eksisterende takster er et mærkbart beløb i budgettet.

Hvis du planlægger en mere alvorlig intern isolering - læs mere om det på linket.

drejning

Fastgørelsesanordninger til battens

Trækassen er fastgjort til væggen, enten med skruer eller med fastspidser (dowel-negle). Dowel-neglen er som en skrue med en glat asymmetrisk gevindprofil. Den er drevet ind i en plastklips med en hammer. På hovedet på dowel-neglen er der en slids under skruetrækkeren, så det kan evt. Udvises. Metalkasse er kun fastgjort med skruer.

Fastgørelsesanordninger med en diameter på 4-6 mm anvendes til fastgørelse af lathing. Jo stærkere bundvæggen er, jo mindre er den krævede diameter. Hver skrue eller dowel-negle leveres med en plastikstik. Huller i væggen til fastgørelsesanordninger skal bores til diameteren af ​​nestens krop; elastiske fremspring tælles ikke. Hulet i hullet er tilstoppet med lette slag af en hammer.

Fastgørelsesorganets krop (søm, skrue) skal sidde i hovedvæggen i mindst 30-40 mm. For eksempel hvis tykkelsen af ​​gipslaget er 12 mm, og der anvendes en flad eller profil 40 mm tykkelse, er tykkelsen af ​​MDF 16 mm, så skal maskinens længde være mindst 12 + 40 + 16 = 68 mm. dvs. Fastgørelsesanordninger kræver en længde på 70-80 mm. Dybden af ​​hullerne til reden er lig med længden af ​​reden + 15-20 mm for støv og støv. I dette tilfælde 100 mm. Hvis boreren er længere, skal der sættes fastholdende på det. Men ikke bor for dybt: Tykkelsen af ​​væggene mellem værelserne kan være halv mursten, den er mindre end 200 mm med to lag gips.

Trækasse

Trækasser starter med installation af vertikale stativer. Racks sætter på alle hjørner, parvis, så de danner en vinkel, og på kanterne af vinduet og døråbninger fra gulv til loft. Lodrette stativ er kalibreret af en lodret.

Ved at have lagt en stativ, skitserer vi den på den ene side med en blyant langs væggen og borer huller til fastgørelsesanordninger med et trin på 500-700 mm med en bor på beton eller sten. Vi kører reden for fastgørelsesanordninger i dem, markere deres position på stativet med en blyant. Derefter bor huller i stativet med en diameter på 2/3 af diameteren af ​​fikseren og fastgør den på plads. For mere erfarne håndværkere bores hullerne i stativerne på forhånd, og mærkning af hullerne i væggen sker lige igennem dem.

På samme måde monterer vi vandrette lags med samme trin. Hvert stykke er fastgjort med samme trin som stativet. På toppen af ​​åbningerne og under vindueskarmerne installerer vi nødvendigvis lags, uanset om de "tager et skridt" eller ej. Åbningernees skråninger udstikker også lameller på indersiden og yderkanten uden tværstænger. Det sidste stadium - vi fjerner trinene på skinnerne med et fly.

Bemærk: Ved drejning af loftet skal du være opmærksom på, at MDF-paneler er placeret langs stativene og på tværs af lags. Det vil sige, at hvis beklædningspladerne på loftet er placeret langs sin korte side, så skal loftbeklædningen laves parallelt med dens lange side og omvendt.

Metalkasse

Metal lathing er gjort på lignende måde: stativer i hjørner og åbninger, så krydsede. Trinet af kasser er det samme som træ. Stativene er lavet af UD-profilen, og cd-profilerne indsættes og skubbes på plads. Derefter fastgøres cd'en efter udjævning og et målebånd på en vandret position og en tonehøjde til UD'en, og derefter til væggen, til hullerne boret i det på forhånd.

Mellem dem er de dele af metalen obreshetki forbundet med korte skruer. CD'en er også fastgjort til væggen med skruer. Dowel-negle kan ikke bruges: Fastgøreren vil heller ikke afslutte, eller profilen er snoet. CD-profilens stykker er forudforbundne til hinanden til den ønskede længde.

Bemærk: Arbejdet på metalkassen gøres bedst ved hjælp af en lille mølle eller en manuel cirkelsav. Den elektriske fræssåbning, selv med en metalfil, er arbejdet forsinket og mange fejl er opnået.

Øre og stik

CD'ens "ører" er lavet som følger: I enden af ​​monteringsstykkerne af "P" -staven skærer vi dem ned til UD's bredde til tværstykket plus 2-3 mm. Skæringen skal gøres lidt skråt, så fra enderne af "sticks" til kanten af ​​profilen er der også 2-3 mm mere end fra tværstykket. Med en direkte eller omvendt skråning kan en cd-cutter sidde fast under installationen. "Øre" vil være nødvendigt, hvis kassen kun er lavet af en cd. Hvis rackene er lavet af UD, glider cd'erne simpelthen ind i dem.

For cd-stik måler vi på forhånd dets stykke af den nødvendige længde. Et stik kræver 100-120 mm profil. Hvis du for eksempel har brug for 10 stik, vil de tage 1 - 1,2 m CD. "P" -stifterne på en cd er ikke lige, men med en fold indad. Denne bøjning skal afskæres med den samme 2-3 mm. Skær derefter emnet i det ønskede antal stykker.

Tilslut cd'en som denne: Et stykke stik trykkes til halvdelen i en af ​​de sammenføjede stykker af profilen, og et andet stykke trækkes over resten. Stikket går naturligvis ind i stød; der kan være et lille mellemrum mellem de stykker, der skal tilsluttes. Det er ikke skræmmende, arbejdet på trimmen fra dette staller ikke og er ikke kompliceret.

Nogle gange anbefales det at desuden sikre forbindelsen med skruer; det er unødvendigt. Under installationen er den allerede holdt fast nok på grund af friktion. I fremtiden vil konnektoren ikke falde ud - væggen giver ikke - og vil ikke glide sidelæns, fordi indsat med tryk.

Bemærk: Til kommunikation - rør, ledninger i træplader eller metalprofiler af batten skærer riller på plads. Før kassen er det nødvendigt at måle den højde, hvor kommunikationen stikker over væggen, og tykkelsen af ​​kasserens elementer vælger 5-10 mm mere.

MDF paneler

Hammers og Stickers

MDF-panelerne er indbyrdes forbundne med en symmetrisk tunge- og rille-lås i form af en højderyg og en tilsvarende rille. MDF-panelerne kan fastgøres til trækassen med små pinde og køre dem skråt ind i sporets hjørne. Indtil slutningen af ​​nellik er afsluttet med en metal hammer og en hammer. Det ser ud som et center slag til metal, kun i sin smalle ende i stedet for et punkt - et lavt depression langs en negles hoved. Negle til negle kan laves fra centerpunchen, fjerne punktet på emeryhjulet og forsigtigt boret udsparing på boremaskinen.

Ved fastgørelse til metalbeholderen (og til træet, når du arbejder i henhold til standardordningen), skal du bruge markørerne. Kleimer er en lille metalbeslag til hullet til fastgørelseselementer og tænder, der trykker på hyldernes hylde. Kleimeren sættes ind i sporet af MDF-panelet, indtil den stopper og sikres med en selvdrejende skrue. Fastgørelse af claamers er dyrere og kræver mere arbejde, men mere pålideligt, og foringen kan demonteres om nødvendigt uden at skade MDF.

Panelinstallation

Installation af MDF-paneler på kassen er meget lettere end forberedende arbejde:

 • Vi starter fra hjørnet. Skær i størrelsen det nødvendige antal MDF paneler til at dække monteringsplanet til nærmeste rack. Ved hjørnerne af nedskæringerne passerer vi en gang ("shirk") med sandpapir.
 • På det første panel skære tungen i tungen og fastgør den i hjørnet med negle (på en trækasse) eller små skruer (på en metal). Fra siden af ​​slotets spor fastgøres vi med nelliker eller glumers.
 • Vi lægger det næste panel, glider kammen ind i rillen, fastgør den langs rillen osv., Indtil de to sidste paneler forbliver.
 • Det sidste panel er skåret i længden i størrelse, med et greb på 2-5 mm, afhængigt af hvilket hjørne eller soklen den endelige finish skal gå.
 • Det sidste panels kam er skåret i halve og afrundet.
 • De sidste to paneler indsættes i stedet for "hus", tryk ned for at "snap".
 • Vi skubber det sidste panel op til stop på sidst men en; Ved frie kanten fastgøres vi med skruer.

Note 5: "De sidste to" - operationen er ansvarlig og kræver nogle færdigheder. Det anbefales at præ-praksis på billederne af MDF. Hvis træningen "hus" marmelade kan du pry det bag samlingen med en skruetrækker.

fremlægge af skråninger

MDF i skråningerne er trimmet på samme måde, men to muligheder er mulige: stykker af MDF paneler langs og over skråningen. Hvis hældningen er smal, med en bredde på mindre end 1,8 gange bredden af ​​MDF panelet, skal du helt sikkert skære over. Med brede skråninger er valget af dækningsmetode et smagsspørgsmål. Pisterne trimmet tværs skiftevis med stykker af mørk og lys tone ser godt ud. Generelt - efter mesterens og hans familie skøn.

Hjørner og slots

Der er ingen problemer: Til salg er der mange hjørner og bundplader til MDF med forskellige profiler, størrelser og toner. Installation reduceres til skæring i størrelse, afrundings hjørner, slibeskæringer med sandpapir og limning med flydende negle eller lim til træ.

Sådan sheathe vægge med MDF paneler

Beklædningen af ​​væggene eller loftet på forskellige rum, herunder loggierne, udføres ofte ved hjælp af MDF-paneler. Dette materiale kræver ikke et stort antal komponenter, dets installationsteknologi er ret simpel. Sortimentet er repræsenteret af forskellige typer paneler, som varierer i størrelse, farve og tekstur.

For mere information om MDF

For at træffe den endelige beslutning for dig selv, hvilken vægbeklædning der er bedre til installation i hånden under visse forhold, er det nødvendigt at studere oplysninger om materialet: struktur, egenskaber, anvendelsesområde.

Størrelser, egenskaber

MDF er et materiale, der er fremstillet af omhyggeligt hakket træ (savsmuld, spåner og andet træaffald). Træstøv udsættes for høje temperaturer og presses. Bindemidlet er i dette tilfælde paraffin og lignin.

Overfladebeklædning udføres med plader og paneler af forskellig størrelse: længden varierer fra 900 til 3660 mm; bredde fra 150 til 2070 mm; tykkelse fra 1,8 til 60 mm. De fleste af formaterne er ikke-standardiserede, hvilket giver dig mulighed for at vælge den rigtige indstilling.

Standardmålene er 2,6 m lange. Et materiale på 2,4 m langt og 2,7 m langt er mindre almindeligt. Parameterværdien i bredde varierer meget fra 0,15 til 2,07 m.

 • Miljøvenlighed;
 • Fremragende styrkeegenskaber;
 • Langsigtet drift
 • Overfladeplader af høj kvalitet;
 • Lydisoleringsegenskaber.

Hvor finder den anvendelse?

MDF er involveret i konstruktion (vægbeklædning, lofter, døre), møbelproduktion, bilindustrien. Til lægning på loggia kræver et materiale, der er modstandsdygtigt over for temperatur ekstremer, eksponering for fugt og ultraviolet stråling. Disse kriterier er opfyldt af MDF, især fugtisolerede pladepaneler.

Forberedelse til arbejde

På overfladen af ​​væggene og loftet på loggien udføres i flere faser, hvoraf den første er forberedelsen af ​​materialet. Arkplader overføres til balkonen, så de opnår det ønskede luftfugtighedsniveau. Dette vil undgå deformation af MDF.

værktøj

 • hammer;
 • skruetrækker;
 • Målebånd
 • Hacksave til træbearbejdning, metal shears;
 • Level.
Fra forbrugsvarer har du brug for træskruer, klemmer og galvaniserede hjørner. Og også polyurethanskum, fugemasse.

Hjælpematerialer

Afslutning af MDF balkonpaneler udføres ved hjælp af komponenter og materialer:

 • Enhver isolering fra en række eksisterende (mineraluld, penofol, penoplex osv.);
 • Fastgørelsesmidler (negle, skruer, klyaymery);
 • Primeringskompositioner til forskellige materialer (beton, træ);
 • Beslag til MDF;
 • Træbjælke eller specielle profiler til gipsplader til bjælker.

Værelsesmålinger og beregning af MDF

Afslutningsvægge og egen håndflow kræver præcise målinger af rummet. Det første skridt er at bestemme længden og højden af ​​væggene. Antallet af paneler kan bestemmes ved at kortlægge deres bedste placering på væggen.

I dette tilfælde skal du danne et mønster, og sømmen skal være så lille som muligt. Antallet af søjler / profiler til søjlen bestemmes ud fra væggenes og skitsens dimensioner, der tager højde for afstanden mellem styrene (50 cm). Størrelserne på stængerne vælges under hensyntagen til overfladens uregelmæssigheder (25x40 mm, 40x40 mm, 30-50 mm).

Trin-for-trin monteringsteknologi

Crate giver dig mulighed for at skabe et mere holdbart design. Fordelen ved denne løsning er, at der ikke er behov for at jævne overfladen af ​​væggene. Men den smuldrende base (beton, gips) skal behandles med en særlig sammensætning, som vil styrke den. Til træ brug andre midler - antiseptika.

Trin 1: Vælg type ramme og dens installation

Der er to typer kladder: fra træplanker og metalprofil til gipsplader. Den første mulighed er billigere, men den udsættes for et fugtigt miljø. Af denne grund er en sådan ramme bedre at installere på loggiaen, som er velisoleret. Metal analog stærkere og modstår eventuelle forhold.

Afstanden mellem de to lameller skal være 40-50 centimeter. Bundskinnen er monteret i en afstand på ca. 3-5 cm fra gulvet.

Fremgangsmåden til montering af kasser:

 1. Det højeste punkt med uregelmæssighed er bestemt, det er her, at den første bjælke bør fastsættes;
 2. Resten af ​​vægoverfladen skal vedlægge kantet materiale;
 3. Hvis væggen er flad, er installationen af ​​vandrette guider udført nedenunder, hvorefter den øverste bjælke og derefter tværstykket er installeret;
 4. Afstanden fra gulv og loft er 3-5 cm.

Fastgørelsen af ​​trærammen udføres ved hjælp af dowel-negle, skruer. For metal, brug et anker, metal skruer.

Trin 2: Installation af varmeisolering

Mellem beklædningen af ​​beklædningen passer isolering. Dens tykkelse skal svare til rammens højde, ellers bliver pladerne deformeret. Til montering mellem styrene i batten anvendes næsten enhver varmelegeme: mineraluld, skumplast, skumplast.

Isolering bør placeres over hele overfladen af ​​væggen, herunder under kappebælterne. Ellers kan varmetabet på balkonen være op til 40%.

Isolering simpelthen lagt i cellerammen. Hvis pladerne limes til overfladen af ​​væggene, anvendes varmeisolering med øget styrke.

Trin 3: Montering MDF

Afslutning af balkonen med MDF paneler udføres ved hjælp af skruer af forskellige typer: skruer, klemmer, installation på lim. Hvis der anvendes et klæbemiddel, anbefales det at anvende fugtbestandige materialer, som er universelle og egnede til at fastgøre materialet på forskellige overflader (beton, gips).

Detaljerede trinvise instruktioner

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Tilpasning af loggias vægge;
 2. Grundig rengøring og affedtning;
 3. primer;
 4. Anvendelse af lim.

Til montering af MDF til en træramme anvendtes skruer på træet. De installeres i en afstand på 10-15 mm fra panelets kant. Dette vil skjule skruerne på skruerne under hjørnerne og bundpladerne.

Fra sporet er det anbefalet, at pladerne fastgøres med klyimere (specielle metalbeslag), som igen er monteret direkte på rammen.

Trin 4: Tilslutning og fastgørelse af klemmerne

Fra siden af ​​spidsen fastgør MDF skruerne. Hvis panelet hviler mod væggen, skal forbindelseselementet afbrydes. Det næste panel er fastgjort ikke kun ved at snappe ind i rillen, men også med lim. Tilslutningselementet limes. Klyymery fixer også arkpaneler sikkert.

På den anden side af MDF-panelet, hvor sporet er placeret, er klemmen fastgjort. Desuden er det fastgjort med skruer på skinnen.

Når man flytter til en anden væg, skæres materialet 45 grader (fra sporets side), næste panel skæres med 45 grader fra siden af ​​spidsen. Det sidste panel fra enden er afrundet.

fremlægge af skråninger

MDF må installere langs og over skråningen. Den foretrukne indstilling bestemmes af dens bredde. For en smal hældning er det bedre at vælge en tværgående installation af materialet. For at trimme hjørnesektioner og sprækker er der skabt specielle hjørner, profiler og sokkler. Med deres hjælp kan du skjule eventuelle lækager. Komponenterne skæres og installeres ved hjælp af klæbemiddel.

Således er loftet af MDF-paneler eller anden overflade (vægge, skråninger, parapet) lavet på forskellige måder: med lim, skruer, negle og mantel. Den første mulighed er den mindst pålidelige og kræver maksimal indsats: udjævning af loggias vægge, rengøring, affedtning, priming

Montering af MDF-paneler på væggen med egne hænder - en praktisk og effektiv måde at afslutte rummet på

Vægbeklædningspaneler af MDF - en overkommelig og nem måde at designe bolig på.

Afslutningsmaterialet har et anstændigt attraktivt udseende, har fremragende varme- og støjisoleringsegenskaber, og installationen af ​​MDF-paneler med egne hænder er ikke særlig kompleks.

Måder at montere MDF paneler: 2 fastgørelsesmetoder

Indvendig vægdekoration med MDF-paneler udføres ved to hovedmetoder: på batten og direkte på vægoverfladen. Præference for en eller anden variant af efterbehandling er baseret på tilstanden af ​​væggene i rummet og betingelserne for dens funktion.

Rammetode

Essensen af ​​metoden består i at fastgøre MDF-finishpladerne til de præbyggede kasser. Den bruges i flere tilfælde:

 • væggen er ujævn, og det er ikke muligt at reparere defekten;
 • Værelset har brug for varme- eller lydisolering;
 • der er behov for at skjule ingeniørkommunikation - ledninger, f.eks. placeret på væggene.

Efterbehandling materialer

Rammetode gør det muligt at installere MDF-paneler på væggen af ​​enhver formfaktor - lameller, vægpaneler og dekorative ark. Og udseendet af pladen og panelets tykkelse og kvaliteten bestemmes ikke af installationsmetoden, men af ​​rummets funktionalitet.

Det hyppigst anvendte rackmateriale, som følge af sammenføjning af kammen, er enkel installation og tager ikke meget tid.

Dækker fliser og plader er vanskeligere, da det er forbundet med behovet for at observere et bestemt mønster.

Plader fremstilles med en tykkelse på 6 mm til stativ og fra 3 mm til pladematerialer. For at afslutte rummets vægge med svære driftsforhold anbefales det at vælge MDF paneler med maksimal tykkelse.

Fugtbestandige MDF paneler bruges til efterbehandling af badeværelse, toilet og køkken.

Værktøj og forbrugsstoffer

 • MDF plader - rack, panel, ark.
 • Universal hjørne af fiberpladen - bruges i hjørnernes design.
 • Isolering til væggene - hvis du arbejder på isolering.
 • Puncher, puslespil, kniv.
 • Kvadrat og styre, nylon tråd.
 • "Flydende negle" eller anden lim på træ.
 • Træskruer - fra 40 til 80 mm, plastdykninger eller stik - til fastgørelse af batten.
 • Negle, klemmer med en tunge med den ønskede højde, lim - afhængigt af den valgte panelinstallationsmetode.

Forberedende fase

 1. Da der i færd med at installere MDF-paneler på en metalramme eller trækasse, ikke er foretaget justering af væggene, reduceres dets forberedelse til rengøring fra støv og snavs. Men hvis der er store revner på væggen, skal de repareres.
 2. Ledningerne trækkes ind i rørene fra korrugationerne.
 3. Med et generelt højt fugtindhold i lejligheden anbefales det at behandle overfladen med en antiseptisk primer.

Med et lille arktykkelse på 3-6 mm kan denne fase forsømmes, med en stor en - 16-20 mm, lukkerhastighed er nødvendig.

Fremstilling og installation af kasser

Rammen er lavet af træstænger med en sektion på 20 × 40 mm eller galvaniseret profil. Begge løsninger har deres fordele.

Samtidig kræver materialet yderligere behandling med antiseptiske midler og udelukker ikke muligheden for destruktion under fugtighed.

Metalramme - kendetegnet ved høj holdbarhed og modstandsdygtighed mod fugt.

Montering af MDF-paneler på en metalprofil giver en stiv montering, der forhindrer panelerne i forlængelse. I lokaler med mærkbare ændringer i temperatur og fugtighed, for eksempel på en loggia, fører dette til forvridning af finishen.

Da MDF-paneler til vægge, med undtagelse af specielt vandafvisende, ikke er forskellige i modstandsdygtighed over for fugtighed, er det ikke nødvendigt at konstruere en ramme, der er mere holdbar end skeden.

Montering af lathing til MDF paneler: detaljerede instruktioner

Rack sipes kan være vandret, lodret eller diagonalt. Fra firkantede paneler kan der danne et mønster. Under alle omstændigheder skal monteringsretningen for batten og MDF-panelerne være vinkelret på hinanden.

Lodret installation af efterbehandling bruges oftest, da det giver et minimum af affald.

 1. På overfladen af ​​væggen bestemmes af det mest konvekse sted - dens højde er et referencepunkt.

Gennem toppen af ​​bulgerammen passerer jernbane nødvendigvis.

 1. Den anbefalede pitch er 40-60 cm. Med en stor plademængde kan banen øges.
 1. Væggen er markeret med blyant.

I dette tilfælde er det ønskeligt at placere den nederste bjælke så tæt på gulvet som muligt: ​​en sokle er fastgjort til den.

 1. Første sæt rake på det mest konvekse sted.

Baren er placeret på den markerede linje, et hul bores i væggen ved hjælp af en perforator gennem baren. Huldybden er beregnet på en sådan måde, at skruen er i hovedvæggen ikke mindre end 30-40 mm. Monteringshøjden er mindst 60 cm.

 1. Først og fremmest er raken fastgjort på toppen af ​​bulgen - tæt på væggen og derefter fra den modsatte ende, der tidligere er udsat for niveauet.
 2. For at tjekke barens plan trækkes en tråd fra den ene til den anden ende af væggen og fastgøres på skruerne efter niveau, er en kamp placeret mellem hovedet og tråden.

Korrektion af monteringsskinne udføres ved hjælp af kiler, hvis tykkelse bestemmes af størrelsen af ​​afvigelsen af ​​monteringsdybden sammenlignet med referencepunktet.

 1. Spidserne for kilerne skæres fra lamellerne og i løbet af arbejdet syses de med en kniv.

Krydsfinerstykker er tilladt.

 1. Den anden skinne er som regel lavere, den er installeret på samme måde: enderne er fastgjort på niveauet, og resten af ​​fastgørelsen justeres langs tråden.
 2. Følgende rammeelementer er monteret således: Reglen påføres faste skinner, og den næste bjælke sættes i flyet med de to første.

Det er forbudt at fastgøre nogen varer på MDF-panelet. Det er dog helt muligt at hænge et spejl i gangen, hvis væg MDF paneler er monteret på rammen.

Vægbeklædning MDF paneler

At begynde at trimme efter konstruktionen af ​​rammen.

Klæbemiddelsammensætningen anbringes på panelet i fikseringsområderne til kassen. Velegnet til tynde plader;

 • Mekanisk fastgørelse med hæfteklammer, søm eller skruer.

Giver en sikker pasform, men kompenserer ikke for termisk forlængelse. Metoden anbefales til værelser med stabil temperatur og fugtighed;

Klipset sættes på kanten af ​​panelet og er fastgjort til kassen med negle. Dette er den mest anbefalede løsning.

 1. Slatted lameller og universelle hjørner skæres i længden ved hjælp af et stiksav eller en hacksav. Edgesand.
 2. Installation kan startes fra ethvert hjørne af rummet.

Det anbefales normalt at bevæge sig mod vinduet: Fejl i dette tilfælde opdages hurtigere.

 1. Den første lamell er fastgjort på en sådan måde, at kanten med åsen er rettet mod hjørnet, og afstanden mellem væggen og beklædningsgenstanden er 2-3 mm.

Fra siden af ​​kammen er lamellen fastgjort med skruer til lamellerne, og fra siden af ​​sporet fastgøres klemmen på kanten og fastgøres. Fastgørelse, når docking er skjult af kanten af ​​det næste element.

Følgende paneler indsættes med en kam i sporet af den forrige og fastgøres med klemmer.

 1. Det sidste panel skal som regel tilpasses.

Pladen forsøges, den ønskede bredde bestemmes, et ekstra fragment skæres af. Derefter indsættes elementet, og i hjørnet er det også fastgjort med skruer.

 1. Hjørnerne og den øvre kant er færdige med et universelt hjørne.

Registrering af stik og kontakter

Ved indretning af vægge med MDF paneler i sådanne områder er det nødvendigt:

 • prøv på panelet og markér stikkontaktenes placering
 • klippe et hul af den passende diameter
 • fastgør to stænger parallelt med væggen, så fremtidig stikkontakt kan installeres på dem;
 • Fix MDF-pladen på kassen.

Frameless metode: gør det selv

Metoden implementeres, når rummets vægge skelnes af en flad overflade, eller hvis en af ​​opgaverne ved reparationen er deres omhyggelige justering. Eventuelle produkter fra MDF kan bruges, men oftere ved denne metode

uddannelse

Før du fortsætter med installationen af ​​MDF-paneler på lim, bliver overfladen rengjort og primet. Den mest anvendte primer med en antiseptisk virkning.

Rack lameller skæres til den ønskede højde, et hjørne er også skåret, kanterne behandles med sandpapir. Firkantede paneler justeres efter montering.

Brugte klæbemidler

Klæbemidlet skal opfylde to krav:

 • Efter tørring beholdes en vis plasticitet for opfattelsen af ​​termisk udvidelse af materialet.
 • Har en tæt struktur, der gør det muligt at klæbe klæbemidlet i både tynde og tykke lag. Denne egenskab giver dig mulighed for at kvalitativt fastgøre panelet, selv i tilfælde hvor væggen er buet.

De mest anvendte er "Liquid Nails" og "Moment of Installation", men der kan være andre muligheder - "MitreFix", "Moment Crystal".

Facing installation: rækkefølge af handlinger

 1. Overtræk anbefales at starte fra hjørnet i retning af vinduesåbningen.
 2. Væggen er lavet vandret og lodret markering på panelernes størrelse.
 3. Lim påføres på bagsiden af ​​pladen med zigzag striber.
 4. Panelet er let presset mod væggen og straks fjernet.

Efter 2-5 minutter fastgøres den ordentligt. Derved opnås en mere holdbar forbindelse. Den første lamella skal kontrolleres med lodret niveau.

 1. Lægeplader produceres ende til ende eller overlapper hinanden.
 2. I områder, hvor det skal installeres stikkontakter og omskiftere i panelhullerne, er der præfabrikat.
 3. Hjørnerne og den øvre kant er forseglet med et universelt hjørne, bunden - med soklen.

Nuancerne af efterbehandling: bearbejdning af led og hjørner

Et universelt hjørne bruges til afslutning af hjørnerne. Den består af to plader lavet af spånplader og forbundet på forsiden med en film.

 1. Hjørnet er skåret den nødvendige længde. Docking, hvis den øvre kant er designet, er lavet i en vinkel på 45 grader.
 2. Landing på limen anbefales i to trin: let tryk, så sammensætningen fordeles på foringen og på hjørnet og derefter tæt på tryk.
 3. Rester af lim, hvis de stadig vises, skæres med en malerikniv efter fuldstændig størkning. De er vanskelige at fjerne med et rengøringsmiddel eller opløsningsmiddel.

På samme måde udføres afslutningen af ​​leddene, hvis der opstår et sådant behov. Men i dette tilfælde skal du omhyggeligt vælge varen efter farve.

Efterbehandling af MDF-plader gælder ikke for værker af høj grad af kompleksitet og kræver ikke så meget erfaring som grundig udførelse.

Fra estetikens synsvinkel anbefales det ikke at trimme både loftet og væggene i rummet samtidig. De stilarter, der foreslår en sådan løsning, implementeres ikke i bylejligheder. Men for en balkon eller loggia er dette en acceptabel mulighed.

Udsmykning af væggene med MDF paneler gør det selv

Efterbehandling vægge med MDF paneler er en metode, der har mange fordele i forhold til andre typer af byggearbejde. Faktum er, at teknologien tillader installation på ganske kort tid. En væsentlig fordel er, at der ikke er behov for yderligere behandling af belægningen. Facing udføres på forskellige måder: lim og ramme. Det er den sidstnævnte metode, der betragtes som den mest tidskrævende.

Skal jeg afslutte MDF-panelerne?

Dette materiale har mange fordele, der gør det uundværligt, når de vender mod vægge. Disse omfatter følgende indikatorer:

 1. Let installation installationsarbejde. Selvom du bruger den længste rammetode, vil arbejdet være meget mindre end når du lægger gips.
 2. Stort udvalg af nuancer og teksturer. MDF vægpaneler giver dig mulighed for at vælge en mulighed, der vil appellere til enhver person, der kan skabe et helt unikt interiør.
 3. Evne til at få flere resultater på én gang. For det meste - at bygge en kasse, som vil skjule adskillige kommunikationer og tjene som grundlag for isolering, samt skabe en glat dekorative overflade.
 4. Holdbarhed og pålidelighed. Tætheden af ​​MDF brædder overstiger visse typer naturligt træ, og den dekorative overflade er lavet på en sådan måde, at det er meget vanskeligt at beskadige.
 5. Nem pleje. Faktisk er rengøring gjort med en fugtig klud. Enhver plet fjernes med alkoholopløsninger (undtagen kosmetik).
MDF paneler giver dig mulighed for at skabe et unikt interiør design, ud over dem let at passe på

Tip! Træfibermateriale er dækket af et dekorativt lag på grund af laminering eller finering. Og ofte er der et problem, at efter at pletterne er fjernet med alkoholblandinger, forbliver adskillige pletter på overfladen. Bortskaf dem ved at anvende løsningen igen. Det vigtigste er at fortsætte gnidning - indtil fuldstændig fordampning af væsken.

Sådanne positive egenskaber tyder naturligvis på, at MDF-paneler på væggen er en god mulighed. Men vi må ikke glemme nogle af manglerne:

 • Få den perfekte glatte overflade er simpelthen umulig. En lille ledning vil altid opstå mellem tilstødende elementer. Om ønsket kan den tjene som en fremragende dekorativ komponent.
 • Ukorrekt rejst ramme - en trussel mod sikkerheden for menneskers sundhed. Det resulterende hul er et godt sted at dyrke skimmelsvamp og svampe. Klæbemetoden har den samme ulempe.
 • Vådrum udgør en trussel mod overtræksmaterialet og rammen. Risikoen for forvridning er stor nok.

Således kan vi konkludere, at færdiggørelsen af ​​MDF-paneler skal udføres, når det er planlagt at overholde installationsteknologien.

Trods den nemme installation har MDF-paneler deres ulemper

Forberedelse af værktøjer og materiale

For hurtigt og behageligt arbejde skal du forberede værktøjet på forhånd og købe materialer. Arrangementet udføres ved hjælp af følgende enheder:

 1. Elektrisk stiksav med et sæt af filer, som skal vælges specielt til træ.
 2. Plumb og niveau. Velprøvet laserværktøj.
 3. Blyant og målebånd. Det er bedre at have en fladskinne eller profil for nøjagtig mærkning.
 4. Skruetrækker. Egnet bor, der kan skifte til lav hastighed.
 5. Hæftemaskine. Brugte en simpel indstilling til lektier.
 6. Hammer.
Installation af MDF paneler kræver specielle værktøjer.

Rammetoden til montering af paneler på væggene kræver en større mængde materialer end den klæbende, hvilket kun kræver en særlig blanding og skruer (til montering af det første element fra MDF).

For vender rammemetode skal du bruge:

 • Træbjælke, præimprægneret med antiseptisk. Det er bedre at vælge muligheder med et tværsnit på 20 * 40 og 20 * 50. Hvis det er muligt, skal du påføre en metalprofil - vælg det samme som for lægpladerne GCR.
 • Isolering, der er limet direkte til væggen. Du kan bruge de indstillinger, der er stablet i cellen. De skal først fastsættes.
 • Metal hængsler.
 • Klyymery - at fastgøre panelerne.
 • Dyvler. Du skal overveje baseens tilstand
 • Paneler og yderligere elementer, der bruges til at skabe smukke hjørner og overgange.
 • Forbrugsstoffer.

I princippet vil der kræves en begrænset mængde penge for at installere MDF paneler. Selvfølgelig, hvis du ikke er opmærksom på produkter, der er dækket af finer af værdifulde træ.

Facing vægge med MDF paneler vil ikke kræve betydelige investeringer

Faser af overfladebehandling

Inden du sutter væggene, skal du udføre overfladebehandling. Den består af flere faser, som hver begynder først, efter at den foregående er afsluttet. Den vigtigste regel, hvis overholdelse gør det muligt at opnå det ønskede resultat, er en helt tør væg.

Arbejde kan ikke udføres i følgende tilfælde:

 1. Der er endda mindre våde områder.
 2. Overfladen er dækket af frost.
 3. Der er spor af skimmel og meldug.
 4. Det øverste lag er genstand for ødelæggelse.

Hvis sådanne problemer er fraværende, kan du begynde den foreløbige træning. Det er helt identisk til alle metoder til installation af MDF vægpaneler.

Fuld rengøring

Ofte er der en blunder - der er tapet sidder fast på væggene. Dette bør kategorisk ikke tillades. De tjener som en fremragende yngleplads til reproduktion af bakterier. Og med klæbemetoden - vil de ikke give mulighed for sikkert at fastgøre elementerne.

Det er nødvendigt at helt slippe af med gammelt tapet og hvidvask.

Fjernet og whitewash-lag, selvom mange mestre hævder, at en sådan procedure ikke er nødvendig. Faktisk, når det bliver nødvendigt at anvende en primer, så er det det gamle lag, der vil forstyrre dets absorption. Derfor er det bedre at rense væggen helt.

Kæmp mod en skimmel og en svamp

Desværre findes dette problem overalt, især i nye bygninger og gamle træhuse. At håndtere det er ret svært. Der er anbefalinger, der angiver, at det er nok til at behandle de beskadigede områder med specielle løsninger. Mange producenter selv producerer dem i form af en spray.

Efter fjernelse af den gamle belægning er det nødvendigt at fjerne svampen og formen.

Umiddelbart er det værd at reservere, at svampen kun kan besejres ved at ødelægge hele myceliet. Derfor er den eneste vej ud - at fjerne gipset på jorden, grundigt imprægneret med specielle løsninger. Selvfølgelig øges mængden af ​​arbejde, men der er en sandsynlighed for fuldstændig eliminering af trusselen mod helbredet.

Tip! Fighting mold (svampe) er en meget lang begivenhed. Det er nødvendigt at eliminere kilderne til konstant indtrængning af fugt, samt at behandle alle de inficerede lejligheder i en lejlighedsbygning. Dette vil gøre det muligt at producere MDF-paneler af høj kvalitet.

dække over revner

Denne procedure er nødvendig, selv når installationen af ​​rammen er planlagt. Faktum er, at eventuelle revner kan reducere den varmeisolerende effekt. Værker udføres i henhold til følgende teknologi:

 1. Putty mix er forberedt. Det er bedre at vælge gips eller akrylforbindelser.
 2. Sømme og revner skal først udvides. De er grundigt rengjort fra rester af den gamle løsning.
 3. Webstedet er godt imprægneret med primere.
 4. Når jorden igen tørrer, påføres blandingen. Det er nødvendigt at udfylde alle hulrum.
Installation af MDF-paneler kræver fuldstændig tæthed af væggen

Primercoating

Denne begivenhed gør det muligt at øge vedhæftningen af ​​materialer samt at udføre installationen med hånden med bedre kvalitet. Til arbejde udvalgte kompositioner, der har en dyb penetration. For yderligere at beskytte overfladen - i blandingen skal der indeholde antiseptika. Jordbunden påføres i to lag, som hver er godt tørret. Særligt omhyggeligt imprægner væggene, før du monterer MDF-paneler på lim.

Tip! Behandling af træoverflader skal udføres i overensstemmelse med lignende teknologi. Men som en del af blandingen skal der indeholde flammehæmmere, hvilket vil give tømmerets brandmodstand.

Overflade priming er en obligatorisk forberedende fase.

Ramme konstruktion

Det er umuligt at skære vægge med MDF paneler uden en velopført ramme. Det er nødvendigt at skabe et robust design, der modstår belastningen. Installationen udføres i flere faser.

ansøgning markup

Før du starter markeringen, skal du bestemme elementernes layout. De kan monteres: vandret, lodret og diagonalt. Alle positioner kan kombineres, men det kræver installation af adskilte dekorative elementer. Til det horisontale arrangement af fragmenterne - lægges kassen på væggen med hænderne lodret. Følgelig for en lodret vending - det modsatte.

Opmærkning udføres i henhold til følgende princip:

 1. En lodret linje anvendes til vertikal markering. Ifølge dens placering er punkter markeret mellem hvilke linjerne er tegnet.
 2. Hvis der kræves vandret markering, anvendes et niveau.
Lodret markering vil kræve en plumb bob.

Fastgørelsesguider

Vægbeklædningsplade MDF på kasserne produceret ved to metoder. Valget af en bestemt metode afhænger af basisens tilstand.

 • Lægge guider transporteret direkte på væggen:
  • Denne mulighed er velegnet til træværk, hvor huller bores i trin på 30-40 cm.
  • Guider er knyttet til mærkningslinjer og markerede huller er lavet.
  • Udfør genboring og installation af dowels.
  • Racks er sikkert fastgjort med skruer. Endvidere er det muligt at udføre installation af MDF paneler.
 • Rammen opstilles ved hjælp af yderligere suspensioner:
  • Teknologien anvendes i tilfælde, hvor overfladen har betydelige uregelmæssigheder og dråber.
  • Suspensions er installeret i henhold til eksisterende markup. Monteringshøjde 40-50 cm.
  • Langs omkredsen af ​​de faste øvre og nedre skinner.
  • Racks er installeret og fastgjort.

Montering af paneler på rammen

Vægbeklædningspaneler MDF begynder efter fuld forberedelse. Kassen er igen testet for styrke, leddene trækkes. Om nødvendigt udføres kommunikationen, placeres stikkontakterne og kontakterne straks. Kablet er lagt i kabelkanalerne, som er bølgede hule rør. De er fastgjort til væggene med egne hænder.

Facing arbejde begynder med skæreprodukter. Men hvis der er en markant krumning af loftet og gulvbelægningen, som ikke tidligere er korrigeret, skæres hvert element efter omhyggelig måling.

Tip! Facing materiale har en dekorativ front side, som kan blive væsentligt beskadiget, når trimning overskydende. Derfor er det nødvendigt at tage hensyn til placeringen af ​​tænderne på savklingen.

Installation af MDF-paneler på væggene har følgende teknologi:

 1. Åsen er skåret fra det første fragment, som bruges til montering i rillen.
 2. Elementet er installeret i et hjørne og skruet med skruer på kanten, som er placeret direkte i hjørnet.
 3. Endvidere er installationen af ​​MDF hurtig og nem. I sporet af den første del er klemmer monteret, som er fastgjort til kassen med en hæfteenhed eller selvlukkende skruer (studs).
 4. Det næste stykke passer nøjagtigt ind i rillen. Om nødvendigt er placeringen af ​​Klyimer trimmet (på den ene eller begge sider), dette er nødvendigt for at fixeringen skal være pålidelig.
 5. Det sidste element er trimmet med et lille hul til væggen. Hvis dette ikke er gjort, vil det være svært at indsætte det. Den er fastgjort med skruer.
 6. For at lukke hjørnerne og placeringen af ​​skruerne limes dekorative elementer.
 7. Facing vægge af MDF elementer kræver forberedelse af huller til stikkontakter og kontakter. En sådan boring udføres, før du installerer hver detalje. Til dette formål krone til øvelser.

Af det ovenstående kan det konkluderes, at lægning af materiale fra MDF ikke er en besværlig procedure, men kræver overholdelse af visse regler.

Installation af MDF-paneler på væggen gør det selv - trin for trin vejledning

MDF paneler - et af de mest overkommelige og nemme at installere efterbehandling materialer til væg dekoration. Det vil kræve et minimum af komponenter, en lille færdighed og et ønske om at pynte rummet smukt. Og selvfølgelig er det vigtigste, vores lamella installationsinstruktion.

Efter at have færdiggjort vægpanelerne fra MDF, kan det se ud som dette. Nice, er det ikke? [indhold h2 h3]

Hvad er MDF panel

MDF eller MDF (Medium Density Fiberboard) er et fiberplade fremstillet ved metoden til tørvarmepressning. De anvendte råmaterialer er finskårne savsmuld af tekniske træarter, bindemidler og nogle tilsætningsstoffer, som giver materialets plasticitet og relativ fugtresistens.

MDF plader er bekvemme, fordi de kan fremstilles i enhver tykkelse, nem at behandle, skære, mølle, finer. Derfor producerer man vægpaneler med en tykkelse på fra 6 til 16 mm. Bredden af ​​produkter varierer fra 12 til 37 cm, længde - fra 2,4 til 3 m. Overfladen er oftest dekoreret ved hjælp af plastik eller papirharpiks film med et design til tekstur af træ, natursten, keramikprodukter, stof, læder.

MDF-paneler er forsynet med et tunge-og-spor-fælles system, dvs. der er en spids på den ene side af planken og en rille på den anden side. Som komponentproducenter (Kronostar, Soyuz, Kronospan og andre) producerer tynde ydre og indvendige hjørner med en dekorativ overflade til træ, sten og andre materialer af samme materiale.

Tunge- og rillesystemet gør det muligt at tilslutte paneler fast og uden huller

Den vigtigste metode til montering af paneler - ramme eller lim. Den første er mere kompleks, men pålidelig. Den anden kræver en mere grundig forberedelse af basen, henholdsvis tid, arbejdskraft og materielle omkostninger kan stige betydeligt.

Hvad kræves til installation af MDF

Til installation af MDF-paneler gør-det-selv har du brug for følgende sæt af værktøjer og tilbehør:

 • Paneler og tilbehør fra MDF eller plastik (eksterne, indre, færdige F-, P- eller T-formede hjørner).
 • U-formede stålprofiler til gipsplader og komponenter til dannelse af rammen. Alternativt - træ 30x50 mm, 40x40 mm, 40x60 mm osv.
 • Primersammensætningen forstærker til beton eller imprægnerer antiseptisk til træ.
 • Skruer til metal eller træ, negle eller specielle rydder.
 • Isolering (izolon, skum, mineraluld, EPPS og andre).
 • Hacksave med knive til træ eller elektrisk stiksav, metal saks.
 • Målebånd og konstruktions blyant.
 • Gyro niveau og metal hjørne.
 • Hammer, skruetrækker eller boremaskine. Alternativt kan du bruge en konstruktion hæftemaskine eller flydende neglelime.

Trin for trin

Overvej den mest almindelige måde at installere paneler med dine egne hænder på væggen. Den nederste linje er, at et "skelet" er dannet af træplader eller stålprofiler til gipsplader på væggene, hvortil dekorative lameller efterfølges.

Ved installation af MDF-plader på rammen behøver væggen ikke omhyggeligt at blive plasteret, putty, level, fjern den gamle belægning i form af tapet eller maling.

Mineral smuldrende baser (beton, gips, mursten, cement) er tilstrækkeligt behandlet med en gennemtrængende primer med dyb penetration, træ med brandhæmmende imprægnering eller en antiseptisk, ikke vaskbar primer for at forhindre udvikling af mug, svampe, bugter.

Installation af MDF er lavet i følgende rækkefølge.

Trin 1. Forberedelse af væggene

Overfladen skal behandles med en beskyttende og genoprettende sammensætning. Hvis det er nødvendigt, fastsæt tynd isolering med plastdykninger eller en byggestifter - almindeligt eller folieret polyethylenskum (Izolon, Penoizol), EPSI op til 7 mm tykt (Pufas, QS) eller andre.

På dette stadium udføres der også arbejde med elektrisk ledninger og anden kommunikation. Udgange stikkontakter, kontakter, kabler.

Trin 2. Danner en ramme

Hovedreglen ved montering af lameller med egne hænder - logs eller profiler er monteret vinkelret på panelets monteringsretning. Som regel er MDF monteret lodret, skinnerne skal fastgøres vandret.

Først og fremmest bør du kontrollere fladheden af ​​væggen med et niveau og markere det. Særligt udragende områder er det ønskeligt at afskære, markere gruber og hulrum med en blyant, således at ved montering af beklædningen i disse områder for at lægge tynde dyser af fiberplader, spånplader eller krydsfiner til justering.

For det første dannes en ramme rundt om væggen. Den nederste og øverste tømmer eller profil er installeret i en afstand på 3-5 cm fra gulvet / loftet. Mellem dem er kappeelementer anbragt med en stigning på 40-60 cm. Metalstyrene er fastgjort med metalskruer eller ankre, til træplader kan du bruge søm, nagler eller skruer på træ.

Et eksempel på enheden kasser

Langs dørets og vinduesåbningerne er kassen monteret med en indrykning på 3-5 cm fra kanten. Afstanden mellem tilstødende profiler skal holdes standard - 40-60 cm.

Yderligere dørpaneler kan installeres rundt om døren og vinduesrammer for at øge stivheden.

Isoleringsplader - mineraluld, skumplast, ekstruderet polystyrenskum og andre kan installeres mellem elementerne i den færdige batte.

Trin 3. Installation af panelerne

MDF skal omhyggeligt skæres i størrelse på forhånd. Installation begynder ved hjørnet. Panelet er fastgjort til væggen, vertikaliteten kontrolleres af hydroniveauet og fastgøres fra højderygsiden til kassen ved hjælp af små negle eller specielle klemmer. Den næste lamella sættes i sporet af den forrige, indtil den stopper og sikres på den anden side med hardware. På samme måde er andre paneler monteret.

Klemmen pålideligt fastgør lamellen til kassen, selv om små negle kan bruges til dette

Efter afslutningen af ​​arbejdet er hjørnerne og kanterne omkring vinduerne og dørene dekoreret med MDF armaturer. Sammenfoldede hjørner af MDF eller plast er fastgjort ved hjælp af lim "Liquid Nails", "Titan" og deres analoger.

I første omgang er et hjørne fra MDF slet ikke et hjørne, men en slat. Afhængigt af vinkeltypen (intern eller ekstern) er den bøjet i den rigtige retning.

Overskydende klæbemiddel skal straks fjernes med en fugtig klud. Den øvre del kan gemmes under en dekorativ plastik eller polyurethanskornet, mens nedenunder kan de bruges til at montere bundpladerne til gulvets eller vægbeklædningens farve.

Dækslet fra MDF-panelerne er klar. For at fjerne støv og snavs anbefales det at bruge en støvsuger eller en lidt fugtig klud. Brug ikke klude, der er fugtigt fugtet med vand, slibende og aggressive rengøringsmidler for at undgå beskadigelse af pladernes overflade.

Detaljerede video installationsvejledning til MDF paneler:

Klæbemetode til montering af MDF-lameller på væggen

Når klæbemetoden til installation til bunden er strengere krav. Overfladen skal være stærk, flad, tør. Resten af ​​gamle belægninger skal fjernes fuldstændigt og derefter primeres med en vedhæftningsforbedrende forbindelse.

Lim påføres på bagsiden af ​​panelet med zigzagbevægelser, så planken påføres væggen og presses. Den næste lamella er også smurt med lim, kombineret med den forrige og presset. Når alle elementer er installeret, er hjørnerne og kanterne dekoreret med hjørner, hjørner og resten af ​​møblerne.